Sreda, 13.03.2013.

09:15

Srpski Davos: Kako izaći iz krize?

Na Kopaoniku, na temperaturi oko nule, na tradicionalnom biznis forumu, državnici, privrednici i ekonomisti definišu kako da Srbija bude u plusu.

Izvor: B92

Srpski Davos: Kako izaæi iz krize? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

nada acimovic

pre 9 godina

Ej, Premijeru, ovo ti je elita za kojom ti places zato sto te ne podrzavaju. Pogledaj njihove fotografije, svi treba da se nadju pred licem pravde i da robijaju dozivotno za sve lopovluke i pljacke za koje postoje osnovane sumnje.Pogledaj Dinkica, Vlahovica, Kostica, Bajatovica a ima jos orlusina lesinara i sakala koji cekaju da se bace i konacno rastrgnu lesinu od Srbije. Zahvaljujes se bivsem ministru privatizacije koji je unistio privredu Srbije a on se enormno obogatio.Tvorac je i kriminalnog Zakona o privatizaciji napravljenog za tajkune.To je pljackaska elita koja je dovela Srbiju i njene gradjane u bedu, a sto je najzalosnije i dalje se lopovluci dogadjaju jer si Premijeru okruzen Dinkicevim taborom osnovano sumnjam opasnih i losih ljudi koji ne rade u korist drzave. Nema Srbiji napretka dogod pljackasi ne stanu pred lice pravde a imovina koju su popljackali ne vrati u svojinu drzave.Kada bi se pretresli svi racuni koje oni imaju u inostranstvu i oduzela im se imovina koju su pljackom stvorili ova drzava bi vratila sve dugove i jos bi joj ostalo pride. I jos nesto samo cenim rezultate rada u smislu otvaranja radnih mesta, prestanka partiskog zaposljavanja (recimo od kog ministra je otac skoro postavljen za direktora u jednoj velikoj firmi bez adekvatne skolske spreme), i jos mnogo toga premijeru bih mogla da navedem.

pavle

pre 10 godina

premijer srbije. ivica dačić i aleksandar vučić treba da donesu jasan plan za ekonomiju.kako bi srbiju do kraja godine 2013. izvukli iz teške ekonomske krize da se pomogne poljuprivredi u rualnom razvoju i dase krene sa ulaganjem u sela gde bi mladi ostajali da žive. sela treba oživeti svi na selo pokrenutaje inicijativa. već pomoć EU za oživljavanje sela novčana hitno potrebna.

Ravens

pre 11 godina

Ovi su udavili srpsku privedu i svega čega su se dotakli. Jezivo....Bal vampira na grobu, srpske privrede, sam strucnjak do strucnjaka i uvek isti likivi svake godine...Nocna mora...

bisa

pre 11 godina

Preskocite 90' u kojoj smo se vratili, udjite u 45, nacionalizujte ono malo od privrednika malih, podelite narodu.
Vi nista drugo ne mozete da uradite, Dinkic radi isto kao i pre 10 godina, niko mu nekaze nije dobro, vazno je da se 'vlada'
Promene niko ne zeli, a to je dokazano i ubistvom Gospodina Djindjica, koji je video napredak u promenama.

porfirije

pre 11 godina

Ovi davosovci su nas i udavili,a jos nas uvek dave.Napisah jos pre par dana da treba poslati autobus-maricu i na pravi kop,da kopaju dok se ne iskupe.A kralj secera neka im kuva kafu bez secera!

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Kako bre da izadjemo,kožu ste nam odrali još da nam isčupate ovo malo duše i kraj.Dali vi znate šta je kriza,gledam vas nasmejane,razdragane,vesele,pogledajte narod po ulicama,svaki drugi priča sam,kao da smo ustali sa deponije,iš bre.

event manager

pre 11 godina

Davos!?
1. govornica od sajamske konstrukcije, jeftinije ne moze
2. kablovi vire sa svih strana
3. stampani logo u pozadini lepljen selotejpom, kreativnost 0!
4. Nigde se ne vidi STA JE OVO, ako gledas ne znajuci o cemu se radi, nema sponzora, logotipa, svetla...

Ovo organizuje neko ko ne zna posao, zeli da zaradi a poredjenje sa Davos-om nam samo ide na stetu. Kao da poredite seoski vasar sa Oktober festom otprilike...

Arsen Lupen

pre 11 godina

Skupili se prosli i sadasnji ekonomski upropastitelji i prevaranti da se dogovore kako dalje da pljackaju sa glavnim instruktorom Vlahovicem, on sve zna.

Dimitrije

pre 11 godina

Zemljo otvori se. Bože nemoj nas više ovako ponižavati. Otvori se zemljo da nas više nema. Da znamo da više Srba i Srbije nema. Pa nije trebalo ni da čitam, dovoljno je videti ta lica na slikama. Vlahović između Dinkića i Dačića, malo dalje Toplica Spasojević, miškovićevski glumac i svakoj čorbi zaprška, Bajatović zabavlja Forcanku... To je srpski soc, srpska sramota i bruka, kakav Davos.

Dudule

pre 11 godina

> Dačić je rekao:
> "Mi smo pre 20, 30 godina bili sinonim za uspesnu zemlju,
> danas smo u objektivnom zaostajanju…"

Pre 20 godina je bila 1993., najgora godina u mojih 39 dotadasnjih. Dve riblje konzerve u celoj samoposluzi kod Cvetka. Sve ostalo PRAZNO. Drug Dacic, mladi socijalista, je ocigledno tada vrlo dobro ziveo jer se seca da je pre 20 godina Jugoslavija bila "sinonim za uspesnu zemlju"! Milosevicev "Soc. Jugend Fuhrer"! I evo ga opet posle 20 godine...

O cemu mi pricamo?

smesko

pre 11 godina

Smejurija!
oni , koji su nas do koske opljačkali , sada vijećaju kako da nas izvuku iz krize.
Ovo, iskreno verujem , još uvek nigde, ali bukvalno nigde na svetu nema.

Sid

pre 11 godina

Uzmite tekst od pre par godina o biznis formu na Kopaoniku, bez malo identicna prica....
I vrapci na grani znaju koji su problemi, a najveci problem sto probleme niko ne resava i sto ce nama EU, pa ovako je sasvim ok, mislim vladajucoj i visoj kasti.

Poz.

mika

pre 11 godina

Sve profesionalac do profesionalca za drzavni novac. Privatizacije, tenderi, kapitalna ulaganja, plate sve namesteno i pokradeno. Od profesora na fakultetu, preko vlade, do tajfuna...Jer Lepa Jorgovanka, srela Vispretnog Beka.Znali ko.Jadna SRBIJO.

Dimitrije

pre 11 godina

G-dine predsedniče Nikoliću, jesu li to one "PROMENE" za koje sam glasao. Ove face ovde se ne menjaju, izraz njihovih lica je nepromenjen ima već 10 godina, a ja sam se poslednji put smejao 20. maja 2012 jer sam ti poverovao. Mislio sam da smo napravili promenu...

dejan

pre 11 godina

Kada bi ucesnici ovog "srpskog davosa" vratili narodu sta su stekli kroz korupcijske poslove, sumnjive privatiacije i monopolom na srpskom trzistu, krize ne bi ni bilo. A umesto Kopaonika sastajali bi se svaki dan u isto vreme, da malo udahnu vazduh u nekom od zatvora Srbije. Cast izuzecima, ali mislim da ih je jako, jako malo na ovom skupu.

Dani

pre 11 godina

Kum Kole, Erste Vlaho, Akcije Štedionica Mlađo...njih i ostale razumijem. Ne razumijem nas...Ljudi, šta treba još da nam urade??? Ako Slovenci i Grci izlaze na ulice i bore se, ovdje je odavno vrijeme za pravi rat protiv ovakvih ...

radoslav

pre 11 godina

Mučno je gledati s koliko želje imaju da nas z*ju sa tim " Davosom " .!! Vlahović koji zna sve lepo da objasni, ali neka nam objasni kako se on obobgatio. Da ne pričamo o privatizacijama .. itd itd . DA LI JE JAVIO NEKO KURTI I MURTI DA JE CRKO KONJ.

Profesor Zec, je jedini koji ima petlju da svima kaže kako je pravo stanje naše ekonomije.

