Petak, 29.08.2014.

14:17

Svi srpski aerodromi u BG Aerodrom

Preduzeće Aerodromi Srbije biće formirano tako što će beogradskom aerodromu biti pridruženi mali aerodromi u Srbiji, kaže Zorana Mihajlović.

Izvor: Beta

Svi srpski aerodromi u BG Aerodrom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

djura

pre 9 godina

mislim da kada bi u srpsku vladu dosao i pas lutalica ne bi vise lajao kao do sada nego da ga ostali psi ne razumeju .vojvodino odcepi se da ne zivim vise sa ovim ludacima .djura nbgd

crni domino

pre 9 godina

Strasno je sta sve ova vlast radi e da bi prodala a da bi opstala!
I svi cutimo ko telci i uzivamo u propasti ko telci!
Gospodo, ovu propast moramo nekako zaustaviti!

p

pre 9 godina

Br. 1 2 i 3 završi Autoput i upristoji postojeću infrastrukturu. Za druge gluposti pričaj u krugu prijatelja. Navedi 1 posao koji si Ti započela i Završila.

Odliveni Mozak

pre 9 godina

odlicno, pravi korak vlade srbije!

nadam se da isto vazi za luke srbije, kao i za svemirske baze srbije.

dug je put do aerodroma gospodo.

sve preko bolnica, skola i puteva u raspadu.

Valjevac

pre 9 godina

A, nije ti suludo da se gusi aerodrom u Nisu i da se ne dozvoljavaju letovi iz Nisa da ne bi slucajno neki dinar ostao u Nis?! Kad Englez krene na Kopaonik, umesto u Nis sleti u Bg?! Samo da vi ne ostanete gladni...
(Gojko, 29. avgust 2014 15:35)

Xaxaxaxa Englezi i Kopaonik. Pa nije ti to Aspen vec trecerearedni kvazi ski-centar. To sto bi na niski aerodrom godisnje sletelo 5 aviona sa 50 putnika bi bas diglo na noge NIs. Vec ste zaboravili da je grad Nis silne desetine milione evra bacio tj dao raznim kompanijama da prazni avioni slecu s vremena na vreme. Da li je neko iz Nisa odgovarao zbog toga?

odliveni

pre 9 godina

sad je dosta jasnije zasto je sve ove godine drzava sedela na usima i nije htela ni da cuje a kamoli pomgne da se razviju mali aerodromi. Jer da su se razvili onda sad drzava ne bi mogla da ih "spasava" i prisajedinjuje beogradu, pre poklanjanja strancima i punjenja svojih licnih konta na tropskim ostrvima.

PapaJustify

pre 9 godina

Država nema para pa tera iole uspešne firme da finansiraju propale i neisplative projekte koji samo na papiru dobro zvuče.
Da od nekog aerodroma može nešto da se napravi, davno bi Mišković ili Kostić kupili neki mali aerodrom i napravili nešto. Ovako se samo stvaraju nova radna mesta koja će plaćati aerodrom u Beogradu. To će neminovno uticati da poraste aerodromska taksa što će plaćati svi građani. Obaška što se gubi svaka nada da se aerodrom proda.

lasl

pre 9 godina

koji areodromi srbije?! postoji samo jedan - Beogradski...ovi se stvarno sprdaju sa zdravim razumom i prave nekakve konstrukcije kako se njima svidi !

bolje sutra

pre 9 godina

E pa drage Nishlije i ostali juznjaci - sad prst na celo, ovo je crta koja se ne sme preci!

Ako bi Nis imao prometan aerodrom, pa nek je samo koriscen za transport dobara, to bi potpuno izmenilo finansijsku sliku juga Srbije... Nis je ionako savrsheno pozicioniran transportni cvor, zasto ne investirati vise u to da taj aerodrom bude vodeci u Srbiji, i da kamioni i zeleznica danonocno odvoze na distribuciju sa aerodrom?

oOstoja

pre 9 godina

ovo je odlicna ideja da se zaposli preostalig 2756 clanova SNSa koji jos nisu dobili neki drzavni posao. da se zavrsi to agresivno zaposljavanje ko sto je obecano.

Stefan

pre 9 godina

Znaci vreme je za rasprodaju koliko ja vidim?! :) Cim se nesto ujedini kod nas sledeci korak je prodaja. Stranim investitorima Aerodrom Beograd odgovora ali zajedno sa onim na severu i na jugu zemlje dobijaju apsolutnu raskrsnicu. Bravo za onoga ko je napravio plan. Kako god nadrljali smo. Ali kad smo kod aerodroma bilo bi lepo da Etihad pomogne da se vrati aerodrom pristina u ruke AirSrbije jer je to bio Jatov aerodrom a ne drzavni. JAt ga je direktno pravio.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

