Utorak, 28.10.2014.

16:33

Svi bi da nastave Most na Adi

Pretkvalifikacioni postupak za izbor izvođača koji će nastaviti saobraćajnicu Mosta na Adi, na delu od Antifašističke borbe do Tošinog bunara je završen.

Izvor: Tanjug

Svi bi da nastave Most na Adi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

mostadžija

pre 9 godina

@Mina 011, ako nisi politički bot, koji zbog novaca hvali nešto u šta ne veruje, rekao bih ti nešto. Konstrukter sam mnogih mostova, uglavnom u inostranstvu i stvari stoje ovako:
1) Most je preskup. Možeš da ručaš i za 5-10 evra, ne plaćaš 100.
2) "Hajdin je učestvovao u planovima i izboru najboljeg resenja". Tačno i nelegalno. Član Žirija ne sme da učestvuje u planiranju i nameštanju rešenja koje najviše odgovara zaradi svog sina kao zastupnika uvozne opreme. To je jedan (ne i najveći) razlog zašto je most koštao 4-5 puta više nego što je u svetu uobičajeno.
2) "Dragan Djilas je sa svojim timom SAMO OBEZBEDIO da most bude funkcionalan,a jos i izgradjen NA VREME". Kad se neki most otvori, on je sam po sebi funkcionalan (prelazak s jedne na drugu stranu reke) ili je zatvoren (nefunkcionalan). Nije izgrađen na vreme, prvi most koji bi to trebalo da bude je kineski, ali izgleda da i on malo kasni.
3) "Da li ste gledali emisiju o tom nasem mostu koju je snimila ekipa Discovery?". Nažalost jesam, i to više puta. Strane kolege me zovu iz neverice da je moguće da voditelj emisije divlja sa motornom testerom i seče oplatu na vrhu stuba (operacija dozvoljena samo stručnim i iskusnim - ne svim radnicima). Na osnovu emisije je trebalo zatvoriti i gradilište i 3-4 odgovornih. Primenjena tehnologija je iz prošlog veka a izgovor: "nismo smeli da koristimo druge metode, jer je Dunav međunarodna reka". Niti je most na Dunavu, niti nove tehnike smetaju saobraćaju, naprotiv...

Mina 011

pre 9 godina

@S.Mali
"Uskoro cemo Vam dostaviti objasnjenje.Molimo Vas da budete strpljivi".
(Odgovor je na pitanje kako je to Djilas ugovorio skuplji most kad iza celog projekta stoji Evropska banka koja aminuje sve...)

Zar ta prica o skupom mostu nije bila samo deo predizborne kampanje?
Zar sad nije vreme da se politickom protivniku (trebalo bi: neistomisljeniku) cestita na dobro osmisljenom/uradjenom poslu, jer i Vi,kao i on, imate na umu dobrobit gradjana ciji ste trenutno gradonacelnik?

Ili cete tragati za nekim eventualnim formalnim previdom, kako bi proslu gradsku vladu i tadasnjeg gradonacelnika Dragana Djilasa provukli jos jednom kroz blato tabloida,ili ako Vam se posreci, poslali ga na neko vreme u pritvor?

Ako je ovo poslednje u pitanju, onda je to sitno,malo u pitanju...

Pokazite da ste iznad toga...ako budete mogli...

Mina 011

pre 9 godina

@Most na adi ili most u propast

"Cemu taj most sluzi,kad je prema potrosenim parama MARGINALAN?"

Ako Vi zivite u krugu dvojke ili ga ne koristite (tako se i Toma Nikolic pitao cemu sluzi taj most jer SAMO vodi u Drajzerovu?!?), odgovor je:
sluzi svima nama koji bi iz najvece beogradske opstine, Novog Beograda, isli na Cerak,Miljakovac,Petlovo,Labudovo,Banovo brdo,... ili u Obrenovac,...na VMA,...na Ibarsku magistralu,...centralnu i juznu Srbiju...u Crnu Goru...
A da,i na Adi Ciganliji smo za 5 minuta....

Tako je i manja guzva na Gazeli i Brankovom mostu...

A pare?Trosile su se i pre,a i posle gradnje ovog mosta,a mi od toga nikakve koristi nismo imali...

I jos nesto:most je planiran jos pre nego sto je Nenad Bogdanovic potpisao ugovor o gradnji...Akademik Hajdin je ucestvovao u planovima i izboru najboljeg resenja...

Dragan Djilas je sa svojim timom SAMO OBEZBEDIO da most bude funkcionalan,a jos i izgradjen NA VREME sto je, priznajte, kod nas prava retkost....

Uz sve nabrojano,jos je i lep....Da li ste gledali emisiju o tom nasem mostu koju je snimila ekipa Discovery?

