Petak, 14.02.2014.

09:47

Er Srbija: Poleteo "erbas 319"

Novi avion erbas A319 u bojama nacionalne aviokompanije Er Srbije počeo je svakodnevno da saobraća na dnevnim linijama za Milano i London, saopštava kompanija.

Izvor: Tanjug

Er Srbija: Poleteo "erbas 319" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Miki

pre 10 godina

Sto rece komentator ispod: do sada sam izbegavao JAT, od sada cu leteti sa njima kad god mogu. I ja se upravo tako osecam posle jednog leta Air Serbiom.

sirogojno

pre 10 godina

apa u procesu registracije, apd se preuredjuje za
veci dolet . za sada 5 aviona uskoro svih 10. dosadni ste s teorijama zavere. sve je na netu proverite

Zoki

pre 10 godina

@Keke
U prvoj i biznis klasi se svuda jede iz pravih tanjira sa metalnim escajgom. Ako se sluzi biftek (steak), dobije se i nož sa kojim zaista možeš nekoga da povrediš. Pije se iz odgovarajućih staklenih čaša.

Što se tiče starosti aviona, avioni se prave po narudžbi, za unapred poznatog kupca. Isporučuju se u najboljem slučaju 3-4 godine nakon što su naručeni. Etihad sa ovim avionima koji su iznajmljeni pokriva vreme do uvođenja novih aviona. Prosečna starost erbasa u Air Serbia je ispod 10 godina, prosečna starost Boinga koji lete pod JAT logom je 26 godina. Prosečna starost Lufthansine flote je nepunih 12 godina, kod British Airways je 13. U regionu, kod Adria Airways je 11, kod Croatia Airlines je nepunih 10.
Možda je problem u značenju reči "nov". U engleskom jeziku novo je i ono što je postojalo pre, ali se prvi put srećemo sa njim. Npr. "I have a new car", a kupio sam 6 godina star automobil, ta kola su nova samo za mene. Za nešto što je potpuno novo i nikad upotrebljavano koristi se izraz "brand new".

shone

pre 10 godina

Zar je bitno ko su piloti. Kome je to jos bitno.

Sto neko ne kaze da u tim avionima ne lete srpski nego slovenacki piloti.
kapetan ima 13.500e platu
kopilot 9.500e
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zarko, 14. februar 2014 14:38)

Zarko

pre 10 godina

Zašto niko ne razmišlja da je potrebna preobuka sa Boinga 737-300 na znatno moderniji Airbus 319-100? Preobuka naših pilota se radi u Berlinu i za to treba vremena, ne može preko noći. U međuvremenu, posadu čine "iznajmljeni" piloti i kopiloti, pa između ostalog i Slovenci koji su obučeni za to. Uključite malo mozak - nije sve teorija zavere.
(Nikolaj, 14. februar 2014 15:18)

Pisem ovo zato sto je moj otac zavrsio obuku u Berlinu jos u novembru, on je imao prilike do sad 12 puta da udje u avion, dok neke njegove kolege nisu ni jednom leteli do sada. Da ne pricam o drasticnim snizenjima plata, i mnogobrojnim porezima.

Zorule

pre 10 godina

Stani malo, ako je Republika Srbija vlasnik 100% firme, to znaci da Arapi nisu ulozili ni cvonjka? Da najam ovih Erbasa i sve ostale troskove placa drzava Srbija? Pa to smo mogli i bez Arapa, boga mu! Nista mi sad nije jasno, gde su tu onda investicije i zbog cega je sve uopste ovako uradjeno?

milojko pirot

pre 10 godina

Mislim da je ovo velika stvar
za Beograd, a bogami i za Novi Sad
jer cemo i mi novosadjani moci da letimo u london s prvu klasu

bumbar

pre 10 godina

Ljudi nemojte kao mala deca, pa i mala deca znaju da je Etihad razgovarao o ulaganju u JAT i dogovorio nacelno ulaganje, kao i da je samo promenjeno ime firme nekadasnjeg JAT-a u AirSerbia i promenjeni organi upravljanja.
U sta se prica bivseg ministra Radulovica o razlozima njegove smene ili ostavke jasno uklapa.
APR inace od svog osnivanja 2004. godine ne prezentuje podatke o akcionarima preduzeca koja su akcionarska drustva, vec to mozete videti kod centralnog registra na sajtu www.crhov.rs gde se vodi detaljna evidencija o akcionarima pri cemu je vlasnik AirSerbia-e 100% Republika Srbija. Sto je vrapcima na grani jasno da je sa arapima dogovoreno da preuzmu 49% akcija tek ukoliko se poslovanje AirSerbia-a pokaze uspesnim posle neodredjenog vremena. Toliko o ulaganju Etihada u JAT

Nikolaj

pre 10 godina

Sto neko ne kaze da u tim avionima ne lete srpski nego slovenacki piloti.
kapetan ima 13.500e platu
kopilot 9.500e
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zarko, 14. februar 2014 14:38)

Zašto niko ne razmišlja da je potrebna preobuka sa Boinga 737-300 na znatno moderniji Airbus 319-100? Preobuka naših pilota se radi u Berlinu i za to treba vremena, ne može preko noći. U međuvremenu, posadu čine "iznajmljeni" piloti i kopiloti, pa između ostalog i Slovenci koji su obučeni za to. Uključite malo mozak - nije sve teorija zavere.

