Ponedeljak, 22.04.2013.

20:55

I šeiku važan put Srbije ka EU

Srbija očekuje da joj početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji otvori mogućnosti da povrati ulogu regionalne ekonomske sile, navodi agencija Rojters.

Izvor: Blic

I šeiku važan put Srbije ka EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Jasmina

pre 10 godina

Dobar je potez saradnja sa Seikom, ipak pre toga da pripremimo zemlju za tu saradnju i za saradnju sa drugim zemljama, da svedemo kriminal i korupciju na minimum.

Kamiondzija

pre 10 godina

Srbija očekuje da joj početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji otvori mogućnosti da povrati ulogu regionalne ekonomske sile

Ilija Irig

pre 10 godina

Srbija, ako želi da privuče strane investicije mora korupciju i kriminal da svede na neki minimalan nivo. Razume se da se korupcija i kriminal ne mogu nikada u potpunosti iskoreniti, ali se mogu držati na nekom razumnom nivou. Borba protiv korupcije i kriminala mora biti odlučna i bezkompromisna, i tu nema stajanja. To je borba neprestana, i nikada se neće završiti, ali država mora da pokaže odlučnost i iskenost u toj borbi.

veselin

pre 10 godina

Ugovori koji su potpisani sa investitorom iz Emirata mogu da pokrenu čitavu srpsku ekonomiju. Zbog toga ne treba niko, ko misli dobro Srbiji, da kritikuje ovo iz stranačkog ugla. Ako je nešto dobro za Srbiju, ajde svi to da podržimo, bez obiza na stranke kojima pripadamo, ili nismo uopšte članovi bilo koje stranke.

MARIJA NS

pre 10 godina

Iskrena i bezkompromisna borba protiv korupcije i kriminala preduslov za privlačenje stranih investicija. Nije vredelo DS-u da govori stranim investitorima kako se bori protiv korupcije, kad se cvetanje korupcije u Srbiji u vreme vladavine DS-a nije moglo sakriti. Još kada neki strani investitor dođe, pa kada ga naše barabe počnu da reketiraju, i kada drugi investitori to čuju, oni tu državu zaobilaze u širokom luku.

sakić

pre 10 godina

Ne znači Srbiji ništa borba protiv korupcije i kriminala, ako je ne prati i privlačenje stranih investicija, a samim tim i jačanje ekonomije. Međutim, sve kreće od stvaranja uređene države u kojoj je zakon iznad svih, i u kojoj nema nedodirljivih, jer strani investitori neće da ulažu u zemlju u kojoj vlada zakon jačeg, i u kojoj će biti reketirani, kakva je Srbija bila u vreme vladavine Borisa Tadića i DS-a.

žarko

pre 10 godina

Očigledno je po svim izjavama zvaničnika EU, da su oni zadovoljni sa novom vladom, a pre svega sa Aleksadrom Vučićem. Vraćanju ugleda Srbije je pre svega doprinela bezkompromisna borba Aleksandra Vučića protiv korupcije, i Aleksandar Vučić će biti najzaslužniji, ako Srbija na kraju dobije datum za otpočinjanje pregovora o članstvu u EU.

KGBL

pre 10 godina

Vec vidjeno sa seikom iz nase serije koji spasava preduzece ;)

Vec vidjeno sa brenom kada je navodno seik davao suvo zlato da se uda za njega ;)

MARKETING !

Milica Mol

pre 10 godina

Dobijanje datuma je važno zbog ekonomskog aspekta, jer u očima drugih država i potencijalnih investitora vi postajete sigurna zemlja za investiranje i imate pravo da koristite niz benefita koji se dobijaju momentom otpočinjanja pregovora. pokaže ozbiljnost i posvećenost u zaštiti nacionalnih interesa, a da pri tom nikako ne pogorša našu međunarodnu poziciju, već naprotiv, da je u mnogome popravi.

Obrad Ogar

pre 10 godina

Svaki investitor je bitan, ali ovako veliki investitor će sigurno doneti mnogo novih radnih mesta. Neki nisu verovali ,kada je Vučić u kampanji pričao o investicijama i novim radnim mestima, ali je Vučić pokazao da je čovek kome se može verovati. To su u njemu videli i ovi investitori i evo nove nade za Srbiju će Srbija konačno početi da razvija svoju uništenu ekonomiju.

leonid

pre 10 godina

Bez obzira na osnovni cilj Srbije, a to je članstvo u EU, Srbija ne sme da zapostavi, i treba da razvija svoje odnose sa Rusijom, jer upravo ti dobri odnosi sa Rusijom, mogu biti velika prednost Srbije, ukoliko Srbija narednih godina postane član EU. Siguran sam da to ova vlast zna, i da će se tako i ponašati.

