Sreda, 05.06.2013.

13:18

Koga hoće da zaštiti Dinkić

Ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da antikrizne mere ne podrazumevaju smanjivanje plata i penzija.

Izvor: Tanjug

Koga hoæe da zaštiti Dinkiæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Igor

pre 10 godina

Ko koga vise laze? Moze i da izjavi da cemo sutra svi da dobijemo po 10 hiljada evra. Cak i da ih dobijem, ne bih verovao da je on "sredio".

;)

pre 10 godina

Slažem se za državnu administraciju i javna preduzeća, ali da proverimo malo imovinu policije, zdravstvenih radnika i prosvetara pre nego što na prečac zaključimo da su im niski prihodi.

zoran

pre 10 godina

pod hitno smanjiti plate u javnom sektoru,vojsci ,policiji,drzavnoj administraci...na delu je opsta otimacina ovih sluzbi od radnika u privatnom sektoru..

struja

pre 10 godina

Dinkic stiti one koji svojim izlaskom mogu da ga skinu za menje od 15 minuta.
Krenuo je od naj siromasnijih onih koji rade i po kisi i vetru,suncu i snegu,na -20 i + 40.
Ove klimatizovane ne dira.
Postoji nesto sto se zove komunalna policija i tu je bez ikakvog osnova nabavljana vozila,oprema,htz,gorivo.
Treba ukinuti upravne odbore,glasnogovornike,podparole i slicna radna mesta koja nicemu ne sluze,a imaju rukovodioci koji su zaduzeni za to.Broj narodnih poslanika na 120,broj sekretara parlamenta svesti na tri,predsednik i zamenik predsednika parlamenta komada dva i ima jos u plusu da bidete

privatni vs drzavni posao

pre 10 godina

Resio sam da napisem koja je razlika izmedju radnika u privatno i radnika na drzavnim jaslama.
Privatni radnik je osoba pod visokim stresom, cesto boluje od nervoznih creve, gastritisa, anksioznosti jer radi za dvoje a placen za pola. Takve osobe obicno nocu teko spavaju nervozni su i u stalnom strahu da im je to poslednji mesec na poslu jer ih svako malo cirkularnim mailovima obavestavaju o tome-sistem zastrasivanja( banke, strane kompanje, domace velike kompanije da ne nabrajam ko sve u privatnom sektoru se sluzi time)
Drzavni cinovnik smiren , nezainteresovan nema stomacne probleme , anksioznost briga ga za radne vikende jer to uglavnom nije ni doziveo. Ka ddodje na posoa prvo srkne kafu malo iscaska se okrene malo telefonom rodbinu zenu, muza itd pa se privati posla i eto vec pauze . Te osobe uglavnom su mirne nemaju neke velike strahove jer znaju da ce manje vise uvek dobiti platu ma koliko radili i da ce im doprinosi uvek biti onako uplaceni kako platu prime.
Sto se tice doticnog o njemu nemam nikakvo pozitivno misljenje jer je u svetu oznacen kao neznalica i covek koji radi po sistemu ako uspe uspe a ako nema veze ja sam se zbrinuo. A sto se tice penzionera sto ih neki pravnik isproziva pa momche nisu oni krivi sto su drugi pare pojeli koje su oni zaradili tako da nije to problem njih nego drzave koja je pare trosila za druge stvari.

jon

pre 10 godina

Mladja im je sve ove godine bez pokrica podizao plate a narocito pre izbora, posto je tu dobar deo njehovih glasaca. Sta ce jadan mora da zadrzi glasove i predje cenzus. Sda im Mladja i smanjuje plate pod izgovorom teska situacija i kriza. U prevodu, izbora nece biti skoro, ove godine sigurno nece jer zasto bi se Mladja zamerio svojim glasacima koji mu cuvaju posednju stolicu.

GT40

pre 10 godina

Na pitanje koga hoće da zaštiti Dinkić...jasan odgovor. Krupni kapital koliko to god jadno bilo u Srbiji. U planu za oporavak države ni traga o rešenju za prisilnu naplatu dugova tajkuna. Zato nesrećnici koji su ostali bez doprinosa za penzije ostaju bez tih godina staža jer se aktivira instrument zastarelosti. Sramota, nijma kazna a tajkunima nagrada. Ono što nije dobro je da svi ćutimo, a ovamo sebi dajemo oreol pravdoljubivog i hrabrog naroda. Jedan moralni kepec koji je započeo rušenje svake vlade u kojoj je bio, od Djindjića pa do Vučića, umesto da za mnogobrojne zloupotrebe u radu odavno čisti metlom zatvorsko dvorište i dalje upravlja našom sudbinom. Setimo se genijalnih konstatacija iz Ministarstva finansija, SVETSKA KRIZA JE ŠANSA ZA SRBIJU....Stvarno se pitam šta mora da se dogodi pa da ovaj nazovi stručnjak, bar zbog Poštanske štedionice, zaglavi bajbok. Da nije i to zastarelo? Nije Mišković kriv gradjanima Srbije onoliko koliko Dinkić, jer Mišković iako bogat ipak zapošljava veoma veliki broj ljudi, dok Dinkić žrtve tranzicije ostavlja bez staža,........

charlie

pre 10 godina

Problem u Srbiji predstavljaju izuzetno niske plate u privatnom sektoru.Tako ce biti dok neko ne izvuce 'privatnike' iz dzipova i podseti ih da je drzava izuzetno svesna putera na njihovim glavama.Da malo smanje apetiti i obrate paznju na zaposlene ,a Djura ce im oprostiti sto ih je tukao.Vrlo brzo cemo imati zahteve radnika iz javnog sektora na izjadnjecenje plata sa privatnim sektorom.Sve ostalo je losa gluma halapljivih tajkuna i vlastodrzaca.

lokator

pre 10 godina

Pogledajte cene na pijaci,sve je duplo skuplje nego prosle godine.Po Dinkucu,svi imamo velike plate pa je ok da ih smanji jer je on jedan sjajan ekonomista,pravi genijalac.Ko bi se jos takve ideje setio...pa mozemo i svaki drugi dan da jedemo,ako on tako kaze.

Za Gorana sa pravosudnim ispitom

pre 10 godina

E drago moje dete, na pogrešnu si se kategoriju ljudi ustremio. " Svi penzioneri treba da imaju 20 000 dinara".
Tužno je što si ti svršeni student a sad volontiraš, možda bez perspektive.
Ali za tvoju informaciju, ti si ucio školu min. 16-18 godina. Školstvo je kod nas besplatno pa i studiranje za one koji imaju predviđeni broj bodova.
Šta ti misliš o cijem si ti trošku ucio 18 godina. Da li znaš da je godina studiranja na Zapadu 20 000eura.
E pa mi, današnji penzioneri, smo ti to omogucili.
A pošto si pravnik, razmisli malo zašto je problem u penzionerima i oblastima života tipa :prosveta, zdravstvo, kultura. Ne sa advokatima, stomatolozima, privatnim lekarima, apotekarima.
Oni mogu, kao što i zarađuju milione na godiđnjem nivou, da placaju paušal.
A kao Pravnik, založi se da privatnici moraju da placaju radnike min. 400eura, pa neka rade oni privatnici koji mogu, ali ce od te sume bar moci da preživljavaju oni koji rade. To je motivisanost, a ne izrabljivanje kod privatnika kao sada.

Radnik

pre 10 godina

Gorane,pravnice.Zbog takvog stava zelim ti da se nikada ne zaposlis u Srbiji.Kao radnik,nagledao sam se "skolovanih" kancelarijskih pacova u svom preduzecu,kao sto si Ti.Jedino sto znaju,jeste da lece svoje komplekse nad drugima!A od struke,znanja,savesti i postenja,nista!Zbog takvih kao Ti,tu si ge jesi!

