Subota, 15.09.2012.

14:13

Marketi ograničili kupovinu ulja

Ulja i šećera u kruševačkim marketima gotova da nema, rafovi su poluprazni, a zbog nestašice većina marketa ograničila je kupovinu ovih proizvoda.

Izvor: Tanjug

Marketi ogranièili kupovinu ulja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

VII1 STRUCNE SPREME ALI POSAO NEMAM, NISAM U PARTIJI, JBG...

pre 11 godina

mi nismo banana drzava, vec smo TRULA BANANA DRZAVA, a slozicete se da izmedju trule i zdrave banane ima velike razlike...

Jeca

pre 11 godina

O Boze, sta se dogadja? Ne bih ni znala za ovo da sinoc nisam obisla 5-6 prodavnica u Zemunu da bih nasla ulje! I naravno nisam ga nasla! Aaaaa

бидермајер

pre 11 godina

Формула је проста, 95%ПРОИЗВОДА Х 95%+ПДВ=1990 ! ?

А то је та чувена борба против корупције и криминализованости у србији.
Изгледа да се треба писати по супермаркетима ,да је борба неефикасна против трговачке мафије ....

Igor

pre 11 godina

Ima dva nacina. Ili dajemo subvencije, a ko podigne cenu odmah ide u zatvor, ili ne dajemo nikakve subvencije a svako moze da prodaje po ceni kojoj hoce pa ako proda - proda a ako mu ostane, neka smanji cenu.

Mesati te dve filozofije je prakticno nemoguce.

Nasa gospoda na vlasti daje subvencije i dozvoljava dizanje cene a masnu razliku koja je nastala neko trpa u dzep.

LOPOVI SU NA VLASTI

titika

pre 11 godina

@(juu, 16. septembar 2012 01:20) JA KUPILA u tempu u 20h
1L ULJA I 1KG SECERA.
Iskreno nemam pojma sta se ljudi gube,kao 4 dinara ce da ustedi za 1 kg secera li ulja.Ja jedino potrosim 4 dl ulja na mariniranje sira ili za kolace max 12 kasika,sve ostalo cepam domacu mast

Le Frog

pre 11 godina

Skladišta ulja su puna, šta činiti jer stiže novo ulje? Napraviti veštačku nestašicu, a naivni potrošači će to ulje smestiti u svoje špajzeve po naravno većoj ceni.Vlada će istim uljem intervenisati i stvoriti sliku kako brine o potrošačima. Već viđeno, sam smo naivni i zaboravni. Vratiće se 90-te.

Medeni

pre 11 godina

Sta ce vam secer? Jedite i sladite medom. Mnogo je zdraviji i jeftiniji od secera, a ima ga u mnogo vecim kolcinama od secera. Moze i u kafu, moze i u caj, u limunadu... Voce za slatko ste odavno trebali da zamrznete, jer opet dolazi era velikih zamrzivaca kao u Slobino vreme. Kupujte palmino ulje, kupujte maslinovo ulje, ulje od semenki grozdja, a kad opet bude sve dostupno, napravite i vi vase robne rezerve kao drzava. Ionako se sprema III svetski rat lagano

velja

pre 11 godina

Ludilo. Ako sam dobro razumeo - Menadžment marketa traži od kupaca da prave krugove oko kase za par litara ulja?
Šta je sledeće - da skakuću na jednoj nozi za kilo šećera? Da žongliraju jaja? Nose gaće na glavi i dve olovke u nosu za kilo peršuna?

Stevan

pre 11 godina

Kako me sve ovo, otkad su ovi novi na vlasti, potseca na '90. to nije normalno... ali sve, sve... Ali nema veze, "kaznili" smo Tadica, to je glavno. Nije lose ovo sa zejtinom i secerom, jos da pocnemo i gorivo da kupujemo na ulici pa da se oni koji kratko pamte sete sta je bilo kad je hleb i sve ovo cega sada manjka bilo jeftino a nije ga bilo nigde.

DA,SHVATAM

pre 11 godina

Nenormalna zemlja!Pa uvezite secer,i uopste nije tacno da ce biti skuplji...evo u Spaniji ima cecera ko blata,povrca,osnovnih materija za industriju hrana sto stize brodovima sa svih strana sveta,ribe,smrznute...krompira,nije skupo,ALI,...
Srbijom vlada mafijaski mentalitet,Badze,Bidze ,Budze...bahati Mrkonjici sa kvotama,Ceda Jovanovic,preuzeo "kvote"psenice...sve je "pod kontrolom",LOPOVA.Gde je sada MK grupa,slika se taj celavi kao Nikola Tesla ,sa prstom na glavi,daje savete,a lopov...gde je sada?
Kaze pre godinu dana ,nema gaze...za sat vremena nasao sam gazu kod Barcelone...za 2 dana se sleper ili 20 slepera moze dopremiti,ali,kvote,lopovi,DS,SPS...JUL,KVOTE,dodjes mi dodjem ti,ja tebi ti meni,LOPOVSKA SRBIJA SA LOPOVSKIM MENTALITETOM.Tacno je ,I NAROD TOLERISE LOPOVLUK,I NAROD!
Nocas se moze poslati 100 slepera secera,ulja i bilo cega u Srbiju,ALI,kvote,lopovi,procedure,carine i spedicija,ali ne normalna,vec,Miloseviceva,SPS-ov,MILSPED,pa ovaj pa onaj...LOPOVSKA ZEMLJA.Nista nece Vucic da uradi,neka rasvetli slucaj KOFER,rekao je da se taj slucaj izgubio u reformam pravosudja DS-A,neka rasvetli slucaj k o f e r!!!pa redom,Mrkonjic,Cvetkovic....U Z A S !
Samo neke izjave,Dulici,Bulici i Pitbulici,Bajatovici,SPS...Sada ce DS NAPRAVITI NOVI JUL,a Ruzica Djindjic ce biti NOVA BABA JULA???!!!
I sve u krug,na 100 godina Austrijskog ultimatuma,Srbija ce se suociti sa novim Nemackim ultimatumom.1oo godina nista ne znaci u zemlji gde caruje glupost i lopovluk.Budi Bog s nama!

Preduzetnik

pre 11 godina

Zašto je nestašica ulja? Najavljuje se poskupljenje, pa naivni narod brže bolje kupuje na pakete. Eto zašto nema. Da je potražnja uobičajena ulja bi bilo. A što se tiče marže ne verujem da iko od manjih preduzetnika sme da se zeza sa već ograničenom maržom, jer su kazne basnoslovne, to smeju samo veliki!