Srdjan

pre 10 godina

Pre nekih desetak dana sam leteo Air Serbia-om...doduse bio je to stari Jat-ov 737. Primetio sam da je na izlaznim rampama bilo tri aviona u sa novim bojama i logoom. Ne mogu nista lose da kazem, zaista...ljudi, deluje korektno, unutrasnjost (starog aviona) su malkice preuredili...hrana je bila vise nego odlicna i obilna! Dva kroasana (sa piletinom), neke vockice i keks...mozda sam nesto zaboravio! Pice je bilo gratis...Mogao bih da Vam poredim sa Lufthansom (leteo pre nekih mesec dana) dobijete sendvic za vegeterijance i pice...nemojte odmah da pricate lose, ja sam bio zadovoljan! Pozdrav!

crhov

pre 10 godina

Podaci o Air Serbia su dostupni na APR-ovom sajtu.
Матични број: 07044275 ПИБ: 100001765
Ono što mi je čudno je da stoji Датум оснивања:29.02.1992, Датум регистрације: 25.02.2005. Takođe, zanimljivo je i to što se u objavljenim kompanijskim dokumentima nigde ne pojavljuje ni Vlada Srbije ni Etihad. Samo akcionari.
(Djordje S, 14. februar 2014 10:58)

Upravo tako. Da li je onda ta Air Serbia iz APR-a ista ova koja danas leti? Mislim, s obzirom da se ni jedan podatak ne poklapa. Situacija me podseca na onaj crtani:"B-e-n-z-i-n...pa ovako se ne pise voda!"
(Leon, 14. februar 2014 11:56)

Podaci o strukturi vlasnistva akcionarskih drustava su dostupni na website Centralnog Registra Hartija od Vrednosti http://www.crhov.rs/
Na osnovu podataka koji su dostupni da danasnji dan Republika Srbija je vlasnik 100% akcijskog kapitala Air Serbia, odnosno Etihad Airways nije ulozio novcana ili nenovcana sredstva u Air Serbia. Ukoliko su odredjena sredstva uplacena od strane Emirates Airways na racun Air Serbia ta sredstva su uplacena kao kredit(kamatni ili beskamatni) koji se mora vratiti u skladu sa uslovima ugovora o kreditu.

Turista

pre 10 godina

@ Goran Marinkovic... Ima 5 a319 uskoro stizu jos 2, a do kraja marta jos dva a320... Boinga ce ostati samo 4 za carter letove, ostali se polako stopiraju na Beg...

Zoja

pre 10 godina

Letela...bilo bi odlicno da Etihad kupi celu Srbiju...em je Srbija pala nisko ( jeftino ) em nam treba neko ko nesto zna. Od prakticno najgore firme postadose jedina dobra srpska ponuda...ni pljeskavice vise nisu sto su bile, o ljudima da i ne govorim.

Daniel

pre 10 godina

tacno je da vecina (ili mozda i sve ) evropske kompanije na medju evropskim letovima u biznis klasi koriste ista sedista kao i u ekonomskoj klasi sa srednjim sedistem ostavljenim praznim pa se u tom pogledu Air Serbia zaista istice ali postoji i Turkish Airlines koji leti po Evropi a ima takodje velika sedista u biznis klasi u svojim novijim avionima ..

Milan

pre 10 godina

Sa početkom rada Air Serbia srpski jezik je unapređen dodavanjem nove reči - novi avion. Do sada novi avion je bio avion koji nije ranije korišćen kao što važi i za sve ostale proizvode, ali u ovom slučaju novi avion je avion koji ima 5, 8 ili više godina. Svakako da su ti avioni bolji od trenutne flote koja podrazumeva Boeing 737 300 i 400, ali bi bilo lepo da kažemo da je Air Serbia dobio još jedan remontovani avion star nekoliko godina. Krajnje je vreme da budemo korektni u izjavama jer u suprotnom imamo obmanu glasača u vreme predizborne kampanje.

buki

pre 10 godina

(kinez, 14. februar 2014 10:15)

Ovo je vest o uvođenju trenutno šestog aviona A-319 u redovan saobraćaj.
A6-SAA, A6-SAB, YU-APC, YU-APD, YU-APE, YU-APF su registracije Airbus-ova sa oznakom AirSerbia. Jeste malo trapavo sastavljena (primedba redakciji ili PR-u AirSerbia).

Dr.Doca

pre 10 godina

Drago mi je ako je bilo sta u Srbiji dobro, ali mi nije jasno yasto mora da se kaye da je "najbolja" biznis klasa medju panevropskim kompanijama? Cemu taj kompleks? Sta ima veze i da nije najbolja? Dovoljno je, samo, da je dobra i da je usluga dobra i ne treba nista vise.

Goran Markovic

pre 10 godina

Koliko Er Srbija ima tih erbas 319 ? Jel jos uvek samo jedan ili je stigao jos neki od onih 10 koji su majstori spina obecali ? Koliko je meni poznato, promotivni let na nekoj "novoj" destinaciji obave sa erbasom a onda lete, kao sto je i JAT, sa starim boinzima i ATR-om.
Zaista me zanima pa ako neko pouzdano zna...
(kinez, 14. februar 2014 10:15)

Ima ih već 5 majstore. Pre nego što pluješ se bolje informiši ili barem pročitaj članak. Eh moja Srbijo.... nisu tebi krivi političari nego neinformisan i arogantan narod, koji svako jutro ustane samo da bih tražio manu na sve i svakog. Od takvog naroda se ne može ni očekivati dobra odluka na izborima a ni u biznisu. Sreća što sam od malena u inostranstvu pa nisam preuzeo taj srpski mentalitet.

Nikolaj

pre 10 godina

Može li malo bez pljuvačine? Nije u pitanju jedan jedini Airbus i "marketing", već je u red letenje uključno 5 (slovima: pet) A319 (registracije aviona: YU-APC, YU-APE, YU-APF, S6-SAA, S6-SAB) i jedan je na čekanju da se dobije registracija F-ORAH (treba da postane YU-APA). Ostali stižu. Sirotinjo, i bogu si teška. Pozdrav.

dragan

pre 10 godina

Назив: Air SERBIA
Пословно Име: Akcionarsko društvo za vazdušni saobraćaj Air SERBIA Beograd
Статус: Активно привредно друштво
Матични број: 07044275
Правна форма: Акционарско друштво
Седиште: Општина: Београд-Нови Београд | Место: Београд-Нови Београд | Улица и број: Булевар Уметности 16А
Датум оснивања:29.02.1992
ПИБ: 100001765

Nemanja Bogdanovic

pre 10 godina

Leteo sam sa Air Serbia-om pre nedelju dana do Soluna i nazad. Mogu jedino da kazem da su neuporedivo bolji od Jat-a. Osoblje je neverovatno, ljubazni, nasmejani. Leteo sam airbus-om A319 koji je odlican! Sta hocete hete-eri?? Vama nikad nista ne valja!!

