Ponedeljak, 21.07.2014.

14:37

Sporo grade, država gubi strpljenje

Ministarka građevine Zorana Mihajlović ponovo je zatekla poluprazno gradilište auto-puta na deoici Ub-Lajkovac.

Izvor: Tanjug

Sporo grade, država gubi strpljenje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

mup

pre 9 godina

Ako nema dovoljno radnika neka prebace malo na drum iz raznih drzavnih i vladinih sluzbi, jer hodnicima ne moze da se prodje od ljudi koje je naprimala ministarka. Ili neka ljude koji rade na ovim teskim poslovima plate makar jedan mesec, onako eksperimentalno 1000 evra, pa cemo videti dali je doslo do vece zainteresovanosti za rad. Vreme radnih akcija je proslo, a roditelji danasnje politicke elite u Srbiji su na tim akcijama sticali liderske navike i rukovodece polozaje.

neko iz publike

pre 9 godina

Slika vrh...ovom na šlemu crvenim markerom nacrtan s...matozoid?
Na snimku se vidi da ovi kipuju iz praznog kamiona i "asfaltiraju" ono što je već asfaltirano , za kamere i narod uz male ekrane.O zemljo otvori se ,još se neki lože ovde sa komentarima ,kao oni bi to sve po kratkom postupku, pa vrli strucnjaci javite se na tender da se i vi obogatite....a ovamo država dužna putarima milijarde...B92 sram vas bilo,postali ste SLUGE REŽIMA.

Ana NS

pre 9 godina

Neka im je banula nenajavljeno, kad nemaju dovoljno savesti i radne discipline. Mislim da odgovorne u firmi koja je izvođač radova.

Zna ona !

pre 9 godina

Gluposti. Ministarka broji radnike po gradjevini. Opet medijski spin. Poznato je koliko kosta kilometar puta i za koje vreme se gradi. I nakon probijanja ugovorenog roka, zna se, nema kinte i ide na crnu listu. Pa neka radi i sa dva majstora. A satro, kao ministarka ne zna kako se to radi, haha.

Vida

pre 9 godina

Nasa ministarka izgleda ne zivi u Srbiji! Pa tako je uvek bilo. I kad su tu svi radnici , radi se po receptu : 5 gleda jedan radi. Svi smo svedoci toga vec decenijama. A kad dovedete stranu firmu , onda otima nasima posao.I kad radnici treba da zapnu, onda robovski rade.

Maslina

pre 9 godina

Ne razumem kako izvođačima nije stalo da se pokažu u dobrom svetlu i da rade kako je normalno. Uvek podržavam ovakve aktivnosti ministara i drugih nadležnih za kontrolu.

Rečiti

pre 9 godina

Kamo sreće da smo svi dovoljno savesni da kako treba radimo svoj posao, ali pošto nismo i treba ih nadzirati i opominjati. Kad bi se takve kontrole na svim poljima pojačale, sve bi mnogo efikasnije funkcionisalo.

UzicaninE85

pre 9 godina

tipičan primer ministra koji NE ZNA šta mu je posao, pa pokušava nekakvom strogoćom i histerijom da glumi autoritet.
na žalost, nije usamljen slučaj u ovoj, a ni u prethodnim vladama.
(joca, 21. jul 2014 19:09)
Naprotiv, dobro je sto ministarka obilazi radove. Na taj nacin se najbolje moze uveriti kako napreduju. Ne treba da im dozvoli da joj sutra dodju i kazu kako im je jos potrebno novca jer su radovi komplikovani i spori a ustvari ih investitori komplikuju i odugovlace kako bi sto vise novca izvukli od drzave. Konacno ce posle mnogo godina i u ovoj oblasti biti zaveden red i postovanje rokova zahvaljujuci Zorani.

Rečiti

pre 9 godina

Kamo sreće da smo svi dovoljno savesni da kako treba radimo svoj posao, ali pošto nismo i treba ih nadzirati i opominjati. Kad bi se takve kontrole na svim poljima pojačale, sve bi mnogo efikasnije funkcionisalo.

joca

pre 9 godina

tipičan primer ministra koji NE ZNA šta mu je posao, pa pokušava nekakvom strogoćom i histerijom da glumi autoritet.
na žalost, nije usamljen slučaj u ovoj, a ni u prethodnim vladama.

dragan

pre 9 godina

J da sam ministar prvo bih pozvao izvođače da referišu o stanju radova a onda otišao da proverim i to bez novinara.Ako su lagali smena kopletne garniture ako je to državna firma.Ako je privatna oduzeti posao i naplatiti penale.A ne pisati bele i crne listiće koje će služiti za toalet.Imo loša iskustva sa listićima od onih sa tajkunima do izbornih.Hoćemo odma akciju.

Za*****i mačor

pre 9 godina

Stomak me boli od smeha zbog ovog komentara:
" Ministarka, zar pregovarate sa dva poluspecena radnika koji u izgrbljeni od posla, smrsali su ko da su bezali od lavova."
Ovo je smešna strana Srbije.

gile

pre 9 godina

Ovo je toliko smesno…. od 4 radnika koji se vide na slici samo jedan ima zastitni slem….koji cirkus od drzave. SNS kadrovi uzimaju neverovatne plate i privilegije a ovi jadni radnic nemaju ni minimalnu zastitnu opremu a izgledaju kao da su pre 5 minuta ustali od dremke ispod duda i da su zadnji put nesto radili pre par meseci…..Probala, opljackana, iskorimpirana drzava u kojoj se neki bogate neradom a neki propadaju radom za crkavicu. Ministarka je “vrh”. Neka se vrati Mrka bice jos smesnije

Kolovođa

pre 9 godina

Gospođo Ministarko,
kad ćete već jednom da shvatite da je učinak proporcionalan zadovoljstvu radnika. U prevodu na vaš jezik:
Kol'ko para tol'ko muzike.

nn

pre 9 godina

ova je svašta obečavala kao min.energetike,te jeftiniju struju preko dana, te neće poskupeti, te bajatovića će da otera-oterao on nju-i još gomilu nebuloza uz neponovljivo bljutavo vazdizanje vođe,opetovano svakodnevno,iz sata u sat, iz minuta u minut, iz frižidera u zamrzivač...rođena za propiranje mozgova prostih ljudi, vrhunski trenirana i betoniranog obraza, tri palca debelog, treba je gledati bez tona, po mogućstvu pored nje, da slučajno ne bi pročitali štogod sa usana....

Zlatka

pre 9 godina

Dobro, a šta treba da izgubite strpljenje? Oni teraju svoje, a vi sto puta pretite gubitkom strpljenja? Ko će vas ozbiljno shvatiti?

milos

pre 9 godina

Ministri I politicari u sprezi sa direktorima ili vlasnicima firmi peru pare, namerno izmisljaju nepredvidjene I tamo gde je zavrseno naknadne radove, oprastaju penale firmama I ubacuju novac u firme koje ga trose I rasipaju u nedogled na nepostojecim pozicojama to je sa jedne strane, a s druge strane ako kojim slucajem ministar I direktor nisu u sprezi drzava kasni debelo sa isplatama I tera izvodjace da uzimaju kredite kako bi zavrsili ugovorene kolicine I polako ih teraju u stecaj a radnici u oba slucaja ostaju bez zarada... Da se otrgne policija od vlasti pohapsili bi I direktore I ministre momentalno za takvu drsku I ociglednu korupciju!