Gospodjo, mene bi bilo sramota da pokazujem ovoliki stepen neznanja u sektoru koga vodite. Da li Vi ista znate o svojinsko-pravnim odnosima? O vrednosti kapitala, o upravljanju sistemima? Da li Vi uopste znate sta je to sistem. "Sistem je skup.... funkcionalno povezanih u ...." To sto Vas prijatelj, Vas savetnik voli aerodrome, ne znaci da Vi trebate da lupetate gluposti. Cutite, mnogo pametnije izgledate. Jedino ako i Vi ne izvadite neku mapu, topografsku kartu pa nam dokazete kako je autoput Beograd-Zrenjanin o presudne vaznosti isto kao Nis-Pristina ili kruzna pruga oko Lajkovca. Evo Vam gospodjo i jedno malo kviz pitanje za razmisljanje: da li ste se ikada pitali zasto Surcin nema drugu PSS? Kad pronadjete odgovor - sve ce Vam se samo kazati. Ali Vi ste Ministar, a ne sredjoskolska siparica. To ste trebali da znate pre ministrovanja. Evo ja Vam predlazem da za pocetak zakrpite makar one rupe na pancevackoj UTVI da ne raste drvece u halama i da organizujete kosenje piste. Evo samo pistu pokosite o racun JP ili Ministarstva i ja cu priznati da sam pogresio.

mile

pre 9 godina

Pretpostavljam da je ideja kao ono kad imaš dobre i trule šljive, pa ih ti lepo pomešaš i onda ih prodaješ kao dobre. U svakom slučaju ko kupi aerodrom beograd moraće da ulaže i u druge što opet nije loše

Novosadjanin

pre 9 godina

Ovi radikali bez bedza su se opasno zaleteli u privredni kriminal. Aerodrom je akcionarsko drustvo izlistano na berzi i ne moze se njim trgovati kao sa javnim preduzecima ili drzavnim vlasnistvom.

1. Obavezu koju su preuzeli da daju terminal Air Serbia direktno umanjuje kapital Aerodroma sto je krivicno delo.
2. Obavezu koju su preuzeli da daju 50% popust na aerodromske usluge Air Serbia-i umanjuje prihod akcionarskog drustva i krivicno je delo.
3. Prisajedinjavanje malih aerodroma ovom spada takodje u domen netransparentnog korporativnog upravljanja i opet predstavlja krivicno delo.

Kada je preduzece jednom na berzi tada imate obaveze kako da poslujete i kako da se ponasate. Sve ove muljavine samo pokazuju kakvo nam je trziste u Srbiji i salju jasnu poruku investitorima "bezite odavde". Zamislite neki fond koji je investirao dugorocno u Aerodrom i sada cuje sve ovo?

dorcolac

pre 9 godina

Stvara se klasicno drzavno preduzeceu Srbiji, jedan (manji) deo koji stvara dohodak (Aerodrom N.T.) i ostatak parazitskog aparata u preduzecu (ostali aerodromi koji uopste nemaju saobracaj). I tako nam sve zivo funkcionise...

nikad nikome izvini

pre 9 godina

Jel moguce da bas sve mora da bude u Beogradu? Posto vec pravite Beograd na vodi onda ste trebali da osnujete preduzece Luke Srbije...sta ce nama uopste preduzece Aerodromi Srbije da bi zaposlili jos clanova SNS-a??? Pa vi umesto da stedite budzetska sredstva vi ih jos vise rasipate...sta bi sa zaposljavanjem u javnom sektoru i sa rasterecenjem privatnog sektora i budzeta...Dosta jd bilo + SVEjeDNO

#srbijaubija

pre 9 godina

Zamisli samo taj bezobrazluk. Grad Užice se "odvalio" od traženja investitora za izgradnju aerodroma Ponikve, a sad će da ga pripoje Beogradu!?
Pa gde je tu logika?

dragan ignjatovic

pre 9 godina

Ministarka opet ne zna temu. Kako misli da aerodrom koji radi izdrzava 6 ili 25 aerodroma koji ne rade, a vecina nece nikada ni raditi, jer za njih kao i za sve osim BGD i mozda Nis nema ekonomske osnove da rade. Udvaranje lokalu i medijska promocija o trosku budzeta. Novi javni trosadzija u vreme zaklinjanja za smanjenje budzetskih rashoda.

Aleksandar

pre 9 godina

... a onda ćete da date braći Arapima i aerodrom u nekakvom zakulisnom dilu gde ćemo opet mi da preuzmemo sve gubitke i investicije a oni uložiti tzv. know how...

Navali narode, totalna rasprodaja, još malo pa nestalo - ta ni mandat ne traje doveka. Stoga poklonimo sve što brže možemo, masna provizija ne može čekat'...

zaharije

pre 9 godina

Aerodrom N.T nije javno preduzeče već akcionarsko društvo i kome je država ,na nesreću,samo jedan od akcionara,doduše ,večinski...Ova ministarka ,koja veze nema sa životom,a Boga mi, ni sa poslom koji radi,može samo štetu da pravi i da firmu koja dobro posluje,upropasti.Mišljenje mi je da se sprema prodaja aero.N.T. Nemcima a oni verovatno hoće za džabe da usput pokupe i male aerod. za loukost kompanije.Neko će ovde debelo da se ugradi, a neko će i kroz koju godinu u zatvor...