Leon

pre 10 godina

Podaci o Air Serbia su dostupni na APR-ovom sajtu.
Матични број: 07044275 ПИБ: 100001765
Ono što mi je čudno je da stoji Датум оснивања:29.02.1992, Датум регистрације: 25.02.2005. Takođe, zanimljivo je i to što se u objavljenim kompanijskim dokumentima nigde ne pojavljuje ni Vlada Srbije ni Etihad. Samo akcionari.
(Djordje S, 14. februar 2014 10:58)

Upravo tako. Da li je onda ta Air Serbia iz APR-a ista ova koja danas leti? Mislim, s obzirom da se ni jedan podatak ne poklapa. Situacija me podseca na onaj crtani:"B-e-n-z-i-n...pa ovako se ne pise voda!"

Tibor

pre 10 godina

Ove propagandne vesti su toliko jasne, da covek posle citanja istih mora da istrazuje po netu da bi saznao nesto. Prema dostupnim podacima, u floti Er Srbije trenutno lete 3 Erbasa 319, prosecne starosti 7 godina. Jos jedan, star 10 godina se ceka za isporuku, a dva, svaki stariji od 14 godina, su na arapskom registru i verovatno sluze samo za linije ka Bliskom istoku. Eto, to je trenutna situacija. Obaska starost letelica i to sto ih lete posade iz inostranstva, mene je najvise dojmilo da su u biznis-klasi ugradjena najsavremenija sedista. Mislim da je to bilo neophodno naglasiti.

lider regiona

pre 10 godina

"s tim da su sedišta u biznis klasi najbolja u svojoj klasi među svim panevropskim aviokompanijama." - zasto smo tako jadni, provincijalni i iskompleksirani?

putnik

pre 10 godina

Leteo sam nedavno Air Srbijom iz Londona za Beograd i nazad. Na samom aerodromu, pre leta sam koristio Etihad Lounge koji je za dve klase iznad evropskih avio kompanija, po izboru i usluzi. Poleteli smo na vreme, a usluga u avionu je bila odlicna kao i izbor hrane i pica. Za razliku od drugih avio kompanija na ovako kratkom letu, zaista postoji in flight entertainment. Godinama sam pre svega zbog zastarele flote ali i nikakve usluge izbegavao da letim JAT-om, ali cu od sada uvek kada mogu leteti Air Srbijom.

Keke

pre 10 godina

Leteo sam u decembru do Amsterdama i posluzili su (dobru) hranu i metalni pribor za jelo!! Dakle, pravi, metalni noz, viljuska i kasika. Da li to znaci da mogu da unesem u avion i svoj metalni noz? Moze li to malo da se istrazi, daluje stvarno cudno.

x

pre 10 godina

"Er Srbija je osnovana 26. oktobra 2013. kao nacionalna aviokompanija Srbije."
U tom slučaju sigurno nije problem da objavite koji je PIB te kompanije.

Djordje S

pre 10 godina

Podaci o Air Serbia su dostupni na APR-ovom sajtu.
Матични број: 07044275 ПИБ: 100001765
Ono što mi je čudno je da stoji Датум оснивања:29.02.1992, Датум регистрације: 25.02.2005. Takođe, zanimljivo je i to što se u objavljenim kompanijskim dokumentima nigde ne pojavljuje ni Vlada Srbije ni Etihad. Samo akcionari.

gt

pre 10 godina

Video sam na bilbordu da daju na korišćenje tablet u biznis klasu.

Pošto verovatno onaj ko ima para za biznis klasu nema za sopstveni tablet.

Dusan

pre 10 godina

Leteo sam njime jos 2002. sa niskobudzetnim Germanwingsom. I sad nam se to predstavlja kao svetsko cudo, prati ga vojni avion, pilot je verovatno salutirao tokom celog leta...

kinez

pre 10 godina

Koliko Er Srbija ima tih erbas 319 ? Jel jos uvek samo jedan ili je stigao jos neki od onih 10 koji su majstori spina obecali ? Koliko je meni poznato, promotivni let na nekoj "novoj" destinaciji obave sa erbasom a onda lete, kao sto je i JAT, sa starim boinzima i ATR-om.
Zaista me zanima pa ako neko pouzdano zna...

Nemanja Bogdanovic

pre 10 godina

Leteo sam sa Air Serbia-om pre nedelju dana do Soluna i nazad. Mogu jedino da kazem da su neuporedivo bolji od Jat-a. Osoblje je neverovatno, ljubazni, nasmejani. Leteo sam airbus-om A319 koji je odlican! Sta hocete hete-eri?? Vama nikad nista ne valja!!

x

pre 10 godina

"Er Srbija je osnovana 26. oktobra 2013. kao nacionalna aviokompanija Srbije."
U tom slučaju sigurno nije problem da objavite koji je PIB te kompanije.

putnik

pre 10 godina

Leteo sam nedavno Air Srbijom iz Londona za Beograd i nazad. Na samom aerodromu, pre leta sam koristio Etihad Lounge koji je za dve klase iznad evropskih avio kompanija, po izboru i usluzi. Poleteli smo na vreme, a usluga u avionu je bila odlicna kao i izbor hrane i pica. Za razliku od drugih avio kompanija na ovako kratkom letu, zaista postoji in flight entertainment. Godinama sam pre svega zbog zastarele flote ali i nikakve usluge izbegavao da letim JAT-om, ali cu od sada uvek kada mogu leteti Air Srbijom.

Dusan

pre 10 godina

Leteo sam njime jos 2002. sa niskobudzetnim Germanwingsom. I sad nam se to predstavlja kao svetsko cudo, prati ga vojni avion, pilot je verovatno salutirao tokom celog leta...

Nikolaj

pre 10 godina

Može li malo bez pljuvačine? Nije u pitanju jedan jedini Airbus i "marketing", već je u red letenje uključno 5 (slovima: pet) A319 (registracije aviona: YU-APC, YU-APE, YU-APF, S6-SAA, S6-SAB) i jedan je na čekanju da se dobije registracija F-ORAH (treba da postane YU-APA). Ostali stižu. Sirotinjo, i bogu si teška. Pozdrav.

