Sreda, 23.07.2014.

13:05

Udovički: Rezovi ili grčki scenario

Srbiju čeka "grčki scenario", ako ne napravi radikalne promene u svim sektorima do kraja godine, izjavila je ministarka državne uprave Kori Udovički.

Izvor: Beta

Udovièki: Rezovi ili grèki scenario IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Luka

pre 9 godina

Srbiju ceka jedna veeelika revolucija i hapsenje vas MMFovskih placenika i domacih izdajnika kao i jednostarni optpis svih dugova po osnovu neovlascenog mesanja u unutrasnja pitanja jedne zemlje cime ste je i zaduzili.
Vasi cinovnici su je zaduzili vasi cinovnici ce Vam i vracati pare. Mi necemo !

Bando lopovska !

idimidodjimi

pre 9 godina

Obozavam rečenice. ..treba da štedimo. ..treba da smanjimo plate...treba da...ali ne nama nego vama draga sirotinjo...ajde vadite to sto ste ostavili za crne dane...izgleda da su ti dani upravo došli.

perkan

pre 9 godina

Imam puno poverenje u Vladu i njenog premijera da necemo doci u situaciju Grcke...Ipak nas narod nije u situaciji kao Grcki jer je iscrpljen i osiromasen u prethodne dve decenije, pa se na njega ne moze primeniti sok terapije, vec postepene mere za koje se zalaze Aleksandar Vucic!!!

Smederevac

pre 9 godina

Ašta to gospodjo fali Grčkoj?Dajte da doživimo taj scenario,da i mi slepci imamo minimalnu zaradu 600 evra.Gospodjo,onak ko ništa nema,nema ni šta da izgubi!Vi se samo za svoje zadnjice bojite.Bojite se da ne ostanete bez stotina hiljada evra ustedjevine...A mi gospodjo Udovicki,mi smo goli,valjda kozu neće da nam oderu!!!

dragan

pre 9 godina

Све што је рекла министарка стоји. Исто тако стоји да они који су нас задуживали,дио задужења пустише у џепове својих ,,саиграча" па тако посташе тајкуни. Данас их хапсе, суде им, али нико да врати опљачкано. Терет ,,оштрих резова" њих не дотиче, и нико од њих не врати динара.Они који су задуживали и пљачкали требало би да буду главни носиоци терета кризе, а не да тај терет носе жртве тих пљачки. Или им је судбина да буду вечите жртве - и кад су пљачкани и кад се дуг враћа. Али, шта је ту је.., ваљда је, осим владе, једино њима стало до Државе. Тајкуни и лопови, и кад враћају, имају од чега,и брига их за државу.

amos

pre 9 godina

Ko je ova zena i sta je njeno zanimanje? Nesto kao negativni PR?
Ne kazem da nije u pravu, samo mi nije jasno koji je njen posao i kako ga radi?

Reformator, a pravičan

pre 9 godina

Umesto što se bavi onim što joj nije resor, bolje da nam gđa Udovički kaže kada će otpustiti partijsku vojsku iz uprave i lokalne samouprave primljenu posle 2012, zatim posle 2008, zatim posle 2000. i na kraju posle 1990. Lako se prepoznaju jer nisu primljeni preko konkursa, 7 dana je sasvim dovoljno za sve otkaze. Tako sigurno sprečavamo bankrot. Ako još uspe da natera padobrance da vrate sve plate koje su nezakonito primili iz budžeta, Srbija će imati šansu da postane Švajcarska.

buducnost ceka iza ugla

pre 9 godina

Naravno da cemo doziveti grcki scenario, ali nazalost u nasem slucaju to ce znaciti nezaposlenost 45%, kurs 180 i isplatu sve manjih penzija svakih 40 dana.
Ovde niko nema hrabrosti da povuce rucnu kako se to ne bi desilo, vec svi samo cekaju kada ce to da se desi da bi poceli da optuzuju Vatikan, Marsovce, CIA, masone, LDP, SRS, Kosarkaski klub Metalac, Paragvaj i ko zna koga jos za to sto se desilo.
Ljudi, kljuc je u sistemu koji protezira i promovise prevarante i kriminalce, a pametne i postene ljudi tera da emigriraju. I svi to znaju i svi znaju da je kljuc problema u politickim partijama i sistemu vlasti koji su te partije napravile, ali nema nikoga da to razbuca i da pocnemo od pocetka. Smesni su ovde napisani predlozi da se smanje plate na 30.000 rsd... Da li vi mislite da oni rade zbog plate? Kolika plata treba da vam bude da se nakon godinu dana docepate 4 stana i racuna u UBS Banci u Cirihu?

bezimena

pre 9 godina

"Mi kao građani moramo da razumemo da nešto što je dobro, neće doći tako što nam neko daje", rekla je ona.

DOSTA mi je vaše oholosti i bezobrazluka! U ovoj jadnoj zemlji postojimo MI, sirotinja raja, i VI, pijavice, koje nam krv popiše! Nismo se MI zaduživali, već VI, u naše ime, i MI niti smo imali koristi od pozajmljenih para, niti znamo KAKO su te pare nestale. Ali, očigledno je GDE su. Kod VAS i VAMA bliskih "privrednika" i bizMismena!
Tako, izvol'te VI da vraćate VAŠE dugove!
Priznajem samo dugove Beograda, jer je od kredita napravljen most, izgrađeno i obnovljeno 40 vrtića, asfaltirano nebrojeno ulica, uređen Bulevar kralja Aleksandra (Obrenovića) i još mnogo toga. Ja da plaćam vaše ždranje, pijenje, turistička putovanja po svetu, vozikanje dece do škole i splavova, kupovinu ogromnih stanova, izgradnju velelepnih nelegalnih "vikendica" itd. itd. e taj film NEĆETE gledati! Čekajte samo da se digne gladna, i pride totalno obrspravljena, raja.....

mirko

pre 9 godina

Motka ljudi, sto pre izadjemo na ulice i pocne da radi u.rana motka to cemo pre krenuti napred...dokle god budemo slusali ovake gospodje koje po ceo dan sede u koznoj fotelji za kompom i igraju minesweeper a za to primaju platu od po nekoliko stotina hiljada dinara bice nam sve gore i gore...ili nama jos nije dozlogrdilo ?!

mira

pre 9 godina

Grcku nije spasao MMF, vec Evropa, koja je u nju gurnula ogroman novac, najvise da bi zastitila SVOJE investicije, jer u modernom svetskom poretku postoje Multinacionalne kompanije, politicari i raja koju treba unistiti! Zadatak MMFa, u siromasnom svetu je da uz pomoc korumpiranih politicara zaduzi zemlju toliko, da ona vise ne moze da podmiruje svoje dugove (sto je kod nas slucaj, a ovi su nas zaduzili za DVE godine, vise nego svi od 2000te naovamo). Tada se pojave ONI, spasioci. Od raje naprave roblje, politicare isplate, a SVE resurse te jadne drzave lepo UZMU za sebe. Tako ce da nam ode sve. Pocevsi od EPSa, Bora ili Telekoma, do VODE i HRANE. I time ce poao biti zavrsen.

expert

pre 9 godina

Ja nikako da ukapiram zasta je ova zene expert u stvari. Jedan obican los politikant i nista vise, bar u Vladi. Ako je bankarski stucnjak, onda je totalno zalutala ovde, gde je sada.

misko

pre 9 godina

Samo kliničkim doktorima, sestrama i žandarmeriji ostaviti plate a sve ostalo skresati na nivo privrede. Penzije samo preko 30 000 smanjiti za 10%, a ostale ne dirati.
Vi kao ministar predsednike lokalnih uprava pred sebe i svima istu sistematizaciju radnih mesta, a prema broju stanovnika broj zaposlenih.

bole

pre 9 godina

Grčki scenario prihvatam oberučke! Daj Bože da nam bude "loše" koliko i Grcima... Prosečna porodica srednje klase ima u posedu 2 automobila starosti do 5 godina, vikendicu na moru i dva stana ili stan i kuću u gradu! Najmanja grčka penzija iznosi skoro kao dve prosečne srpske plate iz realnog sektora...

Zuborenje

pre 9 godina

Postovana ministarka, savetujem vam da svi vi iz vlade dodjete na kolenima kod gosp. Sase Radulovica i pokupite (prepisete) njegov plan. Zar vama nije vec jasno, da ovakva vlada ima volje da nesto promeni. Ali samo volje. Nema znanja, kapaciteta, kadrova... Svi od reda ste se smucili gradjanima ove zemlje. Vi ste ubedljivo najgora vlada svih vremena i svih naroda. Neka vam je na cast.

Zoran M.

pre 9 godina

Ja sam ubeđen da je ova država odavno bankrotirala i da cela armija drzavnih sluzbenika zivi od prvog do prvog, odnosno od uplate PDV, poreza, taksi, javnih preduzeća i slično + kredit tako poneki.

