Nedelja, 12.08.2012.

19:09

Prodaja imovine rešenje za Srbiju?

Mere Vlade za smanjenje budžetskog deficita još su u fazi najava, a neki put ka izlasku iz krize vide u prodaji državne imovine koja se ne koristi.

Izvor: B92

Prodaja imovine rešenje za Srbiju? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Mali mile

pre 11 godina

ajde narode,lideri i kompanije sa Zapada i Ruije...navali ..sve aman pa dzaba...i Nikolica ce mo vam prodati kao sto smo i ostale prodali...u ja zaporavi on je vec prodat...

buki

pre 11 godina

Ajde Srbi kucu da prodamo ,da prodamo braco Srbi samo da igramo...!
To mi ovako zvuci kakvi strucnaci i kakva komora sve ih bre treba najuriti i vise ni cvonjka za njih bumbare ne davati.

Marks bez Engelsa

pre 11 godina

Bojim se da su Srbiji od imovine ostali jedino gradjani. Samo nas jos onaj (nesto nepristojno) Dinkic magistar Mladjan, "ministar finansija", nije prodao. A samo je pitanje vremena..

gspvozač

pre 11 godina

a koja je poenta prodavati drzavnu imovinu kad će te pare otići u privatne džepove a ne u drzavnu kasu, ne možete doveka da kradete i da rasprodajete stići će vas kazna kad tad

Milisav

pre 11 godina

Da bi se popunila ova crna rupa dovoljno je oduzeti po 10 % imovine svakom biznismenu koji su nekada bili direktori propalih drzavnih fabrika...

strina

pre 11 godina

Tako bi i ja znala da vodim drzavu rece Ana@
Sestro mila pa ne mislis valjda da ovi sto su nas vodili i sada vode nesto vise znaju. Sve moj do mojega, lopov do lopova. Rezultati govore sve. Crno i bedno gde god da se okrenes i koji god segment drustva da procesljas.

nikola

pre 11 godina

A škriljci? A najveća solarna elektrana u Evropi? A kanal do Grčke?
Ali ne, ipak je najbolje staviti Srbiju na Limundu pa ko da više. A verovatno će otići za 10 dinara.
(dzigi, 12. avgust 2012 20:24)

Zaboravio si i na sledece:
- rudnike litijuma i jadarita kod Loznice,
- rudnike zlata kod Medvedje, Bora i Majdanpeka,
- indijski IT park od 1 milijarde evra u Indjiji,
- 100 milijardi dolara/evra investicija iz Rusije,
- naravno metro u Beogradu koji samo sto nije poceo da se gradi,
- autoputevi, pruge, novi stanovi, novi aerodromi, novi kosmodromi, bla-bla-bla-bla-bla

sasa ns

pre 11 godina

Moj je predlog : Drzava neka prvo odradi restituciju , onda ono sto ostane neka proda!!!
A kada sve rasproda onda neka ode u bankrot i neka poveriocu pocnu da vodu vladu onako kako treba.

Miroslav

pre 11 godina

Kakve će tek ovde biti malverzacije i korupcije kada krene prodaja. Onaj koji bude odlučivao šta prodati i koju ponudu prihvatiti, ima da se dobro ''nafatira''. Jedan od indikatora takvog scenarija su Mirkom Cvetković i Aleksandar Vlahović za vreme privatizacije u Srbiji.

Milan

pre 11 godina

"Država poseduje blizu 700 hiljada objekata u svom vlasništvu, 100 hiljada stanova, a tu spisku nije kraj - država poseduje skoro milion hektara obradivih površina, i istu toliku površinu pod šumama, kao i pola miliona hektara građevinskog zemljišta".

Aha, kako ono beše u vezi restitucije nema odakle da se nadoknadi u naturalnom obliku jer država nema odgovarajuću imovinu. Neće moći drugovi. Dajte molim vas izvor ove informacije da pridodam i to kao dokaz tužbi u Strazburu.

Miki

pre 11 godina

Posto su sve tudje prodali, dosao je red da se odreknu i dela drzavne(nase) imovine.Za pocetak gledajte da se ratosiljate rusevina iz Nemanjine i neke od zgradurina biveg SIV-a.Ima ih tri, na najboljim lokacijama i sa mnogo m2.SIV-2 je kao zgrada duhova.Takve objekte treba prodati , ali zemlju, vode i sume nikako.

Majko moja!

pre 11 godina

Pa dobro bi bilo da prodaju sve te rusevine i sl... Da li za svu tu imovimu u sadasnjim uslovima moze da se postigne cena na koju je procenjena - ni greskom! U najboljem slucaju ce se dobiti 50-60% od procenjene vrednosti - jer je prodavac u g.... A to naravno kupci znaju. Kako ce tu ko da ucari mozemo da nagadjamo, ali jedno je sigurno: bez MMF-a nece moci.
U strucnim krugovima prica se da je Dinkic Rusima ponudio Telekom pod hipoteku za taj famozni (KRATKOROCNI !!!!) kredit od 2 milijarde... Bas je "genijalan"! Kad ne mozemo da ispunimo uslove MMF-a i svetske banke koje se bave kreditiranjem zemalja kao sto smo mi pod mogucim uslovima, kako on misli da ce da spasi Telekom od ruskih zelenasa, posto ne moze da im vraca dug kratkorocnog kredita sa kamatama od kojih ispadaju oci na drske?
U svakom slucaju smanjenje potrosnje je esencijalno, da ce to narod da boli - mora da boli, a standard- pa mora i on nesto da padne. Svi moramo da predjemo na dijetu i to vrlo izbiljnu - hleb i voda.
Socijala je najveci izdatak u svim drzavama sveta - uvek bila i uvek ce biti... Na zalost.

Vladimir

pre 11 godina

Продајте све као свака РАСПИКУЋА. Почели су они пре вас па ви само наставите. Неби ме изненадило да та обрадива земља буде поклоњена тајкунима или да Динкићу падне на памет да је буд зашто прода странцима зарад "нашег" добра. Све те силне станове ће продавати међусобно по невероватно ниским ценама...... Као и све остало до сада.
Зарађени новац ће нетрагом нестати и као и увек за све то нико неће одговарати.
НАПРЕД РАСПИКУЋЕ

blago nama

pre 11 godina

Blago nama sa novim umovima koji su dosli na vlast "vecinom naroda".Pa to i babe znaje tako da rese krizu.
A jel su to oni od dede doneli tu drzavnu imovimu??????

posmatrac situacije

pre 11 godina

Dosli su na vlast tako sto su kevtali kaku su ovi sve prodali a njihova najgenijalnija ideja za prevazilazenje finansijskih problema je PRODAJA IMOVINE. Glasali ste evo vam ga!

Pit

pre 11 godina

Bravooo!Već je počelo...Tek što su došli na vlast,a već rešavaju krizu rasprodajom.Vredi obratiti pažnju:ko prodaje,kome kumu,za bud-zašto!

