Četvrtak, 14.02.2013.

12:52

Potvrđeno: Karfur dolazi u Srbiju

Francuski Karfur najveći maloprodajni lanac u Evropi otvoriće prvu prodavnicu u Beogradu u trgovinskom centru Delta planet koji će biti izgrađen na Autokomandi.

Izvor: B92

Potvrðeno: Karfur dolazi u Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Negronbonbon

pre 11 godina

Da ne ostanete nedorečeni, Delta nije potpisala ugovor sa Carrefourom, nego sa njihovom grčkom franšizom, čiji je vlasnik Marinopoulos grupa.

Nista bez Aldija

pre 11 godina

O kakvoj konkurenciji se ovde govori ? U mojoj ulici u centru Bg ima tri Maxija (Maxi Schogette 156 din. - pijaca Schogette 80 din.) i nista vise ! Prvi Rodic je preko kilometra udaljen od moje zgrade, a u blizini su jos dve male privatne radnje sa margarinom preko 70 din ! Jednom sam se prevario, usao unutra i naucio. Jedan Karfur, cak i da preuzme Merkator nece nista da promeni.

realna

pre 11 godina

Bas me briga!Narod nema novca ni u obliznjoj maloj prodavnici da kupuje,a treba da se radujemo sto dolazi francuski trgovinski lanac!Otvarajte fabrike!

tabasco pete

pre 11 godina

Koliko samo smesnih komentara...
U Srbiji je definitvno najbitnije da komsiji crkne krava.

Dolazak Carrefoura je fantasticna vest za Srbiju i za sve potrosace i proizvodjace. Ali komentatorima je najbitnije da se slucajno Delti ne desi da nesto zaradi. Iako je ocigledno da svima ovo odgovara , ali posto ce Delta da zaradi onda je bolje da crkne i projekat i Delta.

Delta je zemljiste kupila po zakonu, platila ga skoro 30 mil EUR, nije pomerila nikakve stadione, a nije ni pomerila izgradnju autobuske stanice, jer se nova gradi na Novom Beogradu kod Kvantaske pijace.

Ali sve to nije bitno, bitno je da komsiji crken krava. Realno, sa nama ovakvima Srbija nema nikakvu buducnost. Tretiraju nas kao zemlju treceg sveta i apsolutno su u pravu, jer primitivizam, neobrazovanost, glupost,...dominira u svim sferama. Cak ni hvalospeve Vucicu ne znate da pisete. Ocigledno niu skoli niste znali sastave da pisete...

Kasno je za Srbiju nazalost.

Bre

pre 11 godina

Umesto da krenemo sa poljoprivredom i pratecim industrijama u izvoz zdrave hrane, kod nas se zakon prilagodjava strancima, kako bi se njima isplatilo, a mi da im budemo sluge i da budemo zbog toga srecni jer ce nam davati minimalce. Pa kakvi su nam to ekonomisti ? Jesu li bas svi kupili diplome ? Ne vidim cemu se ovde ljudi raduju, to je sve na nasu stetu.

zvonko

pre 11 godina

smesna vest. bitno da ste vi razradili do detalja nesto sto cak nema ni maketu... Kakav plan za 2 godine, pa covek ne zna da li ce i kada izaci iz zatvora. svasta.

poaro

pre 11 godina

pitanja da li je bolji kerfur, lidl ili tesko su nebitna. bitno je da dolaze i drugi trgovniski lanci koji ce da naprave konkurenciju lancima koji drze okolne drzave.

milos

pre 11 godina

Delta prvo treba da odgovara zato sto je na nelegalan nacin dosla do tog zemljista.Pa gradski oci da odgovaraju zbog promene namene tog zemljista,jer je tu trebala da bude glavna autobuska stanica.pa delta treba da nadoknadi crvenoj zvezdi stetu koj joj je napravila u cilju zidanja tih arhitektonskih rugoba na autokomandi.
E dragi moji iz PR sluzbe delte pole svih tih procesa necete imati ni za zidanje supe.

mujcinovic salih

pre 11 godina

"Karfur" je dobar,ali "Tesko" je bolji bar meni.Ako hocete konkurenciju onda bi ovde morao da dodje "Walmart".Tek tada bi videli koliko nas ova banda pljacka!

Advice

pre 11 godina

Vozim BG - ZR. . .nepregledna ravnica, dno Panonskog mora, najplodnija zemlja u Evropi. . . nigde ni 1m2 plastenika, staklenika. . . Vazno da smo dozvolili bandi da nase unisti i da se onda pojavljuju kao mega eskperti i prodaju m za b kad dovedu francuski, hrvatski ili slovenacki lanac da nam uvaljuju NJIHOVU hranu po astronomskim cenama ili soma iz Vijetnama, luk iz Kine ili spanac iz Belgije. Veleizdaja!

Pritom, u SL i HR nema sanse da udje srpski kapital. U Sloveniji osim Fructala ni trafiku nemamo, a u HR nista. Reciprocitet, molim. Mozda smo braca ali nam kese nisu sestre!

Limanac NS

pre 11 godina

Prva stvar: sumnjam da će Mišković išta više da napravi, jer će mu država oduzeti dobar deo imovine.
Druga stvar: Ovaj članak mi liči na PR kampanju Delta grupe. Cilj je da se pomeri fokus sa Miškovića u mardelju na nove investicije Delta grupe. Treba narodu poručiti da Delta želi i dalje da radi i gradi u Srbiji, ali ovi zlikovci na vlasti ne daju.
U tu svrhu je ostavljeno i bar 10 komentara na ovu vest. Mnogo ste providni, promenite bar malo rečnik, nije vam ovo Press!!!

zivim u srbiji,apokalipsa mi ne treba

pre 11 godina

joooj sta bi mi bez tebe miško naš! srpski oče! uz srpsku majku cecu gde nam je kraj! ziveo nas dobrotvor miško! ziveoooo!!!

miroslav

pre 11 godina

To braco ekonomisti, dovedite samo trgovce ne morate organizovati niikakvu proizvodnju. Provesce se oni kao Merkator sirom Srbije.

milan

pre 11 godina

@realno
Koliko znam stadioni Zvezde i Partizana stoje na istom mestu i niko ih nije nigde gurnuo. Delta je dala ogromne pare za ovu lokaciju, pa snovi o pola cene nisu realni.

Nista nije realno, osim sto si se tako potpisao.

Ta lokacija je ruglo grada i treba nekom dati da se nesto izgradi tu.

Miskovica terete za 1,2 mil EUR, coveka koji ima stotine miliona. I da vrati tih 1 mil niko to ne bi osetio pa ni on. Ako ih je ukrao treba da trune u zatvoru, ali da li mislis da je realno da je pao zbog tako malih para za njega?
Cak i da mu se oduzme imovina, moze do tog iznosa...

Mnogo se pravednika okupilo ovih dana na komentarima, pa sve nesto zahtevaju i znaju. Priziva se nacionalizacija, ... Svasta...a posle se pitamo zasto neko ne dodje da investira ovde u proizvodnju? Pa ko ce to da radi u ovakvoj drzavi, drzavi se gde nacionalizacija priziva svaki dan, gde su najomrazenije licnosti bogatasi, gde je sramota zaraditi jer si odmah proglasen za lopova, zemlji u kojoj ...proizvodnja je dugorocan posao, a vi populisti samo smarajte i pravite atmosferu linca.