Od nekoga se mora početi

pre 9 godina

Gospođo Ministarko,
kad ćete već jednom da shvatite da je učinak proporcionalan zadovoljstvu radnika. U prevodu na vaš jezik:
Kol'ko para tol'ko muzike.
(Kolovođa, 21. jul 2014 18:10)

Treba pohapsiti ceo DS i poslati na javne radove, a sabotere streljati na licu mesta. To je super efikasan sistem i najmanje košta.

taverna

pre 9 godina

Naravno da gubi strpljenje kada ih niko do sada nije kontrolisao i trazio da ispostuju rokove gradnje. Drzava treba da raskine ugovore sa firmama koje probiju rokove koji su predvidjeni ugovorom.

stevo

pre 9 godina

ocigledno je da izvodjace samo konstantne posete gradilistima od strane mihajloviceve moze uozbiljiti.
pa dobro, konacno da neki ministar saobracaja stvarno sluzi svojoj svrsi...

pozoriste-auto put

pre 9 godina

Ministarka je otisla na gradiliste u crnoj elegantnoj haljini i okicena biserima.Pravo pozoriste ili ono na auto putu njoj je svejedno.

emirati

pre 9 godina

Mi da smo gradili most Borca- Zemun jos bi bili u Borci ? Svi oni sto nisu na gradilistu puta, zidaju nekom lokalnom funkcioneru kucu i prave mu put do kuce. " Neka ceka deonica...".

Nikola M.

pre 9 godina

To je kada je Drzava investitor, razbacuju se ogromne pare, a nema rezultata...
Lako je Ministrima, to nisu njihove pare, ali gradjani kako mozete da gledate, to su vase pare!

nikola

pre 9 godina

Ova zena samo zna da kritikuje a rezultati su joj nikakvi. Osim sto ima placene ljude koji ostavljaju hvalospeve nema istine u njenim recima. U sve se mesa

dr Magla

pre 9 godina

Ma radnici su krivi, ko bi drugi. To da ministri i kojekakvi partijski direktorčići nikad ni za šta nisu odgovorni je poznata stvar. Baš im je lepo rekla gospođa Magla.

Partijska država

pre 9 godina

"Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture počelo je da pravi crne i bele liste izvođača koji se anagažuju na važnim projektima...".

Pa naravno, na belu listu idu firme finansijeri SNS a na crnu ostali.

jaja

pre 9 godina

a put kragujevac - batocina sto ste obecali fijatu i sto ste probili rok godinu dana? nema nijednog radnika, a pretpostavljam da je zbog toga sto je opozicija na vlasti u kragujevcu, pa velite, ko ih sisa...

reči bez

pre 9 godina

Pogledajte ta lica radnika...Jad i beda. Prosto mi ih žao. Ko zna i koliko im plata kasni. pa kako da budu orni za rad, kad im kasni plata , a deca kući traže. Oj Srbijo...

Bojan

pre 9 godina

"... može se desiti da izvođač izgubi posao. Nije to želja države, a verujem ni radnika." Cuj nju, kao da se pravda sto ih opominje na nerad, jadno...

vule 011

pre 9 godina

Kada jednog lepog dana ova drzava bude shvatila da nema milosti prema parazitima i pijavicama koje je trose uzaludno a sredstva usmeri ka onome ko hoce da radi tada ce se ovde desiti nesto pozitivno.Procitajte izjavu ambasadora Japana u BiH.Suva istina a tako je i kod nas.

anti_partijas

pre 9 godina

Aloooooooooo ministarka, pobrkala si autoputeve. Nama ne treba vaš izmišljeni koridor 11, nama treba Koridor 10. Završite već jednom Koridor 10!!!!!!! Znaš onaj što vodi za FYRM I GRČKU!!!!!!

Pametnjaković

pre 9 godina

Pozorište za ovce. Sve pare koje stignu državi idu za plate političkih partija Srbije i njihovih parazita iz javnog sektora, ali naravno uvek svale na nekog drugog. Našli su neke dede i babe od 70 godina za slikanje i eto to treba sve nas da ubedi da su pare potrošene sa dobrim namerama, ali šta vredi kad babe i dede ne mogu bolje da rade.

srdjan

pre 9 godina

A most u novom sadu koji stoji pola godine, mrdno se nije??? Kako drzava sme da dopusti da je neka leva propala firmica zeza? Posle bombi smo sve sami napravili za godinu dana, a sad pravite celicni most 5 godina.

zoran

pre 9 godina

Neverovatno, pa koliko se dugo grade tih 12 kilometara!??
O cemu se radi, ko je ovde lud!!?
(Milos Nikolic, 21. jul 2014 15:05)

Japanac ili Kinez bi to poplochao za dve nedelje x 24h.

Dipl.ing. Gradjevine

pre 9 godina

Neka drzava plati ono sto joj je obaveza i bice i 500 radnika. Ali drzava kaze neka se putari zaduze kod poslovnih banaka a drzava ce nadoknaditi svoj deo. Boze pameti. Nece vlajda da putari finansiraju izgradnju

smesko

pre 9 godina

Meni ovo uopste nije jasno. Hvata ih vec 2 puta da ne rade potrebnom dinamikom i onda kaze da ce se mozda 3. put nesto desiti?! Ko je ovde lud? Aman, definisi plan na pocetku. Posle mesec dana mora toliko da bude zavrseno, posle 2 meseca toliko, itd. Kad se prvi put ne ispostuje rok, smanji mu isplatu, kad se 2. put ne ispostuje oduzmi mu posao i uz to ima da plati penale, a posao uzima neko drugi po istim pravilima. Pa neka se zezaju koliko im volja... prosto k'o pasulj!

jordan

pre 9 godina

Ministarka, zar pregovarate sa dva poluspecena radnika koji u izgrbljeni od posla, smrsali su ko da su bezali od lavova. Pa gde su tajkuni koji su uzeli posao I prijavili da rade 200 radnika. E oni su na jahti koja je 200 metra dug a. Na pogresnu Ste adresu dosli. Trebali ste da povedete Tuzilastvo za organizovan kriminal.

Dex

pre 9 godina

Bas me interesuje da li drzava uredno i placa izvodjace a sto se asfalta tice kvalitet zavisi od bitumena a koliko ja znam u zadnjih par godina uvozi se onaj losiji od onoga na koji smo navikli koliko ja znam poreklom iz Rumunije
(trt, 21. jul 2014 15:40)

Ne znam da li njih plaćaju, ali za deonicu puta od Kikinde do Bašaida, (nekih 15km)firma Vojvodinaput iz Zrenjanina je isplaćena u celosti avansno. Pola deonice je urađeno (nakon godinu dana), a ostalo se ne radi već godinu dana i verovatno nikada neće ni biti urađeno. A izvođač je uzeo pare i baš ga briga. Građevinske firme su najveće lopuže u Srbiji.

Aca

pre 9 godina

Vucicu svaka cast na njegovim predstavama, ali ovo je ipak vic godine. Pogledajte dobro ministarku, a zatim ona dva lika kojima ona saopstava da se mora raditi brze.

trt

pre 9 godina

Bas me interesuje da li drzava uredno i placa izvodjace a sto se asfalta tice kvalitet zavisi od bitumena a koliko ja znam u zadnjih par godina uvozi se onaj losiji od onoga na koji smo navikli koliko ja znam poreklom iz Rumunije

Milos

pre 9 godina

Niko ne poštuje ugovor: država ih ne plaća, oni ne grade. Crna lista firmi koje ne poštuju ugovore je dobar način da se one loše kazne, ali ko kažnjava državu ako ona kasni sa uplatama?

