Ponedeljak, 30.04.2012.

15:53

Zastava predstavila "srpski hamer"

Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da se nada da će novo terensko-neborbeno vozilo koje proizvodi fabrika Zastava kamioni naći primenu u Vojsci Srbije.

Izvor: B92

Zastava predstavila "srpski hamer" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

Mrtvo more

pre 11 godina

O ovom mentalitetu je pisao još Radoje Domanović u "Mrtvom moru". Za više od sto godina nismo se promenili. Rekao bih vam "pa napravite ga vi bolje ako već vidite šta ne valja", ali to je ustvari razlika između nas i npr. Amerikanaca: kod njih je lako takvu pomisao sprovesti u delo, dok kod nas ima milion prepreka, a svih tih milion svodi se na jednu: oni koji treba da vam omoguće da pokušate su isti ovi kritizeri i protivnici bilo kakvih pokušaja i poduhvata. Inovacija i kompetencija po definiciji ne smeju da postoje u Srbiji (i bližoj okolini i ekstenzivnoj listi zemalja od kojih zamišljamo da smo bolji). To su egzotične voćke koje uspevaju samo na drugim podnebljima, odnosno samo na nekoliko mesta u svetu: USA, Zapadna Evropa (ne sva i ne sve članice EU) Japan, Južna Koreja, Tajvan i Kina (uslovno). Uvrštavanje novih zemalja na "pozitivnu listu" dozvoljava se samo posle dugotrajnog i mukotrpnog procesa pridruživanja i uključuje ne manje od 5 godina konstantnog isporučivanja nadprosečnih performansi u pola cene i bar sedmogodišnje garancije na delove i rad.

@mitajlo41

pre 11 godina

....Cuo sam da samo farbamo i rucnu dizalicu proizvodimo a sve ostalo se uvozi? Prosle godine Dacia je proizvela 300hiljada vozila i preko 500hiljada menjackih kutija. A mi? Da li ce mo to ili sl. uspeti do kraja veka? Bice to uspeh kao "Jugo Amerika"! (Fiat-bice dobar,...dok ne "osvojimo" proizvodnju!) Govorim iz iskustva: Z101, Yugo-65!

Balkanac

pre 11 godina

******** Ako je ovo teretno vozilo konkurentno onda je i FAP-13 nevidljiv.Ljudi moji pa ovo je totalni skart koji se samo koristi u jeftine americke ratne filmove.Pa bolja je turbozeta koju zastava vec dugo godina sklapa. *******

Aleksandar

pre 11 godina

Citiram deo vaseg teksta:" treba da stigne 21 "hamer" za potrebe Vojske Srbije."
Nije Hamer nego Numvee!!! Hamer je civilno terensko vozilo koje se neproizvodi od 2010 god.! Humvee je ono sto treba da stigne Vojsci Srbije!

Cvexi

pre 11 godina

na avionu i na ovom vozilu se radilo vec neko vreme ali se cekao pravi trenutak da se izbace u javnost. Sta je bolje od predizborne kampanje za tako nesto..

upitani

pre 11 godina

daj neka potraje ova kampanja i bicemo najrazvijenija zemlja u evropi :)) lepo je sve to sto mi pravimo a i imamo veliki potencijal za vojnu industriju ali kako bas sve napravismo pred izbore...

jeep

pre 11 godina

ima u Egiptu fabrika vojnih Jeep-ova, zovu se J8, ima ih u svim varijantama. Koriste proverenu tehnologiju (jeep jk wrangler rubicon). Slucajno znam cenu (oko 16000 eura), Zastava tu nema sta da trazi, sem ako ne prodaju nasoj vojsci losije vozilo za 30.000.

Vladimir

pre 11 godina

Ne znam sta je ovom nasem narodu!? Ne valja nam avion Kobac, ne valja ovaj terenac kakav god da je. Ne valja nam puska M-21. Nama bre nista ne valja. Tom logikom ne valja nam domaci krompir, kajmak, sljiva, malina... Sve treba da se uzvozi i kupuje od amera, svaba, Rusa, Kineza... Stvarno smo glupanderi da nas nema vecih.

Мирко

pre 11 godina

vazno da je nas ambasador stigo da se slika,zadnjih dva meseca on je šest 6 puta bio u Srbiji a njegova karta je oko 8000$ pa sada vidite kolko je to sve radi izbora.

pedja

pre 11 godina

Kolko ja znam Hamer se vise neproizvodi u americi posto ga je kupila neka kineska kompanije, tako da mi nije jasno kako to"amerikanci"traze partnera kada to vise nije njihov proizvod.

Mozak Pileta

pre 11 godina

Ama cekajte samo dok RUSI izbace novu Nivu. Ide na vazduh koga u RUSIJI ima na pretek. Bice 2 puta lepsa od Hamera, 3 puta brza, moci ce da pregazi prepreku 4 puta vecu i bice jedno 100-200 puta jevtinija.

Ovo je ovako jer Ameri su glupi a RUSI su najpametniji i sve oni znaju najbolje!!!

lemmy

pre 11 godina

@rasa lugavcina ti covece stvarno imas smisla za dizajn i oko za estetiku kad 500l mozes da nazoves "nakazicom". A i kakvo ti je to ime ili nadimak,majke ti?

Sasa

pre 11 godina

Koliko bezveznih komentara. Pa kakve veze ima da li je lep? To je vojno terensko vozilo i nije namenjeno da se vozi po gradu i da se njima muvaju ženske po plaži. Ako je funkcionalno, to mu je više nego dovoljna preporuka. Uostalom bolje krenuti sa nečim, nego sedeti i kukati, ili pisati besmislene i zlobne komentare po Internetu. Kladim se da su svi koji su se ovde pokazali kao kritičari napravili veoma veliku stvar od sopstvenog života, pa eto sada svima nama ovde dele lekcije.

Мирко

pre 11 godina

Колико оваца може да се транспортује овом ругобом,ал да не троши пуно јер нисам продао сву јагњад сад за 1. мај.

david

pre 11 godina

kamionče se zove "lazar", od milošte laza. verovatno da nas podseća na kneza lazara.nije baš najsrećnije jer je knez poginuo u boju. doduše asocira i na lazara koji je vaskrsnuo. kakva će mu sudbina biti saznaćemo posle izbora?

what

pre 11 godina

Ova vozilo me potseca na one ruske kontenjere :D
Srpsko vozilo sastavljeno od američkog motora i menjača :D
Pa čije je onda?
Ma oni su samo prefarbali i napisali zastava

Marko

pre 11 godina

Pa ovaj "hammer" je predstavljen na poslednjem domaćem sajmu naoružanja pre xy meseci/godina i nije nikakva novost. Naprotiv, već su ga isti ovi "državnici" u nekoliko navrata premijerno predstavljali. Kako su krenuli, do izbora ćemo i raketu na mesec lansirati i nosač aviona u Dunav porinuti i to ne jedan, već celu flotu.