Rista

pre 9 godina

Kako je ministarka ovo zamislila kada je Aerodrom "Nikola Tesla" preduzece izlistano na berzi? Akcionari ce dobiti dodatni kapital bez da ga plate ili ce ovo biti dokapitalizacija udela Vlade Srbije u preduzecu?

Nadam se samo da nece biti odrajdeno diletantski kako gradjani Srbije opet ne bi bili na gubitku.

Zvuči poznato

pre 9 godina

I sad ćemo mi zaposleni na "Nikola Tesla" da finansiramo ostale aerodrome koji uopšte ne rade, a neko će se setiti i da nam odredi i podjednake plate, iako je obim posla nemerljiv. Dobra ideja da se stranački apetiti zadovolje.

zauvek srecan

pre 9 godina

Tako ce se povecati kapital koji ce se prodati Nemcima. Onda kupovinom jednog Aerodroma kupuje SVE AERODROME. Onda ce EU antimonopolska komisija da nam kaze da ne mogu svi aerodromi u zemlji da imaju jednog vlasnika. Pa ce drzava onda otkupiti iste aerodrome u koje je strani vlasnik "ULAGAO" I eto kako cemo biti pokradeni u najavi.

Piksel

pre 9 godina

znači samo ću jedno da kazem, a vi kako hocete, kad se pojavio Sasa Radulovic sa njegovim pricama ja sam uveren bio 100 posto da ga je Vucic podmetnuo, jer je bio njegov ministar. ali na kraju sve sto je pricao ispada tacno i da ce sve ovo da spoje kako bi prodali i aerdome arapima. naravno moj glas mogu samo da sanjaju jer sam se zakleo da na izbore vise da izlazim necu jer da promenim sam ne mogu ništa.

Gojko

pre 9 godina

Ali suludo je da se aerodrom Beograd gusi sa drugim aerodromima i da se preuzimaju njihovi dugovi i nerentabilnost.
(Bojan, 29. avgust 2014 15:
A, nije ti suludo da se gusi aerodrom u Nisu i da se ne dozvoljavaju letovi iz Nisa da ne bi slucajno neki dinar ostao u Nis?! Kad Englez krene na Kopaonik, umesto u Nis sleti u Bg?! Samo da vi ne ostanete gladni...

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

znači samo ću jedno da kazem,a vi kako hocete,kad se pojavio Sasa Radulovic sa njegovim pricama ja sam uveren bio 100 posto da ga je Vucic podmetnuo,jer je bio njegov ministar. ali na kraju sve sto je pricao ispada tacno i da ce sve ovo da spoje kako bi prodali i aerdome arapima. naravno moj glas mogu samo da sanjaju jer sam se zakleo da na izbore vise da izlazim necu jer da promenim sam ne mogu ništa. (Piksel,29. avgust 2014 15:29)
Mnogo je nas takvih, koji su u ovom frontalnom naletu NAZADNjAKA izgubili i poslednju nadu da će ova zemlja ikada biti normalna, ali zašto je jedina alternativa ne glasati - zašto ne izaći i ne zokružiti Radulovića?

zauvek srecan

pre 9 godina

Tako ce se povecati kapital koji ce se prodati Nemcima. Onda kupovinom jednog Aerodroma kupuje SVE AERODROME. Onda ce EU antimonopolska komisija da nam kaze da ne mogu svi aerodromi u zemlji da imaju jednog vlasnika. Pa ce drzava onda otkupiti iste aerodrome u koje je strani vlasnik "ULAGAO" I eto kako cemo biti pokradeni u najavi.

zaharije

pre 9 godina

Aerodrom N.T nije javno preduzeče već akcionarsko društvo i kome je država ,na nesreću,samo jedan od akcionara,doduše ,večinski...Ova ministarka ,koja veze nema sa životom,a Boga mi, ni sa poslom koji radi,može samo štetu da pravi i da firmu koja dobro posluje,upropasti.Mišljenje mi je da se sprema prodaja aero.N.T. Nemcima a oni verovatno hoće za džabe da usput pokupe i male aerod. za loukost kompanije.Neko će ovde debelo da se ugradi, a neko će i kroz koju godinu u zatvor...

nikad nikome izvini

pre 9 godina

Jel moguce da bas sve mora da bude u Beogradu? Posto vec pravite Beograd na vodi onda ste trebali da osnujete preduzece Luke Srbije...sta ce nama uopste preduzece Aerodromi Srbije da bi zaposlili jos clanova SNS-a??? Pa vi umesto da stedite budzetska sredstva vi ih jos vise rasipate...sta bi sa zaposljavanjem u javnom sektoru i sa rasterecenjem privatnog sektora i budzeta...Dosta jd bilo + SVEjeDNO

Rista

pre 9 godina

Kako je ministarka ovo zamislila kada je Aerodrom "Nikola Tesla" preduzece izlistano na berzi? Akcionari ce dobiti dodatni kapital bez da ga plate ili ce ovo biti dokapitalizacija udela Vlade Srbije u preduzecu?