Aleksandar

pre 11 godina

Zivim u Dubaiu i ovde suncokretovo ulje kosta 1.30 eur.Ta cena se dobije kada se ugrade svi,od uvoznika,hipermarketa a uvozi se iz Evrope.Nikada mi nece biti jasno kako je kriza uvek i samo u Srbiji.Dubai nema svoje suncokretovo ulje vec ga uvozi iz Evrope i nikada nije bila nestasica.I Srbija i Dubai uvoze recimo palmino ulje sa Tajlanda.Ali to ulje u Dubaiu kosta skoro 3 puta jeftinije.Lindt cokolada koju svi uvoze iz Evrope u Dubaiu je mnogo jeftinija nego u Maxiju.
Ne znam sta se desava u Srbiji.Slusam prijatelje u Beogradu kako mi pricaju da je u Dubaiu kriza,svi pricaju da ce Emirati propasti cim nestane nafte.Samo u Srbiji slusam kako je u Nemackoj kriza.A sem Srbije nema zemlje gde je kriza ulja i secera.Samo u Srbiji plata padne za 20 % u Eur,zbog kursa.
Ja ne mogu da objasnim u Srbiji da Dubai uvozi sve prehrambene prozivode i sve je jeftinije nego u Srbiji.Kad god dodjem kod mojih i odem u Maxi ili Merkator meni je sve skupo,ali niko realno da prizna da je Srbija u vecoj krizi od mnogih zemalja za koje se u Srbiji prica da umiru od gladi kolika je kriza.

milena

pre 11 godina

Upravo sam se ovih dana vratila iz Grcke gde sam 3l maslinovog ulja platila 4,89e. Litar obicnog je 1.70 i mislila sam da je skupo kad ono u Novom Sadu sinoc u diskontu Alba kosta od 188 do 234 din po litri, tako da se zna da nije Beograd najskuplji. Suncokret nije podbacio ove godine jer njemu susa ne smeta. Verovatno oni koji ga otkupljuju i posle ga prodaju nama u obliku ulja misle da se bas niko ne razume u poljoprivredu a i ovo ulje koje nam sada prodaju je od proslogodisnjeg roda tako da ne vidim razlog poskupljenju. Ako su nam sada digli cenu, mogu zamisliti koliko bi do godine trebalo da kosta ulje?!

Bogdan

pre 11 godina

Nema to veze sa krvnim zrncima nego sa profitom.Da vidimo čiji će se džepovi napuniti povećanjem cene koja sledi. Ruke trljaju hrvatski tajkuni ,jer njima ide profit, dok srpski izvršioci radova dobiju platu kao i PR gospoda pomenutih kompanija.(i DS računam u kompanije)Znam ,nemam ja pojma.Zaslepljen sam nacionalizmom.

PSYCRO

pre 11 godina

Nestašice se pojavljuju kad "sposobne" vlade nekih država ograniče cijene, to u Srbiji koliko znam nije slučaj..Suša je napravilu štetu i na svjetskom tržišzu je cijena veća ali može da se kupi. Pa onda ne razumijem zašto vaši trgovci jednostavno ne uvezu te proizvode, naravno biti će skuplji kao što su trenutno u cijelom svijetu...Ima li tko da mi objasni?

srBIN

pre 11 godina

Polako ali sigurno dolaze 90-te... Pih, ova vlada ume da vrati vreme... Neka nova tehnologija izgleda, Toma vraca celu Srbiju 20 godina kroz vreme... Secam se kad sam bio krenuo u treci razred, neki covek mi dao neke slane stapice, ja se nisam mogao setiti tri dana kako se to zvalo, Grisini je bio u pitanju. Tolika je bila kriza da ja kao mali pamtim, nisam godinama okusio grisini jer to nije bilo moguce kupiti nekoliko godina zbog krize. Secam se para sa povise nula. Deda ih jos cuva u fioci... Kad ih pogledam nekad dok trazim nesto u fioci, setim se tih godina i tuga me uhvati. Jadna drzava a glup narod!

eh

pre 11 godina

@Bogdan, 15. septembar 2012 18:27

Samo sam čekao kada će netko okriviti Hrvate za ovu nestašicu.
Ne pričajte gluposti, ako i ima Hrvatskih firmi koje rade sa uljem njima je prva i osnovna stvar profit, a ne petljanje u vaša politička pitanja. Uostalom uvezite ulje iz Rusije i prestanite kupovati to "Hrvatsko" kojeg nema...

Nismo mi Hrvati najbolji, ali nismo baš ni za sve krivi.

VladimirUE

pre 11 godina

@bogdan Monopol na ulje drze peconi, dijamant i viktorija svi bliski sps, na meso matijevic, na secer kostic, zito brasno i hleb miskovic, beko, pralica i ministar knezevic, svi bliski nikolicu i sns.

Dosta diskriminacije.

pre 11 godina

Strasno, u prijepoljskim marketima ES-komerc sinoc se prodavalo iskon ulje po ceni 169 dinara a u Neli marketu 172 dinara.

Sta rade inspekcije!!!!
(ogorceni-potrosac, 15. septembar 2012 16:19)

Sasto mi u Beogradu uvek placamo skuplje od ostatka Srbije!
Ulje u BG oko 190 din, u unutrasnjosti 170 din.
A jos se bune kako smo mi u Beogradu povlasceni, a u Beogradu je sve najskuplje!

potrosac

pre 11 godina

uveli su ogranicenje na marzu 10% za trgovce a za proizvodjace se to neodnosi i sad imamo da kostic i ekipa zaradjuju vise od bil gejtca.jasno se vidi da su finansirali i jedne i druge i za njih sada zakon nepostoji a opet ce samo neposlusni da odgovaraju.nema logike da se zabrani izvoz suncokreta i secerne repe a da se ne ogranici maksimalna proizvodjacka cena jer je to povezano jedno sa drugim.kostic dobije secernu repu po nizoj ceni al ima ogranicenu proizvodjacku,seljaci subvencije ,narod jeftinije proizvode,jer te subvencije narod i placa kroz porez.posten i nekorumpiran politicar moze ovo jednostavno da resi al ocito dzaba smo krecili.mislio sam da je dacic nasa buducnost i gotivio sam ga al izgleda da sam se prerano obradovao.

Milan

pre 11 godina

@Bogdan
Hrvatska firma je vlasnik Dijamanta,ali celo odlucivanje je povereno Srbima.Srbi drze ostale uljare.
Ako smo zavrsili sa brojanjem krvnih zrnaca,molim da se vratimo na temu.
Nestasica ulja je vestacka;razlog-stvaranje psihoze,a psihoza sluzi...opisano je u prethodnim komentarima.

Bogdan

pre 11 godina

Monopol u proizvodnji ulja drže Hrvatski tajkuni i Viktorija group(pod kontrolom DS a) i imamo nestašicu ulja sada kada DS nije više na vlasti.

gigi

pre 11 godina

ovo me podsjeća na davne 80-te, kada je bio mislim MIKULIĆ, malo malo nestašica,...
Kod nas toga nema, nadam se da ni neće biti (nestašica).
Nije mi jasno da u Srbiji nema hrane, i to osnovne?
pozdrav iz Rijeke

Mrk-Djok

pre 11 godina

Monopol u proizvodnji ulja drže Hrvatski tajkuni i Viktorija group(pod kontrolom DS a) i imamo nestašicu ulja sada kada DS nije više na vlasti.
(Bogdan, 15. septembar 2012 18:27)

A SNS je nesposoban da naredi hitan uvoz ULJA i SECERA, i na taj nacin da se bori protiv kako kazes MONOPOLA.

