Subota, 26.07.2014.

09:50

Za dva dana "leti" 300 direktora

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u naredna dva dana biti smenjeno više od pet direktora javnih preduzeća i najmanje 300 direktora u EPS- u.

Izvor: Beta

Za dva dana "leti" 300 direktora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

372 Komentari

Sortiraj po:

Mileena

pre 9 godina

Covek vodi politiku u pravom smeru I treba ga podrzati jer su nam potrebne ove reforme kako bi nam bilo bolje,a bivsa vlast nas je dovela do svega ovoga.

bezimena

pre 9 godina

(Lida, 27. jul 2014 09:49)

EPS ima svega 600 direktora....

Zemlje EU imaju tačno odredjeno koliko direktora,službenika i sl. u firmi, fabrici na koliko radnika ima, ili opštinskih ćata na koliko stanovnika, tako da niko ovde ne treba da se bavi otkrivanjem tople vode!

Predrag

pre 9 godina

E, sada ce umesto njih da se zbrine 300 SNS-"kadrova".A sto se tice svakodnevnih novih Vucicevih izjava po aktuelnoj problematici i sve novih i novih "bisera", a povodom toga i sve veceg broja negativnih komentara, botovi ce morati da rade u tri smene. Ali, botovi, malo promesajte karte,ne moraju svi komentari da dobijaju isti broj minisa. Mnogo je providno. Zato ce i vas gazda da posmenjuje jer ste lose odradili posao.

Milojko

pre 9 godina

Imam 56 godina, oba oka operisana, bolesno plućno krilo, čir na želucu, a kamenje u bubrezima i polipe u žuči, eto, da spomenem kao siću. O kakvom to takmičenju i entuzijazmu govori Vučić? Da li je čovek donekle svestana da za takmičenje o kojem govori treba da ima fizički i mentalno zdravu naciju, barem upola zdravu kakvi su recimo Nemci kada već sluša inače ispravne savete nemačke kancelarke...

PEČENJARA

pre 9 godina

Ako ne odgovara onaj iz pečenjare što je "uspeo" da potopi dva površinska kopa u RB "Kolubara" i ako ga ne smenite, a potom ne procesuirate za krivična dela protiv privrede i izazivanje opšte opasnosti, ništa niste uradili!

Bole

pre 9 godina

"Od deset stvari devet smo ispunili osim smanjenja plata".Svaka cast, sve ste ispunili!Potpisali ste briselski sporazum i resili Kosovo, poreze, pdv, i cene ste digli u nebesa, poceli ste restruktuiranje preduzeca(konacno su propala pod vama), dovodite silne investitore na slikanje i pokazivanje, predstavili ste maketu Beograda na vodi ali ne znamo ko je napravio, doneli ste zakon o robovlasnistvu koji ce trajno pozicionirati Srbiju na medjunarodnoj mapi rada kaobzemlju jeftine, nezadovoljne i nestrucne radne snage, smanjicete ljudima u javnom sektoru plate iako od 2008 godine nisu povecavanje(doktorima, sestrama, profesorima, uciteljicama), namnozili ste jos agencija a direktora cesida stavili da bude direktor jedne takve, partijski ste postavili silne direktore u javnim sluzbama a svoje partijske vojnike zaposljavate svuda, itd itd itd......

Sasha

pre 9 godina

Koji demagog, majko mila. De, covjece boziji, ostavi se vise tih pateticnih poteza i otkaza ovima i onima, skretanja paznje javnosti sa bitnih stvari, rusenju lakih meta i rijesi osnovna pitanja u intersu ove zemlje; privreda, zaposlenja, bijela kuga, smanjenje iseljavanja...

Silja

pre 9 godina

Hoce nekog i da uhapsi? Nee sad je period otkaza - puni zatvori. Ali sve ce da se dwsi za par dana. Najava u medijima pa onda brza i precizna egzekucija. Samo kad ih smeni jel ima dosta rodbine da postavi umesto njih...

miroslav

pre 9 godina

Direktore ne treba smenjivati, nego otpustati, smanjivati njihov broj!! Evo ako citamo da u tom Zavodu za patente ima na 100 zaposlenih sest direktora, onda je ovo stvarno zemlja direktora!! I ja sam za to cuo od mog prijatelja advokata koji se bavi patentima i nisam verovao. U EPS ako ima 500 direktora, onda ih treba otpustati, ili im drasticno smanjivati plate, a ne dovesti druge koji ce da primaju ogromne plate, putuju, zderu, dovode svoje ljude,salju sekretarice i podanike na putovanja. U javni sektor mora da se uvede red, rad i disciplina!! Da se ocenjuje ne prema poslusnosti i ispijanju kafa, nego prema broju okoncanih predmeta!! U suprotnom ce ubrzo doci do raspada sistema, jer ce ostati da rade samo direktori i njihovi poslusnici sa privatnim fakultetima koji najcesce ne znaju nista osim da klimaju glavom. U Agencijama su prosecne plate oko 100 000 dinara, dok njihove kolege u ministarstvima imaju duplo manje plate!! u drzavnoj upravi sefovi, pomocnici, nacelnici imaju od 90 do 200,300,400 hiljada plate, a vecina zaposlenih sa fakultetom oko 50 hiljada. Ako ne dodje do hitnih promena u javnom sektoru, ali drasticnih zaista ce doci do urusavanja sistema.

Zeleni

pre 9 godina

Vucicevo predizborno obecanje glasi POSLANIK NE MOZE BITI DIREKTOR JAVNOG PREDUZECA, NEMA DUPLIRANJA FUNKCIJA! Realnost je sasvim drugacija. Poslanik SNS iz Svilajnca je i poslanik i direktor Termo elektrane Morava Svilajnac (zaposljava iskljucivo rodbinu clanove SNS). Kao direktor JP nije ni najmanje pomogla u obnovi poplavljenog Svilajnca i devastiranog decjeg vrtica u Svilajncu. Vucicu, nisu nam potrbni takvi rukovodioci sa 100 javnih funkcija.

anonymous

pre 9 godina

smeni ti njih i ne dovodi nove i eto nama milionskih usteda. moze tim podruznicama da upravlja i neka centrala u bg, a ne da svako selo ima direktora epsa.

pero

pre 9 godina

Biće SMENJENO, odnosno zamenjeno još gorim, korumpiranijim, politički ostrašćenijim, nesposobnijim, beskrupuloznijim i nepismenijim direktorima iz NAŠE stranke.

Sale PO/EPS

pre 9 godina

Potrebna je nova sistematizacija radnih mesta,a ona ne može bez reorganizacije EPS-a...Većina komentatora to,naravno,ne razume,jer,koliko shvatam,najveća 'firma' u kojoj su radili je bila neka trafika,butik,ili kladionica..'Smenjivanje' ovih 300 gotovana,i zamena drugim, baš ništa ne menja,kao ni smanjivanje plata za koje se zalažu ovi lažni revolucionari koji kao da su se jutros probudili iz 1947. godine...

Premijeru, zar nije pametnije ukinuti ta "direktorska" mesta

pre 9 godina

Novi direktori ce morati da budu doktori nauka ili da barem imaju zavrsenu srednju skolu (moze prvo pa drugo)

Dzoka

pre 9 godina

Mislio sam da ce biti smanjen broj direktora ,sta ce EPS-u toliki broj direktora,to niko ne zna ,ali je bitno da primaju plate,umesto da se drasticno smanji broj te gospode koja je godinama na grbaci naroda sa enormno visokim platama(i dan danas se ne zna kolike su)a odgovornost za posao koji rade je nikakva,zato je EPS u ovakvoj situaciji, pa i cela drzava.Umesto korenitih promena ,prave se rokade,dolazi pera umesto zike,i djoka umesto mike.

Srećan

pre 9 godina

Ovo je već postao novi meki Aca .
" Savetovali su mi da damo 350000 hiljada otkaza , ali neće moći nedam daćemo samo 340000-#. Ovi nas već dokrajčiše ...

vlada šef

pre 9 godina

I treba da lete kad su od jedine firme koja ima monopol da eksploatiše i distribuira energiju, uspeli da naprave gubitaša. To je valjda moguće samo u Srbiji.

Lida

pre 9 godina

"...u naredna dva dana bice smenjeno VISE OD PET direktora javnih preduzeca i NAJMANJE 300 direktora EPSa..."

1)Za DVA dana,a on jos ne zna tacno koliko?!
2) Opet prvo najava,pa tek onda smenjivanje.....?A.V. nikako da savlada redosled poteza...
3)Sta ce EPSu 300 direktora?Ili u bilo kom javnom preduzecu?

4)Smanjiti u svim JAVNIM preduzecima broj direktora na razumnu meru,a njihove PLATE na max.120.000 dinara, pa ako im se ne svidja,neka se zaposle u PRIVATNOM sektoru.
5)Tako ce resiti i pitanje deficita,a da pri tom ne moraju da povecavaju poreze, PDV,akcize,i da izmisljaju NOVE NAMETE....

Zoks

pre 9 godina

Bas da vidimo da li ce biti smenjen direktor Kolubare koji nije osigurao bagere od poplava, a inace je SNS kadar i eminentni vlasnik pecenjara po Obrenovcu pre postavljanja na funkciju???

kiza

pre 9 godina

Opet u zelezaru. Dajte radnicima zelezaru mesto otpremnine neka je prodaju u staro gvozdje i tu neka izgrade stanove i uzece vise para a drzava ce da ih skine sa dnevnog reda. Ili kao vlasnici neka oni uloze pare u proizvodnju. Mrtav ne ustaje

vita-brevis

pre 9 godina

Putin je "učio" ždralove da lete... Vučić je "jači"? Kada se Premijer bavi ovakvim "Marina Abramović performansima", ko nam vodi vladu?

Mila

pre 9 godina

Da li leti i upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu. Za gostovanja ima privatne ugovore, a na ista ide i trošku države (dnevnice, putni troškovi) i naravno, ide mi i plata.

Going down

pre 9 godina

Nema rezultata nema plata.Ona može da se isplati samo u slučaju da se ostvaruje dobit, a ne da se vadi iz džaka bez dna koje treba da napune poreski obveznici.Jedino rešenje je smanjenje nenormalnog broja zaposlenih na budžetu (850 000).Da zarađuju 450 eur mesečno samo za plate im treba 8 miljardi eura godišnje (sa doprinosima).

Pusti vodu da g. odu.

zamena kolone

pre 9 godina

@(lorka27, 26. jul 2014 19:48) Nije nama cudno to sto nisu dobro radili posao,nego govorimo o visku na sisi,a oni imaju 600 direktora.
Smenice 300 i dovesti novih 300,a penzionere ce da rebne za 10%,a radnicima koji su primali 50 000 sad primaju 40 000 i njih ce za jos novih 10%.
Seci ce struju,izbacivati ljude na ulicu da bi oni samo politicki nosili odgovornost,a oni nas i doveli u bedu

Petar

pre 9 godina

Fakat je ovo ludnica.Mi ovde u srbiji vekovima,dosli iz Bosne,Hrvatske,Crne Gore i KiM i uzjahali nasa radna mesta,nase plate... dok mi "domorodci" sedimo,gledamo sa nevericom posmatramo sta se desava.
Oni nam od sistema napravili sms lecenje,ostavili krezavu naciju,uveli placanje na drzavnim fakultetima kao da im je to babo ostavio...Mi radili,mi stvarali,oni polazu pravo na konto matice,a ovde ni dedu nemaju ukopanog.Oni pozatvarali fabrike,oni pravili zakone nama,a mi ko telad,kao majka dece drogerasa,dete je.Citam ovo 300 direktora ne smanjuje,nego smenjuje jer nece direktori za 10 023,00 dinara da seku struju.
Eno trubi u kurir kaze vecina glasala,a ono onaj sto ga predlozio za mandatara nije ni izaslo 50+1.Stvar da bude gora umesto da robijaju uz konfiskaciju njihove imovine jer su nas oni i doveli dovde,oni ce sad pokusati da konfiskuju nama,jer imaju jos familije,krvne i sexualne

Tudina

pre 9 godina

Pa to je sve sasvim normalno. Ja svako jutro već duže od 13 godina odlazim na posao potpuno svestan i spreman da mi taj dan bude poslednji radni u toj firmi. Samo dok sam radio na fakultetu, dok mi trajao ugovor, znao sam da sam zaštićen kao beli medved.

Долазићемо му у посету сваког викенда

pre 9 godina

Овом дечку треба пооодужи одмор на неком мирном месту, окруженом столетном четинарском шумом, без стресова, где ће бити обасут пажњом, пити чај од камилице и слушати Баха...

Jack

pre 9 godina

Evo ovako sine Ranko kad bi krenuo da ganja te koje bi ti da ganja onda bi morao i sebe da ganja jer je samo za koktel i prezentaciju potrosio dve svoje godisnje plate.A i svog Tomu koji ne znam na koji nacin je steo onako mnogo nekretnina i celo selo Bajcetinu bi morao da ganja a i Toma ko i on bio vec u vlasti bas u tom periodu zadnjih 20 godina. Onda bi morao da objasni odakle mu pare za jos jedan stan i mnogo toga jos. vodja bi isto bi morao da objasni kako se njegova klapica preko noci docepala silnog novca i nekretnina kao i predhodni. Necu da navodim imena ali zna se o kojima je rec. Trece dugovi koji su pravili predhodni znas i on je napravio do sada preko 4,5 milijardi evra a i pravio ih je kad je bio u vlasti krajem devedesetih . A da trazis da ti neko brise deo dugova koje si napravio kao drzava a uzeo pare preko eh sine Rale pa to ne moze tako. Mnogo si mi ti nesto pametan na kratke staze ko i vodja ti tvoj. Sve sama demagogija.
Ekonomija ne fercera tako sine Rale
(za raleta, 26. jul 2014 18:37)

Tisina tamo, rec da nisam cuo! #drhtanjeusana #nervni slom #psiho #sestioktobar

Podsetnik

pre 9 godina

Pre neki dan je bilo da u EPS-u ima 600 direktora "viška"... http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=07&dd=15&nav_id=876899
Spinovanje do besvesti.

Milan Zivanovic

pre 9 godina

Sefe mi smo zreli za letenje! Celo rukovodstvo Direktorata civilnog vazduhoplovstva republike Srbije u paketu! Kao direktor nisam radio kako treba, a nisam mogao od javasluka, red je da odletimo, posle treba raspraviti ko je kriv za javasluk u direktoratu! Cim nas ne zovu u medjunarodnu istragu za malezijski avion znaci da ne valjamo!

Mr Bitter

pre 9 godina

Kad u konkursu ne napišete da je uslov "položen državni ispit za rad u držanim organima" i kad objavite konkurs u štampi i na relevantnim web sajtovima, onda možemo da pričamo...

Pera

pre 9 godina

Kao radnik jednog jadnog komunalnog peduzeca, nadam se da ce i moj direktor biti razresen... ili se samo nadam... Splavarenje na Tari, ruckova koliko hoces, zaposljavanja uz "podmazivanje" da li brka da li novcanika, blokada racuna, spiskovi za prinudni odmor, a spremaju se i radnicke igre sa "znacajnom" zenskom ekipom, zamenika diroktora nije podnosio, jer ga je malo kontrolisao... Sluzbeni auto nisam pominjao, to je normalnoooo.
Mislim da nece bit nista od tih smena... Tresla se gora rodio se ne misic, vec vucic

mali

pre 9 godina

Jadna li je ta vlada kad za uspeh obecava da eto nece u narednom periodu doci do otpustanja 350 000 radnika,a ne ono sto nama treba,a to je da zaposle ljude. Gde je tu onda napredak?

bez_sumnje

pre 9 godina

svaka čast za smenjivanje direktora.. a neki od nas apsolutno nisu ni sumnjali u ispunjenje svega navedenog u ekspozeu. Sve pohvale za trud, rad i zalaganje premijeru i svim članovima vlade na ostvarenim rezultatima

zule

pre 9 godina

čovek koji za tri godine nije uspeo da prebroji zaposlene kod države i nije uspeo da prebroji službene automobile još uvek ima obraza da nešto najavljuje.kad primitivci uzjasu na vlast ispadnu iz igre dostojanstvo i čast,a vi botovi probajte ovo da shvatite pa onda lupajte minuse do mile volje. pomozi nam Bože.

Profesor

pre 9 godina

Lete, lete, lete, lete direktori!
Leti, leti, leti, leti Etihad!
Lete, lete, lete, lete srpski vozovi!
Sve leti u Srbiji u poslednje vreme...

pedja

pre 9 godina

Direktorka Zavoda za intelektualnu svojinu- skoro 60 godina, ceo zivot upravlja, 5 godina pomocnik direktora, 3 godine v.d. direktora, 5 godina direktor Zavoda, plata 190 hiljada dinara!! Putovanja, dnevnice, uvek salje iste ljude!!!! Imenovala 5 pomocnika na sto zaposlenih!! Sve to aminovao i podrzao Boza Djelic!! Sef opste sluzbe, poceo tek da radi pre 4 godine, stigao do osmog platnog razreda, non stop ide na putovanja, a ne zna ni zbog cega putuje!! U sprezi sa SOKOJEM koji otima ogromne pare autorima!! Vucicu smenjuj to!! Svako ko radi kod direkorke je nadrljao, jer to znaci da je ugrozava, prolaze samo podanici i njenih pet direktora, od kojih nekih imaju podrdjenih po 5-6 ljudi, a sef opstih poslova-dva zaposlena a prima 80 hiljada!! Drzi za sefa ekonomije zenu koja ima 63 godine, i salje je na putovanja svaki mesec, a ova ne zna ni engleski da govori!! Sina je zaposlila u jednoj od najacih kancelarija za intelek.svojinu i ljudi su prinudjeni da rade u njihovu korist u strahu od Direktorke!! Jedini Zavod za intelektualnu svojinu Srbije u Evropi je koji nije uveo sistem opozicije za zastitu zigova i gde su najveci strucnjaci za geografske oznake porekla placeni kao pocetnici!! Dosta vise nepotizma i podanistva, autori, narod i zaposleni u Zavodu zele pravdu, da se ceni rad, a ne da 5 direktora prima plate kao svi ostali u Zavodu zajedno!! Vucicu, hitno uvodjenje reda u intelektualnu svojinu u Srbiji!! Stop SOKOJU i stop ovakvom Zavodu koji ih stiti!!!!

jovan

pre 9 godina

Opet samo najava. Koliko je smešan ovaj čovek. Smanjite sebi radna mesta i plate. Ostavite malo ovaj napaćen narod penzionere i srednju klasu da ima šta da kupi deci za hranu. Smanjete sve plate preko 100 000 na razumnu meru. I niko ne sme da ima dve plate

sumorni

pre 9 godina

"Eto sta nam je ostalo od prethodnog rezima-300 clanova jagnjece brigade!
(Dusan, 26. jul 2014 18:56)"

Od Vučić-Dačić režima?

Taj je prethodni.

PU+Ž

pre 9 godina

I treba da budu smnejeni svi koji nisu radili svoj posao kako treba, ima ova zemlja mladog i sposobnog kadra koji to može da odradi.Cenim Vučićev stav što pokušava da pronađe rešenje za neuspele privatizacije naših propalih fabrika.

dan d

pre 9 godina

U EPS-u su plate bezobrazno velike, spremačica ima platu kao inspektor u policiji, a o broju direktora nema svrhe ni govoriti, ja ih ne bi smenjivao nego bi pola direktorskih funkcija ugasio.

CAO CAO

pre 9 godina

Aco , kulturno se pozdravi sa njima i do vrata preduzeca ih isprati sa zeljom da se ne vracaju.A ono sto su uzeli neka vrate i cao cao brate...

comi

pre 9 godina

@ (Dokle..., 26. jul 2014 10:12)
"Mi ćemo naš ugovor sa ‘Etihadom’ pokazati pre 16. marta“
http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=881186#k13340981

covek nije rekao koje godine :)

Paklena pomorandža

pre 9 godina

A zašto tek sada smenjujete 300 direktora eps - a, kada su u decembru a u decembru ugurano na stotine sns pijavica u taj isti EPS !!!!!!!!!!!

lala nadnicar

pre 9 godina

bogata je bila yuga, a sada pored ovih lopova sve drzavice su jad i tuga

I jos nesto, spram kapitala malo je radnika zaposleno, a i ovi sto rade verovatno rade za mizeriju

za raleta

pre 9 godina

Vučiću proglasi bakrot države, uvedi vanredno stanje, ispitaj svačiju imovinu u zadnjih 20 godina, oduzimaj svima koji namju dokaza kako su je stekli.. Za to imaš podršku naroda i to je jedini način da država krene na zdravim osnovama dalje. Bezobrazne dugove što su bivše vlasti pravile ne treba priznati i tražiti od poverilaca da ako žele da se namire nek otpišu deo duga.
(Ranko, 26. jul 2014 13:58)
Evo ovako sine Ranko kad bi krenuo da ganja te koje bi ti da ganja onda bi morao i sebe da ganja jer je samo za koktel i prezentaciju potrosio dve svoje godisnje plate.A i svog Tomu koji ne znam na koji nacin je steo onako mnogo nekretnina i celo selo Bajcetinu bi morao da ganja a i Toma ko i on bio vec u vlasti bas u tom periodu zadnjih 20 godina. Onda bi morao da objasni odakle mu pare za jos jedan stan i mnogo toga jos. vodja bi isto bi morao da objasni kako se njegova klapica preko noci docepala silnog novca i nekretnina kao i predhodni. Necu da navodim imena ali zna se o kojima je rec. Trece dugovi koji su pravili predhodni znas i on je napravio do sada preko 4,5 milijardi evra a i pravio ih je kad je bio u vlasti krajem devedesetih . A da trazis da ti neko brise deo dugova koje si napravio kao drzava a uzeo pare preko eh sine Rale pa to ne moze tako. Mnogo si mi ti nesto pametan na kratke staze ko i vodja ti tvoj. Sve sama demagogija.
Ekonomija ne fercera tako sine Rale

dex

pre 9 godina

Ovaj... Odradjeno.je 10 od 11 stvari iz ekspozea? Koje su to stvari? Ili je toliko bedan ekspoze da su ga za 3 meseca odradili?!? Pa on je Supermen i Betmen u jednom.

bambus

pre 9 godina

Treba da izlete kroz prozor. Ko zna koliko su na ime plata i dnevnica uzeli državnih para. EPS treba da ostvari što veći profit i da ga uplati u budžet i na taj način olakša opštu državnu štednju.

Hot in the city

pre 9 godina

Kladim se da ce smenjivati otpravnike na zeleznickim stanicama a sto i ne bi, ipak je to posao premijera. A zute direktore koji su pretrcali u sns neka ne dira, sada su beliki strucnjaci.

hilux

pre 9 godina

Koga bre ovaj vise laze?Evo npr u HE Bajina Basta srednjoskolski profesor doveden da bude direktor. Kakav konkurs kakvi bakraci. Smeje se ceo grad, a Srbija ce prvom prilikom da zaplace kad HE iskoci iz sistema. Vucic je pogubio sve kompase i vodi drzavu pravo u ambis.

srb

pre 9 godina

U komentarima botovi hvale najavu kao da je Vučić već smenio sve te direktore.
Da se kladimo da, na primer, SNS direktor RTB Bor neće biti smenjen iako je za poslednjih 5 godina napravio dugove od preko 500 miliona evra, i doveo rudnike pred zatvaranje.

bežim odavde

pre 9 godina

300 direktora u EPS-u?? Pa koliko ih je tamo? Nije ni čudo što su javna preduzeća gubitaši. Jujuju srmota!!! To samo kod nas ima. Nigde više u seclom univerzumu!!!

toyota

pre 9 godina

Samo napred Vučiću, rasteraj bandu koja godinama uzima narodne pare bez razloga. Šta će 600 direktora u EPS. Voleo bih da znam koliko ih ima u Toyoti, General motors.... Verovatno manje nego u EPS-u.

Glorija

pre 9 godina

Da, prvi put ti, Vučiću, verujem. Leteće 300 direktora, ali ne tvojih koje si već pre nekoliko meseci postavio. Još jedna farsa kao sa onom "balerinom" od ministra Krstića.

rudar misko

pre 9 godina

nisam verovao ali zaista postoje sns botovi koji po direktivi lupaju minuse ovde, nema veze prijatelji i vicete ostati bez posla polako sve se ovde u srbiji vrti u krug

doktor

pre 9 godina

Nadam se da će jedan od tih biti Bajatović, koji je javno bez ikakvog srama rekao da ima platu dva miliona dinara. Podržavam Vladu da smeni sve ove direktore i nadam se da sledeći neće imati tolike plate.

Sinisa

pre 9 godina

Kume, 7 godina!!!?? Mnooogo je kume to za tebe.. Mislim da ces i ti za tim direktorima.. Otici ce oni, doci ce gori.. To je samo smena. Nece stari dobiti otkaze, vec neka druga radna mesta. Do sada su bili DS-ovi, a od prekosutra SNS-ovi direktori..
I ova sto je stalno citiras, tj. da je Angela Merkel više puta ponovila - tržište, konkurencija, takmičenje.. A kome cemo mi to "izaci na crtu"?

Miki

pre 9 godina

300 SNS-ovca dobiće posao u javnom sektoru sa debelim platama, a sirotinji uzimaš 10% od "crkavica"!!! Pričao si u predizbornoj kampanji sasvim nešto drugo!!! Kaži da to nije istina, ako imaš morala!!!

GAVRULO

pre 9 godina

Ipakm ima neke selekcije, ne lete svih 6oo , duplo manje, i u redu je, terba sagledati rezultate svih i na osnovu njih smenjivati i unapredjivati, ne treba zaboraviti na unapredjenja onih koji su pošteni, stručni,uspešni u poslovanju i sa poštenim odnosom prema radnicima

McKifla

pre 9 godina

Vucic : Za dva dana "leti" 300 direktora

Jel treba neka pomoc, fizicka recimo da taj postupak skratimo na sto kraci period. Koliko nas ima koji bi pomogli i jedan radni dan bice dovoljno da temeljno ocistimo sve drzavne firme od partijske trulezi koja unistava ovu drzavu i ovaj narod.

Lobotomija

pre 9 godina

Naravno, biće postavljeni vrsni eksperti, doktori nauka sa radnim iskustvom stečenim u kafićima, mesarama i trafikama. Bravo, Vučiću, samo napred, dok se ne iskoreni i ovo malo mozga što je ostalo u Srbiji!

Insajder

pre 9 godina

Vucicu vidi se da nisi iz prakse tj iz privrede. Otidji u Nemacku i vidi kako je radnik zasticen, kao beli medved a i kad ostane bez posla na birou punih godinu dana dobija punu platu a posle se smanjuje, ali je i dalje sasvim pristojna svota i moze da se zivi od toga. E, moj demagogu, svi koji nesto znaju su te provalili....

steva

pre 9 godina

A jel to znači da će i 300 hirurga imati posla,jel kako kažu srasle im guzice u direktorsku fotelju pa sad treba to nekako da se odvoji.

MALI PERICA

pre 9 godina

ODLICAN potez za pocetak, koliko je dana 100 na vlasti smenjuje se 300 direktora.

Kada bude 200 dana bice jos 200 direktora smenjeno i cela administracija - sekretari u upravi beograda.

Lanac Ministar - Sekretar - direktor se mora KONTROLISATI sa ljudima koji su izabrani na KONKURS, ...

Svi na konkurs i SEKRETARI u Gradu Beogradu, da dodju skolovani a ne sa sege - mega i biciklist- vozaci sa paricama od belog praha iz Luke BEOGRAD.

Ironija

pre 9 godina

A Bajatovic, on ima platu 3 miliona dinara (direktor Srbija gasa i jos 3 upravna odbora) mada mu firma fino posluje samo dve milijarde evra u minusu

Sale

pre 9 godina

Boli me uvo za 300 direktora ! Daj, bre, ne smanjuj penzije! Nemam posao-izdržavaju me roditelji-penzioneri! Šta da radim kada im budeš smanjio penzije? Misli o tome, a ne kako ćeš da "skineš" jedne da bi doveo svoje poslušnike!

ahaaa

pre 9 godina

ej sefe a da ti njih nemenjas nego ih samo otpustis? kuji ce nam 300 direkrtora u eps? znam d bi ti tvojima, da ucinis ali to kosta nas naseg novca.

Prekobrojna

pre 9 godina

E sad mi je lakse kad sam ovo procitao. Oko 300 direktora iz drzavne firme ce uskoro izgubiti posao, bas kao i ja, inzenjer zaposlen kod privatnika. Liberalni kapitalizam na delu, drugovi.

Deki

pre 9 godina

Drzava sve dublje tone u neradu i neznanju Vucica i njegovih kadrova,a vi samo piskarajte po diktatima koje ste dobili od SNS sefova.
Znajte samo da ce posledice ovoga sta se sada desava generacije koje dolaze, vasi naslednici placati.Ako ste glupi pa radite to sto radite, da li ste i ludi?!

Lovac na trolove

pre 9 godina

Vlada u najavi najavljuje smene direktore u javnim preduzećima koji počinje za par dana. Šta li če sad smisliti trolovi kako bi iole napali premijera?

murajsam

pre 9 godina

ama covece prvo smanjite broj poslanika, ukinite nadzorne odbore, smanjite enormne plate i penzije, ukinite nebulozne agencije, pohapsite obesne predsednike opstina, ocistite policiju tuzilastvo i sudstvo od sljama, ogranicite max platu u drzavnim firmama na 1000 evra pa ko hoce hoce, ko nece ima ko hoce, pohapsite lopove ali SVE lopove i sto je najglavnije izbacite politiku iz JP ali ne kobajagi

straight jackin'

pre 9 godina

Samo da Vlada u što kraćem roku vidi šta će s Železarom, koliko shvatih, u pitanju su Amerikanci, ali kako god, samo da ne bacamo tolike pare u vodu, bukvalno... Što se tiče direktora i svih ljudi koji nisu sposobni da rade svoj posao kako treba, ili ga rade u svoju korist, urgentno ih treba smeniti, kao što to premijer i čini !

Todor

pre 9 godina

Mnogo je direktora koji misle da su drzavna preduzeca njihovo vlasnistvo. Ponasaju se bahato i neodgovorno. Moramo smeniti svakog ko krsi zakon i ko nema odgovarajuce rezultate.

S verom u bolje

pre 9 godina

A koga ce da postavi na mesto smenjenih? Zasto do sada nisu raspisani konkursi, ko je smetao? Kakve jeftine populisticke manipulicije!

Vojislav

pre 9 godina

Još iz perioda Šešelja a to se nastavlja, postoji tendencija da se umanji vrednost intelektualnih stručnih profesija poput profesora, lekara itd.... u korist političkih funkcija i profesija.
To se izgleda nastavlja u formi smanjenja plata ovim profesijama i delatnostima. Mene čudi kako gospodinu Vučiću nije palo na pamet da kad smanjuje plate navedenim ne smanji plate i narodnim poslanicima na nivo lekara i profesora ?

rudar misko

pre 9 godina

imam jedno pitanje za sve ovde citaoce ...sta ce biti sa tim smenjenim direktorima?mislite da ce dobiti otkaz e pa nece bice rasporedjeni na druga mesta a postavice novozaposlene putem konkursa,i sta vam to govori ...jos zaposljavanja oko 600 ili vise i opet na grbaci naroda..djabe mi pisemo komentare i lupamo minuse ili pluseve kada se opet zaposljavaju politicki ili nedovrseni menadjeri bez dokazanog uspeha u nekoj oblasti...e moji srbi pukli smo ko tikva...
budite ljubazni objavite komentat radi istine

Fatality

pre 9 godina

Ovako se već rade ozbiljne i odgovorne mere, samo oštro prema nesposobnim kadrovima, kao i onima koji nisu glupi, već su toliko bahati i bezobrazni, da smo sada u ovako teškoj situaciji, samo zbog takvih ljudi, i treba da smeni sve koji nisu zaslužili da budu na takvim pozicijama!