Stevka

pre 10 godina

aha. znaci bitno je sta misli neki tamo seik a ne sta misli narod srbije. pa taj seik je odavno priznao kosovo. da uopste takvu osobu nazivamo prijateljem je vec dosta cudno

iona

pre 10 godina

@ Očigledno je po svim izjavama zvaničnika EU, da su oni zadovoljni sa novom vladom, a pre svega sa Aleksadrom Vučićem. Vraćanju ugleda Srbije je pre svega doprinela bezkompromisna borba Aleksandra Vučića protiv korupcije, i Aleksandar Vučić će biti najzaslužniji, ako Srbija na kraju dobije datum za otpočinjanje pregovora o članstvu u EU.
(žarko, 23. april 2013 10:23)

zaboravio si da imenuješ aleksandra vučića, mali partijski vojniče.

ice9

pre 10 godina

Hebo vas pesimizam vise, sta ne verujete bre, naravno da moze da bude bolje pa nismo mi crna rupa sveta, trgnite se malo pogledajte sta imamo oko sebe, ako ni to ne mozemo da naplatimo onda smo glupi!

Aleksandar

pre 10 godina

"Ambicija je da se Beogradu vrati uloga regionalne sile."

Zar nam nije dosta busanja u prsa? Tužno je što naša nacija pati od tolikog kompleksa niže vrednosti. Zašto moramo biti "regionalna sila", zar nam ne bi svima bilo bolje da nam cilj bude uspešna privreda i društvo zasnovano na pravu?

Miroslav

pre 10 godina

Pa naravno da ga zanima, pa posle tog famoznog datuma ce njegova investicija vredeti barem 30% vise a sto se vise priblizimo EU standardima to ce vrednost njegovih prinosa od investicija vise uvecavati. Pa da mu nije stalo do para i profita sve imanje bi razdelio sirotinji. A posto nije razdelio svoj kapital sirotinji onda je on ovde samo zbog para i profita ;)

suzana

pre 10 godina

Već samo dobijanje datuma je veliki plus za privlačenje stranih investicija, a da ne govorimo o tome koliko će značiti kada Srbija postane punopravni član EU.

vukica

pre 10 godina

Ne samo za investitora iz Emirata, nego za svakog investitora koji dolazi u Srbiju je veoma bitno da Srbija nastavi svoj put ka EU, i da u narednim godinama postane i član EU.

Miki

pre 10 godina

Ja mislim da je šeik uplašen. Čuo je da će, ako Srbiju ne prime u EU, da na mesto predsednika Srbije bude doveden Emir Kusturica, a zemlja će da zahteva učlanjenje u Ujedinjene emirate. I onda su ga nadrljali...

М. Н. Лазар

pre 10 godina

... a za rastanak vunene čarape ručne izrade na poklon.
Пригодно за температуру + 47 степени (у хладу), коју сам доживио у УАЕ.
То је наш државни протокол!

bankar iz USA

pre 10 godina

ne razumem kako se palite na ovakav marketing. Taj isti arapin je sponzorisao Tacija jer to rade sve muslimanske zemlje. Njima je i bio cilj da sruse sistem da bi sve dobili za dzabe a ne da kupe po regularnim cenama. Sada moze da deli dzipove i da udje u pricu da kupi sve jer pre nije ni bio u prici o poslu jer je sve bilo mnogo skuplje. Eto sta uradise unistavnjem ekonomije.

Demetra

pre 10 godina

Nadam se da će šeik zaista ulagati u Srbiju, čim budemo datum pregovora sa EU. Srbiji trebaju investicije, pokretanje poljoprivrede, proizvodnje i industrije. Drago mi da Srbija ima veće pripremljene investicije, i da će sada uspeti da realizuje svaki projekat. zahvaljujući Aleksandru Vučiću i divnima odnosima sa Šeikom Srbija za godinu može očekivati ekonomski procvat. Srbija ima budućnost sa naprednjacima. Ponosna sam na Aleksandra Vučića koji zaista radi za interes naroda i države.

