Utorak, 23.04.2013.

21:41

Više cene hrane kobasica, mleka...

U trgovine stigli novi cenovnici kobasica, mleka, testenina, sokova. Potrošači strepe čak i od najmanjih poskupljenja, pišu Novosti.

Izvor: Novosti

Više cene hrane kobasica, mleka... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

pavle

pre 10 godina

cena hrane u srbiji itreba da ide gore to jest.da bude skuplja..jer hranaj.budućnost svega.asrbiji preti glad.posle ovih poplava.štosuih zadesile.povećanje cena.hrane.hitno.

Super Hik svuda

pre 11 godina

@Digital

Da, tako je bilo ali samo u beogradskom DIS-u jer su u Bg male plate. U drugim gradovima gde su plate vece nije bilo tog popusta od 10%.

Digital

pre 11 godina

Nekad u DIS-u,10% popusta kad s robom dodjes na kasu.A sad,rekose,da se vi ne maltretirate i "racunjate",vec smo mi u cenu ubacili 10% popusta.
Sou zivi!

Vesna NS

pre 11 godina

Ma sta se bunimo zbog cena! Znamo da nas truju tim istim mlekom i ko zna cim jos, a cutimo i trpimo i cekamo da nas dovedu do dna, pritom napadamo one koji nas upozore na nepravilnosti jer je lakse ziveti u iluziji , nego progutati gorku istinu!!!
Nekad se zapitam da li Srbi u genima imaju neku falinku, ili ogranicenost samo posledica bolesne sredine u kojoj zivimo???

Manje ali kao uvozno !

pre 11 godina

Da li ste videli flasu ulja od 900 ml ? Dosla moja majka danas sretna sto je nasla jeftino ulje!!! 129/9*10 =143 din.

SNS bot

pre 11 godina

Nas drzavni vrh se zaista trudi da Srbija krene napred.A najzasluzniji za to je Aleksandar Vucic.Konacno da i narod pocne da zivi bolje.Dosad su ispunili sva predizborna obecanja i mislim da im treba dati punu podrsku da vladaju jos narednih 100 godina.

Ups!Pogresna vest...

Petar Markovic

pre 11 godina

Ja sam par meseci bio u Saudiskoj Arabiji. Kako je moguće da u sred pustinje litar i po flaširane vode košta 24 din. a litar jogurta (oni ga zovu laban) 70 din. a da u Srbiji to bude značajno skuplje?

zarobljena princeza

pre 11 godina

Nema brige,daće EU leba.Mislim,mrvice.Naravno poštovani administratoru,nemoj slučajno da objaviš komentar.Pašću u nesvest.

novi sad

pre 11 godina

ja upravo idem da podnesem zalbu i vratim mleko BasBas u Univerexport od proizvodjaca Niska Mlekara, sa rokom trajanja 27.04.2013. Juce kupljeno, jutros otvoreno i skroz pokvareno. sramota!

Đorđe

pre 11 godina

Ovo se rešava tako što odredite fiksni iznos mesečno za hranu (moj 16.000 din ili 4x4000 za hranu). Deo trošim na pijaci, manji deo u supermarketima. Ne interesuje me poskupljnje, ako je skuplje manje kupujemo i to je to.

Lewenbroj je bio 138 din, a Evro 115, danas Levenbroj 174 Evro 110 !!!

pre 11 godina

1%
"Roda, na mala vrata ukinula 10% popusta na odlozeno placanje cekovima"

A prvo su ukinuli vikend popust od 10% i za kes. Pre toga sam kod njih kupovao pivo i jos nesto, kada sam vec tamo, posle ukidanja popusta nisam vise ni usao.

Јое

pre 11 godina

Млеко мора да поскупи. Обогатили су га афлатоксинима и тиме му повећали вредност. Хвала Богу што Мађарска није далеко па се тамо снабдевамо. Цене су бар 30% мање него у Србији.

voja

pre 11 godina

Kako situacija u trgovini da bude bolja kada resorno ministarstvo vodi čovek koji nezna ni prost procentni račun (verujte da je to istina.Biće sigurno još gore, jer on ne zna da nađe prava rešenja, ali moramo priznati da je političar koji vešto manipuliše masama.Pa valjda smo se uverili za ovih trinaest godina koliko menja ministarske fotelje.Rezultati su vidljivi.

neka deru ja ionako idem samo po wc papir i jos neke sitnice ostalo sam

pre 11 godina

Sto se suhomesnatog tice sam pravim i to me kosta mnogo manje nego da kupim onaj otrov sa sojom i emulgatorima. Svinjski but 400 din uzmem kilo i nesto prvo skuvam onda ispecem pustim da se ohladi i tanko nasecem na snite slozim i mirni u kuci nedelju dana . Znam da nema aditiva znam kako sam spremio znam sta jedem . ISto to pravim od pileceg mesa imate i one mrezice u koje mozete da stavite dok pecete. Sokove ne uzimam jer bog je stvorio najbolje pice na svetu vodu. Ako mi je do neceg sokastog uzmem limun nacedim stavim malo secera a ne ko u tetrepaku soka na litar 250 grama secera i pijemo ili pravimo hladne cajeve. Povrce uzimao puno i nesto sami gajimo u par m2 u dvoristu sto je sasvim dovoljno leti a znamo da nije prskano. Voce opet kupujemo na pijaci od seljaka koje znamo odavno. Sto se tice jogurta i mleka retko uzimamo ne zato sto nemam para nego necu da se kljukam antibioticima kojih je mleko puno pogotovu od velikih proizvodjaca.Cokolade ne koristimo deca ih nesto i ne mirisu vise vole mesavinu meda i zitarica koje se spremaju slicno kao bonzita . Znaci dragi moji trgovci mozete vi i 200 posto marzu da uzmete ono sto ja uzimam je ono sto se najmanje trosi i cisto informativno kupus mlad u austriji juce bio kosta 100 dinara kod nas u tempu 200 pa vi vidite kolika je marza samo na kupusu. A puter od 250 grama je 1,10 evra a kod je toliko 125 grama . Niko mi ne moze reci da nase krave imaju skuplje mleko i da nasi proizvodi kostaju vise od nemackih

garavi

pre 11 godina

zamajavaju nas kosovom a cene samo skacu . EJ AL KAD KAZE JEFTINA STRUJJA CE POSKUPETI , JEFTINA STRUJA . pa cela srbija pere i kuva posle deset h .