Kraj je !!

moi

pre 11 godina

Pa jel` nas PreCednik MASTER il` nije, pitajte njega, on ce to caskom...a ako slucajno, ali slucajno on ne moze ultra-giga brzo, pozvati u pomoc serifa. Videcete kako sredjuje stvari neko ko sve ume i sve zna.

bole

pre 11 godina

sam taj Vlahović je govorio da u procesu privatizacije "neće skoro ni biti otpuštanja.."

a evo njega, heroja tranzicije, njemu je ona donela blagostanje, kao i većini učesnika tog "davosa" koji plaćamo mi, obični radnici.

neko reče da 80 posto učesnika treba da nastavi "davos" u nekoj od ustanova osobe koje su se ogrešile o zakon, i ja sam za to.

cek da prvo razjasnimo

pre 11 godina

ko da izadje iz krize, oni ili mi? a kako mi da izadjemo iz krize kad ova drzava ne proizvodi nista? ima neki fantomski nacin, da uzmemo malo sisati maka kao doktor cvarkov?

ljubomir Rukavina

pre 11 godina

jos jedno skimanje po narodnom djepu sa manje ili vise kapija ,takozvani Dinkicev vele slalom.......a kako je krenulo narod ima disciplinu skakanje sa mosta po izboru....

JA

pre 11 godina

Prošle godine je NBS bila napadana da slabljenje dinara uništava privredu, a ove godine ne valja stabilan kurs. U svakom slučaju, privrednici nisu ništa krivi

Mariov tim za brze komentare

pre 11 godina

Ne znam zašto Vučić nije pozvan. Jasno je da samo Najpopularniji može da da rešenja za krizu. Verujemo da će Vučić pomoći privredi i gradjanima.

darkwood

pre 11 godina

Vec godinama mlate praznu slamu u tom srpskom "Davosu". Bolje da te pare sto potrose za provod na kopu daju da se nahrane gladna deca po Srbiji! Jedinu korist od svega ovoga im vlasnik Granda i vlasnici par kafana po Kopu!!!

Djole

pre 11 godina

Blago nama sa njima. Mi platili porez, oni uzeli jer to su sada njihove pare i uz viskiće se dogovaraju kako da nas još više opelješe i obogate se. Ništa lepše nego provoditi se na tuđ račun i trošiti tuđe pare, jedino su tu eksperti. Svaka im čast.

aca

pre 11 godina

imam ja nešto da kažem za dnevnik-dal bi mogao taj naš Srpski Davos da se premesti malo bliže?npr.u Mitrovicu il u Padinsku skelu?

milorad

pre 11 godina

Ovo je dno-dna. Toliko licemerja na jednom mestu.Obzirom da su sve uzeli, ostala im je jos rasprava kako da izvrse preraspodelu u okviru svojih despotija.Mislim da je vreme da pocnu da se izivljavaju nad narodom, jos to zadovoljstvo im je preostalo.Ipak ce se o ulasku Srbije u EU raspravljati 3000.te godine.

crni domino

pre 11 godina

Ma to nije nista za Dinkica i Tabakovicku. Dinkic ko Mrka, tri dana pre roka vraca kamate a zaduzuje se dugorocno za lepe milijarde plus lepe kamate. Tabakovicka upregla Savet Guvernera i uziva u svom znanju.
Kakav Davos, Dinkic je to prevazisao.
Pitam se iz kojih pora sve piju krv narodu i privrednicima.

krle - dron

pre 11 godina

Dokle god se budu pojavljivali kao organizatori navodnog srbskog ekonomskog foruma vinovnici ekonomske i drustvene tragedije Kostic-secerlema i Vlahovic OD EKONOMSKOG OPORAVKA NEMA NISTA.

Krle

pre 11 godina

NE BRINI narode. Vecina je tamo na drzavnom trosku. A naravno smesteni su u Koletovim hotelima. Dokle ovakvo pogravanje sa nasim zivotima???

beogradska bulumenta

pre 11 godina

Ko bre vise placa te njihove forume, konferencije, savete za preporod, ...
Kakvi su rezultati tih njihovih forumusanja?
Metla, gvozgena metla da se ocisti taj mulj sto Srbiju vodi u propast!

srle

pre 11 godina

E, ako nas ovaj forum ne spase, niko i nista nece.
Ma to je obicna parada svaleraja, pijanke i zdranja. Kao da je nasim privrednicima stalo do neceg drugog.

Kiklop

pre 11 godina

Ajoj, kakvi bre crni biznismeni. Preko noći se obogatili u mutna vremena u još mutnijoj zemlji, kojekakvim privatizacijama, malverzacijama, milionskim kreditima kojekakvih Agorbanaka, Razvojnih banaka... koje ne vraćaju. I sada će oni poručiti napaćenom narodu da treba više da se radi, da treba stegnuti kajš, jadnim ljudima koje plaćaju bednih 20.000 dinara mesečno (ako uopšte plaćaju) i smatraju da treba da su srećni što i toliko zarađuju. Jer, bože moj, kriza je, teška vremena... Zatim će podeliti nagrade za najboljeg biznismena uz iće i piće i estradne zvezde. Samo fale Karić, Mišković (opravdano sprečen), zašto da ne i Miša Banana, možda Oliver Dulić..., niz je dugačak ??? Negde sam pročitao da je iz ove jadne zemlje izvučeno 50 milijardi dolara u poslednjih petnaestak godina !? Jel moguće?

Pavle

pre 11 godina

Ovi sto su se okupili nisu u krizi a bar polovina od njih su za jednu istragu i prosto pitanje "odakle im to bogatstvo u ovako siromasnoj Srbiji"?

nazalostsrbin

pre 11 godina

Ovo je cirkus dosao i u nase malo mesto, zanima me samo imaju li oni tamo i ringispil. Pa dokleeeeeeeeeeeeeeee
Pa zar smo toliki debiliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Pa za sta nas oni drzeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Oce li vec jednom kraj svemu ovomeeeeeeeeeeeeeeeeee
Nedostaje im Miskovic, primetio sam, ili je on sluzbeno odsutan.
A dogodine, oce li biti ista ekipa ovde ili ce svi biti na sluzbenom putu
A nema im ni Radulovica, bivseg potpredsednika
A sta je sa bivsim premijerom, ne vidim ga
Pazi ovo, Davos, Cirkus bre za nas mamlaze.

Goli Otok

pre 11 godina

G....m motkom jazjuriti drustvanjce koje veca u Davosu Srbije!
Jedini moguci put za probu izlaska iz dubokog mraka koji vlada Srbijom.

Hvala!

Aca

pre 11 godina

Kako kaže Pitić, ne dirajte bankama u kamatu? Dok su ovi ljudi na čelu naših nazovi najvećih firmi, crno nam se piše. Sve nesposoban do nesposobnog, bez ideja i znanja. Pardon, imaju znanje da kupe strane, i da podmažu tamo gde treba, mada i tu se nekad okliznu na "bananu". Narod vassamo gleda, a vi možete da pijete koktele do mile volje. Tako ih je pio i vaš "numerno uno", pa eno ga sada u nekomfornom smeštaju.

bljak

pre 11 godina

Kakav šminkeraj. Zbog ovih tajkuna smo ovde gde smo uz političku podršku naravno. Korumpirano je ovde sve i nema nam u skorije vreme napretka.

Smrtnik

pre 11 godina

satnica foruma:...skijanje,kafanica,iće i piće...čajanka,noćno skijanje...5 dana, pa saopštenje za javnost:..na forumu su dogovorene dalje mere u poboljšanju poslovanja i ekonomskom razvitku i sprečavanju daljeg raspada Srpske ekonomije,učesnici su se saglasili da su mere neophodne i hitne.(tačka).-sve je isto, samo njega nema.

Аца

pre 11 godina

Купиш Копаоник када продаш шећеране купљене за три евра ( препакивање забрањено из Европе ), а да би Копаоник радио у мртвој сезони организујеш као неки конгресни туризам за добро грађана о њиховом трошку. ( Клопа цуга, возни парк у фулу ) Костић ће пред крај успешне пословне каријере написати мемоаре како очеткати државну касу са пријатељима на хиљаду и један начин.

drLaki

pre 11 godina

A mangupi udesili da na istom mestu za koji dan pocne festival vina i skijanja, pa da produze gostovanje kod Koleta za jos koji dan. Sve moze kad je dzabe.

Kareljin

pre 11 godina

Forum dobre hrane i pica gde se uz casicu provuce i poneka tema kako zaraditi jos koji milion a platiti radnika sto manje jer kako rece Secerko u nekom od intervjua 'nije povoljan trenutak da se poveca iznos minimalne zarade'. Bice bolje da im posaljem svoju prababu da predsedava forumom jer je prezivela razne krize pa da im da neki savet.

