Četvrtak, 27.09.2012.

11:17

Tabaković:Na kursu niko ne zarađuje

Guvernerka Jorgovanka Tabaković kaže da je trenutna stabilnost dinara postignuta time što je centralna banka sprečila veštačko kreiranje viška novca.

Izvor: Beta

Tabakoviæ:Na kursu niko ne zaraðuje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

aleksandar grozni

pre 11 godina

Niko ne zaradjuje rece Jorgovanka i ostade ziva,a smeh se razleze od uvoznickog lobija i ostalih mesetara koji su nicim izazvani zgrnuli ogroman novac a Jorgovanka nesme ni da ih pomene.Najvece zlo koje je zadesilo Srbiju u istoriji jeste pojave Seseljevih radikala,presvucenih ortodoksnih komunista u navodne socijaliste,navodne demokrate levicare,Draskoviceve profitere,i ostale interesne grupe zajedno sa radikalnim NAPREDNJACIMA.Naravno da Jorgovanka nesme niti hoce da obelodani imenom sve koji su u kursnom divljanju zaradili velike novce,jer su ih ti isti finansijski doveli na vlast a ona mora da lukavo radi za njihove interese a to je sve vec vidjeno u devedesetim godinama kada su pojedinci bliski vlasti zaradili bogastvo deviznim mahinacijama,a ti isti su ponovo dosli na vlast,i sta ocekivati osim nastavka razradjene seme a sve pod parolom postenja i strucnosti.Nista dobra nama radikalni naprednjaci nemogu doneti i rade cak i gore ono za sta su zdusno kritikovali predhodnike,pogledajte samo nove cenovnike po radnjama i sve je jasno jer dva i dva su ipak samo cetiri.

ksenija

pre 11 godina

Jorgovanka Tabakovic za sada svojim radom opravdava moja ocekivanja.Bila sam malo sumnjicava,moram da priznam,ali sad vidim da je ona bas prava osoba za funkciju koja joj je poverena.

obuzdajte zelenase!

pre 11 godina

HITNO uredbom limitirati usluge platnog prometa!!
Banke su navikle na profit bez rada - za svaki platni nalog uzimaju min. 20-30-50-150.... dinara
Za potvrdu sa pecatom banke da je izvrseno placanje 100-500 din.
E- banking 400-1000 din. mesecno!
Za transfer deviza istog pravnog lica iz banke u banku 0,5%
Za pustanje kredita u tecaj 0,5%
Na devizna sredstva pravnih lica po vidjenju - kamata 0%
Na dinarska sredstva pravnih lica po vidjenju - kamata 0%

Dokle bre vise? I sta radi NBS?

Zvezdan

pre 11 godina

Gospodja Tabakovic je strucnjak u poslu koji radi, bez obzira sto je neki prozivaju da je na funkciju dosla kao stranacka licnost. Pozitivni pomaci se vide i nadam se da ce uskoro svi shvatiti da je strucnost zajednicki interes i da ga treba stvaiti iznad stanackih netrpeljivosti.

Lady D

pre 11 godina

Nisam ni sumnjala da će Srbija postavljanjem Jorgovanke Tabaković na mesto guvernera centralne banke biti u situaciji da počne da se oporavlja. Vidimo već prve rezultate na stabilnosti dinara, koja je postignuta time što je centralna banka sprečila veštačko kreiranje viška novca. Ovo je tek početak, a verujem da će Jorgovanka Tabaković učiniti sve kako bi se stabilizovala monetarna politika države.

Samo pitam

pre 11 godina

Od svih ovih ideja mislim da je najbolja ona da banke MORAJU da se vrate svojoj osnovnoj delatnosti a to je davanje povoljnih kredita firmama ... banke zaradjuju MASNO od zelenaskih kredita osiromasenom narodu
(radandco, 27. septembar 2012 13:09)

A gde to piše da banke MORAJU da daju povoljne kredite? I ko te tera da prihvataš zelenaške kredite? Možda očekuješ da ti banke plaćaju kamatu jer su ti pozajmile novac?

kasper

pre 11 godina

Jorgovanka,fiksiraj kurs.
Na taj nacin zastitices sve one koji zele i imaju od cega da pokrenu biznis,gradjani da znaju kolika im je mesecna rata,a mesetari i lopovi ce biti sami diskvalifikovani zbog nerealnog kapitala.
Takkodje i uvoznici i izvoznici ce znati koliko je tacno love pa nece moci i 5 puta skuplje da prodaju proizvod.
KOsulju koja u Becu kosta 3,4 evra(socijala) kod nas se prodaje za 50 evra kao lux kosulja.
Hrana je takodje nasa jeftinija preko nego kod nas,pa time jedino ce mesetari da izgube i da pocnu da se bune.
Doteraj evro dinar na okruglu cifru i to je to

Milko

pre 11 godina

"Tabaković:Na kursu niko ne zarađuje"

Danas gospodjo ne zaradjuje niko, zaradjivaće za neko vreme kada vam budu prodavali po 120,00

Uf

pre 11 godina

Osim uvoznika... Ali nije strašno što oni zarađuju, strašno je što domaći proizvođači gube svaku mogućnost da konkurišu sa cenama. To ide dotle da cena proizvoda od kupovine u inostranstvu do prodaje kod nas bude bukvalno duplirana, a i dalje jeftinija od domaće konkurencije. E Jorgo Jorgo...

