Utorak, 14.08.2012.

23:54

Šta je sa gubicima Razvojne banke?

Banka je problem sa naplatom datih kredita imala zbog lošeg izbora klijenata, nasleđenih iz perioda dok je poslovala pod imenom Metals banka, pišu Novosti.

Izvor: Novosti

Šta je sa gubicima Razvojne banke? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

tragikomično

pre 11 godina

Vest iz Januara ove godine sa vašeg sajta.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=01&dd=06&nav_id=571541

Srbija | petak 6.01.2012 | 09:05

Agrobanka postaje Razvojna banka

Izvor: Danas, Dnevnik

Beograd -- NBS je nedavno uvela privremena mere u Agrobanku. Slično je bilo sa Metals bankom koja je postala Razvojna banka Vojvodine...

hapsite i ove

pre 11 godina

http://www.vdf.org.rs/Akta/Upravni%20odbor.pdf

ПРЕДСЕДНИК И ЧЛАНОВИ УПРАВНОГ ОДБОРА
Фондa за развој (АКЦИОНАР РБВ) Аутономне Покрајине Војводине

1. Др Бојан Пајтић, председник Владе Аутономне Покрајине Војводине, председник
2. Иштван Пастор, потпредседник Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за привреду, заменик председника
3. Др Атила Ченгери, члан Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за здравство, социјалну политику и демографију, члан
4. Проф. др Драгослав Петровић, члан Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за науку и технолошки развој, члан
5. Мирослав Васин, члан Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова, члан
6. Даниел Петровић, члан Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, члан
7. Мр Андор Дели, члан Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за прописе, управу и националне мањине, члан

mile

pre 11 godina

ovde tek treba hapsiti. kao i u javnim preduzecima...drzava uzme banku ili preduzece koju su unistili njihovi partijski poltroni i onda kolektivizuje krivicu i gubitak. a nema odgovornih. to je uradilo pokrajnsko izvrsno vece sa Metals bankom to je uradio Srbijagas sa nekoliko firmi. a politicari se izvuku a oni su najodgovorniji za sve sto nam se desava.

Tika paor

pre 11 godina

Da, da. Samo se vi nadajte da će vlast iz Beograda da hapsi kolege iz Vojvodine! Pa to je bila najava Pajtićeve i Čankove "vruće jeseni" ili "fronta". Ako se ovo desi nastaje odmah međunarodni problem i mešanje EU, živi bili pa videli. Da se podasetimo, EU nema alternativu, naravno. Mi nismo ni svesni koliko je para pokradeno. Najgore je što lopovi neće ni odgovarati ni vratiti opljačkano. A mi? Pa i mi smo postali kao i oni jer ne reagujemo. Uspeli su!!!

Vojislav

pre 11 godina

Sistemski(drzavni) lopovluk. Drzavna banka lose posluje, drzava otkupi banku, u nju sipa drzavni novac, koji onda ta banka dodeljuje pojedincima koji su je osnovali. Rezultat: drzavni novac zavrsi u rukama "sposobnog" politicara.

Dejan

pre 11 godina

Da slažem se sa konstatacijom ... nije sve u Metals, nešto je i u novim vlasnicima. Lakše je skloniti pare kada već imaš rupu koja to može opravdati.
Nešto mi govori da su svi preduzetnici pohrlili tamo da bi lakše došli do učešća u raspodeli kolača, a onda se uvidom u račune pravila trijaža ...
Pa zar na kraju nije pokrajina dugovala raznim podizvođačima nekoliko milijardi ... I naravno ne svima ...

Vrlo upucen

pre 11 godina

Ovde se radi o klasicnoj zameni teza. Metals banka je oduzeta akcionarima krajem 2008.godine. U tom trenutku je vazila za profitabilnu malu banku. Podsecam da je njena akcija bila jedna od najtrazenijih na beogradskoj berzi i kotirala se na A listingu.
Od trenutka preuzimanja od strane DS i LSV krece sunovrat. Krediti su deljeni partijskim preduzecima bez obezbedjenja. Prvi postavljeni direktor (blizak rodjak predsednika vlade APV) je hapsen kao saradnik Sarica, dok je direktorici koja je postavljena nakon njega polozaj predcednika Izvrsnog odbora prvi posao u bankarskom sektoru (kadar LSV).

Kompletna prica je vrlo slicna situaciji u Agrobanci, uz to da je u RBV bilo vise plasmana podzemlju i finansiranja gore navedenih partija.

Moglo bi se o ovome danima, ali je jedno sigurno...sudovi ce imati dosta posla...

Sasa

pre 11 godina

E sad ja da pitam ove autonomaske frontmene GDE SU MOJI NOVCI ?
Zasto da se od mog poreza dokapitalizuje banka koju su oni opljackali . Nego lepo pohapsiti , oduzeti svu imovinu i poslati na robiju da tucaju kamen dok ne otplate do zadnjeg dinara .

Djokica

pre 11 godina

Pa lepo pise da su gubici iz vremena dok je poslovala kao Metals banka. Kako vi jedva cekate da nesto pljujete da u tom neizdrzu ne procitate vest do kraja!

