Nedelja, 10.11.2013.

13:55

Dačić: Vozom do Budimpešte 200 km/h

Srbija i Mađarska predložiće kineskim vlastima da zajednički realizuju projekat brze pruge Beograd-Budimpešta, najavio je premijer Dačić.

Izvor: B92

Daèiæ: Vozom do Budimpešte 200 km/h IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 10 godina

Ovo je izvanredno, povezivanje sa Madjarskom i brza pruga do Budimpeste donece niz koristi. Jednog dana moze biti ostvarena brza pruga Beograd Berlin, i dalje od Beograda do Soluna.

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

To je pokusao i idol druga Dacica...S.Milosevic je imao istu viziju...BRZE PRUGE SRBIJE al ja kontam da je skracenica SPS nesto drugo S.pore P.ruge S.rbije...sledeci korak je zajam za Srbiju isto po ideji "velikog vodje"...

bbbbb mmmm

pre 10 godina

Iz ovog se može zaključiti da će izbori uskoro jer plušte obećanja, a Dačić se setio Slobe. Pa Sloba je tri puta išao na izbore sa ovom parolom.
Pošto SNS nudi kanal od Dunava do Soluna I SPS je morao dosta da ponudi.
Samo razmišljam mudrosti koju reče jedan novinar nikad ne stavjaj novce u banku koja daje hajviše kamate, niti glasaj za stranku koja najvise obećava.
Stari Vujadin

Velika pljačka vlaka

pre 10 godina

1937. godine vlak Zagreb-Beograd vozio je 4,5 sata. 2013. vozi 6,5 sati. U suprotnom pravcu 7 sati. Za to vreme može se i preko bare. Željeznice su propale u celom regionu, i ništa ih ne može spasiti

Student

pre 10 godina

Koliko dugo cekate ovaj brzi voz do Budimpeste? Ja 27 godina, moj otac 58 godina i moj djed 83 godine... znaci skoro 200 godina. ;)

simonida

pre 10 godina

Zamisljam, prvi brzi voz Beograd-Budimpesta kondukteri Dacic & Mrkonjic a Vucic izvirio kroz prozor i otpozdravlja masu koja u ekstazi uzvikuje...promene, promene !! lopovi, lopovi !!

beogradjanka

pre 10 godina

A odakle nam pare kad smo pred bankrotom? Bolje da se vratimo poljoprivredi dok se ne oporavimo da imamo barem sta da jedemo. pa kad zaradimo na hrani od izvoza onda polako sve ostalo!!! treba zameniti sine a vozovi ce i nasi ici onda duplo brze.... ovo je smesno vise. kao da nasi politicari zive u kosmosu pa ne znajz kako narod zivi i koliko nas je bas briga za brze pruge. Nisam se vozila vozom od 93 i ne nameravam ni da se vozim. a ne znam ni gde... kad nemamo para

matematicar

pre 10 godina

Do Subotice u proseku 25km/h, a Mađarskom 400 km/h. U proseku 200km/h. Brze pruge Srbije.
(Neko spolja, 10. novembar 2013 14:00)

Predlazem kolegu za ministra ili glavnog projektanta u Vladi Srbije.. Mozda nam napravi i kanal do Crvenog mora.

Za filologe i objasnjenje:
200km do Subotice po 25km/h = 8h
200km od Subotice do Budimpsete pri 400km/h = pola sata
ukupno 8.5h za 400km ili u proseku 47km/h.

Dva puta nista je nista - matematika je jasna.

VladaJova

pre 10 godina

Beše 91-92 slogan SPS-a "Brze pruge Srbije?" Opet isto zaluđivanje naroda!Evo jutro ustanem, naletim na ovu vest i mislim da li su devedesete ili 2013???

Rigodo

pre 10 godina

Lepo...mi ćemo putovati do Budimpešte 200km/h,dok će drugi leteti uveliko...Ovo je tema za Dačićevog praunuka.
Istina je negde tamo...

wlado

pre 10 godina

ljudi, nigde ivica nije naveo datum, kada planira da voz ide tom brzinom, tako da ja mu verujem, da ce moj cukun cukun unuk moci da se vozi tim vozom.

Budjoni

pre 10 godina

Sa PV se vozamo, sa PPV letimo, Sa MPRP plovimo, sa ME energetski dopingujemo, sa MF se finansiramo, sa MP se produkciramo, sa .... ! Sve sami "Baroni" i "Baronese" fali nam samo Car ili Kralj ! Svaki Kralj ili Car ima svoje dvorske lude a samo Srbija ima "Vizionare" !!!!!!!!
Igralju li deca jos igru "Care,Care, koliko je sati" Kad stize CAR ?

Bari1991

pre 10 godina

A zašto do Budimpešte? Zašto ne do Niša, Kragujevca? Duguju kao Amerika a gradili bi "brzU prugu" za bg elitu. Pitam se samo da li će ovi ...., ikada povući MAKAR JEDAN dobar potez?!

strina

pre 10 godina

Ne treba mu zameriti, za njega je 20 ili 200 jedno te isto. Vazno je da on do penzije bude na vlasti ili oko vlasti. Licni interes iznad svega.

Sava Drugi

pre 10 godina

Ivice, francuski AVG je ipak bolja opcija. Nešto teže, ali i oni će dati kredit. Ipak moraće da bude Simensov voz. Zašto, ne mogu da napišem ovde, malo je delikatno.

SMEDEREVAC

pre 10 godina

Što je njegov "politički mentor i ideolog" DEVEDESETIH započeo,ovaj će završiti, razbiti šampanjac i jezditi prugama 200 na sat!
Ja mislim da je narod spreman za ovakve brzine,s obzirom da se već preko dvadeset godina " ODLIČNO VOZA ,DOK NEUMORNE MAŠINOVOĐE NE ŠTEDE LOKOMOTIVU"!
Kada bi premijer ,svratio ,do mog Smedereva,da se provoza lokalnim vozom-ka njemu dobro poznatom Požarevcu,da spojimo lepo i korisno!
Kada bi tu vožnju propratio i koji novinar,da "snimi" kompoziciju koju čine "sveža lokomotiva" iz 70-tih i jedan ,jedini vagon (od milošte-nama Smederevcima dobro znan kao KAUBOJAC)iz prvih posleratnih dana(mislim na DRUGI SVETSKI RAT-a možda je i ratni plen,oduzet od "okupatora"), pa da zaokružimo ovu priču o brzim prugama Srbije iz 2013/14.GOD.
Normalno,ovu avanturu mogu propratiti,samo oni sa jakim srcem,živcima i stomakom,s obzirom na očekivani "stres i lavinu smeha" koju će im priuštiti ovih 20 i kusur KILOMETARA NEZABORAVNE VOŽNJE SMEDEREVO-POŽAREVAC!

posmatrač

pre 10 godina

Pronađeni memoari Grigorija Potemkina u kome se kaže:"Najteže mi je što će moja sela postati diletantski projekat kad se početkom 21. veka pojavi veliki srpski vizionar Znasčikale Značibrdo.

Vladimir

pre 10 godina

Sunce ti poljubim, kakav dajavu. Kao da slusam Slobu. Sledece je formiranje neke super-sega-mega-giga banka, ala Jezda ili Dafina. Zatvara se krug.

Redovan putnik na spomenutoj liniji

pre 10 godina

Pa sta ce nam voz koji se vozi 200 na sat, kad se za granicni prelaz ceka sat i po, 45 minuta u Kelebiji, pa 45 u Subotici na samo 30 metara od zeleznicke stanice?? Medjunarodni voz inace putuje sa 90 km/s, tako da problem nije u brzini voza nego u besmislenoj granicnoj proceduri (mogli bi na primer da Madjarski i nasi granicari i carinici zajedno pregledaju putnike, kako se to inace radi na granicnim prelazima malo normalnijih drzava).

Aleksandar

pre 10 godina

za (Fikus, 10. novembar 2013 14:26)

Lepo si se potpisao, razmišljaš kao fikus.

Nema veze što je ovo samo šuplje obećanje, bez ikakvog osnova - bitno je da kukaš kako "sve ide u Beograd, a mi jadni".
A možete da zamislite da kod manje očiglednih odvala, kako tek onda kukate na temu "ua Beograd"

Zato nam je i ovako "lepo".

raka

pre 10 godina

prvo su rekli da ce juzni tok kostati 1,2milijarde,pa 1,7 ,pa sada Dacic kaze sa ponosom 5,0 milijardi.Ko fakturise?Rusi.Ko placa Srbija.Ko dogovara sa nase strane.?Nikolic i Dacic.Pljacka veka gospodo.