Svaka cast Delti na ovom poslovnom poduhvatu, nadam se da ce ih biti jos vise...

q

pre 11 godina

Sad je valjda svakom normalnom jasno da je sve ovo sa Miskovicem samo jos jedna farsa i bacanje u prasine u oci napacenom srpskom narodu. Vucic je jos jednom pokazao da je najveci manipulator srpske politicke scene koji bezocno laze i vara ovaj narod. Jos uvek nije odgovorio ko se sastajao sa lukom Bojovicem ni ko je ukrao 500000 glasova. ma nikad nista nije uradio, samo je jednu galamu zamenjivao drugom. Svaki dan mahanje " Imam papire"

Ogi

pre 11 godina

Da li ce ili nece biti poboljsanja to cemo videti ali u svakom slucaju je bolje imati vise prodajnih lanaca koji se medjusobno takmice nego da postoji monopol. Bar je u praksi tako.

Nene

pre 11 godina

Ajde malo informacije... Agrokor je pre neki dan u Londonu kupio Mercator. Carefour kupuje oba i ulazi na velika vrata. Zar stvarno mislite da jedan Carefour krece u "osvajanje" trzista Srbije sa jednim objektom??? Da idem dalje i spomene imena ko je bio u Londonu?

momabrazil

pre 11 godina

Ne znam chemu radovanja dolasku velikih mareketa i zaista ne znam kolko je to dobro za domacu ekonomiju. Poznato mi je da je Carrefour u Brazilu imao hiljade protesta u birou za kreditnu zastitu nije placao snabdevache i sve u svemu trebaju postojati veliki mareketi, postoji slobodno trziste zar ne , al ne vidim kako oni mogu biti prednost za male proizvodjace koji su vecina , I jos nesto u Indiji ne postoje veliki lanci supermarketa upravo zbog zastite manjih. Veliki supermarkati ne garantuju uvek najbolje cene ni kvalitet

ne lidl

pre 11 godina

@Carrefour je skup lanac. Ljudi, dajte bre da udju ALDI i LIDL, da se narod spasi ovih skupoca!

ne zanosite se;
-lidl će svoje cijene prilagoditi tržištu (isti proizvodi u lidlu u hr, slo i at nemaju jednaku cijenu)
- većina proizvoda u lidlu je tako očajne kvalitete i okusa da bi ga trebalo zakonom zabraniti
- cijene u Srbiji će početi padati kada vlada odradi svoj posao i društvo profunkcionira - ima neka lida logika - što je narod bogatiji cijene u dućanima su niže

amos

pre 11 godina

think-e, kako se ovih dana krece cena po recenici za hvalospeve o delta grupi? Ovde kazu da je skocila 400%, verovatno preteruju, a? :)
http://www.njuz.net/njuzov-specijal-o-hapsenju-miskovica/

Ali ozbiljno - da neko moze javno da kaze kako nema nikakvog monopola u vezi sa deltom... pa to je mogao reci samo jedan covek, a nisi ti mozda Slobodan Milosavljevic?

Izgleda je delta unajmila profi komentariste na istom mestu gde i SNS.

posrednik

pre 11 godina

I opet mora da se umesa Delta kao posrednik.Stvarno bi vi novinari trebalo malo da poterate hajku na vlast zbog cene zivljenja u Srbiji.Vi to mozete po prirodi posla ali ne radite.TO sto svi i pisani i elekronski mediji stavljate u vesti je smesno.Upoznajte malo narod kako se zivi po Evropi,od svakodnevnih stvari,cena hrane,komunalija,plata.To vecina nas ne zna.A kad bi svi znali,uzeli bi motke,ali vi svi izgleda imate zabranu da pisete o takvim stvarima jer to svaka vlast podvodi pod uznemiravanje javnosti i zato nas sisaju kao ovce.Sta su sad ovi aktuelni bolji od onih proslih.Sve je isto,poskupljenja redovna kao i proslih godina i svi se pozivaju na cene u svetu a niko ne pominje plate u svetu i ovu mizeriju kod nas.

Beda

pre 11 godina

Sve je to lepo, ali da li cemo ikad procitati vest da neka velika svetska firma dolazi i otvara fabrike za proizvodnju u ovoj zemlji gde pola stanovnistva nema ni leba da jede?

Trotter

pre 11 godina

A ja sam se već zabrinuo gde će Srbi da potroše svoje ogromne plate, kad eto stižu Karfur,Lidl itd. A što se tiče cena ,ne da će da padnu 10,20,30%, nego ima da dele džabe. Uostalom videli smo da od kako je zli Mišković napustio trgovinu cene su se strmoglavile na dole. Kod Deleza( Maxi, Tempo)Idee, Mercatora i dr. sve je bagatela a još kad dodju Karfur i Lidl našoj sreći nema kraja...

taško ninja

pre 11 godina

juhu dolazi Karfur!!! Pa što ne dođe neka tvornica koja će zaposliti 20000 ljudi.Zapamtite da trgovci i bankari nikad nisu ništa dobroga dali ...

Sergej

pre 11 godina

Drzavni interes je da prehranu sami drzimo na nivou zemlje . Sramota je da IDEE i slicni otvaraju lance maloprodaje a da mi u njihovim zemljama ne mozemo ni trafiku da otvorimo SRAMOTA !

Milosh

pre 11 godina

Nema veze cija je firma i odakle su, poenta je da se niko nece odreci dobiti,svi se trude da zarade sto vise. Nije bitna vlasnicka struktura, bitno je to da se niko nece odreci ni jednog jedinog evra ako ne mora. Druga stvar je to sto je takva situacija u Srbiji pa mogu da deru kupce i da lupaju astronomske marze, moze im se,na nasu zalost.

dragan

pre 11 godina

Delti izgleda cveta posao.Potiv sam otvaranja tkzv lanaca u nasoj zemlji.Mi već imamo nekoliko lanaca i dali je došlo do konkurencije-nije,u cenama-nije,kvalitetu-nije.Svi liče jedni na druge,cene iste,kvalitet isti,ponuda ista.Drugo pitanje zasto baš Beograd jel postoji još koji grad.Vreme je da se proglasi Beogradski pašaluk jer sta se god otvara,gradi sve je u BG.Vreme je sve drzavne ustanove i skupštinu dislocirati iz Beograda.Vašington je tek treći po veličini u SAD.

neko

pre 11 godina

@Ivan

Pa kolko sam shvatio on je to i hteo da uradi, ali ga naterase da vrati zemljiste kod autoputa, jer ce i on da se okoristi od toga, a ne srpska politicka vlastela. Dakle, ne mozes tek tako da dovedes nekog proizvodjaca. Prvo moraju Dinkic i Vucic da sa njim porazgovaraju u cetiri oka.

