Petak, 22.03.2013.

09:58

Rusi hoće Telekom Srbija?

Akcionarsko finansijska korporacija (AFK) Sistema razmatra mogućnost učešća u privatizaciji kompanije Telekom Srbija, prenosi Beta.

Izvor: Beta

Rusi hoæe Telekom Srbija? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

igysa

pre 11 godina

ljudi a a šta je sa deonicama Telekoma ? kada će to radnici i bivši radnici Telekoma dobiti i u kojoj vrednosti ? ovo više niko i ne spominje.

zvonko

pre 11 godina

Samp vi sanjajte gospodo o Nemcima. Pa niko im ne brani da kupe, molili smo ih kad je bio tender onomad. Mozda bi ste im poklonili firmu? Telekom mora da se proda kao i sve ostale kompanije. Nije ovo Severna Koreja. Naravno ko da vise.

Marko

pre 11 godina

Telekom posluje u debelom minusu od kako su liberalizovali tržte i od kada je telekom morao da spusti cene infrastrukture.

Umesto što su bacili 330 miliona više na kupovinu telekoma u Republici Srpskoj,mogli su te pare da ulože u infrastrukturu i da unaprede usluge,jer sramota je da u 2013 godini 1.5 megabita košta 15 evra.

Neću da pričam o katostrofalnom poslovanju Radujka koji je upropastio Telekom,podigao je cene a nikakve usluge nije dao,pa se hvali Telekomovim rezultatima a takvi su rezultati samo zato što Telekom ima monopol.

Лане

pre 11 godina

Поклонили сте им НИС, сад ћете и Телеком? Шта је ово људи?? Притом, да напоменем да себе сматрам русофилом,имам пуно пријатеља Руса и сматрам да треба много више да сарађујемо са њима, пре свега безбедоносно, уместо што се лижемо осведоченим сатрапима Немачкој и Америци, али опет, не могу да се не запитам имамо ли ми минимум националних интереса? Зашто уопште прадавати Телеком? Компанија одлично послује, пуни буџет, друштвено је одговорна. Друго, баталите нас тих буразерских трговина, од којих немамо ништа! Сећам се увек Менцингера, старог словеначког економисте, који је на тему продаје великих словеначких система, рекао: "Па није све у билансима људи, и намицању мало пара за попуну буџета. Кад странац преузме фирму, њега на занима економски неоправдано трошење средстава, њега само занима профит. Шта, да ли мислите да ће, ако продамо Меркатор странцима, он да финансира спортске клубове по словеначким школама, стипендира омладину и уређује паркове!? Наравно да неће, њега занима лова и како да је изнесе." Мало сам вулгаризовао његову изјаву, али то је то. Шта имамо ми од продаје Телекома?Ништа! Буквално ништа! Пар стотина милиона за плате и пензије, које ће се проћердати за годину дана, и то под условом да не буде избора, па да их проспу у изборној години! А шта догодине? Кад отпусте 2000 наших,да би довели 100 Руса, као што су урадили са НИС-ом? Пробајте да произведете нешто осим што крчмите, за промену! Најлакше је продати и попити лову.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Da je bilo pameti nista nije ni trebalo prodavati.
Umesto toga mogli smo 'kupiti' 100 nemackih direktora i do sada bi od svake firme napravili nesto.
Tako su uradili Kinezi...

Laufer

pre 11 godina

Rusi svake godine u poslednjih 13 godina izdvajaju velike sume za uklanjanje minskih polja.
(Aleksandar, 22. mart 2013 14:02)

Kod nas mine uklanjaju i druge zemlje, ne samo Rusi, ali ocigledno nisi dovoljno informisan. Raspitaj se.

Sid

pre 11 godina

I ja hocu posao u distribuciji a ne samo da se tamo zaposljavaju kosovari nego i invalidi, nacionalne manjine, zene, i sav drugi obican svet.

Predrag

pre 11 godina

Opa, nisam znao da je nova vlast rešila da proda Telekom. Kad se samo setim kakvu su hajku digli na DS kad su oni pokrenuli priču oko prodaje Telekoma.

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

Prvo, iza znaka interpunkcije ide prazan prostor. Drugo, kakav-takav taj klub je institucija, trenutno u agoniji, ali najpopularniji pa pokazatelj da Rusi ulažu i tamo gde nemaju nikakvu korist. "Štada" je prvog dana nakon isteka petogodišnje obaveze ukinula sponzorstvo KK "Hemofarmu". Taj klub, halu, "Hemograd" stvorila je uspešna profitabilna državna firma "Hemofarm". Čiji je jedan od najboljih proizvoda "Multivita" gle čuda prodat Hrvatima. "Merima" u Kruševcu takođe ne sponzoriše ništa. Upravo suprotno od onoga kako se "Alianz", "Rheine-Neckar", "Deutsche Telekom"... ponašaju u matičnim državama. Zašto pomenuti "Deutsche Bahn" nije kupio "Železnice Srbije" pa nam pokazao primer uspešnog nemačkog poslovanja. Naravno, radi se o mantrama po kojima treba prodati sve što u državi valja strancima, ali to ne sme da važi za Ruse čak i kada kupuju i ono što ne valja. Apsolutni sam pristalica državne kontrole ekonomije jer u poslednjih dvanaest godina prodasmo apsolutno sve što valja, sem "Telekoma" i dobili smo gore proizvode, monopol multinacionalnih kompanija i bingo od milion nezaposlenih i nekoliko destina hiljada narkomana. Provozajte se našom divnom zemljom pa pitajte stanovnike Apatina, Kruševca, Aranđelovca, Zaječara, Paraćina, Kosjerića, Beočina... kako se to bolje posle privatizacije. Dakle, nisam za prodaju telekoma, ali još manje sam protivnik toga da se zabrani kupovina Rusima. Za kraj, prošetajte kad ste u beogradu, Kosančićevim vencem...

Nikodije

pre 11 godina

Prodati ga odmah! Ali to se nikada neće desiti, na žalost. Telekom je potpuno upropašćena firma, i nijednoj vlasti nije u interesu da se bavi kriminalom u njoj, jer svima je ovo izvor prihoda. Koliko telekom (ne)vredi pokazuje i činjenica da akcije više niko i ne pominje. Blago vlasti sa ovakvim narodom! p.s. Ah, da, sada je Era Ojdanić udarna vest! Krenule su "Frama" i "Veliki brat", u pravo vreme!

Vlada

pre 11 godina

Hoću i ja!
Verujem da će za njih cena biti najpovoljnija pošto su do sada sve "kupili" džaba, pa evo i ja nudim da ga kupim po istoj ceni koju ponude i Rusi

nema deda mraza

pre 11 godina

e sada mi je drago sto sam telenorovac i sbb-ovac.

najgore iskustvo u zivotu mi je bilo kada sam naisao na ruse koji znaju ulice za koje nisam cuo da postoje u mom mestu a ja-mestanin

B.M.71

pre 11 godina

Imam informacije da Rusi traze da postanu vlasnici Telekoma,kao garant za preuzimanje Zelezare Smederevo!Toliko o nasim prijateljskim Rusima.

marina

pre 11 godina

Kakva prodaja Telekoma?
Treba eventualno odpustiti parazite i partijski zaposlene pa uraditi restrukturizaciju.

Nema logike prodavati firmu koja posluje u plusu.