Ranko

pre 11 godina

Ajmo Jovo nanovo!
Teme dosadasnjih "Biznis" foruma na Kopaoniku:
2006 Srbija 2006-2012: Razvoj, finansijski sistem i konkurentnost
2007 Rast institucionalnog kapaciteta i investicionih mogućnosti: Glavni izazovi za Srbiju u 2007
2008 Tranzicija, dostizanje EU i povezane teme: Uloga investitora iz Slovenije, Ruske Federacije i Austrije“
2009 Rast u uslovima globalne recesije i finansijske krize
2010 Srbija posle krize, kako se pozicionirati u globalnoj ekonomiji koja izlazi iz krize?".
2011 Održive reforme za održiv razvoj
2012 Kako sacuvati buducnost Srbije: ekonomske, poslovne i povezane teme
2013 Reindustrijalizacija i povezane teme
Izgleda da je samo 2009. godina bila krizna!

Velko

pre 11 godina

Više od deset godina ovi isti putnici su se ukrcali u pogrešni voz i sve usputne stanice su im pogrešne.
Sa ovom pameću teško da će im doću da moraju da presednu na prvoj i pođu u suprotnom pravcu!
Njihova lokomoriva je bez kočnica!

gordijanus

pre 11 godina

pazi ko su nasi ekonolski umovi-sve oni koji su profitirali na racun kaubojske srpske privatizacije/ vlahovic, kostic i sl. a onda slag na torti pojavljuju se pogonski inzenjer kalanovicka i ministar za mleko knezevic... boze, sidji na minut, moram da s tobom porazgovaram ali ozbiljno!

vlada-so

pre 11 godina

na jedinstvenom zidnom sunčanom satu u mome gradu pomalo morbidno piše,jedan od ovih ti je poslednji,tako se i naši heroji tranzicije na srpskom davosu trenutno osećaju zbog svima nama opštepoznate činjenice.

Dufa

pre 11 godina

Kad vidim Vlahovića meni odmah lakne.

Znam da je izlaz iz krize tu, krajem 2014 godine izlazimoiz krize, a da će rast privredne proizvodnje da se oseti sredinom 2015. godine.

Tekst ne moram ni da čitam.

Treba posvetiti više vremena ovom velikanu tranzicione ekonomije, ima on sigurno dosta korisnih stvari koje bi srpsko društvo trebalo da implementira, ali nema ko da sluša.

CG

pre 11 godina

Vidi Vlahovic,a nedeljama ga je Kurir "hapsio" zbog navodnih malverzacija!?
On nevin,a sta je sa Kurirom? Lazne optuzbe,kleveta,ili ce se primenjivati
zakoni Belorusije sa kojima je preCednik upravo podpisao takve zakone o
"slobodi stampe"!???

aleksandar

pre 11 godina

Dakle, svake godine sve isto. Iso mesto,isti ljudi,iste price,teoretisanje u beskraj,a rezultat svega toga izrecenog i predlozenog, vidi se u svakodnevnom zivotu.Sve vise firmi propada,sve vise ljudi ostaje bez posla,stranih ulaganja je sve manje.Jos jedan skup istih ljudi("nemoralnih sarlatana") koji ce ovaj boravak iskoristiti kao lep gratis provod na Kopaoniku i svojim prisustvom i praznim pricama jos vise izritirati razumni deo ljudi Srbije.

djokica

pre 11 godina

E bas ce oni da nam kazu kako da izadjemo, Kostic, Vlahovic, Pitic, Knezevic...sve faca do face, caskaju kod Koleta, krkaju, piju, mozda malo skijaju, nocu ko zna sta rade...
Blago nama s njima..

Dovedite bre Japance, da vam oni kazu i pokazu kako se izlazi iz krize.

Vi ste svoje pokazali

Ja sam

pre 11 godina

Ti sa Kopaonika nisu raspravljali o krizi vec o nacinu kako da povecaju sopstvenu dobit.
Onaj ko je zaista u krizi nikada se nije peo na ovu planinu, niti bilo koju drugu, radi skijanja.

Kimi

pre 11 godina

Strašno!!! O čemu se radi ljudi? Svake godine se skupljaju, pričaju o tome kako da se prebrodi kriza...a kada pogledate bilanse kompanija čiji se vlasnici šepure po Kopaoniku, vidite da krize nema...makar kod njih.
Oni se okupljaju da bi se dogovorili kako još više da opljačkaju ovaj napaćeni narod...
Nikada nam neće biti bolje dok ova cela svita ne ode iz naših života...ne pola svite...nego cela svita...
Grozim se na ove slike de se šeretski smeju...

Iva

pre 11 godina

Ova samozvana "elita" koja nas je ojadila svojim neznanjem, lopovlukom i bahatoscu svoje pijancenje predstavlja gradjanima kao carobni stapic mudrosti koji ce nas izvesti iz krize. Oni su problem, svi do jednog tamo na Kopaopniku, i ne znam kako problem moze istovremeno da bude i resenje. A posebna prica je MK koji trenutno vodi ekonomsku politiku vlade. Dno.

Resenje

pre 11 godina

Zamolimo Japance da dodju da vode Srbiju, a ove naprednjake-demokrate-socijaliste-dinkicevce-kostunjicave parazitske stranke-sekte posaljimo na smetiliste istorije.

Nele

pre 11 godina

Ne treba vam forum gde se utrvrdjuju karteli i monopoli, treba vam odlučna strategija za borbu protiv istih. Da se uđe u trag milijardama prljavih evra uloženih u privatizaciju i da se konačno pokrene proizvodnja. O korupciji i birokratiji da ne pričam.

pricam ti pricu...

pre 11 godina

pa kao prvo davos je sinonim za skup stvarno uspesnih ljudi iz raznih sfera a ne kao ovaj nas skup, uglavnom sve sami "biznismeni" koji se samo nadmecu ko je vise obmanuo drzavu i ko je vise ukrao od sirotinje...

Resenje

pre 11 godina

Zamolimo Japance da dodju da vode Srbiju, a ove naprednjake-demokrate-socijaliste-dinkicevce-kostunjicave parazitske stranke-sekte posaljimo na smetiliste istorije.

CG

pre 11 godina

Vidi Vlahovic,a nedeljama ga je Kurir "hapsio" zbog navodnih malverzacija!?
On nevin,a sta je sa Kurirom? Lazne optuzbe,kleveta,ili ce se primenjivati
zakoni Belorusije sa kojima je preCednik upravo podpisao takve zakone o
"slobodi stampe"!???

Iva

pre 11 godina

Ova samozvana "elita" koja nas je ojadila svojim neznanjem, lopovlukom i bahatoscu svoje pijancenje predstavlja gradjanima kao carobni stapic mudrosti koji ce nas izvesti iz krize. Oni su problem, svi do jednog tamo na Kopaopniku, i ne znam kako problem moze istovremeno da bude i resenje. A posebna prica je MK koji trenutno vodi ekonomsku politiku vlade. Dno.

Kimi

pre 11 godina

Strašno!!! O čemu se radi ljudi? Svake godine se skupljaju, pričaju o tome kako da se prebrodi kriza...a kada pogledate bilanse kompanija čiji se vlasnici šepure po Kopaoniku, vidite da krize nema...makar kod njih.
Oni se okupljaju da bi se dogovorili kako još više da opljačkaju ovaj napaćeni narod...
Nikada nam neće biti bolje dok ova cela svita ne ode iz naših života...ne pola svite...nego cela svita...
Grozim se na ove slike de se šeretski smeju...

Kareljin

pre 11 godina

Forum dobre hrane i pica gde se uz casicu provuce i poneka tema kako zaraditi jos koji milion a platiti radnika sto manje jer kako rece Secerko u nekom od intervjua 'nije povoljan trenutak da se poveca iznos minimalne zarade'. Bice bolje da im posaljem svoju prababu da predsedava forumom jer je prezivela razne krize pa da im da neki savet.

djokica

pre 11 godina

E bas ce oni da nam kazu kako da izadjemo, Kostic, Vlahovic, Pitic, Knezevic...sve faca do face, caskaju kod Koleta, krkaju, piju, mozda malo skijaju, nocu ko zna sta rade...
Blago nama s njima..

Dovedite bre Japance, da vam oni kazu i pokazu kako se izlazi iz krize.

