Četvrtak, 15.08.2013.

12:21

Đilas i Vučić ceo sat zajedno

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas sastao se u zgradi Vlade Srbije s prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem i razgovarao o projektu Beograd na vodi.

Izvor: Tanjug

Ðilas i Vuèiæ ceo sat zajedno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

218 Komentari

Sortiraj po:

Silvana

pre 10 godina

SNS je stranka koja je u rad Vlade uvela novitete. Ocena sopstvenog rada od koje zavisi ostanak na ministarskoj funkciji, dovodjenje i ukljucivanje stranih strucnjaka i sto je vrlo vazno reci, otvorena je za saradnju sa ljudima koji imaju drugaciju politicki stav i opredeljenje. Sve skupa je pokazatelj zrelosti, odgovornosti i resenosti da Srbija konacno krene put napretka!!!

Altec lansing

pre 10 godina

Ček malo,pa zar Vučić i SNS nisu do pre neki dan pričali da je Djilas lopov,ukrao za most,ukrao za asfaltiranje,za autobuse...sta je sada ovo ili su se malo šalili??
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veljko, 15. avgust 2013 19:43)

Jeste. Međutim, ja sam uveren da je to samo farsa, jer da je hteo - Vučić je mogao da smeni Đilasa, ali nije. I mogu da se kladim u bilo šta da će Đilas biti u vladi iduće godine.

Laufer mi javlja

pre 10 godina

Interes građana je iznad stranačkih interesa. Mislim da je ovo poruka sa ovog sastanka Đilasa i vicepremijera Vlade Srbije Aleksandra Vučića

smakevic

pre 10 godina

Beli grad leži na obalama dveju reka, koji ima viševekovnu istoriju, ali i nedovoljno iskorišćen veliki potencijal.Beograd na vodi je projekat koji svakako treba realizovati. Nadam se da će gradonačelnik Beograda imati dovoljno sluha da prihvati njegovu realizaciju.

Jordanac

pre 10 godina

Ništa nebi poverila Đilasu!
(FIHRETA, 15. avgust 2013 22:51)

Vidite, ja BIH :D.
On svakako nije političar, ali menadžer jeste - ja bih mu bez kolebanja dao da vodi firmu, ulicu, da nama bude gradonačelnik, posebno jer će nas ovaj naš u zlo oterati...

DusanBG

pre 10 godina

Bravo za Vucica, on nam nudi projekat koji grad nece dodatno zaduziti, to je poenta ovakve investicije, tu do izrazaja dolaze njegove menadzerske sposobnosti i vestine, kako jedan resurs staviti u funkciju razvoja glavnog grada, kako otvoriti nova radna mesta i zaposliti ljude. Dijas bi mogao puno da nauci od Vucica, za pocetak kako da se izgradi nesto a da se pri tome ne zaduzuje dodatno grad, Djilas nas je zaduzio preko milijardu evra, zivo me zanima ko ce te novce vratiti, Djilas sigurno nece….

DeskoBUK

pre 10 godina

Dobar projekat, dobar predlog- sjajno sto se zbog njene realizacije prica i s politickim neistomisljenikom, al da li ce gradonacelnik BG, shvatiti vaznost predloga i realizacije ovog projekata?

Andrea

pre 10 godina

Velko, 15. avgust 2013 12:47
Vucic saradjuje sa njim zato sto mora zarad dobrobiti gradjana. Na zalost gradonacelnik je taj koji jeste, i on ne moze trenutno nista protiv toga, osim da kao covek pruzi ruku i odradi posao koji ce nam doneti svima koristi.

cicko

pre 10 godina

Sada hoće da se razvije projekat, a pre godinu dana se smejao, treba čovek od reči za Beograd koji će uvek raditi za građane, a ne samo kad se izvrši pritisak na njega.

Djole

pre 10 godina

Saradnja treba da postoji jer je to jedini put da se drzava podigne. A ne da opozicija konstantno sabotira i gusi vlast kako bi napravili nezadovoljstvo u narodu da bi jednog dana isti ti koji to rade dosli na vlast. SNS ovim pokazuje da nisu kao drugi i da ne zele samo da vladaju, nego zele da saradjuju sa svima ukoliko ce to da utice na poboljsanje privrede i bolji standard gradjana. Svaka cast, i mislim da ovaj projekat treba realizovati kao i svaki drugi bez obzira na mesto ili grad u Srbiji.

vrabac

pre 10 godina

Đilas je prošle godine ismevao SNS-ov prijekat "Beograd na vodi". Pa je tako davao neumesne izjave povodom dolaka najuspešnijeg gradonačelnika u istoriji Njujorka Đulijanija, koji je došao da podrži Vučićev projekat "Beograd na vodi", a sada isti taj Đilas hvali isti taj projekat. Ovo je još jedan dokaz koliko Đilas drži do svojih reči, a sa duge strane ovaj sastanak je dokaz kako je Vučić spreman da pređe preko svih uvreda a sve u interesu građana Beograda.

Čiča

pre 10 godina

Vidim da je ovo današnja aktuelna tema, gde se udaraju plusevi i minusi, pa bih vas sve uputio na jednu vest u rubrici BIZ, gde se pominje gas i poskupljenje. Posebno pozivam drugove naprednjake, jer tamo nisu ostavili ni jedan jedini komentar o Vučićevoj pravednoj borbi za bolji život građana.

Mustang

pre 10 godina

Mal osu se zadrzali. Mora da se plan nije svideo Djikiju, nece moci nista da drpi sa strane, pa se pokupio ranije, na konsultacije sa svojim "strucnjacima".

Graje

pre 10 godina

Jedva čekam da se realizuje projekat Beograd na vodi, i da se izmesti autobuska stanica da bi centar grada izgledao lepše. Savski venac kao najlepša opština i treba da poprimi jedan novi izgled. Beograd je zaslužio da ima izgled metropole svetske koji će privući što više stranih turista. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Dragan Đilas i Aleksandar vučić ne prave koaliciju već se samo dogovaraju oko projekta Beograd na vodi.

smakevic

pre 10 godina

Beli grad leži na obalama dveju reka, koji ima viševekovnu istoriju, ali i nedovoljno iskorišćen veliki potencijal.Beograd na vodi je projekat koji svakako treba realizovati. Nadam se da će gradonačelnik Beograda imati dovoljno sluha da prihvati njegovu realizaciju.

Seljak iz Dragodola

pre 10 godina

Ako je sta dobro, moramo se sloziti, bar ce Djilas biti nadgledan i necemo doci u situaciju da se i na ovom projektu prave igranke i da se dzorise.

nikad vise u cg

pre 10 godina

lako je napraviti Beograd na vodi. sto nije predstavio neki manji grad na vodi? Kasnije pricaju kako svi beze u Bg pa kako i nece kad samo u njega i ulazu. Najbolje da se mi svi preselimo u Bg.

Jovan

pre 10 godina

Pa dobro, Vučić je na ovom projektu i vodio kampanju, što opet znači da sad kad je u vlasti radi ono što je obećao. Opet Đilas, kao gradonačelnik ovde radi ono što mu je posao. Imaće od ovog koristi obe stranke, ali se nadam da će ovog puta, građani dobiti najviše.

smakevic

pre 10 godina

Bilo kakva akcija koja ce doprineti gradjanima Beograda lepsi zivot, prijatnije okruzenje je za pohvalu. Podrzavam aktuelnu vlast koja zeli da pomogne Beogradu!

Mirna

pre 10 godina

Za ovu vladu nema protivnika, svaciji savet je dobro dosao. Bitno je raditi i saradjivati, nova politicka scena je uvela novine, za razliku od proslih, koji nikome nisu davali rec, pa cak ni ljudima koji su sa njima bili u koaliciji.

veljko

pre 10 godina

Ček malo,pa zar Vučić i SNS nisu do pre neki dan pričali da je Djilas lopov,ukrao za most,ukrao za asfaltiranje,za autobuse...sta je sada ovo ili su se malo šalili??

DZONI

pre 10 godina

Mislim da je taj prijekat dobar i treba ga realizovati. SNS iz dana u dan pokazuje da su dosli na vlast da promene Srbiju i da su spremni za saradnju i sa opozicijom ukoliko ce to da omoguci bolji zivot gradjana. Sto naravno nije bio slucaj proteklih godina od strane DS. U svakom slucaju dobro je da se ulaze i ozbiljno radi.....pocinjemo da licimo na ozbiljnu drzavu.

SM

pre 10 godina

Podrzavam aktuelnu vlast zato sto zeli da gradjanima omoguci lepsi zivot, prijatnije okruzenje i zato su i otpočeli razgovore da Draganom Đilasom o projektu "Beograd na vodi", koji bi trebalo da donese nove investicije, pokrene privredu Beograda i otvori nova radna mesta.

Laza Kamikaza

pre 10 godina

Drago mi je sto ce vlast u Beogradu konacno prihvatiti neki predlog opozicije u gradu.Ranije to niej bila praksa,no,sacekajmo da se to sve realizuje.

KIKI

pre 10 godina

Ova nazovimo saradnja dva politička neistomišljenika mi se jako dopada i ruši predrasude koje sam imala do sada tj.da svako gleda sebe a za narod ih baš briga. Bar sam ja to do sada tako doživljavala i ovaj naslov me prosto prijatno iznenadio. Sve pohvale!

pera

pre 10 godina

Mislim da umesto ovog projekta mozete da napravite mnogo pumpi, na ovom potezu, kao sto je nama uvaljujete u naselju Stepa Stepanovic. Verovatno su i tamo potrebne kao sto su i nama...

Poletarac

pre 10 godina

Glavni grad zaslužuje ovakav jedan projekat stoga svakog dobronamernog građanina treba da raduje ova vest. Međutim, verujem da bi svi mi voleli da se i oko mnogih drugih bitnih tema postigne konsenzus i upravo o tome je Vucic mnogo puta do sada govorio. Nadam se da će Gradonacelnik u budućnosti imati malo više sluha kad su u pitanju njegovi Beograđani.

Komsija

pre 10 godina

@(Zar nije malo previse ocigledno, 15. avgust 2013 17:29)

Meni je drago sto ima toliko komentatora ciji su momentari tipa "ju kolko botova SNS" i slicno, pa niste svesni da takvim komentarima srozavate sami sebe i gori ste od bilo kog "bota", jer je ocigledno da niste sposobni da komentarisete o temi pa vam je najbitnije da brojite minuse i pluseve i komentare navodnih botova. Jadno!!!

branislav n

pre 10 godina

Ova naša politička scena počinje da mi se sviđa,pozicija i opozicija ceo sat zajedno. Ohrabrujuće i nadam se konstruktivno. Svaka čast Vučiću,da je situacija obrnuta tj.da je kojim slučajem Đilas na mestu na kom je Vučić siguran sam da do tog sastanka nikada ne bi došlo.

Poslodavac

pre 10 godina

TEKSTOPISAC
INSPEKTOR-KECIC

Zar te ne mrzi da pises iste komentare i da ceo dan sedis i lupas minuse. Ne verujem da dobijas za to lovu.. Frikom trazi momke za prodaju sladoleda.Barem da imas neku korist

jb

pre 10 godina

Ovakav projekat ce mnogo znaciti Beogradu.Dobro je sto Vucic i Djilas razgovaraju o ovom projektu.Ako Djilas iznese neku dobru ideju treba je prihvatiti.Ipak je ovaj projekat bitan za Srbiju i doprinece dosta gradjanima.

coki

pre 10 godina

Alo sta lupate kakav crni Vucic i njegova ideja...to je projekat star preko 35 godina samo sto se tada zvao projekat "Dunavgrad" i najvise se o tome pricalo za mandata B.Pesica i Zike Kovacevica...jos ce da ispadne da je Vucic u prvom razredu imao ideju Beogradjanke i Mostarske petlje!!

Indigo

pre 10 godina

Nije bitno ko ce sredjivati Beograd,bitno je da se ljudi ujedine kada su u pitanju ovako vazne stvari.Lepo je sto je Djilas usvojio predloge SNS-a u Beogradu,treba da saradjuje,pogotovo kada je ovako nesto za opste dobro.

Alex89

pre 10 godina

Skoro na pecanju komentarisem sa ortakom kako Beograd izlazi na dve reke a nema uredjenog terena za ribolov ni 500m obale,eto a 5-6000 godisnje moze da se uzme za dozvolu. Za pocetak mogu da ociste obalu od splavova,olupina,djubreta,pa onda neka grade sta god hoce!

Petar Petrović 17

pre 10 godina

Vučić je najbolji a sada je i Djilas najbolji, jer svako ko priča sa Vučićem, postaje isto najbolji. Sve je to u interesu gradjana. Kada bi svi bili kao Vučić, Srbija ne ni imala nikakvih problema.

A sada zapevajmo našu (botovsku) himnu: Električni Orgazam - Mentalno.

Beograd

pre 10 godina

Dragi Bože, koliko su ova dvojica pljuvali jedan na drugoga, pretili smenjivanjima i zatvorom a sada opet zajeno šuruju! Time je potvrđeno staro mišljenje naroda, da kada su vlast i novac u pitanju, političari ne znaju šta je karakter!

protiv negativnog

pre 10 godina

Ovako se Dragane saradjuje sa opozicijom. Ajde sad se setite šta ste radili dok ste bili na vlasti? pljuvali ste opoziciju isto kao što sada pljujete vlast. A ne vidiš da naprednjacima nije bitno koga hapse ako krade i treba biti uhapšen. Nije im bitno sa kim saradjuju sve dok je to za dobrobit gradjana. Vidiš li Dragane kako se vodi politika?

master

pre 10 godina

Beogradjanin starosedelac, 15. avgust 2013 15:52)

Mogu da se informišu kod Nebojše Čovića,on je ako se ne varam 96-e u kampanji SPS-a imao ideju EUROPOLIS i toplovod iz Obrenovca.Ali oni su tada bili "verni pas čuvar" svoga gazde pa ih ekonomija nije interesovala već samo koga i kako da rastrgnu i ugrizu.

Aktiva BB

pre 10 godina

Odlican projekat.
Drago mi je kada vidim da politicki neistomisljenici saradjuju na poboljsanju zivota u Beogradu i Srbiji.To su te promene koje je doneo SNS na celu sa Vucicem. I tako treba svi da funkcionisemo. Sve pohvale za ovakav rad.

Doktor nauka

pre 10 godina

A sto nas trujete i dalje sa primitivnim nacinom ciscenja pijace vode trpajuci hlor koji je otrov?

Umesto da ulozite novac u ultraljubicasto zracenje vode koje unistava sve bakterije i koji su uvele sve razvijene zemnlje i clanice EU.

Jos jedna stvar. Imali bi manje pokvarenih zuba i karijesa ako se to uradi a sigurno nije neko izdvajanje kao svi ovi megalomanski projekti.

Zar nam nije prece zdravlje gradjana ili mozda Vama nije ?

nezavisni komentator

pre 10 godina

Samo sam cekao da vidim koji ce biti početni scenario za formiranje nove 2/3 koalicije, i sa kojim šlagvortom.Pošto su tonovi gradjana pomirljivi, idemo na etapu br. 2, odnosno sledeće korake u pomirenju zarad boljitka Beograda,odnosno Srbije na način kojim će novinari da postavljaju pitanja da li je Nova koalicija moguća ,gde će provejavati odgovor DA. Da li 2/3 mogu da promene Ustav,DA. DA li je to izvodljivo DA.Pa ovo je sjajno.

Lobotomija Svesti

pre 10 godina

Gledaj sad ovo , ja mislim da je Djilas jedini u Srbiji koji moze nesto da napravi fizicki, materijalno i opipljivo po cemu moze da se hoda , u cemu moze da se sedi itd.

ne mogu da verujem ocima

pre 10 godina

Beograd na vodi Srbija na belom hlebu...…..
(Nebitan, 15. avgust 2013 16:18)

# Link komentara
Preporučujem (+3)
Ne preporučujem (-23)

Na ovakava sasvim objektivan i iskren komentar ovakava razlika u preporucujem i nepreporucujem je znak velike discipllinovane masinerije SNS-a iz svih odbora te stranke sirom Srbije.
Malo, ako ne mnogo , je naivno to sto radite........

Мила

pre 10 godina

Лепо је што најзад почињу да сарађују супротне стране на истој ствари а све за добробит грађана. Радује ме што се Београд сређује али када ће почети да се ради на сређивању Петровца на Млави, Вршца, Руме, Врања.....?

arouka

pre 10 godina

svi politicari, koliko god da su i politicki protivnici, ako imaju sansu da ucine nesto dobro za gradjane srbije treba da razgovarju i saradjuju, u protivnom bi im gradjani zamerili i glasali protiv onih koji su bili u sansi da im pomognu a nisu to ucinili zbog bahatosti, nekog politickog ili licnog ponosa i slicno.

16257

pre 10 godina

Iskrene pohvale za vicepremijera Vucica koji je otpoceo razgovore sa Djilasom o ovom projektu, i smatram da bi nam ovaj projekat doneo nove investicije, otvorila bi se nova radna mesta i pokrenula privreda u Beogradu.

annamarija

pre 10 godina

Lepo je cuti da se lideri razlicitih politickih ubedjenja, a jos iz vlasti i opozizije sastanu i dogovaraju. Vucic i Djilas su se satali, dogovarali a sve to u interesu gradjana Beograda, sto je za svaku pohvalu. I kada su druga pitanja veoma vazna za nasu Srbiju trebalo bi da i u bom slucaju bude saradnje i da se nadju kompromisna resenja. Vucic je covek koji nije karijerista niti se4 bavi drugim biznisom, politika je njegova profesija i krajnje je tolerantan i mudar u dijalozima.

kole

pre 10 godina

@(dživdžan, 15. avgust 2013 13:39)
Prebrojao sam oko 40 istovetnih komentara koje si ostavio na isto toliko portala.
Cestitam na disciplinovanom radu iz centrale SNS-a.
Ako mi ne verujete , prvu njegovu recenicu iskopirajte i zalepite na google, sami cete se uveriti..........

Istoricar

pre 10 godina

Ideja Beograd na vodi postoji vec sto godina. Jos je Lazar Nincic pisao o tome. Ali da bi se to osvarilo Republika koja je nadlezna za zeleznicu mora da zavrsi Prokop i da izmesti sve ranzirne stanice i koloseke. Lako je posle biti pametan. Tesko da ce to uraditi onaj koji je pod stare dane od pruznog radnika postao Direktor zeleznice i otkrio tartufe i tompuse
(Beogradjanin starosedelac,

I ovaj logican i istinit komentar od praznoglavih BOTOVA SNS ima 15 pluseva i 115 minusa. Voleo bih da neko da kontra argument ovom realnom komentaru.Dzaba vam necete kreirati javno mnjenje na ovaj nacin. Izadjite malo iz svojih kuca nije vrucina. Neka vas stave u kolica kupe vam sladoled i malo vas provozaju. Ne svidja vam se komentar za pruznog radnika i tartufe i tompuse??Ili sta???

maratonac trči poslednji krug

pre 10 godina

(Istoricar, 15. avgust 2013 16:00)

Znate zašto je fasovao brdo minusa - napisao je da projekat ima stotinak godina, a botovima je "naređeno" da je to projekat SNS-a, koji se eto sada realizuje :).
Mislim, ako ste istoričar svakako znate šta je - istoriju kroji pobednik... Tuga :(.

TEKSTOPISAC

pre 10 godina

Kao i mnogo puta pre Aleksandar Vucic pokazao je korektnost i ruka saradnje je pruzena od strane Aleksandra Vucica, nadam se da ce i druga strana biti makar upola fer i odraditi ovaj projekat profesionalno, bez licnih interesa i razmirica. Ovo je projekat koji donosi dobro svim gradjanima Beograda.

Deni39

pre 10 godina

Sta reci?Vučić i SNS su se izdigli iznad stranačkih interesa,zarad biljitka gradjana.Nadam se da ce i Djilas isto tako dobro saradjivati sa njima bez spoticanja.

Rodni

pre 10 godina

Iako je ovo bila prvobitno Vuciceva ideja, na koju je Djilas sa podozrenjem gledao, on je ipak pristao da zajedno saradjuju, jer kada je bitan interes gradjana, stranacke nesuglasice se stavljaju sastrane.