Zorka

pre 9 godina

To sto je neko direktor, ne znaci da na toj funkciji mora da ostane vecito. Svidja mi se ovo sto Vucic planira. Svi koji nisu postigli neke rezultate treba da se smene.

cist racun,duga ljubav

pre 9 godina

dzaba vam bilo botovi, ljudi su izuzetno nezadovoljni losim zivotom I ove bajke koje prica vas vrhovni poglavar ne piju vise vodu, Aleksandar Vucic I SNS moraju da odu, DOSTA!!! E sad ko ce da dodje to je pitanje,niko od prethodnika ne zasluzuje,mozda onaj Radulovic ali ...

bogdan

pre 9 godina

Potpuno su izgubili kompas.Smetaju im penzije i pet direktora.Neka u sledeće dve godine svim ali SVIMA koji primaju plate iz budžeta a iste su veće od proseka ,isplaćuju PROSEČNE plate i ostale prinadležnosti.Tako će i članovi Vlade ,Skupštine a i ostali iz raznih agencija da vide uživo kako živi narod.A i pokazaće patriotizam i odreći će se privilegija.Imaju oni dosta na računima neće umreti od gladi.

Lovac

pre 9 godina

U redu sto kazete konkurencija,
trziste I takmicenje ali Vi treba da obezbedite fer uslove za sve
takmicare a to je problem jer ne vaze isti uslovi za ucesnike na tom trzistu.
Prepisan jedan od lepih komentara. Uz dodatak, izjava o agresivnom zapošljavanju naprednjaka. Na kraju, tvrdnja, imamo vladu, predškolski uzrast, dorasla zahtevima svojih birača. Amen.

stasa

pre 9 godina

A gde lete? Na mesto nekog savetnika??? To je kerin K. Ako cemo da se ponasamo trzisno: oni nisu zadovoljili na svom radnom mestu i treba da dobiju OTKAZ. E to kad uradis Vucicu,javi mi se, da krenemo sa mrtve tacke. Ovako mozes da se ... na sve iz ekspozea jer nisi bio u stanju ni sluzbena vozila da sredis. Ali si se zato napikirao na penzije. Savetujem ti da se okanes corava posla.

asus

pre 9 godina

To je ono što nam treba, da svako zavisi od rezultata koje postigne. Bravo za Vučića, možeš da se zoveš kako god, ali ako nemaš rezultat iza sebe pokušaće neko drugi. Svaka čast.

zipa zonfa

pre 9 godina

Moralo je da dođe do čistke, premijer ne želi da gleda ljude oko sebe koji samo sede i ništa ne rade, ili ako rade, to je isključivo zarad ličnie dobiti, taj film više neće da gledaju, kao i svako ko se ponaša u skladu s ovakvim ljudima!

pera peric

pre 9 godina

Svi Vi koji lupate minuse cim procitate nesto sto Vam se ne svidja u vezi Vam Vaseg dragog sefa a nazalost i osobe koja nas sve vodi u propast(da se razumemo-ni ovi pre Vas nisu bili bolji,mislim na zute)-jadni ste i zalosni do zla Boga...zasto minus na komentar da treba pod br.1 uvesti i jako podrzati zakon o poreklu imovine,posle cijeg bi uvodjenja pola Srbije zavrsilo u zatvoru?Pa to je u sredjenim drzavama majka svih zakona!!Ali ne i kod nas,i jako mi je zao sto necu biti dovoljno dugo ziv da vidim kako ovaj brod koji nikuda ne ide tone na dno,sa svima nama na njemu...

monte-video

pre 9 godina

Jao koje hvalisanje....! Jadni ovi botovi jer ne razmišljaju sopstvenom glavom! Niš bre niste uradili! Poskupelo sve, povećala se nezaposlenost i sve više srljamo...

pera

pre 9 godina

Neka Gospodin premijer poseti firmu Pupin Telecom a.d Batajnicki put23, i pogleda sliku i prliku drzave.Direktor vozi kola od 24000eura,a radnici ne primaju palte 3 godine.

Katana

pre 9 godina

Svako ko je na ovako visokim funkcijama mora da shvati da nema više povlastica, ni za jednog od pomenutih, moraće da poštuju svoje radno mesto, a ne da ga koristi kako bih zadovoljio svoje lične interese, prošlo je to vreme, sada je kod nas borba protiv korupcije i kriminala nikada jača!

Bajatović

pre 9 godina

Jedva čekam da vidim ko će odleteti i naravno da li ce odleteti. Najave me ne impresioniraju jer su u prošlosti bile tigar od papira.

Sevic

pre 9 godina

Smenom tih parazita Srbija ce ustedetipuno,poskupljenje struje nece biti potrebno,kad se domacinski budu ponasali buduci direktori.Premijer Vucic i ova vlada ce Srbiju izvaditi iz provalije u koju je krenula.

Francesko

pre 9 godina

Nema oprastanja i davanja neke “druge sanse”, one koji su uspeli da se obogate preko noci i mislili da su nedodirljivi treba odmah skloniti, a dovesti kvalitetne i strucne kadrove.

Poseidon

pre 9 godina

Vreme je da se neradnici saseku iz korena, i napraviti velike izmene, jer su mnogi direktori bili zalepljeni za fotelje, i mislili da su oni jedini koji mogu obavljati odredjene funkcije.

KPCTA

pre 9 godina

Kad već spominjete Smederevo, nije mi jasno zašto i dalje krivci za njeno propadanje nisu kažnjeni i oduzeta im imovina? Tako bi trebalo da se radi sa svim funkcionerima koji imaju loše poslovanje, pa bi se onda naredni koji dođe na njegovo mesto zapitao da li će da krade ili da vodi firmu kako treba. dokle god budemo blagi prema onima koji su oštetili drzavne institucije ništa se neće promeniti.

Pera

pre 9 godina

Hit su mi ovi sto ozbiljno komentarisu najnoviji Kabare iz Nemanjine. Ja kazem bravo za scenski nastup, bravo za zaplet, bravo za kostime, bravo za humor kojim odise ova najnovija predstava! Sve je odlicno i divno nam ide, svi smo srecni i nasmejani, deca sa cvecem hrle u zagrljaj vodji! Zivele reforme i petogodisnji plan! Dole kulaci i izrabljivaci radnicke klase! Ops, pa ovo nije 1947. Ko nas je vrati kro vreme 65 godina unazad?

mira

pre 9 godina

Da ponovim komentar, posto mi prethodni niste objavili! Smenjuje se PET direktora javnih preduzeca! A sto se EPSA tice, verovatno nisu u pitanju direktori, vec rukovodioci. A to ne treba da radi premijer, jer o poslu nema pojma. Valjda ima u tom EPSu (a ima) ljudi koji se razumeju u posao i postavljaju rukovodioce. A sto voli da se frlja velikim brojevima, svaka mu cast.

Josarian

pre 9 godina

Sto podseca na nesto ovo nase mezimce od premijera!? Sve mi nesto lici? Na vr' mi jezika. Jes'' istok jes'' Koreja, ali nikako da se setim jel Severna bese? Al' mnooooggoooo podseca. Previse.

Sve same obmane, prevare i laži

pre 9 godina

Svaka čast Vučiću, za samo par meseci:
01. Hleb je 3 din. kao što je i obećao 02. Objavio je spisak donatora
03. Ukinuo je pretplatu za RTS 04. Objavio je ugovore sa Fijatom
05. Objavio je ugovore sa Etihadom 05. Do kraja marta 2014. je rešio probleme u fabrici "Jumko" 06. Uveo je red u korišćenje službenih vozila
07. Spustio je granicu aflatoksina na 0.05% 08. Doveo je "Ikeu" do proleća 2014. god. 09. Objavio je istinu o "Politici" i "Večernjim novostima" 10. Zaustavio je partijsko zapošljavanje
11. Siniša Mali, kao što je i obećao nije gradonačelnik Bgd-a
12. Napravio je najmanju vladu, sa samo 15 ministara 13. Ne sarađuje sa URS-om 14. Ni Bog ga nije spojio sa Dačićem 15. Struja je jeftinija za 20%, i preko dana jeftina 16. Smanjio je zaduživanja 17. Nova Vlada je sastavljena od dr 18. Hidroelektrana i termoelektrana su izgrađene
19. Smanjio je nezaposlenost u Srbiji 20. "Srpski Mercedes" se vozi u celoj Evropi 21. Ukinuo je funkcije državnih sekretara 22. Izgradio je kanal Dunav-Morava-Vardar-Egejsko more 23. Obezbedio je deset milijardi evra investicija 24. Napravio je fabriku čipova sa Emiratima 25. U Srbiji se prave delovi za Boing i Erbas 26. Nije smanjio penzije, kao što je i obećao 27. Gledamo Bolji život kao što je i obećao 2014.
28. Nema cenzure medija 29. Rešio je sporne privatizacije 30. Osim njega i Đinđića, niko se nije bavio Zakonom o radu 31. Bus plus sistem je raskrinkan 32. Maketa "Beograd na vodi" je bla bla...

MA DOSTA JE BILO!!!

Nišlija

pre 9 godina

Gospodine Premijeru, svaka Vama čast. Napokon se mora stati na put,aroganciji,bahatosti,pohlepi,nadmenosti,direktorima javnih preduzeću ovde u Nišu. Imenovani sa svojim stavom,postupcima iritiraju građane našeg grada,posebno sa "gomilanjem" funkcija,bivšim i sadašnjim.Pojedini direktori primaju osim visoke direktorske plate,i penzije,kada običan narod nema niti posla,niti je u mogućnosti da doživi penziju.Upada u oči da neko ima dva ili više primanja,a neko nema osnovnih uslova ni za život.Ovde u Nišu smo doživeli,da se bez ikakvog upozorenja,vrši nekontrolisano isključenje struje,tako da više od pola grada ostane bez struje,čak i sportskom centru Čair,pred odigravanje utakmica reprezentacije Srbije.

Milomir Maric

pre 9 godina

Bolje bi bilo da izvse reorganizaciju i sistematizaciju u EPS, pa da ne postoji ogroman broj nepotrebnih direktora...a ne da smenjuju imena sa imenima...

Hestija

pre 9 godina

Direktori koji će biti smenjeni nisu svoj posao radili kako treba, već na štetu radnika i preduzeća. Svi direktori javnih državnih preduzeća koji su oterali firmu u još veće dugove moraju biti kažnjeni. Aleksandar Vučić neće tolerisati nerad i bahatost direktora. Drago mi je što je odlučio da će direktori biti smenjeni. Železera Smederevo i sve druge kompanije od kojih Srbija ima korist moraju da budu profitabilne kompanije, koje će pokrenuti našu privredu, proizvodnju i industriju. Svaki rad i trud mora biti nagrađen, zato su građani pohvalili premijera, koji je uradio sve kako bi građani kroz dve ili tri godine živeli bolje.

Pata Negra

pre 9 godina

Demagoško dodvoravanje amorfnoj masi i zadovoljavanje najnižih strasti najšire Pučine. Sve ovo On poručuje sa omiljenih ljigavih stranica u najjačoj nijansi žutila. Kako samo dobro odzvanja ova vest u čekinjavom uhu.. On će otpustiti 300 direktora.. Bravo za Svemoćnog! Kličemo mu. Ali avaj, dovešće u tišini drugih-svojih 350-400.. To naravno neće saopštiti. Već su do sada dovukli desetine hiljada svojih favorita na jaslice.. Sistem zamajavanja, zaglupljivanja i parazitiranja najširih razmera će opstati i ostati NETAKNUT.

Paklena pomorandža

pre 9 godina

Ma daj čoveče više otvaraj neka radna mesta i zaposli omladinu koja je sve ludja i ludja mani se više toga postaješ smešan jer sve je ma je posla .....

Pet do 12

pre 9 godina

@Srbin
Nije ti jasno kako se Vučić zbog ovih svojih izjava ne stidi. Ne može, zato se i ne stidi. Meni nije jasno kako ti stid stavljaš na prvo mesto, on je samo posledica, a da se nisi upitao kako čovek može uporno ovakve izjave da daje. Kako ne vidiš da sve vreme govori u prvom licu, da premijerku Merkel zove Angelom... Neke čike sve znaju ali niko ne sme javno da kaže.

slepac

pre 9 godina

@DALI - JE - TO - MOGUCE, 26. jul 2014 12:45
Prvo procitaj vest,smenice 300 i zameniti,a ne smanjiti.
Jel moguce da se toliko zadrogirani politikom da niste u stanju da vidite,cujete,procitate?
Dakle od smanjenja nema nista,ali od smenjivanja ima.
Sjasi onaj da uzjasi onaj.Vlahovic radio privatizaciju,gotovo citavu i juce gledamo Vlahovic i Vucic zajedno i to u ime vlade.
A da uskoro sledi i seca struje za dug od 5000 posto za dug od 10000 dinara,ovi nece da sprovode.Malo razumevanja i uverices se

Ivana S

pre 9 godina

A mi ti opet kazemo. Budete li pokusali da otpustite ma i jednog nestranackog zaposlenog iz drzavnog sektora a da pre toga ne date otkaze svim vasim i ostalim stranackim kadrovima necete se dobro provesti.

Darko1

pre 9 godina

Vučić je trebao i pre da se reši bahatih direktora, ali to je moćan lobi. Njima služe stranke i svaka vlast koja dođe. Još malo pa će i sindikat napraviti da sačuvaju svoja "prava" :)

Sonja

pre 9 godina

Pre 15 dana kad je Vucic pregovarao sa Rusima isplo je da im poklanja nesto sto vredi ko zna koliko.Nema potrebe da drzava vise baca pare na plate,ako ne mogu toliko da zarade bar za svoje plate onda cemu to?Nisu oni nista bolji od bilo kog radnika u Srbiji sto je ostao bez posla a te pare drzava moze pametnije da iskoristi.

Prle

pre 9 godina

U redu je da se sredi stanje u javnim preduzećima,ali rekoše da će rešavati pitanje nezaposlenosti,posebno izmenama Zakona o radu,a sada ne govore o zapošljavanju,već da neće biti otpušteno 350.000 radnika.

Guster

pre 9 godina

Sve ono sto je DS godinama dobro ususkavala u javnim preduzecima treba naci i proveriti sta tacno rade. Mada mi se cini ni da im Interpol ne moze uci u trag. Ovo drustvo su unistili paraziti i tome se jasno treba stati na put.

Milan

pre 9 godina

"Smanjuju nam BDP jedan (1!) odsto, uvode nas u recesiju..."

Sreća pa ti je biračko telo polupismeno pa ih možeš impresionirati ovakvim izjavama. Malo obrazovaniji bi te pitali zašto ti je rast BDP-a jedan odsto ako je to nedovoljno i za jednu razvijenu Svajcarsku, a ne za bednu Srbiju kojoj treba minimum 4 odsto rasta da bi počela da smanjuje nezaposlenost.

Aco

pre 9 godina

Vlada sprovodi najavljene reforme.Čini mi se da će te reforme doneti boljitak društvu. U svakom slučaju podrška vladi da završi što je započela.

Mihajlo

pre 9 godina

Cim je procurila vest da su Rusi zainteresovani za zelezaru odmah su se radnici pobunili kako imaju bolja resenja.Knjizice svima u ruke ja necu da radim za druge.

Vlado

pre 9 godina

Sve u svemu za prvih sto dana sam zadovoljan sa radom Vlade.Kad se smene direktori koji ne rade i dodju novi,bice bolje i u tim preduzecima.Do sad smo gledali kako direktori vode preduzeca do penzije,bez obzira kavi su i sta rade.

toza

pre 9 godina

A jel se zna gde će da slete ili je trenutno rasprava na predsedništvu SNS-a koji će da uzlete naravno javno na konkursu.
Pretpostavljam da ima kandidata i među ovima koji svagodnevno lupaju pluseve i minuseve i pišu telegrame podrške velikom vođi kakavog nismo imali unazad 100 godina (tako bar reče jedan od kandidata u svom komentaru).
A Mićan i ekipa zadovoljno trljaju ruke. Hteli su u TENT ali posle poplava je bolje u EPS na mesta direktora.

Kantar

pre 9 godina

Godinama trpimo ovakve (ne)ljude, konacno da im neko stane na put i skloni ih sa mesta direktora, moraju da shvate da vremena nisu ista, da ne postoje vise zasticenih ljudi, koji ce se ponasati neodgovorno prema drzavi!

Ranko

pre 9 godina

Vučiću proglasi bakrot države, uvedi vanredno stanje, ispitaj svačiju imovinu u zadnjih 20 godina, oduzimaj svima koji namju dokaza kako su je stekli.. Za to imaš podršku naroda i to je jedini način da država krene na zdravim osnovama dalje. Bezobrazne dugove što su bivše vlasti pravile ne treba priznati i tražiti od poverilaca da ako žele da se namire nek otpišu deo duga.

Goran

pre 9 godina

Ma ti si car !

A sto nisi ispitao poreklo imovine svih gradjana i pohapsio sve lopove iz stranaka i tajkune koji su 20 godina krali i finansirali tvoju i druge stranke, utajili porez i oprali novac preko svojih offshore kompanija zbog kojih nema vise novca u opticaju u Srbiji?

Stitis kriminalce i ti si kriminalac. Zna se sta kaze zakon. Ko prikriva zlocine ucestvuje u njima i odgovarace za njih. Pitanje je samo vremena.

Valter

pre 9 godina

Samo NAPRED dragi NAS Aco, alo te molim pogledaj malo i Grad Beograd, ima tamo nekojekvih sekretara po gradu koje nis smo da prihvatis, kao sto je sekretarijat za energetiku, to je nekako sve uvezano.

Pogledaj DOM - Beograd svoj ABDJELE videces veliku MUKU GRADJANA BEOGRADA.

Uz pesmu MOJ BEOGRAD,

Ziv ti nama bio,

Valter

Tihomir

pre 9 godina

Meni jedna stvar nikada u zivotu nece biti jasna. Da je neko direktor javnog preduzeda i da gleda kako preduzece koje mu je povereno propada a on samo gleda kako ce da izvuce za sebe da izvuce sto vise koristi dok mu preduzece do kraja ne propadne. Iz tog razloga sam za smenu svih takvih direktora i za iskorenjivanje te pojave u nasem drustvu.

Don t vori bi hepi

pre 9 godina

Sreća naša pa će doći do seče direktora, ko zna šta su sve radili koristeći svoj položaj, neće premijer džabe da raskrinka ovako bahate kadrove, nema više nikakvog smisla da ostanu na svojim foteljama i dalje iskorišćavate svoju preozbiljnu funkciju!

Labud

pre 9 godina

Promene u javnim preduzećima su zaista neophodne. Mnogi direktori će opravdano biti smenjeni. Svako ko loše obavlja svoj posao će morati što pre da napusti svoju poziciju, a to je najbitnije. Reforme se u potpunosti moraju sprovesti, a to će sigurno uticati na bolje poslovanje i funkcionisanje ovih preduzeća.

Milan

pre 9 godina

Novi ce doci konkursom kao sto su i stari.Vucic otkrio toplu vodu da se ljudi zaposljavaju konkursom.On politicki smenjuje ove a novi se dovode vezama.Dokle god se politika od ekonomie i religija od drzave neodvoje nema napredka.Ubzo ce zima pa ce opet Aca da nosi decu po snegu a narod da gleda.

Anastasija

pre 9 godina

Trebalo je njih još davno smeniti,ali je podjednako bitno napraviti sistem odgovornosti da se ne bi i u budućnosti ovako neodgovorno rukovodilo javnim preduzećima.

trgomenova decica

pre 9 godina

U EPS-u ovde u Kraljevu, u poslednjih 2 godine zaposleno je oko 200 novih ljudi, iskljucivo clanova SNS i njihovih rodjaka i ljubavnica. Vise nemaju gde da ih nabiju, sedi ih po osmoro u kancelarijama predvidjenim za troje, cak su poceli da ogradjuju i prostor ispod stepenica. Tako da je svaka prica o reformama koju prica ovaj covek smesna.

Sosa

pre 9 godina

botovi misle da ce da 'lete', e zeznuli su se, nece oni da lete vec odose da napisu molbe za konkurs pa ce da se vrate jer mora sve da bude po vodjinom PS-u jer posle vodjine reci mora jos da se oglasi i ministar vojni.

Asparagus

pre 9 godina

600 direktora u EPS!!! U ovoj maloj i siromašnoj zemlji ima toliko direktora i njihovih savetnika i pomoćnika da je to prevršilo svaku meru. Podržavam smenu direktora svih preduzeća koji su gubitaši a tu prvenstveno mislim na Srbijagas. Naravno mislim da uopšteno treba smanjiti broj direktora i kojekakvih funkcionera koji se postavljaju bez jasnih kriterijuma i koji siguran sam ne rade baš onoliko koliko su plaćeni a plaćeni su mnogo.

Samo izbori, što pre!

pre 9 godina

Kad ćete da shvate - svakog dana baci vam poneku bananu, mediji kažu gde je i vi pojurite da je dograbite. Preispitivanja diploma, smene direktora kanalizacije, hapšenja sumnjivih pa onda odmah odbrana "sa slobode", glumatanje s dramskim pauzama na svim televizijama, novinari potpuno nekritično prema njemu, pa Miloševićevo doba bilo je Periklovo doba slobode štampe i govora, šta je ovo, umesto lošeg humora, dosadni ste, nemate talenta, traćite vreme, tražite izbore da ovaj ode, a sigurno će izgubiti.

A.D.I.D.A.S.

pre 9 godina

Većina direktora već decenijama ne daju nikakve doprinose, a s druge strane su sposobni da zadovolje lične prohteve, to znaju.. E, nema više toga, mnogo vremena je moralo da prođe kako bi dočekali ovaj trenutak, jer da je opstala prošla vlast, mi bi u ovom trenutku bili Grcka!

Sistemski

pre 9 godina

Treba shvatiti da posle pljacke koja je organizovano trejala vise od decenije i gde je iz tih preduzeca izvuceno mnogo kapitala i svega ostalog, bice potrebno minimum toliko da se ista ta preduzeca konsoliduju . Sve odlazi u bankrot a 'uspesni' nikad bogatiji' ?!

Fred Kremenko

pre 9 godina

Gde leti?Na bolja mesta.Da li su ti najbolji od najboljih evoluirali i naučili da lete za ove dve godine.To što če najbolji biti smenjeni,šta da se radi nego zašto će najbolji biti tako brzo smenjeni od prethodno najboljih.Da li će odgpvarati za svoje nečinjenje?Naravno svako ima pravo da misli i da izgovara hvalospeve o svom uspehu.Ništa niste ispunili od kada ste došli na vlast.Ama baš ništa.Začeprkali ste kao PPV i kordinator za borbu protiv korupcije i tu bazirali svoju kampanju i kome ste do sada za dve godine dokazali iznesene optužbe a kamoli nekoga osudili.Dajte i jedno ime čoveka koga ste označili kao teškog kriminalca i da ste mu dokazali krivicu.Obećali ste nam javno da će poslanicima parlament biti jedina kuća u kojoj će raditi i spavati.Ne znam da li ste primetili da poslanika skoro nema,a ono malo što ih ima e tu se slažem-spavaju,vredjaju se medjusobno.Gledamo prepucavanja nekulturu na relaciji SNS-DS.Sada kao Premijer ove države a do skoro PPV jedino što čovek može da pamti su smene najboljih i dovodjenje još boljih.Poludećemo od najboljih dok nam u praksi bar svaki peti od najboljih ima sumnjivo obrazobanje.Korupcija nas razvaljuje,životni standard i kupovna moć sve gori.Prosveta,zdravstvo u rasulu.Sudstvo?da li ga uopšte i imamo.Svakog drugog oslobodi apelacioni sud.Ne zavaravajte se.Od svega obećanog rezultat "NULA".Zašto?Gde je zapelo.Zašto smo glasali za Vas.Imate apsolutnu većinu.Dali smo Vam poverenje i samo gledamo smene,rekonstrukcije.Uspeh nema šta.

HAJDI

pre 9 godina

Ovo je primer da premijer , kako pojedini kazu samo najavljuje, ne radi tako nego i ostvari to sto obecava.Sigurna sam da ce ocistiti javni sektor od silnih neradnika.

Slavko

pre 9 godina

@(Bravo, 26. jul 2014 10:30) Pa u beogradskim i novosadkim komunalnim preduzecima ima vise diretora,sefova,nacelnika,pravnika,ekonomista,projektanata nego radnika.
Da pitas sta radi tolika uprava,niko nema pojma,a plate od 80000 do preko 110000 i vise.
Ovde nije rec ko vodi i kako vodi,nego mogu li ti radnici da nahrane tolike lezilebovice.Jedan sef na 50 ljudi sasvim dovoljno

saravalovinovacki

pre 9 godina

Iz naslova bi se dalo zaključiti da Air Srbija ima čarter let ka nekom egzotičnom odmaralištu.
Dalje iz teksta sam video da sam bio u zabludi. U pitanju je samo "sjaši Kurta da uzjaši Murta" varijanta a za ove "sjašene" će se naći već neko uhlebljenje... po starom oprobanom receptu.

DALI - JE - TO - MOGUCE

pre 9 godina

Svi oni koji su suminjicavo vrteli glavom na svaku javnu izrecenu rec od strane Aleksandra Vucic koliko vec sutra ce se uveriti da to nisu bila prazna obecanja, vecina i direktora koji su pred izlaznim vratima te njegove reci nisu shvatili ozbiljno. Eto konacno docekasmo i to, vreme bahatih direktora koji primaju velike plate za malu odgovornost i nerad je proslo. Sada ce oni koji budu izabrani na konkursu ce morati dobro da se zmisle kako misle da vode preduzece. Novi zakon o radu donece srpskoj ekonomiji znacajno povecanje efikasnosti.

Nista novo

pre 9 godina

Da sklonimo njine i turimo nase. Sve gori od gorih. I covece prestani vise da najavljujes. Ja nista novo i dobro nisam videla.Pa kao da Je tesko voditi drzavnu firmu, pa to bi svaki zaposleni znao samo da ih ostavite na miru. Da javna preduzeca ne vode politicke kampanje na svoju stetu, a po naredjenju vlasti. Asfaltiraj, daj zaposli glasace, otpusti revolucionare, izmisljaj radna mesta... Ajde da vidimo ko zivi bolje... Niko... Hocu da zivimo kao sav normalan svet. Muka mi je vise od ove drzave. Ja koja sam uvek gajila nadu da ce biti bolje definitivno odlazim iz ove zemlje.

VesnaT

pre 9 godina

Neminovno je otpuštanje s posla u javnim preduzećima, ali je cilj da se višak radnika prelije u privatni sektor, a novi Zakon o radu trebalo bi da omogući brže zapošljavanje u privatnom sektoru, jer poslodavcima pruža brojne olakšice. Pre svega i najvažnije, neće se bojati da ukoliko zaposle radnika, kasnije neće moći da mu ispostave otkaz, ukoliko se pokaže da je neradnik. Ovo su proste stvari. Ne znam zašto ih je tako teško shvatiti.

eksizunut

pre 9 godina

Za sve je kriv Boris Tadic. Za neku godinu izmena: umesto Boris Tadic bice Aleksandar Vucic.
Kakvi direktori kakvi bakraci sve treba otpustiti pa Jovo nanovo. Ovo vise nema smisla. NPR. Dunav Osiguranje.

Aki

pre 9 godina

O cemu prica ovaj indijanac?Sta je ispunio?Iz meseca u mesec se gore zivi, cene skacu, poskupela registracija vozila za 45%, malina prosle godine 215din, ove 180din,struja ide od jeseni za 30%, sto povlaci i ostala poskupljenja, visnje narod nije ni brao, o tome se cuti, air serbia belezi vece gubitke od jata, a arapi nisu ulozili ni 1e.Moze li neko da kaze jednu dobru stvar koju je ova vlada uradila za nas obicne gradjane, koji radimo za 5 l benzina dnevno.

Penzioner

pre 9 godina

Nista ne vredi smenjivanje direktora, ako u tim firmama ostanu stranacki krpelji koji ne rade nista a primaju plate. Shvati vec jednom covece da nijedna normalna drzava ne finansira nerad i neznanje i da je krajnje vreme da se vi iz vlasti dozovete pameti i da svojim ljubimcima iz stranaka objasnite da dobitak na izborima ne znaci automatski udomljavanje u javnom sektoru. Javni sektor kao i privatni mora biti efikasan i profesionalan, sto znaci da svi, ali bas svi, od portira na vratima, do generalnog direktora moraju biti profesionalci izabrani na javnim konkursima. A sta vi radite? Svaki dan i pored zabrane zaposljavanja u javnom sektoru nakrcavate isti sa svojim nepismenim i polupismenim ljubimcima, koje gledate da udomite, a strucnom svetu koji godinama ne moze da dodje do posla, a koje pas nema zasta da ugrize, govorite da otvara privatne firme. Treba da bude otkaza i to bas 350 000, jer je toliko viska u javnom sektoru. A sto se obecanja tice, pa obecali ste da cete ukinuti nepotrebne agencije pa mi reci Vucicu koju ste to ukinuli? Nijednu, ali tamo se primaju astronomske plate, ali to nema veze, to ne opterecuje budzet, jer tamo su vase supruge, svastike, deca, prijatelji. Gde je zakn o poreklu imovine, zakon bez koga nema uspesne borbe protiv korupcije? Nema ga jer da postoji, mnogi vasi clanovi i finansijeri bi vukli bukagije na nogama. Rad vlade do sada je bio katastrofalan, prema tome pred narod nemas sa cime da izadjes, narod hoce sustinske reforme a ne kozmetiku.

dejan

pre 9 godina

Mislim da je ova zemlja preumorna od prezivljavanja da bi se uopste uhvatila u kolo trzisnog ponasanja.
Trebalo bi ljude nekako podstaci da pokrenu sopstveni biznis a to sigurno nisu namesteni konkursi za podsticajna sredstva samozaposljavanja.Ovde ne nedostaje ideja i ljudi koji ce da rade,ovde nema za koga da se radi.Pravilnija raspodela profita i obavrza isplacivanja licnog dohotka treba da bude prioritet vlada.Minimalac podici na 300 evra pa nek se poslodavci odreknu svojih privilegija mada mislim da ih to neve ni dotaci.

Stolicak

pre 9 godina

Najbolje bi bilo za gradjane da se ti sam smenis a sto se tice ispunjenja tvojih obecanja , obrnuto je, 92 % nisi ispunio od obecanih obecanja. To je moje misljenje kao jedan vrlo stari gradjanin i koji ne pripadam ni jednoij stranci ili politickoj oipciji a svako ima pravo na svoje misljenje pa i ti pa i ja !

nessa

pre 9 godina

samo plate nisu smanjene?ha ha h ah ahhahahaha pa skidaju mi 5000 din od plate...a povecanje sam imao 2 posto za 10 god...stanarina bila 12.5 sad mi je 15.5 struja bila 2500 sad 4500 telefon bio 500 sad mi je 700 ebe se nama za direktore...snaci ce se oni obezbedili su pokolenja

ANTIPROTIVAN

pre 9 godina

U ovog naroda je stvano pamet kratka, PV ne vlada ovom zemljom 100 dana vec dve i po godine, ako u EPS ne valja valjda je i Zorana kriva za to pa ona je i dovela Obradovica & CO. PV je lepo obecao da cemo od kraja 2014 ziveti bolje. Nista od toga, u opticaju su 2017-18. ? Sad cujemo da su oni koji su dizali plate i narocito penzije !!! bili zlocinci i kriminalna vlast. Malo morgen sto bi reko Sloba. Ako je neko ponizen u zadnjih 20 godina to su penzioneri vecina koja je mukotrpno radila i stvarala u Titovoj epohi i u vreme sancija. Koliko se secam PV je dok su dizali penzije trazio granicu na liniji Karlovac-Ogulin-Virovitica. Sada ce da ih spase, pa smanji im penziju za 70 posto i obezbedi besplatnu parcelu napredno nema sta. Toliko o odgovornoj vlasti, gde svaki dan citamo kako posteno napredni direktori krkaju bifteke i ribu uz skupa vina... Odgovorno nema sta.