Vi ste svoje pokazali

Ja sam

pre 11 godina

Ti sa Kopaonika nisu raspravljali o krizi vec o nacinu kako da povecaju sopstvenu dobit.
Onaj ko je zaista u krizi nikada se nije peo na ovu planinu, niti bilo koju drugu, radi skijanja.

krle - dron

pre 11 godina

Dokle god se budu pojavljivali kao organizatori navodnog srbskog ekonomskog foruma vinovnici ekonomske i drustvene tragedije Kostic-secerlema i Vlahovic OD EKONOMSKOG OPORAVKA NEMA NISTA.

Ranko

pre 11 godina

Ajmo Jovo nanovo!
Teme dosadasnjih "Biznis" foruma na Kopaoniku:
2006 Srbija 2006-2012: Razvoj, finansijski sistem i konkurentnost
2007 Rast institucionalnog kapaciteta i investicionih mogućnosti: Glavni izazovi za Srbiju u 2007
2008 Tranzicija, dostizanje EU i povezane teme: Uloga investitora iz Slovenije, Ruske Federacije i Austrije“
2009 Rast u uslovima globalne recesije i finansijske krize
2010 Srbija posle krize, kako se pozicionirati u globalnoj ekonomiji koja izlazi iz krize?".
2011 Održive reforme za održiv razvoj
2012 Kako sacuvati buducnost Srbije: ekonomske, poslovne i povezane teme
2013 Reindustrijalizacija i povezane teme
Izgleda da je samo 2009. godina bila krizna!

beogradska bulumenta

pre 11 godina

Ko bre vise placa te njihove forume, konferencije, savete za preporod, ...
Kakvi su rezultati tih njihovih forumusanja?
Metla, gvozgena metla da se ocisti taj mulj sto Srbiju vodi u propast!

Dani

pre 11 godina

Kum Kole, Erste Vlaho, Akcije Štedionica Mlađo...njih i ostale razumijem. Ne razumijem nas...Ljudi, šta treba još da nam urade??? Ako Slovenci i Grci izlaze na ulice i bore se, ovdje je odavno vrijeme za pravi rat protiv ovakvih ...

Djole

pre 11 godina

Blago nama sa njima. Mi platili porez, oni uzeli jer to su sada njihove pare i uz viskiće se dogovaraju kako da nas još više opelješe i obogate se. Ništa lepše nego provoditi se na tuđ račun i trošiti tuđe pare, jedino su tu eksperti. Svaka im čast.

pricam ti pricu...

pre 11 godina

pa kao prvo davos je sinonim za skup stvarno uspesnih ljudi iz raznih sfera a ne kao ovaj nas skup, uglavnom sve sami "biznismeni" koji se samo nadmecu ko je vise obmanuo drzavu i ko je vise ukrao od sirotinje...

dejan

pre 11 godina

Kada bi ucesnici ovog "srpskog davosa" vratili narodu sta su stekli kroz korupcijske poslove, sumnjive privatiacije i monopolom na srpskom trzistu, krize ne bi ni bilo. A umesto Kopaonika sastajali bi se svaki dan u isto vreme, da malo udahnu vazduh u nekom od zatvora Srbije. Cast izuzecima, ali mislim da ih je jako, jako malo na ovom skupu.

nazalostsrbin

pre 11 godina

Ovo je cirkus dosao i u nase malo mesto, zanima me samo imaju li oni tamo i ringispil. Pa dokleeeeeeeeeeeeeeee
Pa zar smo toliki debiliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Pa za sta nas oni drzeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Oce li vec jednom kraj svemu ovomeeeeeeeeeeeeeeeeee
Nedostaje im Miskovic, primetio sam, ili je on sluzbeno odsutan.
A dogodine, oce li biti ista ekipa ovde ili ce svi biti na sluzbenom putu
A nema im ni Radulovica, bivseg potpredsednika
A sta je sa bivsim premijerom, ne vidim ga
Pazi ovo, Davos, Cirkus bre za nas mamlaze.

darkwood

pre 11 godina

Vec godinama mlate praznu slamu u tom srpskom "Davosu". Bolje da te pare sto potrose za provod na kopu daju da se nahrane gladna deca po Srbiji! Jedinu korist od svega ovoga im vlasnik Granda i vlasnici par kafana po Kopu!!!

Nele

pre 11 godina

Ne treba vam forum gde se utrvrdjuju karteli i monopoli, treba vam odlučna strategija za borbu protiv istih. Da se uđe u trag milijardama prljavih evra uloženih u privatizaciju i da se konačno pokrene proizvodnja. O korupciji i birokratiji da ne pričam.

Smrtnik

pre 11 godina

satnica foruma:...skijanje,kafanica,iće i piće...čajanka,noćno skijanje...5 dana, pa saopštenje za javnost:..na forumu su dogovorene dalje mere u poboljšanju poslovanja i ekonomskom razvitku i sprečavanju daljeg raspada Srpske ekonomije,učesnici su se saglasili da su mere neophodne i hitne.(tačka).-sve je isto, samo njega nema.

gordijanus

pre 11 godina

pazi ko su nasi ekonolski umovi-sve oni koji su profitirali na racun kaubojske srpske privatizacije/ vlahovic, kostic i sl. a onda slag na torti pojavljuju se pogonski inzenjer kalanovicka i ministar za mleko knezevic... boze, sidji na minut, moram da s tobom porazgovaram ali ozbiljno!

aca

pre 11 godina

imam ja nešto da kažem za dnevnik-dal bi mogao taj naš Srpski Davos da se premesti malo bliže?npr.u Mitrovicu il u Padinsku skelu?

Kiklop

pre 11 godina

Ajoj, kakvi bre crni biznismeni. Preko noći se obogatili u mutna vremena u još mutnijoj zemlji, kojekakvim privatizacijama, malverzacijama, milionskim kreditima kojekakvih Agorbanaka, Razvojnih banaka... koje ne vraćaju. I sada će oni poručiti napaćenom narodu da treba više da se radi, da treba stegnuti kajš, jadnim ljudima koje plaćaju bednih 20.000 dinara mesečno (ako uopšte plaćaju) i smatraju da treba da su srećni što i toliko zarađuju. Jer, bože moj, kriza je, teška vremena... Zatim će podeliti nagrade za najboljeg biznismena uz iće i piće i estradne zvezde. Samo fale Karić, Mišković (opravdano sprečen), zašto da ne i Miša Banana, možda Oliver Dulić..., niz je dugačak ??? Negde sam pročitao da je iz ove jadne zemlje izvučeno 50 milijardi dolara u poslednjih petnaestak godina !? Jel moguće?

aleksandar

pre 11 godina

Dakle, svake godine sve isto. Iso mesto,isti ljudi,iste price,teoretisanje u beskraj,a rezultat svega toga izrecenog i predlozenog, vidi se u svakodnevnom zivotu.Sve vise firmi propada,sve vise ljudi ostaje bez posla,stranih ulaganja je sve manje.Jos jedan skup istih ljudi("nemoralnih sarlatana") koji ce ovaj boravak iskoristiti kao lep gratis provod na Kopaoniku i svojim prisustvom i praznim pricama jos vise izritirati razumni deo ljudi Srbije.

Dufa

pre 11 godina

Kad vidim Vlahovića meni odmah lakne.

Znam da je izlaz iz krize tu, krajem 2014 godine izlazimoiz krize, a da će rast privredne proizvodnje da se oseti sredinom 2015. godine.

Tekst ne moram ni da čitam.

Treba posvetiti više vremena ovom velikanu tranzicione ekonomije, ima on sigurno dosta korisnih stvari koje bi srpsko društvo trebalo da implementira, ali nema ko da sluša.

Krle

pre 11 godina

NE BRINI narode. Vecina je tamo na drzavnom trosku. A naravno smesteni su u Koletovim hotelima. Dokle ovakvo pogravanje sa nasim zivotima???

drLaki

pre 11 godina

A mangupi udesili da na istom mestu za koji dan pocne festival vina i skijanja, pa da produze gostovanje kod Koleta za jos koji dan. Sve moze kad je dzabe.

Аца

pre 11 godina

Купиш Копаоник када продаш шећеране купљене за три евра ( препакивање забрањено из Европе ), а да би Копаоник радио у мртвој сезони организујеш као неки конгресни туризам за добро грађана о њиховом трошку. ( Клопа цуга, возни парк у фулу ) Костић ће пред крај успешне пословне каријере написати мемоаре како очеткати државну касу са пријатељима на хиљаду и један начин.

Goli Otok

pre 11 godina

G....m motkom jazjuriti drustvanjce koje veca u Davosu Srbije!
Jedini moguci put za probu izlaska iz dubokog mraka koji vlada Srbijom.