Automedont

pre 9 godina

Most sa po tri kolovozne trake u oba smera se ladno zavrsava semaforom i raskrsnicom sa pravcem za Banetovo brdo. Nema sanse da prodjes ispod min. 15 minuta cekanja u tom saobracajnom trombu. Toplo preporucujem svim dnevnim uzivaocima novobeogradskih splavova da ukalkulisu gorenavedeni momenat prilikom nalivanja osvezavajucim napicima, meni je par puta besika bila pred eksplozijom... Ipak, najveci tragicari su stanari SPO-ovskih fensi zgrada kod Careve cuprije, kojima je Djilas retroaktivno prepolovio trzisnu vrednost imovine trasirajuci prakticno autoput ispod njihovih spavacih soba. Taman se ljudi istripovali da su se smestili na elitnoj lokaciji Beograda kad ono ispade da je jos super sto imaju staklene barijere protiv buke. Bruka, te sramota.

bogi

pre 9 godina

A za pocetak neka sacuvaju ovaj sto je napravljen od vandala i navijaca koji ga posteno izvrljase uzduz i popreko. Ko ce to da plati? treba uvesti zakon o vandalizmu da se nebi unistavala imovina i cuvalo vredno. Debelo smo ga platili da se tako ophodimo.

Urbanista

pre 9 godina

Pored besmislenog mosta preko Ade Ciganlije koji je sagrađen na pogrešnom mestu (o tome svedoče brojne, nebezbedne, strme rampe, produžena osovina mosta koja se završava na Senjačkom brdu, nemogućnost pešaka da sa N.Bgd stignu do Topčiderskog parka(lično proverio), nedopustivo, skandalozno mali protok vozila i to u završnoj fazi izgradnje i dr.), postoji nešto što je još strašnije, a to je nastavak trase UMP-a u pravcu prema Pančevačkom mostu koja podrazumeva u ovom trenutku najmanje 2.4 mlrd evra troškova.
Javnost treba da zna da pored bezobrazno visokih troškova i novih zaduživanja za UMP, izvođenje ove ludačke trase znači i probijanje kosih tunela, pretodno potpuno upropašćavanje Topčiderskog parka (istorijski park, polovina XIX veka), seču platana kod Partizanovog stadiona, nadvožnjake nad Autokomandom, iseljavanje žitelja u nekoliko stambenih zona (videti GP Beograda) koje će se rasčistiti za vijadukte i mostove, probijanje novog tunela prema Pančevačkom mostu, itd...
Umesto da konačno saznamo koliko je koštao megalomanski most preko Ade C. sa pristupnim tobogan saobraćajnicama, nova gradska vlast kao i prethodna nastavlja, pogrešnu politiku zasenjivanja prostote.

Propala zemlja

pre 9 godina

Unutrasnji magistralni poluprsten je bruka i dokaz drzave koja ne brine o svojim gradjanima. UMP se planira vec vise od 35 godina a nece biti zavrsen ni za narednih 35 godina. Za sve to vreme svi koji imaju stanove na trasi UMP ne mogu nista da rade sa njima jer im drzava ne da. Ne mozete da legalizujete, ne isplati se da ulazete jer drzava Srbija planira da zavrsi UMP recimo 2354 godine. To se zove drzavno planiranje a mi se zovemo drzavni robovi. I nijedna vlast tu nista nece promeniti.

zuta osa

pre 9 godina

Mene vise zanima, kada ce poceti izgradnja tunela topcider?
(1003, 28. oktobar 2014 18:23)

Sutra, cim zavrse postenu istragu oko ubistva onih vojnika....

gradjanin F

pre 9 godina

Pa cekajte, zar ovaj most nece biti porusen? Meni tako izgleda kad vidim kartonsku maketu i ilustracije "Beograda na vodi", nigde se ne vidi ovaj most, ni iz jednog ugla...

Александар

pre 9 godina

Погрешна локација! Мост је требао да буде у Новом Саду. Да вратите мало од онога што сте нам отели...

Molba

pre 9 godina

Izvinite,dali bi ste mogli nas, normalne gradjane Srbije koji ne zivimo u Beogradu da otvorite jednu posebnu rubriku "Beograd" jer ste nas zestoko smorili vasim megalomanskim kvaziprojektima i raznoraznim ujdurmama a uopste nas se to NE TICE!Unapred zahvalno,71% normalnih gradjana Srbije koji ne zive u Beogradu.

Most na adi ili most u propast

pre 9 godina

Čemu taj most služi i njegovi zapetljani prilazi kad je broj vozila koja ga koriste, prema parama koje su za to potrošene i još će se trošiti, marginalan.

Milos

pre 9 godina

Fantastican most, veliki ,lep,prostran... Ali je na POGRESNOM MESTU!!!! Siguran sam da ce zbog takvih I slicnih faraonskih projekata "na vodi" nestati I moj grad I moja zemlja!!!