Socijaldemokrata

pre 10 godina

Evo ovako! `Beograd na vodi` cu preskociti jer je to stari projekat i voleo bih da se realizuje,jer mislim da je neophodno premestiti zelezniciki i drugi saobracaj iz centra i iskoristiti turisticki potencijal obala,pogotovo Sava male.
U pocetku je ovo sa botovima bilo u neku ruku i simpaticno,cak sam im dizao kapu za organizovanost ali kako je vreme prolazilo ovo je postalo degutantno,sva sreca sto su vecina posetilaca ovakvih portala ljudi koji godinama prate javno mjenje i oblikuju miisljenje na osnovu komentara ljudi koji prate idredjene segmente zivota. Izigrali ste se,dokazali svoju odanost velikom vodji,sad mu predlozite da vazi dosadni i jadni postovi na ovom i slicnim portalima samo iritiraju citaoce. Vasi silni partijski minusi koji destimulisu pametne ljude koji ovde godinama ostavljaju svoja,u mnogo puta strucna,misljenja su vas veliki minus.Na ovu odvratnu pojavu treba da odreaguju i urednici portala jer to direktno utice na citanost njihovih vesti.
A sto se tice saradnje Ludog Vodje i Djilasa,pa ljudi moji sasvim je logicno da drzavni sluzbenici saradjuju bez obzira na pripadnost politickoj stranci,samo je radikalima to cudno jer su oni svih ovih godina,sem za vreme Zlobodana,tada su bili njegov leteci odred,bili sve samo ne konstruktivna opozicija.
DOLE VLADA!!!!!!!!!!!!!

isKUSni

pre 10 godina

Ima nekih stvari koje necu nikad razumeti,ne razumem kako neko vredja drugog samo zato sto je dosao u grad da sebi gradi bolju buducnost,to sto je neko sposobniji i vredniji od tebe nije razlog za vredjanje.Druga stvar koja mi nije jasna je cemu te price "Beograd se gradi",zar vi stvarno mislite da je zivot u Beogradu bez briga i lagodan,e pa sem neke manjine privilegovanih daleko je od toga za vecinu nas obicnih ljudi.Usput malo mi je muka od politickih prepucavanja,rekao bih da republicku vlast drzi jedna partija jos tri godine,nek pokazu ako nesto mogu da naprave,ako ne mogu, lepo im to pokazati na sledecim izborima i onda laku noc...

kole

pre 10 godina

Prosto je neverovatno kako se spinuje realnost. Pokrece se prica o nekom projektu, a da se ni slovo ne stavi o tome sta pre toga treba odraditi. Nova autobuska i zeleznicka stanica ne mogu da padnu sa neba. Njih prvo treba napraviti, prilagoditi infrastrukturu njima, pa tek onda izmestati postojece. Prica o 450 miliona je blago receno pausalna, jer do njehin inputa treba dosta vremena, tako da se o toj cifri moze prici tek za par decenija.

Umesto da se posvete realizaciji realih stvari, zavrsetku koridora 10 i 11, potpunoj reorganizaciji i modernizaciji zeleznice, modernizaciji poljoprivrede i ulaganja u preradjivacku industriju, oni bacaju prasinu sa suludim moravskim kanalom, bg-om na vodi i slicnim nebulozama.

Posebni su majstori da se frljaju sa milionima i milijardama investicija i dobiti, a da posle toga ne usledi ni rec o tome kako ce do toga doci.

PS. Za sve naivne, ovo nije bio sastanak o bg na vodi, vec o raspodeli moci u gradu i drzavi.

Vlatka NiŠ

pre 10 godina

Đilas je prošle godine ismevao SNS-ov prijekat "Beograd na vodi". Pa je tako davao neumesne izjave povodom dolaka najuspešnijeg gradonačelnika u istoriji Njujorka Đulijanija, koji je došao da podrži Vučićev projekat "Beograd na vodi", a sada isti taj Đilas hvali isti taj projekat. Ovo je još jedan dokaz koliko Đilas drži do svojih reči, a sa duge strane ovaj sastanak je dokaz kako je Vučić spreman da pređe preko svih uvreda a sve u interesu građana Beograda.

simoviccc

pre 10 godina

moze ovaj djilas da se sastanci sa kim hoce,ali vucicu ce se tesko uslihtati i tesko ce na navesti na nesto naopako.
bolje se ti cuvek djilas vucica na sledecim rekonstrukcijama

Clash of the Titans

pre 10 godina

Ovo treba da bude primer da i pored političkih nesuglasica opšti interes mora biti prioritet i zajednički jezik u tom slučaju mora se pronaći. Opozicija je tu da kritikuje i nudi rešenja i kada je potrebno pomaže poziciji jer prosperitet zemlje političarima mora biti primaran cilj.

Posmatrač

pre 10 godina

Treba na vreme započeti posao, dogovoriti se o dinamici i redosledu poslova, koje treba da uradi Grad i Republika. Kada se krene u realizaciju, Đilas više neće ni biti na čelu Beograda. Zato i verujem u uspeh ove ideje.

Beogradjanin starosedelac

pre 10 godina

(INSPEKTOR - KECIC,

Pre nego sto sednes da pises informisi se malo.Pre sto godina Lazar Nincic je postavio temu Beograd na vodi.Pa onda devedesetih EUROPOLIS pa onda METROPOLIS. Nikakva ideja Aleksandra Vucica.Zasto ta ideja nije sprovedena u bivsoj SFRJ.Zato sto se tada radilo sve po kljucu pa tako ni tada Beograd nije dobio Metro ali je Zagreb dobio Univerzijadu, Split Mediteranske igre a Sarajevo Olimpijske igre gde su resavani goruci gradski problemi

tole

pre 10 godina

@NBg Mozes da budes rodjen bilo gde, ostajes siroma' duhom, provincijalac i tuzni mrzitelj fašisoidnih ideja. Trebalo bi da znas da je sudbina svake metropole ogroman priliv dosljaka koji pokusavaju da se uklope i opstanu, pogotovo posle ratova. Njih treba prihvatati i kultivisati, nauciti ih da vole Bg i da ga cuvaju i postuju, pa možda i da ga slave i proslavljaju kao sto su to cinili i cine njegovi simboli, nebeogradjani sa ogromnom ljubavlju za Bg: Dusko Radovic, Djuza, Z. Radmilovic, Milan Mladenovic, Bajaga, Puriša Djordjević...i more možda tebi manje poznatih pojedinaca koji su svojom ljubavlju i kulturnim doprinosom postali više Beogradjani nego što ćeš ti ikada biti.

Malena

pre 10 godina

Liderstvo na delu,okupio ih je projekat za Beogradjane,Neka bude sto vise ovakvih projekata i za ostale gradove, pohvalno je sto se radi.

Stevo

pre 10 godina

Kada je Beograd u pitanju mora se zaboraviti stranacka pripadnost i mora se dati puna podrska projektima koji su znacajni i u koje vredi ulagati. Ovaj projekat koji je predstavio Vucic jos u svojoj kampanji na najbolji nacin iskoriscava jedan davno zaboravljeni resurs Beograda a to je cinjenica da grad lezi na dve reke i da tu ima jos jako puno prostora za raznorazne investicije i nove sadrzaje koji mogu zaposliti Beogradjane.

vuk

pre 10 godina

Projetak "Beograd na vodi" ili spustanje grada na reke je star preko 30 godina,kakva ideja SNS-a i Vucica..jos ce da ispadne da je i most Borca-Zemun,obilaznica oko BG njihova ideja!?

ognjenka

pre 10 godina

licno sam protiv bilo kakve saradnje sa zutima,al ako ce taj projekat dobro doci Beogradu i na nepoularne korake/saradnja sa Djilasom bice progutana.

master

pre 10 godina

Koliko mene pamćenje služi iz te kampanje gde je "Beograd na vodi" prezentovan gospodin "operisani" je izašao kao gubitnik.Mislim da je jedno od mogućih rešenja za Beograd a i celu Srbiju da se napravi koalicija DS-SNS.DS ima pamet a SNS snagu(pošto i gospodin "operisani" priznaje da u SNS-u nema pameti pa je uvozi iz ,među njegovom pristalicama,omražene Amerike)

Radovan

pre 10 godina

Svakako da pozdravljam inicijativu iz koje bi trebalo da proizadje nesto dobro za ovaj grad i narod, ali molim vas ne pricajte kako je "Grad na vodi" ideja Aleksandra Vucica jer to jednostavno nije tacno. Ideja i prvi urbanisticki planovi su nastali pre vise godina, i ne od strane Vucica.

Dzoni

pre 10 godina

Da je vise politicara koji kao Vucic mogu na trenutak da progutaju politicke razmirice koje u ovom slucaju postoje izmedju njega i Djilasa, Srbija bi svakako bila jedno bolje i uredjenije drustvo. Ma koliko mi se neki politicar dopada ili ne dopada, ideja Beograd na vodi je odlicna i zato moram dati veliki plus Vucicu, tim pre sto je o ovako velikom projektu nasao za shodno da razgovara i sa Djilasom, jer to samo govori da on zeli da zaposli Beogradjane, da Beogradu povrati stari sjaj.

shpitz

pre 10 godina

Odličan projekat ovaj "Beograd na vodi", a šta sa ostalim delovima Srbije? Ko će to da finansira jer verujte mi u Vojvodini nemamo više snage da gradimo Beograd dok se naše pruge i pruge po jugu raspadaju, a ljudi ne rade ništa osim da maštaju da stignu u Beograd. E j....a vas takva politika. Kad sve bude u Beogradu videću vas onda... Ja sam rešio da dođem tamo i da mi mama i tata šalju papriku, luk i svinjetinu dok sam ja "beograđanin" koji ne radi ništa...

Panter

pre 10 godina

Vucic je pokazao da treba saradjivati i sa politickim protivnicima, sve u korist naroda i dobrobit drzave. Svima je jasno da Dragan Djilas ne zeli da podrzi nista sto njemu nece doneti neki politicki bod, ali ovog puta mora podrzi ovaj odlican plan.

prokletinjska avlija

pre 10 godina

sunce ti kalajisano,ne možeš pročitati pošteni komentar od ovih botina.Ubiše ovi slobodno mišljenje,obesmisliše kreativnost javnog polemisanja,obljutaviše sučeljavanje ideja.Veliki brat radi,li radi...

SomiQ

pre 10 godina

Government of the people, by the people, for the people, shall not perish from the Earth.

Abraham Lincoln

Kada je Aleksandar Vucic ovo rekao pre nesto vise od godinu dana smejalisu se mnogi a evo danas e danas .....

Tko smjeta

pre 10 godina

Projekat na čijoj bi realizaciji bilo angažovano oko 200.000 ljudi svakako zaslužuje da se o njemu piše detaljnije, a pre svega i zbog toga što ne bi podrazumevao nova zaduživanja. Možda me sećanje pogrešno služi, ali takvom vrstom projekta nikada nisu mogle da se pohvale demokrate. Svi njihovi dosadašnji projekti su se zasnivali na ogromnom zaduživanju Beograda.

zoran

pre 10 godina

Projekat "Beograd na vodi" nema nikakve veze sa Savom i Dunavom. Svestan je Vučić toga kao i ogromna većina samomislećih sa barem dva grama mozga!

Vučić je pozvao Đilasa da se dogovore o sledećem: SRS (Radikali) pošto nemaju sa kim i ne znaju ništa nisu u stanju da obezbede opstanak ovom narodu. Zato je Vučićev predlog da on nabavi Beogradu vodu a Đilas će hleb pa ćemo mi u Beogradu od sada živeti NA HLEBU I VODI!

NBg

pre 10 godina

Kao neko ko je rođen u Beogradu ne slažem se sa ovom idejom ni najmanje. Ta bajka o smanjenju nezaposlenosti u Beogradu u praksi znači dolazak još pola miliona provincijalaca koji su satrli ovaj grad u poslednjih 25 godina. Pride pljuvačinu onih koji nisu uspeli da dođu kako u Beograd ide sve, kako se sve daje za Beograd itd. Ja bih oberučke prihvatio da Beograd potpuno bankrotira pa da se vas milion vrati u vaše lepe ruralne krajeve sa nezgodnim grlenim akcentima koje vučete ceo život i alavim ambicijama i pohlepom zbog koje moj lepi Beograd liči na vašar u najgorem smislu. Dragi Crnogorci,Bosanci,Ercovi,Vranjanci i Lale 'ajte kući pa tamo pravite svoje gradove na vodi i povedite sa sobom vaše farme,pinkove i grandove.

bgdjanin

pre 10 godina

Beograd na vodi, Novi Sad na gas, Nis na drva
(bg bulumenta, 15. avgust 2013 13:39)
a ostatak Srbije ?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srba, 15. avgust 2013 14:07)

Kad budete imali dve velike reke kao Dunav i Sava i Vi cete..I kad budete imali dva miliona stanovnika i Vi cete.I kad budete malo se vratili sa znanjem stecenim u BG u vase krajeve i Vi cete.Kad Vam ne bude BG bio prst u oku i kad budete zasukali rukave i Vi cete.Zar Vam neko brani da razvijate grane industrije,privrede,turizma,usluga shodno vasem broju stanovnika.Sta Vi to u Vojvodini nemate..zemlja vam kao losa,ili nemate reke,kanale. Ajde da kuka onaj dole u juznoj Srbiji,ali Vi zaista nemate razloga. A ko da ulaze u nesto kad svi pobegoste u Bg,a onda mrzite i bg i vas zavicaj. Pa u Bg 50% stanovnista radnog ima manju platu od 30 000 dinara,ali tudje uvek vece,sladje,bolje.

o kako tuznih mozgova ima...

pre 10 godina

Ja verujem da Vučiću nije ni malo drago što mora da razgovara sa čovekom kao što je Đilas, ali on mora da razgovara sa gradonačelnikom Beograda u interesu građana Beograda i Srbije, i na taj način Vučić još jednom, kao i mnogo puta do sada, pokazuje da je spreman da razgovara sa svima, ako je to u interesu Srbije.
(Gojko Bgd, 15. avgust 2013 14:12)

Majke ti?A mislis da je Djilasu drago da razgovara sa covekom kao sto je Vucic?

p.s. Odavno su ova dvojica u "kombinaciji"...

dragan

pre 10 godina

Pre tri-četiri decenije je počeo ovaj projekat početkom izmeštanja železničke stanice. kada je počeo da se gradi prokop?. Projekti su dobri ali nema para. Opet će da bude Srbija radi a Beograd se gradi. Ovo malo radnih ljudi sa sela će otići u Beograd.

Vlada

pre 10 godina

Treba spremati projekte ali za neka vremena koja ce mozda doci, ali to je jos daleko, odakle pare? Za sada to treba da se shvati kao imidz dva napredna coveka!

zorica m.

pre 10 godina

Jos jednom je dokazao svoju velicinu i zarad dobrobiti beogradjana seo za sto sa ljutim politickim protivnikom iz DS.Tako nesto me raduje jer je to pokazatelj da ima jos ljudi u nasoj Vladi kome je stalo do naroda,a ne samo do licnog interesa.Sada mislim da Srbija ima buducnost sa Vucicem na celu.

bg bulumenta

pre 10 godina

Beograd na vodi, Novi Sad na gas, Nis na drva
(bg bulumenta, 15. avgust 2013 13:39)
a ostatak Srbije ?
(srba, 15. avgust 2013 14:07)

Epa strpi se Srbo, valjda vidis da je Beograd motor razvoja Srbije, Novi Sad blatobran, a Nis auspuh i kad se mi zahuktamo onda povlacimo i ostatak Srbije:)

INSPEKTOR - KECIC

pre 10 godina

Projekat "Beograd na vodi" predstavio je Aleksandar Vucic pre vise od godinu dana u toku izborne kampanje za gradonacelnika Beograda, a njime se planira da se zapusteno priobalje Save rekonstruise. Nakon danasnjeg sastanka sa Djilasom nadam se da ce projekat biti zavresen uskoro.

seljadin

pre 10 godina

ako nova koalicija DS-SNS donese Srbiji napredak, zasto da ne, ali ako budemo i dalje tonuli, onda ih treba skinuti za sva vremena.
Cudi me da niko ne spominje Blok 26 i izgradnju beogradskog menhetna.

MR

pre 10 godina

@(prokletinjska avlija, 15. avgust 2013 14:07)

E, vala bas, covece! Ovi komentari gube smisao, ako ih u 90% slucajeva pisu botovi!

Ovo nema smisla!!!

drena

pre 10 godina

Odlicno Vucicu. Kostace manje od mosta na ADI ,a nece se dodatno zaduzivati ionako vec prezaduzeni Beograd. Takvi projekti nam trebaju bez novih kredita..

Berta

pre 10 godina

Kao i uvek korektnost i ruka saradnje je pruzena od strane Vucica, nadam se da ce i druga strana biti makar upola fer i odraditi ovaj projekat profesionalno, bez licnih interesa i razmirica.

Rasa

pre 10 godina

Sa svima treba razgovarati, misljenje svacije se mora cuti i uvaziti, pa cak i politickih suparnikam, jel jedino tako se mogu doneti najpravije odluke. Ponosan sam sto imamo coveka poput Vucica, i veliki naprednjak sam !

nebojsa bg

pre 10 godina

@(Fiorela, 15. avgust 2013 13:13)

a zasto ne moze da znaci I drugo-da vucic vidi da Djilas dobro vodi svoj posao pa hoce sa njim da saradjuje?ne,za vernike sns-a,samo jedno glediste postoji.

Gojko Bgd

pre 10 godina

Ja verujem da Vučiću nije ni malo drago što mora da razgovara sa čovekom kao što je Đilas, ali on mora da razgovara sa gradonačelnikom Beograda u interesu građana Beograda i Srbije, i na taj način Vučić još jednom, kao i mnogo puta do sada, pokazuje da je spreman da razgovara sa svima, ako je to u interesu Srbije.

lorimer

pre 10 godina

evelin@ projekat Beograd nije izmislio Vuciv samo ga je oziveo, taj projekat postoji 25godina... ali dobro je sto se bar neko setio da ga ponovo ozivi

Smiona R

pre 10 godina

Beograd je grad sa viševekovnom bogatom istorijom, nedovoljno iskorišćenom potencijalima koje poseduje. "Beograd na vodi" je svakako projekt koji treba realizovati. On je za dobrobit svih građana, gde se ne postavlja političko pitanje različitosti stranačkih principa. Drago mi je da je to shvatio i podržao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

KRISTAL

pre 10 godina

Mi smo narod koji kada nema s kim da ratuje,ratuje sam sa sobom.Ako je nesto u interesu gradjana onda ne znam u cemu je problem?Ovaj narod ocigledno ima genetski problem!!!

d.t.x.

pre 10 godina

Meni se sve čini da Aleksandar Vučić želi da obezbedi sebi jedan stan na reci, pa hoće da promoviše "grad na vodi". Možda i grešim

Saša73

pre 10 godina

Sad će radikalske botine koje nikad ne spavaju ovde da pišu, otprilike: Verujem da je ovaj sastanak sa Vučićem pravo rešenje. . . Vernici SNS-a koji ovde dolaze uvek pišu. Ajde da vas vidim. . .počni sad.:)

STEFAN

pre 10 godina

Dokaz da iako su ljuti politicki protivnici,mogu da se sloze ako je to za dobrobit gradjana.Trebalo bi svi politicari da se ugledaju na Vucica i da se uvek gleda interes gradjana,a ne samo da razmisljaju o sebi.Pozdravljam ovakve poteze i nadam se da ce ih u buducnosti biti vise bez obzira ko pripada kojoj strani.

lider

pre 10 godina

Vucic je pokazao da sa svima hoce da saradjuje, da ima prijateljski odnos sto je jako bitno, veliki napredak! Ovo je samo pocetak. Mnogi nisu verovali Vucicu, ali sada kada pocinju ljudi da se zaposljavaju, da pocinje da se malo bolje zivi, Vucic izrasta u lidara ove prekrasne zemlje. Samo tako nastavi.

Beogradjanin starosedelac

pre 10 godina

Ideja Beograd na vodi postoji vec sto godina. Jos je Lazar Nincic pisao o tome. Ali da bi se to osvarilo Republika koja je nadlezna za zeleznicu mora da zavrsi Prokop i da izmesti sve ranzirne stanice i koloseke. Lako je posle biti pametan. Tesko da ce to uraditi onaj koji je pod stare dane od pruznog radnika postao Direktor zeleznice i otkrio tartufe i tompuse

mrvica

pre 10 godina

Ovaj projekat ce pokrenuti privredu Beograda i mnogim ljudima omoguciti da rade,ja nisam Beogradjanka ali sve sto se radi u interesu gradjana Srbije ima moju podrsku.

Pametna glava

pre 10 godina

A javni dug povecan za 560 miliona evra.Struja poskupela od 1 avgusta.Kome se to Vucic ulaguje?? Beogradjanima?? Nece se beogradjani upecati na kedera. Kao sto je uvek prolazio u Beogradu na izborima tako ce i u buduce. A sada vreme krece za lupanje minusa. U Beogradu i dalje zive pismeni i obrazovani ljudi koji ne citaju Kurir

Branko

pre 10 godina

(Vojvotkinja, 15. avgust 2013 12:43)
Jel Vi ovo zaključujete na osnovu Vikiliksa koji je objavio sadržaj razgovora Đilasa u Američkoj Ambasadi?

