Ponedeljak, 15.09.2014.

10:57

Srbija je u energetskoj krizi

Svaki dan odugovlačenja u nabavci energenata znači veći rizik od energetske nestabilnosti, veće troškove uvoza i otvara prostor za mešetare i zelenaše.

Izvor: Tanjug

Srbija je u energetskoj krizi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

Nebojša

pre 9 godina

Pa jedna razvijena država kao što je Nemačka strepi zbog krize zbog gasa, a nećemo mi strepeti posle 10 godina krađe u basenima i posle onakvih poplava. To samo oni koji su doveli zemlju u ovakvo stawe mogu da kritikuju druge zbog njihove nesposobnosti i da koriste ovu nesreću posle poplava da pdvrgavaju narod. Sramota.

Elv

pre 9 godina

I zato ste vi potpisali najgluplji ugovor u istoriji Srbije a pravljenju solarne elektrane od 1GW Bolje je da cutite gospodjo internet strucnjakinjo za sve.

Dimnjačar

pre 9 godina

U svakoj zemlji postoje olakšice i subvencije za solarne kolektore, naravno kod nas ništa od toga.
U Nemačkoj solarni kolektor sa 30 vakumskih cevi košta oko 580, a kod nas 1100 eura. Kad da se isplati taj kolektor kod nas, a imamo sunca po dosta. Cedite suvu drenovinu.
Neznate šta da proizvodite u staklari u Pančevu. Evo rešenja vakumske cevi za kolektore.
Gde su pare za subvencije zelene energije ispade da plaćamo onima koi su investirali u taj posao.
U normalnom razmišljanju se porezi i takse prikupljaju da bi najširislojevi stanovništva imali benefite...
Sve je gospođa ministarka lepo rekla, ALI ŠTA JE PREDUZELA...

Nenad

pre 9 godina

Pazite apsurd. Ja kao srbin i obican gradjanin nemogu da pravim solarnu elektranu jer je drzava od 500 megavata koje treba da proizvede iz obnovljivih izvora SAMO znaci SAMO 2 megavata dozvolila za male elektrane ,koje moze da isfinansira neki prosecni gradjanin. 498 ostalih su rezervisani za velike firme naravno strane. Zasto ne bi par hiljada porodica iz Srbije moglo da isporucuje struju EPSu nego to mora da budu Ameri, Holandjani ,arapi? Kada sam poceo da se raspitujem kako da ulozim u elektranu na svakom koraku saplitanja. Treba mi covek ovde,treba onde... mozda i ja posle 40 godina prvi put da odem iz nase korumpirane Srbije. Mislim da vise nema nade ,a uvek sam verovao. Zato cu sad da dam na prodaju i kucu i imanje i da odem. Mozda da stavim na tabli "POPUST ZA SIPTARE I CIGANE" da vidimo ko ce u nasoj zemlji da bude glavni za deceniju dve. Zorana neznam dali mozes protiv armije nezasitih i alavih birokratskih guzica,ali ti zelim svu srecu. Ja ne vidim vise svrhu boriti se s njima , zato Zbogom Srbijo, tuzna korumpirana izmucena ,mojaSrbijo

Vesna BG

pre 9 godina

Godinama sam radila u Institutu Nikola Tesla gde su najbolji stručnjaci iz sektora elektroenergetskih sistema. Brojni su otišli u inostranstvo uz maksimalno dobre ponude, što je samo potvrda njihovog kvaliteta. Prema tome, ima ko da sabere i presabere šta i kako je trebalo i treba da se radi. Što nisu ranije kontaktirani drugo je pitanje

mali

pre 9 godina

Imamo uglja za jos 30 godina i gradimo novu TE.Pa to nema mozga.Umesto lepo da pocnemo izgradnju vetroparkova i solarnih energana mi i dalje unistavamo zivotnu sredinu sa ugljenom prasinom, pepelom i devastiramo vodotokove sa malim HE! Smesno

lalo

pre 9 godina

Ko je potpisao ugovor da ce Srbija naci plac za solarnu energanu ogromnih dimenzija pa nije nasla? Da nije mozda ta gospodja? Koliko je odsteta dosudjena u korist te firme? Ili se jos ne zna pa se cuti?

dragan

pre 9 godina

Da li Rusi nama prodaju kvalitetniji gas, posto ga placamo skuplje od vecine zemalja EU (Nemacke, Italije, Austrije...)?
(Jelena, 15. septembar 2014 17:16)

A jesi li se zapitala zasto akcize ucestvuju sa nekih 60% u ceni benzina i kakav je slucaj po tom pitanju u Nemackoj,Austriji,Italiji?

A doticna ministarka izgleda stalno kasni jedan mandat,kada je bila ministar energetike obavljala je posao vucicevog potparola,sada kada je zvanicno ministar saobracaja i gradjevine u stvari misli da je ministar energetike...a vrat i obrazi sve deblji i deblji,na nervnoj bazi izgleda zbog energetske krize.Umes li zeno ista da kazes a da to nije optuzivanje proslih vlasti? Znamo kakvi su oni bili,nikakvi,ali uradite vi nesto,pokusajte da budete drugaciji

jovan vukadinovic

pre 9 godina

Ova "gospodja ministarka" jopet odlazi van resora,drzi slovo o energetici i stanju u istoj a zahvaljujuci njenom neradu,sukobu sa svim direktorima kompanija u sketoru energetike pune dve godine je gradila haos u resoru i uspela... Baska njen licni sukob sa VD /ili ex-VD?/ Obradovicem iz EPS, legendarna uvozna varijanta koju je nametnula sa strujom iz RS, skuplje uvozila nego sto je posle prodavala, jer je ista struja bila visak i nepotrebna... pa sukob sa Bajatovicem, kog je trebalo da smeni odmah, kao i Obradovica na koncu, za sve vreme drzava i svi mi na steti. Ne valja ovo nista..Vucic ne kontorlise Zoranu.. Verbica.. Vujovica... prakitcno nije u stanju da smeni Obradvoica u EPS...ne valja..ne valja...zima se blizi...

napredna

pre 9 godina

Pitam se da li Zorana Mihajlovic i njene kolege citaju ove komentare?Ovo su uglavnom komentari normalne Srbije i pravo misljenje o njoj i njenim kolegama. Bolje bi im bilo malo da se uzmu u pamet i prisete se kako je prosao Milosevic 5. oktobra!

Radoslav

pre 9 godina

Ova ekipa iz devedesetih (crveno-crna koalicija) jedva ceka da nas ponovo vrati u devedesete, pa onda udri po narodnom dzepu i ledjima.
Oni samo tako znaju da funkcionisu!

;)

pre 9 godina

Ne mogu da procenim da li će prvo doći do rekonstrukcije Vlade i izbacivanja SPSa ili će se SNS pocepati na tri stranke. Na jednoj strani vidim Zoranu Mihajlović i Gašića, na drugoj Tomislava Nikolića i na trećoj usamljenog Aleksandra Vučića koji ni cenzus neće proći.

dana

pre 9 godina

Gospodjo ministarko gradjevine i saobracaja, koliki je rast gradjevinske industrije otkako ste ministar? gde je novi zakon o planiranju i izgradnji i dozvole za 28 dana? Je l gradjevinska inspekcija srusila Cumetov objekat? Nije vam Antic oteo resor energetike pa da ga stalno javno namestate... to je bila naredba mnogo mocnijih..i verovatno ni on nije srecan zbog toga..ili radite zajedno za narod ili da vas sve menjamo...

ana

pre 9 godina

Srbija u energetskoj krizi, a Srbi se "sekiraju" zbog EU, zlurado najavljuju dolazak duge i hladne zime...e, zemljaci, EU vec sklapa ugovore s Azrbejdzanom, Alzirom i dr. samo sto vama to niko nije rekao.

Coco Bill

pre 9 godina

E Zoko Zoko a za vreme tvog ministrovanja energetikom urađen je grandiozni projekat novog računa za struju. Sećam se da su razni stručnjaci, kako sa strane tako i iz samog EPS-a, čitav jedan mesec i nešto više dana, visili po raznim TV-ima, objašnjavajući kako treba da izgleda jedan običan račun za struju ???!!! Da bi na kraju kad se to "čedo izrodilo" i sama ministarka se lično pojavila da prestavi to "grandiozno delo"

Bosko

pre 9 godina

Pa! Kriza je vec dve godine, jer ste vi na vlasti, banbusi nijedni... Niste sposobni da vodite ni kokosinjac, a kamoli drzavu, a laktali ste se, gurali, lagali, krali, samo da dodjete na vlast..., E pa nece moci... Bezite, odlazite, dok su vam glave jos na ramenima i prepustite sve pametnijim i radnim ljudima, osim ako vam je a jeste zinula gu_ica za vlast, pa bi hteli da se malo omastite, ali problem je u tome sto i to ne znate....!!!

ko pamti duze od 7 dana

pre 9 godina

hehe, a sve je pocelo sa Kostunicinom pricom o energetskoj nezavisnosti. Uzivajte gospodo u energestkoj nezavisnosti, kakvu su vam dogovorili Kostunica i Putin.

