Utorak, 19.08.2014.

13:07

Sertić: Da dignemo privredu na noge

Predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić izjavio je da će kao ministar privrede raditi u najboljem interesu srpske privrede i države.

Izvor: B92

Sertiæ: Da dignemo privredu na noge IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

177 Komentari

Sortiraj po:

BODRUM

pre 9 godina

Vidim da mnogi zatvaraju oci pred cinjenicom da je covej proglasen za najboljeg menadzera srednje I jugoistocne Evrope kao I da je clan borda direktora Evrokomore…

Spasoje

pre 9 godina

Gospodin Sertić mi zaista deluje kao dobar, racionalan izbor, dugo se čekalo na njegovo imenovanje, znači da je premijer ozbiljno i dugo promišljao o tome da li Sertić poseduje dovoljno kvaliteta da stane na čelo krucijalnog ministarstva za napredak Srbije, treba pokrenuti uspavanu privredu Srbije, naravno da je od vitalnog interesa da ministar privrede bude ozbiljan i odgovoran čovek, koji prati Vučićeve ideje i pravac razmišljanja.

Dejan Bolorin

pre 9 godina

Auuu kakvi komentari, ovo je stvarno odvratno da odvratnije ne može biti.
A što se tiče samog teksta, samo dva pitanja: Kada je diplomirao na toj instituciji od izuzetnog ugleda i tradicije i ko ga je "odlikovao" ordenom najprivrednika sa zlatnim vencem?

Mugabe

pre 9 godina

Sertiću je najbitnije da uhvati voz kojim upravlja vlada sa Vučićem na čelu i da istom brzinom pokuša da reši nagomilane probleme u privredi, a taj tempo je žestok.

Koktel

pre 9 godina

Vučić je izabrao pravog čoveka za ovaj posao. Sertić je stručan i dosledan ovom poslu i pošten je što je za Srbiju jako bitno jer su za vreme Demokrata na vrhu bili najnepošteniji ljudi.

TRESNJIN -CVET

pre 9 godina

Novom predlozenom ministru privrede Zeljku Serticu koliko vidim da ce na prvom mestu biti razvoj privrede,i pronalazi resenje da reformskim zakonima ojaca nasu ekonomiju koja je u ovom momentu u veoma losem stanju, poljoprivredu, proizvodnju i industriju.Srbija naravno ima buducnost, perspektivu sa SNS-om na vlasti.Drago mi je da covek sa iskustvom i velikim znanjem zaista zeli da nasu drzavu izvuce iz teske ekonomske krize.Aleksandar Vucic je dugo sto se kaze merio i vagao, mislim da je izabrao coveka u koga ima poverenje i ko zaista zeli da radi za interes naroda i drzave.Naravno novom ministru zelim mnogo uspesnih dana u svom ministarstvu, tada ce biti i rezultata.

Ahil

pre 9 godina

Ljudi pa ovo nije normalno dobro poznajem buduceg ministra pa covek ne bi smeo da vodi ni kafic a kamoli ministarstvo. Najveci uspeh mu je vodjenje plesnog kluba Lala gde je prisvajao sav novac od clanarina. Sve je lako proverljivo posle je rigistrovao nekoliko firmi sa 1 zaposlenim i to mu je svo iskustvo. Poltron, voli fotelju bez karaktera molio bih nekog novinara da dodje u Novi Sad i istrazi karijeru Sertica ili da mu postavi pitanja o njegovoj kvalifikaciji za mesto ministra. Ne verujem ovo je bolje od Nusica tesko nama.

suze i znoj

pre 9 godina

Sertić je izvrstan stručnjak koji može mnogo da doprinese ozdravljenju naše privrede.
(Slavko, 19. avgust 2014 16:09)
Ma koliko bilo otpora u reforme se mora krenuti odlučno i beskompromisno! Tuga je što malo imamo da ponudimo voljnim da investiraju (a tražimo mnogo zauzvrat).

Srbin 100%

pre 9 godina

Mozda ovaj covek nema diplome prestiznih univerziteta,ali se on vise pouta dokazao u praksi kao uspesan menadzer koji je sposoban da prepozna najbolji nacin za generisanje profita i za stvaranje odrzivog sistema

Jim Jefferies

pre 9 godina

Ministar privrede preduzimač koji je pod stare dane završio Union fakultet, od kvaliteta ističe se spremnost da provede reforme... je l' ovo najbolje što možemo ili da okrenem: ako su nam ovo pravi ljudi, onda mi i nismo u problemu.

Radoslav

pre 9 godina

Da bi se privreda "uzdigla" najbolje bi bilo da se ovaj(PKS)i slicni prodavci magle samoukinu jer od njih nikad nije bilo nikakve koristi osim velikog troska kojim su definitivno ugusili privredu.

Neznalica

pre 9 godina

Samo treba da kažu koliko godina je imao ovaj novi ministar kada je završio fakultet?

U principu ko god da dolazi iz Privredne komore u meni izaziva sumnju pošto se tamo udomljuju kadrovi da ništa ne rade a dobijaju dobre apanaže. Sertiću je najveća preporuka za mesto na koje dolazi, članstvo u SNS-u. A to, menadžer godine i ostale titule koje dele jedni drugima da imaju kakav-takav CV, to ne vredi ni pišljiva boba.

Baš da vidim kada će narod da shvati gde nas Vučićeva politika vodi. Kad god da se to desi, biće kasno.

Vesna BG

pre 9 godina

Bogme i privredu na noge i glavu ponosno. Imamo potencijal, imamo pametne ljude, imamo relativno dobru poziciju na koju nas je postavilo sadašnje rukovodstvo, ajmo zasukati rukave i napred

koviljka

pre 9 godina

Ja vec osecam kako se dize....
cena za gas, struju, namirnice, opstinske poreze, decije ustanove, parkiranje, napojnice za zdravstvene ustanove i tako te sitnice

етиологија

pre 9 godina

Са обзиром да је премијер до сад доказао да уме да изабере најбоље који ће водити Србију ка опоравку,јер му је то једини циљ,а не као претходна власт да само на себе мисле,зато је и сигурно прави избор.

POSMATRAČ

pre 9 godina

Ako je ovaj privrednik Vučićev izbor z ovaj veoma bitan resor,ne sumnjam da je on kvalifikovam za tu funkciju.Vreme će nam pokazati kako će se snaći u ovoj vrućoj ministarskoj fotelji.

Marija

pre 9 godina

Ja sam isto godište kao dotični gospodin. Fakultet sam upisala 1986 i svo vreme dok sam studirala nije bio niti jedan privatni fakultet. Sa koliko godina je ovaj upisao fakultet a sa koliko završio - ministar privrede. Pa što da ne, i premijer nam ima godinu dana staža u Pinkiju pa je postao premijer ( mislim da ni ne zna šta znači raditi i živeti od tog zaradjenog novca). Jadna si ti zemljo Srbijo. Ali tražili ste evo Vam ga.

Hemera

pre 9 godina

Drago mi je da je Željku Sertiću na prvom mestu razvoj privrede, i pronalazi rešenje da reformskih zakona ojača našu ekonomiju, poljoprivredu, proizvodnju i industriju. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Izuzetno mi je drago da čovek sa iskustvom i velikim znanjem zaista želi da našu državu izvuče iz teške ekonomske krize.Aleksandar Vučić je izabrao čoveka u koga ima poverenje i ko zaista želi da radi za interes naroda i države.

radnik

pre 9 godina

igrom slučaja pa radim u privrednoj komori, s' toga znam o kakvom se čoveku radi. Mogu da kažem da teško našoj privredi ako on bude ministar, jer je uništio komorski sistem od kako je postao predsednik, da ne pričam gde su potrošene pare koje mu je miloš bugarin ostavio na računu, zao mi je sto ne mogu da vam dostavim njegovu biografiju sa kojom se kandidovao za predsednika pks. ovo je postala smehoteka sa vučićevim kadrom. bruka za državu da ovaj bude ministar privrede.

Ibro Dirak Naš

pre 9 godina

Čitam, očima ne verujem! Dok sam imao snage da čitam komentare, nabasao sam na par suvislih i, rekao bih, stvorenih u glavi komentatora. Sve ostalo su istrošene floskule, razlikuju se samo po navijačkom predznaku. Stvarno ću početi da verujem da komentatore plaćaju iz najmanje dva suprotstavljena centra. Ako nisam u pravu, nego ovo rade iz ubeđenja, tek to je za žaljenje. I za brigu!

dragan

pre 9 godina

Сећам се досад најбољег председника владе додуше неСрбије већ Југославије-Анте Марковић пре тога дугогодишњи директор гиганта Кончар.

Mirce

pre 9 godina

Moramo maksimalno ulagati u zdravu privredu i imati sto vise medjunarodno konkuretnih proizvoda koje mozemo plasirati na inostrana trzista.

Basa Mrkalj

pre 9 godina

U kakvom su nam stanju ostavili privredu, potreban nam je cudotvorac pre strucnjaka! Ali verujem u sposobnosti Sertica na mestu ministra privrede.

Nenad

pre 9 godina

Ja po Beogradu vidjam sve vise zatvorenih radnji od strane poreske inspekcije.i to oblepljene sa trakom,pecatima,posterima i parolama na njima kao da je neko tu izvrsio neki zlocin.Ako se tako dize privreda onda sam ja lud,jer u tim radnjama stradaju obicni zaposleni koji ostaju bez posla jel ce vlasnik nadohnaditi stetu smanjenjem plata ili otpustanjem.sve vise je nezaposlenih i nezadovoljnih ljudi.Nazalost sve je kontra od onog sto pricaju nasi ministiri na celu sa premijerom.A da nepricam o povecanjnu doprinosa za pausalno oporezovane obveznike od pre par meseci.Sve je gore i gore,al jedino znam ako tako nastave ostace samo veliki koji imaju monopol i niko vise a radicemo kod njih kao roblje i biti srecni sto imamo bilo kakav posao.To nije kapitalizam i demokratija.Jel te dve stvari nepostoje u siromasnim zemljama kao sto smo mi.

Tata Martino

pre 9 godina

Dosta bre više hejteri, vi večito vodite kadrovsku politiku preko interneta. Valjda premijer bolje zna od vas šta je i ko je gde potreban.