Ahmet Ben Bela

pre 9 godina

Uporedba sa grckim scenarijem nema nikakve veze sa Srbijom, gospodjo Udvoricki, jer su tamo penzije bile preko 1.000E, i plate po 2.000€, oni su ga bas bili preterali, sve to je bilo nerealno, a sta cete ovde da umanjujete penzije od 150€ i plate od 250€, pa Vi stvarno niste normalni, odnosno Vi svi ste nadriekonomski strucnjaci, Vama je samo bitno da se dopadnete EU i MMF-u, da uzimate pare i da ih trpate u svoje djepove, jer za nista drugo niste ni strucni ni sposobni, a od Vasih praznih prica i obecanja narod bezi i odumire. E pa dosta vise.

maree

pre 9 godina

ukinuti 70% drzavnih agencija i smanjiti im plate i do 60% ...ustede ce biti milionske u evrima.Uvesti platni razred za ceo javni sektor, ne moze kafe kuvarica u agenciji koja ima restoran a ima Agencija za privredne registre, da ima vecu platu od profesora u unutrasnjosti ili medicinske sestre npr.

Kole

pre 9 godina

Sa ovom zenom nema neizvesnosti. Rezultat rada MMF-ovih strucnjaka ce biti ocekivan, nemojte posle da pricate - nismo znali za koga glasamo. Ironija je u tome, da je Kori bila i u Djindjicevoj i sada u Vucicevoj grupi. Bez nje i MMF-a se jednostavno ne moze preziveti.

Mladen

pre 9 godina

A gde su nasi novci gospodo.Pojela maca.A?Pa sad gradjani da boli malo.Kad bi ovaj narod znao koliko ste pokrali morali bi da uvozimo kolje.Pa ko u turska vremena.Vas par stotina hiljada da vratite po pedeset hiljadarki sto je za Vas neznatno eto Srbije bez problema.Ja mislim da je najbolje dato uradite milom!!!

Deki

pre 9 godina

Sve se da podneti od smanjenja plata penzija do povecanjanja cena i poreza. Samo ne sme biti otpustanja. Otpustiti nekoga u Srbiji u ovakoj situaciji je skoro kao dati mu smrtnu presudu. Ekonomisti vide samo cifre na papiru ne shvatajuci da jedno radno mesto i plata od koje cesto zivi cela porodica zivot znaci. Dobro je sto je i Vucic toga svestan.

Lujka

pre 9 godina

1.Gospodjo Udovicki ni vi niste iskreni. Srbiju ne ceka "grcki scenario". Grcka je clanica EU i njoj je EU pomogla. Mi nismo clan EU, nas ce pustiti niz vodu i nas vec odavno, odavno boli!

2."Mi kao građani moramo da razumemo da nešto što je dobro, neće doći tako što nam neko daje". Ni u ovoj izjavi niste iskreni. Vi ne pripadate gradjanskom sloju. Vi ste mnogo iznad gradjana. Imate moc, vlast, novac... nemojte biti licemerni jer te radikalne promene vi necete ni osetiti. To cemo osetiti mi tzv. gradjani.

3.Slazem se da Srbija ima najveci budzetski deficit, ali nisu gradjani zaduzivali ovu drzavu nego VI politicari!!! Ispitajte sve tokove novca u zadnjih 20-25 godina. Sve odgovorne pohapsiti i u cumez. Konfiskovati njihovu i njihovih srodnika imovinu, i budzet je pun!

4.Ako bas budete pravili radikalne promene pocnite od sebe. Smanjite vase plate za 50%, odreknite se dnevnica, prezentacija, tzv putnih troskova, placajte mobilne telefone iz svog dzepa, svoje rezijske troskove takodje iz svog dzepa, koristite gradski i medjugradski saobracaj, placajte redovno svoje obaveze prema drzavi... Pokazite i dokazite svoj patriotizam jer mi tzv gradjani smo praznih stomaka, gladni i neobuceni pa vise ne znamo ni sta je to.

cika jova zmaj

pre 9 godina

Mi kao gradjani, seljaci... sta god da smo (termin gradjanin ste uprljali da je bljutavo koristiti ga)... treba da znamo da ste vi nesposobni da bilo sta uradite smisleno, a kamoli da nas spasite bankrota. treba da znamo da ste vi placeni da uzimate kredite, koje MI trebamo da vracamo, a ne vi i vas potomci, jer kad jednog nesposbnog premijera, Cvetkovica, vasi mentori posalju da spasava jednu drugu propalu drzavu, Grcku, onda ne znam ko je ovde blesav (a doticni je samo jedan od par hiljada odabranih da ovu zemlju unistavaju). drzava koja nema svoju proizvodnju, ne proizvodnju za strance gde mi radimo za kikiriki, a oni zaradjuju, vec svoju sopstvenu, nece ni postojati ne zato sto smo mi lenji, kako nas je opisao premijer "kovertit", vec zato sto ste vi lopovi koji samo menjaju price u koje polupismeni, pismeni, a bogami i mnogi sa diplomama veruju. ove vase ideje, koje ste godinama izucavali na prestiznim univerzitetima, moze i pokojna Mileva da predlozi, s tim sto nju ne bi morali da placamo, a vas placamo. kad pricate o ustedama kako se ne seti ste da predlozite mani broj poslanika, ukidanje raznih povlastica koje ste uveli pod izgovorom da specavate.
koja je uopste vasa svrha u ovoj zemlji kad vec pricamo o propadanju, potrebi za odricanjem... jel mozemo da se odreknemo vas za pocetak, mozda nam za promenu krene, mozda uspemo sami da se izborimo sa krizom...

Ahmet Ben Bela

pre 9 godina

Uporedba sa Grckim scenarijem nema nikakve veze sa Srbijom, gospodjo Udvoricki, jer su tamo penzije bile preko 1.000E, i plate po 2.000E, oni su ga bas bili preterali, sve to je bilo nerealno, a sta cete ovde da umanjujete penzije od 150E i plate od 250E, pa Vi stvarno niste normalni, odnosno Vi svi ste nadriekonomski strucnjaci, Vama je samo bitno da se dopadnete EU i MMF-u, da uzimate pare i da ih trpate u svoje djepove, jer za nista drugo niste ni strucni ni sposobni, a od Vasih praznih prica i obecanja narod bezi i odumire. E pa dosta vise.

Zivota Zivotic

pre 9 godina

Ako neko napravi kriminalnu radnju on je kriminalac i ide u zatvor. Ako pak celu drzavu Srbiju dovedete do bankrotstva vi ste i dalje, svejedno 'napredni' ili 'demokratski' politicar, manje-vise imate cak i viziju buducnosti, tezite da ste lider u regionu, imate priznanja EU, zvanje drzavnika, privatne kompanije pod tudjim imenom, bankovne racune po belosvetskim ostrvima i sta sve jos...Oj Srbijo medju duznicima...Oj Srbijo medju grckim scenarijima...

Лазар

pre 9 godina

Ти си нашла нешто да паметуjеш, сад си стручњак за jавну управу и правне послове. Она твоjа чувена изjава, продаjте стан да бисте платили струjу...

FAbulous

pre 9 godina

sta sada sledi 20% ili 30% plate mada ni to nije dovoljno... recite nam sta ste uradili sa solidarnim porezom i koliki je bio ukupno

Aleksandar

pre 9 godina

Direktor laste i ostalih 10.000 direktora u javnim firmama će da krkaju jagnjetinu za 400.000, a rezovi će se udarati po penzionerima i sl.

Dosta je bilo! Treba nam restart.

Колико вам још треба?

pre 9 godina

Чак и да нам укинете и плате и пензије наредних десет година, ми се не можемо опоравити, јер сви ви на власти толико крадете и отимате од народа да то више није хумано и нормално. Ваше апетите ништа не може да задовољи.

Lovator

pre 9 godina

Hajde Korice, nije vise Grcka uzoran primer za propadanje, jer koliko vidim nema vise problem da proda obveznice po ceni kao vecina zemalja EU.

Grgur

pre 9 godina

Gospodjo Udovicki,

Sta je to, konkretno, sto ste vi uradili od kada ste postali ministar, osim par intervjua koji ste dali i to uglavnom o temama koje se ne ticu vaseg ministarstva. Da krenemo mi od vas kod tog secenja?

rudar misko

pre 9 godina

ajde prvo ti da napravis rez da vidimo koliko si do sada stekla imovinu baveci se politikom pa da radis onda par godina za prosecnu platu kao obicni radnici ..e onda mozes da pravis rezove buluvento politicka neradnicka sjasite vise sa ovog napacenog naroda...dajte da zivimo a ne samo obecanja punih 24 god a nama sve gore dok je vama sve bolje..
objavite komentar da vidim koliko ce minusa botovi da udare onako radnicki

Zdravkovic Leka Nema

pre 9 godina

Rezite Vi tamo gde ima sta za rezanje, a vidim da cete, kako ste krenuli, u neznanju i glave sa ramena da nam odsecate. Vidim ja da je Vasa jedina i ZADATA politika da nas sve polagano istrebite.