Dr No

pre 10 godina

Vučić i Đilas otvoreno politički koketiraju s jedne, a Dačić i Nikolić s druge strane. Prva dvojica se ne diraju u Beogradu, a druga dvojica su nadglasali Vučića i skrajnuli Dinkića... Da vidimo...

40% > 10%

pre 10 godina

Tako i treba. Đilas dolazi u vladu na razgovor kod Vučića, da se zna ko ima više od 40% podrške građana, a ko ima manje od 10% podrške građana Srbije.

Vk

pre 10 godina

Vidi, B92 eksperimentiše sa ćirilicom :)
To je kletva "kad ova dvojica sednu da pričaju o nečem konkretnom, B92 će biti na ćirilici, a onda će početi zemljotresi, poplave..." :)

Goblini

pre 10 godina

Vucic nije osvetoljubiv. Kada hocemo bolje narodu, onda ne sme da postoji osveta i revansizam. To Aca odlicno zna. A drzavni interes je daleko iznad licnog i stranackog.

vijuk

pre 10 godina

Projekat “Beograd na vodi” je bitan za sve građane Beograda, i tu političari moraju da se izdignu iznad stranačkih interesa, i zato je dobro što su se sastali Vučić i Đilas da razgovaraju o tom projektu. Međutim, Đilas se grdno vara ako misli da će se na ovaj način približiti Vučiću i ostvariti svoju želju da ga Vučić prihvati kao nekog budućeg koalicionih partnera.

orka

pre 10 godina

Moze neko da nam se svidja ili ne ali kada su u pitanju interesi zemlje treba da budemo slozni i da svo svoje znanje i umece upotrebimo kako bi napredovali.

Nikolina

pre 10 godina

Svaki razgovor SNS-a sa gradjanima,politickim protivnicima ili sa onima koji drugacije misle je dobar ako je u pitanju interes gradjana ,dovodjenje stranih investicija,otvaranje novih radnih mesta.Zato nevidim nista sporno u ovome razgovoru izmedju Djilasa i Vucica.

mikica

pre 10 godina

Ovo je veliki projekat gde ce moci da se zaposli dosta ljudi,drago mi je sto dva najveca stranacka rivala zajedno rade u interesu gradjana.

kole

pre 10 godina

Hahaha, do juce drvlje i kamenje jedan na drugog.
A vec danas zajednicki dogovori.
Ovo mi sve vise lici otvaranje testamenta u filmu Maratonci trce pocasni krug.
Ovakve ljude ste nasli da falsifikujete, sram vas bilo...........

Siniša

pre 10 godina

Samo neupućenima, stranački ostrašćenima...je ovo ,,neverovatno'', a to je normalna stvar za Đilasa. On je rekao da će sve dobre predloge prihvatiti i tu nema politike...nakon završenih izbora i ubedljive pobede rekao je da SNS da predlog kako bi trebala da izgleda-funkcioniše ,,kancelarija za brze odgovore'' i da je spreman da taj predlog prihvati i sprovede u delo, ali SNS nije dala taj predlog i na tome je ostalo. Ovo oko izmeštanja železničke stanice i svega ostaloga je posao za republičku vlast, jer je republika vlasnik, da se vidi koliko će to da košta, ko će da plati i kako i kako da se izmesti, po fazama itd.
A što se tiče neke ,,nove politike'', novih stvari na političkoj sceni, pa novo je to da opozicija ne dovodi pred vladu štrajkače, ne organizuje proteste, kao što je radila SNS, jer zamislite samo šta bi SNS uradila da je DS napravila predaju Kosova, pa bili bi mitinzi, haos...stiropor miting itd.

Patrijota

pre 10 godina

Dobro bre Vucicu dokle vise lazi i demagogija uvaceci se narodu? Ti stvarno mislis da smo svi mi radikalski glasaci, pa smo glupi, nepismeni i ne pamtimo vise od juce, kao oni??? Radi takvih si dosao tu gde jesi, jer im je pileci mozak ogranicene memorije, pa se ne secaju sta si i ko si ti ustvari bio ceo zivot???
Glede te cinjenice:OD KADA JE TO "PROJEKAT NA VODI" TVOJA IDEJA?????????
Pa to je ideja stara decenijama i svi su je vladajuci spominjali, ali bez rezultata, jer nikada nije bilo toliko novca, kao ni volje za taj projekat!

vesnica

pre 10 godina

Dokaz koliko je Vucicu stalo do Srbije je i taj sto saradjuje sa Djilasom, sto ne gleda iz koje je ko stranke nego mu je bitan samo oporavak Srbije

DusankaC

pre 10 godina

Svako treba da podrzi dobre ideje i projekte koji su za opste dobro,kako Beograda, tako i Srbije. Ovo je projekat kojim je planirano izmeštanje železničke i autobuske stanice, očuvanje značajnih kulturnih objekata, ali i otvaranje novih sadržaja u skladu sa savremenim stremljenjima modernog grada.Modernizovana Srbija,mora imati i modernizovan glavni grad-saradnja Vucica s gradonacelnikom Beograda po ovom pitanju, je zaista za pohvalu jer opet se pokazuje da je SNS-u interes gradjana ispred svega, te se zbog tog interesa opredeljuju i ne beze ni od razgovora s politickom istomisljenicima, a ko je do sadajos to ucinio???

Jole

pre 10 godina

Postujem ovakav pristup resavanju problem i zajednickog planiranja buducnosti. Vucic odavno poziva na konsenzus radi ekonomskog prosperiteta.

vesnica

pre 10 godina

Dokaz koliko je Vucicu stalo do Srbije je i taj sto saradjuje sa Djilasom, sto ne gleda iz koje je ko stranke nego mu je bitan samo oporavak Srbije

sinsinati

pre 10 godina

I vreme je da se sklone predrasude ko je iz koje politicke stranke, najbitnije je da se unapredi Srbija i da se poboljsa zivot u ovoj drzavi

Apsolut

pre 10 godina

Lepo je da opšti interes ima prioritet, Vučić ga je ipak pozvao iako ga Đilas svakodnevno provocira. Predlog itekako ima smisla, Beograd zaslužuje novi sjaj.

DaliborN

pre 10 godina

Ovo je odlican primer kako politika ponekad treba da zaboravi na ideoloske razlike i kako nasi politicari treba zajedno da rade u interesu gradjana, jer ma kojoj partiji pripadali oni su tu zbog gradjana Srbije a ne zbog sebe samih. Vucic je jos jednom pokazao da je veliki i odgovoran politicar.

Beograd

pre 10 godina

Upravo tako, jos malo pa cemo biti smo na hlebu i vodi, a ova dvojica planiraju da nam uskrate i hleb, a voda je ionako loseg kvaliteta.
Isti ste vi oboica............

dživdžan

pre 10 godina

Projekat SNS-a "Beograd na vodi", je pre godinu dana prilikom posete Beogradu podržao Rudolf Đulijani, po mnogima najbolji gradonačelnik Njujorka, i tom prilikom gospodin Đulijani je rekao da je projekat SNS-a "Beograd na vodi" izvanredan, i da može da promeni i Beograd i Srbiju i da će privuče investitore. Dragan Đilas je na to tada cinično rekao "Želim mu prijatan boravak u Beogradu i srećan put iz Beograda", a sada isti taj Đilas podržava projekat SNS-a "Beograd na vodi". Sada je jasno da Vučič ispunjava svoja obećanja, a da Đilas ne drži do svoji reči ni malo.

Bazar

pre 10 godina

I treba da razgovaraju. U svakoj normalnoj zemlji protivnici rade zajedno na boljitku drzave, samo su kod nas svi smrtni neprijatelji. Drago mi je sto Vucic konacno prekida tu praksu.

nesa

pre 10 godina

Ja nisam odavle pa me nesto interesuje:
Ova dvojica sto popise kafu,jesu li najbolji drugari jos iz detinjstva ili ih povezuje nesto drugo.
I dalje ne mogu da verujem da politika mora da bude tolika prostitutka.
I zasto je kurir prestao da pise o Djilasu?
Nije ni cudo sto niko posten nece da bude politicar.

P.S.
Ako nam je Djilas za most ispostavio racun od 800 mil. i rekao kako je to poklon svim Beogradjanima,ovaj "grad na vodi" ne moze da kosta ispod 2-3 milijarde.TO JE POKLON.

ALEKSA

pre 10 godina

Raduju ovakve stvari,koje pokazuju da ipak dve najjace stranke imaju snage da se izdignu iznad problema i medjusobnih nesuglasica i da zajedno urade nesto sto je u interesu gradjana Beograda.Nadam se da ce u buducnosti biti vise ovakvih sastanaka gde ce se raditi sve za dobrobit gradjana Srbije.

Sanja Lastic-Maric

pre 10 godina

Novina na srpskoj političkoj sceni, po prvi put u istoriji poštuje se politička volja naroda.
Vučić dokazuje svoju političku zrelost i ozbiljnost sa kojom pristupa rešavanju nacionalnih problema, zato je spreman da sasluša i glas sa druge strane, glas opozicije.

Anastasija

pre 10 godina

Pa jkoliko sa ja sad nesto secam da je ovaj plan beograda na vodi bio potekao iz SNS-a a podrzao ga je bio i Djulijani kad je rekao da ce biti dobar i za Beograd i za Beogradjane,Tad se Dilas bio tome protivio a sdad dolazi na razgovor kod Vucica na tu temu.Ovo je samo jos jedan dokaz da Vucic ispunjava svoje obecanje.

Marija Masa

pre 10 godina

Saradnja prvog potpredsednika Vucica sa Djilasom, je samo dokaz da je bolji zivot gradjana i napredak Beograda, iznad politickih i stranackih sukoba misljenja. Ovaj projekt "Beograd na vodi", donece nove investicije i otvori nova radna mesta, a to je u ovom trenutku najvaznije. Princip SNS je odgovornost za sve sto je uradjeno, s tim u vezi, mora se ostvariti saradnja sa svima, makar oni bili i stranacki neistomisljenici, zarad napretka Srbije i njenih gradjana.

Srbija iznad svega

pre 10 godina

Nova energija cirkuliše Srbijom zahvaljujući novoj vlasti a najviše Aleksandru Vučiću. U Srbiji se danas razgovara i sa najvećim političkim protivnicima. Ima svetla na kraju tunela

Lula

pre 10 godina

Projekat Beograd na vodi nije Vučićev, taj projekat postoji više od 30. godina. Tim planom je predvidjeno izmeštanje železničke i autobuske stanice kao i uredjemnje priobalja Save, šetalište i slično.Moguće da je postojeći plan izmenjen i doradjen ali nikako nije njegov.Moguće je da će uspeti da obezbediti sredstva, koja za sve ove godine predhodne vlade nisu uspele. Mi koji živomu u toj zoni veoma smo zainteresovani za realizaciju tog plana, kako bi živeli u čistijoj i uredjenijoj srdini.

Hajduk Očagarac

pre 10 godina

Hahaha, šta je sada Vučiću - Beograd iznenada i preko noći nije prezadužen?! Pa nije nikad ni bio, znali ste to i pre, nego samo da se ostrvite na Đilasa...

Otpravnik demokrata

pre 10 godina

Gospodi autonomašima predlažem da se ugledaju na vicepremijera Srbije Aleksandra Vučića. Ovako se krajnje odgovorno i ozbiljno vodi država kako je vodi gospodin Vučić.

Vojvotkinja

pre 10 godina

Konacno moja dva omiljena politicara zajedno na nekom projektu. Mozete sada da lupate koliko hocete minusa ali su najsposobniji i mozemo samo da budemo na dobitku kad se njih dvojica udruze

Glorija

pre 10 godina

Vucic je covek koji me svakog dana sve vise i vise odusevljava i koji je definitivno postavio nove standarde u politici. Koliko se zalaze za dobrobit gradjana pokazuje i ova cinjenica da sa Djilasom pregovara o projektima, bez obzira na to sto nisu istomisljenici. Sve pohvale i nadam se da ce saradnja biti uspesna.

Mnogo hteo, malo započeo, ništa završio...

pre 10 godina

E više mi je od SNS-ovskog vrljanja ciframa muka. 200.000 novozaposlenih? 450 mill evrića prihoda za gradski budžet? Isto kao i 10 milijardi evra godišnje stranih direktnih investicija? Nešto ne videh da ste rešili prethodno pitanje: da je napravljena nova železnička stanica i nova autobuska stanica. Prokop se pravi ko skadar na bojani. Završite autoput oko BG-a u punom profilu, uradite već nešto do kraja a ne samo da želite pa najavljujete na sva zvona pa onda jedva nešto započnete a ništa ne završite. Sada biste da se kešate na Đilasa pa da prisvajate njegov uspeh.

LenkicaRTT

pre 10 godina

dobar predlog, poput saveta-para vredi. Kada je u interesu gradjana, u interesu Srbije, onda i ne treba posmatrati stranacka opredeljenja ljudi koji treba da se angazuju-jer je predlog ovog projekta i njegova realizacija najbitnija. Svakako pohvalno sto u ovoj stvari se interes gradjana stavlja na prvo mesto.

Nebojša sa Zvezdare

pre 10 godina

Od svih promena od prošle godine, ovo je još jedna novina. Ko je mogao da zamisli da će doći do ovakvog sastanka?
E pa tu je ta novina. Vlast i opozicija moraju da sarađuju jer je to u interesu građana.

Mitar rabadžija

pre 10 godina

Svaka investicija je danas dobro došla u Srbiju. Projekat je na mestu. Ovde se jeasno vidi da su sve stranke(i pozicija i opozicija) usmerene jedna na drugu.
Svaka vlast treba i mora da radi u interesu svojih građana a nikako obratno.

Velko

pre 10 godina

Baš me interesuje šta će Vučićda izjavi posle sastanka? Koju će jezičku vratolomiju da izvede?! Optužuje Đilasa kao najvećeg kriminalca i nesposobnog gradonačelnika a sada mu postaje partner, pokrovitelj. Saučesnik, ako je istina ono što je SNS do juče tvrdio!

Vojvotkinja

pre 10 godina

Konacno moja dva omiljena politicara zajedno na nekom projektu. Mozete sada da lupate koliko hocete minusa ali su najsposobniji i mozemo samo da budemo na dobitku kad se njih dvojica udruze

Nebojša sa Zvezdare

pre 10 godina

Od svih promena od prošle godine, ovo je još jedna novina. Ko je mogao da zamisli da će doći do ovakvog sastanka?
E pa tu je ta novina. Vlast i opozicija moraju da sarađuju jer je to u interesu građana.

o kako tuznih mozgova ima...

pre 10 godina

Ja verujem da Vučiću nije ni malo drago što mora da razgovara sa čovekom kao što je Đilas, ali on mora da razgovara sa gradonačelnikom Beograda u interesu građana Beograda i Srbije, i na taj način Vučić još jednom, kao i mnogo puta do sada, pokazuje da je spreman da razgovara sa svima, ako je to u interesu Srbije.
(Gojko Bgd, 15. avgust 2013 14:12)

Majke ti?A mislis da je Djilasu drago da razgovara sa covekom kao sto je Vucic?

p.s. Odavno su ova dvojica u "kombinaciji"...

Glorija

pre 10 godina

Vucic je covek koji me svakog dana sve vise i vise odusevljava i koji je definitivno postavio nove standarde u politici. Koliko se zalaze za dobrobit gradjana pokazuje i ova cinjenica da sa Djilasom pregovara o projektima, bez obzira na to sto nisu istomisljenici. Sve pohvale i nadam se da ce saradnja biti uspesna.

Mnogo hteo, malo započeo, ništa završio...

pre 10 godina

E više mi je od SNS-ovskog vrljanja ciframa muka. 200.000 novozaposlenih? 450 mill evrića prihoda za gradski budžet? Isto kao i 10 milijardi evra godišnje stranih direktnih investicija? Nešto ne videh da ste rešili prethodno pitanje: da je napravljena nova železnička stanica i nova autobuska stanica. Prokop se pravi ko skadar na bojani. Završite autoput oko BG-a u punom profilu, uradite već nešto do kraja a ne samo da želite pa najavljujete na sva zvona pa onda jedva nešto započnete a ništa ne završite. Sada biste da se kešate na Đilasa pa da prisvajate njegov uspeh.

bgdjanin

pre 10 godina

Beograd na vodi, Novi Sad na gas, Nis na drva
(bg bulumenta, 15. avgust 2013 13:39)
a ostatak Srbije ?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srba, 15. avgust 2013 14:07)

Kad budete imali dve velike reke kao Dunav i Sava i Vi cete..I kad budete imali dva miliona stanovnika i Vi cete.I kad budete malo se vratili sa znanjem stecenim u BG u vase krajeve i Vi cete.Kad Vam ne bude BG bio prst u oku i kad budete zasukali rukave i Vi cete.Zar Vam neko brani da razvijate grane industrije,privrede,turizma,usluga shodno vasem broju stanovnika.Sta Vi to u Vojvodini nemate..zemlja vam kao losa,ili nemate reke,kanale. Ajde da kuka onaj dole u juznoj Srbiji,ali Vi zaista nemate razloga. A ko da ulaze u nesto kad svi pobegoste u Bg,a onda mrzite i bg i vas zavicaj. Pa u Bg 50% stanovnista radnog ima manju platu od 30 000 dinara,ali tudje uvek vece,sladje,bolje.

lorimer

pre 10 godina

evelin@ projekat Beograd nije izmislio Vuciv samo ga je oziveo, taj projekat postoji 25godina... ali dobro je sto se bar neko setio da ga ponovo ozivi

Rodni

pre 10 godina

Iako je ovo bila prvobitno Vuciceva ideja, na koju je Djilas sa podozrenjem gledao, on je ipak pristao da zajedno saradjuju, jer kada je bitan interes gradjana, stranacke nesuglasice se stavljaju sastrane.

Dzoni

pre 10 godina

Da je vise politicara koji kao Vucic mogu na trenutak da progutaju politicke razmirice koje u ovom slucaju postoje izmedju njega i Djilasa, Srbija bi svakako bila jedno bolje i uredjenije drustvo. Ma koliko mi se neki politicar dopada ili ne dopada, ideja Beograd na vodi je odlicna i zato moram dati veliki plus Vucicu, tim pre sto je o ovako velikom projektu nasao za shodno da razgovara i sa Djilasom, jer to samo govori da on zeli da zaposli Beogradjane, da Beogradu povrati stari sjaj.

Vlatka NiŠ

pre 10 godina

Đilas je prošle godine ismevao SNS-ov prijekat "Beograd na vodi". Pa je tako davao neumesne izjave povodom dolaka najuspešnijeg gradonačelnika u istoriji Njujorka Đulijanija, koji je došao da podrži Vučićev projekat "Beograd na vodi", a sada isti taj Đilas hvali isti taj projekat. Ovo je još jedan dokaz koliko Đilas drži do svojih reči, a sa duge strane ovaj sastanak je dokaz kako je Vučić spreman da pređe preko svih uvreda a sve u interesu građana Beograda.

Clash of the Titans

pre 10 godina

Ovo treba da bude primer da i pored političkih nesuglasica opšti interes mora biti prioritet i zajednički jezik u tom slučaju mora se pronaći. Opozicija je tu da kritikuje i nudi rešenja i kada je potrebno pomaže poziciji jer prosperitet zemlje političarima mora biti primaran cilj.

Stevo

pre 10 godina

Kada je Beograd u pitanju mora se zaboraviti stranacka pripadnost i mora se dati puna podrska projektima koji su znacajni i u koje vredi ulagati. Ovaj projekat koji je predstavio Vucic jos u svojoj kampanji na najbolji nacin iskoriscava jedan davno zaboravljeni resurs Beograda a to je cinjenica da grad lezi na dve reke i da tu ima jos jako puno prostora za raznorazne investicije i nove sadrzaje koji mogu zaposliti Beogradjane.

Velko

pre 10 godina

Baš me interesuje šta će Vučićda izjavi posle sastanka? Koju će jezičku vratolomiju da izvede?! Optužuje Đilasa kao najvećeg kriminalca i nesposobnog gradonačelnika a sada mu postaje partner, pokrovitelj. Saučesnik, ako je istina ono što je SNS do juče tvrdio!

zorica m.

pre 10 godina

Jos jednom je dokazao svoju velicinu i zarad dobrobiti beogradjana seo za sto sa ljutim politickim protivnikom iz DS.Tako nesto me raduje jer je to pokazatelj da ima jos ljudi u nasoj Vladi kome je stalo do naroda,a ne samo do licnog interesa.Sada mislim da Srbija ima buducnost sa Vucicem na celu.