Stevan

pre 11 godina

To se drugacije zove, ode drzava na dobos. Svaka vlast zna samo da trosi, zaduzuje se i na kraju prodaje imovinu gradjana koju oni zovu drzavna. Krenuli su sa prodajom imovine koja nikome nije potrebna i niko je nece a zavrsice sa EPS-om, postama, vodovodima, putevima itd. Ovi novi, cim su seli u fotelje krenuli su da trose budzet, nikome nije palo na pamet da pokrece proizvodnju, za njih je posao stoleca neki izmisljeni koridor po vrletima susedne drzave, koji ce opet neko prodati da vrati dugove, trulo, sasvim trulo. U Srbiji postoji davna izreka, svaka nova vlast je gora od prethodne.

BOKI

pre 11 godina

Pa prodajte tih 100.000 drzavnih stanova po nekoj normalnoj ceni (600 EUR/m2), rasprodace se preko noci i za cas cete popuniti budzet.
Pored toga, resicete stambeno pitanje mnogim gradjanima, a novac ce iz slamarica biti prebacen u budzet.

!@#$%

pre 11 godina

A da naplatite porez Miskovicu, Kosticu, Beku, Maticu, Drakulicu, Hamovicu, Peconiju i slicnima? Mislim meni to nekako deluje kao logicnije resenje, ili cete opet njima do prodate sve to za po dinas i ima da zakinu 20 para na porezu?

Onaj ko ne krade

pre 11 godina

Slazem se prodaja pod hitno, ali imovine politicara, njihovih biznismena...To je isto kao da preuzmes halu punu kesha, pokupis kesh i podelis svojim ortacima i onda kazes da treba prodati halu jer para nema!!!?????jaooooooo majkoooooooooooooooooooooo

Liu

pre 11 godina

Jok, pravice kanal do Grcke, Rusija ce nam pokloniti sto milijardi, doci ce novi investitori. Bankrot je neminovan, rasprodavanje imovine ce samo otezati situaciju kada bankrotiramo jer ce drzava osim bez para biti i bez gaca.

samo polako

pre 11 godina

Do pre par godina sam sve one koji su pričali o zaveri globalista, o stranim plaćenicima, i o međunarodnim bankarima smatrao ili naivnima ili paranoicima. Vremenom se, međutim, stvari odvijaju upravo po tom scenariju. Pročitajte "Confessions of the Economic Hitman".

Lazar

pre 11 godina

Ne kapiram komentare tipa dodjose ovi i sad ce da nas rasprodaju,zato su i dosli,platili ih beko i miskovic.EEJ ALO!Pa takvu drzavu je u ruke ovoj vladi ostavio Tadic/Cvetkovic,ili smo sad sve zaboravili.Kao da smo za stanje posle 5 oktobra optuzivali Djindjica!Ajmo malo ozbiljno.Jel je cela Srbija slepa pored ociju i ne vidi kako su unistili zemlju.Pa da bog sidje na zemlju ne moze da nas spasi sa ivice bankrotstva koje se najavljuje i najavljivalo se za kraj 2012.Nema kukanja,samo hocu da cujem po vestima kako naci resenje.Nije smetala privatizacija(secerane za dinar) a sad smeta ovo,samo zato sto je sada nova vlast koja se nekima ne svidja?!Sve dok prodaju i zaduzuju Srbiju zarad ulaganja u neki posao podrzavam,a npr.pravljenje fensi mostica u sred krize NE!Nego,sad nastupa realnost,mora da se radi i da se obnavlja,a nekima se vise svidja prica o investicijama,fensi poslovima i platama od 2000eura...ne ne ne,investitori dolaze zbog jeftine radne snage a ne da bi nama ucinili.Ali to je pre 10 godina bilo zabranjeno pominjati

oblanda

pre 11 godina

Jao, kako znaju maglu da nam prodaju! Pa sta mislite ko se u poslednjih par decenija obogatio i kako, pa da ima pare za tu kupovinu? Ti narode idi moli boga po crkvama za neki bolji zagrobni zivot, dok mi sredimo ovaj svet za nas nekoliko...

brainwash

pre 11 godina

A zasto ne suditi tajkunima, i konfiskovati im svu imovinu za koju ne mogu da dokazu poreklo?

Kod njih su preko 10 milijardi evra.

Samo onda ko ce da finansira politicare koji bi da ih hapse?? Tu je problem.

Jugoslava

pre 11 godina

Foliranti iz Privredne komore pokusavaju da ostave utisak da rade nesto korisno.
Ovaj predlog samo potvrdjuje cinjenicu da su potpuno nekorisni i neupotrebljivi.

Goran

pre 11 godina

Bolje bi bilo da se tih milion hektara obradi i to da ih obradjuju oni sto primaju socijalu a ne da se prodaju.Kad prodate zemlju kako cete onda biti rukovodioci?Zar mislite da ce vam neko dozvoliti da komandujete na njegovoj zemlji.MUCAK!Manite se toga,nego dajte na Rogoznu koncesiju pa eto i posla i para a i investitorima koristi.Zasto ste isli u te puste skole kad se ponasate kao naslednici.Samo bi nesto prodavali iako to nije vase.Dragi moji sunarodnici i svi drzavljani Srbije!Vreme dodje da se digne kuka i motika da se ove politicke dahije oteraju ili da se nateraju da rade za dobrobit svih.Jos jednog Radica i jos jednog Cvetkovica Srbija ne moze da prezivi.Pozovite ljude iz inostranstva da vam pomognu!Kad su mogli da se snadju u tudjem svetu moci ce i u svojoj domovini.Rad i red.Poslusajte pametnije i okanite se sujete.Ako uspete i vas ce narod da slavi.Nije mi zao ako odete u blato ali nemojte i nas da vucete.

vlada

pre 11 godina

bože me sačuvaj šta je ovo bre!!!Pod hitno da se skine kletva sa Srbije,sigurno je neko bacio čini na ovu državu.Bagra nas upropasti,bože kakvo smo dno od naroda,DNO

Zoran

pre 11 godina

... mudro riješenje . Ko to kaže ko to laže da Srbija nema eksperata ? Prvo svoju očevinu i djedovinu , zavještati državi Srbiji , "maštoviti , oštroumni " .

Slobodan-BG

pre 11 godina

Nacionalizovane stanove koje je neko otkupio vratiti vlasnicima i ispraviti nepravdu a oni koji su ih otkupili da dobiju odgovarajući od države , a država ih ima preko sto hiljada.
Jezive cifre obradivog zemljišta koje niko ne obradjuje a državno je,jasan je pokazatelj da su političari isuviše bili zaokupljeni ličnim interesom nego domaćinskim odnosom prema svojoj maloj i siromašnoj zemlji.

novosadjanka

pre 11 godina

@A škriljci? A najveća solarna elektrana u Evropi? A kanal do Grčke?
Ali ne, ipak je najbolje staviti Srbiju na Limundu pa ko da više. A verovatno će otići za 10 dinara.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (dzigi, 12. avgust 2012 20:24)

Treba da dobijes lajk od svih gradjana ove zemlje za ovaj komentar (ali moraces da smanjis za glasove politicara..oni ti nece lajkovati)..svaka cast na duhovitosti...jako je simpaticno,ali na zalost tema je tragicna !

jovan

pre 11 godina

Ovo oko nekretnina, ne razumem. Ali da jedna drzava prodaje svoje prirodne resurse, zemlju i vodu?! To smo valjda svi dobili od Boga, i predaka alo?! To je jedino sto je bas nase. Pa nije to prcija priucenih i parapoliticara prevrtaca i lopurda? Cuj oni imaju milione hektara pa ce sad da prodaju. Kome, Hrvatima, Slovencima, Siptarima, ko ima pare?! Smrt fasizmu Sloboda narodu...

