Petak, 25.10.2013.

15:34

Lidl kupio plac od Delte

Nemački trgovinski lanac "Lidl" otvoriće supermarket u Beogradu na zemljištu koje je kupio od kompanije "Delta", piše danas "Politika".

Izvor: Tanjug

Lidl kupio plac od Delte IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Srbin

pre 10 godina

@Baja. Švabo gastosu. Po tvojo računici ubijate se od poluspremljenje hrane svi za 30 evra, plaćate stan 550, neka su vam troškovi još toliko, a nisu. Celoj tvojo porodici ostane ženina plata da se gađate sa njom !! Kad ti je tako loše, vrati se srbine ovamo, pa da te vidim ovde kako računaš ?!?

realan

pre 10 godina

1. ko nama garantuje da ce Lidl imati nize cene i da ce svi pohrliti tamo? 2. odakle pravo Delti da prodaje ono sto nije njeno ( ajd sad bi bip ministri ciste savesti) 3. batalite vise ovaj spisak gradova gde su vec kupili plac koji nije tacan...ne zvone na sva zvona gde su sta uradili a novinari samo prepisuju

Ana

pre 10 godina

Da li je taj plac zapravo lokalitet Topovske supe? Mesto gde je bio jedan od prvih nacistickih logora u Srbiji? Mislite li da je pametno pustiti Nemce da opet tu (g)rade sta hoce?

BG

pre 10 godina

Ti si Jelena totalno pogrešno razumela šta je covek hteo da kaze...nego dobro je što ce konkurencija biti jača mada ne treba ocekivati cudo u vezi cena

alideda vicenza ovest

pre 10 godina

svi srbi, marokanci, vlasi i romi u italiji kupuju u Lidlu. cene su za neke stvari duplo nize nego u ludackoj srbiji. e sad videcemo koliko ce ovde da kostaju.moguce kad vide kako nas maxi, vero, idea i drugi deru, da i oni budu skuplji nego tamo.

ime

pre 10 godina

svaki dan idem u lidl,bas juce kupih nekakav mixer za 25 evra. ono mixer komplet sa posudom i svasta nesto,ok. kontam jes Boga mi jeftino,a onda kontam , sta to vredi mojima dole u srbiji kad jadni samo 200 evra mesecno primaju,.. o5 je to za njih skupo. ovako,cene jesu iste kao i srbiji + - koji cent,a sta narod i kako da kupuje kada nema novaca..

Ana

pre 10 godina

Wallmarta, osim u UK, nema nigde u Evropi, a ne samo u"Srbistanu". Mora da postoji razlog za to, sva sreca sto je tako. Lidl nema veze s Wallmartom.

mail

pre 10 godina

Misko odustao da zida u Ljubljani, tamo mu uzeli i kaparu, nece da zida sada ni u V.Ilica, izgleda da se imperija rusi bez politicke podrske ???? Mada mi je malo sumnjivo, da cim je Misko digao glas protiv Beka, odmah i SPS osuo paljbu po njemu. Cudna je ta sinhronizacija.

Jelena

pre 10 godina

Aleksa, tekst (i moj komentar) nisu za onoga ko se bavi cokoladom, nego za onoga ko je zainteresovan za nize maloprodajne cene u Srbiji. To sto ja kupujem i za sta kupujem belu cokoladu je moj problem (btw, artikal koji se prodaje u svim postojecim lancima supermarketa i radnji na svetu, kao i u radnjama zdrave hrane u Beogradu)i nije predmet teksta (a tebe je bas to zaintrigiralo), predmet je verovatanskori dolazak trgovackog lanca koji ima pristojnu robu i prihvatljive cene i ja sa, jednostavno, navela jednu cenu. Crna cokolada (ako ti vise odgovara) kosta 49 c.

Fremdarbeiter

pre 10 godina

U Nemackoj zivim preko 45 god. i svi tamosnji diskonteri su mi dobro poznati. Zeleo bih da kazem da Lidl nije socijalna ustanova i smisao svoje egzistencije ne vidi u tome da usrecuje ljude, nego je to tvrdi kapitalisticki lanac koji nema nameru da deli milodare po svetu. Roba je ko svaka druga, svako ima svoj ukus i bira sta mu se dopada i sta mu cenom odgovara. Otvaranjem desetak prodavnica u Srbiji ocito nece biti neke konkurencije pa ni samim tim ni rata cenama u kojem bi kratko ili srednje -rocno mogli profitirati konzumenti. Mislim da se ovde radi, o pre svega sondiranju trzista i simbolicnom podizanju zastave na jarbol. Kako ce jednog dana novootvoreni Lidl kalkulisati cene ostaje da se vidi. U svakom slucaju nece biti one nemilosrdne i bespostedne borbe za trziste i kupca kao u Nemackoj gde moraju da se dokazuju na trzistu protiv malo vecih igraca jer u Srbiji jednostavno nemaju u svom segmentu i trgovackom konceptu nikakvu spomena vrednu konkurenciju. Lidl je inace prodavnica podredjena svojoj svrhi i nameni, a ljubitelji raskosa i glamura ce morati na nekom drugom mestu da traze egzaltaciju pri kupovini 100 grama parizera.