робокап

pre 9 godina

Колико ме памћење служи Ви госпођа више нисте министар енергетике. Са инсталисаном снагом у ХИДРОЕЛЕКТРАНАМА ОД 2830 Мегавата (бар ове године воде има довољно) ТЕРМОЕЛЕКТРАНЕ СА инсталисаном снагом од 5580 Мегавата и индустријом која не постоји тј. Нема шта да троши електричну енергију није ми јасно шта сте хтели да кажете. Него да питамо ми ХАМОВИЋА И ЛАЗАРЕВИЋА где иде наша струја.

biba

pre 9 godina

ne mogu da verujem, zar vuciceva srbija u krizi, ko bi reko, a beograd na vodi, najbrzi vozovi za poslednjih 1000 godina, najjaca vojska za zadnjih 100 g, dva aviona koji lete, avioni, kamioni !

ANTIPROTIVAN

pre 9 godina

Svaka joj je ko u Njegosa. Samo je zaboravila da doda da je cela zemlja u krizi. Od Kanala Dunav-Morava_Vardar, pa TENT-a 3 (koji je trebao da se gradi 2012 kada je bila ministar energetike), mini hidroelektrana, Beograd na vodi, Pirej Beograd Budimpesta, itd itd, silnih razvojnih projekata, pitanje je samo jedno. Hocemo li preziveti sve uspehe ove vlasti.

BGD

pre 9 godina

Gospodjo ministarka.ne raste gas samo u rusiji.ima gasa i mnogo blize od rusije,a bogami i nafte i uglja.to sto ste se vi prilepili uz rusiju,to je jako,jako lose i pogubno za srbiju.

Iva

pre 9 godina

Pa kazi ko to napredno odugovlaci .
Sve sami dragulji od dogadjaja u zemlji.
Koliko je sadasnjost Srbije sadrzana u pripoveci da ce narod sve to pozlatiti.

Jana

pre 9 godina

Rece zena koja je nedavno ukinula gradjevinsku dozvolu za vetroelektranu na koju je potroseno 5 miliona evra i planirano jos 200! I to je jedini potez kao ministra gradjevine. Pa, naravno da nema investicija i da nije izgradjena nijedna elektrana kada se zna ciji biznis su hidroelektrane, kao i kako se opstruiraju obnovljivi izvori energije. Neka nas uguse ugalj i trgovci strujom!

dzon travolta

pre 9 godina

kome to pricas? jeste li vi opozicija ili vlada? ako treba da radite nesto onda radite,a mi cemo prosuditi STA ste radili.. ako ne umete nista,sklonite se!

MACKICA

pre 9 godina

Normalno da je Srbija u krizi kad se u prethodne dve decenije nije nista radilo po pitanju poboljsanja njenog stanja. Meni je draze da se ministarka izjasni javno i tako adresira na problem a potom iznadje i resenje, nego da mi neko priča da je sve super, a ustvari je totalno suprotno.

Donji srem

pre 9 godina

@(miljan, 15. septembar 2014 11:45) Tisina tamo, nemoj da si konstruktivan, vidis da nema pojma ni sta joj je resor, a sta nije. Ona nema pojma da radi i to je naj vaznije.
Ostavi je, gledaj i samo se smej.
Eno u Vinci u UO sedi covek sa zanimanjem "ekspert ekonomije", to joj je kolega sa univerziteta i budi ponosan sto nam ovakvi vode drzavu.
Tvoje je da ne govoris u opste, jer nas ova postava iz bosne moze u nasoj zemlji, na nasoj dedovini da proglasi kao stranim drzavljanima i 5 kolonom.
Jesi li se zapitao zasto ne sme ni jedna domaca televizija da pusti seriju ex yu "okupacija u 26 slika"?

nadnu

pre 9 godina

Ova zena je moralno dno. Obecala je i da ce drzava renovirati skole do 1-og septembra u Obrenovcu. A da ih vidite i sada na sta samo lice ...

BGD

pre 9 godina

Ovo ministri se razleteli po medijima, saopstenjima, izgleda da je bankrot srbija dozivela slusajuci "ugledne privrednike", "eksperte", "analiticare", "menazere", "pravnike" i razne "intelektualce" nesposobne da klapnu na mehanickom osiguracu pritisnu dugme ili ga pomere u suprotnom smeru od polozaja.
Gospodje je pobrkala resore, a pri tom za vreme ministrovanja nije osigurala kopove i ako je to morala. Krvi demokrate od pre gotovo 4 godine da oni to nisu ucinili i ako u trecoj (3.) godini njenog ministrovanja to nije ucinjeno.
Umesto da osiguravajuce kuce placaju grejanje ove godine,placace gradjani iz budzeta.Ne smemo zaboraviti da se gospodja bavila smenom vlasti na lokalu,intriigama,hohstaplerajem piljarskim, a nije radila svoj posao, a to je kontrola ucinjenog, poslovanja, osiguranja i bezbednosti.
Kod nas Ministar znaci sve ide samo po sebi, sistem postoji, a tvoje je da se zezas, setas i gostujes u medijima sa stranackim pamfletima

trubadur za stampu

pre 9 godina

Zorana, pusti ti energetsku krizu. Reci ti nama sta je sa Bajatovicem ?
(Boris, 15. septembar 2014 11:46)

Boris, vodi racuna o svojim brigama. Ja i Bajati smo zakopali ratne sekire i sad saradjujemo samo tako. Meni je tek sad jasno koliko je Srbijagas vazan faktor u zivotima nas politicara. Oni nas podrzavaju u svakoj prilici, oko finansiranja stranke, privatnih projekata a bogami ostavi se nesto i za stare dane. Ko dirne u Srbijagas dirnuo je i u mene a to znaci imace rat sa nama svima kojima je Srbijagas na srcu i novcaniku. Vasa ministarka.

Mrgud

pre 9 godina

Pa zato postoji Vlada. Ako je kriza a niste u stanju da resite onda niste za drzavu. Kasno je shvatila da nista nije pod kontrolom a narod je u krizi 30god. Cim si videla potopljene rudnike znaci da si trebala uvoziti ugalj.

ohamoa

pre 9 godina

Evo pre 10 min su mi iz EPSa zvonili na vrata da u roku od pola sata platim dug 8000 din, inace ce da mi iseku struju. Tako da, nema krize sve, ce to sitna boranija da izvuce sa po 2-3 hiljade, pa vi slobodno nastavite da ne radite nista osim guljenja koze narodu.

Realni

pre 9 godina

Vrtićete se u krug još 20-tak godina dok neko ne stavi 5 najvećih problema u zemlji na papir, postavi prava pitanja o suštini tih problema i počne ih SISTEMSKI rješavati jedan po jedan. Međutim, kapaciteta za takvu spoznaju u Srbiji očito da nema - tako da slobodno možete računati na potpuni kolaps društva u vrlo kratkom roku.

ns

pre 9 godina

A kamo pojeftinjenje struje i gasa iz predizbornih obecanja iz 2012?
Samo da se ne zaboravi... tek toliko o nedoslednosti, nekonzistentnosti i obecanjima bez osnova, odnosno o lazima!!!

Dobronamjerni

pre 9 godina

Dajemo dvi za jednu. Lipa i simpatična vam je ministrica, ako bi se mijenjali, dajemo Opačičku i Mrak-Taritaš za Zoranu i još7 dana besplatnog ljetovanja u Splitu.
Pozdrav iz Splita

vlada

pre 9 godina

Ova reč u naslovu "energetskoj" je suvišna ili neadekvatna da se ne lažemo. Treba da stoji ili "opštoj" ili da samo piše "Srbija je u krizi"

Zoran

pre 9 godina

Sta sad planira i za koga lobira. Nema pojma o energetici. A sta bi sa poplavljenim kucama, sta te ono bese Vucic zaduzio. Ministar opste prakse si ti, sjasi.

milan

pre 9 godina

Mihajlovićka vi ste u ovoj vlasti jedna uticajna osoba i od početka na odgovornim funkcijama pa vas pitam šta ste vi uradili da se ta situacija promeni?

Lud zbunjenog

pre 9 godina

Da li je neko obavestio gospodju da vise nije ministarstka energetike i da treba da se bavi novim resorom? Ili su nam svi ministri kao multipraktik - razumeju se u sve i sve mogu da rade?

auuu

pre 9 godina

Čekaj ženo, koči malo, ti si sada ministarka Saobraćaja!

Znaš ono: BRMMMM, BRMMM... !

Nisi više za energetiku. To si bila u prošloj vladi.

Goran

pre 9 godina

Evo jos jedne koja samo prica o problemima. Aman ženo, ti nisi tu da pricas o problemima, nego da ih rešavaš!!!
Zamalo da se iznerviram..

aha

pre 9 godina

Mi smo stalno u nekoj krizi... Ne znam zasto mi ovo mirise opet na neko smanjenje plata i penzija, a poskupljenje struje, gasa i ostalih namirnica...