Bucko_koji_ne_razmislja

pre 10 godina

Evo napokon sam shvatio velike misli naseg najdrazeg vodje. Ova zeleznica sa 200 na sat pa kanal do Soluna pa razni koridori pa avioprevoznik imace veliku ulogu za sledece generacije. Kad ovo malo ljudi sto je ostalo odluci da ode iz ove bajke od zemlje moze da bira prevoz: brod, avion, auto, voz....Nema opravdanja kao nisam mogao da odem, bila magla pa avioni ne lete, te nema vode u kanalu te ne sluze rucak u vozu...

zoran

pre 10 godina

Joj crni Ivice, gde cesh na 200, crni sinko...mi navikli na 20..ima bre sve da povracamo po tapacirungu od silne brzine...ima da nam se mozak zanosi, crni ti...Dodjemo u Budim, a mi ne znamo gde smo, te chekamo brod da s ekanalom prebacimo za Solun..toliko ce se pogubimo...nemoj ako za Boga znas tako brzo...

mika

pre 10 godina

Човек је незаустављив. Синоћ ми се жалио Минхаузен да не може да ради од ових из Србије.

dejan

pre 10 godina

Sada ocekujem napad onih koji primaju plate i dodatke iz Vasingtona,Berlina i Brisela da napdanu Dacica.
(ne volim dacica, 10. novembar 2013 14:28)

... a Vuk Draskovic ima vilu na Zenevskom jezeru. Ovo jeste vest iz 1991. godine ali je brale i tvoj komentar iz te iste godine. Trebalo je samo da obavezno uglavis termin "strani placenik i domaci izdajnik"

Ostatak komentara ti je za PET!

Zole

pre 10 godina

On i Vucic samo pričaju o svetloj budućnosti a ništa o rezultatima njihovog rada. Već su godinu ipo na vlasti, imali su dovoljno vremena da nešto urade čime bi mogli da se pohvale. Koliko je kilometara brze pruge izgrađeno od kad su oni na vlasti ili koliko je kilometara auto puta izgrađeno? Koliko je novih radnih mesta otvoreno? Narod je glasao za njih zlato sto su obećavali bolji život a narod sve losije živi. Krajnje je vreme da nešto konkretno urade ako hoće da ostanu na vlasti. Narodu je dosta praznih obećanja.

walker

pre 10 godina

ja ne mogu ni do beograda da dodjem a da mi ne ode viljuska ili amortizer a kamoli neki voz do Madjarske, kakve koristi od toga...bolje da popravimo puteve naše prvo pa lako ćemo za ostalo

BIP

pre 10 godina

Dacic da svecano otvori prug i da bude prvi putnik.Vi na salteru ni slucajno da mu dajete povratnu kartu.Kamo srece da nasi politicari pocnu da govore uradili smo, napravili smo umesto uradicemo , napravicemo. Sve sami cardaci ni na nebu ni na zemlji.

Coco Bill

pre 10 godina

Daklem `vako. Od Nisa do Beograda putuje se tri dana. Kad dodje u Beograd, taj koji putuje, preseda u voz za Budimpestu i `ondak pici` 200 na sat ???! E sad, da smo ispunili, dobili ili kako god hocete, bar cetvrtinu od cetvrtininine cetvrtine onog sto izjavise do sada nas obozavani prvi i premijer pa mi bismo `zeznuli` i samu Nemacku, Japan.....dopisite jos koga hocete

mille

pre 10 godina

U sklopu tog plana je pretpostavljam ukinut jedan od dosad 2 postojeca polaska za pestu.samo da ociste prugu moglo bi da se postigne tih bednih 70km brzina kojom su se prosecno kretali vozovi pre drugog sv.rata

Mashinovodja

pre 10 godina

“Juče na 39. kilometru magistralne pruge Beograd – Zagreb, između Inđije i Stare Pazove počela izgradnja prvih kilometara brzih pruga u Republici. Do kraja 1998. čak 507 kilometara magistrale na potezu Subotica – Beograd, Niš – Dimitrovgrad biće osposobljeno za brzine od preko 200 km na čas. Vrednost radova procenjuje se na oko 2,5 milijarde američkih dolara.” (Politika, 22. 6. 1991. godine)

hajde da i danas nešto izvalim, pardon izjavim...

pre 10 godina

I posle Mrkonjića - Mrka! A nacija u euforiji otvorenih usta upija sve što vođa kaže! Ma ko pita što sreva krče!

nebojsa

pre 10 godina

Gasovod će biti kad na vrbi zasvrbi kao i ova linija od 200 na sat, "u krivinu...:"..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bojan, 10. novembar 2013 17:46)

Mozda bi i bili u pravu kada bi gasovod bio unutrasnja stvar Srbije, ali ovde je u pitanju medjunarodni projekat izuzetnog strateskog znacaja, pa prema tome, ko nas pita...

zoran

pre 10 godina

Nego ivice, nego..kazi ti njima o brzim vozovima... samo jos da zavrshimo stanicu Prokop, posle 40 godina gradnje,pa da ima voz odakle da krene.

KarlMarks

pre 10 godina

Skoro beše kanal do Soluna, jutros pročitah čipove kao Srpsku naftu, a evo već večeras ide brza pruga do Budima i Pešte. Kako bi bilo da malo razvijamo Švajcarski sir i Holandske lale?

trip

pre 10 godina

od Segedina voz ce ici 200km/h a od Beograda do Subotice 20km/h Mislim da su novinari dodali jednu nulu greskom.
Ovo me tako lepo podseca na slobine brze pruge Srbije iz veselih 90tih

nidža

pre 10 godina

Sta bi sa kanalom?
(zoran, 10. novembar 2013 17:27)
Železnica će glumiti "pristupne saobraćajnice" za kanal. Kad već ne prave one prema Mostu na Adi!

vk

pre 10 godina

Voz do Tokija, preko Milvokija! Mada bolje su i te imaginarne Kineske investicije u infrastrukturu, nego figurativno gradjenje pruge do Ausvica gde radove izvode vasi koalicioni partneri iz SNS-a.

Viktor

pre 10 godina

Srbija ima BDP od 160.000€ po glavi stanovnika. Srbija ukida fosilna goriva i okreće se isključivo obnovljivim izvorima energije. Srbija prva zemlja u svetu sa 100% automobila na električni pogon. Otvorena elektro pumpa u svakom selu u Srbiji. Srbija više nema ni jedan ar koji nije pokriven sistemom za navodnjavanje. Sbija daje kredite Ruskoj federaciji. Srbija kupila ostrvo Palma u Dubaiju.
Mislim kad već maštamo evo i ja da dam svoj prilog.

Bucko_koji_ne_razmislja

pre 10 godina

Sta bi sa kanalom do Soluna? Jos voda nije ni potekla a mi nove megalomanske projekte....a da prvo poravimo prugu i ceste unutra Srbije pa onda da se kacimo na susede?

Dr

pre 10 godina

Koferce, koferce kazi mi ko je najlepsi na svetu? Koferce odgovara: Ti Ivice. Koferce, koferce, kazi mi hocu li biti predsednik Vlade u sledecem mandatu? Koferce odgovara: Hoces Ivice, ali u Zabeli jer cela Vlada ce biti u Zabeli. Kofrece dodaje: Ivice, hoces jednu bananu?

milan

pre 10 godina

Jel cemo da ugradjujemo nase naftne cipove a kanalom ce da pice 260 kao hovertkraft ljudi da li neko kapita da nas loze ko mlade majmune, a mi cutimo

Boki Marad

pre 10 godina

a da za početak završimo koridor 10, što nam je prioritet, pre nego što počnemo s lažima za narednu kampanju, jbg ima 3 godine do sledećih izbora...

msm posle ćemo da kopamo kanal do kine, pravimo superbrze pruge i osnujemo svoj svemirski program, al ajd prvo autoput, jer je činjenica da je za Vladu npremostiva prepreka obično drvo na koridoru 11...