musa dembele

pre 11 godina

Cek,da pogadjam... Ni ovo vam se ne svidja? Ah,da ,naravno... O sebi mislimo najlosije,a s druge strane ocekujemo da pravimo najbolje,pa KAKO? Sto je najsmesnije pola proizvedenog kupuju Ameri

kokav pogled!

pre 11 godina

Interesantno vozilo.Sa americkim motorom (zna se kako trosi)i
nosivosti.1400 kg.Pogotovo velicina ovog prednjeg stakla je interesantna za vojno vozilo.

buki

pre 11 godina

Ma sta se ***** sa sitnim glupostima idite odmah na najveci posao,napravite nas
"space shutle", Made in Kragujevac bas mocno zvuci,pa da ga pocnemo uvaljivati i zapadu i istoku,i americi i rusiji ali i kini i indiji mozda i koreji svima!!!

ins

pre 11 godina

Ovaj prototip pokazuju vec dve godine..Sad zbog izbora ga ponovo izvadili..
Evo sajt Zastava Vozila kao dokaz
http://www.zastava-kamioni.co.rs/index_s.htm

Bob

pre 11 godina

Srpski hamer?.... ili mozda Iveco Bremach
evo link pa pogledajte ah da to je verzija iz tamo neke 1990: http://suchen.mobile.de/lkw-inserat/iveco-bremach-4x4-pritsche-2-4m-kran-nowy-s-cz/154407476.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=VUT75&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=12100&makeModelVariant1.modelDescription=bremach&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=VanUpTo7500&segment=Truck&features=FOUR_WHEEL_DRIVE&negativeFeatures=EXPORT&grossPrice=false

Dellamorte Dellamore

pre 11 godina

Ljudi, da li ste vi normalni? Kakve veze ima estetika sa bilo cime? Da li su amerikanci pravili one lepe spejs satlove, pa su ga sad pre neki dan strpali u muzej? A sta je sa Sojuzem? I dalje leti 40 i kusur godina, ili koliko vec. A sta je sa tenkovima? Kada vidite one americke, britanske i nemacke tenkove, sve lepotan do lepotana, a onda dodje Rus i napravi po vama ''kockasu kantu'' IS-2 od 300 (metaforicnih) tona, pa sa time razrusi sve sto stoji na putu do Berlina. Estetika. To sto ste vi navikli na americke filmove i igrice, to je vasa stvar. Moze da bude najgora kanta koja postoji ali ako radi posao, i odrzava posadu u zivotu, zadatak je ispunjen. I postujte malo trud koji se ulaze u domacoj vojnoj industriji.

R'ke-koke

pre 11 godina

KAMIONCHE JE BASH ODLICHNO!!!

Izgleda jednostavno, cetvrtsto i robusno, bash onako kako vojna vozila i treba da izgledaju.

VOJNI FAP, 2011.god.
http://www.youtube.com/watch?v=EY3NjF7ho6E

"vraceno" 6 prekopotrebnih aviona G-4 iz Crne Gore. 2010.god
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=04&dd=14&nav_category=11&nav_id=424243

SKOLSKI AVION LASTA 95, 2009.god
http://www.youtube.com/watch?v=cXGSr6Lbvos

Remont lovaca Mig-29, 2008.god.

I koliko jos novih proizvoda, i josh koliko u razvoju.

Izborna kampanja? JESTE, od 2007.god.

Aca

pre 11 godina

Da li on ima motor? Koja mu je radna zapremina? Kao gorivo koristi dizel ili beznin? Koje su mu radne karakteristike? Da li su sve poluosovine iste dužine? Da li je predviđen sistem za samoizvlačenje napred i pozadi?....??? Zašto nisu iskopirali Defendera, ne bi promašili?

haha, haha

pre 11 godina

Zastavin Hamer i srpski ratni avion "Kobac" strah i trepet svakog neprijatelja
(haha, 30. april 2012 18:40)

Od njihovog pomena ledila se krv u zilama.

Bobinac

pre 11 godina

Ja bih rekao da je neko hteo da se naruga Srbiji. Mogao je neko da pogleda kako izgledaju americki kamioni Mastif i Buldog, pa da napravi nesto slično.

Мики

pre 11 godina

Професионални пљувачи су очигледно нашли жртву а то је наравно опет српски производ о коме још нема ни спецификација, а унапред је лош/нееконимчан/скуп/итд. У војсци је важно да возила раде и да су поуздана а не да ли су дизајнирана, излакирана јер вам то апсолутно ништа не значи када неко баци гранату да будемо искрени. Ја се надам да ће се ово возило показати поузданим а продаја ће кренути сама по себи. Мој савет је да се не осврћу на ове пљуваче којима је генима да друге омаловажавају/спутавају/обесхрабрују. Застави желим све најбоље и да страна предузеча искористе као одскочну даску за развијање сопствених производа и проналаску нових трговачких рута.

yes

pre 11 godina

Fiat, kobac, helikopteri, hummer, satelit, najvece solarno postrojemje, IT village, grade se autoputevi, samo u beogradu se grade hiljade stanova, gradi se fabrika oruzja, oruzje izvozimo kolicina mu se nezna, izvozimo maline ...
Zasto imamo onda oviliku nezaposlenost?
Zasto je realna radnicka plata oko 300€?
Zasto su gradjani nezadovoljni?
Zasto svi koji mogu napustaju zemlju?
Da li su ljudi slepi pa nevide kako nam cveta ili nas politicari lazu?

lala

pre 11 godina

nosivost mu je 1,4 tone, a potrosnja mu je..?
Uuu onda je bas efikasan, neka hvala!

Razmisljam: ameri imaju nafte, pa ga neproizvode vise. U cemu li je caka?

kosovac

pre 11 godina

Ameriski motor i menjac i nas visoko korodirajuci lim od 5 mm,dobitna kombinacija.Pa mi smo cuveni po dobrim variocima.Malo mi lici na vagone iz Gose ali nisam siguran,ma ne to je srpski hamer,zvani SRAMER.Ima da se otimaju americki reziseri za snimanje ratnih filmova,videcete.
Jos da im damo na besplatno koriscenje pasuljanske livade a tenkove u topionicu US Stila,kako bismo imali gvozdje za DZ.
Sretno Sramere,zelim ti da vise rata ne bude.

Ivan

pre 11 godina

@(yugo amerika, 30. april 2012 18:10)

Upravo tako. Samo mislim da ste pogrešili u interpretaciji. Zastava je u US veoma cenjena. To što pričate o yugu je samo do vaše ignorancije.

Oddball

pre 11 godina

Kruv ti poljubim, koliko stručnjaka za oružje i odbrambene tehnologije na sajtu pacifističkog B92...

Radi se o kamionima, a ne o vozilima klase američkog Hamera, Otokarove turske Kobre ili ruskog Tigr-a. Kako bi rekao poetski raspoložen kralj srpkih trgova, we are mixing grandmas and frogs...