;)

pre 9 godina

"Mihajlovićeva je kazala da kada komisije izlaze, obično sve vrvi od radnika i da je moguće da su postojale dojave da će biti kontrole." Izlazak komisije ne mogu ja da obnarodujem, nego članovi komisije, što znači da bi trebalo da se izvrše izmene. Sa dobrim ugovorom ne bi moglo da se dešava da projektant i revizor zataje, tako da bi bilo korisno i da se pročešljaju Komisje za javne nabavke ili oni koji su direktnom pogodbom sklapali poslove, a nakon toga išli na brojne anekse. Nije mi jasno zbog čega ministarka do sada, sa timom saradnika, nije dovela posao do kraja i nije nas izvestila kome se zahvila na saradnji i za koje deonice je raspisan tender za nove izvođače? Zbog čega u prethodne dve i po godine nije raspisan konkurs za direktora Puteva i Koridora Srbije?

vule 011

pre 9 godina

Kompanije koje ne mogu da rade po zakonu i adekvatnim rokovima objaviti javno i sankcionisati.Ne moze se raditi put u duzini od 10km. 5 godina.Tu nesto ne stima i vlada pod hitno mora reagovati.

coma

pre 9 godina

E sada , da imamo prave novinare, pre objavljivanja ove vesti, pozvali bi nekoga iz Planuma i Puteva Uzice i pitali zasto je takva situacija da li drzava placa redovno, da li je broj radnika po ugovoru itd ili je ovo samo priprema da se u buducnosti eliminisu svi , kako bi zasticeni svedok bez pravog tendera ( jer ove dve kompanije ce biti na crnoj listi ) bez vecih problema dobije sve poslove po cenama koje njemu odgovaraju. Mislim da bi B92 kao ozbiljna informativna kuca morala da povede racuna sta objavljuje. U svakom slucaju ovaj komentar se ionako nece ni pojaviti. Pozdrav moderatoru.

spacebound

pre 9 godina

Koliko para toliko muzike! A drzava na vreme uplacuje novac izvodjacima?? I ovo je samo hleba i igira, kao ona vodi racuna o novcu gradjana! Pa gde su pare ministarko?? Svi znaju da je drzava najvise duzna i da ne placa izvodjace!

Zulu warrior

pre 9 godina

Zivi su se preplasili... Dovoljno da okrenu dva tri telefona I ti ces da cutis kao I uvek... Isto bilo I za Bajatovica.
Dodjite botovi, cekam vas...

ice9

pre 9 godina

Jel nece da rade, zaposlis lepo kineze, arape turke koga kod, i lepo das njima a neradnici nek pocrkaju od gladi bre, puna zemlja neradnika majko moja.

Kali

pre 9 godina

Pa kad se poslovi dodeljuju preko veze,tenderi se namestaju,pravih kazni nema..nece se to nikada promeniti ovde,nazalost,previse je korupcije.

jasta

pre 9 godina

Ministrka ocigledno ne radi posao kako treba cim je zastoj u njenoj oblasti. Tako je bilo i dok je bila na drugom ministarskom mestu. ili opet zelite da svalite sve na narod? Nema se para - mi krivi. Ne radite dobro - mi krivi. Obecavate pa ne ispunite - mi treba da se menjamo. Aj malo jasite nekog drugog. i sta sad ona glumi po terenu? Vucica? Vucic bi bar doneo flasu vode.

Neko iz mase

pre 9 godina

Ahahahahaha, mladji inzenjeri. Posalje ljude iz Ministarstva koji se setaju po gradilistu bez najave, bez HTZ opreme, slikaju se, setaju, ma uzivancija. Gospodjo, previse ste providni i ne znate nista o izgradnji. Platite izvodjace i izvrsite ostale obaveze koje ima ova drzava pa ocekujte rezultat.

Veljko

pre 9 godina

Energoprojekt je za namestanje tendera u Ugandi dobio kaznu ucestvovanja na svim tenderima pod pokroviteljstvom Svetske Banke.Na poslovima u Srbiji Energoprojektu se dozvoljava da ucestvuje na tenderima pod pokroviteljstvom medjunarodnih finansijskih institucija.
Uganda je pravna drzava.Energoprojekt dobro placa-Zeleznica zna najbolje.

riba od glave ne mirise lepo

pre 9 godina

Kada bi obisla Skupstinu na sednicama koje ne prenosi televizija verovatno bi takodje zatekla 50 od 250.
Tako da ove firme samo kopiraju drzavu.

despot

pre 9 godina

A dali drzava placa izvodjace prema dogovorenoj dinamici. I ko ce biti na crnoj listi ako se ne isplacuju izvodjaci prema dogovorenoj dinamici

Nikola Zlatibor

pre 9 godina

Svaka cast Zorana, stalno putujem Ibarskom i prosto je neverovatno kakva je situacija na tom gradilistu!!
Nista se ne radi, nikada nema radnika!

despot

pre 9 godina

A dali drzava placa izvodjace prema dogovorenoj dinamici. I ko ce biti na crnoj listi ako se ne isplacuju izvodjaci prema dogovorenoj dinamici

coma

pre 9 godina

E sada , da imamo prave novinare, pre objavljivanja ove vesti, pozvali bi nekoga iz Planuma i Puteva Uzice i pitali zasto je takva situacija da li drzava placa redovno, da li je broj radnika po ugovoru itd ili je ovo samo priprema da se u buducnosti eliminisu svi , kako bi zasticeni svedok bez pravog tendera ( jer ove dve kompanije ce biti na crnoj listi ) bez vecih problema dobije sve poslove po cenama koje njemu odgovaraju. Mislim da bi B92 kao ozbiljna informativna kuca morala da povede racuna sta objavljuje. U svakom slucaju ovaj komentar se ionako nece ni pojaviti. Pozdrav moderatoru.

Aca

pre 9 godina

Vucicu svaka cast na njegovim predstavama, ali ovo je ipak vic godine. Pogledajte dobro ministarku, a zatim ona dva lika kojima ona saopstava da se mora raditi brze.

riba od glave ne mirise lepo

pre 9 godina

Kada bi obisla Skupstinu na sednicama koje ne prenosi televizija verovatno bi takodje zatekla 50 od 250.
Tako da ove firme samo kopiraju drzavu.

anti_partijas

pre 9 godina

Aloooooooooo ministarka, pobrkala si autoputeve. Nama ne treba vaš izmišljeni koridor 11, nama treba Koridor 10. Završite već jednom Koridor 10!!!!!!! Znaš onaj što vodi za FYRM I GRČKU!!!!!!

Milos

pre 9 godina

Niko ne poštuje ugovor: država ih ne plaća, oni ne grade. Crna lista firmi koje ne poštuju ugovore je dobar način da se one loše kazne, ali ko kažnjava državu ako ona kasni sa uplatama?

jaja

pre 9 godina

a put kragujevac - batocina sto ste obecali fijatu i sto ste probili rok godinu dana? nema nijednog radnika, a pretpostavljam da je zbog toga sto je opozicija na vlasti u kragujevcu, pa velite, ko ih sisa...

