Subota, 11.08.2012.

13:56

Pasulj od 400 dinara zapržiće čorbu

Pijačne tezge neprestano nas neprijatno iznenađuju, a oni koji su ovih dana kupovali pasulj verovatno su šokirani, piše novosadski Dnevnik.

Izvor: Dnevnik

Pasulj od 400 dinara zapržiæe èorbu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

ljube

pre 11 godina

i niko neće da proizvodi pasulj ??? Sledeće godine će svi navaliti,uraditi kalkulaciju po ovoj ceni a onda će se bacati, nema strategije ali nikakve ! Uzgred, kada bude 400 dinara doći će kineski, naši preprodavci će kukati kakosvoj ne mogu da prodaju ne berem ja brigu oko toga !

sumornie nama

pre 11 godina

Ukoliko vam je pasulj skup, proizvedite ga sami, pa ga prodavajte nama po 50 dindži, čisto da nam dokažete da vas deremo.

Do tada ima da plaćate to što ste posle radnog vremena gospoda ljudi, pročitaju se novine, malo se odrema, malo TV i tako to...

Klečanje u bašti košta drugari...

Marko

pre 11 godina

Šta se čudite? Znate li vi kako je komplikovana tehnologija
proizvodnje pasulja? Naši još nisu ovladali tom tehnologijom.
Nije to auto pa da može svako da ga proizvodi.

Bosna

pre 11 godina

Ove vase cijene su dzaba u odnosu na ove u Sarajevu. Cuj vi se cudite grahu od oko 2 eura. Kod nas je grah godinama na 1.85 eura.
Paradajz je sada evo oko euro, jabuka euro, lubenica 30-35 centi, kupus pola eura, luk pola eura.

gruvani

pre 11 godina

Onda lepo sednes u auto pravac Leskovac i obezbedis zalihe za celu sezonu i familiju po principu platis jedan kg u Beogradu dobijes tri u Leskovcu: )

Mr. V

pre 11 godina

Ehh, koliko nagomilane gluposti, te zavera, te ovo te tajkuni, te ono... a istina je prosta kao taj preskupi pasulj! Čak ni to što je prosta, nije najstrašnije, ne! Najstrašnije je da ona važi i za sve ostalo što nam se događa. Ne treba Vam bolji primer od onog komentara predstavnika unije pekara, prvi, a meni se čini i jedini razlog za povećanje cene hleba, ma i svega ostalog je: EURO, tj gramzivost naših proizvođača za istim. Ranije je to bila marka, sada je euro, ali domaći "seljak", "paor" kako god hoćete, svoju računicu meri u stranoj valuti. Mi moramo da ćutimo, jer je tako kako je, da njemu kao zapadnim "kolegama" nad glavom vise banke i hipoteke, drugu bi pesmu pevao, ovako udri po nama, da deca njegova idu na more, kupuju smatfonove, da se dižu kuće preko kuća, popločavaju dvorišta, sve, ahh da kupuju novi automobili, skinuti sa osiguranja tamo negde, a uvezeni preko invalida, a sve to od samo jednogodišnje žetve! O tome da se ne ulaže, ne razmišlja o budućnosti, neću ni da govorim!

mary

pre 11 godina

Nije tacno da je bilo sta slabo rodilo, niti da seljaci ne navodnjavaju. Tacno je to da se cene prave nasumicno i da svako pokusava da zaradi sto vise bez realnog osnova tezge i piljare u Nisu pune su povrca koje propada jer niko nije lud da da 70 ili 80 din pa cak i 100 din. za paradajz koga ima u izobilju isto je sa drugim povrcem. Iy ovoga ce opet profitirati Mega marketi koji ce u pravom trenutku spustiti cene i opet mali proizvodjaci nadrljati, nazalost ovaj put ce sami doprineti tome!!!

Nikola S.

pre 11 godina

Ne razumem kome je do hrane pored zivog Noleta...

Doduse, sad kako je drugi treba jednom nedeljno da se jede, ne vise, al kad opet bude prvi...ma kakva hrana!

Dzaba _su_preci_oslobadjali_BG

pre 11 godina

Narod ce da bude jahan od strane vlasti sve dok bude cutao. To traje od nastanka coveka. Dok se narod ne pobuni protiv toga da neko u vladi sedi i prima mito da bi dozvolio uvoz luka, pasulja, mesa iz nekih zemalja sa druge strani zemaljske kugle, nece biti bolje. Pogledajte "Zlatiborac". Jesu li oni izvezli bilo sta zadnjih 100 godina??? Jesu malo sutra. Na Zlatiboru nema ni 100 krava, 80% mesa je iz Brazila, i to vrlo cesto dolazi neprovereno. Ne postoji domaca industrija u Srbiji koju nisu unistili, zato su cene ovakve, i bile bi ovakve i bez suse. Susa je dobar izgovor, kao i kriza. Pa zar je neko zaista mislio da ce sa unistenom poljoprivredom cene hrane ostati iste kao i pre X godina? Ne moze. Jer sad stranac i domaci tajkun uvoznik diktiraju cenu. Evo npr cena kukuruza na svetskim berzama nikad nije bila veca, a Srbija nema ni tonu viska da sa tim kukuruzom izadje na berzu i da trguje, to se tako radi. Danas su bogati oni koji imaju nesto sto je na berzi dostiglo visoku cenu. Ako mi nismo u stanju da imamo kukuruz i da time nesto zaradimo (a imamo Vojvodinu) onda to znaci da smo dotakli dno.

Ja sam u Stutgartu, najskuplji pasulj koji sam video je 3.5 evra/kg. A to je jedan od skupljih gradova.

Inace sam jedan od onih Srba koji nece biti srecan ako se Vojvodina jednom odvoji, ali nece ni tugovati.

Ako me deca kad malo porastu budu pitala "tata sto si otisao iz Srbije", reci cu im "nije tata nikad otisao iz Srbije, nego POBEGAO od BG, jer je taj grad crna rupa".

GMO pasulj

pre 11 godina

Kazete slabo rodio pasulj...a zasto? Nigde neko logicno objasnjenje ne dajete. Pade mi na pamet jedna uzasna misao, al' me ne bi cudilo da se to jednog dana desi (ako se vec ne desava)...Zamislite da se svo voce i povrce gajeno u Sbiji izvozi po znatno vecim cenama jer nije geneticki modifikovano, a narodu u Srbiji servira geneticki modifikovana hrana tipa pasulj iz Argentine i slicno...al' bi se neki tu obogatili!

Vladimir Dž

pre 11 godina

Izvinjavam se na mom predhodnom komentaru mislio sam da sam na temi Čanak i vojvodina.

