Petak, 17.05.2013.

15:20

Dinkić: Štedećemo gde god možemo

Vladi je predložen program mera koji podrazumeva uštede na rashodima bužeta od oko 32 milijarde dinara pošto je budžetski deficit veći od planiranog.

Izvor: Tanjug

Dinkiæ: Štedeæemo gde god možemo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Pazi da nece

pre 10 godina

a otpuštanje one vojske neradnika iz državnih sluzbi?! onih,neradnika,koji su tu partiski postavljeni?! čisto sumnjam!

Neznalica

pre 10 godina

Ma najbolje je da pomognes rad jos nekog gubitasa tipa Zelezara. Mozes da se koprcas koliko hoces, na kraju ce Dinkicu tvoja nesposobnost, neznanje, okruzivanje poltronima jos nesposobnijim od tebe, i pljacka koju ti i tvoji kompanjoni sprovodite sve ove godine izaci na videlo.

stici ce i tebe pre ili kasnije...

pre 10 godina

Nista ali nista od obecanog niste ispunili i jos ste gora Vlada od prethodne za koju se mislilo da ne moze biti gora.
Skracujes samo narodu.A skracujes i lokalnim samoupravama gde nisu tvoji na vlasti.A gde jesu dajes i sakom i kapom...

rasmus

pre 10 godina

ustedece se ako se Dinkicu i svim njegovim partijskim kolegama koji sede u upravnim odborima primanja svedu na prosecnu platu,da im se uvedu kazne od po soma dinara za svaku izrecenu laz,pa da vidimo da li ce se onda bilo ko baviti politikom

rasmus

pre 10 godina

ustedece se debelim porezom na partijske i direktorske
plate ili da njihova plata bude ekvivalentna prosecnoj plati u Srbiji,pa da vidimo da li ce se onda toliko gurati u politici i upravnim odborima

osa 1950

pre 10 godina

kakva stednja?u nasoj zemlji nema vise sta da se ustedi.nije rekao kako i gde ustedeti.nije problem u stednji vec u nedomacinskom ponasanju drzavnih organa.sta mozete ustedeti kada nemate nista.mnogo se bre laze .

Klara

pre 10 godina

A da prvo smanjite plate za 8.242 direktora u javnim preduzećima od lokalnog do republičkog nivoa, a onda pomoćnicima i zamenicima u raznim agencijama, organima i organizacijama, pa njihovim zamenicima, pa savetnicima.... A da ukinete funkcionerima platu onih šest meseci posle smene nego lepo da idu u Nacionalnu službu za zapošljavanje kao i ostali smrtnici... A da ujednačite otpremnine za sve, a ne da pojedinci, obično politički postavljeni, uzimaju hiljade i hiljade evra i to po nekoliko puta... A mislite o tome ministre Dinkiću da se sklonite jer ne znate da radite svoj posao!

Sasho

pre 10 godina

Dzabe pisemo i bunimo se!Da bi se ovde bolje zivelo potrebno je uraditi sistematizaciju radnih mesta u privatnim firmama(imali veci broj zaposlenih za 20%),postovanje radnog vremena od 40h sedmicno(imali bi jos 15% novo zapeslenih),onda u prevremenu penziju poslati 5% budzetske radnike-zaposliti nove na njihovo mesto!E,i kad bi svi ovi novi radnici primali po 230€ zamislite koliko bi se para slilo u budzetsku kasu od pdv??Potrebno je samo smanjiti priliv novca kapitalistima nasim Srbskim!

nesa

pre 10 godina

Ukinite kulturi 0.6 % i zabranite da svako u drzavnoj administraciji moze primati dve ili vise plata.Znaci samo jedana plata ili penzija i nesme da bude veca od plate premijera. Micunovic npr zauzima makar dva radna mesta ( penzija plus dve nadoknade) a takvih je koliko hocete.

Бане.

pre 10 godina

Па да, као и увек обичан народ ће штедети док ће политичари трошити као и уобичајно.

Micko

pre 10 godina

Ma bre napisao bih komentar ali ga ne bi objavili koliko bi imalo "umetnickih" izraza!

