Nedelja, 18.03.2012.

10:31

PDV se ukida, sledi borba s maržama

<a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&amp;mm=03&amp;dd=16&amp;nav_category=12&amp;nav_id=591751" class="text-link" target= "_blank">Dogovor o ukidanju PDV-a na hranu i opremu za bebe je postignut</a>. Ipak, šokira podatak da “uvoznički lobi” na najvažnijim artiklima za bebe zarađuje i 300 odsto.

Izvor: B92

PDV se ukida, sledi borba s maržama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Amos

pre 12 godina

Pre mesec dana kad sam rekao da nije pametno ukidati PDV jer tako samo profitiraju trgovci dobio sam zilion negativnih glasova..
Medjutim nisam mogao da predvidim da ce drzava da smisli 'ukidanje PDV' kojim se trgovcima ne menja nista, kao dobijaju roditelji a ustvari dobija samo drzava!

Dragoljub

pre 12 godina

@Danka
U potpunosti se slažem sa vama po pitanju pelena, ali ne i što se kašica i sokova tiče. Zaboravite na pasiranje, blenderom vam je za pravljenje kašice ili soka potrebno 5 minuta! Nije to samo pitanje cene već pre svega kvaliteta. Moja ćerkica nerado jede kupljene kašice, ali zato domaće jede za zadovoljstvom. A što se sokova tiče, uvek možete kupiti neki '100% voće' bez konzervansa.

466453

pre 12 godina

marze nisu i ne mogu biti tema drzave u slobodnom trzistu. Ja prodajem po ceni koju zelim da postavim sve dok ima kupaca po istoj. Kad drzava da otkaze polovini besposlicara u javnom sektoru i smanji harace, smanjim i ja marzu, dotle uzivajte.

muamua

pre 12 godina

kada cete vi sa b92 smanjiti vase marze na reklamnom prostoru koji imate na svojoj televiziji...sekunda reklamiranja koliko kosta u odnosu na pelena m?`

Danka

pre 12 godina

sone, kao i svi vi ostali koji mislite da ste pokupili najveću mudrost sveta, naravno na jaslama nebeskog prepametnog naroda, prestanite, ako boga znate, da više pominjete te platnene pelene, kuvanje, ceđenje i ostale iskonske radnje, koje verovatno dobijaju na uzvišenosti posle porođaja u štali. Mene "ljušte" prodavci ne samo zato što HOĆU da svojoj deci stavljam pampers pelene na pozadnu, a i ne radi se samo o pampersu već i o drugim jednokratnim pelenama, nego prvenstveno zato što moja deca imaju ekcem koji kulminira krvavim plikovima u predelu pomenute pozadine, čemu nikako ne godi ni sekund proveden u fekalijama koje se tu zadržavaju u platnenim pelenama. Osim toga, kuvanje, pasiranje, ceđenje, seckanje zahtevaju da makar jedna osoba u kući to radi ceo dan, uz pranje i peglanje pelena, znači da bismo ili suprug ili ja morali da damo otkaz kako bismo sve to mogli da uradimo. Svet je otišao malo napred, proverite kalendar, mada mislim da ste toga dovoljno svesni ako ste već seli za to sokoćalo da napišete takav jedan suvisli komentar, osim ako ne mislite i da su kašice, pelene i ostale proizvode za bebu napravili zli Amerikanci kako bi pokorili nebeski narod... Ne kupujem ja zato što sam razmašena pokondirena gradska mama, nego zato što NEMAM VREMENA, zbog toga što radim, što oboje radimo jer moramo kako bismo mi i naša deca imali iole normalan život. Možda postoji nada da je u ovoj zemlji normalan život moguć.

Jeste muka

pre 12 godina

Jos samo kada bi imao ko da pravi decu i da radja decu ali ne u Beogradu vec na Pesteru u Trgovistu, Pirotu itd. Ko je god dosao u Beograd tu pravi decu.U obdanistima deca pricaju gi gu ga.Cuje se dijalekt juga

gradjanin

pre 12 godina

(todor, 18. mart 2012 11:47)

nemoj da nam govoris o holandiji,na jugu srbije neko radi 12 meseci za tvoju jednu platu u holandiji,zato nas i ima 300 000 manje za 8 godina

S

pre 12 godina

Lepo objasnite gradjanima koja marža.Marža uvoznika i distributera a ne prodavca u maloprodaji.U Jagodini na pijaci za pampers ili neke druge pelene ne idu više od 10% marže mada je i to mnogo.Ima ih puno i konkurencija je.E sad što uvoznik drži monopol i šticuje kurs na 120 to je drugo.Kad dodje LIDL mislim da je on i uvoznik i distributer i prodavac.Šta će tad biti?,ne znam!

Hvala vam predsednice

pre 12 godina

Svaka cast predsedniku Tadicu! Ispunio je svoje obecanje s pocetka godine
da ce ovo biti Godina beba. Bravo za ukidanje PDV-a, imate moj glas kao
roditelja. Vi se jedini drzite recenog, za razliku od nekih demagoga koji
bi sutra vratili zemlju u devedesete.

Marko

pre 12 godina

Iako najčešće negativno kritikujem rad Vlade, mislim da su ovoga puta rešili problem na najbolji mogući način. Bolje je sakupljati fiskalne račune, i kasnije unovčiti pdv koji ste uplatili. U suprotnom, smanjenje ne bi smo ni osetili, a sada smo naterani na neki način štednje, gde kroz godinu dana može da se sakupi pristojna cifra koju je kasnije moguće evidentno iskoristiti, a i narod će videti iz prve ruke koliko je u stvari i izmena zakona korisna po pojedinca. Moj je predlog da se važenje fiskalnih računa ograniči na rok od godinu dana, da se u za to predviđeni fond odvajaju predpostavljeni izdaci za datu godinu, a kasnije svaki višak koji se pojavi, da se iskoristi za bebe, na bilo koji način (npr. Inkubatori). Na taj način, roditelji kojima ta razlika u novcu nije neophodna, direktno finansijski pomažu buduće naraštaje. Naravno, ostaje i još borba protiv visokih marži.

Нови Сад

pre 12 godina

Супер акција!

Ја се залажем да се покрене акција за укидање абортуса! Да се абортус третира као убиство! (осим кад мора да се изведе због здравствених разлога било мајке или детета). Наравно ово не може тек тако да се уради, мора држава да повећа издвајања за родитеље са малом децом, пошто ће бити много више напуштене деце мора се издвојити много више средстава за сиротишта и слично. У данашње време методе контрацепције су широко доступне, тако да абортус више нема смисла! Несхватљиво ми је да је то и даље дозвољено кад Србијом влада бела куга!