Inače @the true taj pasulj je iz ratnih rezervi, kad su plate bile daleko manje.

swedenonline

pre 11 godina

Evo vam jos jedan apsurd, cena u Svedskoj u maloprodaji, pasulj: http://www.mathem.se/varor/vita-bonor/vita-bonor-800g-pase-olay

25 Kr /Kg ili ti 350 din/Kg

U cenu je uracunat i PDV i marza bar tri karike u lancu dok produkt nije dospeo do Svedske.

Ovo je za pitanje ko je ovde lud!!!!

swedenonline

pre 11 godina

(the true, 11. avgust 2012 20:32)

Niko nije lud, hoce da vas navuku da budete potrosacko drustvo kao zapad gde se neisplati sedeti kuci i krckati pasulj i gubiti vreme oko toga vec da radite i zaradjujete. Omaska i apsurd je da Srbija nije na tom nivou gde je isplatljivije kupiti gotov produkt, poluprodukt, posto firme koje prave proizvode kupuju na veliko te je cena kilograma koju oni placaju smejurija u odnosu na cenu na kilo u maloprodaji. E sad, jedino sto tu skripi i neodgovara je da u Srbiji nema posla i da je vreme za besposlene najjeftinije nesto sto postoji, tako da 2-3 sata za pripremu rucka nije nikakav gubitak vec je uvek predstavljalo "zaradu" posto su sirovine bile dzab dzabe. Ocigledno da sve ide u prilog producentima a konzumenti treba da pocrkaju. Kako ce producenti opstati u tim uslovima ostaje rebus koji ce resavati kad dodje do sledeceg talasa krize, jer u Srbiji se drugacije, nezna. :(

...n..

pre 11 godina

tek cemo se mi smrzavati od cena za jedno 10 godina kad sam poloviona opvih sela zamre, kada budemo primorani da uvozimo najozsnovnije stvari...
ali, iskreno, tako nam i treba....slusamo o revitalizaciji poljoprivrede vec 22 godine... sve dok Vlada, koja gods, ne radi na desetogodisnjem planu polj proizivodnje, sela umiru, stocni fond se smanjuje, a nasi strucnjaci agronomioje odlaze na zapad, bice nam ovako i naravno mnogo gore. SAMO UZROKUJEMO OVO STO NAM SE DESAVA!!!

the true

pre 11 godina

u tempu 103 dinara 400 grama kojzerva pasulja sa sniclom mesa... sto mu dodje 250din 1kg gotovog pasulja sa mesom!!! ko je ovde lud...

Banat

pre 11 godina

Zrenjanin ima tri puta skuplji limun od Niša? Na 300km su, ne na 3000! Nisu problem nikakve suše, nestašice itd već je očigledno da je Srbija podeljena u "zone interesa" raznoraznih "biznismena" koji uvoze/preprodaju voće i povrće. Ista je priča i sa domaćim kulturama. Ne može paradajz da ima cenu od 150 din u jednom gradu, a ispod 100 u nekom drugom 3h vožnje dalje.

Tržište nije slobodno. Da jeste, samo bi se iznivelisalo i razlike u ceni ne bi prelazile 10%.

Vladimir Dž

pre 11 godina

Ja kako vidim ovaj problem - regionalni sebičnjaci i karijeristi zavide ovim na republičkim kako su zaradili na rasprodaji imovine pa bi sada oni ono što je ostalo u Vojvodini.

I jedni i drugi su proizvodi evropskih vrednosti - zavadi pa vladaj.

Branislav J. Ciric

pre 11 godina

Danas,11.08.2012,na Djeram pijaci pasulj je kostao do 250 dinara za kilo.Ova cena se drzi vec skoro godinu dana(mozda i vise?) i nema veze sa ovogodisnjom susom.Kako ce biti u septembru ili oktobru to je drugo pitanje ali ne treba sitiri paniku vec istrazivati jer je novinarstvo-reporterstvo istrazivacki posao.Uzgred,novinari nikako da otkriju zbog cega je pasulj enormno skup u velikim trgovackim lancima.Da
li su to neke vrste ekstra ekstra kvaliteta?

bata

pre 11 godina

Pa gde su ti ljudi sto se bune da im je cena visoka?Neka idu na selo godinu dana da zive i rade poljoprivredu po sadasnjim uslovima pa posle neka se jave da vidimo da li je onda cena visoka.

auto mafijaš

pre 11 godina

Ovo je posao za pasulj mafiju!

Drugari su mi odustali od valjaonice kola i kupili su sebi kombi za voće i povrće. Bogami će biti sve skupo na pijacama, jer nam je deviza - kupi jeftino - prodaj skupo.

strasno , pa zar i pasulj

pre 11 godina

Ja se jos cudim danas u prodavnici carnexov gotov pasulj sa hambusrskom slaninom do skora je bio 105 ili 110dinara, a sada preko 170din. kad ono sad citam pasulj kosta kao kavijar.
Mozda je resenje da u tih 400grama pakuju vise slanine a manje pasulja,ali opet cena mora dole.
Bas me interesuje koliko kosta dzak Argentinca kod uvoznika na kvantasu jer ove maloprodajne cene su nenormalne.
Carnex nemoj tako gusto, neka bude corbastiji i samo po koje zrno ili mozda da odstampate sliku pasulja unutar pakovanja a natocite samo corbu i stavite cenu 80din.i bog da nas vidi.

zivojin

pre 11 godina

(Aca, 11. avgust 2012 17:18)
Ne tako davno, nema ni 10 dana sam bio u jednom trgovinskom lancu u ogromnom gradu. I danas sam sa zadovoljstvom pazario na BG pijaci.

taso

pre 11 godina

dodjite bre na jug, ovde sve jeftino. jel vidite i sami sta pise, sve leskovac leskovac vranje nis. ti seljaci severnije malo se uobrazili. ne sekirajte se, ovaj juzni region ce uvek biti najjadniji u svemu i uvek ce moci jeftino da se kupi sve sto vam treba ;)

Aca

pre 11 godina

Ja pasulj odavno ne kupujem, dugo, jako dugo se kuva, em potrošim mnogo struje, em nije najbolje jelo na svetu, pa piletina sada košta manje, šargarepa, krompir, paprika...
Osim toga, pasulj, mnogo brate nadima, jeste da smo muzikalna nacija, ali nije baš toliko da moramo da ga jedemo stalno. Dok ne dođu veliki trgovinski lanci u Srbiji, draće nas i na pijacama.

pustite mi komentar

pre 11 godina

Srbija,zemlja koja nestaje! Nestali da bog da svi oni koji su ovu zemlju dovukli do litice. Tuzno i zalosno! Tajger Vuds (golfer),zaradjuje 10e po sekundi,a ja toliko zaradim za 12 sati. Gde ide ovaj svet. On sa njegovom mesecnom platom moze da nahrani mnogo gladne dece,ali takvi ljudi nisu humani. Nikada to na svojoj kozi nisu osetili!

prokupcanin

pre 11 godina

Definitivno je jug Srbije jeftiniji od severa. Mada i ovde neke cene nisu normalne. To da paradajiz kosta skoro evro, a ima ga na tone to nikada nije bilo. I neka prica ko sta hoce poznajem neke ljude koji se bave poljoprivredom, zarada je vise nego odlicna.

uff

pre 11 godina

Juce bio u prodavnici u Leskovcu: Paradajz vam je varira od 60-120, pasulj i beli i tetovac 250 din kilogram. Lubenica vam je 20 din/kg, crveni grejp 185din/kg.
To sam primetio konkretno.