Stedite vi bre lopovi na vlasti sa sve lopovima iz opozicije i tolikim korupcioniskim drzavnim aparatom. Na cemu narod da stedi? Da idem napolje da pasem travu umesto zelene salate?

ma kakv deficit

pre 10 godina

Uzmite pa naplatite na posiljke iz inostranstvo i pdv, i carinu, i spediciju, i na sve to opalite i 30% poreza na profit, jer ko zna koliko ti likovi sto narucuju iz inostranstva profitiraju.
Nacepajtega ga na 300% i eto para.

bane

pre 10 godina

Mladja se jednom zeznuo sa otpustanjima u one 4 banke i ne pada mu na pamet da ponovi istu gresku. Vecina Srba mu to do danasnjeg dana nije oprostila.

loki

pre 10 godina

Kad porastem bicu cika Dinkic i niko mi nista ne moze godinama!!!Sladak je bas sladak!!!Strasno!!!Samo kad se setim parole glasas Djilasa dobijes Dinkica kad ono glasas ......SRAMOTA!!!!

DPolitika

pre 10 godina

@neca

Da u jaslama sam odrastao prvih par dana zivota bas kao i ti zar ne?;)

Mozda smo se sreli tamo...A ti si onda mozda pozeleo/la da ostanes a ja sam otisao u svet da vidim kakav je i od cega je napravljen tj. da se suocim sa realnoscu...

Jos kada bi svatili da ne mozemo ceo zivot biti u porodilistu vec da se morama odrasti i malo odgovornije ponasati i imati drugaciju ekonomiju koja se nezasniva na vecitom boravku zaposlenih u zasticenom okruzenju tj. JASLICAMA nebi nam bilo kraja...

U magli vec vidim, nismo mi mi smo jedna mala grupica koja nista ne odlucuje...

pre 10 godina

Jbg malo se zabrojio nas veliki ekonomski mag .
Oduzmi,saberi,pomnozi,podeli nije to lako, valja precizno i marljivo svaki dan tipkat po dugmicima kalkulatora.

Bugs Bunny

pre 10 godina

Kolektivna samoubistva politicara , a posebno clanova vlade sa sve saradnicima su veoma popularna u EU i SAD, eto prvog krupnog i pravog koraka ka zapadu kojeg bi valjalo samoprimeniti.

sportmanbg

pre 10 godina

Verovatno ce mere stednje ici preko ledja naroda. Pitanje koje ja imam za gospodu Dinkica, Vucica i Dacica: "sta bi od ukidanja onih silnih agancija?" Pre godinu dana su na sva zvona zvonili i obecavali kako ce ukunuti citav niz agencija. Da i to nije bio mozda predizborni trik. Koliko se secam od 150 ukinuto je svega 5. Zasto samo toliko??? Kada su novinari to upitali Dacica u septembru on je. rekao kako ne mogu da ih ukinu jer su sredstva za te angencije uplanirane za budzet za 2012. godinu. Pre godinu dana u jeku predizborne kampanje napadali su proslu vladu kako finansiraju svoje stranke preko tih agencija. Sa obzirom da se vlada vrlo malo izmenila koliko vidim navike su ostale iste. U principu te agencije su za svaku vladajucu stranku slatke pare i niko ne zeli da ih se odrekne. Na svom tanjiru se ne stedi ali ce se narodni kajs stezati gospodine Dinkicu.

DPolitika

pre 10 godina

Prva usteda je da tebe negledamo a druga je da se otpusti 100.000 prekobrojnih u raznim drzavnim jaslicama pocevsi od lokalnih samouprava pa preko javnih preduzeca do republicke administracije i agencija.

Doneti LEX specialis o tome da se prekobrojnima neisplacuju otpremnije jer ko isplacuje vlasniku male firme ili preduzetnicke radnje otpremninu jer morqa da zatvori radnju zbog nemogucnosti placabnja HARACA da bi se od njegovih para plaacale kamete na KREDITE od koji oni u jaslicama primaju pare.

Ko ce vratiti kredite koji idu na isplatu plata JASLICARIMA?

Kada ce se privreda Srbije oporaviti ako bude i dalje HARCENA zbog JASLICARA - NIKADA

KADA ce u SRBIJI biti bolje ako se JASLICARI ne ukolone - NIKADA

STA ce biti sa SRBIJOM ako i dalje bude placala JASLICARE - BANKROT

Ko ce onda da spasava SRBIJU nakon BANKROTA da nece JASLICARI ili PRIVREDA koja doprinosi stvaranju dohotka drzave?

Nemoze cela Srbija da bude talac prekobrojnih JASLICARA dosta sa njima i sa vama BRE...

Srbija nije talac srpskog naroda sa KOSOVA vec je TALAC svih JASLICARA ukljucujuci ui JASLICARE na KOSOVU kao i ovde u ostatku SRBIJE koji su zaposleni preko potrebnog broja.

