Utorak, 24.01.2012.

15:27

Srbija dobija fabriku LCD TV-a

Prva fabrika LCD/LED televizora i klima uređaja u regionu, kompanije WEG tehnolodži, biće otvorena 26. januara u Beogradu, u naselju Železnik.

Izvor: Tanjug

Srbija dobija fabriku LCD TV-a IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Perica

pre 12 godina

Проклети Београд. Таман посла да је отворена у Шиду или Трстенику.
(Жарко Милојевић, 24. januar 2012 15:34)

Polako majstore, razvices neku autoimunu bolest.

Nego, sto da bude otvorena u Trsteniku, zbog velikog trzista? Zato sto je jeftiniji transport? Zato sto radite za manje para nego Beogradjani?
(Milan, 24. januar 2012 23:04)


U skladu sa tvojom "logikom" sve fabrike u Srbiji su trebale biti sagradjene u Bg!?
E posle vam je kriv djavo kad se pola Srbije doseli bas u "vas" Beograd.

Srdjan

pre 12 godina

WEG se kod nas sklapa vec par godina unazad u Beogradu, koliko sam shvatio negde kod pristanista. Nesto muvaju sa carinama. Inace imam WEG telveizor. Kupio sam ga pre dve godine. Prvi put mi je crko nakon 4 meseca upotrebe, a onda nakon godinu dana se slika deformisala. Naravno garancija istekla. Nemam nameru da ga popravljam vec da skupim pare i lepo kupim Samsung ili LG.

logicar

pre 12 godina

Ma ljudi da se razumemo, dosetili se vlasnici WEG-a kako da jeftin stos zavrnu drzavu za dazbine. Ma oni nemaju nikakvog kapaciteta da konstruisu televizor. Tu je stos u sledecem uvozice od Kineza gotove sklopove za LCD aparate i tu ce ih sastavljati. Carina na delove je daleko manja nego na gotove proizvode pa automatski i porez ce biti manji. OK ideja je dobra ostace im veci profit. Ideja nije nova vec je tako nesto postojalo u Srbiji pre nekih 10-15 godina. Sastavljao se televizor pod brendom ONYX.
Ta firma je pukla jer su vlasnici bili skrom tehnickog znanja i bili su mnogo alavi na novac. Bojim se da ce i ovo tako zavrsiti. Dovoljno je da pocnu da piljare sa Kinezima oko cena za ploce i da im ovi uvale neki skart i ova ideja ce puci u startu.
I u Kini postoji masa malih fabrika koje proizvode LCD aparate na bazi KNOW-HOW projekta koji kupoju spremnog za proizvodnju i na osnovu kojeg ugovaruju kupovinu panela, svih potrebnih ploca, seta kablova, daljinaca i potrebne plastike i ambalaze. Te fabrike posluju na taj nacin sto kada roba napusti prag fabrike kupac dobija garanciju u obliku odredjenog procenta u gotovim proizvodima i proizvodjaca ta roba vise ne interesuje. Drugim recima to je proizvod za jednokratnu upotrebu.
Kako ce WEG smisliti organizaciju svoje prizvodnje i isporuciti neki rezervni deo posle naprimer 4 godine nekom kupcu to ce se tek videti. No ja sam unapred skeptican po tom pitanju

helen

pre 12 godina

ovo je moglo da se organizuje na mnogo jeftiniji nacin, ti televizori se mogli sklapati u padinjaku kao i u zabeli, postigao bi se dvostruki efekat, drzavu ne bi dodatno nista kostalo a zatvorenici bi bili radno angazovani i smireni, jer s v a k o ume da zavije sraf, za to nije potrebna fabrika da postoji.

Jasna

pre 12 godina

Zaista ne razumem zasto se svaki pokusaj da se nesto napravi u ovoj zemlji od strane domacih privrednika kritikuje ili bolje reci pljuje, a pritom bez da imate saznanje o svim cinjenicama. Koliko sam videla iz teksta ovo je samo najava i verovatno ce podrobnije informacije uslediti. Najbolje da niko nista ne radi vec da cekamo strane firme da nam se smiluju ( dok im mi nismo ni na kraj pameti). U ovako teskim ekonomskim uslovima dobro je da neko pa i pomenuta firma WEG preduzima neke konkretne korake. Pa ukoliko ce da uposli za pocetak i 50 radnika - u trenutku kada svi otpustaju - je pohvalno!!! Moja potpuna podrska i BRAVO pa makar i sklapali, proizvodili i vec sta god. Dajte samo da se radi, a ne da se lencari i pametuje!

student

pre 12 godina

MA PRICAJTE VI STA HOCETE ALI JA CU DA KUPIM OVAJ WEG TELEVIZOR ZA 250E KOLIKO KOSTA OTICICU NA ZLATIBOR ZA TIH 250E KOJE SAM USTEDEO I BOG DA ME VIDI...

Pljuvali ste i jos pljujete po puntu iz Kragujevca da je krs ali ja ga imam vec 2 godine i meni je ok, nisam dao nikakvu kesovinu, otisao sa na more na zimovanje....
JOS SAM KUPIO SRPSKI PROIZVOD, STO JE NAJBITNIJE....
UGLEDAJMO SE MALO NA SIPTARE KAKO ONI NECE NAZU PLAZMU....
trebamo i mi malo bojkot inostrane robe...
(noramalno ako mozemo da nadjemo domacu koja sluzi istoj potrebi!!!! )

vladimir

pre 12 godina

ljudi!
dajte da se bilo sta proizvodi u ovoj jadnoj ojadjenoj zemlji,kojoj se jos ne zna kraj... u svetu postoji hiljade WEG-ova i svi rade, daj boze da i kod nas ima hiljade malih firmi da nesto proizvode,ovde su potrebne korenite promene o stavu o prema zivotu, poslu,skolovanju ..."mladi" nam jos nisu poceli da rade a imaju 30-35 god.!Kako ce im izgledati starost bez penzije? Zato budimo pametniji od nase vlade i ujedinimo se da pokusamo da napravimo nesto od onoga sto sad uvozimo pa makar to i bilo malo skuplje..naucimo nesto od slovenaca o samoodrzanju,nisu rasprodali svoju industriju ovakvim uvozom unistavamo sami sebe,jer uskoro necemo imati para da bilo sto kupimo jer cemo biti svi bez posla zato glasam za svaku samoinicajativu...dignimo glavu gore

Zoran M.

pre 12 godina

Ništa Srbija ne dobija. Vlasnik fabrike dobija radnu snagu na kojoj će uštedeti 700%, država samo PDV a i to je pitanje jer ako se registruje predstavništvo neće dobiti ni to. Tako da mante se glupe priče na koju nasedaju neškolovani i oni koji ne znaju Zakone.

smijurijada

pre 12 godina

.... Vidim dosta neupucenih ovde ... Proizvodnja LCD televizora je nesto sto necemo nikada videti u Srbiji. WEG ce mozda otvoriti fabriku za sklapanje televizora jer kompanija WEG ne poseduje tehnologiju za proizvodnju panela koji su glavni deo LCD televizora ...

WEG moze samo da proizvodi u toj prici okvire , plastiku , i kablove ... Po tom modelu i ja mogu otvoriti "fabriku". Kupujem najjeftinije LG panele na veliko ( da ne kazem skart panele , koje ozbiljniji igraci vracaju ) , najjeftiniju elektroniku , software , plastiku ... i eto televizora. Svetski a NAS ... Made in Serbia ...

Radnici koji se zaposle tamo mogu da ocekuju da ce raditi mehanicke poslove na traci , odvrni , zavrni , pomeri levo desno ... To su tipicni "robijaski" poslovi ...

Najgore od svega je sto nasa vlada u inostranstvu reklamira Srbiju kao zemlju u kojoj je NAJJEFTINIJA radna snaga u Evropi. Plate u Srbiji su verovali ili ne jednake onima u Kini i Tajlandu ... Uz to nasa vlada podstice strane investitore sa novcem poreskih obveznika ... U prevodu mi (vlada) sami placamo , finansiramo , investitore , fabrike , u kojima se rade najtezi i najbednije placeni poslovi ...

Toliko.

Tuks

pre 12 godina

Jel u ovoj zemlji moze da se otvori bilo koja fabrika, da tu vest ne saopsti Nebojsa Ciric ili neki drugi nesretnik iz vlade. Izgleda da je to postalo toliko retko, da svaka manja ili veca investicija se prestavlja kao da dolazi neko ko ce zaposliti deset hiljda ljudi...

Milan

pre 12 godina

Проклети Београд. Таман посла да је отворена у Шиду или Трстенику.
(Жарко Милојевић, 24. januar 2012 15:34)

Polako majstore, razvices neku autoimunu bolest.

Nego, sto da bude otvorena u Trsteniku, zbog velikog trzista? Zato sto je jeftiniji transport? Zato sto radite za manje para nego Beogradjani?

goran

pre 12 godina

Mislim da bi bilo bolje kada bi naslov glasio "Srbija ce dobiti fabriku za sklapanje lcd televizora " posto ce se oni samo sklapati a ne i proizvoditi(praviti)

bvdmedia@yahoo.com

pre 12 godina

Da vas malo okrepim, sta ste se utripovali i negativno mislite, kako budete mislili tako ce te i da prodjete, samo pozitivno.
WEG ce ugradjuvati samsung panele kao i elektroniku, nece biti bas toliko los.Eto cisto da znate.

ja

pre 12 godina

Nisam bas razumela da je ovo kompanija iz Amerike, mozete i sami pogledati gde se sve ovo proizvodi .. http://www.wegtechnology.com/index.aspx ... posto je cena radnog dana ( jer se u Kini racuna radni dan a ne sat za npr. proizvodnju iphones cena je 15-17 $ na dan ) oko 15 $ za 12 h rada pogledajte zasto se buduci produkti proizvode u Srbiji, ali , nije ni to lose., zar ne.. uvek mora postojati pocetak necega onda stvari idu na bolje ..