Korisnik

pre 11 godina

Kako znate da je Telekom uspešan? Jel zato što se tako predstavlja u medijima? Daleko je on od uspešne firme, samo sto se o tome ćuti. Vi nikakno ne shvatate da se u Srbiji sve svodi na laž i obmanu, pa je tako i sa Telekomom. Pa lično sam na radiju slušao Aleksandra Vučića, kada je rekao da narod nema predstavu o tome šta se radi u Telekomu, tj. da narod zna samo za 1% prljavštine koja tamo postoji. Naravno da se pravo stanje prikriva, jer nešto što je upropašćeno, a moglo je da bude uspešno, sada treba prodati pod hitno dok još nešto vredi. A Telekom su uništavale sve stranke koje su dolazile na vlast. Umesto stručnih ljudi, zapošljavana su tatina i mamina deca i stranački kadrovi, novac je trošen bez kontrole, poslove Telekoma odrađivala su kooperantska preduzeća pa je odliv novca bio ogroman, nije se ulagalo u moderne tehnologije, a sve što je od stručnjaka valjalo, otišlo je ili u inostranstvo ili u privatne ili strane kompanije. Telekom je u teškoj situaciji, opstaje zahvaljujući monopolu na koji više ni po zakonu nema pravo, ima trećerazredni kadar, a ono malo stručnog sveta što je ostalo, zarađuje plate ogromnom broju parazita. Takvo stanje je neodrživo, jer Srbija mora da liberalizuje telekomunikaciono tržište, ali ako to uradi a Telekom ostane u državnom vlasništvu, Telekom propada za jako kratko vreme, a onda od njega neće biti nikakve koristi. Zato mora biti prodat, i to što pre, možda će čak biti prodat i direktnom pogodbom sa nekom državom, jer što pre to bolje.

021's

pre 11 godina

@Žika Vračaruralac:kad vec solis pamet drugima bilo bi dobro da se pozabavis onime sto ti znas,a sudeci prema onome sto si napisao ne znas nista.Prvo,kakve veze ima to sto nas je Nemacka bombardovala sa prodajom Telekoma?Drugo,NIS je bio gubitas jedino zbog toga sto ga je drzava besomucno decenijama muzla na sve strane kako bi pokrpila razne rupe i stvarne gubitase tipa Zeleznica Srbije i slicnih parazita.Trece,nisu problem Rusi kao Rusi nego to sto im je dat NIS po ko zna koliko jeftinijoj ceni.Cetvrto,to sto Rusi ulazu u rafinerije i ostalo je sasvim normalan poslovni potez kako bi ubuduce imali bolji profit i to bi uradio i bilo ko drugi da je kupio NIS.Peto,spominjes da sponzorisu sportske klubove.Jeste,umsto da sponzorisu normalne klubove koji stvarno nemaju,posle ko zna kakvih politickih muljanja,poceli su da sponzorisu kriminalnu organizaciju zvanu Crvena Zvezda,koji su procerdali i pokrali stotine miliona maraka i evra u zadnjih 25 godina...

bozon

pre 11 godina

@Žika Vračaruralac
Svaku firmu koju su Nemci kupili u Srbiji to su uradili preko tendera. U Merimu su ulozili preko 50M eura, u skladu sa tim koliko vredi i donosi novca. Za razliku od njih Rusi su dobili NIS u okviru nekog imaginarnog paketa sa Juznim tokom bez tendera. NIS nije ni blizu bio gubitas kao sto se predstavljalo, posto su svi morali da kupuju gorivo od njih. To sto je sluzio 20g za podmirivanje socijalnog mira to je druga stvar.
Sto se tice bombardovanja od strane Nemacke, sa njima je barem cisto. Svaki puta kada su rekli da ce nas bombardovati to su i ispunili. Nikada se nisu lazno predstavljali i uvek se od njih zna sta ocekuju. Takvog "neprijatelja" vise cenim od "prijatelja" koji okrene glavu kada mi pomoc treba.

retko-mudar

pre 11 godina

Prodao bih za dinar taj telekom, samo da prestane biti deo partijskog kolaca i punjenja partijskih kasa. PRIVATIZACIJA pod h i t n o ! ! !

rti

pre 11 godina

@shufla: AAR i TNK BP nemaju veze sa Sistemom i MTS-om.
@w8: Taj vas "marš" ima znatno realniji i pravedniji smisao u odnosu na one koji su rasturali i rasturaju ovu zemlju, ali to je ovde postao tabu koji ne sme da se pomene, a psiholosko unistavanje naroda daje rezultate koji su vidljivi na svakom koraku.
@steva: A kako vam se cini 30 miliona dolara godisnje samo za ciscenje Srbije od zaostalih bombi i mina - i to vec 5 godina tako? To nije donacija od 30-40,000 evra u vidu autobusa ili nekog aparata pa nije interesantno?

Mladen

pre 11 godina

Telekom ne treba prodavati nipošto nikome! Zasto bi prodavali uspešnu kompaniju koja nema problema sa konkurenciom i ima lidersku poziciju na našem tržištu a i u regionu? Ako hoće da ulažu novac neka ulažu u Železaru!

Gradjanin Srbije iz Srbije

pre 11 godina

Dajte Rusima livadu u Ralji pa nek podignu fabriku i nek sklapaju Lade i Moskvice , tako ce da uposle 5000 ljudi i pomognu bratsku drzavu Srbiju zar ne?
Pa tako braca pomazu koliko znam.
Moze i njima Dinkic da da po par hiljada eura po radnom mestu.
Ali braca Rusi samo zele sapu da stave na NIS i Telekom i po mogicnosti EPS.
Naivna ruska braca .
Hoce monopol nad srpskom bracom.
Samo jos fali onaj istureni ruski igrac Popovic da kaze ponesto, brkati Samardzic da doda nesto, a kamarad Kostunica da aminuje.
Srecom kamarad je zauzet ovih dana sa Milom Djukanovicem, gleda po netu sa saradnicima kako funkcionise Poligraf odnosno detektor lazi.
Kakvu mi bracu imamo, prosto covek da pozali sto ih nemamo jos.
Baka mi se jos seca boljsevicke bande iz 45-e i Crvene Armije potpomognute koznim mantilima domace boljsevicke bande.

mojshe

pre 11 godina

Interesantno koliko je komunisticko razmisljanje duboko pustilo korenje u Srbiji, pa se sve nesto kuka o prodaji neke ultrapriftabilne firme (i cele Srbije). Koliko je taj Telekom Vas? Koliko uticete na poslovanje te firme? I sta imate od toga, sto je toboz' vas?
A vidim i da je i antisemitizam u usponu, pa se vec spominju i rusko-jevrejski tajkuni.
Ali neka... Gurajte dalje. Samo da ne bude posle kuknjave.

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

Nije strašno kada ljudi lože druge, već je problem kad su samonaloženi i to lošim gorivom. Hajde da zaboravimo da su nas braća Nemci samo tri puta bombardovali u prošlom veku, jer naš moto je "novac je svetinja, čast je teret". Ono što ne možemo da zaboravimo i još uvek traje je da su Nemci kupili samo najprofitablnije firme koje su prodate samo iz krpunosopstveničkih interesa: merimu kruševac, Hemofarm, EBRD je najveći akcionar najbolje domaće Komercijalne banke. Vama omraženi Rusi su kupili propali i raspali gubitaš NIS i uložili ogormna sredstva u mdernizaciju rafinerija, pumpi. Gorivo je sasvim pristojnog kvaliteta, a firma pri tom i sponzoriše neke klubove, kulturne aktivnosti. Štada i Henkel ne daju ni dinara niti za sport niti kulturu. To je čista matematika, a pre nje nije naodmet znati i ponešto iz istorije.

smederevac

pre 11 godina

Krenulo je,ponovo.......još EPS,pa onda potop! Nemoj nakon toga da budemo ponovo"IZNENAĐENI".DRESURA JE USPELA,NAROD ĆUTI,OD SAMOPOŠTOVANJA NI TRUNKE, OSTALO JE SVE SAMO LOGIČAN TOK STVARI.