Paklena pomorandža

pre 9 godina

(ne trol) a posto ste vi radikali " Srbiju 90 tih k
tako dobro vodili zasto ste lopatama terani sa vlasti pa ste se sad ko misevi izvukli iz rupa!!

sasa jokic

pre 9 godina

Ovde se radi o dva moguca scenarija;

1. Ili je g.Vucic totalno deprimiran cinjenicom da u njegovoj partiji nema ni jednog visokoobrazovanog coveka, da ne pricam o ozbiljnom radnom iskustvu, sa zavrsenim (pravim) fakultetom. Podseticu vas samo da je jedno vreme Cume bio suvlasnik "Union Univerziteta", pa kad se saznalo, brze bolje se povukao.

2. Toliko je samouveren da ga bas briga za kvalifikacije saradnika, bitno je da ga slusaju i ne protivrece.

Obzirom na "kvalifikacije" svih ministara iz SNS, bice da je ovo drugo. To je reci ce mnogi njegov problem, ali na zalost vise je nas, jer budite sigurni da nas potencijalni partneri dobro skeniraju, pre negosto krenu u pregovore sa nama.

U svakom slucaju, mislim da ce g.Vucic jednog dana biti upisan u sve istorijske knjige kao najneozbiljniji Premijer ikada, koliko god to njemu izgledalo nemoguce.

Pera Trta

pre 9 godina

Ja sam '69 i zavrsio sam visu skolu doduse kao "jako mlad" sa 27 godina. Sudeci po trendu, mogu da se nadam ministarskoj fotelj za godinu, dve. Mali problem je sto imam 18 godina iskustva u struci i to u 7-8 zemalja u Evropi i Aziji i sto nikad nisam imao svoju "uspesnu" firmu. Bojim se da me ne odbiju.

Mile

pre 9 godina

Privredu je moguće podići uz adekvatnu poslovnu klimu, što je preduslov koji je u većem delu ispunjen. Po mom mišljenju, fali još samo zakon o planiranju i izgradnji kako bi bili smanjeni rokovi izdavanja dozvola.

Momcilo Dj.

pre 9 godina

Privreda je na labavim nogama i tesko ce je neko podici na noge! Mora se posao u privredi usredsrediti na dolazak novih investicija i investitora koji su spremni da pokrenu privredu.

1967.

pre 9 godina

"U periodu od 2006. do 2010. godine bio je direktor preduzeća "Foreks" iz Beograda (proizvodnja, unutrašnja trgovina i spoljnotrgovinski poslovi), od 2000-2006 izvršni direktor firme "Magma"."

Dakle, sa srednjom stručnom spremom, tada? Univerzitet Union je osnovan 2005, pa je kandidat za misnistra POČEO da studira sa svojih 38 godina?! Najranije.

dejan

pre 9 godina

Pa ja ne znam, moj matori ima vise iskustva od ovog coveka, zavrsio tehnolosko-pedagoski fakultet u Cacku, 25 godina radio kao glavni kobstruktor i projektant u drustvenom preduzecu koje je imalo 750 zaposlenih, kada je to propalo otvorio privatno porodicno preduzece koje radi uspesno evo vec 13 godina, izvozio covek svojevremeno za Nemacku i Kinu, zna kako privreda funkcionise i to drzi u malom prstu. Ja mogu samo da pretpostavim koliko iskusnijih i kvalitetnijih ljudi u ovoj drzavi ima od ovog tipa, a vi botovi, zapitajte se kako je ovaj covek dospeo na bolju poziciju nego mozda neko od vasih ukucana mozda (vrlo verovatno) kvalifikovanijih od ovog tipa.

realista

pre 9 godina

Niko normalan ne može više da veruje Vučiću pa se stoga on okreće poltronima karijeristima iz svoje partije, probranim od onih baš bez ikakvog znanja i kvalifikacija. Nastavlja se vladavina bez ideje i lupanja procentima povećanja PDV-a, poskupljenja i smanjenja plata i penzija

dragan

pre 9 godina

Kada je u pitanju edukacija za sigurno je vazna
edukacija,ali ako spomenemo 5 najbogatijih ljudi
na svetu i koji su rangirani na Forbes listi Carlos
Slim,Bill Gates,Warren Buffet,Amancio
Ortega,Larry Ellison

i svi su rado postavljani za ministre u svojim zemljama,jel tako? I Lari Flint,Soros,matori koji drzi plejboj,svi su bogati ali nisu kadar za ministre sem izgleda u ovoj zemlji

Perko

pre 9 godina

Molim nekog BOTA, da ukljuci mozak i da mi odgovori zasto je najveci broj SNS kadrova u poznim godinama za studiranje zavrsio neki sumnjivi fakultet? Ima ih na pretek , a narocito na Lokalu.Da li su ti ljudi po prirodi poslusnici, poltroni, nauceni da napreduju u karijeri klimanjen glavom. Sta bese po struci Direktor Kolubare?

JAgoda

pre 9 godina

Za budućeg ministra imam samo reči hvale. TIh, skroman, pošten. Radan, odgovoran, ogromno iskustvo. Šta drugo reći sem dobar premijerov izbor.

Djoka

pre 9 godina

Prvo Radulovic, pa krstic, sada seric... Da vidimo koliko ce njega da drzi mesto. U svakom slucaju krajnje je vreme da brze-bolje izvrsi jednu novu rekonstrukciju vlade pa da sve bude bas potaman, PV onog mekanog srca bolje da ne gubi njegovo dragoceno vreme.

dragan

pre 9 godina

Vidi trolove kako omalovažavaju nemaju ni dana
radnog iskustva a kritikuju!
(Cvekla, 19. avgust 2014 14:41)

Za razliku od voljenog ti vucica,Vulina,pregrst ministara kojima je radna knjizica nova u 40-im i 50-im godinama zivota. A koliko znam posao botine jos uvek ne podrazumeva uplacivanje penzionog i socijalnog osiguranja

Miloš

pre 9 godina

Baš tužno. Čovek je bio totalni anonimus i kada je postao predsednik privrede komore, a biografija u privredi mu je za prosečnog direktora u Srbiji vrlo tanka. Toliko iskusnih i dokazanih privrednika ima, a ovde dolaze likovi koji su školovani samo da drže demagoške govore, što mu ruku na srce,jedino dobro ide. Kao što rekoh, tuga jedna.

Pametnjaković

pre 9 godina

Ako je on rođen 1967 godine, a Union je osnovan negde piše 2001., a na njihovom sajtu piše 2005. onda je mnogo bre kasno diplomirao. Nešto tu ipak ne štima, jer je on iako je mnogo dugo studirao i kasno završio dobio odmah posao, a drugim ljudima se zamera kada i jednu godinu duže studiraju, a o godinama starosti da ne pričam. Tu ipak nisu čista posla i nije baš najjasnije o čemu se radi.

Lepa

pre 9 godina

"Факултет је од стране Министарства за науку и технолошки развој Решењем број 110-00-63/2007-01 од 22.09.2008. године регистрован..." http://www.fimmanager.edu.rs/fpim/

Emotivni Dragiša

pre 9 godina

Pa ovaj diplomirao tek pre par godina.....Ako je Union nastao 2005 godine (neka je prva generacija studenata)završio 2009 - 2010 godine, taj fakultetsku diplomu ima par godina.....kakav li je ovo expert.....gde li nauči ekonomiju, kada fax nije imao do tada.......

Branko

pre 9 godina

O fino...znaci isti fakultet kao i Dr.Aleksandar Sapic.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srdjan, 19. avgust 2014 13:58)
Ma nije isto. Šapić je Dr a on samo diplomirani menadžer, znači fali mu doktorat u odnosu na vaterpolistu.

Tramvajdzuja sa velikim ''T''

pre 9 godina

Sertić ima dosta iskustva u privredi i mislim da je on dobar izbor Premijera!!
(Bata, 19. avgust 2014 14:01)

Je li genije, a sto pises premijer sa velikim ''p'' (pa jos ''nas'', moj nije sigurno), au koji ste vi sns botovi @£^%^%!!!

AntiBot

pre 9 godina

Vucic smatra da je to ovaj covek i do sada se pokazivalo da nije gresio u svojoj proceni. Ovde je posao bitna a manje onaj ko ce ga obavljati . Bice posla, pogotovu sada sa izvozom.
(SKroz nebitno, 19. avgust 2014 14:46)

A Saša Radulović ?

Coco Bill

pre 9 godina

Srbija zemlja Alan Forda, Alise u zemlji čuda !!!! Njuz Net sa svojim predlozima postaje ozbiljan časopis, za razliku od onoga što se događa u Srbiji

Metuzalem

pre 9 godina

Proverite podateke na APR o firmi Conrad pre nego što je gdin ministar i menadžer godine SE Europe prodao novom vlasniku: nikad više od 1 (jedan) zaposleni, a pogledajte stanje aktive i gubitak pre prodaje.
Stvarno je stručan.

Kondura

pre 9 godina

Sigurno da cemo svi biti upoznati za detaljima ovog predloga. Ja manje vise ni ne sumnjam u Vucicev predlog jer ako polazi od sebe , ako su mu kriterijumi kao sto su mu do sada bili, nece biti problema.

Phill

pre 9 godina

Ovo je Vučićev "zec iz rukava"?! Diplomirani menadzer sa Uniona?
Majko moja, šta smo mi Bogu ovoliko zgrešili. Ne kažem da su prethodni odradili odličan posao, ali ovaj teško da može da bude bolji od njih.

Srdjan

pre 9 godina

Prema objavljenoj biografiji, bio je direktor preduzeca Konrad, Foreksa, Magme i preduzeca Gotra. Ako pogledate na sajtu NBS-a, sva preduzeca su ili bila ili su jos uvek u blokadama preko stotinu dana...neka i preko hiljadu dana...toliko o nasem buducem ministru...

Kondura

pre 9 godina

Bitno je da se imenuje ministar jer nasa privreda sada ima sansu zahvaljujuci nekim dogadjanjima koji se nas ne ticu. Ako ga je Vucic predlozio ,onda verovatno da vredi i da poseduje i znanje i iskustvo.