S.Mali

pre 9 godina

ahm i sad SNS nek objasni kako je to Djilas ugovorio skuplji most kad iza celog projektak stoji Evropska banka koja aminuje sve. Ajde Mali ajde Vesicu objasnite ?
(za Vesica i Malog, 28. oktobar 2014 16:59)

Uskoro cemo Vam dostaviti objasnjenje. Molim Vas da budete strpljivi. Redovno citam komentare, za sva ostala pitanja, stojim Vam na raspolaganju.
Srdacno Vas

mister hajd

pre 9 godina

Ludilo...: Pa komšija, trasa ide Savom do Dunava , pa uzvodno , to je oko 2 km...ćamcem . To je i najekonomicniji prevoz robe i ljudi.

goran

pre 9 godina

eeee oni ne mogu ni da dovrse ono sto je djilas zapoceo.
(tiriri, 28. oktobar 2014 17:03)
NIJE ĐILAS NEGO NENAD BOGDANOVIĆ, Jednom za svagda

Dia

pre 9 godina

@(3OPAH, 28. oktobar 2014 17:09): neće se topčiderska strana nikad rešiti i to ne zbog toga što nema para za tunel i budući polu- prsten na koji treba da se nastavi, već zbo toga što je odvajanje prema Banovom brdu rešeno kao raskrsnica u nivou. Ceo saobraćajni koncept sa te strane mosta je kao da ga je neko podvezao... bruka.

Miki

pre 9 godina

Zoki - skreni desno iz Gagarina kod buvljaka u Antifa borbe, pravac prema kruznom toku i areni, imas mali ulaz na most posle 100 metara desno odmah. Niko ziv ga ne koristi, nikad nema guzve..

"Ko je projektovao prilazne rampe mostu tako da se iz Jurija Gagarina pravac prema blokovima ne moze skrenuti levo na most?
(zoran, 28. oktobar 2014 17:18)"

Aca Znalac

pre 9 godina

Čitava strka oko 2 km, ma ajte molim vas. Pa ne pravi se put Beograd-Pariz, u dužini od 2 km. Jedan od najružnijih delova Bg je pijaca budža i onaj buvljak sa smećem i stanicom onog išaranog voza koji vozi ni sam ne zna se gde i u kom pravcu sa koliko minuta zakašnjenja. Da ste rekli da se otvara posao za onu skaradnu građevinu na Prokopu, gde su socijalisti miloševića potrošili i pare crnog vraga pa da nešto kažem, ali deonica od 2 km mislim, idite bre u Novu 2015 godinu.

Helios

pre 9 godina

Gde je pun detaljni izveštaj tj. završni račun za most na Adi? U to spada, da ne bude opet jezička fora DSa, i ono iznad vode i pristupnice? Pošto prevara zvana Alpina ne postoji više ne postoji ni taj falš razlog za skrivanje svih ugovora i sve ostale pljačke dirigovane EIB/EBRD prevarama.

sosabi

pre 9 godina

@acika - Imate sve dostupno na Internetu. Iako je prvobitna ideja bila da saobraćajnica bude podignuta do Tošinog bunara, poput pruge, još u planskoj fazi se odustalo. Put se "spušta" posle ul. Đorđa Stanojevića (kod GSP-a), i biće klasična raskrsnica sa Crvene armije, O. brigada i Tošinim bunarom. To je jeftinije, ali tehnički najlošije rešenje, osnova za poveće gužve. Planirano je i spajanje Crvene armije {što je nastavak Agostina Neta od Delta Cityja) sa Bulevarom Umetnosti tako što će se probiti pružni nasip. Nije jasno da li ova faza i to uključuje. Inače, naslov je čudan, "svi bi da grade" je bespredmetno navođenje, jer je prirodno da se firme javljaju na konkurs za posao kojim se bave ?!

3OPAH

pre 9 godina

Sve je to lepo ali kada se sve završi moći će da se ide preko mosta samo na Banovo Brdo jer će Topčider da bude stalno zakrčen. Ima li planova da se reši topčiderska strana mosta?

za Vesica i Malog

pre 9 godina

ahm i sad SNS nek objasni kako je to Djilas ugovorio skuplji most kad iza celog projektak stoji Evropska banka koja aminuje sve. Ajde Mali ajde Vesicu objasnite ?

za Vesica i Malog

pre 9 godina

ahm i sad SNS nek objasni kako je to Djilas ugovorio skuplji most kad iza celog projektak stoji Evropska banka koja aminuje sve. Ajde Mali ajde Vesicu objasnite ?

3OPAH

pre 9 godina

Sve je to lepo ali kada se sve završi moći će da se ide preko mosta samo na Banovo Brdo jer će Topčider da bude stalno zakrčen. Ima li planova da se reši topčiderska strana mosta?

sosabi

pre 9 godina

@acika - Imate sve dostupno na Internetu. Iako je prvobitna ideja bila da saobraćajnica bude podignuta do Tošinog bunara, poput pruge, još u planskoj fazi se odustalo. Put se "spušta" posle ul. Đorđa Stanojevića (kod GSP-a), i biće klasična raskrsnica sa Crvene armije, O. brigada i Tošinim bunarom. To je jeftinije, ali tehnički najlošije rešenje, osnova za poveće gužve. Planirano je i spajanje Crvene armije {što je nastavak Agostina Neta od Delta Cityja) sa Bulevarom Umetnosti tako što će se probiti pružni nasip. Nije jasno da li ova faza i to uključuje. Inače, naslov je čudan, "svi bi da grade" je bespredmetno navođenje, jer je prirodno da se firme javljaju na konkurs za posao kojim se bave ?!