Elem, podsecas me na 1999. kada je DS bio kriv za bombardovanje.

Gde ima za 154 din u Beogradu, NIGDE!

pre 11 godina

Sve za Beograd. Unutrasnjost neka kuva na vodi-post je! Uvedite bonove! Privatnici ce i ovako otkupiti sve i posle prodavati po 200 dinara litar.Neuspesna Akcija !
(Get free coins, 15. septembar 2012 15:24)

Neboj se, i u Beogradu ga u vecini prodavnica nema. Ima u Univerexportu Vital 5l 950 din (190 din/l), u Roda megamarketu 185 din, Dis Hipermarket cena 185 din (ali nema), u Tempu nije bilo pre neki dan.

Krušar-Ćuprija

pre 11 godina

Robne rezerve treba da se prodaju a ovako se to uradi najbrže,i tog ulja biće u celoj Srbiji.Neko će ga prodavati na 140 a neko će rizikovati i prodavati na 175.Cena od 220 će biti sledeće godine u ovo vreme a iz robnih rezervi po 180.

lopovi,kriminalci = tajkuni i političari

pre 11 godina

Ako je evro negde oko 120 din maksimalna cena u prodvnici bi tebala da bude oko 125 din. Sve ostalo je ekstraprofit.Da li treba da napominjem da su svi dobili subvencionisane cene goriva za radove u poljoprivredi.Da će im država i sada dati neka sredstva za pomoć poljoprivrede. Pa mi nije jasno koja je to logika da oni podižu cene na ovaj nivo.
Da je ovo pravna država i da ima zakone protiv monopolista i kartela ovi bi sutra dan bankrotirali jer bi morali da plate enormne kazne i poreze.

ogorceni-potrosac

pre 11 godina

Strasno, u prijepoljskim marketima ES-komerc sinoc se prodavalo iskon ulje po ceni 169 dinara a u Neli marketu 172 dinara.

Sta rade inspekcije!!!!

Veteran

pre 11 godina

Prema samim proizvodjačima suncokreta, ovaj usev je, bez obzira na sušu dobro rodio! Naši monopolisti pardon oligopolisti iz prerade ulja su rešili da ostvare ekstra profit, stvore psihozu prvo najavom poskupljenja pa onda i veštačkom nestašicom. Sve je to dodatno pojačano paničnom povećanom, bespotrebnom a često i špekulativnom tražnjom. Da imamo normalnu, a ne ovu jadnu državicu, ona bi lepo pustila robne rezerve na tržište a antimonopolske, poreske, finansijske i tržišne inspekcije u te uljare. Tako bi ih to skupo koštalo da bi ubrzo prodavali to ulje ispod cene! Ovako ostaje da gledamo kako "ekipa" i dalje pljačka na "legalan" način ovaj jadni , napaćeni, poziženi narod..

zoran1965

pre 11 godina

krecu polako nestasice, komunisti samo znaju tako da vode ekonomiju
setite se nestasica:
kafe, leba, ulja, secera, mesa...
ma svega
prosecan SPS. SNS glasac valjda sada uziva

Milan

pre 11 godina

Zaapravo,susa nije toliko ostetila secernu repu,a pogotovo ne suncokret.Ulja i secera ce sigurno biti za potrebe Srbije.Nestasica je naravno vestacka,da bi se stvorila psihoza kod gradjana,a da bi se zatim opusteno pustilo ulje po ceni od 200 dinara i secer od 110 din.Narod ce biti srecan sto ima ulja i secera,pa nece ni pitati za opravdanost poskupljenja.To je poenta stvaranja psihoze.

Get free coins

pre 11 godina

Sve za Beograd. Unutrasnjost neka kuva na vodi-post je! Uvedite bonove! Privatnici ce i ovako otkupiti sve i posle prodavati po 200 dinara litar.Neuspesna Akcija !

Zoran

pre 11 godina

Dok u Srbiji zejtina nema ni za lek na Kosovu ga ima na pretek. Jutros sam kupio odredjenu kolicinu za zimnicu po ceni od 1.70 evra. Necete da verujete. Drini market, Gnjilane, raftovi puni zejtina i to Dijamantov. U Srbiji nestasica? Pa koja je to logika? DA li je moguce da trzisna inspekcija ne moze da natera uljare da isporuce zejtin trgovinama? Trebalo bi pohapsiti direktore uljara zbog svega ovoga sto nam se svake godine desava.

Pozdrav iz Gnjilana.

Зоран

pre 11 godina

" Ovako ostaje da gledamo kako "ekipa" i dalje pljačka na "legalan" način ovaj jadni , napaćeni, poziženi narod.."

Зато је јадан, напаћан и понижен јер само гледа а ништа не предузима. Осим наравно када треба платити карте у Бус па их контролор малтретира, као и кад се укине точење алкохола после 22 сата.

Veteran

pre 11 godina

Prema samim proizvodjačima suncokreta, ovaj usev je, bez obzira na sušu dobro rodio! Naši monopolisti pardon oligopolisti iz prerade ulja su rešili da ostvare ekstra profit, stvore psihozu prvo najavom poskupljenja pa onda i veštačkom nestašicom. Sve je to dodatno pojačano paničnom povećanom, bespotrebnom a često i špekulativnom tražnjom. Da imamo normalnu, a ne ovu jadnu državicu, ona bi lepo pustila robne rezerve na tržište a antimonopolske, poreske, finansijske i tržišne inspekcije u te uljare. Tako bi ih to skupo koštalo da bi ubrzo prodavali to ulje ispod cene! Ovako ostaje da gledamo kako "ekipa" i dalje pljačka na "legalan" način ovaj jadni , napaćeni, poziženi narod..

Milan

pre 11 godina

Zaapravo,susa nije toliko ostetila secernu repu,a pogotovo ne suncokret.Ulja i secera ce sigurno biti za potrebe Srbije.Nestasica je naravno vestacka,da bi se stvorila psihoza kod gradjana,a da bi se zatim opusteno pustilo ulje po ceni od 200 dinara i secer od 110 din.Narod ce biti srecan sto ima ulja i secera,pa nece ni pitati za opravdanost poskupljenja.To je poenta stvaranja psihoze.

Зоран

pre 11 godina

" Ovako ostaje da gledamo kako "ekipa" i dalje pljačka na "legalan" način ovaj jadni , napaćeni, poziženi narod.."