BC

pre 11 godina

Jorgovanka je spas za Srbiju. Ona će za godinu dana da kurs smanji na 80 dinara a za dve godine na 50 dinara za jedan euro. Proverene informacije!

gttg

pre 11 godina

Zašto je Dinkić ukinuo Devizni inspektorat državni organ koji kontroliše devizno poslovanje,kupovinu i prodaju deviza itd.
(stanko simic, 27. septembar 2012 11:36)


Zato što ništa nije radio. Ali priznajem, dobro zvuči ime, onako ozbiljno.

radandco

pre 11 godina

Od svih ovih ideja mislim da je najbolja ona da banke MORAJU da se vrate svojoj osnovnoj delatnosti a to je davanje povoljnih kredita firmama. Mislim da se mora prekinuti sa praksom da banke zaradjuju MASNO od zelenaskih kredita osiromasenom narodu I od provizija.

salajko72

pre 11 godina

ocigledno je da se zadnjih dana kurs smirio zahvaljujuci novom guverneru i nadam se da ce se sve zloupotrebe u predhodnoj upravi narodne banke ispitati a krivci izvedeni pred sud za milionske prevare

Miki skepticni

pre 11 godina

U principu svi ovi planovi dobro zvuce I mislim da gospodja Tabakovic ima dovoljno energije I integriteta da sve to sprovede u delo. Ali me plase pritisci kojima ce sigurno biti izlozena jer sece izvor odakle neki godinama zaradjuju, predstavljaju se kao poslovni ljudi I biznismeni a ustvari su obicni spekulanti.

lidija

pre 11 godina

Svakakvi spekulanti su se obogatili na oscilacijama kursa. Malo smo trziste, dovoljno je da neko izbaci par miliona evra ili da ih kupi I eto oscilacije. Zanima me da li je moguce uci u trag I utvrditi ko je to radio. Mislim da bi ljude bas zanimalo da znaju imena spekulanata ili firmi (banaka) koje su to radile? Ako je to moguce, molim da uradite to.

Miloš

pre 11 godina

I bilo je vreme da se kurs zauzda, stabiliše. Najteže je privrednicima čije poslovanje i te kako zavisi od kursa dinara. Gospođa Tabaković je obećala da će se kurs dinara stabilizovati. To je i urađeno.

peeriicceeee

pre 11 godina

sem lopurda koji su za vreme milosevica sedeli pored njega i sticali sve ovo sto danas imaju a pre toga nije imao pas za cega da ih ujede, za vreme kostunice i DS postali ugledni biznismeni ove zemlje, ovo je j....nik a ne drzava

klenga

pre 11 godina

najviše bih volio da sva rukovodeća mesta u državi zauzmu žene...iz mnogo razloga su bolje od muškaraca...a ,i lepše su za videti..ali treba sve da budu stručnjaci...a pogotovo guvernerka nesme da bude političarka...po struci...mora biti pravi,nepatvoreni bankar...ako je političar,onda ispada da je guvernanta...

Gradjanka

pre 11 godina

Ma guvernerka nam je toliko strucna sa impresivnim iskustvom u monetarnoj politici da je prevazisla nasu centralnu banku! Sigurno bi je izabrali sa odusevljenjem za guvernera FED ili Bank of England, samo kad bi htela da se kandiduje.
A Bojan Markovic je verovatno kupio diplomu pa i doktorsku disertaciju tamo negde po belom svetu, a osmogodisnje iskustvo u Bank of England je kikiriki u poredjenju sa blistavoscu aktuelne guvernerke, ili mozda stogodisnje viceguvernerke Ane Gligorijevic sa diplomom filoloskog fakulteta.

w8

pre 11 godina

ja zarađujem na kursu, na sajtu NBS se može videti kakav će kurs biti za sutra i skontao sam pravilo, ako 3 dana za redom dinar jača, jačaće narednih bar 7 dana. nakon toga, sedmog dana moći će da se vidi kurs za osmi dan kada dinar naglo slabi. to znači da sedmog dana treba da se kupi par stotina evra, i onda će dinar da slabi sa npr 113 na 118 dinara narednih 10ak dana. kad dostigne istorijski minimum, onda se evri pretvaraju u dinare i tu je zarada, veoma mala, al zamislimo da se kupuje i prodaje desetine ili stotine hiljada evra, to onda nije malo. onda čekam naredni mesec kad se to isto dešava i tako u krug :)

velja

pre 11 godina

Argentinski scenario - ograničen promet deviza, prvo za velike igrače a potom i za građane. Efekte znamo iz 90-ih - ulični dileri i žestoka inflacija. Užas.

gost

pre 11 godina

Haha, opet ne mogu da čitam dalje od naslova.
Šest učesnika na tržišnu sa par desetina miliona € mogu da rade sa kursom šta god požele a to i rade.
A vi napravite berzu kao što je u celom svetu pa da vam dođu veliki igrači da vidimo onda pravi kurs i stvarnu jačinu srpske privrede.
Nećete to dozvoliti kao ni predhodnici jer vam je osnovna ideja kontrola svega sa ciljem punjenja vaših džepova a narod, ko narod šta pita.