dole vlast ako proda meni omrzen telekom stvar je logike

pre 11 godina

svi se pitaju zasto da se proda pa evo i zasto. Nova bratija Vucuk posteni i ostale nove alije pa moraju da se i oni obezbede nije fora samo DSS i DS plus tradicionalna procenat stranka koja kako koji izbori idu menja naziv ali isti gazda Mladjani Dinkic obogate mora i ovi novi oslobodioci da se opare.
Pa prodati telekom zarad 4 godine vladavine jos je idiotizam . Sam telekom izdrzava skoro vecinu penzionog sistema Srbije . Ko je lud da to proda treba ga obesiti.
Isto tako moram da ispricam par detalja vezanih za NIS prodat rusima krenula proizvodnja novog benzina meni auto isto trosi odem u susednu nama po nekima nebratsku zemlju sipam meni auto trosi 30 posto manje sta tu nije kako treba ?
A kad je NIS prodat i kad su Rusi usli i krenuli da cesljaju sta su kupili i sami su na jednoj konferencij priznali da su se iznenadili koliko malo su platli a koliko puta vise dobili u kapitalu, imovini, busotinama itd. Znaci vlada koju je cinila bratija Voja, Velja i procent Dinkic su ovu zemlju pokrali tj naneli su joj stetu vrednu preko 2 milijarde dolara tadasnjih. Eto ako prodaju telekom za 1,1 milijardu znaci poklonili su jos dve tako je to u Srbiji zemlju slepaca i pomracenih politickih umova u kombinaciji sa gangan svrsenim doktorima magistrima i studentima koji vode drzavu a ne znaju gde se nalaze njihovi fakulteti koje su zavrsili, A da EU ne trazi niti MMF da se sve proda niti je ikad trazeno kao uslov za ulazak u Eu ili saradnju sa MMF-om

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Kad nas nece nemci,Srbiju bi trebalo pokloniti arapima,onom seiku najbolje.Celu Srbiju.Rusima nista ne prodavati.Pa zbog njihovog novca Kipar ce potonuti u more.

zanesenjak

pre 11 godina

Vlasnici 53% MTS, vodece Ruske kompanije. Radu porodjenja sa npr. Telenorom i Telekomom pregled cena
http://www.mts.ru/mts_stream/home_inet/tariffs/

glasac ds-a

pre 11 godina

Telekom nikako ne prodavati Rusima,ako hocemo teh.napredak i da nam sav kajmak oni ne odnose,a da radnicima daju plate 20000 din kao sto je slucaj sa radnicima na Nis pumpana.

Македонац

pre 11 godina

Znaju Rusi gde su pare, nece unistenu zelezaru za koju ce se muciti obnoviti je i napraviti rentabilnom, oce uspesni TELEKOM SRBIJA ( Najdobri izvor para, posle nafte i struje )


Al su oni neka braca.

Miki

pre 11 godina

Mozda 21,8 mld,cistog prihoda ali opet svaka cast na uspesnom poslovanju.A sto se tice prodaje neznam uopste dali bi trebalo i prodavati nesto sto donosi ogroman profit,a i ako se prodaje neka bude paprena cena za sve pa makar to bila i braca Rusi,pa ko voli neka i izvoli!Samo da nebude kao sa NIS-om.

politicki propagator

pre 11 godina

kome treba telekom? preduzece sa 90% parazita, sa diplomama muzickog i likovnog i clanskom kartom DS-a? bolje da urade kao VIP. inace, bas ce stranci da da dodju u ovu rupu od drzave iz koje i rodjeni narod bezi

Veljko Krstic

pre 11 godina

Sa stedisama na Kipru se vidi sta moze Rus ako ima interes. Sta su bese nama pomogli u 20 godina? Dva kamiona lekova za Kosovo sa isteklim rokom upotrebe. I 'pomogli' su oko Nis-a,sebi...

poznavaoc stanja

pre 11 godina

Posle Telekoma na redu je EPS i POSTANSKA STEDIONICA zajedno sa svojim osnivacima(meka se penzosi Ne raduji,prosecna penzija u Rusiji nije ni 100 dolara).Niko ama bas nigde i nikada se nije usrecio sa RUSIMA.Gde su oni tu su problemi i HAOS.

politički ološ, a ne eksperti

pre 11 godina

Predhodna vlast da bi prodala Telekom sa 250 din povećala je fiksnu pretplatu na 500 din.
Ovo što su sad na vlasti nek ukinu ovaj namet ako im je do morla. Izgleda da njima nije stalo da ispravljaju one bezobrazne namete zbog kojih je predhodna vlast i pala.

Naravno lopove u zatvor.

PERA LOZAC

pre 11 godina

Rusi kupili NIS - benzin nam je najgori i najskuplji u okruzenju
Rusi nam prodaju gas - gas nam je najskuplji u okruzenju
Rusi hoce telekom - neka braco dosta je.

Pogledajte malo okruzenje ko je sta prodao Nemcima oni se posle i malo zaloze za njih. Mi prodamo Rusima oni se prave ludi.

Ja bi telekom ipak Nemcima bar da probamo da vidimo da li ce biti neke vajde, od Rusa za sada nikakve vajde, ali bas.

steva

pre 11 godina

i Telekom ce da ode za saku cvaraka kao i Nis,
Rusi nasa braca sve hoce dzaba a ni jedan dolar nisu dali donacija u zadnjih 13 godina
Bolje da Telekom damo dzaba Kinezima,indijcima,japancima Brazilcima.....

Čitač

pre 11 godina

"... prihod od 33 milijarde dolara, .... i čistu zaradu od 218 milijardi dolara."

Ja mislim da je ovo nemoguće čak i za braću Ruse !!!
Ili možda neko ne zna ni da prepisuje...

w8

pre 11 godina

Rusima više ništa, Arapi preuzimaju deo Srbije i njima vera ne dozvoljava malverzacije, tako da su oni uvek dobrodošli, Rusija - marš napolje

shufla

pre 11 godina

Budite precizniji, rusko-jevrejski tajkuni zavalili udeo u BP TNK dosli do milijardi pa bi da ulazu u telekomunikacije.

The AAR part of the deal will share the cash pot between Mikhail Fridman, German Khan, Viktor Vekselberg and Len Blavatnik, all of whom emerged as tycoons after the Russian privatisations of the 1990s.

PERA LOZAC

pre 11 godina

Rusi kupili NIS - benzin nam je najgori i najskuplji u okruzenju
Rusi nam prodaju gas - gas nam je najskuplji u okruzenju
Rusi hoce telekom - neka braco dosta je.

Pogledajte malo okruzenje ko je sta prodao Nemcima oni se posle i malo zaloze za njih. Mi prodamo Rusima oni se prave ludi.

Ja bi telekom ipak Nemcima bar da probamo da vidimo da li ce biti neke vajde, od Rusa za sada nikakve vajde, ali bas.

Čitač

pre 11 godina

"... prihod od 33 milijarde dolara, .... i čistu zaradu od 218 milijardi dolara."

Ja mislim da je ovo nemoguće čak i za braću Ruse !!!
Ili možda neko ne zna ni da prepisuje...

poznavaoc stanja

pre 11 godina

Posle Telekoma na redu je EPS i POSTANSKA STEDIONICA zajedno sa svojim osnivacima(meka se penzosi Ne raduji,prosecna penzija u Rusiji nije ni 100 dolara).Niko ama bas nigde i nikada se nije usrecio sa RUSIMA.Gde su oni tu su problemi i HAOS.

steva

pre 11 godina

i Telekom ce da ode za saku cvaraka kao i Nis,
Rusi nasa braca sve hoce dzaba a ni jedan dolar nisu dali donacija u zadnjih 13 godina
Bolje da Telekom damo dzaba Kinezima,indijcima,japancima Brazilcima.....

w8

pre 11 godina

Rusima više ništa, Arapi preuzimaju deo Srbije i njima vera ne dozvoljava malverzacije, tako da su oni uvek dobrodošli, Rusija - marš napolje

politički ološ, a ne eksperti

pre 11 godina

Predhodna vlast da bi prodala Telekom sa 250 din povećala je fiksnu pretplatu na 500 din.
Ovo što su sad na vlasti nek ukinu ovaj namet ako im je do morla. Izgleda da njima nije stalo da ispravljaju one bezobrazne namete zbog kojih je predhodna vlast i pala.