Зато је јадан, напаћан и понижен јер само гледа а ништа не предузима. Осим наравно када треба платити карте у Бус па их контролор малтретира, као и кад се укине точење алкохола после 22 сата.

gigi

pre 11 godina

ovo me podsjeća na davne 80-te, kada je bio mislim MIKULIĆ, malo malo nestašica,...
Kod nas toga nema, nadam se da ni neće biti (nestašica).
Nije mi jasno da u Srbiji nema hrane, i to osnovne?
pozdrav iz Rijeke

Aleksandar

pre 11 godina

Zivim u Dubaiu i ovde suncokretovo ulje kosta 1.30 eur.Ta cena se dobije kada se ugrade svi,od uvoznika,hipermarketa a uvozi se iz Evrope.Nikada mi nece biti jasno kako je kriza uvek i samo u Srbiji.Dubai nema svoje suncokretovo ulje vec ga uvozi iz Evrope i nikada nije bila nestasica.I Srbija i Dubai uvoze recimo palmino ulje sa Tajlanda.Ali to ulje u Dubaiu kosta skoro 3 puta jeftinije.Lindt cokolada koju svi uvoze iz Evrope u Dubaiu je mnogo jeftinija nego u Maxiju.
Ne znam sta se desava u Srbiji.Slusam prijatelje u Beogradu kako mi pricaju da je u Dubaiu kriza,svi pricaju da ce Emirati propasti cim nestane nafte.Samo u Srbiji slusam kako je u Nemackoj kriza.A sem Srbije nema zemlje gde je kriza ulja i secera.Samo u Srbiji plata padne za 20 % u Eur,zbog kursa.
Ja ne mogu da objasnim u Srbiji da Dubai uvozi sve prehrambene prozivode i sve je jeftinije nego u Srbiji.Kad god dodjem kod mojih i odem u Maxi ili Merkator meni je sve skupo,ali niko realno da prizna da je Srbija u vecoj krizi od mnogih zemalja za koje se u Srbiji prica da umiru od gladi kolika je kriza.

Zoran

pre 11 godina

Dok u Srbiji zejtina nema ni za lek na Kosovu ga ima na pretek. Jutros sam kupio odredjenu kolicinu za zimnicu po ceni od 1.70 evra. Necete da verujete. Drini market, Gnjilane, raftovi puni zejtina i to Dijamantov. U Srbiji nestasica? Pa koja je to logika? DA li je moguce da trzisna inspekcija ne moze da natera uljare da isporuce zejtin trgovinama? Trebalo bi pohapsiti direktore uljara zbog svega ovoga sto nam se svake godine desava.

Pozdrav iz Gnjilana.

zoran1965

pre 11 godina

krecu polako nestasice, komunisti samo znaju tako da vode ekonomiju
setite se nestasica:
kafe, leba, ulja, secera, mesa...
ma svega
prosecan SPS. SNS glasac valjda sada uziva

DA,SHVATAM

pre 11 godina

Nenormalna zemlja!Pa uvezite secer,i uopste nije tacno da ce biti skuplji...evo u Spaniji ima cecera ko blata,povrca,osnovnih materija za industriju hrana sto stize brodovima sa svih strana sveta,ribe,smrznute...krompira,nije skupo,ALI,...
Srbijom vlada mafijaski mentalitet,Badze,Bidze ,Budze...bahati Mrkonjici sa kvotama,Ceda Jovanovic,preuzeo "kvote"psenice...sve je "pod kontrolom",LOPOVA.Gde je sada MK grupa,slika se taj celavi kao Nikola Tesla ,sa prstom na glavi,daje savete,a lopov...gde je sada?
Kaze pre godinu dana ,nema gaze...za sat vremena nasao sam gazu kod Barcelone...za 2 dana se sleper ili 20 slepera moze dopremiti,ali,kvote,lopovi,DS,SPS...JUL,KVOTE,dodjes mi dodjem ti,ja tebi ti meni,LOPOVSKA SRBIJA SA LOPOVSKIM MENTALITETOM.Tacno je ,I NAROD TOLERISE LOPOVLUK,I NAROD!
Nocas se moze poslati 100 slepera secera,ulja i bilo cega u Srbiju,ALI,kvote,lopovi,procedure,carine i spedicija,ali ne normalna,vec,Miloseviceva,SPS-ov,MILSPED,pa ovaj pa onaj...LOPOVSKA ZEMLJA.Nista nece Vucic da uradi,neka rasvetli slucaj KOFER,rekao je da se taj slucaj izgubio u reformam pravosudja DS-A,neka rasvetli slucaj k o f e r!!!pa redom,Mrkonjic,Cvetkovic....U Z A S !
Samo neke izjave,Dulici,Bulici i Pitbulici,Bajatovici,SPS...Sada ce DS NAPRAVITI NOVI JUL,a Ruzica Djindjic ce biti NOVA BABA JULA???!!!
I sve u krug,na 100 godina Austrijskog ultimatuma,Srbija ce se suociti sa novim Nemackim ultimatumom.1oo godina nista ne znaci u zemlji gde caruje glupost i lopovluk.Budi Bog s nama!

Bogdan

pre 11 godina

Monopol u proizvodnji ulja drže Hrvatski tajkuni i Viktorija group(pod kontrolom DS a) i imamo nestašicu ulja sada kada DS nije više na vlasti.

eh

pre 11 godina

@Bogdan, 15. septembar 2012 18:27

Samo sam čekao kada će netko okriviti Hrvate za ovu nestašicu.
Ne pričajte gluposti, ako i ima Hrvatskih firmi koje rade sa uljem njima je prva i osnovna stvar profit, a ne petljanje u vaša politička pitanja. Uostalom uvezite ulje iz Rusije i prestanite kupovati to "Hrvatsko" kojeg nema...

Nismo mi Hrvati najbolji, ali nismo baš ni za sve krivi.

VladimirUE

pre 11 godina

@bogdan Monopol na ulje drze peconi, dijamant i viktorija svi bliski sps, na meso matijevic, na secer kostic, zito brasno i hleb miskovic, beko, pralica i ministar knezevic, svi bliski nikolicu i sns.

lopovi,kriminalci = tajkuni i političari

pre 11 godina

Ako je evro negde oko 120 din maksimalna cena u prodvnici bi tebala da bude oko 125 din. Sve ostalo je ekstraprofit.Da li treba da napominjem da su svi dobili subvencionisane cene goriva za radove u poljoprivredi.Da će im država i sada dati neka sredstva za pomoć poljoprivrede. Pa mi nije jasno koja je to logika da oni podižu cene na ovaj nivo.
Da je ovo pravna država i da ima zakone protiv monopolista i kartela ovi bi sutra dan bankrotirali jer bi morali da plate enormne kazne i poreze.

Milan

pre 11 godina

@Bogdan
Hrvatska firma je vlasnik Dijamanta,ali celo odlucivanje je povereno Srbima.Srbi drze ostale uljare.
Ako smo zavrsili sa brojanjem krvnih zrnaca,molim da se vratimo na temu.
Nestasica ulja je vestacka;razlog-stvaranje psihoze,a psihoza sluzi...opisano je u prethodnim komentarima.

srBIN

pre 11 godina

Polako ali sigurno dolaze 90-te... Pih, ova vlada ume da vrati vreme... Neka nova tehnologija izgleda, Toma vraca celu Srbiju 20 godina kroz vreme... Secam se kad sam bio krenuo u treci razred, neki covek mi dao neke slane stapice, ja se nisam mogao setiti tri dana kako se to zvalo, Grisini je bio u pitanju. Tolika je bila kriza da ja kao mali pamtim, nisam godinama okusio grisini jer to nije bilo moguce kupiti nekoliko godina zbog krize. Secam se para sa povise nula. Deda ih jos cuva u fioci... Kad ih pogledam nekad dok trazim nesto u fioci, setim se tih godina i tuga me uhvati. Jadna drzava a glup narod!

