Četvrtak, 21.03.2013.

21:05

Tašne-mašne firme zaduže pa unište

Stečaj za vlasnike pojedinih preduzeća predstavlja dobar posao.

Izvor: Novosti

Tašne-mašne firme zaduže pa unište IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

mr Predrag M. Vuletić

pre 11 godina

Е моја Србијо,
Па скоро све приватизоване фирме тако поступаку, а творци таквог законодавства и добар део таквих власника недавно је било на Бизнис форуму на Копаонику.
Да има закона, они би својом приватном имовином гарантовали исплату обавеза предузећа која су купили.

sve znam(o)

pre 11 godina

Da nije bilo ovog teksta nikad ne bismo ukapirali sta se zapravo radilo i radi ovde. Svaka cast onome koje to konacno ukapirao i obelodanio.

Konkretna imena i firmu u kojoj sam radio, a koja je na taj nacinu nistena, ne mogu da napisem jer komentar u tom slucaju, nece biti objavljen.

Marina

pre 11 godina

Ok, prljavai biznis, nije moralno... Ipak, zanima me da li tu ima konkretne povrede zakona i kako glase ti zakoni? Ako posmatram firmu kao vlasništvo (npr kuča), vi imate pravo da je srušite, bez obzira što imate podstanare, jedino morate da ih obavestite na vreme. Takođe, ako je neko kupio firmu sa mašinama, njegove su i može da radi sa njima šta hoće... To je vlasništvo. E problem je ako je potpisao socijalni program i obavezao se na očuvanje radnih mesta, to je nešto drugo i predpostavljam da je tu proble. Nisam razmatrala moral i etiku, zanima me samo šta kaže zakon, jer mi to nije jasno.

dekilist

pre 11 godina

Sva sreća da nam je trebalo samo 13-ak godina da shvatimo kako se to radi. Dobro je što će se od trenutka ovog epohalnog saznanja preduzeti sve mere od strane nadležnih službi da se u narednom periodu ovakve radnje spreče.
Koji smo mi jad beda i talog svetskog društva.

ZAK ZEK

pre 11 godina

Sve se to zna, država ćuti i pušta da se prevaranti i lopovi bogate. Svaki dan to vidim. Postao je to sistemski način poslovanja, zaduži firmu, pa je pusti niz vodu, blokada računa, stečaj. Problem je što se tim licima koji su vlasnici i sa njima povezanim licima dozvoljava, da otvore nove firme. Pa to i Kostić radi. On je kao veliki biznismen, a ima tolike firme u blokadi. Cela Srbija je upropaštena, a ovim problemom se niko ozbiljno nije bavio. To je rak rana našeg društva, ne države, jer državu mi nemamo. Ja bi pored čitulje za pojedine upropaštene firme, objavio čitulju našoj državi.

crvenkapa

pre 11 godina

Ja ipak mislim da su krivi stecajni upravnici a ne snalazljivi politicari i biznismeni.
Stecajni upravnici su do juce bili krivi za sve, pa ih ne treba amnestirati ni u ovom slucaju.
Oni su krivi i ako veceras izgubimo u fudbalu.

Vladan

pre 11 godina

Ma ovakvih pljački ima svakog dana i to u ogromnom broju. Moju firmu iz okoline Niša su ojadile firme iz Beograda pre par godina za preko 25 000 eura i to u vrlo kratkom vremenskom periodu.Epilog je da ni sudski nisam ništa naplatio jer jednostavno firma garantuje samo svojom imovinom a to je NIŠTA. Vlasnici dobiju malo zatvora a ja NIŠTA. a vrlo lako se to može rešiti, država da uvede menice sa pokrićem, pa ko ih ima neka radi a ko ih nema neka zatvara a ne svaka šuša da drži firme sa osnivačkim ulogom od par stotina eura. Pa nemoguće da niko u svim ovim vladama od 2005. god. na ovamo ne vidi taj problem, a ova godina je bitna jer je tada uveden PDV i fiskalne kase i od tada smo svi počeli da radimo preko papira i naravno od tada i ima ovoliko prostora za pljačke. Do tada smo svi radili na crno keš lova i nema prevare. E sad da li da ne dam robu nikom bez avansa i da sam za godinu ili dve zatvorim firmu ili da dajem na odloženo pa da je zatvore lopovi, pitanje je sad, za našu Vladu.