Nadam se samo da nece biti odrajdeno diletantski kako gradjani Srbije opet ne bi bili na gubitku.

Zvuči poznato

pre 9 godina

I sad ćemo mi zaposleni na "Nikola Tesla" da finansiramo ostale aerodrome koji uopšte ne rade, a neko će se setiti i da nam odredi i podjednake plate, iako je obim posla nemerljiv. Dobra ideja da se stranački apetiti zadovolje.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

Gospodjo, mene bi bilo sramota da pokazujem ovoliki stepen neznanja u sektoru koga vodite. Da li Vi ista znate o svojinsko-pravnim odnosima? O vrednosti kapitala, o upravljanju sistemima? Da li Vi uopste znate sta je to sistem. "Sistem je skup.... funkcionalno povezanih u ...." To sto Vas prijatelj, Vas savetnik voli aerodrome, ne znaci da Vi trebate da lupetate gluposti. Cutite, mnogo pametnije izgledate. Jedino ako i Vi ne izvadite neku mapu, topografsku kartu pa nam dokazete kako je autoput Beograd-Zrenjanin o presudne vaznosti isto kao Nis-Pristina ili kruzna pruga oko Lajkovca. Evo Vam gospodjo i jedno malo kviz pitanje za razmisljanje: da li ste se ikada pitali zasto Surcin nema drugu PSS? Kad pronadjete odgovor - sve ce Vam se samo kazati. Ali Vi ste Ministar, a ne sredjoskolska siparica. To ste trebali da znate pre ministrovanja. Evo ja Vam predlazem da za pocetak zakrpite makar one rupe na pancevackoj UTVI da ne raste drvece u halama i da organizujete kosenje piste. Evo samo pistu pokosite o racun JP ili Ministarstva i ja cu priznati da sam pogresio.

Piksel

pre 9 godina

znači samo ću jedno da kazem, a vi kako hocete, kad se pojavio Sasa Radulovic sa njegovim pricama ja sam uveren bio 100 posto da ga je Vucic podmetnuo, jer je bio njegov ministar. ali na kraju sve sto je pricao ispada tacno i da ce sve ovo da spoje kako bi prodali i aerdome arapima. naravno moj glas mogu samo da sanjaju jer sam se zakleo da na izbore vise da izlazim necu jer da promenim sam ne mogu ništa.

Novosadjanin

pre 9 godina

Ovi radikali bez bedza su se opasno zaleteli u privredni kriminal. Aerodrom je akcionarsko drustvo izlistano na berzi i ne moze se njim trgovati kao sa javnim preduzecima ili drzavnim vlasnistvom.

1. Obavezu koju su preuzeli da daju terminal Air Serbia direktno umanjuje kapital Aerodroma sto je krivicno delo.
2. Obavezu koju su preuzeli da daju 50% popust na aerodromske usluge Air Serbia-i umanjuje prihod akcionarskog drustva i krivicno je delo.
3. Prisajedinjavanje malih aerodroma ovom spada takodje u domen netransparentnog korporativnog upravljanja i opet predstavlja krivicno delo.

Kada je preduzece jednom na berzi tada imate obaveze kako da poslujete i kako da se ponasate. Sve ove muljavine samo pokazuju kakvo nam je trziste u Srbiji i salju jasnu poruku investitorima "bezite odavde". Zamislite neki fond koji je investirao dugorocno u Aerodrom i sada cuje sve ovo?

dragan ignjatovic

pre 9 godina

Ministarka opet ne zna temu. Kako misli da aerodrom koji radi izdrzava 6 ili 25 aerodroma koji ne rade, a vecina nece nikada ni raditi, jer za njih kao i za sve osim BGD i mozda Nis nema ekonomske osnove da rade. Udvaranje lokalu i medijska promocija o trosku budzeta. Novi javni trosadzija u vreme zaklinjanja za smanjenje budzetskih rashoda.

Stefan

pre 9 godina

Znaci vreme je za rasprodaju koliko ja vidim?! :) Cim se nesto ujedini kod nas sledeci korak je prodaja. Stranim investitorima Aerodrom Beograd odgovora ali zajedno sa onim na severu i na jugu zemlje dobijaju apsolutnu raskrsnicu. Bravo za onoga ko je napravio plan. Kako god nadrljali smo. Ali kad smo kod aerodroma bilo bi lepo da Etihad pomogne da se vrati aerodrom pristina u ruke AirSrbije jer je to bio Jatov aerodrom a ne drzavni. JAt ga je direktno pravio.

