Nedelja, 18.03.2012.

18:20

Može li održavanje računa bez para?

Od trideset i tri banke na srpskom tržištu, samo sedam građanima pruža mogućnost da imaju račun na kome će povremeno imati uplate, a da je to besplatno.

Izvor: Tanjug

Može li održavanje raèuna bez para? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

NN

pre 12 godina

Agrobanka 120 dinara,danas proverio.Pri tome nikakve info ne dobih,kao da ni radnik ne zna.Dok kasnije,jedva izadjoh iz Rajfajzen.Radnica zasluzuje svoju platu.

poznavaoc stanja

pre 12 godina

Alo bre.Niko nikoga ne tera da ima Racun u banci.cast izuzetcima je PIO fond koji tera penzose da imaju racun u postanskoj stedionici a ova ih zauzvrat guli kao majmun banane i pri tome zaposljava mlade i perspektivne PUPS-ovce i kadar NOVE SRBIJE.

beliks

pre 12 godina

O ovome smo već pričali, narod grca i sve je gore, a banke prave sve veće profite. To veze nema sa zdravim razumom. Jednostavno nas pljačkaju i otimaju koliko se kome hoće. Da ne govorim da povećavaju svoje harače bez ikakvog obaveštenja. Ja ću iz protesta ugasiti račun u Intesi jer 300din za hit račun + 200 za Amex je previše.
Sve takve banke su zlo za društvo jer ili su previše gramzivi ili ne umeju da zarade tamo gde treba pa nas deru na ovim ''sitnicama''.
Ne koristim minus i uvek imam novca na računu tako da bi oni meni trebalo da plate kamatu , a ne ja njima što ima ostavljam novac na raspolaganje.
Kakva zemlja , takve banke, takva politika i vlast. ZLO!!

Aleksa

pre 12 godina

Ovo je kao i mnogo drugih nazovi "usluga" u sutsini pljacka korisnika bankarskih racuna. Ja radim u engleskoj i mogu da vam kazem da tako nesto jednostavno ne postoji ni u jednoj od komercijalnih banaka kako na teritoriji UK tako i ostalim clanicama EU. Prosto je nezamislivo da se odrzavanje racuna naplacuje.
Evo razmisljanje za gospodu iz vlasti kad vec hocemo da se ugledamo na evropu, ugledjamo se i na nekim pozitivnim stvarima. Mnogi ce reci pa dobro 1---300 dinara nije mnogo ali kada se to pomnozi za brojem racuna cirfa je zavidna... pa eto kome nije u interesu da se ovo ukine?

Zoran

pre 12 godina

@igor
Što se tiče podizanja gotovine, jeste ograničenje na 50.000 rsd ali samo za podizanje sa bankomata, podizajne na šalterima banaka za lične dohotke ne bi trebalo da se naplaćuje provizija, u nekim bankama provizija se naplaćuje za iznose preko 100.000rsd to je stvar poslovne politike same banke i granice se razlikuju, ukoliko je uplata po nekom drugom osnovu (nije LD), onda se naplaćuju provizije za podizanje gotovine preko granice (50 ili 100 hiljada). Kod deviznih doznaka, odnosno prijama novca iz inostranstva naplaćuje se provizija za podizanje, ukoliko novac na računu bude više od 8 dana od dana prijama onda se ne naplaćuje provizija.

Dejan

pre 12 godina

Da, podaci nisu definitivno tacni, ili potpuni, jer je odrzavanje u Societe Generale banci najskuplje i iznosi 330 din mesecno, bez obzira da li ste koristili racun, ili ne..

Marko

pre 12 godina

Umesto da trošite vreme i novac sa bankama koje navodite, razmislite o otvaranju racuna kod onih koje provizije ne naplacuju, a cak vam placaju i pozitivnu kamatu na sredstva na tekucem racunu. SMS obavestenja i eBank su takodje bez ikakve naknade.

Da ne reklamiram nikoga, ko se malo potrudi videce gde moze da to dobije. Ja sam srecan sam nasao takvu banku i za 10 godina ukupna razlika u odrzavanju u odnosu na prethodnu banku ostavice 500 EUR vise na mom, umesto na njihovom racunu. Malo li je za:
20 minuta raspitivanja,
10 minuta za otvaranje racuna i
60 minuta za zatvaranje racuna

Srećno...

mjadjan

pre 12 godina

Ne znam ko je platio ovaj te4kst ali je prepun netacnih podataka i jos navodi koji su trenutno najjeftiniji, a ne spominje AIK banku gde je odrzavanje besplatno + e-banking basplatan. Kome je u interesu da se obmane nekoliko hiljada citalaca???? Ovaj primer pokazuje da u svakoj sferi naseg zivota ima takvog amaterizma da se mi necemo skoro izvuci odavde bez obzira ko dobije izbore i to samo zato sto nemamo potencijal da se izvucemo i zato sto se amaterizam u srbiji placa!

dejan

pre 12 godina

Red je da budemo objektivni pa čak i ako su banke u pitanju. Intesa ima ponudu za 300 din, održavanje računa, dve kreditne kartice, master i amex i tri debitne, visa, dina i maestro, kompletan onlajn banking, pet mesecnih placanja opštim nalogom bez provizije (samo tu već možete da uštedite ovo što plaćate za održavanje!), čekovi, minus, povoljniji kurs kod kupovine deviza itd. za jos dodatnih 50 din imate i java mobilnu aplikaciju za kompletan hombanking... pa gde to ima! za 145 dinara kod poštanske ne dobijete ništa!

Aristotel

pre 12 godina

A sta oni tu odrzavaju? Peru prozore, vrata, brisu prasinu?
Razumem da se odbije neka suma za priliv novca, ali za odrzavanje?
Cisto rodavanje magle!
Dok sam ziveo u Makedoniji, imao sam racun u dve banke, i niko mi nije odbio ni denar i ni cent za odrzavanje, osim za priliv novca.

Aristotel

pre 12 godina

A sta oni tu odrzavaju? Peru prozore, vrata, brisu prasinu?
Razumem da se odbije neka suma za priliv novca, ali za odrzavanje?
Cisto rodavanje magle!
Dok sam ziveo u Makedoniji, imao sam racun u dve banke, i niko mi nije odbio ni denar i ni cent za odrzavanje, osim za priliv novca.

Aleksandar

pre 12 godina

Pohvale za AIK banku u kojoj sam vec godinama i sve funkcionise kako treba. Ne placa se odrzavanje, imaju sms obavestenja o promeni stanja na racunu i naravno e-banking. Banka uplacuje klijentima kamatu na dinare koje drze na racunu. To mi ima vise logike nego da mi naplacuju to sto su moji novci kod njih, da s njima raspolazu, sto radi vecina drugih banaka.
Jedina zamerka ako se to moze reci je "bistrina" radnica na salteru. Govorim za Novi Sad. Ako imate malo komplikovanije pitanje, onda malo nerviranja mora doci jer vas gledaju kao ovcice i ponavljaju jedno te isto. Mada svaka filijala ima jednog mozga tako da "pametnice" mogu da pitaju. S obzirom da jako retko idem na salter, ovo mi ne predstavlja problem, vise zabavu :)

igor

pre 12 godina

@(Talični Tom, 18. mart 2012 19:38)
Platu preko banke ne moraš uopšte da primaš to je stvar tvojeg poslodavca kojima je jednostavnije i jeftinije da ti puste novac preko računa elektronski nego da moraju da odu u banku i podignu KEŠ i plate veću proviziju!!!!

@(klijent, 18. mart 2012 19:10)
Što se tiče inteze to je jedina banka koja vas nikada neće zvati telefonom kući sem ako baš baš mora. Nikada me nisu zvali za neke mizerne sume prekoračenja dok mog oca koji je u MERIDIJAN _BANCI zovu svaki mesec za prekoračenje od par dana i dug od 500!!!!! DINARA!!!!!!! Mislim valjad je u cilju da vam LUPAJU KAMATU od čega i žive a ne da vas uznemiravaju Kao SEKTE!!!!!
Ne branim banke ali videći usluge ostalih, INTESA je banka koja ima TOP PONUDU i najpristojnije se obraća prema KLIJENTIMA.
JEDINO ZAMERAM TO ŠTO DNEVNO MOŽETE PODIĆI SAMO 50.000 bez provizije!
Znači dobijete platu recimo 100.000 možete da podignete 50.000 bez provizije a na ostatak plaćate proviziju! Ili ako vam novac odleži 8 dana možete svce bez provizije! Ovo treba ISPITATI!!!!!!