Ostecen

pre 11 godina

Navescu jedan primer organizovanog kriminala u privredi kojim je moja firma i jos dvadesetak drugih ostecena. U Beogradu je dugo godina postojala firma Elektroveze d.o.o. (ako moderator smatra da se ne sme objaviti ime firme neka ga izbrise). Pravi vlasnik firme je neposredno pre pocetka cele prevare (poslednji kvartal 2011) firmu prebacio na jednog coveka sa psihickim problemima koji je ocigledno bio spreman da za odredjenu svotu odlezi neko vreme. Na ime dugog postojanja te firme i proslogodisnjih bilansa ta firma je od drugih firmi (preko 20) uzela robu vrednosti preko 500.000 eur. Na slucaju je radio inspektor Nenad Tatalovic iz 29. novembra. Novi "vlasnik" je uhapsen a pomenuti inspektor nije hteo da dokazuje umesanost predhodnog vlasnika koji je i mozak i organizator cele operacije. Novi vlasnik nema nikakvu imovinu, stari vlasnik (organizator) ima ali njega pomenuti inspektor ne tereti. Toliko o pravdi u Srbiji i zastiti postenih ljudi i firmi.

beast trosi dizel

pre 11 godina

Da li je slicna stvar uradjena sa Sartidom?
Recimo US steel prebaci imovinu Sartida svoj kompaniji recimo u Slovackoj, a dugove te kompanije prebaci recimo Sartidu, i onda Sartid proda za recimo 1 dolar, i onda Sartid "gubitas", a Us Steel bogatiji nego pre.
(samo pitam, 21. mart 2013 22:30)
Nije. Sartid je propao kad su Kinezi usli na trziste sa dumping cenama celika. Mnogo vece zelezare od Smederevske, u daleko uredjenijim zemljama su prakticno nestale

ljubitelj burleski

pre 11 godina

A ovi,,otkrili rupe u saksiji,, pa ,,bravo,, treba vam ,,Samo,, 25 godina da to kažete.A Ko To Beše onda ,,Novokomponovana,, Naša Buržoazija,i u Čije Doba se to počelo,ili I TO treba da se zaboravi.Gde je ,,Naj,, Bos,...Čeka da se Zaustavi Lustracija,pa da ,,nam se vrati,, kao ,,usrećitelj ,,naroda.E ludog li naroda,svi sve znaju,al, kad sve ode bestraga.A dotle ,,niko ne vidi,niko nezna,,i za takve ,,registracije,,se nezna ko ih je potpisivao,, jel,da?A sad nema više ,,iz suve drenovine , iscedjene ,do poslednje kapi, upropašćenih porodica ,,krivi nam ,,zavera,, inostranih sila,i fale samo Marsijancida ih okrivimo,dok nam se u lice smeju,,moćni i ,,sposobni,, .Italijanska mafioza i zakon ,,omerte,,su ovde odavno prevazišli naši,,bizmismeni,, .Oni su danas vlasnici Srbije,pa ko neće da shvati LAŽE SEBE PRVO PA SVE OSTALE..A IMENA SE ZNAJU ODLIČNO.Svaki u glavu poimence.Malo je mesta za nabrajanje.Mašta je nepotrebna.

Nex

pre 11 godina

Postoji jednostavan razlog da se ovo spreci, ali nijedna vlast ne zeli to da uradi. Potrebno je napraviti registar svih lica koji su svoje firme namerno doveli do stecaja (a to se lako utvrdi pracenjem transakcija novca prema povezanim firmama istih lica - vlasnika) i taj spisak napraviti javno dostupnim na internetu. Takodje zabraniti tim licima osnivanje novih firmi narednih 5-10 godina, a dok ne isplate dugovanja svoje firme odvedene u stecaj, onemoguciti im neka gradjanska prava kao sto je registracija vozila, uknjizenje nove imovine itd.

Nono

pre 11 godina

Neće biti da je ovo krenulo tek 5. oktobra! Pre će biti da je problem u tome što nije bilo 6. oktobra. Miško, Beko, Toplica i drugi su već bili lovatori.

Sale

pre 11 godina

primer Porecje iz Vucja agro kombinat sa juga Srbije. Unistena jaka i zdrava firma i ceo ce kraj zapusteti i propasti. Ni normalan put (asfalt), ni ustanovu za lecenje, ni skolu bez otpale tavanice nece Vucje dobiti, ugasice se kao sveca koja jos po malo tinja. A bilo je 3000 stanovnika a fabrike su uposljavale 4000 radnika. Sve zbog losih zakona i >>snalazljivih

darko

pre 11 godina

Radnici čačanske Fabrike hartije ’’Božo Tomić’’, koji ne rade već tri godine, objavili su čitulju kojom pozivaju na šestogodišnji pomen za ovo upropašćeno preduzeće.