Milan1989

pre 9 godina

Samo cvrsta ruka moze doprineti da direktori zasuku rukave i pocnu nesto stvarno da rade,a ta cvrsta ruka mora biti covek koji trenutno ima najveci autoritet ne politickoj sceni,jer drugacije ne bi imalo efekta.

SofijaS

pre 9 godina

Trebaju nam reforme koje ce stititi radnika a kaznjavati neradnika i koje ce dovesti do porasta prihoda i smanjenja rashoda. Moramo voditi racuna o Srbiji i boljoj buducnosti nase dece, a ne da svesno jurimo u bankrot.

Рокфелер Сканк

pre 9 godina

Држава више не може да трпи овакве кадрове, овакви људи су нас и довели до ивице банкротства, због таквих сада испаштамо, али, „ничија до зоре није горела“, тако да је напокон дошло време да се уклоне лоши људи!

Peruca

pre 9 godina

Svi koji su radili protiv države i ponašali se bahato sve vreme dok su radili na ovako ozbiljnim i odgovornim funkcijama, moraju biti momentalno sankcionisani, niko više neće niti želi da toleriše ovakvo ponašanje!

redovni pratilac

pre 9 godina

To zna svaki srednjoskolac da uradi . Premijer se time ne bavi,her je sramoa tako ubirati politicke poene. Premijer pravi ekonomske uslove da narod zivi,radi,letuje,zimuje,od svog rada,a ne od rata i kredita. Poreze i ostale prireze naplati prvo tajkunima,medijskim magnatima i slicnima,pa onda pokaze obicnom smrtniku da je to moranje i dobrobit za sve. Pa kad te pare okrene kroz licne dohodke,doprinose i investicije pre svega u realnom sektoru onda budzet dopunjuje od malih koji su dovedeni na rub propasti. Kad mali zaradi 1000, lako ce odvojiti i za stare i nove obaveze. Iz prazne se cinije ne jede. Mora cinija da se napuni ,pa kasika u usta pa u budzet. Raspisah se,a dzaba. Ovi da su nesto znali nebi zakon lezo u topuzu. Vucicu nadam se da ce brzo kraj tvojoj topuz vladavini. Mases njime ali u pogresnom smeru

Vladimir

pre 9 godina

Ljudi pa kakvi su ovo komentari!? Prepucavate se tu napred Vucko, nazad Vucko umesto da se zapitate odakle 300 direktora u EPS-u!!! Ej, pa gde to ima!? Ne da se smene Vucicu nego da se redukuju na 30!!!

micko

pre 9 godina

Posto je sve pohapsio sad ce da smenjuje direktore....Sad ce biti naslova u tabloidima...HOROR:Direktor skakao na trabmolini potrosio drzavne pare...itd...na to se loze ovi botovi..

Kapitalista

pre 9 godina

Pa dokle ce da Se.. oko trzista i kapitalizma kad je svaki radnik u privatnom sektoru upravo u najgorem obliku kapitalizma. samo vlada sa svojim cinovnicima jos zive od toga sto uzmu koliko im treba a ako su se zeznuli onda urade rebalans i uzmu jos i takvi mogu o necemu da pricaju.
SRAMOTA I JAVASLUK, samo dokle?????????

Ka Tice

pre 9 godina

Samo neka lete, takvi ljudi ne zasluzuju da budu na ovako odgovornim funkcijama, premijer ne zeli da nam zemljom upravljaju nesposobnjakovici I prevaranti!

Miss Mary

pre 9 godina

Bez obzira sto su neki sumnjali u Vucica, sada ce polako ali sigurno da menjaju svoje misljenje jer se desavaju ovakve stvari kao sto smo imali prilike da procitamo u okviru ovoga teskta.

jjnhl68

pre 9 godina

Pa sta ste do sada cekali? Ko je postavio ove direktore i ciji su oni kadar? Da li je opet kriva prethodna vlast?
Sta ste to do sada uradili? O cemu ovaj prica i na kojoj planeti zivi?

C

pre 9 godina

Dve stari.
1. Da li ce i nase plate biti kao Nemacke, "trziste, konkurencija, takmicenje"?
2. A sto svima ne stavite fixnu platu 40.000? Mislim, SVIMA, od spremacice do direktora? Pa Boze moj, kriza je, treba SVI da se zrtvuju, zar ne? Ili gresim, samo treba radnicima smanjivati plate jer se na direktorskim platama nece nista ustedeti, jadnici nasi...

Milenko

pre 9 godina

Ne bih zeleo da gresim dusu prema postenim i odgovornim direktorima ali mi je zao sto je takvih jako malo. Vecina direktora je postavljena samo po partijskoj liniji a ne po svojim sposobnostima i strucnosti, zato i danas nalazimo tu gde jesmo. Smena direktora je otvaranje Pandorine kutije koja ce tek pokazati sta su sve radili i jedino u sta sam siguran da ce svaki od njih odgovarati za svoje postupke.

Filip

pre 9 godina

Nadam se da je jedan od tih pet Dušan Bajatović. Takođe se nadam da će broj direktora u EPS biti drastično smanjen, nenormalno je da jedno preduzeće ima 600 direktora!!!

Srbin

pre 9 godina

Uopste mi nije jasno kako ovog Vucica nije sramota da daje ovakve izjave. Ispunili 10 od 11 stvari. Daj lebati nek mi neko napise kojih je to 10 stvari ispunjeno. Prvo je ostavku podneo jedini covek koji je imao znanje i kvalitet da uradi bilo sta. Ovde mislim na Radulovica. Sad je ostavku podneo i ovaj klinac koji nije ni trebao da bude tu. U Srbiji niko ne zivi bolje, sem naprednjaka i Dacicevih bajatovica. Umesto sto se busa kako je Vlada ispunila 92% zadatih ciljeva bolje bi mu bilo da smeni sve ministre u Vladi ukljucujuci i sebe i taj posao prepusti Radulovicu i njemu po pameti slicnima...

Pfc

pre 9 godina

Jos jedna sarada.ima da sutnu 10-15 direktorcica od tri stotine koliko ih ima u eps-u.i da dovedu svoje zasluzne stranacke vojnike.a narod ce da blene u vodju i zabavlja se kao uvek praznog dzepa i praznog tanjira.

Srdjan

pre 9 godina

"ljudi u ovoj zemlji moraju da se ponasaju trzisno"...!!?!!
O cemu ti pricas? Jel to vazi i za javni sektor? Partijska zaposljavanja? Toga vise nece biti?

nikola

pre 9 godina

Kad izbaciš napolje 200.000 trutova zaposlenih u poslednjih 10 godina na izmišljena radna mesta, kad ugasiš firme koje prave gubitke i koje su bankrotirale odavno a ostaviš radnike i penzionere na miru, onda ću ti verovati da si reformator. Ovo je nastavak demagogoije.

pametnix

pre 9 godina

AV nekako svaki put kad daje intervjue i izjave zaboravi da vec 2 i po godine vedri i oblaci Srbijom. A uvek ispadne kao on je od juce tu, tek sad saznao za 600 direktora u EPS-u od kojih su 300 nesposobni. Problem je sto ce ovih 300 da budu imanovani za neke specijalne savetnike u EPS-u, a doci ce novih 300 sa sega mega diplomama i doktoratima i ovakve mere ce da nam izadju na nos. A sto se tice trzista dokaz koliko on voli i upraznjava trzisnu ekonomiju jesu procedure za Beograd na vodi, prodaju zemlje Arapima ispod trzisne cene, Air Srbija, subvencije za raznorazna preduzeca gde od narodnih para daje konkurentima poreskih obveznika, itd...

toza

pre 9 godina

Nije da ti ne verujem ali bi bilo lepo da nas zaboravne podsetiš kojih deset obećanja si ispunio. Meni, valjda zato što sam maliciozan samo padaju na pamet stvari koje nisu ispunjene kao što su vraćanje alfatoksina pre godinu dana, otvaranje tendera za javnost, departizacija javnih preduzeća, zabrana zapošljavanja u javnom sektoru.
Nadam se da da su ovi direktori što će da lete spremili krila.

Del

pre 9 godina

Vucic rece da ce pokazati ugovor sa Etihadom, Fiatom, rece da ce izaci na videlo ko je pokrao glasove (sa sve onom placljivom facom:), rece da penzije niko ne sme da pipne, rece da nece prodavati Telekom... Divan je, meko srce nase!

Internet

pre 9 godina

Da,da....leti 300 da bi doslo vasih 300 nesposobnjakovica na ta mesta a nemate kadrove ni za 3 upraznjena mesta.
Dosta lazi,dosta obmana ovog naroda,necete jos dugo.Gde su pare za Obrenovac ? Sta bi sa transparentnoscu vezano za skupljanje pomoci ?

Zdravko

pre 9 godina

Срамота! Три стотине директора ЕПС-а. Саберите за свакога од њих аутомобил, заменик, секретарица,саветник ,спољни сарадник ..... А решење је да се пензионерима смање пензије? Ваљда ће ове ~демократске власти ~ схватити једног дана да су они само једна краста на рани српскога народа која,кад отпадне треба иза себе да остави покожицу кија ће зацелити рану.Нажалост народа , нема ту лека док се свест не промени.Е мој српски народе, јадан ли си .

cheda dramaturg

pre 9 godina

Kako me naslov podseti na film Cigani lete u nebo, a vodja nam je sav u dramaturgiji pa sada i Direktori lete na nebo, verovatno sedmo jer ce im biti i kada odlete mnogo dobro - nalapali su se oni, a tek sto ce dramaturski da nas obradi za penzije i plate, toliko ce biti patetike da cete mu udeliti i poslednji dinar - ma kakvi 10% to je samo sica da odgledte i odslusate vodjinu dramu - shmrc.

mrki

pre 9 godina

da da da,pre ce biti smenjeno pa preraspodeljeno npr kao specilani savetnici na drugim funkcijama radi ocuvanja partijskog mira..a onda na ova upraznjena mesta ''konkursom'' dovesti ''strucne'' partijske kadrove.sve vam je to ona cuvena sjase kurta da uzjase murta.nece nama biti bolje ni za 100 godina.

Saška Petrić

pre 9 godina

Na prvom mestu za smenu treba da bude Milan Krkobabic u paketu sa "njegovim DS" direktorima radnih jedinica koji unistavaju Postu

Golub50

pre 9 godina

Sve je to posledica stranackog zaposljavanja i obavljanja izmisljenih funkcija u prethodnoj deceniji. Tako i u nasem gradu pouzdano znam da distribucija ima preko pet direktora sto je po meni mnogo.

solunac

pre 9 godina

ne se..i, kakvo trziste kakvi bakraci zakon o radu si napravio samo da bi radnicima smanjio zarade i prava, a zakon o pio si doneo da bi sto manje ljudi docekalo penziju a i oni sto je docekaju smanjio si ih za 20%, male plate male penzije i još smanjene bas cemo biti jeftini za drzavu, ti si najgori premijer i najlošiji čovek koji je vodio ovu zemlju,samo udaras po sirotinji a velike direktorske i menadzerske plate da smaniš to ne želis, da ukines onih par stotina agencija sto si obecao 2012, imas toliko nacina da ustedis a da ne diras sirotinju, na kraju krajeva donesi zakon o poreklu imovine pa ko god ne moze da dokaze odakle mu oduzimaj do cetvrtog kolena i trpaj u drzavnu kasu, demagogu nad demagozima, botovi udrite po minusima

cinik

pre 9 godina

@grunf - Naravno da treba da "leti" 300 direktora. A zamislite koliko je tu pratećeg "beskorisnog" osoblja - službi, sekretarica, PR-ova, šofera, kuvarica, kopira, arhivatora Čvarkova, i plejada boškića sa Megadensa... Pričamo o hiljadama društveno i ekonomski nekorisnih i nepotrebnih kadrova - i to samo u EPS-u. I gde će oni sutra da rade kada od srednje škole hvataju krivine?

Yolanda

pre 9 godina

Nema više zloupotrebljavanja službenih funkcija, svi direktori koji su radili protiv države, ili su prosto nesposobni trebaju da se sklone, šta će nam tako loši kadrovi, a što se tiče Železare, ja bih stvarno volela da se jednom za sva vremena reši to pitanje, jer mnogo novca država mora da daje na godišnjem nivou, moraće ovo urgentno da se reši!

vuk83

pre 9 godina

Konačno je neko rešio da se uhvati u koštac sa samoživim ljudima koji se nalaze na direkrtorskim mestim. Firme u gubitku, a diroktori imaju veće nego najbolji menadžeri.

Dusan iz Srema

pre 9 godina

Podrzavam nameru da se na rukovodeca mesta u javnim preduzecima postave kvalifikovani menadzeri, kroz javne konkurse koji ce biti raspisani nakon smena direktora odgovornih za trend losih stanja u istim preduzecima.

Jesen stiže dunjo moja

pre 9 godina

Ne razumem ove tzv sindikaliste povodom kritika o novom zakonu o radu. PO starom, 350 hiljada radnika je dobilo otkaze. Nameće se jedno prosto pitanje: Gde su bili tada vođe sindikalista i sindikati?

fiona

pre 9 godina

Leti leti moj golube beli!!A mislili su da će doveka da se bogate a ništa da ne rade,, krivice ne snose!!E pa doslo vreme da sse stavri menjaju!!!

RAJNA

pre 9 godina

Gospodine Vučiću, kažete leteće direktori, a šta biva sa odgovornošću, pokrali, ruinairali preduzeća, iživljavali se po kafanama, krali benzin itd.Dok njima ne oduzmete pokradeno, dok ne dokažu poreklo imovine, dok krivično ne odgovaraju, još jedno mazanje očiju ovom narodu, a vama uspeh i meko srce kod vaših partijskih vojnika.

GospojinkaP

pre 9 godina

Samim tim što je osvario toliko toga od planiranog u ekspozeu govori koliko je realno postavio ciljeve, i sa koliko posvećenog rada premijer uspešno vodi ovu zemlju ka EU, ne narušavajući dobre odnos esa Rusijom.

Lence Jelence

pre 9 godina

Mnogi direktori su na ova mesta postavljani jer su nudili svoje znanje i marljivost. Jedini problem u svemu tome sto su samo pokazali raspnistvo i nemar! Bas zato i podrzavam smene i dolazak novih ljudi na rukovodece polozaje putem konkursa, i nikako vise!

vraćajte oteto

pre 9 godina

Za železaru bi vam bilo najpametnije da rešenje nađete u narednih nekoliko dana a ne nedelja!I da prestanete da štitite direktore koji su u strahu od rusa,i da zato dovodite opet amerikance.I prestanite da zamlaćujete narod svi znamo šta se radi u železari,samo vi prelazite preko toga.I nije vam pametno što niste radnicima vratili otetih 20% od plate.Nema logike da uz onolike direktorske plate i automobile i onolike plate sindikalaca radnici primaju ispod proseka.Kakva je to firma?

leteće najpošteniji kao i uvek

pre 9 godina

Vučiću,predpostavljamo da direktor železare neće leteti bez obzira na ono što radi,jer je i došo kao poslušnik stranke?

samo tetki da odnesem lek

pre 9 godina

Smeniš 300 direktora, koji verovatno nisu odani kilavom premijeru, da bi postavio 300 drugih odanih i verovatno sa segamega znanjem - napredne reforme. A o laži o ispunjenih obećanja iz ekspozea samo ću reći - veću glupost odavno nisam čuo. Najnesposobnija vlast u zadnjih 50 godina.

Bojan

pre 9 godina

Dočekasmo i to, vreme bahatih direktora koji primaju velike plate za malu odgovornost i nerad je prošlo. Novi zakon o radu doneće srpskoj ekonomiji značajno povećanje efikasnosti.

Optimus

pre 9 godina

"Novi ce doci konkursom" pa i veliki broj sadasnjih je dosao konkursom... Mozda je problem u konkursu, dovedite napokon merodavne i kvalitetne ljude na ta mesta i ne mesajte se puno u rad !

Bravo

pre 9 godina

E sada treba da se ispita šta će u EPS-u toliko direktora još malo pa više direktora nego radnika kakva bahatost i neodgovorno ponašanje.Ovo je nadam se samo prvi korak u čišćenju svih tih direktora i nepotrebnih i nesposobnih kadrova.

niki24

pre 9 godina

Da se smene svi koji ne rade, a dobijaju pare. Umesto plate jednog direktora u nekim firmama može se zaposliti minimum deset radnika i još da im ostane višak. Šta više vredi 10 radnika koji stvarno rade ili jedan na funkciji koju ne obavlja? Računica je jasna.

boki

pre 9 godina

Nalažanje strateškog partnera je preko potrebno, obzirom na značaj železare za državu i vrednost izvoza koji je ona ostvarivala dok je radila punim kaapcitetom

Brainstorm

pre 9 godina

Vaterpolisti su sinoć pokazali sva tri kvaliteta koje Vučić pominje pozivajući se na Angelu Merkel. I mi ostali koji se ne bavimo vaterpolom moramo da razmišljamo kao naši momci. Moramo da se borimo za kvalitet, a rezultati će doći.

dragan

pre 9 godina

A da li je neko razmisljao da smeni nesposobne lokalne direktore u Zelezari Smederevo, koji imaju tri puta vece plate od ministarai da umesto za plate ulozi taj novac u pravu proizvodnju pa da sami zaradjuju platu. Stanje na trzistu celika nije tako lose

fer igra

pre 9 godina

U redu sto kazete konkurencija,
trziste I takmicenje ali Vi treba da obezbedite fer uslove za sve
takmicare a to je problem jer ne vaze isti uslovi za ucesnike na tom trzistu.

dex

pre 9 godina

Za tri dana novi porse u Srbiji, za petnes dana bolji zivot, ustari za 2 godine. Nema korupcije, pojedinac nije jaci od drzave, necemo smanjivati plate i penzije, nece poskupeti struja,Mali nece biti kandidat za gradonacelnika.... Tako mogu do sutra sa obecanjima koje nije ispunio, samo za one koji veruju u deda mraza. Stvarno smo obecana zelja, samo obecanja....

Sebastijan

pre 9 godina

"Ići će njihova razrešenja na sednicu vlade, a novi će doći konkursom"
A mi pricamo da se smanjuje upravo broj direktora,sefova,nacelnika i da se centralizuju,a oni samo zamenjuju.
Vucicu spreman dam nakon 14 godina ponovo da izadjem na izbore.
Druze Vucko,skrenuo si s puta,nece me vise akati ni Tadicev kurta,ni tvoj Murta

Da nisi i ti postao vojvoda, kad tako pametno zboriš ?

pre 9 godina

"..što mi je čak i (nemačka kancelarka) Angela Merkel više puta ponovila - tržište, konkurencija, takmičenje.."

Ahaa, prvo ti odseku noge i ruke sankcijama, bombardovanjem i otimanjem teritorije, a onda traže da trčiš sa njima...fini neki ljudi i iskreni prijatelji, treba ih slušati.

Nego,da nije i tebi cenjena Angela dala čin vojvode, kad tako pametno zboriš ?

crni domino

pre 9 godina

Cepaj, cepaj delijo radikalski, bez pardona, bez obrazlozednja, tek tako, e da bi ustedeo neku paricu, a da je napravis, e to neznas a Premijer si!
Jednoga dana, uskoro, procitacemo: Vucic "leti" zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja, imenovanja nesposobnih naprednjaka na visoke polozaje sa sumnjivim diplomama, sumnjivim doktoratima, sumnjive strucnosti, aflatoksin odluka o trovanju nacije, tajnih ugovora i finansijske propasti drzave...!

franz ferdinand

pre 9 godina

sem Bajatovića...
Tržišni principi ne važe u burazerskoj ekonomiji. Kako bi - svi i sve preko veze al "ajte vi tržišno" i na kraju "ko vam kriv"..licemeri.

aKaDemiK

pre 9 godina

ima 300 direktora u eps-u??? eps ce biti prodat, pa zbog toga se i smenjuju.
a ovih 5 u javnim preduzecima ce da leti ali druga petorica (ubedjen sam strucnjaci, nikako po partijskoj osnovi!?) ce da dolete!

pecko

pre 9 godina

Dosla maca na vratanca...mnogi su umislili da mogu da budu direktori a da su im rezultati katasrofalni i jos da za to nikad nece odgovarati jer prethodnih godina uglavnom su cistacice bile krive za sve. Svaka cast direktorima koji su svoj posao radilu savesno i cije firme su na zdravim nogama.

Mikica

pre 9 godina

Došlo doba da se polažu računi. Bilo je i previše vremena gde su mogli da šišaju budžete preduzeća i da im se može. Svako ko ne radi za firmu i državu nije ni direktor, odmah mu uručiti nepovratnu kartu.

Prof. dr.

pre 9 godina

Vreme je da se direktori biraju putem konkursa i da se manemo postavljenja prema "zaslugama za minuli rad". Verujem u sposobnosti da se preduzeca pokrenu samo kroz fer konkurse i izbor najboljeg strucnog lica!

pera detlic

pre 9 godina

Opet najava! Bas mi ih je zao! Sve mislim da ce svih trista dobiti otkaz, a potom se prijaviti na biro. Mozda dobiju i otpremnine po starom zakonu o radu, sve ful, jer novi zakon stupa na snagu, zamislite, u utorak.

Optimus

pre 9 godina

"Novi ce doci konkursom" pa i veliki broj sadasnjih je dosao konkursom... Mozda je problem u konkursu, dovedite napokon merodavne i kvalitetne ljude na ta mesta i ne mesajte se puno u rad !

crni domino

pre 9 godina

Cepaj, cepaj delijo radikalski, bez pardona, bez obrazlozednja, tek tako, e da bi ustedeo neku paricu, a da je napravis, e to neznas a Premijer si!
Jednoga dana, uskoro, procitacemo: Vucic "leti" zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja, imenovanja nesposobnih naprednjaka na visoke polozaje sa sumnjivim diplomama, sumnjivim doktoratima, sumnjive strucnosti, aflatoksin odluka o trovanju nacije, tajnih ugovora i finansijske propasti drzave...!

samo tetki da odnesem lek

pre 9 godina

Smeniš 300 direktora, koji verovatno nisu odani kilavom premijeru, da bi postavio 300 drugih odanih i verovatno sa segamega znanjem - napredne reforme. A o laži o ispunjenih obećanja iz ekspozea samo ću reći - veću glupost odavno nisam čuo. Najnesposobnija vlast u zadnjih 50 godina.

Bravo

pre 9 godina

E sada treba da se ispita šta će u EPS-u toliko direktora još malo pa više direktora nego radnika kakva bahatost i neodgovorno ponašanje.Ovo je nadam se samo prvi korak u čišćenju svih tih direktora i nepotrebnih i nesposobnih kadrova.

dan d

pre 9 godina

U EPS-u su plate bezobrazno velike, spremačica ima platu kao inspektor u policiji, a o broju direktora nema svrhe ni govoriti, ja ih ne bi smenjivao nego bi pola direktorskih funkcija ugasio.

Ironija

pre 9 godina

A Bajatovic, on ima platu 3 miliona dinara (direktor Srbija gasa i jos 3 upravna odbora) mada mu firma fino posluje samo dve milijarde evra u minusu

Brainstorm

pre 9 godina

Vaterpolisti su sinoć pokazali sva tri kvaliteta koje Vučić pominje pozivajući se na Angelu Merkel. I mi ostali koji se ne bavimo vaterpolom moramo da razmišljamo kao naši momci. Moramo da se borimo za kvalitet, a rezultati će doći.

Lovac na trolove

pre 9 godina

Vlada u najavi najavljuje smene direktore u javnim preduzećima koji počinje za par dana. Šta li če sad smisliti trolovi kako bi iole napali premijera?

Todor

pre 9 godina

Mnogo je direktora koji misle da su drzavna preduzeca njihovo vlasnistvo. Ponasaju se bahato i neodgovorno. Moramo smeniti svakog ko krsi zakon i ko nema odgovarajuce rezultate.

Mikica

pre 9 godina

Došlo doba da se polažu računi. Bilo je i previše vremena gde su mogli da šišaju budžete preduzeća i da im se može. Svako ko ne radi za firmu i državu nije ni direktor, odmah mu uručiti nepovratnu kartu.

Zorka

pre 9 godina

To sto je neko direktor, ne znaci da na toj funkciji mora da ostane vecito. Svidja mi se ovo sto Vucic planira. Svi koji nisu postigli neke rezultate treba da se smene.

CAO CAO

pre 9 godina

Aco , kulturno se pozdravi sa njima i do vrata preduzeca ih isprati sa zeljom da se ne vracaju.A ono sto su uzeli neka vrate i cao cao brate...

PU+Ž

pre 9 godina

I treba da budu smnejeni svi koji nisu radili svoj posao kako treba, ima ova zemlja mladog i sposobnog kadra koji to može da odradi.Cenim Vučićev stav što pokušava da pronađe rešenje za neuspele privatizacije naših propalih fabrika.

doktor

pre 9 godina

Nadam se da će jedan od tih biti Bajatović, koji je javno bez ikakvog srama rekao da ima platu dva miliona dinara. Podržavam Vladu da smeni sve ove direktore i nadam se da sledeći neće imati tolike plate.

fiona

pre 9 godina

Leti leti moj golube beli!!A mislili su da će doveka da se bogate a ništa da ne rade,, krivice ne snose!!E pa doslo vreme da sse stavri menjaju!!!

Lence Jelence

pre 9 godina

Mnogi direktori su na ova mesta postavljani jer su nudili svoje znanje i marljivost. Jedini problem u svemu tome sto su samo pokazali raspnistvo i nemar! Bas zato i podrzavam smene i dolazak novih ljudi na rukovodece polozaje putem konkursa, i nikako vise!

Prof. dr.

pre 9 godina

Vreme je da se direktori biraju putem konkursa i da se manemo postavljenja prema "zaslugama za minuli rad". Verujem u sposobnosti da se preduzeca pokrenu samo kroz fer konkurse i izbor najboljeg strucnog lica!

Vlado

pre 9 godina

Sve u svemu za prvih sto dana sam zadovoljan sa radom Vlade.Kad se smene direktori koji ne rade i dodju novi,bice bolje i u tim preduzecima.Do sad smo gledali kako direktori vode preduzeca do penzije,bez obzira kavi su i sta rade.

zipa zonfa

pre 9 godina

Moralo je da dođe do čistke, premijer ne želi da gleda ljude oko sebe koji samo sede i ništa ne rade, ili ako rade, to je isključivo zarad ličnie dobiti, taj film više neće da gledaju, kao i svako ko se ponaša u skladu s ovakvim ljudima!

dex

pre 9 godina

Za tri dana novi porse u Srbiji, za petnes dana bolji zivot, ustari za 2 godine. Nema korupcije, pojedinac nije jaci od drzave, necemo smanjivati plate i penzije, nece poskupeti struja,Mali nece biti kandidat za gradonacelnika.... Tako mogu do sutra sa obecanjima koje nije ispunio, samo za one koji veruju u deda mraza. Stvarno smo obecana zelja, samo obecanja....

Anastasija

pre 9 godina

Trebalo je njih još davno smeniti,ali je podjednako bitno napraviti sistem odgovornosti da se ne bi i u budućnosti ovako neodgovorno rukovodilo javnim preduzećima.

Darko1

pre 9 godina

Vučić je trebao i pre da se reši bahatih direktora, ali to je moćan lobi. Njima služe stranke i svaka vlast koja dođe. Još malo pa će i sindikat napraviti da sačuvaju svoja "prava" :)

toyota

pre 9 godina

Samo napred Vučiću, rasteraj bandu koja godinama uzima narodne pare bez razloga. Šta će 600 direktora u EPS. Voleo bih da znam koliko ih ima u Toyoti, General motors.... Verovatno manje nego u EPS-u.

Aco

pre 9 godina

Vlada sprovodi najavljene reforme.Čini mi se da će te reforme doneti boljitak društvu. U svakom slučaju podrška vladi da završi što je započela.

pecko

pre 9 godina

Dosla maca na vratanca...mnogi su umislili da mogu da budu direktori a da su im rezultati katasrofalni i jos da za to nikad nece odgovarati jer prethodnih godina uglavnom su cistacice bile krive za sve. Svaka cast direktorima koji su svoj posao radilu savesno i cije firme su na zdravim nogama.

Bojan

pre 9 godina

Dočekasmo i to, vreme bahatih direktora koji primaju velike plate za malu odgovornost i nerad je prošlo. Novi zakon o radu doneće srpskoj ekonomiji značajno povećanje efikasnosti.

A.D.I.D.A.S.

pre 9 godina

Većina direktora već decenijama ne daju nikakve doprinose, a s druge strane su sposobni da zadovolje lične prohteve, to znaju.. E, nema više toga, mnogo vremena je moralo da prođe kako bi dočekali ovaj trenutak, jer da je opstala prošla vlast, mi bi u ovom trenutku bili Grcka!

Labud

pre 9 godina

Promene u javnim preduzećima su zaista neophodne. Mnogi direktori će opravdano biti smenjeni. Svako ko loše obavlja svoj posao će morati što pre da napusti svoju poziciju, a to je najbitnije. Reforme se u potpunosti moraju sprovesti, a to će sigurno uticati na bolje poslovanje i funkcionisanje ovih preduzeća.

Katana

pre 9 godina

Svako ko je na ovako visokim funkcijama mora da shvati da nema više povlastica, ni za jednog od pomenutih, moraće da poštuju svoje radno mesto, a ne da ga koristi kako bih zadovoljio svoje lične interese, prošlo je to vreme, sada je kod nas borba protiv korupcije i kriminala nikada jača!

asus

pre 9 godina

To je ono što nam treba, da svako zavisi od rezultata koje postigne. Bravo za Vučića, možeš da se zoveš kako god, ali ako nemaš rezultat iza sebe pokušaće neko drugi. Svaka čast.

straight jackin'

pre 9 godina

Samo da Vlada u što kraćem roku vidi šta će s Železarom, koliko shvatih, u pitanju su Amerikanci, ali kako god, samo da ne bacamo tolike pare u vodu, bukvalno... Što se tiče direktora i svih ljudi koji nisu sposobni da rade svoj posao kako treba, ili ga rade u svoju korist, urgentno ih treba smeniti, kao što to premijer i čini !

Fatality

pre 9 godina

Ovako se već rade ozbiljne i odgovorne mere, samo oštro prema nesposobnim kadrovima, kao i onima koji nisu glupi, već su toliko bahati i bezobrazni, da smo sada u ovako teškoj situaciji, samo zbog takvih ljudi, i treba da smeni sve koji nisu zaslužili da budu na takvim pozicijama!

pera detlic

pre 9 godina

Opet najava! Bas mi ih je zao! Sve mislim da ce svih trista dobiti otkaz, a potom se prijaviti na biro. Mozda dobiju i otpremnine po starom zakonu o radu, sve ful, jer novi zakon stupa na snagu, zamislite, u utorak.

GospojinkaP

pre 9 godina

Samim tim što je osvario toliko toga od planiranog u ekspozeu govori koliko je realno postavio ciljeve, i sa koliko posvećenog rada premijer uspešno vodi ovu zemlju ka EU, ne narušavajući dobre odnos esa Rusijom.

Nišlija

pre 9 godina

Gospodine Premijeru, svaka Vama čast. Napokon se mora stati na put,aroganciji,bahatosti,pohlepi,nadmenosti,direktorima javnih preduzeću ovde u Nišu. Imenovani sa svojim stavom,postupcima iritiraju građane našeg grada,posebno sa "gomilanjem" funkcija,bivšim i sadašnjim.Pojedini direktori primaju osim visoke direktorske plate,i penzije,kada običan narod nema niti posla,niti je u mogućnosti da doživi penziju.Upada u oči da neko ima dva ili više primanja,a neko nema osnovnih uslova ni za život.Ovde u Nišu smo doživeli,da se bez ikakvog upozorenja,vrši nekontrolisano isključenje struje,tako da više od pola grada ostane bez struje,čak i sportskom centru Čair,pred odigravanje utakmica reprezentacije Srbije.