Darko

pre 10 godina

Kako je odmah okrenuo plocu kod je cuo da ce uskoro izbori.Jesi ti muzicar?"nisam.A nisi muzicar?Rekoh jesam...a jesi muzicar?Ne nisam...
I sad ce opet ona milozvucna pesmica koja je ukradena sa crtanoog filma sa cartoon netvorka..."regioni....

Goran

pre 10 godina

neko je komentarisao da policajci imaju platu 30 000, znam iz pozudanih izvora da policajci imaju platu oko 40 000 plus imaju stimulaciju od 10 000 koju niko ne spominje a sa prekovremenim izadjui na 54 000 i to obicni prasinari sa srednjom skolom,a navescu vam moj primer, vec 15 meseci volontiram u pravosudju za dzabe i volontiracu sve dok ne steknem uslov za pravosudni, znaci radicu dve godine za dzabe sa pravnim fakultetom i kad polozim pravosudni, a pravosudni je ustvari 13 najtezih ispita sa fakulteta, opet cu da budem na birou, pa sad vidite koliko je drustvo pravedno, znaci ako se vec spominje rezanje plata, onda podjednako svima, a visak radnika isterati, isto vazi za penzionere koji primaju preko 20 000 dinara, jer sto bi ja radio za dzabe da bi neki primali penzije, i da bi mi posle ti isti kokodakali kako su oni to zaradili, a uzgred receno tih para nema sto su oni nekad zaradili i uplacivali. PORUKA VLASTIMA ,SAMO OSTRO PREMA SVIM KATEGORIJAMA...

radoznali idjot

pre 10 godina

Vi umesto da smanjite plate upravi(pravnici,ekonomisti,direktori,generalni direktori,sefovi,nacelnici,menadzeri,sekretari,savetnici) vi prisiljavati radnike da potpisuju protiv zakonito smanjenje plate.

Pametnjaković

pre 10 godina

Antikrizne mere u Srbiji uvek podrazumevaju devalvaciju dinara, a nikako smanjenje plata i penzija, jer dok ovce misle da su im plate i penzije iste ili malo rastu, dotle je sve ok, nema veze što će realno manje moći da kupe za taj isti ili malo veći iznos.

Neko

pre 10 godina

Hoće li se smanjiti plata i tvom pomoćniku predsednika opštine za ekonomski razvoj, koji je po struci hemijski tehničar? O čijoj velikoj plati pričaš? Gde je ono stručnost pre svega? Daj molim te skoloni se više iz vlčasti zajedno sa svojim pomoćnicima. inače odosmo u čabar.

Penzioner

pre 10 godina

Dejan P.

Vec od 2004 kada je donet nov zakon o penzijama se vise ne uracunavaju poslednje godine staza tj poslednjih deset godina za gradjanstvo ili poslednja plata za policiju i vojna lica vec se uzima u obzir ceo radni vek tj koliko je uplacivano za staz

Hogar

pre 10 godina

čovek kroji monetarnu politiku a Srbija uz njegovu pomoć stoji mnogo,mnogo gore nego u vreme Miloševića i sankcija....sram NAS bilo što trpimo.

Pionir

pre 10 godina

Nikada nisam i necu imati poverenja u ovog coveka ali trenutno je Vlada u tom sastavu i podrzacu nepopularne mere ako za cilj imaju neko poboljsanje stanja budzeta.

ne lupetajte vise kad ne znate o cemu pricate

pre 10 godina

Neka privatni sektor vrati državi ono što je decenijama, raznim manifetlucima pokraon od države. Privatni sektor ne plaća realan rad nego minimalce i to neredovno, a na štetu države i zaposlenih.???
(R.Hud, 5. jun 2013 14:20)

Da nema privtnog sektora ne bi bilo ni ove drzave.Jer privatni sektor je jedini koji nesto radi i nesto stvara.Miskovic,Beko,Kostic ili njihovi mali plagijati nisu olicenje privatnog sektora.Takvi su ipak u manjini.
Privatni sektor sam i ja koji imam samostalnu radnju,u kojoj zaradjujem svoju platu i jos neciju platu ili penziju.

vlad

pre 10 godina

Naterati privatnike da prijave radnike u svojim firmama na prave plate a ne na minimalce. Mnoge znam koji su prijavljeni na minimalac a na ruke dobijaju i preko 500 eura. Posle će ti isti radnici da kukaju na male penzije. Radim u rudniku i vrlo dobro znam koliko ja izdvajam za penziono i socijalno a koliko moj kolega koji radi kod privatnika a prijavljen je na minimalac. U biti plate su nam iste ali on za penzije i zdravstveno odvaja 10 puta manju sumu. Zato, budimo realni i recimo da najveći deo novca potreban za rad zdravstva i isplatu penzija obezbeđuju radnici u javnim preduzećima a ne privatni sektor.

ЈоГ

pre 10 godina

А КОЛИКО ГОДИНА је овај човек на власти и како се тек сада сетио?!

Закључак: док год се он буде помињао у вестима као неки фактор и за било шта питао у овој земљи нема шансе да буде боље. А док год ово и овакви буду прелазили цензус боље и не заслужујемо.

Voja

pre 10 godina

Ovde se mere pripremaju tako sto se prvo nesto najavi a onda meri reakcija javnosti. Ako je ona prejaka odmah se mera ublazava ili se potpuno od nje odustaju.
Normalno gleda se koliko ce nesto politicki stetiti onome ko se zalazae za neku meru, ako je cena previsoka, cao brate.

drnde

pre 10 godina

boze, sta smo ti zgresili da nam ovoliko zlo navalis na pleca. samu sotonu si nam poslao u srbiju da nas godinama, polako ubija. tezi je od bombardovanja, od ratova od svega. sklanjajte ga ko boga vas molimo.

POBUNA NEVIDLJIVIH

pre 10 godina

Šansa Srbije i pokušaj neke promene može se izvesti samo ako se Dinkić i njegovi pošalju na smetlište istorije. A uz njih pootpuštati sve koje su u javnim službama naprimali poslednjih 10 godina, a da im je jedina preporuka bila članska karta G17+.
Setite se samo Dinkićevog genijalnog uhljebljenja partijskih članova u onome što se naziva ekonomski ambasadori.

aaaaaaaaa

pre 10 godina

Svi se secamo Vucicevih reci koji uvek stoji iza svojih reci!! U kampanji je bilo da je Dinkic prvi covek koga ce pohasiti kada dodje na vlast! A druga prica je bila - glasas za Djilasa dobijes Dinkica!!

Balkanac

pre 10 godina

Zaposleni u državnim ustanovama i javnim preduzećima finansijski dokrajčiše zemlju.Povlašćeni su, čim uganu nokat odmah štrajkuju, doprinos za penzije im se uplaćuje na celokupnu platu tako da retko ko ima manju penziju od 30 000 din.Zaposleni u privatnom sektoru koji ih izdržavaju su građani drugog reda u strahu od otkaza, obespravljeni u svakom pogledu u odnosu na "bele medvede" na državnim jaslama.

POŽAREVLJANKA

pre 10 godina

Ej Dinkiću,Dinkiću,ti si grobar srpske ekonomije,dokle bre više.Koliko se godina vućeš po foteljama,nemogu da shvatim toliko samoljublje ličnosti.Narode nisi mi jasan da možeš da trpiš toliku golgotu od derikoža u poslednjih 20g.Bunim se gde dod stignem,kažu evo one lude ali bar kao jedinka pokušavam,svi ćute i gule koske ali neka tako nam i treba.

Braunsvajght Plahoviti

pre 10 godina

A koliki su konkretno profiti privatnih preduzeca, odnosno njihovih vlasnika? Hajde da se ravnamo prema tome. Ako je cilj bolji standard, onda ne treba smanjivati plate u javnom sektoru, mislim na plate obicnih zaposlenih i obicnih sluzbenika, vec treba naterati privatnike da povecaju plate zaposlenima u svom sektoru. Kako to uraditi? Ne pitajte mene, jer sam komunista i nisam ni na kakvoj vlasti. Pitajte Vladu Republike Srbije i njene bezbrojne, znane i neznane savetnike.