SKroz nebitno

pre 9 godina

Nasoj privredi potreban je dobar vodja, dobar ministar. Vucic smatra da je to ovaj covek i do sada se pokazivalo da nije gresio u svojoj proceni. Ovde je posao bitna a manje onaj ko ce ga obavljati . Bice posla, pogotovu sada sa izvozom.

Ekonomista

pre 9 godina

Evo ga,jos jedan"strucnjak SNS",koji je zavrsio "prestizni"fakultet.Tesko nama,ako ovaj ne spase privredu Srbije,ali mislim da ce i ovaj pobeci glavom bez obzira.

kaffa

pre 9 godina

Nasa drzava ukoliko nadje dobrog ministra, ako postavi prave ljudi moze da u rekornog roku oporavi privredu . Imamo toliko ideja, toliko bogatstava imamo i podrsku...potrebno je da neumorno danonocno radimo. Kandidat za ministra privrede ispunjava sve uslove.

рајко

pre 9 godina

да ли је ово шала? још један дипломирани менаџер који неће радити ништа осим да ућути кад га Вучко опомене, клима главом и наравно прима велику плату.

amater

pre 9 godina

Kada je u pitanju edukacija za sigurno je vazna edukacija,ali ako spomenemo 5 najbogatijih ljudi na svetu i koji su rangirani na Forbes listi Carlos Slim,Bill Gates,Warren Buffet,Amancio Ortega,Larry Ellison,nijedan od njih nije doktorirao,samo jedan je magistrirao,dvojica od njih nikada nije upisalo univerzitet,a dvojica su izbaceni sa univerziteta,i svi oni nisu pohadjali tj,ili stekli srednje obrazovanje na nekom od poznatih ili zvucnih visoko skolskih ustanova,vec manje poznatih.Sve zavisi koji ce tim osnovati buduci ministar,a bez nasih iskusnih ljudi iz dijaspore,nece biti veceg uspeha za Srbiju ne bitno koja vlada bude vladala Srbijom.

Kakva privreda takav i ministar

pre 9 godina

Fakultet koji je završio osnovan je 2005 godine, što znači da je diplomirao najranije u 38. godini života, stekavši među današnjom kvazielitom vrlo popularno zvanje "diplomirani menadžer".

niciji bot

pre 9 godina

neee... ne razumete nista! Mora da bude sa diplomom "takvog" fakulteta! Iz prostog razloga sto, ako jednoga dana nesto zasmrdi oko diplome, premijer ce ponosno da stane pred kamere i da kaze kako on ima diplomu sa pravog,drzavnog fakulteta! A ne tamo nekog...


ajmo sns botovi: konekcija i u "napad"!

Veliki brat

pre 9 godina

A Privredna komora Srbije (PKS) je, inače, poznata kao rasadnik sposobnih privrednika i biznismena...

Pa bilo kakvo članstvo u toj komori, a da ne pominjem učešće u rukovodstvu, treba da bude NEGATIVNA referenca tako svi koji imaju takve reference ne mogu biti na najvišim državnim funkcijama!

Mirkonija

pre 9 godina

Sledeci ministar privrede svakako mora imati iskustva i znanja a imace i sansu da nasu privredu stavi na noge sto uopšte nece biti lako. Sada imamo sansu sa izvozom u Rusiji zbog novonastale situiacije .

Tixon

pre 9 godina

Profesori su dobri kada pricaju sta su drugi uradili, a posto najcesce nemaju sopstveno prakticno iskustvo ,sami se u praksi slabo snalaze.Za privredu treba uzimati politicare sa velikm iskustvom u privredi, bez licnog interesa,ako takvih ima.

ko se boji vuka jos?

pre 9 godina

Ocaj od izbora, covek koji je diplomirao sa 40-50 godina obzirom da taj fakultet postoji od 2005. Inace to je fakultet na kom je Sapic odbranio komediju od doktorata. Mada kad malo razmislim i sta ce nam bolji kad privredu nemamo! Zalim samo sto je necemo ni imati sa ovakvim komicarem od lika :(

Liba

pre 9 godina

Sledeci ministar privrede mora isto pa i vise od Vucica da radi jer privreda je stup jedne zemlje. Privreda mora da se oporavi da se postavi na noge. Ovo je dobar kandidat i Vucic je svestan njegovih kvaliteta.

SKroz nebitno

pre 9 godina

Nasoj privredi potreban je dobar vodja, dobar ministar. Vucic smatra da je to ovaj covek i do sada se pokazivalo da nije gresio u svojoj proceni. Ovde je posao bitna a manje onaj ko ce ga obavljati . Bice posla, pogotovu sada sa izvozom.

igor

pre 9 godina

Vrstan strucnjak ,ocekujem privredni bum,upotrebi ce svo svoje znanje steceno na Union dopisnoj skoli koju je zavrsio kao najmladji polaznik....misli te o tome kolike ce na plate biti

pirlo

pre 9 godina

Gospodin Sertic je odlicno resenje, respektabilno je ono sto je za kratko vreme uradio u Privrednoj komori, a i dobro je upoznat sa privrednim prilikama u zemlji...podrska za premijera...

Miloš

pre 9 godina

Nekoliko stvari mi bode oci kod ovog coveka:
1. Diplomirani "menadzer" - kakvo je ovo zvanje?
2. Rodjen '67 sto znaci da je 24 godine, sa koliko se obicno diplomira imao davne 1991. godine
3. To automatski znaci da nije bio u stanju ni da diplomira u neko razumno vreme vec tek kada su privatni fakulteti bili na vrhuncu i sada dobija jedno od najvaznijih ministarstava

Pedja

pre 9 godina

" Diplomirao je na Fakultetu za poslovno industrijski menadžment Univerziteta Union u Beogradu".
Jos jedan segamega menazder.
Cudi me da nema doktorat.
Drugo me nista ne cudi.

Stefan

pre 9 godina

Stranacki drug sa diplomom privatnog fakulteta sumnjivog kredibiliteta... Vise od 25 godina u privredi sa svojom firmom Conrad ciji, gle cuda on nije vlasnik... Divna vremena nas cekaju.

Z0idberg

pre 9 godina

Diplomirao na privatnom fakultetu kao i dobar deo nase vlade...pitam se, zasto li uopste studiram na drzavnom fakultetu koji se btw nigde ne ceni (jer je iz propale zemlje Srbije), mucim se, ucim i nerviram, kada jednostavno mogu da se zaposlim, dignem kredit , platim neku megableju ili tako nesto, zavrsim, uclanim se u stranku i eto me za koju godinu u vladi na mestu nekog funkcionera..:D eeee Srbijoooo xP

NekoizMase

pre 9 godina

Iz biografije novog ministra:

Rođen je u Sečnju 1967. Osnovnu i srednju školu završio je u Novom Sadu. Diplomirao je na Fakultetu za poslovno industrijski menadžment Univerziteta Union u Beogradu.
____________

Bilo bi interesantno objaviti u kom periodu je studirao i ko mu je bio mentor i koja mu je bila tema za diplomski rad.

Da li kreću na Univerzitet Union?
Mića je prošlost ...

Kakva privreda takav i ministar

pre 9 godina

Fakultet koji je završio osnovan je 2005 godine, što znači da je diplomirao najranije u 38. godini života, stekavši među današnjom kvazielitom vrlo popularno zvanje "diplomirani menadžer".

Miloš

pre 9 godina

Nekoliko stvari mi bode oci kod ovog coveka:
1. Diplomirani "menadzer" - kakvo je ovo zvanje?
2. Rodjen '67 sto znaci da je 24 godine, sa koliko se obicno diplomira imao davne 1991. godine
3. To automatski znaci da nije bio u stanju ni da diplomira u neko razumno vreme vec tek kada su privatni fakulteti bili na vrhuncu i sada dobija jedno od najvaznijih ministarstava

Stefan

pre 9 godina

Stranacki drug sa diplomom privatnog fakulteta sumnjivog kredibiliteta... Vise od 25 godina u privredi sa svojom firmom Conrad ciji, gle cuda on nije vlasnik... Divna vremena nas cekaju.

NekoizMase

pre 9 godina

Iz biografije novog ministra:

Rođen je u Sečnju 1967. Osnovnu i srednju školu završio je u Novom Sadu. Diplomirao je na Fakultetu za poslovno industrijski menadžment Univerziteta Union u Beogradu.
____________

Bilo bi interesantno objaviti u kom periodu je studirao i ko mu je bio mentor i koja mu je bila tema za diplomski rad.

Da li kreću na Univerzitet Union?
Mića je prošlost ...

igor

pre 9 godina

Vrstan strucnjak ,ocekujem privredni bum,upotrebi ce svo svoje znanje steceno na Union dopisnoj skoli koju je zavrsio kao najmladji polaznik....misli te o tome kolike ce na plate biti

Z0idberg

pre 9 godina

Diplomirao na privatnom fakultetu kao i dobar deo nase vlade...pitam se, zasto li uopste studiram na drzavnom fakultetu koji se btw nigde ne ceni (jer je iz propale zemlje Srbije), mucim se, ucim i nerviram, kada jednostavno mogu da se zaposlim, dignem kredit , platim neku megableju ili tako nesto, zavrsim, uclanim se u stranku i eto me za koju godinu u vladi na mestu nekog funkcionera..:D eeee Srbijoooo xP

Pedja

pre 9 godina

" Diplomirao je na Fakultetu za poslovno industrijski menadžment Univerziteta Union u Beogradu".
Jos jedan segamega menazder.
Cudi me da nema doktorat.
Drugo me nista ne cudi.

Srdjan

pre 9 godina

Prema objavljenoj biografiji, bio je direktor preduzeca Konrad, Foreksa, Magme i preduzeca Gotra. Ako pogledate na sajtu NBS-a, sva preduzeca su ili bila ili su jos uvek u blokadama preko stotinu dana...neka i preko hiljadu dana...toliko o nasem buducem ministru...

Momcilo Dj.

pre 9 godina

Privreda je na labavim nogama i tesko ce je neko podici na noge! Mora se posao u privredi usredsrediti na dolazak novih investicija i investitora koji su spremni da pokrenu privredu.

JAgoda

pre 9 godina

Za budućeg ministra imam samo reči hvale. TIh, skroman, pošten. Radan, odgovoran, ogromno iskustvo. Šta drugo reći sem dobar premijerov izbor.