goran

pre 9 godina

eeee oni ne mogu ni da dovrse ono sto je djilas zapoceo.
(tiriri, 28. oktobar 2014 17:03)
NIJE ĐILAS NEGO NENAD BOGDANOVIĆ, Jednom za svagda

Aca Znalac

pre 9 godina

Čitava strka oko 2 km, ma ajte molim vas. Pa ne pravi se put Beograd-Pariz, u dužini od 2 km. Jedan od najružnijih delova Bg je pijaca budža i onaj buvljak sa smećem i stanicom onog išaranog voza koji vozi ni sam ne zna se gde i u kom pravcu sa koliko minuta zakašnjenja. Da ste rekli da se otvara posao za onu skaradnu građevinu na Prokopu, gde su socijalisti miloševića potrošili i pare crnog vraga pa da nešto kažem, ali deonica od 2 km mislim, idite bre u Novu 2015 godinu.

Molba

pre 9 godina

Izvinite,dali bi ste mogli nas, normalne gradjane Srbije koji ne zivimo u Beogradu da otvorite jednu posebnu rubriku "Beograd" jer ste nas zestoko smorili vasim megalomanskim kvaziprojektima i raznoraznim ujdurmama a uopste nas se to NE TICE!Unapred zahvalno,71% normalnih gradjana Srbije koji ne zive u Beogradu.

S.Mali

pre 9 godina

ahm i sad SNS nek objasni kako je to Djilas ugovorio skuplji most kad iza celog projektak stoji Evropska banka koja aminuje sve. Ajde Mali ajde Vesicu objasnite ?
(za Vesica i Malog, 28. oktobar 2014 16:59)

Uskoro cemo Vam dostaviti objasnjenje. Molim Vas da budete strpljivi. Redovno citam komentare, za sva ostala pitanja, stojim Vam na raspolaganju.
Srdacno Vas

Miki

pre 9 godina

Zoki - skreni desno iz Gagarina kod buvljaka u Antifa borbe, pravac prema kruznom toku i areni, imas mali ulaz na most posle 100 metara desno odmah. Niko ziv ga ne koristi, nikad nema guzve..

"Ko je projektovao prilazne rampe mostu tako da se iz Jurija Gagarina pravac prema blokovima ne moze skrenuti levo na most?
(zoran, 28. oktobar 2014 17:18)"

Dia

pre 9 godina

@(3OPAH, 28. oktobar 2014 17:09): neće se topčiderska strana nikad rešiti i to ne zbog toga što nema para za tunel i budući polu- prsten na koji treba da se nastavi, već zbo toga što je odvajanje prema Banovom brdu rešeno kao raskrsnica u nivou. Ceo saobraćajni koncept sa te strane mosta je kao da ga je neko podvezao... bruka.

Milos

pre 9 godina

Fantastican most, veliki ,lep,prostran... Ali je na POGRESNOM MESTU!!!! Siguran sam da ce zbog takvih I slicnih faraonskih projekata "na vodi" nestati I moj grad I moja zemlja!!!

Helios

pre 9 godina

Gde je pun detaljni izveštaj tj. završni račun za most na Adi? U to spada, da ne bude opet jezička fora DSa, i ono iznad vode i pristupnice? Pošto prevara zvana Alpina ne postoji više ne postoji ni taj falš razlog za skrivanje svih ugovora i sve ostale pljačke dirigovane EIB/EBRD prevarama.

Most na adi ili most u propast

pre 9 godina

Čemu taj most služi i njegovi zapetljani prilazi kad je broj vozila koja ga koriste, prema parama koje su za to potrošene i još će se trošiti, marginalan.

mister hajd

pre 9 godina

Ludilo...: Pa komšija, trasa ide Savom do Dunava , pa uzvodno , to je oko 2 km...ćamcem . To je i najekonomicniji prevoz robe i ljudi.

gradjanin F

pre 9 godina

Pa cekajte, zar ovaj most nece biti porusen? Meni tako izgleda kad vidim kartonsku maketu i ilustracije "Beograda na vodi", nigde se ne vidi ovaj most, ni iz jednog ugla...

Mina 011

pre 9 godina

@Most na adi ili most u propast

"Cemu taj most sluzi,kad je prema potrosenim parama MARGINALAN?"

Ako Vi zivite u krugu dvojke ili ga ne koristite (tako se i Toma Nikolic pitao cemu sluzi taj most jer SAMO vodi u Drajzerovu?!?), odgovor je:
sluzi svima nama koji bi iz najvece beogradske opstine, Novog Beograda, isli na Cerak,Miljakovac,Petlovo,Labudovo,Banovo brdo,... ili u Obrenovac,...na VMA,...na Ibarsku magistralu,...centralnu i juznu Srbiju...u Crnu Goru...
A da,i na Adi Ciganliji smo za 5 minuta....

Tako je i manja guzva na Gazeli i Brankovom mostu...

A pare?Trosile su se i pre,a i posle gradnje ovog mosta,a mi od toga nikakve koristi nismo imali...

I jos nesto:most je planiran jos pre nego sto je Nenad Bogdanovic potpisao ugovor o gradnji...Akademik Hajdin je ucestvovao u planovima i izboru najboljeg resenja...