јк

pre 11 godina

Пасуљ је био храна за сиромашне. Данас кило кошта као кило свињског меса. Страхота!

tezga

pre 11 godina

Koji srpski pasulj pa to je davno ukinuto.
Mi beli pasulj dobijamo iz Argentine (to je na tezgi gradistanac).Pasulj je izvrstan odlicno se kuva i zrno naraste duplo mozda i troduplo i vrlo je ukusan.
Sareni pasulj dobijamo iz Kanade i Kirgistana , takodje dobre sorte brzo se kuvaju i dobrog su ukusa.Srpski pasulj sem zutog/zelenog(sumporasa) nisam davno, davno video na piajci.
Ne znam cemu potreba da se lazemo, ja uvek musterijama kaze argentinac i gradistanac i oni su tako poceli da traze.
Mislim da srpski pasulj ucestvuje 10% na srpskom trzistu ne vise.
Takodje se i Tetovac kopira,a zbog cene mnogi koriste bas argentinac da ga zapeku u rerni.
Ima i bob ,mislim da je kineski,dugo se kuva i meni s ne svidja ukus, a cesto podvaljuju musterijama kao neki Tetovac i jeftin je.

tezga

pre 11 godina

Koji srpski pasulj pa to je davno ukinuto.
Mi beli pasulj dobijamo iz Argentine (to je na tezgi gradistanac).Pasulj je izvrstan odlicno se kuva i zrno naraste duplo mozda i troduplo i vrlo je ukusan.
Sareni pasulj dobijamo iz Kanade i Kirgistana , takodje dobre sorte brzo se kuvaju i dobrog su ukusa.Srpski pasulj sem zutog/zelenog(sumporasa) nisam davno, davno video na piajci.
Ne znam cemu potreba da se lazemo, ja uvek musterijama kaze argentinac i gradistanac i oni su tako poceli da traze.
Mislim da srpski pasulj ucestvuje 10% na srpskom trzistu ne vise.
Takodje se i Tetovac kopira,a zbog cene mnogi koriste bas argentinac da ga zapeku u rerni.
Ima i bob ,mislim da je kineski,dugo se kuva i meni s ne svidja ukus, a cesto podvaljuju musterijama kao neki Tetovac i jeftin je.

zoki

pre 11 godina

neko uzima velike pare na uvozu poljoprivrednih proizvoda, ono seljak radi je obidje obliznju prodavnicu i lupi 10% vecu cenu zato sto je njegov proizvod domaci, sve sam ovo video na kalemicu danas ujutro

vise nemam komentara kava se pljacka sprovodi

pre 11 godina

pisalo da je paprika u Rodi 80 dinara za kilogram.Pisalo!
1,7kg paprike silje sam uzeo i cena je bila 280 dinara

saša

pre 11 godina

U prodavnicama se prodaje pasulj iz Argentine!? Kada sam video šta sam kupio umalo se nisam onesvestio. Gde je čak Argentina, ko se to bogati na uvozu... Strašno na šta nam je svedena poljoprivreda u proteklih 12 godina.

pazi ovo

pre 11 godina

Kakav primer!
Pogledajte samo na istom ovom sajtu tekst o Cankovom intervjuu Dnevniku i videcete preko 320 komentara. A o zaista vitalnim stvarima kao sto je cinjenica da kilo pasulja kod nas kosta kao pola kila Njeguske prsute u MNE ni jedan!
Setite se legendarne replike iz Sjecas li se Doli Bel:
Ideogijom i religijom se bavi sirotinja, moj Maho, ja se tebi cudim...

Zex

pre 11 godina

Poskupljenje pasulja sigurno će ugroziti i proizvođače osveživača za prostorije. Manje ćemo jesti pasulj, manje ćemo ispustati gasove, a samim tim potreba za osveživačima biće manja. :) :)

Zex

pre 11 godina

Poskupljenje pasulja sigurno će ugroziti i proizvođače osveživača za prostorije. Manje ćemo jesti pasulj, manje ćemo ispustati gasove, a samim tim potreba za osveživačima biće manja. :) :)

saša

pre 11 godina

U prodavnicama se prodaje pasulj iz Argentine!? Kada sam video šta sam kupio umalo se nisam onesvestio. Gde je čak Argentina, ko se to bogati na uvozu... Strašno na šta nam je svedena poljoprivreda u proteklih 12 godina.

pazi ovo

pre 11 godina

Kakav primer!
Pogledajte samo na istom ovom sajtu tekst o Cankovom intervjuu Dnevniku i videcete preko 320 komentara. A o zaista vitalnim stvarima kao sto je cinjenica da kilo pasulja kod nas kosta kao pola kila Njeguske prsute u MNE ni jedan!
Setite se legendarne replike iz Sjecas li se Doli Bel:
Ideogijom i religijom se bavi sirotinja, moj Maho, ja se tebi cudim...

јк

pre 11 godina

Пасуљ је био храна за сиромашне. Данас кило кошта као кило свињског меса. Страхота!

Banat

pre 11 godina

Zrenjanin ima tri puta skuplji limun od Niša? Na 300km su, ne na 3000! Nisu problem nikakve suše, nestašice itd već je očigledno da je Srbija podeljena u "zone interesa" raznoraznih "biznismena" koji uvoze/preprodaju voće i povrće. Ista je priča i sa domaćim kulturama. Ne može paradajz da ima cenu od 150 din u jednom gradu, a ispod 100 u nekom drugom 3h vožnje dalje.