sve je isto samo Soskica nema

pre 11 godina

Vidim osvrnula se na preduzeca a mi gradjani kao da ne postojimo.Sta bi sa smanjenjem njene plate.Dok je bila poslanik samo je o tome pricala i pretila.Govorila je da kada ona i njena stranka dodju na vlast kako ce ona odmah smanjiti tu sramotno veliku platu i da ce ona zbog siromasne Srbije i teske ekonomske situacije a pod plastom saosecanja sa svojim narodom svoju smanjiti a nivo pristojnog.E kad dodje ,sebi smanji platu sa 660 hiljada na oko 500 hiljada.Poprimala je sve bivse kadrove u NBS,na ceu sa Dragutinovickom i pri tom hiljadu puta ponovila kako je ona licno stala iza njenog izbora.Pa za Dragutinovicku se culo od 2004 .godine.Sto na mestu ministra ,sto u NBS,ali ta gospodja bese kadar i Cvetkovica i Soskica.Jedanput ministar finansija ,drugi put viceguverner,guvernera Soskica.Znaci sve vreme je u zizi finansijskih odluka i desavanja.Pa u drzavi gde i portir zna sta radi guverner tesko je poverovati da ona kao viceguverner nista nije znala za zbivanja u Agrobanci a i na drugim mestima.Ako se nije slagala sa potezima prethodne vlade i guvernera zasto nije podnela ostavku.Toliko eminentnih finansijskih strucnjaka i to svetskog glasa skrajnuto je ovih godina na margine desavanja u Srbiji.Svi ti strucnjaci su zaboravljeni pa se cesto pitamo da li je ovo partijska drzava.Da li je ona vlasnistvo jedne ili dve stranke ,zavisi koja je na vlasti,zato sto se nama u najvisim finansijskim vodama vrte jedni te isti ljudi a o odgovornosti niko ne govori.

Stevan

pre 11 godina

Na kursu niko ne zaradjuje,samo kada bi mi bili toliko blesavi da u to poverujemo.Na kursu se bukvalno otima.Ako cajna kobasica kosta 1200 dinara a evro pada kakva je to carolija ako nije otimacina?Sve brutalno poskupljuje a dinar dobija na vrednosti.Ne treba ekonomski fakultet da bi se to razumelo.

nema deda mraza

pre 11 godina

penzije su podeljene. videcemo stanje kursa za koji dan.

tvrdim da je scenario vec vidjen.dele se penzije i plate- nizak kurs, plate i penzije se potrose- kurs skace cilj je takodje vidjen.

iscediti iz naroda ono sto je stiglo od novca zadnjih 10g

crni domino

pre 11 godina

Cek, cek, kada pocne talasanje ponude i traznje za evricima!
Saznaces guvernerko kako se neko enormno bogati a drzava sa tobom i vama polako propada, jer cete kasno da skapirate sta se desava!
A Vucic nece imati osnov da ikoga uhapsi.

Afrodita

pre 11 godina

Meni je zaista drago da je Jorgovanka Tabaković zaista sposobna i poštena žena koja zna svoj posao. Jorgovanka Tabakoivić je stabilizovala kurs dinara i inflaciju. Nadam se da će građani Srbije zaista prepoznaju pravi kvalitet.Srbija zaista budućnost uz SNS.

građanin

pre 11 godina

Slažem se da je NBS bila delom i privatizovana,ali šta NBS sada preduzima na utvrđivanju odgovornosti povodom toga, posebno u svetlu afere Agrobanka i uloge viceguvernera nadležnog za kontrolu banaka.

Stepa

pre 11 godina

Zaista pametna i obrazovana zena koja moze da ozivi nasu ekonomiju. Naravno za sve treba vremena, a ako ga ona dobije mislim da ce ostvariti zacrtani cilj.

Paja

pre 11 godina

Bilo bi lepo kada bi gospođa guvernerka objavila koji su se to igrači na deviznom tržištu zaigrali pa je kurs naglo skočio? I da li će snositi posledice zbog toga?

BC

pre 11 godina

Tako je Jorgovanka, vidim da je kurs pao ispod 115, svaka čast, nadam se konačno da će rata za kuću početi da mi se smanjuje. Podržavam Vaše zalaganje i poštenje!

Paja

pre 11 godina

Bilo bi lepo kada bi gospođa guvernerka objavila koji su se to igrači na deviznom tržištu zaigrali pa je kurs naglo skočio? I da li će snositi posledice zbog toga?

Stevan

pre 11 godina

Na kursu niko ne zaradjuje,samo kada bi mi bili toliko blesavi da u to poverujemo.Na kursu se bukvalno otima.Ako cajna kobasica kosta 1200 dinara a evro pada kakva je to carolija ako nije otimacina?Sve brutalno poskupljuje a dinar dobija na vrednosti.Ne treba ekonomski fakultet da bi se to razumelo.

Gradjanka

pre 11 godina

Ma guvernerka nam je toliko strucna sa impresivnim iskustvom u monetarnoj politici da je prevazisla nasu centralnu banku! Sigurno bi je izabrali sa odusevljenjem za guvernera FED ili Bank of England, samo kad bi htela da se kandiduje.
A Bojan Markovic je verovatno kupio diplomu pa i doktorsku disertaciju tamo negde po belom svetu, a osmogodisnje iskustvo u Bank of England je kikiriki u poredjenju sa blistavoscu aktuelne guvernerke, ili mozda stogodisnje viceguvernerke Ane Gligorijevic sa diplomom filoloskog fakulteta.