DJANFRANKO

pre 10 godina

Bolje bi bilo da najvecem izvozniku iz Srbije obezbedite kvalitetnu prugu do Bara,i unutrssnju zeleznicu da moze da ide do 100 km/h,nego ta ludorija do Budimpeste

Srdjan, Ceska

pre 10 godina

Kol´ko?? 200 kážeš? hahahahaha... koje su ovde dijabole u ludoj zemlji Srbiji!! I to kaže premijer. Ajde da to kaže moj drug Veljko iz ulice, vìc premijer. I niko ništa!! Brate mili, pruge kroz Srbiju jedva da postoje a ovaj priča o 200km izmedju Bgd i Budimpešte...

S

pre 10 godina

E, hajde da počnemo sa onim BG-NS, evo ne treba 200, može 100km/č. A zatim BG-VA, ni tu ne treba 200, može 100km/č. I tako BG-KG, BG-NI... Da njih prvo dovedemo u upotrebljivo stanje za 100km/č, a sa Budimpeštom posle možemo i 1000 km/č.

EvoOvako

pre 10 godina

Sećam se kada sam pre "sto godina" bio mali da mi je ćale pokazao prugu i rekao "To će biti brze pruge". Bio je u pravu - tek nakon "sto godina", al' nema veze. Nego, meni je nejasno da l' mi nemamo dovoljno pameti i sposobnosti da uradimo te pruge, nego moraju doći stranci? Da l' možemo napraviti jedan poljski WC bez stranaca?

dzoki

pre 10 godina

U super. Ako naprave bg-bud za 200 na sat odmah uzimam madjarsko drzavljanstvo i idem tamo da radim. Zivim u BGu,radim u Budimpesti i uzivancija.

Antonidas

pre 10 godina

I bas kad pomislis da ce kroz par godina nasi vozovi ici unazad ovakva vest i to ni manje ni vise od coveka koji nas farba vec 20 godina,politika je cudo.naravno nista nece biti od ovoga.

sasa jokic

pre 10 godina

Kako mislite g.Dacicu da preispitate rad fonda za (kradju) razvoj, i agencije SIEPA, a znamo da je tu glavnu rec vodio g.Dinkic? Koliko znamo On je na bazi svojih velikih zasluga i autoriteta dobi mesto zamenika PPV g.Vucica za pregovore sa Emiratima!
Mislim da se vidjenje obracuna sa kriminalom i korupcijom PPV i nas obicnih gradjana u mnogome razlikuje. Mi smatramo da kolovodje treba hapsiti, dok On izgleda misli da im treba pomoci i dati jos sansi!

Морава и брда

pre 10 godina

>>> Srbija i Mađarska predložiće kineskim vlastima da zajednički realizuju projekat brze pruge Beograd-Budimpešta, najavio je premijer Dačić. <


СРАМОТА, уместо да форсирамо изградњу домаћих инвестиција, инфраструктуре, ми поново пола дајемо другима, срамота бре!


ПРИОРИТЕТ је изградња БЕОГРАД-Младеновац-Топола(Аранђеловац)-Горњи Милановац-ЧАЧАК са везом за Краљево и Пожегу.
То је правац који је алтернатива БГ-Ваљево-Пожега који је некад пребукиран, који се ремонтује ...

Па ревитализација пруге Краљево- Сталаћ која не ради а попречна је веза кроз централну Србију....


Срамота је колико су политичари улизице европи, хоћете кинеске паре а да градите све ка Европи.


КИНЕСКЕ паре за домаћи развој, бре, нека Маџари конкуришу за њих а ми за себе, бре!

novosadjanka

pre 10 godina

Kako ti mene Ivice nasmeja...pa pre dva dana sam bila u vagonu (češkom naravno)u vozu za Prag...ima merac brzine...kroz Srbiju 30-40 km na sat...od Budimpeste 120-140 km na sat....

decentralizacija

pre 10 godina

Ako je vec tako, zasto onda od ruskog kredita ne radite prugu Valjevo-Loznica, na osnovu koje je (pored pruge Beograd-Bar) i dobijen taj kredit?

ambiciozan

pre 10 godina

a zasto mi ne bismo mogli nesto sami da uradimo... zar je moguce da su nam uvek potrebni Kina, Rusija, UAE...
verujem da u ovoj drzavi ima kvalitetnih, strucnih i obrazovanih ljudi, koji bi mogli zajedno sa strucnim timom iz Madjarske taj projekat dobro da odrade.

Fikus

pre 10 godina

ma da, samo nek bude BG - Budimpesta, ostale relacije neka ostanu na 40 km/h ako uopste i postizu prosecno toliko. Pricajte i sa Zagrebom, i sa Solunom, i sa Sofijom i sa Temisvarom i sa Banja Lukom i sa Podgoricom pa nadjite i tu partnete pa unapredite zeleznice kad su nam putevi ocajni, makar zeleznice nek rade.

Glasac

pre 10 godina

Kada je ovo izjavio eto mene kao glasaca SPS-a.Samo se dvoumim izmedju kanala do Egejskog mora i tu je SNS, fabrike cipova od 4 milijarde

sa strane

pre 10 godina

Sledeci korak je da se uradi brza pruga do Soluna pa da mozemo na more... Budimpesta je OK, ali bi mnogo izdasnija bil ova za Grcku, zato sad ne pregovore s Grcima pa opet kod Kineza...

A.Semjonov

pre 10 godina

Alo PM! Istu pricu brzim prugama i svedskom standardu slusao sam od tvog sefa Milosevica 1989. Preslusaj moj komentar o tim iluzijama na Radio Pancevu.

Winston

pre 10 godina

A sta bi sa ona pitanja, sto je Srbija jedina zemlja sto je potpisala da ima 49 / 51 sa Rusima, a sve ostale zemlje 51 s49 - i sto ce se Juzni Tok voditi kao of sor kompanija ? Dali ce politicari nesto o tome da kazu, nego samo ce da vode svoje, i da govore i odgovore samo ono sto im ide u beneficiju ?

S

pre 10 godina

E, hajde da počnemo sa onim BG-NS, evo ne treba 200, može 100km/č. A zatim BG-VA, ni tu ne treba 200, može 100km/č. I tako BG-KG, BG-NI... Da njih prvo dovedemo u upotrebljivo stanje za 100km/č, a sa Budimpeštom posle možemo i 1000 km/č.

Mashinovodja

pre 10 godina

“Juče na 39. kilometru magistralne pruge Beograd – Zagreb, između Inđije i Stare Pazove počela izgradnja prvih kilometara brzih pruga u Republici. Do kraja 1998. čak 507 kilometara magistrale na potezu Subotica – Beograd, Niš – Dimitrovgrad biće osposobljeno za brzine od preko 200 km na čas. Vrednost radova procenjuje se na oko 2,5 milijarde američkih dolara.” (Politika, 22. 6. 1991. godine)

A.Semjonov

pre 10 godina

Alo PM! Istu pricu brzim prugama i svedskom standardu slusao sam od tvog sefa Milosevica 1989. Preslusaj moj komentar o tim iluzijama na Radio Pancevu.

Viktor

pre 10 godina

Srbija ima BDP od 160.000€ po glavi stanovnika. Srbija ukida fosilna goriva i okreće se isključivo obnovljivim izvorima energije. Srbija prva zemlja u svetu sa 100% automobila na električni pogon. Otvorena elektro pumpa u svakom selu u Srbiji. Srbija više nema ni jedan ar koji nije pokriven sistemom za navodnjavanje. Sbija daje kredite Ruskoj federaciji. Srbija kupila ostrvo Palma u Dubaiju.
Mislim kad već maštamo evo i ja da dam svoj prilog.

KarlMarks

pre 10 godina

Skoro beše kanal do Soluna, jutros pročitah čipove kao Srpsku naftu, a evo već večeras ide brza pruga do Budima i Pešte. Kako bi bilo da malo razvijamo Švajcarski sir i Holandske lale?

novosadjanka

pre 10 godina

Kako ti mene Ivice nasmeja...pa pre dva dana sam bila u vagonu (češkom naravno)u vozu za Prag...ima merac brzine...kroz Srbiju 30-40 km na sat...od Budimpeste 120-140 km na sat....