Gurman

pre 11 godina

Super! Konačno nam stiže "govedina" napravljena od konjskog mesa, med iz Kine, maslinovo ulje sa DDT, jogurt i sirevi od želea, genetski modifikovane poslastice...

misko

pre 11 godina

Ja da sam na mestu Vucica i ovoe nase napacene zemlje bi pustio Miskovica iz mardelja pod jednim uslovom...koliko znam on se tereti za proneveru od 35 milion eura plus troskovi sudjena od 35 miliona eura(a to je koliko smo mi kao gradjani ostecenji) i eto drzavi 70 milion eur,i nek posle on lupa glavom kako ce da pravi markete i ostalo,i sve bi te BIZMISMENE tako trebalo osuditi...koliko si ukrao,proneverio,nece ti se suditi ako platis duplo,pa ti zidaj i gradi posle do mile volje...A inace najveci trgovinski lanci su nemacki "Lidl" i engleski "Tesco"...

LOLA

pre 11 godina

(neny, 14. februar 2013 13:15)
Tacno je da je Karfur skuplji, ali su mu namernice sigurnije i sa dobrim poreklom. To pricam zato sto moji prijatelji farmaceuti u inostranstvu kupuju u Karfuru, ali LIDL recimo izbegavaju, nije im siguran.

Realno

pre 11 godina

Да ли је борба против корупције фарса или није видеће се пре свега по овоме: да ли ће имовина Мишковића стечена корупцијом бити заплењена или ће он из затвора да гради и инвестира, иако је то на Аутокоманди добио тако што је гурнуо стадионе Звезде и Партизана у страну, иселио планирану аутобуску станицу, и све добио у пола цене.

ivan

pre 11 godina

Delta dovede Carrefour, H&M, Delhaize, Generali, Banca Intesa Sao Paolo,...svaka cast na tome.

Kompanija ocigledno radi i bez Miskovica, sto znaci da imaju ozbiljne menadzere i ma sta mislili o njima, drago mi je da bar ove brendove dovode.

Jos samo kada bi proizvodjace poceli da dovode, ucinili bi vise za ekonomiju nego bilo koja vlada.

neko

pre 11 godina

@w8

Jel moguce da se u 21. veku ovako nesto pise?
I jos da posle svih kradja u Srbiji verujes da ces bas ti imati koristi od toga. Da se napravi trzni centar, pa da ga drzava nacionalizuje i da stranke podele kesh. To je tvoj predlog ako sam dobro razumeo. Miskovic je posledica, a ne uzrok. Shvatite to! Jel Miskovic prodao NIS za 400 miliona evra, a sada je godisnja dobit NIS-a(na srpskom trzistu) veca od toga? Jel se Miskovic bahanalise u EPS-u i RTS-u? Nesto ne vidim da cvetaju. Jel Miskovic pravi 1,5 mlrd evra deficita svake godine u budzetu Srbije? Puna su vam usta Miskovica, ali od drveta ne vidite sumu. Daleko od toga da branim Miskovica(neka odgovara ako je prekrsio neki zakon), ali nece njegovim hapsenjem Srbija ziveti bolje, a unistavanjem jedne kompanije u kojoj radi dosta ljudi, mogu jos i da tvrdim da ce ziveti jos gore.

amos

pre 11 godina

kako je misko izasao iz maxi a posebno otkad je usao u pritvor, ima sve vise mesta za nove igrace.
Ali cak i sad - nema prodaje u srbiji a da nisi u miskovicevom objektu, bilo postojecem ili buducem.

Goran

pre 11 godina

Ako Miskovic iz mardelja napravi Delta Planet ja cu da napravim i poklonim po dva stadiona od po 80.000 gledalaca Zvezdi i Partizanu i to po jedan svakome za jesenju i po jedan svakome za prolecnu sezonu.

oblakoder

pre 11 godina

Ovo je savršena situacija za popunjavanje budžeta
Pustiti Deltu da uloži pare u pravljenje objekta, posle toga osuditi Miškovića i oduzeti mu imovinu, prisvojiti novi objekat i prodati ga nekom inostranom kupcu
(w8, 14. februar 2013 13:16)

Pustiti tebe da sagradis kuci....posle toga te uhapsiti i osuditi za neki saobracajni prekrsaj tipa nisi upalio svetla...na osnovu toga ti oduzeti su pokretnu i nepokretnu imovinu,prisvojiti tvoj objekat i prodati ga nekom zainteresovanom kupcu....lepo razmisljas....

w8

pre 11 godina

Ovo je savršena situacija za popunjavanje budžeta
Pustiti Deltu da uloži pare u pravljenje objekta, posle toga osuditi Miškovića i oduzeti mu imovinu, prisvojiti novi objekat i prodati ga nekom inostranom kupcu

kasno je

pre 11 godina

Mislim da svi koji žive u Beogradu konkurenciju medju maloprodajnim lancima neće doživeti iz prostog razloga zato što su sve lokacije već zauzete. I da hoće da dodju nemaju gde,možda otvore par prodavnice...Mišković je ceo grad okupirao pa je svoj lanac prodao Belgijancima. Tuga

think

pre 11 godina

@ (amos, 14. februar 2013 13:16) to realno nema veze sa mozgom. dosli su belgijanci umesto miska i nista se nije promenilo tako da te price o monopolu namju veze. ili su i vajni belgijanci monopolisti.

amos

pre 11 godina

kako je misko izasao iz maxi a posebno otkad je usao u pritvor, ima sve vise mesta za nove igrace.
Ali cak i sad - nema prodaje u srbiji a da nisi u miskovicevom objektu, bilo postojecem ili buducem.

neko

pre 11 godina

@w8

Jel moguce da se u 21. veku ovako nesto pise?
I jos da posle svih kradja u Srbiji verujes da ces bas ti imati koristi od toga. Da se napravi trzni centar, pa da ga drzava nacionalizuje i da stranke podele kesh. To je tvoj predlog ako sam dobro razumeo. Miskovic je posledica, a ne uzrok. Shvatite to! Jel Miskovic prodao NIS za 400 miliona evra, a sada je godisnja dobit NIS-a(na srpskom trzistu) veca od toga? Jel se Miskovic bahanalise u EPS-u i RTS-u? Nesto ne vidim da cvetaju. Jel Miskovic pravi 1,5 mlrd evra deficita svake godine u budzetu Srbije? Puna su vam usta Miskovica, ali od drveta ne vidite sumu. Daleko od toga da branim Miskovica(neka odgovara ako je prekrsio neki zakon), ali nece njegovim hapsenjem Srbija ziveti bolje, a unistavanjem jedne kompanije u kojoj radi dosta ljudi, mogu jos i da tvrdim da ce ziveti jos gore.

w8

pre 11 godina

Ovo je savršena situacija za popunjavanje budžeta
Pustiti Deltu da uloži pare u pravljenje objekta, posle toga osuditi Miškovića i oduzeti mu imovinu, prisvojiti novi objekat i prodati ga nekom inostranom kupcu

oblakoder

pre 11 godina

Ovo je savršena situacija za popunjavanje budžeta
Pustiti Deltu da uloži pare u pravljenje objekta, posle toga osuditi Miškovića i oduzeti mu imovinu, prisvojiti novi objekat i prodati ga nekom inostranom kupcu
(w8, 14. februar 2013 13:16)