Piter Bejlis

pre 11 godina

Ode imovina tajkunima koji su finansirali ove stranke da dodju na vlast i eto nama novih Shoping centara po Srbiji , ima sam da nicu Miskovic i Beko City

1%

pre 11 godina

Jos da nadju nekog da to i kupi...u stvari, nacice se sigurno, ali za koje pare...?
Pojavice se razni Djulijani i bulumenta dvadsetpetogodisnjih ruskih "magnata"...pa ko nije gadljiv..nek izvoli...

Dexterijus

pre 11 godina

Ja odavno pricam o ovome,ili nekoj vrsti "razmene" gradjevinskih parcela.
NPR: u mnogim mestima imate oronule stadione na velikim parcelama u extra zonama, a slobodne parcele po obodima istih gradova. Zasto ih neprodati, i sa delom para izgraditi nove stadione primerene tim sredinama na tim slobodnim,a sa ostatkom "popuniti" rupu u budzetima, pogotovu one vezane za sportsku/skolsku infrastrukturu.....

dzigi

pre 11 godina

A škriljci? A najveća solarna elektrana u Evropi? A kanal do Grčke?
Ali ne, ipak je najbolje staviti Srbiju na Limundu pa ko da više. A verovatno će otići za 10 dinara.

henry_lee

pre 11 godina

Ovo rešenje nisam video ni u jednom programu bilo koje stranke koja se borila na izborima za vlast. Dobro su se dosetili.
Svaka čast Dinkiću i celoj ekipi stručnjaka koji ga postaviše tu gde jeste. Biće tu još genijalnih rešenja, nikad viđenih.

DA

pre 11 godina

Velikoj vecini kojoj su oduzete vile, zemljiste, to je stekla prodajuci u prvom i drugom svetskom ratu crvljivo brasno, raznim spekulacijama, i tlacenju radne snage koja je radila i po 15 sati dnevno. Cast retkim izuzetcima.

slaven

pre 11 godina

ma koja prodaja,poklonite imovinu to je resenje.najbolje je kad nemas nista nit te ko sta pita nit za ista odgovaras,a postoji i mogucnost da dobijes milostinju

nordwest

pre 11 godina

Kasno je za to. Kada je trebalo prodavati, pre 2009. stvorena je atmosfera u javnosti da se prljavim stranim i domacim kapitalistima ne daje sveta srpska zemlja za budzasto.

Akcija

pre 11 godina

Evo ih krecu lagano u akciju da prodaju sto se prodati moze tajkunima i ostalima. Ne zelim da budem hejter ali svi koji su to radili uzasno su opljackali ovaj narod i za sada nema sumnje da ce biti tako jer ko ima novca da kupi ovo a kako je Srbija proglasena za BB- ni jedan ozbiljan investitor nece kupiti sto drzava prodaje samo neki tasna masna poslovni ljudi

Sloba

pre 11 godina

Sve ide po planu - zauduzivanje koje Lacoste neimari potrose na g(k)raduckanje koridora koje su oduvek sanjali. Kao i u vecini zemalja treceg sveta MMF i SB novac daju kada su sigurni da su na vlasti "lideri" ciji kvaliteti garantuju da ce novac biti protracen i pokraden. Kada drzava nema da vrati, imovina ide na dobos. Uzgred budi receno, imovina koja je oteta gradjanima. U glavnoj ulozi, najstetniji politicar u Srbiji (posle Slobe i Mire koji su van konkurencije) - Mladja Dinkic iz benda "Monetarni udar".

meinedeineunseremark

pre 11 godina

a da nije bolje resenje da se prosli, sadasnji i buduci lopovi, mahom mocnici, strpaju u zatvor i da im se imovina rasproda. ili to ili ce imati ulicu koja nece imati sluha za rasprodaju naseg zajednickog da bi se pokrile milijarde eura dugova koji su lopovi u i oko vlasti, banaka napravili. dosta bre!

djolle

pre 11 godina

pretpostavljam da ce prvo da izvrsi denacionalizaciju privatne imovine nasilno otete posle II rata ... :-)
najlakse se prodaje ono sto se nije ni steklo

novosadjanka

pre 11 godina

"...ne moze samo da se udje, rusi tudje, lepo sam im rekao..."

Kakve "genijalne" ideje imaju ovi sto su mesecima obecavali korenite promene! E,moji vi!

dzigi

pre 11 godina

A škriljci? A najveća solarna elektrana u Evropi? A kanal do Grčke?
Ali ne, ipak je najbolje staviti Srbiju na Limundu pa ko da više. A verovatno će otići za 10 dinara.

djolle

pre 11 godina

pretpostavljam da ce prvo da izvrsi denacionalizaciju privatne imovine nasilno otete posle II rata ... :-)
najlakse se prodaje ono sto se nije ni steklo

Sloba

pre 11 godina

Sve ide po planu - zauduzivanje koje Lacoste neimari potrose na g(k)raduckanje koridora koje su oduvek sanjali. Kao i u vecini zemalja treceg sveta MMF i SB novac daju kada su sigurni da su na vlasti "lideri" ciji kvaliteti garantuju da ce novac biti protracen i pokraden. Kada drzava nema da vrati, imovina ide na dobos. Uzgred budi receno, imovina koja je oteta gradjanima. U glavnoj ulozi, najstetniji politicar u Srbiji (posle Slobe i Mire koji su van konkurencije) - Mladja Dinkic iz benda "Monetarni udar".

jovan

pre 11 godina

Ovo oko nekretnina, ne razumem. Ali da jedna drzava prodaje svoje prirodne resurse, zemlju i vodu?! To smo valjda svi dobili od Boga, i predaka alo?! To je jedino sto je bas nase. Pa nije to prcija priucenih i parapoliticara prevrtaca i lopurda? Cuj oni imaju milione hektara pa ce sad da prodaju. Kome, Hrvatima, Slovencima, Siptarima, ko ima pare?! Smrt fasizmu Sloboda narodu...

meinedeineunseremark

pre 11 godina

a da nije bolje resenje da se prosli, sadasnji i buduci lopovi, mahom mocnici, strpaju u zatvor i da im se imovina rasproda. ili to ili ce imati ulicu koja nece imati sluha za rasprodaju naseg zajednickog da bi se pokrile milijarde eura dugova koji su lopovi u i oko vlasti, banaka napravili. dosta bre!

henry_lee

pre 11 godina

Ovo rešenje nisam video ni u jednom programu bilo koje stranke koja se borila na izborima za vlast. Dobro su se dosetili.
Svaka čast Dinkiću i celoj ekipi stručnjaka koji ga postaviše tu gde jeste. Biće tu još genijalnih rešenja, nikad viđenih.

novosadjanka

pre 11 godina

@A škriljci? A najveća solarna elektrana u Evropi? A kanal do Grčke?
Ali ne, ipak je najbolje staviti Srbiju na Limundu pa ko da više. A verovatno će otići za 10 dinara.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (dzigi, 12. avgust 2012 20:24)

Treba da dobijes lajk od svih gradjana ove zemlje za ovaj komentar (ali moraces da smanjis za glasove politicara..oni ti nece lajkovati)..svaka cast na duhovitosti...jako je simpaticno,ali na zalost tema je tragicna !

novosadjanka

pre 11 godina

"...ne moze samo da se udje, rusi tudje, lepo sam im rekao..."