1967.

pre 9 godina

"U periodu od 2006. do 2010. godine bio je direktor preduzeća "Foreks" iz Beograda (proizvodnja, unutrašnja trgovina i spoljnotrgovinski poslovi), od 2000-2006 izvršni direktor firme "Magma"."

Dakle, sa srednjom stručnom spremom, tada? Univerzitet Union je osnovan 2005, pa je kandidat za misnistra POČEO da studira sa svojih 38 godina?! Najranije.

рајко

pre 9 godina

да ли је ово шала? још један дипломирани менаџер који неће радити ништа осим да ућути кад га Вучко опомене, клима главом и наравно прима велику плату.

niciji bot

pre 9 godina

neee... ne razumete nista! Mora da bude sa diplomom "takvog" fakulteta! Iz prostog razloga sto, ako jednoga dana nesto zasmrdi oko diplome, premijer ce ponosno da stane pred kamere i da kaze kako on ima diplomu sa pravog,drzavnog fakulteta! A ne tamo nekog...


ajmo sns botovi: konekcija i u "napad"!

Phill

pre 9 godina

Ovo je Vučićev "zec iz rukava"?! Diplomirani menadzer sa Uniona?
Majko moja, šta smo mi Bogu ovoliko zgrešili. Ne kažem da su prethodni odradili odličan posao, ali ovaj teško da može da bude bolji od njih.

Tata Martino

pre 9 godina

Dosta bre više hejteri, vi večito vodite kadrovsku politiku preko interneta. Valjda premijer bolje zna od vas šta je i ko je gde potreban.

Mile

pre 9 godina

Privredu je moguće podići uz adekvatnu poslovnu klimu, što je preduslov koji je u većem delu ispunjen. Po mom mišljenju, fali još samo zakon o planiranju i izgradnji kako bi bili smanjeni rokovi izdavanja dozvola.

Tramvajdzuja sa velikim ''T''

pre 9 godina

Sertić ima dosta iskustva u privredi i mislim da je on dobar izbor Premijera!!
(Bata, 19. avgust 2014 14:01)

Je li genije, a sto pises premijer sa velikim ''p'' (pa jos ''nas'', moj nije sigurno), au koji ste vi sns botovi @£^%^%!!!

dejan

pre 9 godina

Pa ja ne znam, moj matori ima vise iskustva od ovog coveka, zavrsio tehnolosko-pedagoski fakultet u Cacku, 25 godina radio kao glavni kobstruktor i projektant u drustvenom preduzecu koje je imalo 750 zaposlenih, kada je to propalo otvorio privatno porodicno preduzece koje radi uspesno evo vec 13 godina, izvozio covek svojevremeno za Nemacku i Kinu, zna kako privreda funkcionise i to drzi u malom prstu. Ja mogu samo da pretpostavim koliko iskusnijih i kvalitetnijih ljudi u ovoj drzavi ima od ovog tipa, a vi botovi, zapitajte se kako je ovaj covek dospeo na bolju poziciju nego mozda neko od vasih ukucana mozda (vrlo verovatno) kvalifikovanijih od ovog tipa.

Mirkonija

pre 9 godina

Sledeci ministar privrede svakako mora imati iskustva i znanja a imace i sansu da nasu privredu stavi na noge sto uopšte nece biti lako. Sada imamo sansu sa izvozom u Rusiji zbog novonastale situiacije .

Coco Bill

pre 9 godina

Srbija zemlja Alan Forda, Alise u zemlji čuda !!!! Njuz Net sa svojim predlozima postaje ozbiljan časopis, za razliku od onoga što se događa u Srbiji

pirlo

pre 9 godina

Gospodin Sertic je odlicno resenje, respektabilno je ono sto je za kratko vreme uradio u Privrednoj komori, a i dobro je upoznat sa privrednim prilikama u zemlji...podrska za premijera...

Kondura

pre 9 godina

Bitno je da se imenuje ministar jer nasa privreda sada ima sansu zahvaljujuci nekim dogadjanjima koji se nas ne ticu. Ako ga je Vucic predlozio ,onda verovatno da vredi i da poseduje i znanje i iskustvo.

dragan

pre 9 godina

Vidi trolove kako omalovažavaju nemaju ni dana
radnog iskustva a kritikuju!
(Cvekla, 19. avgust 2014 14:41)

Za razliku od voljenog ti vucica,Vulina,pregrst ministara kojima je radna knjizica nova u 40-im i 50-im godinama zivota. A koliko znam posao botine jos uvek ne podrazumeva uplacivanje penzionog i socijalnog osiguranja

Liba

pre 9 godina

Sledeci ministar privrede mora isto pa i vise od Vucica da radi jer privreda je stup jedne zemlje. Privreda mora da se oporavi da se postavi na noge. Ovo je dobar kandidat i Vucic je svestan njegovih kvaliteta.

Perko

pre 9 godina

Molim nekog BOTA, da ukljuci mozak i da mi odgovori zasto je najveci broj SNS kadrova u poznim godinama za studiranje zavrsio neki sumnjivi fakultet? Ima ih na pretek , a narocito na Lokalu.Da li su ti ljudi po prirodi poslusnici, poltroni, nauceni da napreduju u karijeri klimanjen glavom. Sta bese po struci Direktor Kolubare?

Veliki brat

pre 9 godina

A Privredna komora Srbije (PKS) je, inače, poznata kao rasadnik sposobnih privrednika i biznismena...

Pa bilo kakvo članstvo u toj komori, a da ne pominjem učešće u rukovodstvu, treba da bude NEGATIVNA referenca tako svi koji imaju takve reference ne mogu biti na najvišim državnim funkcijama!

Metuzalem

pre 9 godina

Proverite podateke na APR o firmi Conrad pre nego što je gdin ministar i menadžer godine SE Europe prodao novom vlasniku: nikad više od 1 (jedan) zaposleni, a pogledajte stanje aktive i gubitak pre prodaje.
Stvarno je stručan.

Branko

pre 9 godina

O fino...znaci isti fakultet kao i Dr.Aleksandar Sapic.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srdjan, 19. avgust 2014 13:58)
Ma nije isto. Šapić je Dr a on samo diplomirani menadžer, znači fali mu doktorat u odnosu na vaterpolistu.

sasa jokic

pre 9 godina

Ovde se radi o dva moguca scenarija;

1. Ili je g.Vucic totalno deprimiran cinjenicom da u njegovoj partiji nema ni jednog visokoobrazovanog coveka, da ne pricam o ozbiljnom radnom iskustvu, sa zavrsenim (pravim) fakultetom. Podseticu vas samo da je jedno vreme Cume bio suvlasnik "Union Univerziteta", pa kad se saznalo, brze bolje se povukao.

2. Toliko je samouveren da ga bas briga za kvalifikacije saradnika, bitno je da ga slusaju i ne protivrece.

Obzirom na "kvalifikacije" svih ministara iz SNS, bice da je ovo drugo. To je reci ce mnogi njegov problem, ali na zalost vise je nas, jer budite sigurni da nas potencijalni partneri dobro skeniraju, pre negosto krenu u pregovore sa nama.

U svakom slucaju, mislim da ce g.Vucic jednog dana biti upisan u sve istorijske knjige kao najneozbiljniji Premijer ikada, koliko god to njemu izgledalo nemoguce.

ko se boji vuka jos?

pre 9 godina

Ocaj od izbora, covek koji je diplomirao sa 40-50 godina obzirom da taj fakultet postoji od 2005. Inace to je fakultet na kom je Sapic odbranio komediju od doktorata. Mada kad malo razmislim i sta ce nam bolji kad privredu nemamo! Zalim samo sto je necemo ni imati sa ovakvim komicarem od lika :(

Emotivni Dragiša

pre 9 godina

Pa ovaj diplomirao tek pre par godina.....Ako je Union nastao 2005 godine (neka je prva generacija studenata)završio 2009 - 2010 godine, taj fakultetsku diplomu ima par godina.....kakav li je ovo expert.....gde li nauči ekonomiju, kada fax nije imao do tada.......

Pametnjaković

pre 9 godina

Ako je on rođen 1967 godine, a Union je osnovan negde piše 2001., a na njihovom sajtu piše 2005. onda je mnogo bre kasno diplomirao. Nešto tu ipak ne štima, jer je on iako je mnogo dugo studirao i kasno završio dobio odmah posao, a drugim ljudima se zamera kada i jednu godinu duže studiraju, a o godinama starosti da ne pričam. Tu ipak nisu čista posla i nije baš najjasnije o čemu se radi.

Miloš

pre 9 godina

Baš tužno. Čovek je bio totalni anonimus i kada je postao predsednik privrede komore, a biografija u privredi mu je za prosečnog direktora u Srbiji vrlo tanka. Toliko iskusnih i dokazanih privrednika ima, a ovde dolaze likovi koji su školovani samo da drže demagoške govore, što mu ruku na srce,jedino dobro ide. Kao što rekoh, tuga jedna.

amater

pre 9 godina

Kada je u pitanju edukacija za sigurno je vazna edukacija,ali ako spomenemo 5 najbogatijih ljudi na svetu i koji su rangirani na Forbes listi Carlos Slim,Bill Gates,Warren Buffet,Amancio Ortega,Larry Ellison,nijedan od njih nije doktorirao,samo jedan je magistrirao,dvojica od njih nikada nije upisalo univerzitet,a dvojica su izbaceni sa univerziteta,i svi oni nisu pohadjali tj,ili stekli srednje obrazovanje na nekom od poznatih ili zvucnih visoko skolskih ustanova,vec manje poznatih.Sve zavisi koji ce tim osnovati buduci ministar,a bez nasih iskusnih ljudi iz dijaspore,nece biti veceg uspeha za Srbiju ne bitno koja vlada bude vladala Srbijom.

realista

pre 9 godina

Niko normalan ne može više da veruje Vučiću pa se stoga on okreće poltronima karijeristima iz svoje partije, probranim od onih baš bez ikakvog znanja i kvalifikacija. Nastavlja se vladavina bez ideje i lupanja procentima povećanja PDV-a, poskupljenja i smanjenja plata i penzija

Ekonomista

pre 9 godina

Evo ga,jos jedan"strucnjak SNS",koji je zavrsio "prestizni"fakultet.Tesko nama,ako ovaj ne spase privredu Srbije,ali mislim da ce i ovaj pobeci glavom bez obzira.

kaffa

pre 9 godina

Nasa drzava ukoliko nadje dobrog ministra, ako postavi prave ljudi moze da u rekornog roku oporavi privredu . Imamo toliko ideja, toliko bogatstava imamo i podrsku...potrebno je da neumorno danonocno radimo. Kandidat za ministra privrede ispunjava sve uslove.