Tika

pre 11 godina

Opet zamena teza. Nije RZV poslovala nikad pod nazivom Metals banka. RZV je prvni sledbenik te banke. RZV je preuzela Metals banku, koja je tim činom prestala da postoji. Sve se desilo na osnovi odluke IV Vojvodine. Pravo pitanje je zašto je IV Vojvodine preuzelo taj korak. Metals banka je služila za pranje para narko bosova švercera cigaretama i privatizaciju mnogih preduzeća u Vojvodini. RBV je istovremeno pripojen i pokrajinski Fond za razvoj. Šta se želelo prikriti ovim preuzimanjem, gašenjem Metals banke i pripajanjem Fonda za razvoj pokrajine? Zadatak ovog "autonomističkog vojvođanskog fronta" na čelu sa Čankom i Pajtićem ( uigran tandem) jeste upravo da sve to što je prikriveno nikad ne bude otkriveno. Pišem ovo iz Novoga Sada. Nemoj neki "frontaš" da mi kaže da ne znam šta pričam. Jako dobro znam, s lica mesta. I znam da je za RBV i ovo društvance potreban poseban sektor u tužilaštvu za organizovani kriminal i proširenje kapaciteta sudova.

mile pile

pre 11 godina

Znaci svi dosadasnji ministri finansija pa verovatno i svi "vispreni" politicari su znali za sistem kako otimati i trpati u sopstvene dzepove. Srbija trenutno ima sindrom " pojela maca" i "beri kozu na siljak". Ovo prvo se odnosi na politicare a ono drugo na gradjane iste nam drzave. Jos je rano da kazem da mi se ovaj Vucic svidja, onako podseca malo na Don Kihota. Sad ocekujemo protiv napad onih koji su se "nafatirali" a tih nije malo.

Sumadinac

pre 11 godina

Cek cek, pa oni kukaju nesto i traze neke frontove, a ovamo ih finansiramo svi?
Pa dokle ce Centralna Srbija da finansira Vojvodinu, dokle da dajemo pare za njihove propale banke i projekte?
Evo dali smo pare da urade autoput, da promovisu autonomaske parole na exitu, da finansiramo razvojnu banku, most na Beski, za revitalizaciju pruge do Vrsca, da im finansiramo autnomiju posto se pare daju iz budzeta Srbije koji opet mi punimo, pa dokle vise?
Nego Canak i ekipa iz tog fronta, pravite vi sta god hocete, ma otcepite se ako hocete, al pare vise nema. Napravili vam auto put a sad kad nama treba kroz sumadiju, onda nema, eto nerentabilno, more raspisujte odmah referndum i idite ako imate vecinu, ako nemate onda prekinite vise da iritirate.

NS

pre 11 godina

Prethodni Direktor je poslovao sa veoma sumnjivim ''tipovima'' i novac je odlazio na mesta bez adrese ... pitam se zasto je RBV adresa naseg novca??
Ko je dozvolio da nas novac bude kapital banke u kojoj bi nas skupo izaslo da se zaduzimo?

Misionar

pre 11 godina

Direktor Metals Banke, Ananije Pavicevic je bio odlican prijatelj sa Antonicem iz Agrobanke. Davali su kredite jedan drugom i prijateljima i sinovima onog drugog da bi izbegli probleme sa "povezanim licima". Ananije je imao i ekipu svojih bliskih prijatelja preko kojih je izvlacio pare a ne znam da je iko od njih uhapsen. Naravno revizorska kuca Deloitte je davala izvestaj da je sve u redu sve do zadnjeg dana. Revizorska kuca Deloitte bi morala da plati veliku kaznu iz koje bi bili kompenzovani akcionari kao sto bi se desilo svuda u svetu.

Lala

pre 11 godina

Za clanove tzv. Fronta moze se reci da vaze sledece izreke:
- ne laje kera sela radi vec sebe radi
- povika na vuka a lisice meso vade.

Temerinac

pre 11 godina

Treba ispitati i poslovanje Tesla banke, koja je krak Razvojne banke.
U sve ovo je umešana Vlada Vojvodine.
Kada se pogledaju korisnici kredita Razvojne banke videće se čudo neviđeno, ali znano građanima Novog Sada.
Temerinac

Milan NS

pre 11 godina

Sto se vise steze obruc oko Razvojne banke, Kokinih vinograda, Tesla banke, Fondazabrazvoj, Dragoslavljevih hala, to se vise prica o : autonomistickom frontu i internacionalzaciji nekakvog vojvodjanskog pitanja

posmatrač

pre 11 godina

Ugase političari jednu njihovu razvojnu banku pa odmah posle otvore novu svoju razvojnu banku, samo što je bolje da je nazovu Razvojna banka političara na vlasti i familije.
Pa Nemačka je ugasila to jer jedinu aferu koju su imali bila je sa razvojnim bankom. Ovi naši čak ni toplu vodu ne izmišljaju negi otvaraju da bi uzimali, samo ime promene :-(

Lala iz Banata zahteva istragu, odgovornost i kazne

pre 11 godina

"Razvojna banka Vojvodine je, uz Agrobanku i Privrednu banku Beograd, "progutala" 20,8 milijardi dinara poreskih obveznika." -- alo LSV, gde je galama oko ove vesti?