Balkan net

pre 10 godina

Ovaj šeik da prizna da ne neće ništa da ulaže u Srbiju, već tu dolazi da popravlja zube jer je jeftinije. Uzbunio je čitavu javnost pričom o investicijama, a u stvari je došao da napravi most između trojke i šestice. Četvorku i peticu mu je izbila kamila dok je potkivao.

bataSMraka

pre 10 godina

Da privucemo jos ovakvih investitora sada kada nam se otvaraju vrata Evrope i od onih praznih prica kako smo centar regiona moze da postane istina vrlo lako

Habib Zukheir al Srbi bin Sabrathi

pre 10 godina

Sad je red i na Libiju, da se uspostave dobri odnosi.Budzet Libije za 2013 je oko 55 milijardi dolara,odobrene su stipendije za 17000 studenata u uznosu od 5000 evra za studiranje u inostranstvu,na zalost,ne mogu da dobiju vize da dodju u Srbiju na studije,ali im zato zemlje EU bez ikakvih problema odobravaju vize,iako velika vecina njih zeli da studira u Srbiji.Samo 1000 studenata iz Libije,donelo bi prihod od 50 mil.evra godisnje.Libijci nisu emigranti,nece u Srbiji da traze azil,zele samo da studiraju,uspostavljaju poslovne veze,da dolaze kao turisti,da se lece u nasim bolnicama.Na zalost,MUP i srpska Vlada su poostrili vizni rezim za gradjane Libije,pa ogroman novac odlazi umesto u Srbiju,u druge zemlje.Libija uvozi sve,sem nafte i gasa.To je dobra prilika,da se u Libiju izvozi sve sto se u Srbiji proizvede,a isto tako da i srpske firme posluju u Libiji u gotovo svim oblastimaod gradjevine,preko prehrambene ,drvne,farmaceutske industrijezdravstva pa sve do turizma.Nadam se da ce se neko u Srbiji okrenuti saradnji sa Libijom

Lošmi

pre 10 godina

UAE zeli investirati u Srbiji zbog EU, a ne zele u samoj EU. Molim?
(radetoronto, 22. april 2013 21:25)

Verovatno ne moze da nadje dobar komad zemlje a da je jeftin. Pokupovali bogatiji iz EU zemljiste u siromasnijim clanicama unije.

radetoronto

pre 10 godina

Narucen tekst. Ovo ne verujem ni 1%.

Ako je ovo tacno, onda zasto ne kupe sve sto im treba, i zele, u Bugarskoj ili u Rumuniji?

Bugari i Rumuni su vec u EU, a i oni isto imaju poljuprivedni potencijal (mozda i veci potencijal nego sto Srbija ima).

UAE zeli investirati u Srbiji zbog EU, a ne zele u samoj EU. Molim?

sosa_iz_sosenka

pre 10 godina

normalno je da ko god po misli da investira u srbiju bio on sa istoka ili zapada oseca sigurnost ako je clanica eu! zato i idemo tim pute i napokon imamo praveljude koji ce zemlju prvo ocistiti od kriminala i korupce i stvoriti pogodno tlo za sve ostalo!

AleksandarZidarski

pre 10 godina

Kad procitam ove izjave pomislim da zivim u raju...kad pogledam novcanik shvatim gde sam :(.. Jedini koji nesto pokusava i to narod vidi je Vucic!!

radetoronto

pre 10 godina

Narucen tekst. Ovo ne verujem ni 1%.

Ako je ovo tacno, onda zasto ne kupe sve sto im treba, i zele, u Bugarskoj ili u Rumuniji?

Bugari i Rumuni su vec u EU, a i oni isto imaju poljuprivedni potencijal (mozda i veci potencijal nego sto Srbija ima).

UAE zeli investirati u Srbiji zbog EU, a ne zele u samoj EU. Molim?

Lošmi

pre 10 godina

UAE zeli investirati u Srbiji zbog EU, a ne zele u samoj EU. Molim?
(radetoronto, 22. april 2013 21:25)

Verovatno ne moze da nadje dobar komad zemlje a da je jeftin. Pokupovali bogatiji iz EU zemljiste u siromasnijim clanicama unije.

AleksandarZidarski

pre 10 godina

Kad procitam ove izjave pomislim da zivim u raju...kad pogledam novcanik shvatim gde sam :(.. Jedini koji nesto pokusava i to narod vidi je Vucic!!