Elem, da utvrdimo gradivo. Svi Zastavini kamioni koji su namenjeni vojsci
http://www.zastava-kamioni.co.rs/Files/PT1.pdf
http://www.zastava-kamioni.co.rs/Files/PT2.pdf
http://www.zastava-kamioni.co.rs/Files/NTV.pdf

Влада

pre 11 godina

О чему ви људи,о естетици?Па побогу то је војно возило,питање је колико је употребљиво и функционално у тешким условима,а не колико је лепо.Свашта.

Nikola

pre 11 godina

Prvo: Zastava Kamioni nema veze sa Zastava Automobilima. Drugo: ovo je postarski Zastava Rival sa drugim pogonom, kakav crni hamer.

aca

pre 11 godina

ne razumem toliku odbojnost prema domacoj proizvodnji, ako pravi hamer kosta 50 000 eura, a troskovi proizvodnje ovog srpskog hamera su npr.10 000, nek mi zavrsi i 50% posla koliko i pravi, ekonomska opravdanost je velika, pa sta sto je ruzan, jel lada niva lepa...nemaju sve zemlje para za skupe terence, nase je upravo to siromasno trziste afrike i azije, a tamo stalno neko ratuje...danas sam rekao i opet cu, bivsa sfrj je najvece pare zaradila na prodaju oruzja, a sto ne bi i mi barem 20% od te prodaje, trziste za ovakve stvari postoji koliko god izgledale smesne

Rade $

pre 11 godina

Prema fotografiji koja je prikazana, mislim da su ipak trebli angažovati nekog Italijanskog dizajnera. Ovo mi liči na neku ružnu kutiju. U krajnjoj lijiji mogli su kopirqti Hamer s malim izmenama. To se radi danas u svetu.

zoki

pre 11 godina

Izvinite ali ni cestitu slike niste stavili a tolijo se hvalite. Ovo mi lici na one kartonske kamione sto sam ih sastavljao kao klinac. Kad napravite nesto posteno dajte nekom strancu da testira (Top gear ) pa da vidimo koliko ce da izdrzi.

rasa lugavcina

pre 11 godina

ovi iz zastave bas imaju smisla za humor.... prvo ona "nakazica" 500l za 16 000 evra, a sad i ovo!!! sacuvaj me boze ako im padne na pamet da prave robota!!!!

vuchkomilli

pre 11 godina

necu nikog da lozim, samo razmisljam... Jeste ruzan k`o ker, ali ako dobro ide, a veliki nam daju zeleno svetlo, zasto ne bi isli u Afriku, Aziju... Samo da se zavalja, obrt dobar,profit mali, ali hrani 3,4.ooo radnika...

Zoki

pre 11 godina

Odmah se vidi da ga je konstruisao tim strucnjaka koji imaju platu od bar 10 000 EUR....svi zajedno. Koliko para toliko i muzike. Ma ljudi, nece valjda sa ovim na ulicu?

Cofi

pre 11 godina

Sve vesti su najave velikih poslova,moze da bude,ali ne mora da znaci,dakle nikad nista konkretno,svi su i igri,interesuju se,oblecu,odmeravaju,premeravaju...dok izbori ne prodju,a onda zna se,svi naglo odustaju,odlaze,sve staje i prestaje i nista od moguceg ne da nije uradjenovec nije ni zapoceto i kao takvo se i ostavlja.I tako svaki put.Kada ce doci dan da se izbori dobijaju onim sto je konkretno uradjeno,dakle ne vestima i investicijama u najavi,vec da sve ove vesti imaju stvaran epilog,da se kaze da je prozivodnja krenula ili povecena za toliko i toliko,da je stvarno otovoreno i zavrseno to i to,a ne da jednu po jednu deonicu jednog puta otvaraju svi po sto puta,cemu to?I sada kada rezultata nema,a izbori su tu,propaganda,puniti portale,stampu i televizijski program naslovima,najavljujuci cuda koja su tu,odmah iza ugla,mozda neko i poveruje,mozda se vecina i upeca na to,zasto da ne,ako je kampanja dovoljno agresivna i ako se to ljudima ponavlja iz dana u dan,ne mali broj njih ce poverovati da je sve to istina,po onoj staroj dobroj-vise puta izgovorena laz postaje istina...samo sto se od te 'istine' ipak ne zivi!

Зоран

pre 11 godina

Предизборне вести. Када ће ти избори, новине одавно већ не могу да се читају.

Igor

pre 11 godina

Da je to tako lako,svi bi proizvodili HAMER...
Uostalom,citajuci forume,zar Lada Niva nije najbolji terenac na svetu,bolji od Hamera??? xxxxxxx

Dowla

pre 11 godina

Srpski hammer, nema sta skoro identican originalu.... Svaka cast drugari, napravili ste najmoderniji i najlepsi kamion za dostavu uglja na svetu!

Dowla

pre 11 godina

Srpski hammer, nema sta skoro identican originalu.... Svaka cast drugari, napravili ste najmoderniji i najlepsi kamion za dostavu uglja na svetu!

Зоран

pre 11 godina

Предизборне вести. Када ће ти избори, новине одавно већ не могу да се читају.

zoki

pre 11 godina

Izvinite ali ni cestitu slike niste stavili a tolijo se hvalite. Ovo mi lici na one kartonske kamione sto sam ih sastavljao kao klinac. Kad napravite nesto posteno dajte nekom strancu da testira (Top gear ) pa da vidimo koliko ce da izdrzi.

Igor

pre 11 godina

Da je to tako lako,svi bi proizvodili HAMER...
Uostalom,citajuci forume,zar Lada Niva nije najbolji terenac na svetu,bolji od Hamera??? xxxxxxx

vuchkomilli

pre 11 godina

necu nikog da lozim, samo razmisljam... Jeste ruzan k`o ker, ali ako dobro ide, a veliki nam daju zeleno svetlo, zasto ne bi isli u Afriku, Aziju... Samo da se zavalja, obrt dobar,profit mali, ali hrani 3,4.ooo radnika...

rasa lugavcina

pre 11 godina

ovi iz zastave bas imaju smisla za humor.... prvo ona "nakazica" 500l za 16 000 evra, a sad i ovo!!! sacuvaj me boze ako im padne na pamet da prave robota!!!!

Zoki

pre 11 godina

Odmah se vidi da ga je konstruisao tim strucnjaka koji imaju platu od bar 10 000 EUR....svi zajedno. Koliko para toliko i muzike. Ma ljudi, nece valjda sa ovim na ulicu?

Rade $

pre 11 godina

Prema fotografiji koja je prikazana, mislim da su ipak trebli angažovati nekog Italijanskog dizajnera. Ovo mi liči na neku ružnu kutiju. U krajnjoj lijiji mogli su kopirqti Hamer s malim izmenama. To se radi danas u svetu.

