Sreda, 10.04.2013.

12:21

Stigao PayPal, a kada će uplate?

<a href="http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2013&mm=04&nav_id=703549" class="text-link" target= "_blank">Građani Srbije od danas konačno mogu da otvore naloge na PejPalu</a>, ali im je zasad omogućeno samo plaćanje, ne i primanje novca.

Izvor: Tanjug

Stigao PayPal, a kada æe uplate? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

rade

pre 10 godina

Najbolji nacin za otvaranje paypal racuna, isplata preko US accounta i mastercarda na bankomatu
www.facebook.com/payoneerpaypal , bit.ly/118JmPu

mirko

pre 11 godina

Ako uopste nema uplate, a ne da je izuzet samo "merchant account", onda monopol "Western Union" za slanje para iz inostranstva ostaje do daljnjeg, nema slanja sa licnog na licni paypal racun bilo iz inostranstva ili unutar Srbije, a beneficija je, realno, ogranicena na e-bay i tko god jos prima samo paypal a ne i kreditne kartice i na "sigurnost" da se ne ostavlja broj kartice na internetu tamo gde je moguce platiti paypal-om umesto karticom.

Ostaje da vidimo koliko brzo ce da bude "brzo" sto se tice pune funkcionalnosti.

Za one koji se raspituju o ceni postarine...

Ako kupujete na e-bay-u iz Kine, Tajvana ili HK postarina je smesna (kad kazem smesna = verovatno jednako ili manj nego sto kosta da posaljete isti paket unutar Srbije - nije mi jasno kako ali tako je) ali uzme i do 30 dana da stigne i ne prave razliku dali kupujete jedan komad ili deset - uracunavaju postarinu za svaki. Iz mog iskustva - ako ne stigne u maksimalnom roku vratice vam pare bez problema. Uopste se ne ustrucavam da narucim od njih ako mi nije bitno koliko brzo ce da stigne. Oni obicno stave da je dar/poklon za carinu.

Iz Amerike obicno koriste postu (USPS) za posiljke u inostranstvo i nije nesto skupo (mada, sad sam pogledao, povecali su za oko 80% u poslednjih nekoliko godina). Pogledajte USPS kalkulator: http://ircalc.usps.com/?country=12313 "Flat rate" je obicno skuplje nego kad se ubaci tezina i dimenzije.

Za Evropu ne znam.

DPolitika

pre 11 godina

@Nenad

Sve sto se desava u Srbiji je do drzave i njene sposobnosti odnosno nesposobnosti odnosno do nas samih...

Pogledajmo samo spisak koji je napisao Zoran u svom komentaru da bi nam bilo jasno te iz njega mozemo videta da nam niko drugi nije kriv sto smo nesposobni...

Za sve koji su se obradovali misleci da sada mogu lakse da porucuju robu sa ebay-a, amazona i drugih savetujem oprez da vas nasa carina nebi odrala te da se nerazocarate u nesto sto u vecini zemalja funkcionise bez problema. Porucite 1 komad necega da probate pogledajte dobro od koga kupujete i nezalecite se...

Ipak i dalje je ovo nesposobna Srbija sa restrikcijama u poslovanju i carinama uperenim prema malom(a za mene velikom) coveku i maloj firmi tj. svemu sto nije veliki biznis, korumpirano, ispolitizovano i na javnim jaslicama....

Aleksandar

pre 11 godina

Ja ne znam šta je sprečavalo ljude da i do sad kupuju na netu Visa Classic ili sličnim karticama. To radim godinama i generalno mi se isto 'vata, sem što treba naučiti svoj broj kartice umesto email-a i sifre.

Javite kad bude omogućeno primanje novca, ne samo preko PayPal-a nego i na lični devizni račun a bez da moraš da se cimaš do banke da pišeš nekakve somnobulne izjave odakle ti lova. I da ne plaćaš deratorske bankarske provizije (jedina korist koju vidim što se tiče PayPal-a i primanja novca preko njega).

Ovako zaista ne znam šta smo to revolucionarno dobili što već nismo imali sem tek još jednog posredničkog servisa.

vrakus

pre 11 godina

Srbija se nalazi u zadnjoj grupi:
Send Money to Anyone in the Growing PayPal Network
1. Da li to znači da ne može da se primi novac na pay pal nalog otvoren u Srbiji čak iako neko pokuša da prebaci novac sa drugog pay pal naloga?
2. Šta znači i čemu služi Merchant account ID?
3. Da li su email adrese jedini pay pal ID?
4. Ako je moguće primanje novca na pay pal nalog, da li mora biti verifikovan nalog da bi novac legao na račun ili je pay pal nalog beskoristan dok se ne verifikuje.?

Da li neko zna?

pre 11 godina

"...elektronike u Americi i Aziji"

A troškovi transporta? Koliki su, na primer troškovi transporta za PC, komada 1, od prodavca u SAD-u do Beograda? Zatim, carinjenje i dodatni troškovi tzv. špeditera (bez konja i kola)?

delmat

pre 11 godina

Pay Pal je definitivno najbolji servis za plaćanje, koristim ga već 5 godina. Ovdje u Hrvatskoj su prije 2 godine omogućili i podizanje novca sa Pay Pala i mislim da ćete i vi u Srbiji moći podizati novac za otprilike 3-5 godina. Inače, bavim se internetskom prodajom ponajviše na američkom tržištu, a bez Pay Pala bi mi to bilo puno teže.

Kurir Djoka

pre 11 godina

Pa kad bude pečat :D

Šalu na stranu ali ovo je Srbija i za svaku novinu mora mnooooooogo vremena da prođe, više je stvar u navikama i zaostalosti a ne u materijalizmu, tako je bilo i sa štamparijama, fotografijom, vozovima, automobilima, telefonima, radiju, televizorima, internetom

Зоран

pre 11 godina

"Za telefone znam da nema problema. Narucio sam "Google Nexus 4" pre mesec dana iz SAD, stigao mi je obicnom postom posle 5-6 dana"

Ми у Америци би били срећни да нам тако брзо стижу ствари.

Nikola Postar

pre 11 godina

I koliko ce kostati da proizvod koji narucim npr iz zapadne evrope dodje u Srbiju, mislim na postarinu?
(ludzbunjen, 10. april 2013 13:41)

ludzbunjen,

ulogu igra tezina paketa i cinjenica da Srbija nije clanica EU.Ako kupis nesto u Nemackoj bice ti poslato sa DHL-om Internacional .Paketi do 5,10,20 kg kostaju te 30,35,45 EUR-a.