Glasac

pre 10 godina

Kada je ovo izjavio eto mene kao glasaca SPS-a.Samo se dvoumim izmedju kanala do Egejskog mora i tu je SNS, fabrike cipova od 4 milijarde

Boki Marad

pre 10 godina

a da za početak završimo koridor 10, što nam je prioritet, pre nego što počnemo s lažima za narednu kampanju, jbg ima 3 godine do sledećih izbora...

msm posle ćemo da kopamo kanal do kine, pravimo superbrze pruge i osnujemo svoj svemirski program, al ajd prvo autoput, jer je činjenica da je za Vladu npremostiva prepreka obično drvo na koridoru 11...

trip

pre 10 godina

od Segedina voz ce ici 200km/h a od Beograda do Subotice 20km/h Mislim da su novinari dodali jednu nulu greskom.
Ovo me tako lepo podseca na slobine brze pruge Srbije iz veselih 90tih

zoran

pre 10 godina

Nego ivice, nego..kazi ti njima o brzim vozovima... samo jos da zavrshimo stanicu Prokop, posle 40 godina gradnje,pa da ima voz odakle da krene.

Antonidas

pre 10 godina

I bas kad pomislis da ce kroz par godina nasi vozovi ici unazad ovakva vest i to ni manje ni vise od coveka koji nas farba vec 20 godina,politika je cudo.naravno nista nece biti od ovoga.

Winston

pre 10 godina

A sta bi sa ona pitanja, sto je Srbija jedina zemlja sto je potpisala da ima 49 / 51 sa Rusima, a sve ostale zemlje 51 s49 - i sto ce se Juzni Tok voditi kao of sor kompanija ? Dali ce politicari nesto o tome da kazu, nego samo ce da vode svoje, i da govore i odgovore samo ono sto im ide u beneficiju ?

dzoki

pre 10 godina

U super. Ako naprave bg-bud za 200 na sat odmah uzimam madjarsko drzavljanstvo i idem tamo da radim. Zivim u BGu,radim u Budimpesti i uzivancija.

Dr

pre 10 godina

Koferce, koferce kazi mi ko je najlepsi na svetu? Koferce odgovara: Ti Ivice. Koferce, koferce, kazi mi hocu li biti predsednik Vlade u sledecem mandatu? Koferce odgovara: Hoces Ivice, ali u Zabeli jer cela Vlada ce biti u Zabeli. Kofrece dodaje: Ivice, hoces jednu bananu?

DJANFRANKO

pre 10 godina

Bolje bi bilo da najvecem izvozniku iz Srbije obezbedite kvalitetnu prugu do Bara,i unutrssnju zeleznicu da moze da ide do 100 km/h,nego ta ludorija do Budimpeste

mika

pre 10 godina

Човек је незаустављив. Синоћ ми се жалио Минхаузен да не може да ради од ових из Србије.

Srdjan, Ceska

pre 10 godina

Kol´ko?? 200 kážeš? hahahahaha... koje su ovde dijabole u ludoj zemlji Srbiji!! I to kaže premijer. Ajde da to kaže moj drug Veljko iz ulice, vìc premijer. I niko ništa!! Brate mili, pruge kroz Srbiju jedva da postoje a ovaj priča o 200km izmedju Bgd i Budimpešte...

vk

pre 10 godina

Voz do Tokija, preko Milvokija! Mada bolje su i te imaginarne Kineske investicije u infrastrukturu, nego figurativno gradjenje pruge do Ausvica gde radove izvode vasi koalicioni partneri iz SNS-a.

hajde da i danas nešto izvalim, pardon izjavim...

pre 10 godina

I posle Mrkonjića - Mrka! A nacija u euforiji otvorenih usta upija sve što vođa kaže! Ma ko pita što sreva krče!

milan

pre 10 godina

Jel cemo da ugradjujemo nase naftne cipove a kanalom ce da pice 260 kao hovertkraft ljudi da li neko kapita da nas loze ko mlade majmune, a mi cutimo

nidža

pre 10 godina

Sta bi sa kanalom?
(zoran, 10. novembar 2013 17:27)
Železnica će glumiti "pristupne saobraćajnice" za kanal. Kad već ne prave one prema Mostu na Adi!

EvoOvako

pre 10 godina

Sećam se kada sam pre "sto godina" bio mali da mi je ćale pokazao prugu i rekao "To će biti brze pruge". Bio je u pravu - tek nakon "sto godina", al' nema veze. Nego, meni je nejasno da l' mi nemamo dovoljno pameti i sposobnosti da uradimo te pruge, nego moraju doći stranci? Da l' možemo napraviti jedan poljski WC bez stranaca?

Zole

pre 10 godina

On i Vucic samo pričaju o svetloj budućnosti a ništa o rezultatima njihovog rada. Već su godinu ipo na vlasti, imali su dovoljno vremena da nešto urade čime bi mogli da se pohvale. Koliko je kilometara brze pruge izgrađeno od kad su oni na vlasti ili koliko je kilometara auto puta izgrađeno? Koliko je novih radnih mesta otvoreno? Narod je glasao za njih zlato sto su obećavali bolji život a narod sve losije živi. Krajnje je vreme da nešto konkretno urade ako hoće da ostanu na vlasti. Narodu je dosta praznih obećanja.

Bucko_koji_ne_razmislja

pre 10 godina

Sta bi sa kanalom do Soluna? Jos voda nije ni potekla a mi nove megalomanske projekte....a da prvo poravimo prugu i ceste unutra Srbije pa onda da se kacimo na susede?

sasa jokic

pre 10 godina

Kako mislite g.Dacicu da preispitate rad fonda za (kradju) razvoj, i agencije SIEPA, a znamo da je tu glavnu rec vodio g.Dinkic? Koliko znamo On je na bazi svojih velikih zasluga i autoriteta dobi mesto zamenika PPV g.Vucica za pregovore sa Emiratima!
Mislim da se vidjenje obracuna sa kriminalom i korupcijom PPV i nas obicnih gradjana u mnogome razlikuje. Mi smatramo da kolovodje treba hapsiti, dok On izgleda misli da im treba pomoci i dati jos sansi!

decentralizacija

pre 10 godina

Ako je vec tako, zasto onda od ruskog kredita ne radite prugu Valjevo-Loznica, na osnovu koje je (pored pruge Beograd-Bar) i dobijen taj kredit?

dejan

pre 10 godina

Sada ocekujem napad onih koji primaju plate i dodatke iz Vasingtona,Berlina i Brisela da napdanu Dacica.
(ne volim dacica, 10. novembar 2013 14:28)

... a Vuk Draskovic ima vilu na Zenevskom jezeru. Ovo jeste vest iz 1991. godine ali je brale i tvoj komentar iz te iste godine. Trebalo je samo da obavezno uglavis termin "strani placenik i domaci izdajnik"

Ostatak komentara ti je za PET!

Fikus

pre 10 godina

ma da, samo nek bude BG - Budimpesta, ostale relacije neka ostanu na 40 km/h ako uopste i postizu prosecno toliko. Pricajte i sa Zagrebom, i sa Solunom, i sa Sofijom i sa Temisvarom i sa Banja Lukom i sa Podgoricom pa nadjite i tu partnete pa unapredite zeleznice kad su nam putevi ocajni, makar zeleznice nek rade.

Морава и брда

pre 10 godina

>>> Srbija i Mađarska predložiće kineskim vlastima da zajednički realizuju projekat brze pruge Beograd-Budimpešta, najavio je premijer Dačić. <


СРАМОТА, уместо да форсирамо изградњу домаћих инвестиција, инфраструктуре, ми поново пола дајемо другима, срамота бре!


ПРИОРИТЕТ је изградња БЕОГРАД-Младеновац-Топола(Аранђеловац)-Горњи Милановац-ЧАЧАК са везом за Краљево и Пожегу.
То је правац који је алтернатива БГ-Ваљево-Пожега који је некад пребукиран, који се ремонтује ...

Па ревитализација пруге Краљево- Сталаћ која не ради а попречна је веза кроз централну Србију....


Срамота је колико су политичари улизице европи, хоћете кинеске паре а да градите све ка Европи.


КИНЕСКЕ паре за домаћи развој, бре, нека Маџари конкуришу за њих а ми за себе, бре!