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

znači samo ću jedno da kazem,a vi kako hocete,kad se pojavio Sasa Radulovic sa njegovim pricama ja sam uveren bio 100 posto da ga je Vucic podmetnuo,jer je bio njegov ministar. ali na kraju sve sto je pricao ispada tacno i da ce sve ovo da spoje kako bi prodali i aerdome arapima. naravno moj glas mogu samo da sanjaju jer sam se zakleo da na izbore vise da izlazim necu jer da promenim sam ne mogu ništa. (Piksel,29. avgust 2014 15:29)
Mnogo je nas takvih, koji su u ovom frontalnom naletu NAZADNjAKA izgubili i poslednju nadu da će ova zemlja ikada biti normalna, ali zašto je jedina alternativa ne glasati - zašto ne izaći i ne zokružiti Radulovića?

Gojko

pre 9 godina

Ali suludo je da se aerodrom Beograd gusi sa drugim aerodromima i da se preuzimaju njihovi dugovi i nerentabilnost.
(Bojan, 29. avgust 2014 15:
A, nije ti suludo da se gusi aerodrom u Nisu i da se ne dozvoljavaju letovi iz Nisa da ne bi slucajno neki dinar ostao u Nis?! Kad Englez krene na Kopaonik, umesto u Nis sleti u Bg?! Samo da vi ne ostanete gladni...

#srbijaubija

pre 9 godina

Zamisli samo taj bezobrazluk. Grad Užice se "odvalio" od traženja investitora za izgradnju aerodroma Ponikve, a sad će da ga pripoje Beogradu!?
Pa gde je tu logika?

Aleksandar

pre 9 godina

... a onda ćete da date braći Arapima i aerodrom u nekakvom zakulisnom dilu gde ćemo opet mi da preuzmemo sve gubitke i investicije a oni uložiti tzv. know how...

Navali narode, totalna rasprodaja, još malo pa nestalo - ta ni mandat ne traje doveka. Stoga poklonimo sve što brže možemo, masna provizija ne može čekat'...

dorcolac

pre 9 godina

Stvara se klasicno drzavno preduzeceu Srbiji, jedan (manji) deo koji stvara dohodak (Aerodrom N.T.) i ostatak parazitskog aparata u preduzecu (ostali aerodromi koji uopste nemaju saobracaj). I tako nam sve zivo funkcionise...

oOstoja

pre 9 godina

ovo je odlicna ideja da se zaposli preostalig 2756 clanova SNSa koji jos nisu dobili neki drzavni posao. da se zavrsi to agresivno zaposljavanje ko sto je obecano.

mile

pre 9 godina

Pretpostavljam da je ideja kao ono kad imaš dobre i trule šljive, pa ih ti lepo pomešaš i onda ih prodaješ kao dobre. U svakom slučaju ko kupi aerodrom beograd moraće da ulaže i u druge što opet nije loše

crni domino

pre 9 godina

Strasno je sta sve ova vlast radi e da bi prodala a da bi opstala!
I svi cutimo ko telci i uzivamo u propasti ko telci!
Gospodo, ovu propast moramo nekako zaustaviti!

Odliveni Mozak

pre 9 godina

odlicno, pravi korak vlade srbije!

nadam se da isto vazi za luke srbije, kao i za svemirske baze srbije.

dug je put do aerodroma gospodo.

sve preko bolnica, skola i puteva u raspadu.

PapaJustify

pre 9 godina

Država nema para pa tera iole uspešne firme da finansiraju propale i neisplative projekte koji samo na papiru dobro zvuče.
Da od nekog aerodroma može nešto da se napravi, davno bi Mišković ili Kostić kupili neki mali aerodrom i napravili nešto. Ovako se samo stvaraju nova radna mesta koja će plaćati aerodrom u Beogradu. To će neminovno uticati da poraste aerodromska taksa što će plaćati svi građani. Obaška što se gubi svaka nada da se aerodrom proda.

bolje sutra

pre 9 godina

E pa drage Nishlije i ostali juznjaci - sad prst na celo, ovo je crta koja se ne sme preci!

Ako bi Nis imao prometan aerodrom, pa nek je samo koriscen za transport dobara, to bi potpuno izmenilo finansijsku sliku juga Srbije... Nis je ionako savrsheno pozicioniran transportni cvor, zasto ne investirati vise u to da taj aerodrom bude vodeci u Srbiji, i da kamioni i zeleznica danonocno odvoze na distribuciju sa aerodrom?

lasl

pre 9 godina

koji areodromi srbije?! postoji samo jedan - Beogradski...ovi se stvarno sprdaju sa zdravim razumom i prave nekakve konstrukcije kako se njima svidi !