Kakve "genijalne" ideje imaju ovi sto su mesecima obecavali korenite promene! E,moji vi!

Akcija

pre 11 godina

Evo ih krecu lagano u akciju da prodaju sto se prodati moze tajkunima i ostalima. Ne zelim da budem hejter ali svi koji su to radili uzasno su opljackali ovaj narod i za sada nema sumnje da ce biti tako jer ko ima novca da kupi ovo a kako je Srbija proglasena za BB- ni jedan ozbiljan investitor nece kupiti sto drzava prodaje samo neki tasna masna poslovni ljudi

DA

pre 11 godina

Velikoj vecini kojoj su oduzete vile, zemljiste, to je stekla prodajuci u prvom i drugom svetskom ratu crvljivo brasno, raznim spekulacijama, i tlacenju radne snage koja je radila i po 15 sati dnevno. Cast retkim izuzetcima.

vlada

pre 11 godina

bože me sačuvaj šta je ovo bre!!!Pod hitno da se skine kletva sa Srbije,sigurno je neko bacio čini na ovu državu.Bagra nas upropasti,bože kakvo smo dno od naroda,DNO

Jugoslava

pre 11 godina

Foliranti iz Privredne komore pokusavaju da ostave utisak da rade nesto korisno.
Ovaj predlog samo potvrdjuje cinjenicu da su potpuno nekorisni i neupotrebljivi.

Slobodan-BG

pre 11 godina

Nacionalizovane stanove koje je neko otkupio vratiti vlasnicima i ispraviti nepravdu a oni koji su ih otkupili da dobiju odgovarajući od države , a država ih ima preko sto hiljada.
Jezive cifre obradivog zemljišta koje niko ne obradjuje a državno je,jasan je pokazatelj da su političari isuviše bili zaokupljeni ličnim interesom nego domaćinskim odnosom prema svojoj maloj i siromašnoj zemlji.

Piter Bejlis

pre 11 godina

Ode imovina tajkunima koji su finansirali ove stranke da dodju na vlast i eto nama novih Shoping centara po Srbiji , ima sam da nicu Miskovic i Beko City

1%

pre 11 godina

Jos da nadju nekog da to i kupi...u stvari, nacice se sigurno, ali za koje pare...?
Pojavice se razni Djulijani i bulumenta dvadsetpetogodisnjih ruskih "magnata"...pa ko nije gadljiv..nek izvoli...

Goran

pre 11 godina

Bolje bi bilo da se tih milion hektara obradi i to da ih obradjuju oni sto primaju socijalu a ne da se prodaju.Kad prodate zemlju kako cete onda biti rukovodioci?Zar mislite da ce vam neko dozvoliti da komandujete na njegovoj zemlji.MUCAK!Manite se toga,nego dajte na Rogoznu koncesiju pa eto i posla i para a i investitorima koristi.Zasto ste isli u te puste skole kad se ponasate kao naslednici.Samo bi nesto prodavali iako to nije vase.Dragi moji sunarodnici i svi drzavljani Srbije!Vreme dodje da se digne kuka i motika da se ove politicke dahije oteraju ili da se nateraju da rade za dobrobit svih.Jos jednog Radica i jos jednog Cvetkovica Srbija ne moze da prezivi.Pozovite ljude iz inostranstva da vam pomognu!Kad su mogli da se snadju u tudjem svetu moci ce i u svojoj domovini.Rad i red.Poslusajte pametnije i okanite se sujete.Ako uspete i vas ce narod da slavi.Nije mi zao ako odete u blato ali nemojte i nas da vucete.

Zoran

pre 11 godina

... mudro riješenje . Ko to kaže ko to laže da Srbija nema eksperata ? Prvo svoju očevinu i djedovinu , zavještati državi Srbiji , "maštoviti , oštroumni " .

nordwest

pre 11 godina

Kasno je za to. Kada je trebalo prodavati, pre 2009. stvorena je atmosfera u javnosti da se prljavim stranim i domacim kapitalistima ne daje sveta srpska zemlja za budzasto.

!@#$%

pre 11 godina

A da naplatite porez Miskovicu, Kosticu, Beku, Maticu, Drakulicu, Hamovicu, Peconiju i slicnima? Mislim meni to nekako deluje kao logicnije resenje, ili cete opet njima do prodate sve to za po dinas i ima da zakinu 20 para na porezu?

Onaj ko ne krade

pre 11 godina

Slazem se prodaja pod hitno, ali imovine politicara, njihovih biznismena...To je isto kao da preuzmes halu punu kesha, pokupis kesh i podelis svojim ortacima i onda kazes da treba prodati halu jer para nema!!!?????jaooooooo majkoooooooooooooooooooooo

Liu

pre 11 godina

Jok, pravice kanal do Grcke, Rusija ce nam pokloniti sto milijardi, doci ce novi investitori. Bankrot je neminovan, rasprodavanje imovine ce samo otezati situaciju kada bankrotiramo jer ce drzava osim bez para biti i bez gaca.

slaven

pre 11 godina

ma koja prodaja,poklonite imovinu to je resenje.najbolje je kad nemas nista nit te ko sta pita nit za ista odgovaras,a postoji i mogucnost da dobijes milostinju

Dexterijus

pre 11 godina

Ja odavno pricam o ovome,ili nekoj vrsti "razmene" gradjevinskih parcela.
NPR: u mnogim mestima imate oronule stadione na velikim parcelama u extra zonama, a slobodne parcele po obodima istih gradova. Zasto ih neprodati, i sa delom para izgraditi nove stadione primerene tim sredinama na tim slobodnim,a sa ostatkom "popuniti" rupu u budzetima, pogotovu one vezane za sportsku/skolsku infrastrukturu.....

blago nama

pre 11 godina

Blago nama sa novim umovima koji su dosli na vlast "vecinom naroda".Pa to i babe znaje tako da rese krizu.
A jel su to oni od dede doneli tu drzavnu imovimu??????