Hvala!

crni domino

pre 11 godina

Ma to nije nista za Dinkica i Tabakovicku. Dinkic ko Mrka, tri dana pre roka vraca kamate a zaduzuje se dugorocno za lepe milijarde plus lepe kamate. Tabakovicka upregla Savet Guvernera i uziva u svom znanju.
Kakav Davos, Dinkic je to prevazisao.
Pitam se iz kojih pora sve piju krv narodu i privrednicima.

srle

pre 11 godina

E, ako nas ovaj forum ne spase, niko i nista nece.
Ma to je obicna parada svaleraja, pijanke i zdranja. Kao da je nasim privrednicima stalo do neceg drugog.

Pavle

pre 11 godina

Ovi sto su se okupili nisu u krizi a bar polovina od njih su za jednu istragu i prosto pitanje "odakle im to bogatstvo u ovako siromasnoj Srbiji"?

bole

pre 11 godina

sam taj Vlahović je govorio da u procesu privatizacije "neće skoro ni biti otpuštanja.."

a evo njega, heroja tranzicije, njemu je ona donela blagostanje, kao i većini učesnika tog "davosa" koji plaćamo mi, obični radnici.

neko reče da 80 posto učesnika treba da nastavi "davos" u nekoj od ustanova osobe koje su se ogrešile o zakon, i ja sam za to.

milorad

pre 11 godina

Ovo je dno-dna. Toliko licemerja na jednom mestu.Obzirom da su sve uzeli, ostala im je jos rasprava kako da izvrse preraspodelu u okviru svojih despotija.Mislim da je vreme da pocnu da se izivljavaju nad narodom, jos to zadovoljstvo im je preostalo.Ipak ce se o ulasku Srbije u EU raspravljati 3000.te godine.

vlada-so

pre 11 godina

na jedinstvenom zidnom sunčanom satu u mome gradu pomalo morbidno piše,jedan od ovih ti je poslednji,tako se i naši heroji tranzicije na srpskom davosu trenutno osećaju zbog svima nama opštepoznate činjenice.

bljak

pre 11 godina

Kakav šminkeraj. Zbog ovih tajkuna smo ovde gde smo uz političku podršku naravno. Korumpirano je ovde sve i nema nam u skorije vreme napretka.

Aca

pre 11 godina

Kako kaže Pitić, ne dirajte bankama u kamatu? Dok su ovi ljudi na čelu naših nazovi najvećih firmi, crno nam se piše. Sve nesposoban do nesposobnog, bez ideja i znanja. Pardon, imaju znanje da kupe strane, i da podmažu tamo gde treba, mada i tu se nekad okliznu na "bananu". Narod vassamo gleda, a vi možete da pijete koktele do mile volje. Tako ih je pio i vaš "numerno uno", pa eno ga sada u nekomfornom smeštaju.

Velko

pre 11 godina

Više od deset godina ovi isti putnici su se ukrcali u pogrešni voz i sve usputne stanice su im pogrešne.
Sa ovom pameću teško da će im doću da moraju da presednu na prvoj i pođu u suprotnom pravcu!
Njihova lokomoriva je bez kočnica!

radoslav

pre 11 godina

Mučno je gledati s koliko želje imaju da nas z*ju sa tim " Davosom " .!! Vlahović koji zna sve lepo da objasni, ali neka nam objasni kako se on obobgatio. Da ne pričamo o privatizacijama .. itd itd . DA LI JE JAVIO NEKO KURTI I MURTI DA JE CRKO KONJ.

Profesor Zec, je jedini koji ima petlju da svima kaže kako je pravo stanje naše ekonomije.

Kraj je !!

cek da prvo razjasnimo

pre 11 godina

ko da izadje iz krize, oni ili mi? a kako mi da izadjemo iz krize kad ova drzava ne proizvodi nista? ima neki fantomski nacin, da uzmemo malo sisati maka kao doktor cvarkov?

JA

pre 11 godina

Prošle godine je NBS bila napadana da slabljenje dinara uništava privredu, a ove godine ne valja stabilan kurs. U svakom slučaju, privrednici nisu ništa krivi

Ravens

pre 11 godina

Ovi su udavili srpsku privedu i svega čega su se dotakli. Jezivo....Bal vampira na grobu, srpske privrede, sam strucnjak do strucnjaka i uvek isti likivi svake godine...Nocna mora...

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Kako bre da izadjemo,kožu ste nam odrali još da nam isčupate ovo malo duše i kraj.Dali vi znate šta je kriza,gledam vas nasmejane,razdragane,vesele,pogledajte narod po ulicama,svaki drugi priča sam,kao da smo ustali sa deponije,iš bre.

event manager

pre 11 godina

Davos!?
1. govornica od sajamske konstrukcije, jeftinije ne moze
2. kablovi vire sa svih strana
3. stampani logo u pozadini lepljen selotejpom, kreativnost 0!
4. Nigde se ne vidi STA JE OVO, ako gledas ne znajuci o cemu se radi, nema sponzora, logotipa, svetla...

Ovo organizuje neko ko ne zna posao, zeli da zaradi a poredjenje sa Davos-om nam samo ide na stetu. Kao da poredite seoski vasar sa Oktober festom otprilike...

moi

pre 11 godina

Pa jel` nas PreCednik MASTER il` nije, pitajte njega, on ce to caskom...a ako slucajno, ali slucajno on ne moze ultra-giga brzo, pozvati u pomoc serifa. Videcete kako sredjuje stvari neko ko sve ume i sve zna.

Dudule

pre 11 godina

> Dačić je rekao:
> "Mi smo pre 20, 30 godina bili sinonim za uspesnu zemlju,
> danas smo u objektivnom zaostajanju…"

Pre 20 godina je bila 1993., najgora godina u mojih 39 dotadasnjih. Dve riblje konzerve u celoj samoposluzi kod Cvetka. Sve ostalo PRAZNO. Drug Dacic, mladi socijalista, je ocigledno tada vrlo dobro ziveo jer se seca da je pre 20 godina Jugoslavija bila "sinonim za uspesnu zemlju"! Milosevicev "Soc. Jugend Fuhrer"! I evo ga opet posle 20 godine...

O cemu mi pricamo?

porfirije

pre 11 godina

Ovi davosovci su nas i udavili,a jos nas uvek dave.Napisah jos pre par dana da treba poslati autobus-maricu i na pravi kop,da kopaju dok se ne iskupe.A kralj secera neka im kuva kafu bez secera!

smesko

pre 11 godina

Smejurija!
oni , koji su nas do koske opljačkali , sada vijećaju kako da nas izvuku iz krize.
Ovo, iskreno verujem , još uvek nigde, ali bukvalno nigde na svetu nema.

Dimitrije

pre 11 godina

G-dine predsedniče Nikoliću, jesu li to one "PROMENE" za koje sam glasao. Ove face ovde se ne menjaju, izraz njihovih lica je nepromenjen ima već 10 godina, a ja sam se poslednji put smejao 20. maja 2012 jer sam ti poverovao. Mislio sam da smo napravili promenu...

mika

pre 11 godina

Sve profesionalac do profesionalca za drzavni novac. Privatizacije, tenderi, kapitalna ulaganja, plate sve namesteno i pokradeno. Od profesora na fakultetu, preko vlade, do tajfuna...Jer Lepa Jorgovanka, srela Vispretnog Beka.Znali ko.Jadna SRBIJO.

bisa

pre 11 godina

Preskocite 90' u kojoj smo se vratili, udjite u 45, nacionalizujte ono malo od privrednika malih, podelite narodu.
Vi nista drugo ne mozete da uradite, Dinkic radi isto kao i pre 10 godina, niko mu nekaze nije dobro, vazno je da se 'vlada'
Promene niko ne zeli, a to je dokazano i ubistvom Gospodina Djindjica, koji je video napredak u promenama.

Mariov tim za brze komentare

pre 11 godina

Ne znam zašto Vučić nije pozvan. Jasno je da samo Najpopularniji može da da rešenja za krizu. Verujemo da će Vučić pomoći privredi i gradjanima.

Arsen Lupen

pre 11 godina

Skupili se prosli i sadasnji ekonomski upropastitelji i prevaranti da se dogovore kako dalje da pljackaju sa glavnim instruktorom Vlahovicem, on sve zna.