Rodjeni beogradjanin trenutno u Nemackoj

pre 12 godina

Ovo je ordinarna glupost jer, realno, sve sto se tu proizvede moze da se proda samo u Srbiji jer niko drugi nece platiti za no-name toliko koliko lud mi _moramo_ da platimo.

justin

pre 12 godina

Biće to lepa fabrika i sa najkvalitetnijom radnom snagom,predviđam da će 80% biti sa VŠS.To ima samo u Srbiji.Takvu strukturu nebi imali naprimer u Crnoj Travi,Medveđi,Babušnici,Vlasotincu....jer odande su svi koji su VŠS pobegli-ostali u Beogradu.

seljadin

pre 12 godina

za fabriku LCD u stvarnom smislu treba oko 1 milijarda evra, i to za pocetak, a sto se tice "fabrike" za 1 ili 2 miliona evra, to znaci prepakivanje polovnih koriscenih ekrana i prodaja na trzistu.

Nas treba u rezervat

pre 12 godina

Kad se kupuje od drugih ne valja jer mi ne proizvodimo,kad mi proizvodimo ne valja jer je djubre,proizvodi ga lopov itd.Srpska posla sa primitivnom demagogijom,milion svetlosnih godina od Evrope.Ni korak napred jer ne daj boze da neko uspe u ovoj zemlji.Samo da crkne komsija a ne njegova krava jer cemo kravu da ukrademo,toliko smo uznapredovali.

obi van

pre 12 godina

sudeci po komentarima vecina je razocarana, kao sto sam i ocekivao. Nicim utemeljeno visoko misljenje o sebi, prazno pametovanje i naravno ljenost je jedino cime mogu da opisem taj mentalitet. Sta bi pa vi htjeli? Da dodje Samsung i da podjeli jedno 10 000 menadzerskih poslova u Srbiji? Pa sta to prosjecan Srbin uopste zna da radi ? (osim pametovanja naravno) Vi jos uvjek ne kapirate situaciju u kojoj se zemlja nalazi?

Srb

pre 12 godina

Mislim da je vest za pohvalu, pa mnoge svetske marke samo sklapaju. A skoro sam saznao da je i marka Blueberry takodje iz Srbije. Imam Blueberry NetCat mo-3 i radi OK.

Oblektivatz

pre 12 godina

Cisto da se razjasni ovim izmanipulisanim "dusebriznicima" iz unutrasnjosti sto pisu prokleti bgd itd,u Zelezniku su otpustili preko 4.hiljade ljudi iz fabrike ILR,nekoliko kilometara dalje u Rakovici je zatvorena jos jedna velika fabrika 25maj. koja je zaposljavala 5 hiljada,tako da je taj deo Bgd-a(Srbije) mozda i najpogodjeniji ovom trulom tranzicijom,a vi i dalje verujte u bajke sa tva kako se u Beogradu zivi ko u Americi..

Bojan

pre 12 godina

WEG uspešno posluje 15 godina i pre šest godina lansirao je domaći brend WEG na tržište kućnih aparata i tehničkih uredjaja.
Samo sto je obrisan iz APR-a,
Sad ce sigurno da proizvode TV sa DVB-T2 koji nam je država propisala,a kao domaći proizvođač,made in Serbia, jedini će moći da koriste subvenciju koju će država sigurno da deli.
Posao veka za nekog, uspesno da prelije naše pare u svoje džepove, a nama Digitalni Dnevnik po subvencionisanim cenama, možda i na rate!
Još jedan u nizu uspeha naših državnika.

Саша

pre 12 godina

Као и уобичајено, Србијом изгледа шетају углавном професионални циничари, пљубаџује и остали која својим понашањем срозају сваку трунку наде и позитивности у корену. Време је да их направимо мањином јер ја нећу да живим у држави са таквом већином која МЕНИ кроји судбину.
ЈА за ово имам само похвале па била то и финансирана радна места. Ради се о читавој мрежи људи и стзчности коју можемо да искористимо. ПОХВАЛЕ!

Jovan

pre 12 godina

53wdSaradjujem sa kompanijom WEG 5 godina unazad. Nikad nisam imao problema cak i kad su bili u nezavidnoj situaciji. Sve je bilo kako smo se i dogovorili. Zelim im puno srece u buducem radu. Kamo srece da u Srbiji ima vise ovakvih kompanija.

Max

pre 12 godina

Naravno da neće da se proizvode paneli. Pobogu ljudi, pa na prste jedne ruke mogu da se nabroje proizvođači ekrana (LG,Samsung,Sony) ostali koriste njihove komponente... Kao mi ćemo s neba pa u rebra da proizvodimo high-tech... Pročitajte članak o tome zašto Apple proizvodi u Kini, biće vam jasnije...

neomiljena

pre 12 godina

Vlasnik Weg-a Jovica Djuric,bivsi blagajnik SDK u ul.Tosin bunar.Dobro je
unovcio svoje brojanje para u vreme inflacije pa kupio hotel Balkan,otvorio
Weg tehnologie.Samo da se zna da fabriku otvara tajkun iz redova JUL-a.

q*_*p

pre 12 godina

Majke mi, solidarnije drustvo od Srpkog nikad nisam video niti cuo u zivotu.? Pa, bre Evropa i njhovi fondovi IPA i sta ja znam koje kakvi fondovi, pa to su sve nuuuula breee sta mi ne radimo sa svojim parama pod semom: narod>"budzet">"fondovi">"investicije">"proizvodnja">"zaposljavanja" (neka svako ubaci u sledeci niz te ljude, koje god zeli po svom izboru). Ovo pa ono, pa sve se finansira, izvinjavam se "podstice" iz raznih fondova koji na kraju krajeva su iz budzeta tj. gradjani finansiraju jedni druge, pa ko kako prodje od zavisnosti gde zivi.!? Moze neko iz Mionice da finansira ili iz Kovina ili iz pitaj Boga iz kog dela drzave neki drugi deo drzave a onaj koji finansira ne vidi ni dinar sto je "dao". Da li sam ja lud, slep, naivan, totalno siznuo ili naklon ili sta vec meni fali sem da umem da citam izmedju redova.?! Svi finansiramo jedan drugog??? Izgleda da mi je otkazao procesor ili sta je moj problem, molim nekog da mi objasni.? Hvala. Pozdrav & more love

Dikh tu kava

pre 12 godina

Posedujem WEG LCD. U inčima 32. Koristim ga neka 3, 4 meseca. Kupio sam ga zbog:
1. vrlo povoljne cene;
2. egzotičnog "Made in Serbia" na poleđini;
3. izuzetno prijatne/dobre slike, pogotovo za taj cenovni rang.
Ako neko ima problem da kupi to "đubre", "krsh", ja to poštujem, a sam taj problem (očigledno) nemam. Štaviše, neka me služi koliki mu je garantni rok (2 godine), što bi neko rekao - "jednokratna upotreba", pa mogu i da ga poklonim/bacim. Priča se (poznanici, forumi, serviseri..) da mnogi zvučni "brand-ovi" sa proizvodnjom po raznim Bugarskama, Poljskama, Rumunijama, Kinama.. imaju iznenađujuće veliki broj reklamacija u odnosu na reputaciju, tako da su atributi "krš", "đubre", itd., prilično relativni. Da li će mi se kvariti? Nemam pojma. Da li mi se do sada kvario? Apsolutno ne. Da li konačno mislim da sam napravio dobar "deal"? Apsolutno da! Posebno s obzirom na činjenicu da tehnologija brzo napreduje, i da kad mu istekne garantni rok, ko zna šta će se sve na tržištu pojaviti. A tada će mi biti mnogo bezbolnije da promenim "krsh" od EUR 250 nego mašinu od EUR 1000, pogotovo što oba nemaju DVBT 2 ;)

Nenad

pre 12 godina

Posto su dicni Srbi u medjuvremenu postali jeftinija radna snaga od Kineza, ovakvih fabrika treba ocekivati sve vise. Jos ako su sa Dinkicem ili nekim drugim sadasnjim ili bivsim srpskim feudalcem dogovorili da dobiju i neku kintu od drzave po zaposlenom grlu (da nekazem glavi), eto sevapa... Preporucujem Vladi da po oprobanom receptu iz 1993 srusi plate na 1 evro mesecno i ima svi da zivi da otvore fabrike.

Misa Alommerovic

pre 12 godina

Pa i ne bas toliko losa vest.Opste poznato pravilo velikih kompanija je da se proizvodi uglavnom proizvode u Kini a sklapaju ili tamo ili negde van Kine.Primer su samsung baterije za mobilni a tu lepo pise proizvedeno u Kini a sklopljeno(finisirano) u Japanu.Oni koji pljuju brendove tipa VoX,Elitte,NEO itd neka kupuju Sony,Toshiba,Grunnding,LG,Samsung i Philips.Kolko para toliko i muzike.A i na zapadu imate gomilu "slicnih brendova"(npr.DENVER danska firma ali pogon u PRC)i ljudi se ne libe da ih pazare.Daj boze da se sto vise aparata sklapa u Srbiji pa makar i srafciger sistemom,ali tu je jos prisutno nekonkurentno trziste pa isti televizori,bela tehnika i cela ta gama elektronske industrije je ekvivalentna sa cenama u EU.Bojim se da pomenem ostale privredne grane jer me vata jeza.