Kakav blam, davali pare kumovima i sestrama (kao i fotelje u APV administraciji po Novom Sadu) i sada ne mogu da naplate -- a sve sada ide preko ledja svih gradjana Srbije, tj. njenih poreskih obaveznika.

Gde je odgovornost? Gde je to novo nezavisno sudstvo da kazni kriminalce? Gde su DS i LSV da nam objasne kako te banke imaju tolike gubitke? Sramota. Najbolje dovesti strance da nam vode zemlju, jer od nasih pametnih i sposobnih nema nista!

mex

pre 11 godina

Info iz prve ruke... u opstini gde sam ziveo SO Nova Crnja Metals banka je direktno otvorena po nalogu tadasnjeg SNS-a/Radikala mislim da je to bilo 2007, zaposleni su direktno bili njihovi kadrovi (sestre, zene)

I onda su vam stranci krivi za sve a crno na belo vidite kako vam domaci mutanti kradu ispred nosa pa cutite, nema vama spasa ima sutra travu da pasete!

tanja

pre 11 godina

Sve odgovorne poslati na robiju. Konfiskovati imovinu. Odgovorni su kako rukovodioci banke, tako i klijenti sa kojima su pravili dilove.

MaX

pre 11 godina

Morate i videti, a i mislim da grazđani na to imaju pravo, kome su to otpisani krediti. Jesu li samo "odabranim" seljacima koji nisu imali predviđen prihod za ovu godinu, ili nekim krupnim "ribama", koji samo glume kako nemaju? Kojim su se kriterijumom vodili prilikom odabira "otpisanih"? Zašto neko zaslužuje da bude otpisan, a neko ne? Kladim se da se tu negde krije još jedna krupna afera, a od toga ko stoji iza nje zavisi hoće li izaći na videlo.

krivicno delo

pre 11 godina

Pa kako sta je.Isto sto i sa Agrobankom.Pa oni su na veliko krali a mi kako oni potrose vratimo.Pa dokapitalizacija nije nista drugo nego uzimanje para iz budzeta i popunavanje rupa koje su nastale nevracanjem kredita.Tako da ispada oni uzimali kredite a mi ih vracamo.E to se zove praviti budale od sopstvenog naroda.Svi ti i takvi treba sami da odu u zatvor i da se sami zakljucaju...Da li su ti ljudi svesni sta su uradili.To nije obicno krivicno delo.To je direktno upereno protiv drzave i ovog naroda.Pa zar u Srbiji gde je sve propalo,privrede nema ,sastavlja se kraj sa krajem ,grupa beskrupuloznih lopova potkrada sopstveni narod.Sve pare ih naterati da vrate.

Lale

pre 11 godina

Sličan izgovor imao je i Antonić kad je bio gost na B92. Po njemu dug je nastao posle uvođenja mera Narodne banke Srbije a ovde pre uvođenja mera. Bojim se da je u oba slučaja istina drugačija

Altea

pre 11 godina

Kakva crna otpisana potrazivanja pa nema sanse da su potrosili 50 mil evra na pice zene i kocku, vrlo dobro se zna gde je taj novac a oni otpisali dugovanja opet na stetu akcionara tj njihove privatne imovine.

Misionar

pre 11 godina

Direktor Metals Banke, Ananije Pavicevic je bio odlican prijatelj sa Antonicem iz Agrobanke. Davali su kredite jedan drugom i prijateljima i sinovima onog drugog da bi izbegli probleme sa "povezanim licima". Ananije je imao i ekipu svojih bliskih prijatelja preko kojih je izvlacio pare a ne znam da je iko od njih uhapsen. Naravno revizorska kuca Deloitte je davala izvestaj da je sve u redu sve do zadnjeg dana. Revizorska kuca Deloitte bi morala da plati veliku kaznu iz koje bi bili kompenzovani akcionari kao sto bi se desilo svuda u svetu.

tanja

pre 11 godina

Sve odgovorne poslati na robiju. Konfiskovati imovinu. Odgovorni su kako rukovodioci banke, tako i klijenti sa kojima su pravili dilove.

Sasa

pre 11 godina

E sad ja da pitam ove autonomaske frontmene GDE SU MOJI NOVCI ?
Zasto da se od mog poreza dokapitalizuje banka koju su oni opljackali . Nego lepo pohapsiti , oduzeti svu imovinu i poslati na robiju da tucaju kamen dok ne otplate do zadnjeg dinara .