Питаћете се откуд држави средства за тако нешто, слажем се да је тешко, али на дужи период ће се осетети повећање популације. Колико само новца заврши у сумњивим рукама због корупције, пропуста у јавним набавкама, страшно је само колико новца иде Железницама Србије који су огроман губиташ (иде више него што су издвајања за субвенције за пољопривреду). Да не помињем организовани криминал!

Треба да одредимо шта су нам приоритети, бојим се да ће бити касно кад схватимо да више неће бити кога уђе у ЕУ, да се вози пругама или аутопутевима и кад постанемо странци у својој држави!

Srbin u dusiiii

pre 12 godina

Drzavni aparat ove zemlje ukrade od sopstvene drzave svake godine preko 100 miliona evra zasto te pare nebi isle bebama.Zasto bi se uopste oprema za bebe i placala? Ova drzava je nula a i mi smo kao narod nula.Ja bih ove bogate naucio pameti za jedan dan resio bi problem za noc sa njima ili ih nebi bilo ili bi se stvar sredila.

Mucnina

pre 12 godina

Hhahaha,kakva je ovo sprdnja..sada roditelj koji kupu teglicu hrane za dete u iznosu od 200 dinara (npr),treba da ide u tu filijalu i podigne iznos od 25 dinara...ja ne mogu da verujem..oni se tako zezaju sa nama..

Scimitar

pre 12 godina

Populizam pred izbore. Ogranicavanje marzi ce imati kontra efekat odnosno izazvati nestasicu, jer se tajkunima nece isplatiti da uvoze. Mnogo bolje resenje je liberalizacija uvoza, ukidanje dozvola, pojednostavljenje procedura - sto ce omoguciti malim firmama, radnjama, preduzetnicima da sami uvoze sta zele i prodaju po povoljnijim cenama. Zdrava konkurencija ce regulisati cene ocas posla, a roditelji ce imati mnogo veci izbor. To je jedini nacin da se rasturi tajkunski uvoznicki lobi, a da pri tome ne dodje do nestasice.

bitka za bebe

pre 12 godina

Ako su marže 300% ja ću sutra da počnem trgovinu pampersom sa kućnom dostavom i maržom od 30%. Ne moram da plaćam lokal, sve radim sam, van sistema PDV-a, jedina obaveza su doprinosi.
Tako funkcioniše zdravo i slobodno društvo, a ne da kukamo da nesposobne birokrate uvode ograničenje na marže. Dovoljno je da jedan spusti maržu i svi će ga ispratiti.

sone

pre 12 godina

Nijedno dete u mojoj porodici, ukljucujuci i mene nije nosilo pampers. Majka nas je sve prepovijala u pamucne pelene. Jeste da treba to i prati, ali kad saberete i oduzmete mislim da je povoljnije. Kad bi svi ovako radili jedno par meseci, ne bi uvoznicki lobi ostao ravnodusan i ostavio cene sa masnim marzama...Sto se tice kasica i sokova, one se mogu napraviti u sokovniku ili cediljki...Znaci za sve postoji resenje. E sad sto je nekima lakse da plate u prodavnici, to je druga stvar. Takvi i zasluzuju da ih maksimalno "ljuste" na racunu. Nadalje, sto se tice goriva, oni koji zive u pogranicnom pojasu sa Republikom Srpskom odu preko granice u neko odmaraliste, nakupuju robe u ondasnjim marketima i natankuju pun rezervoar. Onima kojima se to ne isplati, mogu sa benzina da predju na plin. Mislim, zivite u zemlji u kojoj je parola odvajkada VOJSKO SNADjI SE-kad bi proradio taj cuveni srpski inat stvari bi krenule u pravom smeru.

Miki

pre 12 godina

Odlicno sto se neko napokon dotakao prave teme, doduse u ovoj temi samo posredno. Smatram da taj "uvoznicki lobi" unistava Srbiju u svemu! Insajder bi se trebao pozabaviti time vise nego bilo cime, jer to utice na svakog gradjanina ove zemlje.

gradjanin

pre 12 godina

znači li to da kad nađem fiskalni račun mogu da podignem pare iako nemam dete(imam)? zašto to nema na zapadu,komplikovano,zamorno kao i sve vezano za zakone Srbije i političku vlast

Marko

pre 12 godina

Kakav bezobrazluk(preblaga rec) ovih ljudi. Otimacina zeljnika da se ugrade 300% kao da sutra ne postoji. Zaradicete, polako!!! Treba sutra i vasa deca da zive, a mozda nece biti lopovcine kao vi, pa kako ce onda? Smanjite dozivljaj balavci nezasiti!!!
kapiram da ce komentar biti banovan, ali ja sam morao da napisem ono sto mislim.

ja!

pre 12 godina

zivim u italiji i cesto sam u frankfurtu, sve ,sem stana, je skuplje u srbiji!!! sramota! dosadilo mi je da budem stranac i gradjanin treceg reda al kad vidim kako me moje patriote deru! ne vraca mi se !

živela demagogija

pre 12 godina

Kakva marketinška predstava i jednih i drugih.Zna se kako se ukida PDV ovo nije ukidanje PDV-a,pa neće ljudi da skupljaju račune za svaku kašicu,čokolino,pelene,mleko koje kupe i da idu u filijalu trezora da prelaze pola grada da im se vrati tipa 10, 40 ili 200 dinara,pa potrošiće više na prevoz a treba i vreme da izdvoje.Osim toga ako kupujete neku veću stvar za bebu tipa kolica vi u džepu treba da imate recimo 20 000 i toliko platite ,a ne 16 500 i ako nemate za iznos sa PDV-om u tom trenutku vi to nemožete da kupite i džaba vam njihovo oslobađanje.Uostalom znamo kako povraćaj PDV-a ide sa kupovinom stanova i koliko kasni.

varvarin

pre 12 godina

Nije ovo prvi put da vlast pokusava da zamagli oci narodu. Ako iskreno zele da pomognu roditeljstvo onda neka urade ono sto bi trebalo, a ne da na prevaru pokusavaju da dobiju jos neki glas na izborima.

m

pre 12 godina

Ova udruzenja treba da formiraju neprofitnu organizaciju koja bi se bavila uvozom kvalitetne decije opreme i hrane koja bi se prodavala onima koji se uclane u njih po normalnim cenama ,bez tih enormnih marzi.Pa da vidimo kako ce da reaguju sadasnji (p)"ovlasceni" uvoznici i distributeri, koje istovremeno treba bojkotovati .Samo se kod proizvodjaca treba pojaviti sa dovoljno velikom porudzbinom da bi se dobila sto bolja cena.