Mimac

pre 11 godina

Meni samo nije jasno cemu toliko negativnih komentara. Pa ko nece, ne mora da koristi i to je to.
Ja sam srecna jer sad mogu da kupim cipele koje kostaju 20$, pa nek mi i uzmu pdv 20% na to opet je jeftinije nego da ih kupim ovde za 8999 din. Isti model.

Western Union

pre 11 godina

Laž i Glupost Dalje Osiromašenje

''Ovo je velika stvar i za privredu Srbije, za potrošače i sve građane naše zemlje'

RubyRed

pre 11 godina

Za mene jedini smisao korišćenja PP, ali i ostalih internet walleta, kao što su Skrill, Payza, Webmoney, su povlačenje zarađenog novca putem internet affiliate servisa ili nekih drugih poslova.
Potrošačka strana PP me apsolutno ne fascinira.
Uvek je smisao zarađivati, na PRVOM mestu, a posle toga trošiti.
Ovako su nam samo ostavili opciju da trošimo pare.
U neku ruku se osećam posramljeno, jer mi se čini da su mnogi ovde sa ushićenjem dočekali PP, upravo iz tih razloga. Kao u vreme SSSR kada su se pojavile prve farmerice sa zapada.
Meni kada je najviše trebao taj PP, kada sam zarađivao 2008 otprilike 3 ovdašnje prosečne plate, njega nije bilo, pa sam se morao dovijati na raznorazne načine da dođem do para.
Ovako, za mene je dobar i WebMoney i Payza.

Marko

pre 11 godina

Sto se tice primanja para,Bosanci su čekali nekih nešto više od godinu dana,tako da to neće skoro,ali u svakom slučaju ovo je lepa vest,bolje ikad nego nikad.

Kada smo dočekali da dodje Paypal pa dočekaćemo i to da nam uvedu opciju primanje para,što je mnogo bitnij opcija za naše ljude,jer da plaćaju mogu skoro svuda sa karticama.

Vlajko

pre 11 godina

Nemojte se previse radovati, tri godine imam nalog na Pay Pal-u ali gotovo nikakve koristi od toga nisam imao, par puta me je carina tako oderala da sve sto sam kao "zaradio" izgubio na drugoj strani i kad sam sve preracunao dodje mi na isto. Pod uslovom da ne racunam nerviranje i slusanje carinika kako ti ispira mozak kako s robom placenu 1 dolar pravis prekrsaj i potkradas drzavu :)))))))))))
Sretna kupovina

Зора

pre 11 godina

"Za mene jedini smisao korišćenja PP, ali i ostalih internet walleta, kao što su Skrill, Payza, Webmoney, su povlačenje zarađenog novca putem internet affiliate servisa ili nekih drugih poslova.
Potrošačka strana PP me apsolutno ne fascinira. "

Наопако. Повлачењем зарађеног новца плаћаш ПП проценат и држава зна колико си зарадио. Куповина је права ствар(мада исто што и картица), не продаја. Бар у Србији.

zoran

pre 11 godina

Zemlje bez PayPal sistema placanja....



Afghanistan
Bangladesh
Belarus
Cameroon
Central African Republic
Côte d'Ivoire
Cuba
East Timor
Egypt
Equatorial Guinea
Georgia
Ghana
Haiti
Iran
Iraq
Lebanon
Liberia
Libya
Moldova
Monaco
Montenegro
Myanmar (Burma)
Nigeria
North Korea
Pakistan
Palestine
Paraguay
Republic of Macedonia
Serbia - polovichno
Sudan
Syria
Tokelau
Uzbekistan
Western Sahara
Zimbabwe

Joe

pre 11 godina

Za ljude koji ce da kukaju kako je pay pal los:
Moje pare, moja stvar kako ih trosim. Ako mogu da kupim istu stvar za manje para online nego u prodavnici u gradu,zasto da to ne uradim? Drzava dobije porez,ja dobijem robu po manjoj ceni i gotovo. Na privrednicima je da se prilagode ili da potonu.

Saldzo

pre 11 godina

Da i onda porucis neki IT proizvod iz inostranstva, i sacekaju te carinici da platis 80 evra za potvrdu o usaglasenosti, koju svi redovni uvoznici placaju. Ne daj Boze da je u pitanju mobili telefon, onda i Ratel umesa svoje prste.
Pa onda jos kad vidim komentare ljudi kako kao uvoznici deru u odnosu na cene na Amazonu na primer....zapitajte se malo da li su uvoznici ili je drzava ta koja lupa harac!!!
(Nenad, 10. april 2013 12:42)

Za telefone znam da nema problema. Narucio sam "Google Nexus 4" pre mesec dana iz SAD, stigao mi je obicnom postom posle 5-6 dana i platio sam carinu nesto manju od 50e. Ne mesa se ni RATEL ni niko zivi osim carine. Sve je proslo glat. Jedino je pozeljno da na pakovanju pise prava vrednost sadrzaja i eventualno da u paketu bude fotokopija racuna. Ocekivao sam probleme i da mi oderu kozu sa ledja, iskreno, ali zaista ih nije bilo. Za softver znam da ne podleze carini, narucujem softver i muzicke diskove vec preko godinu dana putem Interneta i svaki put na paketu je bio pecat na srpskom "Ne podleze carini". Za hardver ne znam kakva je situacija, ali da ce PayPal biti ozbiljan udarac bahatim uvoznickim lobijima, bice. Dobra vest u svakom slucaju.

Mr. Good

pre 11 godina

"Sledeća faza, koja je značajna i za privrednike jer omogućava da dobiju novac iz inostranstva, može se očekivati vrlo brzo."

Zvao sam PayPal i kažu da ovo obično traje nekoliko godina, godina, dve, tri. Tako da je ovo rečeno čisto subjektivno.