Cofi

pre 11 godina

Sve vesti su najave velikih poslova,moze da bude,ali ne mora da znaci,dakle nikad nista konkretno,svi su i igri,interesuju se,oblecu,odmeravaju,premeravaju...dok izbori ne prodju,a onda zna se,svi naglo odustaju,odlaze,sve staje i prestaje i nista od moguceg ne da nije uradjenovec nije ni zapoceto i kao takvo se i ostavlja.I tako svaki put.Kada ce doci dan da se izbori dobijaju onim sto je konkretno uradjeno,dakle ne vestima i investicijama u najavi,vec da sve ove vesti imaju stvaran epilog,da se kaze da je prozivodnja krenula ili povecena za toliko i toliko,da je stvarno otovoreno i zavrseno to i to,a ne da jednu po jednu deonicu jednog puta otvaraju svi po sto puta,cemu to?I sada kada rezultata nema,a izbori su tu,propaganda,puniti portale,stampu i televizijski program naslovima,najavljujuci cuda koja su tu,odmah iza ugla,mozda neko i poveruje,mozda se vecina i upeca na to,zasto da ne,ako je kampanja dovoljno agresivna i ako se to ljudima ponavlja iz dana u dan,ne mali broj njih ce poverovati da je sve to istina,po onoj staroj dobroj-vise puta izgovorena laz postaje istina...samo sto se od te 'istine' ipak ne zivi!

Vladimir

pre 11 godina

Ne znam sta je ovom nasem narodu!? Ne valja nam avion Kobac, ne valja ovaj terenac kakav god da je. Ne valja nam puska M-21. Nama bre nista ne valja. Tom logikom ne valja nam domaci krompir, kajmak, sljiva, malina... Sve treba da se uzvozi i kupuje od amera, svaba, Rusa, Kineza... Stvarno smo glupanderi da nas nema vecih.

Sasa

pre 11 godina

Koliko bezveznih komentara. Pa kakve veze ima da li je lep? To je vojno terensko vozilo i nije namenjeno da se vozi po gradu i da se njima muvaju ženske po plaži. Ako je funkcionalno, to mu je više nego dovoljna preporuka. Uostalom bolje krenuti sa nečim, nego sedeti i kukati, ili pisati besmislene i zlobne komentare po Internetu. Kladim se da su svi koji su se ovde pokazali kao kritičari napravili veoma veliku stvar od sopstvenog života, pa eto sada svima nama ovde dele lekcije.

Marko

pre 11 godina

Pa ovaj "hammer" je predstavljen na poslednjem domaćem sajmu naoružanja pre xy meseci/godina i nije nikakva novost. Naprotiv, već su ga isti ovi "državnici" u nekoliko navrata premijerno predstavljali. Kako su krenuli, do izbora ćemo i raketu na mesec lansirati i nosač aviona u Dunav porinuti i to ne jedan, već celu flotu.

Мирко

pre 11 godina

vazno da je nas ambasador stigo da se slika,zadnjih dva meseca on je šest 6 puta bio u Srbiji a njegova karta je oko 8000$ pa sada vidite kolko je to sve radi izbora.

Mozak Pileta

pre 11 godina

Ama cekajte samo dok RUSI izbace novu Nivu. Ide na vazduh koga u RUSIJI ima na pretek. Bice 2 puta lepsa od Hamera, 3 puta brza, moci ce da pregazi prepreku 4 puta vecu i bice jedno 100-200 puta jevtinija.

Ovo je ovako jer Ameri su glupi a RUSI su najpametniji i sve oni znaju najbolje!!!

pedja

pre 11 godina

Kolko ja znam Hamer se vise neproizvodi u americi posto ga je kupila neka kineska kompanije, tako da mi nije jasno kako to"amerikanci"traze partnera kada to vise nije njihov proizvod.

haha, haha

pre 11 godina

Zastavin Hamer i srpski ratni avion "Kobac" strah i trepet svakog neprijatelja
(haha, 30. april 2012 18:40)

Od njihovog pomena ledila se krv u zilama.

yes

pre 11 godina

Fiat, kobac, helikopteri, hummer, satelit, najvece solarno postrojemje, IT village, grade se autoputevi, samo u beogradu se grade hiljade stanova, gradi se fabrika oruzja, oruzje izvozimo kolicina mu se nezna, izvozimo maline ...
Zasto imamo onda oviliku nezaposlenost?
Zasto je realna radnicka plata oko 300€?
Zasto su gradjani nezadovoljni?
Zasto svi koji mogu napustaju zemlju?
Da li su ljudi slepi pa nevide kako nam cveta ili nas politicari lazu?

ins

pre 11 godina

Ovaj prototip pokazuju vec dve godine..Sad zbog izbora ga ponovo izvadili..
Evo sajt Zastava Vozila kao dokaz
http://www.zastava-kamioni.co.rs/index_s.htm

what

pre 11 godina

Ova vozilo me potseca na one ruske kontenjere :D
Srpsko vozilo sastavljeno od američkog motora i menjača :D
Pa čije je onda?
Ma oni su samo prefarbali i napisali zastava

david

pre 11 godina

kamionče se zove "lazar", od milošte laza. verovatno da nas podseća na kneza lazara.nije baš najsrećnije jer je knez poginuo u boju. doduše asocira i na lazara koji je vaskrsnuo. kakva će mu sudbina biti saznaćemo posle izbora?

Мирко

pre 11 godina

Колико оваца може да се транспортује овом ругобом,ал да не троши пуно јер нисам продао сву јагњад сад за 1. мај.

upitani

pre 11 godina

daj neka potraje ova kampanja i bicemo najrazvijenija zemlja u evropi :)) lepo je sve to sto mi pravimo a i imamo veliki potencijal za vojnu industriju ali kako bas sve napravismo pred izbore...

Dellamorte Dellamore

pre 11 godina

Ljudi, da li ste vi normalni? Kakve veze ima estetika sa bilo cime? Da li su amerikanci pravili one lepe spejs satlove, pa su ga sad pre neki dan strpali u muzej? A sta je sa Sojuzem? I dalje leti 40 i kusur godina, ili koliko vec. A sta je sa tenkovima? Kada vidite one americke, britanske i nemacke tenkove, sve lepotan do lepotana, a onda dodje Rus i napravi po vama ''kockasu kantu'' IS-2 od 300 (metaforicnih) tona, pa sa time razrusi sve sto stoji na putu do Berlina. Estetika. To sto ste vi navikli na americke filmove i igrice, to je vasa stvar. Moze da bude najgora kanta koja postoji ali ako radi posao, i odrzava posadu u zivotu, zadatak je ispunjen. I postujte malo trud koji se ulaze u domacoj vojnoj industriji.