Samo u MUP-u na primer ima 2 puta vise zaposlenih nego u vreme Slobodana pa se danas ne zovemo POLICIJSKA drzava iako to jesmo po broju a nemozemo da obezbedimo uniforme i ostale potrepstine za operativne jedinice MUP-a tj. tamo gde je najpotrebnije jer pare odlaze na administraciju u MUP-u.

DOSTA BRE...

goxy55

pre 10 godina

Kako te nije sramota, sto nisi odgovorio kod jugoslava cosica da su tvoji funkcioneri u svim upravnim odborima gde nista ne rade a primaju po sto hiljada. Gradjani stede ono sto nemaju a vi se rasipate i trosite nase pare

Novak

pre 10 godina

@(dosta je!, 17. maj 2013 16:27)
Ono sto treba raditi to je pomoci malim i srednjim preduzetnicima da razviju posao, pomagati im plasman proizvoda u inostranstvo i time razviti potrebu za zaposljavanjem. A onda, kada se stvori takva potreba, onda mozes da otpustas nepotrebne drzavne kadrove.
U suprotnom, ako otpustis desetine hiljada ljudi u sitauciji kad nema posla, automatski ce svi oni i njihove porodice mnogo manje trositi, time ce nase fabrike manje proizvoda prodavati, pa ce i one ponovo krenuti da otpustaju svoje zaposlene i sve tako redom, lancano. Takva bi usteda na kraju kostala mnogo vise nego da su im se davale nezasluzeno plate u drzavnom sektoru.

Ekonomista

pre 10 godina

Majstoru za prodaju magle,desio se deficit.Ju,otkud to kada je toliki strucnjak?Cuvajte ga se naprednjaci,jednog dana ce i vas okriviti da ste vi puno trosili,a ne on.

gost

pre 10 godina

Niste nikad znali da stedite pa necete ni sada.
Prosto je neverovatno koliko su oni uljuljkani i koliko nemaju pojma o katastrofalnoj situaciji u privredi.
Ceka vas spirala ubrzanja otpustanja i dalji pad privredne aktivnosti laicki da vam kazem ceka nas dalji nastavak katastrofe.

dosta je!

pre 10 godina

Otpusti desetine hiljada Partijskih i Rođačkih Parazita zaposlenih u državnoj administraciji (na svim nivoima) i javnin preduzećima. Ali prvo promenite Zakon o radu, tako da se otpremnine ne isplaćuju. Da ne bismo slučajno bankrotirali umesto da bude bolje.

Dominika Ilic

pre 10 godina

Bez smanjenja budzetskih korisnika nema ni smanjenja rashod u budxetu. Budzeti kako republucki tako i lokalnih samouprava su preoptereceni,jer na svim nivoima ima viskaxaposlenih.

knight

pre 10 godina

Ministre,narod nema više odakle da štedi! Imate stopu nezaposlenosti preko trideset posto! Morate da otvarate nova radna mesta! Ikeja dolazi u Srbiju pet godina,problem administracije i zemljišta pronađite nešto po tom pitanju! Partnera za železaru tražite već dve godine. Mogu svi problemi da se reše samo treba ići u pravom smeru i prvo obezbediti ljudima posao a posle neće biti potrebe za štednjom!

Ekonomista

pre 10 godina

Majstoru za prodaju magle,desio se deficit.Ju,otkud to kada je toliki strucnjak?Cuvajte ga se naprednjaci,jednog dana ce i vas okriviti da ste vi puno trosili,a ne on.

dosta je!

pre 10 godina

Otpusti desetine hiljada Partijskih i Rođačkih Parazita zaposlenih u državnoj administraciji (na svim nivoima) i javnin preduzećima. Ali prvo promenite Zakon o radu, tako da se otpremnine ne isplaćuju. Da ne bismo slučajno bankrotirali umesto da bude bolje.

gost

pre 10 godina

Niste nikad znali da stedite pa necete ni sada.
Prosto je neverovatno koliko su oni uljuljkani i koliko nemaju pojma o katastrofalnoj situaciji u privredi.
Ceka vas spirala ubrzanja otpustanja i dalji pad privredne aktivnosti laicki da vam kazem ceka nas dalji nastavak katastrofe.

DPolitika

pre 10 godina

Prva usteda je da tebe negledamo a druga je da se otpusti 100.000 prekobrojnih u raznim drzavnim jaslicama pocevsi od lokalnih samouprava pa preko javnih preduzeca do republicke administracije i agencija.