Zoran

pre 12 godina

Što se tiče održavanja tekućih računa u Razvojnoj banci Vojvodine mesečna naknada iznosi 100 rsd, ukoliko ste korisnik elektronskog bankarstva onda se održavanje naplaćuje 150 rsd. U slučaju da u toku meseca po Vašem tekućem računu nije bilo prometa višeg od 5.000rsd održavanje računa se ne naplaćuje.

Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkic!

pre 12 godina

Od prvog dana platu primama kod Volks banke, odabrao sam je jer se ne placa odrzavanje i zbog lokacije, Jeste da nema dodatnih usluga-SMS, e-banking, cekovi, ali to mi nije toliko bitno, da bih je menjao z recimo AIK.

Neverovatno!

pre 12 godina

Kako je moguće pisati tekstove sa toliko netačnih podataka?

http://www.hypo-alpe-adria.rs/home.nsf/id/12 - 195din (ovo su promenili prošlog meseca sa 150din bez obaveštenja)

http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=88 - 125din

http://www.societegenerale.rs/fileadmin/template/main/pdf/srp_tarifa_naknada_i_troskova_za_usluge_fizickim_licima_20022012.pdf - 150 din

Dovoljno je malo koristiti google i dobiti informacije, nemam ni vremena ni želju da tražim za ostale banke, ali je neverovatno šta se objavljuje!

lopovi

pre 12 godina

Pošto sam zaposlen na povremenim i privremenim poslovima otvorio sam račun u Intesa Banci. Ono što znam da mi od svake uplate uzimaju 100 din.
Ovo je inače otimačina za koju zna i NBS. Nije mi jasno kako neko može tako nešto da naplaćuje. Naplaćivati ovakve usluge u 21 veku je krivično delo za koje je malo i električna stolica,za sve one koji su u ovo umešani.

Takođe znam čovek koji je hteo da zatvori neki račun u banci odrali su ga, zbog tih održavanja.

Jovan

pre 12 godina

Banka Inteza je svojevremeno imala studentske tekuce naloge kojima je odrzavanje 0din.

Ja ga koristim i dalje, ali su ucinili sve (ne mogu na salteru nista sa tim racunom, iskljucivo bankomat. Nema online bankinga. Svaki put me u banci cimaju da predjem na HIT kad odem po novu karticu...) da me ponukaju da predjem na hit.

Ali... ne dam im... WAHAHAHAHA

bokica

pre 12 godina

ja imam u intezi otvoren hit tekuci racun.u sklopu tog racuna imam maestro debitnu karticu,sms servis kojim mogu da proverim stanje na racunu i putem koga me obavestavaju da mi je legla uplata i to je to.do 5-og decembra je odrzavanje bilo 250 din,a onda je bez ikakvog obavestenja skocilo na 300.kad sam ih pitala zasto,dobila sam odgovor da je zbog toga sto su poceli da mi salju mesecni izvestaj na kucnu adresu,iako to ako trazite na salteru naplate svega 5 din? a i nace sam u raiffaisen banci imala racun samo za kredit koji sam u potpunosti isplatila,da bi posle 5 meseci dobila pismo u kojem je pisalo da imam dug od skoro 3000 din na osnovu odrzavanja racuna+kamata koja je rasla jer nisam placala.ja sam uzela svoj ugovor i procitala ga od pocetka do kraja.u njemu nije pisalo da sam u obavezi da placam odrzavanje,jer je racun otvoren samo zbog kredita.obratila sam se narodnoj banci koja je poslala prigovor raiffaisen-u,taj dug mi je storniran,racun sam ugasila i nemam nameru da imam vise posla sa njima

asdf

pre 12 godina

Societe Generale je najgora banka! imao sam račun kod njih oko godinu dana jer sam uzimao kredit kod njih. u početku je mesečno održavanje bilo 390 din! ejjjj 390!!!! za šta???? i onda su bili toliko bezobrazni da su bez ikakvog razloga to podigli na 420! objašnjenje iz njohovog call centra je bilo "pa znate vi imate najbolju karticu na tržištu" :))) uskoro nakon toga, ugasio sam račun, mada sam se i za to natezao. ne možeš samo da dodješ u filijalu i ugasiš račun, nego moraš da ideš u matičnu filijalu, i da zakažeš sastanak, da bi ti taj na sastanku pričao kako je to ustvari najpovoljnije i da ostale banke kradu za razliku od njih...

nadam se da ću bar nekog odvratiti od njih, jako su bezobrazni!!!

pozdrav

nn

pre 12 godina

za ovoga sto ne veruje da ima banka koja uzima 1% od mesecnih prihoda: sta je tu za neverovanje? postoje i postojace sve dok budu imali ovce za sisanje. niko ne bije narod po usima da idu u tu banku. sve dok svi u ovoj zemlji budu ovce uvek ce se naci neko da ih osisa, bila to banka ili oni sto lupaju marze od 300% . dok ne shvate srbi da mogu i trebaju da menjaju svoje okruzenje, i da npr bojkotuju takve lopuze. pa kad takva banka ili trgovac ne budu vise imali klijente, onda nece imati koga ni da pljackaju. a do tada i treba da sisaju ovce!

Aleksandar

pre 12 godina

Jedna pozitivna stvar - UniCredit nudi studentima do 26. god. tekuci racun sa e-banking-om i SMS obavestavanjem bez ikakvih provizija. Neko misli na nas.

Bane

pre 12 godina

ja imam racun u intezi, vec 3 god. Mesecno skinu 100 din za odrzavanje, ali samo ukoliko ima nesto na racunu. Ako mi je racun prazan 5 meseci, pri prvoj sled uplati skida mi se opet 100 din, iako sam mislio da ce uzeti i onih 400 din. takav je slucaj kod mene.

Inteza nije fer.

pre 12 godina

@mean machine
Banka Inteza uzima svakog meseca pare mirovali mi ili ne.
Provereno!
Oni su mi rekli da naplacuju samo kad imam promet, mirovao sam 6 meseci i uzeli su mi za to oko 1000 dinara.
Sad imam 0 dinara i ne uplacujem nista dok mi stvarno ne treba.

Qwertyone

pre 12 godina

Meni i ženi Komercijalna banka mesečno uzima po 200 dinara za održavanje. Godišnje mojoj porodici otmu 4800 dinara tj. gotovo 100 vekni hleba.

TAKI

pre 12 godina

odakle vam informacija da Postanska stedionica uzima 1% od ukupnog iznosa koji leze na tekuci racun?!!!ja placam 145 din,a moja mama koja je penzioner placa 110 din.sasvim korektno

vesna

pre 12 godina

Pre 10 godina sam zbog skolovanja sina u inostranstvu morala da otvorim devizni racun u Societe general banci, a zbog toga sam bila primorana od strane banke da otvorim i dinarski racun, za koji sam znala da ga nikad necu koristiti posto platu, odnosno sada penziju primam preko druge banke. Za sve ove godine, placam mesecno odrzavanje ovog racuna (sada to iznosi 320 din. mesecno), a jedini promet na racunu je moja uplata za odrzavanje racuna i skidanje troskova od strane banke za odrzavanje tog racuna.Kao sto je poznato, ni jedna trgovina ne sme da uslovljava kupovinu jednog proizvoda, kupovinom drugog, a banke to rade nesmetano. Zasto nas NBS ne zastiti od ove pljacke?

besna glista

pre 12 godina

U Erste banci se odrzavanje racuna ne placa ukoliko nemate nikakve transakcije tj. ako vam racun miruje. Uz to, postoji opcija otvranja racuna za mladje od 26 cije je odrzavanje takodje besplatno.

mean machine

pre 12 godina

Ja sam pre mesec dana otvorio tekuci racun u Intesa banci. Ukoliko imam neke promene na racunu, naplacuju mi 125 dinara (mozda iznos nije tacan, ali nije preko 150 dinara). A vi sto spominjete 300 dinara, to vam je Intesa Hit racun! Obican je 125 dinara.