Darko

pre 9 godina

Da, slazem se. Treba poceti od vas u drzavnim vrhovima. Smanjiti vase plats sa 50%, prodati sva luksuzna kola koja vas vozaju pa u najboljem slucaju zamijeniti ih sa Fiatima 500 iz kragujevca, a ne bi nista fallit ni na konjskim kolima da se vozite, kakva drzava takva vozila!

sirtaki samo taki

pre 9 godina

Javite ovoj s' Marsa paloj gospodji da je grčki GDP tri puta veći od srpskog i da u Grčkoj u odnosu na Srbiju vlada pravo blagostanje. Još samo da srpski radnici po ugledu na grčke krenu sa masovnim protestima i generalnim štrajkovima kada se cela zemlja diže na noge. Sa korumpiranim politikantima uperenim protiv svoje zemlje za račun globalnih gazda ne sme biti kompromisa.

neophodne promene

pre 9 godina

A reforme? Od toga nista? Smanjenje troskova i podizanje poreza nisu reforme!!! Sta za dve godine kad se opet nadjemo u istoj situaciji? Onda iste mere ponovo!!! Sramota je ko nama vodi drzavu!

VladimirNS

pre 9 godina

Je li to neka epidemija najava? Režite već jednom. Više boli slušati ove vaše najave, a samo uzaludno trošite energiju na priču. "Pas koji laje ne ujeda" ' piši propalo.

fuj "bg" bulumento

pre 9 godina

Sta li vise mlatite praznu slamu:
- jp,jkp, agencije, fondovi, ... na minimalac 24 meseca (kasnite moglo je da bude i samo 12 meseci)
- javni sektor na prosek plata u realnom sektoru - zauvek!
- razbucavanje banditskih monopola na max.30% trzisnog ucesca (ali realno, sa satiranjem katrela i povezanih hohstaplera)
- ukidanje i raseljavanje svih drzavnih institucija sirom Srbije
- novo zakonodavstvo i ukidanje svih parafiskalnih obaveza i prikrivenih poreza
Za 24 meseca imacemo preporodjenu drzavu!
Ako propustite jos mesec,dva morace jos rigoroznije mere.

Gde sam pogresio?

vojvodjanin poslednji mohikanac

pre 9 godina

Ili bolivijski scenario. Pronadjite poreklo doticne, ne bih rekao gospodje pa ce vam neke stvari biti jasnije.

Marko

pre 9 godina

Pa dajte jednom te rezove pa da posle zivimo bolje. Svaki dan price oko rezova, reformi, stednje ... Prekinite da nas bombardujete sa izjavama. Imam 35 godina a 20 slusam da ce biti bolje.

Luiz

pre 9 godina

" ... pa pogledajmo Grčku", kazala je ona novinarima u Beogradu.

Gledam! I biram grčki scenario.

Grčki scenario znači da će minimalna penzija u Srbiji iznositi 486 €. Da će prosečna penzija u Srbiji iznositi 941 €. Da će cena hrane biti upola jeftinija. Da će se broj javnih preduzeća smanjiti preko polovine u vrlo kratkom periodu. Da će biti smanjene plate u javnom sektoru. Da će BDP Srbije iznositi 18.146 USD koliko iznosi grčki BDP u 2013. godini, umesto sadašnjih 3.987 USD, koliko iznosi BDP Srbije.

U Grčkoj, inače, ima 2,66 miliona penzionera. A ukupno sa inostranim državljanima se isplaćuje 4,43 miliona penzija. 2012. godine hiljade Bugara, Rumuna i Poljaka je apliciralo za dobijanje penzije u Grčkoj. Prema evropskim regulativama, evropski radnici imaju pravo na penziju, ako ih je data zemlja primila na duže od godinu dana. Tako državljani zemalja članica EU imaju pravo jednaka prava na rad i penzionisanje sa drugim evropskim građanima. Sa nekoliko meseci osiguranja (kao sezonski radnici) u Grčkoj jedan Bugarin, Rumun ili Poljak koji je radio i u svojoj zemlji može (na 65 godina za muškarce i 60 godina za žene) da dobije minimalnu grčku penziju u iznosu od 486 evra, a isto tako može da aplicira i za socijalnu pomoć od 230 evra, pošto prima tu tzv. minimalnu penziju. U Srbiji vam je potrebno minimum 15 godina radnog staža da biste uopšte ostvarili pravo na penziju.

Hoćemo grčki scenario!

solunac

pre 9 godina

Počni od sebe, vrati svu imovinu koju si "zaradila" dok si bila na vlasti kao i svi u zadnjih 25 godina, ponistite sve stetne ugovore po drzavu, ogranicite plate u javnom sektoru na 60000, uhapsite sve tajkune i sve ostale koji su pokrali drzavu i vratite sav kapital i imovinu u drzavnu kasu, pokrenite poljoprivredu i privredu, zabranite stranacko zaposljavanje i napravite posteno sistematizaciju u javnom sektoru, poostrite kontrole i uvedite najstroze kazne za sve koji to ne postuju, i tek ako to ne bude onda smanjujte plate al ne one ispod 30000, pa zar nije to posteno, a nisam cak ni strucnjak.

Razocaran

pre 9 godina

Kakvi rezovi ?Gradjanske mizerne plate da vam krpe rupu ?A koliko savetnika imate,kolike su im plate?Koliko direktora ima EPS? Gde je porez na luksuz ? Gde su investicije? Ili mislite da je rasprodaja zemlje arapima za 30 % realne cene investicija??! Dole vlada bez ideje !

Svetlana

pre 9 godina

Napravite rezove u JP Pošta, gde Direktori radnih jedinica, koji uzgred ne rade ništa, imaju plate veće od doktora i profesora, a o raznim privilegijama i da ne govorim, kao ni o načinu kako su postavljani na te funkcije

Aleksandar

pre 9 godina

Direktor laste i ostalih 10.000 direktora u javnim firmama će da krkaju jagnjetinu za 400.000, a rezovi će se udarati po penzionerima i sl.

Dosta je bilo! Treba nam restart.

Zuborenje

pre 9 godina

Postovana ministarka, savetujem vam da svi vi iz vlade dodjete na kolenima kod gosp. Sase Radulovica i pokupite (prepisete) njegov plan. Zar vama nije vec jasno, da ovakva vlada ima volje da nesto promeni. Ali samo volje. Nema znanja, kapaciteta, kadrova... Svi od reda ste se smucili gradjanima ove zemlje. Vi ste ubedljivo najgora vlada svih vremena i svih naroda. Neka vam je na cast.

Luiz

pre 9 godina

" ... pa pogledajmo Grčku", kazala je ona novinarima u Beogradu.

Gledam! I biram grčki scenario.

Grčki scenario znači da će minimalna penzija u Srbiji iznositi 486 €. Da će prosečna penzija u Srbiji iznositi 941 €. Da će cena hrane biti upola jeftinija. Da će se broj javnih preduzeća smanjiti preko polovine u vrlo kratkom periodu. Da će biti smanjene plate u javnom sektoru. Da će BDP Srbije iznositi 18.146 USD koliko iznosi grčki BDP u 2013. godini, umesto sadašnjih 3.987 USD, koliko iznosi BDP Srbije.

U Grčkoj, inače, ima 2,66 miliona penzionera. A ukupno sa inostranim državljanima se isplaćuje 4,43 miliona penzija. 2012. godine hiljade Bugara, Rumuna i Poljaka je apliciralo za dobijanje penzije u Grčkoj. Prema evropskim regulativama, evropski radnici imaju pravo na penziju, ako ih je data zemlja primila na duže od godinu dana. Tako državljani zemalja članica EU imaju pravo jednaka prava na rad i penzionisanje sa drugim evropskim građanima. Sa nekoliko meseci osiguranja (kao sezonski radnici) u Grčkoj jedan Bugarin, Rumun ili Poljak koji je radio i u svojoj zemlji može (na 65 godina za muškarce i 60 godina za žene) da dobije minimalnu grčku penziju u iznosu od 486 evra, a isto tako može da aplicira i za socijalnu pomoć od 230 evra, pošto prima tu tzv. minimalnu penziju. U Srbiji vam je potrebno minimum 15 godina radnog staža da biste uopšte ostvarili pravo na penziju.

Hoćemo grčki scenario!

maree

pre 9 godina

ukinuti 70% drzavnih agencija i smanjiti im plate i do 60% ...ustede ce biti milionske u evrima.Uvesti platni razred za ceo javni sektor, ne moze kafe kuvarica u agenciji koja ima restoran a ima Agencija za privredne registre, da ima vecu platu od profesora u unutrasnjosti ili medicinske sestre npr.