ivan

pre 12 godina

dobro, e sad posto se zasigurno zna ko su ti uvoznici koji zaradjuju 300% zasto onda lepo B92 ne snimi neke spotove u kojima ce biti imenovani licno pojednici koji zaradjuju (abnormalno) na bebama i etiketirani kao "nosioci virusa bele kuge", smatram da bi to bio dobar potez jer bi na taj nacin javnost izvrsila pritisak na njih jer bas videh vest da je povecana naplata poreza od kad je objavljen spisak duznika, trebalo bi napraviti spisak sputavaca nataliteta....

todor

pre 12 godina

80 KOMADA LOKALNIH PELANA U HOLANDIJI KOSTA 13 EVRA I BOLJI SU OD BILO KAKVIH POZNATIH "MARKIRANIH"
KOLIKO U SRBIJI KOSTAJU, NE PUNO VISE!!!

Apolon J.

pre 12 godina

Verovatno da ce Vlada traziti, kako bi predupredili zloupotreba, i dokaze da je beba iskoristila pelene, i to ce roditelji morati dokazivati, kako bi izvrsili povracaj PDV-a

mama

pre 12 godina

Sve u svemu, sad kad cene ostanu iste ili padnu minimalno, objasnjenje ce biti "a to se uvoznik ugradio" i nikom nista. Ima li sta u ovoj zemlji a da nije prevara? Volela bih da nisam u pravu.

Preddy Baer

pre 12 godina

Vreme je za sledeci korak!

Potpisati peticiju kojom se od Vlade trazhi uvodjenje zakona kojim se dozvoljava maksimalna marzha za ove proizvode od XY% (daleko ispod 50% molim).

A gospodu iz uvoznickog lobija lepo upozoriti tihim bojkotom kupovine tih proizvoda na jedno nedelju dana (come on, mozete da operete pelene jednu nedelju, kako su to radile nashe majke!).

Da im se stavi do znanja da kupci vishe nisu ovce za shishanje!

Slobodan

pre 12 godina

Sto se mladi roditelji ne organizuju, naprave spisak kome sta je potrebno pa da grupa sedne u kola,ode do Temisvara (160 km) do Julijus soping centra, kupi sve sto je potrebno za 5-7 puta manju cifru? A ovi neka dizu marze i PDV koliko hoce!

Бојан

pre 12 godina

Проблем са ненормалним маржама за већину бранши може се ријешити једноставно повећањем нивоа доступности података. Да привредна комора, царине, пореска управа, увозници, продавци, буду у потпуности обавезани да објављују проширене пословне извјештаје и дају приступ широком скупу података за јавност (путем интернета). Онда би се питање маржи другачије рјешавало и народ би знао ко када и на којем производу га гули.

Devetka plave boje

pre 12 godina

Kakvo licemerstvo onih koji hoce izmenu zakona o oporezivanju da primene?? Pa taj isti premijer i ti isti ministri su se oglusili kada je 2008.godine Srpska napredna stranka inicirala pokretanje akcije za ukidanje pdva na bebi hranu i opremu a tada Vladi to nije bilo zanimljivo. Sada mesec dana pre izbora im se dopada predlog i usvajaju ga kako bi ostvarili jeftine politicke poene !!! Uzas kakvu Vladu imamo. Boris Tadic takodje tada nije reagovao.

samrok sila SLUsam rok

pre 12 godina

Alo,bre kakva bebi oprema i ostale gluposti??!??!!?Smanjujte cenu goriva i ostale zivotne troskove a ne neka bebi oprema.Gorivo treba da bude upola jeftinije onda ce sve ostalo biti jeftino a ne ovakvo sta ja da radim da jedem hranu za bebe mislim stvarno koja glupost sad mi r1 trosi 1300 din na 100 km a ranije jedva 700 strasno bolje da sipam sljivovicu u rezervoar nego gorivo ima vise da se isplati i da lupajte minuse kolko hocete oni ce ukinuti pdv al ce odmah zatim da povecaju tu istu hranu za toliko kolko je ukinut pdv ahhaahah ne zaboravite drzava ce to i ovako i onako da naplati kroz gorivo i druge stvari tako da bolje gorivo da se snizi da mogu da se vise vozim a ne ovako!!

Mika

pre 12 godina

Uvoznici i trgovci su zapravo povezana lica koja cine kartel koji nas dere ovako sistematski vec vise od deceniju. I jednima i drugima odgovara visoka cena i visoka zarada, a trziste je prakticno zatvoreno.

Devetka plave boje

pre 12 godina

Kakvo licemerstvo onih koji hoce izmenu zakona o oporezivanju da primene?? Pa taj isti premijer i ti isti ministri su se oglusili kada je 2008.godine Srpska napredna stranka inicirala pokretanje akcije za ukidanje pdva na bebi hranu i opremu a tada Vladi to nije bilo zanimljivo. Sada mesec dana pre izbora im se dopada predlog i usvajaju ga kako bi ostvarili jeftine politicke poene !!! Uzas kakvu Vladu imamo. Boris Tadic takodje tada nije reagovao.

Mika

pre 12 godina

Uvoznici i trgovci su zapravo povezana lica koja cine kartel koji nas dere ovako sistematski vec vise od deceniju. I jednima i drugima odgovara visoka cena i visoka zarada, a trziste je prakticno zatvoreno.

Apolon J.

pre 12 godina

Verovatno da ce Vlada traziti, kako bi predupredili zloupotreba, i dokaze da je beba iskoristila pelene, i to ce roditelji morati dokazivati, kako bi izvrsili povracaj PDV-a

ja!

pre 12 godina

zivim u italiji i cesto sam u frankfurtu, sve ,sem stana, je skuplje u srbiji!!! sramota! dosadilo mi je da budem stranac i gradjanin treceg reda al kad vidim kako me moje patriote deru! ne vraca mi se !

gradjanin

pre 12 godina

znači li to da kad nađem fiskalni račun mogu da podignem pare iako nemam dete(imam)? zašto to nema na zapadu,komplikovano,zamorno kao i sve vezano za zakone Srbije i političku vlast

Slobodan

pre 12 godina

Sto se mladi roditelji ne organizuju, naprave spisak kome sta je potrebno pa da grupa sedne u kola,ode do Temisvara (160 km) do Julijus soping centra, kupi sve sto je potrebno za 5-7 puta manju cifru? A ovi neka dizu marze i PDV koliko hoce!

ivan

pre 12 godina

dobro, e sad posto se zasigurno zna ko su ti uvoznici koji zaradjuju 300% zasto onda lepo B92 ne snimi neke spotove u kojima ce biti imenovani licno pojednici koji zaradjuju (abnormalno) na bebama i etiketirani kao "nosioci virusa bele kuge", smatram da bi to bio dobar potez jer bi na taj nacin javnost izvrsila pritisak na njih jer bas videh vest da je povecana naplata poreza od kad je objavljen spisak duznika, trebalo bi napraviti spisak sputavaca nataliteta....