Logicar

pre 11 godina

Zanimljivo je sto ce trgovci radije bacati robu/hranu ili prekucavati datume, prepkaivati i baviti se kojekavim trikovima umesto da samo spuste cene (ali za stvarno a ne za par posto) i tako povecaju i ovako desetkovanu prodaju.

Tuzno je sto ni jedan trgovac nije spreman da se odrekne dela profita i da teret krize podeli zajedno sa svojim kupcima. Umesto toga koristi se iskljucivo logika DERI koliko mozes i kojekakvi jeftini trgovacki trikovi. Hokus pokus i cena nekog artikla ide po par dinara gore svakih par dana...

Bezobrazluku nikad kraja pa tako u DIS-u flasa Prolom vode od 1,5L kosta 53 din tj. skoro pola evra!?! (npr. u Univeru kosta 43). Takodje zasto Schogetten cokolada u Merkatoru kosta 129 din a u Madjarskoj oko pola evra. Zasto nase domace cokolade kostaju isto koliko i uvozne? Ko pojede tih 20-25 grama sa svake cokolade (tj. gde je nestala cokolada od 100g)?

Novosadjanin

pre 11 godina

Do pre nedelju dana sam mislio da je monopol u trgovinskim lancima najveci problem. A onda sam otisao u Madjarsku i kad je vec usput, svratio u Tesco.

Dugotrajno mleko im je 55din/litar

Oj monopolu, sto li neko ne stane na polje koje vodi u zatvor.... Ej 55din, pa to je skoro duplo manje, da ne pominjem afla-toxine i standard koji ispunjavaju.
Za nasu cenu je jasno da nisu krivi trgovinski lanci jer to mleko nisu oni uvezli, vec cenu diktiraju iskljucivo proizvodjaci.

Sledeci BITAN primer: ISTI SIR (neki madjarski trapisto) u Tesco-u kosta 500din, a u Tempu je 950din. DUPLO. Rasle su mi magarece usi, a to je vec primer gde se Tempo/Maxi pridruzuje monopolu koji su stvorili proizvodjaci mleka i mlecnih preradjevina.

Povrh svega, danas procitam vest da podizu dodatno cene.

Madre mia... iaaa iaaa iaaa

Aleksandar

pre 11 godina

Ovi uporno zele da se biznis prosiri po Rumuniji i Madjaskoj? Majke mi, ovi prodavci i preprodavci, ukljucujuci drzavu koja se namece u biznisu svojim lopovlukom, cini mi se da postaju sve gluplji i gluplji. Ocigledno nemaju osecaj za biznis, nego za kradju. A vala neka. Barem dobijam vise za manje para u Madjarskoj, a jos njima ostaju moje pare od moje plate.

aleksa bgd.

pre 11 godina

reče neko nemog se setiti ko " bice vreme kada cete imati novac ali nista sa njim necete mocu da kupite, jer nicega nema(1990-1996) a onda ce doci vreme da ce biti svega a necete imati sa cim da kupite 2000>..."

Haile

pre 11 godina

Posto je krompir preskup, za pun zeludac je ipak hleb zakon. Minimum 1/3 vekne dnevno, sto je oko 25 dinara. Da ne bi dobili morsku bolest, treba vam i jedan limun dnevno, zato sto organizam ne moze da sintetise vitamin C, sto je jos 25 dinara. Dakle 50 dinara dnevno, oko pola americkog dolara za hranu dnevno... Sto je 4 puta manje od donje granice ekstremnog siromastva prema Ujedinjenim Nacijama...

Milan

pre 11 godina

Verovatno drzava `nadgleda` zastitu prava potrosaca! U vecini razvijenih evropskih zemalja se za isti novac moze kupiti kvalitetnija hrana.Naravno,platezna moc nije predmet diskusije.

dzo

pre 11 godina

ja se iznenadio pre neki dan da kupim sok, ne bas one najjeftinije ali 1L jagoda 150din ?!!? wtf... poslednji put sam kupio za novu godinu... svakako nepijem te secere ali 150din za litru je way to much..

Corleone

pre 11 godina

Mi imamo jednu zenu iz Sumadije, za samo 1 crvenu nam donese potpuno prirodne namernice, ali zaista prirodne, jer znamo cime hrani stoku - 2 kg izuzetnog sira, 1 kg neverovatnog kajmaka, 2 kg domace masti i recimo punu kesu domace koprive (za caj, salatu, pitu - svejedno). Isto tako placamo bas jeftino i slaninu od mangolice (bez holesterola), domacu kobasicu i ostalo. I tako recimo jednom nedeljno u proseku. I ne zanima me vise nikakva salamura, srpska kobasica i ostale preradjevine. Domace i to je to. Raspitajte se, moze da se nabavi vrlo jeftino po preporuci i da vas ne boli glava. U nasim radnjama samo osnovno - hleb, mleko, jogurt, kafa i eventualno ako nesto zafali. Ma zdravo bre, nek sami jedu svoje preradjevine.

WEWERICA

pre 11 godina

"Većina trgovaca promovisala je svoje robne marke, a nije bilo prave želje da se obore cene. Zato mora ozbiljno da se radi na dolasku novih lanaca i otvaranju tržišta."