Od lopova do uspesnog privrednika

pre 12 godina

@(Jova, 24. januar 2012 16:19)
"Уписани капитал
Новчани 2.155,76 EUR"
Sine pa sa tim parama nemozes ni trafiku da otvoris,na koju foru je uspeo?
Ovo samo mirise na utaju poreza i partijske malverzacije.
Ja sa 10 000 evra nisam nikako mogao da obezbedim jos 20 000 za pokretanje biznisa i proizvodnje,a on je uspeo.
Banke,privredne komore Srbije i Beograda,donacije od kraljevine Norveske za pokretanje biznisa,doslovce su svi zatvarali vrata,bez onog da pogledaju o cemu se zaista radi.
Samo saslusaju da imas 10 000 i da ti treba jos 20 000 i da sav novac vracas u prvoj godini,pa i pre roka.
Znam jos nekoliko ljudi sa foruma gde smo se suocili sa istim problemima.
Na koju foru,meni nije jasno,ali ne bi bilo lose da se to ispita.
Moj kapital 2005 je bio 10 000 evra,nisam dobio,ali 2004 ovaj sa sicom dobio.
***

Зоран

pre 12 godina

weg firma je americka a ne srbska drugari rade u istocnoj europi i kini u srbiji ce se sklapat lcd tv a ne proizvodit poz
(mile dudakovic, 24. januar 2012 17:07)

Дај ми њихов сајт у Америци. Не могу да нађем, па сумњам да је америчка, него наша.

kabadahija

pre 12 godina

Pa jel mora u Beograd.
Zar to nema ni jedan drugi grad u ovoj Srbiji.
Pa posle se čudite, otkud svako hoće da se odcijepi od Srbije.

perra

pre 12 godina

Koliko negativnih komentara! Alo bre ljudi, otvara se fabrika, nekoliko stotina ljudi ce moci da stavi hranu na sto, bez obzira gde se otvara. Kukate sto je Weg, a ne Samsung. Da je Samsung, kukali bi ste da nije Sony, samo kukate! A poznavaocima LCD-LED-OLED tehnologija, idite setajte malo, Wikipedia moze biti vrlo korisna.

NT SOFT znamo se

pre 12 godina

WEG je uvek bio Srpski brend samo sto fabrike nisu bile kod nas nego u koreji. Radio sam sa njima pa znam...

takodje i NEO poznata svetska marka koja pravi tastatura i kucista za kompjutere....fabrike su idalje u koreji... mozda i ovo dodje u Srbiju.

ninja

pre 12 godina

imam osecaj...kada je bogoljub karic bio popularan, ljudi koji su glasali za njega su negde duboko u sebi prizeljkivali da ce biti bogati kao on jer glasaju za njega. ko bude glasao za ove cirkuzante sigurno u sebi prizeljkuje da ce imati jedan LCD. jos jedan jeftin marketinski trik iz ko zna cije marketinske agencije

Vuk

pre 12 godina

WEG,delovi iz Kine,sklapanje u Srbiji...
paz' da nesto ne kupim od njih.
Kupi,gledaj,baci?
To mi ne treba.

Predizborna kampanja,nista drugo.

Schomi

pre 12 godina

@mile dudakovic
Nije u pitanju ista kompanija, WEG o kome ovde govorimo nastao je iz trgovinskog lanca bele tehnike, a zatim prerastao u proizvođača iste sa pogonima u Kini.(Loša robna marka, pričam iz sopstvenog iskustva). Osnivač je Srbin što je manje bitno.
WEG o kome ti govoriš je kompanija iz USA koja se bavi proizvodnjom industrijskih motora, energetikom itd ali ne i proizvodnjom kućne tehnike. Proizvodni pogoni tog WEG-a mahom su smešteni u države Južne Amerike prevashodno Brazil.
Sve ovo i nije tako bitno ali čisto da se zna.

Panni X-brite plasma

pre 12 godina

Nikad nisam cuo za LCD/LED tv, ali postoje LED-LCD, to su LCD televizori za LED backlight-om umesto klasicnog osvetljenja (tj, umesto CCFL koje je manje-vise isto sto i klasicna "dugotrajna" fluo-sijalica). Nesto su bolji od klasicnih LCD televizora, tanji i sa manjom potrosnjom i boljim kontrastom, ali ne tanki i ne sa niskom potrosnjom i kvalitetnom slikom kao "true" LED televizori (oled, amoled, itd.), tj pate od istih problema kao i tft LCD televizori. Takodje postoje tri razlicite vrste led-lcd tv-a: sa ivcnim osvetljenjem (cesto imaju "ghoasting" problem na ivicama ekrana), sa punim osvetljenjem i punim osvetljenjem sa mogucnoscu lokalne kontrole osvetljenja (ovi poclednji su najskuplji ali imaju i najbolju sliku).

Neko tamo

pre 12 godina

Da li će možda baš ova ffabrika proizvoditi televizore sa DVB-T2 standardom potrebnim za digitaizaciju Srbije? Jaoooo ko vas ne zna skupo bi vas platio!

dusanmal

pre 12 godina

Ovo je verovatno samo sklapanje proizvoda. Medjutim, isto kao sa FIAT-om, korak po korak. Realna buducnost Srbije bi mogla da bude kompletna proizvodnja elektronike koja se brzo menja - ne samo LCD/LED/... paneli vec i druge potrosne stvari - HD, SSD,... Ako politicari i tajkuni imaju i malo mozga promocija mogucnosti u Srbiji i potreba decentralizacije proizvodnje gorepomenutih (recimo trenutna kriza u kompjuterskim delovima zbog Tajlandskih poplava ili problemi sa proizvodnjom fotoaparata posle Japanskog zemljotresa) a sve to na ulazu u Evropu/potrosaca... bi trebala da bude trivijalna. Slicno FIAT-u, ciljati na grad/industrija vezu i rasiriti to po celoj zemlji (zar nije postojao tamo neki Ei u Nisu?) To nije san vec potpuno realna mogucnost - nas nivo razvijenosti je tacno sto je potrebno za takvu proizvodnju. No, nema nista ako neko ne ode po svetu (narocito u Aziju - Japan, Koreja) i "prodaje" nase mogucnosti sa znanjem i bez mita.

neko

pre 12 godina

Na sajtu WEGa piše da fabrika LCD televizora radi od septembra.

http://www.weg.rs/weg-fabrika.aspx

Već uveliko prodaju televizore sa naznakom "Made in Serbia". Izgleda da se sada samo otvara pogon za proizvodnju klima uređaja.

Za Džirlo narod, Džirlo proizvodi!

pre 12 godina

Na sajtu kompanije WEG, na početnoj stranici, doslovno piše sledeće: Linija za proizvodnju LCD/TV je počela sa radom 01. septembra 2011. godine. Opet se otvaraju već otvorene fabrike.

Ko ne veruje, neka proveri: http://www.weg.rs/

Aleksandar

pre 12 godina

Pozdravljam proizvodnju u Srbiji i želim im uspeha.
Ali...
prema napisu na internet stranici WEG, taj pogon je počeo da radi još 01.09.2011 godine.
http://www.weg.rs/weg-fabrika.aspx

Znači ovo su izborne kampanje otvaranj autoputeva. hala i slično svake godine?

seven

pre 12 godina

Lepo pise u podnaslovu LCD/LED televizora.Nadam se da ce zaista biti proizvodnja LED tv-a,koja je prilicno jeftina,superiornija,pouzdanija od LCD-panela,koji polako odlaze u zaborav.Stizu nove tehnologije- Lasersko pozadinsko osvetljenje,Nano LED...itd,,mada ni ovo nije lose,,samo nesto nek se radi vise u ovoj zemlji.

aco

pre 12 godina

Kakvi su ovi ispod hejteri pa to je strasno.Je li frajeri zasto vi niste otvorili kompaniju koja proizvodi LCD-LED tehnologiju nego samonom kucate po b92.
Treba da budemo srecni zato sto se nesto proizvodi u ovoj jadnoj zemlji a pritom je domaci proizvod.

zox

pre 12 godina

Nadam se da ste umesto LCD hteli da napisete LED, posto je LCD tehnologija vec prevazidjena, dakle nadam se da je stamparska greska, ako nije onda ce to biti promasaj!
(vladimir, 24. januar 2012 15:56)

Ono LED se odnosi na pozadinsko osvetljenje. LCD je jos uvek aktuelan. Znaci kad vidite LED tv u prodavnici to je ista LCD tehnologija samo sa LE(Light Emiting) Diodama koje daju pozadinsko osvetnjenje umesto lampi(dosta lice na neonke). To je razlog i zasto su LED tv tako tanki.

Jova

pre 12 godina

Da li je to ovaj čuveni biznismen Jovica Đurić?
Назив: WEG ELECTRONICS
Правна форма: Друштво са ограниченом одговорношћу
Седиште: Београд-Нови Београд
Пуно пословно име: PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I USLUGE WEG ELECTRONICS DOO BEOGRAD, MIHAILA PUPINA 10A/ I- ULAZ 4
Матични број: 17555871 Статус: Привредно друштво обрисано из регистра, Датум брисања 02.12.2011
ПИБ: 103352009
Датум регистрације: 21.09.2005 Број регистрације: БД 26132

Подаци о члановима друштва
1 . Члан Општи подаци
Матични број: 2207968710010
Име и презиме: Јовица Ђурић
Уписани капитал
Новчани 2.155,76 EUR -
Уплаћен/унет капитал
Новчани 2.071,25 EUR на дан 20.04.2004 -
84,51 EUR на дан 30.04.2004 -
Удео : 51,00 %

Забележбе привредног субјекта
Рб. : 1.
Забележбу поднео : Општи подаци
Назив: PRIVREDNI SUD U BEOGRADU
Датум : 02.12.2011
Опис : Уписује се у Регистар привредних субјеката решење Привредног суда у Београду 48. Ст. 3239/11 од 19.10.2011, правоснажно дана 22.11.2011. године, којим је отворен и закључен стечајни поступак над стечајним дужником.

Izvo www.apr.rs

Marko

pre 12 godina

@Vladimir LCD i LED su totalno dve različite stvari. LCD je panel, LED je osvetljenje, TV može biti LCD sa LED osvetljenjem, ali da je stara tehnologija, jeste. Svi se okreću ka OLED ekranima, a kod nas će da se valjaju matori televizori kao ovi sa katodnom...

ex demokrata 1

pre 12 godina

Odlična vest,mislim jedino da su mogli da pogon otvore i malo južnije.
Ime brenda je glupo i trebalo je da bar malo studioznije porade na imenu za svoje proizvode.

anbeast

pre 12 godina

Vrlo verovatno da ce se samo sklapati televizori i klima uredjaji od kineskih komponenti.
Gledao sam WEG crt televizore i svi iznenadjujuce lice na genericke televizore kineskog porekla (Vox, Teletech, Fox i druge ''marke''). Mislim, ni to uopste nije losa vest ukoliko je ovo samo pocetak i ukoliko pojedine komponente pocnu da proizvode sami ili neka firma iz Srbije. Ukoliko zaposle nekog inzenjera itd, itd....