Berta

pre 10 godina

Kao i uvek korektnost i ruka saradnje je pruzena od strane Vucica, nadam se da ce i druga strana biti makar upola fer i odraditi ovaj projekat profesionalno, bez licnih interesa i razmirica.

ALEKSA

pre 10 godina

Raduju ovakve stvari,koje pokazuju da ipak dve najjace stranke imaju snage da se izdignu iznad problema i medjusobnih nesuglasica i da zajedno urade nesto sto je u interesu gradjana Beograda.Nadam se da ce u buducnosti biti vise ovakvih sastanaka gde ce se raditi sve za dobrobit gradjana Srbije.

16257

pre 10 godina

Iskrene pohvale za vicepremijera Vucica koji je otpoceo razgovore sa Djilasom o ovom projektu, i smatram da bi nam ovaj projekat doneo nove investicije, otvorila bi se nova radna mesta i pokrenula privreda u Beogradu.

Malena

pre 10 godina

Liderstvo na delu,okupio ih je projekat za Beogradjane,Neka bude sto vise ovakvih projekata i za ostale gradove, pohvalno je sto se radi.

annamarija

pre 10 godina

Lepo je cuti da se lideri razlicitih politickih ubedjenja, a jos iz vlasti i opozizije sastanu i dogovaraju. Vucic i Djilas su se satali, dogovarali a sve to u interesu gradjana Beograda, sto je za svaku pohvalu. I kada su druga pitanja veoma vazna za nasu Srbiju trebalo bi da i u bom slucaju bude saradnje i da se nadju kompromisna resenja. Vucic je covek koji nije karijerista niti se4 bavi drugim biznisom, politika je njegova profesija i krajnje je tolerantan i mudar u dijalozima.

Jovan

pre 10 godina

Pa dobro, Vučić je na ovom projektu i vodio kampanju, što opet znači da sad kad je u vlasti radi ono što je obećao. Opet Đilas, kao gradonačelnik ovde radi ono što mu je posao. Imaće od ovog koristi obe stranke, ali se nadam da će ovog puta, građani dobiti najviše.

DusankaC

pre 10 godina

Svako treba da podrzi dobre ideje i projekte koji su za opste dobro,kako Beograda, tako i Srbije. Ovo je projekat kojim je planirano izmeštanje železničke i autobuske stanice, očuvanje značajnih kulturnih objekata, ali i otvaranje novih sadržaja u skladu sa savremenim stremljenjima modernog grada.Modernizovana Srbija,mora imati i modernizovan glavni grad-saradnja Vucica s gradonacelnikom Beograda po ovom pitanju, je zaista za pohvalu jer opet se pokazuje da je SNS-u interes gradjana ispred svega, te se zbog tog interesa opredeljuju i ne beze ni od razgovora s politickom istomisljenicima, a ko je do sadajos to ucinio???

INSPEKTOR - KECIC

pre 10 godina

Projekat "Beograd na vodi" predstavio je Aleksandar Vucic pre vise od godinu dana u toku izborne kampanje za gradonacelnika Beograda, a njime se planira da se zapusteno priobalje Save rekonstruise. Nakon danasnjeg sastanka sa Djilasom nadam se da ce projekat biti zavresen uskoro.

Rasa

pre 10 godina

Sa svima treba razgovarati, misljenje svacije se mora cuti i uvaziti, pa cak i politickih suparnikam, jel jedino tako se mogu doneti najpravije odluke. Ponosan sam sto imamo coveka poput Vucica, i veliki naprednjak sam !

drena

pre 10 godina

Odlicno Vucicu. Kostace manje od mosta na ADI ,a nece se dodatno zaduzivati ionako vec prezaduzeni Beograd. Takvi projekti nam trebaju bez novih kredita..

Panter

pre 10 godina

Vucic je pokazao da treba saradjivati i sa politickim protivnicima, sve u korist naroda i dobrobit drzave. Svima je jasno da Dragan Djilas ne zeli da podrzi nista sto njemu nece doneti neki politicki bod, ali ovog puta mora podrzi ovaj odlican plan.

DaliborN

pre 10 godina

Ovo je odlican primer kako politika ponekad treba da zaboravi na ideoloske razlike i kako nasi politicari treba zajedno da rade u interesu gradjana, jer ma kojoj partiji pripadali oni su tu zbog gradjana Srbije a ne zbog sebe samih. Vucic je jos jednom pokazao da je veliki i odgovoran politicar.

Anastasija

pre 10 godina

Pa jkoliko sa ja sad nesto secam da je ovaj plan beograda na vodi bio potekao iz SNS-a a podrzao ga je bio i Djulijani kad je rekao da ce biti dobar i za Beograd i za Beogradjane,Tad se Dilas bio tome protivio a sdad dolazi na razgovor kod Vucica na tu temu.Ovo je samo jos jedan dokaz da Vucic ispunjava svoje obecanje.

ognjenka

pre 10 godina

licno sam protiv bilo kakve saradnje sa zutima,al ako ce taj projekat dobro doci Beogradu i na nepoularne korake/saradnja sa Djilasom bice progutana.

KIKI

pre 10 godina

Ova nazovimo saradnja dva politička neistomišljenika mi se jako dopada i ruši predrasude koje sam imala do sada tj.da svako gleda sebe a za narod ih baš briga. Bar sam ja to do sada tako doživljavala i ovaj naslov me prosto prijatno iznenadio. Sve pohvale!

Jole

pre 10 godina

Postujem ovakav pristup resavanju problem i zajednickog planiranja buducnosti. Vucic odavno poziva na konsenzus radi ekonomskog prosperiteta.

simoviccc

pre 10 godina

moze ovaj djilas da se sastanci sa kim hoce,ali vucicu ce se tesko uslihtati i tesko ce na navesti na nesto naopako.
bolje se ti cuvek djilas vucica na sledecim rekonstrukcijama

TEKSTOPISAC

pre 10 godina

Kao i mnogo puta pre Aleksandar Vucic pokazao je korektnost i ruka saradnje je pruzena od strane Aleksandra Vucica, nadam se da ce i druga strana biti makar upola fer i odraditi ovaj projekat profesionalno, bez licnih interesa i razmirica. Ovo je projekat koji donosi dobro svim gradjanima Beograda.

LenkicaRTT

pre 10 godina

dobar predlog, poput saveta-para vredi. Kada je u interesu gradjana, u interesu Srbije, onda i ne treba posmatrati stranacka opredeljenja ljudi koji treba da se angazuju-jer je predlog ovog projekta i njegova realizacija najbitnija. Svakako pohvalno sto u ovoj stvari se interes gradjana stavlja na prvo mesto.

Laza Kamikaza

pre 10 godina

Drago mi je sto ce vlast u Beogradu konacno prihvatiti neki predlog opozicije u gradu.Ranije to niej bila praksa,no,sacekajmo da se to sve realizuje.

Indigo

pre 10 godina

Nije bitno ko ce sredjivati Beograd,bitno je da se ljudi ujedine kada su u pitanju ovako vazne stvari.Lepo je sto je Djilas usvojio predloge SNS-a u Beogradu,treba da saradjuje,pogotovo kada je ovako nesto za opste dobro.

Otpravnik demokrata

pre 10 godina

Gospodi autonomašima predlažem da se ugledaju na vicepremijera Srbije Aleksandra Vučića. Ovako se krajnje odgovorno i ozbiljno vodi država kako je vodi gospodin Vučić.

lider

pre 10 godina

Vucic je pokazao da sa svima hoce da saradjuje, da ima prijateljski odnos sto je jako bitno, veliki napredak! Ovo je samo pocetak. Mnogi nisu verovali Vucicu, ali sada kada pocinju ljudi da se zaposljavaju, da pocinje da se malo bolje zivi, Vucic izrasta u lidara ove prekrasne zemlje. Samo tako nastavi.

Aktiva BB

pre 10 godina

Odlican projekat.
Drago mi je kada vidim da politicki neistomisljenici saradjuju na poboljsanju zivota u Beogradu i Srbiji.To su te promene koje je doneo SNS na celu sa Vucicem. I tako treba svi da funkcionisemo. Sve pohvale za ovakav rad.

Graje

pre 10 godina

Jedva čekam da se realizuje projekat Beograd na vodi, i da se izmesti autobuska stanica da bi centar grada izgledao lepše. Savski venac kao najlepša opština i treba da poprimi jedan novi izgled. Beograd je zaslužio da ima izgled metropole svetske koji će privući što više stranih turista. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Dragan Đilas i Aleksandar vučić ne prave koaliciju već se samo dogovaraju oko projekta Beograd na vodi.

Posmatrač

pre 10 godina

Treba na vreme započeti posao, dogovoriti se o dinamici i redosledu poslova, koje treba da uradi Grad i Republika. Kada se krene u realizaciju, Đilas više neće ni biti na čelu Beograda. Zato i verujem u uspeh ove ideje.

Deni39

pre 10 godina

Sta reci?Vučić i SNS su se izdigli iznad stranačkih interesa,zarad biljitka gradjana.Nadam se da ce i Djilas isto tako dobro saradjivati sa njima bez spoticanja.

Poletarac

pre 10 godina

Glavni grad zaslužuje ovakav jedan projekat stoga svakog dobronamernog građanina treba da raduje ova vest. Međutim, verujem da bi svi mi voleli da se i oko mnogih drugih bitnih tema postigne konsenzus i upravo o tome je Vucic mnogo puta do sada govorio. Nadam se da će Gradonacelnik u budućnosti imati malo više sluha kad su u pitanju njegovi Beograđani.

branislav n

pre 10 godina

Ova naša politička scena počinje da mi se sviđa,pozicija i opozicija ceo sat zajedno. Ohrabrujuće i nadam se konstruktivno. Svaka čast Vučiću,da je situacija obrnuta tj.da je kojim slučajem Đilas na mestu na kom je Vučić siguran sam da do tog sastanka nikada ne bi došlo.

DZONI

pre 10 godina

Mislim da je taj prijekat dobar i treba ga realizovati. SNS iz dana u dan pokazuje da su dosli na vlast da promene Srbiju i da su spremni za saradnju i sa opozicijom ukoliko ce to da omoguci bolji zivot gradjana. Sto naravno nije bio slucaj proteklih godina od strane DS. U svakom slucaju dobro je da se ulaze i ozbiljno radi.....pocinjemo da licimo na ozbiljnu drzavu.

Seljak iz Dragodola

pre 10 godina

Ako je sta dobro, moramo se sloziti, bar ce Djilas biti nadgledan i necemo doci u situaciju da se i na ovom projektu prave igranke i da se dzorise.

SM

pre 10 godina

Podrzavam aktuelnu vlast zato sto zeli da gradjanima omoguci lepsi zivot, prijatnije okruzenje i zato su i otpočeli razgovore da Draganom Đilasom o projektu "Beograd na vodi", koji bi trebalo da donese nove investicije, pokrene privredu Beograda i otvori nova radna mesta.

Mustang

pre 10 godina

Mal osu se zadrzali. Mora da se plan nije svideo Djikiju, nece moci nista da drpi sa strane, pa se pokupio ranije, na konsultacije sa svojim "strucnjacima".

vrabac

pre 10 godina

Đilas je prošle godine ismevao SNS-ov prijekat "Beograd na vodi". Pa je tako davao neumesne izjave povodom dolaka najuspešnijeg gradonačelnika u istoriji Njujorka Đulijanija, koji je došao da podrži Vučićev projekat "Beograd na vodi", a sada isti taj Đilas hvali isti taj projekat. Ovo je još jedan dokaz koliko Đilas drži do svojih reči, a sa duge strane ovaj sastanak je dokaz kako je Vučić spreman da pređe preko svih uvreda a sve u interesu građana Beograda.

Djole

pre 10 godina

Saradnja treba da postoji jer je to jedini put da se drzava podigne. A ne da opozicija konstantno sabotira i gusi vlast kako bi napravili nezadovoljstvo u narodu da bi jednog dana isti ti koji to rade dosli na vlast. SNS ovim pokazuje da nisu kao drugi i da ne zele samo da vladaju, nego zele da saradjuju sa svima ukoliko ce to da utice na poboljsanje privrede i bolji standard gradjana. Svaka cast, i mislim da ovaj projekat treba realizovati kao i svaki drugi bez obzira na mesto ili grad u Srbiji.

protiv negativnog

pre 10 godina

Ovako se Dragane saradjuje sa opozicijom. Ajde sad se setite šta ste radili dok ste bili na vlasti? pljuvali ste opoziciju isto kao što sada pljujete vlast. A ne vidiš da naprednjacima nije bitno koga hapse ako krade i treba biti uhapšen. Nije im bitno sa kim saradjuju sve dok je to za dobrobit gradjana. Vidiš li Dragane kako se vodi politika?

smakevic

pre 10 godina

Bilo kakva akcija koja ce doprineti gradjanima Beograda lepsi zivot, prijatnije okruzenje je za pohvalu. Podrzavam aktuelnu vlast koja zeli da pomogne Beogradu!

Komsija

pre 10 godina

@(Zar nije malo previse ocigledno, 15. avgust 2013 17:29)

Meni je drago sto ima toliko komentatora ciji su momentari tipa "ju kolko botova SNS" i slicno, pa niste svesni da takvim komentarima srozavate sami sebe i gori ste od bilo kog "bota", jer je ocigledno da niste sposobni da komentarisete o temi pa vam je najbitnije da brojite minuse i pluseve i komentare navodnih botova. Jadno!!!

Mirna

pre 10 godina

Za ovu vladu nema protivnika, svaciji savet je dobro dosao. Bitno je raditi i saradjivati, nova politicka scena je uvela novine, za razliku od proslih, koji nikome nisu davali rec, pa cak ni ljudima koji su sa njima bili u koaliciji.

Mitar rabadžija

pre 10 godina

Svaka investicija je danas dobro došla u Srbiju. Projekat je na mestu. Ovde se jeasno vidi da su sve stranke(i pozicija i opozicija) usmerene jedna na drugu.
Svaka vlast treba i mora da radi u interesu svojih građana a nikako obratno.

Hajduk Očagarac

pre 10 godina

Hahaha, šta je sada Vučiću - Beograd iznenada i preko noći nije prezadužen?! Pa nije nikad ni bio, znali ste to i pre, nego samo da se ostrvite na Đilasa...

Мила

pre 10 godina

Лепо је што најзад почињу да сарађују супротне стране на истој ствари а све за добробит грађана. Радује ме што се Београд сређује али када ће почети да се ради на сређивању Петровца на Млави, Вршца, Руме, Врања.....?

tole

pre 10 godina

@NBg Mozes da budes rodjen bilo gde, ostajes siroma' duhom, provincijalac i tuzni mrzitelj fašisoidnih ideja. Trebalo bi da znas da je sudbina svake metropole ogroman priliv dosljaka koji pokusavaju da se uklope i opstanu, pogotovo posle ratova. Njih treba prihvatati i kultivisati, nauciti ih da vole Bg i da ga cuvaju i postuju, pa možda i da ga slave i proslavljaju kao sto su to cinili i cine njegovi simboli, nebeogradjani sa ogromnom ljubavlju za Bg: Dusko Radovic, Djuza, Z. Radmilovic, Milan Mladenovic, Bajaga, Puriša Djordjević...i more možda tebi manje poznatih pojedinaca koji su svojom ljubavlju i kulturnim doprinosom postali više Beogradjani nego što ćeš ti ikada biti.

jb

pre 10 godina

Ovakav projekat ce mnogo znaciti Beogradu.Dobro je sto Vucic i Djilas razgovaraju o ovom projektu.Ako Djilas iznese neku dobru ideju treba je prihvatiti.Ipak je ovaj projekat bitan za Srbiju i doprinece dosta gradjanima.

arouka

pre 10 godina

svi politicari, koliko god da su i politicki protivnici, ako imaju sansu da ucine nesto dobro za gradjane srbije treba da razgovarju i saradjuju, u protivnom bi im gradjani zamerili i glasali protiv onih koji su bili u sansi da im pomognu a nisu to ucinili zbog bahatosti, nekog politickog ili licnog ponosa i slicno.

prokletinjska avlija

pre 10 godina

sunce ti kalajisano,ne možeš pročitati pošteni komentar od ovih botina.Ubiše ovi slobodno mišljenje,obesmisliše kreativnost javnog polemisanja,obljutaviše sučeljavanje ideja.Veliki brat radi,li radi...

smakevic

pre 10 godina

Beli grad leži na obalama dveju reka, koji ima viševekovnu istoriju, ali i nedovoljno iskorišćen veliki potencijal.Beograd na vodi je projekat koji svakako treba realizovati. Nadam se da će gradonačelnik Beograda imati dovoljno sluha da prihvati njegovu realizaciju.

Saša73

pre 10 godina

Sad će radikalske botine koje nikad ne spavaju ovde da pišu, otprilike: Verujem da je ovaj sastanak sa Vučićem pravo rešenje. . . Vernici SNS-a koji ovde dolaze uvek pišu. Ajde da vas vidim. . .počni sad.:)

Smiona R

pre 10 godina

Beograd je grad sa viševekovnom bogatom istorijom, nedovoljno iskorišćenom potencijalima koje poseduje. "Beograd na vodi" je svakako projekt koji treba realizovati. On je za dobrobit svih građana, gde se ne postavlja političko pitanje različitosti stranačkih principa. Drago mi je da je to shvatio i podržao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Dr No

pre 10 godina

Vučić i Đilas otvoreno politički koketiraju s jedne, a Dačić i Nikolić s druge strane. Prva dvojica se ne diraju u Beogradu, a druga dvojica su nadglasali Vučića i skrajnuli Dinkića... Da vidimo...

Patrijota

pre 10 godina

Dobro bre Vucicu dokle vise lazi i demagogija uvaceci se narodu? Ti stvarno mislis da smo svi mi radikalski glasaci, pa smo glupi, nepismeni i ne pamtimo vise od juce, kao oni??? Radi takvih si dosao tu gde jesi, jer im je pileci mozak ogranicene memorije, pa se ne secaju sta si i ko si ti ustvari bio ceo zivot???
Glede te cinjenice:OD KADA JE TO "PROJEKAT NA VODI" TVOJA IDEJA?????????
Pa to je ideja stara decenijama i svi su je vladajuci spominjali, ali bez rezultata, jer nikada nije bilo toliko novca, kao ni volje za taj projekat!

d.t.x.

pre 10 godina

Meni se sve čini da Aleksandar Vučić želi da obezbedi sebi jedan stan na reci, pa hoće da promoviše "grad na vodi". Možda i grešim

NBg

pre 10 godina

Kao neko ko je rođen u Beogradu ne slažem se sa ovom idejom ni najmanje. Ta bajka o smanjenju nezaposlenosti u Beogradu u praksi znači dolazak još pola miliona provincijalaca koji su satrli ovaj grad u poslednjih 25 godina. Pride pljuvačinu onih koji nisu uspeli da dođu kako u Beograd ide sve, kako se sve daje za Beograd itd. Ja bih oberučke prihvatio da Beograd potpuno bankrotira pa da se vas milion vrati u vaše lepe ruralne krajeve sa nezgodnim grlenim akcentima koje vučete ceo život i alavim ambicijama i pohlepom zbog koje moj lepi Beograd liči na vašar u najgorem smislu. Dragi Crnogorci,Bosanci,Ercovi,Vranjanci i Lale 'ajte kući pa tamo pravite svoje gradove na vodi i povedite sa sobom vaše farme,pinkove i grandove.

kole

pre 10 godina

@(dživdžan, 15. avgust 2013 13:39)
Prebrojao sam oko 40 istovetnih komentara koje si ostavio na isto toliko portala.
Cestitam na disciplinovanom radu iz centrale SNS-a.
Ako mi ne verujete , prvu njegovu recenicu iskopirajte i zalepite na google, sami cete se uveriti..........

Istoricar

pre 10 godina

Ideja Beograd na vodi postoji vec sto godina. Jos je Lazar Nincic pisao o tome. Ali da bi se to osvarilo Republika koja je nadlezna za zeleznicu mora da zavrsi Prokop i da izmesti sve ranzirne stanice i koloseke. Lako je posle biti pametan. Tesko da ce to uraditi onaj koji je pod stare dane od pruznog radnika postao Direktor zeleznice i otkrio tartufe i tompuse
(Beogradjanin starosedelac,

I ovaj logican i istinit komentar od praznoglavih BOTOVA SNS ima 15 pluseva i 115 minusa. Voleo bih da neko da kontra argument ovom realnom komentaru.Dzaba vam necete kreirati javno mnjenje na ovaj nacin. Izadjite malo iz svojih kuca nije vrucina. Neka vas stave u kolica kupe vam sladoled i malo vas provozaju. Ne svidja vam se komentar za pruznog radnika i tartufe i tompuse??Ili sta???

veljko

pre 10 godina

Ček malo,pa zar Vučić i SNS nisu do pre neki dan pričali da je Djilas lopov,ukrao za most,ukrao za asfaltiranje,za autobuse...sta je sada ovo ili su se malo šalili??

coki

pre 10 godina

Alo sta lupate kakav crni Vucic i njegova ideja...to je projekat star preko 35 godina samo sto se tada zvao projekat "Dunavgrad" i najvise se o tome pricalo za mandata B.Pesica i Zike Kovacevica...jos ce da ispadne da je Vucic u prvom razredu imao ideju Beogradjanke i Mostarske petlje!!