Anastasia

pre 10 godina

U ulici Vojislava Ilića se nalaze "Vero" i "Interex" na rastojanju od samo jedne trolejbuske stanice, a evo sad će se tu u toj ulici uskoro ovim trgovinskim lancima kao distributer pridružiti i "Lidl" - pa lepo, da se ne šeta s kraja na kraj grada, nego kad kreneš u snabdevanje sve jedno uz drugo, što nema kod ovih ima kod onih, po ovoj ili po onoj ceni, dobro je kad može da se bira!

lale

pre 10 godina

Deleze je kupio maxi a cene su ostale iste!!! Sumnjam da ce cene u lidlu biti iste kao u Nemackoj odnosno bice slicne cenama ideje i maksija

SUMP

pre 10 godina

U inostranstvu kupujem u Lidl-u, ali jako pazljivo. Cene sireva i salama su su daleko ispod cena kod nas, ali cesto se desava da je roba pred istekom roka trajanja. Osim toga, u Nemackoj su vise puta kaznjavani zbog kvaliteta robe na rafovima. Moj prijatelj kaze da pola Evrope tamo drzi svoje smece. Moj zakljucak je da treba tamo lupovati, ali veoma pazljivo birati.

istina

pre 10 godina

Apropo price kako Lidl ovo kako Lidl ono...

Evo primera iz jula meseca.
Naime, bio sam na Lefkadi na moru i pazarili smo celo vreme samo u Lidlu jer je za ostale radnje na ostrvu bio za 30% jeftiniji.
Ali da ne uporedjujem sa tim radnjama uporedicu sa radnjama slicnog formata u Srbiji.
200g vakumirane, secene sunke 0,75e
Po danasnjem kursu to je 85.5 RSD-a
Znaci 1Kg je 427,5 RSD-a

Kvalitet milion puta bolji, barem za mene, u odnosu na bilo koju nasu sunku. Odnos cena necu da uporedjujem jer je besmisleno...
To je jedan od primera koji mi je ostao upecatljiv, a bilo ih je milion...

Zato Lidl Welcome!

Peter

pre 10 godina

neverovatni ste,zaista. Kao neki svetsku putnici,samo ne znate da cim kompanije dodje ovde i upozna stepen korupcije i koje su sve opcije za manevrisanje i dogovorno privredjivanje, necete videti nista od tih cena.Srbija do Tokija.

Baja

pre 10 godina

EvoJUTROS dodjoh iz Lidl-a i pojedoh mesni narezak od 300 grama za 1,49 eura oko 160 dinara (bolji nego sto je bio Gavrilovicev), pojeo sam i 2 veknice (broothen) za 26 centi, popio sam i jedan kefir za 45 centi. Sve ukupno oko 300 din. Dovoljno do 16 casova, do tada radim. U 17 casova idem kuci da jedem spagete sa mlevenim mesom i pijem koka-kolu. Pola kile mesa mesanog mlevenog, spagete italijanske, paradajz-sos, parmezan italijanski za nas cetvoro da se ubijemo od klope 4 eura. Za nas cetvoro ako bi svaki dan jeli tri puta dnevno (nekad jednostavno ne stignemo) treba od 15 do 25 eura. Znaci neka bude 30 eura. Ja Imam platu 2000 a supruga 1500 eura. Stan placamo 550 od 70 kvadrata. Da nam ovde u Svabskoj nema Aldija, Lidla, Kauflanda i Metroa, Boga mi, bilo bi tesko.

bane

pre 10 godina

Lidl neće oboriti cene. Njihove robne marke, npr. sokovi, jesu jeftiniji od popularnih brendova u Grckoj, Spaniji, ali ne i od sokova iz Srbije. Domaci artikli ce i dalje biti jeftiniji od njihovih

karlo

pre 10 godina

ko je ikada usao u Lidl zna kakvo je to dno dna.
zasto ne dodje carefour ili neko slican,pravi?
(nesa, 25. oktobar 2013 17:18)

U Hrvatskoj često idem u Lidl. Imaju sasvim solidnu robu, te priče da su dno dno širi njihova konkurencija koja je često gora od njih.

bolebre

pre 10 godina

Ja letos u grckom Lidlu kupovah virsle 1 EUR/kg (minijaturne u pakovanjima od po 200 grama), lux pakovanja kackavalja, 5-6 EUR i jos mnogo toga... Sve je to u turistickom mestu bar 2 do 3 puta povoljnije nego ovde u Srbiji. Drago mi je sto ce LIDL da dodje !

1947vera

pre 10 godina

Konacno da dodje lidl u Srbiju to je moja omiljena prodavnica .veliki izbor i cene povoljne da moze da se ustedi jeftini je je nego tempo ,dis,roda sto vise takvih marketa a i aldi da jos dodje u srbiju

Ana K.

pre 10 godina

Lidl je odlican, svega ima i cene su pristupacne. Kupovala sam u njihovim prodavnica u Berlinu, Madridu, San Sebastianu itd. i secam se da su cene proizvoda bile znatno nize od cena u nasem Tempu ili Metrou.

Banda crvena

pre 10 godina

Otkud Miškoviću to zemljište? Sve gradsko građevinsko zemljište je državno i ne vraća se čak ni ljudima kojima je oduzeto '45 (osim okućnica od par ari). Ako je zaista prodao treba ga i po tom osnovu držati u zatvoru i oduzeti mu svu imovinu i građanska prava.

Zoran

pre 10 godina

Za (Mirko, 25. oktobar 2013 16:44)

zašto bi neko prodavao jeftinije i time smanjivao svoju zaradu, ako ne mora?
(Nerviranje, srbima radovanje, 25. oktobar 2013 17:33)

Pa zbog konkurencije?

kihot

pre 10 godina

Delta je definitivno najozbiljnija kompanija na ovim prostorima. Ugovori sa Nike, BMW, Niveom,... Partenrstva sa Generalijem, Bancom Intesom, sa Interkontinentalom, dovode Carrefour, vidim sada i Lidl. Nije nimalo cudo sto ovako ozbiljne kompanije vide ozbiljnost u Delti, kao sto nimalo cudno nije to sto firma odlicno radi i pored onoga sto se desavalo i desava sa vlasnikom kompanije.