Goran Markovic

pre 10 godina

Koliko Er Srbija ima tih erbas 319 ? Jel jos uvek samo jedan ili je stigao jos neki od onih 10 koji su majstori spina obecali ? Koliko je meni poznato, promotivni let na nekoj "novoj" destinaciji obave sa erbasom a onda lete, kao sto je i JAT, sa starim boinzima i ATR-om.
Zaista me zanima pa ako neko pouzdano zna...
(kinez, 14. februar 2014 10:15)

Ima ih već 5 majstore. Pre nego što pluješ se bolje informiši ili barem pročitaj članak. Eh moja Srbijo.... nisu tebi krivi političari nego neinformisan i arogantan narod, koji svako jutro ustane samo da bih tražio manu na sve i svakog. Od takvog naroda se ne može ni očekivati dobra odluka na izborima a ni u biznisu. Sreća što sam od malena u inostranstvu pa nisam preuzeo taj srpski mentalitet.

gt

pre 10 godina

Video sam na bilbordu da daju na korišćenje tablet u biznis klasu.

Pošto verovatno onaj ko ima para za biznis klasu nema za sopstveni tablet.

kinez

pre 10 godina

Koliko Er Srbija ima tih erbas 319 ? Jel jos uvek samo jedan ili je stigao jos neki od onih 10 koji su majstori spina obecali ? Koliko je meni poznato, promotivni let na nekoj "novoj" destinaciji obave sa erbasom a onda lete, kao sto je i JAT, sa starim boinzima i ATR-om.
Zaista me zanima pa ako neko pouzdano zna...

Milan

pre 10 godina

Sa početkom rada Air Serbia srpski jezik je unapređen dodavanjem nove reči - novi avion. Do sada novi avion je bio avion koji nije ranije korišćen kao što važi i za sve ostale proizvode, ali u ovom slučaju novi avion je avion koji ima 5, 8 ili više godina. Svakako da su ti avioni bolji od trenutne flote koja podrazumeva Boeing 737 300 i 400, ali bi bilo lepo da kažemo da je Air Serbia dobio još jedan remontovani avion star nekoliko godina. Krajnje je vreme da budemo korektni u izjavama jer u suprotnom imamo obmanu glasača u vreme predizborne kampanje.

Dr.Doca

pre 10 godina

Drago mi je ako je bilo sta u Srbiji dobro, ali mi nije jasno yasto mora da se kaye da je "najbolja" biznis klasa medju panevropskim kompanijama? Cemu taj kompleks? Sta ima veze i da nije najbolja? Dovoljno je, samo, da je dobra i da je usluga dobra i ne treba nista vise.

lider regiona

pre 10 godina

"s tim da su sedišta u biznis klasi najbolja u svojoj klasi među svim panevropskim aviokompanijama." - zasto smo tako jadni, provincijalni i iskompleksirani?

Srdjan

pre 10 godina

Pre nekih desetak dana sam leteo Air Serbia-om...doduse bio je to stari Jat-ov 737. Primetio sam da je na izlaznim rampama bilo tri aviona u sa novim bojama i logoom. Ne mogu nista lose da kazem, zaista...ljudi, deluje korektno, unutrasnjost (starog aviona) su malkice preuredili...hrana je bila vise nego odlicna i obilna! Dva kroasana (sa piletinom), neke vockice i keks...mozda sam nesto zaboravio! Pice je bilo gratis...Mogao bih da Vam poredim sa Lufthansom (leteo pre nekih mesec dana) dobijete sendvic za vegeterijance i pice...nemojte odmah da pricate lose, ja sam bio zadovoljan! Pozdrav!

Zoja

pre 10 godina

Letela...bilo bi odlicno da Etihad kupi celu Srbiju...em je Srbija pala nisko ( jeftino ) em nam treba neko ko nesto zna. Od prakticno najgore firme postadose jedina dobra srpska ponuda...ni pljeskavice vise nisu sto su bile, o ljudima da i ne govorim.

Keke

pre 10 godina

Leteo sam u decembru do Amsterdama i posluzili su (dobru) hranu i metalni pribor za jelo!! Dakle, pravi, metalni noz, viljuska i kasika. Da li to znaci da mogu da unesem u avion i svoj metalni noz? Moze li to malo da se istrazi, daluje stvarno cudno.

buki

pre 10 godina

(kinez, 14. februar 2014 10:15)

Ovo je vest o uvođenju trenutno šestog aviona A-319 u redovan saobraćaj.
A6-SAA, A6-SAB, YU-APC, YU-APD, YU-APE, YU-APF su registracije Airbus-ova sa oznakom AirSerbia. Jeste malo trapavo sastavljena (primedba redakciji ili PR-u AirSerbia).

Leon

pre 10 godina

Podaci o Air Serbia su dostupni na APR-ovom sajtu.
Матични број: 07044275 ПИБ: 100001765
Ono što mi je čudno je da stoji Датум оснивања:29.02.1992, Датум регистрације: 25.02.2005. Takođe, zanimljivo je i to što se u objavljenim kompanijskim dokumentima nigde ne pojavljuje ni Vlada Srbije ni Etihad. Samo akcionari.
(Djordje S, 14. februar 2014 10:58)

Upravo tako. Da li je onda ta Air Serbia iz APR-a ista ova koja danas leti? Mislim, s obzirom da se ni jedan podatak ne poklapa. Situacija me podseca na onaj crtani:"B-e-n-z-i-n...pa ovako se ne pise voda!"

Djordje S

pre 10 godina

Podaci o Air Serbia su dostupni na APR-ovom sajtu.
Матични број: 07044275 ПИБ: 100001765
Ono što mi je čudno je da stoji Датум оснивања:29.02.1992, Датум регистрације: 25.02.2005. Takođe, zanimljivo je i to što se u objavljenim kompanijskim dokumentima nigde ne pojavljuje ni Vlada Srbije ni Etihad. Samo akcionari.