Mrk-Djok

pre 11 godina

Monopol u proizvodnji ulja drže Hrvatski tajkuni i Viktorija group(pod kontrolom DS a) i imamo nestašicu ulja sada kada DS nije više na vlasti.
(Bogdan, 15. septembar 2012 18:27)

A SNS je nesposoban da naredi hitan uvoz ULJA i SECERA, i na taj nacin da se bori protiv kako kazes MONOPOLA.

Elem, podsecas me na 1999. kada je DS bio kriv za bombardovanje.

Gde ima za 154 din u Beogradu, NIGDE!

pre 11 godina

Sve za Beograd. Unutrasnjost neka kuva na vodi-post je! Uvedite bonove! Privatnici ce i ovako otkupiti sve i posle prodavati po 200 dinara litar.Neuspesna Akcija !
(Get free coins, 15. septembar 2012 15:24)

Neboj se, i u Beogradu ga u vecini prodavnica nema. Ima u Univerexportu Vital 5l 950 din (190 din/l), u Roda megamarketu 185 din, Dis Hipermarket cena 185 din (ali nema), u Tempu nije bilo pre neki dan.

ogorceni-potrosac

pre 11 godina

Strasno, u prijepoljskim marketima ES-komerc sinoc se prodavalo iskon ulje po ceni 169 dinara a u Neli marketu 172 dinara.

Sta rade inspekcije!!!!

milena

pre 11 godina

Upravo sam se ovih dana vratila iz Grcke gde sam 3l maslinovog ulja platila 4,89e. Litar obicnog je 1.70 i mislila sam da je skupo kad ono u Novom Sadu sinoc u diskontu Alba kosta od 188 do 234 din po litri, tako da se zna da nije Beograd najskuplji. Suncokret nije podbacio ove godine jer njemu susa ne smeta. Verovatno oni koji ga otkupljuju i posle ga prodaju nama u obliku ulja misle da se bas niko ne razume u poljoprivredu a i ovo ulje koje nam sada prodaju je od proslogodisnjeg roda tako da ne vidim razlog poskupljenju. Ako su nam sada digli cenu, mogu zamisliti koliko bi do godine trebalo da kosta ulje?!

potrosac

pre 11 godina

uveli su ogranicenje na marzu 10% za trgovce a za proizvodjace se to neodnosi i sad imamo da kostic i ekipa zaradjuju vise od bil gejtca.jasno se vidi da su finansirali i jedne i druge i za njih sada zakon nepostoji a opet ce samo neposlusni da odgovaraju.nema logike da se zabrani izvoz suncokreta i secerne repe a da se ne ogranici maksimalna proizvodjacka cena jer je to povezano jedno sa drugim.kostic dobije secernu repu po nizoj ceni al ima ogranicenu proizvodjacku,seljaci subvencije ,narod jeftinije proizvode,jer te subvencije narod i placa kroz porez.posten i nekorumpiran politicar moze ovo jednostavno da resi al ocito dzaba smo krecili.mislio sam da je dacic nasa buducnost i gotivio sam ga al izgleda da sam se prerano obradovao.

Dosta diskriminacije.

pre 11 godina

Strasno, u prijepoljskim marketima ES-komerc sinoc se prodavalo iskon ulje po ceni 169 dinara a u Neli marketu 172 dinara.

Sta rade inspekcije!!!!
(ogorceni-potrosac, 15. septembar 2012 16:19)

Sasto mi u Beogradu uvek placamo skuplje od ostatka Srbije!
Ulje u BG oko 190 din, u unutrasnjosti 170 din.
A jos se bune kako smo mi u Beogradu povlasceni, a u Beogradu je sve najskuplje!

Get free coins

pre 11 godina

Sve za Beograd. Unutrasnjost neka kuva na vodi-post je! Uvedite bonove! Privatnici ce i ovako otkupiti sve i posle prodavati po 200 dinara litar.Neuspesna Akcija !

PSYCRO

pre 11 godina

Nestašice se pojavljuju kad "sposobne" vlade nekih država ograniče cijene, to u Srbiji koliko znam nije slučaj..Suša je napravilu štetu i na svjetskom tržišzu je cijena veća ali može da se kupi. Pa onda ne razumijem zašto vaši trgovci jednostavno ne uvezu te proizvode, naravno biti će skuplji kao što su trenutno u cijelom svijetu...Ima li tko da mi objasni?

Krušar-Ćuprija

pre 11 godina

Robne rezerve treba da se prodaju a ovako se to uradi najbrže,i tog ulja biće u celoj Srbiji.Neko će ga prodavati na 140 a neko će rizikovati i prodavati na 175.Cena od 220 će biti sledeće godine u ovo vreme a iz robnih rezervi po 180.

Bogdan

pre 11 godina

Nema to veze sa krvnim zrncima nego sa profitom.Da vidimo čiji će se džepovi napuniti povećanjem cene koja sledi. Ruke trljaju hrvatski tajkuni ,jer njima ide profit, dok srpski izvršioci radova dobiju platu kao i PR gospoda pomenutih kompanija.(i DS računam u kompanije)Znam ,nemam ja pojma.Zaslepljen sam nacionalizmom.

Preduzetnik

pre 11 godina

Zašto je nestašica ulja? Najavljuje se poskupljenje, pa naivni narod brže bolje kupuje na pakete. Eto zašto nema. Da je potražnja uobičajena ulja bi bilo. A što se tiče marže ne verujem da iko od manjih preduzetnika sme da se zeza sa već ograničenom maržom, jer su kazne basnoslovne, to smeju samo veliki!

velja

pre 11 godina

Ludilo. Ako sam dobro razumeo - Menadžment marketa traži od kupaca da prave krugove oko kase za par litara ulja?
Šta je sledeće - da skakuću na jednoj nozi za kilo šećera? Da žongliraju jaja? Nose gaće na glavi i dve olovke u nosu za kilo peršuna?

Le Frog

pre 11 godina

Skladišta ulja su puna, šta činiti jer stiže novo ulje? Napraviti veštačku nestašicu, a naivni potrošači će to ulje smestiti u svoje špajzeve po naravno većoj ceni.Vlada će istim uljem intervenisati i stvoriti sliku kako brine o potrošačima. Već viđeno, sam smo naivni i zaboravni. Vratiće se 90-te.