Pustiti tebe da sagradis kuci....posle toga te uhapsiti i osuditi za neki saobracajni prekrsaj tipa nisi upalio svetla...na osnovu toga ti oduzeti su pokretnu i nepokretnu imovinu,prisvojiti tvoj objekat i prodati ga nekom zainteresovanom kupcu....lepo razmisljas....

kasno je

pre 11 godina

Mislim da svi koji žive u Beogradu konkurenciju medju maloprodajnim lancima neće doživeti iz prostog razloga zato što su sve lokacije već zauzete. I da hoće da dodju nemaju gde,možda otvore par prodavnice...Mišković je ceo grad okupirao pa je svoj lanac prodao Belgijancima. Tuga

Advice

pre 11 godina

Vozim BG - ZR. . .nepregledna ravnica, dno Panonskog mora, najplodnija zemlja u Evropi. . . nigde ni 1m2 plastenika, staklenika. . . Vazno da smo dozvolili bandi da nase unisti i da se onda pojavljuju kao mega eskperti i prodaju m za b kad dovedu francuski, hrvatski ili slovenacki lanac da nam uvaljuju NJIHOVU hranu po astronomskim cenama ili soma iz Vijetnama, luk iz Kine ili spanac iz Belgije. Veleizdaja!

Pritom, u SL i HR nema sanse da udje srpski kapital. U Sloveniji osim Fructala ni trafiku nemamo, a u HR nista. Reciprocitet, molim. Mozda smo braca ali nam kese nisu sestre!

Gurman

pre 11 godina

Super! Konačno nam stiže "govedina" napravljena od konjskog mesa, med iz Kine, maslinovo ulje sa DDT, jogurt i sirevi od želea, genetski modifikovane poslastice...

Goran

pre 11 godina

Ako Miskovic iz mardelja napravi Delta Planet ja cu da napravim i poklonim po dva stadiona od po 80.000 gledalaca Zvezdi i Partizanu i to po jedan svakome za jesenju i po jedan svakome za prolecnu sezonu.

think

pre 11 godina

@ (amos, 14. februar 2013 13:16) to realno nema veze sa mozgom. dosli su belgijanci umesto miska i nista se nije promenilo tako da te price o monopolu namju veze. ili su i vajni belgijanci monopolisti.

ivan

pre 11 godina

Delta dovede Carrefour, H&M, Delhaize, Generali, Banca Intesa Sao Paolo,...svaka cast na tome.

Kompanija ocigledno radi i bez Miskovica, sto znaci da imaju ozbiljne menadzere i ma sta mislili o njima, drago mi je da bar ove brendove dovode.

Jos samo kada bi proizvodjace poceli da dovode, ucinili bi vise za ekonomiju nego bilo koja vlada.

miroslav

pre 11 godina

To braco ekonomisti, dovedite samo trgovce ne morate organizovati niikakvu proizvodnju. Provesce se oni kao Merkator sirom Srbije.

Trotter

pre 11 godina

A ja sam se već zabrinuo gde će Srbi da potroše svoje ogromne plate, kad eto stižu Karfur,Lidl itd. A što se tiče cena ,ne da će da padnu 10,20,30%, nego ima da dele džabe. Uostalom videli smo da od kako je zli Mišković napustio trgovinu cene su se strmoglavile na dole. Kod Deleza( Maxi, Tempo)Idee, Mercatora i dr. sve je bagatela a još kad dodju Karfur i Lidl našoj sreći nema kraja...

Sergej

pre 11 godina

Drzavni interes je da prehranu sami drzimo na nivou zemlje . Sramota je da IDEE i slicni otvaraju lance maloprodaje a da mi u njihovim zemljama ne mozemo ni trafiku da otvorimo SRAMOTA !

taško ninja

pre 11 godina

juhu dolazi Karfur!!! Pa što ne dođe neka tvornica koja će zaposliti 20000 ljudi.Zapamtite da trgovci i bankari nikad nisu ništa dobroga dali ...

Realno

pre 11 godina

Да ли је борба против корупције фарса или није видеће се пре свега по овоме: да ли ће имовина Мишковића стечена корупцијом бити заплењена или ће он из затвора да гради и инвестира, иако је то на Аутокоманди добио тако што је гурнуо стадионе Звезде и Партизана у страну, иселио планирану аутобуску станицу, и све добио у пола цене.

Beda

pre 11 godina

Sve je to lepo, ali da li cemo ikad procitati vest da neka velika svetska firma dolazi i otvara fabrike za proizvodnju u ovoj zemlji gde pola stanovnistva nema ni leba da jede?

Limanac NS

pre 11 godina

Prva stvar: sumnjam da će Mišković išta više da napravi, jer će mu država oduzeti dobar deo imovine.
Druga stvar: Ovaj članak mi liči na PR kampanju Delta grupe. Cilj je da se pomeri fokus sa Miškovića u mardelju na nove investicije Delta grupe. Treba narodu poručiti da Delta želi i dalje da radi i gradi u Srbiji, ali ovi zlikovci na vlasti ne daju.
U tu svrhu je ostavljeno i bar 10 komentara na ovu vest. Mnogo ste providni, promenite bar malo rečnik, nije vam ovo Press!!!

poaro

pre 11 godina

pitanja da li je bolji kerfur, lidl ili tesko su nebitna. bitno je da dolaze i drugi trgovniski lanci koji ce da naprave konkurenciju lancima koji drze okolne drzave.

milos

pre 11 godina

Delta prvo treba da odgovara zato sto je na nelegalan nacin dosla do tog zemljista.Pa gradski oci da odgovaraju zbog promene namene tog zemljista,jer je tu trebala da bude glavna autobuska stanica.pa delta treba da nadoknadi crvenoj zvezdi stetu koj joj je napravila u cilju zidanja tih arhitektonskih rugoba na autokomandi.
E dragi moji iz PR sluzbe delte pole svih tih procesa necete imati ni za zidanje supe.

ne lidl

pre 11 godina

@Carrefour je skup lanac. Ljudi, dajte bre da udju ALDI i LIDL, da se narod spasi ovih skupoca!

ne zanosite se;
-lidl će svoje cijene prilagoditi tržištu (isti proizvodi u lidlu u hr, slo i at nemaju jednaku cijenu)
- većina proizvoda u lidlu je tako očajne kvalitete i okusa da bi ga trebalo zakonom zabraniti
- cijene u Srbiji će početi padati kada vlada odradi svoj posao i društvo profunkcionira - ima neka lida logika - što je narod bogatiji cijene u dućanima su niže

mujcinovic salih

pre 11 godina

"Karfur" je dobar,ali "Tesko" je bolji bar meni.Ako hocete konkurenciju onda bi ovde morao da dodje "Walmart".Tek tada bi videli koliko nas ova banda pljacka!