Tibor

pre 10 godina

Ove propagandne vesti su toliko jasne, da covek posle citanja istih mora da istrazuje po netu da bi saznao nesto. Prema dostupnim podacima, u floti Er Srbije trenutno lete 3 Erbasa 319, prosecne starosti 7 godina. Jos jedan, star 10 godina se ceka za isporuku, a dva, svaki stariji od 14 godina, su na arapskom registru i verovatno sluze samo za linije ka Bliskom istoku. Eto, to je trenutna situacija. Obaska starost letelica i to sto ih lete posade iz inostranstva, mene je najvise dojmilo da su u biznis-klasi ugradjena najsavremenija sedista. Mislim da je to bilo neophodno naglasiti.

Zoki

pre 10 godina

@Keke
U prvoj i biznis klasi se svuda jede iz pravih tanjira sa metalnim escajgom. Ako se sluzi biftek (steak), dobije se i nož sa kojim zaista možeš nekoga da povrediš. Pije se iz odgovarajućih staklenih čaša.

Što se tiče starosti aviona, avioni se prave po narudžbi, za unapred poznatog kupca. Isporučuju se u najboljem slučaju 3-4 godine nakon što su naručeni. Etihad sa ovim avionima koji su iznajmljeni pokriva vreme do uvođenja novih aviona. Prosečna starost erbasa u Air Serbia je ispod 10 godina, prosečna starost Boinga koji lete pod JAT logom je 26 godina. Prosečna starost Lufthansine flote je nepunih 12 godina, kod British Airways je 13. U regionu, kod Adria Airways je 11, kod Croatia Airlines je nepunih 10.
Možda je problem u značenju reči "nov". U engleskom jeziku novo je i ono što je postojalo pre, ali se prvi put srećemo sa njim. Npr. "I have a new car", a kupio sam 6 godina star automobil, ta kola su nova samo za mene. Za nešto što je potpuno novo i nikad upotrebljavano koristi se izraz "brand new".

Zorule

pre 10 godina

Stani malo, ako je Republika Srbija vlasnik 100% firme, to znaci da Arapi nisu ulozili ni cvonjka? Da najam ovih Erbasa i sve ostale troskove placa drzava Srbija? Pa to smo mogli i bez Arapa, boga mu! Nista mi sad nije jasno, gde su tu onda investicije i zbog cega je sve uopste ovako uradjeno?

Daniel

pre 10 godina

tacno je da vecina (ili mozda i sve ) evropske kompanije na medju evropskim letovima u biznis klasi koriste ista sedista kao i u ekonomskoj klasi sa srednjim sedistem ostavljenim praznim pa se u tom pogledu Air Serbia zaista istice ali postoji i Turkish Airlines koji leti po Evropi a ima takodje velika sedista u biznis klasi u svojim novijim avionima ..

dragan

pre 10 godina

Назив: Air SERBIA
Пословно Име: Akcionarsko društvo za vazdušni saobraćaj Air SERBIA Beograd
Статус: Активно привредно друштво
Матични број: 07044275
Правна форма: Акционарско друштво
Седиште: Општина: Београд-Нови Београд | Место: Београд-Нови Београд | Улица и број: Булевар Уметности 16А
Датум оснивања:29.02.1992
ПИБ: 100001765

crhov

pre 10 godina

Podaci o Air Serbia su dostupni na APR-ovom sajtu.
Матични број: 07044275 ПИБ: 100001765
Ono što mi je čudno je da stoji Датум оснивања:29.02.1992, Датум регистрације: 25.02.2005. Takođe, zanimljivo je i to što se u objavljenim kompanijskim dokumentima nigde ne pojavljuje ni Vlada Srbije ni Etihad. Samo akcionari.
(Djordje S, 14. februar 2014 10:58)

Upravo tako. Da li je onda ta Air Serbia iz APR-a ista ova koja danas leti? Mislim, s obzirom da se ni jedan podatak ne poklapa. Situacija me podseca na onaj crtani:"B-e-n-z-i-n...pa ovako se ne pise voda!"
(Leon, 14. februar 2014 11:56)

Podaci o strukturi vlasnistva akcionarskih drustava su dostupni na website Centralnog Registra Hartija od Vrednosti http://www.crhov.rs/
Na osnovu podataka koji su dostupni da danasnji dan Republika Srbija je vlasnik 100% akcijskog kapitala Air Serbia, odnosno Etihad Airways nije ulozio novcana ili nenovcana sredstva u Air Serbia. Ukoliko su odredjena sredstva uplacena od strane Emirates Airways na racun Air Serbia ta sredstva su uplacena kao kredit(kamatni ili beskamatni) koji se mora vratiti u skladu sa uslovima ugovora o kreditu.

bumbar

pre 10 godina

Ljudi nemojte kao mala deca, pa i mala deca znaju da je Etihad razgovarao o ulaganju u JAT i dogovorio nacelno ulaganje, kao i da je samo promenjeno ime firme nekadasnjeg JAT-a u AirSerbia i promenjeni organi upravljanja.
U sta se prica bivseg ministra Radulovica o razlozima njegove smene ili ostavke jasno uklapa.
APR inace od svog osnivanja 2004. godine ne prezentuje podatke o akcionarima preduzeca koja su akcionarska drustva, vec to mozete videti kod centralnog registra na sajtu www.crhov.rs gde se vodi detaljna evidencija o akcionarima pri cemu je vlasnik AirSerbia-e 100% Republika Srbija. Sto je vrapcima na grani jasno da je sa arapima dogovoreno da preuzmu 49% akcija tek ukoliko se poslovanje AirSerbia-a pokaze uspesnim posle neodredjenog vremena. Toliko o ulaganju Etihada u JAT

Nikolaj

pre 10 godina

Sto neko ne kaze da u tim avionima ne lete srpski nego slovenacki piloti.
kapetan ima 13.500e platu
kopilot 9.500e
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zarko, 14. februar 2014 14:38)

Zašto niko ne razmišlja da je potrebna preobuka sa Boinga 737-300 na znatno moderniji Airbus 319-100? Preobuka naših pilota se radi u Berlinu i za to treba vremena, ne može preko noći. U međuvremenu, posadu čine "iznajmljeni" piloti i kopiloti, pa između ostalog i Slovenci koji su obučeni za to. Uključite malo mozak - nije sve teorija zavere.