Temerinac

pre 11 godina

Treba ispitati i poslovanje Tesla banke, koja je krak Razvojne banke.
U sve ovo je umešana Vlada Vojvodine.
Kada se pogledaju korisnici kredita Razvojne banke videće se čudo neviđeno, ali znano građanima Novog Sada.
Temerinac

Tika

pre 11 godina

Opet zamena teza. Nije RZV poslovala nikad pod nazivom Metals banka. RZV je prvni sledbenik te banke. RZV je preuzela Metals banku, koja je tim činom prestala da postoji. Sve se desilo na osnovi odluke IV Vojvodine. Pravo pitanje je zašto je IV Vojvodine preuzelo taj korak. Metals banka je služila za pranje para narko bosova švercera cigaretama i privatizaciju mnogih preduzeća u Vojvodini. RBV je istovremeno pripojen i pokrajinski Fond za razvoj. Šta se želelo prikriti ovim preuzimanjem, gašenjem Metals banke i pripajanjem Fonda za razvoj pokrajine? Zadatak ovog "autonomističkog vojvođanskog fronta" na čelu sa Čankom i Pajtićem ( uigran tandem) jeste upravo da sve to što je prikriveno nikad ne bude otkriveno. Pišem ovo iz Novoga Sada. Nemoj neki "frontaš" da mi kaže da ne znam šta pričam. Jako dobro znam, s lica mesta. I znam da je za RBV i ovo društvance potreban poseban sektor u tužilaštvu za organizovani kriminal i proširenje kapaciteta sudova.

Altea

pre 11 godina

Kakva crna otpisana potrazivanja pa nema sanse da su potrosili 50 mil evra na pice zene i kocku, vrlo dobro se zna gde je taj novac a oni otpisali dugovanja opet na stetu akcionara tj njihove privatne imovine.

Lala

pre 11 godina

Za clanove tzv. Fronta moze se reci da vaze sledece izreke:
- ne laje kera sela radi vec sebe radi
- povika na vuka a lisice meso vade.

Vrlo upucen

pre 11 godina

Ovde se radi o klasicnoj zameni teza. Metals banka je oduzeta akcionarima krajem 2008.godine. U tom trenutku je vazila za profitabilnu malu banku. Podsecam da je njena akcija bila jedna od najtrazenijih na beogradskoj berzi i kotirala se na A listingu.
Od trenutka preuzimanja od strane DS i LSV krece sunovrat. Krediti su deljeni partijskim preduzecima bez obezbedjenja. Prvi postavljeni direktor (blizak rodjak predsednika vlade APV) je hapsen kao saradnik Sarica, dok je direktorici koja je postavljena nakon njega polozaj predcednika Izvrsnog odbora prvi posao u bankarskom sektoru (kadar LSV).

Kompletna prica je vrlo slicna situaciji u Agrobanci, uz to da je u RBV bilo vise plasmana podzemlju i finansiranja gore navedenih partija.

Moglo bi se o ovome danima, ali je jedno sigurno...sudovi ce imati dosta posla...

Lala iz Banata zahteva istragu, odgovornost i kazne

pre 11 godina

"Razvojna banka Vojvodine je, uz Agrobanku i Privrednu banku Beograd, "progutala" 20,8 milijardi dinara poreskih obveznika." -- alo LSV, gde je galama oko ove vesti?

Kakav blam, davali pare kumovima i sestrama (kao i fotelje u APV administraciji po Novom Sadu) i sada ne mogu da naplate -- a sve sada ide preko ledja svih gradjana Srbije, tj. njenih poreskih obaveznika.

Gde je odgovornost? Gde je to novo nezavisno sudstvo da kazni kriminalce? Gde su DS i LSV da nam objasne kako te banke imaju tolike gubitke? Sramota. Najbolje dovesti strance da nam vode zemlju, jer od nasih pametnih i sposobnih nema nista!

krivicno delo

pre 11 godina

Pa kako sta je.Isto sto i sa Agrobankom.Pa oni su na veliko krali a mi kako oni potrose vratimo.Pa dokapitalizacija nije nista drugo nego uzimanje para iz budzeta i popunavanje rupa koje su nastale nevracanjem kredita.Tako da ispada oni uzimali kredite a mi ih vracamo.E to se zove praviti budale od sopstvenog naroda.Svi ti i takvi treba sami da odu u zatvor i da se sami zakljucaju...Da li su ti ljudi svesni sta su uradili.To nije obicno krivicno delo.To je direktno upereno protiv drzave i ovog naroda.Pa zar u Srbiji gde je sve propalo,privrede nema ,sastavlja se kraj sa krajem ,grupa beskrupuloznih lopova potkrada sopstveni narod.Sve pare ih naterati da vrate.

