Četvrtak, 27.09.2012.

09:33

Popuste za Infostan ”imali" i mrtvi

Popust na račune javnih preduzeća donedavno je svakog meseca ostvarivalo 64.000 Beograđana koji pripadaju kategoriji ugroženih.

Izvor: Novosti

Popuste za Infostan ”imali" i mrtvi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkić!

pre 11 godina

Koristili smo popust do sada, po novom sa ~40000 kao tročlano domaćinstvo gubimo tu beneficiju, mislim da više neću plaćati( odakle?) ili 1 u 3 meeca. Do sada uvek na vreme.

Radoje L

pre 11 godina

@Zoran
------
"Volio bih da mi neko odgovori kakva je to podela građana na zaslužene i one druge? Koji je to rati bio i protiv čega su se borili i šta su to odbranili? "

Pred NATO agresiju 1999-e je proglaseno je ratno stanje i na osnovu njega je naredjena mobilizacija svih onih koji su imali ratni raspored u rezervi.
Sto znaci da nije u pitanju nikakva podela gradjana na 'zasluzne i one druge' nego se radi o podeli gradjana na one lojalne drzavi (koji su se odazvali mobilizaciji ili su kao dobrovoljci pristupili VJ-VSCG) i na 'one druge' koji se u svim zemljama sveta zovu dezerteri da ne kazem izdajnici.

Po 'Zapadnim standardima', ono sto je u miru utaja poreza, to je u ratu dezerterstvo odn. izdaja domovine.

Za ilustraciju, SAD nikad nisu amnestirale svoje dezertere iz vijetnamskog rata niti to iko normalan tamo sme da predlozi. Srbija je, nazalost, svoje dezertere amnestirala.

Pravo na subvenciju kod placanja komunalija po osnovu ucesca u ratovoma (ne ratu !) vazi za sve one koji su od avgusta 1990-e pa nadalje, bili u sastavu JNA, VJ-VSCG...

Aca

pre 11 godina

Treba ih ukinuti kao i Direkciju za gradsko građevinsko zemljište. Njihov je posao da ,,posreduju" u naplati računa. Preskupo nas koštaju, koliko bi samo manji bili računi i gradska kasa rasterećena da nije tog njihovog,,posredovanja"! Prevaziđeni su kao oblik postojanja preduzeća, nažalost kad postanu deo javno-privatnog partnerstva zadržaće monopol na našu štetu! Ukinite ih!

Voja

pre 11 godina

''U Sekretarijatu za socijalnu zaštitu odlučili su da uvedu red''
znači do sad je sve bilo u neredu.

a ovo oko popusta od 50% za ucesce u ratu je stvarno sramno. ko god od prozvanih smatra da je to zasluzio svaka mu cast.

i da bio sam i Ja mobilisan 2.5 meseca i nije mi padalo na pamet da trazim ni taj popust ni neke dnevnice

Mika

pre 11 godina

Moj komsija bio mobilisan 2 meseca za vreme bombardovanja 99. u Vrcinu,nije ispalio metka i placa 3500 hiljade umesto 7000 hiljada! 13 godina,pa dokle zemljaciiii:)

Zoran

pre 11 godina

Ovde se pominju popusti po raznim osnovama i navode nepravilnosti a nigde se ne pominje popust koji je uveden za "borce" iz 1999. godine koji plaćaju svega 50% od mesečnog zaduženja!
Volio bih da mi neko odgovori kakva je to podela građana na zaslužene i one druge? Koji je to rati bio i protiv čega su se borili i šta su to odbranili? Možda Kosovo i Metohiju? Rezultati su tu. Za najveći broj tih boraca rat je bio čučanje na jednom ili više mesta i skrivanje od Avaxa. Metka skoro niko opalio nije izuzev onih koji su bili na Kosovu. Subvencije su ostvarili svi i oni koji nikad Kosovo videli nisu. A na kraju, ako su zaslužni neka im država lepo da boračke penzije kao i partizanima što su dali a neka brate plaćaju redovne obaveze kao i svi drugi građani. Zašto se o ovom ćuti?

steva

pre 11 godina

Infostan je ogroman sistem koji ne moze da pohvata ko sta radi i kada...svako je dobio popust za razlog koji je bio u skladu sa njihovim pravilima,tesko je pratiti intenzivno ko posle godinu ili dve,tri ispunjava taj uslov.