Balkan net

pre 10 godina

Ovaj šeik da prizna da ne neće ništa da ulaže u Srbiju, već tu dolazi da popravlja zube jer je jeftinije. Uzbunio je čitavu javnost pričom o investicijama, a u stvari je došao da napravi most između trojke i šestice. Četvorku i peticu mu je izbila kamila dok je potkivao.

sosa_iz_sosenka

pre 10 godina

normalno je da ko god po misli da investira u srbiju bio on sa istoka ili zapada oseca sigurnost ako je clanica eu! zato i idemo tim pute i napokon imamo praveljude koji ce zemlju prvo ocistiti od kriminala i korupce i stvoriti pogodno tlo za sve ostalo!

bankar iz USA

pre 10 godina

ne razumem kako se palite na ovakav marketing. Taj isti arapin je sponzorisao Tacija jer to rade sve muslimanske zemlje. Njima je i bio cilj da sruse sistem da bi sve dobili za dzabe a ne da kupe po regularnim cenama. Sada moze da deli dzipove i da udje u pricu da kupi sve jer pre nije ni bio u prici o poslu jer je sve bilo mnogo skuplje. Eto sta uradise unistavnjem ekonomije.

Aleksandar

pre 10 godina

"Ambicija je da se Beogradu vrati uloga regionalne sile."

Zar nam nije dosta busanja u prsa? Tužno je što naša nacija pati od tolikog kompleksa niže vrednosti. Zašto moramo biti "regionalna sila", zar nam ne bi svima bilo bolje da nam cilj bude uspešna privreda i društvo zasnovano na pravu?

Habib Zukheir al Srbi bin Sabrathi

pre 10 godina

Sad je red i na Libiju, da se uspostave dobri odnosi.Budzet Libije za 2013 je oko 55 milijardi dolara,odobrene su stipendije za 17000 studenata u uznosu od 5000 evra za studiranje u inostranstvu,na zalost,ne mogu da dobiju vize da dodju u Srbiju na studije,ali im zato zemlje EU bez ikakvih problema odobravaju vize,iako velika vecina njih zeli da studira u Srbiji.Samo 1000 studenata iz Libije,donelo bi prihod od 50 mil.evra godisnje.Libijci nisu emigranti,nece u Srbiji da traze azil,zele samo da studiraju,uspostavljaju poslovne veze,da dolaze kao turisti,da se lece u nasim bolnicama.Na zalost,MUP i srpska Vlada su poostrili vizni rezim za gradjane Libije,pa ogroman novac odlazi umesto u Srbiju,u druge zemlje.Libija uvozi sve,sem nafte i gasa.To je dobra prilika,da se u Libiju izvozi sve sto se u Srbiji proizvede,a isto tako da i srpske firme posluju u Libiji u gotovo svim oblastimaod gradjevine,preko prehrambene ,drvne,farmaceutske industrijezdravstva pa sve do turizma.Nadam se da ce se neko u Srbiji okrenuti saradnji sa Libijom

Miroslav

pre 10 godina

Pa naravno da ga zanima, pa posle tog famoznog datuma ce njegova investicija vredeti barem 30% vise a sto se vise priblizimo EU standardima to ce vrednost njegovih prinosa od investicija vise uvecavati. Pa da mu nije stalo do para i profita sve imanje bi razdelio sirotinji. A posto nije razdelio svoj kapital sirotinji onda je on ovde samo zbog para i profita ;)

М. Н. Лазар

pre 10 godina

... a za rastanak vunene čarape ručne izrade na poklon.
Пригодно за температуру + 47 степени (у хладу), коју сам доживио у УАЕ.
То је наш државни протокол!

Miki

pre 10 godina

Ja mislim da je šeik uplašen. Čuo je da će, ako Srbiju ne prime u EU, da na mesto predsednika Srbije bude doveden Emir Kusturica, a zemlja će da zahteva učlanjenje u Ujedinjene emirate. I onda su ga nadrljali...

suzana

pre 10 godina

Već samo dobijanje datuma je veliki plus za privlačenje stranih investicija, a da ne govorimo o tome koliko će značiti kada Srbija postane punopravni član EU.

vukica

pre 10 godina

Ne samo za investitora iz Emirata, nego za svakog investitora koji dolazi u Srbiju je veoma bitno da Srbija nastavi svoj put ka EU, i da u narednim godinama postane i član EU.

ice9

pre 10 godina

Hebo vas pesimizam vise, sta ne verujete bre, naravno da moze da bude bolje pa nismo mi crna rupa sveta, trgnite se malo pogledajte sta imamo oko sebe, ako ni to ne mozemo da naplatimo onda smo glupi!