Miroslav

pre 10 godina

Pa smanjite birokratske procedure, olakšajte poslovanje investitorima raznim olakšicama (ako treba i besplatno zemljište im davati da naprave fabrike, oslobodite ih nekih poreza za početak itd..), zatim reformišite sudstvo da sudi po pravu a ne po nalozima raznih centara moći (tajkuna, nereformisanih službi), stabilizujte političuk situaciju u zemlji i eto investitora samih ne morate da ih molite ali nema ništa od toga jer onda nema čuvene parole IMT-a (ima li tu mene). Dinkić sve ovo zna a već 12 godina nam priča jednu te istu priču tj. prodaje maglu i u stvari ništa ne radi da poboljša uslove poslovanja...

OTPOR

pre 10 godina

I treba da se poboljsa polozaj Vojske,policije,zdravstva.Apsurdno je da administracija u gubitasima ima vece plate.Krenite napokon u reforme,ukinite one famozne ,bespotrebne agencije,upravne odbore...A sto se tice penzionera ,zalosno je njima i dinar jedan uzeti od njihovih mizernih penzija...

R.Hud

pre 10 godina

Neka privatni sektor vrati državi ono što je decenijama, raznim manifetlucima pokraon od države. Privatni sektor ne plaća realan rad nego minimalce i to neredovno, a na štetu države i zaposlenih.???

ekonomski model by dinkić u 140 karaktera

pre 10 godina

zaposliš glasače, digneš im plate, a onda ostatak naroda bacaš u dugove da bi ovima prvima isplatio to što ne rade i prave štetu!

Marko

pre 10 godina

Kako bi nam dobrodosle pare sa Kipra. Onaj novac koji je Slobodan Milosevic izneo iz zemlje. A koje su posle 5 oktobra nestale bez traga...

mila

pre 10 godina

Kako Dinkic moze da kaze da su primanja u javnim preduzecima veca kada tamo rade vecinom ljudi sa srednjom skolom cije plate po Zakonu o platama drzavnih sluzbenika mogu biti koficijenta najvise oko 1,5 tj. u parama to je samo oko 20000 dinara (zar je to mnogo), mozete proveriti. Vece plate imaju samo rukovodstva drzavnih preduzeca a i da se njima smanji plata ne bi se napravila neka usteda. Pri tome zna se da privatni sektor namerno prijavljuje manje plate radnicima da ne bi trosili zaradjene pare na doprinose, mada realno mogu radnicima da isplate i vise. Tako da to sto prica Dinkic uopste nije slika realnog stanja, vec bi pre trebalo da objasni kako se to napravila tako velika rupa u budzetu kada se po odluci vlade od pocetka 2013. godine sva dodatna sredstva koja zarade javna preduzeca usmeravaju u budzet a ne ostaju javnim preduzecima sto znaci da bi u budzetu trebalo da bude mnogo vise para nego 2012. godine, pa je cudno otkud toliki manjak???

Ivan V

pre 10 godina

Gdine Dinkicu, ne trebaju nam vasi strani investitori kojima placamo 10000 evra po radnom mestu. U Srbiji ima dovoljno kapitala zarobljenog u deviznoj stednji (7 milijardi evra) i u stanovima koje su ljudi kupovali radije nego da investiraju u biznis.

Prst na celo gdine Dinkicu! Zasto gradjani ne investiraju novac u biznis u Srbiji?

Dejan P.

pre 10 godina

Pitanje od koga svi beze je kako to da policajci koji imaju platu 30.000 dinara imaju penzije 60.000-80.000 dinara. Znamo da im se za penziju za razliku od ostalih uzima samo prosek zadnje godine rada, ali da li je u pitanju pljacka penzijskog fonda tako sto im se u zadnjoj godini drasticno povecavaju plate, pripisuju im se dnevnice, navodni nocni rad tako da dolaze do penzije o kojoj i profesori na univerzitetima mogu samo da sanjaju.
Da ne uzimamo u obzir da zbog beneficiranog radnog staza mnogi policajci vec u 45 godini odlaze u punu penziju, odnosno u godinama kada bi najvise mogli da pruze u svojoj sluzbi. U punoj su snazi a i imaju ogromno iskustvo.
S druge strane razumljivo je da policajci koji rade u velikim gradovima na poslovima teskog kriminala, droge, ubistava imaju beneficirani radni staz ali je nerazumljivo da beneficirani radni staz imaju policajci koji rade po manjim mestima, manjim gradovima, obicne pozornicke poslove, radnici u MUP-u koji rade u kancelarijama, sefovi recepcije, kuhinje, restorana i upravnici u MUP-ovim odmaralistima.

čarapan

pre 10 godina

Dinkiću, najbolje antikrizne mere su da te proteraju iz Vlade i da ti se zakonom zabrani da više IKADA imaš bilo kakve veze sa državnom kasom.

gost

pre 10 godina

Vucic kaze da je kolaps i potrebna je reforma.
Dinkic kaze nista strasno moze kozmetikom da se ispravi problem.
Dinkicu nemas pojma i prekardasio si sve mere. Ti cak ni slucajno ne mozes da pogresis u interesu privrede i naroda.

čarapan

pre 10 godina

Dinkiću, najbolje antikrizne mere su da te proteraju iz Vlade i da ti se zakonom zabrani da više IKADA imaš bilo kakve veze sa državnom kasom.

Dejan P.

pre 10 godina

Pitanje od koga svi beze je kako to da policajci koji imaju platu 30.000 dinara imaju penzije 60.000-80.000 dinara. Znamo da im se za penziju za razliku od ostalih uzima samo prosek zadnje godine rada, ali da li je u pitanju pljacka penzijskog fonda tako sto im se u zadnjoj godini drasticno povecavaju plate, pripisuju im se dnevnice, navodni nocni rad tako da dolaze do penzije o kojoj i profesori na univerzitetima mogu samo da sanjaju.
Da ne uzimamo u obzir da zbog beneficiranog radnog staza mnogi policajci vec u 45 godini odlaze u punu penziju, odnosno u godinama kada bi najvise mogli da pruze u svojoj sluzbi. U punoj su snazi a i imaju ogromno iskustvo.
S druge strane razumljivo je da policajci koji rade u velikim gradovima na poslovima teskog kriminala, droge, ubistava imaju beneficirani radni staz ali je nerazumljivo da beneficirani radni staz imaju policajci koji rade po manjim mestima, manjim gradovima, obicne pozornicke poslove, radnici u MUP-u koji rade u kancelarijama, sefovi recepcije, kuhinje, restorana i upravnici u MUP-ovim odmaralistima.

aaaaaaaaa

pre 10 godina

Svi se secamo Vucicevih reci koji uvek stoji iza svojih reci!! U kampanji je bilo da je Dinkic prvi covek koga ce pohasiti kada dodje na vlast! A druga prica je bila - glasas za Djilasa dobijes Dinkica!!

POŽAREVLJANKA

pre 10 godina

Ej Dinkiću,Dinkiću,ti si grobar srpske ekonomije,dokle bre više.Koliko se godina vućeš po foteljama,nemogu da shvatim toliko samoljublje ličnosti.Narode nisi mi jasan da možeš da trpiš toliku golgotu od derikoža u poslednjih 20g.Bunim se gde dod stignem,kažu evo one lude ali bar kao jedinka pokušavam,svi ćute i gule koske ali neka tako nam i treba.