Naravno lopove u zatvor.

bozon

pre 11 godina

@Žika Vračaruralac
Svaku firmu koju su Nemci kupili u Srbiji to su uradili preko tendera. U Merimu su ulozili preko 50M eura, u skladu sa tim koliko vredi i donosi novca. Za razliku od njih Rusi su dobili NIS u okviru nekog imaginarnog paketa sa Juznim tokom bez tendera. NIS nije ni blizu bio gubitas kao sto se predstavljalo, posto su svi morali da kupuju gorivo od njih. To sto je sluzio 20g za podmirivanje socijalnog mira to je druga stvar.
Sto se tice bombardovanja od strane Nemacke, sa njima je barem cisto. Svaki puta kada su rekli da ce nas bombardovati to su i ispunili. Nikada se nisu lazno predstavljali i uvek se od njih zna sta ocekuju. Takvog "neprijatelja" vise cenim od "prijatelja" koji okrene glavu kada mi pomoc treba.

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

Nije strašno kada ljudi lože druge, već je problem kad su samonaloženi i to lošim gorivom. Hajde da zaboravimo da su nas braća Nemci samo tri puta bombardovali u prošlom veku, jer naš moto je "novac je svetinja, čast je teret". Ono što ne možemo da zaboravimo i još uvek traje je da su Nemci kupili samo najprofitablnije firme koje su prodate samo iz krpunosopstveničkih interesa: merimu kruševac, Hemofarm, EBRD je najveći akcionar najbolje domaće Komercijalne banke. Vama omraženi Rusi su kupili propali i raspali gubitaš NIS i uložili ogormna sredstva u mdernizaciju rafinerija, pumpi. Gorivo je sasvim pristojnog kvaliteta, a firma pri tom i sponzoriše neke klubove, kulturne aktivnosti. Štada i Henkel ne daju ni dinara niti za sport niti kulturu. To je čista matematika, a pre nje nije naodmet znati i ponešto iz istorije.

Gradjanin Srbije iz Srbije

pre 11 godina

Dajte Rusima livadu u Ralji pa nek podignu fabriku i nek sklapaju Lade i Moskvice , tako ce da uposle 5000 ljudi i pomognu bratsku drzavu Srbiju zar ne?
Pa tako braca pomazu koliko znam.
Moze i njima Dinkic da da po par hiljada eura po radnom mestu.
Ali braca Rusi samo zele sapu da stave na NIS i Telekom i po mogicnosti EPS.
Naivna ruska braca .
Hoce monopol nad srpskom bracom.
Samo jos fali onaj istureni ruski igrac Popovic da kaze ponesto, brkati Samardzic da doda nesto, a kamarad Kostunica da aminuje.
Srecom kamarad je zauzet ovih dana sa Milom Djukanovicem, gleda po netu sa saradnicima kako funkcionise Poligraf odnosno detektor lazi.
Kakvu mi bracu imamo, prosto covek da pozali sto ih nemamo jos.
Baka mi se jos seca boljsevicke bande iz 45-e i Crvene Armije potpomognute koznim mantilima domace boljsevicke bande.

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Kad nas nece nemci,Srbiju bi trebalo pokloniti arapima,onom seiku najbolje.Celu Srbiju.Rusima nista ne prodavati.Pa zbog njihovog novca Kipar ce potonuti u more.

shufla

pre 11 godina

Budite precizniji, rusko-jevrejski tajkuni zavalili udeo u BP TNK dosli do milijardi pa bi da ulazu u telekomunikacije.

The AAR part of the deal will share the cash pot between Mikhail Fridman, German Khan, Viktor Vekselberg and Len Blavatnik, all of whom emerged as tycoons after the Russian privatisations of the 1990s.

Македонац

pre 11 godina

Znaju Rusi gde su pare, nece unistenu zelezaru za koju ce se muciti obnoviti je i napraviti rentabilnom, oce uspesni TELEKOM SRBIJA ( Najdobri izvor para, posle nafte i struje )


Al su oni neka braca.

Veljko Krstic

pre 11 godina

Sa stedisama na Kipru se vidi sta moze Rus ako ima interes. Sta su bese nama pomogli u 20 godina? Dva kamiona lekova za Kosovo sa isteklim rokom upotrebe. I 'pomogli' su oko Nis-a,sebi...

Mladen

pre 11 godina

Telekom ne treba prodavati nipošto nikome! Zasto bi prodavali uspešnu kompaniju koja nema problema sa konkurenciom i ima lidersku poziciju na našem tržištu a i u regionu? Ako hoće da ulažu novac neka ulažu u Železaru!

Korisnik

pre 11 godina

Kako znate da je Telekom uspešan? Jel zato što se tako predstavlja u medijima? Daleko je on od uspešne firme, samo sto se o tome ćuti. Vi nikakno ne shvatate da se u Srbiji sve svodi na laž i obmanu, pa je tako i sa Telekomom. Pa lično sam na radiju slušao Aleksandra Vučića, kada je rekao da narod nema predstavu o tome šta se radi u Telekomu, tj. da narod zna samo za 1% prljavštine koja tamo postoji. Naravno da se pravo stanje prikriva, jer nešto što je upropašćeno, a moglo je da bude uspešno, sada treba prodati pod hitno dok još nešto vredi. A Telekom su uništavale sve stranke koje su dolazile na vlast. Umesto stručnih ljudi, zapošljavana su tatina i mamina deca i stranački kadrovi, novac je trošen bez kontrole, poslove Telekoma odrađivala su kooperantska preduzeća pa je odliv novca bio ogroman, nije se ulagalo u moderne tehnologije, a sve što je od stručnjaka valjalo, otišlo je ili u inostranstvo ili u privatne ili strane kompanije. Telekom je u teškoj situaciji, opstaje zahvaljujući monopolu na koji više ni po zakonu nema pravo, ima trećerazredni kadar, a ono malo stručnog sveta što je ostalo, zarađuje plate ogromnom broju parazita. Takvo stanje je neodrživo, jer Srbija mora da liberalizuje telekomunikaciono tržište, ali ako to uradi a Telekom ostane u državnom vlasništvu, Telekom propada za jako kratko vreme, a onda od njega neće biti nikakve koristi. Zato mora biti prodat, i to što pre, možda će čak biti prodat i direktnom pogodbom sa nekom državom, jer što pre to bolje.

Predrag

pre 11 godina

Opa, nisam znao da je nova vlast rešila da proda Telekom. Kad se samo setim kakvu su hajku digli na DS kad su oni pokrenuli priču oko prodaje Telekoma.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Da je bilo pameti nista nije ni trebalo prodavati.
Umesto toga mogli smo 'kupiti' 100 nemackih direktora i do sada bi od svake firme napravili nesto.
Tako su uradili Kinezi...

politicki propagator

pre 11 godina

kome treba telekom? preduzece sa 90% parazita, sa diplomama muzickog i likovnog i clanskom kartom DS-a? bolje da urade kao VIP. inace, bas ce stranci da da dodju u ovu rupu od drzave iz koje i rodjeni narod bezi

glasac ds-a

pre 11 godina

Telekom nikako ne prodavati Rusima,ako hocemo teh.napredak i da nam sav kajmak oni ne odnose,a da radnicima daju plate 20000 din kao sto je slucaj sa radnicima na Nis pumpana.

retko-mudar

pre 11 godina

Prodao bih za dinar taj telekom, samo da prestane biti deo partijskog kolaca i punjenja partijskih kasa. PRIVATIZACIJA pod h i t n o ! ! !

smederevac

pre 11 godina

Krenulo je,ponovo.......još EPS,pa onda potop! Nemoj nakon toga da budemo ponovo"IZNENAĐENI".DRESURA JE USPELA,NAROD ĆUTI,OD SAMOPOŠTOVANJA NI TRUNKE, OSTALO JE SVE SAMO LOGIČAN TOK STVARI.