Preddy Baer

pre 12 godina

Vreme je za sledeci korak!

Potpisati peticiju kojom se od Vlade trazhi uvodjenje zakona kojim se dozvoljava maksimalna marzha za ove proizvode od XY% (daleko ispod 50% molim).

A gospodu iz uvoznickog lobija lepo upozoriti tihim bojkotom kupovine tih proizvoda na jedno nedelju dana (come on, mozete da operete pelene jednu nedelju, kako su to radile nashe majke!).

Da im se stavi do znanja da kupci vishe nisu ovce za shishanje!

živela demagogija

pre 12 godina

Kakva marketinška predstava i jednih i drugih.Zna se kako se ukida PDV ovo nije ukidanje PDV-a,pa neće ljudi da skupljaju račune za svaku kašicu,čokolino,pelene,mleko koje kupe i da idu u filijalu trezora da prelaze pola grada da im se vrati tipa 10, 40 ili 200 dinara,pa potrošiće više na prevoz a treba i vreme da izdvoje.Osim toga ako kupujete neku veću stvar za bebu tipa kolica vi u džepu treba da imate recimo 20 000 i toliko platite ,a ne 16 500 i ako nemate za iznos sa PDV-om u tom trenutku vi to nemožete da kupite i džaba vam njihovo oslobađanje.Uostalom znamo kako povraćaj PDV-a ide sa kupovinom stanova i koliko kasni.

Marko

pre 12 godina

Kakav bezobrazluk(preblaga rec) ovih ljudi. Otimacina zeljnika da se ugrade 300% kao da sutra ne postoji. Zaradicete, polako!!! Treba sutra i vasa deca da zive, a mozda nece biti lopovcine kao vi, pa kako ce onda? Smanjite dozivljaj balavci nezasiti!!!
kapiram da ce komentar biti banovan, ali ja sam morao da napisem ono sto mislim.

varvarin

pre 12 godina

Nije ovo prvi put da vlast pokusava da zamagli oci narodu. Ako iskreno zele da pomognu roditeljstvo onda neka urade ono sto bi trebalo, a ne da na prevaru pokusavaju da dobiju jos neki glas na izborima.

samrok sila SLUsam rok

pre 12 godina

Alo,bre kakva bebi oprema i ostale gluposti??!??!!?Smanjujte cenu goriva i ostale zivotne troskove a ne neka bebi oprema.Gorivo treba da bude upola jeftinije onda ce sve ostalo biti jeftino a ne ovakvo sta ja da radim da jedem hranu za bebe mislim stvarno koja glupost sad mi r1 trosi 1300 din na 100 km a ranije jedva 700 strasno bolje da sipam sljivovicu u rezervoar nego gorivo ima vise da se isplati i da lupajte minuse kolko hocete oni ce ukinuti pdv al ce odmah zatim da povecaju tu istu hranu za toliko kolko je ukinut pdv ahhaahah ne zaboravite drzava ce to i ovako i onako da naplati kroz gorivo i druge stvari tako da bolje gorivo da se snizi da mogu da se vise vozim a ne ovako!!

mama

pre 12 godina

Sve u svemu, sad kad cene ostanu iste ili padnu minimalno, objasnjenje ce biti "a to se uvoznik ugradio" i nikom nista. Ima li sta u ovoj zemlji a da nije prevara? Volela bih da nisam u pravu.

m

pre 12 godina

Ova udruzenja treba da formiraju neprofitnu organizaciju koja bi se bavila uvozom kvalitetne decije opreme i hrane koja bi se prodavala onima koji se uclane u njih po normalnim cenama ,bez tih enormnih marzi.Pa da vidimo kako ce da reaguju sadasnji (p)"ovlasceni" uvoznici i distributeri, koje istovremeno treba bojkotovati .Samo se kod proizvodjaca treba pojaviti sa dovoljno velikom porudzbinom da bi se dobila sto bolja cena.

gradjanin

pre 12 godina

(todor, 18. mart 2012 11:47)

nemoj da nam govoris o holandiji,na jugu srbije neko radi 12 meseci za tvoju jednu platu u holandiji,zato nas i ima 300 000 manje za 8 godina

Danka

pre 12 godina

sone, kao i svi vi ostali koji mislite da ste pokupili najveću mudrost sveta, naravno na jaslama nebeskog prepametnog naroda, prestanite, ako boga znate, da više pominjete te platnene pelene, kuvanje, ceđenje i ostale iskonske radnje, koje verovatno dobijaju na uzvišenosti posle porođaja u štali. Mene "ljušte" prodavci ne samo zato što HOĆU da svojoj deci stavljam pampers pelene na pozadnu, a i ne radi se samo o pampersu već i o drugim jednokratnim pelenama, nego prvenstveno zato što moja deca imaju ekcem koji kulminira krvavim plikovima u predelu pomenute pozadine, čemu nikako ne godi ni sekund proveden u fekalijama koje se tu zadržavaju u platnenim pelenama. Osim toga, kuvanje, pasiranje, ceđenje, seckanje zahtevaju da makar jedna osoba u kući to radi ceo dan, uz pranje i peglanje pelena, znači da bismo ili suprug ili ja morali da damo otkaz kako bismo sve to mogli da uradimo. Svet je otišao malo napred, proverite kalendar, mada mislim da ste toga dovoljno svesni ako ste već seli za to sokoćalo da napišete takav jedan suvisli komentar, osim ako ne mislite i da su kašice, pelene i ostale proizvode za bebu napravili zli Amerikanci kako bi pokorili nebeski narod... Ne kupujem ja zato što sam razmašena pokondirena gradska mama, nego zato što NEMAM VREMENA, zbog toga što radim, što oboje radimo jer moramo kako bismo mi i naša deca imali iole normalan život. Možda postoji nada da je u ovoj zemlji normalan život moguć.