Milan NS

pre 11 godina

Sto se vise steze obruc oko Razvojne banke, Kokinih vinograda, Tesla banke, Fondazabrazvoj, Dragoslavljevih hala, to se vise prica o : autonomistickom frontu i internacionalzaciji nekakvog vojvodjanskog pitanja

Sumadinac

pre 11 godina

Cek cek, pa oni kukaju nesto i traze neke frontove, a ovamo ih finansiramo svi?
Pa dokle ce Centralna Srbija da finansira Vojvodinu, dokle da dajemo pare za njihove propale banke i projekte?
Evo dali smo pare da urade autoput, da promovisu autonomaske parole na exitu, da finansiramo razvojnu banku, most na Beski, za revitalizaciju pruge do Vrsca, da im finansiramo autnomiju posto se pare daju iz budzeta Srbije koji opet mi punimo, pa dokle vise?
Nego Canak i ekipa iz tog fronta, pravite vi sta god hocete, ma otcepite se ako hocete, al pare vise nema. Napravili vam auto put a sad kad nama treba kroz sumadiju, onda nema, eto nerentabilno, more raspisujte odmah referndum i idite ako imate vecinu, ako nemate onda prekinite vise da iritirate.

Vojislav

pre 11 godina

Sistemski(drzavni) lopovluk. Drzavna banka lose posluje, drzava otkupi banku, u nju sipa drzavni novac, koji onda ta banka dodeljuje pojedincima koji su je osnovali. Rezultat: drzavni novac zavrsi u rukama "sposobnog" politicara.

Tika paor

pre 11 godina

Da, da. Samo se vi nadajte da će vlast iz Beograda da hapsi kolege iz Vojvodine! Pa to je bila najava Pajtićeve i Čankove "vruće jeseni" ili "fronta". Ako se ovo desi nastaje odmah međunarodni problem i mešanje EU, živi bili pa videli. Da se podasetimo, EU nema alternativu, naravno. Mi nismo ni svesni koliko je para pokradeno. Najgore je što lopovi neće ni odgovarati ni vratiti opljačkano. A mi? Pa i mi smo postali kao i oni jer ne reagujemo. Uspeli su!!!

MaX

pre 11 godina

Morate i videti, a i mislim da grazđani na to imaju pravo, kome su to otpisani krediti. Jesu li samo "odabranim" seljacima koji nisu imali predviđen prihod za ovu godinu, ili nekim krupnim "ribama", koji samo glume kako nemaju? Kojim su se kriterijumom vodili prilikom odabira "otpisanih"? Zašto neko zaslužuje da bude otpisan, a neko ne? Kladim se da se tu negde krije još jedna krupna afera, a od toga ko stoji iza nje zavisi hoće li izaći na videlo.

mile

pre 11 godina

ovde tek treba hapsiti. kao i u javnim preduzecima...drzava uzme banku ili preduzece koju su unistili njihovi partijski poltroni i onda kolektivizuje krivicu i gubitak. a nema odgovornih. to je uradilo pokrajnsko izvrsno vece sa Metals bankom to je uradio Srbijagas sa nekoliko firmi. a politicari se izvuku a oni su najodgovorniji za sve sto nam se desava.

Lale

pre 11 godina

Sličan izgovor imao je i Antonić kad je bio gost na B92. Po njemu dug je nastao posle uvođenja mera Narodne banke Srbije a ovde pre uvođenja mera. Bojim se da je u oba slučaja istina drugačija

posmatrač

pre 11 godina

Ugase političari jednu njihovu razvojnu banku pa odmah posle otvore novu svoju razvojnu banku, samo što je bolje da je nazovu Razvojna banka političara na vlasti i familije.
Pa Nemačka je ugasila to jer jedinu aferu koju su imali bila je sa razvojnim bankom. Ovi naši čak ni toplu vodu ne izmišljaju negi otvaraju da bi uzimali, samo ime promene :-(

mex

pre 11 godina

Info iz prve ruke... u opstini gde sam ziveo SO Nova Crnja Metals banka je direktno otvorena po nalogu tadasnjeg SNS-a/Radikala mislim da je to bilo 2007, zaposleni su direktno bili njihovi kadrovi (sestre, zene)

I onda su vam stranci krivi za sve a crno na belo vidite kako vam domaci mutanti kradu ispred nosa pa cutite, nema vama spasa ima sutra travu da pasete!

mile pile

pre 11 godina

Znaci svi dosadasnji ministri finansija pa verovatno i svi "vispreni" politicari su znali za sistem kako otimati i trpati u sopstvene dzepove. Srbija trenutno ima sindrom " pojela maca" i "beri kozu na siljak". Ovo prvo se odnosi na politicare a ono drugo na gradjane iste nam drzave. Jos je rano da kazem da mi se ovaj Vucic svidja, onako podseca malo na Don Kihota. Sad ocekujemo protiv napad onih koji su se "nafatirali" a tih nije malo.