To sto oni prepoznaju a u Srbiji se ne prepoznaje ne treba da cudi. Mi smo uvek kontra normalnog i razvijenog sveta. Zato smo tu gde jesmo i zato kompanija kao Delta toliko stci u Srbiji.

aleksa

pre 10 godina

(Jelena, 25. oktobar 2013 17:50)
Uh, Jelena, nemam nista protiv sto ti se Lidl svidja, naprotiv, drago mi je. Ali mislim da ti je primer jako los, svako ko se i malo bavi cokoladom zna sta je bela cokolada. Mislim da je i na B92 ne tako davno bio clanak o tom.

Obećanje ludom radovanje..

pre 10 godina

Ne živite u iluziji da će dolaskom Lidla cijene dratično pasti, to se sigurno neće dogoditi, oni su ovdje da pokupe profit tako da će se cijenama samo prilagoditi tržištu. Mi u Hrvatskoj to jako dobro znamo na svojoj koži, Lidl je ovdje već 8 godina, došao je prije nego u Sloveniju, samo jedan jeftini trik kojim su se poslužili prije ulaska Hrvatske u EU je taj da su krajem 2012g cijene apsolutno svega podigli 10% do 20%. Nakon toga su ušli u smješnu kampanju snjižavanja cijena povodom ulaska u EU, tako da danas, sa nižim cijenama iz EU gdje nema carina i trošarina, plaćamo više nego prije godinu dana.

Kupac Ovca

pre 10 godina

Nadam se da ce dolazak Lidla napokon oboriti cene hrane u Srbiji,koje su formirali razni lobiji.
(Mirko, 25. oktobar 2013 16:44)

Strategija SVIH velikih trgovačkih lanaca je sledeća: damping cenama uništiti konkurenciju, a onda kada su jedini ili najmoćniji igrač na tržištu cene lete u oblake, o kvalitetu robe nema smisla ni govoriti.

princ

pre 10 godina

@car
To sto radis u lidlu tj.ako radis ne znaci da imas vise informacija od bilo koga drugog.Nije lidl zanatska radionica,glavni menadzment ne znas ni kako izgleda a ne jos njihove planove.

Aleks

pre 10 godina

Ne moze Lidl niti hoce da rusi cene kad konacno dodje na srpsko trziste. Bas kao ni Metro sto nista nije uradio. Ostaju nam samo marketi na Kelebiji. Od nedavno vidim masu NS i BG tablica. Toga nije bilo bas previse ranije. Vidim da grade jos jedan novi. Nisu bas neki ugodjaj ali je jeftino.

Jelena

pre 10 godina

"Ko je ikada usao u Lidl zna kakvo je to dno dna.
zasto ne dodje carefour ili neko slican,pravi?"
(nesa, 25. oktobar 2013 17:18)

Predlazem da se, samo za tebe, otvore filijale Harrods food halla, nadam se da ce te, bar delimicno, njihov kvalitet zadovoljiti.
Za raju i obican svet, kakvih ipak ima u Srbiji, i pored toga sto je vecina dobrostojeca i rafinirana kao Nesa, Lidl je odlican i, iako ne zivim u Srbiji, jedva cekam da ga otvore.Pre neki dan sam vodila mamu u Lidl i odusevila se, nakupovala bele cokolade (sa ISO sertifikatom) za 59c 100g i jos stosta.

Jedva cekam.

pre 10 godina

Lidl je vec kupujo placeve u 10-tak gradova, a do kraja godine ce biti verovatno tih 15 koliko mu treba za pocetak izgradnje objekata. Znaci polovinom sledece godine mozemo ocekivati otvaranje diskonta na 15 lokacija u srbiji.

karlo

pre 10 godina

ko je ikada usao u Lidl zna kakvo je to dno dna.
zasto ne dodje carefour ili neko slican,pravi?
(nesa, 25. oktobar 2013 17:18)

U Hrvatskoj često idem u Lidl. Imaju sasvim solidnu robu, te priče da su dno dno širi njihova konkurencija koja je često gora od njih.

bolebre

pre 10 godina

Ja letos u grckom Lidlu kupovah virsle 1 EUR/kg (minijaturne u pakovanjima od po 200 grama), lux pakovanja kackavalja, 5-6 EUR i jos mnogo toga... Sve je to u turistickom mestu bar 2 do 3 puta povoljnije nego ovde u Srbiji. Drago mi je sto ce LIDL da dodje !

princ

pre 10 godina

@car
To sto radis u lidlu tj.ako radis ne znaci da imas vise informacija od bilo koga drugog.Nije lidl zanatska radionica,glavni menadzment ne znas ni kako izgleda a ne jos njihove planove.

Jelena

pre 10 godina

"Ko je ikada usao u Lidl zna kakvo je to dno dna.
zasto ne dodje carefour ili neko slican,pravi?"
(nesa, 25. oktobar 2013 17:18)

Predlazem da se, samo za tebe, otvore filijale Harrods food halla, nadam se da ce te, bar delimicno, njihov kvalitet zadovoljiti.
Za raju i obican svet, kakvih ipak ima u Srbiji, i pored toga sto je vecina dobrostojeca i rafinirana kao Nesa, Lidl je odlican i, iako ne zivim u Srbiji, jedva cekam da ga otvore.Pre neki dan sam vodila mamu u Lidl i odusevila se, nakupovala bele cokolade (sa ISO sertifikatom) za 59c 100g i jos stosta.