021's

pre 11 godina

@Žika Vračaruralac:kad vec solis pamet drugima bilo bi dobro da se pozabavis onime sto ti znas,a sudeci prema onome sto si napisao ne znas nista.Prvo,kakve veze ima to sto nas je Nemacka bombardovala sa prodajom Telekoma?Drugo,NIS je bio gubitas jedino zbog toga sto ga je drzava besomucno decenijama muzla na sve strane kako bi pokrpila razne rupe i stvarne gubitase tipa Zeleznica Srbije i slicnih parazita.Trece,nisu problem Rusi kao Rusi nego to sto im je dat NIS po ko zna koliko jeftinijoj ceni.Cetvrto,to sto Rusi ulazu u rafinerije i ostalo je sasvim normalan poslovni potez kako bi ubuduce imali bolji profit i to bi uradio i bilo ko drugi da je kupio NIS.Peto,spominjes da sponzorisu sportske klubove.Jeste,umsto da sponzorisu normalne klubove koji stvarno nemaju,posle ko zna kakvih politickih muljanja,poceli su da sponzorisu kriminalnu organizaciju zvanu Crvena Zvezda,koji su procerdali i pokrali stotine miliona maraka i evra u zadnjih 25 godina...

B.M.71

pre 11 godina

Imam informacije da Rusi traze da postanu vlasnici Telekoma,kao garant za preuzimanje Zelezare Smederevo!Toliko o nasim prijateljskim Rusima.

Miki

pre 11 godina

Mozda 21,8 mld,cistog prihoda ali opet svaka cast na uspesnom poslovanju.A sto se tice prodaje neznam uopste dali bi trebalo i prodavati nesto sto donosi ogroman profit,a i ako se prodaje neka bude paprena cena za sve pa makar to bila i braca Rusi,pa ko voli neka i izvoli!Samo da nebude kao sa NIS-om.

dole vlast ako proda meni omrzen telekom stvar je logike

pre 11 godina

svi se pitaju zasto da se proda pa evo i zasto. Nova bratija Vucuk posteni i ostale nove alije pa moraju da se i oni obezbede nije fora samo DSS i DS plus tradicionalna procenat stranka koja kako koji izbori idu menja naziv ali isti gazda Mladjani Dinkic obogate mora i ovi novi oslobodioci da se opare.
Pa prodati telekom zarad 4 godine vladavine jos je idiotizam . Sam telekom izdrzava skoro vecinu penzionog sistema Srbije . Ko je lud da to proda treba ga obesiti.
Isto tako moram da ispricam par detalja vezanih za NIS prodat rusima krenula proizvodnja novog benzina meni auto isto trosi odem u susednu nama po nekima nebratsku zemlju sipam meni auto trosi 30 posto manje sta tu nije kako treba ?
A kad je NIS prodat i kad su Rusi usli i krenuli da cesljaju sta su kupili i sami su na jednoj konferencij priznali da su se iznenadili koliko malo su platli a koliko puta vise dobili u kapitalu, imovini, busotinama itd. Znaci vlada koju je cinila bratija Voja, Velja i procent Dinkic su ovu zemlju pokrali tj naneli su joj stetu vrednu preko 2 milijarde dolara tadasnjih. Eto ako prodaju telekom za 1,1 milijardu znaci poklonili su jos dve tako je to u Srbiji zemlju slepaca i pomracenih politickih umova u kombinaciji sa gangan svrsenim doktorima magistrima i studentima koji vode drzavu a ne znaju gde se nalaze njihovi fakulteti koje su zavrsili, A da EU ne trazi niti MMF da se sve proda niti je ikad trazeno kao uslov za ulazak u Eu ili saradnju sa MMF-om

marina

pre 11 godina

Kakva prodaja Telekoma?
Treba eventualno odpustiti parazite i partijski zaposlene pa uraditi restrukturizaciju.

Nema logike prodavati firmu koja posluje u plusu.

Лане

pre 11 godina

Поклонили сте им НИС, сад ћете и Телеком? Шта је ово људи?? Притом, да напоменем да себе сматрам русофилом,имам пуно пријатеља Руса и сматрам да треба много више да сарађујемо са њима, пре свега безбедоносно, уместо што се лижемо осведоченим сатрапима Немачкој и Америци, али опет, не могу да се не запитам имамо ли ми минимум националних интереса? Зашто уопште прадавати Телеком? Компанија одлично послује, пуни буџет, друштвено је одговорна. Друго, баталите нас тих буразерских трговина, од којих немамо ништа! Сећам се увек Менцингера, старог словеначког економисте, који је на тему продаје великих словеначких система, рекао: "Па није све у билансима људи, и намицању мало пара за попуну буџета. Кад странац преузме фирму, њега на занима економски неоправдано трошење средстава, њега само занима профит. Шта, да ли мислите да ће, ако продамо Меркатор странцима, он да финансира спортске клубове по словеначким школама, стипендира омладину и уређује паркове!? Наравно да неће, њега занима лова и како да је изнесе." Мало сам вулгаризовао његову изјаву, али то је то. Шта имамо ми од продаје Телекома?Ништа! Буквално ништа! Пар стотина милиона за плате и пензије, које ће се проћердати за годину дана, и то под условом да не буде избора, па да их проспу у изборној години! А шта догодине? Кад отпусте 2000 наших,да би довели 100 Руса, као што су урадили са НИС-ом? Пробајте да произведете нешто осим што крчмите, за промену! Најлакше је продати и попити лову.

mojshe

pre 11 godina

Interesantno koliko je komunisticko razmisljanje duboko pustilo korenje u Srbiji, pa se sve nesto kuka o prodaji neke ultrapriftabilne firme (i cele Srbije). Koliko je taj Telekom Vas? Koliko uticete na poslovanje te firme? I sta imate od toga, sto je toboz' vas?
A vidim i da je i antisemitizam u usponu, pa se vec spominju i rusko-jevrejski tajkuni.
Ali neka... Gurajte dalje. Samo da ne bude posle kuknjave.

zanesenjak

pre 11 godina

Vlasnici 53% MTS, vodece Ruske kompanije. Radu porodjenja sa npr. Telenorom i Telekomom pregled cena
http://www.mts.ru/mts_stream/home_inet/tariffs/

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

Prvo, iza znaka interpunkcije ide prazan prostor. Drugo, kakav-takav taj klub je institucija, trenutno u agoniji, ali najpopularniji pa pokazatelj da Rusi ulažu i tamo gde nemaju nikakvu korist. "Štada" je prvog dana nakon isteka petogodišnje obaveze ukinula sponzorstvo KK "Hemofarmu". Taj klub, halu, "Hemograd" stvorila je uspešna profitabilna državna firma "Hemofarm". Čiji je jedan od najboljih proizvoda "Multivita" gle čuda prodat Hrvatima. "Merima" u Kruševcu takođe ne sponzoriše ništa. Upravo suprotno od onoga kako se "Alianz", "Rheine-Neckar", "Deutsche Telekom"... ponašaju u matičnim državama. Zašto pomenuti "Deutsche Bahn" nije kupio "Železnice Srbije" pa nam pokazao primer uspešnog nemačkog poslovanja. Naravno, radi se o mantrama po kojima treba prodati sve što u državi valja strancima, ali to ne sme da važi za Ruse čak i kada kupuju i ono što ne valja. Apsolutni sam pristalica državne kontrole ekonomije jer u poslednjih dvanaest godina prodasmo apsolutno sve što valja, sem "Telekoma" i dobili smo gore proizvode, monopol multinacionalnih kompanija i bingo od milion nezaposlenih i nekoliko destina hiljada narkomana. Provozajte se našom divnom zemljom pa pitajte stanovnike Apatina, Kruševca, Aranđelovca, Zaječara, Paraćina, Kosjerića, Beočina... kako se to bolje posle privatizacije. Dakle, nisam za prodaju telekoma, ali još manje sam protivnik toga da se zabrani kupovina Rusima. Za kraj, prošetajte kad ste u beogradu, Kosančićevim vencem...

rti

pre 11 godina

@shufla: AAR i TNK BP nemaju veze sa Sistemom i MTS-om.
@w8: Taj vas "marš" ima znatno realniji i pravedniji smisao u odnosu na one koji su rasturali i rasturaju ovu zemlju, ali to je ovde postao tabu koji ne sme da se pomene, a psiholosko unistavanje naroda daje rezultate koji su vidljivi na svakom koraku.
@steva: A kako vam se cini 30 miliona dolara godisnje samo za ciscenje Srbije od zaostalih bombi i mina - i to vec 5 godina tako? To nije donacija od 30-40,000 evra u vidu autobusa ili nekog aparata pa nije interesantno?