Doneti LEX specialis o tome da se prekobrojnima neisplacuju otpremnije jer ko isplacuje vlasniku male firme ili preduzetnicke radnje otpremninu jer morqa da zatvori radnju zbog nemogucnosti placabnja HARACA da bi se od njegovih para plaacale kamete na KREDITE od koji oni u jaslicama primaju pare.

Ko ce vratiti kredite koji idu na isplatu plata JASLICARIMA?

Kada ce se privreda Srbije oporaviti ako bude i dalje HARCENA zbog JASLICARA - NIKADA

KADA ce u SRBIJI biti bolje ako se JASLICARI ne ukolone - NIKADA

STA ce biti sa SRBIJOM ako i dalje bude placala JASLICARE - BANKROT

Ko ce onda da spasava SRBIJU nakon BANKROTA da nece JASLICARI ili PRIVREDA koja doprinosi stvaranju dohotka drzave?

Nemoze cela Srbija da bude talac prekobrojnih JASLICARA dosta sa njima i sa vama BRE...

Srbija nije talac srpskog naroda sa KOSOVA vec je TALAC svih JASLICARA ukljucujuci ui JASLICARE na KOSOVU kao i ovde u ostatku SRBIJE koji su zaposleni preko potrebnog broja.

Samo u MUP-u na primer ima 2 puta vise zaposlenih nego u vreme Slobodana pa se danas ne zovemo POLICIJSKA drzava iako to jesmo po broju a nemozemo da obezbedimo uniforme i ostale potrepstine za operativne jedinice MUP-a tj. tamo gde je najpotrebnije jer pare odlaze na administraciju u MUP-u.

DOSTA BRE...

Dominika Ilic

pre 10 godina

Bez smanjenja budzetskih korisnika nema ni smanjenja rashod u budxetu. Budzeti kako republucki tako i lokalnih samouprava su preoptereceni,jer na svim nivoima ima viskaxaposlenih.

goxy55

pre 10 godina

Kako te nije sramota, sto nisi odgovorio kod jugoslava cosica da su tvoji funkcioneri u svim upravnim odborima gde nista ne rade a primaju po sto hiljada. Gradjani stede ono sto nemaju a vi se rasipate i trosite nase pare

knight

pre 10 godina

Ministre,narod nema više odakle da štedi! Imate stopu nezaposlenosti preko trideset posto! Morate da otvarate nova radna mesta! Ikeja dolazi u Srbiju pet godina,problem administracije i zemljišta pronađite nešto po tom pitanju! Partnera za železaru tražite već dve godine. Mogu svi problemi da se reše samo treba ići u pravom smeru i prvo obezbediti ljudima posao a posle neće biti potrebe za štednjom!

Micko

pre 10 godina

Ma bre napisao bih komentar ali ga ne bi objavili koliko bi imalo "umetnickih" izraza!

Stedite vi bre lopovi na vlasti sa sve lopovima iz opozicije i tolikim korupcioniskim drzavnim aparatom. Na cemu narod da stedi? Da idem napolje da pasem travu umesto zelene salate?

Бане.

pre 10 godina

Па да, као и увек обичан народ ће штедети док ће политичари трошити као и уобичајно.

Bugs Bunny

pre 10 godina

Kolektivna samoubistva politicara , a posebno clanova vlade sa sve saradnicima su veoma popularna u EU i SAD, eto prvog krupnog i pravog koraka ka zapadu kojeg bi valjalo samoprimeniti.

loki

pre 10 godina

Kad porastem bicu cika Dinkic i niko mi nista ne moze godinama!!!Sladak je bas sladak!!!Strasno!!!Samo kad se setim parole glasas Djilasa dobijes Dinkica kad ono glasas ......SRAMOTA!!!!

ma kakv deficit

pre 10 godina

Uzmite pa naplatite na posiljke iz inostranstvo i pdv, i carinu, i spediciju, i na sve to opalite i 30% poreza na profit, jer ko zna koliko ti likovi sto narucuju iz inostranstva profitiraju.
Nacepajtega ga na 300% i eto para.