Bilo bi lepo kada bi nasi novinari konacno poceli da se bave svojim poslom pa umesto da samo prepisuju agencijske vesti, poneku od ovih vesti malo procackaju i malo detaljnije nas obaveste. Recimo, ko razvija modele, cije komponente se koriste, koliko radnika itd,itd... Nije da se svakog dana u Srbiji otvaraju fabrike ovoga tipa pa da nisu zanimljive i vredne detaljnijeg izvestavanja.

proizvodnja URAA

pre 12 godina

hteo sam da napišem i pohvalim,konačno neka POLUDOMAĆA proizvodnja u Srbiji, zemlji administarcije i birokratije,konačno neka PROIZVODNJA u Beogradu a ne shoping centar(vidim da ima i drugih mišljenja cc..)kad ono skočiše pljuvači o marki da raspravljaju..
neka je kako je sAMO nek je konačno PROIZVODNJA.(sigurno ne očekujete da Srbin izmisli i produkuje led i lcd panel?
to 'izmišlja'Amer a pravi Kinez.ali ajde da Srbin počne da sklapa što je OGROMNI napredak u zemlji birokratije i administracije,lenjosti,slabih ideja i zlovolje.

srpkinjica

pre 12 godina

to je srafciger tehnika od uvezenih koje kakvih delova zahvaljujuci prejakom dinaru, i obilju evra.To nece biti do veka a i kao takvi ce biti nekonkurentni.Prava stvar bi bila da smo izmislili model, da imamo fabriku cipova nase vlasnistvo u Srbiji, i da imamo vec razradjenu reciklazu plastike u nasem vlasnistvu, a da uvozimo samo one lepe srafice posto ni to ne umemo da napravimo, ali cekaj predaleko sam otisla nema od toga nista, to ne moze biti jeftin proizvod a bice u startu zastareli.Srpski brend moze da bude samo sir. mleko, i psenica i po neka vocka.

bojan

pre 12 godina

Nezaposlen sam vec 8 meseci i prva jutarnja aktivnost mi je prelistavanje svih mogucih oglasa za posao i nigde nisam video oglas ovog poslodavca a rado bih radio (administracija, proizvodnja...bilo sta)Isti slucaj je bio i kad se KIKA otvarala...i u tom periodu sam bio nezaposlen...pa ako bi mi neko dao savet. Mozda negde gresim? Gde da gledam? Kako oni biraju zaposlene?

Жарко Милојевић

pre 12 godina

Проклети Београд. Таман посла да је отворена у Шиду или Трстенику.

Mićko

pre 12 godina

Mora da je "jaka" ta WEG kompanija a tek LCD televizori koje će proizvoditi. Mora da će sve čuvene svetske marke pobeći iz Srbije kad ona počne da radi, naročito pred izbore!

економски емигрант

pre 12 godina

Све је то лепо али зашто све у Београд.Опет ће људи са стране доћи да раде у фабрици...Србија се празни.....

Vladimir

pre 12 godina

Kada se kaže fabrika to uvek asocira na neku proizvodnju. Znači proizvodiće se LCD paneli i klima uređaji?
Ili će pak isti biti sklapani od delova koji su fabrikovani u drugim zemljama?
Pitanje za sve čitaoce, jesu izbori za nedelju dve ili sam ja prolupao totalno?

vladimir

pre 12 godina

Nadam se da ste umesto LCD hteli da napisete LED, posto je LCD tehnologija vec prevazidjena, dakle nadam se da je stamparska greska, ako nije onda ce to biti promasaj!

Жарко Милојевић

pre 12 godina

Проклети Београд. Таман посла да је отворена у Шиду или Трстенику.

Vladimir

pre 12 godina

Kada se kaže fabrika to uvek asocira na neku proizvodnju. Znači proizvodiće se LCD paneli i klima uređaji?
Ili će pak isti biti sklapani od delova koji su fabrikovani u drugim zemljama?
Pitanje za sve čitaoce, jesu izbori za nedelju dve ili sam ja prolupao totalno?

bojan

pre 12 godina

Nezaposlen sam vec 8 meseci i prva jutarnja aktivnost mi je prelistavanje svih mogucih oglasa za posao i nigde nisam video oglas ovog poslodavca a rado bih radio (administracija, proizvodnja...bilo sta)Isti slucaj je bio i kad se KIKA otvarala...i u tom periodu sam bio nezaposlen...pa ako bi mi neko dao savet. Mozda negde gresim? Gde da gledam? Kako oni biraju zaposlene?

економски емигрант

pre 12 godina

Све је то лепо али зашто све у Београд.Опет ће људи са стране доћи да раде у фабрици...Србија се празни.....

aco

pre 12 godina

Kakvi su ovi ispod hejteri pa to je strasno.Je li frajeri zasto vi niste otvorili kompaniju koja proizvodi LCD-LED tehnologiju nego samonom kucate po b92.
Treba da budemo srecni zato sto se nesto proizvodi u ovoj jadnoj zemlji a pritom je domaci proizvod.

neomiljena

pre 12 godina

Vlasnik Weg-a Jovica Djuric,bivsi blagajnik SDK u ul.Tosin bunar.Dobro je
unovcio svoje brojanje para u vreme inflacije pa kupio hotel Balkan,otvorio
Weg tehnologie.Samo da se zna da fabriku otvara tajkun iz redova JUL-a.

proizvodnja URAA

pre 12 godina

hteo sam da napišem i pohvalim,konačno neka POLUDOMAĆA proizvodnja u Srbiji, zemlji administarcije i birokratije,konačno neka PROIZVODNJA u Beogradu a ne shoping centar(vidim da ima i drugih mišljenja cc..)kad ono skočiše pljuvači o marki da raspravljaju..
neka je kako je sAMO nek je konačno PROIZVODNJA.(sigurno ne očekujete da Srbin izmisli i produkuje led i lcd panel?
to 'izmišlja'Amer a pravi Kinez.ali ajde da Srbin počne da sklapa što je OGROMNI napredak u zemlji birokratije i administracije,lenjosti,slabih ideja i zlovolje.

Jova

pre 12 godina

Da li je to ovaj čuveni biznismen Jovica Đurić?
Назив: WEG ELECTRONICS
Правна форма: Друштво са ограниченом одговорношћу
Седиште: Београд-Нови Београд
Пуно пословно име: PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I USLUGE WEG ELECTRONICS DOO BEOGRAD, MIHAILA PUPINA 10A/ I- ULAZ 4
Матични број: 17555871 Статус: Привредно друштво обрисано из регистра, Датум брисања 02.12.2011
ПИБ: 103352009
Датум регистрације: 21.09.2005 Број регистрације: БД 26132

Подаци о члановима друштва
1 . Члан Општи подаци
Матични број: 2207968710010
Име и презиме: Јовица Ђурић
Уписани капитал
Новчани 2.155,76 EUR -
Уплаћен/унет капитал
Новчани 2.071,25 EUR на дан 20.04.2004 -
84,51 EUR на дан 30.04.2004 -
Удео : 51,00 %

Забележбе привредног субјекта
Рб. : 1.
Забележбу поднео : Општи подаци
Назив: PRIVREDNI SUD U BEOGRADU
Датум : 02.12.2011
Опис : Уписује се у Регистар привредних субјеката решење Привредног суда у Београду 48. Ст. 3239/11 од 19.10.2011, правоснажно дана 22.11.2011. године, којим је отворен и закључен стечајни поступак над стечајним дужником.

Izvo www.apr.rs

obi van

pre 12 godina

sudeci po komentarima vecina je razocarana, kao sto sam i ocekivao. Nicim utemeljeno visoko misljenje o sebi, prazno pametovanje i naravno ljenost je jedino cime mogu da opisem taj mentalitet. Sta bi pa vi htjeli? Da dodje Samsung i da podjeli jedno 10 000 menadzerskih poslova u Srbiji? Pa sta to prosjecan Srbin uopste zna da radi ? (osim pametovanja naravno) Vi jos uvjek ne kapirate situaciju u kojoj se zemlja nalazi?

Dikh tu kava

pre 12 godina

Posedujem WEG LCD. U inčima 32. Koristim ga neka 3, 4 meseca. Kupio sam ga zbog:
1. vrlo povoljne cene;
2. egzotičnog "Made in Serbia" na poleđini;
3. izuzetno prijatne/dobre slike, pogotovo za taj cenovni rang.
Ako neko ima problem da kupi to "đubre", "krsh", ja to poštujem, a sam taj problem (očigledno) nemam. Štaviše, neka me služi koliki mu je garantni rok (2 godine), što bi neko rekao - "jednokratna upotreba", pa mogu i da ga poklonim/bacim. Priča se (poznanici, forumi, serviseri..) da mnogi zvučni "brand-ovi" sa proizvodnjom po raznim Bugarskama, Poljskama, Rumunijama, Kinama.. imaju iznenađujuće veliki broj reklamacija u odnosu na reputaciju, tako da su atributi "krš", "đubre", itd., prilično relativni. Da li će mi se kvariti? Nemam pojma. Da li mi se do sada kvario? Apsolutno ne. Da li konačno mislim da sam napravio dobar "deal"? Apsolutno da! Posebno s obzirom na činjenicu da tehnologija brzo napreduje, i da kad mu istekne garantni rok, ko zna šta će se sve na tržištu pojaviti. A tada će mi biti mnogo bezbolnije da promenim "krsh" od EUR 250 nego mašinu od EUR 1000, pogotovo što oba nemaju DVBT 2 ;)

anbeast

pre 12 godina

Vrlo verovatno da ce se samo sklapati televizori i klima uredjaji od kineskih komponenti.
Gledao sam WEG crt televizore i svi iznenadjujuce lice na genericke televizore kineskog porekla (Vox, Teletech, Fox i druge ''marke''). Mislim, ni to uopste nije losa vest ukoliko je ovo samo pocetak i ukoliko pojedine komponente pocnu da proizvode sami ili neka firma iz Srbije. Ukoliko zaposle nekog inzenjera itd, itd....