Мики

pre 11 godina

Професионални пљувачи су очигледно нашли жртву а то је наравно опет српски производ о коме још нема ни спецификација, а унапред је лош/нееконимчан/скуп/итд. У војсци је важно да возила раде и да су поуздана а не да ли су дизајнирана, излакирана јер вам то апсолутно ништа не значи када неко баци гранату да будемо искрени. Ја се надам да ће се ово возило показати поузданим а продаја ће кренути сама по себи. Мој савет је да се не осврћу на ове пљуваче којима је генима да друге омаловажавају/спутавају/обесхрабрују. Застави желим све најбоље и да страна предузеча искористе као одскочну даску за развијање сопствених производа и проналаску нових трговачких рута.

Влада

pre 11 godina

О чему ви људи,о естетици?Па побогу то је војно возило,питање је колико је употребљиво и функционално у тешким условима,а не колико је лепо.Свашта.

kokav pogled!

pre 11 godina

Interesantno vozilo.Sa americkim motorom (zna se kako trosi)i
nosivosti.1400 kg.Pogotovo velicina ovog prednjeg stakla je interesantna za vojno vozilo.

Nikola

pre 11 godina

Prvo: Zastava Kamioni nema veze sa Zastava Automobilima. Drugo: ovo je postarski Zastava Rival sa drugim pogonom, kakav crni hamer.

kosovac

pre 11 godina

Ameriski motor i menjac i nas visoko korodirajuci lim od 5 mm,dobitna kombinacija.Pa mi smo cuveni po dobrim variocima.Malo mi lici na vagone iz Gose ali nisam siguran,ma ne to je srpski hamer,zvani SRAMER.Ima da se otimaju americki reziseri za snimanje ratnih filmova,videcete.
Jos da im damo na besplatno koriscenje pasuljanske livade a tenkove u topionicu US Stila,kako bismo imali gvozdje za DZ.
Sretno Sramere,zelim ti da vise rata ne bude.

Aca

pre 11 godina

Da li on ima motor? Koja mu je radna zapremina? Kao gorivo koristi dizel ili beznin? Koje su mu radne karakteristike? Da li su sve poluosovine iste dužine? Da li je predviđen sistem za samoizvlačenje napred i pozadi?....??? Zašto nisu iskopirali Defendera, ne bi promašili?

jeep

pre 11 godina

ima u Egiptu fabrika vojnih Jeep-ova, zovu se J8, ima ih u svim varijantama. Koriste proverenu tehnologiju (jeep jk wrangler rubicon). Slucajno znam cenu (oko 16000 eura), Zastava tu nema sta da trazi, sem ako ne prodaju nasoj vojsci losije vozilo za 30.000.

aca

pre 11 godina

ne razumem toliku odbojnost prema domacoj proizvodnji, ako pravi hamer kosta 50 000 eura, a troskovi proizvodnje ovog srpskog hamera su npr.10 000, nek mi zavrsi i 50% posla koliko i pravi, ekonomska opravdanost je velika, pa sta sto je ruzan, jel lada niva lepa...nemaju sve zemlje para za skupe terence, nase je upravo to siromasno trziste afrike i azije, a tamo stalno neko ratuje...danas sam rekao i opet cu, bivsa sfrj je najvece pare zaradila na prodaju oruzja, a sto ne bi i mi barem 20% od te prodaje, trziste za ovakve stvari postoji koliko god izgledale smesne

musa dembele

pre 11 godina

Cek,da pogadjam... Ni ovo vam se ne svidja? Ah,da ,naravno... O sebi mislimo najlosije,a s druge strane ocekujemo da pravimo najbolje,pa KAKO? Sto je najsmesnije pola proizvedenog kupuju Ameri

lala

pre 11 godina

nosivost mu je 1,4 tone, a potrosnja mu je..?
Uuu onda je bas efikasan, neka hvala!

Razmisljam: ameri imaju nafte, pa ga neproizvode vise. U cemu li je caka?

Cvexi

pre 11 godina

na avionu i na ovom vozilu se radilo vec neko vreme ali se cekao pravi trenutak da se izbace u javnost. Sta je bolje od predizborne kampanje za tako nesto..

Bobinac

pre 11 godina

Ja bih rekao da je neko hteo da se naruga Srbiji. Mogao je neko da pogleda kako izgledaju americki kamioni Mastif i Buldog, pa da napravi nesto slično.

Oddball

pre 11 godina

Kruv ti poljubim, koliko stručnjaka za oružje i odbrambene tehnologije na sajtu pacifističkog B92...

Radi se o kamionima, a ne o vozilima klase američkog Hamera, Otokarove turske Kobre ili ruskog Tigr-a. Kako bi rekao poetski raspoložen kralj srpkih trgova, we are mixing grandmas and frogs...

Elem, da utvrdimo gradivo. Svi Zastavini kamioni koji su namenjeni vojsci
http://www.zastava-kamioni.co.rs/Files/PT1.pdf
http://www.zastava-kamioni.co.rs/Files/PT2.pdf
http://www.zastava-kamioni.co.rs/Files/NTV.pdf

buki

pre 11 godina

Ma sta se ***** sa sitnim glupostima idite odmah na najveci posao,napravite nas
"space shutle", Made in Kragujevac bas mocno zvuci,pa da ga pocnemo uvaljivati i zapadu i istoku,i americi i rusiji ali i kini i indiji mozda i koreji svima!!!

lemmy

pre 11 godina

@rasa lugavcina ti covece stvarno imas smisla za dizajn i oko za estetiku kad 500l mozes da nazoves "nakazicom". A i kakvo ti je to ime ili nadimak,majke ti?

Balkanac

pre 11 godina

******** Ako je ovo teretno vozilo konkurentno onda je i FAP-13 nevidljiv.Ljudi moji pa ovo je totalni skart koji se samo koristi u jeftine americke ratne filmove.Pa bolja je turbozeta koju zastava vec dugo godina sklapa. *******

@mitajlo41

pre 11 godina

....Cuo sam da samo farbamo i rucnu dizalicu proizvodimo a sve ostalo se uvozi? Prosle godine Dacia je proizvela 300hiljada vozila i preko 500hiljada menjackih kutija. A mi? Da li ce mo to ili sl. uspeti do kraja veka? Bice to uspeh kao "Jugo Amerika"! (Fiat-bice dobar,...dok ne "osvojimo" proizvodnju!) Govorim iz iskustva: Z101, Yugo-65!

Bob

pre 11 godina

Srpski hamer?.... ili mozda Iveco Bremach
evo link pa pogledajte ah da to je verzija iz tamo neke 1990: http://suchen.mobile.de/lkw-inserat/iveco-bremach-4x4-pritsche-2-4m-kran-nowy-s-cz/154407476.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=VUT75&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=12100&makeModelVariant1.modelDescription=bremach&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=VanUpTo7500&segment=Truck&features=FOUR_WHEEL_DRIVE&negativeFeatures=EXPORT&grossPrice=false

R'ke-koke

pre 11 godina

KAMIONCHE JE BASH ODLICHNO!!!

Izgleda jednostavno, cetvrtsto i robusno, bash onako kako vojna vozila i treba da izgledaju.