U magli vec vidim, nismo mi mi smo jedna mala grupica koja nista ne odlucuje...

pre 10 godina

Jbg malo se zabrojio nas veliki ekonomski mag .
Oduzmi,saberi,pomnozi,podeli nije to lako, valja precizno i marljivo svaki dan tipkat po dugmicima kalkulatora.

sportmanbg

pre 10 godina

Verovatno ce mere stednje ici preko ledja naroda. Pitanje koje ja imam za gospodu Dinkica, Vucica i Dacica: "sta bi od ukidanja onih silnih agancija?" Pre godinu dana su na sva zvona zvonili i obecavali kako ce ukunuti citav niz agencija. Da i to nije bio mozda predizborni trik. Koliko se secam od 150 ukinuto je svega 5. Zasto samo toliko??? Kada su novinari to upitali Dacica u septembru on je. rekao kako ne mogu da ih ukinu jer su sredstva za te angencije uplanirane za budzet za 2012. godinu. Pre godinu dana u jeku predizborne kampanje napadali su proslu vladu kako finansiraju svoje stranke preko tih agencija. Sa obzirom da se vlada vrlo malo izmenila koliko vidim navike su ostale iste. U principu te agencije su za svaku vladajucu stranku slatke pare i niko ne zeli da ih se odrekne. Na svom tanjiru se ne stedi ali ce se narodni kajs stezati gospodine Dinkicu.

DPolitika

pre 10 godina

@neca

Da u jaslama sam odrastao prvih par dana zivota bas kao i ti zar ne?;)

Mozda smo se sreli tamo...A ti si onda mozda pozeleo/la da ostanes a ja sam otisao u svet da vidim kakav je i od cega je napravljen tj. da se suocim sa realnoscu...

Jos kada bi svatili da ne mozemo ceo zivot biti u porodilistu vec da se morama odrasti i malo odgovornije ponasati i imati drugaciju ekonomiju koja se nezasniva na vecitom boravku zaposlenih u zasticenom okruzenju tj. JASLICAMA nebi nam bilo kraja...

Novak

pre 10 godina

@(dosta je!, 17. maj 2013 16:27)
Ono sto treba raditi to je pomoci malim i srednjim preduzetnicima da razviju posao, pomagati im plasman proizvoda u inostranstvo i time razviti potrebu za zaposljavanjem. A onda, kada se stvori takva potreba, onda mozes da otpustas nepotrebne drzavne kadrove.
U suprotnom, ako otpustis desetine hiljada ljudi u sitauciji kad nema posla, automatski ce svi oni i njihove porodice mnogo manje trositi, time ce nase fabrike manje proizvoda prodavati, pa ce i one ponovo krenuti da otpustaju svoje zaposlene i sve tako redom, lancano. Takva bi usteda na kraju kostala mnogo vise nego da su im se davale nezasluzeno plate u drzavnom sektoru.

bane

pre 10 godina

Mladja se jednom zeznuo sa otpustanjima u one 4 banke i ne pada mu na pamet da ponovi istu gresku. Vecina Srba mu to do danasnjeg dana nije oprostila.

rasmus

pre 10 godina

ustedece se ako se Dinkicu i svim njegovim partijskim kolegama koji sede u upravnim odborima primanja svedu na prosecnu platu,da im se uvedu kazne od po soma dinara za svaku izrecenu laz,pa da vidimo da li ce se onda bilo ko baviti politikom

Klara

pre 10 godina

A da prvo smanjite plate za 8.242 direktora u javnim preduzećima od lokalnog do republičkog nivoa, a onda pomoćnicima i zamenicima u raznim agencijama, organima i organizacijama, pa njihovim zamenicima, pa savetnicima.... A da ukinete funkcionerima platu onih šest meseci posle smene nego lepo da idu u Nacionalnu službu za zapošljavanje kao i ostali smrtnici... A da ujednačite otpremnine za sve, a ne da pojedinci, obično politički postavljeni, uzimaju hiljade i hiljade evra i to po nekoliko puta... A mislite o tome ministre Dinkiću da se sklonite jer ne znate da radite svoj posao!

rasmus

pre 10 godina

ustedece se debelim porezom na partijske i direktorske
plate ili da njihova plata bude ekvivalentna prosecnoj plati u Srbiji,pa da vidimo da li ce se onda toliko gurati u politici i upravnim odborima

nesa

pre 10 godina

Ukinite kulturi 0.6 % i zabranite da svako u drzavnoj administraciji moze primati dve ili vise plata.Znaci samo jedana plata ili penzija i nesme da bude veca od plate premijera. Micunovic npr zauzima makar dva radna mesta ( penzija plus dve nadoknade) a takvih je koliko hocete.

osa 1950

pre 10 godina

kakva stednja?u nasoj zemlji nema vise sta da se ustedi.nije rekao kako i gde ustedeti.nije problem u stednji vec u nedomacinskom ponasanju drzavnih organa.sta mozete ustedeti kada nemate nista.mnogo se bre laze .