BIP

pre 10 godina

Dacic da svecano otvori prug i da bude prvi putnik.Vi na salteru ni slucajno da mu dajete povratnu kartu.Kamo srece da nasi politicari pocnu da govore uradili smo, napravili smo umesto uradicemo , napravicemo. Sve sami cardaci ni na nebu ni na zemlji.

sa strane

pre 10 godina

Sledeci korak je da se uradi brza pruga do Soluna pa da mozemo na more... Budimpesta je OK, ali bi mnogo izdasnija bil ova za Grcku, zato sad ne pregovore s Grcima pa opet kod Kineza...

ambiciozan

pre 10 godina

a zasto mi ne bismo mogli nesto sami da uradimo... zar je moguce da su nam uvek potrebni Kina, Rusija, UAE...
verujem da u ovoj drzavi ima kvalitetnih, strucnih i obrazovanih ljudi, koji bi mogli zajedno sa strucnim timom iz Madjarske taj projekat dobro da odrade.

Coco Bill

pre 10 godina

Daklem `vako. Od Nisa do Beograda putuje se tri dana. Kad dodje u Beograd, taj koji putuje, preseda u voz za Budimpestu i `ondak pici` 200 na sat ???! E sad, da smo ispunili, dobili ili kako god hocete, bar cetvrtinu od cetvrtininine cetvrtine onog sto izjavise do sada nas obozavani prvi i premijer pa mi bismo `zeznuli` i samu Nemacku, Japan.....dopisite jos koga hocete

nebojsa

pre 10 godina

Gasovod će biti kad na vrbi zasvrbi kao i ova linija od 200 na sat, "u krivinu...:"..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bojan, 10. novembar 2013 17:46)

Mozda bi i bili u pravu kada bi gasovod bio unutrasnja stvar Srbije, ali ovde je u pitanju medjunarodni projekat izuzetnog strateskog znacaja, pa prema tome, ko nas pita...

mille

pre 10 godina

U sklopu tog plana je pretpostavljam ukinut jedan od dosad 2 postojeca polaska za pestu.samo da ociste prugu moglo bi da se postigne tih bednih 70km brzina kojom su se prosecno kretali vozovi pre drugog sv.rata

walker

pre 10 godina

ja ne mogu ni do beograda da dodjem a da mi ne ode viljuska ili amortizer a kamoli neki voz do Madjarske, kakve koristi od toga...bolje da popravimo puteve naše prvo pa lako ćemo za ostalo

VladaJova

pre 10 godina

Beše 91-92 slogan SPS-a "Brze pruge Srbije?" Opet isto zaluđivanje naroda!Evo jutro ustanem, naletim na ovu vest i mislim da li su devedesete ili 2013???

matematicar

pre 10 godina

Do Subotice u proseku 25km/h, a Mađarskom 400 km/h. U proseku 200km/h. Brze pruge Srbije.
(Neko spolja, 10. novembar 2013 14:00)

Predlazem kolegu za ministra ili glavnog projektanta u Vladi Srbije.. Mozda nam napravi i kanal do Crvenog mora.

Za filologe i objasnjenje:
200km do Subotice po 25km/h = 8h
200km od Subotice do Budimpsete pri 400km/h = pola sata
ukupno 8.5h za 400km ili u proseku 47km/h.

Dva puta nista je nista - matematika je jasna.

wlado

pre 10 godina

ljudi, nigde ivica nije naveo datum, kada planira da voz ide tom brzinom, tako da ja mu verujem, da ce moj cukun cukun unuk moci da se vozi tim vozom.

zoran

pre 10 godina

Joj crni Ivice, gde cesh na 200, crni sinko...mi navikli na 20..ima bre sve da povracamo po tapacirungu od silne brzine...ima da nam se mozak zanosi, crni ti...Dodjemo u Budim, a mi ne znamo gde smo, te chekamo brod da s ekanalom prebacimo za Solun..toliko ce se pogubimo...nemoj ako za Boga znas tako brzo...

beogradjanka

pre 10 godina

A odakle nam pare kad smo pred bankrotom? Bolje da se vratimo poljoprivredi dok se ne oporavimo da imamo barem sta da jedemo. pa kad zaradimo na hrani od izvoza onda polako sve ostalo!!! treba zameniti sine a vozovi ce i nasi ici onda duplo brze.... ovo je smesno vise. kao da nasi politicari zive u kosmosu pa ne znajz kako narod zivi i koliko nas je bas briga za brze pruge. Nisam se vozila vozom od 93 i ne nameravam ni da se vozim. a ne znam ni gde... kad nemamo para

Rigodo

pre 10 godina

Lepo...mi ćemo putovati do Budimpešte 200km/h,dok će drugi leteti uveliko...Ovo je tema za Dačićevog praunuka.
Istina je negde tamo...

Budjoni

pre 10 godina

Sa PV se vozamo, sa PPV letimo, Sa MPRP plovimo, sa ME energetski dopingujemo, sa MF se finansiramo, sa MP se produkciramo, sa .... ! Sve sami "Baroni" i "Baronese" fali nam samo Car ili Kralj ! Svaki Kralj ili Car ima svoje dvorske lude a samo Srbija ima "Vizionare" !!!!!!!!
Igralju li deca jos igru "Care,Care, koliko je sati" Kad stize CAR ?

Velika pljačka vlaka

pre 10 godina

1937. godine vlak Zagreb-Beograd vozio je 4,5 sata. 2013. vozi 6,5 sati. U suprotnom pravcu 7 sati. Za to vreme može se i preko bare. Željeznice su propale u celom regionu, i ništa ih ne može spasiti

Redovan putnik na spomenutoj liniji

pre 10 godina

Pa sta ce nam voz koji se vozi 200 na sat, kad se za granicni prelaz ceka sat i po, 45 minuta u Kelebiji, pa 45 u Subotici na samo 30 metara od zeleznicke stanice?? Medjunarodni voz inace putuje sa 90 km/s, tako da problem nije u brzini voza nego u besmislenoj granicnoj proceduri (mogli bi na primer da Madjarski i nasi granicari i carinici zajedno pregledaju putnike, kako se to inace radi na granicnim prelazima malo normalnijih drzava).

Student

pre 10 godina

Koliko dugo cekate ovaj brzi voz do Budimpeste? Ja 27 godina, moj otac 58 godina i moj djed 83 godine... znaci skoro 200 godina. ;)

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

To je pokusao i idol druga Dacica...S.Milosevic je imao istu viziju...BRZE PRUGE SRBIJE al ja kontam da je skracenica SPS nesto drugo S.pore P.ruge S.rbije...sledeci korak je zajam za Srbiju isto po ideji "velikog vodje"...

Bari1991

pre 10 godina

A zašto do Budimpešte? Zašto ne do Niša, Kragujevca? Duguju kao Amerika a gradili bi "brzU prugu" za bg elitu. Pitam se samo da li će ovi ...., ikada povući MAKAR JEDAN dobar potez?!

bbbbb mmmm

pre 10 godina

Iz ovog se može zaključiti da će izbori uskoro jer plušte obećanja, a Dačić se setio Slobe. Pa Sloba je tri puta išao na izbore sa ovom parolom.
Pošto SNS nudi kanal od Dunava do Soluna I SPS je morao dosta da ponudi.
Samo razmišljam mudrosti koju reče jedan novinar nikad ne stavjaj novce u banku koja daje hajviše kamate, niti glasaj za stranku koja najvise obećava.
Stari Vujadin

strina

pre 10 godina

Ne treba mu zameriti, za njega je 20 ili 200 jedno te isto. Vazno je da on do penzije bude na vlasti ili oko vlasti. Licni interes iznad svega.

raka

pre 10 godina

prvo su rekli da ce juzni tok kostati 1,2milijarde,pa 1,7 ,pa sada Dacic kaze sa ponosom 5,0 milijardi.Ko fakturise?Rusi.Ko placa Srbija.Ko dogovara sa nase strane.?Nikolic i Dacic.Pljacka veka gospodo.

Bucko_koji_ne_razmislja

pre 10 godina

Evo napokon sam shvatio velike misli naseg najdrazeg vodje. Ova zeleznica sa 200 na sat pa kanal do Soluna pa razni koridori pa avioprevoznik imace veliku ulogu za sledece generacije. Kad ovo malo ljudi sto je ostalo odluci da ode iz ove bajke od zemlje moze da bira prevoz: brod, avion, auto, voz....Nema opravdanja kao nisam mogao da odem, bila magla pa avioni ne lete, te nema vode u kanalu te ne sluze rucak u vozu...

posmatrač

pre 10 godina

Pronađeni memoari Grigorija Potemkina u kome se kaže:"Najteže mi je što će moja sela postati diletantski projekat kad se početkom 21. veka pojavi veliki srpski vizionar Znasčikale Značibrdo.