Ja ne mislim tako,vec zbog organizovanih kriminalnih grupa pod oznakom "slobodno trziste je monopolizovano" i iz tog razloga drzava treba da napravi mehanizam sopstvenog magacinskog uvoza direktno iz postrojenja fabrika medjunarodnih i domacih.
Na taj nacim omoguciti privatnicima znatno nize cene cime bi se veletrgovine naterale da obore cene,a druga varijanta je extra profit i lupati penale.Ako je cena artikla u nemackoj,francuskoj,spaniji,madjarskoj slicna,u srbiji ne moze biti drugacija i samo raspaliti.

nada

pre 11 godina

Pa dobro kako ih nije sramota. Ukucajte preko neta cene Metroa u Nemackoj, Madjarskoj, Italiji.. A kolike su njihove plate a kolike nase. Zao mi je samo sto sam bila budala i nadala se da ce ovde biti bolje. A nece nikad.

jeste, da!

pre 11 godina

ko se odrekao dela zarade? vodeci lanci maloprodaje? pa, oni imaju rabate od 5 do 20% od proizvodjaca! najvecu zaradu imaju upravo oni! da nije tako ne bi se otvaralo po 5 nedeljno u ovako siromasnoj zemlji.

dejan

pre 11 godina

Narocito mi je drago zbog mleka. Umesto da bojkotujete taj bezobrazluk i kriminal od strane mlekara i drzave, vi ste progutali sve i nastavili da kupujete! Sad placajte skuplje, zasluzili ste!!! Neka vas sad truju za vise para!

zluradi

pre 11 godina

Legalizovana pljacka potpomognuta potpunom nesposobnoscu trenutne vlasti. Ceca sa nanogicom reklamira srpsko mleko! Zemljo - otvori se!

vet

pre 11 godina

Pun gepek iz Madjarske! Necete nas vise budalama praviti! A u vikendici paradajz. Dogodine, bogme, i luk, i salata, i blitva... Dosta vise dranja!

MM

pre 11 godina

Industriju hrane i lekova treba hitno nacionalizovati bez ikakve naknade. Za sve tužbe koje posle toga stignu iz Strazbura uzvratiti protivtužbom jer su dotični izgladnjivali naš narod zarad ekstraprofita.

oscar

pre 11 godina

Madjarska, here I come :-)
Ozbiljno, cene su im nize nego kod nas, a o kvalitetu necu ni da pricam...jos povracaj AFA-e...taman da se put isplati iz BG-a :-)

Mrsavi ljudi zive duze

pre 11 godina

Eto,prvi rezultati prodaje Kosova vec su vidljivi. Sada smo se okrenuli od Kosova ka Evropi i ..eto ga....Neko ce da zaradi vise i zivece bolje. A otalima ko je kriv kada su nesposobni !

Pajser

pre 11 godina

Ljudi, pravac Rumunija, Temišvar, cene suhomesnatih proizvoda su maltene duplo niže nego u Srbiji. Postoje organizovane ture, raspitajte se.

Totalno rasulo

pre 11 godina

Evo danas na sve strane se svi hvale kako evro uskoro ide na 108 dinara. A CENE RASTU??? Auh kakav je idiotizam zahvatio Srbiju! Jos malo pa cemo prebaciti i cene u Tokiju i Oslu. Cene rastu a kurs pada??? Neverovatno sam srecan sto odlazim u Nemacku...

kantastrofa

pre 11 godina

Hm, zanimljivo, poskupeli proizvodi na koje je narod masovno presao zbog besparice: makaroni, koje kakve parizercine oci,nokti,kost,loj. Ako trgovc misle da se vade na tim namirnicama onda smo skroz pukli. A mi spavamo, sanjamo...

1%

pre 11 godina

Roda, na mala vrata ukinula 10% popusta na odlozeno placanje cekovima...vazi samo za gotovinu....i to sve "na mala vrata" nisu nigde objavili, nego su kasirke imale obavezu da to licno saopstavaju kupcima kad odju na kasu...

vet

pre 11 godina

Pun gepek iz Madjarske! Necete nas vise budalama praviti! A u vikendici paradajz. Dogodine, bogme, i luk, i salata, i blitva... Dosta vise dranja!

Totalno rasulo

pre 11 godina

Evo danas na sve strane se svi hvale kako evro uskoro ide na 108 dinara. A CENE RASTU??? Auh kakav je idiotizam zahvatio Srbiju! Jos malo pa cemo prebaciti i cene u Tokiju i Oslu. Cene rastu a kurs pada??? Neverovatno sam srecan sto odlazim u Nemacku...

oscar

pre 11 godina

Madjarska, here I come :-)
Ozbiljno, cene su im nize nego kod nas, a o kvalitetu necu ni da pricam...jos povracaj AFA-e...taman da se put isplati iz BG-a :-)

Pajser

pre 11 godina

Ljudi, pravac Rumunija, Temišvar, cene suhomesnatih proizvoda su maltene duplo niže nego u Srbiji. Postoje organizovane ture, raspitajte se.

zluradi

pre 11 godina

Legalizovana pljacka potpomognuta potpunom nesposobnoscu trenutne vlasti. Ceca sa nanogicom reklamira srpsko mleko! Zemljo - otvori se!

nada

pre 11 godina

Pa dobro kako ih nije sramota. Ukucajte preko neta cene Metroa u Nemackoj, Madjarskoj, Italiji.. A kolike su njihove plate a kolike nase. Zao mi je samo sto sam bila budala i nadala se da ce ovde biti bolje. A nece nikad.