Laufer

pre 11 godina

Rusi svake godine u poslednjih 13 godina izdvajaju velike sume za uklanjanje minskih polja.
(Aleksandar, 22. mart 2013 14:02)

Kod nas mine uklanjaju i druge zemlje, ne samo Rusi, ali ocigledno nisi dovoljno informisan. Raspitaj se.

Marko

pre 11 godina

Telekom posluje u debelom minusu od kako su liberalizovali tržte i od kada je telekom morao da spusti cene infrastrukture.

Umesto što su bacili 330 miliona više na kupovinu telekoma u Republici Srpskoj,mogli su te pare da ulože u infrastrukturu i da unaprede usluge,jer sramota je da u 2013 godini 1.5 megabita košta 15 evra.

Neću da pričam o katostrofalnom poslovanju Radujka koji je upropastio Telekom,podigao je cene a nikakve usluge nije dao,pa se hvali Telekomovim rezultatima a takvi su rezultati samo zato što Telekom ima monopol.

Sid

pre 11 godina

I ja hocu posao u distribuciji a ne samo da se tamo zaposljavaju kosovari nego i invalidi, nacionalne manjine, zene, i sav drugi obican svet.

nema deda mraza

pre 11 godina

e sada mi je drago sto sam telenorovac i sbb-ovac.

najgore iskustvo u zivotu mi je bilo kada sam naisao na ruse koji znaju ulice za koje nisam cuo da postoje u mom mestu a ja-mestanin

Nikodije

pre 11 godina

Prodati ga odmah! Ali to se nikada neće desiti, na žalost. Telekom je potpuno upropašćena firma, i nijednoj vlasti nije u interesu da se bavi kriminalom u njoj, jer svima je ovo izvor prihoda. Koliko telekom (ne)vredi pokazuje i činjenica da akcije više niko i ne pominje. Blago vlasti sa ovakvim narodom! p.s. Ah, da, sada je Era Ojdanić udarna vest! Krenule su "Frama" i "Veliki brat", u pravo vreme!

Vlada

pre 11 godina

Hoću i ja!
Verujem da će za njih cena biti najpovoljnija pošto su do sada sve "kupili" džaba, pa evo i ja nudim da ga kupim po istoj ceni koju ponude i Rusi

zvonko

pre 11 godina

Samp vi sanjajte gospodo o Nemcima. Pa niko im ne brani da kupe, molili smo ih kad je bio tender onomad. Mozda bi ste im poklonili firmu? Telekom mora da se proda kao i sve ostale kompanije. Nije ovo Severna Koreja. Naravno ko da vise.

igysa

pre 11 godina

ljudi a a šta je sa deonicama Telekoma ? kada će to radnici i bivši radnici Telekoma dobiti i u kojoj vrednosti ? ovo više niko i ne spominje.

PERA LOZAC

pre 11 godina

Rusi kupili NIS - benzin nam je najgori i najskuplji u okruzenju
Rusi nam prodaju gas - gas nam je najskuplji u okruzenju
Rusi hoce telekom - neka braco dosta je.

Pogledajte malo okruzenje ko je sta prodao Nemcima oni se posle i malo zaloze za njih. Mi prodamo Rusima oni se prave ludi.

Ja bi telekom ipak Nemcima bar da probamo da vidimo da li ce biti neke vajde, od Rusa za sada nikakve vajde, ali bas.

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

Nije strašno kada ljudi lože druge, već je problem kad su samonaloženi i to lošim gorivom. Hajde da zaboravimo da su nas braća Nemci samo tri puta bombardovali u prošlom veku, jer naš moto je "novac je svetinja, čast je teret". Ono što ne možemo da zaboravimo i još uvek traje je da su Nemci kupili samo najprofitablnije firme koje su prodate samo iz krpunosopstveničkih interesa: merimu kruševac, Hemofarm, EBRD je najveći akcionar najbolje domaće Komercijalne banke. Vama omraženi Rusi su kupili propali i raspali gubitaš NIS i uložili ogormna sredstva u mdernizaciju rafinerija, pumpi. Gorivo je sasvim pristojnog kvaliteta, a firma pri tom i sponzoriše neke klubove, kulturne aktivnosti. Štada i Henkel ne daju ni dinara niti za sport niti kulturu. To je čista matematika, a pre nje nije naodmet znati i ponešto iz istorije.

w8

pre 11 godina

Rusima više ništa, Arapi preuzimaju deo Srbije i njima vera ne dozvoljava malverzacije, tako da su oni uvek dobrodošli, Rusija - marš napolje

poznavaoc stanja

pre 11 godina

Posle Telekoma na redu je EPS i POSTANSKA STEDIONICA zajedno sa svojim osnivacima(meka se penzosi Ne raduji,prosecna penzija u Rusiji nije ni 100 dolara).Niko ama bas nigde i nikada se nije usrecio sa RUSIMA.Gde su oni tu su problemi i HAOS.

steva

pre 11 godina

i Telekom ce da ode za saku cvaraka kao i Nis,
Rusi nasa braca sve hoce dzaba a ni jedan dolar nisu dali donacija u zadnjih 13 godina
Bolje da Telekom damo dzaba Kinezima,indijcima,japancima Brazilcima.....

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Kad nas nece nemci,Srbiju bi trebalo pokloniti arapima,onom seiku najbolje.Celu Srbiju.Rusima nista ne prodavati.Pa zbog njihovog novca Kipar ce potonuti u more.

Gradjanin Srbije iz Srbije

pre 11 godina

Dajte Rusima livadu u Ralji pa nek podignu fabriku i nek sklapaju Lade i Moskvice , tako ce da uposle 5000 ljudi i pomognu bratsku drzavu Srbiju zar ne?
Pa tako braca pomazu koliko znam.
Moze i njima Dinkic da da po par hiljada eura po radnom mestu.
Ali braca Rusi samo zele sapu da stave na NIS i Telekom i po mogicnosti EPS.
Naivna ruska braca .
Hoce monopol nad srpskom bracom.
Samo jos fali onaj istureni ruski igrac Popovic da kaze ponesto, brkati Samardzic da doda nesto, a kamarad Kostunica da aminuje.
Srecom kamarad je zauzet ovih dana sa Milom Djukanovicem, gleda po netu sa saradnicima kako funkcionise Poligraf odnosno detektor lazi.
Kakvu mi bracu imamo, prosto covek da pozali sto ih nemamo jos.
Baka mi se jos seca boljsevicke bande iz 45-e i Crvene Armije potpomognute koznim mantilima domace boljsevicke bande.

Mladen

pre 11 godina

Telekom ne treba prodavati nipošto nikome! Zasto bi prodavali uspešnu kompaniju koja nema problema sa konkurenciom i ima lidersku poziciju na našem tržištu a i u regionu? Ako hoće da ulažu novac neka ulažu u Železaru!

bozon

pre 11 godina

@Žika Vračaruralac
Svaku firmu koju su Nemci kupili u Srbiji to su uradili preko tendera. U Merimu su ulozili preko 50M eura, u skladu sa tim koliko vredi i donosi novca. Za razliku od njih Rusi su dobili NIS u okviru nekog imaginarnog paketa sa Juznim tokom bez tendera. NIS nije ni blizu bio gubitas kao sto se predstavljalo, posto su svi morali da kupuju gorivo od njih. To sto je sluzio 20g za podmirivanje socijalnog mira to je druga stvar.
Sto se tice bombardovanja od strane Nemacke, sa njima je barem cisto. Svaki puta kada su rekli da ce nas bombardovati to su i ispunili. Nikada se nisu lazno predstavljali i uvek se od njih zna sta ocekuju. Takvog "neprijatelja" vise cenim od "prijatelja" koji okrene glavu kada mi pomoc treba.