SMEDEREVAC

pre 10 godina

Što je njegov "politički mentor i ideolog" DEVEDESETIH započeo,ovaj će završiti, razbiti šampanjac i jezditi prugama 200 na sat!
Ja mislim da je narod spreman za ovakve brzine,s obzirom da se već preko dvadeset godina " ODLIČNO VOZA ,DOK NEUMORNE MAŠINOVOĐE NE ŠTEDE LOKOMOTIVU"!
Kada bi premijer ,svratio ,do mog Smedereva,da se provoza lokalnim vozom-ka njemu dobro poznatom Požarevcu,da spojimo lepo i korisno!
Kada bi tu vožnju propratio i koji novinar,da "snimi" kompoziciju koju čine "sveža lokomotiva" iz 70-tih i jedan ,jedini vagon (od milošte-nama Smederevcima dobro znan kao KAUBOJAC)iz prvih posleratnih dana(mislim na DRUGI SVETSKI RAT-a možda je i ratni plen,oduzet od "okupatora"), pa da zaokružimo ovu priču o brzim prugama Srbije iz 2013/14.GOD.
Normalno,ovu avanturu mogu propratiti,samo oni sa jakim srcem,živcima i stomakom,s obzirom na očekivani "stres i lavinu smeha" koju će im priuštiti ovih 20 i kusur KILOMETARA NEZABORAVNE VOŽNJE SMEDEREVO-POŽAREVAC!

Vladimir

pre 10 godina

Sunce ti poljubim, kakav dajavu. Kao da slusam Slobu. Sledece je formiranje neke super-sega-mega-giga banka, ala Jezda ili Dafina. Zatvara se krug.

Sava Drugi

pre 10 godina

Ivice, francuski AVG je ipak bolja opcija. Nešto teže, ali i oni će dati kredit. Ipak moraće da bude Simensov voz. Zašto, ne mogu da napišem ovde, malo je delikatno.

Aleksandar

pre 10 godina

za (Fikus, 10. novembar 2013 14:26)

Lepo si se potpisao, razmišljaš kao fikus.

Nema veze što je ovo samo šuplje obećanje, bez ikakvog osnova - bitno je da kukaš kako "sve ide u Beograd, a mi jadni".
A možete da zamislite da kod manje očiglednih odvala, kako tek onda kukate na temu "ua Beograd"

Zato nam je i ovako "lepo".

Goran

pre 10 godina

Ovo je izvanredno, povezivanje sa Madjarskom i brza pruga do Budimpeste donece niz koristi. Jednog dana moze biti ostvarena brza pruga Beograd Berlin, i dalje od Beograda do Soluna.

simonida

pre 10 godina

Zamisljam, prvi brzi voz Beograd-Budimpesta kondukteri Dacic & Mrkonjic a Vucic izvirio kroz prozor i otpozdravlja masu koja u ekstazi uzvikuje...promene, promene !! lopovi, lopovi !!

Морава и брда

pre 10 godina

>>> Srbija i Mađarska predložiće kineskim vlastima da zajednički realizuju projekat brze pruge Beograd-Budimpešta, najavio je premijer Dačić. <


СРАМОТА, уместо да форсирамо изградњу домаћих инвестиција, инфраструктуре, ми поново пола дајемо другима, срамота бре!


ПРИОРИТЕТ је изградња БЕОГРАД-Младеновац-Топола(Аранђеловац)-Горњи Милановац-ЧАЧАК са везом за Краљево и Пожегу.
То је правац који је алтернатива БГ-Ваљево-Пожега који је некад пребукиран, који се ремонтује ...

Па ревитализација пруге Краљево- Сталаћ која не ради а попречна је веза кроз централну Србију....


Срамота је колико су политичари улизице европи, хоћете кинеске паре а да градите све ка Европи.


КИНЕСКЕ паре за домаћи развој, бре, нека Маџари конкуришу за њих а ми за себе, бре!

nebojsa

pre 10 godina

Gasovod će biti kad na vrbi zasvrbi kao i ova linija od 200 na sat, "u krivinu...:"..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bojan, 10. novembar 2013 17:46)

Mozda bi i bili u pravu kada bi gasovod bio unutrasnja stvar Srbije, ali ovde je u pitanju medjunarodni projekat izuzetnog strateskog znacaja, pa prema tome, ko nas pita...

sa strane

pre 10 godina

Sledeci korak je da se uradi brza pruga do Soluna pa da mozemo na more... Budimpesta je OK, ali bi mnogo izdasnija bil ova za Grcku, zato sad ne pregovore s Grcima pa opet kod Kineza...

ambiciozan

pre 10 godina

a zasto mi ne bismo mogli nesto sami da uradimo... zar je moguce da su nam uvek potrebni Kina, Rusija, UAE...
verujem da u ovoj drzavi ima kvalitetnih, strucnih i obrazovanih ljudi, koji bi mogli zajedno sa strucnim timom iz Madjarske taj projekat dobro da odrade.

DJANFRANKO

pre 10 godina

Bolje bi bilo da najvecem izvozniku iz Srbije obezbedite kvalitetnu prugu do Bara,i unutrssnju zeleznicu da moze da ide do 100 km/h,nego ta ludorija do Budimpeste

S

pre 10 godina

E, hajde da počnemo sa onim BG-NS, evo ne treba 200, može 100km/č. A zatim BG-VA, ni tu ne treba 200, može 100km/č. I tako BG-KG, BG-NI... Da njih prvo dovedemo u upotrebljivo stanje za 100km/č, a sa Budimpeštom posle možemo i 1000 km/č.

Winston

pre 10 godina

A sta bi sa ona pitanja, sto je Srbija jedina zemlja sto je potpisala da ima 49 / 51 sa Rusima, a sve ostale zemlje 51 s49 - i sto ce se Juzni Tok voditi kao of sor kompanija ? Dali ce politicari nesto o tome da kazu, nego samo ce da vode svoje, i da govore i odgovore samo ono sto im ide u beneficiju ?

A.Semjonov

pre 10 godina

Alo PM! Istu pricu brzim prugama i svedskom standardu slusao sam od tvog sefa Milosevica 1989. Preslusaj moj komentar o tim iluzijama na Radio Pancevu.

Fikus

pre 10 godina

ma da, samo nek bude BG - Budimpesta, ostale relacije neka ostanu na 40 km/h ako uopste i postizu prosecno toliko. Pricajte i sa Zagrebom, i sa Solunom, i sa Sofijom i sa Temisvarom i sa Banja Lukom i sa Podgoricom pa nadjite i tu partnete pa unapredite zeleznice kad su nam putevi ocajni, makar zeleznice nek rade.

EvoOvako

pre 10 godina

Sećam se kada sam pre "sto godina" bio mali da mi je ćale pokazao prugu i rekao "To će biti brze pruge". Bio je u pravu - tek nakon "sto godina", al' nema veze. Nego, meni je nejasno da l' mi nemamo dovoljno pameti i sposobnosti da uradimo te pruge, nego moraju doći stranci? Da l' možemo napraviti jedan poljski WC bez stranaca?

vk

pre 10 godina

Voz do Tokija, preko Milvokija! Mada bolje su i te imaginarne Kineske investicije u infrastrukturu, nego figurativno gradjenje pruge do Ausvica gde radove izvode vasi koalicioni partneri iz SNS-a.

trip

pre 10 godina

od Segedina voz ce ici 200km/h a od Beograda do Subotice 20km/h Mislim da su novinari dodali jednu nulu greskom.
Ovo me tako lepo podseca na slobine brze pruge Srbije iz veselih 90tih

Glasac

pre 10 godina

Kada je ovo izjavio eto mene kao glasaca SPS-a.Samo se dvoumim izmedju kanala do Egejskog mora i tu je SNS, fabrike cipova od 4 milijarde

Dr

pre 10 godina

Koferce, koferce kazi mi ko je najlepsi na svetu? Koferce odgovara: Ti Ivice. Koferce, koferce, kazi mi hocu li biti predsednik Vlade u sledecem mandatu? Koferce odgovara: Hoces Ivice, ali u Zabeli jer cela Vlada ce biti u Zabeli. Kofrece dodaje: Ivice, hoces jednu bananu?