vampirbg

pre 12 godina

Lose su to odradili istrazivanje. Hypo banka npr ima 300 din odrzavanje osnovnog racuna (bez dozvoljenog minusa i sl). Ista stvar u Intesi kosta 125 din.

rajko

pre 12 godina

@pex
i meni naplaćuju 200 rsd, jer koristim ebanking, 150 je za one koje imaju samo sms, a 100 za penzionere. Odjavi ebanking ako ga ne koristiš i otimaće ti 150. E to se zove ušteda :)

CheersFromTheUK

pre 12 godina

Naplacivanje "odrzavanja" racuna je neverovatan bezobrazluk. Zivim u UK, sve banke cije sam usluge koristio do danas imaju potpuno besplatne standardne servise. Npr. trenutno sam kod Barclays Banke, pored uobicajene visa kartice imam i besplatan savrsen online banking sa svim opcijama da ni ne moram ici u banku, a uredjaj za siguran pristup koji vam generise sigurnosni kod na osnovu vase kartice i pina dobije se besplatno postom na kucnu adresu.

kartel

pre 12 godina

Otkada su usvojili novi zakon o zastiti korisnika fin. usluga, Intesa je povecala troskove odrzavanja racuna za 25%!

I ostale usluge poput elektronskog bankarstva su poskupele 25%!

meni_najbliza

pre 12 godina

Komercijalna naplacuje 150 din ali ukoliko tri meseca nema uplata, troskovi odrzavanja se ne naplacuju do prve sledece uplate. U svakom slucaju, kada prestanete da primate platu ili druge uplate ostavite 500 (tj 450) din na racunu i mirni ste, ali ako svakog meseca budete na nuli pa uplacujete odrzavanje to se racuna kao uplata i samim tim ce vam skidati za odrzavanje i naredna tri meseca. Ja iz iskustva, za druge banke ne znam :-)

Nick

pre 12 godina

Kao klijent AIK banke, imam samo pohvale za njih: vodjenje racuna, e-bankarstvo (uvid+placanja), sms infoi o stanju i svim transakcijama, dobra mreza bankomata, usluzne, brze, pristojne i simpa (ako je ovo poslednje i bitno) salteruse.
Sve to besplatno (jos i placaju kamatu na dinare koje drzim na tekucem). Vredi im dati sansu!

građanin

pre 12 godina

Ja sam u Unicredit banci i račun sa e-bankingom plaćam 235din. Zadovoljan sam uslugom ali kako vidim plaćam najskuplje, a plaćam i svaku transakciju, a plaćam i izvod sa kartice.

Vreme je da pogledam još neke ponude.

Stvarno ne mogu da verujem da postoji banka koja naplacuje reket od 1% od primljenih uplata!

pre 12 godina

Bogami, stvarno vas deru u Srbiji!

Evo vam primer iz Makedonije: u banci imam dva denarska i tri devizna racuna, a na ime odrzavanja placam samo 10 denara (0,15 EUR) mesecno za transakcioni racun na kojem primam platu. Ni druge banke ne naplacuju mnogo vise.

matko

pre 12 godina

Banke su na trzistu i mogu da diktiraju svoje uslove kako im je volja. Na korisniku je da to priuhvati ili ne. Pozivanje na neku "solidarnost", "obzirnost", 'saosecanje" u biznisu ne postoji. Drzava ako hoce moze da dodatno oporezuje ono sto misli da nije u redu. To su pravila kapitalizama a ovde se smatra da da mi mozemo da ih menjamo!

Gdwt

pre 12 godina

Otvorila sam dinarski i devizni racun u VOBAN da bih nabavila internet karticu. Nisam koristila nijedan od tih racuna. Da li dugujem nesto banci?

Talični Tom

pre 12 godina

Nemam ništa protiv naplate održavanja tekućeg računa. Samo imam protiv prinude da platu moram da primam preko tekućeg računa u banci, a da troškove ja snosim.
Kao što sam i ranije tvrdio, sve se svodi na plačku običnih ljudi od strane političara i bankara.

Vera

pre 12 godina

Banka Inteza naplaćuje 300 dinara mesečeno penzionerima i zaposlenima koji preko njih primaju penziju ili platu, baš jeftino i humano, nema šta!!!!

srpskaPosla

pre 12 godina

Ja sam u Rajfh. banci otvorio racun pre tri godine ali nemam ni dinara na njemu posto zivim u inostranstvu.Pretpostavljam da sam i ja onda napravio duga koji znaci raste iz meseca u mesec i za koji me niko nista ne obavestava....hvala vam na informaciji b92

rajko

pre 12 godina

Da li je kamatica neinformisana ili vi niste dobro preneli, ali pretpostavljam da su(ste) mislili na tekući račun u smislu "računa" za povremene uplate, jer mi se čini da su banke koje ne naplaćuju dinarski avista račun/knjižicu, a koji isto tako služi za povremene uplate, zakinute za objektivnost istraživanja. Račun je širi pojam da bi se davala analize ovoga tipa, pa samim tim "analiza" zvuči nauručeno, laički i netačno, ko god da je omanuo.

Istina

pre 12 godina

Izgleda da su traljavo obavili posao, ili da su iz DSS-a, pa su neobavešteni. Ja lično imam otvoren račun u banci Intesa i plaćam 100 dinara i to samo onog meseca kada imam promet. Otkad sam otvorio račun pre 3 godine cenu te usluge nisu promenili.

igor

pre 12 godina

Primao sam platu u tri zemlje Eu i nigde nisam placao za 'odrzavanje racna'. Naravno, usluge nasih banaka, bile one tzv. strane ili ne, ne mogu da se porede sa bankama u Eu.

igor

pre 12 godina

Primao sam platu u tri zemlje Eu i nigde nisam placao za 'odrzavanje racna'. Naravno, usluge nasih banaka, bile one tzv. strane ili ne, ne mogu da se porede sa bankama u Eu.

Talični Tom

pre 12 godina

Nemam ništa protiv naplate održavanja tekućeg računa. Samo imam protiv prinude da platu moram da primam preko tekućeg računa u banci, a da troškove ja snosim.
Kao što sam i ranije tvrdio, sve se svodi na plačku običnih ljudi od strane političara i bankara.

vesna

pre 12 godina

Pre 10 godina sam zbog skolovanja sina u inostranstvu morala da otvorim devizni racun u Societe general banci, a zbog toga sam bila primorana od strane banke da otvorim i dinarski racun, za koji sam znala da ga nikad necu koristiti posto platu, odnosno sada penziju primam preko druge banke. Za sve ove godine, placam mesecno odrzavanje ovog racuna (sada to iznosi 320 din. mesecno), a jedini promet na racunu je moja uplata za odrzavanje racuna i skidanje troskova od strane banke za odrzavanje tog racuna.Kao sto je poznato, ni jedna trgovina ne sme da uslovljava kupovinu jednog proizvoda, kupovinom drugog, a banke to rade nesmetano. Zasto nas NBS ne zastiti od ove pljacke?

Vera

pre 12 godina

Banka Inteza naplaćuje 300 dinara mesečeno penzionerima i zaposlenima koji preko njih primaju penziju ili platu, baš jeftino i humano, nema šta!!!!

srpskaPosla

pre 12 godina

Ja sam u Rajfh. banci otvorio racun pre tri godine ali nemam ni dinara na njemu posto zivim u inostranstvu.Pretpostavljam da sam i ja onda napravio duga koji znaci raste iz meseca u mesec i za koji me niko nista ne obavestava....hvala vam na informaciji b92

Stvarno ne mogu da verujem da postoji banka koja naplacuje reket od 1% od primljenih uplata!

pre 12 godina

Bogami, stvarno vas deru u Srbiji!

Evo vam primer iz Makedonije: u banci imam dva denarska i tri devizna racuna, a na ime odrzavanja placam samo 10 denara (0,15 EUR) mesecno za transakcioni racun na kojem primam platu. Ni druge banke ne naplacuju mnogo vise.