Valjevac

pre 9 godina

A, nije ti suludo da se gusi aerodrom u Nisu i da se ne dozvoljavaju letovi iz Nisa da ne bi slucajno neki dinar ostao u Nis?! Kad Englez krene na Kopaonik, umesto u Nis sleti u Bg?! Samo da vi ne ostanete gladni...
(Gojko, 29. avgust 2014 15:35)

Xaxaxaxa Englezi i Kopaonik. Pa nije ti to Aspen vec trecerearedni kvazi ski-centar. To sto bi na niski aerodrom godisnje sletelo 5 aviona sa 50 putnika bi bas diglo na noge NIs. Vec ste zaboravili da je grad Nis silne desetine milione evra bacio tj dao raznim kompanijama da prazni avioni slecu s vremena na vreme. Da li je neko iz Nisa odgovarao zbog toga?

p

pre 9 godina

Br. 1 2 i 3 završi Autoput i upristoji postojeću infrastrukturu. Za druge gluposti pričaj u krugu prijatelja. Navedi 1 posao koji si Ti započela i Završila.

odliveni

pre 9 godina

sad je dosta jasnije zasto je sve ove godine drzava sedela na usima i nije htela ni da cuje a kamoli pomgne da se razviju mali aerodromi. Jer da su se razvili onda sad drzava ne bi mogla da ih "spasava" i prisajedinjuje beogradu, pre poklanjanja strancima i punjenja svojih licnih konta na tropskim ostrvima.

djura

pre 9 godina

mislim da kada bi u srpsku vladu dosao i pas lutalica ne bi vise lajao kao do sada nego da ga ostali psi ne razumeju .vojvodino odcepi se da ne zivim vise sa ovim ludacima .djura nbgd

Zvuči poznato

pre 9 godina

I sad ćemo mi zaposleni na "Nikola Tesla" da finansiramo ostale aerodrome koji uopšte ne rade, a neko će se setiti i da nam odredi i podjednake plate, iako je obim posla nemerljiv. Dobra ideja da se stranački apetiti zadovolje.

mile

pre 9 godina

Pretpostavljam da je ideja kao ono kad imaš dobre i trule šljive, pa ih ti lepo pomešaš i onda ih prodaješ kao dobre. U svakom slučaju ko kupi aerodrom beograd moraće da ulaže i u druge što opet nije loše

Gojko

pre 9 godina

Ali suludo je da se aerodrom Beograd gusi sa drugim aerodromima i da se preuzimaju njihovi dugovi i nerentabilnost.
(Bojan, 29. avgust 2014 15:
A, nije ti suludo da se gusi aerodrom u Nisu i da se ne dozvoljavaju letovi iz Nisa da ne bi slucajno neki dinar ostao u Nis?! Kad Englez krene na Kopaonik, umesto u Nis sleti u Bg?! Samo da vi ne ostanete gladni...

nikad nikome izvini

pre 9 godina

Jel moguce da bas sve mora da bude u Beogradu? Posto vec pravite Beograd na vodi onda ste trebali da osnujete preduzece Luke Srbije...sta ce nama uopste preduzece Aerodromi Srbije da bi zaposlili jos clanova SNS-a??? Pa vi umesto da stedite budzetska sredstva vi ih jos vise rasipate...sta bi sa zaposljavanjem u javnom sektoru i sa rasterecenjem privatnog sektora i budzeta...Dosta jd bilo + SVEjeDNO

Piksel

pre 9 godina

znači samo ću jedno da kazem, a vi kako hocete, kad se pojavio Sasa Radulovic sa njegovim pricama ja sam uveren bio 100 posto da ga je Vucic podmetnuo, jer je bio njegov ministar. ali na kraju sve sto je pricao ispada tacno i da ce sve ovo da spoje kako bi prodali i aerdome arapima. naravno moj glas mogu samo da sanjaju jer sam se zakleo da na izbore vise da izlazim necu jer da promenim sam ne mogu ništa.

zauvek srecan

pre 9 godina

Tako ce se povecati kapital koji ce se prodati Nemcima. Onda kupovinom jednog Aerodroma kupuje SVE AERODROME. Onda ce EU antimonopolska komisija da nam kaze da ne mogu svi aerodromi u zemlji da imaju jednog vlasnika. Pa ce drzava onda otkupiti iste aerodrome u koje je strani vlasnik "ULAGAO" I eto kako cemo biti pokradeni u najavi.

dorcolac

pre 9 godina

Stvara se klasicno drzavno preduzeceu Srbiji, jedan (manji) deo koji stvara dohodak (Aerodrom N.T.) i ostatak parazitskog aparata u preduzecu (ostali aerodromi koji uopste nemaju saobracaj). I tako nam sve zivo funkcionise...