Pametna glava

pre 10 godina

A javni dug povecan za 560 miliona evra.Struja poskupela od 1 avgusta.Kome se to Vucic ulaguje?? Beogradjanima?? Nece se beogradjani upecati na kedera. Kao sto je uvek prolazio u Beogradu na izborima tako ce i u buduce. A sada vreme krece za lupanje minusa. U Beogradu i dalje zive pismeni i obrazovani ljudi koji ne citaju Kurir

kole

pre 10 godina

Hahaha, do juce drvlje i kamenje jedan na drugog.
A vec danas zajednicki dogovori.
Ovo mi sve vise lici otvaranje testamenta u filmu Maratonci trce pocasni krug.
Ovakve ljude ste nasli da falsifikujete, sram vas bilo...........

Petar Petrović 17

pre 10 godina

Vučić je najbolji a sada je i Djilas najbolji, jer svako ko priča sa Vučićem, postaje isto najbolji. Sve je to u interesu gradjana. Kada bi svi bili kao Vučić, Srbija ne ni imala nikakvih problema.

A sada zapevajmo našu (botovsku) himnu: Električni Orgazam - Mentalno.

Poslodavac

pre 10 godina

TEKSTOPISAC
INSPEKTOR-KECIC

Zar te ne mrzi da pises iste komentare i da ceo dan sedis i lupas minuse. Ne verujem da dobijas za to lovu.. Frikom trazi momke za prodaju sladoleda.Barem da imas neku korist

Beogradjanin starosedelac

pre 10 godina

Ideja Beograd na vodi postoji vec sto godina. Jos je Lazar Nincic pisao o tome. Ali da bi se to osvarilo Republika koja je nadlezna za zeleznicu mora da zavrsi Prokop i da izmesti sve ranzirne stanice i koloseke. Lako je posle biti pametan. Tesko da ce to uraditi onaj koji je pod stare dane od pruznog radnika postao Direktor zeleznice i otkrio tartufe i tompuse

Radovan

pre 10 godina

Svakako da pozdravljam inicijativu iz koje bi trebalo da proizadje nesto dobro za ovaj grad i narod, ali molim vas ne pricajte kako je "Grad na vodi" ideja Aleksandra Vucica jer to jednostavno nije tacno. Ideja i prvi urbanisticki planovi su nastali pre vise godina, i ne od strane Vucica.

Čiča

pre 10 godina

Vidim da je ovo današnja aktuelna tema, gde se udaraju plusevi i minusi, pa bih vas sve uputio na jednu vest u rubrici BIZ, gde se pominje gas i poskupljenje. Posebno pozivam drugove naprednjake, jer tamo nisu ostavili ni jedan jedini komentar o Vučićevoj pravednoj borbi za bolji život građana.

maratonac trči poslednji krug

pre 10 godina

(Istoricar, 15. avgust 2013 16:00)

Znate zašto je fasovao brdo minusa - napisao je da projekat ima stotinak godina, a botovima je "naređeno" da je to projekat SNS-a, koji se eto sada realizuje :).
Mislim, ako ste istoričar svakako znate šta je - istoriju kroji pobednik... Tuga :(.

nebojsa bg

pre 10 godina

@(Fiorela, 15. avgust 2013 13:13)

a zasto ne moze da znaci I drugo-da vucic vidi da Djilas dobro vodi svoj posao pa hoce sa njim da saradjuje?ne,za vernike sns-a,samo jedno glediste postoji.

Beograd

pre 10 godina

Upravo tako, jos malo pa cemo biti smo na hlebu i vodi, a ova dvojica planiraju da nam uskrate i hleb, a voda je ionako loseg kvaliteta.
Isti ste vi oboica............

master

pre 10 godina

Koliko mene pamćenje služi iz te kampanje gde je "Beograd na vodi" prezentovan gospodin "operisani" je izašao kao gubitnik.Mislim da je jedno od mogućih rešenja za Beograd a i celu Srbiju da se napravi koalicija DS-SNS.DS ima pamet a SNS snagu(pošto i gospodin "operisani" priznaje da u SNS-u nema pameti pa je uvozi iz ,među njegovom pristalicama,omražene Amerike)

Beogradjanin starosedelac

pre 10 godina

(INSPEKTOR - KECIC,

Pre nego sto sednes da pises informisi se malo.Pre sto godina Lazar Nincic je postavio temu Beograd na vodi.Pa onda devedesetih EUROPOLIS pa onda METROPOLIS. Nikakva ideja Aleksandra Vucica.Zasto ta ideja nije sprovedena u bivsoj SFRJ.Zato sto se tada radilo sve po kljucu pa tako ni tada Beograd nije dobio Metro ali je Zagreb dobio Univerzijadu, Split Mediteranske igre a Sarajevo Olimpijske igre gde su resavani goruci gradski problemi

Lobotomija Svesti

pre 10 godina

Gledaj sad ovo , ja mislim da je Djilas jedini u Srbiji koji moze nesto da napravi fizicki, materijalno i opipljivo po cemu moze da se hoda , u cemu moze da se sedi itd.

Lula

pre 10 godina

Projekat Beograd na vodi nije Vučićev, taj projekat postoji više od 30. godina. Tim planom je predvidjeno izmeštanje železničke i autobuske stanice kao i uredjemnje priobalja Save, šetalište i slično.Moguće da je postojeći plan izmenjen i doradjen ali nikako nije njegov.Moguće je da će uspeti da obezbediti sredstva, koja za sve ove godine predhodne vlade nisu uspele. Mi koji živomu u toj zoni veoma smo zainteresovani za realizaciju tog plana, kako bi živeli u čistijoj i uredjenijoj srdini.

shpitz

pre 10 godina

Odličan projekat ovaj "Beograd na vodi", a šta sa ostalim delovima Srbije? Ko će to da finansira jer verujte mi u Vojvodini nemamo više snage da gradimo Beograd dok se naše pruge i pruge po jugu raspadaju, a ljudi ne rade ništa osim da maštaju da stignu u Beograd. E j....a vas takva politika. Kad sve bude u Beogradu videću vas onda... Ja sam rešio da dođem tamo i da mi mama i tata šalju papriku, luk i svinjetinu dok sam ja "beograđanin" koji ne radi ništa...

Socijaldemokrata

pre 10 godina

Evo ovako! `Beograd na vodi` cu preskociti jer je to stari projekat i voleo bih da se realizuje,jer mislim da je neophodno premestiti zelezniciki i drugi saobracaj iz centra i iskoristiti turisticki potencijal obala,pogotovo Sava male.
U pocetku je ovo sa botovima bilo u neku ruku i simpaticno,cak sam im dizao kapu za organizovanost ali kako je vreme prolazilo ovo je postalo degutantno,sva sreca sto su vecina posetilaca ovakvih portala ljudi koji godinama prate javno mjenje i oblikuju miisljenje na osnovu komentara ljudi koji prate idredjene segmente zivota. Izigrali ste se,dokazali svoju odanost velikom vodji,sad mu predlozite da vazi dosadni i jadni postovi na ovom i slicnim portalima samo iritiraju citaoce. Vasi silni partijski minusi koji destimulisu pametne ljude koji ovde godinama ostavljaju svoja,u mnogo puta strucna,misljenja su vas veliki minus.Na ovu odvratnu pojavu treba da odreaguju i urednici portala jer to direktno utice na citanost njihovih vesti.
A sto se tice saradnje Ludog Vodje i Djilasa,pa ljudi moji sasvim je logicno da drzavni sluzbenici saradjuju bez obzira na pripadnost politickoj stranci,samo je radikalima to cudno jer su oni svih ovih godina,sem za vreme Zlobodana,tada su bili njegov leteci odred,bili sve samo ne konstruktivna opozicija.
DOLE VLADA!!!!!!!!!!!!!

ne mogu da verujem ocima

pre 10 godina

Beograd na vodi Srbija na belom hlebu...…..
(Nebitan, 15. avgust 2013 16:18)

# Link komentara
Preporučujem (+3)
Ne preporučujem (-23)

Na ovakava sasvim objektivan i iskren komentar ovakava razlika u preporucujem i nepreporucujem je znak velike discipllinovane masinerije SNS-a iz svih odbora te stranke sirom Srbije.
Malo, ako ne mnogo , je naivno to sto radite........

Siniša

pre 10 godina

Samo neupućenima, stranački ostrašćenima...je ovo ,,neverovatno'', a to je normalna stvar za Đilasa. On je rekao da će sve dobre predloge prihvatiti i tu nema politike...nakon završenih izbora i ubedljive pobede rekao je da SNS da predlog kako bi trebala da izgleda-funkcioniše ,,kancelarija za brze odgovore'' i da je spreman da taj predlog prihvati i sprovede u delo, ali SNS nije dala taj predlog i na tome je ostalo. Ovo oko izmeštanja železničke stanice i svega ostaloga je posao za republičku vlast, jer je republika vlasnik, da se vidi koliko će to da košta, ko će da plati i kako i kako da se izmesti, po fazama itd.
A što se tiče neke ,,nove politike'', novih stvari na političkoj sceni, pa novo je to da opozicija ne dovodi pred vladu štrajkače, ne organizuje proteste, kao što je radila SNS, jer zamislite samo šta bi SNS uradila da je DS napravila predaju Kosova, pa bili bi mitinzi, haos...stiropor miting itd.

Beograd

pre 10 godina

Dragi Bože, koliko su ova dvojica pljuvali jedan na drugoga, pretili smenjivanjima i zatvorom a sada opet zajeno šuruju! Time je potvrđeno staro mišljenje naroda, da kada su vlast i novac u pitanju, političari ne znaju šta je karakter!

kole

pre 10 godina

Prosto je neverovatno kako se spinuje realnost. Pokrece se prica o nekom projektu, a da se ni slovo ne stavi o tome sta pre toga treba odraditi. Nova autobuska i zeleznicka stanica ne mogu da padnu sa neba. Njih prvo treba napraviti, prilagoditi infrastrukturu njima, pa tek onda izmestati postojece. Prica o 450 miliona je blago receno pausalna, jer do njehin inputa treba dosta vremena, tako da se o toj cifri moze prici tek za par decenija.

Umesto da se posvete realizaciji realih stvari, zavrsetku koridora 10 i 11, potpunoj reorganizaciji i modernizaciji zeleznice, modernizaciji poljoprivrede i ulaganja u preradjivacku industriju, oni bacaju prasinu sa suludim moravskim kanalom, bg-om na vodi i slicnim nebulozama.

Posebni su majstori da se frljaju sa milionima i milijardama investicija i dobiti, a da posle toga ne usledi ni rec o tome kako ce do toga doci.

PS. Za sve naivne, ovo nije bio sastanak o bg na vodi, vec o raspodeli moci u gradu i drzavi.

dragan

pre 10 godina

Pre tri-četiri decenije je počeo ovaj projekat početkom izmeštanja železničke stanice. kada je počeo da se gradi prokop?. Projekti su dobri ali nema para. Opet će da bude Srbija radi a Beograd se gradi. Ovo malo radnih ljudi sa sela će otići u Beograd.

zoran

pre 10 godina

Projekat "Beograd na vodi" nema nikakve veze sa Savom i Dunavom. Svestan je Vučić toga kao i ogromna većina samomislećih sa barem dva grama mozga!

Vučić je pozvao Đilasa da se dogovore o sledećem: SRS (Radikali) pošto nemaju sa kim i ne znaju ništa nisu u stanju da obezbede opstanak ovom narodu. Zato je Vučićev predlog da on nabavi Beogradu vodu a Đilas će hleb pa ćemo mi u Beogradu od sada živeti NA HLEBU I VODI!

vuk

pre 10 godina

Projetak "Beograd na vodi" ili spustanje grada na reke je star preko 30 godina,kakva ideja SNS-a i Vucica..jos ce da ispadne da je i most Borca-Zemun,obilaznica oko BG njihova ideja!?

nikad vise u cg

pre 10 godina

lako je napraviti Beograd na vodi. sto nije predstavio neki manji grad na vodi? Kasnije pricaju kako svi beze u Bg pa kako i nece kad samo u njega i ulazu. Najbolje da se mi svi preselimo u Bg.

Vk

pre 10 godina

Vidi, B92 eksperimentiše sa ćirilicom :)
To je kletva "kad ova dvojica sednu da pričaju o nečem konkretnom, B92 će biti na ćirilici, a onda će početi zemljotresi, poplave..." :)

MR

pre 10 godina

@(prokletinjska avlija, 15. avgust 2013 14:07)

E, vala bas, covece! Ovi komentari gube smisao, ako ih u 90% slucajeva pisu botovi!

Ovo nema smisla!!!

Alex89

pre 10 godina

Skoro na pecanju komentarisem sa ortakom kako Beograd izlazi na dve reke a nema uredjenog terena za ribolov ni 500m obale,eto a 5-6000 godisnje moze da se uzme za dozvolu. Za pocetak mogu da ociste obalu od splavova,olupina,djubreta,pa onda neka grade sta god hoce!

Branko

pre 10 godina

(Vojvotkinja, 15. avgust 2013 12:43)
Jel Vi ovo zaključujete na osnovu Vikiliksa koji je objavio sadržaj razgovora Đilasa u Američkoj Ambasadi?

master

pre 10 godina

Beogradjanin starosedelac, 15. avgust 2013 15:52)

Mogu da se informišu kod Nebojše Čovića,on je ako se ne varam 96-e u kampanji SPS-a imao ideju EUROPOLIS i toplovod iz Obrenovca.Ali oni su tada bili "verni pas čuvar" svoga gazde pa ih ekonomija nije interesovala već samo koga i kako da rastrgnu i ugrizu.

sinsinati

pre 10 godina

I vreme je da se sklone predrasude ko je iz koje politicke stranke, najbitnije je da se unapredi Srbija i da se poboljsa zivot u ovoj drzavi

nesa

pre 10 godina

Ja nisam odavle pa me nesto interesuje:
Ova dvojica sto popise kafu,jesu li najbolji drugari jos iz detinjstva ili ih povezuje nesto drugo.
I dalje ne mogu da verujem da politika mora da bude tolika prostitutka.
I zasto je kurir prestao da pise o Djilasu?
Nije ni cudo sto niko posten nece da bude politicar.

P.S.
Ako nam je Djilas za most ispostavio racun od 800 mil. i rekao kako je to poklon svim Beogradjanima,ovaj "grad na vodi" ne moze da kosta ispod 2-3 milijarde.TO JE POKLON.

KRISTAL

pre 10 godina

Mi smo narod koji kada nema s kim da ratuje,ratuje sam sa sobom.Ako je nesto u interesu gradjana onda ne znam u cemu je problem?Ovaj narod ocigledno ima genetski problem!!!

nezavisni komentator

pre 10 godina

Samo sam cekao da vidim koji ce biti početni scenario za formiranje nove 2/3 koalicije, i sa kojim šlagvortom.Pošto su tonovi gradjana pomirljivi, idemo na etapu br. 2, odnosno sledeće korake u pomirenju zarad boljitka Beograda,odnosno Srbije na način kojim će novinari da postavljaju pitanja da li je Nova koalicija moguća ,gde će provejavati odgovor DA. Da li 2/3 mogu da promene Ustav,DA. DA li je to izvodljivo DA.Pa ovo je sjajno.

Doktor nauka

pre 10 godina

A sto nas trujete i dalje sa primitivnim nacinom ciscenja pijace vode trpajuci hlor koji je otrov?

Umesto da ulozite novac u ultraljubicasto zracenje vode koje unistava sve bakterije i koji su uvele sve razvijene zemnlje i clanice EU.

Jos jedna stvar. Imali bi manje pokvarenih zuba i karijesa ako se to uradi a sigurno nije neko izdvajanje kao svi ovi megalomanski projekti.

Zar nam nije prece zdravlje gradjana ili mozda Vama nije ?

orka

pre 10 godina

Moze neko da nam se svidja ili ne ali kada su u pitanju interesi zemlje treba da budemo slozni i da svo svoje znanje i umece upotrebimo kako bi napredovali.

dživdžan

pre 10 godina

Projekat SNS-a "Beograd na vodi", je pre godinu dana prilikom posete Beogradu podržao Rudolf Đulijani, po mnogima najbolji gradonačelnik Njujorka, i tom prilikom gospodin Đulijani je rekao da je projekat SNS-a "Beograd na vodi" izvanredan, i da može da promeni i Beograd i Srbiju i da će privuče investitore. Dragan Đilas je na to tada cinično rekao "Želim mu prijatan boravak u Beogradu i srećan put iz Beograda", a sada isti taj Đilas podržava projekat SNS-a "Beograd na vodi". Sada je jasno da Vučič ispunjava svoja obećanja, a da Đilas ne drži do svoji reči ni malo.

seljadin

pre 10 godina

ako nova koalicija DS-SNS donese Srbiji napredak, zasto da ne, ali ako budemo i dalje tonuli, onda ih treba skinuti za sva vremena.
Cudi me da niko ne spominje Blok 26 i izgradnju beogradskog menhetna.

bg bulumenta

pre 10 godina

Beograd na vodi, Novi Sad na gas, Nis na drva
(bg bulumenta, 15. avgust 2013 13:39)
a ostatak Srbije ?
(srba, 15. avgust 2013 14:07)

Epa strpi se Srbo, valjda vidis da je Beograd motor razvoja Srbije, Novi Sad blatobran, a Nis auspuh i kad se mi zahuktamo onda povlacimo i ostatak Srbije:)

Bazar

pre 10 godina

I treba da razgovaraju. U svakoj normalnoj zemlji protivnici rade zajedno na boljitku drzave, samo su kod nas svi smrtni neprijatelji. Drago mi je sto Vucic konacno prekida tu praksu.

mikica

pre 10 godina

Ovo je veliki projekat gde ce moci da se zaposli dosta ljudi,drago mi je sto dva najveca stranacka rivala zajedno rade u interesu gradjana.

Gojko Bgd

pre 10 godina

Ja verujem da Vučiću nije ni malo drago što mora da razgovara sa čovekom kao što je Đilas, ali on mora da razgovara sa gradonačelnikom Beograda u interesu građana Beograda i Srbije, i na taj način Vučić još jednom, kao i mnogo puta do sada, pokazuje da je spreman da razgovara sa svima, ako je to u interesu Srbije.

Apsolut

pre 10 godina

Lepo je da opšti interes ima prioritet, Vučić ga je ipak pozvao iako ga Đilas svakodnevno provocira. Predlog itekako ima smisla, Beograd zaslužuje novi sjaj.

Vlada

pre 10 godina

Treba spremati projekte ali za neka vremena koja ce mozda doci, ali to je jos daleko, odakle pare? Za sada to treba da se shvati kao imidz dva napredna coveka!

40% > 10%

pre 10 godina

Tako i treba. Đilas dolazi u vladu na razgovor kod Vučića, da se zna ko ima više od 40% podrške građana, a ko ima manje od 10% podrške građana Srbije.

Sanja Lastic-Maric

pre 10 godina

Novina na srpskoj političkoj sceni, po prvi put u istoriji poštuje se politička volja naroda.
Vučić dokazuje svoju političku zrelost i ozbiljnost sa kojom pristupa rešavanju nacionalnih problema, zato je spreman da sasluša i glas sa druge strane, glas opozicije.

Srbija iznad svega

pre 10 godina

Nova energija cirkuliše Srbijom zahvaljujući novoj vlasti a najviše Aleksandru Vučiću. U Srbiji se danas razgovara i sa najvećim političkim protivnicima. Ima svetla na kraju tunela

mrvica

pre 10 godina

Ovaj projekat ce pokrenuti privredu Beograda i mnogim ljudima omoguciti da rade,ja nisam Beogradjanka ali sve sto se radi u interesu gradjana Srbije ima moju podrsku.

Nikolina

pre 10 godina

Svaki razgovor SNS-a sa gradjanima,politickim protivnicima ili sa onima koji drugacije misle je dobar ako je u pitanju interes gradjana ,dovodjenje stranih investicija,otvaranje novih radnih mesta.Zato nevidim nista sporno u ovome razgovoru izmedju Djilasa i Vucica.

SomiQ

pre 10 godina

Government of the people, by the people, for the people, shall not perish from the Earth.