- Prošlo je šest godina tuge i bola, a oni koji su te uništili i dalje sede u svojim foteljama, i dalje im je omogućeno da bez srama, bez iole stida uništavaju naše fabrike, ubiraju plodove svoga nerada i uživaju u njima – navodi se u svojevrsnom proglasu koji su potpisali ’’ožalošćeni, prevareni i poniženi radnici Fabrike hartije sa svojim porodicama’’, uz informaciju da će se komemoracija održati u subotu u krugu fabrike.

Kako saznajemo, tog dana će radnici ispred velike slike Josipa Broza Tita zapaliti sveće za zdravlje svojih porodica, pošto, kako kažu, zdravstvene knjižice ne mogu da overe.

DZoni

pre 11 godina

Secam se kad su pre 3 godine radnici Filip Kljajica u Kgu strajkovali gladju zbog slicnog i da novi "vlasnik" iznosi sve sto vredi..niko ih nije zarezivao za suvu sljivu..ovaj sve izneo i od nekad najveceg proizvodjaca industrijskih lanaca u evropi koji je 95% proizvodnje izvozio ostali samo zidovi..sve masine prodate a radnici na ulici a vlasnik od tih para gradio auto salone i zgrade..naravno imao i podrsku lokalnih vlasti pa jedan njegov nezavrseni auto salon je u sred parka na jezeru bubanj..

Altea

pre 11 godina

Pa dobro ste se setili da vise i tome posvetite paznju pa tako funkcionisu trenutno neke od najjacih firmi u zemlji kao sto su Sojaprotein i Vital i jos njih gomila. Isisavaju ih vec godinama a dok se neko seti da to malo iskontrolise odose radnici na ulici. A da ima volje u policiji i sudstvu da ne kazem drzavi naravno da bi sve ukradeno moralo da se vrati pa lako se prati gde je novac iz firme otisao koje su fakture naduvane a koje realne. Al nista od toga do ko zna kada.

naivan

pre 11 godina

Pogledajte firmu Simex, Zlatibor voda i jos 30-ak povezanih firmi a u drzavi niko od njih kao nista ne zna. 30 racuna u blokadi a samo jedan radi. Ko im to dozvoljava?????

samo pitam

pre 11 godina

Da li je slicna stvar uradjena sa Sartidom?
Recimo US steel prebaci imovinu Sartida svoj kompaniji recimo u Slovackoj, a dugove te kompanije prebaci recimo Sartidu, i onda Sartid proda za recimo 1 dolar, i onda Sartid "gubitas", a Us Steel bogatiji nego pre.

Spartacus

pre 11 godina

Nisu toliko krivi ovi bizMismeni sto to rade, koliko truli korumpirani sistem koji im to dozvoljava. Na kraju krajeva i zivimo u tasna-masna-banana drzavi, tako da je to sasvim legalan nacin poslovanja.

Spartacus

pre 11 godina

Nisu toliko krivi ovi bizMismeni sto to rade, koliko truli korumpirani sistem koji im to dozvoljava. Na kraju krajeva i zivimo u tasna-masna-banana drzavi, tako da je to sasvim legalan nacin poslovanja.

naivan

pre 11 godina

Pogledajte firmu Simex, Zlatibor voda i jos 30-ak povezanih firmi a u drzavi niko od njih kao nista ne zna. 30 racuna u blokadi a samo jedan radi. Ko im to dozvoljava?????

DZoni

pre 11 godina

Secam se kad su pre 3 godine radnici Filip Kljajica u Kgu strajkovali gladju zbog slicnog i da novi "vlasnik" iznosi sve sto vredi..niko ih nije zarezivao za suvu sljivu..ovaj sve izneo i od nekad najveceg proizvodjaca industrijskih lanaca u evropi koji je 95% proizvodnje izvozio ostali samo zidovi..sve masine prodate a radnici na ulici a vlasnik od tih para gradio auto salone i zgrade..naravno imao i podrsku lokalnih vlasti pa jedan njegov nezavrseni auto salon je u sred parka na jezeru bubanj..