bataSMraka

pre 10 godina

Da privucemo jos ovakvih investitora sada kada nam se otvaraju vrata Evrope i od onih praznih prica kako smo centar regiona moze da postane istina vrlo lako

Demetra

pre 10 godina

Nadam se da će šeik zaista ulagati u Srbiju, čim budemo datum pregovora sa EU. Srbiji trebaju investicije, pokretanje poljoprivrede, proizvodnje i industrije. Drago mi da Srbija ima veće pripremljene investicije, i da će sada uspeti da realizuje svaki projekat. zahvaljujući Aleksandru Vučiću i divnima odnosima sa Šeikom Srbija za godinu može očekivati ekonomski procvat. Srbija ima budućnost sa naprednjacima. Ponosna sam na Aleksandra Vučića koji zaista radi za interes naroda i države.

KGBL

pre 10 godina

Vec vidjeno sa seikom iz nase serije koji spasava preduzece ;)

Vec vidjeno sa brenom kada je navodno seik davao suvo zlato da se uda za njega ;)

MARKETING !

iona

pre 10 godina

@ Očigledno je po svim izjavama zvaničnika EU, da su oni zadovoljni sa novom vladom, a pre svega sa Aleksadrom Vučićem. Vraćanju ugleda Srbije je pre svega doprinela bezkompromisna borba Aleksandra Vučića protiv korupcije, i Aleksandar Vučić će biti najzaslužniji, ako Srbija na kraju dobije datum za otpočinjanje pregovora o članstvu u EU.
(žarko, 23. april 2013 10:23)

zaboravio si da imenuješ aleksandra vučića, mali partijski vojniče.

leonid

pre 10 godina

Bez obzira na osnovni cilj Srbije, a to je članstvo u EU, Srbija ne sme da zapostavi, i treba da razvija svoje odnose sa Rusijom, jer upravo ti dobri odnosi sa Rusijom, mogu biti velika prednost Srbije, ukoliko Srbija narednih godina postane član EU. Siguran sam da to ova vlast zna, i da će se tako i ponašati.

MARIJA NS

pre 10 godina

Iskrena i bezkompromisna borba protiv korupcije i kriminala preduslov za privlačenje stranih investicija. Nije vredelo DS-u da govori stranim investitorima kako se bori protiv korupcije, kad se cvetanje korupcije u Srbiji u vreme vladavine DS-a nije moglo sakriti. Još kada neki strani investitor dođe, pa kada ga naše barabe počnu da reketiraju, i kada drugi investitori to čuju, oni tu državu zaobilaze u širokom luku.

žarko

pre 10 godina

Očigledno je po svim izjavama zvaničnika EU, da su oni zadovoljni sa novom vladom, a pre svega sa Aleksadrom Vučićem. Vraćanju ugleda Srbije je pre svega doprinela bezkompromisna borba Aleksandra Vučića protiv korupcije, i Aleksandar Vučić će biti najzaslužniji, ako Srbija na kraju dobije datum za otpočinjanje pregovora o članstvu u EU.

sakić

pre 10 godina

Ne znači Srbiji ništa borba protiv korupcije i kriminala, ako je ne prati i privlačenje stranih investicija, a samim tim i jačanje ekonomije. Međutim, sve kreće od stvaranja uređene države u kojoj je zakon iznad svih, i u kojoj nema nedodirljivih, jer strani investitori neće da ulažu u zemlju u kojoj vlada zakon jačeg, i u kojoj će biti reketirani, kakva je Srbija bila u vreme vladavine Borisa Tadića i DS-a.

veselin

pre 10 godina

Ugovori koji su potpisani sa investitorom iz Emirata mogu da pokrenu čitavu srpsku ekonomiju. Zbog toga ne treba niko, ko misli dobro Srbiji, da kritikuje ovo iz stranačkog ugla. Ako je nešto dobro za Srbiju, ajde svi to da podržimo, bez obiza na stranke kojima pripadamo, ili nismo uopšte članovi bilo koje stranke.

Ilija Irig

pre 10 godina

Srbija, ako želi da privuče strane investicije mora korupciju i kriminal da svede na neki minimalan nivo. Razume se da se korupcija i kriminal ne mogu nikada u potpunosti iskoreniti, ali se mogu držati na nekom razumnom nivou. Borba protiv korupcije i kriminala mora biti odlučna i bezkompromisna, i tu nema stajanja. To je borba neprestana, i nikada se neće završiti, ali država mora da pokaže odlučnost i iskenost u toj borbi.