Zarko

pre 10 godina

Zašto niko ne razmišlja da je potrebna preobuka sa Boinga 737-300 na znatno moderniji Airbus 319-100? Preobuka naših pilota se radi u Berlinu i za to treba vremena, ne može preko noći. U međuvremenu, posadu čine "iznajmljeni" piloti i kopiloti, pa između ostalog i Slovenci koji su obučeni za to. Uključite malo mozak - nije sve teorija zavere.
(Nikolaj, 14. februar 2014 15:18)

Pisem ovo zato sto je moj otac zavrsio obuku u Berlinu jos u novembru, on je imao prilike do sad 12 puta da udje u avion, dok neke njegove kolege nisu ni jednom leteli do sada. Da ne pricam o drasticnim snizenjima plata, i mnogobrojnim porezima.

Turista

pre 10 godina

@ Goran Marinkovic... Ima 5 a319 uskoro stizu jos 2, a do kraja marta jos dva a320... Boinga ce ostati samo 4 za carter letove, ostali se polako stopiraju na Beg...

milojko pirot

pre 10 godina

Mislim da je ovo velika stvar
za Beograd, a bogami i za Novi Sad
jer cemo i mi novosadjani moci da letimo u london s prvu klasu

sirogojno

pre 10 godina

apa u procesu registracije, apd se preuredjuje za
veci dolet . za sada 5 aviona uskoro svih 10. dosadni ste s teorijama zavere. sve je na netu proverite

shone

pre 10 godina

Zar je bitno ko su piloti. Kome je to jos bitno.

Sto neko ne kaze da u tim avionima ne lete srpski nego slovenacki piloti.
kapetan ima 13.500e platu
kopilot 9.500e
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zarko, 14. februar 2014 14:38)

Miki

pre 10 godina

Sto rece komentator ispod: do sada sam izbegavao JAT, od sada cu leteti sa njima kad god mogu. I ja se upravo tako osecam posle jednog leta Air Serbiom.

Dusan

pre 10 godina

Leteo sam njime jos 2002. sa niskobudzetnim Germanwingsom. I sad nam se to predstavlja kao svetsko cudo, prati ga vojni avion, pilot je verovatno salutirao tokom celog leta...

kinez

pre 10 godina

Koliko Er Srbija ima tih erbas 319 ? Jel jos uvek samo jedan ili je stigao jos neki od onih 10 koji su majstori spina obecali ? Koliko je meni poznato, promotivni let na nekoj "novoj" destinaciji obave sa erbasom a onda lete, kao sto je i JAT, sa starim boinzima i ATR-om.
Zaista me zanima pa ako neko pouzdano zna...

lider regiona

pre 10 godina

"s tim da su sedišta u biznis klasi najbolja u svojoj klasi među svim panevropskim aviokompanijama." - zasto smo tako jadni, provincijalni i iskompleksirani?

Goran Markovic

pre 10 godina

Koliko Er Srbija ima tih erbas 319 ? Jel jos uvek samo jedan ili je stigao jos neki od onih 10 koji su majstori spina obecali ? Koliko je meni poznato, promotivni let na nekoj "novoj" destinaciji obave sa erbasom a onda lete, kao sto je i JAT, sa starim boinzima i ATR-om.
Zaista me zanima pa ako neko pouzdano zna...
(kinez, 14. februar 2014 10:15)

Ima ih već 5 majstore. Pre nego što pluješ se bolje informiši ili barem pročitaj članak. Eh moja Srbijo.... nisu tebi krivi političari nego neinformisan i arogantan narod, koji svako jutro ustane samo da bih tražio manu na sve i svakog. Od takvog naroda se ne može ni očekivati dobra odluka na izborima a ni u biznisu. Sreća što sam od malena u inostranstvu pa nisam preuzeo taj srpski mentalitet.

Nemanja Bogdanovic

pre 10 godina

Leteo sam sa Air Serbia-om pre nedelju dana do Soluna i nazad. Mogu jedino da kazem da su neuporedivo bolji od Jat-a. Osoblje je neverovatno, ljubazni, nasmejani. Leteo sam airbus-om A319 koji je odlican! Sta hocete hete-eri?? Vama nikad nista ne valja!!

Keke

pre 10 godina

Leteo sam u decembru do Amsterdama i posluzili su (dobru) hranu i metalni pribor za jelo!! Dakle, pravi, metalni noz, viljuska i kasika. Da li to znaci da mogu da unesem u avion i svoj metalni noz? Moze li to malo da se istrazi, daluje stvarno cudno.

Nikolaj

pre 10 godina

Može li malo bez pljuvačine? Nije u pitanju jedan jedini Airbus i "marketing", već je u red letenje uključno 5 (slovima: pet) A319 (registracije aviona: YU-APC, YU-APE, YU-APF, S6-SAA, S6-SAB) i jedan je na čekanju da se dobije registracija F-ORAH (treba da postane YU-APA). Ostali stižu. Sirotinjo, i bogu si teška. Pozdrav.

Tibor

pre 10 godina

Ove propagandne vesti su toliko jasne, da covek posle citanja istih mora da istrazuje po netu da bi saznao nesto. Prema dostupnim podacima, u floti Er Srbije trenutno lete 3 Erbasa 319, prosecne starosti 7 godina. Jos jedan, star 10 godina se ceka za isporuku, a dva, svaki stariji od 14 godina, su na arapskom registru i verovatno sluze samo za linije ka Bliskom istoku. Eto, to je trenutna situacija. Obaska starost letelica i to sto ih lete posade iz inostranstva, mene je najvise dojmilo da su u biznis-klasi ugradjena najsavremenija sedista. Mislim da je to bilo neophodno naglasiti.

gt

pre 10 godina

Video sam na bilbordu da daju na korišćenje tablet u biznis klasu.