Benny Hill

pre 11 godina

Zivim i Radim u Ukraini,papal koristim vec 6 godina,vecinom da kupujem stvari preko ebay,nedavno sam hteo da ga upotrebim za dobijanje novca,odnosno dam prodao neke stvari preko ebay,ali nisam mogao dobiti pare.onda sam saznao da neke zemlje mogu samo da posalju pare preko Paypal,ali ne mogu da prime.To u Ukraine vec 6 godina tako posluje paypal.Ndam se da ce u Srbiji biti drugacije.posto sva zacisi od narodne banke,ovde ne dozvoljava narodna banka,da primis pare prek paypal

R2D2

pre 11 godina

Koliko je glupa zemlja koja na ovaj nacin forsira uvoz a sprecava izvoz? Iskoristicemo mi postojanje ovog pp-a ovakvog kakav je, nego sa druge strane, pp je ovde 1way ne zato sto pp nece da bude 2way vec zato sto je nas bankarski lobi takav da je platio politicare da ne naprave zakon koji dozvoljava 2way pp! Milion posto, jer pp nije dolazio dokle god se pricalo o tom zakonu koji je eventualno mogao da dovede 2way pricu, cim je oficijelno taj zakon odbijen pp je dosao posle par meseci sa 1way! Dakle ocigledno je da su oni pratili sta se ovde desava po tom pitanju i ubacili nas u prvu sledecu transu kada su ovde stvari bile ciste "ne moze 2way, moze 1way" ... Sto se njih tice jasno je, sto se nas tice jasno je... Nejasno je samo da su ova go*na od politicara tolika da dozvoljavaju da im bankari kontrolisu svaku sitnicu! Eeeeej!!!!!!!!!!

ivan

pre 11 godina

Neko je pomenuo u komentaru DX.com. Sto se tice tog sajta na njemu je moglo da se kupuje i bez paypal-a, sve sto vam je bilo potrevno je neka od visa deviznih kartica.

nenad

pre 11 godina

KONAČNO! Upravo sam otvorio PayPal nalog :) Nadam se da će ispoštovati reč i da će zaista USKORO (što po meni znači za par meseci najkasnije - a ne par godina) biti omogućeno i PRIMANJE novca na PayPal račun.

xxx

pre 11 godina

Sada bi ste mogli da podignete limit za bescarinski uvoz (>50e, npr.100e) za privatna lica, da zaobidjemo duple provize nasih trgovaca - a samim tim i oni ce morati da spuste cene.

neko iz mase

pre 11 godina

sve je to lepo, al odlaskom para u inostranstvo drzava ne profitira nikako. dok ne dozvole uplate, sve se svodi na trošenje para. a što se tiče robe koja stiže, pa samo ću reći da će možda i više da košta. dok platiš transport i carine koje su za sada na ovom nivou, banalno je pričati o jeftinijem kupovanju. sveukupno lep momenat za sve nas, ali nezadovoljavajući što se tiče pogodnosti.

Moša

pre 11 godina

Omogućili su odliv deviza ali ne i priliv? Zanimljivo. Iz ovoga se vidi da su sve one zabrane (klađenje u online kladionicama, otvaranje računa u stranim bankama...) koje su naši političari pravdali time da žele da spreče odliv deviza najobičnija glupost. I ne razumem šta spada u definiciju privrednika. Kad dođe ta druga faza 2038., hoću ja morati da otvorim preduzeće da bi radio na Fiverr-u ili oDesk-u i primao novac na PayPal? Ili to važi i za fizička lica? A tek ne razumem izjavu da će trošenje para u inostranstvu da pomogne privredi Srbije.

Dalibor

pre 11 godina

Čemu sve to kad naši carinici koriste "rule of thumb"? Nije ni do sada bio problem uplate, nego ukupnih troškova. Ovime je jedino olakšano plaćanje usluga, a za robu će i dalje biti povoljniji dobri stari šverc.

Steeler

pre 11 godina

Treba da se organizuje protest i pošalje pismo Rasimu Ljajiću da se poveća granica na uvoz bez carine barem na 100 evra! To je sledeći korak! Tako će mnogi privatnici koji deru kožu morati da spuste cene!

xero

pre 11 godina

Nadam se da ministar vreme meri danima, nedeljama ili eventualno mesecima, a nikako godinama. Niko od nas vise ne moze da izdrzi jos jedan takav 'uskoro' period.

Nenad

pre 11 godina

Da i onda porucis neki IT proizvod iz inostranstva, i sacekaju te carinici da platis 80 evra za potvrdu o usaglasenosti, koju svi redovni uvoznici placaju. Ne daj Boze da je u pitanju mobili telefon, onda i Ratel umesa svoje prste.
Pa onda jos kad vidim komentare ljudi kako kao uvoznici deru u odnosu na cene na Amazonu na primer....zapitajte se malo da li su uvoznici ili je drzava ta koja lupa harac!!!

Jole

pre 11 godina

Dakle, moguce je samo placanje prema inostranstvu, pre svega nematerijalnih dobara, jer ce kod posiljki da vam naplate ridikulozne spediterske usluge.

gt

pre 11 godina

Upravo sam naručio preko Ebay-a (da, i to sad može) deo za mobilni iz hongkonga za 8 evra što su svi naši serviseri hteli da mi naplate 50-60 evra.

Zbogom domaće derikože!!!

gt

pre 11 godina

Upravo sam naručio preko Ebay-a (da, i to sad može) deo za mobilni iz hongkonga za 8 evra što su svi naši serviseri hteli da mi naplate 50-60 evra.

Zbogom domaće derikože!!!

xxx

pre 11 godina

Sada bi ste mogli da podignete limit za bescarinski uvoz (>50e, npr.100e) za privatna lica, da zaobidjemo duple provize nasih trgovaca - a samim tim i oni ce morati da spuste cene.

Nenad

pre 11 godina

Da i onda porucis neki IT proizvod iz inostranstva, i sacekaju te carinici da platis 80 evra za potvrdu o usaglasenosti, koju svi redovni uvoznici placaju. Ne daj Boze da je u pitanju mobili telefon, onda i Ratel umesa svoje prste.
Pa onda jos kad vidim komentare ljudi kako kao uvoznici deru u odnosu na cene na Amazonu na primer....zapitajte se malo da li su uvoznici ili je drzava ta koja lupa harac!!!

xero

pre 11 godina

Nadam se da ministar vreme meri danima, nedeljama ili eventualno mesecima, a nikako godinama. Niko od nas vise ne moze da izdrzi jos jedan takav 'uskoro' period.

Jole

pre 11 godina

Dakle, moguce je samo placanje prema inostranstvu, pre svega nematerijalnih dobara, jer ce kod posiljki da vam naplate ridikulozne spediterske usluge.

Steeler

pre 11 godina

Treba da se organizuje protest i pošalje pismo Rasimu Ljajiću da se poveća granica na uvoz bez carine barem na 100 evra! To je sledeći korak! Tako će mnogi privatnici koji deru kožu morati da spuste cene!

Joe

pre 11 godina

Za ljude koji ce da kukaju kako je pay pal los:
Moje pare, moja stvar kako ih trosim. Ako mogu da kupim istu stvar za manje para online nego u prodavnici u gradu,zasto da to ne uradim? Drzava dobije porez,ja dobijem robu po manjoj ceni i gotovo. Na privrednicima je da se prilagode ili da potonu.