Corleone

pre 11 godina

Mi imamo jednu zenu iz Sumadije, za samo 1 crvenu nam donese potpuno prirodne namernice, ali zaista prirodne, jer znamo cime hrani stoku - 2 kg izuzetnog sira, 1 kg neverovatnog kajmaka, 2 kg domace masti i recimo punu kesu domace koprive (za caj, salatu, pitu - svejedno). Isto tako placamo bas jeftino i slaninu od mangolice (bez holesterola), domacu kobasicu i ostalo. I tako recimo jednom nedeljno u proseku. I ne zanima me vise nikakva salamura, srpska kobasica i ostale preradjevine. Domace i to je to. Raspitajte se, moze da se nabavi vrlo jeftino po preporuci i da vas ne boli glava. U nasim radnjama samo osnovno - hleb, mleko, jogurt, kafa i eventualno ako nesto zafali. Ma zdravo bre, nek sami jedu svoje preradjevine.

1%

pre 11 godina

Roda, na mala vrata ukinula 10% popusta na odlozeno placanje cekovima...vazi samo za gotovinu....i to sve "na mala vrata" nisu nigde objavili, nego su kasirke imale obavezu da to licno saopstavaju kupcima kad odju na kasu...

MM

pre 11 godina

Industriju hrane i lekova treba hitno nacionalizovati bez ikakve naknade. Za sve tužbe koje posle toga stignu iz Strazbura uzvratiti protivtužbom jer su dotični izgladnjivali naš narod zarad ekstraprofita.

kantastrofa

pre 11 godina

Hm, zanimljivo, poskupeli proizvodi na koje je narod masovno presao zbog besparice: makaroni, koje kakve parizercine oci,nokti,kost,loj. Ako trgovc misle da se vade na tim namirnicama onda smo skroz pukli. A mi spavamo, sanjamo...

dzo

pre 11 godina

ja se iznenadio pre neki dan da kupim sok, ne bas one najjeftinije ali 1L jagoda 150din ?!!? wtf... poslednji put sam kupio za novu godinu... svakako nepijem te secere ali 150din za litru je way to much..

dejan

pre 11 godina

Narocito mi je drago zbog mleka. Umesto da bojkotujete taj bezobrazluk i kriminal od strane mlekara i drzave, vi ste progutali sve i nastavili da kupujete! Sad placajte skuplje, zasluzili ste!!! Neka vas sad truju za vise para!

WEWERICA

pre 11 godina

"Većina trgovaca promovisala je svoje robne marke, a nije bilo prave želje da se obore cene. Zato mora ozbiljno da se radi na dolasku novih lanaca i otvaranju tržišta."

Ja ne mislim tako,vec zbog organizovanih kriminalnih grupa pod oznakom "slobodno trziste je monopolizovano" i iz tog razloga drzava treba da napravi mehanizam sopstvenog magacinskog uvoza direktno iz postrojenja fabrika medjunarodnih i domacih.
Na taj nacim omoguciti privatnicima znatno nize cene cime bi se veletrgovine naterale da obore cene,a druga varijanta je extra profit i lupati penale.Ako je cena artikla u nemackoj,francuskoj,spaniji,madjarskoj slicna,u srbiji ne moze biti drugacija i samo raspaliti.

jeste, da!

pre 11 godina

ko se odrekao dela zarade? vodeci lanci maloprodaje? pa, oni imaju rabate od 5 do 20% od proizvodjaca! najvecu zaradu imaju upravo oni! da nije tako ne bi se otvaralo po 5 nedeljno u ovako siromasnoj zemlji.

Mrsavi ljudi zive duze

pre 11 godina

Eto,prvi rezultati prodaje Kosova vec su vidljivi. Sada smo se okrenuli od Kosova ka Evropi i ..eto ga....Neko ce da zaradi vise i zivece bolje. A otalima ko je kriv kada su nesposobni !

Aleksandar

pre 11 godina

Ovi uporno zele da se biznis prosiri po Rumuniji i Madjaskoj? Majke mi, ovi prodavci i preprodavci, ukljucujuci drzavu koja se namece u biznisu svojim lopovlukom, cini mi se da postaju sve gluplji i gluplji. Ocigledno nemaju osecaj za biznis, nego za kradju. A vala neka. Barem dobijam vise za manje para u Madjarskoj, a jos njima ostaju moje pare od moje plate.

Petar Markovic

pre 11 godina

Ja sam par meseci bio u Saudiskoj Arabiji. Kako je moguće da u sred pustinje litar i po flaširane vode košta 24 din. a litar jogurta (oni ga zovu laban) 70 din. a da u Srbiji to bude značajno skuplje?

SNS bot

pre 11 godina

Nas drzavni vrh se zaista trudi da Srbija krene napred.A najzasluzniji za to je Aleksandar Vucic.Konacno da i narod pocne da zivi bolje.Dosad su ispunili sva predizborna obecanja i mislim da im treba dati punu podrsku da vladaju jos narednih 100 godina.

Ups!Pogresna vest...

Haile

pre 11 godina

Posto je krompir preskup, za pun zeludac je ipak hleb zakon. Minimum 1/3 vekne dnevno, sto je oko 25 dinara. Da ne bi dobili morsku bolest, treba vam i jedan limun dnevno, zato sto organizam ne moze da sintetise vitamin C, sto je jos 25 dinara. Dakle 50 dinara dnevno, oko pola americkog dolara za hranu dnevno... Sto je 4 puta manje od donje granice ekstremnog siromastva prema Ujedinjenim Nacijama...

aleksa bgd.

pre 11 godina

reče neko nemog se setiti ko " bice vreme kada cete imati novac ali nista sa njim necete mocu da kupite, jer nicega nema(1990-1996) a onda ce doci vreme da ce biti svega a necete imati sa cim da kupite 2000>..."