Vladimir

pre 11 godina

Продајте све као свака РАСПИКУЋА. Почели су они пре вас па ви само наставите. Неби ме изненадило да та обрадива земља буде поклоњена тајкунима или да Динкићу падне на памет да је буд зашто прода странцима зарад "нашег" добра. Све те силне станове ће продавати међусобно по невероватно ниским ценама...... Као и све остало до сада.
Зарађени новац ће нетрагом нестати и као и увек за све то нико неће одговарати.
НАПРЕД РАСПИКУЋЕ

nikola

pre 11 godina

A škriljci? A najveća solarna elektrana u Evropi? A kanal do Grčke?
Ali ne, ipak je najbolje staviti Srbiju na Limundu pa ko da više. A verovatno će otići za 10 dinara.
(dzigi, 12. avgust 2012 20:24)

Zaboravio si i na sledece:
- rudnike litijuma i jadarita kod Loznice,
- rudnike zlata kod Medvedje, Bora i Majdanpeka,
- indijski IT park od 1 milijarde evra u Indjiji,
- 100 milijardi dolara/evra investicija iz Rusije,
- naravno metro u Beogradu koji samo sto nije poceo da se gradi,
- autoputevi, pruge, novi stanovi, novi aerodromi, novi kosmodromi, bla-bla-bla-bla-bla

brainwash

pre 11 godina

A zasto ne suditi tajkunima, i konfiskovati im svu imovinu za koju ne mogu da dokazu poreklo?

Kod njih su preko 10 milijardi evra.

Samo onda ko ce da finansira politicare koji bi da ih hapse?? Tu je problem.

samo polako

pre 11 godina

Do pre par godina sam sve one koji su pričali o zaveri globalista, o stranim plaćenicima, i o međunarodnim bankarima smatrao ili naivnima ili paranoicima. Vremenom se, međutim, stvari odvijaju upravo po tom scenariju. Pročitajte "Confessions of the Economic Hitman".

Miroslav

pre 11 godina

Kakve će tek ovde biti malverzacije i korupcije kada krene prodaja. Onaj koji bude odlučivao šta prodati i koju ponudu prihvatiti, ima da se dobro ''nafatira''. Jedan od indikatora takvog scenarija su Mirkom Cvetković i Aleksandar Vlahović za vreme privatizacije u Srbiji.

Milisav

pre 11 godina

Da bi se popunila ova crna rupa dovoljno je oduzeti po 10 % imovine svakom biznismenu koji su nekada bili direktori propalih drzavnih fabrika...

Stevan

pre 11 godina

To se drugacije zove, ode drzava na dobos. Svaka vlast zna samo da trosi, zaduzuje se i na kraju prodaje imovinu gradjana koju oni zovu drzavna. Krenuli su sa prodajom imovine koja nikome nije potrebna i niko je nece a zavrsice sa EPS-om, postama, vodovodima, putevima itd. Ovi novi, cim su seli u fotelje krenuli su da trose budzet, nikome nije palo na pamet da pokrece proizvodnju, za njih je posao stoleca neki izmisljeni koridor po vrletima susedne drzave, koji ce opet neko prodati da vrati dugove, trulo, sasvim trulo. U Srbiji postoji davna izreka, svaka nova vlast je gora od prethodne.

oblanda

pre 11 godina

Jao, kako znaju maglu da nam prodaju! Pa sta mislite ko se u poslednjih par decenija obogatio i kako, pa da ima pare za tu kupovinu? Ti narode idi moli boga po crkvama za neki bolji zagrobni zivot, dok mi sredimo ovaj svet za nas nekoliko...

posmatrac situacije

pre 11 godina

Dosli su na vlast tako sto su kevtali kaku su ovi sve prodali a njihova najgenijalnija ideja za prevazilazenje finansijskih problema je PRODAJA IMOVINE. Glasali ste evo vam ga!

Pit

pre 11 godina

Bravooo!Već je počelo...Tek što su došli na vlast,a već rešavaju krizu rasprodajom.Vredi obratiti pažnju:ko prodaje,kome kumu,za bud-zašto!

Milan

pre 11 godina

"Država poseduje blizu 700 hiljada objekata u svom vlasništvu, 100 hiljada stanova, a tu spisku nije kraj - država poseduje skoro milion hektara obradivih površina, i istu toliku površinu pod šumama, kao i pola miliona hektara građevinskog zemljišta".

Aha, kako ono beše u vezi restitucije nema odakle da se nadoknadi u naturalnom obliku jer država nema odgovarajuću imovinu. Neće moći drugovi. Dajte molim vas izvor ove informacije da pridodam i to kao dokaz tužbi u Strazburu.

BOKI

pre 11 godina

Pa prodajte tih 100.000 drzavnih stanova po nekoj normalnoj ceni (600 EUR/m2), rasprodace se preko noci i za cas cete popuniti budzet.
Pored toga, resicete stambeno pitanje mnogim gradjanima, a novac ce iz slamarica biti prebacen u budzet.

sasa ns

pre 11 godina

Moj je predlog : Drzava neka prvo odradi restituciju , onda ono sto ostane neka proda!!!
A kada sve rasproda onda neka ode u bankrot i neka poveriocu pocnu da vodu vladu onako kako treba.

Miki

pre 11 godina

Posto su sve tudje prodali, dosao je red da se odreknu i dela drzavne(nase) imovine.Za pocetak gledajte da se ratosiljate rusevina iz Nemanjine i neke od zgradurina biveg SIV-a.Ima ih tri, na najboljim lokacijama i sa mnogo m2.SIV-2 je kao zgrada duhova.Takve objekte treba prodati , ali zemlju, vode i sume nikako.

Lazar

pre 11 godina

Ne kapiram komentare tipa dodjose ovi i sad ce da nas rasprodaju,zato su i dosli,platili ih beko i miskovic.EEJ ALO!Pa takvu drzavu je u ruke ovoj vladi ostavio Tadic/Cvetkovic,ili smo sad sve zaboravili.Kao da smo za stanje posle 5 oktobra optuzivali Djindjica!Ajmo malo ozbiljno.Jel je cela Srbija slepa pored ociju i ne vidi kako su unistili zemlju.Pa da bog sidje na zemlju ne moze da nas spasi sa ivice bankrotstva koje se najavljuje i najavljivalo se za kraj 2012.Nema kukanja,samo hocu da cujem po vestima kako naci resenje.Nije smetala privatizacija(secerane za dinar) a sad smeta ovo,samo zato sto je sada nova vlast koja se nekima ne svidja?!Sve dok prodaju i zaduzuju Srbiju zarad ulaganja u neki posao podrzavam,a npr.pravljenje fensi mostica u sred krize NE!Nego,sad nastupa realnost,mora da se radi i da se obnavlja,a nekima se vise svidja prica o investicijama,fensi poslovima i platama od 2000eura...ne ne ne,investitori dolaze zbog jeftine radne snage a ne da bi nama ucinili.Ali to je pre 10 godina bilo zabranjeno pominjati

strina

pre 11 godina

Tako bi i ja znala da vodim drzavu rece Ana@
Sestro mila pa ne mislis valjda da ovi sto su nas vodili i sada vode nesto vise znaju. Sve moj do mojega, lopov do lopova. Rezultati govore sve. Crno i bedno gde god da se okrenes i koji god segment drustva da procesljas.

gspvozač

pre 11 godina

a koja je poenta prodavati drzavnu imovinu kad će te pare otići u privatne džepove a ne u drzavnu kasu, ne možete doveka da kradete i da rasprodajete stići će vas kazna kad tad

Marks bez Engelsa

pre 11 godina

Bojim se da su Srbiji od imovine ostali jedino gradjani. Samo nas jos onaj (nesto nepristojno) Dinkic magistar Mladjan, "ministar finansija", nije prodao. A samo je pitanje vremena..