Bilo bi lepo kada bi nasi novinari konacno poceli da se bave svojim poslom pa umesto da samo prepisuju agencijske vesti, poneku od ovih vesti malo procackaju i malo detaljnije nas obaveste. Recimo, ko razvija modele, cije komponente se koriste, koliko radnika itd,itd... Nije da se svakog dana u Srbiji otvaraju fabrike ovoga tipa pa da nisu zanimljive i vredne detaljnijeg izvestavanja.

Aleksandar

pre 12 godina

Pozdravljam proizvodnju u Srbiji i želim im uspeha.
Ali...
prema napisu na internet stranici WEG, taj pogon je počeo da radi još 01.09.2011 godine.
http://www.weg.rs/weg-fabrika.aspx

Znači ovo su izborne kampanje otvaranj autoputeva. hala i slično svake godine?

Neko tamo

pre 12 godina

Da li će možda baš ova ffabrika proizvoditi televizore sa DVB-T2 standardom potrebnim za digitaizaciju Srbije? Jaoooo ko vas ne zna skupo bi vas platio!

Za Džirlo narod, Džirlo proizvodi!

pre 12 godina

Na sajtu kompanije WEG, na početnoj stranici, doslovno piše sledeće: Linija za proizvodnju LCD/TV je počela sa radom 01. septembra 2011. godine. Opet se otvaraju već otvorene fabrike.

Ko ne veruje, neka proveri: http://www.weg.rs/

Mićko

pre 12 godina

Mora da je "jaka" ta WEG kompanija a tek LCD televizori koje će proizvoditi. Mora da će sve čuvene svetske marke pobeći iz Srbije kad ona počne da radi, naročito pred izbore!

Nenad

pre 12 godina

Posto su dicni Srbi u medjuvremenu postali jeftinija radna snaga od Kineza, ovakvih fabrika treba ocekivati sve vise. Jos ako su sa Dinkicem ili nekim drugim sadasnjim ili bivsim srpskim feudalcem dogovorili da dobiju i neku kintu od drzave po zaposlenom grlu (da nekazem glavi), eto sevapa... Preporucujem Vladi da po oprobanom receptu iz 1993 srusi plate na 1 evro mesecno i ima svi da zivi da otvore fabrike.

neko

pre 12 godina

Na sajtu WEGa piše da fabrika LCD televizora radi od septembra.

http://www.weg.rs/weg-fabrika.aspx

Već uveliko prodaju televizore sa naznakom "Made in Serbia". Izgleda da se sada samo otvara pogon za proizvodnju klima uređaja.

zox

pre 12 godina

Nadam se da ste umesto LCD hteli da napisete LED, posto je LCD tehnologija vec prevazidjena, dakle nadam se da je stamparska greska, ako nije onda ce to biti promasaj!
(vladimir, 24. januar 2012 15:56)

Ono LED se odnosi na pozadinsko osvetljenje. LCD je jos uvek aktuelan. Znaci kad vidite LED tv u prodavnici to je ista LCD tehnologija samo sa LE(Light Emiting) Diodama koje daju pozadinsko osvetnjenje umesto lampi(dosta lice na neonke). To je razlog i zasto su LED tv tako tanki.

Max

pre 12 godina

Naravno da neće da se proizvode paneli. Pobogu ljudi, pa na prste jedne ruke mogu da se nabroje proizvođači ekrana (LG,Samsung,Sony) ostali koriste njihove komponente... Kao mi ćemo s neba pa u rebra da proizvodimo high-tech... Pročitajte članak o tome zašto Apple proizvodi u Kini, biće vam jasnije...

vladimir

pre 12 godina

Nadam se da ste umesto LCD hteli da napisete LED, posto je LCD tehnologija vec prevazidjena, dakle nadam se da je stamparska greska, ako nije onda ce to biti promasaj!

seljadin

pre 12 godina

za fabriku LCD u stvarnom smislu treba oko 1 milijarda evra, i to za pocetak, a sto se tice "fabrike" za 1 ili 2 miliona evra, to znaci prepakivanje polovnih koriscenih ekrana i prodaja na trzistu.

Schomi

pre 12 godina

@mile dudakovic
Nije u pitanju ista kompanija, WEG o kome ovde govorimo nastao je iz trgovinskog lanca bele tehnike, a zatim prerastao u proizvođača iste sa pogonima u Kini.(Loša robna marka, pričam iz sopstvenog iskustva). Osnivač je Srbin što je manje bitno.
WEG o kome ti govoriš je kompanija iz USA koja se bavi proizvodnjom industrijskih motora, energetikom itd ali ne i proizvodnjom kućne tehnike. Proizvodni pogoni tog WEG-a mahom su smešteni u države Južne Amerike prevashodno Brazil.
Sve ovo i nije tako bitno ali čisto da se zna.

Marko

pre 12 godina

@Vladimir LCD i LED su totalno dve različite stvari. LCD je panel, LED je osvetljenje, TV može biti LCD sa LED osvetljenjem, ali da je stara tehnologija, jeste. Svi se okreću ka OLED ekranima, a kod nas će da se valjaju matori televizori kao ovi sa katodnom...

Od lopova do uspesnog privrednika

pre 12 godina

@(Jova, 24. januar 2012 16:19)
"Уписани капитал
Новчани 2.155,76 EUR"
Sine pa sa tim parama nemozes ni trafiku da otvoris,na koju foru je uspeo?
Ovo samo mirise na utaju poreza i partijske malverzacije.
Ja sa 10 000 evra nisam nikako mogao da obezbedim jos 20 000 za pokretanje biznisa i proizvodnje,a on je uspeo.
Banke,privredne komore Srbije i Beograda,donacije od kraljevine Norveske za pokretanje biznisa,doslovce su svi zatvarali vrata,bez onog da pogledaju o cemu se zaista radi.
Samo saslusaju da imas 10 000 i da ti treba jos 20 000 i da sav novac vracas u prvoj godini,pa i pre roka.
Znam jos nekoliko ljudi sa foruma gde smo se suocili sa istim problemima.
Na koju foru,meni nije jasno,ali ne bi bilo lose da se to ispita.
Moj kapital 2005 je bio 10 000 evra,nisam dobio,ali 2004 ovaj sa sicom dobio.
***

Misa Alommerovic

pre 12 godina

Pa i ne bas toliko losa vest.Opste poznato pravilo velikih kompanija je da se proizvodi uglavnom proizvode u Kini a sklapaju ili tamo ili negde van Kine.Primer su samsung baterije za mobilni a tu lepo pise proizvedeno u Kini a sklopljeno(finisirano) u Japanu.Oni koji pljuju brendove tipa VoX,Elitte,NEO itd neka kupuju Sony,Toshiba,Grunnding,LG,Samsung i Philips.Kolko para toliko i muzike.A i na zapadu imate gomilu "slicnih brendova"(npr.DENVER danska firma ali pogon u PRC)i ljudi se ne libe da ih pazare.Daj boze da se sto vise aparata sklapa u Srbiji pa makar i srafciger sistemom,ali tu je jos prisutno nekonkurentno trziste pa isti televizori,bela tehnika i cela ta gama elektronske industrije je ekvivalentna sa cenama u EU.Bojim se da pomenem ostale privredne grane jer me vata jeza.

smijurijada

pre 12 godina

.... Vidim dosta neupucenih ovde ... Proizvodnja LCD televizora je nesto sto necemo nikada videti u Srbiji. WEG ce mozda otvoriti fabriku za sklapanje televizora jer kompanija WEG ne poseduje tehnologiju za proizvodnju panela koji su glavni deo LCD televizora ...

WEG moze samo da proizvodi u toj prici okvire , plastiku , i kablove ... Po tom modelu i ja mogu otvoriti "fabriku". Kupujem najjeftinije LG panele na veliko ( da ne kazem skart panele , koje ozbiljniji igraci vracaju ) , najjeftiniju elektroniku , software , plastiku ... i eto televizora. Svetski a NAS ... Made in Serbia ...

Radnici koji se zaposle tamo mogu da ocekuju da ce raditi mehanicke poslove na traci , odvrni , zavrni , pomeri levo desno ... To su tipicni "robijaski" poslovi ...

Najgore od svega je sto nasa vlada u inostranstvu reklamira Srbiju kao zemlju u kojoj je NAJJEFTINIJA radna snaga u Evropi. Plate u Srbiji su verovali ili ne jednake onima u Kini i Tajlandu ... Uz to nasa vlada podstice strane investitore sa novcem poreskih obveznika ... U prevodu mi (vlada) sami placamo , finansiramo , investitore , fabrike , u kojima se rade najtezi i najbednije placeni poslovi ...