Che

pre 11 godina

Ovo Infostanu smeta,ali mu ne smeta da salje opomene na svakih nekoliko meseci za kojekakva dugovanja,pa kad odem sa svim racunima onda sve sto imaju da kazu je-greska.

Uros

pre 11 godina

Treba ukinuti sve popuste za infostan po principu popusta, ako je neko ugrožen nega dobije pare, pa neka onda plati infostan. Ne bi bilo potrebe za administracijom vezanom za popust.
Svi ugroženi sa istim stepenom ugroženosti isti iznos. Ovako popust se dobije na 50% infostana, pa ako imaš veći stan dobiješ više para, ako nemaš stan ne dobiješ ništa.
A da ne govorimo što se stvara i problem oko funkcionisanja javnih preduzeća.

genius1

pre 11 godina

to sto neko ima 3 stana ne znaci da ih je kupio niti da neko od blizih ne stanuje u njima, a ne znaci ni da ima za komunalije. Gledaju se mesecna primanja a ne imovinsko stanje. Al jednom komunjare, zauvek komunjare. Ako nemas da platis rasprodaj imovinu, bitno je da drzava dobije svoje. Dosta mi je socijale na vlasti.

View

pre 11 godina

"Na mesečnom nivou Grad izdvaja 250 miliona dinara za subvencije" ...

Grad (ili tačnije rečeno, svi građani Grada) izdvajaju milione za subvencije, ali ne zbog pomoći socijalno ugroženim ljudima (kako se želi reći ovim tekstom), već zbog opšteg haosa, javašluka i bezakonja u poslovanju komunalnih preduzeća čiji je vlasnik isti taj Grad.

Neka Grad ukine posrednika u naplati komunalnih računa "Infostan", pa će računi biti manji, jer zaposleni u ovom bespotrebnom preduzeću (osnovanom davne 1973. godine) odnekud moraju primati plate i neko im mora platiti doprinose.

Neka Grad proveri koliko ima viška zaposlenih u tim njegovim monopolsko-gubitaškim, neefikasnim preduzećima koji su na grbači građana.

Što reče neko dole, računi su nam kao da živimo u Monte Karlu. I svaki mesec su sve veći i veći. Ima tu i kamata, i zateznih kamata ... Ima svačega.

Najzad, ako Grad daje 250 miliona dinara za subvencije, "Infostan" je dao 150 miliona dinara našeg novca za modernizaciju svog informacionog sistema, tj. unapređenje softvera koji će omogućiti efikasniju i ažurniju naplatu. Ovo je bila jedna u nizu, "mala" i nezapažena u javnosti, afera iz 2010. ili 2011. godine.

Sinisa

pre 11 godina

Zaboga, ako je neko socijalno ugrozen/slep/gluv... a nasledio stan od 100kvm (pa i u centralnim gradskim opstinama), zasto bi mu uskracivali pravo na smanjenje Infostana? Hocete da vam oslobode te stanove za vase partijske poslusnike?

obi van

pre 11 godina

u uredjenim drzavama kad se tako nesto otkrije prvo se plati sve sto je nepravedno steceno plus kazna. Zavisno od tezine prevare moze se otici i u zatvor. Zato tamo to nikom ne pada na pamet osim naravno nasim gastosima. Eto bas pre par dana citam o nekom Srbinu koji je u Cirihu prevario socijalno i zato dobio 3 godine zatvora pa se sad nesto buni protiv nepravde.

tomislav

pre 11 godina

Ovde popust na infostan može da ima i osoba koja živi u luksuznom stanu na dobroj lokaciji, minimalno uplaćuje staž u PIO fondu a pri tom ima ogreomne prihode po raznim osnovama na primer ubiranje stanarine u kešu i milion drugih stvari. Država namerno žmuri nad ovakvim i sličnim stvarima kao što su isplata dodatnih penzija bogatim umetnicima i sportistima a pri tome se zadužuje i uvećava javni dug i fiskalni deficit. Krajne neodgovorno i bezobrazno od predstavnika države.