POBUNA NEVIDLJIVIH

pre 10 godina

Šansa Srbije i pokušaj neke promene može se izvesti samo ako se Dinkić i njegovi pošalju na smetlište istorije. A uz njih pootpuštati sve koje su u javnim službama naprimali poslednjih 10 godina, a da im je jedina preporuka bila članska karta G17+.
Setite se samo Dinkićevog genijalnog uhljebljenja partijskih članova u onome što se naziva ekonomski ambasadori.

Ivan V

pre 10 godina

Gdine Dinkicu, ne trebaju nam vasi strani investitori kojima placamo 10000 evra po radnom mestu. U Srbiji ima dovoljno kapitala zarobljenog u deviznoj stednji (7 milijardi evra) i u stanovima koje su ljudi kupovali radije nego da investiraju u biznis.

Prst na celo gdine Dinkicu! Zasto gradjani ne investiraju novac u biznis u Srbiji?

OTPOR

pre 10 godina

I treba da se poboljsa polozaj Vojske,policije,zdravstva.Apsurdno je da administracija u gubitasima ima vece plate.Krenite napokon u reforme,ukinite one famozne ,bespotrebne agencije,upravne odbore...A sto se tice penzionera ,zalosno je njima i dinar jedan uzeti od njihovih mizernih penzija...

Hogar

pre 10 godina

čovek kroji monetarnu politiku a Srbija uz njegovu pomoć stoji mnogo,mnogo gore nego u vreme Miloševića i sankcija....sram NAS bilo što trpimo.

gost

pre 10 godina

Vucic kaze da je kolaps i potrebna je reforma.
Dinkic kaze nista strasno moze kozmetikom da se ispravi problem.
Dinkicu nemas pojma i prekardasio si sve mere. Ti cak ni slucajno ne mozes da pogresis u interesu privrede i naroda.

ekonomski model by dinkić u 140 karaktera

pre 10 godina

zaposliš glasače, digneš im plate, a onda ostatak naroda bacaš u dugove da bi ovima prvima isplatio to što ne rade i prave štetu!

ЈоГ

pre 10 godina

А КОЛИКО ГОДИНА је овај човек на власти и како се тек сада сетио?!

Закључак: док год се он буде помињао у вестима као неки фактор и за било шта питао у овој земљи нема шансе да буде боље. А док год ово и овакви буду прелазили цензус боље и не заслужујемо.

Darko

pre 10 godina

Kako je odmah okrenuo plocu kod je cuo da ce uskoro izbori.Jesi ti muzicar?"nisam.A nisi muzicar?Rekoh jesam...a jesi muzicar?Ne nisam...
I sad ce opet ona milozvucna pesmica koja je ukradena sa crtanoog filma sa cartoon netvorka..."regioni....

R.Hud

pre 10 godina

Neka privatni sektor vrati državi ono što je decenijama, raznim manifetlucima pokraon od države. Privatni sektor ne plaća realan rad nego minimalce i to neredovno, a na štetu države i zaposlenih.???

Neko

pre 10 godina

Hoće li se smanjiti plata i tvom pomoćniku predsednika opštine za ekonomski razvoj, koji je po struci hemijski tehničar? O čijoj velikoj plati pričaš? Gde je ono stručnost pre svega? Daj molim te skoloni se više iz vlčasti zajedno sa svojim pomoćnicima. inače odosmo u čabar.

Braunsvajght Plahoviti

pre 10 godina

A koliki su konkretno profiti privatnih preduzeca, odnosno njihovih vlasnika? Hajde da se ravnamo prema tome. Ako je cilj bolji standard, onda ne treba smanjivati plate u javnom sektoru, mislim na plate obicnih zaposlenih i obicnih sluzbenika, vec treba naterati privatnike da povecaju plate zaposlenima u svom sektoru. Kako to uraditi? Ne pitajte mene, jer sam komunista i nisam ni na kakvoj vlasti. Pitajte Vladu Republike Srbije i njene bezbrojne, znane i neznane savetnike.

ne lupetajte vise kad ne znate o cemu pricate

pre 10 godina

Neka privatni sektor vrati državi ono što je decenijama, raznim manifetlucima pokraon od države. Privatni sektor ne plaća realan rad nego minimalce i to neredovno, a na štetu države i zaposlenih.???
(R.Hud, 5. jun 2013 14:20)

Da nema privtnog sektora ne bi bilo ni ove drzave.Jer privatni sektor je jedini koji nesto radi i nesto stvara.Miskovic,Beko,Kostic ili njihovi mali plagijati nisu olicenje privatnog sektora.Takvi su ipak u manjini.
Privatni sektor sam i ja koji imam samostalnu radnju,u kojoj zaradjujem svoju platu i jos neciju platu ili penziju.

Marko

pre 10 godina

Kako bi nam dobrodosle pare sa Kipra. Onaj novac koji je Slobodan Milosevic izneo iz zemlje. A koje su posle 5 oktobra nestale bez traga...

drnde

pre 10 godina

boze, sta smo ti zgresili da nam ovoliko zlo navalis na pleca. samu sotonu si nam poslao u srbiju da nas godinama, polako ubija. tezi je od bombardovanja, od ratova od svega. sklanjajte ga ko boga vas molimo.

Za Gorana sa pravosudnim ispitom

pre 10 godina

E drago moje dete, na pogrešnu si se kategoriju ljudi ustremio. " Svi penzioneri treba da imaju 20 000 dinara".
Tužno je što si ti svršeni student a sad volontiraš, možda bez perspektive.
Ali za tvoju informaciju, ti si ucio školu min. 16-18 godina. Školstvo je kod nas besplatno pa i studiranje za one koji imaju predviđeni broj bodova.
Šta ti misliš o cijem si ti trošku ucio 18 godina. Da li znaš da je godina studiranja na Zapadu 20 000eura.
E pa mi, današnji penzioneri, smo ti to omogucili.
A pošto si pravnik, razmisli malo zašto je problem u penzionerima i oblastima života tipa :prosveta, zdravstvo, kultura. Ne sa advokatima, stomatolozima, privatnim lekarima, apotekarima.
Oni mogu, kao što i zarađuju milione na godiđnjem nivou, da placaju paušal.
A kao Pravnik, založi se da privatnici moraju da placaju radnike min. 400eura, pa neka rade oni privatnici koji mogu, ali ce od te sume bar moci da preživljavaju oni koji rade. To je motivisanost, a ne izrabljivanje kod privatnika kao sada.

Balkanac

pre 10 godina

Zaposleni u državnim ustanovama i javnim preduzećima finansijski dokrajčiše zemlju.Povlašćeni su, čim uganu nokat odmah štrajkuju, doprinos za penzije im se uplaćuje na celokupnu platu tako da retko ko ima manju penziju od 30 000 din.Zaposleni u privatnom sektoru koji ih izdržavaju su građani drugog reda u strahu od otkaza, obespravljeni u svakom pogledu u odnosu na "bele medvede" na državnim jaslama.

radoznali idjot

pre 10 godina

Vi umesto da smanjite plate upravi(pravnici,ekonomisti,direktori,generalni direktori,sefovi,nacelnici,menadzeri,sekretari,savetnici) vi prisiljavati radnike da potpisuju protiv zakonito smanjenje plate.