Scimitar

pre 12 godina

Populizam pred izbore. Ogranicavanje marzi ce imati kontra efekat odnosno izazvati nestasicu, jer se tajkunima nece isplatiti da uvoze. Mnogo bolje resenje je liberalizacija uvoza, ukidanje dozvola, pojednostavljenje procedura - sto ce omoguciti malim firmama, radnjama, preduzetnicima da sami uvoze sta zele i prodaju po povoljnijim cenama. Zdrava konkurencija ce regulisati cene ocas posla, a roditelji ce imati mnogo veci izbor. To je jedini nacin da se rasturi tajkunski uvoznicki lobi, a da pri tome ne dodje do nestasice.

Mucnina

pre 12 godina

Hhahaha,kakva je ovo sprdnja..sada roditelj koji kupu teglicu hrane za dete u iznosu od 200 dinara (npr),treba da ide u tu filijalu i podigne iznos od 25 dinara...ja ne mogu da verujem..oni se tako zezaju sa nama..

S

pre 12 godina

Lepo objasnite gradjanima koja marža.Marža uvoznika i distributera a ne prodavca u maloprodaji.U Jagodini na pijaci za pampers ili neke druge pelene ne idu više od 10% marže mada je i to mnogo.Ima ih puno i konkurencija je.E sad što uvoznik drži monopol i šticuje kurs na 120 to je drugo.Kad dodje LIDL mislim da je on i uvoznik i distributer i prodavac.Šta će tad biti?,ne znam!

Srbin u dusiiii

pre 12 godina

Drzavni aparat ove zemlje ukrade od sopstvene drzave svake godine preko 100 miliona evra zasto te pare nebi isle bebama.Zasto bi se uopste oprema za bebe i placala? Ova drzava je nula a i mi smo kao narod nula.Ja bih ove bogate naucio pameti za jedan dan resio bi problem za noc sa njima ili ih nebi bilo ili bi se stvar sredila.

bitka za bebe

pre 12 godina

Ako su marže 300% ja ću sutra da počnem trgovinu pampersom sa kućnom dostavom i maržom od 30%. Ne moram da plaćam lokal, sve radim sam, van sistema PDV-a, jedina obaveza su doprinosi.
Tako funkcioniše zdravo i slobodno društvo, a ne da kukamo da nesposobne birokrate uvode ograničenje na marže. Dovoljno je da jedan spusti maržu i svi će ga ispratiti.

sone

pre 12 godina

Nijedno dete u mojoj porodici, ukljucujuci i mene nije nosilo pampers. Majka nas je sve prepovijala u pamucne pelene. Jeste da treba to i prati, ali kad saberete i oduzmete mislim da je povoljnije. Kad bi svi ovako radili jedno par meseci, ne bi uvoznicki lobi ostao ravnodusan i ostavio cene sa masnim marzama...Sto se tice kasica i sokova, one se mogu napraviti u sokovniku ili cediljki...Znaci za sve postoji resenje. E sad sto je nekima lakse da plate u prodavnici, to je druga stvar. Takvi i zasluzuju da ih maksimalno "ljuste" na racunu. Nadalje, sto se tice goriva, oni koji zive u pogranicnom pojasu sa Republikom Srpskom odu preko granice u neko odmaraliste, nakupuju robe u ondasnjim marketima i natankuju pun rezervoar. Onima kojima se to ne isplati, mogu sa benzina da predju na plin. Mislim, zivite u zemlji u kojoj je parola odvajkada VOJSKO SNADjI SE-kad bi proradio taj cuveni srpski inat stvari bi krenule u pravom smeru.

Бојан

pre 12 godina

Проблем са ненормалним маржама за већину бранши може се ријешити једноставно повећањем нивоа доступности података. Да привредна комора, царине, пореска управа, увозници, продавци, буду у потпуности обавезани да објављују проширене пословне извјештаје и дају приступ широком скупу података за јавност (путем интернета). Онда би се питање маржи другачије рјешавало и народ би знао ко када и на којем производу га гули.

todor

pre 12 godina

80 KOMADA LOKALNIH PELANA U HOLANDIJI KOSTA 13 EVRA I BOLJI SU OD BILO KAKVIH POZNATIH "MARKIRANIH"
KOLIKO U SRBIJI KOSTAJU, NE PUNO VISE!!!

Miki

pre 12 godina

Odlicno sto se neko napokon dotakao prave teme, doduse u ovoj temi samo posredno. Smatram da taj "uvoznicki lobi" unistava Srbiju u svemu! Insajder bi se trebao pozabaviti time vise nego bilo cime, jer to utice na svakog gradjanina ove zemlje.

Marko

pre 12 godina

Iako najčešće negativno kritikujem rad Vlade, mislim da su ovoga puta rešili problem na najbolji mogući način. Bolje je sakupljati fiskalne račune, i kasnije unovčiti pdv koji ste uplatili. U suprotnom, smanjenje ne bi smo ni osetili, a sada smo naterani na neki način štednje, gde kroz godinu dana može da se sakupi pristojna cifra koju je kasnije moguće evidentno iskoristiti, a i narod će videti iz prve ruke koliko je u stvari i izmena zakona korisna po pojedinca. Moj je predlog da se važenje fiskalnih računa ograniči na rok od godinu dana, da se u za to predviđeni fond odvajaju predpostavljeni izdaci za datu godinu, a kasnije svaki višak koji se pojavi, da se iskoristi za bebe, na bilo koji način (npr. Inkubatori). Na taj način, roditelji kojima ta razlika u novcu nije neophodna, direktno finansijski pomažu buduće naraštaje. Naravno, ostaje i još borba protiv visokih marži.

muamua

pre 12 godina

kada cete vi sa b92 smanjiti vase marze na reklamnom prostoru koji imate na svojoj televiziji...sekunda reklamiranja koliko kosta u odnosu na pelena m?`

Jeste muka

pre 12 godina

Jos samo kada bi imao ko da pravi decu i da radja decu ali ne u Beogradu vec na Pesteru u Trgovistu, Pirotu itd. Ko je god dosao u Beograd tu pravi decu.U obdanistima deca pricaju gi gu ga.Cuje se dijalekt juga

Нови Сад

pre 12 godina

Супер акција!

Ја се залажем да се покрене акција за укидање абортуса! Да се абортус третира као убиство! (осим кад мора да се изведе због здравствених разлога било мајке или детета). Наравно ово не може тек тако да се уради, мора држава да повећа издвајања за родитеље са малом децом, пошто ће бити много више напуштене деце мора се издвојити много више средстава за сиротишта и слично. У данашње време методе контрацепције су широко доступне, тако да абортус више нема смисла! Несхватљиво ми је да је то и даље дозвољено кад Србијом влада бела куга!