Tržište nije slobodno. Da jeste, samo bi se iznivelisalo i razlike u ceni ne bi prelazile 10%.

tezga

pre 11 godina

Koji srpski pasulj pa to je davno ukinuto.
Mi beli pasulj dobijamo iz Argentine (to je na tezgi gradistanac).Pasulj je izvrstan odlicno se kuva i zrno naraste duplo mozda i troduplo i vrlo je ukusan.
Sareni pasulj dobijamo iz Kanade i Kirgistana , takodje dobre sorte brzo se kuvaju i dobrog su ukusa.Srpski pasulj sem zutog/zelenog(sumporasa) nisam davno, davno video na piajci.
Ne znam cemu potreba da se lazemo, ja uvek musterijama kaze argentinac i gradistanac i oni su tako poceli da traze.
Mislim da srpski pasulj ucestvuje 10% na srpskom trzistu ne vise.
Takodje se i Tetovac kopira,a zbog cene mnogi koriste bas argentinac da ga zapeku u rerni.
Ima i bob ,mislim da je kineski,dugo se kuva i meni s ne svidja ukus, a cesto podvaljuju musterijama kao neki Tetovac i jeftin je.

taso

pre 11 godina

dodjite bre na jug, ovde sve jeftino. jel vidite i sami sta pise, sve leskovac leskovac vranje nis. ti seljaci severnije malo se uobrazili. ne sekirajte se, ovaj juzni region ce uvek biti najjadniji u svemu i uvek ce moci jeftino da se kupi sve sto vam treba ;)

vise nemam komentara kava se pljacka sprovodi

pre 11 godina

pisalo da je paprika u Rodi 80 dinara za kilogram.Pisalo!
1,7kg paprike silje sam uzeo i cena je bila 280 dinara

bata

pre 11 godina

Pa gde su ti ljudi sto se bune da im je cena visoka?Neka idu na selo godinu dana da zive i rade poljoprivredu po sadasnjim uslovima pa posle neka se jave da vidimo da li je onda cena visoka.

strasno , pa zar i pasulj

pre 11 godina

Ja se jos cudim danas u prodavnici carnexov gotov pasulj sa hambusrskom slaninom do skora je bio 105 ili 110dinara, a sada preko 170din. kad ono sad citam pasulj kosta kao kavijar.
Mozda je resenje da u tih 400grama pakuju vise slanine a manje pasulja,ali opet cena mora dole.
Bas me interesuje koliko kosta dzak Argentinca kod uvoznika na kvantasu jer ove maloprodajne cene su nenormalne.
Carnex nemoj tako gusto, neka bude corbastiji i samo po koje zrno ili mozda da odstampate sliku pasulja unutar pakovanja a natocite samo corbu i stavite cenu 80din.i bog da nas vidi.

prokupcanin

pre 11 godina

Definitivno je jug Srbije jeftiniji od severa. Mada i ovde neke cene nisu normalne. To da paradajiz kosta skoro evro, a ima ga na tone to nikada nije bilo. I neka prica ko sta hoce poznajem neke ljude koji se bave poljoprivredom, zarada je vise nego odlicna.

Aca

pre 11 godina

Ja pasulj odavno ne kupujem, dugo, jako dugo se kuva, em potrošim mnogo struje, em nije najbolje jelo na svetu, pa piletina sada košta manje, šargarepa, krompir, paprika...
Osim toga, pasulj, mnogo brate nadima, jeste da smo muzikalna nacija, ali nije baš toliko da moramo da ga jedemo stalno. Dok ne dođu veliki trgovinski lanci u Srbiji, draće nas i na pijacama.

Branislav J. Ciric

pre 11 godina

Danas,11.08.2012,na Djeram pijaci pasulj je kostao do 250 dinara za kilo.Ova cena se drzi vec skoro godinu dana(mozda i vise?) i nema veze sa ovogodisnjom susom.Kako ce biti u septembru ili oktobru to je drugo pitanje ali ne treba sitiri paniku vec istrazivati jer je novinarstvo-reporterstvo istrazivacki posao.Uzgred,novinari nikako da otkriju zbog cega je pasulj enormno skup u velikim trgovackim lancima.Da
li su to neke vrste ekstra ekstra kvaliteta?

auto mafijaš

pre 11 godina

Ovo je posao za pasulj mafiju!

Drugari su mi odustali od valjaonice kola i kupili su sebi kombi za voće i povrće. Bogami će biti sve skupo na pijacama, jer nam je deviza - kupi jeftino - prodaj skupo.

the true

pre 11 godina

u tempu 103 dinara 400 grama kojzerva pasulja sa sniclom mesa... sto mu dodje 250din 1kg gotovog pasulja sa mesom!!! ko je ovde lud...

tezga

pre 11 godina

Koji srpski pasulj pa to je davno ukinuto.
Mi beli pasulj dobijamo iz Argentine (to je na tezgi gradistanac).Pasulj je izvrstan odlicno se kuva i zrno naraste duplo mozda i troduplo i vrlo je ukusan.
Sareni pasulj dobijamo iz Kanade i Kirgistana , takodje dobre sorte brzo se kuvaju i dobrog su ukusa.Srpski pasulj sem zutog/zelenog(sumporasa) nisam davno, davno video na piajci.
Ne znam cemu potreba da se lazemo, ja uvek musterijama kaze argentinac i gradistanac i oni su tako poceli da traze.
Mislim da srpski pasulj ucestvuje 10% na srpskom trzistu ne vise.
Takodje se i Tetovac kopira,a zbog cene mnogi koriste bas argentinac da ga zapeku u rerni.
Ima i bob ,mislim da je kineski,dugo se kuva i meni s ne svidja ukus, a cesto podvaljuju musterijama kao neki Tetovac i jeftin je.

swedenonline

pre 11 godina

Evo vam jos jedan apsurd, cena u Svedskoj u maloprodaji, pasulj: http://www.mathem.se/varor/vita-bonor/vita-bonor-800g-pase-olay

25 Kr /Kg ili ti 350 din/Kg

U cenu je uracunat i PDV i marza bar tri karike u lancu dok produkt nije dospeo do Svedske.

Ovo je za pitanje ko je ovde lud!!!!

GMO pasulj

pre 11 godina

Kazete slabo rodio pasulj...a zasto? Nigde neko logicno objasnjenje ne dajete. Pade mi na pamet jedna uzasna misao, al' me ne bi cudilo da se to jednog dana desi (ako se vec ne desava)...Zamislite da se svo voce i povrce gajeno u Sbiji izvozi po znatno vecim cenama jer nije geneticki modifikovano, a narodu u Srbiji servira geneticki modifikovana hrana tipa pasulj iz Argentine i slicno...al' bi se neki tu obogatili!

pustite mi komentar

pre 11 godina

Srbija,zemlja koja nestaje! Nestali da bog da svi oni koji su ovu zemlju dovukli do litice. Tuzno i zalosno! Tajger Vuds (golfer),zaradjuje 10e po sekundi,a ja toliko zaradim za 12 sati. Gde ide ovaj svet. On sa njegovom mesecnom platom moze da nahrani mnogo gladne dece,ali takvi ljudi nisu humani. Nikada to na svojoj kozi nisu osetili!