Колико вам још треба?

pre 9 godina

Чак и да нам укинете и плате и пензије наредних десет година, ми се не можемо опоравити, јер сви ви на власти толико крадете и отимате од народа да то више није хумано и нормално. Ваше апетите ништа не може да задовољи.

Lujka

pre 9 godina

1.Gospodjo Udovicki ni vi niste iskreni. Srbiju ne ceka "grcki scenario". Grcka je clanica EU i njoj je EU pomogla. Mi nismo clan EU, nas ce pustiti niz vodu i nas vec odavno, odavno boli!

2."Mi kao građani moramo da razumemo da nešto što je dobro, neće doći tako što nam neko daje". Ni u ovoj izjavi niste iskreni. Vi ne pripadate gradjanskom sloju. Vi ste mnogo iznad gradjana. Imate moc, vlast, novac... nemojte biti licemerni jer te radikalne promene vi necete ni osetiti. To cemo osetiti mi tzv. gradjani.

3.Slazem se da Srbija ima najveci budzetski deficit, ali nisu gradjani zaduzivali ovu drzavu nego VI politicari!!! Ispitajte sve tokove novca u zadnjih 20-25 godina. Sve odgovorne pohapsiti i u cumez. Konfiskovati njihovu i njihovih srodnika imovinu, i budzet je pun!

4.Ako bas budete pravili radikalne promene pocnite od sebe. Smanjite vase plate za 50%, odreknite se dnevnica, prezentacija, tzv putnih troskova, placajte mobilne telefone iz svog dzepa, svoje rezijske troskove takodje iz svog dzepa, koristite gradski i medjugradski saobracaj, placajte redovno svoje obaveze prema drzavi... Pokazite i dokazite svoj patriotizam jer mi tzv gradjani smo praznih stomaka, gladni i neobuceni pa vise ne znamo ni sta je to.

Ahmet Ben Bela

pre 9 godina

Uporedba sa grckim scenarijem nema nikakve veze sa Srbijom, gospodjo Udvoricki, jer su tamo penzije bile preko 1.000E, i plate po 2.000€, oni su ga bas bili preterali, sve to je bilo nerealno, a sta cete ovde da umanjujete penzije od 150€ i plate od 250€, pa Vi stvarno niste normalni, odnosno Vi svi ste nadriekonomski strucnjaci, Vama je samo bitno da se dopadnete EU i MMF-u, da uzimate pare i da ih trpate u svoje djepove, jer za nista drugo niste ni strucni ni sposobni, a od Vasih praznih prica i obecanja narod bezi i odumire. E pa dosta vise.

Лазар

pre 9 godina

Ти си нашла нешто да паметуjеш, сад си стручњак за jавну управу и правне послове. Она твоjа чувена изjава, продаjте стан да бисте платили струjу...

Razocaran

pre 9 godina

Kakvi rezovi ?Gradjanske mizerne plate da vam krpe rupu ?A koliko savetnika imate,kolike su im plate?Koliko direktora ima EPS? Gde je porez na luksuz ? Gde su investicije? Ili mislite da je rasprodaja zemlje arapima za 30 % realne cene investicija??! Dole vlada bez ideje !

Darko

pre 9 godina

Da, slazem se. Treba poceti od vas u drzavnim vrhovima. Smanjiti vase plats sa 50%, prodati sva luksuzna kola koja vas vozaju pa u najboljem slucaju zamijeniti ih sa Fiatima 500 iz kragujevca, a ne bi nista fallit ni na konjskim kolima da se vozite, kakva drzava takva vozila!

cika jova zmaj

pre 9 godina

Mi kao gradjani, seljaci... sta god da smo (termin gradjanin ste uprljali da je bljutavo koristiti ga)... treba da znamo da ste vi nesposobni da bilo sta uradite smisleno, a kamoli da nas spasite bankrota. treba da znamo da ste vi placeni da uzimate kredite, koje MI trebamo da vracamo, a ne vi i vas potomci, jer kad jednog nesposbnog premijera, Cvetkovica, vasi mentori posalju da spasava jednu drugu propalu drzavu, Grcku, onda ne znam ko je ovde blesav (a doticni je samo jedan od par hiljada odabranih da ovu zemlju unistavaju). drzava koja nema svoju proizvodnju, ne proizvodnju za strance gde mi radimo za kikiriki, a oni zaradjuju, vec svoju sopstvenu, nece ni postojati ne zato sto smo mi lenji, kako nas je opisao premijer "kovertit", vec zato sto ste vi lopovi koji samo menjaju price u koje polupismeni, pismeni, a bogami i mnogi sa diplomama veruju. ove vase ideje, koje ste godinama izucavali na prestiznim univerzitetima, moze i pokojna Mileva da predlozi, s tim sto nju ne bi morali da placamo, a vas placamo. kad pricate o ustedama kako se ne seti ste da predlozite mani broj poslanika, ukidanje raznih povlastica koje ste uveli pod izgovorom da specavate.
koja je uopste vasa svrha u ovoj zemlji kad vec pricamo o propadanju, potrebi za odricanjem... jel mozemo da se odreknemo vas za pocetak, mozda nam za promenu krene, mozda uspemo sami da se izborimo sa krizom...

Grgur

pre 9 godina

Gospodjo Udovicki,

Sta je to, konkretno, sto ste vi uradili od kada ste postali ministar, osim par intervjua koji ste dali i to uglavnom o temama koje se ne ticu vaseg ministarstva. Da krenemo mi od vas kod tog secenja?

Ahmet Ben Bela

pre 9 godina

Uporedba sa Grckim scenarijem nema nikakve veze sa Srbijom, gospodjo Udvoricki, jer su tamo penzije bile preko 1.000E, i plate po 2.000E, oni su ga bas bili preterali, sve to je bilo nerealno, a sta cete ovde da umanjujete penzije od 150E i plate od 250E, pa Vi stvarno niste normalni, odnosno Vi svi ste nadriekonomski strucnjaci, Vama je samo bitno da se dopadnete EU i MMF-u, da uzimate pare i da ih trpate u svoje djepove, jer za nista drugo niste ni strucni ni sposobni, a od Vasih praznih prica i obecanja narod bezi i odumire. E pa dosta vise.

rudar misko

pre 9 godina

ajde prvo ti da napravis rez da vidimo koliko si do sada stekla imovinu baveci se politikom pa da radis onda par godina za prosecnu platu kao obicni radnici ..e onda mozes da pravis rezove buluvento politicka neradnicka sjasite vise sa ovog napacenog naroda...dajte da zivimo a ne samo obecanja punih 24 god a nama sve gore dok je vama sve bolje..
objavite komentar da vidim koliko ce minusa botovi da udare onako radnicki

Reformator, a pravičan

pre 9 godina

Umesto što se bavi onim što joj nije resor, bolje da nam gđa Udovički kaže kada će otpustiti partijsku vojsku iz uprave i lokalne samouprave primljenu posle 2012, zatim posle 2008, zatim posle 2000. i na kraju posle 1990. Lako se prepoznaju jer nisu primljeni preko konkursa, 7 dana je sasvim dovoljno za sve otkaze. Tako sigurno sprečavamo bankrot. Ako još uspe da natera padobrance da vrate sve plate koje su nezakonito primili iz budžeta, Srbija će imati šansu da postane Švajcarska.

sirtaki samo taki

pre 9 godina

Javite ovoj s' Marsa paloj gospodji da je grčki GDP tri puta veći od srpskog i da u Grčkoj u odnosu na Srbiju vlada pravo blagostanje. Još samo da srpski radnici po ugledu na grčke krenu sa masovnim protestima i generalnim štrajkovima kada se cela zemlja diže na noge. Sa korumpiranim politikantima uperenim protiv svoje zemlje za račun globalnih gazda ne sme biti kompromisa.