Novosadjanin

pre 11 godina

Do pre nedelju dana sam mislio da je monopol u trgovinskim lancima najveci problem. A onda sam otisao u Madjarsku i kad je vec usput, svratio u Tesco.

Dugotrajno mleko im je 55din/litar

Oj monopolu, sto li neko ne stane na polje koje vodi u zatvor.... Ej 55din, pa to je skoro duplo manje, da ne pominjem afla-toxine i standard koji ispunjavaju.
Za nasu cenu je jasno da nisu krivi trgovinski lanci jer to mleko nisu oni uvezli, vec cenu diktiraju iskljucivo proizvodjaci.

Sledeci BITAN primer: ISTI SIR (neki madjarski trapisto) u Tesco-u kosta 500din, a u Tempu je 950din. DUPLO. Rasle su mi magarece usi, a to je vec primer gde se Tempo/Maxi pridruzuje monopolu koji su stvorili proizvodjaci mleka i mlecnih preradjevina.

Povrh svega, danas procitam vest da podizu dodatno cene.

Madre mia... iaaa iaaa iaaa

garavi

pre 11 godina

zamajavaju nas kosovom a cene samo skacu . EJ AL KAD KAZE JEFTINA STRUJJA CE POSKUPETI , JEFTINA STRUJA . pa cela srbija pere i kuva posle deset h .

neka deru ja ionako idem samo po wc papir i jos neke sitnice ostalo sam

pre 11 godina

Sto se suhomesnatog tice sam pravim i to me kosta mnogo manje nego da kupim onaj otrov sa sojom i emulgatorima. Svinjski but 400 din uzmem kilo i nesto prvo skuvam onda ispecem pustim da se ohladi i tanko nasecem na snite slozim i mirni u kuci nedelju dana . Znam da nema aditiva znam kako sam spremio znam sta jedem . ISto to pravim od pileceg mesa imate i one mrezice u koje mozete da stavite dok pecete. Sokove ne uzimam jer bog je stvorio najbolje pice na svetu vodu. Ako mi je do neceg sokastog uzmem limun nacedim stavim malo secera a ne ko u tetrepaku soka na litar 250 grama secera i pijemo ili pravimo hladne cajeve. Povrce uzimao puno i nesto sami gajimo u par m2 u dvoristu sto je sasvim dovoljno leti a znamo da nije prskano. Voce opet kupujemo na pijaci od seljaka koje znamo odavno. Sto se tice jogurta i mleka retko uzimamo ne zato sto nemam para nego necu da se kljukam antibioticima kojih je mleko puno pogotovu od velikih proizvodjaca.Cokolade ne koristimo deca ih nesto i ne mirisu vise vole mesavinu meda i zitarica koje se spremaju slicno kao bonzita . Znaci dragi moji trgovci mozete vi i 200 posto marzu da uzmete ono sto ja uzimam je ono sto se najmanje trosi i cisto informativno kupus mlad u austriji juce bio kosta 100 dinara kod nas u tempu 200 pa vi vidite kolika je marza samo na kupusu. A puter od 250 grama je 1,10 evra a kod je toliko 125 grama . Niko mi ne moze reci da nase krave imaju skuplje mleko i da nasi proizvodi kostaju vise od nemackih

Јое

pre 11 godina

Млеко мора да поскупи. Обогатили су га афлатоксинима и тиме му повећали вредност. Хвала Богу што Мађарска није далеко па се тамо снабдевамо. Цене су бар 30% мање него у Србији.

novi sad

pre 11 godina

ja upravo idem da podnesem zalbu i vratim mleko BasBas u Univerexport od proizvodjaca Niska Mlekara, sa rokom trajanja 27.04.2013. Juce kupljeno, jutros otvoreno i skroz pokvareno. sramota!

Milan

pre 11 godina

Verovatno drzava `nadgleda` zastitu prava potrosaca! U vecini razvijenih evropskih zemalja se za isti novac moze kupiti kvalitetnija hrana.Naravno,platezna moc nije predmet diskusije.

Vesna NS

pre 11 godina

Ma sta se bunimo zbog cena! Znamo da nas truju tim istim mlekom i ko zna cim jos, a cutimo i trpimo i cekamo da nas dovedu do dna, pritom napadamo one koji nas upozore na nepravilnosti jer je lakse ziveti u iluziji , nego progutati gorku istinu!!!
Nekad se zapitam da li Srbi u genima imaju neku falinku, ili ogranicenost samo posledica bolesne sredine u kojoj zivimo???

Logicar

pre 11 godina

Zanimljivo je sto ce trgovci radije bacati robu/hranu ili prekucavati datume, prepkaivati i baviti se kojekavim trikovima umesto da samo spuste cene (ali za stvarno a ne za par posto) i tako povecaju i ovako desetkovanu prodaju.

Tuzno je sto ni jedan trgovac nije spreman da se odrekne dela profita i da teret krize podeli zajedno sa svojim kupcima. Umesto toga koristi se iskljucivo logika DERI koliko mozes i kojekakvi jeftini trgovacki trikovi. Hokus pokus i cena nekog artikla ide po par dinara gore svakih par dana...

Bezobrazluku nikad kraja pa tako u DIS-u flasa Prolom vode od 1,5L kosta 53 din tj. skoro pola evra!?! (npr. u Univeru kosta 43). Takodje zasto Schogetten cokolada u Merkatoru kosta 129 din a u Madjarskoj oko pola evra. Zasto nase domace cokolade kostaju isto koliko i uvozne? Ko pojede tih 20-25 grama sa svake cokolade (tj. gde je nestala cokolada od 100g)?

Lewenbroj je bio 138 din, a Evro 115, danas Levenbroj 174 Evro 110 !!!

pre 11 godina

1%
"Roda, na mala vrata ukinula 10% popusta na odlozeno placanje cekovima"

A prvo su ukinuli vikend popust od 10% i za kes. Pre toga sam kod njih kupovao pivo i jos nesto, kada sam vec tamo, posle ukidanja popusta nisam vise ni usao.