Toliko.

srpkinjica

pre 12 godina

to je srafciger tehnika od uvezenih koje kakvih delova zahvaljujuci prejakom dinaru, i obilju evra.To nece biti do veka a i kao takvi ce biti nekonkurentni.Prava stvar bi bila da smo izmislili model, da imamo fabriku cipova nase vlasnistvo u Srbiji, i da imamo vec razradjenu reciklazu plastike u nasem vlasnistvu, a da uvozimo samo one lepe srafice posto ni to ne umemo da napravimo, ali cekaj predaleko sam otisla nema od toga nista, to ne moze biti jeftin proizvod a bice u startu zastareli.Srpski brend moze da bude samo sir. mleko, i psenica i po neka vocka.

dusanmal

pre 12 godina

Ovo je verovatno samo sklapanje proizvoda. Medjutim, isto kao sa FIAT-om, korak po korak. Realna buducnost Srbije bi mogla da bude kompletna proizvodnja elektronike koja se brzo menja - ne samo LCD/LED/... paneli vec i druge potrosne stvari - HD, SSD,... Ako politicari i tajkuni imaju i malo mozga promocija mogucnosti u Srbiji i potreba decentralizacije proizvodnje gorepomenutih (recimo trenutna kriza u kompjuterskim delovima zbog Tajlandskih poplava ili problemi sa proizvodnjom fotoaparata posle Japanskog zemljotresa) a sve to na ulazu u Evropu/potrosaca... bi trebala da bude trivijalna. Slicno FIAT-u, ciljati na grad/industrija vezu i rasiriti to po celoj zemlji (zar nije postojao tamo neki Ei u Nisu?) To nije san vec potpuno realna mogucnost - nas nivo razvijenosti je tacno sto je potrebno za takvu proizvodnju. No, nema nista ako neko ne ode po svetu (narocito u Aziju - Japan, Koreja) i "prodaje" nase mogucnosti sa znanjem i bez mita.

Bojan

pre 12 godina

WEG uspešno posluje 15 godina i pre šest godina lansirao je domaći brend WEG na tržište kućnih aparata i tehničkih uredjaja.
Samo sto je obrisan iz APR-a,
Sad ce sigurno da proizvode TV sa DVB-T2 koji nam je država propisala,a kao domaći proizvođač,made in Serbia, jedini će moći da koriste subvenciju koju će država sigurno da deli.
Posao veka za nekog, uspesno da prelije naše pare u svoje džepove, a nama Digitalni Dnevnik po subvencionisanim cenama, možda i na rate!
Još jedan u nizu uspeha naših državnika.

Зоран

pre 12 godina

weg firma je americka a ne srbska drugari rade u istocnoj europi i kini u srbiji ce se sklapat lcd tv a ne proizvodit poz
(mile dudakovic, 24. januar 2012 17:07)

Дај ми њихов сајт у Америци. Не могу да нађем, па сумњам да је америчка, него наша.

NT SOFT znamo se

pre 12 godina

WEG je uvek bio Srpski brend samo sto fabrike nisu bile kod nas nego u koreji. Radio sam sa njima pa znam...

takodje i NEO poznata svetska marka koja pravi tastatura i kucista za kompjutere....fabrike su idalje u koreji... mozda i ovo dodje u Srbiju.

student

pre 12 godina

MA PRICAJTE VI STA HOCETE ALI JA CU DA KUPIM OVAJ WEG TELEVIZOR ZA 250E KOLIKO KOSTA OTICICU NA ZLATIBOR ZA TIH 250E KOJE SAM USTEDEO I BOG DA ME VIDI...

Pljuvali ste i jos pljujete po puntu iz Kragujevca da je krs ali ja ga imam vec 2 godine i meni je ok, nisam dao nikakvu kesovinu, otisao sa na more na zimovanje....
JOS SAM KUPIO SRPSKI PROIZVOD, STO JE NAJBITNIJE....
UGLEDAJMO SE MALO NA SIPTARE KAKO ONI NECE NAZU PLAZMU....
trebamo i mi malo bojkot inostrane robe...
(noramalno ako mozemo da nadjemo domacu koja sluzi istoj potrebi!!!! )

perra

pre 12 godina

Koliko negativnih komentara! Alo bre ljudi, otvara se fabrika, nekoliko stotina ljudi ce moci da stavi hranu na sto, bez obzira gde se otvara. Kukate sto je Weg, a ne Samsung. Da je Samsung, kukali bi ste da nije Sony, samo kukate! A poznavaocima LCD-LED-OLED tehnologija, idite setajte malo, Wikipedia moze biti vrlo korisna.

Nas treba u rezervat

pre 12 godina

Kad se kupuje od drugih ne valja jer mi ne proizvodimo,kad mi proizvodimo ne valja jer je djubre,proizvodi ga lopov itd.Srpska posla sa primitivnom demagogijom,milion svetlosnih godina od Evrope.Ni korak napred jer ne daj boze da neko uspe u ovoj zemlji.Samo da crkne komsija a ne njegova krava jer cemo kravu da ukrademo,toliko smo uznapredovali.

Oblektivatz

pre 12 godina

Cisto da se razjasni ovim izmanipulisanim "dusebriznicima" iz unutrasnjosti sto pisu prokleti bgd itd,u Zelezniku su otpustili preko 4.hiljade ljudi iz fabrike ILR,nekoliko kilometara dalje u Rakovici je zatvorena jos jedna velika fabrika 25maj. koja je zaposljavala 5 hiljada,tako da je taj deo Bgd-a(Srbije) mozda i najpogodjeniji ovom trulom tranzicijom,a vi i dalje verujte u bajke sa tva kako se u Beogradu zivi ko u Americi..

vladimir

pre 12 godina

ljudi!
dajte da se bilo sta proizvodi u ovoj jadnoj ojadjenoj zemlji,kojoj se jos ne zna kraj... u svetu postoji hiljade WEG-ova i svi rade, daj boze da i kod nas ima hiljade malih firmi da nesto proizvode,ovde su potrebne korenite promene o stavu o prema zivotu, poslu,skolovanju ..."mladi" nam jos nisu poceli da rade a imaju 30-35 god.!Kako ce im izgledati starost bez penzije? Zato budimo pametniji od nase vlade i ujedinimo se da pokusamo da napravimo nesto od onoga sto sad uvozimo pa makar to i bilo malo skuplje..naucimo nesto od slovenaca o samoodrzanju,nisu rasprodali svoju industriju ovakvim uvozom unistavamo sami sebe,jer uskoro necemo imati para da bilo sto kupimo jer cemo biti svi bez posla zato glasam za svaku samoinicajativu...dignimo glavu gore

kabadahija

pre 12 godina

Pa jel mora u Beograd.
Zar to nema ni jedan drugi grad u ovoj Srbiji.
Pa posle se čudite, otkud svako hoće da se odcijepi od Srbije.

Vuk

pre 12 godina

WEG,delovi iz Kine,sklapanje u Srbiji...
paz' da nesto ne kupim od njih.
Kupi,gledaj,baci?
To mi ne treba.

Predizborna kampanja,nista drugo.

Jovan

pre 12 godina

53wdSaradjujem sa kompanijom WEG 5 godina unazad. Nikad nisam imao problema cak i kad su bili u nezavidnoj situaciji. Sve je bilo kako smo se i dogovorili. Zelim im puno srece u buducem radu. Kamo srece da u Srbiji ima vise ovakvih kompanija.

ex demokrata 1

pre 12 godina

Odlična vest,mislim jedino da su mogli da pogon otvore i malo južnije.
Ime brenda je glupo i trebalo je da bar malo studioznije porade na imenu za svoje proizvode.

seven

pre 12 godina

Lepo pise u podnaslovu LCD/LED televizora.Nadam se da ce zaista biti proizvodnja LED tv-a,koja je prilicno jeftina,superiornija,pouzdanija od LCD-panela,koji polako odlaze u zaborav.Stizu nove tehnologije- Lasersko pozadinsko osvetljenje,Nano LED...itd,,mada ni ovo nije lose,,samo nesto nek se radi vise u ovoj zemlji.

Саша

pre 12 godina

Као и уобичајено, Србијом изгледа шетају углавном професионални циничари, пљубаџује и остали која својим понашањем срозају сваку трунку наде и позитивности у корену. Време је да их направимо мањином јер ја нећу да живим у држави са таквом већином која МЕНИ кроји судбину.
ЈА за ово имам само похвале па била то и финансирана радна места. Ради се о читавој мрежи људи и стзчности коју можемо да искористимо. ПОХВАЛЕ!

Panni X-brite plasma

pre 12 godina

Nikad nisam cuo za LCD/LED tv, ali postoje LED-LCD, to su LCD televizori za LED backlight-om umesto klasicnog osvetljenja (tj, umesto CCFL koje je manje-vise isto sto i klasicna "dugotrajna" fluo-sijalica). Nesto su bolji od klasicnih LCD televizora, tanji i sa manjom potrosnjom i boljim kontrastom, ali ne tanki i ne sa niskom potrosnjom i kvalitetnom slikom kao "true" LED televizori (oled, amoled, itd.), tj pate od istih problema kao i tft LCD televizori. Takodje postoje tri razlicite vrste led-lcd tv-a: sa ivcnim osvetljenjem (cesto imaju "ghoasting" problem na ivicama ekrana), sa punim osvetljenjem i punim osvetljenjem sa mogucnoscu lokalne kontrole osvetljenja (ovi poclednji su najskuplji ali imaju i najbolju sliku).

ninja

pre 12 godina

imam osecaj...kada je bogoljub karic bio popularan, ljudi koji su glasali za njega su negde duboko u sebi prizeljkivali da ce biti bogati kao on jer glasaju za njega. ko bude glasao za ove cirkuzante sigurno u sebi prizeljkuje da ce imati jedan LCD. jos jedan jeftin marketinski trik iz ko zna cije marketinske agencije

Srb

pre 12 godina

Mislim da je vest za pohvalu, pa mnoge svetske marke samo sklapaju. A skoro sam saznao da je i marka Blueberry takodje iz Srbije. Imam Blueberry NetCat mo-3 i radi OK.