Jedva cekam.

pre 10 godina

Lidl je vec kupujo placeve u 10-tak gradova, a do kraja godine ce biti verovatno tih 15 koliko mu treba za pocetak izgradnje objekata. Znaci polovinom sledece godine mozemo ocekivati otvaranje diskonta na 15 lokacija u srbiji.

Obećanje ludom radovanje..

pre 10 godina

Ne živite u iluziji da će dolaskom Lidla cijene dratično pasti, to se sigurno neće dogoditi, oni su ovdje da pokupe profit tako da će se cijenama samo prilagoditi tržištu. Mi u Hrvatskoj to jako dobro znamo na svojoj koži, Lidl je ovdje već 8 godina, došao je prije nego u Sloveniju, samo jedan jeftini trik kojim su se poslužili prije ulaska Hrvatske u EU je taj da su krajem 2012g cijene apsolutno svega podigli 10% do 20%. Nakon toga su ušli u smješnu kampanju snjižavanja cijena povodom ulaska u EU, tako da danas, sa nižim cijenama iz EU gdje nema carina i trošarina, plaćamo više nego prije godinu dana.

Fremdarbeiter

pre 10 godina

U Nemackoj zivim preko 45 god. i svi tamosnji diskonteri su mi dobro poznati. Zeleo bih da kazem da Lidl nije socijalna ustanova i smisao svoje egzistencije ne vidi u tome da usrecuje ljude, nego je to tvrdi kapitalisticki lanac koji nema nameru da deli milodare po svetu. Roba je ko svaka druga, svako ima svoj ukus i bira sta mu se dopada i sta mu cenom odgovara. Otvaranjem desetak prodavnica u Srbiji ocito nece biti neke konkurencije pa ni samim tim ni rata cenama u kojem bi kratko ili srednje -rocno mogli profitirati konzumenti. Mislim da se ovde radi, o pre svega sondiranju trzista i simbolicnom podizanju zastave na jarbol. Kako ce jednog dana novootvoreni Lidl kalkulisati cene ostaje da se vidi. U svakom slucaju nece biti one nemilosrdne i bespostedne borbe za trziste i kupca kao u Nemackoj gde moraju da se dokazuju na trzistu protiv malo vecih igraca jer u Srbiji jednostavno nemaju u svom segmentu i trgovackom konceptu nikakvu spomena vrednu konkurenciju. Lidl je inace prodavnica podredjena svojoj svrhi i nameni, a ljubitelji raskosa i glamura ce morati na nekom drugom mestu da traze egzaltaciju pri kupovini 100 grama parizera.

Baja

pre 10 godina

EvoJUTROS dodjoh iz Lidl-a i pojedoh mesni narezak od 300 grama za 1,49 eura oko 160 dinara (bolji nego sto je bio Gavrilovicev), pojeo sam i 2 veknice (broothen) za 26 centi, popio sam i jedan kefir za 45 centi. Sve ukupno oko 300 din. Dovoljno do 16 casova, do tada radim. U 17 casova idem kuci da jedem spagete sa mlevenim mesom i pijem koka-kolu. Pola kile mesa mesanog mlevenog, spagete italijanske, paradajz-sos, parmezan italijanski za nas cetvoro da se ubijemo od klope 4 eura. Za nas cetvoro ako bi svaki dan jeli tri puta dnevno (nekad jednostavno ne stignemo) treba od 15 do 25 eura. Znaci neka bude 30 eura. Ja Imam platu 2000 a supruga 1500 eura. Stan placamo 550 od 70 kvadrata. Da nam ovde u Svabskoj nema Aldija, Lidla, Kauflanda i Metroa, Boga mi, bilo bi tesko.

istina

pre 10 godina

Apropo price kako Lidl ovo kako Lidl ono...

Evo primera iz jula meseca.
Naime, bio sam na Lefkadi na moru i pazarili smo celo vreme samo u Lidlu jer je za ostale radnje na ostrvu bio za 30% jeftiniji.
Ali da ne uporedjujem sa tim radnjama uporedicu sa radnjama slicnog formata u Srbiji.
200g vakumirane, secene sunke 0,75e
Po danasnjem kursu to je 85.5 RSD-a
Znaci 1Kg je 427,5 RSD-a

Kvalitet milion puta bolji, barem za mene, u odnosu na bilo koju nasu sunku. Odnos cena necu da uporedjujem jer je besmisleno...
To je jedan od primera koji mi je ostao upecatljiv, a bilo ih je milion...

Zato Lidl Welcome!

Banda crvena

pre 10 godina

Otkud Miškoviću to zemljište? Sve gradsko građevinsko zemljište je državno i ne vraća se čak ni ljudima kojima je oduzeto '45 (osim okućnica od par ari). Ako je zaista prodao treba ga i po tom osnovu držati u zatvoru i oduzeti mu svu imovinu i građanska prava.

lale

pre 10 godina

Deleze je kupio maxi a cene su ostale iste!!! Sumnjam da ce cene u lidlu biti iste kao u Nemackoj odnosno bice slicne cenama ideje i maksija

Ana K.

pre 10 godina

Lidl je odlican, svega ima i cene su pristupacne. Kupovala sam u njihovim prodavnica u Berlinu, Madridu, San Sebastianu itd. i secam se da su cene proizvoda bile znatno nize od cena u nasem Tempu ili Metrou.