Đorđe

pre 11 godina

Ovo se rešava tako što odredite fiksni iznos mesečno za hranu (moj 16.000 din ili 4x4000 za hranu). Deo trošim na pijaci, manji deo u supermarketima. Ne interesuje me poskupljnje, ako je skuplje manje kupujemo i to je to.

voja

pre 11 godina

Kako situacija u trgovini da bude bolja kada resorno ministarstvo vodi čovek koji nezna ni prost procentni račun (verujte da je to istina.Biće sigurno još gore, jer on ne zna da nađe prava rešenja, ali moramo priznati da je političar koji vešto manipuliše masama.Pa valjda smo se uverili za ovih trinaest godina koliko menja ministarske fotelje.Rezultati su vidljivi.

zarobljena princeza

pre 11 godina

Nema brige,daće EU leba.Mislim,mrvice.Naravno poštovani administratoru,nemoj slučajno da objaviš komentar.Pašću u nesvest.

Digital

pre 11 godina

Nekad u DIS-u,10% popusta kad s robom dodjes na kasu.A sad,rekose,da se vi ne maltretirate i "racunjate",vec smo mi u cenu ubacili 10% popusta.
Sou zivi!

Manje ali kao uvozno !

pre 11 godina

Da li ste videli flasu ulja od 900 ml ? Dosla moja majka danas sretna sto je nasla jeftino ulje!!! 129/9*10 =143 din.

Super Hik svuda

pre 11 godina

@Digital

Da, tako je bilo ali samo u beogradskom DIS-u jer su u Bg male plate. U drugim gradovima gde su plate vece nije bilo tog popusta od 10%.

pavle

pre 10 godina

cena hrane u srbiji itreba da ide gore to jest.da bude skuplja..jer hranaj.budućnost svega.asrbiji preti glad.posle ovih poplava.štosuih zadesile.povećanje cena.hrane.hitno.

Mrsavi ljudi zive duze

pre 11 godina

Eto,prvi rezultati prodaje Kosova vec su vidljivi. Sada smo se okrenuli od Kosova ka Evropi i ..eto ga....Neko ce da zaradi vise i zivece bolje. A otalima ko je kriv kada su nesposobni !

MM

pre 11 godina

Industriju hrane i lekova treba hitno nacionalizovati bez ikakve naknade. Za sve tužbe koje posle toga stignu iz Strazbura uzvratiti protivtužbom jer su dotični izgladnjivali naš narod zarad ekstraprofita.

Pajser

pre 11 godina

Ljudi, pravac Rumunija, Temišvar, cene suhomesnatih proizvoda su maltene duplo niže nego u Srbiji. Postoje organizovane ture, raspitajte se.

dejan

pre 11 godina

Narocito mi je drago zbog mleka. Umesto da bojkotujete taj bezobrazluk i kriminal od strane mlekara i drzave, vi ste progutali sve i nastavili da kupujete! Sad placajte skuplje, zasluzili ste!!! Neka vas sad truju za vise para!

Đorđe

pre 11 godina

Ovo se rešava tako što odredite fiksni iznos mesečno za hranu (moj 16.000 din ili 4x4000 za hranu). Deo trošim na pijaci, manji deo u supermarketima. Ne interesuje me poskupljnje, ako je skuplje manje kupujemo i to je to.

oscar

pre 11 godina

Madjarska, here I come :-)
Ozbiljno, cene su im nize nego kod nas, a o kvalitetu necu ni da pricam...jos povracaj AFA-e...taman da se put isplati iz BG-a :-)

Corleone

pre 11 godina

Mi imamo jednu zenu iz Sumadije, za samo 1 crvenu nam donese potpuno prirodne namernice, ali zaista prirodne, jer znamo cime hrani stoku - 2 kg izuzetnog sira, 1 kg neverovatnog kajmaka, 2 kg domace masti i recimo punu kesu domace koprive (za caj, salatu, pitu - svejedno). Isto tako placamo bas jeftino i slaninu od mangolice (bez holesterola), domacu kobasicu i ostalo. I tako recimo jednom nedeljno u proseku. I ne zanima me vise nikakva salamura, srpska kobasica i ostale preradjevine. Domace i to je to. Raspitajte se, moze da se nabavi vrlo jeftino po preporuci i da vas ne boli glava. U nasim radnjama samo osnovno - hleb, mleko, jogurt, kafa i eventualno ako nesto zafali. Ma zdravo bre, nek sami jedu svoje preradjevine.

vet

pre 11 godina

Pun gepek iz Madjarske! Necete nas vise budalama praviti! A u vikendici paradajz. Dogodine, bogme, i luk, i salata, i blitva... Dosta vise dranja!

zluradi

pre 11 godina

Legalizovana pljacka potpomognuta potpunom nesposobnoscu trenutne vlasti. Ceca sa nanogicom reklamira srpsko mleko! Zemljo - otvori se!

Totalno rasulo

pre 11 godina

Evo danas na sve strane se svi hvale kako evro uskoro ide na 108 dinara. A CENE RASTU??? Auh kakav je idiotizam zahvatio Srbiju! Jos malo pa cemo prebaciti i cene u Tokiju i Oslu. Cene rastu a kurs pada??? Neverovatno sam srecan sto odlazim u Nemacku...