Pošto verovatno onaj ko ima para za biznis klasu nema za sopstveni tablet.

x

pre 10 godina

"Er Srbija je osnovana 26. oktobra 2013. kao nacionalna aviokompanija Srbije."
U tom slučaju sigurno nije problem da objavite koji je PIB te kompanije.

Milan

pre 10 godina

Sa početkom rada Air Serbia srpski jezik je unapređen dodavanjem nove reči - novi avion. Do sada novi avion je bio avion koji nije ranije korišćen kao što važi i za sve ostale proizvode, ali u ovom slučaju novi avion je avion koji ima 5, 8 ili više godina. Svakako da su ti avioni bolji od trenutne flote koja podrazumeva Boeing 737 300 i 400, ali bi bilo lepo da kažemo da je Air Serbia dobio još jedan remontovani avion star nekoliko godina. Krajnje je vreme da budemo korektni u izjavama jer u suprotnom imamo obmanu glasača u vreme predizborne kampanje.

putnik

pre 10 godina

Leteo sam nedavno Air Srbijom iz Londona za Beograd i nazad. Na samom aerodromu, pre leta sam koristio Etihad Lounge koji je za dve klase iznad evropskih avio kompanija, po izboru i usluzi. Poleteli smo na vreme, a usluga u avionu je bila odlicna kao i izbor hrane i pica. Za razliku od drugih avio kompanija na ovako kratkom letu, zaista postoji in flight entertainment. Godinama sam pre svega zbog zastarele flote ali i nikakve usluge izbegavao da letim JAT-om, ali cu od sada uvek kada mogu leteti Air Srbijom.

Zorule

pre 10 godina

Stani malo, ako je Republika Srbija vlasnik 100% firme, to znaci da Arapi nisu ulozili ni cvonjka? Da najam ovih Erbasa i sve ostale troskove placa drzava Srbija? Pa to smo mogli i bez Arapa, boga mu! Nista mi sad nije jasno, gde su tu onda investicije i zbog cega je sve uopste ovako uradjeno?

Dr.Doca

pre 10 godina

Drago mi je ako je bilo sta u Srbiji dobro, ali mi nije jasno yasto mora da se kaye da je "najbolja" biznis klasa medju panevropskim kompanijama? Cemu taj kompleks? Sta ima veze i da nije najbolja? Dovoljno je, samo, da je dobra i da je usluga dobra i ne treba nista vise.

dragan

pre 10 godina

Назив: Air SERBIA
Пословно Име: Akcionarsko društvo za vazdušni saobraćaj Air SERBIA Beograd
Статус: Активно привредно друштво
Матични број: 07044275
Правна форма: Акционарско друштво
Седиште: Општина: Београд-Нови Београд | Место: Београд-Нови Београд | Улица и број: Булевар Уметности 16А
Датум оснивања:29.02.1992
ПИБ: 100001765

Zoja

pre 10 godina

Letela...bilo bi odlicno da Etihad kupi celu Srbiju...em je Srbija pala nisko ( jeftino ) em nam treba neko ko nesto zna. Od prakticno najgore firme postadose jedina dobra srpska ponuda...ni pljeskavice vise nisu sto su bile, o ljudima da i ne govorim.

shone

pre 10 godina

Zar je bitno ko su piloti. Kome je to jos bitno.

Sto neko ne kaze da u tim avionima ne lete srpski nego slovenacki piloti.
kapetan ima 13.500e platu
kopilot 9.500e
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zarko, 14. februar 2014 14:38)

Leon

pre 10 godina

Podaci o Air Serbia su dostupni na APR-ovom sajtu.
Матични број: 07044275 ПИБ: 100001765
Ono što mi je čudno je da stoji Датум оснивања:29.02.1992, Датум регистрације: 25.02.2005. Takođe, zanimljivo je i to što se u objavljenim kompanijskim dokumentima nigde ne pojavljuje ni Vlada Srbije ni Etihad. Samo akcionari.
(Djordje S, 14. februar 2014 10:58)

Upravo tako. Da li je onda ta Air Serbia iz APR-a ista ova koja danas leti? Mislim, s obzirom da se ni jedan podatak ne poklapa. Situacija me podseca na onaj crtani:"B-e-n-z-i-n...pa ovako se ne pise voda!"

Zarko

pre 10 godina

Zašto niko ne razmišlja da je potrebna preobuka sa Boinga 737-300 na znatno moderniji Airbus 319-100? Preobuka naših pilota se radi u Berlinu i za to treba vremena, ne može preko noći. U međuvremenu, posadu čine "iznajmljeni" piloti i kopiloti, pa između ostalog i Slovenci koji su obučeni za to. Uključite malo mozak - nije sve teorija zavere.
(Nikolaj, 14. februar 2014 15:18)

Pisem ovo zato sto je moj otac zavrsio obuku u Berlinu jos u novembru, on je imao prilike do sad 12 puta da udje u avion, dok neke njegove kolege nisu ni jednom leteli do sada. Da ne pricam o drasticnim snizenjima plata, i mnogobrojnim porezima.

buki

pre 10 godina

(kinez, 14. februar 2014 10:15)

Ovo je vest o uvođenju trenutno šestog aviona A-319 u redovan saobraćaj.
A6-SAA, A6-SAB, YU-APC, YU-APD, YU-APE, YU-APF su registracije Airbus-ova sa oznakom AirSerbia. Jeste malo trapavo sastavljena (primedba redakciji ili PR-u AirSerbia).