Dejan

pre 11 godina

Da slažem se sa konstatacijom ... nije sve u Metals, nešto je i u novim vlasnicima. Lakše je skloniti pare kada već imaš rupu koja to može opravdati.
Nešto mi govori da su svi preduzetnici pohrlili tamo da bi lakše došli do učešća u raspodeli kolača, a onda se uvidom u račune pravila trijaža ...
Pa zar na kraju nije pokrajina dugovala raznim podizvođačima nekoliko milijardi ... I naravno ne svima ...

hapsite i ove

pre 11 godina

http://www.vdf.org.rs/Akta/Upravni%20odbor.pdf

ПРЕДСЕДНИК И ЧЛАНОВИ УПРАВНОГ ОДБОРА
Фондa за развој (АКЦИОНАР РБВ) Аутономне Покрајине Војводине

1. Др Бојан Пајтић, председник Владе Аутономне Покрајине Војводине, председник
2. Иштван Пастор, потпредседник Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за привреду, заменик председника
3. Др Атила Ченгери, члан Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за здравство, социјалну политику и демографију, члан
4. Проф. др Драгослав Петровић, члан Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за науку и технолошки развој, члан
5. Мирослав Васин, члан Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова, члан
6. Даниел Петровић, члан Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, члан
7. Мр Андор Дели, члан Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за прописе, управу и националне мањине, члан

NS

pre 11 godina

Prethodni Direktor je poslovao sa veoma sumnjivim ''tipovima'' i novac je odlazio na mesta bez adrese ... pitam se zasto je RBV adresa naseg novca??
Ko je dozvolio da nas novac bude kapital banke u kojoj bi nas skupo izaslo da se zaduzimo?

Djokica

pre 11 godina

Pa lepo pise da su gubici iz vremena dok je poslovala kao Metals banka. Kako vi jedva cekate da nesto pljujete da u tom neizdrzu ne procitate vest do kraja!

tragikomično

pre 11 godina

Vest iz Januara ove godine sa vašeg sajta.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=01&dd=06&nav_id=571541

Srbija | petak 6.01.2012 | 09:05

Agrobanka postaje Razvojna banka

Izvor: Danas, Dnevnik

Beograd -- NBS je nedavno uvela privremena mere u Agrobanku. Slično je bilo sa Metals bankom koja je postala Razvojna banka Vojvodine...

Djokica

pre 11 godina

Pa lepo pise da su gubici iz vremena dok je poslovala kao Metals banka. Kako vi jedva cekate da nesto pljujete da u tom neizdrzu ne procitate vest do kraja!

mex

pre 11 godina

Info iz prve ruke... u opstini gde sam ziveo SO Nova Crnja Metals banka je direktno otvorena po nalogu tadasnjeg SNS-a/Radikala mislim da je to bilo 2007, zaposleni su direktno bili njihovi kadrovi (sestre, zene)

I onda su vam stranci krivi za sve a crno na belo vidite kako vam domaci mutanti kradu ispred nosa pa cutite, nema vama spasa ima sutra travu da pasete!

Sumadinac

pre 11 godina

Cek cek, pa oni kukaju nesto i traze neke frontove, a ovamo ih finansiramo svi?
Pa dokle ce Centralna Srbija da finansira Vojvodinu, dokle da dajemo pare za njihove propale banke i projekte?
Evo dali smo pare da urade autoput, da promovisu autonomaske parole na exitu, da finansiramo razvojnu banku, most na Beski, za revitalizaciju pruge do Vrsca, da im finansiramo autnomiju posto se pare daju iz budzeta Srbije koji opet mi punimo, pa dokle vise?
Nego Canak i ekipa iz tog fronta, pravite vi sta god hocete, ma otcepite se ako hocete, al pare vise nema. Napravili vam auto put a sad kad nama treba kroz sumadiju, onda nema, eto nerentabilno, more raspisujte odmah referndum i idite ako imate vecinu, ako nemate onda prekinite vise da iritirate.

Tika

pre 11 godina

Opet zamena teza. Nije RZV poslovala nikad pod nazivom Metals banka. RZV je prvni sledbenik te banke. RZV je preuzela Metals banku, koja je tim činom prestala da postoji. Sve se desilo na osnovi odluke IV Vojvodine. Pravo pitanje je zašto je IV Vojvodine preuzelo taj korak. Metals banka je služila za pranje para narko bosova švercera cigaretama i privatizaciju mnogih preduzeća u Vojvodini. RBV je istovremeno pripojen i pokrajinski Fond za razvoj. Šta se želelo prikriti ovim preuzimanjem, gašenjem Metals banke i pripajanjem Fonda za razvoj pokrajine? Zadatak ovog "autonomističkog vojvođanskog fronta" na čelu sa Čankom i Pajtićem ( uigran tandem) jeste upravo da sve to što je prikriveno nikad ne bude otkriveno. Pišem ovo iz Novoga Sada. Nemoj neki "frontaš" da mi kaže da ne znam šta pričam. Jako dobro znam, s lica mesta. I znam da je za RBV i ovo društvance potreban poseban sektor u tužilaštvu za organizovani kriminal i proširenje kapaciteta sudova.

Misionar

pre 11 godina

Direktor Metals Banke, Ananije Pavicevic je bio odlican prijatelj sa Antonicem iz Agrobanke. Davali su kredite jedan drugom i prijateljima i sinovima onog drugog da bi izbegli probleme sa "povezanim licima". Ananije je imao i ekipu svojih bliskih prijatelja preko kojih je izvlacio pare a ne znam da je iko od njih uhapsen. Naravno revizorska kuca Deloitte je davala izvestaj da je sve u redu sve do zadnjeg dana. Revizorska kuca Deloitte bi morala da plati veliku kaznu iz koje bi bili kompenzovani akcionari kao sto bi se desilo svuda u svetu.