Питаћете се откуд држави средства за тако нешто, слажем се да је тешко, али на дужи период ће се осетети повећање популације. Колико само новца заврши у сумњивим рукама због корупције, пропуста у јавним набавкама, страшно је само колико новца иде Железницама Србије који су огроман губиташ (иде више него што су издвајања за субвенције за пољопривреду). Да не помињем организовани криминал!

Треба да одредимо шта су нам приоритети, бојим се да ће бити касно кад схватимо да више неће бити кога уђе у ЕУ, да се вози пругама или аутопутевима и кад постанемо странци у својој држави!

Hvala vam predsednice

pre 12 godina

Svaka cast predsedniku Tadicu! Ispunio je svoje obecanje s pocetka godine
da ce ovo biti Godina beba. Bravo za ukidanje PDV-a, imate moj glas kao
roditelja. Vi se jedini drzite recenog, za razliku od nekih demagoga koji
bi sutra vratili zemlju u devedesete.

466453

pre 12 godina

marze nisu i ne mogu biti tema drzave u slobodnom trzistu. Ja prodajem po ceni koju zelim da postavim sve dok ima kupaca po istoj. Kad drzava da otkaze polovini besposlicara u javnom sektoru i smanji harace, smanjim i ja marzu, dotle uzivajte.

Dragoljub

pre 12 godina

@Danka
U potpunosti se slažem sa vama po pitanju pelena, ali ne i što se kašica i sokova tiče. Zaboravite na pasiranje, blenderom vam je za pravljenje kašice ili soka potrebno 5 minuta! Nije to samo pitanje cene već pre svega kvaliteta. Moja ćerkica nerado jede kupljene kašice, ali zato domaće jede za zadovoljstvom. A što se sokova tiče, uvek možete kupiti neki '100% voće' bez konzervansa.

Amos

pre 12 godina

Pre mesec dana kad sam rekao da nije pametno ukidati PDV jer tako samo profitiraju trgovci dobio sam zilion negativnih glasova..
Medjutim nisam mogao da predvidim da ce drzava da smisli 'ukidanje PDV' kojim se trgovcima ne menja nista, kao dobijaju roditelji a ustvari dobija samo drzava!

samrok sila SLUsam rok

pre 12 godina

Alo,bre kakva bebi oprema i ostale gluposti??!??!!?Smanjujte cenu goriva i ostale zivotne troskove a ne neka bebi oprema.Gorivo treba da bude upola jeftinije onda ce sve ostalo biti jeftino a ne ovakvo sta ja da radim da jedem hranu za bebe mislim stvarno koja glupost sad mi r1 trosi 1300 din na 100 km a ranije jedva 700 strasno bolje da sipam sljivovicu u rezervoar nego gorivo ima vise da se isplati i da lupajte minuse kolko hocete oni ce ukinuti pdv al ce odmah zatim da povecaju tu istu hranu za toliko kolko je ukinut pdv ahhaahah ne zaboravite drzava ce to i ovako i onako da naplati kroz gorivo i druge stvari tako da bolje gorivo da se snizi da mogu da se vise vozim a ne ovako!!

Hvala vam predsednice

pre 12 godina

Svaka cast predsedniku Tadicu! Ispunio je svoje obecanje s pocetka godine
da ce ovo biti Godina beba. Bravo za ukidanje PDV-a, imate moj glas kao
roditelja. Vi se jedini drzite recenog, za razliku od nekih demagoga koji
bi sutra vratili zemlju u devedesete.

sone

pre 12 godina

Nijedno dete u mojoj porodici, ukljucujuci i mene nije nosilo pampers. Majka nas je sve prepovijala u pamucne pelene. Jeste da treba to i prati, ali kad saberete i oduzmete mislim da je povoljnije. Kad bi svi ovako radili jedno par meseci, ne bi uvoznicki lobi ostao ravnodusan i ostavio cene sa masnim marzama...Sto se tice kasica i sokova, one se mogu napraviti u sokovniku ili cediljki...Znaci za sve postoji resenje. E sad sto je nekima lakse da plate u prodavnici, to je druga stvar. Takvi i zasluzuju da ih maksimalno "ljuste" na racunu. Nadalje, sto se tice goriva, oni koji zive u pogranicnom pojasu sa Republikom Srpskom odu preko granice u neko odmaraliste, nakupuju robe u ondasnjim marketima i natankuju pun rezervoar. Onima kojima se to ne isplati, mogu sa benzina da predju na plin. Mislim, zivite u zemlji u kojoj je parola odvajkada VOJSKO SNADjI SE-kad bi proradio taj cuveni srpski inat stvari bi krenule u pravom smeru.

Нови Сад

pre 12 godina

Супер акција!

Ја се залажем да се покрене акција за укидање абортуса! Да се абортус третира као убиство! (осим кад мора да се изведе због здравствених разлога било мајке или детета). Наравно ово не може тек тако да се уради, мора држава да повећа издвајања за родитеље са малом децом, пошто ће бити много више напуштене деце мора се издвојити много више средстава за сиротишта и слично. У данашње време методе контрацепције су широко доступне, тако да абортус више нема смисла! Несхватљиво ми је да је то и даље дозвољено кад Србијом влада бела куга!

Питаћете се откуд држави средства за тако нешто, слажем се да је тешко, али на дужи период ће се осетети повећање популације. Колико само новца заврши у сумњивим рукама због корупције, пропуста у јавним набавкама, страшно је само колико новца иде Железницама Србије који су огроман губиташ (иде више него што су издвајања за субвенције за пољопривреду). Да не помињем организовани криминал!

Треба да одредимо шта су нам приоритети, бојим се да ће бити касно кад схватимо да више неће бити кога уђе у ЕУ, да се вози пругама или аутопутевима и кад постанемо странци у својој држави!

todor

pre 12 godina

80 KOMADA LOKALNIH PELANA U HOLANDIJI KOSTA 13 EVRA I BOLJI SU OD BILO KAKVIH POZNATIH "MARKIRANIH"
KOLIKO U SRBIJI KOSTAJU, NE PUNO VISE!!!