Zoran

pre 10 godina

Za (Mirko, 25. oktobar 2013 16:44)

zašto bi neko prodavao jeftinije i time smanjivao svoju zaradu, ako ne mora?
(Nerviranje, srbima radovanje, 25. oktobar 2013 17:33)

Pa zbog konkurencije?

Aleks

pre 10 godina

Ne moze Lidl niti hoce da rusi cene kad konacno dodje na srpsko trziste. Bas kao ni Metro sto nista nije uradio. Ostaju nam samo marketi na Kelebiji. Od nedavno vidim masu NS i BG tablica. Toga nije bilo bas previse ranije. Vidim da grade jos jedan novi. Nisu bas neki ugodjaj ali je jeftino.

Anastasia

pre 10 godina

U ulici Vojislava Ilića se nalaze "Vero" i "Interex" na rastojanju od samo jedne trolejbuske stanice, a evo sad će se tu u toj ulici uskoro ovim trgovinskim lancima kao distributer pridružiti i "Lidl" - pa lepo, da se ne šeta s kraja na kraj grada, nego kad kreneš u snabdevanje sve jedno uz drugo, što nema kod ovih ima kod onih, po ovoj ili po onoj ceni, dobro je kad može da se bira!

Peter

pre 10 godina

neverovatni ste,zaista. Kao neki svetsku putnici,samo ne znate da cim kompanije dodje ovde i upozna stepen korupcije i koje su sve opcije za manevrisanje i dogovorno privredjivanje, necete videti nista od tih cena.Srbija do Tokija.

alideda vicenza ovest

pre 10 godina

svi srbi, marokanci, vlasi i romi u italiji kupuju u Lidlu. cene su za neke stvari duplo nize nego u ludackoj srbiji. e sad videcemo koliko ce ovde da kostaju.moguce kad vide kako nas maxi, vero, idea i drugi deru, da i oni budu skuplji nego tamo.

kihot

pre 10 godina

Delta je definitivno najozbiljnija kompanija na ovim prostorima. Ugovori sa Nike, BMW, Niveom,... Partenrstva sa Generalijem, Bancom Intesom, sa Interkontinentalom, dovode Carrefour, vidim sada i Lidl. Nije nimalo cudo sto ovako ozbiljne kompanije vide ozbiljnost u Delti, kao sto nimalo cudno nije to sto firma odlicno radi i pored onoga sto se desavalo i desava sa vlasnikom kompanije.

To sto oni prepoznaju a u Srbiji se ne prepoznaje ne treba da cudi. Mi smo uvek kontra normalnog i razvijenog sveta. Zato smo tu gde jesmo i zato kompanija kao Delta toliko stci u Srbiji.

Kupac Ovca

pre 10 godina

Nadam se da ce dolazak Lidla napokon oboriti cene hrane u Srbiji,koje su formirali razni lobiji.
(Mirko, 25. oktobar 2013 16:44)

Strategija SVIH velikih trgovačkih lanaca je sledeća: damping cenama uništiti konkurenciju, a onda kada su jedini ili najmoćniji igrač na tržištu cene lete u oblake, o kvalitetu robe nema smisla ni govoriti.

bane

pre 10 godina

Lidl neće oboriti cene. Njihove robne marke, npr. sokovi, jesu jeftiniji od popularnih brendova u Grckoj, Spaniji, ali ne i od sokova iz Srbije. Domaci artikli ce i dalje biti jeftiniji od njihovih

SUMP

pre 10 godina

U inostranstvu kupujem u Lidl-u, ali jako pazljivo. Cene sireva i salama su su daleko ispod cena kod nas, ali cesto se desava da je roba pred istekom roka trajanja. Osim toga, u Nemackoj su vise puta kaznjavani zbog kvaliteta robe na rafovima. Moj prijatelj kaze da pola Evrope tamo drzi svoje smece. Moj zakljucak je da treba tamo lupovati, ali veoma pazljivo birati.

aleksa

pre 10 godina

(Jelena, 25. oktobar 2013 17:50)
Uh, Jelena, nemam nista protiv sto ti se Lidl svidja, naprotiv, drago mi je. Ali mislim da ti je primer jako los, svako ko se i malo bavi cokoladom zna sta je bela cokolada. Mislim da je i na B92 ne tako davno bio clanak o tom.

1947vera

pre 10 godina

Konacno da dodje lidl u Srbiju to je moja omiljena prodavnica .veliki izbor i cene povoljne da moze da se ustedi jeftini je je nego tempo ,dis,roda sto vise takvih marketa a i aldi da jos dodje u srbiju

Jelena

pre 10 godina

Aleksa, tekst (i moj komentar) nisu za onoga ko se bavi cokoladom, nego za onoga ko je zainteresovan za nize maloprodajne cene u Srbiji. To sto ja kupujem i za sta kupujem belu cokoladu je moj problem (btw, artikal koji se prodaje u svim postojecim lancima supermarketa i radnji na svetu, kao i u radnjama zdrave hrane u Beogradu)i nije predmet teksta (a tebe je bas to zaintrigiralo), predmet je verovatanskori dolazak trgovackog lanca koji ima pristojnu robu i prihvatljive cene i ja sa, jednostavno, navela jednu cenu. Crna cokolada (ako ti vise odgovara) kosta 49 c.

mail

pre 10 godina

Misko odustao da zida u Ljubljani, tamo mu uzeli i kaparu, nece da zida sada ni u V.Ilica, izgleda da se imperija rusi bez politicke podrske ???? Mada mi je malo sumnjivo, da cim je Misko digao glas protiv Beka, odmah i SPS osuo paljbu po njemu. Cudna je ta sinhronizacija.

ime

pre 10 godina

svaki dan idem u lidl,bas juce kupih nekakav mixer za 25 evra. ono mixer komplet sa posudom i svasta nesto,ok. kontam jes Boga mi jeftino,a onda kontam , sta to vredi mojima dole u srbiji kad jadni samo 200 evra mesecno primaju,.. o5 je to za njih skupo. ovako,cene jesu iste kao i srbiji + - koji cent,a sta narod i kako da kupuje kada nema novaca..