Majko moja!

pre 11 godina

Pa dobro bi bilo da prodaju sve te rusevine i sl... Da li za svu tu imovimu u sadasnjim uslovima moze da se postigne cena na koju je procenjena - ni greskom! U najboljem slucaju ce se dobiti 50-60% od procenjene vrednosti - jer je prodavac u g.... A to naravno kupci znaju. Kako ce tu ko da ucari mozemo da nagadjamo, ali jedno je sigurno: bez MMF-a nece moci.
U strucnim krugovima prica se da je Dinkic Rusima ponudio Telekom pod hipoteku za taj famozni (KRATKOROCNI !!!!) kredit od 2 milijarde... Bas je "genijalan"! Kad ne mozemo da ispunimo uslove MMF-a i svetske banke koje se bave kreditiranjem zemalja kao sto smo mi pod mogucim uslovima, kako on misli da ce da spasi Telekom od ruskih zelenasa, posto ne moze da im vraca dug kratkorocnog kredita sa kamatama od kojih ispadaju oci na drske?
U svakom slucaju smanjenje potrosnje je esencijalno, da ce to narod da boli - mora da boli, a standard- pa mora i on nesto da padne. Svi moramo da predjemo na dijetu i to vrlo izbiljnu - hleb i voda.
Socijala je najveci izdatak u svim drzavama sveta - uvek bila i uvek ce biti... Na zalost.

buki

pre 11 godina

Ajde Srbi kucu da prodamo ,da prodamo braco Srbi samo da igramo...!
To mi ovako zvuci kakvi strucnaci i kakva komora sve ih bre treba najuriti i vise ni cvonjka za njih bumbare ne davati.

Mali mile

pre 11 godina

ajde narode,lideri i kompanije sa Zapada i Ruije...navali ..sve aman pa dzaba...i Nikolica ce mo vam prodati kao sto smo i ostale prodali...u ja zaporavi on je vec prodat...

Dexterijus

pre 11 godina

Ja odavno pricam o ovome,ili nekoj vrsti "razmene" gradjevinskih parcela.
NPR: u mnogim mestima imate oronule stadione na velikim parcelama u extra zonama, a slobodne parcele po obodima istih gradova. Zasto ih neprodati, i sa delom para izgraditi nove stadione primerene tim sredinama na tim slobodnim,a sa ostatkom "popuniti" rupu u budzetima, pogotovu one vezane za sportsku/skolsku infrastrukturu.....

DA

pre 11 godina

Velikoj vecini kojoj su oduzete vile, zemljiste, to je stekla prodajuci u prvom i drugom svetskom ratu crvljivo brasno, raznim spekulacijama, i tlacenju radne snage koja je radila i po 15 sati dnevno. Cast retkim izuzetcima.

nordwest

pre 11 godina

Kasno je za to. Kada je trebalo prodavati, pre 2009. stvorena je atmosfera u javnosti da se prljavim stranim i domacim kapitalistima ne daje sveta srpska zemlja za budzasto.

djolle

pre 11 godina

pretpostavljam da ce prvo da izvrsi denacionalizaciju privatne imovine nasilno otete posle II rata ... :-)
najlakse se prodaje ono sto se nije ni steklo

Lazar

pre 11 godina

Ne kapiram komentare tipa dodjose ovi i sad ce da nas rasprodaju,zato su i dosli,platili ih beko i miskovic.EEJ ALO!Pa takvu drzavu je u ruke ovoj vladi ostavio Tadic/Cvetkovic,ili smo sad sve zaboravili.Kao da smo za stanje posle 5 oktobra optuzivali Djindjica!Ajmo malo ozbiljno.Jel je cela Srbija slepa pored ociju i ne vidi kako su unistili zemlju.Pa da bog sidje na zemlju ne moze da nas spasi sa ivice bankrotstva koje se najavljuje i najavljivalo se za kraj 2012.Nema kukanja,samo hocu da cujem po vestima kako naci resenje.Nije smetala privatizacija(secerane za dinar) a sad smeta ovo,samo zato sto je sada nova vlast koja se nekima ne svidja?!Sve dok prodaju i zaduzuju Srbiju zarad ulaganja u neki posao podrzavam,a npr.pravljenje fensi mostica u sred krize NE!Nego,sad nastupa realnost,mora da se radi i da se obnavlja,a nekima se vise svidja prica o investicijama,fensi poslovima i platama od 2000eura...ne ne ne,investitori dolaze zbog jeftine radne snage a ne da bi nama ucinili.Ali to je pre 10 godina bilo zabranjeno pominjati

henry_lee

pre 11 godina

Ovo rešenje nisam video ni u jednom programu bilo koje stranke koja se borila na izborima za vlast. Dobro su se dosetili.
Svaka čast Dinkiću i celoj ekipi stručnjaka koji ga postaviše tu gde jeste. Biće tu još genijalnih rešenja, nikad viđenih.

slaven

pre 11 godina

ma koja prodaja,poklonite imovinu to je resenje.najbolje je kad nemas nista nit te ko sta pita nit za ista odgovaras,a postoji i mogucnost da dobijes milostinju

dzigi

pre 11 godina

A škriljci? A najveća solarna elektrana u Evropi? A kanal do Grčke?
Ali ne, ipak je najbolje staviti Srbiju na Limundu pa ko da više. A verovatno će otići za 10 dinara.

1%

pre 11 godina

Jos da nadju nekog da to i kupi...u stvari, nacice se sigurno, ali za koje pare...?
Pojavice se razni Djulijani i bulumenta dvadsetpetogodisnjih ruskih "magnata"...pa ko nije gadljiv..nek izvoli...

vlada

pre 11 godina

bože me sačuvaj šta je ovo bre!!!Pod hitno da se skine kletva sa Srbije,sigurno je neko bacio čini na ovu državu.Bagra nas upropasti,bože kakvo smo dno od naroda,DNO

novosadjanka

pre 11 godina

@A škriljci? A najveća solarna elektrana u Evropi? A kanal do Grčke?
Ali ne, ipak je najbolje staviti Srbiju na Limundu pa ko da više. A verovatno će otići za 10 dinara.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (dzigi, 12. avgust 2012 20:24)

Treba da dobijes lajk od svih gradjana ove zemlje za ovaj komentar (ali moraces da smanjis za glasove politicara..oni ti nece lajkovati)..svaka cast na duhovitosti...jako je simpaticno,ali na zalost tema je tragicna !