Sasho

pre 10 godina

Dzabe pisemo i bunimo se!Da bi se ovde bolje zivelo potrebno je uraditi sistematizaciju radnih mesta u privatnim firmama(imali veci broj zaposlenih za 20%),postovanje radnog vremena od 40h sedmicno(imali bi jos 15% novo zapeslenih),onda u prevremenu penziju poslati 5% budzetske radnike-zaposliti nove na njihovo mesto!E,i kad bi svi ovi novi radnici primali po 230€ zamislite koliko bi se para slilo u budzetsku kasu od pdv??Potrebno je samo smanjiti priliv novca kapitalistima nasim Srbskim!

stici ce i tebe pre ili kasnije...

pre 10 godina

Nista ali nista od obecanog niste ispunili i jos ste gora Vlada od prethodne za koju se mislilo da ne moze biti gora.
Skracujes samo narodu.A skracujes i lokalnim samoupravama gde nisu tvoji na vlasti.A gde jesu dajes i sakom i kapom...

Neznalica

pre 10 godina

Ma najbolje je da pomognes rad jos nekog gubitasa tipa Zelezara. Mozes da se koprcas koliko hoces, na kraju ce Dinkicu tvoja nesposobnost, neznanje, okruzivanje poltronima jos nesposobnijim od tebe, i pljacka koju ti i tvoji kompanjoni sprovodite sve ove godine izaci na videlo.

Pazi da nece

pre 10 godina

a otpuštanje one vojske neradnika iz državnih sluzbi?! onih,neradnika,koji su tu partiski postavljeni?! čisto sumnjam!

Novak

pre 10 godina

@(dosta je!, 17. maj 2013 16:27)
Ono sto treba raditi to je pomoci malim i srednjim preduzetnicima da razviju posao, pomagati im plasman proizvoda u inostranstvo i time razviti potrebu za zaposljavanjem. A onda, kada se stvori takva potreba, onda mozes da otpustas nepotrebne drzavne kadrove.
U suprotnom, ako otpustis desetine hiljada ljudi u sitauciji kad nema posla, automatski ce svi oni i njihove porodice mnogo manje trositi, time ce nase fabrike manje proizvoda prodavati, pa ce i one ponovo krenuti da otpustaju svoje zaposlene i sve tako redom, lancano. Takva bi usteda na kraju kostala mnogo vise nego da su im se davale nezasluzeno plate u drzavnom sektoru.

bane

pre 10 godina

Mladja se jednom zeznuo sa otpustanjima u one 4 banke i ne pada mu na pamet da ponovi istu gresku. Vecina Srba mu to do danasnjeg dana nije oprostila.

Ekonomista

pre 10 godina

Majstoru za prodaju magle,desio se deficit.Ju,otkud to kada je toliki strucnjak?Cuvajte ga se naprednjaci,jednog dana ce i vas okriviti da ste vi puno trosili,a ne on.

dosta je!

pre 10 godina

Otpusti desetine hiljada Partijskih i Rođačkih Parazita zaposlenih u državnoj administraciji (na svim nivoima) i javnin preduzećima. Ali prvo promenite Zakon o radu, tako da se otpremnine ne isplaćuju. Da ne bismo slučajno bankrotirali umesto da bude bolje.

knight

pre 10 godina

Ministre,narod nema više odakle da štedi! Imate stopu nezaposlenosti preko trideset posto! Morate da otvarate nova radna mesta! Ikeja dolazi u Srbiju pet godina,problem administracije i zemljišta pronađite nešto po tom pitanju! Partnera za železaru tražite već dve godine. Mogu svi problemi da se reše samo treba ići u pravom smeru i prvo obezbediti ljudima posao a posle neće biti potrebe za štednjom!

DPolitika

pre 10 godina

Prva usteda je da tebe negledamo a druga je da se otpusti 100.000 prekobrojnih u raznim drzavnim jaslicama pocevsi od lokalnih samouprava pa preko javnih preduzeca do republicke administracije i agencija.

Doneti LEX specialis o tome da se prekobrojnima neisplacuju otpremnije jer ko isplacuje vlasniku male firme ili preduzetnicke radnje otpremninu jer morqa da zatvori radnju zbog nemogucnosti placabnja HARACA da bi se od njegovih para plaacale kamete na KREDITE od koji oni u jaslicama primaju pare.

Ko ce vratiti kredite koji idu na isplatu plata JASLICARIMA?