Poseidon

pre 9 godina

Vreme je da se neradnici saseku iz korena, i napraviti velike izmene, jer su mnogi direktori bili zalepljeni za fotelje, i mislili da su oni jedini koji mogu obavljati odredjene funkcije.

GAVRULO

pre 9 godina

Ipakm ima neke selekcije, ne lete svih 6oo , duplo manje, i u redu je, terba sagledati rezultate svih i na osnovu njih smenjivati i unapredjivati, ne treba zaboraviti na unapredjenja onih koji su pošteni, stručni,uspešni u poslovanju i sa poštenim odnosom prema radnicima

McKifla

pre 9 godina

Vucic : Za dva dana "leti" 300 direktora

Jel treba neka pomoc, fizicka recimo da taj postupak skratimo na sto kraci period. Koliko nas ima koji bi pomogli i jedan radni dan bice dovoljno da temeljno ocistimo sve drzavne firme od partijske trulezi koja unistava ovu drzavu i ovaj narod.

bambus

pre 9 godina

Treba da izlete kroz prozor. Ko zna koliko su na ime plata i dnevnica uzeli državnih para. EPS treba da ostvari što veći profit i da ga uplati u budžet i na taj način olakša opštu državnu štednju.

Francesko

pre 9 godina

Nema oprastanja i davanja neke “druge sanse”, one koji su uspeli da se obogate preko noci i mislili da su nedodirljivi treba odmah skloniti, a dovesti kvalitetne i strucne kadrove.

comi

pre 9 godina

@ (Dokle..., 26. jul 2014 10:12)
"Mi ćemo naš ugovor sa ‘Etihadom’ pokazati pre 16. marta“
http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=881186#k13340981

covek nije rekao koje godine :)

Hestija

pre 9 godina

Direktori koji će biti smenjeni nisu svoj posao radili kako treba, već na štetu radnika i preduzeća. Svi direktori javnih državnih preduzeća koji su oterali firmu u još veće dugove moraju biti kažnjeni. Aleksandar Vučić neće tolerisati nerad i bahatost direktora. Drago mi je što je odlučio da će direktori biti smenjeni. Železera Smederevo i sve druge kompanije od kojih Srbija ima korist moraju da budu profitabilne kompanije, koje će pokrenuti našu privredu, proizvodnju i industriju. Svaki rad i trud mora biti nagrađen, zato su građani pohvalili premijera, koji je uradio sve kako bi građani kroz dve ili tri godine živeli bolje.

zule

pre 9 godina

čovek koji za tri godine nije uspeo da prebroji zaposlene kod države i nije uspeo da prebroji službene automobile još uvek ima obraza da nešto najavljuje.kad primitivci uzjasu na vlast ispadnu iz igre dostojanstvo i čast,a vi botovi probajte ovo da shvatite pa onda lupajte minuse do mile volje. pomozi nam Bože.

Sve same obmane, prevare i laži

pre 9 godina

Svaka čast Vučiću, za samo par meseci:
01. Hleb je 3 din. kao što je i obećao 02. Objavio je spisak donatora
03. Ukinuo je pretplatu za RTS 04. Objavio je ugovore sa Fijatom
05. Objavio je ugovore sa Etihadom 05. Do kraja marta 2014. je rešio probleme u fabrici "Jumko" 06. Uveo je red u korišćenje službenih vozila
07. Spustio je granicu aflatoksina na 0.05% 08. Doveo je "Ikeu" do proleća 2014. god. 09. Objavio je istinu o "Politici" i "Večernjim novostima" 10. Zaustavio je partijsko zapošljavanje
11. Siniša Mali, kao što je i obećao nije gradonačelnik Bgd-a
12. Napravio je najmanju vladu, sa samo 15 ministara 13. Ne sarađuje sa URS-om 14. Ni Bog ga nije spojio sa Dačićem 15. Struja je jeftinija za 20%, i preko dana jeftina 16. Smanjio je zaduživanja 17. Nova Vlada je sastavljena od dr 18. Hidroelektrana i termoelektrana su izgrađene
19. Smanjio je nezaposlenost u Srbiji 20. "Srpski Mercedes" se vozi u celoj Evropi 21. Ukinuo je funkcije državnih sekretara 22. Izgradio je kanal Dunav-Morava-Vardar-Egejsko more 23. Obezbedio je deset milijardi evra investicija 24. Napravio je fabriku čipova sa Emiratima 25. U Srbiji se prave delovi za Boing i Erbas 26. Nije smanjio penzije, kao što je i obećao 27. Gledamo Bolji život kao što je i obećao 2014.
28. Nema cenzure medija 29. Rešio je sporne privatizacije 30. Osim njega i Đinđića, niko se nije bavio Zakonom o radu 31. Bus plus sistem je raskrinkan 32. Maketa "Beograd na vodi" je bla bla...

MA DOSTA JE BILO!!!

leteće najpošteniji kao i uvek

pre 9 godina

Vučiću,predpostavljamo da direktor železare neće leteti bez obzira na ono što radi,jer je i došo kao poslušnik stranke?

Da nisi i ti postao vojvoda, kad tako pametno zboriš ?

pre 9 godina

"..što mi je čak i (nemačka kancelarka) Angela Merkel više puta ponovila - tržište, konkurencija, takmičenje.."

Ahaa, prvo ti odseku noge i ruke sankcijama, bombardovanjem i otimanjem teritorije, a onda traže da trčiš sa njima...fini neki ljudi i iskreni prijatelji, treba ih slušati.

Nego,da nije i tebi cenjena Angela dala čin vojvode, kad tako pametno zboriš ?

Sonja

pre 9 godina

Pre 15 dana kad je Vucic pregovarao sa Rusima isplo je da im poklanja nesto sto vredi ko zna koliko.Nema potrebe da drzava vise baca pare na plate,ako ne mogu toliko da zarade bar za svoje plate onda cemu to?Nisu oni nista bolji od bilo kog radnika u Srbiji sto je ostao bez posla a te pare drzava moze pametnije da iskoristi.

Kantar

pre 9 godina

Godinama trpimo ovakve (ne)ljude, konacno da im neko stane na put i skloni ih sa mesta direktora, moraju da shvate da vremena nisu ista, da ne postoje vise zasticenih ljudi, koji ce se ponasati neodgovorno prema drzavi!

za raleta

pre 9 godina

Vučiću proglasi bakrot države, uvedi vanredno stanje, ispitaj svačiju imovinu u zadnjih 20 godina, oduzimaj svima koji namju dokaza kako su je stekli.. Za to imaš podršku naroda i to je jedini način da država krene na zdravim osnovama dalje. Bezobrazne dugove što su bivše vlasti pravile ne treba priznati i tražiti od poverilaca da ako žele da se namire nek otpišu deo duga.
(Ranko, 26. jul 2014 13:58)
Evo ovako sine Ranko kad bi krenuo da ganja te koje bi ti da ganja onda bi morao i sebe da ganja jer je samo za koktel i prezentaciju potrosio dve svoje godisnje plate.A i svog Tomu koji ne znam na koji nacin je steo onako mnogo nekretnina i celo selo Bajcetinu bi morao da ganja a i Toma ko i on bio vec u vlasti bas u tom periodu zadnjih 20 godina. Onda bi morao da objasni odakle mu pare za jos jedan stan i mnogo toga jos. vodja bi isto bi morao da objasni kako se njegova klapica preko noci docepala silnog novca i nekretnina kao i predhodni. Necu da navodim imena ali zna se o kojima je rec. Trece dugovi koji su pravili predhodni znas i on je napravio do sada preko 4,5 milijardi evra a i pravio ih je kad je bio u vlasti krajem devedesetih . A da trazis da ti neko brise deo dugova koje si napravio kao drzava a uzeo pare preko eh sine Rale pa to ne moze tako. Mnogo si mi ti nesto pametan na kratke staze ko i vodja ti tvoj. Sve sama demagogija.
Ekonomija ne fercera tako sine Rale

Paklena pomorandža

pre 9 godina

A zašto tek sada smenjujete 300 direktora eps - a, kada su u decembru a u decembru ugurano na stotine sns pijavica u taj isti EPS !!!!!!!!!!!

Aki

pre 9 godina

O cemu prica ovaj indijanac?Sta je ispunio?Iz meseca u mesec se gore zivi, cene skacu, poskupela registracija vozila za 45%, malina prosle godine 215din, ove 180din,struja ide od jeseni za 30%, sto povlaci i ostala poskupljenja, visnje narod nije ni brao, o tome se cuti, air serbia belezi vece gubitke od jata, a arapi nisu ulozili ni 1e.Moze li neko da kaze jednu dobru stvar koju je ova vlada uradila za nas obicne gradjane, koji radimo za 5 l benzina dnevno.

Milan1989

pre 9 godina

Samo cvrsta ruka moze doprineti da direktori zasuku rukave i pocnu nesto stvarno da rade,a ta cvrsta ruka mora biti covek koji trenutno ima najveci autoritet ne politickoj sceni,jer drugacije ne bi imalo efekta.

VesnaT

pre 9 godina

Neminovno je otpuštanje s posla u javnim preduzećima, ali je cilj da se višak radnika prelije u privatni sektor, a novi Zakon o radu trebalo bi da omogući brže zapošljavanje u privatnom sektoru, jer poslodavcima pruža brojne olakšice. Pre svega i najvažnije, neće se bojati da ukoliko zaposle radnika, kasnije neće moći da mu ispostave otkaz, ukoliko se pokaže da je neradnik. Ovo su proste stvari. Ne znam zašto ih je tako teško shvatiti.

HAJDI

pre 9 godina

Ovo je primer da premijer , kako pojedini kazu samo najavljuje, ne radi tako nego i ostvari to sto obecava.Sigurna sam da ce ocistiti javni sektor od silnih neradnika.

fer igra

pre 9 godina

U redu sto kazete konkurencija,
trziste I takmicenje ali Vi treba da obezbedite fer uslove za sve
takmicare a to je problem jer ne vaze isti uslovi za ucesnike na tom trzistu.

vuk83

pre 9 godina

Konačno je neko rešio da se uhvati u koštac sa samoživim ljudima koji se nalaze na direkrtorskim mestim. Firme u gubitku, a diroktori imaju veće nego najbolji menadžeri.

Nista novo

pre 9 godina

Da sklonimo njine i turimo nase. Sve gori od gorih. I covece prestani vise da najavljujes. Ja nista novo i dobro nisam videla.Pa kao da Je tesko voditi drzavnu firmu, pa to bi svaki zaposleni znao samo da ih ostavite na miru. Da javna preduzeca ne vode politicke kampanje na svoju stetu, a po naredjenju vlasti. Asfaltiraj, daj zaposli glasace, otpusti revolucionare, izmisljaj radna mesta... Ajde da vidimo ko zivi bolje... Niko... Hocu da zivimo kao sav normalan svet. Muka mi je vise od ove drzave. Ja koja sam uvek gajila nadu da ce biti bolje definitivno odlazim iz ove zemlje.

Peruca

pre 9 godina

Svi koji su radili protiv države i ponašali se bahato sve vreme dok su radili na ovako ozbiljnim i odgovornim funkcijama, moraju biti momentalno sankcionisani, niko više neće niti želi da toleriše ovakvo ponašanje!

Miss Mary

pre 9 godina

Bez obzira sto su neki sumnjali u Vucica, sada ce polako ali sigurno da menjaju svoje misljenje jer se desavaju ovakve stvari kao sto smo imali prilike da procitamo u okviru ovoga teskta.

Milenko

pre 9 godina

Ne bih zeleo da gresim dusu prema postenim i odgovornim direktorima ali mi je zao sto je takvih jako malo. Vecina direktora je postavljena samo po partijskoj liniji a ne po svojim sposobnostima i strucnosti, zato i danas nalazimo tu gde jesmo. Smena direktora je otvaranje Pandorine kutije koja ce tek pokazati sta su sve radili i jedino u sta sam siguran da ce svaki od njih odgovarati za svoje postupke.

Tihomir

pre 9 godina

Meni jedna stvar nikada u zivotu nece biti jasna. Da je neko direktor javnog preduzeda i da gleda kako preduzece koje mu je povereno propada a on samo gleda kako ce da izvuce za sebe da izvuce sto vise koristi dok mu preduzece do kraja ne propadne. Iz tog razloga sam za smenu svih takvih direktora i za iskorenjivanje te pojave u nasem drustvu.

Sebastijan

pre 9 godina

"Ići će njihova razrešenja na sednicu vlade, a novi će doći konkursom"
A mi pricamo da se smanjuje upravo broj direktora,sefova,nacelnika i da se centralizuju,a oni samo zamenjuju.
Vucicu spreman dam nakon 14 godina ponovo da izadjem na izbore.
Druze Vucko,skrenuo si s puta,nece me vise akati ni Tadicev kurta,ni tvoj Murta

aKaDemiK

pre 9 godina

ima 300 direktora u eps-u??? eps ce biti prodat, pa zbog toga se i smenjuju.
a ovih 5 u javnim preduzecima ce da leti ali druga petorica (ubedjen sam strucnjaci, nikako po partijskoj osnovi!?) ce da dolete!

Рокфелер Сканк

pre 9 godina

Држава више не може да трпи овакве кадрове, овакви људи су нас и довели до ивице банкротства, због таквих сада испаштамо, али, „ничија до зоре није горела“, тако да је напокон дошло време да се уклоне лоши људи!

Sistemski

pre 9 godina

Treba shvatiti da posle pljacke koja je organizovano trejala vise od decenije i gde je iz tih preduzeca izvuceno mnogo kapitala i svega ostalog, bice potrebno minimum toliko da se ista ta preduzeca konsoliduju . Sve odlazi u bankrot a 'uspesni' nikad bogatiji' ?!

boki

pre 9 godina

Nalažanje strateškog partnera je preko potrebno, obzirom na značaj železare za državu i vrednost izvoza koji je ona ostvarivala dok je radila punim kaapcitetom

SofijaS

pre 9 godina

Trebaju nam reforme koje ce stititi radnika a kaznjavati neradnika i koje ce dovesti do porasta prihoda i smanjenja rashoda. Moramo voditi racuna o Srbiji i boljoj buducnosti nase dece, a ne da svesno jurimo u bankrot.

vraćajte oteto

pre 9 godina

Za železaru bi vam bilo najpametnije da rešenje nađete u narednih nekoliko dana a ne nedelja!I da prestanete da štitite direktore koji su u strahu od rusa,i da zato dovodite opet amerikance.I prestanite da zamlaćujete narod svi znamo šta se radi u železari,samo vi prelazite preko toga.I nije vam pametno što niste radnicima vratili otetih 20% od plate.Nema logike da uz onolike direktorske plate i automobile i onolike plate sindikalaca radnici primaju ispod proseka.Kakva je to firma?

Yolanda

pre 9 godina

Nema više zloupotrebljavanja službenih funkcija, svi direktori koji su radili protiv države, ili su prosto nesposobni trebaju da se sklone, šta će nam tako loši kadrovi, a što se tiče Železare, ja bih stvarno volela da se jednom za sva vremena reši to pitanje, jer mnogo novca država mora da daje na godišnjem nivou, moraće ovo urgentno da se reši!

DALI - JE - TO - MOGUCE

pre 9 godina

Svi oni koji su suminjicavo vrteli glavom na svaku javnu izrecenu rec od strane Aleksandra Vucic koliko vec sutra ce se uveriti da to nisu bila prazna obecanja, vecina i direktora koji su pred izlaznim vratima te njegove reci nisu shvatili ozbiljno. Eto konacno docekasmo i to, vreme bahatih direktora koji primaju velike plate za malu odgovornost i nerad je proslo. Sada ce oni koji budu izabrani na konkursu ce morati dobro da se zmisle kako misle da vode preduzece. Novi zakon o radu donece srpskoj ekonomiji znacajno povecanje efikasnosti.

Don t vori bi hepi

pre 9 godina

Sreća naša pa će doći do seče direktora, ko zna šta su sve radili koristeći svoj položaj, neće premijer džabe da raskrinka ovako bahate kadrove, nema više nikakvog smisla da ostanu na svojim foteljama i dalje iskorišćavate svoju preozbiljnu funkciju!

Dusan iz Srema

pre 9 godina

Podrzavam nameru da se na rukovodeca mesta u javnim preduzecima postave kvalifikovani menadzeri, kroz javne konkurse koji ce biti raspisani nakon smena direktora odgovornih za trend losih stanja u istim preduzecima.

pera

pre 9 godina

Neka Gospodin premijer poseti firmu Pupin Telecom a.d Batajnicki put23, i pogleda sliku i prliku drzave.Direktor vozi kola od 24000eura,a radnici ne primaju palte 3 godine.

Ka Tice

pre 9 godina

Samo neka lete, takvi ljudi ne zasluzuju da budu na ovako odgovornim funkcijama, premijer ne zeli da nam zemljom upravljaju nesposobnjakovici I prevaranti!

steva

pre 9 godina

A jel to znači da će i 300 hirurga imati posla,jel kako kažu srasle im guzice u direktorsku fotelju pa sad treba to nekako da se odvoji.

hilux

pre 9 godina

Koga bre ovaj vise laze?Evo npr u HE Bajina Basta srednjoskolski profesor doveden da bude direktor. Kakav konkurs kakvi bakraci. Smeje se ceo grad, a Srbija ce prvom prilikom da zaplace kad HE iskoci iz sistema. Vucic je pogubio sve kompase i vodi drzavu pravo u ambis.

Golub50

pre 9 godina

Sve je to posledica stranackog zaposljavanja i obavljanja izmisljenih funkcija u prethodnoj deceniji. Tako i u nasem gradu pouzdano znam da distribucija ima preko pet direktora sto je po meni mnogo.

Saška Petrić

pre 9 godina

Na prvom mestu za smenu treba da bude Milan Krkobabic u paketu sa "njegovim DS" direktorima radnih jedinica koji unistavaju Postu

sumorni

pre 9 godina

"Eto sta nam je ostalo od prethodnog rezima-300 clanova jagnjece brigade!
(Dusan, 26. jul 2014 18:56)"

Od Vučić-Dačić režima?

Taj je prethodni.

Jesen stiže dunjo moja

pre 9 godina

Ne razumem ove tzv sindikaliste povodom kritika o novom zakonu o radu. PO starom, 350 hiljada radnika je dobilo otkaze. Nameće se jedno prosto pitanje: Gde su bili tada vođe sindikalista i sindikati?

Glorija

pre 9 godina

Da, prvi put ti, Vučiću, verujem. Leteće 300 direktora, ali ne tvojih koje si već pre nekoliko meseci postavio. Još jedna farsa kao sa onom "balerinom" od ministra Krstića.

dex

pre 9 godina

Ovaj... Odradjeno.je 10 od 11 stvari iz ekspozea? Koje su to stvari? Ili je toliko bedan ekspoze da su ga za 3 meseca odradili?!? Pa on je Supermen i Betmen u jednom.

Profesor

pre 9 godina

Lete, lete, lete, lete direktori!
Leti, leti, leti, leti Etihad!
Lete, lete, lete, lete srpski vozovi!
Sve leti u Srbiji u poslednje vreme...

nessa

pre 9 godina

samo plate nisu smanjene?ha ha h ah ahhahahaha pa skidaju mi 5000 din od plate...a povecanje sam imao 2 posto za 10 god...stanarina bila 12.5 sad mi je 15.5 struja bila 2500 sad 4500 telefon bio 500 sad mi je 700 ebe se nama za direktore...snaci ce se oni obezbedili su pokolenja

monte-video

pre 9 godina

Jao koje hvalisanje....! Jadni ovi botovi jer ne razmišljaju sopstvenom glavom! Niš bre niste uradili! Poskupelo sve, povećala se nezaposlenost i sve više srljamo...

ANTIPROTIVAN

pre 9 godina

U ovog naroda je stvano pamet kratka, PV ne vlada ovom zemljom 100 dana vec dve i po godine, ako u EPS ne valja valjda je i Zorana kriva za to pa ona je i dovela Obradovica & CO. PV je lepo obecao da cemo od kraja 2014 ziveti bolje. Nista od toga, u opticaju su 2017-18. ? Sad cujemo da su oni koji su dizali plate i narocito penzije !!! bili zlocinci i kriminalna vlast. Malo morgen sto bi reko Sloba. Ako je neko ponizen u zadnjih 20 godina to su penzioneri vecina koja je mukotrpno radila i stvarala u Titovoj epohi i u vreme sancija. Koliko se secam PV je dok su dizali penzije trazio granicu na liniji Karlovac-Ogulin-Virovitica. Sada ce da ih spase, pa smanji im penziju za 70 posto i obezbedi besplatnu parcelu napredno nema sta. Toliko o odgovornoj vlasti, gde svaki dan citamo kako posteno napredni direktori krkaju bifteke i ribu uz skupa vina... Odgovorno nema sta.

saravalovinovacki

pre 9 godina

Iz naslova bi se dalo zaključiti da Air Srbija ima čarter let ka nekom egzotičnom odmaralištu.
Dalje iz teksta sam video da sam bio u zabludi. U pitanju je samo "sjaši Kurta da uzjaši Murta" varijanta a za ove "sjašene" će se naći već neko uhlebljenje... po starom oprobanom receptu.

jovan

pre 9 godina

Opet samo najava. Koliko je smešan ovaj čovek. Smanjite sebi radna mesta i plate. Ostavite malo ovaj napaćen narod penzionere i srednju klasu da ima šta da kupi deci za hranu. Smanjete sve plate preko 100 000 na razumnu meru. I niko ne sme da ima dve plate

bogdan

pre 9 godina

Potpuno su izgubili kompas.Smetaju im penzije i pet direktora.Neka u sledeće dve godine svim ali SVIMA koji primaju plate iz budžeta a iste su veće od proseka ,isplaćuju PROSEČNE plate i ostale prinadležnosti.Tako će i članovi Vlade ,Skupštine a i ostali iz raznih agencija da vide uživo kako živi narod.A i pokazaće patriotizam i odreći će se privilegija.Imaju oni dosta na računima neće umreti od gladi.

bežim odavde

pre 9 godina

300 direktora u EPS-u?? Pa koliko ih je tamo? Nije ni čudo što su javna preduzeća gubitaši. Jujuju srmota!!! To samo kod nas ima. Nigde više u seclom univerzumu!!!

mali

pre 9 godina

Jadna li je ta vlada kad za uspeh obecava da eto nece u narednom periodu doci do otpustanja 350 000 radnika,a ne ono sto nama treba,a to je da zaposle ljude. Gde je tu onda napredak?

dragan

pre 9 godina

A da li je neko razmisljao da smeni nesposobne lokalne direktore u Zelezari Smederevo, koji imaju tri puta vece plate od ministarai da umesto za plate ulozi taj novac u pravu proizvodnju pa da sami zaradjuju platu. Stanje na trzistu celika nije tako lose

Mihajlo

pre 9 godina

Cim je procurila vest da su Rusi zainteresovani za zelezaru odmah su se radnici pobunili kako imaju bolja resenja.Knjizice svima u ruke ja necu da radim za druge.

murajsam

pre 9 godina

ama covece prvo smanjite broj poslanika, ukinite nadzorne odbore, smanjite enormne plate i penzije, ukinite nebulozne agencije, pohapsite obesne predsednike opstina, ocistite policiju tuzilastvo i sudstvo od sljama, ogranicite max platu u drzavnim firmama na 1000 evra pa ko hoce hoce, ko nece ima ko hoce, pohapsite lopove ali SVE lopove i sto je najglavnije izbacite politiku iz JP ali ne kobajagi

Stolicak

pre 9 godina

Najbolje bi bilo za gradjane da se ti sam smenis a sto se tice ispunjenja tvojih obecanja , obrnuto je, 92 % nisi ispunio od obecanih obecanja. To je moje misljenje kao jedan vrlo stari gradjanin i koji ne pripadam ni jednoij stranci ili politickoj oipciji a svako ima pravo na svoje misljenje pa i ti pa i ja !

rudar misko

pre 9 godina

imam jedno pitanje za sve ovde citaoce ...sta ce biti sa tim smenjenim direktorima?mislite da ce dobiti otkaz e pa nece bice rasporedjeni na druga mesta a postavice novozaposlene putem konkursa,i sta vam to govori ...jos zaposljavanja oko 600 ili vise i opet na grbaci naroda..djabe mi pisemo komentare i lupamo minuse ili pluseve kada se opet zaposljavaju politicki ili nedovrseni menadjeri bez dokazanog uspeha u nekoj oblasti...e moji srbi pukli smo ko tikva...
budite ljubazni objavite komentat radi istine

Srbin

pre 9 godina

Uopste mi nije jasno kako ovog Vucica nije sramota da daje ovakve izjave. Ispunili 10 od 11 stvari. Daj lebati nek mi neko napise kojih je to 10 stvari ispunjeno. Prvo je ostavku podneo jedini covek koji je imao znanje i kvalitet da uradi bilo sta. Ovde mislim na Radulovica. Sad je ostavku podneo i ovaj klinac koji nije ni trebao da bude tu. U Srbiji niko ne zivi bolje, sem naprednjaka i Dacicevih bajatovica. Umesto sto se busa kako je Vlada ispunila 92% zadatih ciljeva bolje bi mu bilo da smeni sve ministre u Vladi ukljucujuci i sebe i taj posao prepusti Radulovicu i njemu po pameti slicnima...

Penzioner

pre 9 godina

Nista ne vredi smenjivanje direktora, ako u tim firmama ostanu stranacki krpelji koji ne rade nista a primaju plate. Shvati vec jednom covece da nijedna normalna drzava ne finansira nerad i neznanje i da je krajnje vreme da se vi iz vlasti dozovete pameti i da svojim ljubimcima iz stranaka objasnite da dobitak na izborima ne znaci automatski udomljavanje u javnom sektoru. Javni sektor kao i privatni mora biti efikasan i profesionalan, sto znaci da svi, ali bas svi, od portira na vratima, do generalnog direktora moraju biti profesionalci izabrani na javnim konkursima. A sta vi radite? Svaki dan i pored zabrane zaposljavanja u javnom sektoru nakrcavate isti sa svojim nepismenim i polupismenim ljubimcima, koje gledate da udomite, a strucnom svetu koji godinama ne moze da dodje do posla, a koje pas nema zasta da ugrize, govorite da otvara privatne firme. Treba da bude otkaza i to bas 350 000, jer je toliko viska u javnom sektoru. A sto se obecanja tice, pa obecali ste da cete ukinuti nepotrebne agencije pa mi reci Vucicu koju ste to ukinuli? Nijednu, ali tamo se primaju astronomske plate, ali to nema veze, to ne opterecuje budzet, jer tamo su vase supruge, svastike, deca, prijatelji. Gde je zakn o poreklu imovine, zakon bez koga nema uspesne borbe protiv korupcije? Nema ga jer da postoji, mnogi vasi clanovi i finansijeri bi vukli bukagije na nogama. Rad vlade do sada je bio katastrofalan, prema tome pred narod nemas sa cime da izadjes, narod hoce sustinske reforme a ne kozmetiku.

srb

pre 9 godina

U komentarima botovi hvale najavu kao da je Vučić već smenio sve te direktore.
Da se kladimo da, na primer, SNS direktor RTB Bor neće biti smenjen iako je za poslednjih 5 godina napravio dugove od preko 500 miliona evra, i doveo rudnike pred zatvaranje.

cist racun,duga ljubav

pre 9 godina

dzaba vam bilo botovi, ljudi su izuzetno nezadovoljni losim zivotom I ove bajke koje prica vas vrhovni poglavar ne piju vise vodu, Aleksandar Vucic I SNS moraju da odu, DOSTA!!! E sad ko ce da dodje to je pitanje,niko od prethodnika ne zasluzuje,mozda onaj Radulovic ali ...

Del

pre 9 godina

Vucic rece da ce pokazati ugovor sa Etihadom, Fiatom, rece da ce izaci na videlo ko je pokrao glasove (sa sve onom placljivom facom:), rece da penzije niko ne sme da pipne, rece da nece prodavati Telekom... Divan je, meko srce nase!

eksizunut

pre 9 godina

Za sve je kriv Boris Tadic. Za neku godinu izmena: umesto Boris Tadic bice Aleksandar Vucic.
Kakvi direktori kakvi bakraci sve treba otpustiti pa Jovo nanovo. Ovo vise nema smisla. NPR. Dunav Osiguranje.

Deki

pre 9 godina

Drzava sve dublje tone u neradu i neznanju Vucica i njegovih kadrova,a vi samo piskarajte po diktatima koje ste dobili od SNS sefova.
Znajte samo da ce posledice ovoga sta se sada desava generacije koje dolaze, vasi naslednici placati.Ako ste glupi pa radite to sto radite, da li ste i ludi?!

pedja

pre 9 godina

Direktorka Zavoda za intelektualnu svojinu- skoro 60 godina, ceo zivot upravlja, 5 godina pomocnik direktora, 3 godine v.d. direktora, 5 godina direktor Zavoda, plata 190 hiljada dinara!! Putovanja, dnevnice, uvek salje iste ljude!!!! Imenovala 5 pomocnika na sto zaposlenih!! Sve to aminovao i podrzao Boza Djelic!! Sef opste sluzbe, poceo tek da radi pre 4 godine, stigao do osmog platnog razreda, non stop ide na putovanja, a ne zna ni zbog cega putuje!! U sprezi sa SOKOJEM koji otima ogromne pare autorima!! Vucicu smenjuj to!! Svako ko radi kod direkorke je nadrljao, jer to znaci da je ugrozava, prolaze samo podanici i njenih pet direktora, od kojih nekih imaju podrdjenih po 5-6 ljudi, a sef opstih poslova-dva zaposlena a prima 80 hiljada!! Drzi za sefa ekonomije zenu koja ima 63 godine, i salje je na putovanja svaki mesec, a ova ne zna ni engleski da govori!! Sina je zaposlila u jednoj od najacih kancelarija za intelek.svojinu i ljudi su prinudjeni da rade u njihovu korist u strahu od Direktorke!! Jedini Zavod za intelektualnu svojinu Srbije u Evropi je koji nije uveo sistem opozicije za zastitu zigova i gde su najveci strucnjaci za geografske oznake porekla placeni kao pocetnici!! Dosta vise nepotizma i podanistva, autori, narod i zaposleni u Zavodu zele pravdu, da se ceni rad, a ne da 5 direktora prima plate kao svi ostali u Zavodu zajedno!! Vucicu, hitno uvodjenje reda u intelektualnu svojinu u Srbiji!! Stop SOKOJU i stop ovakvom Zavodu koji ih stiti!!!!

Asparagus

pre 9 godina

600 direktora u EPS!!! U ovoj maloj i siromašnoj zemlji ima toliko direktora i njihovih savetnika i pomoćnika da je to prevršilo svaku meru. Podržavam smenu direktora svih preduzeća koji su gubitaši a tu prvenstveno mislim na Srbijagas. Naravno mislim da uopšteno treba smanjiti broj direktora i kojekakvih funkcionera koji se postavljaju bez jasnih kriterijuma i koji siguran sam ne rade baš onoliko koliko su plaćeni a plaćeni su mnogo.

niki24

pre 9 godina

Da se smene svi koji ne rade, a dobijaju pare. Umesto plate jednog direktora u nekim firmama može se zaposliti minimum deset radnika i još da im ostane višak. Šta više vredi 10 radnika koji stvarno rade ili jedan na funkciji koju ne obavlja? Računica je jasna.

pera peric

pre 9 godina

Svi Vi koji lupate minuse cim procitate nesto sto Vam se ne svidja u vezi Vam Vaseg dragog sefa a nazalost i osobe koja nas sve vodi u propast(da se razumemo-ni ovi pre Vas nisu bili bolji,mislim na zute)-jadni ste i zalosni do zla Boga...zasto minus na komentar da treba pod br.1 uvesti i jako podrzati zakon o poreklu imovine,posle cijeg bi uvodjenja pola Srbije zavrsilo u zatvoru?Pa to je u sredjenim drzavama majka svih zakona!!Ali ne i kod nas,i jako mi je zao sto necu biti dovoljno dugo ziv da vidim kako ovaj brod koji nikuda ne ide tone na dno,sa svima nama na njemu...

ahaaa

pre 9 godina

ej sefe a da ti njih nemenjas nego ih samo otpustis? kuji ce nam 300 direkrtora u eps? znam d bi ti tvojima, da ucinis ali to kosta nas naseg novca.