Nex

pre 11 godina

Postoji jednostavan razlog da se ovo spreci, ali nijedna vlast ne zeli to da uradi. Potrebno je napraviti registar svih lica koji su svoje firme namerno doveli do stecaja (a to se lako utvrdi pracenjem transakcija novca prema povezanim firmama istih lica - vlasnika) i taj spisak napraviti javno dostupnim na internetu. Takodje zabraniti tim licima osnivanje novih firmi narednih 5-10 godina, a dok ne isplate dugovanja svoje firme odvedene u stecaj, onemoguciti im neka gradjanska prava kao sto je registracija vozila, uknjizenje nove imovine itd.

Nono

pre 11 godina

Neće biti da je ovo krenulo tek 5. oktobra! Pre će biti da je problem u tome što nije bilo 6. oktobra. Miško, Beko, Toplica i drugi su već bili lovatori.

Altea

pre 11 godina

Pa dobro ste se setili da vise i tome posvetite paznju pa tako funkcionisu trenutno neke od najjacih firmi u zemlji kao sto su Sojaprotein i Vital i jos njih gomila. Isisavaju ih vec godinama a dok se neko seti da to malo iskontrolise odose radnici na ulici. A da ima volje u policiji i sudstvu da ne kazem drzavi naravno da bi sve ukradeno moralo da se vrati pa lako se prati gde je novac iz firme otisao koje su fakture naduvane a koje realne. Al nista od toga do ko zna kada.

darko

pre 11 godina

Radnici čačanske Fabrike hartije ’’Božo Tomić’’, koji ne rade već tri godine, objavili su čitulju kojom pozivaju na šestogodišnji pomen za ovo upropašćeno preduzeće.

- Prošlo je šest godina tuge i bola, a oni koji su te uništili i dalje sede u svojim foteljama, i dalje im je omogućeno da bez srama, bez iole stida uništavaju naše fabrike, ubiraju plodove svoga nerada i uživaju u njima – navodi se u svojevrsnom proglasu koji su potpisali ’’ožalošćeni, prevareni i poniženi radnici Fabrike hartije sa svojim porodicama’’, uz informaciju da će se komemoracija održati u subotu u krugu fabrike.

Kako saznajemo, tog dana će radnici ispred velike slike Josipa Broza Tita zapaliti sveće za zdravlje svojih porodica, pošto, kako kažu, zdravstvene knjižice ne mogu da overe.

Sale

pre 11 godina

primer Porecje iz Vucja agro kombinat sa juga Srbije. Unistena jaka i zdrava firma i ceo ce kraj zapusteti i propasti. Ni normalan put (asfalt), ni ustanovu za lecenje, ni skolu bez otpale tavanice nece Vucje dobiti, ugasice se kao sveca koja jos po malo tinja. A bilo je 3000 stanovnika a fabrike su uposljavale 4000 radnika. Sve zbog losih zakona i >>snalazljivih

samo pitam

pre 11 godina

Da li je slicna stvar uradjena sa Sartidom?
Recimo US steel prebaci imovinu Sartida svoj kompaniji recimo u Slovackoj, a dugove te kompanije prebaci recimo Sartidu, i onda Sartid proda za recimo 1 dolar, i onda Sartid "gubitas", a Us Steel bogatiji nego pre.

Ostecen

pre 11 godina

Navescu jedan primer organizovanog kriminala u privredi kojim je moja firma i jos dvadesetak drugih ostecena. U Beogradu je dugo godina postojala firma Elektroveze d.o.o. (ako moderator smatra da se ne sme objaviti ime firme neka ga izbrise). Pravi vlasnik firme je neposredno pre pocetka cele prevare (poslednji kvartal 2011) firmu prebacio na jednog coveka sa psihickim problemima koji je ocigledno bio spreman da za odredjenu svotu odlezi neko vreme. Na ime dugog postojanja te firme i proslogodisnjih bilansa ta firma je od drugih firmi (preko 20) uzela robu vrednosti preko 500.000 eur. Na slucaju je radio inspektor Nenad Tatalovic iz 29. novembra. Novi "vlasnik" je uhapsen a pomenuti inspektor nije hteo da dokazuje umesanost predhodnog vlasnika koji je i mozak i organizator cele operacije. Novi vlasnik nema nikakvu imovinu, stari vlasnik (organizator) ima ali njega pomenuti inspektor ne tereti. Toliko o pravdi u Srbiji i zastiti postenih ljudi i firmi.