Zulu warrior

pre 9 godina

Zivi su se preplasili... Dovoljno da okrenu dva tri telefona I ti ces da cutis kao I uvek... Isto bilo I za Bajatovica.
Dodjite botovi, cekam vas...

Dipl.ing. Gradjevine

pre 9 godina

Neka drzava plati ono sto joj je obaveza i bice i 500 radnika. Ali drzava kaze neka se putari zaduze kod poslovnih banaka a drzava ce nadoknaditi svoj deo. Boze pameti. Nece vlajda da putari finansiraju izgradnju

jordan

pre 9 godina

Ministarka, zar pregovarate sa dva poluspecena radnika koji u izgrbljeni od posla, smrsali su ko da su bezali od lavova. Pa gde su tajkuni koji su uzeli posao I prijavili da rade 200 radnika. E oni su na jahti koja je 200 metra dug a. Na pogresnu Ste adresu dosli. Trebali ste da povedete Tuzilastvo za organizovan kriminal.

spacebound

pre 9 godina

Koliko para toliko muzike! A drzava na vreme uplacuje novac izvodjacima?? I ovo je samo hleba i igira, kao ona vodi racuna o novcu gradjana! Pa gde su pare ministarko?? Svi znaju da je drzava najvise duzna i da ne placa izvodjace!

trt

pre 9 godina

Bas me interesuje da li drzava uredno i placa izvodjace a sto se asfalta tice kvalitet zavisi od bitumena a koliko ja znam u zadnjih par godina uvozi se onaj losiji od onoga na koji smo navikli koliko ja znam poreklom iz Rumunije

Pametnjaković

pre 9 godina

Pozorište za ovce. Sve pare koje stignu državi idu za plate političkih partija Srbije i njihovih parazita iz javnog sektora, ali naravno uvek svale na nekog drugog. Našli su neke dede i babe od 70 godina za slikanje i eto to treba sve nas da ubedi da su pare potrošene sa dobrim namerama, ali šta vredi kad babe i dede ne mogu bolje da rade.

jasta

pre 9 godina

Ministrka ocigledno ne radi posao kako treba cim je zastoj u njenoj oblasti. Tako je bilo i dok je bila na drugom ministarskom mestu. ili opet zelite da svalite sve na narod? Nema se para - mi krivi. Ne radite dobro - mi krivi. Obecavate pa ne ispunite - mi treba da se menjamo. Aj malo jasite nekog drugog. i sta sad ona glumi po terenu? Vucica? Vucic bi bar doneo flasu vode.

smesko

pre 9 godina

Meni ovo uopste nije jasno. Hvata ih vec 2 puta da ne rade potrebnom dinamikom i onda kaze da ce se mozda 3. put nesto desiti?! Ko je ovde lud? Aman, definisi plan na pocetku. Posle mesec dana mora toliko da bude zavrseno, posle 2 meseca toliko, itd. Kad se prvi put ne ispostuje rok, smanji mu isplatu, kad se 2. put ne ispostuje oduzmi mu posao i uz to ima da plati penale, a posao uzima neko drugi po istim pravilima. Pa neka se zezaju koliko im volja... prosto k'o pasulj!

Neko iz mase

pre 9 godina

Ahahahahaha, mladji inzenjeri. Posalje ljude iz Ministarstva koji se setaju po gradilistu bez najave, bez HTZ opreme, slikaju se, setaju, ma uzivancija. Gospodjo, previse ste providni i ne znate nista o izgradnji. Platite izvodjace i izvrsite ostale obaveze koje ima ova drzava pa ocekujte rezultat.

Veljko

pre 9 godina

Energoprojekt je za namestanje tendera u Ugandi dobio kaznu ucestvovanja na svim tenderima pod pokroviteljstvom Svetske Banke.Na poslovima u Srbiji Energoprojektu se dozvoljava da ucestvuje na tenderima pod pokroviteljstvom medjunarodnih finansijskih institucija.
Uganda je pravna drzava.Energoprojekt dobro placa-Zeleznica zna najbolje.

Dex

pre 9 godina

Bas me interesuje da li drzava uredno i placa izvodjace a sto se asfalta tice kvalitet zavisi od bitumena a koliko ja znam u zadnjih par godina uvozi se onaj losiji od onoga na koji smo navikli koliko ja znam poreklom iz Rumunije
(trt, 21. jul 2014 15:40)

Ne znam da li njih plaćaju, ali za deonicu puta od Kikinde do Bašaida, (nekih 15km)firma Vojvodinaput iz Zrenjanina je isplaćena u celosti avansno. Pola deonice je urađeno (nakon godinu dana), a ostalo se ne radi već godinu dana i verovatno nikada neće ni biti urađeno. A izvođač je uzeo pare i baš ga briga. Građevinske firme su najveće lopuže u Srbiji.

nn

pre 9 godina

ova je svašta obečavala kao min.energetike,te jeftiniju struju preko dana, te neće poskupeti, te bajatovića će da otera-oterao on nju-i još gomilu nebuloza uz neponovljivo bljutavo vazdizanje vođe,opetovano svakodnevno,iz sata u sat, iz minuta u minut, iz frižidera u zamrzivač...rođena za propiranje mozgova prostih ljudi, vrhunski trenirana i betoniranog obraza, tri palca debelog, treba je gledati bez tona, po mogućstvu pored nje, da slučajno ne bi pročitali štogod sa usana....

joca

pre 9 godina

tipičan primer ministra koji NE ZNA šta mu je posao, pa pokušava nekakvom strogoćom i histerijom da glumi autoritet.
na žalost, nije usamljen slučaj u ovoj, a ni u prethodnim vladama.

pozoriste-auto put

pre 9 godina

Ministarka je otisla na gradiliste u crnoj elegantnoj haljini i okicena biserima.Pravo pozoriste ili ono na auto putu njoj je svejedno.

Zna ona !

pre 9 godina

Gluposti. Ministarka broji radnike po gradjevini. Opet medijski spin. Poznato je koliko kosta kilometar puta i za koje vreme se gradi. I nakon probijanja ugovorenog roka, zna se, nema kinte i ide na crnu listu. Pa neka radi i sa dva majstora. A satro, kao ministarka ne zna kako se to radi, haha.

Za*****i mačor

pre 9 godina

Stomak me boli od smeha zbog ovog komentara:
" Ministarka, zar pregovarate sa dva poluspecena radnika koji u izgrbljeni od posla, smrsali su ko da su bezali od lavova."
Ovo je smešna strana Srbije.

Kali

pre 9 godina

Pa kad se poslovi dodeljuju preko veze,tenderi se namestaju,pravih kazni nema..nece se to nikada promeniti ovde,nazalost,previse je korupcije.

reči bez

pre 9 godina

Pogledajte ta lica radnika...Jad i beda. Prosto mi ih žao. Ko zna i koliko im plata kasni. pa kako da budu orni za rad, kad im kasni plata , a deca kući traže. Oj Srbijo...