Milica Mol

pre 10 godina

Dobijanje datuma je važno zbog ekonomskog aspekta, jer u očima drugih država i potencijalnih investitora vi postajete sigurna zemlja za investiranje i imate pravo da koristite niz benefita koji se dobijaju momentom otpočinjanja pregovora. pokaže ozbiljnost i posvećenost u zaštiti nacionalnih interesa, a da pri tom nikako ne pogorša našu međunarodnu poziciju, već naprotiv, da je u mnogome popravi.

Obrad Ogar

pre 10 godina

Svaki investitor je bitan, ali ovako veliki investitor će sigurno doneti mnogo novih radnih mesta. Neki nisu verovali ,kada je Vučić u kampanji pričao o investicijama i novim radnim mestima, ali je Vučić pokazao da je čovek kome se može verovati. To su u njemu videli i ovi investitori i evo nove nade za Srbiju će Srbija konačno početi da razvija svoju uništenu ekonomiju.

Stevka

pre 10 godina

aha. znaci bitno je sta misli neki tamo seik a ne sta misli narod srbije. pa taj seik je odavno priznao kosovo. da uopste takvu osobu nazivamo prijateljem je vec dosta cudno

Kamiondzija

pre 10 godina

Srbija očekuje da joj početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji otvori mogućnosti da povrati ulogu regionalne ekonomske sile

Jasmina

pre 10 godina

Dobar je potez saradnja sa Seikom, ipak pre toga da pripremimo zemlju za tu saradnju i za saradnju sa drugim zemljama, da svedemo kriminal i korupciju na minimum.

AleksandarZidarski

pre 10 godina

Kad procitam ove izjave pomislim da zivim u raju...kad pogledam novcanik shvatim gde sam :(.. Jedini koji nesto pokusava i to narod vidi je Vucic!!

radetoronto

pre 10 godina

Narucen tekst. Ovo ne verujem ni 1%.

Ako je ovo tacno, onda zasto ne kupe sve sto im treba, i zele, u Bugarskoj ili u Rumuniji?

Bugari i Rumuni su vec u EU, a i oni isto imaju poljuprivedni potencijal (mozda i veci potencijal nego sto Srbija ima).

UAE zeli investirati u Srbiji zbog EU, a ne zele u samoj EU. Molim?

sosa_iz_sosenka

pre 10 godina

normalno je da ko god po misli da investira u srbiju bio on sa istoka ili zapada oseca sigurnost ako je clanica eu! zato i idemo tim pute i napokon imamo praveljude koji ce zemlju prvo ocistiti od kriminala i korupce i stvoriti pogodno tlo za sve ostalo!

Demetra

pre 10 godina

Nadam se da će šeik zaista ulagati u Srbiju, čim budemo datum pregovora sa EU. Srbiji trebaju investicije, pokretanje poljoprivrede, proizvodnje i industrije. Drago mi da Srbija ima veće pripremljene investicije, i da će sada uspeti da realizuje svaki projekat. zahvaljujući Aleksandru Vučiću i divnima odnosima sa Šeikom Srbija za godinu može očekivati ekonomski procvat. Srbija ima budućnost sa naprednjacima. Ponosna sam na Aleksandra Vučića koji zaista radi za interes naroda i države.

Lošmi

pre 10 godina

UAE zeli investirati u Srbiji zbog EU, a ne zele u samoj EU. Molim?
(radetoronto, 22. april 2013 21:25)

Verovatno ne moze da nadje dobar komad zemlje a da je jeftin. Pokupovali bogatiji iz EU zemljiste u siromasnijim clanicama unije.

vukica

pre 10 godina

Ne samo za investitora iz Emirata, nego za svakog investitora koji dolazi u Srbiju je veoma bitno da Srbija nastavi svoj put ka EU, i da u narednim godinama postane i član EU.

žarko

pre 10 godina

Očigledno je po svim izjavama zvaničnika EU, da su oni zadovoljni sa novom vladom, a pre svega sa Aleksadrom Vučićem. Vraćanju ugleda Srbije je pre svega doprinela bezkompromisna borba Aleksandra Vučića protiv korupcije, i Aleksandar Vučić će biti najzaslužniji, ako Srbija na kraju dobije datum za otpočinjanje pregovora o članstvu u EU.

suzana

pre 10 godina

Već samo dobijanje datuma je veliki plus za privlačenje stranih investicija, a da ne govorimo o tome koliko će značiti kada Srbija postane punopravni član EU.