Toma

pre 11 godina

Pre četiri godine mi je umrla majka i za stan u kom je ona živela smo imali popust na infostan. Čim je majka umrla, svu potrebnu dokumentaciju o njenoj smrti sam lično predao u info stan. Nakon šest meseci, i dalje su stizali umanjeni računi. Otišao sam još jednom da proverim situaciju iz straha da mi retroaktivno ne naplate dug. Uveravali su me da ne brinem i da im treba malo vremena da to prođe kroz sistem. I evo, tek posle četiri godine, konačno je to prošlo kroz sistem.

nepravedno

pre 11 godina

Pa sta hocete da kazete.Da ti stari koji imaju 100 kvadrata a postali su socijalni slucajevi ,nemaju pravo na socijalnu zastitu? Pa sta treba da prodaju stanove ovim tajkunima a oni da se potucaju po nekim udzericama,a sve zato sto im drzava nije omogucila da zive pristojno sa svojim penzijama? Podigli komunalije do neba. Pa uskoro cete imati 90 posto Srbije kako prodaje sve sto ima, da bi isplatili ove nakaradne komunalije ,koje iznose jos malo pa kao da smo svi u Monte Karlu. Ti stari sto imaju te velike stanove, su ih ili nasledili ili dobili dok su radili sa svojim bracnim partnerima i porodicama. Umrli su im clanovi domacinstva ili su se deca odselila, pa su mnogi ostali sami. To su bivsi profesori, doktori, umetnici i mnogi uspesni ljudi svoga vremena. Hocete da kazete ,da zbog nedostatka finansija treba da idu u garsonjere a ovi sto su uzeli kredite od banaka i nisu ih vratili da uskoce na njihovo mesto? Priznacete ima nesto trulo u drzavi Srbiji. Hocete da kazete da ovde svaka generacija treba da stvara iz pocetka. Da sve sto stvorimo u zivotu , treba da damo na kraju nekome, ko je pun para. Izvinite a posto je zivot u Srbiji a i vazduh koji udisemo?

40 kvadrata

pre 11 godina

Super je to sto su resili da konacno uvedu nekog reda. Zaista podrzavam. Ali ne vidim bas neki razlog za pominjanje koliko slepih ili gluvih i slicno ima stan od 100 kvadrata. Mislim da broj kvadrata nije merilo za gradske subvencije. Svi smo skloni da skacemo na te "bogatase", ali nije nemoguce da su oni te stanove nasledili od roditelja, ili da zive u njima vec 30, 40 godina... Sa druge strane, kao sto rekoh, samo napred sto se tice uvodjenja reda. Potpuno neverovatno da onaj lik ostvaruje subvencije na sva 3 stana.

Show

pre 11 godina

super, sad jos samo da omoguce opciju dostave racuna mailom - usteda bi bila par hiljada dinara godisnje po korisniku.

Dodatne popuste za elektronsko dostavljanje i redovne platise i to bi bilo to.

Jedno od boljih javnih preduzeca. Svaka cast menadzmentu.

Nikola

pre 11 godina

Uuuuu, fascinantno!
Otkrili su nedoslednosti u svom informacionom sistemu?
Informacioni sistemi raznih drzavnih sluzbi su povezani vec desetinama godina unazad u normalnim drzavama. To uopste nije toliko skupo i vrlo je jednostavno, mozda se i mi setimo da to uradimo kroz par desetina godina?

Toma

pre 11 godina

Pre četiri godine mi je umrla majka i za stan u kom je ona živela smo imali popust na infostan. Čim je majka umrla, svu potrebnu dokumentaciju o njenoj smrti sam lično predao u info stan. Nakon šest meseci, i dalje su stizali umanjeni računi. Otišao sam još jednom da proverim situaciju iz straha da mi retroaktivno ne naplate dug. Uveravali su me da ne brinem i da im treba malo vremena da to prođe kroz sistem. I evo, tek posle četiri godine, konačno je to prošlo kroz sistem.

tomislav

pre 11 godina

Ovde popust na infostan može da ima i osoba koja živi u luksuznom stanu na dobroj lokaciji, minimalno uplaćuje staž u PIO fondu a pri tom ima ogreomne prihode po raznim osnovama na primer ubiranje stanarine u kešu i milion drugih stvari. Država namerno žmuri nad ovakvim i sličnim stvarima kao što su isplata dodatnih penzija bogatim umetnicima i sportistima a pri tome se zadužuje i uvećava javni dug i fiskalni deficit. Krajne neodgovorno i bezobrazno od predstavnika države.