Stefan

pre 9 godina

Znaci vreme je za rasprodaju koliko ja vidim?! :) Cim se nesto ujedini kod nas sledeci korak je prodaja. Stranim investitorima Aerodrom Beograd odgovora ali zajedno sa onim na severu i na jugu zemlje dobijaju apsolutnu raskrsnicu. Bravo za onoga ko je napravio plan. Kako god nadrljali smo. Ali kad smo kod aerodroma bilo bi lepo da Etihad pomogne da se vrati aerodrom pristina u ruke AirSrbije jer je to bio Jatov aerodrom a ne drzavni. JAt ga je direktno pravio.

dragan ignjatovic

pre 9 godina

Ministarka opet ne zna temu. Kako misli da aerodrom koji radi izdrzava 6 ili 25 aerodroma koji ne rade, a vecina nece nikada ni raditi, jer za njih kao i za sve osim BGD i mozda Nis nema ekonomske osnove da rade. Udvaranje lokalu i medijska promocija o trosku budzeta. Novi javni trosadzija u vreme zaklinjanja za smanjenje budzetskih rashoda.

#srbijaubija

pre 9 godina

Zamisli samo taj bezobrazluk. Grad Užice se "odvalio" od traženja investitora za izgradnju aerodroma Ponikve, a sad će da ga pripoje Beogradu!?
Pa gde je tu logika?

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

Gospodjo, mene bi bilo sramota da pokazujem ovoliki stepen neznanja u sektoru koga vodite. Da li Vi ista znate o svojinsko-pravnim odnosima? O vrednosti kapitala, o upravljanju sistemima? Da li Vi uopste znate sta je to sistem. "Sistem je skup.... funkcionalno povezanih u ...." To sto Vas prijatelj, Vas savetnik voli aerodrome, ne znaci da Vi trebate da lupetate gluposti. Cutite, mnogo pametnije izgledate. Jedino ako i Vi ne izvadite neku mapu, topografsku kartu pa nam dokazete kako je autoput Beograd-Zrenjanin o presudne vaznosti isto kao Nis-Pristina ili kruzna pruga oko Lajkovca. Evo Vam gospodjo i jedno malo kviz pitanje za razmisljanje: da li ste se ikada pitali zasto Surcin nema drugu PSS? Kad pronadjete odgovor - sve ce Vam se samo kazati. Ali Vi ste Ministar, a ne sredjoskolska siparica. To ste trebali da znate pre ministrovanja. Evo ja Vam predlazem da za pocetak zakrpite makar one rupe na pancevackoj UTVI da ne raste drvece u halama i da organizujete kosenje piste. Evo samo pistu pokosite o racun JP ili Ministarstva i ja cu priznati da sam pogresio.

bolje sutra

pre 9 godina

E pa drage Nishlije i ostali juznjaci - sad prst na celo, ovo je crta koja se ne sme preci!

Ako bi Nis imao prometan aerodrom, pa nek je samo koriscen za transport dobara, to bi potpuno izmenilo finansijsku sliku juga Srbije... Nis je ionako savrsheno pozicioniran transportni cvor, zasto ne investirati vise u to da taj aerodrom bude vodeci u Srbiji, i da kamioni i zeleznica danonocno odvoze na distribuciju sa aerodrom?

Valjevac

pre 9 godina

A, nije ti suludo da se gusi aerodrom u Nisu i da se ne dozvoljavaju letovi iz Nisa da ne bi slucajno neki dinar ostao u Nis?! Kad Englez krene na Kopaonik, umesto u Nis sleti u Bg?! Samo da vi ne ostanete gladni...
(Gojko, 29. avgust 2014 15:35)

Xaxaxaxa Englezi i Kopaonik. Pa nije ti to Aspen vec trecerearedni kvazi ski-centar. To sto bi na niski aerodrom godisnje sletelo 5 aviona sa 50 putnika bi bas diglo na noge NIs. Vec ste zaboravili da je grad Nis silne desetine milione evra bacio tj dao raznim kompanijama da prazni avioni slecu s vremena na vreme. Da li je neko iz Nisa odgovarao zbog toga?

Rista

pre 9 godina

Kako je ministarka ovo zamislila kada je Aerodrom "Nikola Tesla" preduzece izlistano na berzi? Akcionari ce dobiti dodatni kapital bez da ga plate ili ce ovo biti dokapitalizacija udela Vlade Srbije u preduzecu?

Nadam se samo da nece biti odrajdeno diletantski kako gradjani Srbije opet ne bi bili na gubitku.

zaharije

pre 9 godina

Aerodrom N.T nije javno preduzeče već akcionarsko društvo i kome je država ,na nesreću,samo jedan od akcionara,doduše ,večinski...Ova ministarka ,koja veze nema sa životom,a Boga mi, ni sa poslom koji radi,može samo štetu da pravi i da firmu koja dobro posluje,upropasti.Mišljenje mi je da se sprema prodaja aero.N.T. Nemcima a oni verovatno hoće za džabe da usput pokupe i male aerod. za loukost kompanije.Neko će ovde debelo da se ugradi, a neko će i kroz koju godinu u zatvor...