Abraham Lincoln

Kada je Aleksandar Vucic ovo rekao pre nesto vise od godinu dana smejalisu se mnogi a evo danas e danas .....

Goblini

pre 10 godina

Vucic nije osvetoljubiv. Kada hocemo bolje narodu, onda ne sme da postoji osveta i revansizam. To Aca odlicno zna. A drzavni interes je daleko iznad licnog i stranackog.

vijuk

pre 10 godina

Projekat “Beograd na vodi” je bitan za sve građane Beograda, i tu političari moraju da se izdignu iznad stranačkih interesa, i zato je dobro što su se sastali Vučić i Đilas da razgovaraju o tom projektu. Međutim, Đilas se grdno vara ako misli da će se na ovaj način približiti Vučiću i ostvariti svoju želju da ga Vučić prihvati kao nekog budućeg koalicionih partnera.

Tko smjeta

pre 10 godina

Projekat na čijoj bi realizaciji bilo angažovano oko 200.000 ljudi svakako zaslužuje da se o njemu piše detaljnije, a pre svega i zbog toga što ne bi podrazumevao nova zaduživanja. Možda me sećanje pogrešno služi, ali takvom vrstom projekta nikada nisu mogle da se pohvale demokrate. Svi njihovi dosadašnji projekti su se zasnivali na ogromnom zaduživanju Beograda.

pera

pre 10 godina

Mislim da umesto ovog projekta mozete da napravite mnogo pumpi, na ovom potezu, kao sto je nama uvaljujete u naselju Stepa Stepanovic. Verovatno su i tamo potrebne kao sto su i nama...

cicko

pre 10 godina

Sada hoće da se razvije projekat, a pre godinu dana se smejao, treba čovek od reči za Beograd koji će uvek raditi za građane, a ne samo kad se izvrši pritisak na njega.

Jordanac

pre 10 godina

Ništa nebi poverila Đilasu!
(FIHRETA, 15. avgust 2013 22:51)

Vidite, ja BIH :D.
On svakako nije političar, ali menadžer jeste - ja bih mu bez kolebanja dao da vodi firmu, ulicu, da nama bude gradonačelnik, posebno jer će nas ovaj naš u zlo oterati...

STEFAN

pre 10 godina

Dokaz da iako su ljuti politicki protivnici,mogu da se sloze ako je to za dobrobit gradjana.Trebalo bi svi politicari da se ugledaju na Vucica i da se uvek gleda interes gradjana,a ne samo da razmisljaju o sebi.Pozdravljam ovakve poteze i nadam se da ce ih u buducnosti biti vise bez obzira ko pripada kojoj strani.

vesnica

pre 10 godina

Dokaz koliko je Vucicu stalo do Srbije je i taj sto saradjuje sa Djilasom, sto ne gleda iz koje je ko stranke nego mu je bitan samo oporavak Srbije

vesnica

pre 10 godina

Dokaz koliko je Vucicu stalo do Srbije je i taj sto saradjuje sa Djilasom, sto ne gleda iz koje je ko stranke nego mu je bitan samo oporavak Srbije

Marija Masa

pre 10 godina

Saradnja prvog potpredsednika Vucica sa Djilasom, je samo dokaz da je bolji zivot gradjana i napredak Beograda, iznad politickih i stranackih sukoba misljenja. Ovaj projekt "Beograd na vodi", donece nove investicije i otvori nova radna mesta, a to je u ovom trenutku najvaznije. Princip SNS je odgovornost za sve sto je uradjeno, s tim u vezi, mora se ostvariti saradnja sa svima, makar oni bili i stranacki neistomisljenici, zarad napretka Srbije i njenih gradjana.

isKUSni

pre 10 godina

Ima nekih stvari koje necu nikad razumeti,ne razumem kako neko vredja drugog samo zato sto je dosao u grad da sebi gradi bolju buducnost,to sto je neko sposobniji i vredniji od tebe nije razlog za vredjanje.Druga stvar koja mi nije jasna je cemu te price "Beograd se gradi",zar vi stvarno mislite da je zivot u Beogradu bez briga i lagodan,e pa sem neke manjine privilegovanih daleko je od toga za vecinu nas obicnih ljudi.Usput malo mi je muka od politickih prepucavanja,rekao bih da republicku vlast drzi jedna partija jos tri godine,nek pokazu ako nesto mogu da naprave,ako ne mogu, lepo im to pokazati na sledecim izborima i onda laku noc...

Andrea

pre 10 godina

Velko, 15. avgust 2013 12:47
Vucic saradjuje sa njim zato sto mora zarad dobrobiti gradjana. Na zalost gradonacelnik je taj koji jeste, i on ne moze trenutno nista protiv toga, osim da kao covek pruzi ruku i odradi posao koji ce nam doneti svima koristi.

DusanBG

pre 10 godina

Bravo za Vucica, on nam nudi projekat koji grad nece dodatno zaduziti, to je poenta ovakve investicije, tu do izrazaja dolaze njegove menadzerske sposobnosti i vestine, kako jedan resurs staviti u funkciju razvoja glavnog grada, kako otvoriti nova radna mesta i zaposliti ljude. Dijas bi mogao puno da nauci od Vucica, za pocetak kako da se izgradi nesto a da se pri tome ne zaduzuje dodatno grad, Djilas nas je zaduzio preko milijardu evra, zivo me zanima ko ce te novce vratiti, Djilas sigurno nece….

DeskoBUK

pre 10 godina

Dobar projekat, dobar predlog- sjajno sto se zbog njene realizacije prica i s politickim neistomisljenikom, al da li ce gradonacelnik BG, shvatiti vaznost predloga i realizacije ovog projekata?

Altec lansing

pre 10 godina

Ček malo,pa zar Vučić i SNS nisu do pre neki dan pričali da je Djilas lopov,ukrao za most,ukrao za asfaltiranje,za autobuse...sta je sada ovo ili su se malo šalili??
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veljko, 15. avgust 2013 19:43)

Jeste. Međutim, ja sam uveren da je to samo farsa, jer da je hteo - Vučić je mogao da smeni Đilasa, ali nije. I mogu da se kladim u bilo šta da će Đilas biti u vladi iduće godine.

Silvana

pre 10 godina

SNS je stranka koja je u rad Vlade uvela novitete. Ocena sopstvenog rada od koje zavisi ostanak na ministarskoj funkciji, dovodjenje i ukljucivanje stranih strucnjaka i sto je vrlo vazno reci, otvorena je za saradnju sa ljudima koji imaju drugaciju politicki stav i opredeljenje. Sve skupa je pokazatelj zrelosti, odgovornosti i resenosti da Srbija konacno krene put napretka!!!

smakevic

pre 10 godina

Beli grad leži na obalama dveju reka, koji ima viševekovnu istoriju, ali i nedovoljno iskorišćen veliki potencijal.Beograd na vodi je projekat koji svakako treba realizovati. Nadam se da će gradonačelnik Beograda imati dovoljno sluha da prihvati njegovu realizaciju.

Laufer mi javlja

pre 10 godina

Interes građana je iznad stranačkih interesa. Mislim da je ovo poruka sa ovog sastanka Đilasa i vicepremijera Vlade Srbije Aleksandra Vučića

Mnogo hteo, malo započeo, ništa završio...

pre 10 godina

E više mi je od SNS-ovskog vrljanja ciframa muka. 200.000 novozaposlenih? 450 mill evrića prihoda za gradski budžet? Isto kao i 10 milijardi evra godišnje stranih direktnih investicija? Nešto ne videh da ste rešili prethodno pitanje: da je napravljena nova železnička stanica i nova autobuska stanica. Prokop se pravi ko skadar na bojani. Završite autoput oko BG-a u punom profilu, uradite već nešto do kraja a ne samo da želite pa najavljujete na sva zvona pa onda jedva nešto započnete a ništa ne završite. Sada biste da se kešate na Đilasa pa da prisvajate njegov uspeh.

Vojvotkinja

pre 10 godina

Konacno moja dva omiljena politicara zajedno na nekom projektu. Mozete sada da lupate koliko hocete minusa ali su najsposobniji i mozemo samo da budemo na dobitku kad se njih dvojica udruze

Glorija

pre 10 godina

Vucic je covek koji me svakog dana sve vise i vise odusevljava i koji je definitivno postavio nove standarde u politici. Koliko se zalaze za dobrobit gradjana pokazuje i ova cinjenica da sa Djilasom pregovara o projektima, bez obzira na to sto nisu istomisljenici. Sve pohvale i nadam se da ce saradnja biti uspesna.

Velko

pre 10 godina

Baš me interesuje šta će Vučićda izjavi posle sastanka? Koju će jezičku vratolomiju da izvede?! Optužuje Đilasa kao najvećeg kriminalca i nesposobnog gradonačelnika a sada mu postaje partner, pokrovitelj. Saučesnik, ako je istina ono što je SNS do juče tvrdio!

zoran

pre 10 godina

Projekat "Beograd na vodi" nema nikakve veze sa Savom i Dunavom. Svestan je Vučić toga kao i ogromna većina samomislećih sa barem dva grama mozga!

Vučić je pozvao Đilasa da se dogovore o sledećem: SRS (Radikali) pošto nemaju sa kim i ne znaju ništa nisu u stanju da obezbede opstanak ovom narodu. Zato je Vučićev predlog da on nabavi Beogradu vodu a Đilas će hleb pa ćemo mi u Beogradu od sada živeti NA HLEBU I VODI!

vijuk

pre 10 godina

Projekat “Beograd na vodi” je bitan za sve građane Beograda, i tu političari moraju da se izdignu iznad stranačkih interesa, i zato je dobro što su se sastali Vučić i Đilas da razgovaraju o tom projektu. Međutim, Đilas se grdno vara ako misli da će se na ovaj način približiti Vučiću i ostvariti svoju želju da ga Vučić prihvati kao nekog budućeg koalicionih partnera.

master

pre 10 godina

Koliko mene pamćenje služi iz te kampanje gde je "Beograd na vodi" prezentovan gospodin "operisani" je izašao kao gubitnik.Mislim da je jedno od mogućih rešenja za Beograd a i celu Srbiju da se napravi koalicija DS-SNS.DS ima pamet a SNS snagu(pošto i gospodin "operisani" priznaje da u SNS-u nema pameti pa je uvozi iz ,među njegovom pristalicama,omražene Amerike)

maratonac trči poslednji krug

pre 10 godina

(Istoricar, 15. avgust 2013 16:00)

Znate zašto je fasovao brdo minusa - napisao je da projekat ima stotinak godina, a botovima je "naređeno" da je to projekat SNS-a, koji se eto sada realizuje :).
Mislim, ako ste istoričar svakako znate šta je - istoriju kroji pobednik... Tuga :(.

nesa

pre 10 godina

Ja nisam odavle pa me nesto interesuje:
Ova dvojica sto popise kafu,jesu li najbolji drugari jos iz detinjstva ili ih povezuje nesto drugo.
I dalje ne mogu da verujem da politika mora da bude tolika prostitutka.
I zasto je kurir prestao da pise o Djilasu?
Nije ni cudo sto niko posten nece da bude politicar.

P.S.
Ako nam je Djilas za most ispostavio racun od 800 mil. i rekao kako je to poklon svim Beogradjanima,ovaj "grad na vodi" ne moze da kosta ispod 2-3 milijarde.TO JE POKLON.

Vlada

pre 10 godina

Treba spremati projekte ali za neka vremena koja ce mozda doci, ali to je jos daleko, odakle pare? Za sada to treba da se shvati kao imidz dva napredna coveka!

Pametna glava

pre 10 godina

A javni dug povecan za 560 miliona evra.Struja poskupela od 1 avgusta.Kome se to Vucic ulaguje?? Beogradjanima?? Nece se beogradjani upecati na kedera. Kao sto je uvek prolazio u Beogradu na izborima tako ce i u buduce. A sada vreme krece za lupanje minusa. U Beogradu i dalje zive pismeni i obrazovani ljudi koji ne citaju Kurir

MR

pre 10 godina

@(prokletinjska avlija, 15. avgust 2013 14:07)

E, vala bas, covece! Ovi komentari gube smisao, ako ih u 90% slucajeva pisu botovi!

Ovo nema smisla!!!

Beogradjanin starosedelac

pre 10 godina

Ideja Beograd na vodi postoji vec sto godina. Jos je Lazar Nincic pisao o tome. Ali da bi se to osvarilo Republika koja je nadlezna za zeleznicu mora da zavrsi Prokop i da izmesti sve ranzirne stanice i koloseke. Lako je posle biti pametan. Tesko da ce to uraditi onaj koji je pod stare dane od pruznog radnika postao Direktor zeleznice i otkrio tartufe i tompuse

Istoricar

pre 10 godina

Ideja Beograd na vodi postoji vec sto godina. Jos je Lazar Nincic pisao o tome. Ali da bi se to osvarilo Republika koja je nadlezna za zeleznicu mora da zavrsi Prokop i da izmesti sve ranzirne stanice i koloseke. Lako je posle biti pametan. Tesko da ce to uraditi onaj koji je pod stare dane od pruznog radnika postao Direktor zeleznice i otkrio tartufe i tompuse
(Beogradjanin starosedelac,

I ovaj logican i istinit komentar od praznoglavih BOTOVA SNS ima 15 pluseva i 115 minusa. Voleo bih da neko da kontra argument ovom realnom komentaru.Dzaba vam necete kreirati javno mnjenje na ovaj nacin. Izadjite malo iz svojih kuca nije vrucina. Neka vas stave u kolica kupe vam sladoled i malo vas provozaju. Ne svidja vam se komentar za pruznog radnika i tartufe i tompuse??Ili sta???

Siniša

pre 10 godina

Samo neupućenima, stranački ostrašćenima...je ovo ,,neverovatno'', a to je normalna stvar za Đilasa. On je rekao da će sve dobre predloge prihvatiti i tu nema politike...nakon završenih izbora i ubedljive pobede rekao je da SNS da predlog kako bi trebala da izgleda-funkcioniše ,,kancelarija za brze odgovore'' i da je spreman da taj predlog prihvati i sprovede u delo, ali SNS nije dala taj predlog i na tome je ostalo. Ovo oko izmeštanja železničke stanice i svega ostaloga je posao za republičku vlast, jer je republika vlasnik, da se vidi koliko će to da košta, ko će da plati i kako i kako da se izmesti, po fazama itd.
A što se tiče neke ,,nove politike'', novih stvari na političkoj sceni, pa novo je to da opozicija ne dovodi pred vladu štrajkače, ne organizuje proteste, kao što je radila SNS, jer zamislite samo šta bi SNS uradila da je DS napravila predaju Kosova, pa bili bi mitinzi, haos...stiropor miting itd.

Beograd

pre 10 godina

Upravo tako, jos malo pa cemo biti smo na hlebu i vodi, a ova dvojica planiraju da nam uskrate i hleb, a voda je ionako loseg kvaliteta.
Isti ste vi oboica............

Patrijota

pre 10 godina

Dobro bre Vucicu dokle vise lazi i demagogija uvaceci se narodu? Ti stvarno mislis da smo svi mi radikalski glasaci, pa smo glupi, nepismeni i ne pamtimo vise od juce, kao oni??? Radi takvih si dosao tu gde jesi, jer im je pileci mozak ogranicene memorije, pa se ne secaju sta si i ko si ti ustvari bio ceo zivot???
Glede te cinjenice:OD KADA JE TO "PROJEKAT NA VODI" TVOJA IDEJA?????????
Pa to je ideja stara decenijama i svi su je vladajuci spominjali, ali bez rezultata, jer nikada nije bilo toliko novca, kao ni volje za taj projekat!

ne mogu da verujem ocima

pre 10 godina

Beograd na vodi Srbija na belom hlebu...…..
(Nebitan, 15. avgust 2013 16:18)

# Link komentara
Preporučujem (+3)
Ne preporučujem (-23)

Na ovakava sasvim objektivan i iskren komentar ovakava razlika u preporucujem i nepreporucujem je znak velike discipllinovane masinerije SNS-a iz svih odbora te stranke sirom Srbije.
Malo, ako ne mnogo , je naivno to sto radite........

Socijaldemokrata

pre 10 godina

Evo ovako! `Beograd na vodi` cu preskociti jer je to stari projekat i voleo bih da se realizuje,jer mislim da je neophodno premestiti zelezniciki i drugi saobracaj iz centra i iskoristiti turisticki potencijal obala,pogotovo Sava male.
U pocetku je ovo sa botovima bilo u neku ruku i simpaticno,cak sam im dizao kapu za organizovanost ali kako je vreme prolazilo ovo je postalo degutantno,sva sreca sto su vecina posetilaca ovakvih portala ljudi koji godinama prate javno mjenje i oblikuju miisljenje na osnovu komentara ljudi koji prate idredjene segmente zivota. Izigrali ste se,dokazali svoju odanost velikom vodji,sad mu predlozite da vazi dosadni i jadni postovi na ovom i slicnim portalima samo iritiraju citaoce. Vasi silni partijski minusi koji destimulisu pametne ljude koji ovde godinama ostavljaju svoja,u mnogo puta strucna,misljenja su vas veliki minus.Na ovu odvratnu pojavu treba da odreaguju i urednici portala jer to direktno utice na citanost njihovih vesti.
A sto se tice saradnje Ludog Vodje i Djilasa,pa ljudi moji sasvim je logicno da drzavni sluzbenici saradjuju bez obzira na pripadnost politickoj stranci,samo je radikalima to cudno jer su oni svih ovih godina,sem za vreme Zlobodana,tada su bili njegov leteci odred,bili sve samo ne konstruktivna opozicija.
DOLE VLADA!!!!!!!!!!!!!

Hajduk Očagarac

pre 10 godina

Hahaha, šta je sada Vučiću - Beograd iznenada i preko noći nije prezadužen?! Pa nije nikad ni bio, znali ste to i pre, nego samo da se ostrvite na Đilasa...

kole

pre 10 godina

Prosto je neverovatno kako se spinuje realnost. Pokrece se prica o nekom projektu, a da se ni slovo ne stavi o tome sta pre toga treba odraditi. Nova autobuska i zeleznicka stanica ne mogu da padnu sa neba. Njih prvo treba napraviti, prilagoditi infrastrukturu njima, pa tek onda izmestati postojece. Prica o 450 miliona je blago receno pausalna, jer do njehin inputa treba dosta vremena, tako da se o toj cifri moze prici tek za par decenija.

Umesto da se posvete realizaciji realih stvari, zavrsetku koridora 10 i 11, potpunoj reorganizaciji i modernizaciji zeleznice, modernizaciji poljoprivrede i ulaganja u preradjivacku industriju, oni bacaju prasinu sa suludim moravskim kanalom, bg-om na vodi i slicnim nebulozama.

Posebni su majstori da se frljaju sa milionima i milijardama investicija i dobiti, a da posle toga ne usledi ni rec o tome kako ce do toga doci.

PS. Za sve naivne, ovo nije bio sastanak o bg na vodi, vec o raspodeli moci u gradu i drzavi.

Lobotomija Svesti

pre 10 godina

Gledaj sad ovo , ja mislim da je Djilas jedini u Srbiji koji moze nesto da napravi fizicki, materijalno i opipljivo po cemu moze da se hoda , u cemu moze da se sedi itd.

Petar Petrović 17

pre 10 godina

Vučić je najbolji a sada je i Djilas najbolji, jer svako ko priča sa Vučićem, postaje isto najbolji. Sve je to u interesu gradjana. Kada bi svi bili kao Vučić, Srbija ne ni imala nikakvih problema.

A sada zapevajmo našu (botovsku) himnu: Električni Orgazam - Mentalno.

veljko

pre 10 godina

Ček malo,pa zar Vučić i SNS nisu do pre neki dan pričali da je Djilas lopov,ukrao za most,ukrao za asfaltiranje,za autobuse...sta je sada ovo ili su se malo šalili??

Čiča

pre 10 godina

Vidim da je ovo današnja aktuelna tema, gde se udaraju plusevi i minusi, pa bih vas sve uputio na jednu vest u rubrici BIZ, gde se pominje gas i poskupljenje. Posebno pozivam drugove naprednjake, jer tamo nisu ostavili ni jedan jedini komentar o Vučićevoj pravednoj borbi za bolji život građana.

Beograd

pre 10 godina

Dragi Bože, koliko su ova dvojica pljuvali jedan na drugoga, pretili smenjivanjima i zatvorom a sada opet zajeno šuruju! Time je potvrđeno staro mišljenje naroda, da kada su vlast i novac u pitanju, političari ne znaju šta je karakter!