Sinisa

pre 11 godina

Zaboga, ako je neko socijalno ugrozen/slep/gluv... a nasledio stan od 100kvm (pa i u centralnim gradskim opstinama), zasto bi mu uskracivali pravo na smanjenje Infostana? Hocete da vam oslobode te stanove za vase partijske poslusnike?

View

pre 11 godina

"Na mesečnom nivou Grad izdvaja 250 miliona dinara za subvencije" ...

Grad (ili tačnije rečeno, svi građani Grada) izdvajaju milione za subvencije, ali ne zbog pomoći socijalno ugroženim ljudima (kako se želi reći ovim tekstom), već zbog opšteg haosa, javašluka i bezakonja u poslovanju komunalnih preduzeća čiji je vlasnik isti taj Grad.

Neka Grad ukine posrednika u naplati komunalnih računa "Infostan", pa će računi biti manji, jer zaposleni u ovom bespotrebnom preduzeću (osnovanom davne 1973. godine) odnekud moraju primati plate i neko im mora platiti doprinose.

Neka Grad proveri koliko ima viška zaposlenih u tim njegovim monopolsko-gubitaškim, neefikasnim preduzećima koji su na grbači građana.

Što reče neko dole, računi su nam kao da živimo u Monte Karlu. I svaki mesec su sve veći i veći. Ima tu i kamata, i zateznih kamata ... Ima svačega.

Najzad, ako Grad daje 250 miliona dinara za subvencije, "Infostan" je dao 150 miliona dinara našeg novca za modernizaciju svog informacionog sistema, tj. unapređenje softvera koji će omogućiti efikasniju i ažurniju naplatu. Ovo je bila jedna u nizu, "mala" i nezapažena u javnosti, afera iz 2010. ili 2011. godine.

nepravedno

pre 11 godina

Pa sta hocete da kazete.Da ti stari koji imaju 100 kvadrata a postali su socijalni slucajevi ,nemaju pravo na socijalnu zastitu? Pa sta treba da prodaju stanove ovim tajkunima a oni da se potucaju po nekim udzericama,a sve zato sto im drzava nije omogucila da zive pristojno sa svojim penzijama? Podigli komunalije do neba. Pa uskoro cete imati 90 posto Srbije kako prodaje sve sto ima, da bi isplatili ove nakaradne komunalije ,koje iznose jos malo pa kao da smo svi u Monte Karlu. Ti stari sto imaju te velike stanove, su ih ili nasledili ili dobili dok su radili sa svojim bracnim partnerima i porodicama. Umrli su im clanovi domacinstva ili su se deca odselila, pa su mnogi ostali sami. To su bivsi profesori, doktori, umetnici i mnogi uspesni ljudi svoga vremena. Hocete da kazete ,da zbog nedostatka finansija treba da idu u garsonjere a ovi sto su uzeli kredite od banaka i nisu ih vratili da uskoce na njihovo mesto? Priznacete ima nesto trulo u drzavi Srbiji. Hocete da kazete da ovde svaka generacija treba da stvara iz pocetka. Da sve sto stvorimo u zivotu , treba da damo na kraju nekome, ko je pun para. Izvinite a posto je zivot u Srbiji a i vazduh koji udisemo?

40 kvadrata

pre 11 godina

Super je to sto su resili da konacno uvedu nekog reda. Zaista podrzavam. Ali ne vidim bas neki razlog za pominjanje koliko slepih ili gluvih i slicno ima stan od 100 kvadrata. Mislim da broj kvadrata nije merilo za gradske subvencije. Svi smo skloni da skacemo na te "bogatase", ali nije nemoguce da su oni te stanove nasledili od roditelja, ili da zive u njima vec 30, 40 godina... Sa druge strane, kao sto rekoh, samo napred sto se tice uvodjenja reda. Potpuno neverovatno da onaj lik ostvaruje subvencije na sva 3 stana.

obi van

pre 11 godina

u uredjenim drzavama kad se tako nesto otkrije prvo se plati sve sto je nepravedno steceno plus kazna. Zavisno od tezine prevare moze se otici i u zatvor. Zato tamo to nikom ne pada na pamet osim naravno nasim gastosima. Eto bas pre par dana citam o nekom Srbinu koji je u Cirihu prevario socijalno i zato dobio 3 godine zatvora pa se sad nesto buni protiv nepravde.