beast trosi dizel

pre 11 godina

Da li je slicna stvar uradjena sa Sartidom?
Recimo US steel prebaci imovinu Sartida svoj kompaniji recimo u Slovackoj, a dugove te kompanije prebaci recimo Sartidu, i onda Sartid proda za recimo 1 dolar, i onda Sartid "gubitas", a Us Steel bogatiji nego pre.
(samo pitam, 21. mart 2013 22:30)
Nije. Sartid je propao kad su Kinezi usli na trziste sa dumping cenama celika. Mnogo vece zelezare od Smederevske, u daleko uredjenijim zemljama su prakticno nestale

ljubitelj burleski

pre 11 godina

A ovi,,otkrili rupe u saksiji,, pa ,,bravo,, treba vam ,,Samo,, 25 godina da to kažete.A Ko To Beše onda ,,Novokomponovana,, Naša Buržoazija,i u Čije Doba se to počelo,ili I TO treba da se zaboravi.Gde je ,,Naj,, Bos,...Čeka da se Zaustavi Lustracija,pa da ,,nam se vrati,, kao ,,usrećitelj ,,naroda.E ludog li naroda,svi sve znaju,al, kad sve ode bestraga.A dotle ,,niko ne vidi,niko nezna,,i za takve ,,registracije,,se nezna ko ih je potpisivao,, jel,da?A sad nema više ,,iz suve drenovine , iscedjene ,do poslednje kapi, upropašćenih porodica ,,krivi nam ,,zavera,, inostranih sila,i fale samo Marsijancida ih okrivimo,dok nam se u lice smeju,,moćni i ,,sposobni,, .Italijanska mafioza i zakon ,,omerte,,su ovde odavno prevazišli naši,,bizmismeni,, .Oni su danas vlasnici Srbije,pa ko neće da shvati LAŽE SEBE PRVO PA SVE OSTALE..A IMENA SE ZNAJU ODLIČNO.Svaki u glavu poimence.Malo je mesta za nabrajanje.Mašta je nepotrebna.

Vladan

pre 11 godina

Ma ovakvih pljački ima svakog dana i to u ogromnom broju. Moju firmu iz okoline Niša su ojadile firme iz Beograda pre par godina za preko 25 000 eura i to u vrlo kratkom vremenskom periodu.Epilog je da ni sudski nisam ništa naplatio jer jednostavno firma garantuje samo svojom imovinom a to je NIŠTA. Vlasnici dobiju malo zatvora a ja NIŠTA. a vrlo lako se to može rešiti, država da uvede menice sa pokrićem, pa ko ih ima neka radi a ko ih nema neka zatvara a ne svaka šuša da drži firme sa osnivačkim ulogom od par stotina eura. Pa nemoguće da niko u svim ovim vladama od 2005. god. na ovamo ne vidi taj problem, a ova godina je bitna jer je tada uveden PDV i fiskalne kase i od tada smo svi počeli da radimo preko papira i naravno od tada i ima ovoliko prostora za pljačke. Do tada smo svi radili na crno keš lova i nema prevare. E sad da li da ne dam robu nikom bez avansa i da sam za godinu ili dve zatvorim firmu ili da dajem na odloženo pa da je zatvore lopovi, pitanje je sad, za našu Vladu.

ZAK ZEK

pre 11 godina

Sve se to zna, država ćuti i pušta da se prevaranti i lopovi bogate. Svaki dan to vidim. Postao je to sistemski način poslovanja, zaduži firmu, pa je pusti niz vodu, blokada računa, stečaj. Problem je što se tim licima koji su vlasnici i sa njima povezanim licima dozvoljava, da otvore nove firme. Pa to i Kostić radi. On je kao veliki biznismen, a ima tolike firme u blokadi. Cela Srbija je upropaštena, a ovim problemom se niko ozbiljno nije bavio. To je rak rana našeg društva, ne države, jer državu mi nemamo. Ja bi pored čitulje za pojedine upropaštene firme, objavio čitulju našoj državi.

crvenkapa

pre 11 godina

Ja ipak mislim da su krivi stecajni upravnici a ne snalazljivi politicari i biznismeni.
Stecajni upravnici su do juce bili krivi za sve, pa ih ne treba amnestirati ni u ovom slucaju.
Oni su krivi i ako veceras izgubimo u fudbalu.

sve znam(o)

pre 11 godina

Da nije bilo ovog teksta nikad ne bismo ukapirali sta se zapravo radilo i radi ovde. Svaka cast onome koje to konacno ukapirao i obelodanio.