gost

pre 11 godina

Haha, opet ne mogu da čitam dalje od naslova.
Šest učesnika na tržišnu sa par desetina miliona € mogu da rade sa kursom šta god požele a to i rade.
A vi napravite berzu kao što je u celom svetu pa da vam dođu veliki igrači da vidimo onda pravi kurs i stvarnu jačinu srpske privrede.
Nećete to dozvoliti kao ni predhodnici jer vam je osnovna ideja kontrola svega sa ciljem punjenja vaših džepova a narod, ko narod šta pita.

crni domino

pre 11 godina

Cek, cek, kada pocne talasanje ponude i traznje za evricima!
Saznaces guvernerko kako se neko enormno bogati a drzava sa tobom i vama polako propada, jer cete kasno da skapirate sta se desava!
A Vucic nece imati osnov da ikoga uhapsi.

sve je isto samo Soskica nema

pre 11 godina

Vidim osvrnula se na preduzeca a mi gradjani kao da ne postojimo.Sta bi sa smanjenjem njene plate.Dok je bila poslanik samo je o tome pricala i pretila.Govorila je da kada ona i njena stranka dodju na vlast kako ce ona odmah smanjiti tu sramotno veliku platu i da ce ona zbog siromasne Srbije i teske ekonomske situacije a pod plastom saosecanja sa svojim narodom svoju smanjiti a nivo pristojnog.E kad dodje ,sebi smanji platu sa 660 hiljada na oko 500 hiljada.Poprimala je sve bivse kadrove u NBS,na ceu sa Dragutinovickom i pri tom hiljadu puta ponovila kako je ona licno stala iza njenog izbora.Pa za Dragutinovicku se culo od 2004 .godine.Sto na mestu ministra ,sto u NBS,ali ta gospodja bese kadar i Cvetkovica i Soskica.Jedanput ministar finansija ,drugi put viceguverner,guvernera Soskica.Znaci sve vreme je u zizi finansijskih odluka i desavanja.Pa u drzavi gde i portir zna sta radi guverner tesko je poverovati da ona kao viceguverner nista nije znala za zbivanja u Agrobanci a i na drugim mestima.Ako se nije slagala sa potezima prethodne vlade i guvernera zasto nije podnela ostavku.Toliko eminentnih finansijskih strucnjaka i to svetskog glasa skrajnuto je ovih godina na margine desavanja u Srbiji.Svi ti strucnjaci su zaboravljeni pa se cesto pitamo da li je ovo partijska drzava.Da li je ona vlasnistvo jedne ili dve stranke ,zavisi koja je na vlasti,zato sto se nama u najvisim finansijskim vodama vrte jedni te isti ljudi a o odgovornosti niko ne govori.

nema deda mraza

pre 11 godina

penzije su podeljene. videcemo stanje kursa za koji dan.

tvrdim da je scenario vec vidjen.dele se penzije i plate- nizak kurs, plate i penzije se potrose- kurs skace cilj je takodje vidjen.

iscediti iz naroda ono sto je stiglo od novca zadnjih 10g

velja

pre 11 godina

Argentinski scenario - ograničen promet deviza, prvo za velike igrače a potom i za građane. Efekte znamo iz 90-ih - ulični dileri i žestoka inflacija. Užas.

BC

pre 11 godina

Tako je Jorgovanka, vidim da je kurs pao ispod 115, svaka čast, nadam se konačno da će rata za kuću početi da mi se smanjuje. Podržavam Vaše zalaganje i poštenje!

radandco

pre 11 godina

Od svih ovih ideja mislim da je najbolja ona da banke MORAJU da se vrate svojoj osnovnoj delatnosti a to je davanje povoljnih kredita firmama. Mislim da se mora prekinuti sa praksom da banke zaradjuju MASNO od zelenaskih kredita osiromasenom narodu I od provizija.

peeriicceeee

pre 11 godina

sem lopurda koji su za vreme milosevica sedeli pored njega i sticali sve ovo sto danas imaju a pre toga nije imao pas za cega da ih ujede, za vreme kostunice i DS postali ugledni biznismeni ove zemlje, ovo je j....nik a ne drzava

Stepa

pre 11 godina

Zaista pametna i obrazovana zena koja moze da ozivi nasu ekonomiju. Naravno za sve treba vremena, a ako ga ona dobije mislim da ce ostvariti zacrtani cilj.

w8

pre 11 godina

ja zarađujem na kursu, na sajtu NBS se može videti kakav će kurs biti za sutra i skontao sam pravilo, ako 3 dana za redom dinar jača, jačaće narednih bar 7 dana. nakon toga, sedmog dana moći će da se vidi kurs za osmi dan kada dinar naglo slabi. to znači da sedmog dana treba da se kupi par stotina evra, i onda će dinar da slabi sa npr 113 na 118 dinara narednih 10ak dana. kad dostigne istorijski minimum, onda se evri pretvaraju u dinare i tu je zarada, veoma mala, al zamislimo da se kupuje i prodaje desetine ili stotine hiljada evra, to onda nije malo. onda čekam naredni mesec kad se to isto dešava i tako u krug :)

lidija

pre 11 godina

Svakakvi spekulanti su se obogatili na oscilacijama kursa. Malo smo trziste, dovoljno je da neko izbaci par miliona evra ili da ih kupi I eto oscilacije. Zanima me da li je moguce uci u trag I utvrditi ko je to radio. Mislim da bi ljude bas zanimalo da znaju imena spekulanata ili firmi (banaka) koje su to radile? Ako je to moguce, molim da uradite to.

građanin

pre 11 godina

Slažem se da je NBS bila delom i privatizovana,ali šta NBS sada preduzima na utvrđivanju odgovornosti povodom toga, posebno u svetlu afere Agrobanka i uloge viceguvernera nadležnog za kontrolu banaka.