Akcija

pre 11 godina

Evo ih krecu lagano u akciju da prodaju sto se prodati moze tajkunima i ostalima. Ne zelim da budem hejter ali svi koji su to radili uzasno su opljackali ovaj narod i za sada nema sumnje da ce biti tako jer ko ima novca da kupi ovo a kako je Srbija proglasena za BB- ni jedan ozbiljan investitor nece kupiti sto drzava prodaje samo neki tasna masna poslovni ljudi

Sloba

pre 11 godina

Sve ide po planu - zauduzivanje koje Lacoste neimari potrose na g(k)raduckanje koridora koje su oduvek sanjali. Kao i u vecini zemalja treceg sveta MMF i SB novac daju kada su sigurni da su na vlasti "lideri" ciji kvaliteti garantuju da ce novac biti protracen i pokraden. Kada drzava nema da vrati, imovina ide na dobos. Uzgred budi receno, imovina koja je oteta gradjanima. U glavnoj ulozi, najstetniji politicar u Srbiji (posle Slobe i Mire koji su van konkurencije) - Mladja Dinkic iz benda "Monetarni udar".

jovan

pre 11 godina

Ovo oko nekretnina, ne razumem. Ali da jedna drzava prodaje svoje prirodne resurse, zemlju i vodu?! To smo valjda svi dobili od Boga, i predaka alo?! To je jedino sto je bas nase. Pa nije to prcija priucenih i parapoliticara prevrtaca i lopurda? Cuj oni imaju milione hektara pa ce sad da prodaju. Kome, Hrvatima, Slovencima, Siptarima, ko ima pare?! Smrt fasizmu Sloboda narodu...

Liu

pre 11 godina

Jok, pravice kanal do Grcke, Rusija ce nam pokloniti sto milijardi, doci ce novi investitori. Bankrot je neminovan, rasprodavanje imovine ce samo otezati situaciju kada bankrotiramo jer ce drzava osim bez para biti i bez gaca.

gspvozač

pre 11 godina

a koja je poenta prodavati drzavnu imovinu kad će te pare otići u privatne džepove a ne u drzavnu kasu, ne možete doveka da kradete i da rasprodajete stići će vas kazna kad tad

meinedeineunseremark

pre 11 godina

a da nije bolje resenje da se prosli, sadasnji i buduci lopovi, mahom mocnici, strpaju u zatvor i da im se imovina rasproda. ili to ili ce imati ulicu koja nece imati sluha za rasprodaju naseg zajednickog da bi se pokrile milijarde eura dugova koji su lopovi u i oko vlasti, banaka napravili. dosta bre!

novosadjanka

pre 11 godina

"...ne moze samo da se udje, rusi tudje, lepo sam im rekao..."

Kakve "genijalne" ideje imaju ovi sto su mesecima obecavali korenite promene! E,moji vi!

Piter Bejlis

pre 11 godina

Ode imovina tajkunima koji su finansirali ove stranke da dodju na vlast i eto nama novih Shoping centara po Srbiji , ima sam da nicu Miskovic i Beko City

Slobodan-BG

pre 11 godina

Nacionalizovane stanove koje je neko otkupio vratiti vlasnicima i ispraviti nepravdu a oni koji su ih otkupili da dobiju odgovarajući od države , a država ih ima preko sto hiljada.
Jezive cifre obradivog zemljišta koje niko ne obradjuje a državno je,jasan je pokazatelj da su političari isuviše bili zaokupljeni ličnim interesom nego domaćinskim odnosom prema svojoj maloj i siromašnoj zemlji.

Jugoslava

pre 11 godina

Foliranti iz Privredne komore pokusavaju da ostave utisak da rade nesto korisno.
Ovaj predlog samo potvrdjuje cinjenicu da su potpuno nekorisni i neupotrebljivi.

Goran

pre 11 godina

Bolje bi bilo da se tih milion hektara obradi i to da ih obradjuju oni sto primaju socijalu a ne da se prodaju.Kad prodate zemlju kako cete onda biti rukovodioci?Zar mislite da ce vam neko dozvoliti da komandujete na njegovoj zemlji.MUCAK!Manite se toga,nego dajte na Rogoznu koncesiju pa eto i posla i para a i investitorima koristi.Zasto ste isli u te puste skole kad se ponasate kao naslednici.Samo bi nesto prodavali iako to nije vase.Dragi moji sunarodnici i svi drzavljani Srbije!Vreme dodje da se digne kuka i motika da se ove politicke dahije oteraju ili da se nateraju da rade za dobrobit svih.Jos jednog Radica i jos jednog Cvetkovica Srbija ne moze da prezivi.Pozovite ljude iz inostranstva da vam pomognu!Kad su mogli da se snadju u tudjem svetu moci ce i u svojoj domovini.Rad i red.Poslusajte pametnije i okanite se sujete.Ako uspete i vas ce narod da slavi.Nije mi zao ako odete u blato ali nemojte i nas da vucete.

Zoran

pre 11 godina

... mudro riješenje . Ko to kaže ko to laže da Srbija nema eksperata ? Prvo svoju očevinu i djedovinu , zavještati državi Srbiji , "maštoviti , oštroumni " .

samo polako

pre 11 godina

Do pre par godina sam sve one koji su pričali o zaveri globalista, o stranim plaćenicima, i o međunarodnim bankarima smatrao ili naivnima ili paranoicima. Vremenom se, međutim, stvari odvijaju upravo po tom scenariju. Pročitajte "Confessions of the Economic Hitman".

blago nama

pre 11 godina

Blago nama sa novim umovima koji su dosli na vlast "vecinom naroda".Pa to i babe znaje tako da rese krizu.
A jel su to oni od dede doneli tu drzavnu imovimu??????

Majko moja!

pre 11 godina

Pa dobro bi bilo da prodaju sve te rusevine i sl... Da li za svu tu imovimu u sadasnjim uslovima moze da se postigne cena na koju je procenjena - ni greskom! U najboljem slucaju ce se dobiti 50-60% od procenjene vrednosti - jer je prodavac u g.... A to naravno kupci znaju. Kako ce tu ko da ucari mozemo da nagadjamo, ali jedno je sigurno: bez MMF-a nece moci.
U strucnim krugovima prica se da je Dinkic Rusima ponudio Telekom pod hipoteku za taj famozni (KRATKOROCNI !!!!) kredit od 2 milijarde... Bas je "genijalan"! Kad ne mozemo da ispunimo uslove MMF-a i svetske banke koje se bave kreditiranjem zemalja kao sto smo mi pod mogucim uslovima, kako on misli da ce da spasi Telekom od ruskih zelenasa, posto ne moze da im vraca dug kratkorocnog kredita sa kamatama od kojih ispadaju oci na drske?
U svakom slucaju smanjenje potrosnje je esencijalno, da ce to narod da boli - mora da boli, a standard- pa mora i on nesto da padne. Svi moramo da predjemo na dijetu i to vrlo izbiljnu - hleb i voda.
Socijala je najveci izdatak u svim drzavama sveta - uvek bila i uvek ce biti... Na zalost.

sasa ns

pre 11 godina

Moj je predlog : Drzava neka prvo odradi restituciju , onda ono sto ostane neka proda!!!
A kada sve rasproda onda neka ode u bankrot i neka poveriocu pocnu da vodu vladu onako kako treba.