...n..

pre 11 godina

tek cemo se mi smrzavati od cena za jedno 10 godina kad sam poloviona opvih sela zamre, kada budemo primorani da uvozimo najozsnovnije stvari...
ali, iskreno, tako nam i treba....slusamo o revitalizaciji poljoprivrede vec 22 godine... sve dok Vlada, koja gods, ne radi na desetogodisnjem planu polj proizivodnje, sela umiru, stocni fond se smanjuje, a nasi strucnjaci agronomioje odlaze na zapad, bice nam ovako i naravno mnogo gore. SAMO UZROKUJEMO OVO STO NAM SE DESAVA!!!

swedenonline

pre 11 godina

(the true, 11. avgust 2012 20:32)

Niko nije lud, hoce da vas navuku da budete potrosacko drustvo kao zapad gde se neisplati sedeti kuci i krckati pasulj i gubiti vreme oko toga vec da radite i zaradjujete. Omaska i apsurd je da Srbija nije na tom nivou gde je isplatljivije kupiti gotov produkt, poluprodukt, posto firme koje prave proizvode kupuju na veliko te je cena kilograma koju oni placaju smejurija u odnosu na cenu na kilo u maloprodaji. E sad, jedino sto tu skripi i neodgovara je da u Srbiji nema posla i da je vreme za besposlene najjeftinije nesto sto postoji, tako da 2-3 sata za pripremu rucka nije nikakav gubitak vec je uvek predstavljalo "zaradu" posto su sirovine bile dzab dzabe. Ocigledno da sve ide u prilog producentima a konzumenti treba da pocrkaju. Kako ce producenti opstati u tim uslovima ostaje rebus koji ce resavati kad dodje do sledeceg talasa krize, jer u Srbiji se drugacije, nezna. :(

uff

pre 11 godina

Juce bio u prodavnici u Leskovcu: Paradajz vam je varira od 60-120, pasulj i beli i tetovac 250 din kilogram. Lubenica vam je 20 din/kg, crveni grejp 185din/kg.
To sam primetio konkretno.

zoki

pre 11 godina

neko uzima velike pare na uvozu poljoprivrednih proizvoda, ono seljak radi je obidje obliznju prodavnicu i lupi 10% vecu cenu zato sto je njegov proizvod domaci, sve sam ovo video na kalemicu danas ujutro

zivojin

pre 11 godina

(Aca, 11. avgust 2012 17:18)
Ne tako davno, nema ni 10 dana sam bio u jednom trgovinskom lancu u ogromnom gradu. I danas sam sa zadovoljstvom pazario na BG pijaci.

Dzaba _su_preci_oslobadjali_BG

pre 11 godina

Narod ce da bude jahan od strane vlasti sve dok bude cutao. To traje od nastanka coveka. Dok se narod ne pobuni protiv toga da neko u vladi sedi i prima mito da bi dozvolio uvoz luka, pasulja, mesa iz nekih zemalja sa druge strani zemaljske kugle, nece biti bolje. Pogledajte "Zlatiborac". Jesu li oni izvezli bilo sta zadnjih 100 godina??? Jesu malo sutra. Na Zlatiboru nema ni 100 krava, 80% mesa je iz Brazila, i to vrlo cesto dolazi neprovereno. Ne postoji domaca industrija u Srbiji koju nisu unistili, zato su cene ovakve, i bile bi ovakve i bez suse. Susa je dobar izgovor, kao i kriza. Pa zar je neko zaista mislio da ce sa unistenom poljoprivredom cene hrane ostati iste kao i pre X godina? Ne moze. Jer sad stranac i domaci tajkun uvoznik diktiraju cenu. Evo npr cena kukuruza na svetskim berzama nikad nije bila veca, a Srbija nema ni tonu viska da sa tim kukuruzom izadje na berzu i da trguje, to se tako radi. Danas su bogati oni koji imaju nesto sto je na berzi dostiglo visoku cenu. Ako mi nismo u stanju da imamo kukuruz i da time nesto zaradimo (a imamo Vojvodinu) onda to znaci da smo dotakli dno.

Ja sam u Stutgartu, najskuplji pasulj koji sam video je 3.5 evra/kg. A to je jedan od skupljih gradova.

Inace sam jedan od onih Srba koji nece biti srecan ako se Vojvodina jednom odvoji, ali nece ni tugovati.

Ako me deca kad malo porastu budu pitala "tata sto si otisao iz Srbije", reci cu im "nije tata nikad otisao iz Srbije, nego POBEGAO od BG, jer je taj grad crna rupa".

Vladimir Dž

pre 11 godina

Izvinjavam se na mom predhodnom komentaru mislio sam da sam na temi Čanak i vojvodina.

Inače @the true taj pasulj je iz ratnih rezervi, kad su plate bile daleko manje.

Vladimir Dž

pre 11 godina

Ja kako vidim ovaj problem - regionalni sebičnjaci i karijeristi zavide ovim na republičkim kako su zaradili na rasprodaji imovine pa bi sada oni ono što je ostalo u Vojvodini.

I jedni i drugi su proizvodi evropskih vrednosti - zavadi pa vladaj.

Nikola S.

pre 11 godina

Ne razumem kome je do hrane pored zivog Noleta...

Doduse, sad kako je drugi treba jednom nedeljno da se jede, ne vise, al kad opet bude prvi...ma kakva hrana!

Mr. V

pre 11 godina

Ehh, koliko nagomilane gluposti, te zavera, te ovo te tajkuni, te ono... a istina je prosta kao taj preskupi pasulj! Čak ni to što je prosta, nije najstrašnije, ne! Najstrašnije je da ona važi i za sve ostalo što nam se događa. Ne treba Vam bolji primer od onog komentara predstavnika unije pekara, prvi, a meni se čini i jedini razlog za povećanje cene hleba, ma i svega ostalog je: EURO, tj gramzivost naših proizvođača za istim. Ranije je to bila marka, sada je euro, ali domaći "seljak", "paor" kako god hoćete, svoju računicu meri u stranoj valuti. Mi moramo da ćutimo, jer je tako kako je, da njemu kao zapadnim "kolegama" nad glavom vise banke i hipoteke, drugu bi pesmu pevao, ovako udri po nama, da deca njegova idu na more, kupuju smatfonove, da se dižu kuće preko kuća, popločavaju dvorišta, sve, ahh da kupuju novi automobili, skinuti sa osiguranja tamo negde, a uvezeni preko invalida, a sve to od samo jednogodišnje žetve! O tome da se ne ulaže, ne razmišlja o budućnosti, neću ni da govorim!