Miki skepticni

pre 11 godina

U principu svi ovi planovi dobro zvuce I mislim da gospodja Tabakovic ima dovoljno energije I integriteta da sve to sprovede u delo. Ali me plase pritisci kojima ce sigurno biti izlozena jer sece izvor odakle neki godinama zaradjuju, predstavljaju se kao poslovni ljudi I biznismeni a ustvari su obicni spekulanti.

Afrodita

pre 11 godina

Meni je zaista drago da je Jorgovanka Tabaković zaista sposobna i poštena žena koja zna svoj posao. Jorgovanka Tabakoivić je stabilizovala kurs dinara i inflaciju. Nadam se da će građani Srbije zaista prepoznaju pravi kvalitet.Srbija zaista budućnost uz SNS.

salajko72

pre 11 godina

ocigledno je da se zadnjih dana kurs smirio zahvaljujuci novom guverneru i nadam se da ce se sve zloupotrebe u predhodnoj upravi narodne banke ispitati a krivci izvedeni pred sud za milionske prevare

Milko

pre 11 godina

"Tabaković:Na kursu niko ne zarađuje"

Danas gospodjo ne zaradjuje niko, zaradjivaće za neko vreme kada vam budu prodavali po 120,00

Uf

pre 11 godina

Osim uvoznika... Ali nije strašno što oni zarađuju, strašno je što domaći proizvođači gube svaku mogućnost da konkurišu sa cenama. To ide dotle da cena proizvoda od kupovine u inostranstvu do prodaje kod nas bude bukvalno duplirana, a i dalje jeftinija od domaće konkurencije. E Jorgo Jorgo...

gttg

pre 11 godina

Zašto je Dinkić ukinuo Devizni inspektorat državni organ koji kontroliše devizno poslovanje,kupovinu i prodaju deviza itd.
(stanko simic, 27. septembar 2012 11:36)


Zato što ništa nije radio. Ali priznajem, dobro zvuči ime, onako ozbiljno.

Miloš

pre 11 godina

I bilo je vreme da se kurs zauzda, stabiliše. Najteže je privrednicima čije poslovanje i te kako zavisi od kursa dinara. Gospođa Tabaković je obećala da će se kurs dinara stabilizovati. To je i urađeno.

BC

pre 11 godina

Jorgovanka je spas za Srbiju. Ona će za godinu dana da kurs smanji na 80 dinara a za dve godine na 50 dinara za jedan euro. Proverene informacije!

klenga

pre 11 godina

najviše bih volio da sva rukovodeća mesta u državi zauzmu žene...iz mnogo razloga su bolje od muškaraca...a ,i lepše su za videti..ali treba sve da budu stručnjaci...a pogotovo guvernerka nesme da bude političarka...po struci...mora biti pravi,nepatvoreni bankar...ako je političar,onda ispada da je guvernanta...

kasper

pre 11 godina

Jorgovanka,fiksiraj kurs.
Na taj nacin zastitices sve one koji zele i imaju od cega da pokrenu biznis,gradjani da znaju kolika im je mesecna rata,a mesetari i lopovi ce biti sami diskvalifikovani zbog nerealnog kapitala.
Takkodje i uvoznici i izvoznici ce znati koliko je tacno love pa nece moci i 5 puta skuplje da prodaju proizvod.
KOsulju koja u Becu kosta 3,4 evra(socijala) kod nas se prodaje za 50 evra kao lux kosulja.
Hrana je takodje nasa jeftinija preko nego kod nas,pa time jedino ce mesetari da izgube i da pocnu da se bune.
Doteraj evro dinar na okruglu cifru i to je to

Samo pitam

pre 11 godina

Od svih ovih ideja mislim da je najbolja ona da banke MORAJU da se vrate svojoj osnovnoj delatnosti a to je davanje povoljnih kredita firmama ... banke zaradjuju MASNO od zelenaskih kredita osiromasenom narodu
(radandco, 27. septembar 2012 13:09)

A gde to piše da banke MORAJU da daju povoljne kredite? I ko te tera da prihvataš zelenaške kredite? Možda očekuješ da ti banke plaćaju kamatu jer su ti pozajmile novac?

obuzdajte zelenase!

pre 11 godina

HITNO uredbom limitirati usluge platnog prometa!!
Banke su navikle na profit bez rada - za svaki platni nalog uzimaju min. 20-30-50-150.... dinara
Za potvrdu sa pecatom banke da je izvrseno placanje 100-500 din.
E- banking 400-1000 din. mesecno!
Za transfer deviza istog pravnog lica iz banke u banku 0,5%
Za pustanje kredita u tecaj 0,5%
Na devizna sredstva pravnih lica po vidjenju - kamata 0%
Na dinarska sredstva pravnih lica po vidjenju - kamata 0%

Dokle bre vise? I sta radi NBS?

Lady D

pre 11 godina

Nisam ni sumnjala da će Srbija postavljanjem Jorgovanke Tabaković na mesto guvernera centralne banke biti u situaciji da počne da se oporavlja. Vidimo već prve rezultate na stabilnosti dinara, koja je postignuta time što je centralna banka sprečila veštačko kreiranje viška novca. Ovo je tek početak, a verujem da će Jorgovanka Tabaković učiniti sve kako bi se stabilizovala monetarna politika države.

ksenija

pre 11 godina

Jorgovanka Tabakovic za sada svojim radom opravdava moja ocekivanja.Bila sam malo sumnjicava,moram da priznam,ali sad vidim da je ona bas prava osoba za funkciju koja joj je poverena.