Zivota Zivotic

pre 9 godina

Ako neko napravi kriminalnu radnju on je kriminalac i ide u zatvor. Ako pak celu drzavu Srbiju dovedete do bankrotstva vi ste i dalje, svejedno 'napredni' ili 'demokratski' politicar, manje-vise imate cak i viziju buducnosti, tezite da ste lider u regionu, imate priznanja EU, zvanje drzavnika, privatne kompanije pod tudjim imenom, bankovne racune po belosvetskim ostrvima i sta sve jos...Oj Srbijo medju duznicima...Oj Srbijo medju grckim scenarijima...

expert

pre 9 godina

Ja nikako da ukapiram zasta je ova zene expert u stvari. Jedan obican los politikant i nista vise, bar u Vladi. Ako je bankarski stucnjak, onda je totalno zalutala ovde, gde je sada.

bole

pre 9 godina

Grčki scenario prihvatam oberučke! Daj Bože da nam bude "loše" koliko i Grcima... Prosečna porodica srednje klase ima u posedu 2 automobila starosti do 5 godina, vikendicu na moru i dva stana ili stan i kuću u gradu! Najmanja grčka penzija iznosi skoro kao dve prosečne srpske plate iz realnog sektora...

buducnost ceka iza ugla

pre 9 godina

Naravno da cemo doziveti grcki scenario, ali nazalost u nasem slucaju to ce znaciti nezaposlenost 45%, kurs 180 i isplatu sve manjih penzija svakih 40 dana.
Ovde niko nema hrabrosti da povuce rucnu kako se to ne bi desilo, vec svi samo cekaju kada ce to da se desi da bi poceli da optuzuju Vatikan, Marsovce, CIA, masone, LDP, SRS, Kosarkaski klub Metalac, Paragvaj i ko zna koga jos za to sto se desilo.
Ljudi, kljuc je u sistemu koji protezira i promovise prevarante i kriminalce, a pametne i postene ljudi tera da emigriraju. I svi to znaju i svi znaju da je kljuc problema u politickim partijama i sistemu vlasti koji su te partije napravile, ali nema nikoga da to razbuca i da pocnemo od pocetka. Smesni su ovde napisani predlozi da se smanje plate na 30.000 rsd... Da li vi mislite da oni rade zbog plate? Kolika plata treba da vam bude da se nakon godinu dana docepate 4 stana i racuna u UBS Banci u Cirihu?

Svetlana

pre 9 godina

Napravite rezove u JP Pošta, gde Direktori radnih jedinica, koji uzgred ne rade ništa, imaju plate veće od doktora i profesora, a o raznim privilegijama i da ne govorim, kao ni o načinu kako su postavljani na te funkcije

mira

pre 9 godina

Grcku nije spasao MMF, vec Evropa, koja je u nju gurnula ogroman novac, najvise da bi zastitila SVOJE investicije, jer u modernom svetskom poretku postoje Multinacionalne kompanije, politicari i raja koju treba unistiti! Zadatak MMFa, u siromasnom svetu je da uz pomoc korumpiranih politicara zaduzi zemlju toliko, da ona vise ne moze da podmiruje svoje dugove (sto je kod nas slucaj, a ovi su nas zaduzili za DVE godine, vise nego svi od 2000te naovamo). Tada se pojave ONI, spasioci. Od raje naprave roblje, politicare isplate, a SVE resurse te jadne drzave lepo UZMU za sebe. Tako ce da nam ode sve. Pocevsi od EPSa, Bora ili Telekoma, do VODE i HRANE. I time ce poao biti zavrsen.

Lovator

pre 9 godina

Hajde Korice, nije vise Grcka uzoran primer za propadanje, jer koliko vidim nema vise problem da proda obveznice po ceni kao vecina zemalja EU.

misko

pre 9 godina

Samo kliničkim doktorima, sestrama i žandarmeriji ostaviti plate a sve ostalo skresati na nivo privrede. Penzije samo preko 30 000 smanjiti za 10%, a ostale ne dirati.
Vi kao ministar predsednike lokalnih uprava pred sebe i svima istu sistematizaciju radnih mesta, a prema broju stanovnika broj zaposlenih.

bezimena

pre 9 godina

"Mi kao građani moramo da razumemo da nešto što je dobro, neće doći tako što nam neko daje", rekla je ona.

DOSTA mi je vaše oholosti i bezobrazluka! U ovoj jadnoj zemlji postojimo MI, sirotinja raja, i VI, pijavice, koje nam krv popiše! Nismo se MI zaduživali, već VI, u naše ime, i MI niti smo imali koristi od pozajmljenih para, niti znamo KAKO su te pare nestale. Ali, očigledno je GDE su. Kod VAS i VAMA bliskih "privrednika" i bizMismena!
Tako, izvol'te VI da vraćate VAŠE dugove!
Priznajem samo dugove Beograda, jer je od kredita napravljen most, izgrađeno i obnovljeno 40 vrtića, asfaltirano nebrojeno ulica, uređen Bulevar kralja Aleksandra (Obrenovića) i još mnogo toga. Ja da plaćam vaše ždranje, pijenje, turistička putovanja po svetu, vozikanje dece do škole i splavova, kupovinu ogromnih stanova, izgradnju velelepnih nelegalnih "vikendica" itd. itd. e taj film NEĆETE gledati! Čekajte samo da se digne gladna, i pride totalno obrspravljena, raja.....

Zdravkovic Leka Nema

pre 9 godina

Rezite Vi tamo gde ima sta za rezanje, a vidim da cete, kako ste krenuli, u neznanju i glave sa ramena da nam odsecate. Vidim ja da je Vasa jedina i ZADATA politika da nas sve polagano istrebite.

mirko

pre 9 godina

Motka ljudi, sto pre izadjemo na ulice i pocne da radi u.rana motka to cemo pre krenuti napred...dokle god budemo slusali ovake gospodje koje po ceo dan sede u koznoj fotelji za kompom i igraju minesweeper a za to primaju platu od po nekoliko stotina hiljada dinara bice nam sve gore i gore...ili nama jos nije dozlogrdilo ?!

solunac

pre 9 godina

Počni od sebe, vrati svu imovinu koju si "zaradila" dok si bila na vlasti kao i svi u zadnjih 25 godina, ponistite sve stetne ugovore po drzavu, ogranicite plate u javnom sektoru na 60000, uhapsite sve tajkune i sve ostale koji su pokrali drzavu i vratite sav kapital i imovinu u drzavnu kasu, pokrenite poljoprivredu i privredu, zabranite stranacko zaposljavanje i napravite posteno sistematizaciju u javnom sektoru, poostrite kontrole i uvedite najstroze kazne za sve koji to ne postuju, i tek ako to ne bude onda smanjujte plate al ne one ispod 30000, pa zar nije to posteno, a nisam cak ni strucnjak.

fuj "bg" bulumento

pre 9 godina

Sta li vise mlatite praznu slamu:
- jp,jkp, agencije, fondovi, ... na minimalac 24 meseca (kasnite moglo je da bude i samo 12 meseci)
- javni sektor na prosek plata u realnom sektoru - zauvek!
- razbucavanje banditskih monopola na max.30% trzisnog ucesca (ali realno, sa satiranjem katrela i povezanih hohstaplera)
- ukidanje i raseljavanje svih drzavnih institucija sirom Srbije
- novo zakonodavstvo i ukidanje svih parafiskalnih obaveza i prikrivenih poreza
Za 24 meseca imacemo preporodjenu drzavu!
Ako propustite jos mesec,dva morace jos rigoroznije mere.

Gde sam pogresio?

neophodne promene

pre 9 godina

A reforme? Od toga nista? Smanjenje troskova i podizanje poreza nisu reforme!!! Sta za dve godine kad se opet nadjemo u istoj situaciji? Onda iste mere ponovo!!! Sramota je ko nama vodi drzavu!

FAbulous

pre 9 godina

sta sada sledi 20% ili 30% plate mada ni to nije dovoljno... recite nam sta ste uradili sa solidarnim porezom i koliki je bio ukupno

vojvodjanin poslednji mohikanac

pre 9 godina

Ili bolivijski scenario. Pronadjite poreklo doticne, ne bih rekao gospodje pa ce vam neke stvari biti jasnije.

Zoran M.

pre 9 godina

Ja sam ubeđen da je ova država odavno bankrotirala i da cela armija drzavnih sluzbenika zivi od prvog do prvog, odnosno od uplate PDV, poreza, taksi, javnih preduzeća i slično + kredit tako poneki.

Smederevac

pre 9 godina

Ašta to gospodjo fali Grčkoj?Dajte da doživimo taj scenario,da i mi slepci imamo minimalnu zaradu 600 evra.Gospodjo,onak ko ništa nema,nema ni šta da izgubi!Vi se samo za svoje zadnjice bojite.Bojite se da ne ostanete bez stotina hiljada evra ustedjevine...A mi gospodjo Udovicki,mi smo goli,valjda kozu neće da nam oderu!!!

Marko

pre 9 godina

Pa dajte jednom te rezove pa da posle zivimo bolje. Svaki dan price oko rezova, reformi, stednje ... Prekinite da nas bombardujete sa izjavama. Imam 35 godina a 20 slusam da ce biti bolje.

Mladen

pre 9 godina

A gde su nasi novci gospodo.Pojela maca.A?Pa sad gradjani da boli malo.Kad bi ovaj narod znao koliko ste pokrali morali bi da uvozimo kolje.Pa ko u turska vremena.Vas par stotina hiljada da vratite po pedeset hiljadarki sto je za Vas neznatno eto Srbije bez problema.Ja mislim da je najbolje dato uradite milom!!!

amos

pre 9 godina

Ko je ova zena i sta je njeno zanimanje? Nesto kao negativni PR?
Ne kazem da nije u pravu, samo mi nije jasno koji je njen posao i kako ga radi?