Nick

pre 12 godina

Kao klijent AIK banke, imam samo pohvale za njih: vodjenje racuna, e-bankarstvo (uvid+placanja), sms infoi o stanju i svim transakcijama, dobra mreza bankomata, usluzne, brze, pristojne i simpa (ako je ovo poslednje i bitno) salteruse.
Sve to besplatno (jos i placaju kamatu na dinare koje drzim na tekucem). Vredi im dati sansu!

CheersFromTheUK

pre 12 godina

Naplacivanje "odrzavanja" racuna je neverovatan bezobrazluk. Zivim u UK, sve banke cije sam usluge koristio do danas imaju potpuno besplatne standardne servise. Npr. trenutno sam kod Barclays Banke, pored uobicajene visa kartice imam i besplatan savrsen online banking sa svim opcijama da ni ne moram ici u banku, a uredjaj za siguran pristup koji vam generise sigurnosni kod na osnovu vase kartice i pina dobije se besplatno postom na kucnu adresu.

građanin

pre 12 godina

Ja sam u Unicredit banci i račun sa e-bankingom plaćam 235din. Zadovoljan sam uslugom ali kako vidim plaćam najskuplje, a plaćam i svaku transakciju, a plaćam i izvod sa kartice.

Vreme je da pogledam još neke ponude.

kartel

pre 12 godina

Otkada su usvojili novi zakon o zastiti korisnika fin. usluga, Intesa je povecala troskove odrzavanja racuna za 25%!

I ostale usluge poput elektronskog bankarstva su poskupele 25%!

Inteza nije fer.

pre 12 godina

@mean machine
Banka Inteza uzima svakog meseca pare mirovali mi ili ne.
Provereno!
Oni su mi rekli da naplacuju samo kad imam promet, mirovao sam 6 meseci i uzeli su mi za to oko 1000 dinara.
Sad imam 0 dinara i ne uplacujem nista dok mi stvarno ne treba.

vampirbg

pre 12 godina

Lose su to odradili istrazivanje. Hypo banka npr ima 300 din odrzavanje osnovnog racuna (bez dozvoljenog minusa i sl). Ista stvar u Intesi kosta 125 din.

matko

pre 12 godina

Banke su na trzistu i mogu da diktiraju svoje uslove kako im je volja. Na korisniku je da to priuhvati ili ne. Pozivanje na neku "solidarnost", "obzirnost", 'saosecanje" u biznisu ne postoji. Drzava ako hoce moze da dodatno oporezuje ono sto misli da nije u redu. To su pravila kapitalizama a ovde se smatra da da mi mozemo da ih menjamo!

meni_najbliza

pre 12 godina

Komercijalna naplacuje 150 din ali ukoliko tri meseca nema uplata, troskovi odrzavanja se ne naplacuju do prve sledece uplate. U svakom slucaju, kada prestanete da primate platu ili druge uplate ostavite 500 (tj 450) din na racunu i mirni ste, ali ako svakog meseca budete na nuli pa uplacujete odrzavanje to se racuna kao uplata i samim tim ce vam skidati za odrzavanje i naredna tri meseca. Ja iz iskustva, za druge banke ne znam :-)

rajko

pre 12 godina

@pex
i meni naplaćuju 200 rsd, jer koristim ebanking, 150 je za one koje imaju samo sms, a 100 za penzionere. Odjavi ebanking ako ga ne koristiš i otimaće ti 150. E to se zove ušteda :)

nn

pre 12 godina

za ovoga sto ne veruje da ima banka koja uzima 1% od mesecnih prihoda: sta je tu za neverovanje? postoje i postojace sve dok budu imali ovce za sisanje. niko ne bije narod po usima da idu u tu banku. sve dok svi u ovoj zemlji budu ovce uvek ce se naci neko da ih osisa, bila to banka ili oni sto lupaju marze od 300% . dok ne shvate srbi da mogu i trebaju da menjaju svoje okruzenje, i da npr bojkotuju takve lopuze. pa kad takva banka ili trgovac ne budu vise imali klijente, onda nece imati koga ni da pljackaju. a do tada i treba da sisaju ovce!

rajko

pre 12 godina

Da li je kamatica neinformisana ili vi niste dobro preneli, ali pretpostavljam da su(ste) mislili na tekući račun u smislu "računa" za povremene uplate, jer mi se čini da su banke koje ne naplaćuju dinarski avista račun/knjižicu, a koji isto tako služi za povremene uplate, zakinute za objektivnost istraživanja. Račun je širi pojam da bi se davala analize ovoga tipa, pa samim tim "analiza" zvuči nauručeno, laički i netačno, ko god da je omanuo.

mean machine

pre 12 godina

Ja sam pre mesec dana otvorio tekuci racun u Intesa banci. Ukoliko imam neke promene na racunu, naplacuju mi 125 dinara (mozda iznos nije tacan, ali nije preko 150 dinara). A vi sto spominjete 300 dinara, to vam je Intesa Hit racun! Obican je 125 dinara.

Aleksandar

pre 12 godina

Pohvale za AIK banku u kojoj sam vec godinama i sve funkcionise kako treba. Ne placa se odrzavanje, imaju sms obavestenja o promeni stanja na racunu i naravno e-banking. Banka uplacuje klijentima kamatu na dinare koje drze na racunu. To mi ima vise logike nego da mi naplacuju to sto su moji novci kod njih, da s njima raspolazu, sto radi vecina drugih banaka.
Jedina zamerka ako se to moze reci je "bistrina" radnica na salteru. Govorim za Novi Sad. Ako imate malo komplikovanije pitanje, onda malo nerviranja mora doci jer vas gledaju kao ovcice i ponavljaju jedno te isto. Mada svaka filijala ima jednog mozga tako da "pametnice" mogu da pitaju. S obzirom da jako retko idem na salter, ovo mi ne predstavlja problem, vise zabavu :)

Gdwt

pre 12 godina

Otvorila sam dinarski i devizni racun u VOBAN da bih nabavila internet karticu. Nisam koristila nijedan od tih racuna. Da li dugujem nesto banci?

asdf

pre 12 godina

Societe Generale je najgora banka! imao sam račun kod njih oko godinu dana jer sam uzimao kredit kod njih. u početku je mesečno održavanje bilo 390 din! ejjjj 390!!!! za šta???? i onda su bili toliko bezobrazni da su bez ikakvog razloga to podigli na 420! objašnjenje iz njohovog call centra je bilo "pa znate vi imate najbolju karticu na tržištu" :))) uskoro nakon toga, ugasio sam račun, mada sam se i za to natezao. ne možeš samo da dodješ u filijalu i ugasiš račun, nego moraš da ideš u matičnu filijalu, i da zakažeš sastanak, da bi ti taj na sastanku pričao kako je to ustvari najpovoljnije i da ostale banke kradu za razliku od njih...

nadam se da ću bar nekog odvratiti od njih, jako su bezobrazni!!!

pozdrav

besna glista

pre 12 godina

U Erste banci se odrzavanje racuna ne placa ukoliko nemate nikakve transakcije tj. ako vam racun miruje. Uz to, postoji opcija otvranja racuna za mladje od 26 cije je odrzavanje takodje besplatno.

Qwertyone

pre 12 godina

Meni i ženi Komercijalna banka mesečno uzima po 200 dinara za održavanje. Godišnje mojoj porodici otmu 4800 dinara tj. gotovo 100 vekni hleba.

Istina

pre 12 godina

Izgleda da su traljavo obavili posao, ili da su iz DSS-a, pa su neobavešteni. Ja lično imam otvoren račun u banci Intesa i plaćam 100 dinara i to samo onog meseca kada imam promet. Otkad sam otvorio račun pre 3 godine cenu te usluge nisu promenili.

Aristotel

pre 12 godina

A sta oni tu odrzavaju? Peru prozore, vrata, brisu prasinu?
Razumem da se odbije neka suma za priliv novca, ali za odrzavanje?
Cisto rodavanje magle!
Dok sam ziveo u Makedoniji, imao sam racun u dve banke, i niko mi nije odbio ni denar i ni cent za odrzavanje, osim za priliv novca.

beliks

pre 12 godina

O ovome smo već pričali, narod grca i sve je gore, a banke prave sve veće profite. To veze nema sa zdravim razumom. Jednostavno nas pljačkaju i otimaju koliko se kome hoće. Da ne govorim da povećavaju svoje harače bez ikakvog obaveštenja. Ja ću iz protesta ugasiti račun u Intesi jer 300din za hit račun + 200 za Amex je previše.
Sve takve banke su zlo za društvo jer ili su previše gramzivi ili ne umeju da zarade tamo gde treba pa nas deru na ovim ''sitnicama''.
Ne koristim minus i uvek imam novca na računu tako da bi oni meni trebalo da plate kamatu , a ne ja njima što ima ostavljam novac na raspolaganje.
Kakva zemlja , takve banke, takva politika i vlast. ZLO!!