GT40

pre 10 godina

Na pitanje koga hoće da zaštiti Dinkić...jasan odgovor. Krupni kapital koliko to god jadno bilo u Srbiji. U planu za oporavak države ni traga o rešenju za prisilnu naplatu dugova tajkuna. Zato nesrećnici koji su ostali bez doprinosa za penzije ostaju bez tih godina staža jer se aktivira instrument zastarelosti. Sramota, nijma kazna a tajkunima nagrada. Ono što nije dobro je da svi ćutimo, a ovamo sebi dajemo oreol pravdoljubivog i hrabrog naroda. Jedan moralni kepec koji je započeo rušenje svake vlade u kojoj je bio, od Djindjića pa do Vučića, umesto da za mnogobrojne zloupotrebe u radu odavno čisti metlom zatvorsko dvorište i dalje upravlja našom sudbinom. Setimo se genijalnih konstatacija iz Ministarstva finansija, SVETSKA KRIZA JE ŠANSA ZA SRBIJU....Stvarno se pitam šta mora da se dogodi pa da ovaj nazovi stručnjak, bar zbog Poštanske štedionice, zaglavi bajbok. Da nije i to zastarelo? Nije Mišković kriv gradjanima Srbije onoliko koliko Dinkić, jer Mišković iako bogat ipak zapošljava veoma veliki broj ljudi, dok Dinkić žrtve tranzicije ostavlja bez staža,........

privatni vs drzavni posao

pre 10 godina

Resio sam da napisem koja je razlika izmedju radnika u privatno i radnika na drzavnim jaslama.
Privatni radnik je osoba pod visokim stresom, cesto boluje od nervoznih creve, gastritisa, anksioznosti jer radi za dvoje a placen za pola. Takve osobe obicno nocu teko spavaju nervozni su i u stalnom strahu da im je to poslednji mesec na poslu jer ih svako malo cirkularnim mailovima obavestavaju o tome-sistem zastrasivanja( banke, strane kompanje, domace velike kompanije da ne nabrajam ko sve u privatnom sektoru se sluzi time)
Drzavni cinovnik smiren , nezainteresovan nema stomacne probleme , anksioznost briga ga za radne vikende jer to uglavnom nije ni doziveo. Ka ddodje na posoa prvo srkne kafu malo iscaska se okrene malo telefonom rodbinu zenu, muza itd pa se privati posla i eto vec pauze . Te osobe uglavnom su mirne nemaju neke velike strahove jer znaju da ce manje vise uvek dobiti platu ma koliko radili i da ce im doprinosi uvek biti onako uplaceni kako platu prime.
Sto se tice doticnog o njemu nemam nikakvo pozitivno misljenje jer je u svetu oznacen kao neznalica i covek koji radi po sistemu ako uspe uspe a ako nema veze ja sam se zbrinuo. A sto se tice penzionera sto ih neki pravnik isproziva pa momche nisu oni krivi sto su drugi pare pojeli koje su oni zaradili tako da nije to problem njih nego drzave koja je pare trosila za druge stvari.

charlie

pre 10 godina

Problem u Srbiji predstavljaju izuzetno niske plate u privatnom sektoru.Tako ce biti dok neko ne izvuce 'privatnike' iz dzipova i podseti ih da je drzava izuzetno svesna putera na njihovim glavama.Da malo smanje apetiti i obrate paznju na zaposlene ,a Djura ce im oprostiti sto ih je tukao.Vrlo brzo cemo imati zahteve radnika iz javnog sektora na izjadnjecenje plata sa privatnim sektorom.Sve ostalo je losa gluma halapljivih tajkuna i vlastodrzaca.

Radnik

pre 10 godina

Gorane,pravnice.Zbog takvog stava zelim ti da se nikada ne zaposlis u Srbiji.Kao radnik,nagledao sam se "skolovanih" kancelarijskih pacova u svom preduzecu,kao sto si Ti.Jedino sto znaju,jeste da lece svoje komplekse nad drugima!A od struke,znanja,savesti i postenja,nista!Zbog takvih kao Ti,tu si ge jesi!

Goran

pre 10 godina

neko je komentarisao da policajci imaju platu 30 000, znam iz pozudanih izvora da policajci imaju platu oko 40 000 plus imaju stimulaciju od 10 000 koju niko ne spominje a sa prekovremenim izadjui na 54 000 i to obicni prasinari sa srednjom skolom,a navescu vam moj primer, vec 15 meseci volontiram u pravosudju za dzabe i volontiracu sve dok ne steknem uslov za pravosudni, znaci radicu dve godine za dzabe sa pravnim fakultetom i kad polozim pravosudni, a pravosudni je ustvari 13 najtezih ispita sa fakulteta, opet cu da budem na birou, pa sad vidite koliko je drustvo pravedno, znaci ako se vec spominje rezanje plata, onda podjednako svima, a visak radnika isterati, isto vazi za penzionere koji primaju preko 20 000 dinara, jer sto bi ja radio za dzabe da bi neki primali penzije, i da bi mi posle ti isti kokodakali kako su oni to zaradili, a uzgred receno tih para nema sto su oni nekad zaradili i uplacivali. PORUKA VLASTIMA ,SAMO OSTRO PREMA SVIM KATEGORIJAMA...

lokator

pre 10 godina

Pogledajte cene na pijaci,sve je duplo skuplje nego prosle godine.Po Dinkucu,svi imamo velike plate pa je ok da ih smanji jer je on jedan sjajan ekonomista,pravi genijalac.Ko bi se jos takve ideje setio...pa mozemo i svaki drugi dan da jedemo,ako on tako kaze.

Voja

pre 10 godina

Ovde se mere pripremaju tako sto se prvo nesto najavi a onda meri reakcija javnosti. Ako je ona prejaka odmah se mera ublazava ili se potpuno od nje odustaju.
Normalno gleda se koliko ce nesto politicki stetiti onome ko se zalazae za neku meru, ako je cena previsoka, cao brate.

Pametnjaković

pre 10 godina

Antikrizne mere u Srbiji uvek podrazumevaju devalvaciju dinara, a nikako smanjenje plata i penzija, jer dok ovce misle da su im plate i penzije iste ili malo rastu, dotle je sve ok, nema veze što će realno manje moći da kupe za taj isti ili malo veći iznos.

Miroslav

pre 10 godina

Pa smanjite birokratske procedure, olakšajte poslovanje investitorima raznim olakšicama (ako treba i besplatno zemljište im davati da naprave fabrike, oslobodite ih nekih poreza za početak itd..), zatim reformišite sudstvo da sudi po pravu a ne po nalozima raznih centara moći (tajkuna, nereformisanih službi), stabilizujte političuk situaciju u zemlji i eto investitora samih ne morate da ih molite ali nema ništa od toga jer onda nema čuvene parole IMT-a (ima li tu mene). Dinkić sve ovo zna a već 12 godina nam priča jednu te istu priču tj. prodaje maglu i u stvari ništa ne radi da poboljša uslove poslovanja...

mila

pre 10 godina

Kako Dinkic moze da kaze da su primanja u javnim preduzecima veca kada tamo rade vecinom ljudi sa srednjom skolom cije plate po Zakonu o platama drzavnih sluzbenika mogu biti koficijenta najvise oko 1,5 tj. u parama to je samo oko 20000 dinara (zar je to mnogo), mozete proveriti. Vece plate imaju samo rukovodstva drzavnih preduzeca a i da se njima smanji plata ne bi se napravila neka usteda. Pri tome zna se da privatni sektor namerno prijavljuje manje plate radnicima da ne bi trosili zaradjene pare na doprinose, mada realno mogu radnicima da isplate i vise. Tako da to sto prica Dinkic uopste nije slika realnog stanja, vec bi pre trebalo da objasni kako se to napravila tako velika rupa u budzetu kada se po odluci vlade od pocetka 2013. godine sva dodatna sredstva koja zarade javna preduzeca usmeravaju u budzet a ne ostaju javnim preduzecima sto znaci da bi u budzetu trebalo da bude mnogo vise para nego 2012. godine, pa je cudno otkud toliki manjak???