Ana

pre 10 godina

Wallmarta, osim u UK, nema nigde u Evropi, a ne samo u"Srbistanu". Mora da postoji razlog za to, sva sreca sto je tako. Lidl nema veze s Wallmartom.

Srbin

pre 10 godina

@Baja. Švabo gastosu. Po tvojo računici ubijate se od poluspremljenje hrane svi za 30 evra, plaćate stan 550, neka su vam troškovi još toliko, a nisu. Celoj tvojo porodici ostane ženina plata da se gađate sa njom !! Kad ti je tako loše, vrati se srbine ovamo, pa da te vidim ovde kako računaš ?!?

Ana

pre 10 godina

Da li je taj plac zapravo lokalitet Topovske supe? Mesto gde je bio jedan od prvih nacistickih logora u Srbiji? Mislite li da je pametno pustiti Nemce da opet tu (g)rade sta hoce?

BG

pre 10 godina

Ti si Jelena totalno pogrešno razumela šta je covek hteo da kaze...nego dobro je što ce konkurencija biti jača mada ne treba ocekivati cudo u vezi cena

realan

pre 10 godina

1. ko nama garantuje da ce Lidl imati nize cene i da ce svi pohrliti tamo? 2. odakle pravo Delti da prodaje ono sto nije njeno ( ajd sad bi bip ministri ciste savesti) 3. batalite vise ovaj spisak gradova gde su vec kupili plac koji nije tacan...ne zvone na sva zvona gde su sta uradili a novinari samo prepisuju

kihot

pre 10 godina

Delta je definitivno najozbiljnija kompanija na ovim prostorima. Ugovori sa Nike, BMW, Niveom,... Partenrstva sa Generalijem, Bancom Intesom, sa Interkontinentalom, dovode Carrefour, vidim sada i Lidl. Nije nimalo cudo sto ovako ozbiljne kompanije vide ozbiljnost u Delti, kao sto nimalo cudno nije to sto firma odlicno radi i pored onoga sto se desavalo i desava sa vlasnikom kompanije.

To sto oni prepoznaju a u Srbiji se ne prepoznaje ne treba da cudi. Mi smo uvek kontra normalnog i razvijenog sveta. Zato smo tu gde jesmo i zato kompanija kao Delta toliko stci u Srbiji.

Kupac Ovca

pre 10 godina

Nadam se da ce dolazak Lidla napokon oboriti cene hrane u Srbiji,koje su formirali razni lobiji.
(Mirko, 25. oktobar 2013 16:44)

Strategija SVIH velikih trgovačkih lanaca je sledeća: damping cenama uništiti konkurenciju, a onda kada su jedini ili najmoćniji igrač na tržištu cene lete u oblake, o kvalitetu robe nema smisla ni govoriti.

Banda crvena

pre 10 godina

Otkud Miškoviću to zemljište? Sve gradsko građevinsko zemljište je državno i ne vraća se čak ni ljudima kojima je oduzeto '45 (osim okućnica od par ari). Ako je zaista prodao treba ga i po tom osnovu držati u zatvoru i oduzeti mu svu imovinu i građanska prava.

karlo

pre 10 godina

ko je ikada usao u Lidl zna kakvo je to dno dna.
zasto ne dodje carefour ili neko slican,pravi?
(nesa, 25. oktobar 2013 17:18)

U Hrvatskoj često idem u Lidl. Imaju sasvim solidnu robu, te priče da su dno dno širi njihova konkurencija koja je često gora od njih.

ime

pre 10 godina

svaki dan idem u lidl,bas juce kupih nekakav mixer za 25 evra. ono mixer komplet sa posudom i svasta nesto,ok. kontam jes Boga mi jeftino,a onda kontam , sta to vredi mojima dole u srbiji kad jadni samo 200 evra mesecno primaju,.. o5 je to za njih skupo. ovako,cene jesu iste kao i srbiji + - koji cent,a sta narod i kako da kupuje kada nema novaca..

Baja

pre 10 godina

EvoJUTROS dodjoh iz Lidl-a i pojedoh mesni narezak od 300 grama za 1,49 eura oko 160 dinara (bolji nego sto je bio Gavrilovicev), pojeo sam i 2 veknice (broothen) za 26 centi, popio sam i jedan kefir za 45 centi. Sve ukupno oko 300 din. Dovoljno do 16 casova, do tada radim. U 17 casova idem kuci da jedem spagete sa mlevenim mesom i pijem koka-kolu. Pola kile mesa mesanog mlevenog, spagete italijanske, paradajz-sos, parmezan italijanski za nas cetvoro da se ubijemo od klope 4 eura. Za nas cetvoro ako bi svaki dan jeli tri puta dnevno (nekad jednostavno ne stignemo) treba od 15 do 25 eura. Znaci neka bude 30 eura. Ja Imam platu 2000 a supruga 1500 eura. Stan placamo 550 od 70 kvadrata. Da nam ovde u Svabskoj nema Aldija, Lidla, Kauflanda i Metroa, Boga mi, bilo bi tesko.