Kada ce se privreda Srbije oporaviti ako bude i dalje HARCENA zbog JASLICARA - NIKADA

KADA ce u SRBIJI biti bolje ako se JASLICARI ne ukolone - NIKADA

STA ce biti sa SRBIJOM ako i dalje bude placala JASLICARE - BANKROT

Ko ce onda da spasava SRBIJU nakon BANKROTA da nece JASLICARI ili PRIVREDA koja doprinosi stvaranju dohotka drzave?

Nemoze cela Srbija da bude talac prekobrojnih JASLICARA dosta sa njima i sa vama BRE...

Srbija nije talac srpskog naroda sa KOSOVA vec je TALAC svih JASLICARA ukljucujuci ui JASLICARE na KOSOVU kao i ovde u ostatku SRBIJE koji su zaposleni preko potrebnog broja.

Samo u MUP-u na primer ima 2 puta vise zaposlenih nego u vreme Slobodana pa se danas ne zovemo POLICIJSKA drzava iako to jesmo po broju a nemozemo da obezbedimo uniforme i ostale potrepstine za operativne jedinice MUP-a tj. tamo gde je najpotrebnije jer pare odlaze na administraciju u MUP-u.

DOSTA BRE...

gost

pre 10 godina

Niste nikad znali da stedite pa necete ni sada.
Prosto je neverovatno koliko su oni uljuljkani i koliko nemaju pojma o katastrofalnoj situaciji u privredi.
Ceka vas spirala ubrzanja otpustanja i dalji pad privredne aktivnosti laicki da vam kazem ceka nas dalji nastavak katastrofe.

goxy55

pre 10 godina

Kako te nije sramota, sto nisi odgovorio kod jugoslava cosica da su tvoji funkcioneri u svim upravnim odborima gde nista ne rade a primaju po sto hiljada. Gradjani stede ono sto nemaju a vi se rasipate i trosite nase pare

ma kakv deficit

pre 10 godina

Uzmite pa naplatite na posiljke iz inostranstvo i pdv, i carinu, i spediciju, i na sve to opalite i 30% poreza na profit, jer ko zna koliko ti likovi sto narucuju iz inostranstva profitiraju.
Nacepajtega ga na 300% i eto para.

loki

pre 10 godina

Kad porastem bicu cika Dinkic i niko mi nista ne moze godinama!!!Sladak je bas sladak!!!Strasno!!!Samo kad se setim parole glasas Djilasa dobijes Dinkica kad ono glasas ......SRAMOTA!!!!

U magli vec vidim, nismo mi mi smo jedna mala grupica koja nista ne odlucuje...

pre 10 godina

Jbg malo se zabrojio nas veliki ekonomski mag .
Oduzmi,saberi,pomnozi,podeli nije to lako, valja precizno i marljivo svaki dan tipkat po dugmicima kalkulatora.

Dominika Ilic

pre 10 godina

Bez smanjenja budzetskih korisnika nema ni smanjenja rashod u budxetu. Budzeti kako republucki tako i lokalnih samouprava su preoptereceni,jer na svim nivoima ima viskaxaposlenih.

DPolitika

pre 10 godina

@neca

Da u jaslama sam odrastao prvih par dana zivota bas kao i ti zar ne?;)

Mozda smo se sreli tamo...A ti si onda mozda pozeleo/la da ostanes a ja sam otisao u svet da vidim kakav je i od cega je napravljen tj. da se suocim sa realnoscu...

Jos kada bi svatili da ne mozemo ceo zivot biti u porodilistu vec da se morama odrasti i malo odgovornije ponasati i imati drugaciju ekonomiju koja se nezasniva na vecitom boravku zaposlenih u zasticenom okruzenju tj. JASLICAMA nebi nam bilo kraja...

Bugs Bunny

pre 10 godina

Kolektivna samoubistva politicara , a posebno clanova vlade sa sve saradnicima su veoma popularna u EU i SAD, eto prvog krupnog i pravog koraka ka zapadu kojeg bi valjalo samoprimeniti.

Бане.

pre 10 godina

Па да, као и увек обичан народ ће штедети док ће политичари трошити као и уобичајно.

nesa

pre 10 godina

Ukinite kulturi 0.6 % i zabranite da svako u drzavnoj administraciji moze primati dve ili vise plata.Znaci samo jedana plata ili penzija i nesme da bude veca od plate premijera. Micunovic npr zauzima makar dva radna mesta ( penzija plus dve nadoknade) a takvih je koliko hocete.