Konkretna imena i firmu u kojoj sam radio, a koja je na taj nacinu nistena, ne mogu da napisem jer komentar u tom slucaju, nece biti objavljen.

mr Predrag M. Vuletić

pre 11 godina

Е моја Србијо,
Па скоро све приватизоване фирме тако поступаку, а творци таквог законодавства и добар део таквих власника недавно је било на Бизнис форуму на Копаонику.
Да има закона, они би својом приватном имовином гарантовали исплату обавеза предузећа која су купили.

dekilist

pre 11 godina

Sva sreća da nam je trebalo samo 13-ak godina da shvatimo kako se to radi. Dobro je što će se od trenutka ovog epohalnog saznanja preduzeti sve mere od strane nadležnih službi da se u narednom periodu ovakve radnje spreče.
Koji smo mi jad beda i talog svetskog društva.

Marina

pre 11 godina

Ok, prljavai biznis, nije moralno... Ipak, zanima me da li tu ima konkretne povrede zakona i kako glase ti zakoni? Ako posmatram firmu kao vlasništvo (npr kuča), vi imate pravo da je srušite, bez obzira što imate podstanare, jedino morate da ih obavestite na vreme. Takođe, ako je neko kupio firmu sa mašinama, njegove su i može da radi sa njima šta hoće... To je vlasništvo. E problem je ako je potpisao socijalni program i obavezao se na očuvanje radnih mesta, to je nešto drugo i predpostavljam da je tu proble. Nisam razmatrala moral i etiku, zanima me samo šta kaže zakon, jer mi to nije jasno.

samo pitam

pre 11 godina

Da li je slicna stvar uradjena sa Sartidom?
Recimo US steel prebaci imovinu Sartida svoj kompaniji recimo u Slovackoj, a dugove te kompanije prebaci recimo Sartidu, i onda Sartid proda za recimo 1 dolar, i onda Sartid "gubitas", a Us Steel bogatiji nego pre.

Nono

pre 11 godina

Neće biti da je ovo krenulo tek 5. oktobra! Pre će biti da je problem u tome što nije bilo 6. oktobra. Miško, Beko, Toplica i drugi su već bili lovatori.

beast trosi dizel

pre 11 godina

Da li je slicna stvar uradjena sa Sartidom?
Recimo US steel prebaci imovinu Sartida svoj kompaniji recimo u Slovackoj, a dugove te kompanije prebaci recimo Sartidu, i onda Sartid proda za recimo 1 dolar, i onda Sartid "gubitas", a Us Steel bogatiji nego pre.
(samo pitam, 21. mart 2013 22:30)
Nije. Sartid je propao kad su Kinezi usli na trziste sa dumping cenama celika. Mnogo vece zelezare od Smederevske, u daleko uredjenijim zemljama su prakticno nestale

Spartacus

pre 11 godina

Nisu toliko krivi ovi bizMismeni sto to rade, koliko truli korumpirani sistem koji im to dozvoljava. Na kraju krajeva i zivimo u tasna-masna-banana drzavi, tako da je to sasvim legalan nacin poslovanja.

DZoni

pre 11 godina

Secam se kad su pre 3 godine radnici Filip Kljajica u Kgu strajkovali gladju zbog slicnog i da novi "vlasnik" iznosi sve sto vredi..niko ih nije zarezivao za suvu sljivu..ovaj sve izneo i od nekad najveceg proizvodjaca industrijskih lanaca u evropi koji je 95% proizvodnje izvozio ostali samo zidovi..sve masine prodate a radnici na ulici a vlasnik od tih para gradio auto salone i zgrade..naravno imao i podrsku lokalnih vlasti pa jedan njegov nezavrseni auto salon je u sred parka na jezeru bubanj..

crvenkapa

pre 11 godina

Ja ipak mislim da su krivi stecajni upravnici a ne snalazljivi politicari i biznismeni.
Stecajni upravnici su do juce bili krivi za sve, pa ih ne treba amnestirati ni u ovom slucaju.
Oni su krivi i ako veceras izgubimo u fudbalu.