mary

pre 11 godina

Nije tacno da je bilo sta slabo rodilo, niti da seljaci ne navodnjavaju. Tacno je to da se cene prave nasumicno i da svako pokusava da zaradi sto vise bez realnog osnova tezge i piljare u Nisu pune su povrca koje propada jer niko nije lud da da 70 ili 80 din pa cak i 100 din. za paradajz koga ima u izobilju isto je sa drugim povrcem. Iy ovoga ce opet profitirati Mega marketi koji ce u pravom trenutku spustiti cene i opet mali proizvodjaci nadrljati, nazalost ovaj put ce sami doprineti tome!!!

gruvani

pre 11 godina

Onda lepo sednes u auto pravac Leskovac i obezbedis zalihe za celu sezonu i familiju po principu platis jedan kg u Beogradu dobijes tri u Leskovcu: )

sumornie nama

pre 11 godina

Ukoliko vam je pasulj skup, proizvedite ga sami, pa ga prodavajte nama po 50 dindži, čisto da nam dokažete da vas deremo.

Do tada ima da plaćate to što ste posle radnog vremena gospoda ljudi, pročitaju se novine, malo se odrema, malo TV i tako to...

Klečanje u bašti košta drugari...

Marko

pre 11 godina

Šta se čudite? Znate li vi kako je komplikovana tehnologija
proizvodnje pasulja? Naši još nisu ovladali tom tehnologijom.
Nije to auto pa da može svako da ga proizvodi.

Bosna

pre 11 godina

Ove vase cijene su dzaba u odnosu na ove u Sarajevu. Cuj vi se cudite grahu od oko 2 eura. Kod nas je grah godinama na 1.85 eura.
Paradajz je sada evo oko euro, jabuka euro, lubenica 30-35 centi, kupus pola eura, luk pola eura.

ljube

pre 11 godina

i niko neće da proizvodi pasulj ??? Sledeće godine će svi navaliti,uraditi kalkulaciju po ovoj ceni a onda će se bacati, nema strategije ali nikakve ! Uzgred, kada bude 400 dinara doći će kineski, naši preprodavci će kukati kakosvoj ne mogu da prodaju ne berem ja brigu oko toga !

Zex

pre 11 godina

Poskupljenje pasulja sigurno će ugroziti i proizvođače osveživača za prostorije. Manje ćemo jesti pasulj, manje ćemo ispustati gasove, a samim tim potreba za osveživačima biće manja. :) :)

Aca

pre 11 godina

Ja pasulj odavno ne kupujem, dugo, jako dugo se kuva, em potrošim mnogo struje, em nije najbolje jelo na svetu, pa piletina sada košta manje, šargarepa, krompir, paprika...
Osim toga, pasulj, mnogo brate nadima, jeste da smo muzikalna nacija, ali nije baš toliko da moramo da ga jedemo stalno. Dok ne dođu veliki trgovinski lanci u Srbiji, draće nas i na pijacama.

pustite mi komentar

pre 11 godina

Srbija,zemlja koja nestaje! Nestali da bog da svi oni koji su ovu zemlju dovukli do litice. Tuzno i zalosno! Tajger Vuds (golfer),zaradjuje 10e po sekundi,a ja toliko zaradim za 12 sati. Gde ide ovaj svet. On sa njegovom mesecnom platom moze da nahrani mnogo gladne dece,ali takvi ljudi nisu humani. Nikada to na svojoj kozi nisu osetili!

bata

pre 11 godina

Pa gde su ti ljudi sto se bune da im je cena visoka?Neka idu na selo godinu dana da zive i rade poljoprivredu po sadasnjim uslovima pa posle neka se jave da vidimo da li je onda cena visoka.

Mr. V

pre 11 godina

Ehh, koliko nagomilane gluposti, te zavera, te ovo te tajkuni, te ono... a istina je prosta kao taj preskupi pasulj! Čak ni to što je prosta, nije najstrašnije, ne! Najstrašnije je da ona važi i za sve ostalo što nam se događa. Ne treba Vam bolji primer od onog komentara predstavnika unije pekara, prvi, a meni se čini i jedini razlog za povećanje cene hleba, ma i svega ostalog je: EURO, tj gramzivost naših proizvođača za istim. Ranije je to bila marka, sada je euro, ali domaći "seljak", "paor" kako god hoćete, svoju računicu meri u stranoj valuti. Mi moramo da ćutimo, jer je tako kako je, da njemu kao zapadnim "kolegama" nad glavom vise banke i hipoteke, drugu bi pesmu pevao, ovako udri po nama, da deca njegova idu na more, kupuju smatfonove, da se dižu kuće preko kuća, popločavaju dvorišta, sve, ahh da kupuju novi automobili, skinuti sa osiguranja tamo negde, a uvezeni preko invalida, a sve to od samo jednogodišnje žetve! O tome da se ne ulaže, ne razmišlja o budućnosti, neću ni da govorim!

saša

pre 11 godina

U prodavnicama se prodaje pasulj iz Argentine!? Kada sam video šta sam kupio umalo se nisam onesvestio. Gde je čak Argentina, ko se to bogati na uvozu... Strašno na šta nam je svedena poljoprivreda u proteklih 12 godina.

Vladimir Dž

pre 11 godina

Ja kako vidim ovaj problem - regionalni sebičnjaci i karijeristi zavide ovim na republičkim kako su zaradili na rasprodaji imovine pa bi sada oni ono što je ostalo u Vojvodini.

I jedni i drugi su proizvodi evropskih vrednosti - zavadi pa vladaj.

GMO pasulj

pre 11 godina

Kazete slabo rodio pasulj...a zasto? Nigde neko logicno objasnjenje ne dajete. Pade mi na pamet jedna uzasna misao, al' me ne bi cudilo da se to jednog dana desi (ako se vec ne desava)...Zamislite da se svo voce i povrce gajeno u Sbiji izvozi po znatno vecim cenama jer nije geneticki modifikovano, a narodu u Srbiji servira geneticki modifikovana hrana tipa pasulj iz Argentine i slicno...al' bi se neki tu obogatili!

zivojin

pre 11 godina

(Aca, 11. avgust 2012 17:18)
Ne tako davno, nema ni 10 dana sam bio u jednom trgovinskom lancu u ogromnom gradu. I danas sam sa zadovoljstvom pazario na BG pijaci.

mary

pre 11 godina

Nije tacno da je bilo sta slabo rodilo, niti da seljaci ne navodnjavaju. Tacno je to da se cene prave nasumicno i da svako pokusava da zaradi sto vise bez realnog osnova tezge i piljare u Nisu pune su povrca koje propada jer niko nije lud da da 70 ili 80 din pa cak i 100 din. za paradajz koga ima u izobilju isto je sa drugim povrcem. Iy ovoga ce opet profitirati Mega marketi koji ce u pravom trenutku spustiti cene i opet mali proizvodjaci nadrljati, nazalost ovaj put ce sami doprineti tome!!!

sumornie nama

pre 11 godina

Ukoliko vam je pasulj skup, proizvedite ga sami, pa ga prodavajte nama po 50 dindži, čisto da nam dokažete da vas deremo.