Zoran

pre 9 godina

Ova je kraljica, nju za premijera. Sredila energetiku, sad ce i saobracaj. Bravo.
A sta je sa novim blokom TENT B3? To je najavila i ona, i Vucic, jos 2012.
Pojela maca?

bane111

pre 9 godina

Pa resi je, zato ste i ministri i ostali faktori u drzavi da resavate takve situacije a ne da vozite sluzbena kola i jedete na racun poreskih obaveznika

Demagog

pre 9 godina

Srbija jeste u energetskoj krizi, ali najvise krivicom Vucica i kuma Petrovica iz EMS-a. A vi narode glasajte za velikog borca protiv kriminala i korupcije i palite se sa njegovu demagogiju! Sta bi sa Miskovicem, Azotarom, Agrobankom, Djuricem iz Zekstre itd? Lakrdija.

Bardami

pre 9 godina

A u kojoj krizi Srbija nije, reci mi Zorana?! Sami smo sebe potkopali, opljačkali i uništili. Mala pamet, a veliki inat. I tu smo gde jesmo. Tužno, žalosno. Nikola Tesla? On je izuzetak od pravila.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Основна улога министарке Михајловић је опструкција Јужног тока и нарушавање односа са Русијом. Као што се може видјети из овог интервјуа, засад јој нажалост добро иде...

Lopovska bre drzava...

pre 9 godina

Kako napreduju autoputevi, putevi, sporedne saobracajnice, seoski kolovozi, volovski drumovi, skupa struja, jefina struja, nocna tarifa, ima mesta za pojeftinjenje struje, fantomske socijalne karte koje kad se konacno donesose samnjise broj onih koji su imali pravo popusta na struju nego sto je pre bio, petoclana porodica sa dvadeset i nesto hiljada nije socijalni slucaj,bedno.
itd itd...
Jel se zavrsi sta od toga, i ako jeste, u kakvom je stanju sad, i jel vec sve sada pocelo da se raspada posle par meseci,i + koliko se tu milona evra ukrade i nikom nista.
A 'vamo ce jos malo pa gradjani i na robiju zbog 1 dinara nekakvog fantomskog duga.
Lopovska bre drzava bila i ostala, ali bolju narod takav kakav je u celini i ne zasluzuje, nazalost...

Komsija

pre 9 godina

Ja zaista ne znam odakle ona u toj poziciji, kakve ona veze ima sa energetikom i odakle joj znanje i iskustvo da uopste razmislja o tako necemu... Smesna je za medalju!!!

baki

pre 9 godina

a kad mi nismo u krizi ovo je najava da će biti čerupanja gradjana ko preživi do prve zelene trdve taj će da priča kako je bila teška zima.

miljan

pre 9 godina

Bolje bi bilo da reši problem dozvola za Rusiju, Italiju, Austriju... pošto smo sad ojačali pozicije u svetu, a ne da namprevoznici sele firme u Sloveniju, Bugarsku.. Dok je bila ministar energitike obećala je pojednostavljenje procedure oko mini hidroelektrana i osim javno potpisivanja memoranduma ništa nije urađeno. Samo su skinuli katastar MHE sa sajta, kako bi mogli još više da traže za mito, od pojeftinjenja od 20%, struja je poskupela 12%. Sada bar neka sanira puteve odnete poplavama, naprimer u Ovčar-Kablaru...

mikin

pre 9 godina

"Srbija je u energetskoj krizi"
--------------------------------
Kamo srece da je samo u energetskoj, nego zahvaljujuci vama i vama slicnim, u svakoj drugoj krizi. A najvise u moralnoj.

masa

pre 9 godina

A sta gospodja prеdlazе????? Radim u firmi koja vеc dvе godinе pokusava da ulozi novac u mini hidro u ovoj zеmlji i od korupcijе nе mozеmo da sе opasuljimo!!!! Naravno da cеmo odustati od ovog ludila u kojе smo sе uvukli!

Putnik kroz vreme

pre 9 godina

Zbog vas takvih je sve u krizi. Bezidejni ste, na mestima ste na kojima ni u najlepšim snovima niste mogli sebe da zamislite i na kraju totalno nesposobni za posao koji obavljate, a krenule su i svadje medju vama sujetnima. Jednog dana prestaće mogućnost manipulacije ovim napaćenim narodom i šta onda. Znam...ostaće nam slatkorečivost i makete, nas će biti sve manje i manje.

Predrag

pre 9 godina

I? Ko je kriv za to? Dojadili ste više sa kukumavčenjem tipa "zli DS je sve pokvario pa mi sad ništa ne možemo". Pa što to ne rekoste u izbornoj kampanji? Gorica Gajević i Jelena Trivan su za dotičnu bile male bebe.

Starac Fočo

pre 9 godina

Neverovatno ekstravertirana žena. Novi ministar Antić je sličan po (ne)kompetentnosti u energetici ali znatno obazriviji u eksponiranju. Međutim ex-ministarka, profesor, dr.,mr,etc.sa Megatrend Univerziteta, po uzoru na svog rektora Miću koji je odmaglio iz zemlje, ima nezajažljivu potrebu za medijskom promocijom.Imam samo jednu želju, da se g-đa Mihajlović podvrgne jednom testu poznavanja materije, pa da se objavi rezultat.

socijalista

pre 9 godina

opet se ova mesa u tudji posao! Zoko bre, ti si potpuno zaboravila da vise nisi ministar energetike vec saobracaja. Obrati malo paznju na puteve, a energente ostavi kompetentnima.

Namcor

pre 9 godina

Jel to neka igra recima? Ili mozda materijalna greska? "Srbija gas dobija samo iz pravca Rusije" ili ste hteli da izgovorite zabranjeno ime "Srbijagas"? Botovi, hajde da se kladimo da Mihajlovicka NE SME da izgovori to ime, kao ni prezime Bajatovic! Treba je postaviti da bude potpredsednik Vlade, potpredsednik vase stranke i ministar za energetiku u isto vreme, mozda ce onda smeti. Ovako, nema nikakav kredibilitet.

nafrakana

pre 9 godina

"Srbija je u energetskoj krizi, samo mi se čini da to niko ne govori", izjavila je Mihajlovićeva.

Gospojo, da te podsetim, ti si bila Ministar za energetiku u proslom sazivu, pa se ne secam da si o krizi govorila, a jos manje da si ista uradila, osim sto si povecala cene!!!

Drugo, podsecam te i da trenutno sedis u drugoj ministarskoj fotelji, ali umesto da se bavis trenutnim resorom, drvis o onom prethodnom!!!

Demagog

pre 9 godina

Srbija jeste u energetskoj krizi, ali najvise krivicom Vucica i kuma Petrovica iz EMS-a. A vi narode glasajte za velikog borca protiv kriminala i korupcije i palite se sa njegovu demagogiju! Sta bi sa Miskovicem, Azotarom, Agrobankom, Djuricem iz Zekstre itd? Lakrdija.

masa

pre 9 godina

A sta gospodja prеdlazе????? Radim u firmi koja vеc dvе godinе pokusava da ulozi novac u mini hidro u ovoj zеmlji i od korupcijе nе mozеmo da sе opasuljimo!!!! Naravno da cеmo odustati od ovog ludila u kojе smo sе uvukli!

nafrakana

pre 9 godina

"Srbija je u energetskoj krizi, samo mi se čini da to niko ne govori", izjavila je Mihajlovićeva.

Gospojo, da te podsetim, ti si bila Ministar za energetiku u proslom sazivu, pa se ne secam da si o krizi govorila, a jos manje da si ista uradila, osim sto si povecala cene!!!

Drugo, podsecam te i da trenutno sedis u drugoj ministarskoj fotelji, ali umesto da se bavis trenutnim resorom, drvis o onom prethodnom!!!

Goran

pre 9 godina

Evo jos jedne koja samo prica o problemima. Aman ženo, ti nisi tu da pricas o problemima, nego da ih rešavaš!!!
Zamalo da se iznerviram..

Zoran

pre 9 godina

Ova je kraljica, nju za premijera. Sredila energetiku, sad ce i saobracaj. Bravo.
A sta je sa novim blokom TENT B3? To je najavila i ona, i Vucic, jos 2012.
Pojela maca?

Starac Fočo

pre 9 godina

Neverovatno ekstravertirana žena. Novi ministar Antić je sličan po (ne)kompetentnosti u energetici ali znatno obazriviji u eksponiranju. Međutim ex-ministarka, profesor, dr.,mr,etc.sa Megatrend Univerziteta, po uzoru na svog rektora Miću koji je odmaglio iz zemlje, ima nezajažljivu potrebu za medijskom promocijom.Imam samo jednu želju, da se g-đa Mihajlović podvrgne jednom testu poznavanja materije, pa da se objavi rezultat.

auuu

pre 9 godina

Čekaj ženo, koči malo, ti si sada ministarka Saobraćaja!

Znaš ono: BRMMMM, BRMMM... !

Nisi više za energetiku. To si bila u prošloj vladi.

socijalista

pre 9 godina

opet se ova mesa u tudji posao! Zoko bre, ti si potpuno zaboravila da vise nisi ministar energetike vec saobracaja. Obrati malo paznju na puteve, a energente ostavi kompetentnima.