1%

pre 11 godina

Roda, na mala vrata ukinula 10% popusta na odlozeno placanje cekovima...vazi samo za gotovinu....i to sve "na mala vrata" nisu nigde objavili, nego su kasirke imale obavezu da to licno saopstavaju kupcima kad odju na kasu...

dzo

pre 11 godina

ja se iznenadio pre neki dan da kupim sok, ne bas one najjeftinije ali 1L jagoda 150din ?!!? wtf... poslednji put sam kupio za novu godinu... svakako nepijem te secere ali 150din za litru je way to much..

neka deru ja ionako idem samo po wc papir i jos neke sitnice ostalo sam

pre 11 godina

Sto se suhomesnatog tice sam pravim i to me kosta mnogo manje nego da kupim onaj otrov sa sojom i emulgatorima. Svinjski but 400 din uzmem kilo i nesto prvo skuvam onda ispecem pustim da se ohladi i tanko nasecem na snite slozim i mirni u kuci nedelju dana . Znam da nema aditiva znam kako sam spremio znam sta jedem . ISto to pravim od pileceg mesa imate i one mrezice u koje mozete da stavite dok pecete. Sokove ne uzimam jer bog je stvorio najbolje pice na svetu vodu. Ako mi je do neceg sokastog uzmem limun nacedim stavim malo secera a ne ko u tetrepaku soka na litar 250 grama secera i pijemo ili pravimo hladne cajeve. Povrce uzimao puno i nesto sami gajimo u par m2 u dvoristu sto je sasvim dovoljno leti a znamo da nije prskano. Voce opet kupujemo na pijaci od seljaka koje znamo odavno. Sto se tice jogurta i mleka retko uzimamo ne zato sto nemam para nego necu da se kljukam antibioticima kojih je mleko puno pogotovu od velikih proizvodjaca.Cokolade ne koristimo deca ih nesto i ne mirisu vise vole mesavinu meda i zitarica koje se spremaju slicno kao bonzita . Znaci dragi moji trgovci mozete vi i 200 posto marzu da uzmete ono sto ja uzimam je ono sto se najmanje trosi i cisto informativno kupus mlad u austriji juce bio kosta 100 dinara kod nas u tempu 200 pa vi vidite kolika je marza samo na kupusu. A puter od 250 grama je 1,10 evra a kod je toliko 125 grama . Niko mi ne moze reci da nase krave imaju skuplje mleko i da nasi proizvodi kostaju vise od nemackih

nada

pre 11 godina

Pa dobro kako ih nije sramota. Ukucajte preko neta cene Metroa u Nemackoj, Madjarskoj, Italiji.. A kolike su njihove plate a kolike nase. Zao mi je samo sto sam bila budala i nadala se da ce ovde biti bolje. A nece nikad.

jeste, da!

pre 11 godina

ko se odrekao dela zarade? vodeci lanci maloprodaje? pa, oni imaju rabate od 5 do 20% od proizvodjaca! najvecu zaradu imaju upravo oni! da nije tako ne bi se otvaralo po 5 nedeljno u ovako siromasnoj zemlji.

aleksa bgd.

pre 11 godina

reče neko nemog se setiti ko " bice vreme kada cete imati novac ali nista sa njim necete mocu da kupite, jer nicega nema(1990-1996) a onda ce doci vreme da ce biti svega a necete imati sa cim da kupite 2000>..."

WEWERICA

pre 11 godina

"Većina trgovaca promovisala je svoje robne marke, a nije bilo prave želje da se obore cene. Zato mora ozbiljno da se radi na dolasku novih lanaca i otvaranju tržišta."

Ja ne mislim tako,vec zbog organizovanih kriminalnih grupa pod oznakom "slobodno trziste je monopolizovano" i iz tog razloga drzava treba da napravi mehanizam sopstvenog magacinskog uvoza direktno iz postrojenja fabrika medjunarodnih i domacih.
Na taj nacim omoguciti privatnicima znatno nize cene cime bi se veletrgovine naterale da obore cene,a druga varijanta je extra profit i lupati penale.Ako je cena artikla u nemackoj,francuskoj,spaniji,madjarskoj slicna,u srbiji ne moze biti drugacija i samo raspaliti.

Novosadjanin

pre 11 godina

Do pre nedelju dana sam mislio da je monopol u trgovinskim lancima najveci problem. A onda sam otisao u Madjarsku i kad je vec usput, svratio u Tesco.

Dugotrajno mleko im je 55din/litar

Oj monopolu, sto li neko ne stane na polje koje vodi u zatvor.... Ej 55din, pa to je skoro duplo manje, da ne pominjem afla-toxine i standard koji ispunjavaju.
Za nasu cenu je jasno da nisu krivi trgovinski lanci jer to mleko nisu oni uvezli, vec cenu diktiraju iskljucivo proizvodjaci.

Sledeci BITAN primer: ISTI SIR (neki madjarski trapisto) u Tesco-u kosta 500din, a u Tempu je 950din. DUPLO. Rasle su mi magarece usi, a to je vec primer gde se Tempo/Maxi pridruzuje monopolu koji su stvorili proizvodjaci mleka i mlecnih preradjevina.

Povrh svega, danas procitam vest da podizu dodatno cene.

Madre mia... iaaa iaaa iaaa

zarobljena princeza

pre 11 godina

Nema brige,daće EU leba.Mislim,mrvice.Naravno poštovani administratoru,nemoj slučajno da objaviš komentar.Pašću u nesvest.

SNS bot

pre 11 godina

Nas drzavni vrh se zaista trudi da Srbija krene napred.A najzasluzniji za to je Aleksandar Vucic.Konacno da i narod pocne da zivi bolje.Dosad su ispunili sva predizborna obecanja i mislim da im treba dati punu podrsku da vladaju jos narednih 100 godina.

Ups!Pogresna vest...

Manje ali kao uvozno !

pre 11 godina

Da li ste videli flasu ulja od 900 ml ? Dosla moja majka danas sretna sto je nasla jeftino ulje!!! 129/9*10 =143 din.