Stevan

pre 11 godina

Kako me sve ovo, otkad su ovi novi na vlasti, potseca na '90. to nije normalno... ali sve, sve... Ali nema veze, "kaznili" smo Tadica, to je glavno. Nije lose ovo sa zejtinom i secerom, jos da pocnemo i gorivo da kupujemo na ulici pa da se oni koji kratko pamte sete sta je bilo kad je hleb i sve ovo cega sada manjka bilo jeftino a nije ga bilo nigde.

titika

pre 11 godina

@(juu, 16. septembar 2012 01:20) JA KUPILA u tempu u 20h
1L ULJA I 1KG SECERA.
Iskreno nemam pojma sta se ljudi gube,kao 4 dinara ce da ustedi za 1 kg secera li ulja.Ja jedino potrosim 4 dl ulja na mariniranje sira ili za kolace max 12 kasika,sve ostalo cepam domacu mast

Jeca

pre 11 godina

O Boze, sta se dogadja? Ne bih ni znala za ovo da sinoc nisam obisla 5-6 prodavnica u Zemunu da bih nasla ulje! I naravno nisam ga nasla! Aaaaa

VII1 STRUCNE SPREME ALI POSAO NEMAM, NISAM U PARTIJI, JBG...

pre 11 godina

mi nismo banana drzava, vec smo TRULA BANANA DRZAVA, a slozicete se da izmedju trule i zdrave banane ima velike razlike...

Medeni

pre 11 godina

Sta ce vam secer? Jedite i sladite medom. Mnogo je zdraviji i jeftiniji od secera, a ima ga u mnogo vecim kolcinama od secera. Moze i u kafu, moze i u caj, u limunadu... Voce za slatko ste odavno trebali da zamrznete, jer opet dolazi era velikih zamrzivaca kao u Slobino vreme. Kupujte palmino ulje, kupujte maslinovo ulje, ulje od semenki grozdja, a kad opet bude sve dostupno, napravite i vi vase robne rezerve kao drzava. Ionako se sprema III svetski rat lagano

Igor

pre 11 godina

Ima dva nacina. Ili dajemo subvencije, a ko podigne cenu odmah ide u zatvor, ili ne dajemo nikakve subvencije a svako moze da prodaje po ceni kojoj hoce pa ako proda - proda a ako mu ostane, neka smanji cenu.

Mesati te dve filozofije je prakticno nemoguce.

Nasa gospoda na vlasti daje subvencije i dozvoljava dizanje cene a masnu razliku koja je nastala neko trpa u dzep.

LOPOVI SU NA VLASTI

бидермајер

pre 11 godina

Формула је проста, 95%ПРОИЗВОДА Х 95%+ПДВ=1990 ! ?

А то је та чувена борба против корупције и криминализованости у србији.
Изгледа да се треба писати по супермаркетима ,да је борба неефикасна против трговачке мафије ....

Get free coins

pre 11 godina

Sve za Beograd. Unutrasnjost neka kuva na vodi-post je! Uvedite bonove! Privatnici ce i ovako otkupiti sve i posle prodavati po 200 dinara litar.Neuspesna Akcija !

Bogdan

pre 11 godina

Monopol u proizvodnji ulja drže Hrvatski tajkuni i Viktorija group(pod kontrolom DS a) i imamo nestašicu ulja sada kada DS nije više na vlasti.

Dosta diskriminacije.

pre 11 godina

Strasno, u prijepoljskim marketima ES-komerc sinoc se prodavalo iskon ulje po ceni 169 dinara a u Neli marketu 172 dinara.

Sta rade inspekcije!!!!
(ogorceni-potrosac, 15. septembar 2012 16:19)

Sasto mi u Beogradu uvek placamo skuplje od ostatka Srbije!
Ulje u BG oko 190 din, u unutrasnjosti 170 din.
A jos se bune kako smo mi u Beogradu povlasceni, a u Beogradu je sve najskuplje!

Preduzetnik

pre 11 godina

Zašto je nestašica ulja? Najavljuje se poskupljenje, pa naivni narod brže bolje kupuje na pakete. Eto zašto nema. Da je potražnja uobičajena ulja bi bilo. A što se tiče marže ne verujem da iko od manjih preduzetnika sme da se zeza sa već ograničenom maržom, jer su kazne basnoslovne, to smeju samo veliki!

zoran1965

pre 11 godina

krecu polako nestasice, komunisti samo znaju tako da vode ekonomiju
setite se nestasica:
kafe, leba, ulja, secera, mesa...
ma svega
prosecan SPS. SNS glasac valjda sada uziva

Зоран

pre 11 godina

" Ovako ostaje da gledamo kako "ekipa" i dalje pljačka na "legalan" način ovaj jadni , napaćeni, poziženi narod.."

Зато је јадан, напаћан и понижен јер само гледа а ништа не предузима. Осим наравно када треба платити карте у Бус па их контролор малтретира, као и кад се укине точење алкохола после 22 сата.

Bogdan

pre 11 godina

Nema to veze sa krvnim zrncima nego sa profitom.Da vidimo čiji će se džepovi napuniti povećanjem cene koja sledi. Ruke trljaju hrvatski tajkuni ,jer njima ide profit, dok srpski izvršioci radova dobiju platu kao i PR gospoda pomenutih kompanija.(i DS računam u kompanije)Znam ,nemam ja pojma.Zaslepljen sam nacionalizmom.

gigi

pre 11 godina

ovo me podsjeća na davne 80-te, kada je bio mislim MIKULIĆ, malo malo nestašica,...
Kod nas toga nema, nadam se da ni neće biti (nestašica).
Nije mi jasno da u Srbiji nema hrane, i to osnovne?
pozdrav iz Rijeke

Milan

pre 11 godina

Zaapravo,susa nije toliko ostetila secernu repu,a pogotovo ne suncokret.Ulja i secera ce sigurno biti za potrebe Srbije.Nestasica je naravno vestacka,da bi se stvorila psihoza kod gradjana,a da bi se zatim opusteno pustilo ulje po ceni od 200 dinara i secer od 110 din.Narod ce biti srecan sto ima ulja i secera,pa nece ni pitati za opravdanost poskupljenja.To je poenta stvaranja psihoze.

eh

pre 11 godina

@Bogdan, 15. septembar 2012 18:27

Samo sam čekao kada će netko okriviti Hrvate za ovu nestašicu.
Ne pričajte gluposti, ako i ima Hrvatskih firmi koje rade sa uljem njima je prva i osnovna stvar profit, a ne petljanje u vaša politička pitanja. Uostalom uvezite ulje iz Rusije i prestanite kupovati to "Hrvatsko" kojeg nema...

Nismo mi Hrvati najbolji, ali nismo baš ni za sve krivi.