Putnik kroz vreme

pre 9 godina

Zbog vas takvih je sve u krizi. Bezidejni ste, na mestima ste na kojima ni u najlepšim snovima niste mogli sebe da zamislite i na kraju totalno nesposobni za posao koji obavljate, a krenule su i svadje medju vama sujetnima. Jednog dana prestaće mogućnost manipulacije ovim napaćenim narodom i šta onda. Znam...ostaće nam slatkorečivost i makete, nas će biti sve manje i manje.

milan

pre 9 godina

Mihajlovićka vi ste u ovoj vlasti jedna uticajna osoba i od početka na odgovornim funkcijama pa vas pitam šta ste vi uradili da se ta situacija promeni?

Lopovska bre drzava...

pre 9 godina

Kako napreduju autoputevi, putevi, sporedne saobracajnice, seoski kolovozi, volovski drumovi, skupa struja, jefina struja, nocna tarifa, ima mesta za pojeftinjenje struje, fantomske socijalne karte koje kad se konacno donesose samnjise broj onih koji su imali pravo popusta na struju nego sto je pre bio, petoclana porodica sa dvadeset i nesto hiljada nije socijalni slucaj,bedno.
itd itd...
Jel se zavrsi sta od toga, i ako jeste, u kakvom je stanju sad, i jel vec sve sada pocelo da se raspada posle par meseci,i + koliko se tu milona evra ukrade i nikom nista.
A 'vamo ce jos malo pa gradjani i na robiju zbog 1 dinara nekakvog fantomskog duga.
Lopovska bre drzava bila i ostala, ali bolju narod takav kakav je u celini i ne zasluzuje, nazalost...

mikin

pre 9 godina

"Srbija je u energetskoj krizi"
--------------------------------
Kamo srece da je samo u energetskoj, nego zahvaljujuci vama i vama slicnim, u svakoj drugoj krizi. A najvise u moralnoj.

Predrag

pre 9 godina

I? Ko je kriv za to? Dojadili ste više sa kukumavčenjem tipa "zli DS je sve pokvario pa mi sad ništa ne možemo". Pa što to ne rekoste u izbornoj kampanji? Gorica Gajević i Jelena Trivan su za dotičnu bile male bebe.

baki

pre 9 godina

a kad mi nismo u krizi ovo je najava da će biti čerupanja gradjana ko preživi do prve zelene trdve taj će da priča kako je bila teška zima.

Zoran

pre 9 godina

Sta sad planira i za koga lobira. Nema pojma o energetici. A sta bi sa poplavljenim kucama, sta te ono bese Vucic zaduzio. Ministar opste prakse si ti, sjasi.

Komsija

pre 9 godina

Ja zaista ne znam odakle ona u toj poziciji, kakve ona veze ima sa energetikom i odakle joj znanje i iskustvo da uopste razmislja o tako necemu... Smesna je za medalju!!!

Namcor

pre 9 godina

Jel to neka igra recima? Ili mozda materijalna greska? "Srbija gas dobija samo iz pravca Rusije" ili ste hteli da izgovorite zabranjeno ime "Srbijagas"? Botovi, hajde da se kladimo da Mihajlovicka NE SME da izgovori to ime, kao ni prezime Bajatovic! Treba je postaviti da bude potpredsednik Vlade, potpredsednik vase stranke i ministar za energetiku u isto vreme, mozda ce onda smeti. Ovako, nema nikakav kredibilitet.

Bardami

pre 9 godina

A u kojoj krizi Srbija nije, reci mi Zorana?! Sami smo sebe potkopali, opljačkali i uništili. Mala pamet, a veliki inat. I tu smo gde jesmo. Tužno, žalosno. Nikola Tesla? On je izuzetak od pravila.

bane111

pre 9 godina

Pa resi je, zato ste i ministri i ostali faktori u drzavi da resavate takve situacije a ne da vozite sluzbena kola i jedete na racun poreskih obaveznika

Lud zbunjenog

pre 9 godina

Da li je neko obavestio gospodju da vise nije ministarstka energetike i da treba da se bavi novim resorom? Ili su nam svi ministri kao multipraktik - razumeju se u sve i sve mogu da rade?

ohamoa

pre 9 godina

Evo pre 10 min su mi iz EPSa zvonili na vrata da u roku od pola sata platim dug 8000 din, inace ce da mi iseku struju. Tako da, nema krize sve, ce to sitna boranija da izvuce sa po 2-3 hiljade, pa vi slobodno nastavite da ne radite nista osim guljenja koze narodu.

miljan

pre 9 godina

Bolje bi bilo da reši problem dozvola za Rusiju, Italiju, Austriju... pošto smo sad ojačali pozicije u svetu, a ne da namprevoznici sele firme u Sloveniju, Bugarsku.. Dok je bila ministar energitike obećala je pojednostavljenje procedure oko mini hidroelektrana i osim javno potpisivanja memoranduma ništa nije urađeno. Samo su skinuli katastar MHE sa sajta, kako bi mogli još više da traže za mito, od pojeftinjenja od 20%, struja je poskupela 12%. Sada bar neka sanira puteve odnete poplavama, naprimer u Ovčar-Kablaru...

vlada

pre 9 godina

Ova reč u naslovu "energetskoj" je suvišna ili neadekvatna da se ne lažemo. Treba da stoji ili "opštoj" ili da samo piše "Srbija je u krizi"

nadnu

pre 9 godina

Ova zena je moralno dno. Obecala je i da ce drzava renovirati skole do 1-og septembra u Obrenovcu. A da ih vidite i sada na sta samo lice ...

Coco Bill

pre 9 godina

E Zoko Zoko a za vreme tvog ministrovanja energetikom urađen je grandiozni projekat novog računa za struju. Sećam se da su razni stručnjaci, kako sa strane tako i iz samog EPS-a, čitav jedan mesec i nešto više dana, visili po raznim TV-ima, objašnjavajući kako treba da izgleda jedan običan račun za struju ???!!! Da bi na kraju kad se to "čedo izrodilo" i sama ministarka se lično pojavila da prestavi to "grandiozno delo"

biba

pre 9 godina

ne mogu da verujem, zar vuciceva srbija u krizi, ko bi reko, a beograd na vodi, najbrzi vozovi za poslednjih 1000 godina, najjaca vojska za zadnjih 100 g, dva aviona koji lete, avioni, kamioni !

dzon travolta

pre 9 godina

kome to pricas? jeste li vi opozicija ili vlada? ako treba da radite nesto onda radite,a mi cemo prosuditi STA ste radili.. ako ne umete nista,sklonite se!

ANTIPROTIVAN

pre 9 godina

Svaka joj je ko u Njegosa. Samo je zaboravila da doda da je cela zemlja u krizi. Od Kanala Dunav-Morava_Vardar, pa TENT-a 3 (koji je trebao da se gradi 2012 kada je bila ministar energetike), mini hidroelektrana, Beograd na vodi, Pirej Beograd Budimpesta, itd itd, silnih razvojnih projekata, pitanje je samo jedno. Hocemo li preziveti sve uspehe ove vlasti.

Bosko

pre 9 godina

Pa! Kriza je vec dve godine, jer ste vi na vlasti, banbusi nijedni... Niste sposobni da vodite ni kokosinjac, a kamoli drzavu, a laktali ste se, gurali, lagali, krali, samo da dodjete na vlast..., E pa nece moci... Bezite, odlazite, dok su vam glave jos na ramenima i prepustite sve pametnijim i radnim ljudima, osim ako vam je a jeste zinula gu_ica za vlast, pa bi hteli da se malo omastite, ali problem je u tome sto i to ne znate....!!!

aha

pre 9 godina

Mi smo stalno u nekoj krizi... Ne znam zasto mi ovo mirise opet na neko smanjenje plata i penzija, a poskupljenje struje, gasa i ostalih namirnica...

napredna

pre 9 godina

Pitam se da li Zorana Mihajlovic i njene kolege citaju ove komentare?Ovo su uglavnom komentari normalne Srbije i pravo misljenje o njoj i njenim kolegama. Bolje bi im bilo malo da se uzmu u pamet i prisete se kako je prosao Milosevic 5. oktobra!

dana

pre 9 godina

Gospodjo ministarko gradjevine i saobracaja, koliki je rast gradjevinske industrije otkako ste ministar? gde je novi zakon o planiranju i izgradnji i dozvole za 28 dana? Je l gradjevinska inspekcija srusila Cumetov objekat? Nije vam Antic oteo resor energetike pa da ga stalno javno namestate... to je bila naredba mnogo mocnijih..i verovatno ni on nije srecan zbog toga..ili radite zajedno za narod ili da vas sve menjamo...

trubadur za stampu

pre 9 godina

Zorana, pusti ti energetsku krizu. Reci ti nama sta je sa Bajatovicem ?
(Boris, 15. septembar 2014 11:46)

Boris, vodi racuna o svojim brigama. Ja i Bajati smo zakopali ratne sekire i sad saradjujemo samo tako. Meni je tek sad jasno koliko je Srbijagas vazan faktor u zivotima nas politicara. Oni nas podrzavaju u svakoj prilici, oko finansiranja stranke, privatnih projekata a bogami ostavi se nesto i za stare dane. Ko dirne u Srbijagas dirnuo je i u mene a to znaci imace rat sa nama svima kojima je Srbijagas na srcu i novcaniku. Vasa ministarka.