Kole

pre 9 godina

Sa ovom zenom nema neizvesnosti. Rezultat rada MMF-ovih strucnjaka ce biti ocekivan, nemojte posle da pricate - nismo znali za koga glasamo. Ironija je u tome, da je Kori bila i u Djindjicevoj i sada u Vucicevoj grupi. Bez nje i MMF-a se jednostavno ne moze preziveti.

VladimirNS

pre 9 godina

Je li to neka epidemija najava? Režite već jednom. Više boli slušati ove vaše najave, a samo uzaludno trošite energiju na priču. "Pas koji laje ne ujeda" ' piši propalo.

dragan

pre 9 godina

Све што је рекла министарка стоји. Исто тако стоји да они који су нас задуживали,дио задужења пустише у џепове својих ,,саиграча" па тако посташе тајкуни. Данас их хапсе, суде им, али нико да врати опљачкано. Терет ,,оштрих резова" њих не дотиче, и нико од њих не врати динара.Они који су задуживали и пљачкали требало би да буду главни носиоци терета кризе, а не да тај терет носе жртве тих пљачки. Или им је судбина да буду вечите жртве - и кад су пљачкани и кад се дуг враћа. Али, шта је ту је.., ваљда је, осим владе, једино њима стало до Државе. Тајкуни и лопови, и кад враћају, имају од чега,и брига их за државу.

Deki

pre 9 godina

Sve se da podneti od smanjenja plata penzija do povecanjanja cena i poreza. Samo ne sme biti otpustanja. Otpustiti nekoga u Srbiji u ovakoj situaciji je skoro kao dati mu smrtnu presudu. Ekonomisti vide samo cifre na papiru ne shvatajuci da jedno radno mesto i plata od koje cesto zivi cela porodica zivot znaci. Dobro je sto je i Vucic toga svestan.

idimidodjimi

pre 9 godina

Obozavam rečenice. ..treba da štedimo. ..treba da smanjimo plate...treba da...ali ne nama nego vama draga sirotinjo...ajde vadite to sto ste ostavili za crne dane...izgleda da su ti dani upravo došli.

Luka

pre 9 godina

Srbiju ceka jedna veeelika revolucija i hapsenje vas MMFovskih placenika i domacih izdajnika kao i jednostarni optpis svih dugova po osnovu neovlascenog mesanja u unutrasnja pitanja jedne zemlje cime ste je i zaduzili.
Vasi cinovnici su je zaduzili vasi cinovnici ce Vam i vracati pare. Mi necemo !

Bando lopovska !

perkan

pre 9 godina

Imam puno poverenje u Vladu i njenog premijera da necemo doci u situaciju Grcke...Ipak nas narod nije u situaciji kao Grcki jer je iscrpljen i osiromasen u prethodne dve decenije, pa se na njega ne moze primeniti sok terapije, vec postepene mere za koje se zalaze Aleksandar Vucic!!!

Deki

pre 9 godina

Sve se da podneti od smanjenja plata penzija do povecanjanja cena i poreza. Samo ne sme biti otpustanja. Otpustiti nekoga u Srbiji u ovakoj situaciji je skoro kao dati mu smrtnu presudu. Ekonomisti vide samo cifre na papiru ne shvatajuci da jedno radno mesto i plata od koje cesto zivi cela porodica zivot znaci. Dobro je sto je i Vucic toga svestan.

misko

pre 9 godina

Samo kliničkim doktorima, sestrama i žandarmeriji ostaviti plate a sve ostalo skresati na nivo privrede. Penzije samo preko 30 000 smanjiti za 10%, a ostale ne dirati.
Vi kao ministar predsednike lokalnih uprava pred sebe i svima istu sistematizaciju radnih mesta, a prema broju stanovnika broj zaposlenih.

perkan

pre 9 godina

Imam puno poverenje u Vladu i njenog premijera da necemo doci u situaciju Grcke...Ipak nas narod nije u situaciji kao Grcki jer je iscrpljen i osiromasen u prethodne dve decenije, pa se na njega ne moze primeniti sok terapije, vec postepene mere za koje se zalaze Aleksandar Vucic!!!

Zuborenje

pre 9 godina

Postovana ministarka, savetujem vam da svi vi iz vlade dodjete na kolenima kod gosp. Sase Radulovica i pokupite (prepisete) njegov plan. Zar vama nije vec jasno, da ovakva vlada ima volje da nesto promeni. Ali samo volje. Nema znanja, kapaciteta, kadrova... Svi od reda ste se smucili gradjanima ove zemlje. Vi ste ubedljivo najgora vlada svih vremena i svih naroda. Neka vam je na cast.

Kole

pre 9 godina

Sa ovom zenom nema neizvesnosti. Rezultat rada MMF-ovih strucnjaka ce biti ocekivan, nemojte posle da pricate - nismo znali za koga glasamo. Ironija je u tome, da je Kori bila i u Djindjicevoj i sada u Vucicevoj grupi. Bez nje i MMF-a se jednostavno ne moze preziveti.

fuj "bg" bulumento

pre 9 godina

Sta li vise mlatite praznu slamu:
- jp,jkp, agencije, fondovi, ... na minimalac 24 meseca (kasnite moglo je da bude i samo 12 meseci)
- javni sektor na prosek plata u realnom sektoru - zauvek!
- razbucavanje banditskih monopola na max.30% trzisnog ucesca (ali realno, sa satiranjem katrela i povezanih hohstaplera)
- ukidanje i raseljavanje svih drzavnih institucija sirom Srbije
- novo zakonodavstvo i ukidanje svih parafiskalnih obaveza i prikrivenih poreza
Za 24 meseca imacemo preporodjenu drzavu!
Ako propustite jos mesec,dva morace jos rigoroznije mere.

Gde sam pogresio?

dragan

pre 9 godina

Све што је рекла министарка стоји. Исто тако стоји да они који су нас задуживали,дио задужења пустише у џепове својих ,,саиграча" па тако посташе тајкуни. Данас их хапсе, суде им, али нико да врати опљачкано. Терет ,,оштрих резова" њих не дотиче, и нико од њих не врати динара.Они који су задуживали и пљачкали требало би да буду главни носиоци терета кризе, а не да тај терет носе жртве тих пљачки. Или им је судбина да буду вечите жртве - и кад су пљачкани и кад се дуг враћа. Али, шта је ту је.., ваљда је, осим владе, једино њима стало до Државе. Тајкуни и лопови, и кад враћају, имају од чега,и брига их за државу.

VladimirNS

pre 9 godina

Je li to neka epidemija najava? Režite već jednom. Više boli slušati ove vaše najave, a samo uzaludno trošite energiju na priču. "Pas koji laje ne ujeda" ' piši propalo.

Лазар

pre 9 godina

Ти си нашла нешто да паметуjеш, сад си стручњак за jавну управу и правне послове. Она твоjа чувена изjава, продаjте стан да бисте платили струjу...

cika jova zmaj

pre 9 godina

Mi kao gradjani, seljaci... sta god da smo (termin gradjanin ste uprljali da je bljutavo koristiti ga)... treba da znamo da ste vi nesposobni da bilo sta uradite smisleno, a kamoli da nas spasite bankrota. treba da znamo da ste vi placeni da uzimate kredite, koje MI trebamo da vracamo, a ne vi i vas potomci, jer kad jednog nesposbnog premijera, Cvetkovica, vasi mentori posalju da spasava jednu drugu propalu drzavu, Grcku, onda ne znam ko je ovde blesav (a doticni je samo jedan od par hiljada odabranih da ovu zemlju unistavaju). drzava koja nema svoju proizvodnju, ne proizvodnju za strance gde mi radimo za kikiriki, a oni zaradjuju, vec svoju sopstvenu, nece ni postojati ne zato sto smo mi lenji, kako nas je opisao premijer "kovertit", vec zato sto ste vi lopovi koji samo menjaju price u koje polupismeni, pismeni, a bogami i mnogi sa diplomama veruju. ove vase ideje, koje ste godinama izucavali na prestiznim univerzitetima, moze i pokojna Mileva da predlozi, s tim sto nju ne bi morali da placamo, a vas placamo. kad pricate o ustedama kako se ne seti ste da predlozite mani broj poslanika, ukidanje raznih povlastica koje ste uveli pod izgovorom da specavate.
koja je uopste vasa svrha u ovoj zemlji kad vec pricamo o propadanju, potrebi za odricanjem... jel mozemo da se odreknemo vas za pocetak, mozda nam za promenu krene, mozda uspemo sami da se izborimo sa krizom...