Miki

pre 9 godina

300 SNS-ovca dobiće posao u javnom sektoru sa debelim platama, a sirotinji uzimaš 10% od "crkavica"!!! Pričao si u predizbornoj kampanji sasvim nešto drugo!!! Kaži da to nije istina, ako imaš morala!!!

Lovac

pre 9 godina

U redu sto kazete konkurencija,
trziste I takmicenje ali Vi treba da obezbedite fer uslove za sve
takmicare a to je problem jer ne vaze isti uslovi za ucesnike na tom trzistu.
Prepisan jedan od lepih komentara. Uz dodatak, izjava o agresivnom zapošljavanju naprednjaka. Na kraju, tvrdnja, imamo vladu, predškolski uzrast, dorasla zahtevima svojih birača. Amen.

Lobotomija

pre 9 godina

Naravno, biće postavljeni vrsni eksperti, doktori nauka sa radnim iskustvom stečenim u kafićima, mesarama i trafikama. Bravo, Vučiću, samo napred, dok se ne iskoreni i ovo malo mozga što je ostalo u Srbiji!

nikola

pre 9 godina

Kad izbaciš napolje 200.000 trutova zaposlenih u poslednjih 10 godina na izmišljena radna mesta, kad ugasiš firme koje prave gubitke i koje su bankrotirale odavno a ostaviš radnike i penzionere na miru, onda ću ti verovati da si reformator. Ovo je nastavak demagogoije.

Ranko

pre 9 godina

Vučiću proglasi bakrot države, uvedi vanredno stanje, ispitaj svačiju imovinu u zadnjih 20 godina, oduzimaj svima koji namju dokaza kako su je stekli.. Za to imaš podršku naroda i to je jedini način da država krene na zdravim osnovama dalje. Bezobrazne dugove što su bivše vlasti pravile ne treba priznati i tražiti od poverilaca da ako žele da se namire nek otpišu deo duga.

rudar misko

pre 9 godina

nisam verovao ali zaista postoje sns botovi koji po direktivi lupaju minuse ovde, nema veze prijatelji i vicete ostati bez posla polako sve se ovde u srbiji vrti u krug

pametnix

pre 9 godina

AV nekako svaki put kad daje intervjue i izjave zaboravi da vec 2 i po godine vedri i oblaci Srbijom. A uvek ispadne kao on je od juce tu, tek sad saznao za 600 direktora u EPS-u od kojih su 300 nesposobni. Problem je sto ce ovih 300 da budu imanovani za neke specijalne savetnike u EPS-u, a doci ce novih 300 sa sega mega diplomama i doktoratima i ovakve mere ce da nam izadju na nos. A sto se tice trzista dokaz koliko on voli i upraznjava trzisnu ekonomiju jesu procedure za Beograd na vodi, prodaju zemlje Arapima ispod trzisne cene, Air Srbija, subvencije za raznorazna preduzeca gde od narodnih para daje konkurentima poreskih obveznika, itd...

stasa

pre 9 godina

A gde lete? Na mesto nekog savetnika??? To je kerin K. Ako cemo da se ponasamo trzisno: oni nisu zadovoljili na svom radnom mestu i treba da dobiju OTKAZ. E to kad uradis Vucicu,javi mi se, da krenemo sa mrtve tacke. Ovako mozes da se ... na sve iz ekspozea jer nisi bio u stanju ni sluzbena vozila da sredis. Ali si se zato napikirao na penzije. Savetujem ti da se okanes corava posla.

jjnhl68

pre 9 godina

Pa sta ste do sada cekali? Ko je postavio ove direktore i ciji su oni kadar? Da li je opet kriva prethodna vlast?
Sta ste to do sada uradili? O cemu ovaj prica i na kojoj planeti zivi?

Sale

pre 9 godina

Boli me uvo za 300 direktora ! Daj, bre, ne smanjuj penzije! Nemam posao-izdržavaju me roditelji-penzioneri! Šta da radim kada im budeš smanjio penzije? Misli o tome, a ne kako ćeš da "skineš" jedne da bi doveo svoje poslušnike!

mira

pre 9 godina

Da ponovim komentar, posto mi prethodni niste objavili! Smenjuje se PET direktora javnih preduzeca! A sto se EPSA tice, verovatno nisu u pitanju direktori, vec rukovodioci. A to ne treba da radi premijer, jer o poslu nema pojma. Valjda ima u tom EPSu (a ima) ljudi koji se razumeju u posao i postavljaju rukovodioce. A sto voli da se frlja velikim brojevima, svaka mu cast.

S verom u bolje

pre 9 godina

A koga ce da postavi na mesto smenjenih? Zasto do sada nisu raspisani konkursi, ko je smetao? Kakve jeftine populisticke manipulicije!

toza

pre 9 godina

Nije da ti ne verujem ali bi bilo lepo da nas zaboravne podsetiš kojih deset obećanja si ispunio. Meni, valjda zato što sam maliciozan samo padaju na pamet stvari koje nisu ispunjene kao što su vraćanje alfatoksina pre godinu dana, otvaranje tendera za javnost, departizacija javnih preduzeća, zabrana zapošljavanja u javnom sektoru.
Nadam se da da su ovi direktori što će da lete spremili krila.

Prekobrojna

pre 9 godina

E sad mi je lakse kad sam ovo procitao. Oko 300 direktora iz drzavne firme ce uskoro izgubiti posao, bas kao i ja, inzenjer zaposlen kod privatnika. Liberalni kapitalizam na delu, drugovi.

Insajder

pre 9 godina

Vucicu vidi se da nisi iz prakse tj iz privrede. Otidji u Nemacku i vidi kako je radnik zasticen, kao beli medved a i kad ostane bez posla na birou punih godinu dana dobija punu platu a posle se smanjuje, ali je i dalje sasvim pristojna svota i moze da se zivi od toga. E, moj demagogu, svi koji nesto znaju su te provalili....

Vojislav

pre 9 godina

Još iz perioda Šešelja a to se nastavlja, postoji tendencija da se umanji vrednost intelektualnih stručnih profesija poput profesora, lekara itd.... u korist političkih funkcija i profesija.
To se izgleda nastavlja u formi smanjenja plata ovim profesijama i delatnostima. Mene čudi kako gospodinu Vučiću nije palo na pamet da kad smanjuje plate navedenim ne smanji plate i narodnim poslanicima na nivo lekara i profesora ?

Internet

pre 9 godina

Da,da....leti 300 da bi doslo vasih 300 nesposobnjakovica na ta mesta a nemate kadrove ni za 3 upraznjena mesta.
Dosta lazi,dosta obmana ovog naroda,necete jos dugo.Gde su pare za Obrenovac ? Sta bi sa transparentnoscu vezano za skupljanje pomoci ?

C

pre 9 godina

Dve stari.
1. Da li ce i nase plate biti kao Nemacke, "trziste, konkurencija, takmicenje"?
2. A sto svima ne stavite fixnu platu 40.000? Mislim, SVIMA, od spremacice do direktora? Pa Boze moj, kriza je, treba SVI da se zrtvuju, zar ne? Ili gresim, samo treba radnicima smanjivati plate jer se na direktorskim platama nece nista ustedeti, jadnici nasi...

Slavko

pre 9 godina

@(Bravo, 26. jul 2014 10:30) Pa u beogradskim i novosadkim komunalnim preduzecima ima vise diretora,sefova,nacelnika,pravnika,ekonomista,projektanata nego radnika.
Da pitas sta radi tolika uprava,niko nema pojma,a plate od 80000 do preko 110000 i vise.
Ovde nije rec ko vodi i kako vodi,nego mogu li ti radnici da nahrane tolike lezilebovice.Jedan sef na 50 ljudi sasvim dovoljno

solunac

pre 9 godina

ne se..i, kakvo trziste kakvi bakraci zakon o radu si napravio samo da bi radnicima smanjio zarade i prava, a zakon o pio si doneo da bi sto manje ljudi docekalo penziju a i oni sto je docekaju smanjio si ih za 20%, male plate male penzije i još smanjene bas cemo biti jeftini za drzavu, ti si najgori premijer i najlošiji čovek koji je vodio ovu zemlju,samo udaras po sirotinji a velike direktorske i menadzerske plate da smaniš to ne želis, da ukines onih par stotina agencija sto si obecao 2012, imas toliko nacina da ustedis a da ne diras sirotinju, na kraju krajeva donesi zakon o poreklu imovine pa ko god ne moze da dokaze odakle mu oduzimaj do cetvrtog kolena i trpaj u drzavnu kasu, demagogu nad demagozima, botovi udrite po minusima

Paklena pomorandža

pre 9 godina

Ma daj čoveče više otvaraj neka radna mesta i zaposli omladinu koja je sve ludja i ludja mani se više toga postaješ smešan jer sve je ma je posla .....

RAJNA

pre 9 godina

Gospodine Vučiću, kažete leteće direktori, a šta biva sa odgovornošću, pokrali, ruinairali preduzeća, iživljavali se po kafanama, krali benzin itd.Dok njima ne oduzmete pokradeno, dok ne dokažu poreklo imovine, dok krivično ne odgovaraju, još jedno mazanje očiju ovom narodu, a vama uspeh i meko srce kod vaših partijskih vojnika.

Pata Negra

pre 9 godina

Demagoško dodvoravanje amorfnoj masi i zadovoljavanje najnižih strasti najšire Pučine. Sve ovo On poručuje sa omiljenih ljigavih stranica u najjačoj nijansi žutila. Kako samo dobro odzvanja ova vest u čekinjavom uhu.. On će otpustiti 300 direktora.. Bravo za Svemoćnog! Kličemo mu. Ali avaj, dovešće u tišini drugih-svojih 350-400.. To naravno neće saopštiti. Već su do sada dovukli desetine hiljada svojih favorita na jaslice.. Sistem zamajavanja, zaglupljivanja i parazitiranja najširih razmera će opstati i ostati NETAKNUT.

Hot in the city

pre 9 godina

Kladim se da ce smenjivati otpravnike na zeleznickim stanicama a sto i ne bi, ipak je to posao premijera. A zute direktore koji su pretrcali u sns neka ne dira, sada su beliki strucnjaci.

Vladimir

pre 9 godina

Ljudi pa kakvi su ovo komentari!? Prepucavate se tu napred Vucko, nazad Vucko umesto da se zapitate odakle 300 direktora u EPS-u!!! Ej, pa gde to ima!? Ne da se smene Vucicu nego da se redukuju na 30!!!

Pfc

pre 9 godina

Jos jedna sarada.ima da sutnu 10-15 direktorcica od tri stotine koliko ih ima u eps-u.i da dovedu svoje zasluzne stranacke vojnike.a narod ce da blene u vodju i zabavlja se kao uvek praznog dzepa i praznog tanjira.

Sinisa

pre 9 godina

Kume, 7 godina!!!?? Mnooogo je kume to za tebe.. Mislim da ces i ti za tim direktorima.. Otici ce oni, doci ce gori.. To je samo smena. Nece stari dobiti otkaze, vec neka druga radna mesta. Do sada su bili DS-ovi, a od prekosutra SNS-ovi direktori..
I ova sto je stalno citiras, tj. da je Angela Merkel više puta ponovila - tržište, konkurencija, takmičenje.. A kome cemo mi to "izaci na crtu"?

pero

pre 9 godina

Biće SMENJENO, odnosno zamenjeno još gorim, korumpiranijim, politički ostrašćenijim, nesposobnijim, beskrupuloznijim i nepismenijim direktorima iz NAŠE stranke.

redovni pratilac

pre 9 godina

To zna svaki srednjoskolac da uradi . Premijer se time ne bavi,her je sramoa tako ubirati politicke poene. Premijer pravi ekonomske uslove da narod zivi,radi,letuje,zimuje,od svog rada,a ne od rata i kredita. Poreze i ostale prireze naplati prvo tajkunima,medijskim magnatima i slicnima,pa onda pokaze obicnom smrtniku da je to moranje i dobrobit za sve. Pa kad te pare okrene kroz licne dohodke,doprinose i investicije pre svega u realnom sektoru onda budzet dopunjuje od malih koji su dovedeni na rub propasti. Kad mali zaradi 1000, lako ce odvojiti i za stare i nove obaveze. Iz prazne se cinije ne jede. Mora cinija da se napuni ,pa kasika u usta pa u budzet. Raspisah se,a dzaba. Ovi da su nesto znali nebi zakon lezo u topuzu. Vucicu nadam se da ce brzo kraj tvojoj topuz vladavini. Mases njime ali u pogresnom smeru

Pera

pre 9 godina

Hit su mi ovi sto ozbiljno komentarisu najnoviji Kabare iz Nemanjine. Ja kazem bravo za scenski nastup, bravo za zaplet, bravo za kostime, bravo za humor kojim odise ova najnovija predstava! Sve je odlicno i divno nam ide, svi smo srecni i nasmejani, deca sa cvecem hrle u zagrljaj vodji! Zivele reforme i petogodisnji plan! Dole kulaci i izrabljivaci radnicke klase! Ops, pa ovo nije 1947. Ko nas je vrati kro vreme 65 godina unazad?

Zoks

pre 9 godina

Bas da vidimo da li ce biti smenjen direktor Kolubare koji nije osigurao bagere od poplava, a inace je SNS kadar i eminentni vlasnik pecenjara po Obrenovcu pre postavljanja na funkciju???

cheda dramaturg

pre 9 godina

Kako me naslov podseti na film Cigani lete u nebo, a vodja nam je sav u dramaturgiji pa sada i Direktori lete na nebo, verovatno sedmo jer ce im biti i kada odlete mnogo dobro - nalapali su se oni, a tek sto ce dramaturski da nas obradi za penzije i plate, toliko ce biti patetike da cete mu udeliti i poslednji dinar - ma kakvi 10% to je samo sica da odgledte i odslusate vodjinu dramu - shmrc.

trgomenova decica

pre 9 godina

U EPS-u ovde u Kraljevu, u poslednjih 2 godine zaposleno je oko 200 novih ljudi, iskljucivo clanova SNS i njihovih rodjaka i ljubavnica. Vise nemaju gde da ih nabiju, sedi ih po osmoro u kancelarijama predvidjenim za troje, cak su poceli da ogradjuju i prostor ispod stepenica. Tako da je svaka prica o reformama koju prica ovaj covek smesna.

slepac

pre 9 godina

@DALI - JE - TO - MOGUCE, 26. jul 2014 12:45
Prvo procitaj vest,smenice 300 i zameniti,a ne smanjiti.
Jel moguce da se toliko zadrogirani politikom da niste u stanju da vidite,cujete,procitate?
Dakle od smanjenja nema nista,ali od smenjivanja ima.
Sjasi onaj da uzjasi onaj.Vlahovic radio privatizaciju,gotovo citavu i juce gledamo Vlahovic i Vucic zajedno i to u ime vlade.
A da uskoro sledi i seca struje za dug od 5000 posto za dug od 10000 dinara,ovi nece da sprovode.Malo razumevanja i uverices se

Filip

pre 9 godina

Nadam se da je jedan od tih pet Dušan Bajatović. Takođe se nadam da će broj direktora u EPS biti drastično smanjen, nenormalno je da jedno preduzeće ima 600 direktora!!!

micko

pre 9 godina

Posto je sve pohapsio sad ce da smenjuje direktore....Sad ce biti naslova u tabloidima...HOROR:Direktor skakao na trabmolini potrosio drzavne pare...itd...na to se loze ovi botovi..

Srdjan

pre 9 godina

"ljudi u ovoj zemlji moraju da se ponasaju trzisno"...!!?!!
O cemu ti pricas? Jel to vazi i za javni sektor? Partijska zaposljavanja? Toga vise nece biti?

Josarian

pre 9 godina

Sto podseca na nesto ovo nase mezimce od premijera!? Sve mi nesto lici? Na vr' mi jezika. Jes'' istok jes'' Koreja, ali nikako da se setim jel Severna bese? Al' mnooooggoooo podseca. Previse.

lala nadnicar

pre 9 godina

bogata je bila yuga, a sada pored ovih lopova sve drzavice su jad i tuga

I jos nesto, spram kapitala malo je radnika zaposleno, a i ovi sto rade verovatno rade za mizeriju

Zdravko

pre 9 godina

Срамота! Три стотине директора ЕПС-а. Саберите за свакога од њих аутомобил, заменик, секретарица,саветник ,спољни сарадник ..... А решење је да се пензионерима смање пензије? Ваљда ће ове ~демократске власти ~ схватити једног дана да су они само једна краста на рани српскога народа која,кад отпадне треба иза себе да остави покожицу кија ће зацелити рану.Нажалост народа , нема ту лека док се свест не промени.Е мој српски народе, јадан ли си .

Valter

pre 9 godina

Samo NAPRED dragi NAS Aco, alo te molim pogledaj malo i Grad Beograd, ima tamo nekojekvih sekretara po gradu koje nis smo da prihvatis, kao sto je sekretarijat za energetiku, to je nekako sve uvezano.

Pogledaj DOM - Beograd svoj ABDJELE videces veliku MUKU GRADJANA BEOGRADA.

Uz pesmu MOJ BEOGRAD,

Ziv ti nama bio,

Valter

Lida

pre 9 godina

"...u naredna dva dana bice smenjeno VISE OD PET direktora javnih preduzeca i NAJMANJE 300 direktora EPSa..."

1)Za DVA dana,a on jos ne zna tacno koliko?!
2) Opet prvo najava,pa tek onda smenjivanje.....?A.V. nikako da savlada redosled poteza...
3)Sta ce EPSu 300 direktora?Ili u bilo kom javnom preduzecu?

4)Smanjiti u svim JAVNIM preduzecima broj direktora na razumnu meru,a njihove PLATE na max.120.000 dinara, pa ako im se ne svidja,neka se zaposle u PRIVATNOM sektoru.
5)Tako ce resiti i pitanje deficita,a da pri tom ne moraju da povecavaju poreze, PDV,akcize,i da izmisljaju NOVE NAMETE....

Milan

pre 9 godina

"Smanjuju nam BDP jedan (1!) odsto, uvode nas u recesiju..."

Sreća pa ti je biračko telo polupismeno pa ih možeš impresionirati ovakvim izjavama. Malo obrazovaniji bi te pitali zašto ti je rast BDP-a jedan odsto ako je to nedovoljno i za jednu razvijenu Svajcarsku, a ne za bednu Srbiju kojoj treba minimum 4 odsto rasta da bi počela da smanjuje nezaposlenost.

franz ferdinand

pre 9 godina

sem Bajatovića...
Tržišni principi ne važe u burazerskoj ekonomiji. Kako bi - svi i sve preko veze al "ajte vi tržišno" i na kraju "ko vam kriv"..licemeri.

mrki

pre 9 godina

da da da,pre ce biti smenjeno pa preraspodeljeno npr kao specilani savetnici na drugim funkcijama radi ocuvanja partijskog mira..a onda na ova upraznjena mesta ''konkursom'' dovesti ''strucne'' partijske kadrove.sve vam je to ona cuvena sjase kurta da uzjase murta.nece nama biti bolje ni za 100 godina.

Milomir Maric

pre 9 godina

Bolje bi bilo da izvse reorganizaciju i sistematizaciju u EPS, pa da ne postoji ogroman broj nepotrebnih direktora...a ne da smenjuju imena sa imenima...

Kapitalista

pre 9 godina

Pa dokle ce da Se.. oko trzista i kapitalizma kad je svaki radnik u privatnom sektoru upravo u najgorem obliku kapitalizma. samo vlada sa svojim cinovnicima jos zive od toga sto uzmu koliko im treba a ako su se zeznuli onda urade rebalans i uzmu jos i takvi mogu o necemu da pricaju.
SRAMOTA I JAVASLUK, samo dokle?????????

Samo izbori, što pre!

pre 9 godina

Kad ćete da shvate - svakog dana baci vam poneku bananu, mediji kažu gde je i vi pojurite da je dograbite. Preispitivanja diploma, smene direktora kanalizacije, hapšenja sumnjivih pa onda odmah odbrana "sa slobode", glumatanje s dramskim pauzama na svim televizijama, novinari potpuno nekritično prema njemu, pa Miloševićevo doba bilo je Periklovo doba slobode štampe i govora, šta je ovo, umesto lošeg humora, dosadni ste, nemate talenta, traćite vreme, tražite izbore da ovaj ode, a sigurno će izgubiti.

Fred Kremenko

pre 9 godina

Gde leti?Na bolja mesta.Da li su ti najbolji od najboljih evoluirali i naučili da lete za ove dve godine.To što če najbolji biti smenjeni,šta da se radi nego zašto će najbolji biti tako brzo smenjeni od prethodno najboljih.Da li će odgpvarati za svoje nečinjenje?Naravno svako ima pravo da misli i da izgovara hvalospeve o svom uspehu.Ništa niste ispunili od kada ste došli na vlast.Ama baš ništa.Začeprkali ste kao PPV i kordinator za borbu protiv korupcije i tu bazirali svoju kampanju i kome ste do sada za dve godine dokazali iznesene optužbe a kamoli nekoga osudili.Dajte i jedno ime čoveka koga ste označili kao teškog kriminalca i da ste mu dokazali krivicu.Obećali ste nam javno da će poslanicima parlament biti jedina kuća u kojoj će raditi i spavati.Ne znam da li ste primetili da poslanika skoro nema,a ono malo što ih ima e tu se slažem-spavaju,vredjaju se medjusobno.Gledamo prepucavanja nekulturu na relaciji SNS-DS.Sada kao Premijer ove države a do skoro PPV jedino što čovek može da pamti su smene najboljih i dovodjenje još boljih.Poludećemo od najboljih dok nam u praksi bar svaki peti od najboljih ima sumnjivo obrazobanje.Korupcija nas razvaljuje,životni standard i kupovna moć sve gori.Prosveta,zdravstvo u rasulu.Sudstvo?da li ga uopšte i imamo.Svakog drugog oslobodi apelacioni sud.Ne zavaravajte se.Od svega obećanog rezultat "NULA".Zašto?Gde je zapelo.Zašto smo glasali za Vas.Imate apsolutnu većinu.Dali smo Vam poverenje i samo gledamo smene,rekonstrukcije.Uspeh nema šta.

Bajatović

pre 9 godina

Jedva čekam da vidim ko će odleteti i naravno da li ce odleteti. Najave me ne impresioniraju jer su u prošlosti bile tigar od papira.

dejan

pre 9 godina

Mislim da je ova zemlja preumorna od prezivljavanja da bi se uopste uhvatila u kolo trzisnog ponasanja.
Trebalo bi ljude nekako podstaci da pokrenu sopstveni biznis a to sigurno nisu namesteni konkursi za podsticajna sredstva samozaposljavanja.Ovde ne nedostaje ideja i ljudi koji ce da rade,ovde nema za koga da se radi.Pravilnija raspodela profita i obavrza isplacivanja licnog dohotka treba da bude prioritet vlada.Minimalac podici na 300 evra pa nek se poslodavci odreknu svojih privilegija mada mislim da ih to neve ni dotaci.

Ivana S

pre 9 godina

A mi ti opet kazemo. Budete li pokusali da otpustite ma i jednog nestranackog zaposlenog iz drzavnog sektora a da pre toga ne date otkaze svim vasim i ostalim stranackim kadrovima necete se dobro provesti.

cinik

pre 9 godina

@grunf - Naravno da treba da "leti" 300 direktora. A zamislite koliko je tu pratećeg "beskorisnog" osoblja - službi, sekretarica, PR-ova, šofera, kuvarica, kopira, arhivatora Čvarkova, i plejada boškića sa Megadensa... Pričamo o hiljadama društveno i ekonomski nekorisnih i nepotrebnih kadrova - i to samo u EPS-u. I gde će oni sutra da rade kada od srednje škole hvataju krivine?

Goran

pre 9 godina

Ma ti si car !

A sto nisi ispitao poreklo imovine svih gradjana i pohapsio sve lopove iz stranaka i tajkune koji su 20 godina krali i finansirali tvoju i druge stranke, utajili porez i oprali novac preko svojih offshore kompanija zbog kojih nema vise novca u opticaju u Srbiji?

Stitis kriminalce i ti si kriminalac. Zna se sta kaze zakon. Ko prikriva zlocine ucestvuje u njima i odgovarace za njih. Pitanje je samo vremena.

PEČENJARA

pre 9 godina

Ako ne odgovara onaj iz pečenjare što je "uspeo" da potopi dva površinska kopa u RB "Kolubara" i ako ga ne smenite, a potom ne procesuirate za krivična dela protiv privrede i izazivanje opšte opasnosti, ništa niste uradili!

Srećan

pre 9 godina

Ovo je već postao novi meki Aca .
" Savetovali su mi da damo 350000 hiljada otkaza , ali neće moći nedam daćemo samo 340000-#. Ovi nas već dokrajčiše ...

Jack

pre 9 godina

Evo ovako sine Ranko kad bi krenuo da ganja te koje bi ti da ganja onda bi morao i sebe da ganja jer je samo za koktel i prezentaciju potrosio dve svoje godisnje plate.A i svog Tomu koji ne znam na koji nacin je steo onako mnogo nekretnina i celo selo Bajcetinu bi morao da ganja a i Toma ko i on bio vec u vlasti bas u tom periodu zadnjih 20 godina. Onda bi morao da objasni odakle mu pare za jos jedan stan i mnogo toga jos. vodja bi isto bi morao da objasni kako se njegova klapica preko noci docepala silnog novca i nekretnina kao i predhodni. Necu da navodim imena ali zna se o kojima je rec. Trece dugovi koji su pravili predhodni znas i on je napravio do sada preko 4,5 milijardi evra a i pravio ih je kad je bio u vlasti krajem devedesetih . A da trazis da ti neko brise deo dugova koje si napravio kao drzava a uzeo pare preko eh sine Rale pa to ne moze tako. Mnogo si mi ti nesto pametan na kratke staze ko i vodja ti tvoj. Sve sama demagogija.
Ekonomija ne fercera tako sine Rale
(za raleta, 26. jul 2014 18:37)

Tisina tamo, rec da nisam cuo! #drhtanjeusana #nervni slom #psiho #sestioktobar

Zeleni

pre 9 godina

Vucicevo predizborno obecanje glasi POSLANIK NE MOZE BITI DIREKTOR JAVNOG PREDUZECA, NEMA DUPLIRANJA FUNKCIJA! Realnost je sasvim drugacija. Poslanik SNS iz Svilajnca je i poslanik i direktor Termo elektrane Morava Svilajnac (zaposljava iskljucivo rodbinu clanove SNS). Kao direktor JP nije ni najmanje pomogla u obnovi poplavljenog Svilajnca i devastiranog decjeg vrtica u Svilajncu. Vucicu, nisu nam potrbni takvi rukovodioci sa 100 javnih funkcija.

KPCTA

pre 9 godina

Kad već spominjete Smederevo, nije mi jasno zašto i dalje krivci za njeno propadanje nisu kažnjeni i oduzeta im imovina? Tako bi trebalo da se radi sa svim funkcionerima koji imaju loše poslovanje, pa bi se onda naredni koji dođe na njegovo mesto zapitao da li će da krade ili da vodi firmu kako treba. dokle god budemo blagi prema onima koji su oštetili drzavne institucije ništa se neće promeniti.

Sale PO/EPS

pre 9 godina

Potrebna je nova sistematizacija radnih mesta,a ona ne može bez reorganizacije EPS-a...Većina komentatora to,naravno,ne razume,jer,koliko shvatam,najveća 'firma' u kojoj su radili je bila neka trafika,butik,ili kladionica..'Smenjivanje' ovih 300 gotovana,i zamena drugim, baš ništa ne menja,kao ni smanjivanje plata za koje se zalažu ovi lažni revolucionari koji kao da su se jutros probudili iz 1947. godine...

Milan

pre 9 godina

Novi ce doci konkursom kao sto su i stari.Vucic otkrio toplu vodu da se ljudi zaposljavaju konkursom.On politicki smenjuje ove a novi se dovode vezama.Dokle god se politika od ekonomie i religija od drzave neodvoje nema napredka.Ubzo ce zima pa ce opet Aca da nosi decu po snegu a narod da gleda.

vita-brevis

pre 9 godina

Putin je "učio" ždralove da lete... Vučić je "jači"? Kada se Premijer bavi ovakvim "Marina Abramović performansima", ko nam vodi vladu?

Predrag

pre 9 godina

E, sada ce umesto njih da se zbrine 300 SNS-"kadrova".A sto se tice svakodnevnih novih Vucicevih izjava po aktuelnoj problematici i sve novih i novih "bisera", a povodom toga i sve veceg broja negativnih komentara, botovi ce morati da rade u tri smene. Ali, botovi, malo promesajte karte,ne moraju svi komentari da dobijaju isti broj minisa. Mnogo je providno. Zato ce i vas gazda da posmenjuje jer ste lose odradili posao.

Долазићемо му у посету сваког викенда

pre 9 godina

Овом дечку треба пооодужи одмор на неком мирном месту, окруженом столетном четинарском шумом, без стресова, где ће бити обасут пажњом, пити чај од камилице и слушати Баха...

Petar

pre 9 godina

Fakat je ovo ludnica.Mi ovde u srbiji vekovima,dosli iz Bosne,Hrvatske,Crne Gore i KiM i uzjahali nasa radna mesta,nase plate... dok mi "domorodci" sedimo,gledamo sa nevericom posmatramo sta se desava.
Oni nam od sistema napravili sms lecenje,ostavili krezavu naciju,uveli placanje na drzavnim fakultetima kao da im je to babo ostavio...Mi radili,mi stvarali,oni polazu pravo na konto matice,a ovde ni dedu nemaju ukopanog.Oni pozatvarali fabrike,oni pravili zakone nama,a mi ko telad,kao majka dece drogerasa,dete je.Citam ovo 300 direktora ne smanjuje,nego smenjuje jer nece direktori za 10 023,00 dinara da seku struju.
Eno trubi u kurir kaze vecina glasala,a ono onaj sto ga predlozio za mandatara nije ni izaslo 50+1.Stvar da bude gora umesto da robijaju uz konfiskaciju njihove imovine jer su nas oni i doveli dovde,oni ce sad pokusati da konfiskuju nama,jer imaju jos familije,krvne i sexualne

toza

pre 9 godina

A jel se zna gde će da slete ili je trenutno rasprava na predsedništvu SNS-a koji će da uzlete naravno javno na konkursu.
Pretpostavljam da ima kandidata i među ovima koji svagodnevno lupaju pluseve i minuseve i pišu telegrame podrške velikom vođi kakavog nismo imali unazad 100 godina (tako bar reče jedan od kandidata u svom komentaru).
A Mićan i ekipa zadovoljno trljaju ruke. Hteli su u TENT ali posle poplava je bolje u EPS na mesta direktora.