Saldzo

pre 11 godina

Da i onda porucis neki IT proizvod iz inostranstva, i sacekaju te carinici da platis 80 evra za potvrdu o usaglasenosti, koju svi redovni uvoznici placaju. Ne daj Boze da je u pitanju mobili telefon, onda i Ratel umesa svoje prste.
Pa onda jos kad vidim komentare ljudi kako kao uvoznici deru u odnosu na cene na Amazonu na primer....zapitajte se malo da li su uvoznici ili je drzava ta koja lupa harac!!!
(Nenad, 10. april 2013 12:42)

Za telefone znam da nema problema. Narucio sam "Google Nexus 4" pre mesec dana iz SAD, stigao mi je obicnom postom posle 5-6 dana i platio sam carinu nesto manju od 50e. Ne mesa se ni RATEL ni niko zivi osim carine. Sve je proslo glat. Jedino je pozeljno da na pakovanju pise prava vrednost sadrzaja i eventualno da u paketu bude fotokopija racuna. Ocekivao sam probleme i da mi oderu kozu sa ledja, iskreno, ali zaista ih nije bilo. Za softver znam da ne podleze carini, narucujem softver i muzicke diskove vec preko godinu dana putem Interneta i svaki put na paketu je bio pecat na srpskom "Ne podleze carini". Za hardver ne znam kakva je situacija, ali da ce PayPal biti ozbiljan udarac bahatim uvoznickim lobijima, bice. Dobra vest u svakom slucaju.

Benny Hill

pre 11 godina

Zivim i Radim u Ukraini,papal koristim vec 6 godina,vecinom da kupujem stvari preko ebay,nedavno sam hteo da ga upotrebim za dobijanje novca,odnosno dam prodao neke stvari preko ebay,ali nisam mogao dobiti pare.onda sam saznao da neke zemlje mogu samo da posalju pare preko Paypal,ali ne mogu da prime.To u Ukraine vec 6 godina tako posluje paypal.Ndam se da ce u Srbiji biti drugacije.posto sva zacisi od narodne banke,ovde ne dozvoljava narodna banka,da primis pare prek paypal

Mimac

pre 11 godina

Meni samo nije jasno cemu toliko negativnih komentara. Pa ko nece, ne mora da koristi i to je to.
Ja sam srecna jer sad mogu da kupim cipele koje kostaju 20$, pa nek mi i uzmu pdv 20% na to opet je jeftinije nego da ih kupim ovde za 8999 din. Isti model.

R2D2

pre 11 godina

Koliko je glupa zemlja koja na ovaj nacin forsira uvoz a sprecava izvoz? Iskoristicemo mi postojanje ovog pp-a ovakvog kakav je, nego sa druge strane, pp je ovde 1way ne zato sto pp nece da bude 2way vec zato sto je nas bankarski lobi takav da je platio politicare da ne naprave zakon koji dozvoljava 2way pp! Milion posto, jer pp nije dolazio dokle god se pricalo o tom zakonu koji je eventualno mogao da dovede 2way pricu, cim je oficijelno taj zakon odbijen pp je dosao posle par meseci sa 1way! Dakle ocigledno je da su oni pratili sta se ovde desava po tom pitanju i ubacili nas u prvu sledecu transu kada su ovde stvari bile ciste "ne moze 2way, moze 1way" ... Sto se njih tice jasno je, sto se nas tice jasno je... Nejasno je samo da su ova go*na od politicara tolika da dozvoljavaju da im bankari kontrolisu svaku sitnicu! Eeeeej!!!!!!!!!!

Aleksandar

pre 11 godina

Ja ne znam šta je sprečavalo ljude da i do sad kupuju na netu Visa Classic ili sličnim karticama. To radim godinama i generalno mi se isto 'vata, sem što treba naučiti svoj broj kartice umesto email-a i sifre.

Javite kad bude omogućeno primanje novca, ne samo preko PayPal-a nego i na lični devizni račun a bez da moraš da se cimaš do banke da pišeš nekakve somnobulne izjave odakle ti lova. I da ne plaćaš deratorske bankarske provizije (jedina korist koju vidim što se tiče PayPal-a i primanja novca preko njega).

Ovako zaista ne znam šta smo to revolucionarno dobili što već nismo imali sem tek još jednog posredničkog servisa.

Dalibor

pre 11 godina

Čemu sve to kad naši carinici koriste "rule of thumb"? Nije ni do sada bio problem uplate, nego ukupnih troškova. Ovime je jedino olakšano plaćanje usluga, a za robu će i dalje biti povoljniji dobri stari šverc.

Moša

pre 11 godina

Omogućili su odliv deviza ali ne i priliv? Zanimljivo. Iz ovoga se vidi da su sve one zabrane (klađenje u online kladionicama, otvaranje računa u stranim bankama...) koje su naši političari pravdali time da žele da spreče odliv deviza najobičnija glupost. I ne razumem šta spada u definiciju privrednika. Kad dođe ta druga faza 2038., hoću ja morati da otvorim preduzeće da bi radio na Fiverr-u ili oDesk-u i primao novac na PayPal? Ili to važi i za fizička lica? A tek ne razumem izjavu da će trošenje para u inostranstvu da pomogne privredi Srbije.

ivan

pre 11 godina

Neko je pomenuo u komentaru DX.com. Sto se tice tog sajta na njemu je moglo da se kupuje i bez paypal-a, sve sto vam je bilo potrevno je neka od visa deviznih kartica.

Mr. Good

pre 11 godina

"Sledeća faza, koja je značajna i za privrednike jer omogućava da dobiju novac iz inostranstva, može se očekivati vrlo brzo."

Zvao sam PayPal i kažu da ovo obično traje nekoliko godina, godina, dve, tri. Tako da je ovo rečeno čisto subjektivno.

delmat

pre 11 godina

Pay Pal je definitivno najbolji servis za plaćanje, koristim ga već 5 godina. Ovdje u Hrvatskoj su prije 2 godine omogućili i podizanje novca sa Pay Pala i mislim da ćete i vi u Srbiji moći podizati novac za otprilike 3-5 godina. Inače, bavim se internetskom prodajom ponajviše na američkom tržištu, a bez Pay Pala bi mi to bilo puno teže.

nenad

pre 11 godina

KONAČNO! Upravo sam otvorio PayPal nalog :) Nadam se da će ispoštovati reč i da će zaista USKORO (što po meni znači za par meseci najkasnije - a ne par godina) biti omogućeno i PRIMANJE novca na PayPal račun.

neko iz mase

pre 11 godina

sve je to lepo, al odlaskom para u inostranstvo drzava ne profitira nikako. dok ne dozvole uplate, sve se svodi na trošenje para. a što se tiče robe koja stiže, pa samo ću reći da će možda i više da košta. dok platiš transport i carine koje su za sada na ovom nivou, banalno je pričati o jeftinijem kupovanju. sveukupno lep momenat za sve nas, ali nezadovoljavajući što se tiče pogodnosti.