Kolovođa

pre 9 godina

Gospođo Ministarko,
kad ćete već jednom da shvatite da je učinak proporcionalan zadovoljstvu radnika. U prevodu na vaš jezik:
Kol'ko para tol'ko muzike.

gile

pre 9 godina

Ovo je toliko smesno…. od 4 radnika koji se vide na slici samo jedan ima zastitni slem….koji cirkus od drzave. SNS kadrovi uzimaju neverovatne plate i privilegije a ovi jadni radnic nemaju ni minimalnu zastitnu opremu a izgledaju kao da su pre 5 minuta ustali od dremke ispod duda i da su zadnji put nesto radili pre par meseci…..Probala, opljackana, iskorimpirana drzava u kojoj se neki bogate neradom a neki propadaju radom za crkavicu. Ministarka je “vrh”. Neka se vrati Mrka bice jos smesnije

nikola

pre 9 godina

Ova zena samo zna da kritikuje a rezultati su joj nikakvi. Osim sto ima placene ljude koji ostavljaju hvalospeve nema istine u njenim recima. U sve se mesa

Partijska država

pre 9 godina

"Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture počelo je da pravi crne i bele liste izvođača koji se anagažuju na važnim projektima...".

Pa naravno, na belu listu idu firme finansijeri SNS a na crnu ostali.

neko iz publike

pre 9 godina

Slika vrh...ovom na šlemu crvenim markerom nacrtan s...matozoid?
Na snimku se vidi da ovi kipuju iz praznog kamiona i "asfaltiraju" ono što je već asfaltirano , za kamere i narod uz male ekrane.O zemljo otvori se ,još se neki lože ovde sa komentarima ,kao oni bi to sve po kratkom postupku, pa vrli strucnjaci javite se na tender da se i vi obogatite....a ovamo država dužna putarima milijarde...B92 sram vas bilo,postali ste SLUGE REŽIMA.

;)

pre 9 godina

"Mihajlovićeva je kazala da kada komisije izlaze, obično sve vrvi od radnika i da je moguće da su postojale dojave da će biti kontrole." Izlazak komisije ne mogu ja da obnarodujem, nego članovi komisije, što znači da bi trebalo da se izvrše izmene. Sa dobrim ugovorom ne bi moglo da se dešava da projektant i revizor zataje, tako da bi bilo korisno i da se pročešljaju Komisje za javne nabavke ili oni koji su direktnom pogodbom sklapali poslove, a nakon toga išli na brojne anekse. Nije mi jasno zbog čega ministarka do sada, sa timom saradnika, nije dovela posao do kraja i nije nas izvestila kome se zahvila na saradnji i za koje deonice je raspisan tender za nove izvođače? Zbog čega u prethodne dve i po godine nije raspisan konkurs za direktora Puteva i Koridora Srbije?

srdjan

pre 9 godina

A most u novom sadu koji stoji pola godine, mrdno se nije??? Kako drzava sme da dopusti da je neka leva propala firmica zeza? Posle bombi smo sve sami napravili za godinu dana, a sad pravite celicni most 5 godina.

dr Magla

pre 9 godina

Ma radnici su krivi, ko bi drugi. To da ministri i kojekakvi partijski direktorčići nikad ni za šta nisu odgovorni je poznata stvar. Baš im je lepo rekla gospođa Magla.

zoran

pre 9 godina

Neverovatno, pa koliko se dugo grade tih 12 kilometara!??
O cemu se radi, ko je ovde lud!!?
(Milos Nikolic, 21. jul 2014 15:05)

Japanac ili Kinez bi to poplochao za dve nedelje x 24h.

Nikola M.

pre 9 godina

To je kada je Drzava investitor, razbacuju se ogromne pare, a nema rezultata...
Lako je Ministrima, to nisu njihove pare, ali gradjani kako mozete da gledate, to su vase pare!

Zlatka

pre 9 godina

Dobro, a šta treba da izgubite strpljenje? Oni teraju svoje, a vi sto puta pretite gubitkom strpljenja? Ko će vas ozbiljno shvatiti?

Vida

pre 9 godina

Nasa ministarka izgleda ne zivi u Srbiji! Pa tako je uvek bilo. I kad su tu svi radnici , radi se po receptu : 5 gleda jedan radi. Svi smo svedoci toga vec decenijama. A kad dovedete stranu firmu , onda otima nasima posao.I kad radnici treba da zapnu, onda robovski rade.

Nikola Zlatibor

pre 9 godina

Svaka cast Zorana, stalno putujem Ibarskom i prosto je neverovatno kakva je situacija na tom gradilistu!!
Nista se ne radi, nikada nema radnika!

Bojan

pre 9 godina

"... može se desiti da izvođač izgubi posao. Nije to želja države, a verujem ni radnika." Cuj nju, kao da se pravda sto ih opominje na nerad, jadno...

milos

pre 9 godina

Ministri I politicari u sprezi sa direktorima ili vlasnicima firmi peru pare, namerno izmisljaju nepredvidjene I tamo gde je zavrseno naknadne radove, oprastaju penale firmama I ubacuju novac u firme koje ga trose I rasipaju u nedogled na nepostojecim pozicojama to je sa jedne strane, a s druge strane ako kojim slucajem ministar I direktor nisu u sprezi drzava kasni debelo sa isplatama I tera izvodjace da uzimaju kredite kako bi zavrsili ugovorene kolicine I polako ih teraju u stecaj a radnici u oba slucaja ostaju bez zarada... Da se otrgne policija od vlasti pohapsili bi I direktore I ministre momentalno za takvu drsku I ociglednu korupciju!

ice9

pre 9 godina

Jel nece da rade, zaposlis lepo kineze, arape turke koga kod, i lepo das njima a neradnici nek pocrkaju od gladi bre, puna zemlja neradnika majko moja.

emirati

pre 9 godina

Mi da smo gradili most Borca- Zemun jos bi bili u Borci ? Svi oni sto nisu na gradilistu puta, zidaju nekom lokalnom funkcioneru kucu i prave mu put do kuce. " Neka ceka deonica...".

dragan

pre 9 godina

J da sam ministar prvo bih pozvao izvođače da referišu o stanju radova a onda otišao da proverim i to bez novinara.Ako su lagali smena kopletne garniture ako je to državna firma.Ako je privatna oduzeti posao i naplatiti penale.A ne pisati bele i crne listiće koje će služiti za toalet.Imo loša iskustva sa listićima od onih sa tajkunima do izbornih.Hoćemo odma akciju.

vule 011

pre 9 godina

Kompanije koje ne mogu da rade po zakonu i adekvatnim rokovima objaviti javno i sankcionisati.Ne moze se raditi put u duzini od 10km. 5 godina.Tu nesto ne stima i vlada pod hitno mora reagovati.

vule 011

pre 9 godina

Kada jednog lepog dana ova drzava bude shvatila da nema milosti prema parazitima i pijavicama koje je trose uzaludno a sredstva usmeri ka onome ko hoce da radi tada ce se ovde desiti nesto pozitivno.Procitajte izjavu ambasadora Japana u BiH.Suva istina a tako je i kod nas.

UzicaninE85

pre 9 godina

tipičan primer ministra koji NE ZNA šta mu je posao, pa pokušava nekakvom strogoćom i histerijom da glumi autoritet.
na žalost, nije usamljen slučaj u ovoj, a ni u prethodnim vladama.
(joca, 21. jul 2014 19:09)
Naprotiv, dobro je sto ministarka obilazi radove. Na taj nacin se najbolje moze uveriti kako napreduju. Ne treba da im dozvoli da joj sutra dodju i kazu kako im je jos potrebno novca jer su radovi komplikovani i spori a ustvari ih investitori komplikuju i odugovlace kako bi sto vise novca izvukli od drzave. Konacno ce posle mnogo godina i u ovoj oblasti biti zaveden red i postovanje rokova zahvaljujuci Zorani.