SKroz nebitno

pre 9 godina

Nasoj privredi potreban je dobar vodja, dobar ministar. Vucic smatra da je to ovaj covek i do sada se pokazivalo da nije gresio u svojoj proceni. Ovde je posao bitna a manje onaj ko ce ga obavljati . Bice posla, pogotovu sada sa izvozom.

AntiBot

pre 9 godina

Vucic smatra da je to ovaj covek i do sada se pokazivalo da nije gresio u svojoj proceni. Ovde je posao bitna a manje onaj ko ce ga obavljati . Bice posla, pogotovu sada sa izvozom.
(SKroz nebitno, 19. avgust 2014 14:46)

A Saša Radulović ?

radnik

pre 9 godina

igrom slučaja pa radim u privrednoj komori, s' toga znam o kakvom se čoveku radi. Mogu da kažem da teško našoj privredi ako on bude ministar, jer je uništio komorski sistem od kako je postao predsednik, da ne pričam gde su potrošene pare koje mu je miloš bugarin ostavio na računu, zao mi je sto ne mogu da vam dostavim njegovu biografiju sa kojom se kandidovao za predsednika pks. ovo je postala smehoteka sa vučićevim kadrom. bruka za državu da ovaj bude ministar privrede.

Paklena pomorandža

pre 9 godina

(ne trol) a posto ste vi radikali " Srbiju 90 tih k
tako dobro vodili zasto ste lopatama terani sa vlasti pa ste se sad ko misevi izvukli iz rupa!!

Marija

pre 9 godina

Ja sam isto godište kao dotični gospodin. Fakultet sam upisala 1986 i svo vreme dok sam studirala nije bio niti jedan privatni fakultet. Sa koliko godina je ovaj upisao fakultet a sa koliko završio - ministar privrede. Pa što da ne, i premijer nam ima godinu dana staža u Pinkiju pa je postao premijer ( mislim da ni ne zna šta znači raditi i živeti od tog zaradjenog novca). Jadna si ti zemljo Srbijo. Ali tražili ste evo Vam ga.

Lepa

pre 9 godina

"Факултет је од стране Министарства за науку и технолошки развој Решењем број 110-00-63/2007-01 од 22.09.2008. године регистрован..." http://www.fimmanager.edu.rs/fpim/

dragan

pre 9 godina

Kada je u pitanju edukacija za sigurno je vazna
edukacija,ali ako spomenemo 5 najbogatijih ljudi
na svetu i koji su rangirani na Forbes listi Carlos
Slim,Bill Gates,Warren Buffet,Amancio
Ortega,Larry Ellison

i svi su rado postavljani za ministre u svojim zemljama,jel tako? I Lari Flint,Soros,matori koji drzi plejboj,svi su bogati ali nisu kadar za ministre sem izgleda u ovoj zemlji

Djoka

pre 9 godina

Prvo Radulovic, pa krstic, sada seric... Da vidimo koliko ce njega da drzi mesto. U svakom slucaju krajnje je vreme da brze-bolje izvrsi jednu novu rekonstrukciju vlade pa da sve bude bas potaman, PV onog mekanog srca bolje da ne gubi njegovo dragoceno vreme.

Nenad

pre 9 godina

Ja po Beogradu vidjam sve vise zatvorenih radnji od strane poreske inspekcije.i to oblepljene sa trakom,pecatima,posterima i parolama na njima kao da je neko tu izvrsio neki zlocin.Ako se tako dize privreda onda sam ja lud,jer u tim radnjama stradaju obicni zaposleni koji ostaju bez posla jel ce vlasnik nadohnaditi stetu smanjenjem plata ili otpustanjem.sve vise je nezaposlenih i nezadovoljnih ljudi.Nazalost sve je kontra od onog sto pricaju nasi ministiri na celu sa premijerom.A da nepricam o povecanjnu doprinosa za pausalno oporezovane obveznike od pre par meseci.Sve je gore i gore,al jedino znam ako tako nastave ostace samo veliki koji imaju monopol i niko vise a radicemo kod njih kao roblje i biti srecni sto imamo bilo kakav posao.To nije kapitalizam i demokratija.Jel te dve stvari nepostoje u siromasnim zemljama kao sto smo mi.

Pera Trta

pre 9 godina

Ja sam '69 i zavrsio sam visu skolu doduse kao "jako mlad" sa 27 godina. Sudeci po trendu, mogu da se nadam ministarskoj fotelj za godinu, dve. Mali problem je sto imam 18 godina iskustva u struci i to u 7-8 zemalja u Evropi i Aziji i sto nikad nisam imao svoju "uspesnu" firmu. Bojim se da me ne odbiju.

koviljka

pre 9 godina

Ja vec osecam kako se dize....
cena za gas, struju, namirnice, opstinske poreze, decije ustanove, parkiranje, napojnice za zdravstvene ustanove i tako te sitnice

SKroz nebitno

pre 9 godina

Nasoj privredi potreban je dobar vodja, dobar ministar. Vucic smatra da je to ovaj covek i do sada se pokazivalo da nije gresio u svojoj proceni. Ovde je posao bitna a manje onaj ko ce ga obavljati . Bice posla, pogotovu sada sa izvozom.

Kondura

pre 9 godina

Sigurno da cemo svi biti upoznati za detaljima ovog predloga. Ja manje vise ni ne sumnjam u Vucicev predlog jer ako polazi od sebe , ako su mu kriterijumi kao sto su mu do sada bili, nece biti problema.

Ibro Dirak Naš

pre 9 godina

Čitam, očima ne verujem! Dok sam imao snage da čitam komentare, nabasao sam na par suvislih i, rekao bih, stvorenih u glavi komentatora. Sve ostalo su istrošene floskule, razlikuju se samo po navijačkom predznaku. Stvarno ću početi da verujem da komentatore plaćaju iz najmanje dva suprotstavljena centra. Ako nisam u pravu, nego ovo rade iz ubeđenja, tek to je za žaljenje. I za brigu!

dragan

pre 9 godina

Сећам се досад најбољег председника владе додуше неСрбије већ Југославије-Анте Марковић пре тога дугогодишњи директор гиганта Кончар.

Jim Jefferies

pre 9 godina

Ministar privrede preduzimač koji je pod stare dane završio Union fakultet, od kvaliteta ističe se spremnost da provede reforme... je l' ovo najbolje što možemo ili da okrenem: ako su nam ovo pravi ljudi, onda mi i nismo u problemu.

Tixon

pre 9 godina

Profesori su dobri kada pricaju sta su drugi uradili, a posto najcesce nemaju sopstveno prakticno iskustvo ,sami se u praksi slabo snalaze.Za privredu treba uzimati politicare sa velikm iskustvom u privredi, bez licnog interesa,ako takvih ima.

Neznalica

pre 9 godina

Samo treba da kažu koliko godina je imao ovaj novi ministar kada je završio fakultet?

U principu ko god da dolazi iz Privredne komore u meni izaziva sumnju pošto se tamo udomljuju kadrovi da ništa ne rade a dobijaju dobre apanaže. Sertiću je najveća preporuka za mesto na koje dolazi, članstvo u SNS-u. A to, menadžer godine i ostale titule koje dele jedni drugima da imaju kakav-takav CV, to ne vredi ni pišljiva boba.

Baš da vidim kada će narod da shvati gde nas Vučićeva politika vodi. Kad god da se to desi, biće kasno.

Radoslav

pre 9 godina

Da bi se privreda "uzdigla" najbolje bi bilo da se ovaj(PKS)i slicni prodavci magle samoukinu jer od njih nikad nije bilo nikakve koristi osim velikog troska kojim su definitivno ugusili privredu.

Ahil

pre 9 godina

Ljudi pa ovo nije normalno dobro poznajem buduceg ministra pa covek ne bi smeo da vodi ni kafic a kamoli ministarstvo. Najveci uspeh mu je vodjenje plesnog kluba Lala gde je prisvajao sav novac od clanarina. Sve je lako proverljivo posle je rigistrovao nekoliko firmi sa 1 zaposlenim i to mu je svo iskustvo. Poltron, voli fotelju bez karaktera molio bih nekog novinara da dodje u Novi Sad i istrazi karijeru Sertica ili da mu postavi pitanja o njegovoj kvalifikaciji za mesto ministra. Ne verujem ovo je bolje od Nusica tesko nama.

POSMATRAČ

pre 9 godina

Ako je ovaj privrednik Vučićev izbor z ovaj veoma bitan resor,ne sumnjam da je on kvalifikovam za tu funkciju.Vreme će nam pokazati kako će se snaći u ovoj vrućoj ministarskoj fotelji.

Dejan Bolorin

pre 9 godina

Auuu kakvi komentari, ovo je stvarno odvratno da odvratnije ne može biti.
A što se tiče samog teksta, samo dva pitanja: Kada je diplomirao na toj instituciji od izuzetnog ugleda i tradicije i ko ga je "odlikovao" ordenom najprivrednika sa zlatnim vencem?

етиологија

pre 9 godina

Са обзиром да је премијер до сад доказао да уме да изабере најбоље који ће водити Србију ка опоравку,јер му је то једини циљ,а не као претходна власт да само на себе мисле,зато је и сигурно прави избор.

Vesna BG

pre 9 godina

Bogme i privredu na noge i glavu ponosno. Imamo potencijal, imamo pametne ljude, imamo relativno dobru poziciju na koju nas je postavilo sadašnje rukovodstvo, ajmo zasukati rukave i napred

Basa Mrkalj

pre 9 godina

U kakvom su nam stanju ostavili privredu, potreban nam je cudotvorac pre strucnjaka! Ali verujem u sposobnosti Sertica na mestu ministra privrede.