Milan

pre 11 godina

"Država poseduje blizu 700 hiljada objekata u svom vlasništvu, 100 hiljada stanova, a tu spisku nije kraj - država poseduje skoro milion hektara obradivih površina, i istu toliku površinu pod šumama, kao i pola miliona hektara građevinskog zemljišta".

Aha, kako ono beše u vezi restitucije nema odakle da se nadoknadi u naturalnom obliku jer država nema odgovarajuću imovinu. Neće moći drugovi. Dajte molim vas izvor ove informacije da pridodam i to kao dokaz tužbi u Strazburu.

Marks bez Engelsa

pre 11 godina

Bojim se da su Srbiji od imovine ostali jedino gradjani. Samo nas jos onaj (nesto nepristojno) Dinkic magistar Mladjan, "ministar finansija", nije prodao. A samo je pitanje vremena..

Pit

pre 11 godina

Bravooo!Već je počelo...Tek što su došli na vlast,a već rešavaju krizu rasprodajom.Vredi obratiti pažnju:ko prodaje,kome kumu,za bud-zašto!

BOKI

pre 11 godina

Pa prodajte tih 100.000 drzavnih stanova po nekoj normalnoj ceni (600 EUR/m2), rasprodace se preko noci i za cas cete popuniti budzet.
Pored toga, resicete stambeno pitanje mnogim gradjanima, a novac ce iz slamarica biti prebacen u budzet.

Stevan

pre 11 godina

To se drugacije zove, ode drzava na dobos. Svaka vlast zna samo da trosi, zaduzuje se i na kraju prodaje imovinu gradjana koju oni zovu drzavna. Krenuli su sa prodajom imovine koja nikome nije potrebna i niko je nece a zavrsice sa EPS-om, postama, vodovodima, putevima itd. Ovi novi, cim su seli u fotelje krenuli su da trose budzet, nikome nije palo na pamet da pokrece proizvodnju, za njih je posao stoleca neki izmisljeni koridor po vrletima susedne drzave, koji ce opet neko prodati da vrati dugove, trulo, sasvim trulo. U Srbiji postoji davna izreka, svaka nova vlast je gora od prethodne.

posmatrac situacije

pre 11 godina

Dosli su na vlast tako sto su kevtali kaku su ovi sve prodali a njihova najgenijalnija ideja za prevazilazenje finansijskih problema je PRODAJA IMOVINE. Glasali ste evo vam ga!

Miki

pre 11 godina

Posto su sve tudje prodali, dosao je red da se odreknu i dela drzavne(nase) imovine.Za pocetak gledajte da se ratosiljate rusevina iz Nemanjine i neke od zgradurina biveg SIV-a.Ima ih tri, na najboljim lokacijama i sa mnogo m2.SIV-2 je kao zgrada duhova.Takve objekte treba prodati , ali zemlju, vode i sume nikako.

nikola

pre 11 godina

A škriljci? A najveća solarna elektrana u Evropi? A kanal do Grčke?
Ali ne, ipak je najbolje staviti Srbiju na Limundu pa ko da više. A verovatno će otići za 10 dinara.
(dzigi, 12. avgust 2012 20:24)

Zaboravio si i na sledece:
- rudnike litijuma i jadarita kod Loznice,
- rudnike zlata kod Medvedje, Bora i Majdanpeka,
- indijski IT park od 1 milijarde evra u Indjiji,
- 100 milijardi dolara/evra investicija iz Rusije,
- naravno metro u Beogradu koji samo sto nije poceo da se gradi,
- autoputevi, pruge, novi stanovi, novi aerodromi, novi kosmodromi, bla-bla-bla-bla-bla

strina

pre 11 godina

Tako bi i ja znala da vodim drzavu rece Ana@
Sestro mila pa ne mislis valjda da ovi sto su nas vodili i sada vode nesto vise znaju. Sve moj do mojega, lopov do lopova. Rezultati govore sve. Crno i bedno gde god da se okrenes i koji god segment drustva da procesljas.

Mali mile

pre 11 godina

ajde narode,lideri i kompanije sa Zapada i Ruije...navali ..sve aman pa dzaba...i Nikolica ce mo vam prodati kao sto smo i ostale prodali...u ja zaporavi on je vec prodat...

brainwash

pre 11 godina

A zasto ne suditi tajkunima, i konfiskovati im svu imovinu za koju ne mogu da dokazu poreklo?

Kod njih su preko 10 milijardi evra.

Samo onda ko ce da finansira politicare koji bi da ih hapse?? Tu je problem.

oblanda

pre 11 godina

Jao, kako znaju maglu da nam prodaju! Pa sta mislite ko se u poslednjih par decenija obogatio i kako, pa da ima pare za tu kupovinu? Ti narode idi moli boga po crkvama za neki bolji zagrobni zivot, dok mi sredimo ovaj svet za nas nekoliko...

Onaj ko ne krade

pre 11 godina

Slazem se prodaja pod hitno, ali imovine politicara, njihovih biznismena...To je isto kao da preuzmes halu punu kesha, pokupis kesh i podelis svojim ortacima i onda kazes da treba prodati halu jer para nema!!!?????jaooooooo majkoooooooooooooooooooooo

Vladimir

pre 11 godina

Продајте све као свака РАСПИКУЋА. Почели су они пре вас па ви само наставите. Неби ме изненадило да та обрадива земља буде поклоњена тајкунима или да Динкићу падне на памет да је буд зашто прода странцима зарад "нашег" добра. Све те силне станове ће продавати међусобно по невероватно ниским ценама...... Као и све остало до сада.
Зарађени новац ће нетрагом нестати и као и увек за све то нико неће одговарати.
НАПРЕД РАСПИКУЋЕ

!@#$%

pre 11 godina

A da naplatite porez Miskovicu, Kosticu, Beku, Maticu, Drakulicu, Hamovicu, Peconiju i slicnima? Mislim meni to nekako deluje kao logicnije resenje, ili cete opet njima do prodate sve to za po dinas i ima da zakinu 20 para na porezu?

Miroslav

pre 11 godina

Kakve će tek ovde biti malverzacije i korupcije kada krene prodaja. Onaj koji bude odlučivao šta prodati i koju ponudu prihvatiti, ima da se dobro ''nafatira''. Jedan od indikatora takvog scenarija su Mirkom Cvetković i Aleksandar Vlahović za vreme privatizacije u Srbiji.

Milisav

pre 11 godina

Da bi se popunila ova crna rupa dovoljno je oduzeti po 10 % imovine svakom biznismenu koji su nekada bili direktori propalih drzavnih fabrika...

buki

pre 11 godina

Ajde Srbi kucu da prodamo ,da prodamo braco Srbi samo da igramo...!
To mi ovako zvuci kakvi strucnaci i kakva komora sve ih bre treba najuriti i vise ni cvonjka za njih bumbare ne davati.