Rečiti

pre 9 godina

Kamo sreće da smo svi dovoljno savesni da kako treba radimo svoj posao, ali pošto nismo i treba ih nadzirati i opominjati. Kad bi se takve kontrole na svim poljima pojačale, sve bi mnogo efikasnije funkcionisalo.

taverna

pre 9 godina

Naravno da gubi strpljenje kada ih niko do sada nije kontrolisao i trazio da ispostuju rokove gradnje. Drzava treba da raskine ugovore sa firmama koje probiju rokove koji su predvidjeni ugovorom.

Od nekoga se mora početi

pre 9 godina

Gospođo Ministarko,
kad ćete već jednom da shvatite da je učinak proporcionalan zadovoljstvu radnika. U prevodu na vaš jezik:
Kol'ko para tol'ko muzike.
(Kolovođa, 21. jul 2014 18:10)

Treba pohapsiti ceo DS i poslati na javne radove, a sabotere streljati na licu mesta. To je super efikasan sistem i najmanje košta.

Maslina

pre 9 godina

Ne razumem kako izvođačima nije stalo da se pokažu u dobrom svetlu i da rade kako je normalno. Uvek podržavam ovakve aktivnosti ministara i drugih nadležnih za kontrolu.

Ana NS

pre 9 godina

Neka im je banula nenajavljeno, kad nemaju dovoljno savesti i radne discipline. Mislim da odgovorne u firmi koja je izvođač radova.

Rečiti

pre 9 godina

Kamo sreće da smo svi dovoljno savesni da kako treba radimo svoj posao, ali pošto nismo i treba ih nadzirati i opominjati. Kad bi se takve kontrole na svim poljima pojačale, sve bi mnogo efikasnije funkcionisalo.

stevo

pre 9 godina

ocigledno je da izvodjace samo konstantne posete gradilistima od strane mihajloviceve moze uozbiljiti.
pa dobro, konacno da neki ministar saobracaja stvarno sluzi svojoj svrsi...

mup

pre 9 godina

Ako nema dovoljno radnika neka prebace malo na drum iz raznih drzavnih i vladinih sluzbi, jer hodnicima ne moze da se prodje od ljudi koje je naprimala ministarka. Ili neka ljude koji rade na ovim teskim poslovima plate makar jedan mesec, onako eksperimentalno 1000 evra, pa cemo videti dali je doslo do vece zainteresovanosti za rad. Vreme radnih akcija je proslo, a roditelji danasnje politicke elite u Srbiji su na tim akcijama sticali liderske navike i rukovodece polozaje.

Nikola Zlatibor

pre 9 godina

Svaka cast Zorana, stalno putujem Ibarskom i prosto je neverovatno kakva je situacija na tom gradilistu!!
Nista se ne radi, nikada nema radnika!

ice9

pre 9 godina

Jel nece da rade, zaposlis lepo kineze, arape turke koga kod, i lepo das njima a neradnici nek pocrkaju od gladi bre, puna zemlja neradnika majko moja.

Od nekoga se mora početi

pre 9 godina

Gospođo Ministarko,
kad ćete već jednom da shvatite da je učinak proporcionalan zadovoljstvu radnika. U prevodu na vaš jezik:
Kol'ko para tol'ko muzike.
(Kolovođa, 21. jul 2014 18:10)

Treba pohapsiti ceo DS i poslati na javne radove, a sabotere streljati na licu mesta. To je super efikasan sistem i najmanje košta.

UzicaninE85

pre 9 godina

tipičan primer ministra koji NE ZNA šta mu je posao, pa pokušava nekakvom strogoćom i histerijom da glumi autoritet.
na žalost, nije usamljen slučaj u ovoj, a ni u prethodnim vladama.
(joca, 21. jul 2014 19:09)
Naprotiv, dobro je sto ministarka obilazi radove. Na taj nacin se najbolje moze uveriti kako napreduju. Ne treba da im dozvoli da joj sutra dodju i kazu kako im je jos potrebno novca jer su radovi komplikovani i spori a ustvari ih investitori komplikuju i odugovlace kako bi sto vise novca izvukli od drzave. Konacno ce posle mnogo godina i u ovoj oblasti biti zaveden red i postovanje rokova zahvaljujuci Zorani.

Maslina

pre 9 godina

Ne razumem kako izvođačima nije stalo da se pokažu u dobrom svetlu i da rade kako je normalno. Uvek podržavam ovakve aktivnosti ministara i drugih nadležnih za kontrolu.

stevo

pre 9 godina

ocigledno je da izvodjace samo konstantne posete gradilistima od strane mihajloviceve moze uozbiljiti.
pa dobro, konacno da neki ministar saobracaja stvarno sluzi svojoj svrsi...

taverna

pre 9 godina

Naravno da gubi strpljenje kada ih niko do sada nije kontrolisao i trazio da ispostuju rokove gradnje. Drzava treba da raskine ugovore sa firmama koje probiju rokove koji su predvidjeni ugovorom.

Ana NS

pre 9 godina

Neka im je banula nenajavljeno, kad nemaju dovoljno savesti i radne discipline. Mislim da odgovorne u firmi koja je izvođač radova.

Rečiti

pre 9 godina

Kamo sreće da smo svi dovoljno savesni da kako treba radimo svoj posao, ali pošto nismo i treba ih nadzirati i opominjati. Kad bi se takve kontrole na svim poljima pojačale, sve bi mnogo efikasnije funkcionisalo.

Rečiti

pre 9 godina

Kamo sreće da smo svi dovoljno savesni da kako treba radimo svoj posao, ali pošto nismo i treba ih nadzirati i opominjati. Kad bi se takve kontrole na svim poljima pojačale, sve bi mnogo efikasnije funkcionisalo.

smesko

pre 9 godina

Meni ovo uopste nije jasno. Hvata ih vec 2 puta da ne rade potrebnom dinamikom i onda kaze da ce se mozda 3. put nesto desiti?! Ko je ovde lud? Aman, definisi plan na pocetku. Posle mesec dana mora toliko da bude zavrseno, posle 2 meseca toliko, itd. Kad se prvi put ne ispostuje rok, smanji mu isplatu, kad se 2. put ne ispostuje oduzmi mu posao i uz to ima da plati penale, a posao uzima neko drugi po istim pravilima. Pa neka se zezaju koliko im volja... prosto k'o pasulj!

vule 011

pre 9 godina

Kompanije koje ne mogu da rade po zakonu i adekvatnim rokovima objaviti javno i sankcionisati.Ne moze se raditi put u duzini od 10km. 5 godina.Tu nesto ne stima i vlada pod hitno mora reagovati.

anti_partijas

pre 9 godina

Aloooooooooo ministarka, pobrkala si autoputeve. Nama ne treba vaš izmišljeni koridor 11, nama treba Koridor 10. Završite već jednom Koridor 10!!!!!!! Znaš onaj što vodi za FYRM I GRČKU!!!!!!

despot

pre 9 godina

A dali drzava placa izvodjace prema dogovorenoj dinamici. I ko ce biti na crnoj listi ako se ne isplacuju izvodjaci prema dogovorenoj dinamici

joca

pre 9 godina

tipičan primer ministra koji NE ZNA šta mu je posao, pa pokušava nekakvom strogoćom i histerijom da glumi autoritet.
na žalost, nije usamljen slučaj u ovoj, a ni u prethodnim vladama.