struja

pre 10 godina

Dinkic stiti one koji svojim izlaskom mogu da ga skinu za menje od 15 minuta.
Krenuo je od naj siromasnijih onih koji rade i po kisi i vetru,suncu i snegu,na -20 i + 40.
Ove klimatizovane ne dira.
Postoji nesto sto se zove komunalna policija i tu je bez ikakvog osnova nabavljana vozila,oprema,htz,gorivo.
Treba ukinuti upravne odbore,glasnogovornike,podparole i slicna radna mesta koja nicemu ne sluze,a imaju rukovodioci koji su zaduzeni za to.Broj narodnih poslanika na 120,broj sekretara parlamenta svesti na tri,predsednik i zamenik predsednika parlamenta komada dva i ima jos u plusu da bidete

jon

pre 10 godina

Mladja im je sve ove godine bez pokrica podizao plate a narocito pre izbora, posto je tu dobar deo njehovih glasaca. Sta ce jadan mora da zadrzi glasove i predje cenzus. Sda im Mladja i smanjuje plate pod izgovorom teska situacija i kriza. U prevodu, izbora nece biti skoro, ove godine sigurno nece jer zasto bi se Mladja zamerio svojim glasacima koji mu cuvaju posednju stolicu.

vlad

pre 10 godina

Naterati privatnike da prijave radnike u svojim firmama na prave plate a ne na minimalce. Mnoge znam koji su prijavljeni na minimalac a na ruke dobijaju i preko 500 eura. Posle će ti isti radnici da kukaju na male penzije. Radim u rudniku i vrlo dobro znam koliko ja izdvajam za penziono i socijalno a koliko moj kolega koji radi kod privatnika a prijavljen je na minimalac. U biti plate su nam iste ali on za penzije i zdravstveno odvaja 10 puta manju sumu. Zato, budimo realni i recimo da najveći deo novca potreban za rad zdravstva i isplatu penzija obezbeđuju radnici u javnim preduzećima a ne privatni sektor.

;)

pre 10 godina

Slažem se za državnu administraciju i javna preduzeća, ali da proverimo malo imovinu policije, zdravstvenih radnika i prosvetara pre nego što na prečac zaključimo da su im niski prihodi.

zoran

pre 10 godina

pod hitno smanjiti plate u javnom sektoru,vojsci ,policiji,drzavnoj administraci...na delu je opsta otimacina ovih sluzbi od radnika u privatnom sektoru..

Igor

pre 10 godina

Ko koga vise laze? Moze i da izjavi da cemo sutra svi da dobijemo po 10 hiljada evra. Cak i da ih dobijem, ne bih verovao da je on "sredio".

Penzioner

pre 10 godina

Dejan P.

Vec od 2004 kada je donet nov zakon o penzijama se vise ne uracunavaju poslednje godine staza tj poslednjih deset godina za gradjanstvo ili poslednja plata za policiju i vojna lica vec se uzima u obzir ceo radni vek tj koliko je uplacivano za staz

Pionir

pre 10 godina

Nikada nisam i necu imati poverenja u ovog coveka ali trenutno je Vlada u tom sastavu i podrzacu nepopularne mere ako za cilj imaju neko poboljsanje stanja budzeta.

Goran

pre 10 godina

neko je komentarisao da policajci imaju platu 30 000, znam iz pozudanih izvora da policajci imaju platu oko 40 000 plus imaju stimulaciju od 10 000 koju niko ne spominje a sa prekovremenim izadjui na 54 000 i to obicni prasinari sa srednjom skolom,a navescu vam moj primer, vec 15 meseci volontiram u pravosudju za dzabe i volontiracu sve dok ne steknem uslov za pravosudni, znaci radicu dve godine za dzabe sa pravnim fakultetom i kad polozim pravosudni, a pravosudni je ustvari 13 najtezih ispita sa fakulteta, opet cu da budem na birou, pa sad vidite koliko je drustvo pravedno, znaci ako se vec spominje rezanje plata, onda podjednako svima, a visak radnika isterati, isto vazi za penzionere koji primaju preko 20 000 dinara, jer sto bi ja radio za dzabe da bi neki primali penzije, i da bi mi posle ti isti kokodakali kako su oni to zaradili, a uzgred receno tih para nema sto su oni nekad zaradili i uplacivali. PORUKA VLASTIMA ,SAMO OSTRO PREMA SVIM KATEGORIJAMA...

R.Hud

pre 10 godina

Neka privatni sektor vrati državi ono što je decenijama, raznim manifetlucima pokraon od države. Privatni sektor ne plaća realan rad nego minimalce i to neredovno, a na štetu države i zaposlenih.???

Braunsvajght Plahoviti

pre 10 godina

A koliki su konkretno profiti privatnih preduzeca, odnosno njihovih vlasnika? Hajde da se ravnamo prema tome. Ako je cilj bolji standard, onda ne treba smanjivati plate u javnom sektoru, mislim na plate obicnih zaposlenih i obicnih sluzbenika, vec treba naterati privatnike da povecaju plate zaposlenima u svom sektoru. Kako to uraditi? Ne pitajte mene, jer sam komunista i nisam ni na kakvoj vlasti. Pitajte Vladu Republike Srbije i njene bezbrojne, znane i neznane savetnike.

Pionir

pre 10 godina

Nikada nisam i necu imati poverenja u ovog coveka ali trenutno je Vlada u tom sastavu i podrzacu nepopularne mere ako za cilj imaju neko poboljsanje stanja budzeta.

privatni vs drzavni posao

pre 10 godina

Resio sam da napisem koja je razlika izmedju radnika u privatno i radnika na drzavnim jaslama.
Privatni radnik je osoba pod visokim stresom, cesto boluje od nervoznih creve, gastritisa, anksioznosti jer radi za dvoje a placen za pola. Takve osobe obicno nocu teko spavaju nervozni su i u stalnom strahu da im je to poslednji mesec na poslu jer ih svako malo cirkularnim mailovima obavestavaju o tome-sistem zastrasivanja( banke, strane kompanje, domace velike kompanije da ne nabrajam ko sve u privatnom sektoru se sluzi time)
Drzavni cinovnik smiren , nezainteresovan nema stomacne probleme , anksioznost briga ga za radne vikende jer to uglavnom nije ni doziveo. Ka ddodje na posoa prvo srkne kafu malo iscaska se okrene malo telefonom rodbinu zenu, muza itd pa se privati posla i eto vec pauze . Te osobe uglavnom su mirne nemaju neke velike strahove jer znaju da ce manje vise uvek dobiti platu ma koliko radili i da ce im doprinosi uvek biti onako uplaceni kako platu prime.
Sto se tice doticnog o njemu nemam nikakvo pozitivno misljenje jer je u svetu oznacen kao neznalica i covek koji radi po sistemu ako uspe uspe a ako nema veze ja sam se zbrinuo. A sto se tice penzionera sto ih neki pravnik isproziva pa momche nisu oni krivi sto su drugi pare pojeli koje su oni zaradili tako da nije to problem njih nego drzave koja je pare trosila za druge stvari.

mila

pre 10 godina

Kako Dinkic moze da kaze da su primanja u javnim preduzecima veca kada tamo rade vecinom ljudi sa srednjom skolom cije plate po Zakonu o platama drzavnih sluzbenika mogu biti koficijenta najvise oko 1,5 tj. u parama to je samo oko 20000 dinara (zar je to mnogo), mozete proveriti. Vece plate imaju samo rukovodstva drzavnih preduzeca a i da se njima smanji plata ne bi se napravila neka usteda. Pri tome zna se da privatni sektor namerno prijavljuje manje plate radnicima da ne bi trosili zaradjene pare na doprinose, mada realno mogu radnicima da isplate i vise. Tako da to sto prica Dinkic uopste nije slika realnog stanja, vec bi pre trebalo da objasni kako se to napravila tako velika rupa u budzetu kada se po odluci vlade od pocetka 2013. godine sva dodatna sredstva koja zarade javna preduzeca usmeravaju u budzet a ne ostaju javnim preduzecima sto znaci da bi u budzetu trebalo da bude mnogo vise para nego 2012. godine, pa je cudno otkud toliki manjak???