Zvezdan

pre 11 godina

Gospodja Tabakovic je strucnjak u poslu koji radi, bez obzira sto je neki prozivaju da je na funkciju dosla kao stranacka licnost. Pozitivni pomaci se vide i nadam se da ce uskoro svi shvatiti da je strucnost zajednicki interes i da ga treba stvaiti iznad stanackih netrpeljivosti.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Niko ne zaradjuje rece Jorgovanka i ostade ziva,a smeh se razleze od uvoznickog lobija i ostalih mesetara koji su nicim izazvani zgrnuli ogroman novac a Jorgovanka nesme ni da ih pomene.Najvece zlo koje je zadesilo Srbiju u istoriji jeste pojave Seseljevih radikala,presvucenih ortodoksnih komunista u navodne socijaliste,navodne demokrate levicare,Draskoviceve profitere,i ostale interesne grupe zajedno sa radikalnim NAPREDNJACIMA.Naravno da Jorgovanka nesme niti hoce da obelodani imenom sve koji su u kursnom divljanju zaradili velike novce,jer su ih ti isti finansijski doveli na vlast a ona mora da lukavo radi za njihove interese a to je sve vec vidjeno u devedesetim godinama kada su pojedinci bliski vlasti zaradili bogastvo deviznim mahinacijama,a ti isti su ponovo dosli na vlast,i sta ocekivati osim nastavka razradjene seme a sve pod parolom postenja i strucnosti.Nista dobra nama radikalni naprednjaci nemogu doneti i rade cak i gore ono za sta su zdusno kritikovali predhodnike,pogledajte samo nove cenovnike po radnjama i sve je jasno jer dva i dva su ipak samo cetiri.

Stepa

pre 11 godina

Zaista pametna i obrazovana zena koja moze da ozivi nasu ekonomiju. Naravno za sve treba vremena, a ako ga ona dobije mislim da ce ostvariti zacrtani cilj.

BC

pre 11 godina

Tako je Jorgovanka, vidim da je kurs pao ispod 115, svaka čast, nadam se konačno da će rata za kuću početi da mi se smanjuje. Podržavam Vaše zalaganje i poštenje!

Afrodita

pre 11 godina

Meni je zaista drago da je Jorgovanka Tabaković zaista sposobna i poštena žena koja zna svoj posao. Jorgovanka Tabakoivić je stabilizovala kurs dinara i inflaciju. Nadam se da će građani Srbije zaista prepoznaju pravi kvalitet.Srbija zaista budućnost uz SNS.

salajko72

pre 11 godina

ocigledno je da se zadnjih dana kurs smirio zahvaljujuci novom guverneru i nadam se da ce se sve zloupotrebe u predhodnoj upravi narodne banke ispitati a krivci izvedeni pred sud za milionske prevare

BC

pre 11 godina

Jorgovanka je spas za Srbiju. Ona će za godinu dana da kurs smanji na 80 dinara a za dve godine na 50 dinara za jedan euro. Proverene informacije!

Miki skepticni

pre 11 godina

U principu svi ovi planovi dobro zvuce I mislim da gospodja Tabakovic ima dovoljno energije I integriteta da sve to sprovede u delo. Ali me plase pritisci kojima ce sigurno biti izlozena jer sece izvor odakle neki godinama zaradjuju, predstavljaju se kao poslovni ljudi I biznismeni a ustvari su obicni spekulanti.

Miloš

pre 11 godina

I bilo je vreme da se kurs zauzda, stabiliše. Najteže je privrednicima čije poslovanje i te kako zavisi od kursa dinara. Gospođa Tabaković je obećala da će se kurs dinara stabilizovati. To je i urađeno.

Gradjanka

pre 11 godina

Ma guvernerka nam je toliko strucna sa impresivnim iskustvom u monetarnoj politici da je prevazisla nasu centralnu banku! Sigurno bi je izabrali sa odusevljenjem za guvernera FED ili Bank of England, samo kad bi htela da se kandiduje.
A Bojan Markovic je verovatno kupio diplomu pa i doktorsku disertaciju tamo negde po belom svetu, a osmogodisnje iskustvo u Bank of England je kikiriki u poredjenju sa blistavoscu aktuelne guvernerke, ili mozda stogodisnje viceguvernerke Ane Gligorijevic sa diplomom filoloskog fakulteta.

w8

pre 11 godina

ja zarađujem na kursu, na sajtu NBS se može videti kakav će kurs biti za sutra i skontao sam pravilo, ako 3 dana za redom dinar jača, jačaće narednih bar 7 dana. nakon toga, sedmog dana moći će da se vidi kurs za osmi dan kada dinar naglo slabi. to znači da sedmog dana treba da se kupi par stotina evra, i onda će dinar da slabi sa npr 113 na 118 dinara narednih 10ak dana. kad dostigne istorijski minimum, onda se evri pretvaraju u dinare i tu je zarada, veoma mala, al zamislimo da se kupuje i prodaje desetine ili stotine hiljada evra, to onda nije malo. onda čekam naredni mesec kad se to isto dešava i tako u krug :)

velja

pre 11 godina

Argentinski scenario - ograničen promet deviza, prvo za velike igrače a potom i za građane. Efekte znamo iz 90-ih - ulični dileri i žestoka inflacija. Užas.