Dex

pre 9 godina

Bas me interesuje da li drzava uredno i placa izvodjace a sto se asfalta tice kvalitet zavisi od bitumena a koliko ja znam u zadnjih par godina uvozi se onaj losiji od onoga na koji smo navikli koliko ja znam poreklom iz Rumunije
(trt, 21. jul 2014 15:40)

Ne znam da li njih plaćaju, ali za deonicu puta od Kikinde do Bašaida, (nekih 15km)firma Vojvodinaput iz Zrenjanina je isplaćena u celosti avansno. Pola deonice je urađeno (nakon godinu dana), a ostalo se ne radi već godinu dana i verovatno nikada neće ni biti urađeno. A izvođač je uzeo pare i baš ga briga. Građevinske firme su najveće lopuže u Srbiji.

Kali

pre 9 godina

Pa kad se poslovi dodeljuju preko veze,tenderi se namestaju,pravih kazni nema..nece se to nikada promeniti ovde,nazalost,previse je korupcije.

spacebound

pre 9 godina

Koliko para toliko muzike! A drzava na vreme uplacuje novac izvodjacima?? I ovo je samo hleba i igira, kao ona vodi racuna o novcu gradjana! Pa gde su pare ministarko?? Svi znaju da je drzava najvise duzna i da ne placa izvodjace!

Zulu warrior

pre 9 godina

Zivi su se preplasili... Dovoljno da okrenu dva tri telefona I ti ces da cutis kao I uvek... Isto bilo I za Bajatovica.
Dodjite botovi, cekam vas...

trt

pre 9 godina

Bas me interesuje da li drzava uredno i placa izvodjace a sto se asfalta tice kvalitet zavisi od bitumena a koliko ja znam u zadnjih par godina uvozi se onaj losiji od onoga na koji smo navikli koliko ja znam poreklom iz Rumunije

jaja

pre 9 godina

a put kragujevac - batocina sto ste obecali fijatu i sto ste probili rok godinu dana? nema nijednog radnika, a pretpostavljam da je zbog toga sto je opozicija na vlasti u kragujevcu, pa velite, ko ih sisa...

Aca

pre 9 godina

Vucicu svaka cast na njegovim predstavama, ali ovo je ipak vic godine. Pogledajte dobro ministarku, a zatim ona dva lika kojima ona saopstava da se mora raditi brze.

jasta

pre 9 godina

Ministrka ocigledno ne radi posao kako treba cim je zastoj u njenoj oblasti. Tako je bilo i dok je bila na drugom ministarskom mestu. ili opet zelite da svalite sve na narod? Nema se para - mi krivi. Ne radite dobro - mi krivi. Obecavate pa ne ispunite - mi treba da se menjamo. Aj malo jasite nekog drugog. i sta sad ona glumi po terenu? Vucica? Vucic bi bar doneo flasu vode.

Pametnjaković

pre 9 godina

Pozorište za ovce. Sve pare koje stignu državi idu za plate političkih partija Srbije i njihovih parazita iz javnog sektora, ali naravno uvek svale na nekog drugog. Našli su neke dede i babe od 70 godina za slikanje i eto to treba sve nas da ubedi da su pare potrošene sa dobrim namerama, ali šta vredi kad babe i dede ne mogu bolje da rade.

Bojan

pre 9 godina

"... može se desiti da izvođač izgubi posao. Nije to želja države, a verujem ni radnika." Cuj nju, kao da se pravda sto ih opominje na nerad, jadno...

Zna ona !

pre 9 godina

Gluposti. Ministarka broji radnike po gradjevini. Opet medijski spin. Poznato je koliko kosta kilometar puta i za koje vreme se gradi. I nakon probijanja ugovorenog roka, zna se, nema kinte i ide na crnu listu. Pa neka radi i sa dva majstora. A satro, kao ministarka ne zna kako se to radi, haha.

reči bez

pre 9 godina

Pogledajte ta lica radnika...Jad i beda. Prosto mi ih žao. Ko zna i koliko im plata kasni. pa kako da budu orni za rad, kad im kasni plata , a deca kući traže. Oj Srbijo...

vule 011

pre 9 godina

Kada jednog lepog dana ova drzava bude shvatila da nema milosti prema parazitima i pijavicama koje je trose uzaludno a sredstva usmeri ka onome ko hoce da radi tada ce se ovde desiti nesto pozitivno.Procitajte izjavu ambasadora Japana u BiH.Suva istina a tako je i kod nas.

Milos

pre 9 godina

Niko ne poštuje ugovor: država ih ne plaća, oni ne grade. Crna lista firmi koje ne poštuju ugovore je dobar način da se one loše kazne, ali ko kažnjava državu ako ona kasni sa uplatama?

Neko iz mase

pre 9 godina

Ahahahahaha, mladji inzenjeri. Posalje ljude iz Ministarstva koji se setaju po gradilistu bez najave, bez HTZ opreme, slikaju se, setaju, ma uzivancija. Gospodjo, previse ste providni i ne znate nista o izgradnji. Platite izvodjace i izvrsite ostale obaveze koje ima ova drzava pa ocekujte rezultat.

zoran

pre 9 godina

Neverovatno, pa koliko se dugo grade tih 12 kilometara!??
O cemu se radi, ko je ovde lud!!?
(Milos Nikolic, 21. jul 2014 15:05)

Japanac ili Kinez bi to poplochao za dve nedelje x 24h.

Vida

pre 9 godina

Nasa ministarka izgleda ne zivi u Srbiji! Pa tako je uvek bilo. I kad su tu svi radnici , radi se po receptu : 5 gleda jedan radi. Svi smo svedoci toga vec decenijama. A kad dovedete stranu firmu , onda otima nasima posao.I kad radnici treba da zapnu, onda robovski rade.

coma

pre 9 godina

E sada , da imamo prave novinare, pre objavljivanja ove vesti, pozvali bi nekoga iz Planuma i Puteva Uzice i pitali zasto je takva situacija da li drzava placa redovno, da li je broj radnika po ugovoru itd ili je ovo samo priprema da se u buducnosti eliminisu svi , kako bi zasticeni svedok bez pravog tendera ( jer ove dve kompanije ce biti na crnoj listi ) bez vecih problema dobije sve poslove po cenama koje njemu odgovaraju. Mislim da bi B92 kao ozbiljna informativna kuca morala da povede racuna sta objavljuje. U svakom slucaju ovaj komentar se ionako nece ni pojaviti. Pozdrav moderatoru.

jordan

pre 9 godina

Ministarka, zar pregovarate sa dva poluspecena radnika koji u izgrbljeni od posla, smrsali su ko da su bezali od lavova. Pa gde su tajkuni koji su uzeli posao I prijavili da rade 200 radnika. E oni su na jahti koja je 200 metra dug a. Na pogresnu Ste adresu dosli. Trebali ste da povedete Tuzilastvo za organizovan kriminal.

emirati

pre 9 godina

Mi da smo gradili most Borca- Zemun jos bi bili u Borci ? Svi oni sto nisu na gradilistu puta, zidaju nekom lokalnom funkcioneru kucu i prave mu put do kuce. " Neka ceka deonica...".