ne lupetajte vise kad ne znate o cemu pricate

pre 10 godina

Neka privatni sektor vrati državi ono što je decenijama, raznim manifetlucima pokraon od države. Privatni sektor ne plaća realan rad nego minimalce i to neredovno, a na štetu države i zaposlenih.???
(R.Hud, 5. jun 2013 14:20)

Da nema privtnog sektora ne bi bilo ni ove drzave.Jer privatni sektor je jedini koji nesto radi i nesto stvara.Miskovic,Beko,Kostic ili njihovi mali plagijati nisu olicenje privatnog sektora.Takvi su ipak u manjini.
Privatni sektor sam i ja koji imam samostalnu radnju,u kojoj zaradjujem svoju platu i jos neciju platu ili penziju.

vlad

pre 10 godina

Naterati privatnike da prijave radnike u svojim firmama na prave plate a ne na minimalce. Mnoge znam koji su prijavljeni na minimalac a na ruke dobijaju i preko 500 eura. Posle će ti isti radnici da kukaju na male penzije. Radim u rudniku i vrlo dobro znam koliko ja izdvajam za penziono i socijalno a koliko moj kolega koji radi kod privatnika a prijavljen je na minimalac. U biti plate su nam iste ali on za penzije i zdravstveno odvaja 10 puta manju sumu. Zato, budimo realni i recimo da najveći deo novca potreban za rad zdravstva i isplatu penzija obezbeđuju radnici u javnim preduzećima a ne privatni sektor.

Ivan V

pre 10 godina

Gdine Dinkicu, ne trebaju nam vasi strani investitori kojima placamo 10000 evra po radnom mestu. U Srbiji ima dovoljno kapitala zarobljenog u deviznoj stednji (7 milijardi evra) i u stanovima koje su ljudi kupovali radije nego da investiraju u biznis.

Prst na celo gdine Dinkicu! Zasto gradjani ne investiraju novac u biznis u Srbiji?

Balkanac

pre 10 godina

Zaposleni u državnim ustanovama i javnim preduzećima finansijski dokrajčiše zemlju.Povlašćeni su, čim uganu nokat odmah štrajkuju, doprinos za penzije im se uplaćuje na celokupnu platu tako da retko ko ima manju penziju od 30 000 din.Zaposleni u privatnom sektoru koji ih izdržavaju su građani drugog reda u strahu od otkaza, obespravljeni u svakom pogledu u odnosu na "bele medvede" na državnim jaslama.

OTPOR

pre 10 godina

I treba da se poboljsa polozaj Vojske,policije,zdravstva.Apsurdno je da administracija u gubitasima ima vece plate.Krenite napokon u reforme,ukinite one famozne ,bespotrebne agencije,upravne odbore...A sto se tice penzionera ,zalosno je njima i dinar jedan uzeti od njihovih mizernih penzija...

Dejan P.

pre 10 godina

Pitanje od koga svi beze je kako to da policajci koji imaju platu 30.000 dinara imaju penzije 60.000-80.000 dinara. Znamo da im se za penziju za razliku od ostalih uzima samo prosek zadnje godine rada, ali da li je u pitanju pljacka penzijskog fonda tako sto im se u zadnjoj godini drasticno povecavaju plate, pripisuju im se dnevnice, navodni nocni rad tako da dolaze do penzije o kojoj i profesori na univerzitetima mogu samo da sanjaju.
Da ne uzimamo u obzir da zbog beneficiranog radnog staza mnogi policajci vec u 45 godini odlaze u punu penziju, odnosno u godinama kada bi najvise mogli da pruze u svojoj sluzbi. U punoj su snazi a i imaju ogromno iskustvo.
S druge strane razumljivo je da policajci koji rade u velikim gradovima na poslovima teskog kriminala, droge, ubistava imaju beneficirani radni staz ali je nerazumljivo da beneficirani radni staz imaju policajci koji rade po manjim mestima, manjim gradovima, obicne pozornicke poslove, radnici u MUP-u koji rade u kancelarijama, sefovi recepcije, kuhinje, restorana i upravnici u MUP-ovim odmaralistima.

charlie

pre 10 godina

Problem u Srbiji predstavljaju izuzetno niske plate u privatnom sektoru.Tako ce biti dok neko ne izvuce 'privatnike' iz dzipova i podseti ih da je drzava izuzetno svesna putera na njihovim glavama.Da malo smanje apetiti i obrate paznju na zaposlene ,a Djura ce im oprostiti sto ih je tukao.Vrlo brzo cemo imati zahteve radnika iz javnog sektora na izjadnjecenje plata sa privatnim sektorom.Sve ostalo je losa gluma halapljivih tajkuna i vlastodrzaca.

gost

pre 10 godina

Vucic kaze da je kolaps i potrebna je reforma.
Dinkic kaze nista strasno moze kozmetikom da se ispravi problem.
Dinkicu nemas pojma i prekardasio si sve mere. Ti cak ni slucajno ne mozes da pogresis u interesu privrede i naroda.

čarapan

pre 10 godina

Dinkiću, najbolje antikrizne mere su da te proteraju iz Vlade i da ti se zakonom zabrani da više IKADA imaš bilo kakve veze sa državnom kasom.

POŽAREVLJANKA

pre 10 godina

Ej Dinkiću,Dinkiću,ti si grobar srpske ekonomije,dokle bre više.Koliko se godina vućeš po foteljama,nemogu da shvatim toliko samoljublje ličnosti.Narode nisi mi jasan da možeš da trpiš toliku golgotu od derikoža u poslednjih 20g.Bunim se gde dod stignem,kažu evo one lude ali bar kao jedinka pokušavam,svi ćute i gule koske ali neka tako nam i treba.

Penzioner

pre 10 godina

Dejan P.

Vec od 2004 kada je donet nov zakon o penzijama se vise ne uracunavaju poslednje godine staza tj poslednjih deset godina za gradjanstvo ili poslednja plata za policiju i vojna lica vec se uzima u obzir ceo radni vek tj koliko je uplacivano za staz

Za Gorana sa pravosudnim ispitom

pre 10 godina

E drago moje dete, na pogrešnu si se kategoriju ljudi ustremio. " Svi penzioneri treba da imaju 20 000 dinara".
Tužno je što si ti svršeni student a sad volontiraš, možda bez perspektive.
Ali za tvoju informaciju, ti si ucio školu min. 16-18 godina. Školstvo je kod nas besplatno pa i studiranje za one koji imaju predviđeni broj bodova.
Šta ti misliš o cijem si ti trošku ucio 18 godina. Da li znaš da je godina studiranja na Zapadu 20 000eura.
E pa mi, današnji penzioneri, smo ti to omogucili.
A pošto si pravnik, razmisli malo zašto je problem u penzionerima i oblastima života tipa :prosveta, zdravstvo, kultura. Ne sa advokatima, stomatolozima, privatnim lekarima, apotekarima.
Oni mogu, kao što i zarađuju milione na godiđnjem nivou, da placaju paušal.
A kao Pravnik, založi se da privatnici moraju da placaju radnike min. 400eura, pa neka rade oni privatnici koji mogu, ali ce od te sume bar moci da preživljavaju oni koji rade. To je motivisanost, a ne izrabljivanje kod privatnika kao sada.

zoran

pre 10 godina

pod hitno smanjiti plate u javnom sektoru,vojsci ,policiji,drzavnoj administraci...na delu je opsta otimacina ovih sluzbi od radnika u privatnom sektoru..

POBUNA NEVIDLJIVIH

pre 10 godina

Šansa Srbije i pokušaj neke promene može se izvesti samo ako se Dinkić i njegovi pošalju na smetlište istorije. A uz njih pootpuštati sve koje su u javnim službama naprimali poslednjih 10 godina, a da im je jedina preporuka bila članska karta G17+.
Setite se samo Dinkićevog genijalnog uhljebljenja partijskih članova u onome što se naziva ekonomski ambasadori.