Pet do 12

pre 9 godina

@Srbin
Nije ti jasno kako se Vučić zbog ovih svojih izjava ne stidi. Ne može, zato se i ne stidi. Meni nije jasno kako ti stid stavljaš na prvo mesto, on je samo posledica, a da se nisi upitao kako čovek može uporno ovakve izjave da daje. Kako ne vidiš da sve vreme govori u prvom licu, da premijerku Merkel zove Angelom... Neke čike sve znaju ali niko ne sme javno da kaže.

kiza

pre 9 godina

Opet u zelezaru. Dajte radnicima zelezaru mesto otpremnine neka je prodaju u staro gvozdje i tu neka izgrade stanove i uzece vise para a drzava ce da ih skine sa dnevnog reda. Ili kao vlasnici neka oni uloze pare u proizvodnju. Mrtav ne ustaje

Sosa

pre 9 godina

botovi misle da ce da 'lete', e zeznuli su se, nece oni da lete vec odose da napisu molbe za konkurs pa ce da se vrate jer mora sve da bude po vodjinom PS-u jer posle vodjine reci mora jos da se oglasi i ministar vojni.

Sasha

pre 9 godina

Koji demagog, majko mila. De, covjece boziji, ostavi se vise tih pateticnih poteza i otkaza ovima i onima, skretanja paznje javnosti sa bitnih stvari, rusenju lakih meta i rijesi osnovna pitanja u intersu ove zemlje; privreda, zaposlenja, bijela kuga, smanjenje iseljavanja...

MALI PERICA

pre 9 godina

ODLICAN potez za pocetak, koliko je dana 100 na vlasti smenjuje se 300 direktora.

Kada bude 200 dana bice jos 200 direktora smenjeno i cela administracija - sekretari u upravi beograda.

Lanac Ministar - Sekretar - direktor se mora KONTROLISATI sa ljudima koji su izabrani na KONKURS, ...

Svi na konkurs i SEKRETARI u Gradu Beogradu, da dodju skolovani a ne sa sege - mega i biciklist- vozaci sa paricama od belog praha iz Luke BEOGRAD.

Premijeru, zar nije pametnije ukinuti ta "direktorska" mesta

pre 9 godina

Novi direktori ce morati da budu doktori nauka ili da barem imaju zavrsenu srednju skolu (moze prvo pa drugo)

Podsetnik

pre 9 godina

Pre neki dan je bilo da u EPS-u ima 600 direktora "viška"... http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=07&dd=15&nav_id=876899
Spinovanje do besvesti.

vlada šef

pre 9 godina

I treba da lete kad su od jedine firme koja ima monopol da eksploatiše i distribuira energiju, uspeli da naprave gubitaša. To je valjda moguće samo u Srbiji.

zamena kolone

pre 9 godina

@(lorka27, 26. jul 2014 19:48) Nije nama cudno to sto nisu dobro radili posao,nego govorimo o visku na sisi,a oni imaju 600 direktora.
Smenice 300 i dovesti novih 300,a penzionere ce da rebne za 10%,a radnicima koji su primali 50 000 sad primaju 40 000 i njih ce za jos novih 10%.
Seci ce struju,izbacivati ljude na ulicu da bi oni samo politicki nosili odgovornost,a oni nas i doveli u bedu

Bole

pre 9 godina

"Od deset stvari devet smo ispunili osim smanjenja plata".Svaka cast, sve ste ispunili!Potpisali ste briselski sporazum i resili Kosovo, poreze, pdv, i cene ste digli u nebesa, poceli ste restruktuiranje preduzeca(konacno su propala pod vama), dovodite silne investitore na slikanje i pokazivanje, predstavili ste maketu Beograda na vodi ali ne znamo ko je napravio, doneli ste zakon o robovlasnistvu koji ce trajno pozicionirati Srbiju na medjunarodnoj mapi rada kaobzemlju jeftine, nezadovoljne i nestrucne radne snage, smanjicete ljudima u javnom sektoru plate iako od 2008 godine nisu povecavanje(doktorima, sestrama, profesorima, uciteljicama), namnozili ste jos agencija a direktora cesida stavili da bude direktor jedne takve, partijski ste postavili silne direktore u javnim sluzbama a svoje partijske vojnike zaposljavate svuda, itd itd itd......

Mr Bitter

pre 9 godina

Kad u konkursu ne napišete da je uslov "položen državni ispit za rad u držanim organima" i kad objavite konkurs u štampi i na relevantnim web sajtovima, onda možemo da pričamo...

Dzoka

pre 9 godina

Mislio sam da ce biti smanjen broj direktora ,sta ce EPS-u toliki broj direktora,to niko ne zna ,ali je bitno da primaju plate,umesto da se drasticno smanji broj te gospode koja je godinama na grbaci naroda sa enormno visokim platama(i dan danas se ne zna kolike su)a odgovornost za posao koji rade je nikakva,zato je EPS u ovakvoj situaciji, pa i cela drzava.Umesto korenitih promena ,prave se rokade,dolazi pera umesto zike,i djoka umesto mike.

miroslav

pre 9 godina

Direktore ne treba smenjivati, nego otpustati, smanjivati njihov broj!! Evo ako citamo da u tom Zavodu za patente ima na 100 zaposlenih sest direktora, onda je ovo stvarno zemlja direktora!! I ja sam za to cuo od mog prijatelja advokata koji se bavi patentima i nisam verovao. U EPS ako ima 500 direktora, onda ih treba otpustati, ili im drasticno smanjivati plate, a ne dovesti druge koji ce da primaju ogromne plate, putuju, zderu, dovode svoje ljude,salju sekretarice i podanike na putovanja. U javni sektor mora da se uvede red, rad i disciplina!! Da se ocenjuje ne prema poslusnosti i ispijanju kafa, nego prema broju okoncanih predmeta!! U suprotnom ce ubrzo doci do raspada sistema, jer ce ostati da rade samo direktori i njihovi poslusnici sa privatnim fakultetima koji najcesce ne znaju nista osim da klimaju glavom. U Agencijama su prosecne plate oko 100 000 dinara, dok njihove kolege u ministarstvima imaju duplo manje plate!! u drzavnoj upravi sefovi, pomocnici, nacelnici imaju od 90 do 200,300,400 hiljada plate, a vecina zaposlenih sa fakultetom oko 50 hiljada. Ako ne dodje do hitnih promena u javnom sektoru, ali drasticnih zaista ce doci do urusavanja sistema.

Pera

pre 9 godina

Kao radnik jednog jadnog komunalnog peduzeca, nadam se da ce i moj direktor biti razresen... ili se samo nadam... Splavarenje na Tari, ruckova koliko hoces, zaposljavanja uz "podmazivanje" da li brka da li novcanika, blokada racuna, spiskovi za prinudni odmor, a spremaju se i radnicke igre sa "znacajnom" zenskom ekipom, zamenika diroktora nije podnosio, jer ga je malo kontrolisao... Sluzbeni auto nisam pominjao, to je normalnoooo.
Mislim da nece bit nista od tih smena... Tresla se gora rodio se ne misic, vec vucic

Milojko

pre 9 godina

Imam 56 godina, oba oka operisana, bolesno plućno krilo, čir na želucu, a kamenje u bubrezima i polipe u žuči, eto, da spomenem kao siću. O kakvom to takmičenju i entuzijazmu govori Vučić? Da li je čovek donekle svestana da za takmičenje o kojem govori treba da ima fizički i mentalno zdravu naciju, barem upola zdravu kakvi su recimo Nemci kada već sluša inače ispravne savete nemačke kancelarke...

Going down

pre 9 godina

Nema rezultata nema plata.Ona može da se isplati samo u slučaju da se ostvaruje dobit, a ne da se vadi iz džaka bez dna koje treba da napune poreski obveznici.Jedino rešenje je smanjenje nenormalnog broja zaposlenih na budžetu (850 000).Da zarađuju 450 eur mesečno samo za plate im treba 8 miljardi eura godišnje (sa doprinosima).

Pusti vodu da g. odu.

Mila

pre 9 godina

Da li leti i upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu. Za gostovanja ima privatne ugovore, a na ista ide i trošku države (dnevnice, putni troškovi) i naravno, ide mi i plata.

Prle

pre 9 godina

U redu je da se sredi stanje u javnim preduzećima,ali rekoše da će rešavati pitanje nezaposlenosti,posebno izmenama Zakona o radu,a sada ne govore o zapošljavanju,već da neće biti otpušteno 350.000 radnika.

Silja

pre 9 godina

Hoce nekog i da uhapsi? Nee sad je period otkaza - puni zatvori. Ali sve ce da se dwsi za par dana. Najava u medijima pa onda brza i precizna egzekucija. Samo kad ih smeni jel ima dosta rodbine da postavi umesto njih...

anonymous

pre 9 godina

smeni ti njih i ne dovodi nove i eto nama milionskih usteda. moze tim podruznicama da upravlja i neka centrala u bg, a ne da svako selo ima direktora epsa.

Sevic

pre 9 godina

Smenom tih parazita Srbija ce ustedetipuno,poskupljenje struje nece biti potrebno,kad se domacinski budu ponasali buduci direktori.Premijer Vucic i ova vlada ce Srbiju izvaditi iz provalije u koju je krenula.

bez_sumnje

pre 9 godina

svaka čast za smenjivanje direktora.. a neki od nas apsolutno nisu ni sumnjali u ispunjenje svega navedenog u ekspozeu. Sve pohvale za trud, rad i zalaganje premijeru i svim članovima vlade na ostvarenim rezultatima

Milan Zivanovic

pre 9 godina

Sefe mi smo zreli za letenje! Celo rukovodstvo Direktorata civilnog vazduhoplovstva republike Srbije u paketu! Kao direktor nisam radio kako treba, a nisam mogao od javasluka, red je da odletimo, posle treba raspraviti ko je kriv za javasluk u direktoratu! Cim nas ne zovu u medjunarodnu istragu za malezijski avion znaci da ne valjamo!

Tudina

pre 9 godina

Pa to je sve sasvim normalno. Ja svako jutro već duže od 13 godina odlazim na posao potpuno svestan i spreman da mi taj dan bude poslednji radni u toj firmi. Samo dok sam radio na fakultetu, dok mi trajao ugovor, znao sam da sam zaštićen kao beli medved.

Guster

pre 9 godina

Sve ono sto je DS godinama dobro ususkavala u javnim preduzecima treba naci i proveriti sta tacno rade. Mada mi se cini ni da im Interpol ne moze uci u trag. Ovo drustvo su unistili paraziti i tome se jasno treba stati na put.

bezimena

pre 9 godina

(Lida, 27. jul 2014 09:49)

EPS ima svega 600 direktora....

Zemlje EU imaju tačno odredjeno koliko direktora,službenika i sl. u firmi, fabrici na koliko radnika ima, ili opštinskih ćata na koliko stanovnika, tako da niko ovde ne treba da se bavi otkrivanjem tople vode!

Mileena

pre 9 godina

Covek vodi politiku u pravom smeru I treba ga podrzati jer su nam potrebne ove reforme kako bi nam bilo bolje,a bivsa vlast nas je dovela do svega ovoga.

Sevic

pre 9 godina

Smenom tih parazita Srbija ce ustedetipuno,poskupljenje struje nece biti potrebno,kad se domacinski budu ponasali buduci direktori.Premijer Vucic i ova vlada ce Srbiju izvaditi iz provalije u koju je krenula.

crni domino

pre 9 godina

Cepaj, cepaj delijo radikalski, bez pardona, bez obrazlozednja, tek tako, e da bi ustedeo neku paricu, a da je napravis, e to neznas a Premijer si!
Jednoga dana, uskoro, procitacemo: Vucic "leti" zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja, imenovanja nesposobnih naprednjaka na visoke polozaje sa sumnjivim diplomama, sumnjivim doktoratima, sumnjive strucnosti, aflatoksin odluka o trovanju nacije, tajnih ugovora i finansijske propasti drzave...!

Guster

pre 9 godina

Sve ono sto je DS godinama dobro ususkavala u javnim preduzecima treba naci i proveriti sta tacno rade. Mada mi se cini ni da im Interpol ne moze uci u trag. Ovo drustvo su unistili paraziti i tome se jasno treba stati na put.

Da nisi i ti postao vojvoda, kad tako pametno zboriš ?

pre 9 godina

"..što mi je čak i (nemačka kancelarka) Angela Merkel više puta ponovila - tržište, konkurencija, takmičenje.."

Ahaa, prvo ti odseku noge i ruke sankcijama, bombardovanjem i otimanjem teritorije, a onda traže da trčiš sa njima...fini neki ljudi i iskreni prijatelji, treba ih slušati.

Nego,da nije i tebi cenjena Angela dala čin vojvode, kad tako pametno zboriš ?

sumorni

pre 9 godina

"Eto sta nam je ostalo od prethodnog rezima-300 clanova jagnjece brigade!
(Dusan, 26. jul 2014 18:56)"

Od Vučić-Dačić režima?

Taj je prethodni.

Fred Kremenko

pre 9 godina

Gde leti?Na bolja mesta.Da li su ti najbolji od najboljih evoluirali i naučili da lete za ove dve godine.To što če najbolji biti smenjeni,šta da se radi nego zašto će najbolji biti tako brzo smenjeni od prethodno najboljih.Da li će odgpvarati za svoje nečinjenje?Naravno svako ima pravo da misli i da izgovara hvalospeve o svom uspehu.Ništa niste ispunili od kada ste došli na vlast.Ama baš ništa.Začeprkali ste kao PPV i kordinator za borbu protiv korupcije i tu bazirali svoju kampanju i kome ste do sada za dve godine dokazali iznesene optužbe a kamoli nekoga osudili.Dajte i jedno ime čoveka koga ste označili kao teškog kriminalca i da ste mu dokazali krivicu.Obećali ste nam javno da će poslanicima parlament biti jedina kuća u kojoj će raditi i spavati.Ne znam da li ste primetili da poslanika skoro nema,a ono malo što ih ima e tu se slažem-spavaju,vredjaju se medjusobno.Gledamo prepucavanja nekulturu na relaciji SNS-DS.Sada kao Premijer ove države a do skoro PPV jedino što čovek može da pamti su smene najboljih i dovodjenje još boljih.Poludećemo od najboljih dok nam u praksi bar svaki peti od najboljih ima sumnjivo obrazobanje.Korupcija nas razvaljuje,životni standard i kupovna moć sve gori.Prosveta,zdravstvo u rasulu.Sudstvo?da li ga uopšte i imamo.Svakog drugog oslobodi apelacioni sud.Ne zavaravajte se.Od svega obećanog rezultat "NULA".Zašto?Gde je zapelo.Zašto smo glasali za Vas.Imate apsolutnu većinu.Dali smo Vam poverenje i samo gledamo smene,rekonstrukcije.Uspeh nema šta.

bogdan

pre 9 godina

Potpuno su izgubili kompas.Smetaju im penzije i pet direktora.Neka u sledeće dve godine svim ali SVIMA koji primaju plate iz budžeta a iste su veće od proseka ,isplaćuju PROSEČNE plate i ostale prinadležnosti.Tako će i članovi Vlade ,Skupštine a i ostali iz raznih agencija da vide uživo kako živi narod.A i pokazaće patriotizam i odreći će se privilegija.Imaju oni dosta na računima neće umreti od gladi.

samo tetki da odnesem lek

pre 9 godina

Smeniš 300 direktora, koji verovatno nisu odani kilavom premijeru, da bi postavio 300 drugih odanih i verovatno sa segamega znanjem - napredne reforme. A o laži o ispunjenih obećanja iz ekspozea samo ću reći - veću glupost odavno nisam čuo. Najnesposobnija vlast u zadnjih 50 godina.

Josarian

pre 9 godina

Sto podseca na nesto ovo nase mezimce od premijera!? Sve mi nesto lici? Na vr' mi jezika. Jes'' istok jes'' Koreja, ali nikako da se setim jel Severna bese? Al' mnooooggoooo podseca. Previse.

Vojislav

pre 9 godina

Još iz perioda Šešelja a to se nastavlja, postoji tendencija da se umanji vrednost intelektualnih stručnih profesija poput profesora, lekara itd.... u korist političkih funkcija i profesija.
To se izgleda nastavlja u formi smanjenja plata ovim profesijama i delatnostima. Mene čudi kako gospodinu Vučiću nije palo na pamet da kad smanjuje plate navedenim ne smanji plate i narodnim poslanicima na nivo lekara i profesora ?

Optimus

pre 9 godina

"Novi ce doci konkursom" pa i veliki broj sadasnjih je dosao konkursom... Mozda je problem u konkursu, dovedite napokon merodavne i kvalitetne ljude na ta mesta i ne mesajte se puno u rad !

Pata Negra

pre 9 godina

Demagoško dodvoravanje amorfnoj masi i zadovoljavanje najnižih strasti najšire Pučine. Sve ovo On poručuje sa omiljenih ljigavih stranica u najjačoj nijansi žutila. Kako samo dobro odzvanja ova vest u čekinjavom uhu.. On će otpustiti 300 direktora.. Bravo za Svemoćnog! Kličemo mu. Ali avaj, dovešće u tišini drugih-svojih 350-400.. To naravno neće saopštiti. Već su do sada dovukli desetine hiljada svojih favorita na jaslice.. Sistem zamajavanja, zaglupljivanja i parazitiranja najširih razmera će opstati i ostati NETAKNUT.

Deki

pre 9 godina

Drzava sve dublje tone u neradu i neznanju Vucica i njegovih kadrova,a vi samo piskarajte po diktatima koje ste dobili od SNS sefova.
Znajte samo da ce posledice ovoga sta se sada desava generacije koje dolaze, vasi naslednici placati.Ako ste glupi pa radite to sto radite, da li ste i ludi?!

Lovac

pre 9 godina

U redu sto kazete konkurencija,
trziste I takmicenje ali Vi treba da obezbedite fer uslove za sve
takmicare a to je problem jer ne vaze isti uslovi za ucesnike na tom trzistu.
Prepisan jedan od lepih komentara. Uz dodatak, izjava o agresivnom zapošljavanju naprednjaka. Na kraju, tvrdnja, imamo vladu, predškolski uzrast, dorasla zahtevima svojih birača. Amen.

za raleta

pre 9 godina

Vučiću proglasi bakrot države, uvedi vanredno stanje, ispitaj svačiju imovinu u zadnjih 20 godina, oduzimaj svima koji namju dokaza kako su je stekli.. Za to imaš podršku naroda i to je jedini način da država krene na zdravim osnovama dalje. Bezobrazne dugove što su bivše vlasti pravile ne treba priznati i tražiti od poverilaca da ako žele da se namire nek otpišu deo duga.
(Ranko, 26. jul 2014 13:58)
Evo ovako sine Ranko kad bi krenuo da ganja te koje bi ti da ganja onda bi morao i sebe da ganja jer je samo za koktel i prezentaciju potrosio dve svoje godisnje plate.A i svog Tomu koji ne znam na koji nacin je steo onako mnogo nekretnina i celo selo Bajcetinu bi morao da ganja a i Toma ko i on bio vec u vlasti bas u tom periodu zadnjih 20 godina. Onda bi morao da objasni odakle mu pare za jos jedan stan i mnogo toga jos. vodja bi isto bi morao da objasni kako se njegova klapica preko noci docepala silnog novca i nekretnina kao i predhodni. Necu da navodim imena ali zna se o kojima je rec. Trece dugovi koji su pravili predhodni znas i on je napravio do sada preko 4,5 milijardi evra a i pravio ih je kad je bio u vlasti krajem devedesetih . A da trazis da ti neko brise deo dugova koje si napravio kao drzava a uzeo pare preko eh sine Rale pa to ne moze tako. Mnogo si mi ti nesto pametan na kratke staze ko i vodja ti tvoj. Sve sama demagogija.
Ekonomija ne fercera tako sine Rale

Sale

pre 9 godina

Boli me uvo za 300 direktora ! Daj, bre, ne smanjuj penzije! Nemam posao-izdržavaju me roditelji-penzioneri! Šta da radim kada im budeš smanjio penzije? Misli o tome, a ne kako ćeš da "skineš" jedne da bi doveo svoje poslušnike!

comi

pre 9 godina

@ (Dokle..., 26. jul 2014 10:12)
"Mi ćemo naš ugovor sa ‘Etihadom’ pokazati pre 16. marta“
http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=881186#k13340981

covek nije rekao koje godine :)

aKaDemiK

pre 9 godina

ima 300 direktora u eps-u??? eps ce biti prodat, pa zbog toga se i smenjuju.
a ovih 5 u javnim preduzecima ce da leti ali druga petorica (ubedjen sam strucnjaci, nikako po partijskoj osnovi!?) ce da dolete!

toza

pre 9 godina

A jel se zna gde će da slete ili je trenutno rasprava na predsedništvu SNS-a koji će da uzlete naravno javno na konkursu.
Pretpostavljam da ima kandidata i među ovima koji svagodnevno lupaju pluseve i minuseve i pišu telegrame podrške velikom vođi kakavog nismo imali unazad 100 godina (tako bar reče jedan od kandidata u svom komentaru).
A Mićan i ekipa zadovoljno trljaju ruke. Hteli su u TENT ali posle poplava je bolje u EPS na mesta direktora.

cist racun,duga ljubav

pre 9 godina

dzaba vam bilo botovi, ljudi su izuzetno nezadovoljni losim zivotom I ove bajke koje prica vas vrhovni poglavar ne piju vise vodu, Aleksandar Vucic I SNS moraju da odu, DOSTA!!! E sad ko ce da dodje to je pitanje,niko od prethodnika ne zasluzuje,mozda onaj Radulovic ali ...

Prekobrojna

pre 9 godina

E sad mi je lakse kad sam ovo procitao. Oko 300 direktora iz drzavne firme ce uskoro izgubiti posao, bas kao i ja, inzenjer zaposlen kod privatnika. Liberalni kapitalizam na delu, drugovi.

rudar misko

pre 9 godina

nisam verovao ali zaista postoje sns botovi koji po direktivi lupaju minuse ovde, nema veze prijatelji i vicete ostati bez posla polako sve se ovde u srbiji vrti u krug

Hot in the city

pre 9 godina

Kladim se da ce smenjivati otpravnike na zeleznickim stanicama a sto i ne bi, ipak je to posao premijera. A zute direktore koji su pretrcali u sns neka ne dira, sada su beliki strucnjaci.

dex

pre 9 godina

Za tri dana novi porse u Srbiji, za petnes dana bolji zivot, ustari za 2 godine. Nema korupcije, pojedinac nije jaci od drzave, necemo smanjivati plate i penzije, nece poskupeti struja,Mali nece biti kandidat za gradonacelnika.... Tako mogu do sutra sa obecanjima koje nije ispunio, samo za one koji veruju u deda mraza. Stvarno smo obecana zelja, samo obecanja....

Ivana S

pre 9 godina

A mi ti opet kazemo. Budete li pokusali da otpustite ma i jednog nestranackog zaposlenog iz drzavnog sektora a da pre toga ne date otkaze svim vasim i ostalim stranackim kadrovima necete se dobro provesti.

stasa

pre 9 godina

A gde lete? Na mesto nekog savetnika??? To je kerin K. Ako cemo da se ponasamo trzisno: oni nisu zadovoljili na svom radnom mestu i treba da dobiju OTKAZ. E to kad uradis Vucicu,javi mi se, da krenemo sa mrtve tacke. Ovako mozes da se ... na sve iz ekspozea jer nisi bio u stanju ni sluzbena vozila da sredis. Ali si se zato napikirao na penzije. Savetujem ti da se okanes corava posla.

Glorija

pre 9 godina

Da, prvi put ti, Vučiću, verujem. Leteće 300 direktora, ali ne tvojih koje si već pre nekoliko meseci postavio. Još jedna farsa kao sa onom "balerinom" od ministra Krstića.

lala nadnicar

pre 9 godina

bogata je bila yuga, a sada pored ovih lopova sve drzavice su jad i tuga

I jos nesto, spram kapitala malo je radnika zaposleno, a i ovi sto rade verovatno rade za mizeriju

dex

pre 9 godina

Ovaj... Odradjeno.je 10 od 11 stvari iz ekspozea? Koje su to stvari? Ili je toliko bedan ekspoze da su ga za 3 meseca odradili?!? Pa on je Supermen i Betmen u jednom.

Paklena pomorandža

pre 9 godina

A zašto tek sada smenjujete 300 direktora eps - a, kada su u decembru a u decembru ugurano na stotine sns pijavica u taj isti EPS !!!!!!!!!!!

srb

pre 9 godina

U komentarima botovi hvale najavu kao da je Vučić već smenio sve te direktore.
Da se kladimo da, na primer, SNS direktor RTB Bor neće biti smenjen iako je za poslednjih 5 godina napravio dugove od preko 500 miliona evra, i doveo rudnike pred zatvaranje.

Sebastijan

pre 9 godina

"Ići će njihova razrešenja na sednicu vlade, a novi će doći konkursom"
A mi pricamo da se smanjuje upravo broj direktora,sefova,nacelnika i da se centralizuju,a oni samo zamenjuju.
Vucicu spreman dam nakon 14 godina ponovo da izadjem na izbore.
Druze Vucko,skrenuo si s puta,nece me vise akati ni Tadicev kurta,ni tvoj Murta

ahaaa

pre 9 godina

ej sefe a da ti njih nemenjas nego ih samo otpustis? kuji ce nam 300 direkrtora u eps? znam d bi ti tvojima, da ucinis ali to kosta nas naseg novca.

hilux

pre 9 godina

Koga bre ovaj vise laze?Evo npr u HE Bajina Basta srednjoskolski profesor doveden da bude direktor. Kakav konkurs kakvi bakraci. Smeje se ceo grad, a Srbija ce prvom prilikom da zaplace kad HE iskoci iz sistema. Vucic je pogubio sve kompase i vodi drzavu pravo u ambis.

Sve same obmane, prevare i laži

pre 9 godina

Svaka čast Vučiću, za samo par meseci:
01. Hleb je 3 din. kao što je i obećao 02. Objavio je spisak donatora
03. Ukinuo je pretplatu za RTS 04. Objavio je ugovore sa Fijatom
05. Objavio je ugovore sa Etihadom 05. Do kraja marta 2014. je rešio probleme u fabrici "Jumko" 06. Uveo je red u korišćenje službenih vozila
07. Spustio je granicu aflatoksina na 0.05% 08. Doveo je "Ikeu" do proleća 2014. god. 09. Objavio je istinu o "Politici" i "Večernjim novostima" 10. Zaustavio je partijsko zapošljavanje
11. Siniša Mali, kao što je i obećao nije gradonačelnik Bgd-a
12. Napravio je najmanju vladu, sa samo 15 ministara 13. Ne sarađuje sa URS-om 14. Ni Bog ga nije spojio sa Dačićem 15. Struja je jeftinija za 20%, i preko dana jeftina 16. Smanjio je zaduživanja 17. Nova Vlada je sastavljena od dr 18. Hidroelektrana i termoelektrana su izgrađene
19. Smanjio je nezaposlenost u Srbiji 20. "Srpski Mercedes" se vozi u celoj Evropi 21. Ukinuo je funkcije državnih sekretara 22. Izgradio je kanal Dunav-Morava-Vardar-Egejsko more 23. Obezbedio je deset milijardi evra investicija 24. Napravio je fabriku čipova sa Emiratima 25. U Srbiji se prave delovi za Boing i Erbas 26. Nije smanjio penzije, kao što je i obećao 27. Gledamo Bolji život kao što je i obećao 2014.
28. Nema cenzure medija 29. Rešio je sporne privatizacije 30. Osim njega i Đinđića, niko se nije bavio Zakonom o radu 31. Bus plus sistem je raskrinkan 32. Maketa "Beograd na vodi" je bla bla...

MA DOSTA JE BILO!!!

leteće najpošteniji kao i uvek

pre 9 godina

Vučiću,predpostavljamo da direktor železare neće leteti bez obzira na ono što radi,jer je i došo kao poslušnik stranke?

murajsam

pre 9 godina

ama covece prvo smanjite broj poslanika, ukinite nadzorne odbore, smanjite enormne plate i penzije, ukinite nebulozne agencije, pohapsite obesne predsednike opstina, ocistite policiju tuzilastvo i sudstvo od sljama, ogranicite max platu u drzavnim firmama na 1000 evra pa ko hoce hoce, ko nece ima ko hoce, pohapsite lopove ali SVE lopove i sto je najglavnije izbacite politiku iz JP ali ne kobajagi

pera peric

pre 9 godina

Svi Vi koji lupate minuse cim procitate nesto sto Vam se ne svidja u vezi Vam Vaseg dragog sefa a nazalost i osobe koja nas sve vodi u propast(da se razumemo-ni ovi pre Vas nisu bili bolji,mislim na zute)-jadni ste i zalosni do zla Boga...zasto minus na komentar da treba pod br.1 uvesti i jako podrzati zakon o poreklu imovine,posle cijeg bi uvodjenja pola Srbije zavrsilo u zatvoru?Pa to je u sredjenim drzavama majka svih zakona!!Ali ne i kod nas,i jako mi je zao sto necu biti dovoljno dugo ziv da vidim kako ovaj brod koji nikuda ne ide tone na dno,sa svima nama na njemu...

pera detlic

pre 9 godina

Opet najava! Bas mi ih je zao! Sve mislim da ce svih trista dobiti otkaz, a potom se prijaviti na biro. Mozda dobiju i otpremnine po starom zakonu o radu, sve ful, jer novi zakon stupa na snagu, zamislite, u utorak.

Sosa

pre 9 godina

botovi misle da ce da 'lete', e zeznuli su se, nece oni da lete vec odose da napisu molbe za konkurs pa ce da se vrate jer mora sve da bude po vodjinom PS-u jer posle vodjine reci mora jos da se oglasi i ministar vojni.

Samo izbori, što pre!

pre 9 godina

Kad ćete da shvate - svakog dana baci vam poneku bananu, mediji kažu gde je i vi pojurite da je dograbite. Preispitivanja diploma, smene direktora kanalizacije, hapšenja sumnjivih pa onda odmah odbrana "sa slobode", glumatanje s dramskim pauzama na svim televizijama, novinari potpuno nekritično prema njemu, pa Miloševićevo doba bilo je Periklovo doba slobode štampe i govora, šta je ovo, umesto lošeg humora, dosadni ste, nemate talenta, traćite vreme, tražite izbore da ovaj ode, a sigurno će izgubiti.

fer igra

pre 9 godina

U redu sto kazete konkurencija,
trziste I takmicenje ali Vi treba da obezbedite fer uslove za sve
takmicare a to je problem jer ne vaze isti uslovi za ucesnike na tom trzistu.

trgomenova decica

pre 9 godina

U EPS-u ovde u Kraljevu, u poslednjih 2 godine zaposleno je oko 200 novih ljudi, iskljucivo clanova SNS i njihovih rodjaka i ljubavnica. Vise nemaju gde da ih nabiju, sedi ih po osmoro u kancelarijama predvidjenim za troje, cak su poceli da ogradjuju i prostor ispod stepenica. Tako da je svaka prica o reformama koju prica ovaj covek smesna.

Brainstorm

pre 9 godina

Vaterpolisti su sinoć pokazali sva tri kvaliteta koje Vučić pominje pozivajući se na Angelu Merkel. I mi ostali koji se ne bavimo vaterpolom moramo da razmišljamo kao naši momci. Moramo da se borimo za kvalitet, a rezultati će doći.

Milomir Maric

pre 9 godina

Bolje bi bilo da izvse reorganizaciju i sistematizaciju u EPS, pa da ne postoji ogroman broj nepotrebnih direktora...a ne da smenjuju imena sa imenima...

Insajder

pre 9 godina

Vucicu vidi se da nisi iz prakse tj iz privrede. Otidji u Nemacku i vidi kako je radnik zasticen, kao beli medved a i kad ostane bez posla na birou punih godinu dana dobija punu platu a posle se smanjuje, ali je i dalje sasvim pristojna svota i moze da se zivi od toga. E, moj demagogu, svi koji nesto znaju su te provalili....