VOJNI FAP, 2011.god.
http://www.youtube.com/watch?v=EY3NjF7ho6E

"vraceno" 6 prekopotrebnih aviona G-4 iz Crne Gore. 2010.god
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=04&dd=14&nav_category=11&nav_id=424243

SKOLSKI AVION LASTA 95, 2009.god
http://www.youtube.com/watch?v=cXGSr6Lbvos

Remont lovaca Mig-29, 2008.god.

I koliko jos novih proizvoda, i josh koliko u razvoju.

Izborna kampanja? JESTE, od 2007.god.

Aleksandar

pre 11 godina

Citiram deo vaseg teksta:" treba da stigne 21 "hamer" za potrebe Vojske Srbije."
Nije Hamer nego Numvee!!! Hamer je civilno terensko vozilo koje se neproizvodi od 2010 god.! Humvee je ono sto treba da stigne Vojsci Srbije!

Ivan

pre 11 godina

@(yugo amerika, 30. april 2012 18:10)

Upravo tako. Samo mislim da ste pogrešili u interpretaciji. Zastava je u US veoma cenjena. To što pričate o yugu je samo do vaše ignorancije.

Mrtvo more

pre 11 godina

O ovom mentalitetu je pisao još Radoje Domanović u "Mrtvom moru". Za više od sto godina nismo se promenili. Rekao bih vam "pa napravite ga vi bolje ako već vidite šta ne valja", ali to je ustvari razlika između nas i npr. Amerikanaca: kod njih je lako takvu pomisao sprovesti u delo, dok kod nas ima milion prepreka, a svih tih milion svodi se na jednu: oni koji treba da vam omoguće da pokušate su isti ovi kritizeri i protivnici bilo kakvih pokušaja i poduhvata. Inovacija i kompetencija po definiciji ne smeju da postoje u Srbiji (i bližoj okolini i ekstenzivnoj listi zemalja od kojih zamišljamo da smo bolji). To su egzotične voćke koje uspevaju samo na drugim podnebljima, odnosno samo na nekoliko mesta u svetu: USA, Zapadna Evropa (ne sva i ne sve članice EU) Japan, Južna Koreja, Tajvan i Kina (uslovno). Uvrštavanje novih zemalja na "pozitivnu listu" dozvoljava se samo posle dugotrajnog i mukotrpnog procesa pridruživanja i uključuje ne manje od 5 godina konstantnog isporučivanja nadprosečnih performansi u pola cene i bar sedmogodišnje garancije na delove i rad.

rasa lugavcina

pre 11 godina

ovi iz zastave bas imaju smisla za humor.... prvo ona "nakazica" 500l za 16 000 evra, a sad i ovo!!! sacuvaj me boze ako im padne na pamet da prave robota!!!!

Dowla

pre 11 godina

Srpski hammer, nema sta skoro identican originalu.... Svaka cast drugari, napravili ste najmoderniji i najlepsi kamion za dostavu uglja na svetu!

Rade $

pre 11 godina

Prema fotografiji koja je prikazana, mislim da su ipak trebli angažovati nekog Italijanskog dizajnera. Ovo mi liči na neku ružnu kutiju. U krajnjoj lijiji mogli su kopirqti Hamer s malim izmenama. To se radi danas u svetu.

zoki

pre 11 godina

Izvinite ali ni cestitu slike niste stavili a tolijo se hvalite. Ovo mi lici na one kartonske kamione sto sam ih sastavljao kao klinac. Kad napravite nesto posteno dajte nekom strancu da testira (Top gear ) pa da vidimo koliko ce da izdrzi.

Mozak Pileta

pre 11 godina

Ama cekajte samo dok RUSI izbace novu Nivu. Ide na vazduh koga u RUSIJI ima na pretek. Bice 2 puta lepsa od Hamera, 3 puta brza, moci ce da pregazi prepreku 4 puta vecu i bice jedno 100-200 puta jevtinija.

Ovo je ovako jer Ameri su glupi a RUSI su najpametniji i sve oni znaju najbolje!!!

pedja

pre 11 godina

Kolko ja znam Hamer se vise neproizvodi u americi posto ga je kupila neka kineska kompanije, tako da mi nije jasno kako to"amerikanci"traze partnera kada to vise nije njihov proizvod.

Зоран

pre 11 godina

Предизборне вести. Када ће ти избори, новине одавно већ не могу да се читају.

Zoki

pre 11 godina

Odmah se vidi da ga je konstruisao tim strucnjaka koji imaju platu od bar 10 000 EUR....svi zajedno. Koliko para toliko i muzike. Ma ljudi, nece valjda sa ovim na ulicu?

Igor

pre 11 godina

Da je to tako lako,svi bi proizvodili HAMER...
Uostalom,citajuci forume,zar Lada Niva nije najbolji terenac na svetu,bolji od Hamera??? xxxxxxx

Sasa

pre 11 godina

Koliko bezveznih komentara. Pa kakve veze ima da li je lep? To je vojno terensko vozilo i nije namenjeno da se vozi po gradu i da se njima muvaju ženske po plaži. Ako je funkcionalno, to mu je više nego dovoljna preporuka. Uostalom bolje krenuti sa nečim, nego sedeti i kukati, ili pisati besmislene i zlobne komentare po Internetu. Kladim se da su svi koji su se ovde pokazali kao kritičari napravili veoma veliku stvar od sopstvenog života, pa eto sada svima nama ovde dele lekcije.

vuchkomilli

pre 11 godina

necu nikog da lozim, samo razmisljam... Jeste ruzan k`o ker, ali ako dobro ide, a veliki nam daju zeleno svetlo, zasto ne bi isli u Afriku, Aziju... Samo da se zavalja, obrt dobar,profit mali, ali hrani 3,4.ooo radnika...

Dellamorte Dellamore

pre 11 godina

Ljudi, da li ste vi normalni? Kakve veze ima estetika sa bilo cime? Da li su amerikanci pravili one lepe spejs satlove, pa su ga sad pre neki dan strpali u muzej? A sta je sa Sojuzem? I dalje leti 40 i kusur godina, ili koliko vec. A sta je sa tenkovima? Kada vidite one americke, britanske i nemacke tenkove, sve lepotan do lepotana, a onda dodje Rus i napravi po vama ''kockasu kantu'' IS-2 od 300 (metaforicnih) tona, pa sa time razrusi sve sto stoji na putu do Berlina. Estetika. To sto ste vi navikli na americke filmove i igrice, to je vasa stvar. Moze da bude najgora kanta koja postoji ali ako radi posao, i odrzava posadu u zivotu, zadatak je ispunjen. I postujte malo trud koji se ulaze u domacoj vojnoj industriji.

musa dembele

pre 11 godina

Cek,da pogadjam... Ni ovo vam se ne svidja? Ah,da ,naravno... O sebi mislimo najlosije,a s druge strane ocekujemo da pravimo najbolje,pa KAKO? Sto je najsmesnije pola proizvedenog kupuju Ameri

Ivan

pre 11 godina

@(yugo amerika, 30. april 2012 18:10)

Upravo tako. Samo mislim da ste pogrešili u interpretaciji. Zastava je u US veoma cenjena. To što pričate o yugu je samo do vaše ignorancije.

lemmy

pre 11 godina

@rasa lugavcina ti covece stvarno imas smisla za dizajn i oko za estetiku kad 500l mozes da nazoves "nakazicom". A i kakvo ti je to ime ili nadimak,majke ti?