Marko

pre 11 godina

Sto se tice primanja para,Bosanci su čekali nekih nešto više od godinu dana,tako da to neće skoro,ali u svakom slučaju ovo je lepa vest,bolje ikad nego nikad.

Kada smo dočekali da dodje Paypal pa dočekaćemo i to da nam uvedu opciju primanje para,što je mnogo bitnij opcija za naše ljude,jer da plaćaju mogu skoro svuda sa karticama.

Зоран

pre 11 godina

"Za telefone znam da nema problema. Narucio sam "Google Nexus 4" pre mesec dana iz SAD, stigao mi je obicnom postom posle 5-6 dana"

Ми у Америци би били срећни да нам тако брзо стижу ствари.

RubyRed

pre 11 godina

Za mene jedini smisao korišćenja PP, ali i ostalih internet walleta, kao što su Skrill, Payza, Webmoney, su povlačenje zarađenog novca putem internet affiliate servisa ili nekih drugih poslova.
Potrošačka strana PP me apsolutno ne fascinira.
Uvek je smisao zarađivati, na PRVOM mestu, a posle toga trošiti.
Ovako su nam samo ostavili opciju da trošimo pare.
U neku ruku se osećam posramljeno, jer mi se čini da su mnogi ovde sa ushićenjem dočekali PP, upravo iz tih razloga. Kao u vreme SSSR kada su se pojavile prve farmerice sa zapada.
Meni kada je najviše trebao taj PP, kada sam zarađivao 2008 otprilike 3 ovdašnje prosečne plate, njega nije bilo, pa sam se morao dovijati na raznorazne načine da dođem do para.
Ovako, za mene je dobar i WebMoney i Payza.

Kurir Djoka

pre 11 godina

Pa kad bude pečat :D

Šalu na stranu ali ovo je Srbija i za svaku novinu mora mnooooooogo vremena da prođe, više je stvar u navikama i zaostalosti a ne u materijalizmu, tako je bilo i sa štamparijama, fotografijom, vozovima, automobilima, telefonima, radiju, televizorima, internetom

zoran

pre 11 godina

Zemlje bez PayPal sistema placanja....



Afghanistan
Bangladesh
Belarus
Cameroon
Central African Republic
Côte d'Ivoire
Cuba
East Timor
Egypt
Equatorial Guinea
Georgia
Ghana
Haiti
Iran
Iraq
Lebanon
Liberia
Libya
Moldova
Monaco
Montenegro
Myanmar (Burma)
Nigeria
North Korea
Pakistan
Palestine
Paraguay
Republic of Macedonia
Serbia - polovichno
Sudan
Syria
Tokelau
Uzbekistan
Western Sahara
Zimbabwe

Nikola Postar

pre 11 godina

I koliko ce kostati da proizvod koji narucim npr iz zapadne evrope dodje u Srbiju, mislim na postarinu?
(ludzbunjen, 10. april 2013 13:41)

ludzbunjen,

ulogu igra tezina paketa i cinjenica da Srbija nije clanica EU.Ako kupis nesto u Nemackoj bice ti poslato sa DHL-om Internacional .Paketi do 5,10,20 kg kostaju te 30,35,45 EUR-a.

Vlajko

pre 11 godina

Nemojte se previse radovati, tri godine imam nalog na Pay Pal-u ali gotovo nikakve koristi od toga nisam imao, par puta me je carina tako oderala da sve sto sam kao "zaradio" izgubio na drugoj strani i kad sam sve preracunao dodje mi na isto. Pod uslovom da ne racunam nerviranje i slusanje carinika kako ti ispira mozak kako s robom placenu 1 dolar pravis prekrsaj i potkradas drzavu :)))))))))))
Sretna kupovina

vrakus

pre 11 godina

Srbija se nalazi u zadnjoj grupi:
Send Money to Anyone in the Growing PayPal Network
1. Da li to znači da ne može da se primi novac na pay pal nalog otvoren u Srbiji čak iako neko pokuša da prebaci novac sa drugog pay pal naloga?
2. Šta znači i čemu služi Merchant account ID?
3. Da li su email adrese jedini pay pal ID?
4. Ako je moguće primanje novca na pay pal nalog, da li mora biti verifikovan nalog da bi novac legao na račun ili je pay pal nalog beskoristan dok se ne verifikuje.?

Western Union

pre 11 godina

Laž i Glupost Dalje Osiromašenje

''Ovo je velika stvar i za privredu Srbije, za potrošače i sve građane naše zemlje'

Da li neko zna?

pre 11 godina

"...elektronike u Americi i Aziji"

A troškovi transporta? Koliki su, na primer troškovi transporta za PC, komada 1, od prodavca u SAD-u do Beograda? Zatim, carinjenje i dodatni troškovi tzv. špeditera (bez konja i kola)?

DPolitika

pre 11 godina

@Nenad

Sve sto se desava u Srbiji je do drzave i njene sposobnosti odnosno nesposobnosti odnosno do nas samih...

Pogledajmo samo spisak koji je napisao Zoran u svom komentaru da bi nam bilo jasno te iz njega mozemo videta da nam niko drugi nije kriv sto smo nesposobni...

Za sve koji su se obradovali misleci da sada mogu lakse da porucuju robu sa ebay-a, amazona i drugih savetujem oprez da vas nasa carina nebi odrala te da se nerazocarate u nesto sto u vecini zemalja funkcionise bez problema. Porucite 1 komad necega da probate pogledajte dobro od koga kupujete i nezalecite se...

Ipak i dalje je ovo nesposobna Srbija sa restrikcijama u poslovanju i carinama uperenim prema malom(a za mene velikom) coveku i maloj firmi tj. svemu sto nije veliki biznis, korumpirano, ispolitizovano i na javnim jaslicama....