Miki

pre 9 godina

300 SNS-ovca dobiće posao u javnom sektoru sa debelim platama, a sirotinji uzimaš 10% od "crkavica"!!! Pričao si u predizbornoj kampanji sasvim nešto drugo!!! Kaži da to nije istina, ako imaš morala!!!

Sinisa

pre 9 godina

Kume, 7 godina!!!?? Mnooogo je kume to za tebe.. Mislim da ces i ti za tim direktorima.. Otici ce oni, doci ce gori.. To je samo smena. Nece stari dobiti otkaze, vec neka druga radna mesta. Do sada su bili DS-ovi, a od prekosutra SNS-ovi direktori..
I ova sto je stalno citiras, tj. da je Angela Merkel više puta ponovila - tržište, konkurencija, takmičenje.. A kome cemo mi to "izaci na crtu"?

Bajatović

pre 9 godina

Jedva čekam da vidim ko će odleteti i naravno da li ce odleteti. Najave me ne impresioniraju jer su u prošlosti bile tigar od papira.

slepac

pre 9 godina

@DALI - JE - TO - MOGUCE, 26. jul 2014 12:45
Prvo procitaj vest,smenice 300 i zameniti,a ne smanjiti.
Jel moguce da se toliko zadrogirani politikom da niste u stanju da vidite,cujete,procitate?
Dakle od smanjenja nema nista,ali od smenjivanja ima.
Sjasi onaj da uzjasi onaj.Vlahovic radio privatizaciju,gotovo citavu i juce gledamo Vlahovic i Vucic zajedno i to u ime vlade.
A da uskoro sledi i seca struje za dug od 5000 posto za dug od 10000 dinara,ovi nece da sprovode.Malo razumevanja i uverices se

mira

pre 9 godina

Da ponovim komentar, posto mi prethodni niste objavili! Smenjuje se PET direktora javnih preduzeca! A sto se EPSA tice, verovatno nisu u pitanju direktori, vec rukovodioci. A to ne treba da radi premijer, jer o poslu nema pojma. Valjda ima u tom EPSu (a ima) ljudi koji se razumeju u posao i postavljaju rukovodioce. A sto voli da se frlja velikim brojevima, svaka mu cast.

Pera

pre 9 godina

Hit su mi ovi sto ozbiljno komentarisu najnoviji Kabare iz Nemanjine. Ja kazem bravo za scenski nastup, bravo za zaplet, bravo za kostime, bravo za humor kojim odise ova najnovija predstava! Sve je odlicno i divno nam ide, svi smo srecni i nasmejani, deca sa cvecem hrle u zagrljaj vodji! Zivele reforme i petogodisnji plan! Dole kulaci i izrabljivaci radnicke klase! Ops, pa ovo nije 1947. Ko nas je vrati kro vreme 65 godina unazad?

rudar misko

pre 9 godina

imam jedno pitanje za sve ovde citaoce ...sta ce biti sa tim smenjenim direktorima?mislite da ce dobiti otkaz e pa nece bice rasporedjeni na druga mesta a postavice novozaposlene putem konkursa,i sta vam to govori ...jos zaposljavanja oko 600 ili vise i opet na grbaci naroda..djabe mi pisemo komentare i lupamo minuse ili pluseve kada se opet zaposljavaju politicki ili nedovrseni menadjeri bez dokazanog uspeha u nekoj oblasti...e moji srbi pukli smo ko tikva...
budite ljubazni objavite komentat radi istine

Paklena pomorandža

pre 9 godina

Ma daj čoveče više otvaraj neka radna mesta i zaposli omladinu koja je sve ludja i ludja mani se više toga postaješ smešan jer sve je ma je posla .....

S verom u bolje

pre 9 godina

A koga ce da postavi na mesto smenjenih? Zasto do sada nisu raspisani konkursi, ko je smetao? Kakve jeftine populisticke manipulicije!

monte-video

pre 9 godina

Jao koje hvalisanje....! Jadni ovi botovi jer ne razmišljaju sopstvenom glavom! Niš bre niste uradili! Poskupelo sve, povećala se nezaposlenost i sve više srljamo...

Lobotomija

pre 9 godina

Naravno, biće postavljeni vrsni eksperti, doktori nauka sa radnim iskustvom stečenim u kafićima, mesarama i trafikama. Bravo, Vučiću, samo napred, dok se ne iskoreni i ovo malo mozga što je ostalo u Srbiji!

GospojinkaP

pre 9 godina

Samim tim što je osvario toliko toga od planiranog u ekspozeu govori koliko je realno postavio ciljeve, i sa koliko posvećenog rada premijer uspešno vodi ovu zemlju ka EU, ne narušavajući dobre odnos esa Rusijom.

bez_sumnje

pre 9 godina

svaka čast za smenjivanje direktora.. a neki od nas apsolutno nisu ni sumnjali u ispunjenje svega navedenog u ekspozeu. Sve pohvale za trud, rad i zalaganje premijeru i svim članovima vlade na ostvarenim rezultatima

KPCTA

pre 9 godina

Kad već spominjete Smederevo, nije mi jasno zašto i dalje krivci za njeno propadanje nisu kažnjeni i oduzeta im imovina? Tako bi trebalo da se radi sa svim funkcionerima koji imaju loše poslovanje, pa bi se onda naredni koji dođe na njegovo mesto zapitao da li će da krade ili da vodi firmu kako treba. dokle god budemo blagi prema onima koji su oštetili drzavne institucije ništa se neće promeniti.

toza

pre 9 godina

Nije da ti ne verujem ali bi bilo lepo da nas zaboravne podsetiš kojih deset obećanja si ispunio. Meni, valjda zato što sam maliciozan samo padaju na pamet stvari koje nisu ispunjene kao što su vraćanje alfatoksina pre godinu dana, otvaranje tendera za javnost, departizacija javnih preduzeća, zabrana zapošljavanja u javnom sektoru.
Nadam se da da su ovi direktori što će da lete spremili krila.

Stolicak

pre 9 godina

Najbolje bi bilo za gradjane da se ti sam smenis a sto se tice ispunjenja tvojih obecanja , obrnuto je, 92 % nisi ispunio od obecanih obecanja. To je moje misljenje kao jedan vrlo stari gradjanin i koji ne pripadam ni jednoij stranci ili politickoj oipciji a svako ima pravo na svoje misljenje pa i ti pa i ja !

eksizunut

pre 9 godina

Za sve je kriv Boris Tadic. Za neku godinu izmena: umesto Boris Tadic bice Aleksandar Vucic.
Kakvi direktori kakvi bakraci sve treba otpustiti pa Jovo nanovo. Ovo vise nema smisla. NPR. Dunav Osiguranje.

Milan

pre 9 godina

"Smanjuju nam BDP jedan (1!) odsto, uvode nas u recesiju..."

Sreća pa ti je biračko telo polupismeno pa ih možeš impresionirati ovakvim izjavama. Malo obrazovaniji bi te pitali zašto ti je rast BDP-a jedan odsto ako je to nedovoljno i za jednu razvijenu Svajcarsku, a ne za bednu Srbiju kojoj treba minimum 4 odsto rasta da bi počela da smanjuje nezaposlenost.

Del

pre 9 godina

Vucic rece da ce pokazati ugovor sa Etihadom, Fiatom, rece da ce izaci na videlo ko je pokrao glasove (sa sve onom placljivom facom:), rece da penzije niko ne sme da pipne, rece da nece prodavati Telekom... Divan je, meko srce nase!

nikola

pre 9 godina

Kad izbaciš napolje 200.000 trutova zaposlenih u poslednjih 10 godina na izmišljena radna mesta, kad ugasiš firme koje prave gubitke i koje su bankrotirale odavno a ostaviš radnike i penzionere na miru, onda ću ti verovati da si reformator. Ovo je nastavak demagogoije.

dejan

pre 9 godina

Mislim da je ova zemlja preumorna od prezivljavanja da bi se uopste uhvatila u kolo trzisnog ponasanja.
Trebalo bi ljude nekako podstaci da pokrenu sopstveni biznis a to sigurno nisu namesteni konkursi za podsticajna sredstva samozaposljavanja.Ovde ne nedostaje ideja i ljudi koji ce da rade,ovde nema za koga da se radi.Pravilnija raspodela profita i obavrza isplacivanja licnog dohotka treba da bude prioritet vlada.Minimalac podici na 300 evra pa nek se poslodavci odreknu svojih privilegija mada mislim da ih to neve ni dotaci.

solunac

pre 9 godina

ne se..i, kakvo trziste kakvi bakraci zakon o radu si napravio samo da bi radnicima smanjio zarade i prava, a zakon o pio si doneo da bi sto manje ljudi docekalo penziju a i oni sto je docekaju smanjio si ih za 20%, male plate male penzije i još smanjene bas cemo biti jeftini za drzavu, ti si najgori premijer i najlošiji čovek koji je vodio ovu zemlju,samo udaras po sirotinji a velike direktorske i menadzerske plate da smaniš to ne želis, da ukines onih par stotina agencija sto si obecao 2012, imas toliko nacina da ustedis a da ne diras sirotinju, na kraju krajeva donesi zakon o poreklu imovine pa ko god ne moze da dokaze odakle mu oduzimaj do cetvrtog kolena i trpaj u drzavnu kasu, demagogu nad demagozima, botovi udrite po minusima

cinik

pre 9 godina

@grunf - Naravno da treba da "leti" 300 direktora. A zamislite koliko je tu pratećeg "beskorisnog" osoblja - službi, sekretarica, PR-ova, šofera, kuvarica, kopira, arhivatora Čvarkova, i plejada boškića sa Megadensa... Pričamo o hiljadama društveno i ekonomski nekorisnih i nepotrebnih kadrova - i to samo u EPS-u. I gde će oni sutra da rade kada od srednje škole hvataju krivine?

C

pre 9 godina

Dve stari.
1. Da li ce i nase plate biti kao Nemacke, "trziste, konkurencija, takmicenje"?
2. A sto svima ne stavite fixnu platu 40.000? Mislim, SVIMA, od spremacice do direktora? Pa Boze moj, kriza je, treba SVI da se zrtvuju, zar ne? Ili gresim, samo treba radnicima smanjivati plate jer se na direktorskim platama nece nista ustedeti, jadnici nasi...

nessa

pre 9 godina

samo plate nisu smanjene?ha ha h ah ahhahahaha pa skidaju mi 5000 din od plate...a povecanje sam imao 2 posto za 10 god...stanarina bila 12.5 sad mi je 15.5 struja bila 2500 sad 4500 telefon bio 500 sad mi je 700 ebe se nama za direktore...snaci ce se oni obezbedili su pokolenja

micko

pre 9 godina

Posto je sve pohapsio sad ce da smenjuje direktore....Sad ce biti naslova u tabloidima...HOROR:Direktor skakao na trabmolini potrosio drzavne pare...itd...na to se loze ovi botovi..

Kapitalista

pre 9 godina

Pa dokle ce da Se.. oko trzista i kapitalizma kad je svaki radnik u privatnom sektoru upravo u najgorem obliku kapitalizma. samo vlada sa svojim cinovnicima jos zive od toga sto uzmu koliko im treba a ako su se zeznuli onda urade rebalans i uzmu jos i takvi mogu o necemu da pricaju.
SRAMOTA I JAVASLUK, samo dokle?????????

Internet

pre 9 godina

Da,da....leti 300 da bi doslo vasih 300 nesposobnjakovica na ta mesta a nemate kadrove ni za 3 upraznjena mesta.
Dosta lazi,dosta obmana ovog naroda,necete jos dugo.Gde su pare za Obrenovac ? Sta bi sa transparentnoscu vezano za skupljanje pomoci ?

Pfc

pre 9 godina

Jos jedna sarada.ima da sutnu 10-15 direktorcica od tri stotine koliko ih ima u eps-u.i da dovedu svoje zasluzne stranacke vojnike.a narod ce da blene u vodju i zabavlja se kao uvek praznog dzepa i praznog tanjira.

Pet do 12

pre 9 godina

@Srbin
Nije ti jasno kako se Vučić zbog ovih svojih izjava ne stidi. Ne može, zato se i ne stidi. Meni nije jasno kako ti stid stavljaš na prvo mesto, on je samo posledica, a da se nisi upitao kako čovek može uporno ovakve izjave da daje. Kako ne vidiš da sve vreme govori u prvom licu, da premijerku Merkel zove Angelom... Neke čike sve znaju ali niko ne sme javno da kaže.

Srdjan

pre 9 godina

"ljudi u ovoj zemlji moraju da se ponasaju trzisno"...!!?!!
O cemu ti pricas? Jel to vazi i za javni sektor? Partijska zaposljavanja? Toga vise nece biti?

Milan

pre 9 godina

Novi ce doci konkursom kao sto su i stari.Vucic otkrio toplu vodu da se ljudi zaposljavaju konkursom.On politicki smenjuje ove a novi se dovode vezama.Dokle god se politika od ekonomie i religija od drzave neodvoje nema napredka.Ubzo ce zima pa ce opet Aca da nosi decu po snegu a narod da gleda.

ANTIPROTIVAN

pre 9 godina

U ovog naroda je stvano pamet kratka, PV ne vlada ovom zemljom 100 dana vec dve i po godine, ako u EPS ne valja valjda je i Zorana kriva za to pa ona je i dovela Obradovica & CO. PV je lepo obecao da cemo od kraja 2014 ziveti bolje. Nista od toga, u opticaju su 2017-18. ? Sad cujemo da su oni koji su dizali plate i narocito penzije !!! bili zlocinci i kriminalna vlast. Malo morgen sto bi reko Sloba. Ako je neko ponizen u zadnjih 20 godina to su penzioneri vecina koja je mukotrpno radila i stvarala u Titovoj epohi i u vreme sancija. Koliko se secam PV je dok su dizali penzije trazio granicu na liniji Karlovac-Ogulin-Virovitica. Sada ce da ih spase, pa smanji im penziju za 70 posto i obezbedi besplatnu parcelu napredno nema sta. Toliko o odgovornoj vlasti, gde svaki dan citamo kako posteno napredni direktori krkaju bifteke i ribu uz skupa vina... Odgovorno nema sta.

saravalovinovacki

pre 9 godina

Iz naslova bi se dalo zaključiti da Air Srbija ima čarter let ka nekom egzotičnom odmaralištu.
Dalje iz teksta sam video da sam bio u zabludi. U pitanju je samo "sjaši Kurta da uzjaši Murta" varijanta a za ove "sjašene" će se naći već neko uhlebljenje... po starom oprobanom receptu.

Nista novo

pre 9 godina

Da sklonimo njine i turimo nase. Sve gori od gorih. I covece prestani vise da najavljujes. Ja nista novo i dobro nisam videla.Pa kao da Je tesko voditi drzavnu firmu, pa to bi svaki zaposleni znao samo da ih ostavite na miru. Da javna preduzeca ne vode politicke kampanje na svoju stetu, a po naredjenju vlasti. Asfaltiraj, daj zaposli glasace, otpusti revolucionare, izmisljaj radna mesta... Ajde da vidimo ko zivi bolje... Niko... Hocu da zivimo kao sav normalan svet. Muka mi je vise od ove drzave. Ja koja sam uvek gajila nadu da ce biti bolje definitivno odlazim iz ove zemlje.

pametnix

pre 9 godina

AV nekako svaki put kad daje intervjue i izjave zaboravi da vec 2 i po godine vedri i oblaci Srbijom. A uvek ispadne kao on je od juce tu, tek sad saznao za 600 direktora u EPS-u od kojih su 300 nesposobni. Problem je sto ce ovih 300 da budu imanovani za neke specijalne savetnike u EPS-u, a doci ce novih 300 sa sega mega diplomama i doktoratima i ovakve mere ce da nam izadju na nos. A sto se tice trzista dokaz koliko on voli i upraznjava trzisnu ekonomiju jesu procedure za Beograd na vodi, prodaju zemlje Arapima ispod trzisne cene, Air Srbija, subvencije za raznorazna preduzeca gde od narodnih para daje konkurentima poreskih obveznika, itd...

franz ferdinand

pre 9 godina

sem Bajatovića...
Tržišni principi ne važe u burazerskoj ekonomiji. Kako bi - svi i sve preko veze al "ajte vi tržišno" i na kraju "ko vam kriv"..licemeri.

Valter

pre 9 godina

Samo NAPRED dragi NAS Aco, alo te molim pogledaj malo i Grad Beograd, ima tamo nekojekvih sekretara po gradu koje nis smo da prihvatis, kao sto je sekretarijat za energetiku, to je nekako sve uvezano.

Pogledaj DOM - Beograd svoj ABDJELE videces veliku MUKU GRADJANA BEOGRADA.

Uz pesmu MOJ BEOGRAD,

Ziv ti nama bio,

Valter

RAJNA

pre 9 godina

Gospodine Vučiću, kažete leteće direktori, a šta biva sa odgovornošću, pokrali, ruinairali preduzeća, iživljavali se po kafanama, krali benzin itd.Dok njima ne oduzmete pokradeno, dok ne dokažu poreklo imovine, dok krivično ne odgovaraju, još jedno mazanje očiju ovom narodu, a vama uspeh i meko srce kod vaših partijskih vojnika.

redovni pratilac

pre 9 godina

To zna svaki srednjoskolac da uradi . Premijer se time ne bavi,her je sramoa tako ubirati politicke poene. Premijer pravi ekonomske uslove da narod zivi,radi,letuje,zimuje,od svog rada,a ne od rata i kredita. Poreze i ostale prireze naplati prvo tajkunima,medijskim magnatima i slicnima,pa onda pokaze obicnom smrtniku da je to moranje i dobrobit za sve. Pa kad te pare okrene kroz licne dohodke,doprinose i investicije pre svega u realnom sektoru onda budzet dopunjuje od malih koji su dovedeni na rub propasti. Kad mali zaradi 1000, lako ce odvojiti i za stare i nove obaveze. Iz prazne se cinije ne jede. Mora cinija da se napuni ,pa kasika u usta pa u budzet. Raspisah se,a dzaba. Ovi da su nesto znali nebi zakon lezo u topuzu. Vucicu nadam se da ce brzo kraj tvojoj topuz vladavini. Mases njime ali u pogresnom smeru

Penzioner

pre 9 godina

Nista ne vredi smenjivanje direktora, ako u tim firmama ostanu stranacki krpelji koji ne rade nista a primaju plate. Shvati vec jednom covece da nijedna normalna drzava ne finansira nerad i neznanje i da je krajnje vreme da se vi iz vlasti dozovete pameti i da svojim ljubimcima iz stranaka objasnite da dobitak na izborima ne znaci automatski udomljavanje u javnom sektoru. Javni sektor kao i privatni mora biti efikasan i profesionalan, sto znaci da svi, ali bas svi, od portira na vratima, do generalnog direktora moraju biti profesionalci izabrani na javnim konkursima. A sta vi radite? Svaki dan i pored zabrane zaposljavanja u javnom sektoru nakrcavate isti sa svojim nepismenim i polupismenim ljubimcima, koje gledate da udomite, a strucnom svetu koji godinama ne moze da dodje do posla, a koje pas nema zasta da ugrize, govorite da otvara privatne firme. Treba da bude otkaza i to bas 350 000, jer je toliko viska u javnom sektoru. A sto se obecanja tice, pa obecali ste da cete ukinuti nepotrebne agencije pa mi reci Vucicu koju ste to ukinuli? Nijednu, ali tamo se primaju astronomske plate, ali to nema veze, to ne opterecuje budzet, jer tamo su vase supruge, svastike, deca, prijatelji. Gde je zakn o poreklu imovine, zakon bez koga nema uspesne borbe protiv korupcije? Nema ga jer da postoji, mnogi vasi clanovi i finansijeri bi vukli bukagije na nogama. Rad vlade do sada je bio katastrofalan, prema tome pred narod nemas sa cime da izadjes, narod hoce sustinske reforme a ne kozmetiku.

Mikica

pre 9 godina

Došlo doba da se polažu računi. Bilo je i previše vremena gde su mogli da šišaju budžete preduzeća i da im se može. Svako ko ne radi za firmu i državu nije ni direktor, odmah mu uručiti nepovratnu kartu.

Aki

pre 9 godina

O cemu prica ovaj indijanac?Sta je ispunio?Iz meseca u mesec se gore zivi, cene skacu, poskupela registracija vozila za 45%, malina prosle godine 215din, ove 180din,struja ide od jeseni za 30%, sto povlaci i ostala poskupljenja, visnje narod nije ni brao, o tome se cuti, air serbia belezi vece gubitke od jata, a arapi nisu ulozili ni 1e.Moze li neko da kaze jednu dobru stvar koju je ova vlada uradila za nas obicne gradjane, koji radimo za 5 l benzina dnevno.

Prle

pre 9 godina

U redu je da se sredi stanje u javnim preduzećima,ali rekoše da će rešavati pitanje nezaposlenosti,posebno izmenama Zakona o radu,a sada ne govore o zapošljavanju,već da neće biti otpušteno 350.000 radnika.

Goran

pre 9 godina

Ma ti si car !

A sto nisi ispitao poreklo imovine svih gradjana i pohapsio sve lopove iz stranaka i tajkune koji su 20 godina krali i finansirali tvoju i druge stranke, utajili porez i oprali novac preko svojih offshore kompanija zbog kojih nema vise novca u opticaju u Srbiji?

Stitis kriminalce i ti si kriminalac. Zna se sta kaze zakon. Ko prikriva zlocine ucestvuje u njima i odgovarace za njih. Pitanje je samo vremena.

cheda dramaturg

pre 9 godina

Kako me naslov podseti na film Cigani lete u nebo, a vodja nam je sav u dramaturgiji pa sada i Direktori lete na nebo, verovatno sedmo jer ce im biti i kada odlete mnogo dobro - nalapali su se oni, a tek sto ce dramaturski da nas obradi za penzije i plate, toliko ce biti patetike da cete mu udeliti i poslednji dinar - ma kakvi 10% to je samo sica da odgledte i odslusate vodjinu dramu - shmrc.

mrki

pre 9 godina

da da da,pre ce biti smenjeno pa preraspodeljeno npr kao specilani savetnici na drugim funkcijama radi ocuvanja partijskog mira..a onda na ova upraznjena mesta ''konkursom'' dovesti ''strucne'' partijske kadrove.sve vam je to ona cuvena sjase kurta da uzjase murta.nece nama biti bolje ni za 100 godina.

Zdravko

pre 9 godina

Срамота! Три стотине директора ЕПС-а. Саберите за свакога од њих аутомобил, заменик, секретарица,саветник ,спољни сарадник ..... А решење је да се пензионерима смање пензије? Ваљда ће ове ~демократске власти ~ схватити једног дана да су они само једна краста на рани српскога народа која,кад отпадне треба иза себе да остави покожицу кија ће зацелити рану.Нажалост народа , нема ту лека док се свест не промени.Е мој српски народе, јадан ли си .

Asparagus

pre 9 godina

600 direktora u EPS!!! U ovoj maloj i siromašnoj zemlji ima toliko direktora i njihovih savetnika i pomoćnika da je to prevršilo svaku meru. Podržavam smenu direktora svih preduzeća koji su gubitaši a tu prvenstveno mislim na Srbijagas. Naravno mislim da uopšteno treba smanjiti broj direktora i kojekakvih funkcionera koji se postavljaju bez jasnih kriterijuma i koji siguran sam ne rade baš onoliko koliko su plaćeni a plaćeni su mnogo.

Bojan

pre 9 godina

Dočekasmo i to, vreme bahatih direktora koji primaju velike plate za malu odgovornost i nerad je prošlo. Novi zakon o radu doneće srpskoj ekonomiji značajno povećanje efikasnosti.

MALI PERICA

pre 9 godina

ODLICAN potez za pocetak, koliko je dana 100 na vlasti smenjuje se 300 direktora.

Kada bude 200 dana bice jos 200 direktora smenjeno i cela administracija - sekretari u upravi beograda.

Lanac Ministar - Sekretar - direktor se mora KONTROLISATI sa ljudima koji su izabrani na KONKURS, ...

Svi na konkurs i SEKRETARI u Gradu Beogradu, da dodju skolovani a ne sa sege - mega i biciklist- vozaci sa paricama od belog praha iz Luke BEOGRAD.

pera

pre 9 godina

Neka Gospodin premijer poseti firmu Pupin Telecom a.d Batajnicki put23, i pogleda sliku i prliku drzave.Direktor vozi kola od 24000eura,a radnici ne primaju palte 3 godine.

fiona

pre 9 godina

Leti leti moj golube beli!!A mislili su da će doveka da se bogate a ništa da ne rade,, krivice ne snose!!E pa doslo vreme da sse stavri menjaju!!!

DALI - JE - TO - MOGUCE

pre 9 godina

Svi oni koji su suminjicavo vrteli glavom na svaku javnu izrecenu rec od strane Aleksandra Vucic koliko vec sutra ce se uveriti da to nisu bila prazna obecanja, vecina i direktora koji su pred izlaznim vratima te njegove reci nisu shvatili ozbiljno. Eto konacno docekasmo i to, vreme bahatih direktora koji primaju velike plate za malu odgovornost i nerad je proslo. Sada ce oni koji budu izabrani na konkursu ce morati dobro da se zmisle kako misle da vode preduzece. Novi zakon o radu donece srpskoj ekonomiji znacajno povecanje efikasnosti.

PU+Ž

pre 9 godina

I treba da budu smnejeni svi koji nisu radili svoj posao kako treba, ima ova zemlja mladog i sposobnog kadra koji to može da odradi.Cenim Vučićev stav što pokušava da pronađe rešenje za neuspele privatizacije naših propalih fabrika.

Ranko

pre 9 godina

Vučiću proglasi bakrot države, uvedi vanredno stanje, ispitaj svačiju imovinu u zadnjih 20 godina, oduzimaj svima koji namju dokaza kako su je stekli.. Za to imaš podršku naroda i to je jedini način da država krene na zdravim osnovama dalje. Bezobrazne dugove što su bivše vlasti pravile ne treba priznati i tražiti od poverilaca da ako žele da se namire nek otpišu deo duga.

Slavko

pre 9 godina

@(Bravo, 26. jul 2014 10:30) Pa u beogradskim i novosadkim komunalnim preduzecima ima vise diretora,sefova,nacelnika,pravnika,ekonomista,projektanata nego radnika.
Da pitas sta radi tolika uprava,niko nema pojma,a plate od 80000 do preko 110000 i vise.
Ovde nije rec ko vodi i kako vodi,nego mogu li ti radnici da nahrane tolike lezilebovice.Jedan sef na 50 ljudi sasvim dovoljno

Kantar

pre 9 godina

Godinama trpimo ovakve (ne)ljude, konacno da im neko stane na put i skloni ih sa mesta direktora, moraju da shvate da vremena nisu ista, da ne postoje vise zasticenih ljudi, koji ce se ponasati neodgovorno prema drzavi!

Mihajlo

pre 9 godina

Cim je procurila vest da su Rusi zainteresovani za zelezaru odmah su se radnici pobunili kako imaju bolja resenja.Knjizice svima u ruke ja necu da radim za druge.

Lence Jelence

pre 9 godina

Mnogi direktori su na ova mesta postavljani jer su nudili svoje znanje i marljivost. Jedini problem u svemu tome sto su samo pokazali raspnistvo i nemar! Bas zato i podrzavam smene i dolazak novih ljudi na rukovodece polozaje putem konkursa, i nikako vise!

Lovac na trolove

pre 9 godina

Vlada u najavi najavljuje smene direktore u javnim preduzećima koji počinje za par dana. Šta li če sad smisliti trolovi kako bi iole napali premijera?

asus

pre 9 godina

To je ono što nam treba, da svako zavisi od rezultata koje postigne. Bravo za Vučića, možeš da se zoveš kako god, ali ako nemaš rezultat iza sebe pokušaće neko drugi. Svaka čast.

Zorka

pre 9 godina

To sto je neko direktor, ne znaci da na toj funkciji mora da ostane vecito. Svidja mi se ovo sto Vucic planira. Svi koji nisu postigli neke rezultate treba da se smene.

Prof. dr.

pre 9 godina

Vreme je da se direktori biraju putem konkursa i da se manemo postavljenja prema "zaslugama za minuli rad". Verujem u sposobnosti da se preduzeca pokrenu samo kroz fer konkurse i izbor najboljeg strucnog lica!

pecko

pre 9 godina

Dosla maca na vratanca...mnogi su umislili da mogu da budu direktori a da su im rezultati katasrofalni i jos da za to nikad nece odgovarati jer prethodnih godina uglavnom su cistacice bile krive za sve. Svaka cast direktorima koji su svoj posao radilu savesno i cije firme su na zdravim nogama.

Milan1989

pre 9 godina

Samo cvrsta ruka moze doprineti da direktori zasuku rukave i pocnu nesto stvarno da rade,a ta cvrsta ruka mora biti covek koji trenutno ima najveci autoritet ne politickoj sceni,jer drugacije ne bi imalo efekta.

zipa zonfa

pre 9 godina

Moralo je da dođe do čistke, premijer ne želi da gleda ljude oko sebe koji samo sede i ništa ne rade, ili ako rade, to je isključivo zarad ličnie dobiti, taj film više neće da gledaju, kao i svako ko se ponaša u skladu s ovakvim ljudima!

Miss Mary

pre 9 godina

Bez obzira sto su neki sumnjali u Vucica, sada ce polako ali sigurno da menjaju svoje misljenje jer se desavaju ovakve stvari kao sto smo imali prilike da procitamo u okviru ovoga teskta.

Todor

pre 9 godina

Mnogo je direktora koji misle da su drzavna preduzeca njihovo vlasnistvo. Ponasaju se bahato i neodgovorno. Moramo smeniti svakog ko krsi zakon i ko nema odgovarajuce rezultate.

Bravo

pre 9 godina

E sada treba da se ispita šta će u EPS-u toliko direktora još malo pa više direktora nego radnika kakva bahatost i neodgovorno ponašanje.Ovo je nadam se samo prvi korak u čišćenju svih tih direktora i nepotrebnih i nesposobnih kadrova.

vuk83

pre 9 godina

Konačno je neko rešio da se uhvati u koštac sa samoživim ljudima koji se nalaze na direkrtorskim mestim. Firme u gubitku, a diroktori imaju veće nego najbolji menadžeri.

CAO CAO

pre 9 godina

Aco , kulturno se pozdravi sa njima i do vrata preduzeca ih isprati sa zeljom da se ne vracaju.A ono sto su uzeli neka vrate i cao cao brate...

Nišlija

pre 9 godina

Gospodine Premijeru, svaka Vama čast. Napokon se mora stati na put,aroganciji,bahatosti,pohlepi,nadmenosti,direktorima javnih preduzeću ovde u Nišu. Imenovani sa svojim stavom,postupcima iritiraju građane našeg grada,posebno sa "gomilanjem" funkcija,bivšim i sadašnjim.Pojedini direktori primaju osim visoke direktorske plate,i penzije,kada običan narod nema niti posla,niti je u mogućnosti da doživi penziju.Upada u oči da neko ima dva ili više primanja,a neko nema osnovnih uslova ni za život.Ovde u Nišu smo doživeli,da se bez ikakvog upozorenja,vrši nekontrolisano isključenje struje,tako da više od pola grada ostane bez struje,čak i sportskom centru Čair,pred odigravanje utakmica reprezentacije Srbije.

VesnaT

pre 9 godina

Neminovno je otpuštanje s posla u javnim preduzećima, ali je cilj da se višak radnika prelije u privatni sektor, a novi Zakon o radu trebalo bi da omogući brže zapošljavanje u privatnom sektoru, jer poslodavcima pruža brojne olakšice. Pre svega i najvažnije, neće se bojati da ukoliko zaposle radnika, kasnije neće moći da mu ispostave otkaz, ukoliko se pokaže da je neradnik. Ovo su proste stvari. Ne znam zašto ih je tako teško shvatiti.