Kolovođa

pre 9 godina

Gospođo Ministarko,
kad ćete već jednom da shvatite da je učinak proporcionalan zadovoljstvu radnika. U prevodu na vaš jezik:
Kol'ko para tol'ko muzike.

dragan

pre 9 godina

J da sam ministar prvo bih pozvao izvođače da referišu o stanju radova a onda otišao da proverim i to bez novinara.Ako su lagali smena kopletne garniture ako je to državna firma.Ako je privatna oduzeti posao i naplatiti penale.A ne pisati bele i crne listiće koje će služiti za toalet.Imo loša iskustva sa listićima od onih sa tajkunima do izbornih.Hoćemo odma akciju.

Dipl.ing. Gradjevine

pre 9 godina

Neka drzava plati ono sto joj je obaveza i bice i 500 radnika. Ali drzava kaze neka se putari zaduze kod poslovnih banaka a drzava ce nadoknaditi svoj deo. Boze pameti. Nece vlajda da putari finansiraju izgradnju

Partijska država

pre 9 godina

"Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture počelo je da pravi crne i bele liste izvođača koji se anagažuju na važnim projektima...".

Pa naravno, na belu listu idu firme finansijeri SNS a na crnu ostali.

gile

pre 9 godina

Ovo je toliko smesno…. od 4 radnika koji se vide na slici samo jedan ima zastitni slem….koji cirkus od drzave. SNS kadrovi uzimaju neverovatne plate i privilegije a ovi jadni radnic nemaju ni minimalnu zastitnu opremu a izgledaju kao da su pre 5 minuta ustali od dremke ispod duda i da su zadnji put nesto radili pre par meseci…..Probala, opljackana, iskorimpirana drzava u kojoj se neki bogate neradom a neki propadaju radom za crkavicu. Ministarka je “vrh”. Neka se vrati Mrka bice jos smesnije

Zlatka

pre 9 godina

Dobro, a šta treba da izgubite strpljenje? Oni teraju svoje, a vi sto puta pretite gubitkom strpljenja? Ko će vas ozbiljno shvatiti?

neko iz publike

pre 9 godina

Slika vrh...ovom na šlemu crvenim markerom nacrtan s...matozoid?
Na snimku se vidi da ovi kipuju iz praznog kamiona i "asfaltiraju" ono što je već asfaltirano , za kamere i narod uz male ekrane.O zemljo otvori se ,još se neki lože ovde sa komentarima ,kao oni bi to sve po kratkom postupku, pa vrli strucnjaci javite se na tender da se i vi obogatite....a ovamo država dužna putarima milijarde...B92 sram vas bilo,postali ste SLUGE REŽIMA.

riba od glave ne mirise lepo

pre 9 godina

Kada bi obisla Skupstinu na sednicama koje ne prenosi televizija verovatno bi takodje zatekla 50 od 250.
Tako da ove firme samo kopiraju drzavu.

Veljko

pre 9 godina

Energoprojekt je za namestanje tendera u Ugandi dobio kaznu ucestvovanja na svim tenderima pod pokroviteljstvom Svetske Banke.Na poslovima u Srbiji Energoprojektu se dozvoljava da ucestvuje na tenderima pod pokroviteljstvom medjunarodnih finansijskih institucija.
Uganda je pravna drzava.Energoprojekt dobro placa-Zeleznica zna najbolje.

dr Magla

pre 9 godina

Ma radnici su krivi, ko bi drugi. To da ministri i kojekakvi partijski direktorčići nikad ni za šta nisu odgovorni je poznata stvar. Baš im je lepo rekla gospođa Magla.

srdjan

pre 9 godina

A most u novom sadu koji stoji pola godine, mrdno se nije??? Kako drzava sme da dopusti da je neka leva propala firmica zeza? Posle bombi smo sve sami napravili za godinu dana, a sad pravite celicni most 5 godina.

nikola

pre 9 godina

Ova zena samo zna da kritikuje a rezultati su joj nikakvi. Osim sto ima placene ljude koji ostavljaju hvalospeve nema istine u njenim recima. U sve se mesa

pozoriste-auto put

pre 9 godina

Ministarka je otisla na gradiliste u crnoj elegantnoj haljini i okicena biserima.Pravo pozoriste ili ono na auto putu njoj je svejedno.

nn

pre 9 godina

ova je svašta obečavala kao min.energetike,te jeftiniju struju preko dana, te neće poskupeti, te bajatovića će da otera-oterao on nju-i još gomilu nebuloza uz neponovljivo bljutavo vazdizanje vođe,opetovano svakodnevno,iz sata u sat, iz minuta u minut, iz frižidera u zamrzivač...rođena za propiranje mozgova prostih ljudi, vrhunski trenirana i betoniranog obraza, tri palca debelog, treba je gledati bez tona, po mogućstvu pored nje, da slučajno ne bi pročitali štogod sa usana....

Za*****i mačor

pre 9 godina

Stomak me boli od smeha zbog ovog komentara:
" Ministarka, zar pregovarate sa dva poluspecena radnika koji u izgrbljeni od posla, smrsali su ko da su bezali od lavova."
Ovo je smešna strana Srbije.

;)

pre 9 godina

"Mihajlovićeva je kazala da kada komisije izlaze, obično sve vrvi od radnika i da je moguće da su postojale dojave da će biti kontrole." Izlazak komisije ne mogu ja da obnarodujem, nego članovi komisije, što znači da bi trebalo da se izvrše izmene. Sa dobrim ugovorom ne bi moglo da se dešava da projektant i revizor zataje, tako da bi bilo korisno i da se pročešljaju Komisje za javne nabavke ili oni koji su direktnom pogodbom sklapali poslove, a nakon toga išli na brojne anekse. Nije mi jasno zbog čega ministarka do sada, sa timom saradnika, nije dovela posao do kraja i nije nas izvestila kome se zahvila na saradnji i za koje deonice je raspisan tender za nove izvođače? Zbog čega u prethodne dve i po godine nije raspisan konkurs za direktora Puteva i Koridora Srbije?

Nikola M.

pre 9 godina

To je kada je Drzava investitor, razbacuju se ogromne pare, a nema rezultata...
Lako je Ministrima, to nisu njihove pare, ali gradjani kako mozete da gledate, to su vase pare!

milos

pre 9 godina

Ministri I politicari u sprezi sa direktorima ili vlasnicima firmi peru pare, namerno izmisljaju nepredvidjene I tamo gde je zavrseno naknadne radove, oprastaju penale firmama I ubacuju novac u firme koje ga trose I rasipaju u nedogled na nepostojecim pozicojama to je sa jedne strane, a s druge strane ako kojim slucajem ministar I direktor nisu u sprezi drzava kasni debelo sa isplatama I tera izvodjace da uzimaju kredite kako bi zavrsili ugovorene kolicine I polako ih teraju u stecaj a radnici u oba slucaja ostaju bez zarada... Da se otrgne policija od vlasti pohapsili bi I direktore I ministre momentalno za takvu drsku I ociglednu korupciju!

mup

pre 9 godina

Ako nema dovoljno radnika neka prebace malo na drum iz raznih drzavnih i vladinih sluzbi, jer hodnicima ne moze da se prodje od ljudi koje je naprimala ministarka. Ili neka ljude koji rade na ovim teskim poslovima plate makar jedan mesec, onako eksperimentalno 1000 evra, pa cemo videti dali je doslo do vece zainteresovanosti za rad. Vreme radnih akcija je proslo, a roditelji danasnje politicke elite u Srbiji su na tim akcijama sticali liderske navike i rukovodece polozaje.