021's

pre 11 godina

@Žika Vračaruralac:kad vec solis pamet drugima bilo bi dobro da se pozabavis onime sto ti znas,a sudeci prema onome sto si napisao ne znas nista.Prvo,kakve veze ima to sto nas je Nemacka bombardovala sa prodajom Telekoma?Drugo,NIS je bio gubitas jedino zbog toga sto ga je drzava besomucno decenijama muzla na sve strane kako bi pokrpila razne rupe i stvarne gubitase tipa Zeleznica Srbije i slicnih parazita.Trece,nisu problem Rusi kao Rusi nego to sto im je dat NIS po ko zna koliko jeftinijoj ceni.Cetvrto,to sto Rusi ulazu u rafinerije i ostalo je sasvim normalan poslovni potez kako bi ubuduce imali bolji profit i to bi uradio i bilo ko drugi da je kupio NIS.Peto,spominjes da sponzorisu sportske klubove.Jeste,umsto da sponzorisu normalne klubove koji stvarno nemaju,posle ko zna kakvih politickih muljanja,poceli su da sponzorisu kriminalnu organizaciju zvanu Crvena Zvezda,koji su procerdali i pokrali stotine miliona maraka i evra u zadnjih 25 godina...

politicki propagator

pre 11 godina

kome treba telekom? preduzece sa 90% parazita, sa diplomama muzickog i likovnog i clanskom kartom DS-a? bolje da urade kao VIP. inace, bas ce stranci da da dodju u ovu rupu od drzave iz koje i rodjeni narod bezi

mojshe

pre 11 godina

Interesantno koliko je komunisticko razmisljanje duboko pustilo korenje u Srbiji, pa se sve nesto kuka o prodaji neke ultrapriftabilne firme (i cele Srbije). Koliko je taj Telekom Vas? Koliko uticete na poslovanje te firme? I sta imate od toga, sto je toboz' vas?
A vidim i da je i antisemitizam u usponu, pa se vec spominju i rusko-jevrejski tajkuni.
Ali neka... Gurajte dalje. Samo da ne bude posle kuknjave.

retko-mudar

pre 11 godina

Prodao bih za dinar taj telekom, samo da prestane biti deo partijskog kolaca i punjenja partijskih kasa. PRIVATIZACIJA pod h i t n o ! ! !

rti

pre 11 godina

@shufla: AAR i TNK BP nemaju veze sa Sistemom i MTS-om.
@w8: Taj vas "marš" ima znatno realniji i pravedniji smisao u odnosu na one koji su rasturali i rasturaju ovu zemlju, ali to je ovde postao tabu koji ne sme da se pomene, a psiholosko unistavanje naroda daje rezultate koji su vidljivi na svakom koraku.
@steva: A kako vam se cini 30 miliona dolara godisnje samo za ciscenje Srbije od zaostalih bombi i mina - i to vec 5 godina tako? To nije donacija od 30-40,000 evra u vidu autobusa ili nekog aparata pa nije interesantno?

nema deda mraza

pre 11 godina

e sada mi je drago sto sam telenorovac i sbb-ovac.

najgore iskustvo u zivotu mi je bilo kada sam naisao na ruse koji znaju ulice za koje nisam cuo da postoje u mom mestu a ja-mestanin

glasac ds-a

pre 11 godina

Telekom nikako ne prodavati Rusima,ako hocemo teh.napredak i da nam sav kajmak oni ne odnose,a da radnicima daju plate 20000 din kao sto je slucaj sa radnicima na Nis pumpana.

B.M.71

pre 11 godina

Imam informacije da Rusi traze da postanu vlasnici Telekoma,kao garant za preuzimanje Zelezare Smederevo!Toliko o nasim prijateljskim Rusima.

Veljko Krstic

pre 11 godina

Sa stedisama na Kipru se vidi sta moze Rus ako ima interes. Sta su bese nama pomogli u 20 godina? Dva kamiona lekova za Kosovo sa isteklim rokom upotrebe. I 'pomogli' su oko Nis-a,sebi...

Македонац

pre 11 godina

Znaju Rusi gde su pare, nece unistenu zelezaru za koju ce se muciti obnoviti je i napraviti rentabilnom, oce uspesni TELEKOM SRBIJA ( Najdobri izvor para, posle nafte i struje )


Al su oni neka braca.

Miki

pre 11 godina

Mozda 21,8 mld,cistog prihoda ali opet svaka cast na uspesnom poslovanju.A sto se tice prodaje neznam uopste dali bi trebalo i prodavati nesto sto donosi ogroman profit,a i ako se prodaje neka bude paprena cena za sve pa makar to bila i braca Rusi,pa ko voli neka i izvoli!Samo da nebude kao sa NIS-om.

Laufer

pre 11 godina

Rusi svake godine u poslednjih 13 godina izdvajaju velike sume za uklanjanje minskih polja.
(Aleksandar, 22. mart 2013 14:02)

Kod nas mine uklanjaju i druge zemlje, ne samo Rusi, ali ocigledno nisi dovoljno informisan. Raspitaj se.

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

Prvo, iza znaka interpunkcije ide prazan prostor. Drugo, kakav-takav taj klub je institucija, trenutno u agoniji, ali najpopularniji pa pokazatelj da Rusi ulažu i tamo gde nemaju nikakvu korist. "Štada" je prvog dana nakon isteka petogodišnje obaveze ukinula sponzorstvo KK "Hemofarmu". Taj klub, halu, "Hemograd" stvorila je uspešna profitabilna državna firma "Hemofarm". Čiji je jedan od najboljih proizvoda "Multivita" gle čuda prodat Hrvatima. "Merima" u Kruševcu takođe ne sponzoriše ništa. Upravo suprotno od onoga kako se "Alianz", "Rheine-Neckar", "Deutsche Telekom"... ponašaju u matičnim državama. Zašto pomenuti "Deutsche Bahn" nije kupio "Železnice Srbije" pa nam pokazao primer uspešnog nemačkog poslovanja. Naravno, radi se o mantrama po kojima treba prodati sve što u državi valja strancima, ali to ne sme da važi za Ruse čak i kada kupuju i ono što ne valja. Apsolutni sam pristalica državne kontrole ekonomije jer u poslednjih dvanaest godina prodasmo apsolutno sve što valja, sem "Telekoma" i dobili smo gore proizvode, monopol multinacionalnih kompanija i bingo od milion nezaposlenih i nekoliko destina hiljada narkomana. Provozajte se našom divnom zemljom pa pitajte stanovnike Apatina, Kruševca, Aranđelovca, Zaječara, Paraćina, Kosjerića, Beočina... kako se to bolje posle privatizacije. Dakle, nisam za prodaju telekoma, ali još manje sam protivnik toga da se zabrani kupovina Rusima. Za kraj, prošetajte kad ste u beogradu, Kosančićevim vencem...

Лане

pre 11 godina

Поклонили сте им НИС, сад ћете и Телеком? Шта је ово људи?? Притом, да напоменем да себе сматрам русофилом,имам пуно пријатеља Руса и сматрам да треба много више да сарађујемо са њима, пре свега безбедоносно, уместо што се лижемо осведоченим сатрапима Немачкој и Америци, али опет, не могу да се не запитам имамо ли ми минимум националних интереса? Зашто уопште прадавати Телеком? Компанија одлично послује, пуни буџет, друштвено је одговорна. Друго, баталите нас тих буразерских трговина, од којих немамо ништа! Сећам се увек Менцингера, старог словеначког економисте, који је на тему продаје великих словеначких система, рекао: "Па није све у билансима људи, и намицању мало пара за попуну буџета. Кад странац преузме фирму, њега на занима економски неоправдано трошење средстава, њега само занима профит. Шта, да ли мислите да ће, ако продамо Меркатор странцима, он да финансира спортске клубове по словеначким школама, стипендира омладину и уређује паркове!? Наравно да неће, њега занима лова и како да је изнесе." Мало сам вулгаризовао његову изјаву, али то је то. Шта имамо ми од продаје Телекома?Ништа! Буквално ништа! Пар стотина милиона за плате и пензије, које ће се проћердати за годину дана, и то под условом да не буде избора, па да их проспу у изборној години! А шта догодине? Кад отпусте 2000 наших,да би довели 100 Руса, као што су урадили са НИС-ом? Пробајте да произведете нешто осим што крчмите, за промену! Најлакше је продати и попити лову.

shufla

pre 11 godina

Budite precizniji, rusko-jevrejski tajkuni zavalili udeo u BP TNK dosli do milijardi pa bi da ulazu u telekomunikacije.