Aleksa

pre 12 godina

Ovo je kao i mnogo drugih nazovi "usluga" u sutsini pljacka korisnika bankarskih racuna. Ja radim u engleskoj i mogu da vam kazem da tako nesto jednostavno ne postoji ni u jednoj od komercijalnih banaka kako na teritoriji UK tako i ostalim clanicama EU. Prosto je nezamislivo da se odrzavanje racuna naplacuje.
Evo razmisljanje za gospodu iz vlasti kad vec hocemo da se ugledamo na evropu, ugledjamo se i na nekim pozitivnim stvarima. Mnogi ce reci pa dobro 1---300 dinara nije mnogo ali kada se to pomnozi za brojem racuna cirfa je zavidna... pa eto kome nije u interesu da se ovo ukine?

mjadjan

pre 12 godina

Ne znam ko je platio ovaj te4kst ali je prepun netacnih podataka i jos navodi koji su trenutno najjeftiniji, a ne spominje AIK banku gde je odrzavanje besplatno + e-banking basplatan. Kome je u interesu da se obmane nekoliko hiljada citalaca???? Ovaj primer pokazuje da u svakoj sferi naseg zivota ima takvog amaterizma da se mi necemo skoro izvuci odavde bez obzira ko dobije izbore i to samo zato sto nemamo potencijal da se izvucemo i zato sto se amaterizam u srbiji placa!

TAKI

pre 12 godina

odakle vam informacija da Postanska stedionica uzima 1% od ukupnog iznosa koji leze na tekuci racun?!!!ja placam 145 din,a moja mama koja je penzioner placa 110 din.sasvim korektno

Aristotel

pre 12 godina

A sta oni tu odrzavaju? Peru prozore, vrata, brisu prasinu?
Razumem da se odbije neka suma za priliv novca, ali za odrzavanje?
Cisto rodavanje magle!
Dok sam ziveo u Makedoniji, imao sam racun u dve banke, i niko mi nije odbio ni denar i ni cent za odrzavanje, osim za priliv novca.

Marko

pre 12 godina

Umesto da trošite vreme i novac sa bankama koje navodite, razmislite o otvaranju racuna kod onih koje provizije ne naplacuju, a cak vam placaju i pozitivnu kamatu na sredstva na tekucem racunu. SMS obavestenja i eBank su takodje bez ikakve naknade.

Da ne reklamiram nikoga, ko se malo potrudi videce gde moze da to dobije. Ja sam srecan sam nasao takvu banku i za 10 godina ukupna razlika u odrzavanju u odnosu na prethodnu banku ostavice 500 EUR vise na mom, umesto na njihovom racunu. Malo li je za:
20 minuta raspitivanja,
10 minuta za otvaranje racuna i
60 minuta za zatvaranje racuna

Srećno...

bokica

pre 12 godina

ja imam u intezi otvoren hit tekuci racun.u sklopu tog racuna imam maestro debitnu karticu,sms servis kojim mogu da proverim stanje na racunu i putem koga me obavestavaju da mi je legla uplata i to je to.do 5-og decembra je odrzavanje bilo 250 din,a onda je bez ikakvog obavestenja skocilo na 300.kad sam ih pitala zasto,dobila sam odgovor da je zbog toga sto su poceli da mi salju mesecni izvestaj na kucnu adresu,iako to ako trazite na salteru naplate svega 5 din? a i nace sam u raiffaisen banci imala racun samo za kredit koji sam u potpunosti isplatila,da bi posle 5 meseci dobila pismo u kojem je pisalo da imam dug od skoro 3000 din na osnovu odrzavanja racuna+kamata koja je rasla jer nisam placala.ja sam uzela svoj ugovor i procitala ga od pocetka do kraja.u njemu nije pisalo da sam u obavezi da placam odrzavanje,jer je racun otvoren samo zbog kredita.obratila sam se narodnoj banci koja je poslala prigovor raiffaisen-u,taj dug mi je storniran,racun sam ugasila i nemam nameru da imam vise posla sa njima

lopovi

pre 12 godina

Pošto sam zaposlen na povremenim i privremenim poslovima otvorio sam račun u Intesa Banci. Ono što znam da mi od svake uplate uzimaju 100 din.
Ovo je inače otimačina za koju zna i NBS. Nije mi jasno kako neko može tako nešto da naplaćuje. Naplaćivati ovakve usluge u 21 veku je krivično delo za koje je malo i električna stolica,za sve one koji su u ovo umešani.

Takođe znam čovek koji je hteo da zatvori neki račun u banci odrali su ga, zbog tih održavanja.

Aleksandar

pre 12 godina

Jedna pozitivna stvar - UniCredit nudi studentima do 26. god. tekuci racun sa e-banking-om i SMS obavestavanjem bez ikakvih provizija. Neko misli na nas.

NN

pre 12 godina

Agrobanka 120 dinara,danas proverio.Pri tome nikakve info ne dobih,kao da ni radnik ne zna.Dok kasnije,jedva izadjoh iz Rajfajzen.Radnica zasluzuje svoju platu.

Jovan

pre 12 godina

Banka Inteza je svojevremeno imala studentske tekuce naloge kojima je odrzavanje 0din.

Ja ga koristim i dalje, ali su ucinili sve (ne mogu na salteru nista sa tim racunom, iskljucivo bankomat. Nema online bankinga. Svaki put me u banci cimaju da predjem na HIT kad odem po novu karticu...) da me ponukaju da predjem na hit.

Ali... ne dam im... WAHAHAHAHA

Neverovatno!

pre 12 godina

Kako je moguće pisati tekstove sa toliko netačnih podataka?

http://www.hypo-alpe-adria.rs/home.nsf/id/12 - 195din (ovo su promenili prošlog meseca sa 150din bez obaveštenja)

http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=88 - 125din

http://www.societegenerale.rs/fileadmin/template/main/pdf/srp_tarifa_naknada_i_troskova_za_usluge_fizickim_licima_20022012.pdf - 150 din

Dovoljno je malo koristiti google i dobiti informacije, nemam ni vremena ni želju da tražim za ostale banke, ali je neverovatno šta se objavljuje!

Dejan

pre 12 godina

Da, podaci nisu definitivno tacni, ili potpuni, jer je odrzavanje u Societe Generale banci najskuplje i iznosi 330 din mesecno, bez obzira da li ste koristili racun, ili ne..

Bane

pre 12 godina

ja imam racun u intezi, vec 3 god. Mesecno skinu 100 din za odrzavanje, ali samo ukoliko ima nesto na racunu. Ako mi je racun prazan 5 meseci, pri prvoj sled uplati skida mi se opet 100 din, iako sam mislio da ce uzeti i onih 400 din. takav je slucaj kod mene.

poznavaoc stanja

pre 12 godina

Alo bre.Niko nikoga ne tera da ima Racun u banci.cast izuzetcima je PIO fond koji tera penzose da imaju racun u postanskoj stedionici a ova ih zauzvrat guli kao majmun banane i pri tome zaposljava mlade i perspektivne PUPS-ovce i kadar NOVE SRBIJE.

igor

pre 12 godina

@(Talični Tom, 18. mart 2012 19:38)
Platu preko banke ne moraš uopšte da primaš to je stvar tvojeg poslodavca kojima je jednostavnije i jeftinije da ti puste novac preko računa elektronski nego da moraju da odu u banku i podignu KEŠ i plate veću proviziju!!!!