Marko

pre 12 godina

Iako najčešće negativno kritikujem rad Vlade, mislim da su ovoga puta rešili problem na najbolji mogući način. Bolje je sakupljati fiskalne račune, i kasnije unovčiti pdv koji ste uplatili. U suprotnom, smanjenje ne bi smo ni osetili, a sada smo naterani na neki način štednje, gde kroz godinu dana može da se sakupi pristojna cifra koju je kasnije moguće evidentno iskoristiti, a i narod će videti iz prve ruke koliko je u stvari i izmena zakona korisna po pojedinca. Moj je predlog da se važenje fiskalnih računa ograniči na rok od godinu dana, da se u za to predviđeni fond odvajaju predpostavljeni izdaci za datu godinu, a kasnije svaki višak koji se pojavi, da se iskoristi za bebe, na bilo koji način (npr. Inkubatori). Na taj način, roditelji kojima ta razlika u novcu nije neophodna, direktno finansijski pomažu buduće naraštaje. Naravno, ostaje i još borba protiv visokih marži.

Jeste muka

pre 12 godina

Jos samo kada bi imao ko da pravi decu i da radja decu ali ne u Beogradu vec na Pesteru u Trgovistu, Pirotu itd. Ko je god dosao u Beograd tu pravi decu.U obdanistima deca pricaju gi gu ga.Cuje se dijalekt juga

Devetka plave boje

pre 12 godina

Kakvo licemerstvo onih koji hoce izmenu zakona o oporezivanju da primene?? Pa taj isti premijer i ti isti ministri su se oglusili kada je 2008.godine Srpska napredna stranka inicirala pokretanje akcije za ukidanje pdva na bebi hranu i opremu a tada Vladi to nije bilo zanimljivo. Sada mesec dana pre izbora im se dopada predlog i usvajaju ga kako bi ostvarili jeftine politicke poene !!! Uzas kakvu Vladu imamo. Boris Tadic takodje tada nije reagovao.

gradjanin

pre 12 godina

znači li to da kad nađem fiskalni račun mogu da podignem pare iako nemam dete(imam)? zašto to nema na zapadu,komplikovano,zamorno kao i sve vezano za zakone Srbije i političku vlast

Apolon J.

pre 12 godina

Verovatno da ce Vlada traziti, kako bi predupredili zloupotreba, i dokaze da je beba iskoristila pelene, i to ce roditelji morati dokazivati, kako bi izvrsili povracaj PDV-a

Mika

pre 12 godina

Uvoznici i trgovci su zapravo povezana lica koja cine kartel koji nas dere ovako sistematski vec vise od deceniju. I jednima i drugima odgovara visoka cena i visoka zarada, a trziste je prakticno zatvoreno.

bitka za bebe

pre 12 godina

Ako su marže 300% ja ću sutra da počnem trgovinu pampersom sa kućnom dostavom i maržom od 30%. Ne moram da plaćam lokal, sve radim sam, van sistema PDV-a, jedina obaveza su doprinosi.
Tako funkcioniše zdravo i slobodno društvo, a ne da kukamo da nesposobne birokrate uvode ograničenje na marže. Dovoljno je da jedan spusti maržu i svi će ga ispratiti.

Srbin u dusiiii

pre 12 godina

Drzavni aparat ove zemlje ukrade od sopstvene drzave svake godine preko 100 miliona evra zasto te pare nebi isle bebama.Zasto bi se uopste oprema za bebe i placala? Ova drzava je nula a i mi smo kao narod nula.Ja bih ove bogate naucio pameti za jedan dan resio bi problem za noc sa njima ili ih nebi bilo ili bi se stvar sredila.

Danka

pre 12 godina

sone, kao i svi vi ostali koji mislite da ste pokupili najveću mudrost sveta, naravno na jaslama nebeskog prepametnog naroda, prestanite, ako boga znate, da više pominjete te platnene pelene, kuvanje, ceđenje i ostale iskonske radnje, koje verovatno dobijaju na uzvišenosti posle porođaja u štali. Mene "ljušte" prodavci ne samo zato što HOĆU da svojoj deci stavljam pampers pelene na pozadnu, a i ne radi se samo o pampersu već i o drugim jednokratnim pelenama, nego prvenstveno zato što moja deca imaju ekcem koji kulminira krvavim plikovima u predelu pomenute pozadine, čemu nikako ne godi ni sekund proveden u fekalijama koje se tu zadržavaju u platnenim pelenama. Osim toga, kuvanje, pasiranje, ceđenje, seckanje zahtevaju da makar jedna osoba u kući to radi ceo dan, uz pranje i peglanje pelena, znači da bismo ili suprug ili ja morali da damo otkaz kako bismo sve to mogli da uradimo. Svet je otišao malo napred, proverite kalendar, mada mislim da ste toga dovoljno svesni ako ste već seli za to sokoćalo da napišete takav jedan suvisli komentar, osim ako ne mislite i da su kašice, pelene i ostale proizvode za bebu napravili zli Amerikanci kako bi pokorili nebeski narod... Ne kupujem ja zato što sam razmašena pokondirena gradska mama, nego zato što NEMAM VREMENA, zbog toga što radim, što oboje radimo jer moramo kako bismo mi i naša deca imali iole normalan život. Možda postoji nada da je u ovoj zemlji normalan život moguć.

Marko

pre 12 godina

Kakav bezobrazluk(preblaga rec) ovih ljudi. Otimacina zeljnika da se ugrade 300% kao da sutra ne postoji. Zaradicete, polako!!! Treba sutra i vasa deca da zive, a mozda nece biti lopovcine kao vi, pa kako ce onda? Smanjite dozivljaj balavci nezasiti!!!
kapiram da ce komentar biti banovan, ali ja sam morao da napisem ono sto mislim.

Slobodan

pre 12 godina

Sto se mladi roditelji ne organizuju, naprave spisak kome sta je potrebno pa da grupa sedne u kola,ode do Temisvara (160 km) do Julijus soping centra, kupi sve sto je potrebno za 5-7 puta manju cifru? A ovi neka dizu marze i PDV koliko hoce!

Preddy Baer

pre 12 godina

Vreme je za sledeci korak!

Potpisati peticiju kojom se od Vlade trazhi uvodjenje zakona kojim se dozvoljava maksimalna marzha za ove proizvode od XY% (daleko ispod 50% molim).

A gospodu iz uvoznickog lobija lepo upozoriti tihim bojkotom kupovine tih proizvoda na jedno nedelju dana (come on, mozete da operete pelene jednu nedelju, kako su to radile nashe majke!).

Da im se stavi do znanja da kupci vishe nisu ovce za shishanje!