Jelena

pre 10 godina

"Ko je ikada usao u Lidl zna kakvo je to dno dna.
zasto ne dodje carefour ili neko slican,pravi?"
(nesa, 25. oktobar 2013 17:18)

Predlazem da se, samo za tebe, otvore filijale Harrods food halla, nadam se da ce te, bar delimicno, njihov kvalitet zadovoljiti.
Za raju i obican svet, kakvih ipak ima u Srbiji, i pored toga sto je vecina dobrostojeca i rafinirana kao Nesa, Lidl je odlican i, iako ne zivim u Srbiji, jedva cekam da ga otvore.Pre neki dan sam vodila mamu u Lidl i odusevila se, nakupovala bele cokolade (sa ISO sertifikatom) za 59c 100g i jos stosta.

aleksa

pre 10 godina

(Jelena, 25. oktobar 2013 17:50)
Uh, Jelena, nemam nista protiv sto ti se Lidl svidja, naprotiv, drago mi je. Ali mislim da ti je primer jako los, svako ko se i malo bavi cokoladom zna sta je bela cokolada. Mislim da je i na B92 ne tako davno bio clanak o tom.

bolebre

pre 10 godina

Ja letos u grckom Lidlu kupovah virsle 1 EUR/kg (minijaturne u pakovanjima od po 200 grama), lux pakovanja kackavalja, 5-6 EUR i jos mnogo toga... Sve je to u turistickom mestu bar 2 do 3 puta povoljnije nego ovde u Srbiji. Drago mi je sto ce LIDL da dodje !

SUMP

pre 10 godina

U inostranstvu kupujem u Lidl-u, ali jako pazljivo. Cene sireva i salama su su daleko ispod cena kod nas, ali cesto se desava da je roba pred istekom roka trajanja. Osim toga, u Nemackoj su vise puta kaznjavani zbog kvaliteta robe na rafovima. Moj prijatelj kaze da pola Evrope tamo drzi svoje smece. Moj zakljucak je da treba tamo lupovati, ali veoma pazljivo birati.

1947vera

pre 10 godina

Konacno da dodje lidl u Srbiju to je moja omiljena prodavnica .veliki izbor i cene povoljne da moze da se ustedi jeftini je je nego tempo ,dis,roda sto vise takvih marketa a i aldi da jos dodje u srbiju

Obećanje ludom radovanje..

pre 10 godina

Ne živite u iluziji da će dolaskom Lidla cijene dratično pasti, to se sigurno neće dogoditi, oni su ovdje da pokupe profit tako da će se cijenama samo prilagoditi tržištu. Mi u Hrvatskoj to jako dobro znamo na svojoj koži, Lidl je ovdje već 8 godina, došao je prije nego u Sloveniju, samo jedan jeftini trik kojim su se poslužili prije ulaska Hrvatske u EU je taj da su krajem 2012g cijene apsolutno svega podigli 10% do 20%. Nakon toga su ušli u smješnu kampanju snjižavanja cijena povodom ulaska u EU, tako da danas, sa nižim cijenama iz EU gdje nema carina i trošarina, plaćamo više nego prije godinu dana.

mail

pre 10 godina

Misko odustao da zida u Ljubljani, tamo mu uzeli i kaparu, nece da zida sada ni u V.Ilica, izgleda da se imperija rusi bez politicke podrske ???? Mada mi je malo sumnjivo, da cim je Misko digao glas protiv Beka, odmah i SPS osuo paljbu po njemu. Cudna je ta sinhronizacija.

istina

pre 10 godina

Apropo price kako Lidl ovo kako Lidl ono...

Evo primera iz jula meseca.
Naime, bio sam na Lefkadi na moru i pazarili smo celo vreme samo u Lidlu jer je za ostale radnje na ostrvu bio za 30% jeftiniji.
Ali da ne uporedjujem sa tim radnjama uporedicu sa radnjama slicnog formata u Srbiji.
200g vakumirane, secene sunke 0,75e
Po danasnjem kursu to je 85.5 RSD-a
Znaci 1Kg je 427,5 RSD-a

Kvalitet milion puta bolji, barem za mene, u odnosu na bilo koju nasu sunku. Odnos cena necu da uporedjujem jer je besmisleno...
To je jedan od primera koji mi je ostao upecatljiv, a bilo ih je milion...

Zato Lidl Welcome!

bane

pre 10 godina

Lidl neće oboriti cene. Njihove robne marke, npr. sokovi, jesu jeftiniji od popularnih brendova u Grckoj, Spaniji, ali ne i od sokova iz Srbije. Domaci artikli ce i dalje biti jeftiniji od njihovih

Jedva cekam.

pre 10 godina

Lidl je vec kupujo placeve u 10-tak gradova, a do kraja godine ce biti verovatno tih 15 koliko mu treba za pocetak izgradnje objekata. Znaci polovinom sledece godine mozemo ocekivati otvaranje diskonta na 15 lokacija u srbiji.

Ana K.

pre 10 godina

Lidl je odlican, svega ima i cene su pristupacne. Kupovala sam u njihovim prodavnica u Berlinu, Madridu, San Sebastianu itd. i secam se da su cene proizvoda bile znatno nize od cena u nasem Tempu ili Metrou.

princ

pre 10 godina

@car
To sto radis u lidlu tj.ako radis ne znaci da imas vise informacija od bilo koga drugog.Nije lidl zanatska radionica,glavni menadzment ne znas ni kako izgleda a ne jos njihove planove.

Zoran

pre 10 godina

Za (Mirko, 25. oktobar 2013 16:44)

zašto bi neko prodavao jeftinije i time smanjivao svoju zaradu, ako ne mora?
(Nerviranje, srbima radovanje, 25. oktobar 2013 17:33)

Pa zbog konkurencije?