Nikola

pre 11 godina

Uuuuu, fascinantno!
Otkrili su nedoslednosti u svom informacionom sistemu?
Informacioni sistemi raznih drzavnih sluzbi su povezani vec desetinama godina unazad u normalnim drzavama. To uopste nije toliko skupo i vrlo je jednostavno, mozda se i mi setimo da to uradimo kroz par desetina godina?

Che

pre 11 godina

Ovo Infostanu smeta,ali mu ne smeta da salje opomene na svakih nekoliko meseci za kojekakva dugovanja,pa kad odem sa svim racunima onda sve sto imaju da kazu je-greska.

Uros

pre 11 godina

Treba ukinuti sve popuste za infostan po principu popusta, ako je neko ugrožen nega dobije pare, pa neka onda plati infostan. Ne bi bilo potrebe za administracijom vezanom za popust.
Svi ugroženi sa istim stepenom ugroženosti isti iznos. Ovako popust se dobije na 50% infostana, pa ako imaš veći stan dobiješ više para, ako nemaš stan ne dobiješ ništa.
A da ne govorimo što se stvara i problem oko funkcionisanja javnih preduzeća.

Mika

pre 11 godina

Moj komsija bio mobilisan 2 meseca za vreme bombardovanja 99. u Vrcinu,nije ispalio metka i placa 3500 hiljade umesto 7000 hiljada! 13 godina,pa dokle zemljaciiii:)

Zoran

pre 11 godina

Ovde se pominju popusti po raznim osnovama i navode nepravilnosti a nigde se ne pominje popust koji je uveden za "borce" iz 1999. godine koji plaćaju svega 50% od mesečnog zaduženja!
Volio bih da mi neko odgovori kakva je to podela građana na zaslužene i one druge? Koji je to rati bio i protiv čega su se borili i šta su to odbranili? Možda Kosovo i Metohiju? Rezultati su tu. Za najveći broj tih boraca rat je bio čučanje na jednom ili više mesta i skrivanje od Avaxa. Metka skoro niko opalio nije izuzev onih koji su bili na Kosovu. Subvencije su ostvarili svi i oni koji nikad Kosovo videli nisu. A na kraju, ako su zaslužni neka im država lepo da boračke penzije kao i partizanima što su dali a neka brate plaćaju redovne obaveze kao i svi drugi građani. Zašto se o ovom ćuti?

genius1

pre 11 godina

to sto neko ima 3 stana ne znaci da ih je kupio niti da neko od blizih ne stanuje u njima, a ne znaci ni da ima za komunalije. Gledaju se mesecna primanja a ne imovinsko stanje. Al jednom komunjare, zauvek komunjare. Ako nemas da platis rasprodaj imovinu, bitno je da drzava dobije svoje. Dosta mi je socijale na vlasti.

steva

pre 11 godina

Infostan je ogroman sistem koji ne moze da pohvata ko sta radi i kada...svako je dobio popust za razlog koji je bio u skladu sa njihovim pravilima,tesko je pratiti intenzivno ko posle godinu ili dve,tri ispunjava taj uslov.

Aca

pre 11 godina

Treba ih ukinuti kao i Direkciju za gradsko građevinsko zemljište. Njihov je posao da ,,posreduju" u naplati računa. Preskupo nas koštaju, koliko bi samo manji bili računi i gradska kasa rasterećena da nije tog njihovog,,posredovanja"! Prevaziđeni su kao oblik postojanja preduzeća, nažalost kad postanu deo javno-privatnog partnerstva zadržaće monopol na našu štetu! Ukinite ih!

Radoje L

pre 11 godina

@Zoran
------
"Volio bih da mi neko odgovori kakva je to podela građana na zaslužene i one druge? Koji je to rati bio i protiv čega su se borili i šta su to odbranili? "

Pred NATO agresiju 1999-e je proglaseno je ratno stanje i na osnovu njega je naredjena mobilizacija svih onih koji su imali ratni raspored u rezervi.
Sto znaci da nije u pitanju nikakva podela gradjana na 'zasluzne i one druge' nego se radi o podeli gradjana na one lojalne drzavi (koji su se odazvali mobilizaciji ili su kao dobrovoljci pristupili VJ-VSCG) i na 'one druge' koji se u svim zemljama sveta zovu dezerteri da ne kazem izdajnici.