;)

pre 9 godina

Ne mogu da procenim da li će prvo doći do rekonstrukcije Vlade i izbacivanja SPSa ili će se SNS pocepati na tri stranke. Na jednoj strani vidim Zoranu Mihajlović i Gašića, na drugoj Tomislava Nikolića i na trećoj usamljenog Aleksandra Vučića koji ni cenzus neće proći.

Mrgud

pre 9 godina

Pa zato postoji Vlada. Ako je kriza a niste u stanju da resite onda niste za drzavu. Kasno je shvatila da nista nije pod kontrolom a narod je u krizi 30god. Cim si videla potopljene rudnike znaci da si trebala uvoziti ugalj.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Основна улога министарке Михајловић је опструкција Јужног тока и нарушавање односа са Русијом. Као што се може видјети из овог интервјуа, засад јој нажалост добро иде...

Dobronamjerni

pre 9 godina

Dajemo dvi za jednu. Lipa i simpatična vam je ministrica, ako bi se mijenjali, dajemo Opačičku i Mrak-Taritaš za Zoranu i još7 dana besplatnog ljetovanja u Splitu.
Pozdrav iz Splita

BGD

pre 9 godina

Ovo ministri se razleteli po medijima, saopstenjima, izgleda da je bankrot srbija dozivela slusajuci "ugledne privrednike", "eksperte", "analiticare", "menazere", "pravnike" i razne "intelektualce" nesposobne da klapnu na mehanickom osiguracu pritisnu dugme ili ga pomere u suprotnom smeru od polozaja.
Gospodje je pobrkala resore, a pri tom za vreme ministrovanja nije osigurala kopove i ako je to morala. Krvi demokrate od pre gotovo 4 godine da oni to nisu ucinili i ako u trecoj (3.) godini njenog ministrovanja to nije ucinjeno.
Umesto da osiguravajuce kuce placaju grejanje ove godine,placace gradjani iz budzeta.Ne smemo zaboraviti da se gospodja bavila smenom vlasti na lokalu,intriigama,hohstaplerajem piljarskim, a nije radila svoj posao, a to je kontrola ucinjenog, poslovanja, osiguranja i bezbednosti.
Kod nas Ministar znaci sve ide samo po sebi, sistem postoji, a tvoje je da se zezas, setas i gostujes u medijima sa stranackim pamfletima

ns

pre 9 godina

A kamo pojeftinjenje struje i gasa iz predizbornih obecanja iz 2012?
Samo da se ne zaboravi... tek toliko o nedoslednosti, nekonzistentnosti i obecanjima bez osnova, odnosno o lazima!!!

Jana

pre 9 godina

Rece zena koja je nedavno ukinula gradjevinsku dozvolu za vetroelektranu na koju je potroseno 5 miliona evra i planirano jos 200! I to je jedini potez kao ministra gradjevine. Pa, naravno da nema investicija i da nije izgradjena nijedna elektrana kada se zna ciji biznis su hidroelektrane, kao i kako se opstruiraju obnovljivi izvori energije. Neka nas uguse ugalj i trgovci strujom!

Donji srem

pre 9 godina

@(miljan, 15. septembar 2014 11:45) Tisina tamo, nemoj da si konstruktivan, vidis da nema pojma ni sta joj je resor, a sta nije. Ona nema pojma da radi i to je naj vaznije.
Ostavi je, gledaj i samo se smej.
Eno u Vinci u UO sedi covek sa zanimanjem "ekspert ekonomije", to joj je kolega sa univerziteta i budi ponosan sto nam ovakvi vode drzavu.
Tvoje je da ne govoris u opste, jer nas ova postava iz bosne moze u nasoj zemlji, na nasoj dedovini da proglasi kao stranim drzavljanima i 5 kolonom.
Jesi li se zapitao zasto ne sme ni jedna domaca televizija da pusti seriju ex yu "okupacija u 26 slika"?

ko pamti duze od 7 dana

pre 9 godina

hehe, a sve je pocelo sa Kostunicinom pricom o energetskoj nezavisnosti. Uzivajte gospodo u energestkoj nezavisnosti, kakvu su vam dogovorili Kostunica i Putin.

Radoslav

pre 9 godina

Ova ekipa iz devedesetih (crveno-crna koalicija) jedva ceka da nas ponovo vrati u devedesete, pa onda udri po narodnom dzepu i ledjima.
Oni samo tako znaju da funkcionisu!

робокап

pre 9 godina

Колико ме памћење служи Ви госпођа више нисте министар енергетике. Са инсталисаном снагом у ХИДРОЕЛЕКТРАНАМА ОД 2830 Мегавата (бар ове године воде има довољно) ТЕРМОЕЛЕКТРАНЕ СА инсталисаном снагом од 5580 Мегавата и индустријом која не постоји тј. Нема шта да троши електричну енергију није ми јасно шта сте хтели да кажете. Него да питамо ми ХАМОВИЋА И ЛАЗАРЕВИЋА где иде наша струја.

jovan vukadinovic

pre 9 godina

Ova "gospodja ministarka" jopet odlazi van resora,drzi slovo o energetici i stanju u istoj a zahvaljujuci njenom neradu,sukobu sa svim direktorima kompanija u sketoru energetike pune dve godine je gradila haos u resoru i uspela... Baska njen licni sukob sa VD /ili ex-VD?/ Obradovicem iz EPS, legendarna uvozna varijanta koju je nametnula sa strujom iz RS, skuplje uvozila nego sto je posle prodavala, jer je ista struja bila visak i nepotrebna... pa sukob sa Bajatovicem, kog je trebalo da smeni odmah, kao i Obradovica na koncu, za sve vreme drzava i svi mi na steti. Ne valja ovo nista..Vucic ne kontorlise Zoranu.. Verbica.. Vujovica... prakitcno nije u stanju da smeni Obradvoica u EPS...ne valja..ne valja...zima se blizi...

Realni

pre 9 godina

Vrtićete se u krug još 20-tak godina dok neko ne stavi 5 najvećih problema u zemlji na papir, postavi prava pitanja o suštini tih problema i počne ih SISTEMSKI rješavati jedan po jedan. Međutim, kapaciteta za takvu spoznaju u Srbiji očito da nema - tako da slobodno možete računati na potpuni kolaps društva u vrlo kratkom roku.

BGD

pre 9 godina

Gospodjo ministarka.ne raste gas samo u rusiji.ima gasa i mnogo blize od rusije,a bogami i nafte i uglja.to sto ste se vi prilepili uz rusiju,to je jako,jako lose i pogubno za srbiju.

lalo

pre 9 godina

Ko je potpisao ugovor da ce Srbija naci plac za solarnu energanu ogromnih dimenzija pa nije nasla? Da nije mozda ta gospodja? Koliko je odsteta dosudjena u korist te firme? Ili se jos ne zna pa se cuti?

dragan

pre 9 godina

Da li Rusi nama prodaju kvalitetniji gas, posto ga placamo skuplje od vecine zemalja EU (Nemacke, Italije, Austrije...)?
(Jelena, 15. septembar 2014 17:16)

A jesi li se zapitala zasto akcize ucestvuju sa nekih 60% u ceni benzina i kakav je slucaj po tom pitanju u Nemackoj,Austriji,Italiji?

A doticna ministarka izgleda stalno kasni jedan mandat,kada je bila ministar energetike obavljala je posao vucicevog potparola,sada kada je zvanicno ministar saobracaja i gradjevine u stvari misli da je ministar energetike...a vrat i obrazi sve deblji i deblji,na nervnoj bazi izgleda zbog energetske krize.Umes li zeno ista da kazes a da to nije optuzivanje proslih vlasti? Znamo kakvi su oni bili,nikakvi,ali uradite vi nesto,pokusajte da budete drugaciji

Iva

pre 9 godina

Pa kazi ko to napredno odugovlaci .
Sve sami dragulji od dogadjaja u zemlji.
Koliko je sadasnjost Srbije sadrzana u pripoveci da ce narod sve to pozlatiti.

ana

pre 9 godina

Srbija u energetskoj krizi, a Srbi se "sekiraju" zbog EU, zlurado najavljuju dolazak duge i hladne zime...e, zemljaci, EU vec sklapa ugovore s Azrbejdzanom, Alzirom i dr. samo sto vama to niko nije rekao.

mali

pre 9 godina

Imamo uglja za jos 30 godina i gradimo novu TE.Pa to nema mozga.Umesto lepo da pocnemo izgradnju vetroparkova i solarnih energana mi i dalje unistavamo zivotnu sredinu sa ugljenom prasinom, pepelom i devastiramo vodotokove sa malim HE! Smesno

Elv

pre 9 godina

I zato ste vi potpisali najgluplji ugovor u istoriji Srbije a pravljenju solarne elektrane od 1GW Bolje je da cutite gospodjo internet strucnjakinjo za sve.