Srbin 100%

pre 9 godina

Mozda ovaj covek nema diplome prestiznih univerziteta,ali se on vise pouta dokazao u praksi kao uspesan menadzer koji je sposoban da prepozna najbolji nacin za generisanje profita i za stvaranje odrzivog sistema

suze i znoj

pre 9 godina

Sertić je izvrstan stručnjak koji može mnogo da doprinese ozdravljenju naše privrede.
(Slavko, 19. avgust 2014 16:09)
Ma koliko bilo otpora u reforme se mora krenuti odlučno i beskompromisno! Tuga je što malo imamo da ponudimo voljnim da investiraju (a tražimo mnogo zauzvrat).

TRESNJIN -CVET

pre 9 godina

Novom predlozenom ministru privrede Zeljku Serticu koliko vidim da ce na prvom mestu biti razvoj privrede,i pronalazi resenje da reformskim zakonima ojaca nasu ekonomiju koja je u ovom momentu u veoma losem stanju, poljoprivredu, proizvodnju i industriju.Srbija naravno ima buducnost, perspektivu sa SNS-om na vlasti.Drago mi je da covek sa iskustvom i velikim znanjem zaista zeli da nasu drzavu izvuce iz teske ekonomske krize.Aleksandar Vucic je dugo sto se kaze merio i vagao, mislim da je izabrao coveka u koga ima poverenje i ko zaista zeli da radi za interes naroda i drzave.Naravno novom ministru zelim mnogo uspesnih dana u svom ministarstvu, tada ce biti i rezultata.

BODRUM

pre 9 godina

Vidim da mnogi zatvaraju oci pred cinjenicom da je covej proglasen za najboljeg menadzera srednje I jugoistocne Evrope kao I da je clan borda direktora Evrokomore…

Mirce

pre 9 godina

Moramo maksimalno ulagati u zdravu privredu i imati sto vise medjunarodno konkuretnih proizvoda koje mozemo plasirati na inostrana trzista.

Hemera

pre 9 godina

Drago mi je da je Željku Sertiću na prvom mestu razvoj privrede, i pronalazi rešenje da reformskih zakona ojača našu ekonomiju, poljoprivredu, proizvodnju i industriju. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Izuzetno mi je drago da čovek sa iskustvom i velikim znanjem zaista želi da našu državu izvuče iz teške ekonomske krize.Aleksandar Vučić je izabrao čoveka u koga ima poverenje i ko zaista želi da radi za interes naroda i države.

Koktel

pre 9 godina

Vučić je izabrao pravog čoveka za ovaj posao. Sertić je stručan i dosledan ovom poslu i pošten je što je za Srbiju jako bitno jer su za vreme Demokrata na vrhu bili najnepošteniji ljudi.

Mugabe

pre 9 godina

Sertiću je najbitnije da uhvati voz kojim upravlja vlada sa Vučićem na čelu i da istom brzinom pokuša da reši nagomilane probleme u privredi, a taj tempo je žestok.

Spasoje

pre 9 godina

Gospodin Sertić mi zaista deluje kao dobar, racionalan izbor, dugo se čekalo na njegovo imenovanje, znači da je premijer ozbiljno i dugo promišljao o tome da li Sertić poseduje dovoljno kvaliteta da stane na čelo krucijalnog ministarstva za napredak Srbije, treba pokrenuti uspavanu privredu Srbije, naravno da je od vitalnog interesa da ministar privrede bude ozbiljan i odgovoran čovek, koji prati Vučićeve ideje i pravac razmišljanja.

pirlo

pre 9 godina

Gospodin Sertic je odlicno resenje, respektabilno je ono sto je za kratko vreme uradio u Privrednoj komori, a i dobro je upoznat sa privrednim prilikama u zemlji...podrska za premijera...

Metuzalem

pre 9 godina

Proverite podateke na APR o firmi Conrad pre nego što je gdin ministar i menadžer godine SE Europe prodao novom vlasniku: nikad više od 1 (jedan) zaposleni, a pogledajte stanje aktive i gubitak pre prodaje.
Stvarno je stručan.

Stefan

pre 9 godina

Stranacki drug sa diplomom privatnog fakulteta sumnjivog kredibiliteta... Vise od 25 godina u privredi sa svojom firmom Conrad ciji, gle cuda on nije vlasnik... Divna vremena nas cekaju.

Liba

pre 9 godina

Sledeci ministar privrede mora isto pa i vise od Vucica da radi jer privreda je stup jedne zemlje. Privreda mora da se oporavi da se postavi na noge. Ovo je dobar kandidat i Vucic je svestan njegovih kvaliteta.

Kondura

pre 9 godina

Bitno je da se imenuje ministar jer nasa privreda sada ima sansu zahvaljujuci nekim dogadjanjima koji se nas ne ticu. Ako ga je Vucic predlozio ,onda verovatno da vredi i da poseduje i znanje i iskustvo.

sasa jokic

pre 9 godina

Ovde se radi o dva moguca scenarija;

1. Ili je g.Vucic totalno deprimiran cinjenicom da u njegovoj partiji nema ni jednog visokoobrazovanog coveka, da ne pricam o ozbiljnom radnom iskustvu, sa zavrsenim (pravim) fakultetom. Podseticu vas samo da je jedno vreme Cume bio suvlasnik "Union Univerziteta", pa kad se saznalo, brze bolje se povukao.

2. Toliko je samouveren da ga bas briga za kvalifikacije saradnika, bitno je da ga slusaju i ne protivrece.

Obzirom na "kvalifikacije" svih ministara iz SNS, bice da je ovo drugo. To je reci ce mnogi njegov problem, ali na zalost vise je nas, jer budite sigurni da nas potencijalni partneri dobro skeniraju, pre negosto krenu u pregovore sa nama.

U svakom slucaju, mislim da ce g.Vucic jednog dana biti upisan u sve istorijske knjige kao najneozbiljniji Premijer ikada, koliko god to njemu izgledalo nemoguce.

Miloš

pre 9 godina

Baš tužno. Čovek je bio totalni anonimus i kada je postao predsednik privrede komore, a biografija u privredi mu je za prosečnog direktora u Srbiji vrlo tanka. Toliko iskusnih i dokazanih privrednika ima, a ovde dolaze likovi koji su školovani samo da drže demagoške govore, što mu ruku na srce,jedino dobro ide. Kao što rekoh, tuga jedna.

Tramvajdzuja sa velikim ''T''

pre 9 godina

Sertić ima dosta iskustva u privredi i mislim da je on dobar izbor Premijera!!
(Bata, 19. avgust 2014 14:01)

Je li genije, a sto pises premijer sa velikim ''p'' (pa jos ''nas'', moj nije sigurno), au koji ste vi sns botovi @£^%^%!!!

igor

pre 9 godina

Vrstan strucnjak ,ocekujem privredni bum,upotrebi ce svo svoje znanje steceno na Union dopisnoj skoli koju je zavrsio kao najmladji polaznik....misli te o tome kolike ce na plate biti

Mirkonija

pre 9 godina

Sledeci ministar privrede svakako mora imati iskustva i znanja a imace i sansu da nasu privredu stavi na noge sto uopšte nece biti lako. Sada imamo sansu sa izvozom u Rusiji zbog novonastale situiacije .

Miloš

pre 9 godina

Nekoliko stvari mi bode oci kod ovog coveka:
1. Diplomirani "menadzer" - kakvo je ovo zvanje?
2. Rodjen '67 sto znaci da je 24 godine, sa koliko se obicno diplomira imao davne 1991. godine
3. To automatski znaci da nije bio u stanju ni da diplomira u neko razumno vreme vec tek kada su privatni fakulteti bili na vrhuncu i sada dobija jedno od najvaznijih ministarstava

Tata Martino

pre 9 godina

Dosta bre više hejteri, vi večito vodite kadrovsku politiku preko interneta. Valjda premijer bolje zna od vas šta je i ko je gde potreban.

1967.

pre 9 godina

"U periodu od 2006. do 2010. godine bio je direktor preduzeća "Foreks" iz Beograda (proizvodnja, unutrašnja trgovina i spoljnotrgovinski poslovi), od 2000-2006 izvršni direktor firme "Magma"."

Dakle, sa srednjom stručnom spremom, tada? Univerzitet Union je osnovan 2005, pa je kandidat za misnistra POČEO da studira sa svojih 38 godina?! Najranije.

Pametnjaković

pre 9 godina

Ako je on rođen 1967 godine, a Union je osnovan negde piše 2001., a na njihovom sajtu piše 2005. onda je mnogo bre kasno diplomirao. Nešto tu ipak ne štima, jer je on iako je mnogo dugo studirao i kasno završio dobio odmah posao, a drugim ljudima se zamera kada i jednu godinu duže studiraju, a o godinama starosti da ne pričam. Tu ipak nisu čista posla i nije baš najjasnije o čemu se radi.

Paklena pomorandža

pre 9 godina

(ne trol) a posto ste vi radikali " Srbiju 90 tih k
tako dobro vodili zasto ste lopatama terani sa vlasti pa ste se sad ko misevi izvukli iz rupa!!

Veliki brat

pre 9 godina

A Privredna komora Srbije (PKS) je, inače, poznata kao rasadnik sposobnih privrednika i biznismena...

Pa bilo kakvo članstvo u toj komori, a da ne pominjem učešće u rukovodstvu, treba da bude NEGATIVNA referenca tako svi koji imaju takve reference ne mogu biti na najvišim državnim funkcijama!

JAgoda

pre 9 godina

Za budućeg ministra imam samo reči hvale. TIh, skroman, pošten. Radan, odgovoran, ogromno iskustvo. Šta drugo reći sem dobar premijerov izbor.

realista

pre 9 godina

Niko normalan ne može više da veruje Vučiću pa se stoga on okreće poltronima karijeristima iz svoje partije, probranim od onih baš bez ikakvog znanja i kvalifikacija. Nastavlja se vladavina bez ideje i lupanja procentima povećanja PDV-a, poskupljenja i smanjenja plata i penzija

SKroz nebitno

pre 9 godina

Nasoj privredi potreban je dobar vodja, dobar ministar. Vucic smatra da je to ovaj covek i do sada se pokazivalo da nije gresio u svojoj proceni. Ovde je posao bitna a manje onaj ko ce ga obavljati . Bice posla, pogotovu sada sa izvozom.