Aleksandar

pre 11 godina

Zivim u Dubaiu i ovde suncokretovo ulje kosta 1.30 eur.Ta cena se dobije kada se ugrade svi,od uvoznika,hipermarketa a uvozi se iz Evrope.Nikada mi nece biti jasno kako je kriza uvek i samo u Srbiji.Dubai nema svoje suncokretovo ulje vec ga uvozi iz Evrope i nikada nije bila nestasica.I Srbija i Dubai uvoze recimo palmino ulje sa Tajlanda.Ali to ulje u Dubaiu kosta skoro 3 puta jeftinije.Lindt cokolada koju svi uvoze iz Evrope u Dubaiu je mnogo jeftinija nego u Maxiju.
Ne znam sta se desava u Srbiji.Slusam prijatelje u Beogradu kako mi pricaju da je u Dubaiu kriza,svi pricaju da ce Emirati propasti cim nestane nafte.Samo u Srbiji slusam kako je u Nemackoj kriza.A sem Srbije nema zemlje gde je kriza ulja i secera.Samo u Srbiji plata padne za 20 % u Eur,zbog kursa.
Ja ne mogu da objasnim u Srbiji da Dubai uvozi sve prehrambene prozivode i sve je jeftinije nego u Srbiji.Kad god dodjem kod mojih i odem u Maxi ili Merkator meni je sve skupo,ali niko realno da prizna da je Srbija u vecoj krizi od mnogih zemalja za koje se u Srbiji prica da umiru od gladi kolika je kriza.

Mrk-Djok

pre 11 godina

Monopol u proizvodnji ulja drže Hrvatski tajkuni i Viktorija group(pod kontrolom DS a) i imamo nestašicu ulja sada kada DS nije više na vlasti.
(Bogdan, 15. septembar 2012 18:27)

A SNS je nesposoban da naredi hitan uvoz ULJA i SECERA, i na taj nacin da se bori protiv kako kazes MONOPOLA.

Elem, podsecas me na 1999. kada je DS bio kriv za bombardovanje.

srBIN

pre 11 godina

Polako ali sigurno dolaze 90-te... Pih, ova vlada ume da vrati vreme... Neka nova tehnologija izgleda, Toma vraca celu Srbiju 20 godina kroz vreme... Secam se kad sam bio krenuo u treci razred, neki covek mi dao neke slane stapice, ja se nisam mogao setiti tri dana kako se to zvalo, Grisini je bio u pitanju. Tolika je bila kriza da ja kao mali pamtim, nisam godinama okusio grisini jer to nije bilo moguce kupiti nekoliko godina zbog krize. Secam se para sa povise nula. Deda ih jos cuva u fioci... Kad ih pogledam nekad dok trazim nesto u fioci, setim se tih godina i tuga me uhvati. Jadna drzava a glup narod!

Veteran

pre 11 godina

Prema samim proizvodjačima suncokreta, ovaj usev je, bez obzira na sušu dobro rodio! Naši monopolisti pardon oligopolisti iz prerade ulja su rešili da ostvare ekstra profit, stvore psihozu prvo najavom poskupljenja pa onda i veštačkom nestašicom. Sve je to dodatno pojačano paničnom povećanom, bespotrebnom a često i špekulativnom tražnjom. Da imamo normalnu, a ne ovu jadnu državicu, ona bi lepo pustila robne rezerve na tržište a antimonopolske, poreske, finansijske i tržišne inspekcije u te uljare. Tako bi ih to skupo koštalo da bi ubrzo prodavali to ulje ispod cene! Ovako ostaje da gledamo kako "ekipa" i dalje pljačka na "legalan" način ovaj jadni , napaćeni, poziženi narod..

Zoran

pre 11 godina

Dok u Srbiji zejtina nema ni za lek na Kosovu ga ima na pretek. Jutros sam kupio odredjenu kolicinu za zimnicu po ceni od 1.70 evra. Necete da verujete. Drini market, Gnjilane, raftovi puni zejtina i to Dijamantov. U Srbiji nestasica? Pa koja je to logika? DA li je moguce da trzisna inspekcija ne moze da natera uljare da isporuce zejtin trgovinama? Trebalo bi pohapsiti direktore uljara zbog svega ovoga sto nam se svake godine desava.

Pozdrav iz Gnjilana.

lopovi,kriminalci = tajkuni i političari

pre 11 godina

Ako je evro negde oko 120 din maksimalna cena u prodvnici bi tebala da bude oko 125 din. Sve ostalo je ekstraprofit.Da li treba da napominjem da su svi dobili subvencionisane cene goriva za radove u poljoprivredi.Da će im država i sada dati neka sredstva za pomoć poljoprivrede. Pa mi nije jasno koja je to logika da oni podižu cene na ovaj nivo.
Da je ovo pravna država i da ima zakone protiv monopolista i kartela ovi bi sutra dan bankrotirali jer bi morali da plate enormne kazne i poreze.

ogorceni-potrosac

pre 11 godina

Strasno, u prijepoljskim marketima ES-komerc sinoc se prodavalo iskon ulje po ceni 169 dinara a u Neli marketu 172 dinara.

Sta rade inspekcije!!!!

Krušar-Ćuprija

pre 11 godina

Robne rezerve treba da se prodaju a ovako se to uradi najbrže,i tog ulja biće u celoj Srbiji.Neko će ga prodavati na 140 a neko će rizikovati i prodavati na 175.Cena od 220 će biti sledeće godine u ovo vreme a iz robnih rezervi po 180.

PSYCRO

pre 11 godina

Nestašice se pojavljuju kad "sposobne" vlade nekih država ograniče cijene, to u Srbiji koliko znam nije slučaj..Suša je napravilu štetu i na svjetskom tržišzu je cijena veća ali može da se kupi. Pa onda ne razumijem zašto vaši trgovci jednostavno ne uvezu te proizvode, naravno biti će skuplji kao što su trenutno u cijelom svijetu...Ima li tko da mi objasni?

milena

pre 11 godina

Upravo sam se ovih dana vratila iz Grcke gde sam 3l maslinovog ulja platila 4,89e. Litar obicnog je 1.70 i mislila sam da je skupo kad ono u Novom Sadu sinoc u diskontu Alba kosta od 188 do 234 din po litri, tako da se zna da nije Beograd najskuplji. Suncokret nije podbacio ove godine jer njemu susa ne smeta. Verovatno oni koji ga otkupljuju i posle ga prodaju nama u obliku ulja misle da se bas niko ne razume u poljoprivredu a i ovo ulje koje nam sada prodaju je od proslogodisnjeg roda tako da ne vidim razlog poskupljenju. Ako su nam sada digli cenu, mogu zamisliti koliko bi do godine trebalo da kosta ulje?!