Zoran M.

pre 12 godina

Ništa Srbija ne dobija. Vlasnik fabrike dobija radnu snagu na kojoj će uštedeti 700%, država samo PDV a i to je pitanje jer ako se registruje predstavništvo neće dobiti ni to. Tako da mante se glupe priče na koju nasedaju neškolovani i oni koji ne znaju Zakone.

goran

pre 12 godina

Mislim da bi bilo bolje kada bi naslov glasio "Srbija ce dobiti fabriku za sklapanje lcd televizora " posto ce se oni samo sklapati a ne i proizvoditi(praviti)

Tuks

pre 12 godina

Jel u ovoj zemlji moze da se otvori bilo koja fabrika, da tu vest ne saopsti Nebojsa Ciric ili neki drugi nesretnik iz vlade. Izgleda da je to postalo toliko retko, da svaka manja ili veca investicija se prestavlja kao da dolazi neko ko ce zaposliti deset hiljda ljudi...

justin

pre 12 godina

Biće to lepa fabrika i sa najkvalitetnijom radnom snagom,predviđam da će 80% biti sa VŠS.To ima samo u Srbiji.Takvu strukturu nebi imali naprimer u Crnoj Travi,Medveđi,Babušnici,Vlasotincu....jer odande su svi koji su VŠS pobegli-ostali u Beogradu.

ja

pre 12 godina

Nisam bas razumela da je ovo kompanija iz Amerike, mozete i sami pogledati gde se sve ovo proizvodi .. http://www.wegtechnology.com/index.aspx ... posto je cena radnog dana ( jer se u Kini racuna radni dan a ne sat za npr. proizvodnju iphones cena je 15-17 $ na dan ) oko 15 $ za 12 h rada pogledajte zasto se buduci produkti proizvode u Srbiji, ali , nije ni to lose., zar ne.. uvek mora postojati pocetak necega onda stvari idu na bolje ..

Rodjeni beogradjanin trenutno u Nemackoj

pre 12 godina

Ovo je ordinarna glupost jer, realno, sve sto se tu proizvede moze da se proda samo u Srbiji jer niko drugi nece platiti za no-name toliko koliko lud mi _moramo_ da platimo.

Milan

pre 12 godina

Проклети Београд. Таман посла да је отворена у Шиду или Трстенику.
(Жарко Милојевић, 24. januar 2012 15:34)

Polako majstore, razvices neku autoimunu bolest.

Nego, sto da bude otvorena u Trsteniku, zbog velikog trzista? Zato sto je jeftiniji transport? Zato sto radite za manje para nego Beogradjani?

bvdmedia@yahoo.com

pre 12 godina

Da vas malo okrepim, sta ste se utripovali i negativno mislite, kako budete mislili tako ce te i da prodjete, samo pozitivno.
WEG ce ugradjuvati samsung panele kao i elektroniku, nece biti bas toliko los.Eto cisto da znate.

q*_*p

pre 12 godina

Majke mi, solidarnije drustvo od Srpkog nikad nisam video niti cuo u zivotu.? Pa, bre Evropa i njhovi fondovi IPA i sta ja znam koje kakvi fondovi, pa to su sve nuuuula breee sta mi ne radimo sa svojim parama pod semom: narod>"budzet">"fondovi">"investicije">"proizvodnja">"zaposljavanja" (neka svako ubaci u sledeci niz te ljude, koje god zeli po svom izboru). Ovo pa ono, pa sve se finansira, izvinjavam se "podstice" iz raznih fondova koji na kraju krajeva su iz budzeta tj. gradjani finansiraju jedni druge, pa ko kako prodje od zavisnosti gde zivi.!? Moze neko iz Mionice da finansira ili iz Kovina ili iz pitaj Boga iz kog dela drzave neki drugi deo drzave a onaj koji finansira ne vidi ni dinar sto je "dao". Da li sam ja lud, slep, naivan, totalno siznuo ili naklon ili sta vec meni fali sem da umem da citam izmedju redova.?! Svi finansiramo jedan drugog??? Izgleda da mi je otkazao procesor ili sta je moj problem, molim nekog da mi objasni.? Hvala. Pozdrav & more love

Srdjan

pre 12 godina

WEG se kod nas sklapa vec par godina unazad u Beogradu, koliko sam shvatio negde kod pristanista. Nesto muvaju sa carinama. Inace imam WEG telveizor. Kupio sam ga pre dve godine. Prvi put mi je crko nakon 4 meseca upotrebe, a onda nakon godinu dana se slika deformisala. Naravno garancija istekla. Nemam nameru da ga popravljam vec da skupim pare i lepo kupim Samsung ili LG.

Jasna

pre 12 godina

Zaista ne razumem zasto se svaki pokusaj da se nesto napravi u ovoj zemlji od strane domacih privrednika kritikuje ili bolje reci pljuje, a pritom bez da imate saznanje o svim cinjenicama. Koliko sam videla iz teksta ovo je samo najava i verovatno ce podrobnije informacije uslediti. Najbolje da niko nista ne radi vec da cekamo strane firme da nam se smiluju ( dok im mi nismo ni na kraj pameti). U ovako teskim ekonomskim uslovima dobro je da neko pa i pomenuta firma WEG preduzima neke konkretne korake. Pa ukoliko ce da uposli za pocetak i 50 radnika - u trenutku kada svi otpustaju - je pohvalno!!! Moja potpuna podrska i BRAVO pa makar i sklapali, proizvodili i vec sta god. Dajte samo da se radi, a ne da se lencari i pametuje!

helen

pre 12 godina

ovo je moglo da se organizuje na mnogo jeftiniji nacin, ti televizori se mogli sklapati u padinjaku kao i u zabeli, postigao bi se dvostruki efekat, drzavu ne bi dodatno nista kostalo a zatvorenici bi bili radno angazovani i smireni, jer s v a k o ume da zavije sraf, za to nije potrebna fabrika da postoji.

logicar

pre 12 godina

Ma ljudi da se razumemo, dosetili se vlasnici WEG-a kako da jeftin stos zavrnu drzavu za dazbine. Ma oni nemaju nikakvog kapaciteta da konstruisu televizor. Tu je stos u sledecem uvozice od Kineza gotove sklopove za LCD aparate i tu ce ih sastavljati. Carina na delove je daleko manja nego na gotove proizvode pa automatski i porez ce biti manji. OK ideja je dobra ostace im veci profit. Ideja nije nova vec je tako nesto postojalo u Srbiji pre nekih 10-15 godina. Sastavljao se televizor pod brendom ONYX.
Ta firma je pukla jer su vlasnici bili skrom tehnickog znanja i bili su mnogo alavi na novac. Bojim se da ce i ovo tako zavrsiti. Dovoljno je da pocnu da piljare sa Kinezima oko cena za ploce i da im ovi uvale neki skart i ova ideja ce puci u startu.
I u Kini postoji masa malih fabrika koje proizvode LCD aparate na bazi KNOW-HOW projekta koji kupoju spremnog za proizvodnju i na osnovu kojeg ugovaruju kupovinu panela, svih potrebnih ploca, seta kablova, daljinaca i potrebne plastike i ambalaze. Te fabrike posluju na taj nacin sto kada roba napusti prag fabrike kupac dobija garanciju u obliku odredjenog procenta u gotovim proizvodima i proizvodjaca ta roba vise ne interesuje. Drugim recima to je proizvod za jednokratnu upotrebu.
Kako ce WEG smisliti organizaciju svoje prizvodnje i isporuciti neki rezervni deo posle naprimer 4 godine nekom kupcu to ce se tek videti. No ja sam unapred skeptican po tom pitanju

Perica

pre 12 godina

Проклети Београд. Таман посла да је отворена у Шиду или Трстенику.
(Жарко Милојевић, 24. januar 2012 15:34)

Polako majstore, razvices neku autoimunu bolest.

Nego, sto da bude otvorena u Trsteniku, zbog velikog trzista? Zato sto je jeftiniji transport? Zato sto radite za manje para nego Beogradjani?
(Milan, 24. januar 2012 23:04)


U skladu sa tvojom "logikom" sve fabrike u Srbiji su trebale biti sagradjene u Bg!?
E posle vam je kriv djavo kad se pola Srbije doseli bas u "vas" Beograd.

Жарко Милојевић

pre 12 godina

Проклети Београд. Таман посла да је отворена у Шиду или Трстенику.

vladimir

pre 12 godina

Nadam se da ste umesto LCD hteli da napisete LED, posto je LCD tehnologija vec prevazidjena, dakle nadam se da je stamparska greska, ako nije onda ce to biti promasaj!

Mićko

pre 12 godina

Mora da je "jaka" ta WEG kompanija a tek LCD televizori koje će proizvoditi. Mora da će sve čuvene svetske marke pobeći iz Srbije kad ona počne da radi, naročito pred izbore!

економски емигрант

pre 12 godina

Све је то лепо али зашто све у Београд.Опет ће људи са стране доћи да раде у фабрици...Србија се празни.....

aco

pre 12 godina

Kakvi su ovi ispod hejteri pa to je strasno.Je li frajeri zasto vi niste otvorili kompaniju koja proizvodi LCD-LED tehnologiju nego samonom kucate po b92.
Treba da budemo srecni zato sto se nesto proizvodi u ovoj jadnoj zemlji a pritom je domaci proizvod.

kabadahija

pre 12 godina

Pa jel mora u Beograd.
Zar to nema ni jedan drugi grad u ovoj Srbiji.
Pa posle se čudite, otkud svako hoće da se odcijepi od Srbije.

Nenad

pre 12 godina

Posto su dicni Srbi u medjuvremenu postali jeftinija radna snaga od Kineza, ovakvih fabrika treba ocekivati sve vise. Jos ako su sa Dinkicem ili nekim drugim sadasnjim ili bivsim srpskim feudalcem dogovorili da dobiju i neku kintu od drzave po zaposlenom grlu (da nekazem glavi), eto sevapa... Preporucujem Vladi da po oprobanom receptu iz 1993 srusi plate na 1 evro mesecno i ima svi da zivi da otvore fabrike.

Vuk

pre 12 godina

WEG,delovi iz Kine,sklapanje u Srbiji...
paz' da nesto ne kupim od njih.
Kupi,gledaj,baci?
To mi ne treba.

Predizborna kampanja,nista drugo.

seven

pre 12 godina

Lepo pise u podnaslovu LCD/LED televizora.Nadam se da ce zaista biti proizvodnja LED tv-a,koja je prilicno jeftina,superiornija,pouzdanija od LCD-panela,koji polako odlaze u zaborav.Stizu nove tehnologije- Lasersko pozadinsko osvetljenje,Nano LED...itd,,mada ni ovo nije lose,,samo nesto nek se radi vise u ovoj zemlji.