Dimitrije

pre 11 godina

Zemljo otvori se. Bože nemoj nas više ovako ponižavati. Otvori se zemljo da nas više nema. Da znamo da više Srba i Srbije nema. Pa nije trebalo ni da čitam, dovoljno je videti ta lica na slikama. Vlahović između Dinkića i Dačića, malo dalje Toplica Spasojević, miškovićevski glumac i svakoj čorbi zaprška, Bajatović zabavlja Forcanku... To je srpski soc, srpska sramota i bruka, kakav Davos.

ljubomir Rukavina

pre 11 godina

jos jedno skimanje po narodnom djepu sa manje ili vise kapija ,takozvani Dinkicev vele slalom.......a kako je krenulo narod ima disciplinu skakanje sa mosta po izboru....

Sid

pre 11 godina

Uzmite tekst od pre par godina o biznis formu na Kopaoniku, bez malo identicna prica....
I vrapci na grani znaju koji su problemi, a najveci problem sto probleme niko ne resava i sto ce nama EU, pa ovako je sasvim ok, mislim vladajucoj i visoj kasti.

Poz.

pavle

pre 10 godina

premijer srbije. ivica dačić i aleksandar vučić treba da donesu jasan plan za ekonomiju.kako bi srbiju do kraja godine 2013. izvukli iz teške ekonomske krize da se pomogne poljuprivredi u rualnom razvoju i dase krene sa ulaganjem u sela gde bi mladi ostajali da žive. sela treba oživeti svi na selo pokrenutaje inicijativa. već pomoć EU za oživljavanje sela novčana hitno potrebna.

nada acimovic

pre 9 godina

Ej, Premijeru, ovo ti je elita za kojom ti places zato sto te ne podrzavaju. Pogledaj njihove fotografije, svi treba da se nadju pred licem pravde i da robijaju dozivotno za sve lopovluke i pljacke za koje postoje osnovane sumnje.Pogledaj Dinkica, Vlahovica, Kostica, Bajatovica a ima jos orlusina lesinara i sakala koji cekaju da se bace i konacno rastrgnu lesinu od Srbije. Zahvaljujes se bivsem ministru privatizacije koji je unistio privredu Srbije a on se enormno obogatio.Tvorac je i kriminalnog Zakona o privatizaciji napravljenog za tajkune.To je pljackaska elita koja je dovela Srbiju i njene gradjane u bedu, a sto je najzalosnije i dalje se lopovluci dogadjaju jer si Premijeru okruzen Dinkicevim taborom osnovano sumnjam opasnih i losih ljudi koji ne rade u korist drzave. Nema Srbiji napretka dogod pljackasi ne stanu pred lice pravde a imovina koju su popljackali ne vrati u svojinu drzave.Kada bi se pretresli svi racuni koje oni imaju u inostranstvu i oduzela im se imovina koju su pljackom stvorili ova drzava bi vratila sve dugove i jos bi joj ostalo pride. I jos nesto samo cenim rezultate rada u smislu otvaranja radnih mesta, prestanka partiskog zaposljavanja (recimo od kog ministra je otac skoro postavljen za direktora u jednoj velikoj firmi bez adekvatne skolske spreme), i jos mnogo toga premijeru bih mogla da navedem.

Mariov tim za brze komentare

pre 11 godina

Ne znam zašto Vučić nije pozvan. Jasno je da samo Najpopularniji može da da rešenja za krizu. Verujemo da će Vučić pomoći privredi i gradjanima.

CG

pre 11 godina

Vidi Vlahovic,a nedeljama ga je Kurir "hapsio" zbog navodnih malverzacija!?
On nevin,a sta je sa Kurirom? Lazne optuzbe,kleveta,ili ce se primenjivati
zakoni Belorusije sa kojima je preCednik upravo podpisao takve zakone o
"slobodi stampe"!???

JA

pre 11 godina

Prošle godine je NBS bila napadana da slabljenje dinara uništava privredu, a ove godine ne valja stabilan kurs. U svakom slučaju, privrednici nisu ništa krivi

Resenje

pre 11 godina

Zamolimo Japance da dodju da vode Srbiju, a ove naprednjake-demokrate-socijaliste-dinkicevce-kostunjicave parazitske stranke-sekte posaljimo na smetiliste istorije.

djokica

pre 11 godina

E bas ce oni da nam kazu kako da izadjemo, Kostic, Vlahovic, Pitic, Knezevic...sve faca do face, caskaju kod Koleta, krkaju, piju, mozda malo skijaju, nocu ko zna sta rade...
Blago nama s njima..

Dovedite bre Japance, da vam oni kazu i pokazu kako se izlazi iz krize.

Vi ste svoje pokazali

aleksandar

pre 11 godina

Dakle, svake godine sve isto. Iso mesto,isti ljudi,iste price,teoretisanje u beskraj,a rezultat svega toga izrecenog i predlozenog, vidi se u svakodnevnom zivotu.Sve vise firmi propada,sve vise ljudi ostaje bez posla,stranih ulaganja je sve manje.Jos jedan skup istih ljudi("nemoralnih sarlatana") koji ce ovaj boravak iskoristiti kao lep gratis provod na Kopaoniku i svojim prisustvom i praznim pricama jos vise izritirati razumni deo ljudi Srbije.

Iva

pre 11 godina

Ova samozvana "elita" koja nas je ojadila svojim neznanjem, lopovlukom i bahatoscu svoje pijancenje predstavlja gradjanima kao carobni stapic mudrosti koji ce nas izvesti iz krize. Oni su problem, svi do jednog tamo na Kopaopniku, i ne znam kako problem moze istovremeno da bude i resenje. A posebna prica je MK koji trenutno vodi ekonomsku politiku vlade. Dno.

Kimi

pre 11 godina

Strašno!!! O čemu se radi ljudi? Svake godine se skupljaju, pričaju o tome kako da se prebrodi kriza...a kada pogledate bilanse kompanija čiji se vlasnici šepure po Kopaoniku, vidite da krize nema...makar kod njih.
Oni se okupljaju da bi se dogovorili kako još više da opljačkaju ovaj napaćeni narod...
Nikada nam neće biti bolje dok ova cela svita ne ode iz naših života...ne pola svite...nego cela svita...
Grozim se na ove slike de se šeretski smeju...

Krle

pre 11 godina

NE BRINI narode. Vecina je tamo na drzavnom trosku. A naravno smesteni su u Koletovim hotelima. Dokle ovakvo pogravanje sa nasim zivotima???

drLaki

pre 11 godina

A mangupi udesili da na istom mestu za koji dan pocne festival vina i skijanja, pa da produze gostovanje kod Koleta za jos koji dan. Sve moze kad je dzabe.

crni domino

pre 11 godina

Ma to nije nista za Dinkica i Tabakovicku. Dinkic ko Mrka, tri dana pre roka vraca kamate a zaduzuje se dugorocno za lepe milijarde plus lepe kamate. Tabakovicka upregla Savet Guvernera i uziva u svom znanju.
Kakav Davos, Dinkic je to prevazisao.
Pitam se iz kojih pora sve piju krv narodu i privrednicima.

Aca

pre 11 godina

Kako kaže Pitić, ne dirajte bankama u kamatu? Dok su ovi ljudi na čelu naših nazovi najvećih firmi, crno nam se piše. Sve nesposoban do nesposobnog, bez ideja i znanja. Pardon, imaju znanje da kupe strane, i da podmažu tamo gde treba, mada i tu se nekad okliznu na "bananu". Narod vassamo gleda, a vi možete da pijete koktele do mile volje. Tako ih je pio i vaš "numerno uno", pa eno ga sada u nekomfornom smeštaju.

darkwood

pre 11 godina

Vec godinama mlate praznu slamu u tom srpskom "Davosu". Bolje da te pare sto potrose za provod na kopu daju da se nahrane gladna deca po Srbiji! Jedinu korist od svega ovoga im vlasnik Granda i vlasnici par kafana po Kopu!!!

Djole

pre 11 godina

Blago nama sa njima. Mi platili porez, oni uzeli jer to su sada njihove pare i uz viskiće se dogovaraju kako da nas još više opelješe i obogate se. Ništa lepše nego provoditi se na tuđ račun i trošiti tuđe pare, jedino su tu eksperti. Svaka im čast.

Ja sam

pre 11 godina

Ti sa Kopaonika nisu raspravljali o krizi vec o nacinu kako da povecaju sopstvenu dobit.
Onaj ko je zaista u krizi nikada se nije peo na ovu planinu, niti bilo koju drugu, radi skijanja.

Dufa

pre 11 godina

Kad vidim Vlahovića meni odmah lakne.

Znam da je izlaz iz krize tu, krajem 2014 godine izlazimoiz krize, a da će rast privredne proizvodnje da se oseti sredinom 2015. godine.