q

pre 11 godina

Sad je valjda svakom normalnom jasno da je sve ovo sa Miskovicem samo jos jedna farsa i bacanje u prasine u oci napacenom srpskom narodu. Vucic je jos jednom pokazao da je najveci manipulator srpske politicke scene koji bezocno laze i vara ovaj narod. Jos uvek nije odgovorio ko se sastajao sa lukom Bojovicem ni ko je ukrao 500000 glasova. ma nikad nista nije uradio, samo je jednu galamu zamenjivao drugom. Svaki dan mahanje " Imam papire"

misko

pre 11 godina

Ja da sam na mestu Vucica i ovoe nase napacene zemlje bi pustio Miskovica iz mardelja pod jednim uslovom...koliko znam on se tereti za proneveru od 35 milion eura plus troskovi sudjena od 35 miliona eura(a to je koliko smo mi kao gradjani ostecenji) i eto drzavi 70 milion eur,i nek posle on lupa glavom kako ce da pravi markete i ostalo,i sve bi te BIZMISMENE tako trebalo osuditi...koliko si ukrao,proneverio,nece ti se suditi ako platis duplo,pa ti zidaj i gradi posle do mile volje...A inace najveci trgovinski lanci su nemacki "Lidl" i engleski "Tesco"...

amos

pre 11 godina

think-e, kako se ovih dana krece cena po recenici za hvalospeve o delta grupi? Ovde kazu da je skocila 400%, verovatno preteruju, a? :)
http://www.njuz.net/njuzov-specijal-o-hapsenju-miskovica/

Ali ozbiljno - da neko moze javno da kaze kako nema nikakvog monopola u vezi sa deltom... pa to je mogao reci samo jedan covek, a nisi ti mozda Slobodan Milosavljevic?

Izgleda je delta unajmila profi komentariste na istom mestu gde i SNS.

Nene

pre 11 godina

Ajde malo informacije... Agrokor je pre neki dan u Londonu kupio Mercator. Carefour kupuje oba i ulazi na velika vrata. Zar stvarno mislite da jedan Carefour krece u "osvajanje" trzista Srbije sa jednim objektom??? Da idem dalje i spomene imena ko je bio u Londonu?

zivim u srbiji,apokalipsa mi ne treba

pre 11 godina

joooj sta bi mi bez tebe miško naš! srpski oče! uz srpsku majku cecu gde nam je kraj! ziveo nas dobrotvor miško! ziveoooo!!!

dragan

pre 11 godina

Delti izgleda cveta posao.Potiv sam otvaranja tkzv lanaca u nasoj zemlji.Mi već imamo nekoliko lanaca i dali je došlo do konkurencije-nije,u cenama-nije,kvalitetu-nije.Svi liče jedni na druge,cene iste,kvalitet isti,ponuda ista.Drugo pitanje zasto baš Beograd jel postoji još koji grad.Vreme je da se proglasi Beogradski pašaluk jer sta se god otvara,gradi sve je u BG.Vreme je sve drzavne ustanove i skupštinu dislocirati iz Beograda.Vašington je tek treći po veličini u SAD.

Milosh

pre 11 godina

Nema veze cija je firma i odakle su, poenta je da se niko nece odreci dobiti,svi se trude da zarade sto vise. Nije bitna vlasnicka struktura, bitno je to da se niko nece odreci ni jednog jedinog evra ako ne mora. Druga stvar je to sto je takva situacija u Srbiji pa mogu da deru kupce i da lupaju astronomske marze, moze im se,na nasu zalost.

LOLA

pre 11 godina

(neny, 14. februar 2013 13:15)
Tacno je da je Karfur skuplji, ali su mu namernice sigurnije i sa dobrim poreklom. To pricam zato sto moji prijatelji farmaceuti u inostranstvu kupuju u Karfuru, ali LIDL recimo izbegavaju, nije im siguran.

posrednik

pre 11 godina

I opet mora da se umesa Delta kao posrednik.Stvarno bi vi novinari trebalo malo da poterate hajku na vlast zbog cene zivljenja u Srbiji.Vi to mozete po prirodi posla ali ne radite.TO sto svi i pisani i elekronski mediji stavljate u vesti je smesno.Upoznajte malo narod kako se zivi po Evropi,od svakodnevnih stvari,cena hrane,komunalija,plata.To vecina nas ne zna.A kad bi svi znali,uzeli bi motke,ali vi svi izgleda imate zabranu da pisete o takvim stvarima jer to svaka vlast podvodi pod uznemiravanje javnosti i zato nas sisaju kao ovce.Sta su sad ovi aktuelni bolji od onih proslih.Sve je isto,poskupljenja redovna kao i proslih godina i svi se pozivaju na cene u svetu a niko ne pominje plate u svetu i ovu mizeriju kod nas.

milan

pre 11 godina

@realno
Koliko znam stadioni Zvezde i Partizana stoje na istom mestu i niko ih nije nigde gurnuo. Delta je dala ogromne pare za ovu lokaciju, pa snovi o pola cene nisu realni.

Nista nije realno, osim sto si se tako potpisao.

Ta lokacija je ruglo grada i treba nekom dati da se nesto izgradi tu.

Miskovica terete za 1,2 mil EUR, coveka koji ima stotine miliona. I da vrati tih 1 mil niko to ne bi osetio pa ni on. Ako ih je ukrao treba da trune u zatvoru, ali da li mislis da je realno da je pao zbog tako malih para za njega?
Cak i da mu se oduzme imovina, moze do tog iznosa...

Mnogo se pravednika okupilo ovih dana na komentarima, pa sve nesto zahtevaju i znaju. Priziva se nacionalizacija, ... Svasta...a posle se pitamo zasto neko ne dodje da investira ovde u proizvodnju? Pa ko ce to da radi u ovakvoj drzavi, drzavi se gde nacionalizacija priziva svaki dan, gde su najomrazenije licnosti bogatasi, gde je sramota zaraditi jer si odmah proglasen za lopova, zemlji u kojoj ...proizvodnja je dugorocan posao, a vi populisti samo smarajte i pravite atmosferu linca.

Svaka cast Delti na ovom poslovnom poduhvatu, nadam se da ce ih biti jos vise...

neko

pre 11 godina

@Ivan

Pa kolko sam shvatio on je to i hteo da uradi, ali ga naterase da vrati zemljiste kod autoputa, jer ce i on da se okoristi od toga, a ne srpska politicka vlastela. Dakle, ne mozes tek tako da dovedes nekog proizvodjaca. Prvo moraju Dinkic i Vucic da sa njim porazgovaraju u cetiri oka.

momabrazil

pre 11 godina

Ne znam chemu radovanja dolasku velikih mareketa i zaista ne znam kolko je to dobro za domacu ekonomiju. Poznato mi je da je Carrefour u Brazilu imao hiljade protesta u birou za kreditnu zastitu nije placao snabdevache i sve u svemu trebaju postojati veliki mareketi, postoji slobodno trziste zar ne , al ne vidim kako oni mogu biti prednost za male proizvodjace koji su vecina , I jos nesto u Indiji ne postoje veliki lanci supermarketa upravo zbog zastite manjih. Veliki supermarkati ne garantuju uvek najbolje cene ni kvalitet

zvonko

pre 11 godina

smesna vest. bitno da ste vi razradili do detalja nesto sto cak nema ni maketu... Kakav plan za 2 godine, pa covek ne zna da li ce i kada izaci iz zatvora. svasta.

Ogi

pre 11 godina

Da li ce ili nece biti poboljsanja to cemo videti ali u svakom slucaju je bolje imati vise prodajnih lanaca koji se medjusobno takmice nego da postoji monopol. Bar je u praksi tako.

tabasco pete

pre 11 godina

Koliko samo smesnih komentara...
U Srbiji je definitvno najbitnije da komsiji crkne krava.