NBg

pre 10 godina

Kao neko ko je rođen u Beogradu ne slažem se sa ovom idejom ni najmanje. Ta bajka o smanjenju nezaposlenosti u Beogradu u praksi znači dolazak još pola miliona provincijalaca koji su satrli ovaj grad u poslednjih 25 godina. Pride pljuvačinu onih koji nisu uspeli da dođu kako u Beograd ide sve, kako se sve daje za Beograd itd. Ja bih oberučke prihvatio da Beograd potpuno bankrotira pa da se vas milion vrati u vaše lepe ruralne krajeve sa nezgodnim grlenim akcentima koje vučete ceo život i alavim ambicijama i pohlepom zbog koje moj lepi Beograd liči na vašar u najgorem smislu. Dragi Crnogorci,Bosanci,Ercovi,Vranjanci i Lale 'ajte kući pa tamo pravite svoje gradove na vodi i povedite sa sobom vaše farme,pinkove i grandove.

Poslodavac

pre 10 godina

TEKSTOPISAC
INSPEKTOR-KECIC

Zar te ne mrzi da pises iste komentare i da ceo dan sedis i lupas minuse. Ne verujem da dobijas za to lovu.. Frikom trazi momke za prodaju sladoleda.Barem da imas neku korist

nezavisni komentator

pre 10 godina

Samo sam cekao da vidim koji ce biti početni scenario za formiranje nove 2/3 koalicije, i sa kojim šlagvortom.Pošto su tonovi gradjana pomirljivi, idemo na etapu br. 2, odnosno sledeće korake u pomirenju zarad boljitka Beograda,odnosno Srbije na način kojim će novinari da postavljaju pitanja da li je Nova koalicija moguća ,gde će provejavati odgovor DA. Da li 2/3 mogu da promene Ustav,DA. DA li je to izvodljivo DA.Pa ovo je sjajno.

kole

pre 10 godina

@(dživdžan, 15. avgust 2013 13:39)
Prebrojao sam oko 40 istovetnih komentara koje si ostavio na isto toliko portala.
Cestitam na disciplinovanom radu iz centrale SNS-a.
Ako mi ne verujete , prvu njegovu recenicu iskopirajte i zalepite na google, sami cete se uveriti..........

master

pre 10 godina

Beogradjanin starosedelac, 15. avgust 2013 15:52)

Mogu da se informišu kod Nebojše Čovića,on je ako se ne varam 96-e u kampanji SPS-a imao ideju EUROPOLIS i toplovod iz Obrenovca.Ali oni su tada bili "verni pas čuvar" svoga gazde pa ih ekonomija nije interesovala već samo koga i kako da rastrgnu i ugrizu.

dživdžan

pre 10 godina

Projekat SNS-a "Beograd na vodi", je pre godinu dana prilikom posete Beogradu podržao Rudolf Đulijani, po mnogima najbolji gradonačelnik Njujorka, i tom prilikom gospodin Đulijani je rekao da je projekat SNS-a "Beograd na vodi" izvanredan, i da može da promeni i Beograd i Srbiju i da će privuče investitore. Dragan Đilas je na to tada cinično rekao "Želim mu prijatan boravak u Beogradu i srećan put iz Beograda", a sada isti taj Đilas podržava projekat SNS-a "Beograd na vodi". Sada je jasno da Vučič ispunjava svoja obećanja, a da Đilas ne drži do svoji reči ni malo.

Radovan

pre 10 godina

Svakako da pozdravljam inicijativu iz koje bi trebalo da proizadje nesto dobro za ovaj grad i narod, ali molim vas ne pricajte kako je "Grad na vodi" ideja Aleksandra Vucica jer to jednostavno nije tacno. Ideja i prvi urbanisticki planovi su nastali pre vise godina, i ne od strane Vucica.

nikad vise u cg

pre 10 godina

lako je napraviti Beograd na vodi. sto nije predstavio neki manji grad na vodi? Kasnije pricaju kako svi beze u Bg pa kako i nece kad samo u njega i ulazu. Najbolje da se mi svi preselimo u Bg.

vuk

pre 10 godina

Projetak "Beograd na vodi" ili spustanje grada na reke je star preko 30 godina,kakva ideja SNS-a i Vucica..jos ce da ispadne da je i most Borca-Zemun,obilaznica oko BG njihova ideja!?

pera

pre 10 godina

Mislim da umesto ovog projekta mozete da napravite mnogo pumpi, na ovom potezu, kao sto je nama uvaljujete u naselju Stepa Stepanovic. Verovatno su i tamo potrebne kao sto su i nama...

coki

pre 10 godina

Alo sta lupate kakav crni Vucic i njegova ideja...to je projekat star preko 35 godina samo sto se tada zvao projekat "Dunavgrad" i najvise se o tome pricalo za mandata B.Pesica i Zike Kovacevica...jos ce da ispadne da je Vucic u prvom razredu imao ideju Beogradjanke i Mostarske petlje!!

seljadin

pre 10 godina

ako nova koalicija DS-SNS donese Srbiji napredak, zasto da ne, ali ako budemo i dalje tonuli, onda ih treba skinuti za sva vremena.
Cudi me da niko ne spominje Blok 26 i izgradnju beogradskog menhetna.

Doktor nauka

pre 10 godina

A sto nas trujete i dalje sa primitivnim nacinom ciscenja pijace vode trpajuci hlor koji je otrov?

Umesto da ulozite novac u ultraljubicasto zracenje vode koje unistava sve bakterije i koji su uvele sve razvijene zemnlje i clanice EU.

Jos jedna stvar. Imali bi manje pokvarenih zuba i karijesa ako se to uradi a sigurno nije neko izdvajanje kao svi ovi megalomanski projekti.

Zar nam nije prece zdravlje gradjana ili mozda Vama nije ?

Beogradjanin starosedelac

pre 10 godina

(INSPEKTOR - KECIC,

Pre nego sto sednes da pises informisi se malo.Pre sto godina Lazar Nincic je postavio temu Beograd na vodi.Pa onda devedesetih EUROPOLIS pa onda METROPOLIS. Nikakva ideja Aleksandra Vucica.Zasto ta ideja nije sprovedena u bivsoj SFRJ.Zato sto se tada radilo sve po kljucu pa tako ni tada Beograd nije dobio Metro ali je Zagreb dobio Univerzijadu, Split Mediteranske igre a Sarajevo Olimpijske igre gde su resavani goruci gradski problemi

Nebojša sa Zvezdare

pre 10 godina

Od svih promena od prošle godine, ovo je još jedna novina. Ko je mogao da zamisli da će doći do ovakvog sastanka?
E pa tu je ta novina. Vlast i opozicija moraju da sarađuju jer je to u interesu građana.

dragan

pre 10 godina

Pre tri-četiri decenije je počeo ovaj projekat početkom izmeštanja železničke stanice. kada je počeo da se gradi prokop?. Projekti su dobri ali nema para. Opet će da bude Srbija radi a Beograd se gradi. Ovo malo radnih ljudi sa sela će otići u Beograd.

Otpravnik demokrata

pre 10 godina

Gospodi autonomašima predlažem da se ugledaju na vicepremijera Srbije Aleksandra Vučića. Ovako se krajnje odgovorno i ozbiljno vodi država kako je vodi gospodin Vučić.

40% > 10%

pre 10 godina

Tako i treba. Đilas dolazi u vladu na razgovor kod Vučića, da se zna ko ima više od 40% podrške građana, a ko ima manje od 10% podrške građana Srbije.

isKUSni

pre 10 godina

Ima nekih stvari koje necu nikad razumeti,ne razumem kako neko vredja drugog samo zato sto je dosao u grad da sebi gradi bolju buducnost,to sto je neko sposobniji i vredniji od tebe nije razlog za vredjanje.Druga stvar koja mi nije jasna je cemu te price "Beograd se gradi",zar vi stvarno mislite da je zivot u Beogradu bez briga i lagodan,e pa sem neke manjine privilegovanih daleko je od toga za vecinu nas obicnih ljudi.Usput malo mi je muka od politickih prepucavanja,rekao bih da republicku vlast drzi jedna partija jos tri godine,nek pokazu ako nesto mogu da naprave,ako ne mogu, lepo im to pokazati na sledecim izborima i onda laku noc...

Srbija iznad svega

pre 10 godina

Nova energija cirkuliše Srbijom zahvaljujući novoj vlasti a najviše Aleksandru Vučiću. U Srbiji se danas razgovara i sa najvećim političkim protivnicima. Ima svetla na kraju tunela

Gojko Bgd

pre 10 godina

Ja verujem da Vučiću nije ni malo drago što mora da razgovara sa čovekom kao što je Đilas, ali on mora da razgovara sa gradonačelnikom Beograda u interesu građana Beograda i Srbije, i na taj način Vučić još jednom, kao i mnogo puta do sada, pokazuje da je spreman da razgovara sa svima, ako je to u interesu Srbije.

Sanja Lastic-Maric

pre 10 godina

Novina na srpskoj političkoj sceni, po prvi put u istoriji poštuje se politička volja naroda.
Vučić dokazuje svoju političku zrelost i ozbiljnost sa kojom pristupa rešavanju nacionalnih problema, zato je spreman da sasluša i glas sa druge strane, glas opozicije.

bg bulumenta

pre 10 godina

Beograd na vodi, Novi Sad na gas, Nis na drva
(bg bulumenta, 15. avgust 2013 13:39)
a ostatak Srbije ?
(srba, 15. avgust 2013 14:07)

Epa strpi se Srbo, valjda vidis da je Beograd motor razvoja Srbije, Novi Sad blatobran, a Nis auspuh i kad se mi zahuktamo onda povlacimo i ostatak Srbije:)

Marija Masa

pre 10 godina

Saradnja prvog potpredsednika Vucica sa Djilasom, je samo dokaz da je bolji zivot gradjana i napredak Beograda, iznad politickih i stranackih sukoba misljenja. Ovaj projekt "Beograd na vodi", donece nove investicije i otvori nova radna mesta, a to je u ovom trenutku najvaznije. Princip SNS je odgovornost za sve sto je uradjeno, s tim u vezi, mora se ostvariti saradnja sa svima, makar oni bili i stranacki neistomisljenici, zarad napretka Srbije i njenih gradjana.

Berta

pre 10 godina

Kao i uvek korektnost i ruka saradnje je pruzena od strane Vucica, nadam se da ce i druga strana biti makar upola fer i odraditi ovaj projekat profesionalno, bez licnih interesa i razmirica.

Anastasija

pre 10 godina

Pa jkoliko sa ja sad nesto secam da je ovaj plan beograda na vodi bio potekao iz SNS-a a podrzao ga je bio i Djulijani kad je rekao da ce biti dobar i za Beograd i za Beogradjane,Tad se Dilas bio tome protivio a sdad dolazi na razgovor kod Vucica na tu temu.Ovo je samo jos jedan dokaz da Vucic ispunjava svoje obecanje.

Vk

pre 10 godina

Vidi, B92 eksperimentiše sa ćirilicom :)
To je kletva "kad ova dvojica sednu da pričaju o nečem konkretnom, B92 će biti na ćirilici, a onda će početi zemljotresi, poplave..." :)

Goblini

pre 10 godina

Vucic nije osvetoljubiv. Kada hocemo bolje narodu, onda ne sme da postoji osveta i revansizam. To Aca odlicno zna. A drzavni interes je daleko iznad licnog i stranackog.

Nikolina

pre 10 godina

Svaki razgovor SNS-a sa gradjanima,politickim protivnicima ili sa onima koji drugacije misle je dobar ako je u pitanju interes gradjana ,dovodjenje stranih investicija,otvaranje novih radnih mesta.Zato nevidim nista sporno u ovome razgovoru izmedju Djilasa i Vucica.

bgdjanin

pre 10 godina

Beograd na vodi, Novi Sad na gas, Nis na drva
(bg bulumenta, 15. avgust 2013 13:39)
a ostatak Srbije ?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srba, 15. avgust 2013 14:07)

Kad budete imali dve velike reke kao Dunav i Sava i Vi cete..I kad budete imali dva miliona stanovnika i Vi cete.I kad budete malo se vratili sa znanjem stecenim u BG u vase krajeve i Vi cete.Kad Vam ne bude BG bio prst u oku i kad budete zasukali rukave i Vi cete.Zar Vam neko brani da razvijate grane industrije,privrede,turizma,usluga shodno vasem broju stanovnika.Sta Vi to u Vojvodini nemate..zemlja vam kao losa,ili nemate reke,kanale. Ajde da kuka onaj dole u juznoj Srbiji,ali Vi zaista nemate razloga. A ko da ulaze u nesto kad svi pobegoste u Bg,a onda mrzite i bg i vas zavicaj. Pa u Bg 50% stanovnista radnog ima manju platu od 30 000 dinara,ali tudje uvek vece,sladje,bolje.

Alex89

pre 10 godina

Skoro na pecanju komentarisem sa ortakom kako Beograd izlazi na dve reke a nema uredjenog terena za ribolov ni 500m obale,eto a 5-6000 godisnje moze da se uzme za dozvolu. Za pocetak mogu da ociste obalu od splavova,olupina,djubreta,pa onda neka grade sta god hoce!

lider

pre 10 godina

Vucic je pokazao da sa svima hoce da saradjuje, da ima prijateljski odnos sto je jako bitno, veliki napredak! Ovo je samo pocetak. Mnogi nisu verovali Vucicu, ali sada kada pocinju ljudi da se zaposljavaju, da pocinje da se malo bolje zivi, Vucic izrasta u lidara ove prekrasne zemlje. Samo tako nastavi.

Lula

pre 10 godina

Projekat Beograd na vodi nije Vučićev, taj projekat postoji više od 30. godina. Tim planom je predvidjeno izmeštanje železničke i autobuske stanice kao i uredjemnje priobalja Save, šetalište i slično.Moguće da je postojeći plan izmenjen i doradjen ali nikako nije njegov.Moguće je da će uspeti da obezbediti sredstva, koja za sve ove godine predhodne vlade nisu uspele. Mi koji živomu u toj zoni veoma smo zainteresovani za realizaciju tog plana, kako bi živeli u čistijoj i uredjenijoj srdini.

Vlatka NiŠ

pre 10 godina

Đilas je prošle godine ismevao SNS-ov prijekat "Beograd na vodi". Pa je tako davao neumesne izjave povodom dolaka najuspešnijeg gradonačelnika u istoriji Njujorka Đulijanija, koji je došao da podrži Vučićev projekat "Beograd na vodi", a sada isti taj Đilas hvali isti taj projekat. Ovo je još jedan dokaz koliko Đilas drži do svojih reči, a sa duge strane ovaj sastanak je dokaz kako je Vučić spreman da pređe preko svih uvreda a sve u interesu građana Beograda.

vesnica

pre 10 godina

Dokaz koliko je Vucicu stalo do Srbije je i taj sto saradjuje sa Djilasom, sto ne gleda iz koje je ko stranke nego mu je bitan samo oporavak Srbije

TEKSTOPISAC

pre 10 godina

Kao i mnogo puta pre Aleksandar Vucic pokazao je korektnost i ruka saradnje je pruzena od strane Aleksandra Vucica, nadam se da ce i druga strana biti makar upola fer i odraditi ovaj projekat profesionalno, bez licnih interesa i razmirica. Ovo je projekat koji donosi dobro svim gradjanima Beograda.

vesnica

pre 10 godina

Dokaz koliko je Vucicu stalo do Srbije je i taj sto saradjuje sa Djilasom, sto ne gleda iz koje je ko stranke nego mu je bitan samo oporavak Srbije

drena

pre 10 godina

Odlicno Vucicu. Kostace manje od mosta na ADI ,a nece se dodatno zaduzivati ionako vec prezaduzeni Beograd. Takvi projekti nam trebaju bez novih kredita..

zorica m.

pre 10 godina

Jos jednom je dokazao svoju velicinu i zarad dobrobiti beogradjana seo za sto sa ljutim politickim protivnikom iz DS.Tako nesto me raduje jer je to pokazatelj da ima jos ljudi u nasoj Vladi kome je stalo do naroda,a ne samo do licnog interesa.Sada mislim da Srbija ima buducnost sa Vucicem na celu.

LenkicaRTT

pre 10 godina

dobar predlog, poput saveta-para vredi. Kada je u interesu gradjana, u interesu Srbije, onda i ne treba posmatrati stranacka opredeljenja ljudi koji treba da se angazuju-jer je predlog ovog projekta i njegova realizacija najbitnija. Svakako pohvalno sto u ovoj stvari se interes gradjana stavlja na prvo mesto.

Apsolut

pre 10 godina

Lepo je da opšti interes ima prioritet, Vučić ga je ipak pozvao iako ga Đilas svakodnevno provocira. Predlog itekako ima smisla, Beograd zaslužuje novi sjaj.

DZONI

pre 10 godina

Mislim da je taj prijekat dobar i treba ga realizovati. SNS iz dana u dan pokazuje da su dosli na vlast da promene Srbiju i da su spremni za saradnju i sa opozicijom ukoliko ce to da omoguci bolji zivot gradjana. Sto naravno nije bio slucaj proteklih godina od strane DS. U svakom slucaju dobro je da se ulaze i ozbiljno radi.....pocinjemo da licimo na ozbiljnu drzavu.

INSPEKTOR - KECIC

pre 10 godina

Projekat "Beograd na vodi" predstavio je Aleksandar Vucic pre vise od godinu dana u toku izborne kampanje za gradonacelnika Beograda, a njime se planira da se zapusteno priobalje Save rekonstruise. Nakon danasnjeg sastanka sa Djilasom nadam se da ce projekat biti zavresen uskoro.

Rodni

pre 10 godina

Iako je ovo bila prvobitno Vuciceva ideja, na koju je Djilas sa podozrenjem gledao, on je ipak pristao da zajedno saradjuju, jer kada je bitan interes gradjana, stranacke nesuglasice se stavljaju sastrane.

Rasa

pre 10 godina

Sa svima treba razgovarati, misljenje svacije se mora cuti i uvaziti, pa cak i politickih suparnikam, jel jedino tako se mogu doneti najpravije odluke. Ponosan sam sto imamo coveka poput Vucica, i veliki naprednjak sam !

STEFAN

pre 10 godina

Dokaz da iako su ljuti politicki protivnici,mogu da se sloze ako je to za dobrobit gradjana.Trebalo bi svi politicari da se ugledaju na Vucica i da se uvek gleda interes gradjana,a ne samo da razmisljaju o sebi.Pozdravljam ovakve poteze i nadam se da ce ih u buducnosti biti vise bez obzira ko pripada kojoj strani.

Panter

pre 10 godina

Vucic je pokazao da treba saradjivati i sa politickim protivnicima, sve u korist naroda i dobrobit drzave. Svima je jasno da Dragan Djilas ne zeli da podrzi nista sto njemu nece doneti neki politicki bod, ali ovog puta mora podrzi ovaj odlican plan.

Komsija

pre 10 godina

@(Zar nije malo previse ocigledno, 15. avgust 2013 17:29)

Meni je drago sto ima toliko komentatora ciji su momentari tipa "ju kolko botova SNS" i slicno, pa niste svesni da takvim komentarima srozavate sami sebe i gori ste od bilo kog "bota", jer je ocigledno da niste sposobni da komentarisete o temi pa vam je najbitnije da brojite minuse i pluseve i komentare navodnih botova. Jadno!!!

Seljak iz Dragodola

pre 10 godina

Ako je sta dobro, moramo se sloziti, bar ce Djilas biti nadgledan i necemo doci u situaciju da se i na ovom projektu prave igranke i da se dzorise.

Mitar rabadžija

pre 10 godina

Svaka investicija je danas dobro došla u Srbiju. Projekat je na mestu. Ovde se jeasno vidi da su sve stranke(i pozicija i opozicija) usmerene jedna na drugu.
Svaka vlast treba i mora da radi u interesu svojih građana a nikako obratno.

Bazar

pre 10 godina

I treba da razgovaraju. U svakoj normalnoj zemlji protivnici rade zajedno na boljitku drzave, samo su kod nas svi smrtni neprijatelji. Drago mi je sto Vucic konacno prekida tu praksu.

DaliborN

pre 10 godina

Ovo je odlican primer kako politika ponekad treba da zaboravi na ideoloske razlike i kako nasi politicari treba zajedno da rade u interesu gradjana, jer ma kojoj partiji pripadali oni su tu zbog gradjana Srbije a ne zbog sebe samih. Vucic je jos jednom pokazao da je veliki i odgovoran politicar.

Dzoni

pre 10 godina

Da je vise politicara koji kao Vucic mogu na trenutak da progutaju politicke razmirice koje u ovom slucaju postoje izmedju njega i Djilasa, Srbija bi svakako bila jedno bolje i uredjenije drustvo. Ma koliko mi se neki politicar dopada ili ne dopada, ideja Beograd na vodi je odlicna i zato moram dati veliki plus Vucicu, tim pre sto je o ovako velikom projektu nasao za shodno da razgovara i sa Djilasom, jer to samo govori da on zeli da zaposli Beogradjane, da Beogradu povrati stari sjaj.

mrvica

pre 10 godina

Ovaj projekat ce pokrenuti privredu Beograda i mnogim ljudima omoguciti da rade,ja nisam Beogradjanka ali sve sto se radi u interesu gradjana Srbije ima moju podrsku.