Marko

pre 9 godina

Pa dajte jednom te rezove pa da posle zivimo bolje. Svaki dan price oko rezova, reformi, stednje ... Prekinite da nas bombardujete sa izjavama. Imam 35 godina a 20 slusam da ce biti bolje.

vojvodjanin poslednji mohikanac

pre 9 godina

Ili bolivijski scenario. Pronadjite poreklo doticne, ne bih rekao gospodje pa ce vam neke stvari biti jasnije.

Aleksandar

pre 9 godina

Direktor laste i ostalih 10.000 direktora u javnim firmama će da krkaju jagnjetinu za 400.000, a rezovi će se udarati po penzionerima i sl.

Dosta je bilo! Treba nam restart.

Zoran M.

pre 9 godina

Ja sam ubeđen da je ova država odavno bankrotirala i da cela armija drzavnih sluzbenika zivi od prvog do prvog, odnosno od uplate PDV, poreza, taksi, javnih preduzeća i slično + kredit tako poneki.

maree

pre 9 godina

ukinuti 70% drzavnih agencija i smanjiti im plate i do 60% ...ustede ce biti milionske u evrima.Uvesti platni razred za ceo javni sektor, ne moze kafe kuvarica u agenciji koja ima restoran a ima Agencija za privredne registre, da ima vecu platu od profesora u unutrasnjosti ili medicinske sestre npr.

expert

pre 9 godina

Ja nikako da ukapiram zasta je ova zene expert u stvari. Jedan obican los politikant i nista vise, bar u Vladi. Ako je bankarski stucnjak, onda je totalno zalutala ovde, gde je sada.

mira

pre 9 godina

Grcku nije spasao MMF, vec Evropa, koja je u nju gurnula ogroman novac, najvise da bi zastitila SVOJE investicije, jer u modernom svetskom poretku postoje Multinacionalne kompanije, politicari i raja koju treba unistiti! Zadatak MMFa, u siromasnom svetu je da uz pomoc korumpiranih politicara zaduzi zemlju toliko, da ona vise ne moze da podmiruje svoje dugove (sto je kod nas slucaj, a ovi su nas zaduzili za DVE godine, vise nego svi od 2000te naovamo). Tada se pojave ONI, spasioci. Od raje naprave roblje, politicare isplate, a SVE resurse te jadne drzave lepo UZMU za sebe. Tako ce da nam ode sve. Pocevsi od EPSa, Bora ili Telekoma, do VODE i HRANE. I time ce poao biti zavrsen.

rudar misko

pre 9 godina

ajde prvo ti da napravis rez da vidimo koliko si do sada stekla imovinu baveci se politikom pa da radis onda par godina za prosecnu platu kao obicni radnici ..e onda mozes da pravis rezove buluvento politicka neradnicka sjasite vise sa ovog napacenog naroda...dajte da zivimo a ne samo obecanja punih 24 god a nama sve gore dok je vama sve bolje..
objavite komentar da vidim koliko ce minusa botovi da udare onako radnicki

solunac

pre 9 godina

Počni od sebe, vrati svu imovinu koju si "zaradila" dok si bila na vlasti kao i svi u zadnjih 25 godina, ponistite sve stetne ugovore po drzavu, ogranicite plate u javnom sektoru na 60000, uhapsite sve tajkune i sve ostale koji su pokrali drzavu i vratite sav kapital i imovinu u drzavnu kasu, pokrenite poljoprivredu i privredu, zabranite stranacko zaposljavanje i napravite posteno sistematizaciju u javnom sektoru, poostrite kontrole i uvedite najstroze kazne za sve koji to ne postuju, i tek ako to ne bude onda smanjujte plate al ne one ispod 30000, pa zar nije to posteno, a nisam cak ni strucnjak.

Luiz

pre 9 godina

" ... pa pogledajmo Grčku", kazala je ona novinarima u Beogradu.

Gledam! I biram grčki scenario.

Grčki scenario znači da će minimalna penzija u Srbiji iznositi 486 €. Da će prosečna penzija u Srbiji iznositi 941 €. Da će cena hrane biti upola jeftinija. Da će se broj javnih preduzeća smanjiti preko polovine u vrlo kratkom periodu. Da će biti smanjene plate u javnom sektoru. Da će BDP Srbije iznositi 18.146 USD koliko iznosi grčki BDP u 2013. godini, umesto sadašnjih 3.987 USD, koliko iznosi BDP Srbije.

U Grčkoj, inače, ima 2,66 miliona penzionera. A ukupno sa inostranim državljanima se isplaćuje 4,43 miliona penzija. 2012. godine hiljade Bugara, Rumuna i Poljaka je apliciralo za dobijanje penzije u Grčkoj. Prema evropskim regulativama, evropski radnici imaju pravo na penziju, ako ih je data zemlja primila na duže od godinu dana. Tako državljani zemalja članica EU imaju pravo jednaka prava na rad i penzionisanje sa drugim evropskim građanima. Sa nekoliko meseci osiguranja (kao sezonski radnici) u Grčkoj jedan Bugarin, Rumun ili Poljak koji je radio i u svojoj zemlji može (na 65 godina za muškarce i 60 godina za žene) da dobije minimalnu grčku penziju u iznosu od 486 evra, a isto tako može da aplicira i za socijalnu pomoć od 230 evra, pošto prima tu tzv. minimalnu penziju. U Srbiji vam je potrebno minimum 15 godina radnog staža da biste uopšte ostvarili pravo na penziju.

Hoćemo grčki scenario!

Lujka

pre 9 godina

1.Gospodjo Udovicki ni vi niste iskreni. Srbiju ne ceka "grcki scenario". Grcka je clanica EU i njoj je EU pomogla. Mi nismo clan EU, nas ce pustiti niz vodu i nas vec odavno, odavno boli!

2."Mi kao građani moramo da razumemo da nešto što je dobro, neće doći tako što nam neko daje". Ni u ovoj izjavi niste iskreni. Vi ne pripadate gradjanskom sloju. Vi ste mnogo iznad gradjana. Imate moc, vlast, novac... nemojte biti licemerni jer te radikalne promene vi necete ni osetiti. To cemo osetiti mi tzv. gradjani.

3.Slazem se da Srbija ima najveci budzetski deficit, ali nisu gradjani zaduzivali ovu drzavu nego VI politicari!!! Ispitajte sve tokove novca u zadnjih 20-25 godina. Sve odgovorne pohapsiti i u cumez. Konfiskovati njihovu i njihovih srodnika imovinu, i budzet je pun!

4.Ako bas budete pravili radikalne promene pocnite od sebe. Smanjite vase plate za 50%, odreknite se dnevnica, prezentacija, tzv putnih troskova, placajte mobilne telefone iz svog dzepa, svoje rezijske troskove takodje iz svog dzepa, koristite gradski i medjugradski saobracaj, placajte redovno svoje obaveze prema drzavi... Pokazite i dokazite svoj patriotizam jer mi tzv gradjani smo praznih stomaka, gladni i neobuceni pa vise ne znamo ni sta je to.

Zivota Zivotic

pre 9 godina

Ako neko napravi kriminalnu radnju on je kriminalac i ide u zatvor. Ako pak celu drzavu Srbiju dovedete do bankrotstva vi ste i dalje, svejedno 'napredni' ili 'demokratski' politicar, manje-vise imate cak i viziju buducnosti, tezite da ste lider u regionu, imate priznanja EU, zvanje drzavnika, privatne kompanije pod tudjim imenom, bankovne racune po belosvetskim ostrvima i sta sve jos...Oj Srbijo medju duznicima...Oj Srbijo medju grckim scenarijima...

buducnost ceka iza ugla

pre 9 godina

Naravno da cemo doziveti grcki scenario, ali nazalost u nasem slucaju to ce znaciti nezaposlenost 45%, kurs 180 i isplatu sve manjih penzija svakih 40 dana.
Ovde niko nema hrabrosti da povuce rucnu kako se to ne bi desilo, vec svi samo cekaju kada ce to da se desi da bi poceli da optuzuju Vatikan, Marsovce, CIA, masone, LDP, SRS, Kosarkaski klub Metalac, Paragvaj i ko zna koga jos za to sto se desilo.
Ljudi, kljuc je u sistemu koji protezira i promovise prevarante i kriminalce, a pametne i postene ljudi tera da emigriraju. I svi to znaju i svi znaju da je kljuc problema u politickim partijama i sistemu vlasti koji su te partije napravile, ali nema nikoga da to razbuca i da pocnemo od pocetka. Smesni su ovde napisani predlozi da se smanje plate na 30.000 rsd... Da li vi mislite da oni rade zbog plate? Kolika plata treba da vam bude da se nakon godinu dana docepate 4 stana i racuna u UBS Banci u Cirihu?

mirko

pre 9 godina

Motka ljudi, sto pre izadjemo na ulice i pocne da radi u.rana motka to cemo pre krenuti napred...dokle god budemo slusali ovake gospodje koje po ceo dan sede u koznoj fotelji za kompom i igraju minesweeper a za to primaju platu od po nekoliko stotina hiljada dinara bice nam sve gore i gore...ili nama jos nije dozlogrdilo ?!