Viktor

pre 10 godina

Srbija ima BDP od 160.000€ po glavi stanovnika. Srbija ukida fosilna goriva i okreće se isključivo obnovljivim izvorima energije. Srbija prva zemlja u svetu sa 100% automobila na električni pogon. Otvorena elektro pumpa u svakom selu u Srbiji. Srbija više nema ni jedan ar koji nije pokriven sistemom za navodnjavanje. Sbija daje kredite Ruskoj federaciji. Srbija kupila ostrvo Palma u Dubaiju.
Mislim kad već maštamo evo i ja da dam svoj prilog.

decentralizacija

pre 10 godina

Ako je vec tako, zasto onda od ruskog kredita ne radite prugu Valjevo-Loznica, na osnovu koje je (pored pruge Beograd-Bar) i dobijen taj kredit?

dzoki

pre 10 godina

U super. Ako naprave bg-bud za 200 na sat odmah uzimam madjarsko drzavljanstvo i idem tamo da radim. Zivim u BGu,radim u Budimpesti i uzivancija.

milan

pre 10 godina

Jel cemo da ugradjujemo nase naftne cipove a kanalom ce da pice 260 kao hovertkraft ljudi da li neko kapita da nas loze ko mlade majmune, a mi cutimo

Srdjan, Ceska

pre 10 godina

Kol´ko?? 200 kážeš? hahahahaha... koje su ovde dijabole u ludoj zemlji Srbiji!! I to kaže premijer. Ajde da to kaže moj drug Veljko iz ulice, vìc premijer. I niko ništa!! Brate mili, pruge kroz Srbiju jedva da postoje a ovaj priča o 200km izmedju Bgd i Budimpešte...

Bucko_koji_ne_razmislja

pre 10 godina

Sta bi sa kanalom do Soluna? Jos voda nije ni potekla a mi nove megalomanske projekte....a da prvo poravimo prugu i ceste unutra Srbije pa onda da se kacimo na susede?

hajde da i danas nešto izvalim, pardon izjavim...

pre 10 godina

I posle Mrkonjića - Mrka! A nacija u euforiji otvorenih usta upija sve što vođa kaže! Ma ko pita što sreva krče!

walker

pre 10 godina

ja ne mogu ni do beograda da dodjem a da mi ne ode viljuska ili amortizer a kamoli neki voz do Madjarske, kakve koristi od toga...bolje da popravimo puteve naše prvo pa lako ćemo za ostalo

beogradjanka

pre 10 godina

A odakle nam pare kad smo pred bankrotom? Bolje da se vratimo poljoprivredi dok se ne oporavimo da imamo barem sta da jedemo. pa kad zaradimo na hrani od izvoza onda polako sve ostalo!!! treba zameniti sine a vozovi ce i nasi ici onda duplo brze.... ovo je smesno vise. kao da nasi politicari zive u kosmosu pa ne znajz kako narod zivi i koliko nas je bas briga za brze pruge. Nisam se vozila vozom od 93 i ne nameravam ni da se vozim. a ne znam ni gde... kad nemamo para

novosadjanka

pre 10 godina

Kako ti mene Ivice nasmeja...pa pre dva dana sam bila u vagonu (češkom naravno)u vozu za Prag...ima merac brzine...kroz Srbiju 30-40 km na sat...od Budimpeste 120-140 km na sat....

Boki Marad

pre 10 godina

a da za početak završimo koridor 10, što nam je prioritet, pre nego što počnemo s lažima za narednu kampanju, jbg ima 3 godine do sledećih izbora...

msm posle ćemo da kopamo kanal do kine, pravimo superbrze pruge i osnujemo svoj svemirski program, al ajd prvo autoput, jer je činjenica da je za Vladu npremostiva prepreka obično drvo na koridoru 11...

dejan

pre 10 godina

Sada ocekujem napad onih koji primaju plate i dodatke iz Vasingtona,Berlina i Brisela da napdanu Dacica.
(ne volim dacica, 10. novembar 2013 14:28)

... a Vuk Draskovic ima vilu na Zenevskom jezeru. Ovo jeste vest iz 1991. godine ali je brale i tvoj komentar iz te iste godine. Trebalo je samo da obavezno uglavis termin "strani placenik i domaci izdajnik"

Ostatak komentara ti je za PET!

mika

pre 10 godina

Човек је незаустављив. Синоћ ми се жалио Минхаузен да не може да ради од ових из Србије.

Bari1991

pre 10 godina

A zašto do Budimpešte? Zašto ne do Niša, Kragujevca? Duguju kao Amerika a gradili bi "brzU prugu" za bg elitu. Pitam se samo da li će ovi ...., ikada povući MAKAR JEDAN dobar potez?!

sasa jokic

pre 10 godina

Kako mislite g.Dacicu da preispitate rad fonda za (kradju) razvoj, i agencije SIEPA, a znamo da je tu glavnu rec vodio g.Dinkic? Koliko znamo On je na bazi svojih velikih zasluga i autoriteta dobi mesto zamenika PPV g.Vucica za pregovore sa Emiratima!
Mislim da se vidjenje obracuna sa kriminalom i korupcijom PPV i nas obicnih gradjana u mnogome razlikuje. Mi smatramo da kolovodje treba hapsiti, dok On izgleda misli da im treba pomoci i dati jos sansi!

Antonidas

pre 10 godina

I bas kad pomislis da ce kroz par godina nasi vozovi ici unazad ovakva vest i to ni manje ni vise od coveka koji nas farba vec 20 godina,politika je cudo.naravno nista nece biti od ovoga.

nidža

pre 10 godina

Sta bi sa kanalom?
(zoran, 10. novembar 2013 17:27)
Železnica će glumiti "pristupne saobraćajnice" za kanal. Kad već ne prave one prema Mostu na Adi!

zoran

pre 10 godina

Nego ivice, nego..kazi ti njima o brzim vozovima... samo jos da zavrshimo stanicu Prokop, posle 40 godina gradnje,pa da ima voz odakle da krene.

KarlMarks

pre 10 godina

Skoro beše kanal do Soluna, jutros pročitah čipove kao Srpsku naftu, a evo već večeras ide brza pruga do Budima i Pešte. Kako bi bilo da malo razvijamo Švajcarski sir i Holandske lale?

Mashinovodja

pre 10 godina

“Juče na 39. kilometru magistralne pruge Beograd – Zagreb, između Inđije i Stare Pazove počela izgradnja prvih kilometara brzih pruga u Republici. Do kraja 1998. čak 507 kilometara magistrale na potezu Subotica – Beograd, Niš – Dimitrovgrad biće osposobljeno za brzine od preko 200 km na čas. Vrednost radova procenjuje se na oko 2,5 milijarde američkih dolara.” (Politika, 22. 6. 1991. godine)

Rigodo

pre 10 godina

Lepo...mi ćemo putovati do Budimpešte 200km/h,dok će drugi leteti uveliko...Ovo je tema za Dačićevog praunuka.
Istina je negde tamo...

wlado

pre 10 godina

ljudi, nigde ivica nije naveo datum, kada planira da voz ide tom brzinom, tako da ja mu verujem, da ce moj cukun cukun unuk moci da se vozi tim vozom.

VladaJova

pre 10 godina

Beše 91-92 slogan SPS-a "Brze pruge Srbije?" Opet isto zaluđivanje naroda!Evo jutro ustanem, naletim na ovu vest i mislim da li su devedesete ili 2013???

matematicar

pre 10 godina

Do Subotice u proseku 25km/h, a Mađarskom 400 km/h. U proseku 200km/h. Brze pruge Srbije.
(Neko spolja, 10. novembar 2013 14:00)

Predlazem kolegu za ministra ili glavnog projektanta u Vladi Srbije.. Mozda nam napravi i kanal do Crvenog mora.

Za filologe i objasnjenje:
200km do Subotice po 25km/h = 8h
200km od Subotice do Budimpsete pri 400km/h = pola sata
ukupno 8.5h za 400km ili u proseku 47km/h.