Po 'Zapadnim standardima', ono sto je u miru utaja poreza, to je u ratu dezerterstvo odn. izdaja domovine.

Za ilustraciju, SAD nikad nisu amnestirale svoje dezertere iz vijetnamskog rata niti to iko normalan tamo sme da predlozi. Srbija je, nazalost, svoje dezertere amnestirala.

Pravo na subvenciju kod placanja komunalija po osnovu ucesca u ratovoma (ne ratu !) vazi za sve one koji su od avgusta 1990-e pa nadalje, bili u sastavu JNA, VJ-VSCG...

Show

pre 11 godina

super, sad jos samo da omoguce opciju dostave racuna mailom - usteda bi bila par hiljada dinara godisnje po korisniku.

Dodatne popuste za elektronsko dostavljanje i redovne platise i to bi bilo to.

Jedno od boljih javnih preduzeca. Svaka cast menadzmentu.

Voja

pre 11 godina

''U Sekretarijatu za socijalnu zaštitu odlučili su da uvedu red''
znači do sad je sve bilo u neredu.

a ovo oko popusta od 50% za ucesce u ratu je stvarno sramno. ko god od prozvanih smatra da je to zasluzio svaka mu cast.

i da bio sam i Ja mobilisan 2.5 meseca i nije mi padalo na pamet da trazim ni taj popust ni neke dnevnice

Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkić!

pre 11 godina

Koristili smo popust do sada, po novom sa ~40000 kao tročlano domaćinstvo gubimo tu beneficiju, mislim da više neću plaćati( odakle?) ili 1 u 3 meeca. Do sada uvek na vreme.

nepravedno

pre 11 godina

Pa sta hocete da kazete.Da ti stari koji imaju 100 kvadrata a postali su socijalni slucajevi ,nemaju pravo na socijalnu zastitu? Pa sta treba da prodaju stanove ovim tajkunima a oni da se potucaju po nekim udzericama,a sve zato sto im drzava nije omogucila da zive pristojno sa svojim penzijama? Podigli komunalije do neba. Pa uskoro cete imati 90 posto Srbije kako prodaje sve sto ima, da bi isplatili ove nakaradne komunalije ,koje iznose jos malo pa kao da smo svi u Monte Karlu. Ti stari sto imaju te velike stanove, su ih ili nasledili ili dobili dok su radili sa svojim bracnim partnerima i porodicama. Umrli su im clanovi domacinstva ili su se deca odselila, pa su mnogi ostali sami. To su bivsi profesori, doktori, umetnici i mnogi uspesni ljudi svoga vremena. Hocete da kazete ,da zbog nedostatka finansija treba da idu u garsonjere a ovi sto su uzeli kredite od banaka i nisu ih vratili da uskoce na njihovo mesto? Priznacete ima nesto trulo u drzavi Srbiji. Hocete da kazete da ovde svaka generacija treba da stvara iz pocetka. Da sve sto stvorimo u zivotu , treba da damo na kraju nekome, ko je pun para. Izvinite a posto je zivot u Srbiji a i vazduh koji udisemo?

Show

pre 11 godina

super, sad jos samo da omoguce opciju dostave racuna mailom - usteda bi bila par hiljada dinara godisnje po korisniku.

Dodatne popuste za elektronsko dostavljanje i redovne platise i to bi bilo to.

Jedno od boljih javnih preduzeca. Svaka cast menadzmentu.

genius1

pre 11 godina

to sto neko ima 3 stana ne znaci da ih je kupio niti da neko od blizih ne stanuje u njima, a ne znaci ni da ima za komunalije. Gledaju se mesecna primanja a ne imovinsko stanje. Al jednom komunjare, zauvek komunjare. Ako nemas da platis rasprodaj imovinu, bitno je da drzava dobije svoje. Dosta mi je socijale na vlasti.

Sinisa

pre 11 godina

Zaboga, ako je neko socijalno ugrozen/slep/gluv... a nasledio stan od 100kvm (pa i u centralnim gradskim opstinama), zasto bi mu uskracivali pravo na smanjenje Infostana? Hocete da vam oslobode te stanove za vase partijske poslusnike?