@(klijent, 18. mart 2012 19:10)
Što se tiče inteze to je jedina banka koja vas nikada neće zvati telefonom kući sem ako baš baš mora. Nikada me nisu zvali za neke mizerne sume prekoračenja dok mog oca koji je u MERIDIJAN _BANCI zovu svaki mesec za prekoračenje od par dana i dug od 500!!!!! DINARA!!!!!!! Mislim valjad je u cilju da vam LUPAJU KAMATU od čega i žive a ne da vas uznemiravaju Kao SEKTE!!!!!
Ne branim banke ali videći usluge ostalih, INTESA je banka koja ima TOP PONUDU i najpristojnije se obraća prema KLIJENTIMA.
JEDINO ZAMERAM TO ŠTO DNEVNO MOŽETE PODIĆI SAMO 50.000 bez provizije!
Znači dobijete platu recimo 100.000 možete da podignete 50.000 bez provizije a na ostatak plaćate proviziju! Ili ako vam novac odleži 8 dana možete svce bez provizije! Ovo treba ISPITATI!!!!!!

Zoran

pre 12 godina

Što se tiče održavanja tekućih računa u Razvojnoj banci Vojvodine mesečna naknada iznosi 100 rsd, ukoliko ste korisnik elektronskog bankarstva onda se održavanje naplaćuje 150 rsd. U slučaju da u toku meseca po Vašem tekućem računu nije bilo prometa višeg od 5.000rsd održavanje računa se ne naplaćuje.

dejan

pre 12 godina

Red je da budemo objektivni pa čak i ako su banke u pitanju. Intesa ima ponudu za 300 din, održavanje računa, dve kreditne kartice, master i amex i tri debitne, visa, dina i maestro, kompletan onlajn banking, pet mesecnih placanja opštim nalogom bez provizije (samo tu već možete da uštedite ovo što plaćate za održavanje!), čekovi, minus, povoljniji kurs kod kupovine deviza itd. za jos dodatnih 50 din imate i java mobilnu aplikaciju za kompletan hombanking... pa gde to ima! za 145 dinara kod poštanske ne dobijete ništa!

Zoran

pre 12 godina

@igor
Što se tiče podizanja gotovine, jeste ograničenje na 50.000 rsd ali samo za podizanje sa bankomata, podizajne na šalterima banaka za lične dohotke ne bi trebalo da se naplaćuje provizija, u nekim bankama provizija se naplaćuje za iznose preko 100.000rsd to je stvar poslovne politike same banke i granice se razlikuju, ukoliko je uplata po nekom drugom osnovu (nije LD), onda se naplaćuju provizije za podizanje gotovine preko granice (50 ili 100 hiljada). Kod deviznih doznaka, odnosno prijama novca iz inostranstva naplaćuje se provizija za podizanje, ukoliko novac na računu bude više od 8 dana od dana prijama onda se ne naplaćuje provizija.

Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkic!

pre 12 godina

Od prvog dana platu primama kod Volks banke, odabrao sam je jer se ne placa odrzavanje i zbog lokacije, Jeste da nema dodatnih usluga-SMS, e-banking, cekovi, ali to mi nije toliko bitno, da bih je menjao z recimo AIK.

Istina

pre 12 godina

Izgleda da su traljavo obavili posao, ili da su iz DSS-a, pa su neobavešteni. Ja lično imam otvoren račun u banci Intesa i plaćam 100 dinara i to samo onog meseca kada imam promet. Otkad sam otvorio račun pre 3 godine cenu te usluge nisu promenili.

rajko

pre 12 godina

Da li je kamatica neinformisana ili vi niste dobro preneli, ali pretpostavljam da su(ste) mislili na tekući račun u smislu "računa" za povremene uplate, jer mi se čini da su banke koje ne naplaćuju dinarski avista račun/knjižicu, a koji isto tako služi za povremene uplate, zakinute za objektivnost istraživanja. Račun je širi pojam da bi se davala analize ovoga tipa, pa samim tim "analiza" zvuči nauručeno, laički i netačno, ko god da je omanuo.

TAKI

pre 12 godina

odakle vam informacija da Postanska stedionica uzima 1% od ukupnog iznosa koji leze na tekuci racun?!!!ja placam 145 din,a moja mama koja je penzioner placa 110 din.sasvim korektno

mean machine

pre 12 godina

Ja sam pre mesec dana otvorio tekuci racun u Intesa banci. Ukoliko imam neke promene na racunu, naplacuju mi 125 dinara (mozda iznos nije tacan, ali nije preko 150 dinara). A vi sto spominjete 300 dinara, to vam je Intesa Hit racun! Obican je 125 dinara.

dejan

pre 12 godina

Red je da budemo objektivni pa čak i ako su banke u pitanju. Intesa ima ponudu za 300 din, održavanje računa, dve kreditne kartice, master i amex i tri debitne, visa, dina i maestro, kompletan onlajn banking, pet mesecnih placanja opštim nalogom bez provizije (samo tu već možete da uštedite ovo što plaćate za održavanje!), čekovi, minus, povoljniji kurs kod kupovine deviza itd. za jos dodatnih 50 din imate i java mobilnu aplikaciju za kompletan hombanking... pa gde to ima! za 145 dinara kod poštanske ne dobijete ništa!

matko

pre 12 godina

Banke su na trzistu i mogu da diktiraju svoje uslove kako im je volja. Na korisniku je da to priuhvati ili ne. Pozivanje na neku "solidarnost", "obzirnost", 'saosecanje" u biznisu ne postoji. Drzava ako hoce moze da dodatno oporezuje ono sto misli da nije u redu. To su pravila kapitalizama a ovde se smatra da da mi mozemo da ih menjamo!

poznavaoc stanja

pre 12 godina

Alo bre.Niko nikoga ne tera da ima Racun u banci.cast izuzetcima je PIO fond koji tera penzose da imaju racun u postanskoj stedionici a ova ih zauzvrat guli kao majmun banane i pri tome zaposljava mlade i perspektivne PUPS-ovce i kadar NOVE SRBIJE.

Vera

pre 12 godina

Banka Inteza naplaćuje 300 dinara mesečeno penzionerima i zaposlenima koji preko njih primaju penziju ili platu, baš jeftino i humano, nema šta!!!!

Gdwt

pre 12 godina

Otvorila sam dinarski i devizni racun u VOBAN da bih nabavila internet karticu. Nisam koristila nijedan od tih racuna. Da li dugujem nesto banci?

Nick

pre 12 godina

Kao klijent AIK banke, imam samo pohvale za njih: vodjenje racuna, e-bankarstvo (uvid+placanja), sms infoi o stanju i svim transakcijama, dobra mreza bankomata, usluzne, brze, pristojne i simpa (ako je ovo poslednje i bitno) salteruse.
Sve to besplatno (jos i placaju kamatu na dinare koje drzim na tekucem). Vredi im dati sansu!

Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkic!

pre 12 godina

Od prvog dana platu primama kod Volks banke, odabrao sam je jer se ne placa odrzavanje i zbog lokacije, Jeste da nema dodatnih usluga-SMS, e-banking, cekovi, ali to mi nije toliko bitno, da bih je menjao z recimo AIK.

besna glista

pre 12 godina

U Erste banci se odrzavanje racuna ne placa ukoliko nemate nikakve transakcije tj. ako vam racun miruje. Uz to, postoji opcija otvranja racuna za mladje od 26 cije je odrzavanje takodje besplatno.

igor

pre 12 godina

@(Talični Tom, 18. mart 2012 19:38)
Platu preko banke ne moraš uopšte da primaš to je stvar tvojeg poslodavca kojima je jednostavnije i jeftinije da ti puste novac preko računa elektronski nego da moraju da odu u banku i podignu KEŠ i plate veću proviziju!!!!

@(klijent, 18. mart 2012 19:10)
Što se tiče inteze to je jedina banka koja vas nikada neće zvati telefonom kući sem ako baš baš mora. Nikada me nisu zvali za neke mizerne sume prekoračenja dok mog oca koji je u MERIDIJAN _BANCI zovu svaki mesec za prekoračenje od par dana i dug od 500!!!!! DINARA!!!!!!! Mislim valjad je u cilju da vam LUPAJU KAMATU od čega i žive a ne da vas uznemiravaju Kao SEKTE!!!!!
Ne branim banke ali videći usluge ostalih, INTESA je banka koja ima TOP PONUDU i najpristojnije se obraća prema KLIJENTIMA.
JEDINO ZAMERAM TO ŠTO DNEVNO MOŽETE PODIĆI SAMO 50.000 bez provizije!
Znači dobijete platu recimo 100.000 možete da podignete 50.000 bez provizije a na ostatak plaćate proviziju! Ili ako vam novac odleži 8 dana možete svce bez provizije! Ovo treba ISPITATI!!!!!!

igor

pre 12 godina

Primao sam platu u tri zemlje Eu i nigde nisam placao za 'odrzavanje racna'. Naravno, usluge nasih banaka, bile one tzv. strane ili ne, ne mogu da se porede sa bankama u Eu.