DA,SHVATAM

pre 11 godina

Nenormalna zemlja!Pa uvezite secer,i uopste nije tacno da ce biti skuplji...evo u Spaniji ima cecera ko blata,povrca,osnovnih materija za industriju hrana sto stize brodovima sa svih strana sveta,ribe,smrznute...krompira,nije skupo,ALI,...
Srbijom vlada mafijaski mentalitet,Badze,Bidze ,Budze...bahati Mrkonjici sa kvotama,Ceda Jovanovic,preuzeo "kvote"psenice...sve je "pod kontrolom",LOPOVA.Gde je sada MK grupa,slika se taj celavi kao Nikola Tesla ,sa prstom na glavi,daje savete,a lopov...gde je sada?
Kaze pre godinu dana ,nema gaze...za sat vremena nasao sam gazu kod Barcelone...za 2 dana se sleper ili 20 slepera moze dopremiti,ali,kvote,lopovi,DS,SPS...JUL,KVOTE,dodjes mi dodjem ti,ja tebi ti meni,LOPOVSKA SRBIJA SA LOPOVSKIM MENTALITETOM.Tacno je ,I NAROD TOLERISE LOPOVLUK,I NAROD!
Nocas se moze poslati 100 slepera secera,ulja i bilo cega u Srbiju,ALI,kvote,lopovi,procedure,carine i spedicija,ali ne normalna,vec,Miloseviceva,SPS-ov,MILSPED,pa ovaj pa onaj...LOPOVSKA ZEMLJA.Nista nece Vucic da uradi,neka rasvetli slucaj KOFER,rekao je da se taj slucaj izgubio u reformam pravosudja DS-A,neka rasvetli slucaj k o f e r!!!pa redom,Mrkonjic,Cvetkovic....U Z A S !
Samo neke izjave,Dulici,Bulici i Pitbulici,Bajatovici,SPS...Sada ce DS NAPRAVITI NOVI JUL,a Ruzica Djindjic ce biti NOVA BABA JULA???!!!
I sve u krug,na 100 godina Austrijskog ultimatuma,Srbija ce se suociti sa novim Nemackim ultimatumom.1oo godina nista ne znaci u zemlji gde caruje glupost i lopovluk.Budi Bog s nama!

Milan

pre 11 godina

@Bogdan
Hrvatska firma je vlasnik Dijamanta,ali celo odlucivanje je povereno Srbima.Srbi drze ostale uljare.
Ako smo zavrsili sa brojanjem krvnih zrnaca,molim da se vratimo na temu.
Nestasica ulja je vestacka;razlog-stvaranje psihoze,a psihoza sluzi...opisano je u prethodnim komentarima.

VladimirUE

pre 11 godina

@bogdan Monopol na ulje drze peconi, dijamant i viktorija svi bliski sps, na meso matijevic, na secer kostic, zito brasno i hleb miskovic, beko, pralica i ministar knezevic, svi bliski nikolicu i sns.

titika

pre 11 godina

@(juu, 16. septembar 2012 01:20) JA KUPILA u tempu u 20h
1L ULJA I 1KG SECERA.
Iskreno nemam pojma sta se ljudi gube,kao 4 dinara ce da ustedi za 1 kg secera li ulja.Ja jedino potrosim 4 dl ulja na mariniranje sira ili za kolace max 12 kasika,sve ostalo cepam domacu mast

Le Frog

pre 11 godina

Skladišta ulja su puna, šta činiti jer stiže novo ulje? Napraviti veštačku nestašicu, a naivni potrošači će to ulje smestiti u svoje špajzeve po naravno većoj ceni.Vlada će istim uljem intervenisati i stvoriti sliku kako brine o potrošačima. Već viđeno, sam smo naivni i zaboravni. Vratiće se 90-te.

Jeca

pre 11 godina

O Boze, sta se dogadja? Ne bih ni znala za ovo da sinoc nisam obisla 5-6 prodavnica u Zemunu da bih nasla ulje! I naravno nisam ga nasla! Aaaaa

бидермајер

pre 11 godina

Формула је проста, 95%ПРОИЗВОДА Х 95%+ПДВ=1990 ! ?

А то је та чувена борба против корупције и криминализованости у србији.
Изгледа да се треба писати по супермаркетима ,да је борба неефикасна против трговачке мафије ....

VII1 STRUCNE SPREME ALI POSAO NEMAM, NISAM U PARTIJI, JBG...

pre 11 godina

mi nismo banana drzava, vec smo TRULA BANANA DRZAVA, a slozicete se da izmedju trule i zdrave banane ima velike razlike...

Gde ima za 154 din u Beogradu, NIGDE!

pre 11 godina

Sve za Beograd. Unutrasnjost neka kuva na vodi-post je! Uvedite bonove! Privatnici ce i ovako otkupiti sve i posle prodavati po 200 dinara litar.Neuspesna Akcija !
(Get free coins, 15. septembar 2012 15:24)

Neboj se, i u Beogradu ga u vecini prodavnica nema. Ima u Univerexportu Vital 5l 950 din (190 din/l), u Roda megamarketu 185 din, Dis Hipermarket cena 185 din (ali nema), u Tempu nije bilo pre neki dan.

potrosac

pre 11 godina

uveli su ogranicenje na marzu 10% za trgovce a za proizvodjace se to neodnosi i sad imamo da kostic i ekipa zaradjuju vise od bil gejtca.jasno se vidi da su finansirali i jedne i druge i za njih sada zakon nepostoji a opet ce samo neposlusni da odgovaraju.nema logike da se zabrani izvoz suncokreta i secerne repe a da se ne ogranici maksimalna proizvodjacka cena jer je to povezano jedno sa drugim.kostic dobije secernu repu po nizoj ceni al ima ogranicenu proizvodjacku,seljaci subvencije ,narod jeftinije proizvode,jer te subvencije narod i placa kroz porez.posten i nekorumpiran politicar moze ovo jednostavno da resi al ocito dzaba smo krecili.mislio sam da je dacic nasa buducnost i gotivio sam ga al izgleda da sam se prerano obradovao.

Stevan

pre 11 godina

Kako me sve ovo, otkad su ovi novi na vlasti, potseca na '90. to nije normalno... ali sve, sve... Ali nema veze, "kaznili" smo Tadica, to je glavno. Nije lose ovo sa zejtinom i secerom, jos da pocnemo i gorivo da kupujemo na ulici pa da se oni koji kratko pamte sete sta je bilo kad je hleb i sve ovo cega sada manjka bilo jeftino a nije ga bilo nigde.

velja

pre 11 godina

Ludilo. Ako sam dobro razumeo - Menadžment marketa traži od kupaca da prave krugove oko kase za par litara ulja?
Šta je sledeće - da skakuću na jednoj nozi za kilo šećera? Da žongliraju jaja? Nose gaće na glavi i dve olovke u nosu za kilo peršuna?

Medeni

pre 11 godina

Sta ce vam secer? Jedite i sladite medom. Mnogo je zdraviji i jeftiniji od secera, a ima ga u mnogo vecim kolcinama od secera. Moze i u kafu, moze i u caj, u limunadu... Voce za slatko ste odavno trebali da zamrznete, jer opet dolazi era velikih zamrzivaca kao u Slobino vreme. Kupujte palmino ulje, kupujte maslinovo ulje, ulje od semenki grozdja, a kad opet bude sve dostupno, napravite i vi vase robne rezerve kao drzava. Ionako se sprema III svetski rat lagano

Igor

pre 11 godina

Ima dva nacina. Ili dajemo subvencije, a ko podigne cenu odmah ide u zatvor, ili ne dajemo nikakve subvencije a svako moze da prodaje po ceni kojoj hoce pa ako proda - proda a ako mu ostane, neka smanji cenu.

Mesati te dve filozofije je prakticno nemoguce.

Nasa gospoda na vlasti daje subvencije i dozvoljava dizanje cene a masnu razliku koja je nastala neko trpa u dzep.

LOPOVI SU NA VLASTI