Do tada ima da plaćate to što ste posle radnog vremena gospoda ljudi, pročitaju se novine, malo se odrema, malo TV i tako to...

Klečanje u bašti košta drugari...

pazi ovo

pre 11 godina

Kakav primer!
Pogledajte samo na istom ovom sajtu tekst o Cankovom intervjuu Dnevniku i videcete preko 320 komentara. A o zaista vitalnim stvarima kao sto je cinjenica da kilo pasulja kod nas kosta kao pola kila Njeguske prsute u MNE ni jedan!
Setite se legendarne replike iz Sjecas li se Doli Bel:
Ideogijom i religijom se bavi sirotinja, moj Maho, ja se tebi cudim...

zoki

pre 11 godina

neko uzima velike pare na uvozu poljoprivrednih proizvoda, ono seljak radi je obidje obliznju prodavnicu i lupi 10% vecu cenu zato sto je njegov proizvod domaci, sve sam ovo video na kalemicu danas ujutro

swedenonline

pre 11 godina

Evo vam jos jedan apsurd, cena u Svedskoj u maloprodaji, pasulj: http://www.mathem.se/varor/vita-bonor/vita-bonor-800g-pase-olay

25 Kr /Kg ili ti 350 din/Kg

U cenu je uracunat i PDV i marza bar tri karike u lancu dok produkt nije dospeo do Svedske.

Ovo je za pitanje ko je ovde lud!!!!

...n..

pre 11 godina

tek cemo se mi smrzavati od cena za jedno 10 godina kad sam poloviona opvih sela zamre, kada budemo primorani da uvozimo najozsnovnije stvari...
ali, iskreno, tako nam i treba....slusamo o revitalizaciji poljoprivrede vec 22 godine... sve dok Vlada, koja gods, ne radi na desetogodisnjem planu polj proizivodnje, sela umiru, stocni fond se smanjuje, a nasi strucnjaci agronomioje odlaze na zapad, bice nam ovako i naravno mnogo gore. SAMO UZROKUJEMO OVO STO NAM SE DESAVA!!!

Marko

pre 11 godina

Šta se čudite? Znate li vi kako je komplikovana tehnologija
proizvodnje pasulja? Naši još nisu ovladali tom tehnologijom.
Nije to auto pa da može svako da ga proizvodi.

Bosna

pre 11 godina

Ove vase cijene su dzaba u odnosu na ove u Sarajevu. Cuj vi se cudite grahu od oko 2 eura. Kod nas je grah godinama na 1.85 eura.
Paradajz je sada evo oko euro, jabuka euro, lubenica 30-35 centi, kupus pola eura, luk pola eura.

vise nemam komentara kava se pljacka sprovodi

pre 11 godina

pisalo da je paprika u Rodi 80 dinara za kilogram.Pisalo!
1,7kg paprike silje sam uzeo i cena je bila 280 dinara

tezga

pre 11 godina

Koji srpski pasulj pa to je davno ukinuto.
Mi beli pasulj dobijamo iz Argentine (to je na tezgi gradistanac).Pasulj je izvrstan odlicno se kuva i zrno naraste duplo mozda i troduplo i vrlo je ukusan.
Sareni pasulj dobijamo iz Kanade i Kirgistana , takodje dobre sorte brzo se kuvaju i dobrog su ukusa.Srpski pasulj sem zutog/zelenog(sumporasa) nisam davno, davno video na piajci.
Ne znam cemu potreba da se lazemo, ja uvek musterijama kaze argentinac i gradistanac i oni su tako poceli da traze.
Mislim da srpski pasulj ucestvuje 10% na srpskom trzistu ne vise.
Takodje se i Tetovac kopira,a zbog cene mnogi koriste bas argentinac da ga zapeku u rerni.
Ima i bob ,mislim da je kineski,dugo se kuva i meni s ne svidja ukus, a cesto podvaljuju musterijama kao neki Tetovac i jeftin je.

Vladimir Dž

pre 11 godina

Izvinjavam se na mom predhodnom komentaru mislio sam da sam na temi Čanak i vojvodina.

Inače @the true taj pasulj je iz ratnih rezervi, kad su plate bile daleko manje.

Nikola S.

pre 11 godina

Ne razumem kome je do hrane pored zivog Noleta...

Doduse, sad kako je drugi treba jednom nedeljno da se jede, ne vise, al kad opet bude prvi...ma kakva hrana!

јк

pre 11 godina

Пасуљ је био храна за сиромашне. Данас кило кошта као кило свињског меса. Страхота!

taso

pre 11 godina

dodjite bre na jug, ovde sve jeftino. jel vidite i sami sta pise, sve leskovac leskovac vranje nis. ti seljaci severnije malo se uobrazili. ne sekirajte se, ovaj juzni region ce uvek biti najjadniji u svemu i uvek ce moci jeftino da se kupi sve sto vam treba ;)

prokupcanin

pre 11 godina

Definitivno je jug Srbije jeftiniji od severa. Mada i ovde neke cene nisu normalne. To da paradajiz kosta skoro evro, a ima ga na tone to nikada nije bilo. I neka prica ko sta hoce poznajem neke ljude koji se bave poljoprivredom, zarada je vise nego odlicna.

Dzaba _su_preci_oslobadjali_BG

pre 11 godina

Narod ce da bude jahan od strane vlasti sve dok bude cutao. To traje od nastanka coveka. Dok se narod ne pobuni protiv toga da neko u vladi sedi i prima mito da bi dozvolio uvoz luka, pasulja, mesa iz nekih zemalja sa druge strani zemaljske kugle, nece biti bolje. Pogledajte "Zlatiborac". Jesu li oni izvezli bilo sta zadnjih 100 godina??? Jesu malo sutra. Na Zlatiboru nema ni 100 krava, 80% mesa je iz Brazila, i to vrlo cesto dolazi neprovereno. Ne postoji domaca industrija u Srbiji koju nisu unistili, zato su cene ovakve, i bile bi ovakve i bez suse. Susa je dobar izgovor, kao i kriza. Pa zar je neko zaista mislio da ce sa unistenom poljoprivredom cene hrane ostati iste kao i pre X godina? Ne moze. Jer sad stranac i domaci tajkun uvoznik diktiraju cenu. Evo npr cena kukuruza na svetskim berzama nikad nije bila veca, a Srbija nema ni tonu viska da sa tim kukuruzom izadje na berzu i da trguje, to se tako radi. Danas su bogati oni koji imaju nesto sto je na berzi dostiglo visoku cenu. Ako mi nismo u stanju da imamo kukuruz i da time nesto zaradimo (a imamo Vojvodinu) onda to znaci da smo dotakli dno.