Dragan Djilas je sa svojim timom SAMO OBEZBEDIO da most bude funkcionalan,a jos i izgradjen NA VREME sto je, priznajte, kod nas prava retkost....

Uz sve nabrojano,jos je i lep....Da li ste gledali emisiju o tom nasem mostu koju je snimila ekipa Discovery?

Propala zemlja

pre 9 godina

Unutrasnji magistralni poluprsten je bruka i dokaz drzave koja ne brine o svojim gradjanima. UMP se planira vec vise od 35 godina a nece biti zavrsen ni za narednih 35 godina. Za sve to vreme svi koji imaju stanove na trasi UMP ne mogu nista da rade sa njima jer im drzava ne da. Ne mozete da legalizujete, ne isplati se da ulazete jer drzava Srbija planira da zavrsi UMP recimo 2354 godine. To se zove drzavno planiranje a mi se zovemo drzavni robovi. I nijedna vlast tu nista nece promeniti.

Mina 011

pre 9 godina

@S.Mali
"Uskoro cemo Vam dostaviti objasnjenje.Molimo Vas da budete strpljivi".
(Odgovor je na pitanje kako je to Djilas ugovorio skuplji most kad iza celog projekta stoji Evropska banka koja aminuje sve...)

Zar ta prica o skupom mostu nije bila samo deo predizborne kampanje?
Zar sad nije vreme da se politickom protivniku (trebalo bi: neistomisljeniku) cestita na dobro osmisljenom/uradjenom poslu, jer i Vi,kao i on, imate na umu dobrobit gradjana ciji ste trenutno gradonacelnik?

Ili cete tragati za nekim eventualnim formalnim previdom, kako bi proslu gradsku vladu i tadasnjeg gradonacelnika Dragana Djilasa provukli jos jednom kroz blato tabloida,ili ako Vam se posreci, poslali ga na neko vreme u pritvor?

Ako je ovo poslednje u pitanju, onda je to sitno,malo u pitanju...

Pokazite da ste iznad toga...ako budete mogli...

Александар

pre 9 godina

Погрешна локација! Мост је требао да буде у Новом Саду. Да вратите мало од онога што сте нам отели...

zuta osa

pre 9 godina

Mene vise zanima, kada ce poceti izgradnja tunela topcider?
(1003, 28. oktobar 2014 18:23)

Sutra, cim zavrse postenu istragu oko ubistva onih vojnika....

bogi

pre 9 godina

A za pocetak neka sacuvaju ovaj sto je napravljen od vandala i navijaca koji ga posteno izvrljase uzduz i popreko. Ko ce to da plati? treba uvesti zakon o vandalizmu da se nebi unistavala imovina i cuvalo vredno. Debelo smo ga platili da se tako ophodimo.

Automedont

pre 9 godina

Most sa po tri kolovozne trake u oba smera se ladno zavrsava semaforom i raskrsnicom sa pravcem za Banetovo brdo. Nema sanse da prodjes ispod min. 15 minuta cekanja u tom saobracajnom trombu. Toplo preporucujem svim dnevnim uzivaocima novobeogradskih splavova da ukalkulisu gorenavedeni momenat prilikom nalivanja osvezavajucim napicima, meni je par puta besika bila pred eksplozijom... Ipak, najveci tragicari su stanari SPO-ovskih fensi zgrada kod Careve cuprije, kojima je Djilas retroaktivno prepolovio trzisnu vrednost imovine trasirajuci prakticno autoput ispod njihovih spavacih soba. Taman se ljudi istripovali da su se smestili na elitnoj lokaciji Beograda kad ono ispade da je jos super sto imaju staklene barijere protiv buke. Bruka, te sramota.

Urbanista

pre 9 godina

Pored besmislenog mosta preko Ade Ciganlije koji je sagrađen na pogrešnom mestu (o tome svedoče brojne, nebezbedne, strme rampe, produžena osovina mosta koja se završava na Senjačkom brdu, nemogućnost pešaka da sa N.Bgd stignu do Topčiderskog parka(lično proverio), nedopustivo, skandalozno mali protok vozila i to u završnoj fazi izgradnje i dr.), postoji nešto što je još strašnije, a to je nastavak trase UMP-a u pravcu prema Pančevačkom mostu koja podrazumeva u ovom trenutku najmanje 2.4 mlrd evra troškova.
Javnost treba da zna da pored bezobrazno visokih troškova i novih zaduživanja za UMP, izvođenje ove ludačke trase znači i probijanje kosih tunela, pretodno potpuno upropašćavanje Topčiderskog parka (istorijski park, polovina XIX veka), seču platana kod Partizanovog stadiona, nadvožnjake nad Autokomandom, iseljavanje žitelja u nekoliko stambenih zona (videti GP Beograda) koje će se rasčistiti za vijadukte i mostove, probijanje novog tunela prema Pančevačkom mostu, itd...
Umesto da konačno saznamo koliko je koštao megalomanski most preko Ade C. sa pristupnim tobogan saobraćajnicama, nova gradska vlast kao i prethodna nastavlja, pogrešnu politiku zasenjivanja prostote.