Зора

pre 11 godina

"Za mene jedini smisao korišćenja PP, ali i ostalih internet walleta, kao što su Skrill, Payza, Webmoney, su povlačenje zarađenog novca putem internet affiliate servisa ili nekih drugih poslova.
Potrošačka strana PP me apsolutno ne fascinira. "

Наопако. Повлачењем зарађеног новца плаћаш ПП проценат и држава зна колико си зарадио. Куповина је права ствар(мада исто што и картица), не продаја. Бар у Србији.

mirko

pre 11 godina

Ako uopste nema uplate, a ne da je izuzet samo "merchant account", onda monopol "Western Union" za slanje para iz inostranstva ostaje do daljnjeg, nema slanja sa licnog na licni paypal racun bilo iz inostranstva ili unutar Srbije, a beneficija je, realno, ogranicena na e-bay i tko god jos prima samo paypal a ne i kreditne kartice i na "sigurnost" da se ne ostavlja broj kartice na internetu tamo gde je moguce platiti paypal-om umesto karticom.

Ostaje da vidimo koliko brzo ce da bude "brzo" sto se tice pune funkcionalnosti.

Za one koji se raspituju o ceni postarine...

Ako kupujete na e-bay-u iz Kine, Tajvana ili HK postarina je smesna (kad kazem smesna = verovatno jednako ili manj nego sto kosta da posaljete isti paket unutar Srbije - nije mi jasno kako ali tako je) ali uzme i do 30 dana da stigne i ne prave razliku dali kupujete jedan komad ili deset - uracunavaju postarinu za svaki. Iz mog iskustva - ako ne stigne u maksimalnom roku vratice vam pare bez problema. Uopste se ne ustrucavam da narucim od njih ako mi nije bitno koliko brzo ce da stigne. Oni obicno stave da je dar/poklon za carinu.

Iz Amerike obicno koriste postu (USPS) za posiljke u inostranstvo i nije nesto skupo (mada, sad sam pogledao, povecali su za oko 80% u poslednjih nekoliko godina). Pogledajte USPS kalkulator: http://ircalc.usps.com/?country=12313 "Flat rate" je obicno skuplje nego kad se ubaci tezina i dimenzije.

Za Evropu ne znam.

rade

pre 10 godina

Najbolji nacin za otvaranje paypal racuna, isplata preko US accounta i mastercarda na bankomatu
www.facebook.com/payoneerpaypal , bit.ly/118JmPu

Jole

pre 11 godina

Dakle, moguce je samo placanje prema inostranstvu, pre svega nematerijalnih dobara, jer ce kod posiljki da vam naplate ridikulozne spediterske usluge.

Nenad

pre 11 godina

Da i onda porucis neki IT proizvod iz inostranstva, i sacekaju te carinici da platis 80 evra za potvrdu o usaglasenosti, koju svi redovni uvoznici placaju. Ne daj Boze da je u pitanju mobili telefon, onda i Ratel umesa svoje prste.
Pa onda jos kad vidim komentare ljudi kako kao uvoznici deru u odnosu na cene na Amazonu na primer....zapitajte se malo da li su uvoznici ili je drzava ta koja lupa harac!!!

neko iz mase

pre 11 godina

sve je to lepo, al odlaskom para u inostranstvo drzava ne profitira nikako. dok ne dozvole uplate, sve se svodi na trošenje para. a što se tiče robe koja stiže, pa samo ću reći da će možda i više da košta. dok platiš transport i carine koje su za sada na ovom nivou, banalno je pričati o jeftinijem kupovanju. sveukupno lep momenat za sve nas, ali nezadovoljavajući što se tiče pogodnosti.

R2D2

pre 11 godina

Koliko je glupa zemlja koja na ovaj nacin forsira uvoz a sprecava izvoz? Iskoristicemo mi postojanje ovog pp-a ovakvog kakav je, nego sa druge strane, pp je ovde 1way ne zato sto pp nece da bude 2way vec zato sto je nas bankarski lobi takav da je platio politicare da ne naprave zakon koji dozvoljava 2way pp! Milion posto, jer pp nije dolazio dokle god se pricalo o tom zakonu koji je eventualno mogao da dovede 2way pricu, cim je oficijelno taj zakon odbijen pp je dosao posle par meseci sa 1way! Dakle ocigledno je da su oni pratili sta se ovde desava po tom pitanju i ubacili nas u prvu sledecu transu kada su ovde stvari bile ciste "ne moze 2way, moze 1way" ... Sto se njih tice jasno je, sto se nas tice jasno je... Nejasno je samo da su ova go*na od politicara tolika da dozvoljavaju da im bankari kontrolisu svaku sitnicu! Eeeeej!!!!!!!!!!

RubyRed

pre 11 godina

Za mene jedini smisao korišćenja PP, ali i ostalih internet walleta, kao što su Skrill, Payza, Webmoney, su povlačenje zarađenog novca putem internet affiliate servisa ili nekih drugih poslova.
Potrošačka strana PP me apsolutno ne fascinira.
Uvek je smisao zarađivati, na PRVOM mestu, a posle toga trošiti.
Ovako su nam samo ostavili opciju da trošimo pare.
U neku ruku se osećam posramljeno, jer mi se čini da su mnogi ovde sa ushićenjem dočekali PP, upravo iz tih razloga. Kao u vreme SSSR kada su se pojavile prve farmerice sa zapada.
Meni kada je najviše trebao taj PP, kada sam zarađivao 2008 otprilike 3 ovdašnje prosečne plate, njega nije bilo, pa sam se morao dovijati na raznorazne načine da dođem do para.
Ovako, za mene je dobar i WebMoney i Payza.

Aleksandar

pre 11 godina

Ja ne znam šta je sprečavalo ljude da i do sad kupuju na netu Visa Classic ili sličnim karticama. To radim godinama i generalno mi se isto 'vata, sem što treba naučiti svoj broj kartice umesto email-a i sifre.

Javite kad bude omogućeno primanje novca, ne samo preko PayPal-a nego i na lični devizni račun a bez da moraš da se cimaš do banke da pišeš nekakve somnobulne izjave odakle ti lova. I da ne plaćaš deratorske bankarske provizije (jedina korist koju vidim što se tiče PayPal-a i primanja novca preko njega).

Ovako zaista ne znam šta smo to revolucionarno dobili što već nismo imali sem tek još jednog posredničkog servisa.