radandco

pre 11 godina

Od svih ovih ideja mislim da je najbolja ona da banke MORAJU da se vrate svojoj osnovnoj delatnosti a to je davanje povoljnih kredita firmama. Mislim da se mora prekinuti sa praksom da banke zaradjuju MASNO od zelenaskih kredita osiromasenom narodu I od provizija.

sve je isto samo Soskica nema

pre 11 godina

Vidim osvrnula se na preduzeca a mi gradjani kao da ne postojimo.Sta bi sa smanjenjem njene plate.Dok je bila poslanik samo je o tome pricala i pretila.Govorila je da kada ona i njena stranka dodju na vlast kako ce ona odmah smanjiti tu sramotno veliku platu i da ce ona zbog siromasne Srbije i teske ekonomske situacije a pod plastom saosecanja sa svojim narodom svoju smanjiti a nivo pristojnog.E kad dodje ,sebi smanji platu sa 660 hiljada na oko 500 hiljada.Poprimala je sve bivse kadrove u NBS,na ceu sa Dragutinovickom i pri tom hiljadu puta ponovila kako je ona licno stala iza njenog izbora.Pa za Dragutinovicku se culo od 2004 .godine.Sto na mestu ministra ,sto u NBS,ali ta gospodja bese kadar i Cvetkovica i Soskica.Jedanput ministar finansija ,drugi put viceguverner,guvernera Soskica.Znaci sve vreme je u zizi finansijskih odluka i desavanja.Pa u drzavi gde i portir zna sta radi guverner tesko je poverovati da ona kao viceguverner nista nije znala za zbivanja u Agrobanci a i na drugim mestima.Ako se nije slagala sa potezima prethodne vlade i guvernera zasto nije podnela ostavku.Toliko eminentnih finansijskih strucnjaka i to svetskog glasa skrajnuto je ovih godina na margine desavanja u Srbiji.Svi ti strucnjaci su zaboravljeni pa se cesto pitamo da li je ovo partijska drzava.Da li je ona vlasnistvo jedne ili dve stranke ,zavisi koja je na vlasti,zato sto se nama u najvisim finansijskim vodama vrte jedni te isti ljudi a o odgovornosti niko ne govori.

Lady D

pre 11 godina

Nisam ni sumnjala da će Srbija postavljanjem Jorgovanke Tabaković na mesto guvernera centralne banke biti u situaciji da počne da se oporavlja. Vidimo već prve rezultate na stabilnosti dinara, koja je postignuta time što je centralna banka sprečila veštačko kreiranje viška novca. Ovo je tek početak, a verujem da će Jorgovanka Tabaković učiniti sve kako bi se stabilizovala monetarna politika države.

crni domino

pre 11 godina

Cek, cek, kada pocne talasanje ponude i traznje za evricima!
Saznaces guvernerko kako se neko enormno bogati a drzava sa tobom i vama polako propada, jer cete kasno da skapirate sta se desava!
A Vucic nece imati osnov da ikoga uhapsi.

klenga

pre 11 godina

najviše bih volio da sva rukovodeća mesta u državi zauzmu žene...iz mnogo razloga su bolje od muškaraca...a ,i lepše su za videti..ali treba sve da budu stručnjaci...a pogotovo guvernerka nesme da bude političarka...po struci...mora biti pravi,nepatvoreni bankar...ako je političar,onda ispada da je guvernanta...

Zvezdan

pre 11 godina

Gospodja Tabakovic je strucnjak u poslu koji radi, bez obzira sto je neki prozivaju da je na funkciju dosla kao stranacka licnost. Pozitivni pomaci se vide i nadam se da ce uskoro svi shvatiti da je strucnost zajednicki interes i da ga treba stvaiti iznad stanackih netrpeljivosti.

nema deda mraza

pre 11 godina

penzije su podeljene. videcemo stanje kursa za koji dan.

tvrdim da je scenario vec vidjen.dele se penzije i plate- nizak kurs, plate i penzije se potrose- kurs skace cilj je takodje vidjen.

iscediti iz naroda ono sto je stiglo od novca zadnjih 10g

gost

pre 11 godina

Haha, opet ne mogu da čitam dalje od naslova.
Šest učesnika na tržišnu sa par desetina miliona € mogu da rade sa kursom šta god požele a to i rade.
A vi napravite berzu kao što je u celom svetu pa da vam dođu veliki igrači da vidimo onda pravi kurs i stvarnu jačinu srpske privrede.
Nećete to dozvoliti kao ni predhodnici jer vam je osnovna ideja kontrola svega sa ciljem punjenja vaših džepova a narod, ko narod šta pita.

Paja

pre 11 godina

Bilo bi lepo kada bi gospođa guvernerka objavila koji su se to igrači na deviznom tržištu zaigrali pa je kurs naglo skočio? I da li će snositi posledice zbog toga?

Uf

pre 11 godina

Osim uvoznika... Ali nije strašno što oni zarađuju, strašno je što domaći proizvođači gube svaku mogućnost da konkurišu sa cenama. To ide dotle da cena proizvoda od kupovine u inostranstvu do prodaje kod nas bude bukvalno duplirana, a i dalje jeftinija od domaće konkurencije. E Jorgo Jorgo...