Vrlo upucen

pre 11 godina

Ovde se radi o klasicnoj zameni teza. Metals banka je oduzeta akcionarima krajem 2008.godine. U tom trenutku je vazila za profitabilnu malu banku. Podsecam da je njena akcija bila jedna od najtrazenijih na beogradskoj berzi i kotirala se na A listingu.
Od trenutka preuzimanja od strane DS i LSV krece sunovrat. Krediti su deljeni partijskim preduzecima bez obezbedjenja. Prvi postavljeni direktor (blizak rodjak predsednika vlade APV) je hapsen kao saradnik Sarica, dok je direktorici koja je postavljena nakon njega polozaj predcednika Izvrsnog odbora prvi posao u bankarskom sektoru (kadar LSV).

Kompletna prica je vrlo slicna situaciji u Agrobanci, uz to da je u RBV bilo vise plasmana podzemlju i finansiranja gore navedenih partija.

Moglo bi se o ovome danima, ali je jedno sigurno...sudovi ce imati dosta posla...

Lala

pre 11 godina

Za clanove tzv. Fronta moze se reci da vaze sledece izreke:
- ne laje kera sela radi vec sebe radi
- povika na vuka a lisice meso vade.

Vojislav

pre 11 godina

Sistemski(drzavni) lopovluk. Drzavna banka lose posluje, drzava otkupi banku, u nju sipa drzavni novac, koji onda ta banka dodeljuje pojedincima koji su je osnovali. Rezultat: drzavni novac zavrsi u rukama "sposobnog" politicara.

Altea

pre 11 godina

Kakva crna otpisana potrazivanja pa nema sanse da su potrosili 50 mil evra na pice zene i kocku, vrlo dobro se zna gde je taj novac a oni otpisali dugovanja opet na stetu akcionara tj njihove privatne imovine.

MaX

pre 11 godina

Morate i videti, a i mislim da grazđani na to imaju pravo, kome su to otpisani krediti. Jesu li samo "odabranim" seljacima koji nisu imali predviđen prihod za ovu godinu, ili nekim krupnim "ribama", koji samo glume kako nemaju? Kojim su se kriterijumom vodili prilikom odabira "otpisanih"? Zašto neko zaslužuje da bude otpisan, a neko ne? Kladim se da se tu negde krije još jedna krupna afera, a od toga ko stoji iza nje zavisi hoće li izaći na videlo.

Lala iz Banata zahteva istragu, odgovornost i kazne

pre 11 godina

"Razvojna banka Vojvodine je, uz Agrobanku i Privrednu banku Beograd, "progutala" 20,8 milijardi dinara poreskih obveznika." -- alo LSV, gde je galama oko ove vesti?

Kakav blam, davali pare kumovima i sestrama (kao i fotelje u APV administraciji po Novom Sadu) i sada ne mogu da naplate -- a sve sada ide preko ledja svih gradjana Srbije, tj. njenih poreskih obaveznika.

Gde je odgovornost? Gde je to novo nezavisno sudstvo da kazni kriminalce? Gde su DS i LSV da nam objasne kako te banke imaju tolike gubitke? Sramota. Najbolje dovesti strance da nam vode zemlju, jer od nasih pametnih i sposobnih nema nista!

Temerinac

pre 11 godina

Treba ispitati i poslovanje Tesla banke, koja je krak Razvojne banke.
U sve ovo je umešana Vlada Vojvodine.
Kada se pogledaju korisnici kredita Razvojne banke videće se čudo neviđeno, ali znano građanima Novog Sada.
Temerinac

Dejan

pre 11 godina

Da slažem se sa konstatacijom ... nije sve u Metals, nešto je i u novim vlasnicima. Lakše je skloniti pare kada već imaš rupu koja to može opravdati.
Nešto mi govori da su svi preduzetnici pohrlili tamo da bi lakše došli do učešća u raspodeli kolača, a onda se uvidom u račune pravila trijaža ...
Pa zar na kraju nije pokrajina dugovala raznim podizvođačima nekoliko milijardi ... I naravno ne svima ...

mile

pre 11 godina

ovde tek treba hapsiti. kao i u javnim preduzecima...drzava uzme banku ili preduzece koju su unistili njihovi partijski poltroni i onda kolektivizuje krivicu i gubitak. a nema odgovornih. to je uradilo pokrajnsko izvrsno vece sa Metals bankom to je uradio Srbijagas sa nekoliko firmi. a politicari se izvuku a oni su najodgovorniji za sve sto nam se desava.