MACKICA

pre 9 godina

Normalno da je Srbija u krizi kad se u prethodne dve decenije nije nista radilo po pitanju poboljsanja njenog stanja. Meni je draze da se ministarka izjasni javno i tako adresira na problem a potom iznadje i resenje, nego da mi neko priča da je sve super, a ustvari je totalno suprotno.

Vesna BG

pre 9 godina

Godinama sam radila u Institutu Nikola Tesla gde su najbolji stručnjaci iz sektora elektroenergetskih sistema. Brojni su otišli u inostranstvo uz maksimalno dobre ponude, što je samo potvrda njihovog kvaliteta. Prema tome, ima ko da sabere i presabere šta i kako je trebalo i treba da se radi. Što nisu ranije kontaktirani drugo je pitanje

Dimnjačar

pre 9 godina

U svakoj zemlji postoje olakšice i subvencije za solarne kolektore, naravno kod nas ništa od toga.
U Nemačkoj solarni kolektor sa 30 vakumskih cevi košta oko 580, a kod nas 1100 eura. Kad da se isplati taj kolektor kod nas, a imamo sunca po dosta. Cedite suvu drenovinu.
Neznate šta da proizvodite u staklari u Pančevu. Evo rešenja vakumske cevi za kolektore.
Gde su pare za subvencije zelene energije ispade da plaćamo onima koi su investirali u taj posao.
U normalnom razmišljanju se porezi i takse prikupljaju da bi najširislojevi stanovništva imali benefite...
Sve je gospođa ministarka lepo rekla, ALI ŠTA JE PREDUZELA...

Nenad

pre 9 godina

Pazite apsurd. Ja kao srbin i obican gradjanin nemogu da pravim solarnu elektranu jer je drzava od 500 megavata koje treba da proizvede iz obnovljivih izvora SAMO znaci SAMO 2 megavata dozvolila za male elektrane ,koje moze da isfinansira neki prosecni gradjanin. 498 ostalih su rezervisani za velike firme naravno strane. Zasto ne bi par hiljada porodica iz Srbije moglo da isporucuje struju EPSu nego to mora da budu Ameri, Holandjani ,arapi? Kada sam poceo da se raspitujem kako da ulozim u elektranu na svakom koraku saplitanja. Treba mi covek ovde,treba onde... mozda i ja posle 40 godina prvi put da odem iz nase korumpirane Srbije. Mislim da vise nema nade ,a uvek sam verovao. Zato cu sad da dam na prodaju i kucu i imanje i da odem. Mozda da stavim na tabli "POPUST ZA SIPTARE I CIGANE" da vidimo ko ce u nasoj zemlji da bude glavni za deceniju dve. Zorana neznam dali mozes protiv armije nezasitih i alavih birokratskih guzica,ali ti zelim svu srecu. Ja ne vidim vise svrhu boriti se s njima , zato Zbogom Srbijo, tuzna korumpirana izmucena ,mojaSrbijo

Nebojša

pre 9 godina

Pa jedna razvijena država kao što je Nemačka strepi zbog krize zbog gasa, a nećemo mi strepeti posle 10 godina krađe u basenima i posle onakvih poplava. To samo oni koji su doveli zemlju u ovakvo stawe mogu da kritikuju druge zbog njihove nesposobnosti i da koriste ovu nesreću posle poplava da pdvrgavaju narod. Sramota.

MACKICA

pre 9 godina

Normalno da je Srbija u krizi kad se u prethodne dve decenije nije nista radilo po pitanju poboljsanja njenog stanja. Meni je draze da se ministarka izjasni javno i tako adresira na problem a potom iznadje i resenje, nego da mi neko priča da je sve super, a ustvari je totalno suprotno.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Основна улога министарке Михајловић је опструкција Јужног тока и нарушавање односа са Русијом. Као што се може видјети из овог интервјуа, засад јој нажалост добро иде...

mali

pre 9 godina

Imamo uglja za jos 30 godina i gradimo novu TE.Pa to nema mozga.Umesto lepo da pocnemo izgradnju vetroparkova i solarnih energana mi i dalje unistavamo zivotnu sredinu sa ugljenom prasinom, pepelom i devastiramo vodotokove sa malim HE! Smesno

BGD

pre 9 godina

Gospodjo ministarka.ne raste gas samo u rusiji.ima gasa i mnogo blize od rusije,a bogami i nafte i uglja.to sto ste se vi prilepili uz rusiju,to je jako,jako lose i pogubno za srbiju.

ko pamti duze od 7 dana

pre 9 godina

hehe, a sve je pocelo sa Kostunicinom pricom o energetskoj nezavisnosti. Uzivajte gospodo u energestkoj nezavisnosti, kakvu su vam dogovorili Kostunica i Putin.

Donji srem

pre 9 godina

@(miljan, 15. septembar 2014 11:45) Tisina tamo, nemoj da si konstruktivan, vidis da nema pojma ni sta joj je resor, a sta nije. Ona nema pojma da radi i to je naj vaznije.
Ostavi je, gledaj i samo se smej.
Eno u Vinci u UO sedi covek sa zanimanjem "ekspert ekonomije", to joj je kolega sa univerziteta i budi ponosan sto nam ovakvi vode drzavu.
Tvoje je da ne govoris u opste, jer nas ova postava iz bosne moze u nasoj zemlji, na nasoj dedovini da proglasi kao stranim drzavljanima i 5 kolonom.
Jesi li se zapitao zasto ne sme ni jedna domaca televizija da pusti seriju ex yu "okupacija u 26 slika"?

ohamoa

pre 9 godina

Evo pre 10 min su mi iz EPSa zvonili na vrata da u roku od pola sata platim dug 8000 din, inace ce da mi iseku struju. Tako da, nema krize sve, ce to sitna boranija da izvuce sa po 2-3 hiljade, pa vi slobodno nastavite da ne radite nista osim guljenja koze narodu.

Dobronamjerni

pre 9 godina

Dajemo dvi za jednu. Lipa i simpatična vam je ministrica, ako bi se mijenjali, dajemo Opačičku i Mrak-Taritaš za Zoranu i još7 dana besplatnog ljetovanja u Splitu.
Pozdrav iz Splita

Radoslav

pre 9 godina

Ova ekipa iz devedesetih (crveno-crna koalicija) jedva ceka da nas ponovo vrati u devedesete, pa onda udri po narodnom dzepu i ledjima.
Oni samo tako znaju da funkcionisu!

ana

pre 9 godina

Srbija u energetskoj krizi, a Srbi se "sekiraju" zbog EU, zlurado najavljuju dolazak duge i hladne zime...e, zemljaci, EU vec sklapa ugovore s Azrbejdzanom, Alzirom i dr. samo sto vama to niko nije rekao.

dana

pre 9 godina

Gospodjo ministarko gradjevine i saobracaja, koliki je rast gradjevinske industrije otkako ste ministar? gde je novi zakon o planiranju i izgradnji i dozvole za 28 dana? Je l gradjevinska inspekcija srusila Cumetov objekat? Nije vam Antic oteo resor energetike pa da ga stalno javno namestate... to je bila naredba mnogo mocnijih..i verovatno ni on nije srecan zbog toga..ili radite zajedno za narod ili da vas sve menjamo...

dragan

pre 9 godina

Da li Rusi nama prodaju kvalitetniji gas, posto ga placamo skuplje od vecine zemalja EU (Nemacke, Italije, Austrije...)?
(Jelena, 15. septembar 2014 17:16)

A jesi li se zapitala zasto akcize ucestvuju sa nekih 60% u ceni benzina i kakav je slucaj po tom pitanju u Nemackoj,Austriji,Italiji?

A doticna ministarka izgleda stalno kasni jedan mandat,kada je bila ministar energetike obavljala je posao vucicevog potparola,sada kada je zvanicno ministar saobracaja i gradjevine u stvari misli da je ministar energetike...a vrat i obrazi sve deblji i deblji,na nervnoj bazi izgleda zbog energetske krize.Umes li zeno ista da kazes a da to nije optuzivanje proslih vlasti? Znamo kakvi su oni bili,nikakvi,ali uradite vi nesto,pokusajte da budete drugaciji

Nenad

pre 9 godina

Pazite apsurd. Ja kao srbin i obican gradjanin nemogu da pravim solarnu elektranu jer je drzava od 500 megavata koje treba da proizvede iz obnovljivih izvora SAMO znaci SAMO 2 megavata dozvolila za male elektrane ,koje moze da isfinansira neki prosecni gradjanin. 498 ostalih su rezervisani za velike firme naravno strane. Zasto ne bi par hiljada porodica iz Srbije moglo da isporucuje struju EPSu nego to mora da budu Ameri, Holandjani ,arapi? Kada sam poceo da se raspitujem kako da ulozim u elektranu na svakom koraku saplitanja. Treba mi covek ovde,treba onde... mozda i ja posle 40 godina prvi put da odem iz nase korumpirane Srbije. Mislim da vise nema nade ,a uvek sam verovao. Zato cu sad da dam na prodaju i kucu i imanje i da odem. Mozda da stavim na tabli "POPUST ZA SIPTARE I CIGANE" da vidimo ko ce u nasoj zemlji da bude glavni za deceniju dve. Zorana neznam dali mozes protiv armije nezasitih i alavih birokratskih guzica,ali ti zelim svu srecu. Ja ne vidim vise svrhu boriti se s njima , zato Zbogom Srbijo, tuzna korumpirana izmucena ,mojaSrbijo

Demagog

pre 9 godina

Srbija jeste u energetskoj krizi, ali najvise krivicom Vucica i kuma Petrovica iz EMS-a. A vi narode glasajte za velikog borca protiv kriminala i korupcije i palite se sa njegovu demagogiju! Sta bi sa Miskovicem, Azotarom, Agrobankom, Djuricem iz Zekstre itd? Lakrdija.