Aleksandar

pre 12 godina

Jedna pozitivna stvar - UniCredit nudi studentima do 26. god. tekuci racun sa e-banking-om i SMS obavestavanjem bez ikakvih provizija. Neko misli na nas.

Talični Tom

pre 12 godina

Nemam ništa protiv naplate održavanja tekućeg računa. Samo imam protiv prinude da platu moram da primam preko tekućeg računa u banci, a da troškove ja snosim.
Kao što sam i ranije tvrdio, sve se svodi na plačku običnih ljudi od strane političara i bankara.

CheersFromTheUK

pre 12 godina

Naplacivanje "odrzavanja" racuna je neverovatan bezobrazluk. Zivim u UK, sve banke cije sam usluge koristio do danas imaju potpuno besplatne standardne servise. Npr. trenutno sam kod Barclays Banke, pored uobicajene visa kartice imam i besplatan savrsen online banking sa svim opcijama da ni ne moram ici u banku, a uredjaj za siguran pristup koji vam generise sigurnosni kod na osnovu vase kartice i pina dobije se besplatno postom na kucnu adresu.

mjadjan

pre 12 godina

Ne znam ko je platio ovaj te4kst ali je prepun netacnih podataka i jos navodi koji su trenutno najjeftiniji, a ne spominje AIK banku gde je odrzavanje besplatno + e-banking basplatan. Kome je u interesu da se obmane nekoliko hiljada citalaca???? Ovaj primer pokazuje da u svakoj sferi naseg zivota ima takvog amaterizma da se mi necemo skoro izvuci odavde bez obzira ko dobije izbore i to samo zato sto nemamo potencijal da se izvucemo i zato sto se amaterizam u srbiji placa!

Marko

pre 12 godina

Umesto da trošite vreme i novac sa bankama koje navodite, razmislite o otvaranju racuna kod onih koje provizije ne naplacuju, a cak vam placaju i pozitivnu kamatu na sredstva na tekucem racunu. SMS obavestenja i eBank su takodje bez ikakve naknade.

Da ne reklamiram nikoga, ko se malo potrudi videce gde moze da to dobije. Ja sam srecan sam nasao takvu banku i za 10 godina ukupna razlika u odrzavanju u odnosu na prethodnu banku ostavice 500 EUR vise na mom, umesto na njihovom racunu. Malo li je za:
20 minuta raspitivanja,
10 minuta za otvaranje racuna i
60 minuta za zatvaranje racuna

Srećno...

meni_najbliza

pre 12 godina

Komercijalna naplacuje 150 din ali ukoliko tri meseca nema uplata, troskovi odrzavanja se ne naplacuju do prve sledece uplate. U svakom slucaju, kada prestanete da primate platu ili druge uplate ostavite 500 (tj 450) din na racunu i mirni ste, ali ako svakog meseca budete na nuli pa uplacujete odrzavanje to se racuna kao uplata i samim tim ce vam skidati za odrzavanje i naredna tri meseca. Ja iz iskustva, za druge banke ne znam :-)

Inteza nije fer.

pre 12 godina

@mean machine
Banka Inteza uzima svakog meseca pare mirovali mi ili ne.
Provereno!
Oni su mi rekli da naplacuju samo kad imam promet, mirovao sam 6 meseci i uzeli su mi za to oko 1000 dinara.
Sad imam 0 dinara i ne uplacujem nista dok mi stvarno ne treba.

Aristotel

pre 12 godina

A sta oni tu odrzavaju? Peru prozore, vrata, brisu prasinu?
Razumem da se odbije neka suma za priliv novca, ali za odrzavanje?
Cisto rodavanje magle!
Dok sam ziveo u Makedoniji, imao sam racun u dve banke, i niko mi nije odbio ni denar i ni cent za odrzavanje, osim za priliv novca.

Aleksa

pre 12 godina

Ovo je kao i mnogo drugih nazovi "usluga" u sutsini pljacka korisnika bankarskih racuna. Ja radim u engleskoj i mogu da vam kazem da tako nesto jednostavno ne postoji ni u jednoj od komercijalnih banaka kako na teritoriji UK tako i ostalim clanicama EU. Prosto je nezamislivo da se odrzavanje racuna naplacuje.
Evo razmisljanje za gospodu iz vlasti kad vec hocemo da se ugledamo na evropu, ugledjamo se i na nekim pozitivnim stvarima. Mnogi ce reci pa dobro 1---300 dinara nije mnogo ali kada se to pomnozi za brojem racuna cirfa je zavidna... pa eto kome nije u interesu da se ovo ukine?

beliks

pre 12 godina

O ovome smo već pričali, narod grca i sve je gore, a banke prave sve veće profite. To veze nema sa zdravim razumom. Jednostavno nas pljačkaju i otimaju koliko se kome hoće. Da ne govorim da povećavaju svoje harače bez ikakvog obaveštenja. Ja ću iz protesta ugasiti račun u Intesi jer 300din za hit račun + 200 za Amex je previše.
Sve takve banke su zlo za društvo jer ili su previše gramzivi ili ne umeju da zarade tamo gde treba pa nas deru na ovim ''sitnicama''.
Ne koristim minus i uvek imam novca na računu tako da bi oni meni trebalo da plate kamatu , a ne ja njima što ima ostavljam novac na raspolaganje.
Kakva zemlja , takve banke, takva politika i vlast. ZLO!!

NN

pre 12 godina

Agrobanka 120 dinara,danas proverio.Pri tome nikakve info ne dobih,kao da ni radnik ne zna.Dok kasnije,jedva izadjoh iz Rajfajzen.Radnica zasluzuje svoju platu.

srpskaPosla

pre 12 godina

Ja sam u Rajfh. banci otvorio racun pre tri godine ali nemam ni dinara na njemu posto zivim u inostranstvu.Pretpostavljam da sam i ja onda napravio duga koji znaci raste iz meseca u mesec i za koji me niko nista ne obavestava....hvala vam na informaciji b92

vampirbg

pre 12 godina

Lose su to odradili istrazivanje. Hypo banka npr ima 300 din odrzavanje osnovnog racuna (bez dozvoljenog minusa i sl). Ista stvar u Intesi kosta 125 din.

građanin

pre 12 godina

Ja sam u Unicredit banci i račun sa e-bankingom plaćam 235din. Zadovoljan sam uslugom ali kako vidim plaćam najskuplje, a plaćam i svaku transakciju, a plaćam i izvod sa kartice.

Vreme je da pogledam još neke ponude.

kartel

pre 12 godina

Otkada su usvojili novi zakon o zastiti korisnika fin. usluga, Intesa je povecala troskove odrzavanja racuna za 25%!

I ostale usluge poput elektronskog bankarstva su poskupele 25%!

Qwertyone

pre 12 godina

Meni i ženi Komercijalna banka mesečno uzima po 200 dinara za održavanje. Godišnje mojoj porodici otmu 4800 dinara tj. gotovo 100 vekni hleba.

lopovi

pre 12 godina

Pošto sam zaposlen na povremenim i privremenim poslovima otvorio sam račun u Intesa Banci. Ono što znam da mi od svake uplate uzimaju 100 din.
Ovo je inače otimačina za koju zna i NBS. Nije mi jasno kako neko može tako nešto da naplaćuje. Naplaćivati ovakve usluge u 21 veku je krivično delo za koje je malo i električna stolica,za sve one koji su u ovo umešani.

Takođe znam čovek koji je hteo da zatvori neki račun u banci odrali su ga, zbog tih održavanja.