Miroslav

pre 10 godina

Pa naravno da ga zanima, pa posle tog famoznog datuma ce njegova investicija vredeti barem 30% vise a sto se vise priblizimo EU standardima to ce vrednost njegovih prinosa od investicija vise uvecavati. Pa da mu nije stalo do para i profita sve imanje bi razdelio sirotinji. A posto nije razdelio svoj kapital sirotinji onda je on ovde samo zbog para i profita ;)

Habib Zukheir al Srbi bin Sabrathi

pre 10 godina

Sad je red i na Libiju, da se uspostave dobri odnosi.Budzet Libije za 2013 je oko 55 milijardi dolara,odobrene su stipendije za 17000 studenata u uznosu od 5000 evra za studiranje u inostranstvu,na zalost,ne mogu da dobiju vize da dodju u Srbiju na studije,ali im zato zemlje EU bez ikakvih problema odobravaju vize,iako velika vecina njih zeli da studira u Srbiji.Samo 1000 studenata iz Libije,donelo bi prihod od 50 mil.evra godisnje.Libijci nisu emigranti,nece u Srbiji da traze azil,zele samo da studiraju,uspostavljaju poslovne veze,da dolaze kao turisti,da se lece u nasim bolnicama.Na zalost,MUP i srpska Vlada su poostrili vizni rezim za gradjane Libije,pa ogroman novac odlazi umesto u Srbiju,u druge zemlje.Libija uvozi sve,sem nafte i gasa.To je dobra prilika,da se u Libiju izvozi sve sto se u Srbiji proizvede,a isto tako da i srpske firme posluju u Libiji u gotovo svim oblastimaod gradjevine,preko prehrambene ,drvne,farmaceutske industrijezdravstva pa sve do turizma.Nadam se da ce se neko u Srbiji okrenuti saradnji sa Libijom

ice9

pre 10 godina

Hebo vas pesimizam vise, sta ne verujete bre, naravno da moze da bude bolje pa nismo mi crna rupa sveta, trgnite se malo pogledajte sta imamo oko sebe, ako ni to ne mozemo da naplatimo onda smo glupi!

bataSMraka

pre 10 godina

Da privucemo jos ovakvih investitora sada kada nam se otvaraju vrata Evrope i od onih praznih prica kako smo centar regiona moze da postane istina vrlo lako

Balkan net

pre 10 godina

Ovaj šeik da prizna da ne neće ništa da ulaže u Srbiju, već tu dolazi da popravlja zube jer je jeftinije. Uzbunio je čitavu javnost pričom o investicijama, a u stvari je došao da napravi most između trojke i šestice. Četvorku i peticu mu je izbila kamila dok je potkivao.

bankar iz USA

pre 10 godina

ne razumem kako se palite na ovakav marketing. Taj isti arapin je sponzorisao Tacija jer to rade sve muslimanske zemlje. Njima je i bio cilj da sruse sistem da bi sve dobili za dzabe a ne da kupe po regularnim cenama. Sada moze da deli dzipove i da udje u pricu da kupi sve jer pre nije ni bio u prici o poslu jer je sve bilo mnogo skuplje. Eto sta uradise unistavnjem ekonomije.

М. Н. Лазар

pre 10 godina

... a za rastanak vunene čarape ručne izrade na poklon.
Пригодно за температуру + 47 степени (у хладу), коју сам доживио у УАЕ.
То је наш државни протокол!

Miki

pre 10 godina

Ja mislim da je šeik uplašen. Čuo je da će, ako Srbiju ne prime u EU, da na mesto predsednika Srbije bude doveden Emir Kusturica, a zemlja će da zahteva učlanjenje u Ujedinjene emirate. I onda su ga nadrljali...

Aleksandar

pre 10 godina

"Ambicija je da se Beogradu vrati uloga regionalne sile."

Zar nam nije dosta busanja u prsa? Tužno je što naša nacija pati od tolikog kompleksa niže vrednosti. Zašto moramo biti "regionalna sila", zar nam ne bi svima bilo bolje da nam cilj bude uspešna privreda i društvo zasnovano na pravu?

leonid

pre 10 godina

Bez obzira na osnovni cilj Srbije, a to je članstvo u EU, Srbija ne sme da zapostavi, i treba da razvija svoje odnose sa Rusijom, jer upravo ti dobri odnosi sa Rusijom, mogu biti velika prednost Srbije, ukoliko Srbija narednih godina postane član EU. Siguran sam da to ova vlast zna, i da će se tako i ponašati.