ljubitelj burleski

pre 11 godina

A ovi,,otkrili rupe u saksiji,, pa ,,bravo,, treba vam ,,Samo,, 25 godina da to kažete.A Ko To Beše onda ,,Novokomponovana,, Naša Buržoazija,i u Čije Doba se to počelo,ili I TO treba da se zaboravi.Gde je ,,Naj,, Bos,...Čeka da se Zaustavi Lustracija,pa da ,,nam se vrati,, kao ,,usrećitelj ,,naroda.E ludog li naroda,svi sve znaju,al, kad sve ode bestraga.A dotle ,,niko ne vidi,niko nezna,,i za takve ,,registracije,,se nezna ko ih je potpisivao,, jel,da?A sad nema više ,,iz suve drenovine , iscedjene ,do poslednje kapi, upropašćenih porodica ,,krivi nam ,,zavera,, inostranih sila,i fale samo Marsijancida ih okrivimo,dok nam se u lice smeju,,moćni i ,,sposobni,, .Italijanska mafioza i zakon ,,omerte,,su ovde odavno prevazišli naši,,bizmismeni,, .Oni su danas vlasnici Srbije,pa ko neće da shvati LAŽE SEBE PRVO PA SVE OSTALE..A IMENA SE ZNAJU ODLIČNO.Svaki u glavu poimence.Malo je mesta za nabrajanje.Mašta je nepotrebna.

Altea

pre 11 godina

Pa dobro ste se setili da vise i tome posvetite paznju pa tako funkcionisu trenutno neke od najjacih firmi u zemlji kao sto su Sojaprotein i Vital i jos njih gomila. Isisavaju ih vec godinama a dok se neko seti da to malo iskontrolise odose radnici na ulici. A da ima volje u policiji i sudstvu da ne kazem drzavi naravno da bi sve ukradeno moralo da se vrati pa lako se prati gde je novac iz firme otisao koje su fakture naduvane a koje realne. Al nista od toga do ko zna kada.

Sale

pre 11 godina

primer Porecje iz Vucja agro kombinat sa juga Srbije. Unistena jaka i zdrava firma i ceo ce kraj zapusteti i propasti. Ni normalan put (asfalt), ni ustanovu za lecenje, ni skolu bez otpale tavanice nece Vucje dobiti, ugasice se kao sveca koja jos po malo tinja. A bilo je 3000 stanovnika a fabrike su uposljavale 4000 radnika. Sve zbog losih zakona i >>snalazljivih

Nex

pre 11 godina

Postoji jednostavan razlog da se ovo spreci, ali nijedna vlast ne zeli to da uradi. Potrebno je napraviti registar svih lica koji su svoje firme namerno doveli do stecaja (a to se lako utvrdi pracenjem transakcija novca prema povezanim firmama istih lica - vlasnika) i taj spisak napraviti javno dostupnim na internetu. Takodje zabraniti tim licima osnivanje novih firmi narednih 5-10 godina, a dok ne isplate dugovanja svoje firme odvedene u stecaj, onemoguciti im neka gradjanska prava kao sto je registracija vozila, uknjizenje nove imovine itd.

Vladan

pre 11 godina

Ma ovakvih pljački ima svakog dana i to u ogromnom broju. Moju firmu iz okoline Niša su ojadile firme iz Beograda pre par godina za preko 25 000 eura i to u vrlo kratkom vremenskom periodu.Epilog je da ni sudski nisam ništa naplatio jer jednostavno firma garantuje samo svojom imovinom a to je NIŠTA. Vlasnici dobiju malo zatvora a ja NIŠTA. a vrlo lako se to može rešiti, država da uvede menice sa pokrićem, pa ko ih ima neka radi a ko ih nema neka zatvara a ne svaka šuša da drži firme sa osnivačkim ulogom od par stotina eura. Pa nemoguće da niko u svim ovim vladama od 2005. god. na ovamo ne vidi taj problem, a ova godina je bitna jer je tada uveden PDV i fiskalne kase i od tada smo svi počeli da radimo preko papira i naravno od tada i ima ovoliko prostora za pljačke. Do tada smo svi radili na crno keš lova i nema prevare. E sad da li da ne dam robu nikom bez avansa i da sam za godinu ili dve zatvorim firmu ili da dajem na odloženo pa da je zatvore lopovi, pitanje je sad, za našu Vladu.

naivan

pre 11 godina

Pogledajte firmu Simex, Zlatibor voda i jos 30-ak povezanih firmi a u drzavi niko od njih kao nista ne zna. 30 racuna u blokadi a samo jedan radi. Ko im to dozvoljava?????

darko

pre 11 godina

Radnici čačanske Fabrike hartije ’’Božo Tomić’’, koji ne rade već tri godine, objavili su čitulju kojom pozivaju na šestogodišnji pomen za ovo upropašćeno preduzeće.