mostadžija

pre 9 godina

@Mina 011, ako nisi politički bot, koji zbog novaca hvali nešto u šta ne veruje, rekao bih ti nešto. Konstrukter sam mnogih mostova, uglavnom u inostranstvu i stvari stoje ovako:
1) Most je preskup. Možeš da ručaš i za 5-10 evra, ne plaćaš 100.
2) "Hajdin je učestvovao u planovima i izboru najboljeg resenja". Tačno i nelegalno. Član Žirija ne sme da učestvuje u planiranju i nameštanju rešenja koje najviše odgovara zaradi svog sina kao zastupnika uvozne opreme. To je jedan (ne i najveći) razlog zašto je most koštao 4-5 puta više nego što je u svetu uobičajeno.
2) "Dragan Djilas je sa svojim timom SAMO OBEZBEDIO da most bude funkcionalan,a jos i izgradjen NA VREME". Kad se neki most otvori, on je sam po sebi funkcionalan (prelazak s jedne na drugu stranu reke) ili je zatvoren (nefunkcionalan). Nije izgrađen na vreme, prvi most koji bi to trebalo da bude je kineski, ali izgleda da i on malo kasni.
3) "Da li ste gledali emisiju o tom nasem mostu koju je snimila ekipa Discovery?". Nažalost jesam, i to više puta. Strane kolege me zovu iz neverice da je moguće da voditelj emisije divlja sa motornom testerom i seče oplatu na vrhu stuba (operacija dozvoljena samo stručnim i iskusnim - ne svim radnicima). Na osnovu emisije je trebalo zatvoriti i gradilište i 3-4 odgovornih. Primenjena tehnologija je iz prošlog veka a izgovor: "nismo smeli da koristimo druge metode, jer je Dunav međunarodna reka". Niti je most na Dunavu, niti nove tehnike smetaju saobraćaju, naprotiv...

Helios

pre 9 godina

Gde je pun detaljni izveštaj tj. završni račun za most na Adi? U to spada, da ne bude opet jezička fora DSa, i ono iznad vode i pristupnice? Pošto prevara zvana Alpina ne postoji više ne postoji ni taj falš razlog za skrivanje svih ugovora i sve ostale pljačke dirigovane EIB/EBRD prevarama.

Most na adi ili most u propast

pre 9 godina

Čemu taj most služi i njegovi zapetljani prilazi kad je broj vozila koja ga koriste, prema parama koje su za to potrošene i još će se trošiti, marginalan.

S.Mali

pre 9 godina

ahm i sad SNS nek objasni kako je to Djilas ugovorio skuplji most kad iza celog projektak stoji Evropska banka koja aminuje sve. Ajde Mali ajde Vesicu objasnite ?
(za Vesica i Malog, 28. oktobar 2014 16:59)

Uskoro cemo Vam dostaviti objasnjenje. Molim Vas da budete strpljivi. Redovno citam komentare, za sva ostala pitanja, stojim Vam na raspolaganju.
Srdacno Vas

Molba

pre 9 godina

Izvinite,dali bi ste mogli nas, normalne gradjane Srbije koji ne zivimo u Beogradu da otvorite jednu posebnu rubriku "Beograd" jer ste nas zestoko smorili vasim megalomanskim kvaziprojektima i raznoraznim ujdurmama a uopste nas se to NE TICE!Unapred zahvalno,71% normalnih gradjana Srbije koji ne zive u Beogradu.

Milos

pre 9 godina

Fantastican most, veliki ,lep,prostran... Ali je na POGRESNOM MESTU!!!! Siguran sam da ce zbog takvih I slicnih faraonskih projekata "na vodi" nestati I moj grad I moja zemlja!!!

goran

pre 9 godina

eeee oni ne mogu ni da dovrse ono sto je djilas zapoceo.
(tiriri, 28. oktobar 2014 17:03)
NIJE ĐILAS NEGO NENAD BOGDANOVIĆ, Jednom za svagda

za Vesica i Malog

pre 9 godina

ahm i sad SNS nek objasni kako je to Djilas ugovorio skuplji most kad iza celog projektak stoji Evropska banka koja aminuje sve. Ajde Mali ajde Vesicu objasnite ?

Aca Znalac

pre 9 godina

Čitava strka oko 2 km, ma ajte molim vas. Pa ne pravi se put Beograd-Pariz, u dužini od 2 km. Jedan od najružnijih delova Bg je pijaca budža i onaj buvljak sa smećem i stanicom onog išaranog voza koji vozi ni sam ne zna se gde i u kom pravcu sa koliko minuta zakašnjenja. Da ste rekli da se otvara posao za onu skaradnu građevinu na Prokopu, gde su socijalisti miloševića potrošili i pare crnog vraga pa da nešto kažem, ali deonica od 2 km mislim, idite bre u Novu 2015 godinu.

3OPAH

pre 9 godina

Sve je to lepo ali kada se sve završi moći će da se ide preko mosta samo na Banovo Brdo jer će Topčider da bude stalno zakrčen. Ima li planova da se reši topčiderska strana mosta?