Dolazak Carrefoura je fantasticna vest za Srbiju i za sve potrosace i proizvodjace. Ali komentatorima je najbitnije da se slucajno Delti ne desi da nesto zaradi. Iako je ocigledno da svima ovo odgovara , ali posto ce Delta da zaradi onda je bolje da crkne i projekat i Delta.

Delta je zemljiste kupila po zakonu, platila ga skoro 30 mil EUR, nije pomerila nikakve stadione, a nije ni pomerila izgradnju autobuske stanice, jer se nova gradi na Novom Beogradu kod Kvantaske pijace.

Ali sve to nije bitno, bitno je da komsiji crken krava. Realno, sa nama ovakvima Srbija nema nikakvu buducnost. Tretiraju nas kao zemlju treceg sveta i apsolutno su u pravu, jer primitivizam, neobrazovanost, glupost,...dominira u svim sferama. Cak ni hvalospeve Vucicu ne znate da pisete. Ocigledno niu skoli niste znali sastave da pisete...

Kasno je za Srbiju nazalost.

Nista bez Aldija

pre 11 godina

O kakvoj konkurenciji se ovde govori ? U mojoj ulici u centru Bg ima tri Maxija (Maxi Schogette 156 din. - pijaca Schogette 80 din.) i nista vise ! Prvi Rodic je preko kilometra udaljen od moje zgrade, a u blizini su jos dve male privatne radnje sa margarinom preko 70 din ! Jednom sam se prevario, usao unutra i naucio. Jedan Karfur, cak i da preuzme Merkator nece nista da promeni.

realna

pre 11 godina

Bas me briga!Narod nema novca ni u obliznjoj maloj prodavnici da kupuje,a treba da se radujemo sto dolazi francuski trgovinski lanac!Otvarajte fabrike!

Negronbonbon

pre 11 godina

Da ne ostanete nedorečeni, Delta nije potpisala ugovor sa Carrefourom, nego sa njihovom grčkom franšizom, čiji je vlasnik Marinopoulos grupa.

Bre

pre 11 godina

Umesto da krenemo sa poljoprivredom i pratecim industrijama u izvoz zdrave hrane, kod nas se zakon prilagodjava strancima, kako bi se njima isplatilo, a mi da im budemo sluge i da budemo zbog toga srecni jer ce nam davati minimalce. Pa kakvi su nam to ekonomisti ? Jesu li bas svi kupili diplome ? Ne vidim cemu se ovde ljudi raduju, to je sve na nasu stetu.

w8

pre 11 godina

Ovo je savršena situacija za popunjavanje budžeta
Pustiti Deltu da uloži pare u pravljenje objekta, posle toga osuditi Miškovića i oduzeti mu imovinu, prisvojiti novi objekat i prodati ga nekom inostranom kupcu

ivan

pre 11 godina

Delta dovede Carrefour, H&M, Delhaize, Generali, Banca Intesa Sao Paolo,...svaka cast na tome.

Kompanija ocigledno radi i bez Miskovica, sto znaci da imaju ozbiljne menadzere i ma sta mislili o njima, drago mi je da bar ove brendove dovode.

Jos samo kada bi proizvodjace poceli da dovode, ucinili bi vise za ekonomiju nego bilo koja vlada.

kasno je

pre 11 godina

Mislim da svi koji žive u Beogradu konkurenciju medju maloprodajnim lancima neće doživeti iz prostog razloga zato što su sve lokacije već zauzete. I da hoće da dodju nemaju gde,možda otvore par prodavnice...Mišković je ceo grad okupirao pa je svoj lanac prodao Belgijancima. Tuga

Goran

pre 11 godina

Ako Miskovic iz mardelja napravi Delta Planet ja cu da napravim i poklonim po dva stadiona od po 80.000 gledalaca Zvezdi i Partizanu i to po jedan svakome za jesenju i po jedan svakome za prolecnu sezonu.

neko

pre 11 godina

@w8

Jel moguce da se u 21. veku ovako nesto pise?
I jos da posle svih kradja u Srbiji verujes da ces bas ti imati koristi od toga. Da se napravi trzni centar, pa da ga drzava nacionalizuje i da stranke podele kesh. To je tvoj predlog ako sam dobro razumeo. Miskovic je posledica, a ne uzrok. Shvatite to! Jel Miskovic prodao NIS za 400 miliona evra, a sada je godisnja dobit NIS-a(na srpskom trzistu) veca od toga? Jel se Miskovic bahanalise u EPS-u i RTS-u? Nesto ne vidim da cvetaju. Jel Miskovic pravi 1,5 mlrd evra deficita svake godine u budzetu Srbije? Puna su vam usta Miskovica, ali od drveta ne vidite sumu. Daleko od toga da branim Miskovica(neka odgovara ako je prekrsio neki zakon), ali nece njegovim hapsenjem Srbija ziveti bolje, a unistavanjem jedne kompanije u kojoj radi dosta ljudi, mogu jos i da tvrdim da ce ziveti jos gore.

Gurman

pre 11 godina

Super! Konačno nam stiže "govedina" napravljena od konjskog mesa, med iz Kine, maslinovo ulje sa DDT, jogurt i sirevi od želea, genetski modifikovane poslastice...

LOLA

pre 11 godina

(neny, 14. februar 2013 13:15)
Tacno je da je Karfur skuplji, ali su mu namernice sigurnije i sa dobrim poreklom. To pricam zato sto moji prijatelji farmaceuti u inostranstvu kupuju u Karfuru, ali LIDL recimo izbegavaju, nije im siguran.

dragan

pre 11 godina

Delti izgleda cveta posao.Potiv sam otvaranja tkzv lanaca u nasoj zemlji.Mi već imamo nekoliko lanaca i dali je došlo do konkurencije-nije,u cenama-nije,kvalitetu-nije.Svi liče jedni na druge,cene iste,kvalitet isti,ponuda ista.Drugo pitanje zasto baš Beograd jel postoji još koji grad.Vreme je da se proglasi Beogradski pašaluk jer sta se god otvara,gradi sve je u BG.Vreme je sve drzavne ustanove i skupštinu dislocirati iz Beograda.Vašington je tek treći po veličini u SAD.

oblakoder

pre 11 godina

Ovo je savršena situacija za popunjavanje budžeta
Pustiti Deltu da uloži pare u pravljenje objekta, posle toga osuditi Miškovića i oduzeti mu imovinu, prisvojiti novi objekat i prodati ga nekom inostranom kupcu
(w8, 14. februar 2013 13:16)

Pustiti tebe da sagradis kuci....posle toga te uhapsiti i osuditi za neki saobracajni prekrsaj tipa nisi upalio svetla...na osnovu toga ti oduzeti su pokretnu i nepokretnu imovinu,prisvojiti tvoj objekat i prodati ga nekom zainteresovanom kupcu....lepo razmisljas....

milan

pre 11 godina

@realno
Koliko znam stadioni Zvezde i Partizana stoje na istom mestu i niko ih nije nigde gurnuo. Delta je dala ogromne pare za ovu lokaciju, pa snovi o pola cene nisu realni.

Nista nije realno, osim sto si se tako potpisao.