Perko

pre 9 godina

Molim nekog BOTA, da ukljuci mozak i da mi odgovori zasto je najveci broj SNS kadrova u poznim godinama za studiranje zavrsio neki sumnjivi fakultet? Ima ih na pretek , a narocito na Lokalu.Da li su ti ljudi po prirodi poslusnici, poltroni, nauceni da napreduju u karijeri klimanjen glavom. Sta bese po struci Direktor Kolubare?

dejan

pre 9 godina

Pa ja ne znam, moj matori ima vise iskustva od ovog coveka, zavrsio tehnolosko-pedagoski fakultet u Cacku, 25 godina radio kao glavni kobstruktor i projektant u drustvenom preduzecu koje je imalo 750 zaposlenih, kada je to propalo otvorio privatno porodicno preduzece koje radi uspesno evo vec 13 godina, izvozio covek svojevremeno za Nemacku i Kinu, zna kako privreda funkcionise i to drzi u malom prstu. Ja mogu samo da pretpostavim koliko iskusnijih i kvalitetnijih ljudi u ovoj drzavi ima od ovog tipa, a vi botovi, zapitajte se kako je ovaj covek dospeo na bolju poziciju nego mozda neko od vasih ukucana mozda (vrlo verovatno) kvalifikovanijih od ovog tipa.

Coco Bill

pre 9 godina

Srbija zemlja Alan Forda, Alise u zemlji čuda !!!! Njuz Net sa svojim predlozima postaje ozbiljan časopis, za razliku od onoga što se događa u Srbiji

Emotivni Dragiša

pre 9 godina

Pa ovaj diplomirao tek pre par godina.....Ako je Union nastao 2005 godine (neka je prva generacija studenata)završio 2009 - 2010 godine, taj fakultetsku diplomu ima par godina.....kakav li je ovo expert.....gde li nauči ekonomiju, kada fax nije imao do tada.......

niciji bot

pre 9 godina

neee... ne razumete nista! Mora da bude sa diplomom "takvog" fakulteta! Iz prostog razloga sto, ako jednoga dana nesto zasmrdi oko diplome, premijer ce ponosno da stane pred kamere i da kaze kako on ima diplomu sa pravog,drzavnog fakulteta! A ne tamo nekog...


ajmo sns botovi: konekcija i u "napad"!

Srdjan

pre 9 godina

Prema objavljenoj biografiji, bio je direktor preduzeca Konrad, Foreksa, Magme i preduzeca Gotra. Ako pogledate na sajtu NBS-a, sva preduzeca su ili bila ili su jos uvek u blokadama preko stotinu dana...neka i preko hiljadu dana...toliko o nasem buducem ministru...

рајко

pre 9 godina

да ли је ово шала? још један дипломирани менаџер који неће радити ништа осим да ућути кад га Вучко опомене, клима главом и наравно прима велику плату.

Kakva privreda takav i ministar

pre 9 godina

Fakultet koji je završio osnovan je 2005 godine, što znači da je diplomirao najranije u 38. godini života, stekavši među današnjom kvazielitom vrlo popularno zvanje "diplomirani menadžer".

NekoizMase

pre 9 godina

Iz biografije novog ministra:

Rođen je u Sečnju 1967. Osnovnu i srednju školu završio je u Novom Sadu. Diplomirao je na Fakultetu za poslovno industrijski menadžment Univerziteta Union u Beogradu.
____________

Bilo bi interesantno objaviti u kom periodu je studirao i ko mu je bio mentor i koja mu je bila tema za diplomski rad.

Da li kreću na Univerzitet Union?
Mića je prošlost ...

Z0idberg

pre 9 godina

Diplomirao na privatnom fakultetu kao i dobar deo nase vlade...pitam se, zasto li uopste studiram na drzavnom fakultetu koji se btw nigde ne ceni (jer je iz propale zemlje Srbije), mucim se, ucim i nerviram, kada jednostavno mogu da se zaposlim, dignem kredit , platim neku megableju ili tako nesto, zavrsim, uclanim se u stranku i eto me za koju godinu u vladi na mestu nekog funkcionera..:D eeee Srbijoooo xP

Pedja

pre 9 godina

" Diplomirao je na Fakultetu za poslovno industrijski menadžment Univerziteta Union u Beogradu".
Jos jedan segamega menazder.
Cudi me da nema doktorat.
Drugo me nista ne cudi.

kaffa

pre 9 godina

Nasa drzava ukoliko nadje dobrog ministra, ako postavi prave ljudi moze da u rekornog roku oporavi privredu . Imamo toliko ideja, toliko bogatstava imamo i podrsku...potrebno je da neumorno danonocno radimo. Kandidat za ministra privrede ispunjava sve uslove.

SKroz nebitno

pre 9 godina

Nasoj privredi potreban je dobar vodja, dobar ministar. Vucic smatra da je to ovaj covek i do sada se pokazivalo da nije gresio u svojoj proceni. Ovde je posao bitna a manje onaj ko ce ga obavljati . Bice posla, pogotovu sada sa izvozom.

Kondura

pre 9 godina

Sigurno da cemo svi biti upoznati za detaljima ovog predloga. Ja manje vise ni ne sumnjam u Vucicev predlog jer ako polazi od sebe , ako su mu kriterijumi kao sto su mu do sada bili, nece biti problema.

Hemera

pre 9 godina

Drago mi je da je Željku Sertiću na prvom mestu razvoj privrede, i pronalazi rešenje da reformskih zakona ojača našu ekonomiju, poljoprivredu, proizvodnju i industriju. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Izuzetno mi je drago da čovek sa iskustvom i velikim znanjem zaista želi da našu državu izvuče iz teške ekonomske krize.Aleksandar Vučić je izabrao čoveka u koga ima poverenje i ko zaista želi da radi za interes naroda i države.

Mile

pre 9 godina

Privredu je moguće podići uz adekvatnu poslovnu klimu, što je preduslov koji je u većem delu ispunjen. Po mom mišljenju, fali još samo zakon o planiranju i izgradnji kako bi bili smanjeni rokovi izdavanja dozvola.

amater

pre 9 godina

Kada je u pitanju edukacija za sigurno je vazna edukacija,ali ako spomenemo 5 najbogatijih ljudi na svetu i koji su rangirani na Forbes listi Carlos Slim,Bill Gates,Warren Buffet,Amancio Ortega,Larry Ellison,nijedan od njih nije doktorirao,samo jedan je magistrirao,dvojica od njih nikada nije upisalo univerzitet,a dvojica su izbaceni sa univerziteta,i svi oni nisu pohadjali tj,ili stekli srednje obrazovanje na nekom od poznatih ili zvucnih visoko skolskih ustanova,vec manje poznatih.Sve zavisi koji ce tim osnovati buduci ministar,a bez nasih iskusnih ljudi iz dijaspore,nece biti veceg uspeha za Srbiju ne bitno koja vlada bude vladala Srbijom.

етиологија

pre 9 godina

Са обзиром да је премијер до сад доказао да уме да изабере најбоље који ће водити Србију ка опоравку,јер му је то једини циљ,а не као претходна власт да само на себе мисле,зато је и сигурно прави избор.

Basa Mrkalj

pre 9 godina

U kakvom su nam stanju ostavili privredu, potreban nam je cudotvorac pre strucnjaka! Ali verujem u sposobnosti Sertica na mestu ministra privrede.

POSMATRAČ

pre 9 godina

Ako je ovaj privrednik Vučićev izbor z ovaj veoma bitan resor,ne sumnjam da je on kvalifikovam za tu funkciju.Vreme će nam pokazati kako će se snaći u ovoj vrućoj ministarskoj fotelji.

Vesna BG

pre 9 godina

Bogme i privredu na noge i glavu ponosno. Imamo potencijal, imamo pametne ljude, imamo relativno dobru poziciju na koju nas je postavilo sadašnje rukovodstvo, ajmo zasukati rukave i napred

Momcilo Dj.

pre 9 godina

Privreda je na labavim nogama i tesko ce je neko podici na noge! Mora se posao u privredi usredsrediti na dolazak novih investicija i investitora koji su spremni da pokrenu privredu.

Phill

pre 9 godina

Ovo je Vučićev "zec iz rukava"?! Diplomirani menadzer sa Uniona?
Majko moja, šta smo mi Bogu ovoliko zgrešili. Ne kažem da su prethodni odradili odličan posao, ali ovaj teško da može da bude bolji od njih.

Mirce

pre 9 godina

Moramo maksimalno ulagati u zdravu privredu i imati sto vise medjunarodno konkuretnih proizvoda koje mozemo plasirati na inostrana trzista.

Tixon

pre 9 godina

Profesori su dobri kada pricaju sta su drugi uradili, a posto najcesce nemaju sopstveno prakticno iskustvo ,sami se u praksi slabo snalaze.Za privredu treba uzimati politicare sa velikm iskustvom u privredi, bez licnog interesa,ako takvih ima.

dragan

pre 9 godina

Kada je u pitanju edukacija za sigurno je vazna
edukacija,ali ako spomenemo 5 najbogatijih ljudi
na svetu i koji su rangirani na Forbes listi Carlos
Slim,Bill Gates,Warren Buffet,Amancio
Ortega,Larry Ellison

i svi su rado postavljani za ministre u svojim zemljama,jel tako? I Lari Flint,Soros,matori koji drzi plejboj,svi su bogati ali nisu kadar za ministre sem izgleda u ovoj zemlji

Srbin 100%

pre 9 godina

Mozda ovaj covek nema diplome prestiznih univerziteta,ali se on vise pouta dokazao u praksi kao uspesan menadzer koji je sposoban da prepozna najbolji nacin za generisanje profita i za stvaranje odrzivog sistema

suze i znoj

pre 9 godina

Sertić je izvrstan stručnjak koji može mnogo da doprinese ozdravljenju naše privrede.
(Slavko, 19. avgust 2014 16:09)
Ma koliko bilo otpora u reforme se mora krenuti odlučno i beskompromisno! Tuga je što malo imamo da ponudimo voljnim da investiraju (a tražimo mnogo zauzvrat).