Dia

pre 9 godina

@(3OPAH, 28. oktobar 2014 17:09): neće se topčiderska strana nikad rešiti i to ne zbog toga što nema para za tunel i budući polu- prsten na koji treba da se nastavi, već zbo toga što je odvajanje prema Banovom brdu rešeno kao raskrsnica u nivou. Ceo saobraćajni koncept sa te strane mosta je kao da ga je neko podvezao... bruka.

mister hajd

pre 9 godina

Ludilo...: Pa komšija, trasa ide Savom do Dunava , pa uzvodno , to je oko 2 km...ćamcem . To je i najekonomicniji prevoz robe i ljudi.

Александар

pre 9 godina

Погрешна локација! Мост је требао да буде у Новом Саду. Да вратите мало од онога што сте нам отели...

Miki

pre 9 godina

Zoki - skreni desno iz Gagarina kod buvljaka u Antifa borbe, pravac prema kruznom toku i areni, imas mali ulaz na most posle 100 metara desno odmah. Niko ziv ga ne koristi, nikad nema guzve..

"Ko je projektovao prilazne rampe mostu tako da se iz Jurija Gagarina pravac prema blokovima ne moze skrenuti levo na most?
(zoran, 28. oktobar 2014 17:18)"

Urbanista

pre 9 godina

Pored besmislenog mosta preko Ade Ciganlije koji je sagrađen na pogrešnom mestu (o tome svedoče brojne, nebezbedne, strme rampe, produžena osovina mosta koja se završava na Senjačkom brdu, nemogućnost pešaka da sa N.Bgd stignu do Topčiderskog parka(lično proverio), nedopustivo, skandalozno mali protok vozila i to u završnoj fazi izgradnje i dr.), postoji nešto što je još strašnije, a to je nastavak trase UMP-a u pravcu prema Pančevačkom mostu koja podrazumeva u ovom trenutku najmanje 2.4 mlrd evra troškova.
Javnost treba da zna da pored bezobrazno visokih troškova i novih zaduživanja za UMP, izvođenje ove ludačke trase znači i probijanje kosih tunela, pretodno potpuno upropašćavanje Topčiderskog parka (istorijski park, polovina XIX veka), seču platana kod Partizanovog stadiona, nadvožnjake nad Autokomandom, iseljavanje žitelja u nekoliko stambenih zona (videti GP Beograda) koje će se rasčistiti za vijadukte i mostove, probijanje novog tunela prema Pančevačkom mostu, itd...
Umesto da konačno saznamo koliko je koštao megalomanski most preko Ade C. sa pristupnim tobogan saobraćajnicama, nova gradska vlast kao i prethodna nastavlja, pogrešnu politiku zasenjivanja prostote.

Automedont

pre 9 godina

Most sa po tri kolovozne trake u oba smera se ladno zavrsava semaforom i raskrsnicom sa pravcem za Banetovo brdo. Nema sanse da prodjes ispod min. 15 minuta cekanja u tom saobracajnom trombu. Toplo preporucujem svim dnevnim uzivaocima novobeogradskih splavova da ukalkulisu gorenavedeni momenat prilikom nalivanja osvezavajucim napicima, meni je par puta besika bila pred eksplozijom... Ipak, najveci tragicari su stanari SPO-ovskih fensi zgrada kod Careve cuprije, kojima je Djilas retroaktivno prepolovio trzisnu vrednost imovine trasirajuci prakticno autoput ispod njihovih spavacih soba. Taman se ljudi istripovali da su se smestili na elitnoj lokaciji Beograda kad ono ispade da je jos super sto imaju staklene barijere protiv buke. Bruka, te sramota.

Mina 011

pre 9 godina

@Most na adi ili most u propast

"Cemu taj most sluzi,kad je prema potrosenim parama MARGINALAN?"

Ako Vi zivite u krugu dvojke ili ga ne koristite (tako se i Toma Nikolic pitao cemu sluzi taj most jer SAMO vodi u Drajzerovu?!?), odgovor je:
sluzi svima nama koji bi iz najvece beogradske opstine, Novog Beograda, isli na Cerak,Miljakovac,Petlovo,Labudovo,Banovo brdo,... ili u Obrenovac,...na VMA,...na Ibarsku magistralu,...centralnu i juznu Srbiju...u Crnu Goru...
A da,i na Adi Ciganliji smo za 5 minuta....

Tako je i manja guzva na Gazeli i Brankovom mostu...

A pare?Trosile su se i pre,a i posle gradnje ovog mosta,a mi od toga nikakve koristi nismo imali...

I jos nesto:most je planiran jos pre nego sto je Nenad Bogdanovic potpisao ugovor o gradnji...Akademik Hajdin je ucestvovao u planovima i izboru najboljeg resenja...

Dragan Djilas je sa svojim timom SAMO OBEZBEDIO da most bude funkcionalan,a jos i izgradjen NA VREME sto je, priznajte, kod nas prava retkost....