Tika paor

pre 11 godina

Da, da. Samo se vi nadajte da će vlast iz Beograda da hapsi kolege iz Vojvodine! Pa to je bila najava Pajtićeve i Čankove "vruće jeseni" ili "fronta". Ako se ovo desi nastaje odmah međunarodni problem i mešanje EU, živi bili pa videli. Da se podasetimo, EU nema alternativu, naravno. Mi nismo ni svesni koliko je para pokradeno. Najgore je što lopovi neće ni odgovarati ni vratiti opljačkano. A mi? Pa i mi smo postali kao i oni jer ne reagujemo. Uspeli su!!!

krivicno delo

pre 11 godina

Pa kako sta je.Isto sto i sa Agrobankom.Pa oni su na veliko krali a mi kako oni potrose vratimo.Pa dokapitalizacija nije nista drugo nego uzimanje para iz budzeta i popunavanje rupa koje su nastale nevracanjem kredita.Tako da ispada oni uzimali kredite a mi ih vracamo.E to se zove praviti budale od sopstvenog naroda.Svi ti i takvi treba sami da odu u zatvor i da se sami zakljucaju...Da li su ti ljudi svesni sta su uradili.To nije obicno krivicno delo.To je direktno upereno protiv drzave i ovog naroda.Pa zar u Srbiji gde je sve propalo,privrede nema ,sastavlja se kraj sa krajem ,grupa beskrupuloznih lopova potkrada sopstveni narod.Sve pare ih naterati da vrate.

Lale

pre 11 godina

Sličan izgovor imao je i Antonić kad je bio gost na B92. Po njemu dug je nastao posle uvođenja mera Narodne banke Srbije a ovde pre uvođenja mera. Bojim se da je u oba slučaja istina drugačija

tanja

pre 11 godina

Sve odgovorne poslati na robiju. Konfiskovati imovinu. Odgovorni su kako rukovodioci banke, tako i klijenti sa kojima su pravili dilove.

Milan NS

pre 11 godina

Sto se vise steze obruc oko Razvojne banke, Kokinih vinograda, Tesla banke, Fondazabrazvoj, Dragoslavljevih hala, to se vise prica o : autonomistickom frontu i internacionalzaciji nekakvog vojvodjanskog pitanja

posmatrač

pre 11 godina

Ugase političari jednu njihovu razvojnu banku pa odmah posle otvore novu svoju razvojnu banku, samo što je bolje da je nazovu Razvojna banka političara na vlasti i familije.
Pa Nemačka je ugasila to jer jedinu aferu koju su imali bila je sa razvojnim bankom. Ovi naši čak ni toplu vodu ne izmišljaju negi otvaraju da bi uzimali, samo ime promene :-(

Sasa

pre 11 godina

E sad ja da pitam ove autonomaske frontmene GDE SU MOJI NOVCI ?
Zasto da se od mog poreza dokapitalizuje banka koju su oni opljackali . Nego lepo pohapsiti , oduzeti svu imovinu i poslati na robiju da tucaju kamen dok ne otplate do zadnjeg dinara .

mile pile

pre 11 godina

Znaci svi dosadasnji ministri finansija pa verovatno i svi "vispreni" politicari su znali za sistem kako otimati i trpati u sopstvene dzepove. Srbija trenutno ima sindrom " pojela maca" i "beri kozu na siljak". Ovo prvo se odnosi na politicare a ono drugo na gradjane iste nam drzave. Jos je rano da kazem da mi se ovaj Vucic svidja, onako podseca malo na Don Kihota. Sad ocekujemo protiv napad onih koji su se "nafatirali" a tih nije malo.

NS

pre 11 godina

Prethodni Direktor je poslovao sa veoma sumnjivim ''tipovima'' i novac je odlazio na mesta bez adrese ... pitam se zasto je RBV adresa naseg novca??
Ko je dozvolio da nas novac bude kapital banke u kojoj bi nas skupo izaslo da se zaduzimo?

hapsite i ove

pre 11 godina

http://www.vdf.org.rs/Akta/Upravni%20odbor.pdf

ПРЕДСЕДНИК И ЧЛАНОВИ УПРАВНОГ ОДБОРА
Фондa за развој (АКЦИОНАР РБВ) Аутономне Покрајине Војводине

1. Др Бојан Пајтић, председник Владе Аутономне Покрајине Војводине, председник
2. Иштван Пастор, потпредседник Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за привреду, заменик председника
3. Др Атила Ченгери, члан Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за здравство, социјалну политику и демографију, члан
4. Проф. др Драгослав Петровић, члан Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за науку и технолошки развој, члан
5. Мирослав Васин, члан Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова, члан
6. Даниел Петровић, члан Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, члан
7. Мр Андор Дели, члан Владе Аутономне Покрајине Војводине и покрајински секретар за прописе, управу и националне мањине, члан

tragikomično

pre 11 godina

Vest iz Januara ove godine sa vašeg sajta.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=01&dd=06&nav_id=571541

Srbija | petak 6.01.2012 | 09:05

Agrobanka postaje Razvojna banka

Izvor: Danas, Dnevnik

Beograd -- NBS je nedavno uvela privremena mere u Agrobanku. Slično je bilo sa Metals bankom koja je postala Razvojna banka Vojvodine...