Reformator, a pravičan

pre 9 godina

Umesto što se bavi onim što joj nije resor, bolje da nam gđa Udovički kaže kada će otpustiti partijsku vojsku iz uprave i lokalne samouprave primljenu posle 2012, zatim posle 2008, zatim posle 2000. i na kraju posle 1990. Lako se prepoznaju jer nisu primljeni preko konkursa, 7 dana je sasvim dovoljno za sve otkaze. Tako sigurno sprečavamo bankrot. Ako još uspe da natera padobrance da vrate sve plate koje su nezakonito primili iz budžeta, Srbija će imati šansu da postane Švajcarska.

Smederevac

pre 9 godina

Ašta to gospodjo fali Grčkoj?Dajte da doživimo taj scenario,da i mi slepci imamo minimalnu zaradu 600 evra.Gospodjo,onak ko ništa nema,nema ni šta da izgubi!Vi se samo za svoje zadnjice bojite.Bojite se da ne ostanete bez stotina hiljada evra ustedjevine...A mi gospodjo Udovicki,mi smo goli,valjda kozu neće da nam oderu!!!

Razocaran

pre 9 godina

Kakvi rezovi ?Gradjanske mizerne plate da vam krpe rupu ?A koliko savetnika imate,kolike su im plate?Koliko direktora ima EPS? Gde je porez na luksuz ? Gde su investicije? Ili mislite da je rasprodaja zemlje arapima za 30 % realne cene investicija??! Dole vlada bez ideje !

neophodne promene

pre 9 godina

A reforme? Od toga nista? Smanjenje troskova i podizanje poreza nisu reforme!!! Sta za dve godine kad se opet nadjemo u istoj situaciji? Onda iste mere ponovo!!! Sramota je ko nama vodi drzavu!

Darko

pre 9 godina

Da, slazem se. Treba poceti od vas u drzavnim vrhovima. Smanjiti vase plats sa 50%, prodati sva luksuzna kola koja vas vozaju pa u najboljem slucaju zamijeniti ih sa Fiatima 500 iz kragujevca, a ne bi nista fallit ni na konjskim kolima da se vozite, kakva drzava takva vozila!

Колико вам још треба?

pre 9 godina

Чак и да нам укинете и плате и пензије наредних десет година, ми се не можемо опоравити, јер сви ви на власти толико крадете и отимате од народа да то више није хумано и нормално. Ваше апетите ништа не може да задовољи.

Lovator

pre 9 godina

Hajde Korice, nije vise Grcka uzoran primer za propadanje, jer koliko vidim nema vise problem da proda obveznice po ceni kao vecina zemalja EU.

bole

pre 9 godina

Grčki scenario prihvatam oberučke! Daj Bože da nam bude "loše" koliko i Grcima... Prosečna porodica srednje klase ima u posedu 2 automobila starosti do 5 godina, vikendicu na moru i dva stana ili stan i kuću u gradu! Najmanja grčka penzija iznosi skoro kao dve prosečne srpske plate iz realnog sektora...

amos

pre 9 godina

Ko je ova zena i sta je njeno zanimanje? Nesto kao negativni PR?
Ne kazem da nije u pravu, samo mi nije jasno koji je njen posao i kako ga radi?

sirtaki samo taki

pre 9 godina

Javite ovoj s' Marsa paloj gospodji da je grčki GDP tri puta veći od srpskog i da u Grčkoj u odnosu na Srbiju vlada pravo blagostanje. Još samo da srpski radnici po ugledu na grčke krenu sa masovnim protestima i generalnim štrajkovima kada se cela zemlja diže na noge. Sa korumpiranim politikantima uperenim protiv svoje zemlje za račun globalnih gazda ne sme biti kompromisa.

Grgur

pre 9 godina

Gospodjo Udovicki,

Sta je to, konkretno, sto ste vi uradili od kada ste postali ministar, osim par intervjua koji ste dali i to uglavnom o temama koje se ne ticu vaseg ministarstva. Da krenemo mi od vas kod tog secenja?

Svetlana

pre 9 godina

Napravite rezove u JP Pošta, gde Direktori radnih jedinica, koji uzgred ne rade ništa, imaju plate veće od doktora i profesora, a o raznim privilegijama i da ne govorim, kao ni o načinu kako su postavljani na te funkcije

Zdravkovic Leka Nema

pre 9 godina

Rezite Vi tamo gde ima sta za rezanje, a vidim da cete, kako ste krenuli, u neznanju i glave sa ramena da nam odsecate. Vidim ja da je Vasa jedina i ZADATA politika da nas sve polagano istrebite.

Mladen

pre 9 godina

A gde su nasi novci gospodo.Pojela maca.A?Pa sad gradjani da boli malo.Kad bi ovaj narod znao koliko ste pokrali morali bi da uvozimo kolje.Pa ko u turska vremena.Vas par stotina hiljada da vratite po pedeset hiljadarki sto je za Vas neznatno eto Srbije bez problema.Ja mislim da je najbolje dato uradite milom!!!

Ahmet Ben Bela

pre 9 godina

Uporedba sa Grckim scenarijem nema nikakve veze sa Srbijom, gospodjo Udvoricki, jer su tamo penzije bile preko 1.000E, i plate po 2.000E, oni su ga bas bili preterali, sve to je bilo nerealno, a sta cete ovde da umanjujete penzije od 150E i plate od 250E, pa Vi stvarno niste normalni, odnosno Vi svi ste nadriekonomski strucnjaci, Vama je samo bitno da se dopadnete EU i MMF-u, da uzimate pare i da ih trpate u svoje djepove, jer za nista drugo niste ni strucni ni sposobni, a od Vasih praznih prica i obecanja narod bezi i odumire. E pa dosta vise.

Ahmet Ben Bela

pre 9 godina

Uporedba sa grckim scenarijem nema nikakve veze sa Srbijom, gospodjo Udvoricki, jer su tamo penzije bile preko 1.000E, i plate po 2.000€, oni su ga bas bili preterali, sve to je bilo nerealno, a sta cete ovde da umanjujete penzije od 150€ i plate od 250€, pa Vi stvarno niste normalni, odnosno Vi svi ste nadriekonomski strucnjaci, Vama je samo bitno da se dopadnete EU i MMF-u, da uzimate pare i da ih trpate u svoje djepove, jer za nista drugo niste ni strucni ni sposobni, a od Vasih praznih prica i obecanja narod bezi i odumire. E pa dosta vise.

FAbulous

pre 9 godina

sta sada sledi 20% ili 30% plate mada ni to nije dovoljno... recite nam sta ste uradili sa solidarnim porezom i koliki je bio ukupno

bezimena

pre 9 godina

"Mi kao građani moramo da razumemo da nešto što je dobro, neće doći tako što nam neko daje", rekla je ona.

DOSTA mi je vaše oholosti i bezobrazluka! U ovoj jadnoj zemlji postojimo MI, sirotinja raja, i VI, pijavice, koje nam krv popiše! Nismo se MI zaduživali, već VI, u naše ime, i MI niti smo imali koristi od pozajmljenih para, niti znamo KAKO su te pare nestale. Ali, očigledno je GDE su. Kod VAS i VAMA bliskih "privrednika" i bizMismena!
Tako, izvol'te VI da vraćate VAŠE dugove!
Priznajem samo dugove Beograda, jer je od kredita napravljen most, izgrađeno i obnovljeno 40 vrtića, asfaltirano nebrojeno ulica, uređen Bulevar kralja Aleksandra (Obrenovića) i još mnogo toga. Ja da plaćam vaše ždranje, pijenje, turistička putovanja po svetu, vozikanje dece do škole i splavova, kupovinu ogromnih stanova, izgradnju velelepnih nelegalnih "vikendica" itd. itd. e taj film NEĆETE gledati! Čekajte samo da se digne gladna, i pride totalno obrspravljena, raja.....

idimidodjimi

pre 9 godina

Obozavam rečenice. ..treba da štedimo. ..treba da smanjimo plate...treba da...ali ne nama nego vama draga sirotinjo...ajde vadite to sto ste ostavili za crne dane...izgleda da su ti dani upravo došli.

Luka

pre 9 godina

Srbiju ceka jedna veeelika revolucija i hapsenje vas MMFovskih placenika i domacih izdajnika kao i jednostarni optpis svih dugova po osnovu neovlascenog mesanja u unutrasnja pitanja jedne zemlje cime ste je i zaduzili.
Vasi cinovnici su je zaduzili vasi cinovnici ce Vam i vracati pare. Mi necemo !

Bando lopovska !