Tekst ne moram ni da čitam.

Treba posvetiti više vremena ovom velikanu tranzicione ekonomije, ima on sigurno dosta korisnih stvari koje bi srpsko društvo trebalo da implementira, ali nema ko da sluša.

pricam ti pricu...

pre 11 godina

pa kao prvo davos je sinonim za skup stvarno uspesnih ljudi iz raznih sfera a ne kao ovaj nas skup, uglavnom sve sami "biznismeni" koji se samo nadmecu ko je vise obmanuo drzavu i ko je vise ukrao od sirotinje...

Nele

pre 11 godina

Ne treba vam forum gde se utrvrdjuju karteli i monopoli, treba vam odlučna strategija za borbu protiv istih. Da se uđe u trag milijardama prljavih evra uloženih u privatizaciju i da se konačno pokrene proizvodnja. O korupciji i birokratiji da ne pričam.

vlada-so

pre 11 godina

na jedinstvenom zidnom sunčanom satu u mome gradu pomalo morbidno piše,jedan od ovih ti je poslednji,tako se i naši heroji tranzicije na srpskom davosu trenutno osećaju zbog svima nama opštepoznate činjenice.

beogradska bulumenta

pre 11 godina

Ko bre vise placa te njihove forume, konferencije, savete za preporod, ...
Kakvi su rezultati tih njihovih forumusanja?
Metla, gvozgena metla da se ocisti taj mulj sto Srbiju vodi u propast!

Ranko

pre 11 godina

Ajmo Jovo nanovo!
Teme dosadasnjih "Biznis" foruma na Kopaoniku:
2006 Srbija 2006-2012: Razvoj, finansijski sistem i konkurentnost
2007 Rast institucionalnog kapaciteta i investicionih mogućnosti: Glavni izazovi za Srbiju u 2007
2008 Tranzicija, dostizanje EU i povezane teme: Uloga investitora iz Slovenije, Ruske Federacije i Austrije“
2009 Rast u uslovima globalne recesije i finansijske krize
2010 Srbija posle krize, kako se pozicionirati u globalnoj ekonomiji koja izlazi iz krize?".
2011 Održive reforme za održiv razvoj
2012 Kako sacuvati buducnost Srbije: ekonomske, poslovne i povezane teme
2013 Reindustrijalizacija i povezane teme
Izgleda da je samo 2009. godina bila krizna!

Kareljin

pre 11 godina

Forum dobre hrane i pica gde se uz casicu provuce i poneka tema kako zaraditi jos koji milion a platiti radnika sto manje jer kako rece Secerko u nekom od intervjua 'nije povoljan trenutak da se poveca iznos minimalne zarade'. Bice bolje da im posaljem svoju prababu da predsedava forumom jer je prezivela razne krize pa da im da neki savet.

krle - dron

pre 11 godina

Dokle god se budu pojavljivali kao organizatori navodnog srbskog ekonomskog foruma vinovnici ekonomske i drustvene tragedije Kostic-secerlema i Vlahovic OD EKONOMSKOG OPORAVKA NEMA NISTA.

Velko

pre 11 godina

Više od deset godina ovi isti putnici su se ukrcali u pogrešni voz i sve usputne stanice su im pogrešne.
Sa ovom pameću teško da će im doću da moraju da presednu na prvoj i pođu u suprotnom pravcu!
Njihova lokomoriva je bez kočnica!

srle

pre 11 godina

E, ako nas ovaj forum ne spase, niko i nista nece.
Ma to je obicna parada svaleraja, pijanke i zdranja. Kao da je nasim privrednicima stalo do neceg drugog.

Pavle

pre 11 godina

Ovi sto su se okupili nisu u krizi a bar polovina od njih su za jednu istragu i prosto pitanje "odakle im to bogatstvo u ovako siromasnoj Srbiji"?

Kiklop

pre 11 godina

Ajoj, kakvi bre crni biznismeni. Preko noći se obogatili u mutna vremena u još mutnijoj zemlji, kojekakvim privatizacijama, malverzacijama, milionskim kreditima kojekakvih Agorbanaka, Razvojnih banaka... koje ne vraćaju. I sada će oni poručiti napaćenom narodu da treba više da se radi, da treba stegnuti kajš, jadnim ljudima koje plaćaju bednih 20.000 dinara mesečno (ako uopšte plaćaju) i smatraju da treba da su srećni što i toliko zarađuju. Jer, bože moj, kriza je, teška vremena... Zatim će podeliti nagrade za najboljeg biznismena uz iće i piće i estradne zvezde. Samo fale Karić, Mišković (opravdano sprečen), zašto da ne i Miša Banana, možda Oliver Dulić..., niz je dugačak ??? Negde sam pročitao da je iz ove jadne zemlje izvučeno 50 milijardi dolara u poslednjih petnaestak godina !? Jel moguće?

Smrtnik

pre 11 godina

satnica foruma:...skijanje,kafanica,iće i piće...čajanka,noćno skijanje...5 dana, pa saopštenje za javnost:..na forumu su dogovorene dalje mere u poboljšanju poslovanja i ekonomskom razvitku i sprečavanju daljeg raspada Srpske ekonomije,učesnici su se saglasili da su mere neophodne i hitne.(tačka).-sve je isto, samo njega nema.

nazalostsrbin

pre 11 godina

Ovo je cirkus dosao i u nase malo mesto, zanima me samo imaju li oni tamo i ringispil. Pa dokleeeeeeeeeeeeeeee
Pa zar smo toliki debiliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Pa za sta nas oni drzeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Oce li vec jednom kraj svemu ovomeeeeeeeeeeeeeeeeee
Nedostaje im Miskovic, primetio sam, ili je on sluzbeno odsutan.
A dogodine, oce li biti ista ekipa ovde ili ce svi biti na sluzbenom putu
A nema im ni Radulovica, bivseg potpredsednika
A sta je sa bivsim premijerom, ne vidim ga
Pazi ovo, Davos, Cirkus bre za nas mamlaze.

gordijanus

pre 11 godina

pazi ko su nasi ekonolski umovi-sve oni koji su profitirali na racun kaubojske srpske privatizacije/ vlahovic, kostic i sl. a onda slag na torti pojavljuju se pogonski inzenjer kalanovicka i ministar za mleko knezevic... boze, sidji na minut, moram da s tobom porazgovaram ali ozbiljno!

Аца

pre 11 godina

Купиш Копаоник када продаш шећеране купљене за три евра ( препакивање забрањено из Европе ), а да би Копаоник радио у мртвој сезони организујеш као неки конгресни туризам за добро грађана о њиховом трошку. ( Клопа цуга, возни парк у фулу ) Костић ће пред крај успешне пословне каријере написати мемоаре како очеткати државну касу са пријатељима на хиљаду и један начин.

bljak

pre 11 godina

Kakav šminkeraj. Zbog ovih tajkuna smo ovde gde smo uz političku podršku naravno. Korumpirano je ovde sve i nema nam u skorije vreme napretka.

Goli Otok

pre 11 godina

G....m motkom jazjuriti drustvanjce koje veca u Davosu Srbije!
Jedini moguci put za probu izlaska iz dubokog mraka koji vlada Srbijom.

Hvala!

aca

pre 11 godina

imam ja nešto da kažem za dnevnik-dal bi mogao taj naš Srpski Davos da se premesti malo bliže?npr.u Mitrovicu il u Padinsku skelu?

milorad

pre 11 godina

Ovo je dno-dna. Toliko licemerja na jednom mestu.Obzirom da su sve uzeli, ostala im je jos rasprava kako da izvrse preraspodelu u okviru svojih despotija.Mislim da je vreme da pocnu da se izivljavaju nad narodom, jos to zadovoljstvo im je preostalo.Ipak ce se o ulasku Srbije u EU raspravljati 3000.te godine.

dejan

pre 11 godina

Kada bi ucesnici ovog "srpskog davosa" vratili narodu sta su stekli kroz korupcijske poslove, sumnjive privatiacije i monopolom na srpskom trzistu, krize ne bi ni bilo. A umesto Kopaonika sastajali bi se svaki dan u isto vreme, da malo udahnu vazduh u nekom od zatvora Srbije. Cast izuzecima, ali mislim da ih je jako, jako malo na ovom skupu.

radoslav

pre 11 godina

Mučno je gledati s koliko želje imaju da nas z*ju sa tim " Davosom " .!! Vlahović koji zna sve lepo da objasni, ali neka nam objasni kako se on obobgatio. Da ne pričamo o privatizacijama .. itd itd . DA LI JE JAVIO NEKO KURTI I MURTI DA JE CRKO KONJ.