Зора

pre 11 godina

"Za mene jedini smisao korišćenja PP, ali i ostalih internet walleta, kao što su Skrill, Payza, Webmoney, su povlačenje zarađenog novca putem internet affiliate servisa ili nekih drugih poslova.
Potrošačka strana PP me apsolutno ne fascinira. "

Наопако. Повлачењем зарађеног новца плаћаш ПП проценат и држава зна колико си зарадио. Куповина је права ствар(мада исто што и картица), не продаја. Бар у Србији.

xero

pre 11 godina

Nadam se da ministar vreme meri danima, nedeljama ili eventualno mesecima, a nikako godinama. Niko od nas vise ne moze da izdrzi jos jedan takav 'uskoro' period.

Moša

pre 11 godina

Omogućili su odliv deviza ali ne i priliv? Zanimljivo. Iz ovoga se vidi da su sve one zabrane (klađenje u online kladionicama, otvaranje računa u stranim bankama...) koje su naši političari pravdali time da žele da spreče odliv deviza najobičnija glupost. I ne razumem šta spada u definiciju privrednika. Kad dođe ta druga faza 2038., hoću ja morati da otvorim preduzeće da bi radio na Fiverr-u ili oDesk-u i primao novac na PayPal? Ili to važi i za fizička lica? A tek ne razumem izjavu da će trošenje para u inostranstvu da pomogne privredi Srbije.

Da li neko zna?

pre 11 godina

"...elektronike u Americi i Aziji"

A troškovi transporta? Koliki su, na primer troškovi transporta za PC, komada 1, od prodavca u SAD-u do Beograda? Zatim, carinjenje i dodatni troškovi tzv. špeditera (bez konja i kola)?

gt

pre 11 godina

Upravo sam naručio preko Ebay-a (da, i to sad može) deo za mobilni iz hongkonga za 8 evra što su svi naši serviseri hteli da mi naplate 50-60 evra.

Zbogom domaće derikože!!!

Western Union

pre 11 godina

Laž i Glupost Dalje Osiromašenje

''Ovo je velika stvar i za privredu Srbije, za potrošače i sve građane naše zemlje'

delmat

pre 11 godina

Pay Pal je definitivno najbolji servis za plaćanje, koristim ga već 5 godina. Ovdje u Hrvatskoj su prije 2 godine omogućili i podizanje novca sa Pay Pala i mislim da ćete i vi u Srbiji moći podizati novac za otprilike 3-5 godina. Inače, bavim se internetskom prodajom ponajviše na američkom tržištu, a bez Pay Pala bi mi to bilo puno teže.

nenad

pre 11 godina

KONAČNO! Upravo sam otvorio PayPal nalog :) Nadam se da će ispoštovati reč i da će zaista USKORO (što po meni znači za par meseci najkasnije - a ne par godina) biti omogućeno i PRIMANJE novca na PayPal račun.

Dalibor

pre 11 godina

Čemu sve to kad naši carinici koriste "rule of thumb"? Nije ni do sada bio problem uplate, nego ukupnih troškova. Ovime je jedino olakšano plaćanje usluga, a za robu će i dalje biti povoljniji dobri stari šverc.

Saldzo

pre 11 godina

Da i onda porucis neki IT proizvod iz inostranstva, i sacekaju te carinici da platis 80 evra za potvrdu o usaglasenosti, koju svi redovni uvoznici placaju. Ne daj Boze da je u pitanju mobili telefon, onda i Ratel umesa svoje prste.
Pa onda jos kad vidim komentare ljudi kako kao uvoznici deru u odnosu na cene na Amazonu na primer....zapitajte se malo da li su uvoznici ili je drzava ta koja lupa harac!!!
(Nenad, 10. april 2013 12:42)

Za telefone znam da nema problema. Narucio sam "Google Nexus 4" pre mesec dana iz SAD, stigao mi je obicnom postom posle 5-6 dana i platio sam carinu nesto manju od 50e. Ne mesa se ni RATEL ni niko zivi osim carine. Sve je proslo glat. Jedino je pozeljno da na pakovanju pise prava vrednost sadrzaja i eventualno da u paketu bude fotokopija racuna. Ocekivao sam probleme i da mi oderu kozu sa ledja, iskreno, ali zaista ih nije bilo. Za softver znam da ne podleze carini, narucujem softver i muzicke diskove vec preko godinu dana putem Interneta i svaki put na paketu je bio pecat na srpskom "Ne podleze carini". Za hardver ne znam kakva je situacija, ali da ce PayPal biti ozbiljan udarac bahatim uvoznickim lobijima, bice. Dobra vest u svakom slucaju.

Mr. Good

pre 11 godina

"Sledeća faza, koja je značajna i za privrednike jer omogućava da dobiju novac iz inostranstva, može se očekivati vrlo brzo."

Zvao sam PayPal i kažu da ovo obično traje nekoliko godina, godina, dve, tri. Tako da je ovo rečeno čisto subjektivno.

zoran

pre 11 godina

Zemlje bez PayPal sistema placanja....



Afghanistan
Bangladesh
Belarus
Cameroon
Central African Republic
Côte d'Ivoire
Cuba
East Timor
Egypt
Equatorial Guinea
Georgia
Ghana
Haiti
Iran
Iraq
Lebanon
Liberia
Libya
Moldova
Monaco
Montenegro
Myanmar (Burma)
Nigeria
North Korea
Pakistan
Palestine
Paraguay
Republic of Macedonia
Serbia - polovichno
Sudan
Syria
Tokelau
Uzbekistan
Western Sahara
Zimbabwe

Nikola Postar

pre 11 godina

I koliko ce kostati da proizvod koji narucim npr iz zapadne evrope dodje u Srbiju, mislim na postarinu?
(ludzbunjen, 10. april 2013 13:41)

ludzbunjen,

ulogu igra tezina paketa i cinjenica da Srbija nije clanica EU.Ako kupis nesto u Nemackoj bice ti poslato sa DHL-om Internacional .Paketi do 5,10,20 kg kostaju te 30,35,45 EUR-a.

Vlajko

pre 11 godina

Nemojte se previse radovati, tri godine imam nalog na Pay Pal-u ali gotovo nikakve koristi od toga nisam imao, par puta me je carina tako oderala da sve sto sam kao "zaradio" izgubio na drugoj strani i kad sam sve preracunao dodje mi na isto. Pod uslovom da ne racunam nerviranje i slusanje carinika kako ti ispira mozak kako s robom placenu 1 dolar pravis prekrsaj i potkradas drzavu :)))))))))))
Sretna kupovina

Kurir Djoka

pre 11 godina

Pa kad bude pečat :D

Šalu na stranu ali ovo je Srbija i za svaku novinu mora mnooooooogo vremena da prođe, više je stvar u navikama i zaostalosti a ne u materijalizmu, tako je bilo i sa štamparijama, fotografijom, vozovima, automobilima, telefonima, radiju, televizorima, internetom

xxx

pre 11 godina

Sada bi ste mogli da podignete limit za bescarinski uvoz (>50e, npr.100e) za privatna lica, da zaobidjemo duple provize nasih trgovaca - a samim tim i oni ce morati da spuste cene.

ivan

pre 11 godina

Neko je pomenuo u komentaru DX.com. Sto se tice tog sajta na njemu je moglo da se kupuje i bez paypal-a, sve sto vam je bilo potrevno je neka od visa deviznih kartica.