Marko

pre 10 godina

Kako bi nam dobrodosle pare sa Kipra. Onaj novac koji je Slobodan Milosevic izneo iz zemlje. A koje su posle 5 oktobra nestale bez traga...

Hogar

pre 10 godina

čovek kroji monetarnu politiku a Srbija uz njegovu pomoć stoji mnogo,mnogo gore nego u vreme Miloševića i sankcija....sram NAS bilo što trpimo.

radoznali idjot

pre 10 godina

Vi umesto da smanjite plate upravi(pravnici,ekonomisti,direktori,generalni direktori,sefovi,nacelnici,menadzeri,sekretari,savetnici) vi prisiljavati radnike da potpisuju protiv zakonito smanjenje plate.

aaaaaaaaa

pre 10 godina

Svi se secamo Vucicevih reci koji uvek stoji iza svojih reci!! U kampanji je bilo da je Dinkic prvi covek koga ce pohasiti kada dodje na vlast! A druga prica je bila - glasas za Djilasa dobijes Dinkica!!

ekonomski model by dinkić u 140 karaktera

pre 10 godina

zaposliš glasače, digneš im plate, a onda ostatak naroda bacaš u dugove da bi ovima prvima isplatio to što ne rade i prave štetu!

Miroslav

pre 10 godina

Pa smanjite birokratske procedure, olakšajte poslovanje investitorima raznim olakšicama (ako treba i besplatno zemljište im davati da naprave fabrike, oslobodite ih nekih poreza za početak itd..), zatim reformišite sudstvo da sudi po pravu a ne po nalozima raznih centara moći (tajkuna, nereformisanih službi), stabilizujte političuk situaciju u zemlji i eto investitora samih ne morate da ih molite ali nema ništa od toga jer onda nema čuvene parole IMT-a (ima li tu mene). Dinkić sve ovo zna a već 12 godina nam priča jednu te istu priču tj. prodaje maglu i u stvari ništa ne radi da poboljša uslove poslovanja...

Neko

pre 10 godina

Hoće li se smanjiti plata i tvom pomoćniku predsednika opštine za ekonomski razvoj, koji je po struci hemijski tehničar? O čijoj velikoj plati pričaš? Gde je ono stručnost pre svega? Daj molim te skoloni se više iz vlčasti zajedno sa svojim pomoćnicima. inače odosmo u čabar.

Pametnjaković

pre 10 godina

Antikrizne mere u Srbiji uvek podrazumevaju devalvaciju dinara, a nikako smanjenje plata i penzija, jer dok ovce misle da su im plate i penzije iste ili malo rastu, dotle je sve ok, nema veze što će realno manje moći da kupe za taj isti ili malo veći iznos.

GT40

pre 10 godina

Na pitanje koga hoće da zaštiti Dinkić...jasan odgovor. Krupni kapital koliko to god jadno bilo u Srbiji. U planu za oporavak države ni traga o rešenju za prisilnu naplatu dugova tajkuna. Zato nesrećnici koji su ostali bez doprinosa za penzije ostaju bez tih godina staža jer se aktivira instrument zastarelosti. Sramota, nijma kazna a tajkunima nagrada. Ono što nije dobro je da svi ćutimo, a ovamo sebi dajemo oreol pravdoljubivog i hrabrog naroda. Jedan moralni kepec koji je započeo rušenje svake vlade u kojoj je bio, od Djindjića pa do Vučića, umesto da za mnogobrojne zloupotrebe u radu odavno čisti metlom zatvorsko dvorište i dalje upravlja našom sudbinom. Setimo se genijalnih konstatacija iz Ministarstva finansija, SVETSKA KRIZA JE ŠANSA ZA SRBIJU....Stvarno se pitam šta mora da se dogodi pa da ovaj nazovi stručnjak, bar zbog Poštanske štedionice, zaglavi bajbok. Da nije i to zastarelo? Nije Mišković kriv gradjanima Srbije onoliko koliko Dinkić, jer Mišković iako bogat ipak zapošljava veoma veliki broj ljudi, dok Dinkić žrtve tranzicije ostavlja bez staža,........

ЈоГ

pre 10 godina

А КОЛИКО ГОДИНА је овај човек на власти и како се тек сада сетио?!

Закључак: док год се он буде помињао у вестима као неки фактор и за било шта питао у овој земљи нема шансе да буде боље. А док год ово и овакви буду прелазили цензус боље и не заслужујемо.

drnde

pre 10 godina

boze, sta smo ti zgresili da nam ovoliko zlo navalis na pleca. samu sotonu si nam poslao u srbiju da nas godinama, polako ubija. tezi je od bombardovanja, od ratova od svega. sklanjajte ga ko boga vas molimo.

Voja

pre 10 godina

Ovde se mere pripremaju tako sto se prvo nesto najavi a onda meri reakcija javnosti. Ako je ona prejaka odmah se mera ublazava ili se potpuno od nje odustaju.
Normalno gleda se koliko ce nesto politicki stetiti onome ko se zalazae za neku meru, ako je cena previsoka, cao brate.

Darko

pre 10 godina

Kako je odmah okrenuo plocu kod je cuo da ce uskoro izbori.Jesi ti muzicar?"nisam.A nisi muzicar?Rekoh jesam...a jesi muzicar?Ne nisam...
I sad ce opet ona milozvucna pesmica koja je ukradena sa crtanoog filma sa cartoon netvorka..."regioni....

Radnik

pre 10 godina

Gorane,pravnice.Zbog takvog stava zelim ti da se nikada ne zaposlis u Srbiji.Kao radnik,nagledao sam se "skolovanih" kancelarijskih pacova u svom preduzecu,kao sto si Ti.Jedino sto znaju,jeste da lece svoje komplekse nad drugima!A od struke,znanja,savesti i postenja,nista!Zbog takvih kao Ti,tu si ge jesi!

lokator

pre 10 godina

Pogledajte cene na pijaci,sve je duplo skuplje nego prosle godine.Po Dinkucu,svi imamo velike plate pa je ok da ih smanji jer je on jedan sjajan ekonomista,pravi genijalac.Ko bi se jos takve ideje setio...pa mozemo i svaki drugi dan da jedemo,ako on tako kaze.

jon

pre 10 godina

Mladja im je sve ove godine bez pokrica podizao plate a narocito pre izbora, posto je tu dobar deo njehovih glasaca. Sta ce jadan mora da zadrzi glasove i predje cenzus. Sda im Mladja i smanjuje plate pod izgovorom teska situacija i kriza. U prevodu, izbora nece biti skoro, ove godine sigurno nece jer zasto bi se Mladja zamerio svojim glasacima koji mu cuvaju posednju stolicu.

struja

pre 10 godina

Dinkic stiti one koji svojim izlaskom mogu da ga skinu za menje od 15 minuta.
Krenuo je od naj siromasnijih onih koji rade i po kisi i vetru,suncu i snegu,na -20 i + 40.
Ove klimatizovane ne dira.
Postoji nesto sto se zove komunalna policija i tu je bez ikakvog osnova nabavljana vozila,oprema,htz,gorivo.
Treba ukinuti upravne odbore,glasnogovornike,podparole i slicna radna mesta koja nicemu ne sluze,a imaju rukovodioci koji su zaduzeni za to.Broj narodnih poslanika na 120,broj sekretara parlamenta svesti na tri,predsednik i zamenik predsednika parlamenta komada dva i ima jos u plusu da bidete

;)

pre 10 godina

Slažem se za državnu administraciju i javna preduzeća, ali da proverimo malo imovinu policije, zdravstvenih radnika i prosvetara pre nego što na prečac zaključimo da su im niski prihodi.

Igor

pre 10 godina

Ko koga vise laze? Moze i da izjavi da cemo sutra svi da dobijemo po 10 hiljada evra. Cak i da ih dobijem, ne bih verovao da je on "sredio".