Uz sve nabrojano,jos je i lep....Da li ste gledali emisiju o tom nasem mostu koju je snimila ekipa Discovery?

sosabi

pre 9 godina

@acika - Imate sve dostupno na Internetu. Iako je prvobitna ideja bila da saobraćajnica bude podignuta do Tošinog bunara, poput pruge, još u planskoj fazi se odustalo. Put se "spušta" posle ul. Đorđa Stanojevića (kod GSP-a), i biće klasična raskrsnica sa Crvene armije, O. brigada i Tošinim bunarom. To je jeftinije, ali tehnički najlošije rešenje, osnova za poveće gužve. Planirano je i spajanje Crvene armije {što je nastavak Agostina Neta od Delta Cityja) sa Bulevarom Umetnosti tako što će se probiti pružni nasip. Nije jasno da li ova faza i to uključuje. Inače, naslov je čudan, "svi bi da grade" je bespredmetno navođenje, jer je prirodno da se firme javljaju na konkurs za posao kojim se bave ?!

Mina 011

pre 9 godina

@S.Mali
"Uskoro cemo Vam dostaviti objasnjenje.Molimo Vas da budete strpljivi".
(Odgovor je na pitanje kako je to Djilas ugovorio skuplji most kad iza celog projekta stoji Evropska banka koja aminuje sve...)

Zar ta prica o skupom mostu nije bila samo deo predizborne kampanje?
Zar sad nije vreme da se politickom protivniku (trebalo bi: neistomisljeniku) cestita na dobro osmisljenom/uradjenom poslu, jer i Vi,kao i on, imate na umu dobrobit gradjana ciji ste trenutno gradonacelnik?

Ili cete tragati za nekim eventualnim formalnim previdom, kako bi proslu gradsku vladu i tadasnjeg gradonacelnika Dragana Djilasa provukli jos jednom kroz blato tabloida,ili ako Vam se posreci, poslali ga na neko vreme u pritvor?

Ako je ovo poslednje u pitanju, onda je to sitno,malo u pitanju...

Pokazite da ste iznad toga...ako budete mogli...

gradjanin F

pre 9 godina

Pa cekajte, zar ovaj most nece biti porusen? Meni tako izgleda kad vidim kartonsku maketu i ilustracije "Beograda na vodi", nigde se ne vidi ovaj most, ni iz jednog ugla...

zuta osa

pre 9 godina

Mene vise zanima, kada ce poceti izgradnja tunela topcider?
(1003, 28. oktobar 2014 18:23)

Sutra, cim zavrse postenu istragu oko ubistva onih vojnika....

Propala zemlja

pre 9 godina

Unutrasnji magistralni poluprsten je bruka i dokaz drzave koja ne brine o svojim gradjanima. UMP se planira vec vise od 35 godina a nece biti zavrsen ni za narednih 35 godina. Za sve to vreme svi koji imaju stanove na trasi UMP ne mogu nista da rade sa njima jer im drzava ne da. Ne mozete da legalizujete, ne isplati se da ulazete jer drzava Srbija planira da zavrsi UMP recimo 2354 godine. To se zove drzavno planiranje a mi se zovemo drzavni robovi. I nijedna vlast tu nista nece promeniti.

bogi

pre 9 godina

A za pocetak neka sacuvaju ovaj sto je napravljen od vandala i navijaca koji ga posteno izvrljase uzduz i popreko. Ko ce to da plati? treba uvesti zakon o vandalizmu da se nebi unistavala imovina i cuvalo vredno. Debelo smo ga platili da se tako ophodimo.

mostadžija

pre 9 godina

@Mina 011, ako nisi politički bot, koji zbog novaca hvali nešto u šta ne veruje, rekao bih ti nešto. Konstrukter sam mnogih mostova, uglavnom u inostranstvu i stvari stoje ovako:
1) Most je preskup. Možeš da ručaš i za 5-10 evra, ne plaćaš 100.
2) "Hajdin je učestvovao u planovima i izboru najboljeg resenja". Tačno i nelegalno. Član Žirija ne sme da učestvuje u planiranju i nameštanju rešenja koje najviše odgovara zaradi svog sina kao zastupnika uvozne opreme. To je jedan (ne i najveći) razlog zašto je most koštao 4-5 puta više nego što je u svetu uobičajeno.
2) "Dragan Djilas je sa svojim timom SAMO OBEZBEDIO da most bude funkcionalan,a jos i izgradjen NA VREME". Kad se neki most otvori, on je sam po sebi funkcionalan (prelazak s jedne na drugu stranu reke) ili je zatvoren (nefunkcionalan). Nije izgrađen na vreme, prvi most koji bi to trebalo da bude je kineski, ali izgleda da i on malo kasni.
3) "Da li ste gledali emisiju o tom nasem mostu koju je snimila ekipa Discovery?". Nažalost jesam, i to više puta. Strane kolege me zovu iz neverice da je moguće da voditelj emisije divlja sa motornom testerom i seče oplatu na vrhu stuba (operacija dozvoljena samo stručnim i iskusnim - ne svim radnicima). Na osnovu emisije je trebalo zatvoriti i gradilište i 3-4 odgovornih. Primenjena tehnologija je iz prošlog veka a izgovor: "nismo smeli da koristimo druge metode, jer je Dunav međunarodna reka". Niti je most na Dunavu, niti nove tehnike smetaju saobraćaju, naprotiv...