Mucnina

pre 12 godina

Hhahaha,kakva je ovo sprdnja..sada roditelj koji kupu teglicu hrane za dete u iznosu od 200 dinara (npr),treba da ide u tu filijalu i podigne iznos od 25 dinara...ja ne mogu da verujem..oni se tako zezaju sa nama..

muamua

pre 12 godina

kada cete vi sa b92 smanjiti vase marze na reklamnom prostoru koji imate na svojoj televiziji...sekunda reklamiranja koliko kosta u odnosu na pelena m?`

živela demagogija

pre 12 godina

Kakva marketinška predstava i jednih i drugih.Zna se kako se ukida PDV ovo nije ukidanje PDV-a,pa neće ljudi da skupljaju račune za svaku kašicu,čokolino,pelene,mleko koje kupe i da idu u filijalu trezora da prelaze pola grada da im se vrati tipa 10, 40 ili 200 dinara,pa potrošiće više na prevoz a treba i vreme da izdvoje.Osim toga ako kupujete neku veću stvar za bebu tipa kolica vi u džepu treba da imate recimo 20 000 i toliko platite ,a ne 16 500 i ako nemate za iznos sa PDV-om u tom trenutku vi to nemožete da kupite i džaba vam njihovo oslobađanje.Uostalom znamo kako povraćaj PDV-a ide sa kupovinom stanova i koliko kasni.

Scimitar

pre 12 godina

Populizam pred izbore. Ogranicavanje marzi ce imati kontra efekat odnosno izazvati nestasicu, jer se tajkunima nece isplatiti da uvoze. Mnogo bolje resenje je liberalizacija uvoza, ukidanje dozvola, pojednostavljenje procedura - sto ce omoguciti malim firmama, radnjama, preduzetnicima da sami uvoze sta zele i prodaju po povoljnijim cenama. Zdrava konkurencija ce regulisati cene ocas posla, a roditelji ce imati mnogo veci izbor. To je jedini nacin da se rasturi tajkunski uvoznicki lobi, a da pri tome ne dodje do nestasice.

Бојан

pre 12 godina

Проблем са ненормалним маржама за већину бранши може се ријешити једноставно повећањем нивоа доступности података. Да привредна комора, царине, пореска управа, увозници, продавци, буду у потпуности обавезани да објављују проширене пословне извјештаје и дају приступ широком скупу података за јавност (путем интернета). Онда би се питање маржи другачије рјешавало и народ би знао ко када и на којем производу га гули.

ivan

pre 12 godina

dobro, e sad posto se zasigurno zna ko su ti uvoznici koji zaradjuju 300% zasto onda lepo B92 ne snimi neke spotove u kojima ce biti imenovani licno pojednici koji zaradjuju (abnormalno) na bebama i etiketirani kao "nosioci virusa bele kuge", smatram da bi to bio dobar potez jer bi na taj nacin javnost izvrsila pritisak na njih jer bas videh vest da je povecana naplata poreza od kad je objavljen spisak duznika, trebalo bi napraviti spisak sputavaca nataliteta....

varvarin

pre 12 godina

Nije ovo prvi put da vlast pokusava da zamagli oci narodu. Ako iskreno zele da pomognu roditeljstvo onda neka urade ono sto bi trebalo, a ne da na prevaru pokusavaju da dobiju jos neki glas na izborima.

ja!

pre 12 godina

zivim u italiji i cesto sam u frankfurtu, sve ,sem stana, je skuplje u srbiji!!! sramota! dosadilo mi je da budem stranac i gradjanin treceg reda al kad vidim kako me moje patriote deru! ne vraca mi se !

m

pre 12 godina

Ova udruzenja treba da formiraju neprofitnu organizaciju koja bi se bavila uvozom kvalitetne decije opreme i hrane koja bi se prodavala onima koji se uclane u njih po normalnim cenama ,bez tih enormnih marzi.Pa da vidimo kako ce da reaguju sadasnji (p)"ovlasceni" uvoznici i distributeri, koje istovremeno treba bojkotovati .Samo se kod proizvodjaca treba pojaviti sa dovoljno velikom porudzbinom da bi se dobila sto bolja cena.

Miki

pre 12 godina

Odlicno sto se neko napokon dotakao prave teme, doduse u ovoj temi samo posredno. Smatram da taj "uvoznicki lobi" unistava Srbiju u svemu! Insajder bi se trebao pozabaviti time vise nego bilo cime, jer to utice na svakog gradjanina ove zemlje.

gradjanin

pre 12 godina

(todor, 18. mart 2012 11:47)

nemoj da nam govoris o holandiji,na jugu srbije neko radi 12 meseci za tvoju jednu platu u holandiji,zato nas i ima 300 000 manje za 8 godina

S

pre 12 godina

Lepo objasnite gradjanima koja marža.Marža uvoznika i distributera a ne prodavca u maloprodaji.U Jagodini na pijaci za pampers ili neke druge pelene ne idu više od 10% marže mada je i to mnogo.Ima ih puno i konkurencija je.E sad što uvoznik drži monopol i šticuje kurs na 120 to je drugo.Kad dodje LIDL mislim da je on i uvoznik i distributer i prodavac.Šta će tad biti?,ne znam!

466453

pre 12 godina

marze nisu i ne mogu biti tema drzave u slobodnom trzistu. Ja prodajem po ceni koju zelim da postavim sve dok ima kupaca po istoj. Kad drzava da otkaze polovini besposlicara u javnom sektoru i smanji harace, smanjim i ja marzu, dotle uzivajte.

mama

pre 12 godina

Sve u svemu, sad kad cene ostanu iste ili padnu minimalno, objasnjenje ce biti "a to se uvoznik ugradio" i nikom nista. Ima li sta u ovoj zemlji a da nije prevara? Volela bih da nisam u pravu.

Dragoljub

pre 12 godina

@Danka
U potpunosti se slažem sa vama po pitanju pelena, ali ne i što se kašica i sokova tiče. Zaboravite na pasiranje, blenderom vam je za pravljenje kašice ili soka potrebno 5 minuta! Nije to samo pitanje cene već pre svega kvaliteta. Moja ćerkica nerado jede kupljene kašice, ali zato domaće jede za zadovoljstvom. A što se sokova tiče, uvek možete kupiti neki '100% voće' bez konzervansa.

Amos

pre 12 godina

Pre mesec dana kad sam rekao da nije pametno ukidati PDV jer tako samo profitiraju trgovci dobio sam zilion negativnih glasova..
Medjutim nisam mogao da predvidim da ce drzava da smisli 'ukidanje PDV' kojim se trgovcima ne menja nista, kao dobijaju roditelji a ustvari dobija samo drzava!