Turista

pre 10 godina

@ Goran Marinkovic... Ima 5 a319 uskoro stizu jos 2, a do kraja marta jos dva a320... Boinga ce ostati samo 4 za carter letove, ostali se polako stopiraju na Beg...

bumbar

pre 10 godina

Ljudi nemojte kao mala deca, pa i mala deca znaju da je Etihad razgovarao o ulaganju u JAT i dogovorio nacelno ulaganje, kao i da je samo promenjeno ime firme nekadasnjeg JAT-a u AirSerbia i promenjeni organi upravljanja.
U sta se prica bivseg ministra Radulovica o razlozima njegove smene ili ostavke jasno uklapa.
APR inace od svog osnivanja 2004. godine ne prezentuje podatke o akcionarima preduzeca koja su akcionarska drustva, vec to mozete videti kod centralnog registra na sajtu www.crhov.rs gde se vodi detaljna evidencija o akcionarima pri cemu je vlasnik AirSerbia-e 100% Republika Srbija. Sto je vrapcima na grani jasno da je sa arapima dogovoreno da preuzmu 49% akcija tek ukoliko se poslovanje AirSerbia-a pokaze uspesnim posle neodredjenog vremena. Toliko o ulaganju Etihada u JAT

Nikolaj

pre 10 godina

Sto neko ne kaze da u tim avionima ne lete srpski nego slovenacki piloti.
kapetan ima 13.500e platu
kopilot 9.500e
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zarko, 14. februar 2014 14:38)

Zašto niko ne razmišlja da je potrebna preobuka sa Boinga 737-300 na znatno moderniji Airbus 319-100? Preobuka naših pilota se radi u Berlinu i za to treba vremena, ne može preko noći. U međuvremenu, posadu čine "iznajmljeni" piloti i kopiloti, pa između ostalog i Slovenci koji su obučeni za to. Uključite malo mozak - nije sve teorija zavere.

sirogojno

pre 10 godina

apa u procesu registracije, apd se preuredjuje za
veci dolet . za sada 5 aviona uskoro svih 10. dosadni ste s teorijama zavere. sve je na netu proverite

milojko pirot

pre 10 godina

Mislim da je ovo velika stvar
za Beograd, a bogami i za Novi Sad
jer cemo i mi novosadjani moci da letimo u london s prvu klasu

Srdjan

pre 10 godina

Pre nekih desetak dana sam leteo Air Serbia-om...doduse bio je to stari Jat-ov 737. Primetio sam da je na izlaznim rampama bilo tri aviona u sa novim bojama i logoom. Ne mogu nista lose da kazem, zaista...ljudi, deluje korektno, unutrasnjost (starog aviona) su malkice preuredili...hrana je bila vise nego odlicna i obilna! Dva kroasana (sa piletinom), neke vockice i keks...mozda sam nesto zaboravio! Pice je bilo gratis...Mogao bih da Vam poredim sa Lufthansom (leteo pre nekih mesec dana) dobijete sendvic za vegeterijance i pice...nemojte odmah da pricate lose, ja sam bio zadovoljan! Pozdrav!

Zoki

pre 10 godina

@Keke
U prvoj i biznis klasi se svuda jede iz pravih tanjira sa metalnim escajgom. Ako se sluzi biftek (steak), dobije se i nož sa kojim zaista možeš nekoga da povrediš. Pije se iz odgovarajućih staklenih čaša.

Što se tiče starosti aviona, avioni se prave po narudžbi, za unapred poznatog kupca. Isporučuju se u najboljem slučaju 3-4 godine nakon što su naručeni. Etihad sa ovim avionima koji su iznajmljeni pokriva vreme do uvođenja novih aviona. Prosečna starost erbasa u Air Serbia je ispod 10 godina, prosečna starost Boinga koji lete pod JAT logom je 26 godina. Prosečna starost Lufthansine flote je nepunih 12 godina, kod British Airways je 13. U regionu, kod Adria Airways je 11, kod Croatia Airlines je nepunih 10.
Možda je problem u značenju reči "nov". U engleskom jeziku novo je i ono što je postojalo pre, ali se prvi put srećemo sa njim. Npr. "I have a new car", a kupio sam 6 godina star automobil, ta kola su nova samo za mene. Za nešto što je potpuno novo i nikad upotrebljavano koristi se izraz "brand new".

Djordje S

pre 10 godina

Podaci o Air Serbia su dostupni na APR-ovom sajtu.
Матични број: 07044275 ПИБ: 100001765
Ono što mi je čudno je da stoji Датум оснивања:29.02.1992, Датум регистрације: 25.02.2005. Takođe, zanimljivo je i to što se u objavljenim kompanijskim dokumentima nigde ne pojavljuje ni Vlada Srbije ni Etihad. Samo akcionari.

Daniel

pre 10 godina

tacno je da vecina (ili mozda i sve ) evropske kompanije na medju evropskim letovima u biznis klasi koriste ista sedista kao i u ekonomskoj klasi sa srednjim sedistem ostavljenim praznim pa se u tom pogledu Air Serbia zaista istice ali postoji i Turkish Airlines koji leti po Evropi a ima takodje velika sedista u biznis klasi u svojim novijim avionima ..

crhov

pre 10 godina

Podaci o Air Serbia su dostupni na APR-ovom sajtu.
Матични број: 07044275 ПИБ: 100001765
Ono što mi je čudno je da stoji Датум оснивања:29.02.1992, Датум регистрације: 25.02.2005. Takođe, zanimljivo je i to što se u objavljenim kompanijskim dokumentima nigde ne pojavljuje ni Vlada Srbije ni Etihad. Samo akcionari.
(Djordje S, 14. februar 2014 10:58)

Upravo tako. Da li je onda ta Air Serbia iz APR-a ista ova koja danas leti? Mislim, s obzirom da se ni jedan podatak ne poklapa. Situacija me podseca na onaj crtani:"B-e-n-z-i-n...pa ovako se ne pise voda!"
(Leon, 14. februar 2014 11:56)

Podaci o strukturi vlasnistva akcionarskih drustava su dostupni na website Centralnog Registra Hartija od Vrednosti http://www.crhov.rs/
Na osnovu podataka koji su dostupni da danasnji dan Republika Srbija je vlasnik 100% akcijskog kapitala Air Serbia, odnosno Etihad Airways nije ulozio novcana ili nenovcana sredstva u Air Serbia. Ukoliko su odredjena sredstva uplacena od strane Emirates Airways na racun Air Serbia ta sredstva su uplacena kao kredit(kamatni ili beskamatni) koji se mora vratiti u skladu sa uslovima ugovora o kreditu.

Miki

pre 10 godina

Sto rece komentator ispod: do sada sam izbegavao JAT, od sada cu leteti sa njima kad god mogu. I ja se upravo tako osecam posle jednog leta Air Serbiom.