Samo pitam

pre 11 godina

Od svih ovih ideja mislim da je najbolja ona da banke MORAJU da se vrate svojoj osnovnoj delatnosti a to je davanje povoljnih kredita firmama ... banke zaradjuju MASNO od zelenaskih kredita osiromasenom narodu
(radandco, 27. septembar 2012 13:09)

A gde to piše da banke MORAJU da daju povoljne kredite? I ko te tera da prihvataš zelenaške kredite? Možda očekuješ da ti banke plaćaju kamatu jer su ti pozajmile novac?

kasper

pre 11 godina

Jorgovanka,fiksiraj kurs.
Na taj nacin zastitices sve one koji zele i imaju od cega da pokrenu biznis,gradjani da znaju kolika im je mesecna rata,a mesetari i lopovi ce biti sami diskvalifikovani zbog nerealnog kapitala.
Takkodje i uvoznici i izvoznici ce znati koliko je tacno love pa nece moci i 5 puta skuplje da prodaju proizvod.
KOsulju koja u Becu kosta 3,4 evra(socijala) kod nas se prodaje za 50 evra kao lux kosulja.
Hrana je takodje nasa jeftinija preko nego kod nas,pa time jedino ce mesetari da izgube i da pocnu da se bune.
Doteraj evro dinar na okruglu cifru i to je to

Stevan

pre 11 godina

Na kursu niko ne zaradjuje,samo kada bi mi bili toliko blesavi da u to poverujemo.Na kursu se bukvalno otima.Ako cajna kobasica kosta 1200 dinara a evro pada kakva je to carolija ako nije otimacina?Sve brutalno poskupljuje a dinar dobija na vrednosti.Ne treba ekonomski fakultet da bi se to razumelo.

lidija

pre 11 godina

Svakakvi spekulanti su se obogatili na oscilacijama kursa. Malo smo trziste, dovoljno je da neko izbaci par miliona evra ili da ih kupi I eto oscilacije. Zanima me da li je moguce uci u trag I utvrditi ko je to radio. Mislim da bi ljude bas zanimalo da znaju imena spekulanata ili firmi (banaka) koje su to radile? Ako je to moguce, molim da uradite to.

građanin

pre 11 godina

Slažem se da je NBS bila delom i privatizovana,ali šta NBS sada preduzima na utvrđivanju odgovornosti povodom toga, posebno u svetlu afere Agrobanka i uloge viceguvernera nadležnog za kontrolu banaka.

peeriicceeee

pre 11 godina

sem lopurda koji su za vreme milosevica sedeli pored njega i sticali sve ovo sto danas imaju a pre toga nije imao pas za cega da ih ujede, za vreme kostunice i DS postali ugledni biznismeni ove zemlje, ovo je j....nik a ne drzava

Milko

pre 11 godina

"Tabaković:Na kursu niko ne zarađuje"

Danas gospodjo ne zaradjuje niko, zaradjivaće za neko vreme kada vam budu prodavali po 120,00

ksenija

pre 11 godina

Jorgovanka Tabakovic za sada svojim radom opravdava moja ocekivanja.Bila sam malo sumnjicava,moram da priznam,ali sad vidim da je ona bas prava osoba za funkciju koja joj je poverena.

gttg

pre 11 godina

Zašto je Dinkić ukinuo Devizni inspektorat državni organ koji kontroliše devizno poslovanje,kupovinu i prodaju deviza itd.
(stanko simic, 27. septembar 2012 11:36)


Zato što ništa nije radio. Ali priznajem, dobro zvuči ime, onako ozbiljno.

obuzdajte zelenase!

pre 11 godina

HITNO uredbom limitirati usluge platnog prometa!!
Banke su navikle na profit bez rada - za svaki platni nalog uzimaju min. 20-30-50-150.... dinara
Za potvrdu sa pecatom banke da je izvrseno placanje 100-500 din.
E- banking 400-1000 din. mesecno!
Za transfer deviza istog pravnog lica iz banke u banku 0,5%
Za pustanje kredita u tecaj 0,5%
Na devizna sredstva pravnih lica po vidjenju - kamata 0%
Na dinarska sredstva pravnih lica po vidjenju - kamata 0%

Dokle bre vise? I sta radi NBS?

aleksandar grozni

pre 11 godina

Niko ne zaradjuje rece Jorgovanka i ostade ziva,a smeh se razleze od uvoznickog lobija i ostalih mesetara koji su nicim izazvani zgrnuli ogroman novac a Jorgovanka nesme ni da ih pomene.Najvece zlo koje je zadesilo Srbiju u istoriji jeste pojave Seseljevih radikala,presvucenih ortodoksnih komunista u navodne socijaliste,navodne demokrate levicare,Draskoviceve profitere,i ostale interesne grupe zajedno sa radikalnim NAPREDNJACIMA.Naravno da Jorgovanka nesme niti hoce da obelodani imenom sve koji su u kursnom divljanju zaradili velike novce,jer su ih ti isti finansijski doveli na vlast a ona mora da lukavo radi za njihove interese a to je sve vec vidjeno u devedesetim godinama kada su pojedinci bliski vlasti zaradili bogastvo deviznim mahinacijama,a ti isti su ponovo dosli na vlast,i sta ocekivati osim nastavka razradjene seme a sve pod parolom postenja i strucnosti.Nista dobra nama radikalni naprednjaci nemogu doneti i rade cak i gore ono za sta su zdusno kritikovali predhodnike,pogledajte samo nove cenovnike po radnjama i sve je jasno jer dva i dva su ipak samo cetiri.