Fatality

pre 9 godina

Ovako se već rade ozbiljne i odgovorne mere, samo oštro prema nesposobnim kadrovima, kao i onima koji nisu glupi, već su toliko bahati i bezobrazni, da smo sada u ovako teškoj situaciji, samo zbog takvih ljudi, i treba da smeni sve koji nisu zaslužili da budu na takvim pozicijama!

toyota

pre 9 godina

Samo napred Vučiću, rasteraj bandu koja godinama uzima narodne pare bez razloga. Šta će 600 direktora u EPS. Voleo bih da znam koliko ih ima u Toyoti, General motors.... Verovatno manje nego u EPS-u.

Yolanda

pre 9 godina

Nema više zloupotrebljavanja službenih funkcija, svi direktori koji su radili protiv države, ili su prosto nesposobni trebaju da se sklone, šta će nam tako loši kadrovi, a što se tiče Železare, ja bih stvarno volela da se jednom za sva vremena reši to pitanje, jer mnogo novca država mora da daje na godišnjem nivou, moraće ovo urgentno da se reši!

Peruca

pre 9 godina

Svi koji su radili protiv države i ponašali se bahato sve vreme dok su radili na ovako ozbiljnim i odgovornim funkcijama, moraju biti momentalno sankcionisani, niko više neće niti želi da toleriše ovakvo ponašanje!

HAJDI

pre 9 godina

Ovo je primer da premijer , kako pojedini kazu samo najavljuje, ne radi tako nego i ostvari to sto obecava.Sigurna sam da ce ocistiti javni sektor od silnih neradnika.

Hestija

pre 9 godina

Direktori koji će biti smenjeni nisu svoj posao radili kako treba, već na štetu radnika i preduzeća. Svi direktori javnih državnih preduzeća koji su oterali firmu u još veće dugove moraju biti kažnjeni. Aleksandar Vučić neće tolerisati nerad i bahatost direktora. Drago mi je što je odlučio da će direktori biti smenjeni. Železera Smederevo i sve druge kompanije od kojih Srbija ima korist moraju da budu profitabilne kompanije, koje će pokrenuti našu privredu, proizvodnju i industriju. Svaki rad i trud mora biti nagrađen, zato su građani pohvalili premijera, koji je uradio sve kako bi građani kroz dve ili tri godine živeli bolje.

Aco

pre 9 godina

Vlada sprovodi najavljene reforme.Čini mi se da će te reforme doneti boljitak društvu. U svakom slučaju podrška vladi da završi što je započela.

Vlado

pre 9 godina

Sve u svemu za prvih sto dana sam zadovoljan sa radom Vlade.Kad se smene direktori koji ne rade i dodju novi,bice bolje i u tim preduzecima.Do sad smo gledali kako direktori vode preduzeca do penzije,bez obzira kavi su i sta rade.

Jesen stiže dunjo moja

pre 9 godina

Ne razumem ove tzv sindikaliste povodom kritika o novom zakonu o radu. PO starom, 350 hiljada radnika je dobilo otkaze. Nameće se jedno prosto pitanje: Gde su bili tada vođe sindikalista i sindikati?

boki

pre 9 godina

Nalažanje strateškog partnera je preko potrebno, obzirom na značaj železare za državu i vrednost izvoza koji je ona ostvarivala dok je radila punim kaapcitetom

Ka Tice

pre 9 godina

Samo neka lete, takvi ljudi ne zasluzuju da budu na ovako odgovornim funkcijama, premijer ne zeli da nam zemljom upravljaju nesposobnjakovici I prevaranti!

Dusan iz Srema

pre 9 godina

Podrzavam nameru da se na rukovodeca mesta u javnim preduzecima postave kvalifikovani menadzeri, kroz javne konkurse koji ce biti raspisani nakon smena direktora odgovornih za trend losih stanja u istim preduzecima.

straight jackin'

pre 9 godina

Samo da Vlada u što kraćem roku vidi šta će s Železarom, koliko shvatih, u pitanju su Amerikanci, ali kako god, samo da ne bacamo tolike pare u vodu, bukvalno... Što se tiče direktora i svih ljudi koji nisu sposobni da rade svoj posao kako treba, ili ga rade u svoju korist, urgentno ih treba smeniti, kao što to premijer i čini !

SofijaS

pre 9 godina

Trebaju nam reforme koje ce stititi radnika a kaznjavati neradnika i koje ce dovesti do porasta prihoda i smanjenja rashoda. Moramo voditi racuna o Srbiji i boljoj buducnosti nase dece, a ne da svesno jurimo u bankrot.

Рокфелер Сканк

pre 9 godina

Држава више не може да трпи овакве кадрове, овакви људи су нас и довели до ивице банкротства, због таквих сада испаштамо, али, „ничија до зоре није горела“, тако да је напокон дошло време да се уклоне лоши људи!

Don t vori bi hepi

pre 9 godina

Sreća naša pa će doći do seče direktora, ko zna šta su sve radili koristeći svoj položaj, neće premijer džabe da raskrinka ovako bahate kadrove, nema više nikakvog smisla da ostanu na svojim foteljama i dalje iskorišćavate svoju preozbiljnu funkciju!

Katana

pre 9 godina

Svako ko je na ovako visokim funkcijama mora da shvati da nema više povlastica, ni za jednog od pomenutih, moraće da poštuju svoje radno mesto, a ne da ga koristi kako bih zadovoljio svoje lične interese, prošlo je to vreme, sada je kod nas borba protiv korupcije i kriminala nikada jača!

doktor

pre 9 godina

Nadam se da će jedan od tih biti Bajatović, koji je javno bez ikakvog srama rekao da ima platu dva miliona dinara. Podržavam Vladu da smeni sve ove direktore i nadam se da sledeći neće imati tolike plate.

A.D.I.D.A.S.

pre 9 godina

Većina direktora već decenijama ne daju nikakve doprinose, a s druge strane su sposobni da zadovolje lične prohteve, to znaju.. E, nema više toga, mnogo vremena je moralo da prođe kako bi dočekali ovaj trenutak, jer da je opstala prošla vlast, mi bi u ovom trenutku bili Grcka!

Francesko

pre 9 godina

Nema oprastanja i davanja neke “druge sanse”, one koji su uspeli da se obogate preko noci i mislili da su nedodirljivi treba odmah skloniti, a dovesti kvalitetne i strucne kadrove.

bambus

pre 9 godina

Treba da izlete kroz prozor. Ko zna koliko su na ime plata i dnevnica uzeli državnih para. EPS treba da ostvari što veći profit i da ga uplati u budžet i na taj način olakša opštu državnu štednju.

Sistemski

pre 9 godina

Treba shvatiti da posle pljacke koja je organizovano trejala vise od decenije i gde je iz tih preduzeca izvuceno mnogo kapitala i svega ostalog, bice potrebno minimum toliko da se ista ta preduzeca konsoliduju . Sve odlazi u bankrot a 'uspesni' nikad bogatiji' ?!

Poseidon

pre 9 godina

Vreme je da se neradnici saseku iz korena, i napraviti velike izmene, jer su mnogi direktori bili zalepljeni za fotelje, i mislili da su oni jedini koji mogu obavljati odredjene funkcije.

Labud

pre 9 godina

Promene u javnim preduzećima su zaista neophodne. Mnogi direktori će opravdano biti smenjeni. Svako ko loše obavlja svoj posao će morati što pre da napusti svoju poziciju, a to je najbitnije. Reforme se u potpunosti moraju sprovesti, a to će sigurno uticati na bolje poslovanje i funkcionisanje ovih preduzeća.

bežim odavde

pre 9 godina

300 direktora u EPS-u?? Pa koliko ih je tamo? Nije ni čudo što su javna preduzeća gubitaši. Jujuju srmota!!! To samo kod nas ima. Nigde više u seclom univerzumu!!!

Golub50

pre 9 godina

Sve je to posledica stranackog zaposljavanja i obavljanja izmisljenih funkcija u prethodnoj deceniji. Tako i u nasem gradu pouzdano znam da distribucija ima preko pet direktora sto je po meni mnogo.

Darko1

pre 9 godina

Vučić je trebao i pre da se reši bahatih direktora, ali to je moćan lobi. Njima služe stranke i svaka vlast koja dođe. Još malo pa će i sindikat napraviti da sačuvaju svoja "prava" :)

GAVRULO

pre 9 godina

Ipakm ima neke selekcije, ne lete svih 6oo , duplo manje, i u redu je, terba sagledati rezultate svih i na osnovu njih smenjivati i unapredjivati, ne treba zaboraviti na unapredjenja onih koji su pošteni, stručni,uspešni u poslovanju i sa poštenim odnosom prema radnicima

McKifla

pre 9 godina

Vucic : Za dva dana "leti" 300 direktora

Jel treba neka pomoc, fizicka recimo da taj postupak skratimo na sto kraci period. Koliko nas ima koji bi pomogli i jedan radni dan bice dovoljno da temeljno ocistimo sve drzavne firme od partijske trulezi koja unistava ovu drzavu i ovaj narod.

Anastasija

pre 9 godina

Trebalo je njih još davno smeniti,ali je podjednako bitno napraviti sistem odgovornosti da se ne bi i u budućnosti ovako neodgovorno rukovodilo javnim preduzećima.

dan d

pre 9 godina

U EPS-u su plate bezobrazno velike, spremačica ima platu kao inspektor u policiji, a o broju direktora nema svrhe ni govoriti, ja ih ne bi smenjivao nego bi pola direktorskih funkcija ugasio.

zule

pre 9 godina

čovek koji za tri godine nije uspeo da prebroji zaposlene kod države i nije uspeo da prebroji službene automobile još uvek ima obraza da nešto najavljuje.kad primitivci uzjasu na vlast ispadnu iz igre dostojanstvo i čast,a vi botovi probajte ovo da shvatite pa onda lupajte minuse do mile volje. pomozi nam Bože.

mali

pre 9 godina

Jadna li je ta vlada kad za uspeh obecava da eto nece u narednom periodu doci do otpustanja 350 000 radnika,a ne ono sto nama treba,a to je da zaposle ljude. Gde je tu onda napredak?

niki24

pre 9 godina

Da se smene svi koji ne rade, a dobijaju pare. Umesto plate jednog direktora u nekim firmama može se zaposliti minimum deset radnika i još da im ostane višak. Šta više vredi 10 radnika koji stvarno rade ili jedan na funkciji koju ne obavlja? Računica je jasna.

Saška Petrić

pre 9 godina

Na prvom mestu za smenu treba da bude Milan Krkobabic u paketu sa "njegovim DS" direktorima radnih jedinica koji unistavaju Postu

Milenko

pre 9 godina

Ne bih zeleo da gresim dusu prema postenim i odgovornim direktorima ali mi je zao sto je takvih jako malo. Vecina direktora je postavljena samo po partijskoj liniji a ne po svojim sposobnostima i strucnosti, zato i danas nalazimo tu gde jesmo. Smena direktora je otvaranje Pandorine kutije koja ce tek pokazati sta su sve radili i jedino u sta sam siguran da ce svaki od njih odgovarati za svoje postupke.

steva

pre 9 godina

A jel to znači da će i 300 hirurga imati posla,jel kako kažu srasle im guzice u direktorsku fotelju pa sad treba to nekako da se odvoji.

Petar

pre 9 godina

Fakat je ovo ludnica.Mi ovde u srbiji vekovima,dosli iz Bosne,Hrvatske,Crne Gore i KiM i uzjahali nasa radna mesta,nase plate... dok mi "domorodci" sedimo,gledamo sa nevericom posmatramo sta se desava.
Oni nam od sistema napravili sms lecenje,ostavili krezavu naciju,uveli placanje na drzavnim fakultetima kao da im je to babo ostavio...Mi radili,mi stvarali,oni polazu pravo na konto matice,a ovde ni dedu nemaju ukopanog.Oni pozatvarali fabrike,oni pravili zakone nama,a mi ko telad,kao majka dece drogerasa,dete je.Citam ovo 300 direktora ne smanjuje,nego smenjuje jer nece direktori za 10 023,00 dinara da seku struju.
Eno trubi u kurir kaze vecina glasala,a ono onaj sto ga predlozio za mandatara nije ni izaslo 50+1.Stvar da bude gora umesto da robijaju uz konfiskaciju njihove imovine jer su nas oni i doveli dovde,oni ce sad pokusati da konfiskuju nama,jer imaju jos familije,krvne i sexualne

vraćajte oteto

pre 9 godina

Za železaru bi vam bilo najpametnije da rešenje nađete u narednih nekoliko dana a ne nedelja!I da prestanete da štitite direktore koji su u strahu od rusa,i da zato dovodite opet amerikance.I prestanite da zamlaćujete narod svi znamo šta se radi u železari,samo vi prelazite preko toga.I nije vam pametno što niste radnicima vratili otetih 20% od plate.Nema logike da uz onolike direktorske plate i automobile i onolike plate sindikalaca radnici primaju ispod proseka.Kakva je to firma?

Filip

pre 9 godina

Nadam se da je jedan od tih pet Dušan Bajatović. Takođe se nadam da će broj direktora u EPS biti drastično smanjen, nenormalno je da jedno preduzeće ima 600 direktora!!!

Tihomir

pre 9 godina

Meni jedna stvar nikada u zivotu nece biti jasna. Da je neko direktor javnog preduzeda i da gleda kako preduzece koje mu je povereno propada a on samo gleda kako ce da izvuce za sebe da izvuce sto vise koristi dok mu preduzece do kraja ne propadne. Iz tog razloga sam za smenu svih takvih direktora i za iskorenjivanje te pojave u nasem drustvu.

Sonja

pre 9 godina

Pre 15 dana kad je Vucic pregovarao sa Rusima isplo je da im poklanja nesto sto vredi ko zna koliko.Nema potrebe da drzava vise baca pare na plate,ako ne mogu toliko da zarade bar za svoje plate onda cemu to?Nisu oni nista bolji od bilo kog radnika u Srbiji sto je ostao bez posla a te pare drzava moze pametnije da iskoristi.

Vladimir

pre 9 godina

Ljudi pa kakvi su ovo komentari!? Prepucavate se tu napred Vucko, nazad Vucko umesto da se zapitate odakle 300 direktora u EPS-u!!! Ej, pa gde to ima!? Ne da se smene Vucicu nego da se redukuju na 30!!!

Ironija

pre 9 godina

A Bajatovic, on ima platu 3 miliona dinara (direktor Srbija gasa i jos 3 upravna odbora) mada mu firma fino posluje samo dve milijarde evra u minusu

Mileena

pre 9 godina

Covek vodi politiku u pravom smeru I treba ga podrzati jer su nam potrebne ove reforme kako bi nam bilo bolje,a bivsa vlast nas je dovela do svega ovoga.

jjnhl68

pre 9 godina

Pa sta ste do sada cekali? Ko je postavio ove direktore i ciji su oni kadar? Da li je opet kriva prethodna vlast?
Sta ste to do sada uradili? O cemu ovaj prica i na kojoj planeti zivi?

Profesor

pre 9 godina

Lete, lete, lete, lete direktori!
Leti, leti, leti, leti Etihad!
Lete, lete, lete, lete srpski vozovi!
Sve leti u Srbiji u poslednje vreme...

Srbin

pre 9 godina

Uopste mi nije jasno kako ovog Vucica nije sramota da daje ovakve izjave. Ispunili 10 od 11 stvari. Daj lebati nek mi neko napise kojih je to 10 stvari ispunjeno. Prvo je ostavku podneo jedini covek koji je imao znanje i kvalitet da uradi bilo sta. Ovde mislim na Radulovica. Sad je ostavku podneo i ovaj klinac koji nije ni trebao da bude tu. U Srbiji niko ne zivi bolje, sem naprednjaka i Dacicevih bajatovica. Umesto sto se busa kako je Vlada ispunila 92% zadatih ciljeva bolje bi mu bilo da smeni sve ministre u Vladi ukljucujuci i sebe i taj posao prepusti Radulovicu i njemu po pameti slicnima...

jovan

pre 9 godina

Opet samo najava. Koliko je smešan ovaj čovek. Smanjite sebi radna mesta i plate. Ostavite malo ovaj napaćen narod penzionere i srednju klasu da ima šta da kupi deci za hranu. Smanjete sve plate preko 100 000 na razumnu meru. I niko ne sme da ima dve plate

pedja

pre 9 godina

Direktorka Zavoda za intelektualnu svojinu- skoro 60 godina, ceo zivot upravlja, 5 godina pomocnik direktora, 3 godine v.d. direktora, 5 godina direktor Zavoda, plata 190 hiljada dinara!! Putovanja, dnevnice, uvek salje iste ljude!!!! Imenovala 5 pomocnika na sto zaposlenih!! Sve to aminovao i podrzao Boza Djelic!! Sef opste sluzbe, poceo tek da radi pre 4 godine, stigao do osmog platnog razreda, non stop ide na putovanja, a ne zna ni zbog cega putuje!! U sprezi sa SOKOJEM koji otima ogromne pare autorima!! Vucicu smenjuj to!! Svako ko radi kod direkorke je nadrljao, jer to znaci da je ugrozava, prolaze samo podanici i njenih pet direktora, od kojih nekih imaju podrdjenih po 5-6 ljudi, a sef opstih poslova-dva zaposlena a prima 80 hiljada!! Drzi za sefa ekonomije zenu koja ima 63 godine, i salje je na putovanja svaki mesec, a ova ne zna ni engleski da govori!! Sina je zaposlila u jednoj od najacih kancelarija za intelek.svojinu i ljudi su prinudjeni da rade u njihovu korist u strahu od Direktorke!! Jedini Zavod za intelektualnu svojinu Srbije u Evropi je koji nije uveo sistem opozicije za zastitu zigova i gde su najveci strucnjaci za geografske oznake porekla placeni kao pocetnici!! Dosta vise nepotizma i podanistva, autori, narod i zaposleni u Zavodu zele pravdu, da se ceni rad, a ne da 5 direktora prima plate kao svi ostali u Zavodu zajedno!! Vucicu, hitno uvodjenje reda u intelektualnu svojinu u Srbiji!! Stop SOKOJU i stop ovakvom Zavodu koji ih stiti!!!!

Tudina

pre 9 godina

Pa to je sve sasvim normalno. Ja svako jutro već duže od 13 godina odlazim na posao potpuno svestan i spreman da mi taj dan bude poslednji radni u toj firmi. Samo dok sam radio na fakultetu, dok mi trajao ugovor, znao sam da sam zaštićen kao beli medved.

Jack

pre 9 godina

Evo ovako sine Ranko kad bi krenuo da ganja te koje bi ti da ganja onda bi morao i sebe da ganja jer je samo za koktel i prezentaciju potrosio dve svoje godisnje plate.A i svog Tomu koji ne znam na koji nacin je steo onako mnogo nekretnina i celo selo Bajcetinu bi morao da ganja a i Toma ko i on bio vec u vlasti bas u tom periodu zadnjih 20 godina. Onda bi morao da objasni odakle mu pare za jos jedan stan i mnogo toga jos. vodja bi isto bi morao da objasni kako se njegova klapica preko noci docepala silnog novca i nekretnina kao i predhodni. Necu da navodim imena ali zna se o kojima je rec. Trece dugovi koji su pravili predhodni znas i on je napravio do sada preko 4,5 milijardi evra a i pravio ih je kad je bio u vlasti krajem devedesetih . A da trazis da ti neko brise deo dugova koje si napravio kao drzava a uzeo pare preko eh sine Rale pa to ne moze tako. Mnogo si mi ti nesto pametan na kratke staze ko i vodja ti tvoj. Sve sama demagogija.
Ekonomija ne fercera tako sine Rale
(za raleta, 26. jul 2014 18:37)

Tisina tamo, rec da nisam cuo! #drhtanjeusana #nervni slom #psiho #sestioktobar

Srećan

pre 9 godina

Ovo je već postao novi meki Aca .
" Savetovali su mi da damo 350000 hiljada otkaza , ali neće moći nedam daćemo samo 340000-#. Ovi nas već dokrajčiše ...

Dzoka

pre 9 godina

Mislio sam da ce biti smanjen broj direktora ,sta ce EPS-u toliki broj direktora,to niko ne zna ,ali je bitno da primaju plate,umesto da se drasticno smanji broj te gospode koja je godinama na grbaci naroda sa enormno visokim platama(i dan danas se ne zna kolike su)a odgovornost za posao koji rade je nikakva,zato je EPS u ovakvoj situaciji, pa i cela drzava.Umesto korenitih promena ,prave se rokade,dolazi pera umesto zike,i djoka umesto mike.

anonymous

pre 9 godina

smeni ti njih i ne dovodi nove i eto nama milionskih usteda. moze tim podruznicama da upravlja i neka centrala u bg, a ne da svako selo ima direktora epsa.

Predrag

pre 9 godina

E, sada ce umesto njih da se zbrine 300 SNS-"kadrova".A sto se tice svakodnevnih novih Vucicevih izjava po aktuelnoj problematici i sve novih i novih "bisera", a povodom toga i sve veceg broja negativnih komentara, botovi ce morati da rade u tri smene. Ali, botovi, malo promesajte karte,ne moraju svi komentari da dobijaju isti broj minisa. Mnogo je providno. Zato ce i vas gazda da posmenjuje jer ste lose odradili posao.

Долазићемо му у посету сваког викенда

pre 9 godina

Овом дечку треба пооодужи одмор на неком мирном месту, окруженом столетном четинарском шумом, без стресова, где ће бити обасут пажњом, пити чај од камилице и слушати Баха...

Going down

pre 9 godina

Nema rezultata nema plata.Ona može da se isplati samo u slučaju da se ostvaruje dobit, a ne da se vadi iz džaka bez dna koje treba da napune poreski obveznici.Jedino rešenje je smanjenje nenormalnog broja zaposlenih na budžetu (850 000).Da zarađuju 450 eur mesečno samo za plate im treba 8 miljardi eura godišnje (sa doprinosima).

Pusti vodu da g. odu.

Mila

pre 9 godina

Da li leti i upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu. Za gostovanja ima privatne ugovore, a na ista ide i trošku države (dnevnice, putni troškovi) i naravno, ide mi i plata.

kiza

pre 9 godina

Opet u zelezaru. Dajte radnicima zelezaru mesto otpremnine neka je prodaju u staro gvozdje i tu neka izgrade stanove i uzece vise para a drzava ce da ih skine sa dnevnog reda. Ili kao vlasnici neka oni uloze pare u proizvodnju. Mrtav ne ustaje

vlada šef

pre 9 godina

I treba da lete kad su od jedine firme koja ima monopol da eksploatiše i distribuira energiju, uspeli da naprave gubitaša. To je valjda moguće samo u Srbiji.

Lida

pre 9 godina

"...u naredna dva dana bice smenjeno VISE OD PET direktora javnih preduzeca i NAJMANJE 300 direktora EPSa..."

1)Za DVA dana,a on jos ne zna tacno koliko?!
2) Opet prvo najava,pa tek onda smenjivanje.....?A.V. nikako da savlada redosled poteza...
3)Sta ce EPSu 300 direktora?Ili u bilo kom javnom preduzecu?

4)Smanjiti u svim JAVNIM preduzecima broj direktora na razumnu meru,a njihove PLATE na max.120.000 dinara, pa ako im se ne svidja,neka se zaposle u PRIVATNOM sektoru.
5)Tako ce resiti i pitanje deficita,a da pri tom ne moraju da povecavaju poreze, PDV,akcize,i da izmisljaju NOVE NAMETE....

Bole

pre 9 godina

"Od deset stvari devet smo ispunili osim smanjenja plata".Svaka cast, sve ste ispunili!Potpisali ste briselski sporazum i resili Kosovo, poreze, pdv, i cene ste digli u nebesa, poceli ste restruktuiranje preduzeca(konacno su propala pod vama), dovodite silne investitore na slikanje i pokazivanje, predstavili ste maketu Beograda na vodi ali ne znamo ko je napravio, doneli ste zakon o robovlasnistvu koji ce trajno pozicionirati Srbiju na medjunarodnoj mapi rada kaobzemlju jeftine, nezadovoljne i nestrucne radne snage, smanjicete ljudima u javnom sektoru plate iako od 2008 godine nisu povecavanje(doktorima, sestrama, profesorima, uciteljicama), namnozili ste jos agencija a direktora cesida stavili da bude direktor jedne takve, partijski ste postavili silne direktore u javnim sluzbama a svoje partijske vojnike zaposljavate svuda, itd itd itd......

Silja

pre 9 godina

Hoce nekog i da uhapsi? Nee sad je period otkaza - puni zatvori. Ali sve ce da se dwsi za par dana. Najava u medijima pa onda brza i precizna egzekucija. Samo kad ih smeni jel ima dosta rodbine da postavi umesto njih...

PEČENJARA

pre 9 godina

Ako ne odgovara onaj iz pečenjare što je "uspeo" da potopi dva površinska kopa u RB "Kolubara" i ako ga ne smenite, a potom ne procesuirate za krivična dela protiv privrede i izazivanje opšte opasnosti, ništa niste uradili!

dragan

pre 9 godina

A da li je neko razmisljao da smeni nesposobne lokalne direktore u Zelezari Smederevo, koji imaju tri puta vece plate od ministarai da umesto za plate ulozi taj novac u pravu proizvodnju pa da sami zaradjuju platu. Stanje na trzistu celika nije tako lose

Milan Zivanovic

pre 9 godina

Sefe mi smo zreli za letenje! Celo rukovodstvo Direktorata civilnog vazduhoplovstva republike Srbije u paketu! Kao direktor nisam radio kako treba, a nisam mogao od javasluka, red je da odletimo, posle treba raspraviti ko je kriv za javasluk u direktoratu! Cim nas ne zovu u medjunarodnu istragu za malezijski avion znaci da ne valjamo!

Pera

pre 9 godina

Kao radnik jednog jadnog komunalnog peduzeca, nadam se da ce i moj direktor biti razresen... ili se samo nadam... Splavarenje na Tari, ruckova koliko hoces, zaposljavanja uz "podmazivanje" da li brka da li novcanika, blokada racuna, spiskovi za prinudni odmor, a spremaju se i radnicke igre sa "znacajnom" zenskom ekipom, zamenika diroktora nije podnosio, jer ga je malo kontrolisao... Sluzbeni auto nisam pominjao, to je normalnoooo.
Mislim da nece bit nista od tih smena... Tresla se gora rodio se ne misic, vec vucic

Mr Bitter

pre 9 godina

Kad u konkursu ne napišete da je uslov "položen državni ispit za rad u držanim organima" i kad objavite konkurs u štampi i na relevantnim web sajtovima, onda možemo da pričamo...

Podsetnik

pre 9 godina

Pre neki dan je bilo da u EPS-u ima 600 direktora "viška"... http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=07&dd=15&nav_id=876899
Spinovanje do besvesti.

zamena kolone

pre 9 godina

@(lorka27, 26. jul 2014 19:48) Nije nama cudno to sto nisu dobro radili posao,nego govorimo o visku na sisi,a oni imaju 600 direktora.
Smenice 300 i dovesti novih 300,a penzionere ce da rebne za 10%,a radnicima koji su primali 50 000 sad primaju 40 000 i njih ce za jos novih 10%.
Seci ce struju,izbacivati ljude na ulicu da bi oni samo politicki nosili odgovornost,a oni nas i doveli u bedu

vita-brevis

pre 9 godina

Putin je "učio" ždralove da lete... Vučić je "jači"? Kada se Premijer bavi ovakvim "Marina Abramović performansima", ko nam vodi vladu?

Zoks

pre 9 godina

Bas da vidimo da li ce biti smenjen direktor Kolubare koji nije osigurao bagere od poplava, a inace je SNS kadar i eminentni vlasnik pecenjara po Obrenovcu pre postavljanja na funkciju???

pero

pre 9 godina

Biće SMENJENO, odnosno zamenjeno još gorim, korumpiranijim, politički ostrašćenijim, nesposobnijim, beskrupuloznijim i nepismenijim direktorima iz NAŠE stranke.

Premijeru, zar nije pametnije ukinuti ta "direktorska" mesta

pre 9 godina

Novi direktori ce morati da budu doktori nauka ili da barem imaju zavrsenu srednju skolu (moze prvo pa drugo)

Sale PO/EPS

pre 9 godina

Potrebna je nova sistematizacija radnih mesta,a ona ne može bez reorganizacije EPS-a...Većina komentatora to,naravno,ne razume,jer,koliko shvatam,najveća 'firma' u kojoj su radili je bila neka trafika,butik,ili kladionica..'Smenjivanje' ovih 300 gotovana,i zamena drugim, baš ništa ne menja,kao ni smanjivanje plata za koje se zalažu ovi lažni revolucionari koji kao da su se jutros probudili iz 1947. godine...

miroslav

pre 9 godina

Direktore ne treba smenjivati, nego otpustati, smanjivati njihov broj!! Evo ako citamo da u tom Zavodu za patente ima na 100 zaposlenih sest direktora, onda je ovo stvarno zemlja direktora!! I ja sam za to cuo od mog prijatelja advokata koji se bavi patentima i nisam verovao. U EPS ako ima 500 direktora, onda ih treba otpustati, ili im drasticno smanjivati plate, a ne dovesti druge koji ce da primaju ogromne plate, putuju, zderu, dovode svoje ljude,salju sekretarice i podanike na putovanja. U javni sektor mora da se uvede red, rad i disciplina!! Da se ocenjuje ne prema poslusnosti i ispijanju kafa, nego prema broju okoncanih predmeta!! U suprotnom ce ubrzo doci do raspada sistema, jer ce ostati da rade samo direktori i njihovi poslusnici sa privatnim fakultetima koji najcesce ne znaju nista osim da klimaju glavom. U Agencijama su prosecne plate oko 100 000 dinara, dok njihove kolege u ministarstvima imaju duplo manje plate!! u drzavnoj upravi sefovi, pomocnici, nacelnici imaju od 90 do 200,300,400 hiljada plate, a vecina zaposlenih sa fakultetom oko 50 hiljada. Ako ne dodje do hitnih promena u javnom sektoru, ali drasticnih zaista ce doci do urusavanja sistema.

Milojko

pre 9 godina

Imam 56 godina, oba oka operisana, bolesno plućno krilo, čir na želucu, a kamenje u bubrezima i polipe u žuči, eto, da spomenem kao siću. O kakvom to takmičenju i entuzijazmu govori Vučić? Da li je čovek donekle svestana da za takmičenje o kojem govori treba da ima fizički i mentalno zdravu naciju, barem upola zdravu kakvi su recimo Nemci kada već sluša inače ispravne savete nemačke kancelarke...

Zeleni

pre 9 godina

Vucicevo predizborno obecanje glasi POSLANIK NE MOZE BITI DIREKTOR JAVNOG PREDUZECA, NEMA DUPLIRANJA FUNKCIJA! Realnost je sasvim drugacija. Poslanik SNS iz Svilajnca je i poslanik i direktor Termo elektrane Morava Svilajnac (zaposljava iskljucivo rodbinu clanove SNS). Kao direktor JP nije ni najmanje pomogla u obnovi poplavljenog Svilajnca i devastiranog decjeg vrtica u Svilajncu. Vucicu, nisu nam potrbni takvi rukovodioci sa 100 javnih funkcija.

Sasha

pre 9 godina

Koji demagog, majko mila. De, covjece boziji, ostavi se vise tih pateticnih poteza i otkaza ovima i onima, skretanja paznje javnosti sa bitnih stvari, rusenju lakih meta i rijesi osnovna pitanja u intersu ove zemlje; privreda, zaposlenja, bijela kuga, smanjenje iseljavanja...

bezimena

pre 9 godina

(Lida, 27. jul 2014 09:49)

EPS ima svega 600 direktora....

Zemlje EU imaju tačno odredjeno koliko direktora,službenika i sl. u firmi, fabrici na koliko radnika ima, ili opštinskih ćata na koliko stanovnika, tako da niko ovde ne treba da se bavi otkrivanjem tople vode!