Dva puta nista je nista - matematika je jasna.

mille

pre 10 godina

U sklopu tog plana je pretpostavljam ukinut jedan od dosad 2 postojeca polaska za pestu.samo da ociste prugu moglo bi da se postigne tih bednih 70km brzina kojom su se prosecno kretali vozovi pre drugog sv.rata

Coco Bill

pre 10 godina

Daklem `vako. Od Nisa do Beograda putuje se tri dana. Kad dodje u Beograd, taj koji putuje, preseda u voz za Budimpestu i `ondak pici` 200 na sat ???! E sad, da smo ispunili, dobili ili kako god hocete, bar cetvrtinu od cetvrtininine cetvrtine onog sto izjavise do sada nas obozavani prvi i premijer pa mi bismo `zeznuli` i samu Nemacku, Japan.....dopisite jos koga hocete

BIP

pre 10 godina

Dacic da svecano otvori prug i da bude prvi putnik.Vi na salteru ni slucajno da mu dajete povratnu kartu.Kamo srece da nasi politicari pocnu da govore uradili smo, napravili smo umesto uradicemo , napravicemo. Sve sami cardaci ni na nebu ni na zemlji.

Zole

pre 10 godina

On i Vucic samo pričaju o svetloj budućnosti a ništa o rezultatima njihovog rada. Već su godinu ipo na vlasti, imali su dovoljno vremena da nešto urade čime bi mogli da se pohvale. Koliko je kilometara brze pruge izgrađeno od kad su oni na vlasti ili koliko je kilometara auto puta izgrađeno? Koliko je novih radnih mesta otvoreno? Narod je glasao za njih zlato sto su obećavali bolji život a narod sve losije živi. Krajnje je vreme da nešto konkretno urade ako hoće da ostanu na vlasti. Narodu je dosta praznih obećanja.

zoran

pre 10 godina

Joj crni Ivice, gde cesh na 200, crni sinko...mi navikli na 20..ima bre sve da povracamo po tapacirungu od silne brzine...ima da nam se mozak zanosi, crni ti...Dodjemo u Budim, a mi ne znamo gde smo, te chekamo brod da s ekanalom prebacimo za Solun..toliko ce se pogubimo...nemoj ako za Boga znas tako brzo...

raka

pre 10 godina

prvo su rekli da ce juzni tok kostati 1,2milijarde,pa 1,7 ,pa sada Dacic kaze sa ponosom 5,0 milijardi.Ko fakturise?Rusi.Ko placa Srbija.Ko dogovara sa nase strane.?Nikolic i Dacic.Pljacka veka gospodo.

Bucko_koji_ne_razmislja

pre 10 godina

Evo napokon sam shvatio velike misli naseg najdrazeg vodje. Ova zeleznica sa 200 na sat pa kanal do Soluna pa razni koridori pa avioprevoznik imace veliku ulogu za sledece generacije. Kad ovo malo ljudi sto je ostalo odluci da ode iz ove bajke od zemlje moze da bira prevoz: brod, avion, auto, voz....Nema opravdanja kao nisam mogao da odem, bila magla pa avioni ne lete, te nema vode u kanalu te ne sluze rucak u vozu...

Aleksandar

pre 10 godina

za (Fikus, 10. novembar 2013 14:26)

Lepo si se potpisao, razmišljaš kao fikus.

Nema veze što je ovo samo šuplje obećanje, bez ikakvog osnova - bitno je da kukaš kako "sve ide u Beograd, a mi jadni".
A možete da zamislite da kod manje očiglednih odvala, kako tek onda kukate na temu "ua Beograd"

Zato nam je i ovako "lepo".

Redovan putnik na spomenutoj liniji

pre 10 godina

Pa sta ce nam voz koji se vozi 200 na sat, kad se za granicni prelaz ceka sat i po, 45 minuta u Kelebiji, pa 45 u Subotici na samo 30 metara od zeleznicke stanice?? Medjunarodni voz inace putuje sa 90 km/s, tako da problem nije u brzini voza nego u besmislenoj granicnoj proceduri (mogli bi na primer da Madjarski i nasi granicari i carinici zajedno pregledaju putnike, kako se to inace radi na granicnim prelazima malo normalnijih drzava).

SMEDEREVAC

pre 10 godina

Što je njegov "politički mentor i ideolog" DEVEDESETIH započeo,ovaj će završiti, razbiti šampanjac i jezditi prugama 200 na sat!
Ja mislim da je narod spreman za ovakve brzine,s obzirom da se već preko dvadeset godina " ODLIČNO VOZA ,DOK NEUMORNE MAŠINOVOĐE NE ŠTEDE LOKOMOTIVU"!
Kada bi premijer ,svratio ,do mog Smedereva,da se provoza lokalnim vozom-ka njemu dobro poznatom Požarevcu,da spojimo lepo i korisno!
Kada bi tu vožnju propratio i koji novinar,da "snimi" kompoziciju koju čine "sveža lokomotiva" iz 70-tih i jedan ,jedini vagon (od milošte-nama Smederevcima dobro znan kao KAUBOJAC)iz prvih posleratnih dana(mislim na DRUGI SVETSKI RAT-a možda je i ratni plen,oduzet od "okupatora"), pa da zaokružimo ovu priču o brzim prugama Srbije iz 2013/14.GOD.
Normalno,ovu avanturu mogu propratiti,samo oni sa jakim srcem,živcima i stomakom,s obzirom na očekivani "stres i lavinu smeha" koju će im priuštiti ovih 20 i kusur KILOMETARA NEZABORAVNE VOŽNJE SMEDEREVO-POŽAREVAC!

Vladimir

pre 10 godina

Sunce ti poljubim, kakav dajavu. Kao da slusam Slobu. Sledece je formiranje neke super-sega-mega-giga banka, ala Jezda ili Dafina. Zatvara se krug.

posmatrač

pre 10 godina

Pronađeni memoari Grigorija Potemkina u kome se kaže:"Najteže mi je što će moja sela postati diletantski projekat kad se početkom 21. veka pojavi veliki srpski vizionar Znasčikale Značibrdo.

strina

pre 10 godina

Ne treba mu zameriti, za njega je 20 ili 200 jedno te isto. Vazno je da on do penzije bude na vlasti ili oko vlasti. Licni interes iznad svega.

Sava Drugi

pre 10 godina

Ivice, francuski AVG je ipak bolja opcija. Nešto teže, ali i oni će dati kredit. Ipak moraće da bude Simensov voz. Zašto, ne mogu da napišem ovde, malo je delikatno.

Budjoni

pre 10 godina

Sa PV se vozamo, sa PPV letimo, Sa MPRP plovimo, sa ME energetski dopingujemo, sa MF se finansiramo, sa MP se produkciramo, sa .... ! Sve sami "Baroni" i "Baronese" fali nam samo Car ili Kralj ! Svaki Kralj ili Car ima svoje dvorske lude a samo Srbija ima "Vizionare" !!!!!!!!
Igralju li deca jos igru "Care,Care, koliko je sati" Kad stize CAR ?

Velika pljačka vlaka

pre 10 godina

1937. godine vlak Zagreb-Beograd vozio je 4,5 sata. 2013. vozi 6,5 sati. U suprotnom pravcu 7 sati. Za to vreme može se i preko bare. Željeznice su propale u celom regionu, i ništa ih ne može spasiti

bbbbb mmmm

pre 10 godina

Iz ovog se može zaključiti da će izbori uskoro jer plušte obećanja, a Dačić se setio Slobe. Pa Sloba je tri puta išao na izbore sa ovom parolom.
Pošto SNS nudi kanal od Dunava do Soluna I SPS je morao dosta da ponudi.
Samo razmišljam mudrosti koju reče jedan novinar nikad ne stavjaj novce u banku koja daje hajviše kamate, niti glasaj za stranku koja najvise obećava.
Stari Vujadin

Student

pre 10 godina

Koliko dugo cekate ovaj brzi voz do Budimpeste? Ja 27 godina, moj otac 58 godina i moj djed 83 godine... znaci skoro 200 godina. ;)

simonida

pre 10 godina

Zamisljam, prvi brzi voz Beograd-Budimpesta kondukteri Dacic & Mrkonjic a Vucic izvirio kroz prozor i otpozdravlja masu koja u ekstazi uzvikuje...promene, promene !! lopovi, lopovi !!

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

To je pokusao i idol druga Dacica...S.Milosevic je imao istu viziju...BRZE PRUGE SRBIJE al ja kontam da je skracenica SPS nesto drugo S.pore P.ruge S.rbije...sledeci korak je zajam za Srbiju isto po ideji "velikog vodje"...

Goran

pre 10 godina

Ovo je izvanredno, povezivanje sa Madjarskom i brza pruga do Budimpeste donece niz koristi. Jednog dana moze biti ostvarena brza pruga Beograd Berlin, i dalje od Beograda do Soluna.