Fremdarbeiter

pre 10 godina

U Nemackoj zivim preko 45 god. i svi tamosnji diskonteri su mi dobro poznati. Zeleo bih da kazem da Lidl nije socijalna ustanova i smisao svoje egzistencije ne vidi u tome da usrecuje ljude, nego je to tvrdi kapitalisticki lanac koji nema nameru da deli milodare po svetu. Roba je ko svaka druga, svako ima svoj ukus i bira sta mu se dopada i sta mu cenom odgovara. Otvaranjem desetak prodavnica u Srbiji ocito nece biti neke konkurencije pa ni samim tim ni rata cenama u kojem bi kratko ili srednje -rocno mogli profitirati konzumenti. Mislim da se ovde radi, o pre svega sondiranju trzista i simbolicnom podizanju zastave na jarbol. Kako ce jednog dana novootvoreni Lidl kalkulisati cene ostaje da se vidi. U svakom slucaju nece biti one nemilosrdne i bespostedne borbe za trziste i kupca kao u Nemackoj gde moraju da se dokazuju na trzistu protiv malo vecih igraca jer u Srbiji jednostavno nemaju u svom segmentu i trgovackom konceptu nikakvu spomena vrednu konkurenciju. Lidl je inace prodavnica podredjena svojoj svrhi i nameni, a ljubitelji raskosa i glamura ce morati na nekom drugom mestu da traze egzaltaciju pri kupovini 100 grama parizera.

alideda vicenza ovest

pre 10 godina

svi srbi, marokanci, vlasi i romi u italiji kupuju u Lidlu. cene su za neke stvari duplo nize nego u ludackoj srbiji. e sad videcemo koliko ce ovde da kostaju.moguce kad vide kako nas maxi, vero, idea i drugi deru, da i oni budu skuplji nego tamo.

lale

pre 10 godina

Deleze je kupio maxi a cene su ostale iste!!! Sumnjam da ce cene u lidlu biti iste kao u Nemackoj odnosno bice slicne cenama ideje i maksija

Ana

pre 10 godina

Da li je taj plac zapravo lokalitet Topovske supe? Mesto gde je bio jedan od prvih nacistickih logora u Srbiji? Mislite li da je pametno pustiti Nemce da opet tu (g)rade sta hoce?

Anastasia

pre 10 godina

U ulici Vojislava Ilića se nalaze "Vero" i "Interex" na rastojanju od samo jedne trolejbuske stanice, a evo sad će se tu u toj ulici uskoro ovim trgovinskim lancima kao distributer pridružiti i "Lidl" - pa lepo, da se ne šeta s kraja na kraj grada, nego kad kreneš u snabdevanje sve jedno uz drugo, što nema kod ovih ima kod onih, po ovoj ili po onoj ceni, dobro je kad može da se bira!

Ana

pre 10 godina

Wallmarta, osim u UK, nema nigde u Evropi, a ne samo u"Srbistanu". Mora da postoji razlog za to, sva sreca sto je tako. Lidl nema veze s Wallmartom.

Peter

pre 10 godina

neverovatni ste,zaista. Kao neki svetsku putnici,samo ne znate da cim kompanije dodje ovde i upozna stepen korupcije i koje su sve opcije za manevrisanje i dogovorno privredjivanje, necete videti nista od tih cena.Srbija do Tokija.

Jelena

pre 10 godina

Aleksa, tekst (i moj komentar) nisu za onoga ko se bavi cokoladom, nego za onoga ko je zainteresovan za nize maloprodajne cene u Srbiji. To sto ja kupujem i za sta kupujem belu cokoladu je moj problem (btw, artikal koji se prodaje u svim postojecim lancima supermarketa i radnji na svetu, kao i u radnjama zdrave hrane u Beogradu)i nije predmet teksta (a tebe je bas to zaintrigiralo), predmet je verovatanskori dolazak trgovackog lanca koji ima pristojnu robu i prihvatljive cene i ja sa, jednostavno, navela jednu cenu. Crna cokolada (ako ti vise odgovara) kosta 49 c.

Srbin

pre 10 godina

@Baja. Švabo gastosu. Po tvojo računici ubijate se od poluspremljenje hrane svi za 30 evra, plaćate stan 550, neka su vam troškovi još toliko, a nisu. Celoj tvojo porodici ostane ženina plata da se gađate sa njom !! Kad ti je tako loše, vrati se srbine ovamo, pa da te vidim ovde kako računaš ?!?

Aleks

pre 10 godina

Ne moze Lidl niti hoce da rusi cene kad konacno dodje na srpsko trziste. Bas kao ni Metro sto nista nije uradio. Ostaju nam samo marketi na Kelebiji. Od nedavno vidim masu NS i BG tablica. Toga nije bilo bas previse ranije. Vidim da grade jos jedan novi. Nisu bas neki ugodjaj ali je jeftino.

BG

pre 10 godina

Ti si Jelena totalno pogrešno razumela šta je covek hteo da kaze...nego dobro je što ce konkurencija biti jača mada ne treba ocekivati cudo u vezi cena

realan

pre 10 godina

1. ko nama garantuje da ce Lidl imati nize cene i da ce svi pohrliti tamo? 2. odakle pravo Delti da prodaje ono sto nije njeno ( ajd sad bi bip ministri ciste savesti) 3. batalite vise ovaj spisak gradova gde su vec kupili plac koji nije tacan...ne zvone na sva zvona gde su sta uradili a novinari samo prepisuju