The AAR part of the deal will share the cash pot between Mikhail Fridman, German Khan, Viktor Vekselberg and Len Blavatnik, all of whom emerged as tycoons after the Russian privatisations of the 1990s.

dole vlast ako proda meni omrzen telekom stvar je logike

pre 11 godina

svi se pitaju zasto da se proda pa evo i zasto. Nova bratija Vucuk posteni i ostale nove alije pa moraju da se i oni obezbede nije fora samo DSS i DS plus tradicionalna procenat stranka koja kako koji izbori idu menja naziv ali isti gazda Mladjani Dinkic obogate mora i ovi novi oslobodioci da se opare.
Pa prodati telekom zarad 4 godine vladavine jos je idiotizam . Sam telekom izdrzava skoro vecinu penzionog sistema Srbije . Ko je lud da to proda treba ga obesiti.
Isto tako moram da ispricam par detalja vezanih za NIS prodat rusima krenula proizvodnja novog benzina meni auto isto trosi odem u susednu nama po nekima nebratsku zemlju sipam meni auto trosi 30 posto manje sta tu nije kako treba ?
A kad je NIS prodat i kad su Rusi usli i krenuli da cesljaju sta su kupili i sami su na jednoj konferencij priznali da su se iznenadili koliko malo su platli a koliko puta vise dobili u kapitalu, imovini, busotinama itd. Znaci vlada koju je cinila bratija Voja, Velja i procent Dinkic su ovu zemlju pokrali tj naneli su joj stetu vrednu preko 2 milijarde dolara tadasnjih. Eto ako prodaju telekom za 1,1 milijardu znaci poklonili su jos dve tako je to u Srbiji zemlju slepaca i pomracenih politickih umova u kombinaciji sa gangan svrsenim doktorima magistrima i studentima koji vode drzavu a ne znaju gde se nalaze njihovi fakulteti koje su zavrsili, A da EU ne trazi niti MMF da se sve proda niti je ikad trazeno kao uslov za ulazak u Eu ili saradnju sa MMF-om

Vlada

pre 11 godina

Hoću i ja!
Verujem da će za njih cena biti najpovoljnija pošto su do sada sve "kupili" džaba, pa evo i ja nudim da ga kupim po istoj ceni koju ponude i Rusi

Čitač

pre 11 godina

"... prihod od 33 milijarde dolara, .... i čistu zaradu od 218 milijardi dolara."

Ja mislim da je ovo nemoguće čak i za braću Ruse !!!
Ili možda neko ne zna ni da prepisuje...

Korisnik

pre 11 godina

Kako znate da je Telekom uspešan? Jel zato što se tako predstavlja u medijima? Daleko je on od uspešne firme, samo sto se o tome ćuti. Vi nikakno ne shvatate da se u Srbiji sve svodi na laž i obmanu, pa je tako i sa Telekomom. Pa lično sam na radiju slušao Aleksandra Vučića, kada je rekao da narod nema predstavu o tome šta se radi u Telekomu, tj. da narod zna samo za 1% prljavštine koja tamo postoji. Naravno da se pravo stanje prikriva, jer nešto što je upropašćeno, a moglo je da bude uspešno, sada treba prodati pod hitno dok još nešto vredi. A Telekom su uništavale sve stranke koje su dolazile na vlast. Umesto stručnih ljudi, zapošljavana su tatina i mamina deca i stranački kadrovi, novac je trošen bez kontrole, poslove Telekoma odrađivala su kooperantska preduzeća pa je odliv novca bio ogroman, nije se ulagalo u moderne tehnologije, a sve što je od stručnjaka valjalo, otišlo je ili u inostranstvo ili u privatne ili strane kompanije. Telekom je u teškoj situaciji, opstaje zahvaljujući monopolu na koji više ni po zakonu nema pravo, ima trećerazredni kadar, a ono malo stručnog sveta što je ostalo, zarađuje plate ogromnom broju parazita. Takvo stanje je neodrživo, jer Srbija mora da liberalizuje telekomunikaciono tržište, ali ako to uradi a Telekom ostane u državnom vlasništvu, Telekom propada za jako kratko vreme, a onda od njega neće biti nikakve koristi. Zato mora biti prodat, i to što pre, možda će čak biti prodat i direktnom pogodbom sa nekom državom, jer što pre to bolje.

marina

pre 11 godina

Kakva prodaja Telekoma?
Treba eventualno odpustiti parazite i partijski zaposlene pa uraditi restrukturizaciju.

Nema logike prodavati firmu koja posluje u plusu.

Sid

pre 11 godina

I ja hocu posao u distribuciji a ne samo da se tamo zaposljavaju kosovari nego i invalidi, nacionalne manjine, zene, i sav drugi obican svet.

politički ološ, a ne eksperti

pre 11 godina

Predhodna vlast da bi prodala Telekom sa 250 din povećala je fiksnu pretplatu na 500 din.
Ovo što su sad na vlasti nek ukinu ovaj namet ako im je do morla. Izgleda da njima nije stalo da ispravljaju one bezobrazne namete zbog kojih je predhodna vlast i pala.

Naravno lopove u zatvor.

Marko

pre 11 godina

Telekom posluje u debelom minusu od kako su liberalizovali tržte i od kada je telekom morao da spusti cene infrastrukture.

Umesto što su bacili 330 miliona više na kupovinu telekoma u Republici Srpskoj,mogli su te pare da ulože u infrastrukturu i da unaprede usluge,jer sramota je da u 2013 godini 1.5 megabita košta 15 evra.

Neću da pričam o katostrofalnom poslovanju Radujka koji je upropastio Telekom,podigao je cene a nikakve usluge nije dao,pa se hvali Telekomovim rezultatima a takvi su rezultati samo zato što Telekom ima monopol.

zanesenjak

pre 11 godina

Vlasnici 53% MTS, vodece Ruske kompanije. Radu porodjenja sa npr. Telenorom i Telekomom pregled cena
http://www.mts.ru/mts_stream/home_inet/tariffs/

Predrag

pre 11 godina

Opa, nisam znao da je nova vlast rešila da proda Telekom. Kad se samo setim kakvu su hajku digli na DS kad su oni pokrenuli priču oko prodaje Telekoma.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Da je bilo pameti nista nije ni trebalo prodavati.
Umesto toga mogli smo 'kupiti' 100 nemackih direktora i do sada bi od svake firme napravili nesto.
Tako su uradili Kinezi...

smederevac

pre 11 godina

Krenulo je,ponovo.......još EPS,pa onda potop! Nemoj nakon toga da budemo ponovo"IZNENAĐENI".DRESURA JE USPELA,NAROD ĆUTI,OD SAMOPOŠTOVANJA NI TRUNKE, OSTALO JE SVE SAMO LOGIČAN TOK STVARI.

Nikodije

pre 11 godina

Prodati ga odmah! Ali to se nikada neće desiti, na žalost. Telekom je potpuno upropašćena firma, i nijednoj vlasti nije u interesu da se bavi kriminalom u njoj, jer svima je ovo izvor prihoda. Koliko telekom (ne)vredi pokazuje i činjenica da akcije više niko i ne pominje. Blago vlasti sa ovakvim narodom! p.s. Ah, da, sada je Era Ojdanić udarna vest! Krenule su "Frama" i "Veliki brat", u pravo vreme!

zvonko

pre 11 godina

Samp vi sanjajte gospodo o Nemcima. Pa niko im ne brani da kupe, molili smo ih kad je bio tender onomad. Mozda bi ste im poklonili firmu? Telekom mora da se proda kao i sve ostale kompanije. Nije ovo Severna Koreja. Naravno ko da vise.

igysa

pre 11 godina

ljudi a a šta je sa deonicama Telekoma ? kada će to radnici i bivši radnici Telekoma dobiti i u kojoj vrednosti ? ovo više niko i ne spominje.