Profesor Zec, je jedini koji ima petlju da svima kaže kako je pravo stanje naše ekonomije.

Kraj je !!

smesko

pre 11 godina

Smejurija!
oni , koji su nas do koske opljačkali , sada vijećaju kako da nas izvuku iz krize.
Ovo, iskreno verujem , još uvek nigde, ali bukvalno nigde na svetu nema.

event manager

pre 11 godina

Davos!?
1. govornica od sajamske konstrukcije, jeftinije ne moze
2. kablovi vire sa svih strana
3. stampani logo u pozadini lepljen selotejpom, kreativnost 0!
4. Nigde se ne vidi STA JE OVO, ako gledas ne znajuci o cemu se radi, nema sponzora, logotipa, svetla...

Ovo organizuje neko ko ne zna posao, zeli da zaradi a poredjenje sa Davos-om nam samo ide na stetu. Kao da poredite seoski vasar sa Oktober festom otprilike...

bole

pre 11 godina

sam taj Vlahović je govorio da u procesu privatizacije "neće skoro ni biti otpuštanja.."

a evo njega, heroja tranzicije, njemu je ona donela blagostanje, kao i većini učesnika tog "davosa" koji plaćamo mi, obični radnici.

neko reče da 80 posto učesnika treba da nastavi "davos" u nekoj od ustanova osobe koje su se ogrešile o zakon, i ja sam za to.

Dani

pre 11 godina

Kum Kole, Erste Vlaho, Akcije Štedionica Mlađo...njih i ostale razumijem. Ne razumijem nas...Ljudi, šta treba još da nam urade??? Ako Slovenci i Grci izlaze na ulice i bore se, ovdje je odavno vrijeme za pravi rat protiv ovakvih ...

moi

pre 11 godina

Pa jel` nas PreCednik MASTER il` nije, pitajte njega, on ce to caskom...a ako slucajno, ali slucajno on ne moze ultra-giga brzo, pozvati u pomoc serifa. Videcete kako sredjuje stvari neko ko sve ume i sve zna.

cek da prvo razjasnimo

pre 11 godina

ko da izadje iz krize, oni ili mi? a kako mi da izadjemo iz krize kad ova drzava ne proizvodi nista? ima neki fantomski nacin, da uzmemo malo sisati maka kao doktor cvarkov?

ljubomir Rukavina

pre 11 godina

jos jedno skimanje po narodnom djepu sa manje ili vise kapija ,takozvani Dinkicev vele slalom.......a kako je krenulo narod ima disciplinu skakanje sa mosta po izboru....

Arsen Lupen

pre 11 godina

Skupili se prosli i sadasnji ekonomski upropastitelji i prevaranti da se dogovore kako dalje da pljackaju sa glavnim instruktorom Vlahovicem, on sve zna.

Dimitrije

pre 11 godina

Zemljo otvori se. Bože nemoj nas više ovako ponižavati. Otvori se zemljo da nas više nema. Da znamo da više Srba i Srbije nema. Pa nije trebalo ni da čitam, dovoljno je videti ta lica na slikama. Vlahović između Dinkića i Dačića, malo dalje Toplica Spasojević, miškovićevski glumac i svakoj čorbi zaprška, Bajatović zabavlja Forcanku... To je srpski soc, srpska sramota i bruka, kakav Davos.

mika

pre 11 godina

Sve profesionalac do profesionalca za drzavni novac. Privatizacije, tenderi, kapitalna ulaganja, plate sve namesteno i pokradeno. Od profesora na fakultetu, preko vlade, do tajfuna...Jer Lepa Jorgovanka, srela Vispretnog Beka.Znali ko.Jadna SRBIJO.

Dimitrije

pre 11 godina

G-dine predsedniče Nikoliću, jesu li to one "PROMENE" za koje sam glasao. Ove face ovde se ne menjaju, izraz njihovih lica je nepromenjen ima već 10 godina, a ja sam se poslednji put smejao 20. maja 2012 jer sam ti poverovao. Mislio sam da smo napravili promenu...

Sid

pre 11 godina

Uzmite tekst od pre par godina o biznis formu na Kopaoniku, bez malo identicna prica....
I vrapci na grani znaju koji su problemi, a najveci problem sto probleme niko ne resava i sto ce nama EU, pa ovako je sasvim ok, mislim vladajucoj i visoj kasti.

Poz.

Dudule

pre 11 godina

> Dačić je rekao:
> "Mi smo pre 20, 30 godina bili sinonim za uspesnu zemlju,
> danas smo u objektivnom zaostajanju…"

Pre 20 godina je bila 1993., najgora godina u mojih 39 dotadasnjih. Dve riblje konzerve u celoj samoposluzi kod Cvetka. Sve ostalo PRAZNO. Drug Dacic, mladi socijalista, je ocigledno tada vrlo dobro ziveo jer se seca da je pre 20 godina Jugoslavija bila "sinonim za uspesnu zemlju"! Milosevicev "Soc. Jugend Fuhrer"! I evo ga opet posle 20 godine...

O cemu mi pricamo?

bisa

pre 11 godina

Preskocite 90' u kojoj smo se vratili, udjite u 45, nacionalizujte ono malo od privrednika malih, podelite narodu.
Vi nista drugo ne mozete da uradite, Dinkic radi isto kao i pre 10 godina, niko mu nekaze nije dobro, vazno je da se 'vlada'
Promene niko ne zeli, a to je dokazano i ubistvom Gospodina Djindjica, koji je video napredak u promenama.

porfirije

pre 11 godina

Ovi davosovci su nas i udavili,a jos nas uvek dave.Napisah jos pre par dana da treba poslati autobus-maricu i na pravi kop,da kopaju dok se ne iskupe.A kralj secera neka im kuva kafu bez secera!

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Kako bre da izadjemo,kožu ste nam odrali još da nam isčupate ovo malo duše i kraj.Dali vi znate šta je kriza,gledam vas nasmejane,razdragane,vesele,pogledajte narod po ulicama,svaki drugi priča sam,kao da smo ustali sa deponije,iš bre.

Ravens

pre 11 godina

Ovi su udavili srpsku privedu i svega čega su se dotakli. Jezivo....Bal vampira na grobu, srpske privrede, sam strucnjak do strucnjaka i uvek isti likivi svake godine...Nocna mora...

pavle

pre 10 godina

premijer srbije. ivica dačić i aleksandar vučić treba da donesu jasan plan za ekonomiju.kako bi srbiju do kraja godine 2013. izvukli iz teške ekonomske krize da se pomogne poljuprivredi u rualnom razvoju i dase krene sa ulaganjem u sela gde bi mladi ostajali da žive. sela treba oživeti svi na selo pokrenutaje inicijativa. već pomoć EU za oživljavanje sela novčana hitno potrebna.

nada acimovic

pre 9 godina

Ej, Premijeru, ovo ti je elita za kojom ti places zato sto te ne podrzavaju. Pogledaj njihove fotografije, svi treba da se nadju pred licem pravde i da robijaju dozivotno za sve lopovluke i pljacke za koje postoje osnovane sumnje.Pogledaj Dinkica, Vlahovica, Kostica, Bajatovica a ima jos orlusina lesinara i sakala koji cekaju da se bace i konacno rastrgnu lesinu od Srbije. Zahvaljujes se bivsem ministru privatizacije koji je unistio privredu Srbije a on se enormno obogatio.Tvorac je i kriminalnog Zakona o privatizaciji napravljenog za tajkune.To je pljackaska elita koja je dovela Srbiju i njene gradjane u bedu, a sto je najzalosnije i dalje se lopovluci dogadjaju jer si Premijeru okruzen Dinkicevim taborom osnovano sumnjam opasnih i losih ljudi koji ne rade u korist drzave. Nema Srbiji napretka dogod pljackasi ne stanu pred lice pravde a imovina koju su popljackali ne vrati u svojinu drzave.Kada bi se pretresli svi racuni koje oni imaju u inostranstvu i oduzela im se imovina koju su pljackom stvorili ova drzava bi vratila sve dugove i jos bi joj ostalo pride. I jos nesto samo cenim rezultate rada u smislu otvaranja radnih mesta, prestanka partiskog zaposljavanja (recimo od kog ministra je otac skoro postavljen za direktora u jednoj velikoj firmi bez adekvatne skolske spreme), i jos mnogo toga premijeru bih mogla da navedem.