Ta lokacija je ruglo grada i treba nekom dati da se nesto izgradi tu.

Miskovica terete za 1,2 mil EUR, coveka koji ima stotine miliona. I da vrati tih 1 mil niko to ne bi osetio pa ni on. Ako ih je ukrao treba da trune u zatvoru, ali da li mislis da je realno da je pao zbog tako malih para za njega?
Cak i da mu se oduzme imovina, moze do tog iznosa...

Mnogo se pravednika okupilo ovih dana na komentarima, pa sve nesto zahtevaju i znaju. Priziva se nacionalizacija, ... Svasta...a posle se pitamo zasto neko ne dodje da investira ovde u proizvodnju? Pa ko ce to da radi u ovakvoj drzavi, drzavi se gde nacionalizacija priziva svaki dan, gde su najomrazenije licnosti bogatasi, gde je sramota zaraditi jer si odmah proglasen za lopova, zemlji u kojoj ...proizvodnja je dugorocan posao, a vi populisti samo smarajte i pravite atmosferu linca.

Svaka cast Delti na ovom poslovnom poduhvatu, nadam se da ce ih biti jos vise...

milos

pre 11 godina

Delta prvo treba da odgovara zato sto je na nelegalan nacin dosla do tog zemljista.Pa gradski oci da odgovaraju zbog promene namene tog zemljista,jer je tu trebala da bude glavna autobuska stanica.pa delta treba da nadoknadi crvenoj zvezdi stetu koj joj je napravila u cilju zidanja tih arhitektonskih rugoba na autokomandi.
E dragi moji iz PR sluzbe delte pole svih tih procesa necete imati ni za zidanje supe.

amos

pre 11 godina

kako je misko izasao iz maxi a posebno otkad je usao u pritvor, ima sve vise mesta za nove igrace.
Ali cak i sad - nema prodaje u srbiji a da nisi u miskovicevom objektu, bilo postojecem ili buducem.

Sergej

pre 11 godina

Drzavni interes je da prehranu sami drzimo na nivou zemlje . Sramota je da IDEE i slicni otvaraju lance maloprodaje a da mi u njihovim zemljama ne mozemo ni trafiku da otvorimo SRAMOTA !

mujcinovic salih

pre 11 godina

"Karfur" je dobar,ali "Tesko" je bolji bar meni.Ako hocete konkurenciju onda bi ovde morao da dodje "Walmart".Tek tada bi videli koliko nas ova banda pljacka!

q

pre 11 godina

Sad je valjda svakom normalnom jasno da je sve ovo sa Miskovicem samo jos jedna farsa i bacanje u prasine u oci napacenom srpskom narodu. Vucic je jos jednom pokazao da je najveci manipulator srpske politicke scene koji bezocno laze i vara ovaj narod. Jos uvek nije odgovorio ko se sastajao sa lukom Bojovicem ni ko je ukrao 500000 glasova. ma nikad nista nije uradio, samo je jednu galamu zamenjivao drugom. Svaki dan mahanje " Imam papire"

momabrazil

pre 11 godina

Ne znam chemu radovanja dolasku velikih mareketa i zaista ne znam kolko je to dobro za domacu ekonomiju. Poznato mi je da je Carrefour u Brazilu imao hiljade protesta u birou za kreditnu zastitu nije placao snabdevache i sve u svemu trebaju postojati veliki mareketi, postoji slobodno trziste zar ne , al ne vidim kako oni mogu biti prednost za male proizvodjace koji su vecina , I jos nesto u Indiji ne postoje veliki lanci supermarketa upravo zbog zastite manjih. Veliki supermarkati ne garantuju uvek najbolje cene ni kvalitet

Nene

pre 11 godina

Ajde malo informacije... Agrokor je pre neki dan u Londonu kupio Mercator. Carefour kupuje oba i ulazi na velika vrata. Zar stvarno mislite da jedan Carefour krece u "osvajanje" trzista Srbije sa jednim objektom??? Da idem dalje i spomene imena ko je bio u Londonu?

Limanac NS

pre 11 godina

Prva stvar: sumnjam da će Mišković išta više da napravi, jer će mu država oduzeti dobar deo imovine.
Druga stvar: Ovaj članak mi liči na PR kampanju Delta grupe. Cilj je da se pomeri fokus sa Miškovića u mardelju na nove investicije Delta grupe. Treba narodu poručiti da Delta želi i dalje da radi i gradi u Srbiji, ali ovi zlikovci na vlasti ne daju.
U tu svrhu je ostavljeno i bar 10 komentara na ovu vest. Mnogo ste providni, promenite bar malo rečnik, nije vam ovo Press!!!

zvonko

pre 11 godina

smesna vest. bitno da ste vi razradili do detalja nesto sto cak nema ni maketu... Kakav plan za 2 godine, pa covek ne zna da li ce i kada izaci iz zatvora. svasta.

misko

pre 11 godina

Ja da sam na mestu Vucica i ovoe nase napacene zemlje bi pustio Miskovica iz mardelja pod jednim uslovom...koliko znam on se tereti za proneveru od 35 milion eura plus troskovi sudjena od 35 miliona eura(a to je koliko smo mi kao gradjani ostecenji) i eto drzavi 70 milion eur,i nek posle on lupa glavom kako ce da pravi markete i ostalo,i sve bi te BIZMISMENE tako trebalo osuditi...koliko si ukrao,proneverio,nece ti se suditi ako platis duplo,pa ti zidaj i gradi posle do mile volje...A inace najveci trgovinski lanci su nemacki "Lidl" i engleski "Tesco"...

taško ninja

pre 11 godina

juhu dolazi Karfur!!! Pa što ne dođe neka tvornica koja će zaposliti 20000 ljudi.Zapamtite da trgovci i bankari nikad nisu ništa dobroga dali ...

Trotter

pre 11 godina

A ja sam se već zabrinuo gde će Srbi da potroše svoje ogromne plate, kad eto stižu Karfur,Lidl itd. A što se tiče cena ,ne da će da padnu 10,20,30%, nego ima da dele džabe. Uostalom videli smo da od kako je zli Mišković napustio trgovinu cene su se strmoglavile na dole. Kod Deleza( Maxi, Tempo)Idee, Mercatora i dr. sve je bagatela a još kad dodju Karfur i Lidl našoj sreći nema kraja...