Mustang

pre 10 godina

Mal osu se zadrzali. Mora da se plan nije svideo Djikiju, nece moci nista da drpi sa strane, pa se pokupio ranije, na konsultacije sa svojim "strucnjacima".

Tko smjeta

pre 10 godina

Projekat na čijoj bi realizaciji bilo angažovano oko 200.000 ljudi svakako zaslužuje da se o njemu piše detaljnije, a pre svega i zbog toga što ne bi podrazumevao nova zaduživanja. Možda me sećanje pogrešno služi, ali takvom vrstom projekta nikada nisu mogle da se pohvale demokrate. Svi njihovi dosadašnji projekti su se zasnivali na ogromnom zaduživanju Beograda.

16257

pre 10 godina

Iskrene pohvale za vicepremijera Vucica koji je otpoceo razgovore sa Djilasom o ovom projektu, i smatram da bi nam ovaj projekat doneo nove investicije, otvorila bi se nova radna mesta i pokrenula privreda u Beogradu.

annamarija

pre 10 godina

Lepo je cuti da se lideri razlicitih politickih ubedjenja, a jos iz vlasti i opozizije sastanu i dogovaraju. Vucic i Djilas su se satali, dogovarali a sve to u interesu gradjana Beograda, sto je za svaku pohvalu. I kada su druga pitanja veoma vazna za nasu Srbiju trebalo bi da i u bom slucaju bude saradnje i da se nadju kompromisna resenja. Vucic je covek koji nije karijerista niti se4 bavi drugim biznisom, politika je njegova profesija i krajnje je tolerantan i mudar u dijalozima.

Jole

pre 10 godina

Postujem ovakav pristup resavanju problem i zajednickog planiranja buducnosti. Vucic odavno poziva na konsenzus radi ekonomskog prosperiteta.

SomiQ

pre 10 godina

Government of the people, by the people, for the people, shall not perish from the Earth.

Abraham Lincoln

Kada je Aleksandar Vucic ovo rekao pre nesto vise od godinu dana smejalisu se mnogi a evo danas e danas .....

protiv negativnog

pre 10 godina

Ovako se Dragane saradjuje sa opozicijom. Ajde sad se setite šta ste radili dok ste bili na vlasti? pljuvali ste opoziciju isto kao što sada pljujete vlast. A ne vidiš da naprednjacima nije bitno koga hapse ako krade i treba biti uhapšen. Nije im bitno sa kim saradjuju sve dok je to za dobrobit gradjana. Vidiš li Dragane kako se vodi politika?

branislav n

pre 10 godina

Ova naša politička scena počinje da mi se sviđa,pozicija i opozicija ceo sat zajedno. Ohrabrujuće i nadam se konstruktivno. Svaka čast Vučiću,da je situacija obrnuta tj.da je kojim slučajem Đilas na mestu na kom je Vučić siguran sam da do tog sastanka nikada ne bi došlo.

mikica

pre 10 godina

Ovo je veliki projekat gde ce moci da se zaposli dosta ljudi,drago mi je sto dva najveca stranacka rivala zajedno rade u interesu gradjana.

sinsinati

pre 10 godina

I vreme je da se sklone predrasude ko je iz koje politicke stranke, najbitnije je da se unapredi Srbija i da se poboljsa zivot u ovoj drzavi

ALEKSA

pre 10 godina

Raduju ovakve stvari,koje pokazuju da ipak dve najjace stranke imaju snage da se izdignu iznad problema i medjusobnih nesuglasica i da zajedno urade nesto sto je u interesu gradjana Beograda.Nadam se da ce u buducnosti biti vise ovakvih sastanaka gde ce se raditi sve za dobrobit gradjana Srbije.

Stevo

pre 10 godina

Kada je Beograd u pitanju mora se zaboraviti stranacka pripadnost i mora se dati puna podrska projektima koji su znacajni i u koje vredi ulagati. Ovaj projekat koji je predstavio Vucic jos u svojoj kampanji na najbolji nacin iskoriscava jedan davno zaboravljeni resurs Beograda a to je cinjenica da grad lezi na dve reke i da tu ima jos jako puno prostora za raznorazne investicije i nove sadrzaje koji mogu zaposliti Beogradjane.

DusankaC

pre 10 godina

Svako treba da podrzi dobre ideje i projekte koji su za opste dobro,kako Beograda, tako i Srbije. Ovo je projekat kojim je planirano izmeštanje železničke i autobuske stanice, očuvanje značajnih kulturnih objekata, ali i otvaranje novih sadržaja u skladu sa savremenim stremljenjima modernog grada.Modernizovana Srbija,mora imati i modernizovan glavni grad-saradnja Vucica s gradonacelnikom Beograda po ovom pitanju, je zaista za pohvalu jer opet se pokazuje da je SNS-u interes gradjana ispred svega, te se zbog tog interesa opredeljuju i ne beze ni od razgovora s politickom istomisljenicima, a ko je do sadajos to ucinio???

simoviccc

pre 10 godina

moze ovaj djilas da se sastanci sa kim hoce,ali vucicu ce se tesko uslihtati i tesko ce na navesti na nesto naopako.
bolje se ti cuvek djilas vucica na sledecim rekonstrukcijama

ognjenka

pre 10 godina

licno sam protiv bilo kakve saradnje sa zutima,al ako ce taj projekat dobro doci Beogradu i na nepoularne korake/saradnja sa Djilasom bice progutana.

Laza Kamikaza

pre 10 godina

Drago mi je sto ce vlast u Beogradu konacno prihvatiti neki predlog opozicije u gradu.Ranije to niej bila praksa,no,sacekajmo da se to sve realizuje.

SM

pre 10 godina

Podrzavam aktuelnu vlast zato sto zeli da gradjanima omoguci lepsi zivot, prijatnije okruzenje i zato su i otpočeli razgovore da Draganom Đilasom o projektu "Beograd na vodi", koji bi trebalo da donese nove investicije, pokrene privredu Beograda i otvori nova radna mesta.

vrabac

pre 10 godina

Đilas je prošle godine ismevao SNS-ov prijekat "Beograd na vodi". Pa je tako davao neumesne izjave povodom dolaka najuspešnijeg gradonačelnika u istoriji Njujorka Đulijanija, koji je došao da podrži Vučićev projekat "Beograd na vodi", a sada isti taj Đilas hvali isti taj projekat. Ovo je još jedan dokaz koliko Đilas drži do svojih reči, a sa duge strane ovaj sastanak je dokaz kako je Vučić spreman da pređe preko svih uvreda a sve u interesu građana Beograda.

o kako tuznih mozgova ima...

pre 10 godina

Ja verujem da Vučiću nije ni malo drago što mora da razgovara sa čovekom kao što je Đilas, ali on mora da razgovara sa gradonačelnikom Beograda u interesu građana Beograda i Srbije, i na taj način Vučić još jednom, kao i mnogo puta do sada, pokazuje da je spreman da razgovara sa svima, ako je to u interesu Srbije.
(Gojko Bgd, 15. avgust 2013 14:12)

Majke ti?A mislis da je Djilasu drago da razgovara sa covekom kao sto je Vucic?

p.s. Odavno su ova dvojica u "kombinaciji"...

Deni39

pre 10 godina

Sta reci?Vučić i SNS su se izdigli iznad stranačkih interesa,zarad biljitka gradjana.Nadam se da ce i Djilas isto tako dobro saradjivati sa njima bez spoticanja.

Poletarac

pre 10 godina

Glavni grad zaslužuje ovakav jedan projekat stoga svakog dobronamernog građanina treba da raduje ova vest. Međutim, verujem da bi svi mi voleli da se i oko mnogih drugih bitnih tema postigne konsenzus i upravo o tome je Vucic mnogo puta do sada govorio. Nadam se da će Gradonacelnik u budućnosti imati malo više sluha kad su u pitanju njegovi Beograđani.

Mirna

pre 10 godina

Za ovu vladu nema protivnika, svaciji savet je dobro dosao. Bitno je raditi i saradjivati, nova politicka scena je uvela novine, za razliku od proslih, koji nikome nisu davali rec, pa cak ni ljudima koji su sa njima bili u koaliciji.

d.t.x.

pre 10 godina

Meni se sve čini da Aleksandar Vučić želi da obezbedi sebi jedan stan na reci, pa hoće da promoviše "grad na vodi". Možda i grešim

orka

pre 10 godina

Moze neko da nam se svidja ili ne ali kada su u pitanju interesi zemlje treba da budemo slozni i da svo svoje znanje i umece upotrebimo kako bi napredovali.

nebojsa bg

pre 10 godina

@(Fiorela, 15. avgust 2013 13:13)

a zasto ne moze da znaci I drugo-da vucic vidi da Djilas dobro vodi svoj posao pa hoce sa njim da saradjuje?ne,za vernike sns-a,samo jedno glediste postoji.

Clash of the Titans

pre 10 godina

Ovo treba da bude primer da i pored političkih nesuglasica opšti interes mora biti prioritet i zajednički jezik u tom slučaju mora se pronaći. Opozicija je tu da kritikuje i nudi rešenja i kada je potrebno pomaže poziciji jer prosperitet zemlje političarima mora biti primaran cilj.

jb

pre 10 godina

Ovakav projekat ce mnogo znaciti Beogradu.Dobro je sto Vucic i Djilas razgovaraju o ovom projektu.Ako Djilas iznese neku dobru ideju treba je prihvatiti.Ipak je ovaj projekat bitan za Srbiju i doprinece dosta gradjanima.

Graje

pre 10 godina

Jedva čekam da se realizuje projekat Beograd na vodi, i da se izmesti autobuska stanica da bi centar grada izgledao lepše. Savski venac kao najlepša opština i treba da poprimi jedan novi izgled. Beograd je zaslužio da ima izgled metropole svetske koji će privući što više stranih turista. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Dragan Đilas i Aleksandar vučić ne prave koaliciju već se samo dogovaraju oko projekta Beograd na vodi.

Andrea

pre 10 godina

Velko, 15. avgust 2013 12:47
Vucic saradjuje sa njim zato sto mora zarad dobrobiti gradjana. Na zalost gradonacelnik je taj koji jeste, i on ne moze trenutno nista protiv toga, osim da kao covek pruzi ruku i odradi posao koji ce nam doneti svima koristi.

Мила

pre 10 godina

Лепо је што најзад почињу да сарађују супротне стране на истој ствари а све за добробит грађана. Радује ме што се Београд сређује али када ће почети да се ради на сређивању Петровца на Млави, Вршца, Руме, Врања.....?

Aktiva BB

pre 10 godina

Odlican projekat.
Drago mi je kada vidim da politicki neistomisljenici saradjuju na poboljsanju zivota u Beogradu i Srbiji.To su te promene koje je doneo SNS na celu sa Vucicem. I tako treba svi da funkcionisemo. Sve pohvale za ovakav rad.

Indigo

pre 10 godina

Nije bitno ko ce sredjivati Beograd,bitno je da se ljudi ujedine kada su u pitanju ovako vazne stvari.Lepo je sto je Djilas usvojio predloge SNS-a u Beogradu,treba da saradjuje,pogotovo kada je ovako nesto za opste dobro.

Djole

pre 10 godina

Saradnja treba da postoji jer je to jedini put da se drzava podigne. A ne da opozicija konstantno sabotira i gusi vlast kako bi napravili nezadovoljstvo u narodu da bi jednog dana isti ti koji to rade dosli na vlast. SNS ovim pokazuje da nisu kao drugi i da ne zele samo da vladaju, nego zele da saradjuju sa svima ukoliko ce to da utice na poboljsanje privrede i bolji standard gradjana. Svaka cast, i mislim da ovaj projekat treba realizovati kao i svaki drugi bez obzira na mesto ili grad u Srbiji.

cicko

pre 10 godina

Sada hoće da se razvije projekat, a pre godinu dana se smejao, treba čovek od reči za Beograd koji će uvek raditi za građane, a ne samo kad se izvrši pritisak na njega.

Posmatrač

pre 10 godina

Treba na vreme započeti posao, dogovoriti se o dinamici i redosledu poslova, koje treba da uradi Grad i Republika. Kada se krene u realizaciju, Đilas više neće ni biti na čelu Beograda. Zato i verujem u uspeh ove ideje.

arouka

pre 10 godina

svi politicari, koliko god da su i politicki protivnici, ako imaju sansu da ucine nesto dobro za gradjane srbije treba da razgovarju i saradjuju, u protivnom bi im gradjani zamerili i glasali protiv onih koji su bili u sansi da im pomognu a nisu to ucinili zbog bahatosti, nekog politickog ili licnog ponosa i slicno.

KIKI

pre 10 godina

Ova nazovimo saradnja dva politička neistomišljenika mi se jako dopada i ruši predrasude koje sam imala do sada tj.da svako gleda sebe a za narod ih baš briga. Bar sam ja to do sada tako doživljavala i ovaj naslov me prosto prijatno iznenadio. Sve pohvale!

smakevic

pre 10 godina

Bilo kakva akcija koja ce doprineti gradjanima Beograda lepsi zivot, prijatnije okruzenje je za pohvalu. Podrzavam aktuelnu vlast koja zeli da pomogne Beogradu!

kole

pre 10 godina

Hahaha, do juce drvlje i kamenje jedan na drugog.
A vec danas zajednicki dogovori.
Ovo mi sve vise lici otvaranje testamenta u filmu Maratonci trce pocasni krug.
Ovakve ljude ste nasli da falsifikujete, sram vas bilo...........

KRISTAL

pre 10 godina

Mi smo narod koji kada nema s kim da ratuje,ratuje sam sa sobom.Ako je nesto u interesu gradjana onda ne znam u cemu je problem?Ovaj narod ocigledno ima genetski problem!!!

shpitz

pre 10 godina

Odličan projekat ovaj "Beograd na vodi", a šta sa ostalim delovima Srbije? Ko će to da finansira jer verujte mi u Vojvodini nemamo više snage da gradimo Beograd dok se naše pruge i pruge po jugu raspadaju, a ljudi ne rade ništa osim da maštaju da stignu u Beograd. E j....a vas takva politika. Kad sve bude u Beogradu videću vas onda... Ja sam rešio da dođem tamo i da mi mama i tata šalju papriku, luk i svinjetinu dok sam ja "beograđanin" koji ne radi ništa...

lorimer

pre 10 godina

evelin@ projekat Beograd nije izmislio Vuciv samo ga je oziveo, taj projekat postoji 25godina... ali dobro je sto se bar neko setio da ga ponovo ozivi

Smiona R

pre 10 godina

Beograd je grad sa viševekovnom bogatom istorijom, nedovoljno iskorišćenom potencijalima koje poseduje. "Beograd na vodi" je svakako projekt koji treba realizovati. On je za dobrobit svih građana, gde se ne postavlja političko pitanje različitosti stranačkih principa. Drago mi je da je to shvatio i podržao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Jovan

pre 10 godina

Pa dobro, Vučić je na ovom projektu i vodio kampanju, što opet znači da sad kad je u vlasti radi ono što je obećao. Opet Đilas, kao gradonačelnik ovde radi ono što mu je posao. Imaće od ovog koristi obe stranke, ali se nadam da će ovog puta, građani dobiti najviše.

tole

pre 10 godina

@NBg Mozes da budes rodjen bilo gde, ostajes siroma' duhom, provincijalac i tuzni mrzitelj fašisoidnih ideja. Trebalo bi da znas da je sudbina svake metropole ogroman priliv dosljaka koji pokusavaju da se uklope i opstanu, pogotovo posle ratova. Njih treba prihvatati i kultivisati, nauciti ih da vole Bg i da ga cuvaju i postuju, pa možda i da ga slave i proslavljaju kao sto su to cinili i cine njegovi simboli, nebeogradjani sa ogromnom ljubavlju za Bg: Dusko Radovic, Djuza, Z. Radmilovic, Milan Mladenovic, Bajaga, Puriša Djordjević...i more možda tebi manje poznatih pojedinaca koji su svojom ljubavlju i kulturnim doprinosom postali više Beogradjani nego što ćeš ti ikada biti.

smakevic

pre 10 godina

Beli grad leži na obalama dveju reka, koji ima viševekovnu istoriju, ali i nedovoljno iskorišćen veliki potencijal.Beograd na vodi je projekat koji svakako treba realizovati. Nadam se da će gradonačelnik Beograda imati dovoljno sluha da prihvati njegovu realizaciju.

DusanBG

pre 10 godina

Bravo za Vucica, on nam nudi projekat koji grad nece dodatno zaduziti, to je poenta ovakve investicije, tu do izrazaja dolaze njegove menadzerske sposobnosti i vestine, kako jedan resurs staviti u funkciju razvoja glavnog grada, kako otvoriti nova radna mesta i zaposliti ljude. Dijas bi mogao puno da nauci od Vucica, za pocetak kako da se izgradi nesto a da se pri tome ne zaduzuje dodatno grad, Djilas nas je zaduzio preko milijardu evra, zivo me zanima ko ce te novce vratiti, Djilas sigurno nece….

DeskoBUK

pre 10 godina

Dobar projekat, dobar predlog- sjajno sto se zbog njene realizacije prica i s politickim neistomisljenikom, al da li ce gradonacelnik BG, shvatiti vaznost predloga i realizacije ovog projekata?

Saša73

pre 10 godina

Sad će radikalske botine koje nikad ne spavaju ovde da pišu, otprilike: Verujem da je ovaj sastanak sa Vučićem pravo rešenje. . . Vernici SNS-a koji ovde dolaze uvek pišu. Ajde da vas vidim. . .počni sad.:)

Malena

pre 10 godina

Liderstvo na delu,okupio ih je projekat za Beogradjane,Neka bude sto vise ovakvih projekata i za ostale gradove, pohvalno je sto se radi.

Branko

pre 10 godina

(Vojvotkinja, 15. avgust 2013 12:43)
Jel Vi ovo zaključujete na osnovu Vikiliksa koji je objavio sadržaj razgovora Đilasa u Američkoj Ambasadi?

prokletinjska avlija

pre 10 godina

sunce ti kalajisano,ne možeš pročitati pošteni komentar od ovih botina.Ubiše ovi slobodno mišljenje,obesmisliše kreativnost javnog polemisanja,obljutaviše sučeljavanje ideja.Veliki brat radi,li radi...

Jordanac

pre 10 godina

Ništa nebi poverila Đilasu!
(FIHRETA, 15. avgust 2013 22:51)

Vidite, ja BIH :D.
On svakako nije političar, ali menadžer jeste - ja bih mu bez kolebanja dao da vodi firmu, ulicu, da nama bude gradonačelnik, posebno jer će nas ovaj naš u zlo oterati...

Dr No

pre 10 godina

Vučić i Đilas otvoreno politički koketiraju s jedne, a Dačić i Nikolić s druge strane. Prva dvojica se ne diraju u Beogradu, a druga dvojica su nadglasali Vučića i skrajnuli Dinkića... Da vidimo...

Laufer mi javlja

pre 10 godina

Interes građana je iznad stranačkih interesa. Mislim da je ovo poruka sa ovog sastanka Đilasa i vicepremijera Vlade Srbije Aleksandra Vučića

smakevic

pre 10 godina

Beli grad leži na obalama dveju reka, koji ima viševekovnu istoriju, ali i nedovoljno iskorišćen veliki potencijal.Beograd na vodi je projekat koji svakako treba realizovati. Nadam se da će gradonačelnik Beograda imati dovoljno sluha da prihvati njegovu realizaciju.

Altec lansing

pre 10 godina

Ček malo,pa zar Vučić i SNS nisu do pre neki dan pričali da je Djilas lopov,ukrao za most,ukrao za asfaltiranje,za autobuse...sta je sada ovo ili su se malo šalili??
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veljko, 15. avgust 2013 19:43)

Jeste. Međutim, ja sam uveren da je to samo farsa, jer da je hteo - Vučić je mogao da smeni Đilasa, ali nije. I mogu da se kladim u bilo šta da će Đilas biti u vladi iduće godine.

Silvana

pre 10 godina

SNS je stranka koja je u rad Vlade uvela novitete. Ocena sopstvenog rada od koje zavisi ostanak na ministarskoj funkciji, dovodjenje i ukljucivanje stranih strucnjaka i sto je vrlo vazno reci, otvorena je za saradnju sa ljudima koji imaju drugaciju politicki stav i opredeljenje. Sve skupa je pokazatelj zrelosti, odgovornosti i resenosti da Srbija konacno krene put napretka!!!