Ja sam u Stutgartu, najskuplji pasulj koji sam video je 3.5 evra/kg. A to je jedan od skupljih gradova.

Inace sam jedan od onih Srba koji nece biti srecan ako se Vojvodina jednom odvoji, ali nece ni tugovati.

Ako me deca kad malo porastu budu pitala "tata sto si otisao iz Srbije", reci cu im "nije tata nikad otisao iz Srbije, nego POBEGAO od BG, jer je taj grad crna rupa".

ljube

pre 11 godina

i niko neće da proizvodi pasulj ??? Sledeće godine će svi navaliti,uraditi kalkulaciju po ovoj ceni a onda će se bacati, nema strategije ali nikakve ! Uzgred, kada bude 400 dinara doći će kineski, naši preprodavci će kukati kakosvoj ne mogu da prodaju ne berem ja brigu oko toga !

tezga

pre 11 godina

Koji srpski pasulj pa to je davno ukinuto.
Mi beli pasulj dobijamo iz Argentine (to je na tezgi gradistanac).Pasulj je izvrstan odlicno se kuva i zrno naraste duplo mozda i troduplo i vrlo je ukusan.
Sareni pasulj dobijamo iz Kanade i Kirgistana , takodje dobre sorte brzo se kuvaju i dobrog su ukusa.Srpski pasulj sem zutog/zelenog(sumporasa) nisam davno, davno video na piajci.
Ne znam cemu potreba da se lazemo, ja uvek musterijama kaze argentinac i gradistanac i oni su tako poceli da traze.
Mislim da srpski pasulj ucestvuje 10% na srpskom trzistu ne vise.
Takodje se i Tetovac kopira,a zbog cene mnogi koriste bas argentinac da ga zapeku u rerni.
Ima i bob ,mislim da je kineski,dugo se kuva i meni s ne svidja ukus, a cesto podvaljuju musterijama kao neki Tetovac i jeftin je.

Banat

pre 11 godina

Zrenjanin ima tri puta skuplji limun od Niša? Na 300km su, ne na 3000! Nisu problem nikakve suše, nestašice itd već je očigledno da je Srbija podeljena u "zone interesa" raznoraznih "biznismena" koji uvoze/preprodaju voće i povrće. Ista je priča i sa domaćim kulturama. Ne može paradajz da ima cenu od 150 din u jednom gradu, a ispod 100 u nekom drugom 3h vožnje dalje.

Tržište nije slobodno. Da jeste, samo bi se iznivelisalo i razlike u ceni ne bi prelazile 10%.

the true

pre 11 godina

u tempu 103 dinara 400 grama kojzerva pasulja sa sniclom mesa... sto mu dodje 250din 1kg gotovog pasulja sa mesom!!! ko je ovde lud...

uff

pre 11 godina

Juce bio u prodavnici u Leskovcu: Paradajz vam je varira od 60-120, pasulj i beli i tetovac 250 din kilogram. Lubenica vam je 20 din/kg, crveni grejp 185din/kg.
To sam primetio konkretno.

strasno , pa zar i pasulj

pre 11 godina

Ja se jos cudim danas u prodavnici carnexov gotov pasulj sa hambusrskom slaninom do skora je bio 105 ili 110dinara, a sada preko 170din. kad ono sad citam pasulj kosta kao kavijar.
Mozda je resenje da u tih 400grama pakuju vise slanine a manje pasulja,ali opet cena mora dole.
Bas me interesuje koliko kosta dzak Argentinca kod uvoznika na kvantasu jer ove maloprodajne cene su nenormalne.
Carnex nemoj tako gusto, neka bude corbastiji i samo po koje zrno ili mozda da odstampate sliku pasulja unutar pakovanja a natocite samo corbu i stavite cenu 80din.i bog da nas vidi.

swedenonline

pre 11 godina

(the true, 11. avgust 2012 20:32)

Niko nije lud, hoce da vas navuku da budete potrosacko drustvo kao zapad gde se neisplati sedeti kuci i krckati pasulj i gubiti vreme oko toga vec da radite i zaradjujete. Omaska i apsurd je da Srbija nije na tom nivou gde je isplatljivije kupiti gotov produkt, poluprodukt, posto firme koje prave proizvode kupuju na veliko te je cena kilograma koju oni placaju smejurija u odnosu na cenu na kilo u maloprodaji. E sad, jedino sto tu skripi i neodgovara je da u Srbiji nema posla i da je vreme za besposlene najjeftinije nesto sto postoji, tako da 2-3 sata za pripremu rucka nije nikakav gubitak vec je uvek predstavljalo "zaradu" posto su sirovine bile dzab dzabe. Ocigledno da sve ide u prilog producentima a konzumenti treba da pocrkaju. Kako ce producenti opstati u tim uslovima ostaje rebus koji ce resavati kad dodje do sledeceg talasa krize, jer u Srbiji se drugacije, nezna. :(

gruvani

pre 11 godina

Onda lepo sednes u auto pravac Leskovac i obezbedis zalihe za celu sezonu i familiju po principu platis jedan kg u Beogradu dobijes tri u Leskovcu: )

Branislav J. Ciric

pre 11 godina

Danas,11.08.2012,na Djeram pijaci pasulj je kostao do 250 dinara za kilo.Ova cena se drzi vec skoro godinu dana(mozda i vise?) i nema veze sa ovogodisnjom susom.Kako ce biti u septembru ili oktobru to je drugo pitanje ali ne treba sitiri paniku vec istrazivati jer je novinarstvo-reporterstvo istrazivacki posao.Uzgred,novinari nikako da otkriju zbog cega je pasulj enormno skup u velikim trgovackim lancima.Da
li su to neke vrste ekstra ekstra kvaliteta?

auto mafijaš

pre 11 godina

Ovo je posao za pasulj mafiju!

Drugari su mi odustali od valjaonice kola i kupili su sebi kombi za voće i povrće. Bogami će biti sve skupo na pijacama, jer nam je deviza - kupi jeftino - prodaj skupo.