Realno

pre 11 godina

Да ли је борба против корупције фарса или није видеће се пре свега по овоме: да ли ће имовина Мишковића стечена корупцијом бити заплењена или ће он из затвора да гради и инвестира, иако је то на Аутокоманди добио тако што је гурнуо стадионе Звезде и Партизана у страну, иселио планирану аутобуску станицу, и све добио у пола цене.

poaro

pre 11 godina

pitanja da li je bolji kerfur, lidl ili tesko su nebitna. bitno je da dolaze i drugi trgovniski lanci koji ce da naprave konkurenciju lancima koji drze okolne drzave.

think

pre 11 godina

@ (amos, 14. februar 2013 13:16) to realno nema veze sa mozgom. dosli su belgijanci umesto miska i nista se nije promenilo tako da te price o monopolu namju veze. ili su i vajni belgijanci monopolisti.

ne lidl

pre 11 godina

@Carrefour je skup lanac. Ljudi, dajte bre da udju ALDI i LIDL, da se narod spasi ovih skupoca!

ne zanosite se;
-lidl će svoje cijene prilagoditi tržištu (isti proizvodi u lidlu u hr, slo i at nemaju jednaku cijenu)
- većina proizvoda u lidlu je tako očajne kvalitete i okusa da bi ga trebalo zakonom zabraniti
- cijene u Srbiji će početi padati kada vlada odradi svoj posao i društvo profunkcionira - ima neka lida logika - što je narod bogatiji cijene u dućanima su niže

zivim u srbiji,apokalipsa mi ne treba

pre 11 godina

joooj sta bi mi bez tebe miško naš! srpski oče! uz srpsku majku cecu gde nam je kraj! ziveo nas dobrotvor miško! ziveoooo!!!

amos

pre 11 godina

think-e, kako se ovih dana krece cena po recenici za hvalospeve o delta grupi? Ovde kazu da je skocila 400%, verovatno preteruju, a? :)
http://www.njuz.net/njuzov-specijal-o-hapsenju-miskovica/

Ali ozbiljno - da neko moze javno da kaze kako nema nikakvog monopola u vezi sa deltom... pa to je mogao reci samo jedan covek, a nisi ti mozda Slobodan Milosavljevic?

Izgleda je delta unajmila profi komentariste na istom mestu gde i SNS.

Advice

pre 11 godina

Vozim BG - ZR. . .nepregledna ravnica, dno Panonskog mora, najplodnija zemlja u Evropi. . . nigde ni 1m2 plastenika, staklenika. . . Vazno da smo dozvolili bandi da nase unisti i da se onda pojavljuju kao mega eskperti i prodaju m za b kad dovedu francuski, hrvatski ili slovenacki lanac da nam uvaljuju NJIHOVU hranu po astronomskim cenama ili soma iz Vijetnama, luk iz Kine ili spanac iz Belgije. Veleizdaja!

Pritom, u SL i HR nema sanse da udje srpski kapital. U Sloveniji osim Fructala ni trafiku nemamo, a u HR nista. Reciprocitet, molim. Mozda smo braca ali nam kese nisu sestre!

miroslav

pre 11 godina

To braco ekonomisti, dovedite samo trgovce ne morate organizovati niikakvu proizvodnju. Provesce se oni kao Merkator sirom Srbije.

realna

pre 11 godina

Bas me briga!Narod nema novca ni u obliznjoj maloj prodavnici da kupuje,a treba da se radujemo sto dolazi francuski trgovinski lanac!Otvarajte fabrike!

neko

pre 11 godina

@Ivan

Pa kolko sam shvatio on je to i hteo da uradi, ali ga naterase da vrati zemljiste kod autoputa, jer ce i on da se okoristi od toga, a ne srpska politicka vlastela. Dakle, ne mozes tek tako da dovedes nekog proizvodjaca. Prvo moraju Dinkic i Vucic da sa njim porazgovaraju u cetiri oka.

Ogi

pre 11 godina

Da li ce ili nece biti poboljsanja to cemo videti ali u svakom slucaju je bolje imati vise prodajnih lanaca koji se medjusobno takmice nego da postoji monopol. Bar je u praksi tako.

Bre

pre 11 godina

Umesto da krenemo sa poljoprivredom i pratecim industrijama u izvoz zdrave hrane, kod nas se zakon prilagodjava strancima, kako bi se njima isplatilo, a mi da im budemo sluge i da budemo zbog toga srecni jer ce nam davati minimalce. Pa kakvi su nam to ekonomisti ? Jesu li bas svi kupili diplome ? Ne vidim cemu se ovde ljudi raduju, to je sve na nasu stetu.

tabasco pete

pre 11 godina

Koliko samo smesnih komentara...
U Srbiji je definitvno najbitnije da komsiji crkne krava.

Dolazak Carrefoura je fantasticna vest za Srbiju i za sve potrosace i proizvodjace. Ali komentatorima je najbitnije da se slucajno Delti ne desi da nesto zaradi. Iako je ocigledno da svima ovo odgovara , ali posto ce Delta da zaradi onda je bolje da crkne i projekat i Delta.

Delta je zemljiste kupila po zakonu, platila ga skoro 30 mil EUR, nije pomerila nikakve stadione, a nije ni pomerila izgradnju autobuske stanice, jer se nova gradi na Novom Beogradu kod Kvantaske pijace.

Ali sve to nije bitno, bitno je da komsiji crken krava. Realno, sa nama ovakvima Srbija nema nikakvu buducnost. Tretiraju nas kao zemlju treceg sveta i apsolutno su u pravu, jer primitivizam, neobrazovanost, glupost,...dominira u svim sferama. Cak ni hvalospeve Vucicu ne znate da pisete. Ocigledno niu skoli niste znali sastave da pisete...

Kasno je za Srbiju nazalost.

posrednik

pre 11 godina

I opet mora da se umesa Delta kao posrednik.Stvarno bi vi novinari trebalo malo da poterate hajku na vlast zbog cene zivljenja u Srbiji.Vi to mozete po prirodi posla ali ne radite.TO sto svi i pisani i elekronski mediji stavljate u vesti je smesno.Upoznajte malo narod kako se zivi po Evropi,od svakodnevnih stvari,cena hrane,komunalija,plata.To vecina nas ne zna.A kad bi svi znali,uzeli bi motke,ali vi svi izgleda imate zabranu da pisete o takvim stvarima jer to svaka vlast podvodi pod uznemiravanje javnosti i zato nas sisaju kao ovce.Sta su sad ovi aktuelni bolji od onih proslih.Sve je isto,poskupljenja redovna kao i proslih godina i svi se pozivaju na cene u svetu a niko ne pominje plate u svetu i ovu mizeriju kod nas.

Beda

pre 11 godina

Sve je to lepo, ali da li cemo ikad procitati vest da neka velika svetska firma dolazi i otvara fabrike za proizvodnju u ovoj zemlji gde pola stanovnistva nema ni leba da jede?

Nista bez Aldija

pre 11 godina

O kakvoj konkurenciji se ovde govori ? U mojoj ulici u centru Bg ima tri Maxija (Maxi Schogette 156 din. - pijaca Schogette 80 din.) i nista vise ! Prvi Rodic je preko kilometra udaljen od moje zgrade, a u blizini su jos dve male privatne radnje sa margarinom preko 70 din ! Jednom sam se prevario, usao unutra i naucio. Jedan Karfur, cak i da preuzme Merkator nece nista da promeni.

Milosh

pre 11 godina

Nema veze cija je firma i odakle su, poenta je da se niko nece odreci dobiti,svi se trude da zarade sto vise. Nije bitna vlasnicka struktura, bitno je to da se niko nece odreci ni jednog jedinog evra ako ne mora. Druga stvar je to sto je takva situacija u Srbiji pa mogu da deru kupce i da lupaju astronomske marze, moze im se,na nasu zalost.

Negronbonbon

pre 11 godina

Da ne ostanete nedorečeni, Delta nije potpisala ugovor sa Carrefourom, nego sa njihovom grčkom franšizom, čiji je vlasnik Marinopoulos grupa.