Steeler

pre 11 godina

Treba da se organizuje protest i pošalje pismo Rasimu Ljajiću da se poveća granica na uvoz bez carine barem na 100 evra! To je sledeći korak! Tako će mnogi privatnici koji deru kožu morati da spuste cene!

Joe

pre 11 godina

Za ljude koji ce da kukaju kako je pay pal los:
Moje pare, moja stvar kako ih trosim. Ako mogu da kupim istu stvar za manje para online nego u prodavnici u gradu,zasto da to ne uradim? Drzava dobije porez,ja dobijem robu po manjoj ceni i gotovo. Na privrednicima je da se prilagode ili da potonu.

Benny Hill

pre 11 godina

Zivim i Radim u Ukraini,papal koristim vec 6 godina,vecinom da kupujem stvari preko ebay,nedavno sam hteo da ga upotrebim za dobijanje novca,odnosno dam prodao neke stvari preko ebay,ali nisam mogao dobiti pare.onda sam saznao da neke zemlje mogu samo da posalju pare preko Paypal,ali ne mogu da prime.To u Ukraine vec 6 godina tako posluje paypal.Ndam se da ce u Srbiji biti drugacije.posto sva zacisi od narodne banke,ovde ne dozvoljava narodna banka,da primis pare prek paypal

Зоран

pre 11 godina

"Za telefone znam da nema problema. Narucio sam "Google Nexus 4" pre mesec dana iz SAD, stigao mi je obicnom postom posle 5-6 dana"

Ми у Америци би били срећни да нам тако брзо стижу ствари.

Marko

pre 11 godina

Sto se tice primanja para,Bosanci su čekali nekih nešto više od godinu dana,tako da to neće skoro,ali u svakom slučaju ovo je lepa vest,bolje ikad nego nikad.

Kada smo dočekali da dodje Paypal pa dočekaćemo i to da nam uvedu opciju primanje para,što je mnogo bitnij opcija za naše ljude,jer da plaćaju mogu skoro svuda sa karticama.

Mimac

pre 11 godina

Meni samo nije jasno cemu toliko negativnih komentara. Pa ko nece, ne mora da koristi i to je to.
Ja sam srecna jer sad mogu da kupim cipele koje kostaju 20$, pa nek mi i uzmu pdv 20% na to opet je jeftinije nego da ih kupim ovde za 8999 din. Isti model.

vrakus

pre 11 godina

Srbija se nalazi u zadnjoj grupi:
Send Money to Anyone in the Growing PayPal Network
1. Da li to znači da ne može da se primi novac na pay pal nalog otvoren u Srbiji čak iako neko pokuša da prebaci novac sa drugog pay pal naloga?
2. Šta znači i čemu služi Merchant account ID?
3. Da li su email adrese jedini pay pal ID?
4. Ako je moguće primanje novca na pay pal nalog, da li mora biti verifikovan nalog da bi novac legao na račun ili je pay pal nalog beskoristan dok se ne verifikuje.?

DPolitika

pre 11 godina

@Nenad

Sve sto se desava u Srbiji je do drzave i njene sposobnosti odnosno nesposobnosti odnosno do nas samih...

Pogledajmo samo spisak koji je napisao Zoran u svom komentaru da bi nam bilo jasno te iz njega mozemo videta da nam niko drugi nije kriv sto smo nesposobni...

Za sve koji su se obradovali misleci da sada mogu lakse da porucuju robu sa ebay-a, amazona i drugih savetujem oprez da vas nasa carina nebi odrala te da se nerazocarate u nesto sto u vecini zemalja funkcionise bez problema. Porucite 1 komad necega da probate pogledajte dobro od koga kupujete i nezalecite se...

Ipak i dalje je ovo nesposobna Srbija sa restrikcijama u poslovanju i carinama uperenim prema malom(a za mene velikom) coveku i maloj firmi tj. svemu sto nije veliki biznis, korumpirano, ispolitizovano i na javnim jaslicama....

mirko

pre 11 godina

Ako uopste nema uplate, a ne da je izuzet samo "merchant account", onda monopol "Western Union" za slanje para iz inostranstva ostaje do daljnjeg, nema slanja sa licnog na licni paypal racun bilo iz inostranstva ili unutar Srbije, a beneficija je, realno, ogranicena na e-bay i tko god jos prima samo paypal a ne i kreditne kartice i na "sigurnost" da se ne ostavlja broj kartice na internetu tamo gde je moguce platiti paypal-om umesto karticom.

Ostaje da vidimo koliko brzo ce da bude "brzo" sto se tice pune funkcionalnosti.

Za one koji se raspituju o ceni postarine...

Ako kupujete na e-bay-u iz Kine, Tajvana ili HK postarina je smesna (kad kazem smesna = verovatno jednako ili manj nego sto kosta da posaljete isti paket unutar Srbije - nije mi jasno kako ali tako je) ali uzme i do 30 dana da stigne i ne prave razliku dali kupujete jedan komad ili deset - uracunavaju postarinu za svaki. Iz mog iskustva - ako ne stigne u maksimalnom roku vratice vam pare bez problema. Uopste se ne ustrucavam da narucim od njih ako mi nije bitno koliko brzo ce da stigne. Oni obicno stave da je dar/poklon za carinu.

Iz Amerike obicno koriste postu (USPS) za posiljke u inostranstvo i nije nesto skupo (mada, sad sam pogledao, povecali su za oko 80% u poslednjih nekoliko godina). Pogledajte USPS kalkulator: http://ircalc.usps.com/?country=12313 "Flat rate" je obicno skuplje nego kad se ubaci tezina i dimenzije.

Za Evropu ne znam.

rade

pre 10 godina

Najbolji nacin za otvaranje paypal racuna, isplata preko US accounta i mastercarda na bankomatu
www.facebook.com/payoneerpaypal , bit.ly/118JmPu