Neverovatno!

pre 12 godina

Kako je moguće pisati tekstove sa toliko netačnih podataka?

http://www.hypo-alpe-adria.rs/home.nsf/id/12 - 195din (ovo su promenili prošlog meseca sa 150din bez obaveštenja)

http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=88 - 125din

http://www.societegenerale.rs/fileadmin/template/main/pdf/srp_tarifa_naknada_i_troskova_za_usluge_fizickim_licima_20022012.pdf - 150 din

Dovoljno je malo koristiti google i dobiti informacije, nemam ni vremena ni želju da tražim za ostale banke, ali je neverovatno šta se objavljuje!

Zoran

pre 12 godina

@igor
Što se tiče podizanja gotovine, jeste ograničenje na 50.000 rsd ali samo za podizanje sa bankomata, podizajne na šalterima banaka za lične dohotke ne bi trebalo da se naplaćuje provizija, u nekim bankama provizija se naplaćuje za iznose preko 100.000rsd to je stvar poslovne politike same banke i granice se razlikuju, ukoliko je uplata po nekom drugom osnovu (nije LD), onda se naplaćuju provizije za podizanje gotovine preko granice (50 ili 100 hiljada). Kod deviznih doznaka, odnosno prijama novca iz inostranstva naplaćuje se provizija za podizanje, ukoliko novac na računu bude više od 8 dana od dana prijama onda se ne naplaćuje provizija.

Stvarno ne mogu da verujem da postoji banka koja naplacuje reket od 1% od primljenih uplata!

pre 12 godina

Bogami, stvarno vas deru u Srbiji!

Evo vam primer iz Makedonije: u banci imam dva denarska i tri devizna racuna, a na ime odrzavanja placam samo 10 denara (0,15 EUR) mesecno za transakcioni racun na kojem primam platu. Ni druge banke ne naplacuju mnogo vise.

rajko

pre 12 godina

@pex
i meni naplaćuju 200 rsd, jer koristim ebanking, 150 je za one koje imaju samo sms, a 100 za penzionere. Odjavi ebanking ako ga ne koristiš i otimaće ti 150. E to se zove ušteda :)

vesna

pre 12 godina

Pre 10 godina sam zbog skolovanja sina u inostranstvu morala da otvorim devizni racun u Societe general banci, a zbog toga sam bila primorana od strane banke da otvorim i dinarski racun, za koji sam znala da ga nikad necu koristiti posto platu, odnosno sada penziju primam preko druge banke. Za sve ove godine, placam mesecno odrzavanje ovog racuna (sada to iznosi 320 din. mesecno), a jedini promet na racunu je moja uplata za odrzavanje racuna i skidanje troskova od strane banke za odrzavanje tog racuna.Kao sto je poznato, ni jedna trgovina ne sme da uslovljava kupovinu jednog proizvoda, kupovinom drugog, a banke to rade nesmetano. Zasto nas NBS ne zastiti od ove pljacke?

Bane

pre 12 godina

ja imam racun u intezi, vec 3 god. Mesecno skinu 100 din za odrzavanje, ali samo ukoliko ima nesto na racunu. Ako mi je racun prazan 5 meseci, pri prvoj sled uplati skida mi se opet 100 din, iako sam mislio da ce uzeti i onih 400 din. takav je slucaj kod mene.

nn

pre 12 godina

za ovoga sto ne veruje da ima banka koja uzima 1% od mesecnih prihoda: sta je tu za neverovanje? postoje i postojace sve dok budu imali ovce za sisanje. niko ne bije narod po usima da idu u tu banku. sve dok svi u ovoj zemlji budu ovce uvek ce se naci neko da ih osisa, bila to banka ili oni sto lupaju marze od 300% . dok ne shvate srbi da mogu i trebaju da menjaju svoje okruzenje, i da npr bojkotuju takve lopuze. pa kad takva banka ili trgovac ne budu vise imali klijente, onda nece imati koga ni da pljackaju. a do tada i treba da sisaju ovce!

asdf

pre 12 godina

Societe Generale je najgora banka! imao sam račun kod njih oko godinu dana jer sam uzimao kredit kod njih. u početku je mesečno održavanje bilo 390 din! ejjjj 390!!!! za šta???? i onda su bili toliko bezobrazni da su bez ikakvog razloga to podigli na 420! objašnjenje iz njohovog call centra je bilo "pa znate vi imate najbolju karticu na tržištu" :))) uskoro nakon toga, ugasio sam račun, mada sam se i za to natezao. ne možeš samo da dodješ u filijalu i ugasiš račun, nego moraš da ideš u matičnu filijalu, i da zakažeš sastanak, da bi ti taj na sastanku pričao kako je to ustvari najpovoljnije i da ostale banke kradu za razliku od njih...

nadam se da ću bar nekog odvratiti od njih, jako su bezobrazni!!!

pozdrav

bokica

pre 12 godina

ja imam u intezi otvoren hit tekuci racun.u sklopu tog racuna imam maestro debitnu karticu,sms servis kojim mogu da proverim stanje na racunu i putem koga me obavestavaju da mi je legla uplata i to je to.do 5-og decembra je odrzavanje bilo 250 din,a onda je bez ikakvog obavestenja skocilo na 300.kad sam ih pitala zasto,dobila sam odgovor da je zbog toga sto su poceli da mi salju mesecni izvestaj na kucnu adresu,iako to ako trazite na salteru naplate svega 5 din? a i nace sam u raiffaisen banci imala racun samo za kredit koji sam u potpunosti isplatila,da bi posle 5 meseci dobila pismo u kojem je pisalo da imam dug od skoro 3000 din na osnovu odrzavanja racuna+kamata koja je rasla jer nisam placala.ja sam uzela svoj ugovor i procitala ga od pocetka do kraja.u njemu nije pisalo da sam u obavezi da placam odrzavanje,jer je racun otvoren samo zbog kredita.obratila sam se narodnoj banci koja je poslala prigovor raiffaisen-u,taj dug mi je storniran,racun sam ugasila i nemam nameru da imam vise posla sa njima

Jovan

pre 12 godina

Banka Inteza je svojevremeno imala studentske tekuce naloge kojima je odrzavanje 0din.

Ja ga koristim i dalje, ali su ucinili sve (ne mogu na salteru nista sa tim racunom, iskljucivo bankomat. Nema online bankinga. Svaki put me u banci cimaju da predjem na HIT kad odem po novu karticu...) da me ponukaju da predjem na hit.

Ali... ne dam im... WAHAHAHAHA

Zoran

pre 12 godina

Što se tiče održavanja tekućih računa u Razvojnoj banci Vojvodine mesečna naknada iznosi 100 rsd, ukoliko ste korisnik elektronskog bankarstva onda se održavanje naplaćuje 150 rsd. U slučaju da u toku meseca po Vašem tekućem računu nije bilo prometa višeg od 5.000rsd održavanje računa se ne naplaćuje.

Aleksandar

pre 12 godina

Pohvale za AIK banku u kojoj sam vec godinama i sve funkcionise kako treba. Ne placa se odrzavanje, imaju sms obavestenja o promeni stanja na racunu i naravno e-banking. Banka uplacuje klijentima kamatu na dinare koje drze na racunu. To mi ima vise logike nego da mi naplacuju to sto su moji novci kod njih, da s njima raspolazu, sto radi vecina drugih banaka.
Jedina zamerka ako se to moze reci je "bistrina" radnica na salteru. Govorim za Novi Sad. Ako imate malo komplikovanije pitanje, onda malo nerviranja mora doci jer vas gledaju kao ovcice i ponavljaju jedno te isto. Mada svaka filijala ima jednog mozga tako da "pametnice" mogu da pitaju. S obzirom da jako retko idem na salter, ovo mi ne predstavlja problem, vise zabavu :)

Aristotel

pre 12 godina

A sta oni tu odrzavaju? Peru prozore, vrata, brisu prasinu?
Razumem da se odbije neka suma za priliv novca, ali za odrzavanje?
Cisto rodavanje magle!
Dok sam ziveo u Makedoniji, imao sam racun u dve banke, i niko mi nije odbio ni denar i ni cent za odrzavanje, osim za priliv novca.

Dejan

pre 12 godina

Da, podaci nisu definitivno tacni, ili potpuni, jer je odrzavanje u Societe Generale banci najskuplje i iznosi 330 din mesecno, bez obzira da li ste koristili racun, ili ne..