Vesna NS

pre 11 godina

Ma sta se bunimo zbog cena! Znamo da nas truju tim istim mlekom i ko zna cim jos, a cutimo i trpimo i cekamo da nas dovedu do dna, pritom napadamo one koji nas upozore na nepravilnosti jer je lakse ziveti u iluziji , nego progutati gorku istinu!!!
Nekad se zapitam da li Srbi u genima imaju neku falinku, ili ogranicenost samo posledica bolesne sredine u kojoj zivimo???

kantastrofa

pre 11 godina

Hm, zanimljivo, poskupeli proizvodi na koje je narod masovno presao zbog besparice: makaroni, koje kakve parizercine oci,nokti,kost,loj. Ako trgovc misle da se vade na tim namirnicama onda smo skroz pukli. A mi spavamo, sanjamo...

Haile

pre 11 godina

Posto je krompir preskup, za pun zeludac je ipak hleb zakon. Minimum 1/3 vekne dnevno, sto je oko 25 dinara. Da ne bi dobili morsku bolest, treba vam i jedan limun dnevno, zato sto organizam ne moze da sintetise vitamin C, sto je jos 25 dinara. Dakle 50 dinara dnevno, oko pola americkog dolara za hranu dnevno... Sto je 4 puta manje od donje granice ekstremnog siromastva prema Ujedinjenim Nacijama...

Milan

pre 11 godina

Verovatno drzava `nadgleda` zastitu prava potrosaca! U vecini razvijenih evropskih zemalja se za isti novac moze kupiti kvalitetnija hrana.Naravno,platezna moc nije predmet diskusije.

Aleksandar

pre 11 godina

Ovi uporno zele da se biznis prosiri po Rumuniji i Madjaskoj? Majke mi, ovi prodavci i preprodavci, ukljucujuci drzavu koja se namece u biznisu svojim lopovlukom, cini mi se da postaju sve gluplji i gluplji. Ocigledno nemaju osecaj za biznis, nego za kradju. A vala neka. Barem dobijam vise za manje para u Madjarskoj, a jos njima ostaju moje pare od moje plate.

Logicar

pre 11 godina

Zanimljivo je sto ce trgovci radije bacati robu/hranu ili prekucavati datume, prepkaivati i baviti se kojekavim trikovima umesto da samo spuste cene (ali za stvarno a ne za par posto) i tako povecaju i ovako desetkovanu prodaju.

Tuzno je sto ni jedan trgovac nije spreman da se odrekne dela profita i da teret krize podeli zajedno sa svojim kupcima. Umesto toga koristi se iskljucivo logika DERI koliko mozes i kojekakvi jeftini trgovacki trikovi. Hokus pokus i cena nekog artikla ide po par dinara gore svakih par dana...

Bezobrazluku nikad kraja pa tako u DIS-u flasa Prolom vode od 1,5L kosta 53 din tj. skoro pola evra!?! (npr. u Univeru kosta 43). Takodje zasto Schogetten cokolada u Merkatoru kosta 129 din a u Madjarskoj oko pola evra. Zasto nase domace cokolade kostaju isto koliko i uvozne? Ko pojede tih 20-25 grama sa svake cokolade (tj. gde je nestala cokolada od 100g)?

garavi

pre 11 godina

zamajavaju nas kosovom a cene samo skacu . EJ AL KAD KAZE JEFTINA STRUJJA CE POSKUPETI , JEFTINA STRUJA . pa cela srbija pere i kuva posle deset h .

Lewenbroj je bio 138 din, a Evro 115, danas Levenbroj 174 Evro 110 !!!

pre 11 godina

1%
"Roda, na mala vrata ukinula 10% popusta na odlozeno placanje cekovima"

A prvo su ukinuli vikend popust od 10% i za kes. Pre toga sam kod njih kupovao pivo i jos nesto, kada sam vec tamo, posle ukidanja popusta nisam vise ni usao.

Јое

pre 11 godina

Млеко мора да поскупи. Обогатили су га афлатоксинима и тиме му повећали вредност. Хвала Богу што Мађарска није далеко па се тамо снабдевамо. Цене су бар 30% мање него у Србији.

novi sad

pre 11 godina

ja upravo idem da podnesem zalbu i vratim mleko BasBas u Univerexport od proizvodjaca Niska Mlekara, sa rokom trajanja 27.04.2013. Juce kupljeno, jutros otvoreno i skroz pokvareno. sramota!

voja

pre 11 godina

Kako situacija u trgovini da bude bolja kada resorno ministarstvo vodi čovek koji nezna ni prost procentni račun (verujte da je to istina.Biće sigurno još gore, jer on ne zna da nađe prava rešenja, ali moramo priznati da je političar koji vešto manipuliše masama.Pa valjda smo se uverili za ovih trinaest godina koliko menja ministarske fotelje.Rezultati su vidljivi.

Petar Markovic

pre 11 godina

Ja sam par meseci bio u Saudiskoj Arabiji. Kako je moguće da u sred pustinje litar i po flaširane vode košta 24 din. a litar jogurta (oni ga zovu laban) 70 din. a da u Srbiji to bude značajno skuplje?

Digital

pre 11 godina

Nekad u DIS-u,10% popusta kad s robom dodjes na kasu.A sad,rekose,da se vi ne maltretirate i "racunjate",vec smo mi u cenu ubacili 10% popusta.
Sou zivi!

Super Hik svuda

pre 11 godina

@Digital

Da, tako je bilo ali samo u beogradskom DIS-u jer su u Bg male plate. U drugim gradovima gde su plate vece nije bilo tog popusta od 10%.

pavle

pre 10 godina

cena hrane u srbiji itreba da ide gore to jest.da bude skuplja..jer hranaj.budućnost svega.asrbiji preti glad.posle ovih poplava.štosuih zadesile.povećanje cena.hrane.hitno.