Obrad Ogar

pre 10 godina

Svaki investitor je bitan, ali ovako veliki investitor će sigurno doneti mnogo novih radnih mesta. Neki nisu verovali ,kada je Vučić u kampanji pričao o investicijama i novim radnim mestima, ali je Vučić pokazao da je čovek kome se može verovati. To su u njemu videli i ovi investitori i evo nove nade za Srbiju će Srbija konačno početi da razvija svoju uništenu ekonomiju.

MARIJA NS

pre 10 godina

Iskrena i bezkompromisna borba protiv korupcije i kriminala preduslov za privlačenje stranih investicija. Nije vredelo DS-u da govori stranim investitorima kako se bori protiv korupcije, kad se cvetanje korupcije u Srbiji u vreme vladavine DS-a nije moglo sakriti. Još kada neki strani investitor dođe, pa kada ga naše barabe počnu da reketiraju, i kada drugi investitori to čuju, oni tu državu zaobilaze u širokom luku.

veselin

pre 10 godina

Ugovori koji su potpisani sa investitorom iz Emirata mogu da pokrenu čitavu srpsku ekonomiju. Zbog toga ne treba niko, ko misli dobro Srbiji, da kritikuje ovo iz stranačkog ugla. Ako je nešto dobro za Srbiju, ajde svi to da podržimo, bez obiza na stranke kojima pripadamo, ili nismo uopšte članovi bilo koje stranke.

Milica Mol

pre 10 godina

Dobijanje datuma je važno zbog ekonomskog aspekta, jer u očima drugih država i potencijalnih investitora vi postajete sigurna zemlja za investiranje i imate pravo da koristite niz benefita koji se dobijaju momentom otpočinjanja pregovora. pokaže ozbiljnost i posvećenost u zaštiti nacionalnih interesa, a da pri tom nikako ne pogorša našu međunarodnu poziciju, već naprotiv, da je u mnogome popravi.

KGBL

pre 10 godina

Vec vidjeno sa seikom iz nase serije koji spasava preduzece ;)

Vec vidjeno sa brenom kada je navodno seik davao suvo zlato da se uda za njega ;)

MARKETING !

Stevka

pre 10 godina

aha. znaci bitno je sta misli neki tamo seik a ne sta misli narod srbije. pa taj seik je odavno priznao kosovo. da uopste takvu osobu nazivamo prijateljem je vec dosta cudno

iona

pre 10 godina

@ Očigledno je po svim izjavama zvaničnika EU, da su oni zadovoljni sa novom vladom, a pre svega sa Aleksadrom Vučićem. Vraćanju ugleda Srbije je pre svega doprinela bezkompromisna borba Aleksandra Vučića protiv korupcije, i Aleksandar Vučić će biti najzaslužniji, ako Srbija na kraju dobije datum za otpočinjanje pregovora o članstvu u EU.
(žarko, 23. april 2013 10:23)

zaboravio si da imenuješ aleksandra vučića, mali partijski vojniče.

sakić

pre 10 godina

Ne znači Srbiji ništa borba protiv korupcije i kriminala, ako je ne prati i privlačenje stranih investicija, a samim tim i jačanje ekonomije. Međutim, sve kreće od stvaranja uređene države u kojoj je zakon iznad svih, i u kojoj nema nedodirljivih, jer strani investitori neće da ulažu u zemlju u kojoj vlada zakon jačeg, i u kojoj će biti reketirani, kakva je Srbija bila u vreme vladavine Borisa Tadića i DS-a.

Jasmina

pre 10 godina

Dobar je potez saradnja sa Seikom, ipak pre toga da pripremimo zemlju za tu saradnju i za saradnju sa drugim zemljama, da svedemo kriminal i korupciju na minimum.

Ilija Irig

pre 10 godina

Srbija, ako želi da privuče strane investicije mora korupciju i kriminal da svede na neki minimalan nivo. Razume se da se korupcija i kriminal ne mogu nikada u potpunosti iskoreniti, ali se mogu držati na nekom razumnom nivou. Borba protiv korupcije i kriminala mora biti odlučna i bezkompromisna, i tu nema stajanja. To je borba neprestana, i nikada se neće završiti, ali država mora da pokaže odlučnost i iskenost u toj borbi.

Kamiondzija

pre 10 godina

Srbija očekuje da joj početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji otvori mogućnosti da povrati ulogu regionalne ekonomske sile