Goran

pre 9 godina

Evo jos jedne koja samo prica o problemima. Aman ženo, ti nisi tu da pricas o problemima, nego da ih rešavaš!!!
Zamalo da se iznerviram..

nafrakana

pre 9 godina

"Srbija je u energetskoj krizi, samo mi se čini da to niko ne govori", izjavila je Mihajlovićeva.

Gospojo, da te podsetim, ti si bila Ministar za energetiku u proslom sazivu, pa se ne secam da si o krizi govorila, a jos manje da si ista uradila, osim sto si povecala cene!!!

Drugo, podsecam te i da trenutno sedis u drugoj ministarskoj fotelji, ali umesto da se bavis trenutnim resorom, drvis o onom prethodnom!!!

socijalista

pre 9 godina

opet se ova mesa u tudji posao! Zoko bre, ti si potpuno zaboravila da vise nisi ministar energetike vec saobracaja. Obrati malo paznju na puteve, a energente ostavi kompetentnima.

Zoran

pre 9 godina

Sta sad planira i za koga lobira. Nema pojma o energetici. A sta bi sa poplavljenim kucama, sta te ono bese Vucic zaduzio. Ministar opste prakse si ti, sjasi.

auuu

pre 9 godina

Čekaj ženo, koči malo, ti si sada ministarka Saobraćaja!

Znaš ono: BRMMMM, BRMMM... !

Nisi više za energetiku. To si bila u prošloj vladi.

робокап

pre 9 godina

Колико ме памћење служи Ви госпођа више нисте министар енергетике. Са инсталисаном снагом у ХИДРОЕЛЕКТРАНАМА ОД 2830 Мегавата (бар ове године воде има довољно) ТЕРМОЕЛЕКТРАНЕ СА инсталисаном снагом од 5580 Мегавата и индустријом која не постоји тј. Нема шта да троши електричну енергију није ми јасно шта сте хтели да кажете. Него да питамо ми ХАМОВИЋА И ЛАЗАРЕВИЋА где иде наша струја.

masa

pre 9 godina

A sta gospodja prеdlazе????? Radim u firmi koja vеc dvе godinе pokusava da ulozi novac u mini hidro u ovoj zеmlji i od korupcijе nе mozеmo da sе opasuljimo!!!! Naravno da cеmo odustati od ovog ludila u kojе smo sе uvukli!

mikin

pre 9 godina

"Srbija je u energetskoj krizi"
--------------------------------
Kamo srece da je samo u energetskoj, nego zahvaljujuci vama i vama slicnim, u svakoj drugoj krizi. A najvise u moralnoj.

Komsija

pre 9 godina

Ja zaista ne znam odakle ona u toj poziciji, kakve ona veze ima sa energetikom i odakle joj znanje i iskustvo da uopste razmislja o tako necemu... Smesna je za medalju!!!

Namcor

pre 9 godina

Jel to neka igra recima? Ili mozda materijalna greska? "Srbija gas dobija samo iz pravca Rusije" ili ste hteli da izgovorite zabranjeno ime "Srbijagas"? Botovi, hajde da se kladimo da Mihajlovicka NE SME da izgovori to ime, kao ni prezime Bajatovic! Treba je postaviti da bude potpredsednik Vlade, potpredsednik vase stranke i ministar za energetiku u isto vreme, mozda ce onda smeti. Ovako, nema nikakav kredibilitet.

miljan

pre 9 godina

Bolje bi bilo da reši problem dozvola za Rusiju, Italiju, Austriju... pošto smo sad ojačali pozicije u svetu, a ne da namprevoznici sele firme u Sloveniju, Bugarsku.. Dok je bila ministar energitike obećala je pojednostavljenje procedure oko mini hidroelektrana i osim javno potpisivanja memoranduma ništa nije urađeno. Samo su skinuli katastar MHE sa sajta, kako bi mogli još više da traže za mito, od pojeftinjenja od 20%, struja je poskupela 12%. Sada bar neka sanira puteve odnete poplavama, naprimer u Ovčar-Kablaru...

Lopovska bre drzava...

pre 9 godina

Kako napreduju autoputevi, putevi, sporedne saobracajnice, seoski kolovozi, volovski drumovi, skupa struja, jefina struja, nocna tarifa, ima mesta za pojeftinjenje struje, fantomske socijalne karte koje kad se konacno donesose samnjise broj onih koji su imali pravo popusta na struju nego sto je pre bio, petoclana porodica sa dvadeset i nesto hiljada nije socijalni slucaj,bedno.
itd itd...
Jel se zavrsi sta od toga, i ako jeste, u kakvom je stanju sad, i jel vec sve sada pocelo da se raspada posle par meseci,i + koliko se tu milona evra ukrade i nikom nista.
A 'vamo ce jos malo pa gradjani i na robiju zbog 1 dinara nekakvog fantomskog duga.
Lopovska bre drzava bila i ostala, ali bolju narod takav kakav je u celini i ne zasluzuje, nazalost...

Jana

pre 9 godina

Rece zena koja je nedavno ukinula gradjevinsku dozvolu za vetroelektranu na koju je potroseno 5 miliona evra i planirano jos 200! I to je jedini potez kao ministra gradjevine. Pa, naravno da nema investicija i da nije izgradjena nijedna elektrana kada se zna ciji biznis su hidroelektrane, kao i kako se opstruiraju obnovljivi izvori energije. Neka nas uguse ugalj i trgovci strujom!

napredna

pre 9 godina

Pitam se da li Zorana Mihajlovic i njene kolege citaju ove komentare?Ovo su uglavnom komentari normalne Srbije i pravo misljenje o njoj i njenim kolegama. Bolje bi im bilo malo da se uzmu u pamet i prisete se kako je prosao Milosevic 5. oktobra!

;)

pre 9 godina

Ne mogu da procenim da li će prvo doći do rekonstrukcije Vlade i izbacivanja SPSa ili će se SNS pocepati na tri stranke. Na jednoj strani vidim Zoranu Mihajlović i Gašića, na drugoj Tomislava Nikolića i na trećoj usamljenog Aleksandra Vučića koji ni cenzus neće proći.

Coco Bill

pre 9 godina

E Zoko Zoko a za vreme tvog ministrovanja energetikom urađen je grandiozni projekat novog računa za struju. Sećam se da su razni stručnjaci, kako sa strane tako i iz samog EPS-a, čitav jedan mesec i nešto više dana, visili po raznim TV-ima, objašnjavajući kako treba da izgleda jedan običan račun za struju ???!!! Da bi na kraju kad se to "čedo izrodilo" i sama ministarka se lično pojavila da prestavi to "grandiozno delo"

Putnik kroz vreme

pre 9 godina

Zbog vas takvih je sve u krizi. Bezidejni ste, na mestima ste na kojima ni u najlepšim snovima niste mogli sebe da zamislite i na kraju totalno nesposobni za posao koji obavljate, a krenule su i svadje medju vama sujetnima. Jednog dana prestaće mogućnost manipulacije ovim napaćenim narodom i šta onda. Znam...ostaće nam slatkorečivost i makete, nas će biti sve manje i manje.

Predrag

pre 9 godina

I? Ko je kriv za to? Dojadili ste više sa kukumavčenjem tipa "zli DS je sve pokvario pa mi sad ništa ne možemo". Pa što to ne rekoste u izbornoj kampanji? Gorica Gajević i Jelena Trivan su za dotičnu bile male bebe.

Starac Fočo

pre 9 godina

Neverovatno ekstravertirana žena. Novi ministar Antić je sličan po (ne)kompetentnosti u energetici ali znatno obazriviji u eksponiranju. Međutim ex-ministarka, profesor, dr.,mr,etc.sa Megatrend Univerziteta, po uzoru na svog rektora Miću koji je odmaglio iz zemlje, ima nezajažljivu potrebu za medijskom promocijom.Imam samo jednu želju, da se g-đa Mihajlović podvrgne jednom testu poznavanja materije, pa da se objavi rezultat.

Bardami

pre 9 godina

A u kojoj krizi Srbija nije, reci mi Zorana?! Sami smo sebe potkopali, opljačkali i uništili. Mala pamet, a veliki inat. I tu smo gde jesmo. Tužno, žalosno. Nikola Tesla? On je izuzetak od pravila.

Zoran

pre 9 godina

Ova je kraljica, nju za premijera. Sredila energetiku, sad ce i saobracaj. Bravo.
A sta je sa novim blokom TENT B3? To je najavila i ona, i Vucic, jos 2012.
Pojela maca?

aha

pre 9 godina

Mi smo stalno u nekoj krizi... Ne znam zasto mi ovo mirise opet na neko smanjenje plata i penzija, a poskupljenje struje, gasa i ostalih namirnica...