- Prošlo je šest godina tuge i bola, a oni koji su te uništili i dalje sede u svojim foteljama, i dalje im je omogućeno da bez srama, bez iole stida uništavaju naše fabrike, ubiraju plodove svoga nerada i uživaju u njima – navodi se u svojevrsnom proglasu koji su potpisali ’’ožalošćeni, prevareni i poniženi radnici Fabrike hartije sa svojim porodicama’’, uz informaciju da će se komemoracija održati u subotu u krugu fabrike.

Kako saznajemo, tog dana će radnici ispred velike slike Josipa Broza Tita zapaliti sveće za zdravlje svojih porodica, pošto, kako kažu, zdravstvene knjižice ne mogu da overe.

Ostecen

pre 11 godina

Navescu jedan primer organizovanog kriminala u privredi kojim je moja firma i jos dvadesetak drugih ostecena. U Beogradu je dugo godina postojala firma Elektroveze d.o.o. (ako moderator smatra da se ne sme objaviti ime firme neka ga izbrise). Pravi vlasnik firme je neposredno pre pocetka cele prevare (poslednji kvartal 2011) firmu prebacio na jednog coveka sa psihickim problemima koji je ocigledno bio spreman da za odredjenu svotu odlezi neko vreme. Na ime dugog postojanja te firme i proslogodisnjih bilansa ta firma je od drugih firmi (preko 20) uzela robu vrednosti preko 500.000 eur. Na slucaju je radio inspektor Nenad Tatalovic iz 29. novembra. Novi "vlasnik" je uhapsen a pomenuti inspektor nije hteo da dokazuje umesanost predhodnog vlasnika koji je i mozak i organizator cele operacije. Novi vlasnik nema nikakvu imovinu, stari vlasnik (organizator) ima ali njega pomenuti inspektor ne tereti. Toliko o pravdi u Srbiji i zastiti postenih ljudi i firmi.

ZAK ZEK

pre 11 godina

Sve se to zna, država ćuti i pušta da se prevaranti i lopovi bogate. Svaki dan to vidim. Postao je to sistemski način poslovanja, zaduži firmu, pa je pusti niz vodu, blokada računa, stečaj. Problem je što se tim licima koji su vlasnici i sa njima povezanim licima dozvoljava, da otvore nove firme. Pa to i Kostić radi. On je kao veliki biznismen, a ima tolike firme u blokadi. Cela Srbija je upropaštena, a ovim problemom se niko ozbiljno nije bavio. To je rak rana našeg društva, ne države, jer državu mi nemamo. Ja bi pored čitulje za pojedine upropaštene firme, objavio čitulju našoj državi.

dekilist

pre 11 godina

Sva sreća da nam je trebalo samo 13-ak godina da shvatimo kako se to radi. Dobro je što će se od trenutka ovog epohalnog saznanja preduzeti sve mere od strane nadležnih službi da se u narednom periodu ovakve radnje spreče.
Koji smo mi jad beda i talog svetskog društva.

mr Predrag M. Vuletić

pre 11 godina

Е моја Србијо,
Па скоро све приватизоване фирме тако поступаку, а творци таквог законодавства и добар део таквих власника недавно је било на Бизнис форуму на Копаонику.
Да има закона, они би својом приватном имовином гарантовали исплату обавеза предузећа која су купили.

sve znam(o)

pre 11 godina

Da nije bilo ovog teksta nikad ne bismo ukapirali sta se zapravo radilo i radi ovde. Svaka cast onome koje to konacno ukapirao i obelodanio.

Konkretna imena i firmu u kojoj sam radio, a koja je na taj nacinu nistena, ne mogu da napisem jer komentar u tom slucaju, nece biti objavljen.

Marina

pre 11 godina

Ok, prljavai biznis, nije moralno... Ipak, zanima me da li tu ima konkretne povrede zakona i kako glase ti zakoni? Ako posmatram firmu kao vlasništvo (npr kuča), vi imate pravo da je srušite, bez obzira što imate podstanare, jedino morate da ih obavestite na vreme. Takođe, ako je neko kupio firmu sa mašinama, njegove su i može da radi sa njima šta hoće... To je vlasništvo. E problem je ako je potpisao socijalni program i obavezao se na očuvanje radnih mesta, to je nešto drugo i predpostavljam da je tu proble. Nisam razmatrala moral i etiku, zanima me samo šta kaže zakon, jer mi to nije jasno.