AntiBot

pre 9 godina

Vucic smatra da je to ovaj covek i do sada se pokazivalo da nije gresio u svojoj proceni. Ovde je posao bitna a manje onaj ko ce ga obavljati . Bice posla, pogotovu sada sa izvozom.
(SKroz nebitno, 19. avgust 2014 14:46)

A Saša Radulović ?

Lepa

pre 9 godina

"Факултет је од стране Министарства за науку и технолошки развој Решењем број 110-00-63/2007-01 од 22.09.2008. године регистрован..." http://www.fimmanager.edu.rs/fpim/

Ibro Dirak Naš

pre 9 godina

Čitam, očima ne verujem! Dok sam imao snage da čitam komentare, nabasao sam na par suvislih i, rekao bih, stvorenih u glavi komentatora. Sve ostalo su istrošene floskule, razlikuju se samo po navijačkom predznaku. Stvarno ću početi da verujem da komentatore plaćaju iz najmanje dva suprotstavljena centra. Ako nisam u pravu, nego ovo rade iz ubeđenja, tek to je za žaljenje. I za brigu!

Marija

pre 9 godina

Ja sam isto godište kao dotični gospodin. Fakultet sam upisala 1986 i svo vreme dok sam studirala nije bio niti jedan privatni fakultet. Sa koliko godina je ovaj upisao fakultet a sa koliko završio - ministar privrede. Pa što da ne, i premijer nam ima godinu dana staža u Pinkiju pa je postao premijer ( mislim da ni ne zna šta znači raditi i živeti od tog zaradjenog novca). Jadna si ti zemljo Srbijo. Ali tražili ste evo Vam ga.

TRESNJIN -CVET

pre 9 godina

Novom predlozenom ministru privrede Zeljku Serticu koliko vidim da ce na prvom mestu biti razvoj privrede,i pronalazi resenje da reformskim zakonima ojaca nasu ekonomiju koja je u ovom momentu u veoma losem stanju, poljoprivredu, proizvodnju i industriju.Srbija naravno ima buducnost, perspektivu sa SNS-om na vlasti.Drago mi je da covek sa iskustvom i velikim znanjem zaista zeli da nasu drzavu izvuce iz teske ekonomske krize.Aleksandar Vucic je dugo sto se kaze merio i vagao, mislim da je izabrao coveka u koga ima poverenje i ko zaista zeli da radi za interes naroda i drzave.Naravno novom ministru zelim mnogo uspesnih dana u svom ministarstvu, tada ce biti i rezultata.

ko se boji vuka jos?

pre 9 godina

Ocaj od izbora, covek koji je diplomirao sa 40-50 godina obzirom da taj fakultet postoji od 2005. Inace to je fakultet na kom je Sapic odbranio komediju od doktorata. Mada kad malo razmislim i sta ce nam bolji kad privredu nemamo! Zalim samo sto je necemo ni imati sa ovakvim komicarem od lika :(

dragan

pre 9 godina

Vidi trolove kako omalovažavaju nemaju ni dana
radnog iskustva a kritikuju!
(Cvekla, 19. avgust 2014 14:41)

Za razliku od voljenog ti vucica,Vulina,pregrst ministara kojima je radna knjizica nova u 40-im i 50-im godinama zivota. A koliko znam posao botine jos uvek ne podrazumeva uplacivanje penzionog i socijalnog osiguranja

Djoka

pre 9 godina

Prvo Radulovic, pa krstic, sada seric... Da vidimo koliko ce njega da drzi mesto. U svakom slucaju krajnje je vreme da brze-bolje izvrsi jednu novu rekonstrukciju vlade pa da sve bude bas potaman, PV onog mekanog srca bolje da ne gubi njegovo dragoceno vreme.

Koktel

pre 9 godina

Vučić je izabrao pravog čoveka za ovaj posao. Sertić je stručan i dosledan ovom poslu i pošten je što je za Srbiju jako bitno jer su za vreme Demokrata na vrhu bili najnepošteniji ljudi.

Nenad

pre 9 godina

Ja po Beogradu vidjam sve vise zatvorenih radnji od strane poreske inspekcije.i to oblepljene sa trakom,pecatima,posterima i parolama na njima kao da je neko tu izvrsio neki zlocin.Ako se tako dize privreda onda sam ja lud,jer u tim radnjama stradaju obicni zaposleni koji ostaju bez posla jel ce vlasnik nadohnaditi stetu smanjenjem plata ili otpustanjem.sve vise je nezaposlenih i nezadovoljnih ljudi.Nazalost sve je kontra od onog sto pricaju nasi ministiri na celu sa premijerom.A da nepricam o povecanjnu doprinosa za pausalno oporezovane obveznike od pre par meseci.Sve je gore i gore,al jedino znam ako tako nastave ostace samo veliki koji imaju monopol i niko vise a radicemo kod njih kao roblje i biti srecni sto imamo bilo kakav posao.To nije kapitalizam i demokratija.Jel te dve stvari nepostoje u siromasnim zemljama kao sto smo mi.

Pera Trta

pre 9 godina

Ja sam '69 i zavrsio sam visu skolu doduse kao "jako mlad" sa 27 godina. Sudeci po trendu, mogu da se nadam ministarskoj fotelj za godinu, dve. Mali problem je sto imam 18 godina iskustva u struci i to u 7-8 zemalja u Evropi i Aziji i sto nikad nisam imao svoju "uspesnu" firmu. Bojim se da me ne odbiju.

dragan

pre 9 godina

Сећам се досад најбољег председника владе додуше неСрбије већ Југославије-Анте Марковић пре тога дугогодишњи директор гиганта Кончар.

radnik

pre 9 godina

igrom slučaja pa radim u privrednoj komori, s' toga znam o kakvom se čoveku radi. Mogu da kažem da teško našoj privredi ako on bude ministar, jer je uništio komorski sistem od kako je postao predsednik, da ne pričam gde su potrošene pare koje mu je miloš bugarin ostavio na računu, zao mi je sto ne mogu da vam dostavim njegovu biografiju sa kojom se kandidovao za predsednika pks. ovo je postala smehoteka sa vučićevim kadrom. bruka za državu da ovaj bude ministar privrede.

koviljka

pre 9 godina

Ja vec osecam kako se dize....
cena za gas, struju, namirnice, opstinske poreze, decije ustanove, parkiranje, napojnice za zdravstvene ustanove i tako te sitnice

Mugabe

pre 9 godina

Sertiću je najbitnije da uhvati voz kojim upravlja vlada sa Vučićem na čelu i da istom brzinom pokuša da reši nagomilane probleme u privredi, a taj tempo je žestok.

Spasoje

pre 9 godina

Gospodin Sertić mi zaista deluje kao dobar, racionalan izbor, dugo se čekalo na njegovo imenovanje, znači da je premijer ozbiljno i dugo promišljao o tome da li Sertić poseduje dovoljno kvaliteta da stane na čelo krucijalnog ministarstva za napredak Srbije, treba pokrenuti uspavanu privredu Srbije, naravno da je od vitalnog interesa da ministar privrede bude ozbiljan i odgovoran čovek, koji prati Vučićeve ideje i pravac razmišljanja.

Branko

pre 9 godina

O fino...znaci isti fakultet kao i Dr.Aleksandar Sapic.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srdjan, 19. avgust 2014 13:58)
Ma nije isto. Šapić je Dr a on samo diplomirani menadžer, znači fali mu doktorat u odnosu na vaterpolistu.

Ekonomista

pre 9 godina

Evo ga,jos jedan"strucnjak SNS",koji je zavrsio "prestizni"fakultet.Tesko nama,ako ovaj ne spase privredu Srbije,ali mislim da ce i ovaj pobeci glavom bez obzira.

Radoslav

pre 9 godina

Da bi se privreda "uzdigla" najbolje bi bilo da se ovaj(PKS)i slicni prodavci magle samoukinu jer od njih nikad nije bilo nikakve koristi osim velikog troska kojim su definitivno ugusili privredu.

Neznalica

pre 9 godina

Samo treba da kažu koliko godina je imao ovaj novi ministar kada je završio fakultet?

U principu ko god da dolazi iz Privredne komore u meni izaziva sumnju pošto se tamo udomljuju kadrovi da ništa ne rade a dobijaju dobre apanaže. Sertiću je najveća preporuka za mesto na koje dolazi, članstvo u SNS-u. A to, menadžer godine i ostale titule koje dele jedni drugima da imaju kakav-takav CV, to ne vredi ni pišljiva boba.

Baš da vidim kada će narod da shvati gde nas Vučićeva politika vodi. Kad god da se to desi, biće kasno.

Jim Jefferies

pre 9 godina

Ministar privrede preduzimač koji je pod stare dane završio Union fakultet, od kvaliteta ističe se spremnost da provede reforme... je l' ovo najbolje što možemo ili da okrenem: ako su nam ovo pravi ljudi, onda mi i nismo u problemu.

Ahil

pre 9 godina

Ljudi pa ovo nije normalno dobro poznajem buduceg ministra pa covek ne bi smeo da vodi ni kafic a kamoli ministarstvo. Najveci uspeh mu je vodjenje plesnog kluba Lala gde je prisvajao sav novac od clanarina. Sve je lako proverljivo posle je rigistrovao nekoliko firmi sa 1 zaposlenim i to mu je svo iskustvo. Poltron, voli fotelju bez karaktera molio bih nekog novinara da dodje u Novi Sad i istrazi karijeru Sertica ili da mu postavi pitanja o njegovoj kvalifikaciji za mesto ministra. Ne verujem ovo je bolje od Nusica tesko nama.

Dejan Bolorin

pre 9 godina

Auuu kakvi komentari, ovo je stvarno odvratno da odvratnije ne može biti.
A što se tiče samog teksta, samo dva pitanja: Kada je diplomirao na toj instituciji od izuzetnog ugleda i tradicije i ko ga je "odlikovao" ordenom najprivrednika sa zlatnim vencem?

BODRUM

pre 9 godina

Vidim da mnogi zatvaraju oci pred cinjenicom da je covej proglasen za najboljeg menadzera srednje I jugoistocne Evrope kao I da je clan borda direktora Evrokomore…