Zoran

pre 11 godina

Ovde se pominju popusti po raznim osnovama i navode nepravilnosti a nigde se ne pominje popust koji je uveden za "borce" iz 1999. godine koji plaćaju svega 50% od mesečnog zaduženja!
Volio bih da mi neko odgovori kakva je to podela građana na zaslužene i one druge? Koji je to rati bio i protiv čega su se borili i šta su to odbranili? Možda Kosovo i Metohiju? Rezultati su tu. Za najveći broj tih boraca rat je bio čučanje na jednom ili više mesta i skrivanje od Avaxa. Metka skoro niko opalio nije izuzev onih koji su bili na Kosovu. Subvencije su ostvarili svi i oni koji nikad Kosovo videli nisu. A na kraju, ako su zaslužni neka im država lepo da boračke penzije kao i partizanima što su dali a neka brate plaćaju redovne obaveze kao i svi drugi građani. Zašto se o ovom ćuti?

Mika

pre 11 godina

Moj komsija bio mobilisan 2 meseca za vreme bombardovanja 99. u Vrcinu,nije ispalio metka i placa 3500 hiljade umesto 7000 hiljada! 13 godina,pa dokle zemljaciiii:)

Uros

pre 11 godina

Treba ukinuti sve popuste za infostan po principu popusta, ako je neko ugrožen nega dobije pare, pa neka onda plati infostan. Ne bi bilo potrebe za administracijom vezanom za popust.
Svi ugroženi sa istim stepenom ugroženosti isti iznos. Ovako popust se dobije na 50% infostana, pa ako imaš veći stan dobiješ više para, ako nemaš stan ne dobiješ ništa.
A da ne govorimo što se stvara i problem oko funkcionisanja javnih preduzeća.

40 kvadrata

pre 11 godina

Super je to sto su resili da konacno uvedu nekog reda. Zaista podrzavam. Ali ne vidim bas neki razlog za pominjanje koliko slepih ili gluvih i slicno ima stan od 100 kvadrata. Mislim da broj kvadrata nije merilo za gradske subvencije. Svi smo skloni da skacemo na te "bogatase", ali nije nemoguce da su oni te stanove nasledili od roditelja, ili da zive u njima vec 30, 40 godina... Sa druge strane, kao sto rekoh, samo napred sto se tice uvodjenja reda. Potpuno neverovatno da onaj lik ostvaruje subvencije na sva 3 stana.

steva

pre 11 godina

Infostan je ogroman sistem koji ne moze da pohvata ko sta radi i kada...svako je dobio popust za razlog koji je bio u skladu sa njihovim pravilima,tesko je pratiti intenzivno ko posle godinu ili dve,tri ispunjava taj uslov.

tomislav

pre 11 godina

Ovde popust na infostan može da ima i osoba koja živi u luksuznom stanu na dobroj lokaciji, minimalno uplaćuje staž u PIO fondu a pri tom ima ogreomne prihode po raznim osnovama na primer ubiranje stanarine u kešu i milion drugih stvari. Država namerno žmuri nad ovakvim i sličnim stvarima kao što su isplata dodatnih penzija bogatim umetnicima i sportistima a pri tome se zadužuje i uvećava javni dug i fiskalni deficit. Krajne neodgovorno i bezobrazno od predstavnika države.

Radoje L

pre 11 godina

@Zoran
------
"Volio bih da mi neko odgovori kakva je to podela građana na zaslužene i one druge? Koji je to rati bio i protiv čega su se borili i šta su to odbranili? "

Pred NATO agresiju 1999-e je proglaseno je ratno stanje i na osnovu njega je naredjena mobilizacija svih onih koji su imali ratni raspored u rezervi.
Sto znaci da nije u pitanju nikakva podela gradjana na 'zasluzne i one druge' nego se radi o podeli gradjana na one lojalne drzavi (koji su se odazvali mobilizaciji ili su kao dobrovoljci pristupili VJ-VSCG) i na 'one druge' koji se u svim zemljama sveta zovu dezerteri da ne kazem izdajnici.

Po 'Zapadnim standardima', ono sto je u miru utaja poreza, to je u ratu dezerterstvo odn. izdaja domovine.

Za ilustraciju, SAD nikad nisu amnestirale svoje dezertere iz vijetnamskog rata niti to iko normalan tamo sme da predlozi. Srbija je, nazalost, svoje dezertere amnestirala.

Pravo na subvenciju kod placanja komunalija po osnovu ucesca u ratovoma (ne ratu !) vazi za sve one koji su od avgusta 1990-e pa nadalje, bili u sastavu JNA, VJ-VSCG...