Mrgud

pre 9 godina

Pa zato postoji Vlada. Ako je kriza a niste u stanju da resite onda niste za drzavu. Kasno je shvatila da nista nije pod kontrolom a narod je u krizi 30god. Cim si videla potopljene rudnike znaci da si trebala uvoziti ugalj.

trubadur za stampu

pre 9 godina

Zorana, pusti ti energetsku krizu. Reci ti nama sta je sa Bajatovicem ?
(Boris, 15. septembar 2014 11:46)

Boris, vodi racuna o svojim brigama. Ja i Bajati smo zakopali ratne sekire i sad saradjujemo samo tako. Meni je tek sad jasno koliko je Srbijagas vazan faktor u zivotima nas politicara. Oni nas podrzavaju u svakoj prilici, oko finansiranja stranke, privatnih projekata a bogami ostavi se nesto i za stare dane. Ko dirne u Srbijagas dirnuo je i u mene a to znaci imace rat sa nama svima kojima je Srbijagas na srcu i novcaniku. Vasa ministarka.

Dimnjačar

pre 9 godina

U svakoj zemlji postoje olakšice i subvencije za solarne kolektore, naravno kod nas ništa od toga.
U Nemačkoj solarni kolektor sa 30 vakumskih cevi košta oko 580, a kod nas 1100 eura. Kad da se isplati taj kolektor kod nas, a imamo sunca po dosta. Cedite suvu drenovinu.
Neznate šta da proizvodite u staklari u Pančevu. Evo rešenja vakumske cevi za kolektore.
Gde su pare za subvencije zelene energije ispade da plaćamo onima koi su investirali u taj posao.
U normalnom razmišljanju se porezi i takse prikupljaju da bi najširislojevi stanovništva imali benefite...
Sve je gospođa ministarka lepo rekla, ALI ŠTA JE PREDUZELA...

Nebojša

pre 9 godina

Pa jedna razvijena država kao što je Nemačka strepi zbog krize zbog gasa, a nećemo mi strepeti posle 10 godina krađe u basenima i posle onakvih poplava. To samo oni koji su doveli zemlju u ovakvo stawe mogu da kritikuju druge zbog njihove nesposobnosti i da koriste ovu nesreću posle poplava da pdvrgavaju narod. Sramota.

baki

pre 9 godina

a kad mi nismo u krizi ovo je najava da će biti čerupanja gradjana ko preživi do prve zelene trdve taj će da priča kako je bila teška zima.

milan

pre 9 godina

Mihajlovićka vi ste u ovoj vlasti jedna uticajna osoba i od početka na odgovornim funkcijama pa vas pitam šta ste vi uradili da se ta situacija promeni?

bane111

pre 9 godina

Pa resi je, zato ste i ministri i ostali faktori u drzavi da resavate takve situacije a ne da vozite sluzbena kola i jedete na racun poreskih obaveznika

vlada

pre 9 godina

Ova reč u naslovu "energetskoj" je suvišna ili neadekvatna da se ne lažemo. Treba da stoji ili "opštoj" ili da samo piše "Srbija je u krizi"

Lud zbunjenog

pre 9 godina

Da li je neko obavestio gospodju da vise nije ministarstka energetike i da treba da se bavi novim resorom? Ili su nam svi ministri kao multipraktik - razumeju se u sve i sve mogu da rade?

nadnu

pre 9 godina

Ova zena je moralno dno. Obecala je i da ce drzava renovirati skole do 1-og septembra u Obrenovcu. A da ih vidite i sada na sta samo lice ...

BGD

pre 9 godina

Ovo ministri se razleteli po medijima, saopstenjima, izgleda da je bankrot srbija dozivela slusajuci "ugledne privrednike", "eksperte", "analiticare", "menazere", "pravnike" i razne "intelektualce" nesposobne da klapnu na mehanickom osiguracu pritisnu dugme ili ga pomere u suprotnom smeru od polozaja.
Gospodje je pobrkala resore, a pri tom za vreme ministrovanja nije osigurala kopove i ako je to morala. Krvi demokrate od pre gotovo 4 godine da oni to nisu ucinili i ako u trecoj (3.) godini njenog ministrovanja to nije ucinjeno.
Umesto da osiguravajuce kuce placaju grejanje ove godine,placace gradjani iz budzeta.Ne smemo zaboraviti da se gospodja bavila smenom vlasti na lokalu,intriigama,hohstaplerajem piljarskim, a nije radila svoj posao, a to je kontrola ucinjenog, poslovanja, osiguranja i bezbednosti.
Kod nas Ministar znaci sve ide samo po sebi, sistem postoji, a tvoje je da se zezas, setas i gostujes u medijima sa stranackim pamfletima

ns

pre 9 godina

A kamo pojeftinjenje struje i gasa iz predizbornih obecanja iz 2012?
Samo da se ne zaboravi... tek toliko o nedoslednosti, nekonzistentnosti i obecanjima bez osnova, odnosno o lazima!!!

Realni

pre 9 godina

Vrtićete se u krug još 20-tak godina dok neko ne stavi 5 najvećih problema u zemlji na papir, postavi prava pitanja o suštini tih problema i počne ih SISTEMSKI rješavati jedan po jedan. Međutim, kapaciteta za takvu spoznaju u Srbiji očito da nema - tako da slobodno možete računati na potpuni kolaps društva u vrlo kratkom roku.

dzon travolta

pre 9 godina

kome to pricas? jeste li vi opozicija ili vlada? ako treba da radite nesto onda radite,a mi cemo prosuditi STA ste radili.. ako ne umete nista,sklonite se!

biba

pre 9 godina

ne mogu da verujem, zar vuciceva srbija u krizi, ko bi reko, a beograd na vodi, najbrzi vozovi za poslednjih 1000 godina, najjaca vojska za zadnjih 100 g, dva aviona koji lete, avioni, kamioni !

Iva

pre 9 godina

Pa kazi ko to napredno odugovlaci .
Sve sami dragulji od dogadjaja u zemlji.
Koliko je sadasnjost Srbije sadrzana u pripoveci da ce narod sve to pozlatiti.

ANTIPROTIVAN

pre 9 godina

Svaka joj je ko u Njegosa. Samo je zaboravila da doda da je cela zemlja u krizi. Od Kanala Dunav-Morava_Vardar, pa TENT-a 3 (koji je trebao da se gradi 2012 kada je bila ministar energetike), mini hidroelektrana, Beograd na vodi, Pirej Beograd Budimpesta, itd itd, silnih razvojnih projekata, pitanje je samo jedno. Hocemo li preziveti sve uspehe ove vlasti.

Bosko

pre 9 godina

Pa! Kriza je vec dve godine, jer ste vi na vlasti, banbusi nijedni... Niste sposobni da vodite ni kokosinjac, a kamoli drzavu, a laktali ste se, gurali, lagali, krali, samo da dodjete na vlast..., E pa nece moci... Bezite, odlazite, dok su vam glave jos na ramenima i prepustite sve pametnijim i radnim ljudima, osim ako vam je a jeste zinula gu_ica za vlast, pa bi hteli da se malo omastite, ali problem je u tome sto i to ne znate....!!!

jovan vukadinovic

pre 9 godina

Ova "gospodja ministarka" jopet odlazi van resora,drzi slovo o energetici i stanju u istoj a zahvaljujuci njenom neradu,sukobu sa svim direktorima kompanija u sketoru energetike pune dve godine je gradila haos u resoru i uspela... Baska njen licni sukob sa VD /ili ex-VD?/ Obradovicem iz EPS, legendarna uvozna varijanta koju je nametnula sa strujom iz RS, skuplje uvozila nego sto je posle prodavala, jer je ista struja bila visak i nepotrebna... pa sukob sa Bajatovicem, kog je trebalo da smeni odmah, kao i Obradovica na koncu, za sve vreme drzava i svi mi na steti. Ne valja ovo nista..Vucic ne kontorlise Zoranu.. Verbica.. Vujovica... prakitcno nije u stanju da smeni Obradvoica u EPS...ne valja..ne valja...zima se blizi...

lalo

pre 9 godina

Ko je potpisao ugovor da ce Srbija naci plac za solarnu energanu ogromnih dimenzija pa nije nasla? Da nije mozda ta gospodja? Koliko je odsteta dosudjena u korist te firme? Ili se jos ne zna pa se cuti?

Vesna BG

pre 9 godina

Godinama sam radila u Institutu Nikola Tesla gde su najbolji stručnjaci iz sektora elektroenergetskih sistema. Brojni su otišli u inostranstvo uz maksimalno dobre ponude, što je samo potvrda njihovog kvaliteta. Prema tome, ima ko da sabere i presabere šta i kako je trebalo i treba da se radi. Što nisu ranije kontaktirani drugo je pitanje

Elv

pre 9 godina

I zato ste vi potpisali najgluplji ugovor u istoriji Srbije a pravljenju solarne elektrane od 1GW Bolje je da cutite gospodjo internet strucnjakinjo za sve.