Klara

pre 10 godina

A da prvo smanjite plate za 8.242 direktora u javnim preduzećima od lokalnog do republičkog nivoa, a onda pomoćnicima i zamenicima u raznim agencijama, organima i organizacijama, pa njihovim zamenicima, pa savetnicima.... A da ukinete funkcionerima platu onih šest meseci posle smene nego lepo da idu u Nacionalnu službu za zapošljavanje kao i ostali smrtnici... A da ujednačite otpremnine za sve, a ne da pojedinci, obično politički postavljeni, uzimaju hiljade i hiljade evra i to po nekoliko puta... A mislite o tome ministre Dinkiću da se sklonite jer ne znate da radite svoj posao!

osa 1950

pre 10 godina

kakva stednja?u nasoj zemlji nema vise sta da se ustedi.nije rekao kako i gde ustedeti.nije problem u stednji vec u nedomacinskom ponasanju drzavnih organa.sta mozete ustedeti kada nemate nista.mnogo se bre laze .

Sasho

pre 10 godina

Dzabe pisemo i bunimo se!Da bi se ovde bolje zivelo potrebno je uraditi sistematizaciju radnih mesta u privatnim firmama(imali veci broj zaposlenih za 20%),postovanje radnog vremena od 40h sedmicno(imali bi jos 15% novo zapeslenih),onda u prevremenu penziju poslati 5% budzetske radnike-zaposliti nove na njihovo mesto!E,i kad bi svi ovi novi radnici primali po 230€ zamislite koliko bi se para slilo u budzetsku kasu od pdv??Potrebno je samo smanjiti priliv novca kapitalistima nasim Srbskim!

sportmanbg

pre 10 godina

Verovatno ce mere stednje ici preko ledja naroda. Pitanje koje ja imam za gospodu Dinkica, Vucica i Dacica: "sta bi od ukidanja onih silnih agancija?" Pre godinu dana su na sva zvona zvonili i obecavali kako ce ukunuti citav niz agencija. Da i to nije bio mozda predizborni trik. Koliko se secam od 150 ukinuto je svega 5. Zasto samo toliko??? Kada su novinari to upitali Dacica u septembru on je. rekao kako ne mogu da ih ukinu jer su sredstva za te angencije uplanirane za budzet za 2012. godinu. Pre godinu dana u jeku predizborne kampanje napadali su proslu vladu kako finansiraju svoje stranke preko tih agencija. Sa obzirom da se vlada vrlo malo izmenila koliko vidim navike su ostale iste. U principu te agencije su za svaku vladajucu stranku slatke pare i niko ne zeli da ih se odrekne. Na svom tanjiru se ne stedi ali ce se narodni kajs stezati gospodine Dinkicu.

Micko

pre 10 godina

Ma bre napisao bih komentar ali ga ne bi objavili koliko bi imalo "umetnickih" izraza!

Stedite vi bre lopovi na vlasti sa sve lopovima iz opozicije i tolikim korupcioniskim drzavnim aparatom. Na cemu narod da stedi? Da idem napolje da pasem travu umesto zelene salate?

rasmus

pre 10 godina

ustedece se debelim porezom na partijske i direktorske
plate ili da njihova plata bude ekvivalentna prosecnoj plati u Srbiji,pa da vidimo da li ce se onda toliko gurati u politici i upravnim odborima

rasmus

pre 10 godina

ustedece se ako se Dinkicu i svim njegovim partijskim kolegama koji sede u upravnim odborima primanja svedu na prosecnu platu,da im se uvedu kazne od po soma dinara za svaku izrecenu laz,pa da vidimo da li ce se onda bilo ko baviti politikom

stici ce i tebe pre ili kasnije...

pre 10 godina

Nista ali nista od obecanog niste ispunili i jos ste gora Vlada od prethodne za koju se mislilo da ne moze biti gora.
Skracujes samo narodu.A skracujes i lokalnim samoupravama gde nisu tvoji na vlasti.A gde jesu dajes i sakom i kapom...

Neznalica

pre 10 godina

Ma najbolje je da pomognes rad jos nekog gubitasa tipa Zelezara. Mozes da se koprcas koliko hoces, na kraju ce Dinkicu tvoja nesposobnost, neznanje, okruzivanje poltronima jos nesposobnijim od tebe, i pljacka koju ti i tvoji kompanjoni sprovodite sve ove godine izaci na videlo.

Pazi da nece

pre 10 godina

a otpuštanje one vojske neradnika iz državnih sluzbi?! onih,neradnika,koji su tu partiski postavljeni?! čisto sumnjam!