Toma

pre 11 godina

Pre četiri godine mi je umrla majka i za stan u kom je ona živela smo imali popust na infostan. Čim je majka umrla, svu potrebnu dokumentaciju o njenoj smrti sam lično predao u info stan. Nakon šest meseci, i dalje su stizali umanjeni računi. Otišao sam još jednom da proverim situaciju iz straha da mi retroaktivno ne naplate dug. Uveravali su me da ne brinem i da im treba malo vremena da to prođe kroz sistem. I evo, tek posle četiri godine, konačno je to prošlo kroz sistem.

Voja

pre 11 godina

''U Sekretarijatu za socijalnu zaštitu odlučili su da uvedu red''
znači do sad je sve bilo u neredu.

a ovo oko popusta od 50% za ucesce u ratu je stvarno sramno. ko god od prozvanih smatra da je to zasluzio svaka mu cast.

i da bio sam i Ja mobilisan 2.5 meseca i nije mi padalo na pamet da trazim ni taj popust ni neke dnevnice

Che

pre 11 godina

Ovo Infostanu smeta,ali mu ne smeta da salje opomene na svakih nekoliko meseci za kojekakva dugovanja,pa kad odem sa svim racunima onda sve sto imaju da kazu je-greska.

obi van

pre 11 godina

u uredjenim drzavama kad se tako nesto otkrije prvo se plati sve sto je nepravedno steceno plus kazna. Zavisno od tezine prevare moze se otici i u zatvor. Zato tamo to nikom ne pada na pamet osim naravno nasim gastosima. Eto bas pre par dana citam o nekom Srbinu koji je u Cirihu prevario socijalno i zato dobio 3 godine zatvora pa se sad nesto buni protiv nepravde.

View

pre 11 godina

"Na mesečnom nivou Grad izdvaja 250 miliona dinara za subvencije" ...

Grad (ili tačnije rečeno, svi građani Grada) izdvajaju milione za subvencije, ali ne zbog pomoći socijalno ugroženim ljudima (kako se želi reći ovim tekstom), već zbog opšteg haosa, javašluka i bezakonja u poslovanju komunalnih preduzeća čiji je vlasnik isti taj Grad.

Neka Grad ukine posrednika u naplati komunalnih računa "Infostan", pa će računi biti manji, jer zaposleni u ovom bespotrebnom preduzeću (osnovanom davne 1973. godine) odnekud moraju primati plate i neko im mora platiti doprinose.

Neka Grad proveri koliko ima viška zaposlenih u tim njegovim monopolsko-gubitaškim, neefikasnim preduzećima koji su na grbači građana.

Što reče neko dole, računi su nam kao da živimo u Monte Karlu. I svaki mesec su sve veći i veći. Ima tu i kamata, i zateznih kamata ... Ima svačega.

Najzad, ako Grad daje 250 miliona dinara za subvencije, "Infostan" je dao 150 miliona dinara našeg novca za modernizaciju svog informacionog sistema, tj. unapređenje softvera koji će omogućiti efikasniju i ažurniju naplatu. Ovo je bila jedna u nizu, "mala" i nezapažena u javnosti, afera iz 2010. ili 2011. godine.

Aca

pre 11 godina

Treba ih ukinuti kao i Direkciju za gradsko građevinsko zemljište. Njihov je posao da ,,posreduju" u naplati računa. Preskupo nas koštaju, koliko bi samo manji bili računi i gradska kasa rasterećena da nije tog njihovog,,posredovanja"! Prevaziđeni su kao oblik postojanja preduzeća, nažalost kad postanu deo javno-privatnog partnerstva zadržaće monopol na našu štetu! Ukinite ih!

Nikola

pre 11 godina

Uuuuu, fascinantno!
Otkrili su nedoslednosti u svom informacionom sistemu?
Informacioni sistemi raznih drzavnih sluzbi su povezani vec desetinama godina unazad u normalnim drzavama. To uopste nije toliko skupo i vrlo je jednostavno, mozda se i mi setimo da to uradimo kroz par desetina godina?

Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkić!

pre 11 godina

Koristili smo popust do sada, po novom sa ~40000 kao tročlano domaćinstvo gubimo tu beneficiju, mislim da više neću plaćati( odakle?) ili 1 u 3 meeca. Do sada uvek na vreme.