Vladimir

pre 11 godina

Ne znam sta je ovom nasem narodu!? Ne valja nam avion Kobac, ne valja ovaj terenac kakav god da je. Ne valja nam puska M-21. Nama bre nista ne valja. Tom logikom ne valja nam domaci krompir, kajmak, sljiva, malina... Sve treba da se uzvozi i kupuje od amera, svaba, Rusa, Kineza... Stvarno smo glupanderi da nas nema vecih.

Мики

pre 11 godina

Професионални пљувачи су очигледно нашли жртву а то је наравно опет српски производ о коме још нема ни спецификација, а унапред је лош/нееконимчан/скуп/итд. У војсци је важно да возила раде и да су поуздана а не да ли су дизајнирана, излакирана јер вам то апсолутно ништа не значи када неко баци гранату да будемо искрени. Ја се надам да ће се ово возило показати поузданим а продаја ће кренути сама по себи. Мој савет је да се не осврћу на ове пљуваче којима је генима да друге омаловажавају/спутавају/обесхрабрују. Застави желим све најбоље и да страна предузеча искористе као одскочну даску за развијање сопствених производа и проналаску нових трговачких рута.

R'ke-koke

pre 11 godina

KAMIONCHE JE BASH ODLICHNO!!!

Izgleda jednostavno, cetvrtsto i robusno, bash onako kako vojna vozila i treba da izgledaju.

VOJNI FAP, 2011.god.
http://www.youtube.com/watch?v=EY3NjF7ho6E

"vraceno" 6 prekopotrebnih aviona G-4 iz Crne Gore. 2010.god
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=04&dd=14&nav_category=11&nav_id=424243

SKOLSKI AVION LASTA 95, 2009.god
http://www.youtube.com/watch?v=cXGSr6Lbvos

Remont lovaca Mig-29, 2008.god.

I koliko jos novih proizvoda, i josh koliko u razvoju.

Izborna kampanja? JESTE, od 2007.god.

what

pre 11 godina

Ova vozilo me potseca na one ruske kontenjere :D
Srpsko vozilo sastavljeno od američkog motora i menjača :D
Pa čije je onda?
Ma oni su samo prefarbali i napisali zastava

Мирко

pre 11 godina

vazno da je nas ambasador stigo da se slika,zadnjih dva meseca on je šest 6 puta bio u Srbiji a njegova karta je oko 8000$ pa sada vidite kolko je to sve radi izbora.

jeep

pre 11 godina

ima u Egiptu fabrika vojnih Jeep-ova, zovu se J8, ima ih u svim varijantama. Koriste proverenu tehnologiju (jeep jk wrangler rubicon). Slucajno znam cenu (oko 16000 eura), Zastava tu nema sta da trazi, sem ako ne prodaju nasoj vojsci losije vozilo za 30.000.

Cofi

pre 11 godina

Sve vesti su najave velikih poslova,moze da bude,ali ne mora da znaci,dakle nikad nista konkretno,svi su i igri,interesuju se,oblecu,odmeravaju,premeravaju...dok izbori ne prodju,a onda zna se,svi naglo odustaju,odlaze,sve staje i prestaje i nista od moguceg ne da nije uradjenovec nije ni zapoceto i kao takvo se i ostavlja.I tako svaki put.Kada ce doci dan da se izbori dobijaju onim sto je konkretno uradjeno,dakle ne vestima i investicijama u najavi,vec da sve ove vesti imaju stvaran epilog,da se kaze da je prozivodnja krenula ili povecena za toliko i toliko,da je stvarno otovoreno i zavrseno to i to,a ne da jednu po jednu deonicu jednog puta otvaraju svi po sto puta,cemu to?I sada kada rezultata nema,a izbori su tu,propaganda,puniti portale,stampu i televizijski program naslovima,najavljujuci cuda koja su tu,odmah iza ugla,mozda neko i poveruje,mozda se vecina i upeca na to,zasto da ne,ako je kampanja dovoljno agresivna i ako se to ljudima ponavlja iz dana u dan,ne mali broj njih ce poverovati da je sve to istina,po onoj staroj dobroj-vise puta izgovorena laz postaje istina...samo sto se od te 'istine' ipak ne zivi!

Oddball

pre 11 godina

Kruv ti poljubim, koliko stručnjaka za oružje i odbrambene tehnologije na sajtu pacifističkog B92...

Radi se o kamionima, a ne o vozilima klase američkog Hamera, Otokarove turske Kobre ili ruskog Tigr-a. Kako bi rekao poetski raspoložen kralj srpkih trgova, we are mixing grandmas and frogs...

Elem, da utvrdimo gradivo. Svi Zastavini kamioni koji su namenjeni vojsci
http://www.zastava-kamioni.co.rs/Files/PT1.pdf
http://www.zastava-kamioni.co.rs/Files/PT2.pdf
http://www.zastava-kamioni.co.rs/Files/NTV.pdf

yes

pre 11 godina

Fiat, kobac, helikopteri, hummer, satelit, najvece solarno postrojemje, IT village, grade se autoputevi, samo u beogradu se grade hiljade stanova, gradi se fabrika oruzja, oruzje izvozimo kolicina mu se nezna, izvozimo maline ...
Zasto imamo onda oviliku nezaposlenost?
Zasto je realna radnicka plata oko 300€?
Zasto su gradjani nezadovoljni?
Zasto svi koji mogu napustaju zemlju?
Da li su ljudi slepi pa nevide kako nam cveta ili nas politicari lazu?

lala

pre 11 godina

nosivost mu je 1,4 tone, a potrosnja mu je..?
Uuu onda je bas efikasan, neka hvala!

Razmisljam: ameri imaju nafte, pa ga neproizvode vise. U cemu li je caka?

haha, haha

pre 11 godina

Zastavin Hamer i srpski ratni avion "Kobac" strah i trepet svakog neprijatelja
(haha, 30. april 2012 18:40)

Od njihovog pomena ledila se krv u zilama.

Bobinac

pre 11 godina

Ja bih rekao da je neko hteo da se naruga Srbiji. Mogao je neko da pogleda kako izgledaju americki kamioni Mastif i Buldog, pa da napravi nesto slično.

Мирко

pre 11 godina

Колико оваца може да се транспортује овом ругобом,ал да не троши пуно јер нисам продао сву јагњад сад за 1. мај.