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

znači samo ću jedno da kazem,a vi kako hocete,kad se pojavio Sasa Radulovic sa njegovim pricama ja sam uveren bio 100 posto da ga je Vucic podmetnuo,jer je bio njegov ministar. ali na kraju sve sto je pricao ispada tacno i da ce sve ovo da spoje kako bi prodali i aerdome arapima. naravno moj glas mogu samo da sanjaju jer sam se zakleo da na izbore vise da izlazim necu jer da promenim sam ne mogu ništa. (Piksel,29. avgust 2014 15:29)
Mnogo je nas takvih, koji su u ovom frontalnom naletu NAZADNjAKA izgubili i poslednju nadu da će ova zemlja ikada biti normalna, ali zašto je jedina alternativa ne glasati - zašto ne izaći i ne zokružiti Radulovića?

djura

pre 9 godina

mislim da kada bi u srpsku vladu dosao i pas lutalica ne bi vise lajao kao do sada nego da ga ostali psi ne razumeju .vojvodino odcepi se da ne zivim vise sa ovim ludacima .djura nbgd

Novosadjanin

pre 9 godina

Ovi radikali bez bedza su se opasno zaleteli u privredni kriminal. Aerodrom je akcionarsko drustvo izlistano na berzi i ne moze se njim trgovati kao sa javnim preduzecima ili drzavnim vlasnistvom.

1. Obavezu koju su preuzeli da daju terminal Air Serbia direktno umanjuje kapital Aerodroma sto je krivicno delo.
2. Obavezu koju su preuzeli da daju 50% popust na aerodromske usluge Air Serbia-i umanjuje prihod akcionarskog drustva i krivicno je delo.
3. Prisajedinjavanje malih aerodroma ovom spada takodje u domen netransparentnog korporativnog upravljanja i opet predstavlja krivicno delo.

Kada je preduzece jednom na berzi tada imate obaveze kako da poslujete i kako da se ponasate. Sve ove muljavine samo pokazuju kakvo nam je trziste u Srbiji i salju jasnu poruku investitorima "bezite odavde". Zamislite neki fond koji je investirao dugorocno u Aerodrom i sada cuje sve ovo?

oOstoja

pre 9 godina

ovo je odlicna ideja da se zaposli preostalig 2756 clanova SNSa koji jos nisu dobili neki drzavni posao. da se zavrsi to agresivno zaposljavanje ko sto je obecano.

lasl

pre 9 godina

koji areodromi srbije?! postoji samo jedan - Beogradski...ovi se stvarno sprdaju sa zdravim razumom i prave nekakve konstrukcije kako se njima svidi !

Aleksandar

pre 9 godina

... a onda ćete da date braći Arapima i aerodrom u nekakvom zakulisnom dilu gde ćemo opet mi da preuzmemo sve gubitke i investicije a oni uložiti tzv. know how...

Navali narode, totalna rasprodaja, još malo pa nestalo - ta ni mandat ne traje doveka. Stoga poklonimo sve što brže možemo, masna provizija ne može čekat'...

Odliveni Mozak

pre 9 godina

odlicno, pravi korak vlade srbije!

nadam se da isto vazi za luke srbije, kao i za svemirske baze srbije.

dug je put do aerodroma gospodo.

sve preko bolnica, skola i puteva u raspadu.

odliveni

pre 9 godina

sad je dosta jasnije zasto je sve ove godine drzava sedela na usima i nije htela ni da cuje a kamoli pomgne da se razviju mali aerodromi. Jer da su se razvili onda sad drzava ne bi mogla da ih "spasava" i prisajedinjuje beogradu, pre poklanjanja strancima i punjenja svojih licnih konta na tropskim ostrvima.

PapaJustify

pre 9 godina

Država nema para pa tera iole uspešne firme da finansiraju propale i neisplative projekte koji samo na papiru dobro zvuče.
Da od nekog aerodroma može nešto da se napravi, davno bi Mišković ili Kostić kupili neki mali aerodrom i napravili nešto. Ovako se samo stvaraju nova radna mesta koja će plaćati aerodrom u Beogradu. To će neminovno uticati da poraste aerodromska taksa što će plaćati svi građani. Obaška što se gubi svaka nada da se aerodrom proda.

p

pre 9 godina

Br. 1 2 i 3 završi Autoput i upristoji postojeću infrastrukturu. Za druge gluposti pričaj u krugu prijatelja. Navedi 1 posao koji si Ti započela i Završila.

crni domino

pre 9 godina

Strasno je sta sve ova vlast radi e da bi prodala a da bi opstala!
I svi cutimo ko telci i uzivamo u propasti ko telci!
Gospodo, ovu propast moramo nekako zaustaviti!