Влада

pre 11 godina

О чему ви људи,о естетици?Па побогу то је војно возило,питање је колико је употребљиво и функционално у тешким условима,а не колико је лепо.Свашта.

kosovac

pre 11 godina

Ameriski motor i menjac i nas visoko korodirajuci lim od 5 mm,dobitna kombinacija.Pa mi smo cuveni po dobrim variocima.Malo mi lici na vagone iz Gose ali nisam siguran,ma ne to je srpski hamer,zvani SRAMER.Ima da se otimaju americki reziseri za snimanje ratnih filmova,videcete.
Jos da im damo na besplatno koriscenje pasuljanske livade a tenkove u topionicu US Stila,kako bismo imali gvozdje za DZ.
Sretno Sramere,zelim ti da vise rata ne bude.

aca

pre 11 godina

ne razumem toliku odbojnost prema domacoj proizvodnji, ako pravi hamer kosta 50 000 eura, a troskovi proizvodnje ovog srpskog hamera su npr.10 000, nek mi zavrsi i 50% posla koliko i pravi, ekonomska opravdanost je velika, pa sta sto je ruzan, jel lada niva lepa...nemaju sve zemlje para za skupe terence, nase je upravo to siromasno trziste afrike i azije, a tamo stalno neko ratuje...danas sam rekao i opet cu, bivsa sfrj je najvece pare zaradila na prodaju oruzja, a sto ne bi i mi barem 20% od te prodaje, trziste za ovakve stvari postoji koliko god izgledale smesne

buki

pre 11 godina

Ma sta se ***** sa sitnim glupostima idite odmah na najveci posao,napravite nas
"space shutle", Made in Kragujevac bas mocno zvuci,pa da ga pocnemo uvaljivati i zapadu i istoku,i americi i rusiji ali i kini i indiji mozda i koreji svima!!!

david

pre 11 godina

kamionče se zove "lazar", od milošte laza. verovatno da nas podseća na kneza lazara.nije baš najsrećnije jer je knez poginuo u boju. doduše asocira i na lazara koji je vaskrsnuo. kakva će mu sudbina biti saznaćemo posle izbora?

Balkanac

pre 11 godina

******** Ako je ovo teretno vozilo konkurentno onda je i FAP-13 nevidljiv.Ljudi moji pa ovo je totalni skart koji se samo koristi u jeftine americke ratne filmove.Pa bolja je turbozeta koju zastava vec dugo godina sklapa. *******

Bob

pre 11 godina

Srpski hamer?.... ili mozda Iveco Bremach
evo link pa pogledajte ah da to je verzija iz tamo neke 1990: http://suchen.mobile.de/lkw-inserat/iveco-bremach-4x4-pritsche-2-4m-kran-nowy-s-cz/154407476.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=VUT75&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=12100&makeModelVariant1.modelDescription=bremach&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=VanUpTo7500&segment=Truck&features=FOUR_WHEEL_DRIVE&negativeFeatures=EXPORT&grossPrice=false

kokav pogled!

pre 11 godina

Interesantno vozilo.Sa americkim motorom (zna se kako trosi)i
nosivosti.1400 kg.Pogotovo velicina ovog prednjeg stakla je interesantna za vojno vozilo.

@mitajlo41

pre 11 godina

....Cuo sam da samo farbamo i rucnu dizalicu proizvodimo a sve ostalo se uvozi? Prosle godine Dacia je proizvela 300hiljada vozila i preko 500hiljada menjackih kutija. A mi? Da li ce mo to ili sl. uspeti do kraja veka? Bice to uspeh kao "Jugo Amerika"! (Fiat-bice dobar,...dok ne "osvojimo" proizvodnju!) Govorim iz iskustva: Z101, Yugo-65!

Nikola

pre 11 godina

Prvo: Zastava Kamioni nema veze sa Zastava Automobilima. Drugo: ovo je postarski Zastava Rival sa drugim pogonom, kakav crni hamer.

ins

pre 11 godina

Ovaj prototip pokazuju vec dve godine..Sad zbog izbora ga ponovo izvadili..
Evo sajt Zastava Vozila kao dokaz
http://www.zastava-kamioni.co.rs/index_s.htm

Aca

pre 11 godina

Da li on ima motor? Koja mu je radna zapremina? Kao gorivo koristi dizel ili beznin? Koje su mu radne karakteristike? Da li su sve poluosovine iste dužine? Da li je predviđen sistem za samoizvlačenje napred i pozadi?....??? Zašto nisu iskopirali Defendera, ne bi promašili?

Marko

pre 11 godina

Pa ovaj "hammer" je predstavljen na poslednjem domaćem sajmu naoružanja pre xy meseci/godina i nije nikakva novost. Naprotiv, već su ga isti ovi "državnici" u nekoliko navrata premijerno predstavljali. Kako su krenuli, do izbora ćemo i raketu na mesec lansirati i nosač aviona u Dunav porinuti i to ne jedan, već celu flotu.

upitani

pre 11 godina

daj neka potraje ova kampanja i bicemo najrazvijenija zemlja u evropi :)) lepo je sve to sto mi pravimo a i imamo veliki potencijal za vojnu industriju ali kako bas sve napravismo pred izbore...

Cvexi

pre 11 godina

na avionu i na ovom vozilu se radilo vec neko vreme ali se cekao pravi trenutak da se izbace u javnost. Sta je bolje od predizborne kampanje za tako nesto..

Aleksandar

pre 11 godina

Citiram deo vaseg teksta:" treba da stigne 21 "hamer" za potrebe Vojske Srbije."
Nije Hamer nego Numvee!!! Hamer je civilno terensko vozilo koje se neproizvodi od 2010 god.! Humvee je ono sto treba da stigne Vojsci Srbije!

Mrtvo more

pre 11 godina

O ovom mentalitetu je pisao još Radoje Domanović u "Mrtvom moru". Za više od sto godina nismo se promenili. Rekao bih vam "pa napravite ga vi bolje ako već vidite šta ne valja", ali to je ustvari razlika između nas i npr. Amerikanaca: kod njih je lako takvu pomisao sprovesti u delo, dok kod nas ima milion prepreka, a svih tih milion svodi se na jednu: oni koji treba da vam omoguće da pokušate su isti ovi kritizeri i protivnici bilo kakvih pokušaja i poduhvata. Inovacija i kompetencija po definiciji ne smeju da postoje u Srbiji (i bližoj okolini i ekstenzivnoj listi zemalja od kojih zamišljamo da smo bolji). To su egzotične voćke koje uspevaju samo na drugim podnebljima, odnosno samo na nekoliko mesta u svetu: USA, Zapadna Evropa (ne sva i ne sve članice EU) Japan, Južna Koreja, Tajvan i Kina (uslovno). Uvrštavanje novih zemalja na "pozitivnu listu" dozvoljava se samo posle dugotrajnog i mukotrpnog procesa pridruživanja i uključuje ne manje od 5 godina konstantnog isporučivanja nadprosečnih performansi u pola cene i bar sedmogodišnje garancije na delove i rad.