Marko

pre 12 godina

@Vladimir LCD i LED su totalno dve različite stvari. LCD je panel, LED je osvetljenje, TV može biti LCD sa LED osvetljenjem, ali da je stara tehnologija, jeste. Svi se okreću ka OLED ekranima, a kod nas će da se valjaju matori televizori kao ovi sa katodnom...

srpkinjica

pre 12 godina

to je srafciger tehnika od uvezenih koje kakvih delova zahvaljujuci prejakom dinaru, i obilju evra.To nece biti do veka a i kao takvi ce biti nekonkurentni.Prava stvar bi bila da smo izmislili model, da imamo fabriku cipova nase vlasnistvo u Srbiji, i da imamo vec razradjenu reciklazu plastike u nasem vlasnistvu, a da uvozimo samo one lepe srafice posto ni to ne umemo da napravimo, ali cekaj predaleko sam otisla nema od toga nista, to ne moze biti jeftin proizvod a bice u startu zastareli.Srpski brend moze da bude samo sir. mleko, i psenica i po neka vocka.

Oblektivatz

pre 12 godina

Cisto da se razjasni ovim izmanipulisanim "dusebriznicima" iz unutrasnjosti sto pisu prokleti bgd itd,u Zelezniku su otpustili preko 4.hiljade ljudi iz fabrike ILR,nekoliko kilometara dalje u Rakovici je zatvorena jos jedna velika fabrika 25maj. koja je zaposljavala 5 hiljada,tako da je taj deo Bgd-a(Srbije) mozda i najpogodjeniji ovom trulom tranzicijom,a vi i dalje verujte u bajke sa tva kako se u Beogradu zivi ko u Americi..

Vladimir

pre 12 godina

Kada se kaže fabrika to uvek asocira na neku proizvodnju. Znači proizvodiće se LCD paneli i klima uređaji?
Ili će pak isti biti sklapani od delova koji su fabrikovani u drugim zemljama?
Pitanje za sve čitaoce, jesu izbori za nedelju dve ili sam ja prolupao totalno?

smijurijada

pre 12 godina

.... Vidim dosta neupucenih ovde ... Proizvodnja LCD televizora je nesto sto necemo nikada videti u Srbiji. WEG ce mozda otvoriti fabriku za sklapanje televizora jer kompanija WEG ne poseduje tehnologiju za proizvodnju panela koji su glavni deo LCD televizora ...

WEG moze samo da proizvodi u toj prici okvire , plastiku , i kablove ... Po tom modelu i ja mogu otvoriti "fabriku". Kupujem najjeftinije LG panele na veliko ( da ne kazem skart panele , koje ozbiljniji igraci vracaju ) , najjeftiniju elektroniku , software , plastiku ... i eto televizora. Svetski a NAS ... Made in Serbia ...

Radnici koji se zaposle tamo mogu da ocekuju da ce raditi mehanicke poslove na traci , odvrni , zavrni , pomeri levo desno ... To su tipicni "robijaski" poslovi ...

Najgore od svega je sto nasa vlada u inostranstvu reklamira Srbiju kao zemlju u kojoj je NAJJEFTINIJA radna snaga u Evropi. Plate u Srbiji su verovali ili ne jednake onima u Kini i Tajlandu ... Uz to nasa vlada podstice strane investitore sa novcem poreskih obveznika ... U prevodu mi (vlada) sami placamo , finansiramo , investitore , fabrike , u kojima se rade najtezi i najbednije placeni poslovi ...

Toliko.

Dikh tu kava

pre 12 godina

Posedujem WEG LCD. U inčima 32. Koristim ga neka 3, 4 meseca. Kupio sam ga zbog:
1. vrlo povoljne cene;
2. egzotičnog "Made in Serbia" na poleđini;
3. izuzetno prijatne/dobre slike, pogotovo za taj cenovni rang.
Ako neko ima problem da kupi to "đubre", "krsh", ja to poštujem, a sam taj problem (očigledno) nemam. Štaviše, neka me služi koliki mu je garantni rok (2 godine), što bi neko rekao - "jednokratna upotreba", pa mogu i da ga poklonim/bacim. Priča se (poznanici, forumi, serviseri..) da mnogi zvučni "brand-ovi" sa proizvodnjom po raznim Bugarskama, Poljskama, Rumunijama, Kinama.. imaju iznenađujuće veliki broj reklamacija u odnosu na reputaciju, tako da su atributi "krš", "đubre", itd., prilično relativni. Da li će mi se kvariti? Nemam pojma. Da li mi se do sada kvario? Apsolutno ne. Da li konačno mislim da sam napravio dobar "deal"? Apsolutno da! Posebno s obzirom na činjenicu da tehnologija brzo napreduje, i da kad mu istekne garantni rok, ko zna šta će se sve na tržištu pojaviti. A tada će mi biti mnogo bezbolnije da promenim "krsh" od EUR 250 nego mašinu od EUR 1000, pogotovo što oba nemaju DVBT 2 ;)

ex demokrata 1

pre 12 godina

Odlična vest,mislim jedino da su mogli da pogon otvore i malo južnije.
Ime brenda je glupo i trebalo je da bar malo studioznije porade na imenu za svoje proizvode.

perra

pre 12 godina

Koliko negativnih komentara! Alo bre ljudi, otvara se fabrika, nekoliko stotina ljudi ce moci da stavi hranu na sto, bez obzira gde se otvara. Kukate sto je Weg, a ne Samsung. Da je Samsung, kukali bi ste da nije Sony, samo kukate! A poznavaocima LCD-LED-OLED tehnologija, idite setajte malo, Wikipedia moze biti vrlo korisna.

Саша

pre 12 godina

Као и уобичајено, Србијом изгледа шетају углавном професионални циничари, пљубаџује и остали која својим понашањем срозају сваку трунку наде и позитивности у корену. Време је да их направимо мањином јер ја нећу да живим у држави са таквом већином која МЕНИ кроји судбину.
ЈА за ово имам само похвале па била то и финансирана радна места. Ради се о читавој мрежи људи и стзчности коју можемо да искористимо. ПОХВАЛЕ!

seljadin

pre 12 godina

za fabriku LCD u stvarnom smislu treba oko 1 milijarda evra, i to za pocetak, a sto se tice "fabrike" za 1 ili 2 miliona evra, to znaci prepakivanje polovnih koriscenih ekrana i prodaja na trzistu.

Milan

pre 12 godina

Проклети Београд. Таман посла да је отворена у Шиду или Трстенику.
(Жарко Милојевић, 24. januar 2012 15:34)

Polako majstore, razvices neku autoimunu bolest.

Nego, sto da bude otvorena u Trsteniku, zbog velikog trzista? Zato sto je jeftiniji transport? Zato sto radite za manje para nego Beogradjani?

Neko tamo

pre 12 godina

Da li će možda baš ova ffabrika proizvoditi televizore sa DVB-T2 standardom potrebnim za digitaizaciju Srbije? Jaoooo ko vas ne zna skupo bi vas platio!

obi van

pre 12 godina

sudeci po komentarima vecina je razocarana, kao sto sam i ocekivao. Nicim utemeljeno visoko misljenje o sebi, prazno pametovanje i naravno ljenost je jedino cime mogu da opisem taj mentalitet. Sta bi pa vi htjeli? Da dodje Samsung i da podjeli jedno 10 000 menadzerskih poslova u Srbiji? Pa sta to prosjecan Srbin uopste zna da radi ? (osim pametovanja naravno) Vi jos uvjek ne kapirate situaciju u kojoj se zemlja nalazi?

NT SOFT znamo se

pre 12 godina

WEG je uvek bio Srpski brend samo sto fabrike nisu bile kod nas nego u koreji. Radio sam sa njima pa znam...

takodje i NEO poznata svetska marka koja pravi tastatura i kucista za kompjutere....fabrike su idalje u koreji... mozda i ovo dodje u Srbiju.

Panni X-brite plasma

pre 12 godina

Nikad nisam cuo za LCD/LED tv, ali postoje LED-LCD, to su LCD televizori za LED backlight-om umesto klasicnog osvetljenja (tj, umesto CCFL koje je manje-vise isto sto i klasicna "dugotrajna" fluo-sijalica). Nesto su bolji od klasicnih LCD televizora, tanji i sa manjom potrosnjom i boljim kontrastom, ali ne tanki i ne sa niskom potrosnjom i kvalitetnom slikom kao "true" LED televizori (oled, amoled, itd.), tj pate od istih problema kao i tft LCD televizori. Takodje postoje tri razlicite vrste led-lcd tv-a: sa ivcnim osvetljenjem (cesto imaju "ghoasting" problem na ivicama ekrana), sa punim osvetljenjem i punim osvetljenjem sa mogucnoscu lokalne kontrole osvetljenja (ovi poclednji su najskuplji ali imaju i najbolju sliku).

student

pre 12 godina

MA PRICAJTE VI STA HOCETE ALI JA CU DA KUPIM OVAJ WEG TELEVIZOR ZA 250E KOLIKO KOSTA OTICICU NA ZLATIBOR ZA TIH 250E KOJE SAM USTEDEO I BOG DA ME VIDI...

Pljuvali ste i jos pljujete po puntu iz Kragujevca da je krs ali ja ga imam vec 2 godine i meni je ok, nisam dao nikakvu kesovinu, otisao sa na more na zimovanje....
JOS SAM KUPIO SRPSKI PROIZVOD, STO JE NAJBITNIJE....
UGLEDAJMO SE MALO NA SIPTARE KAKO ONI NECE NAZU PLAZMU....
trebamo i mi malo bojkot inostrane robe...
(noramalno ako mozemo da nadjemo domacu koja sluzi istoj potrebi!!!! )

Aleksandar

pre 12 godina

Pozdravljam proizvodnju u Srbiji i želim im uspeha.
Ali...
prema napisu na internet stranici WEG, taj pogon je počeo da radi još 01.09.2011 godine.
http://www.weg.rs/weg-fabrika.aspx

Znači ovo su izborne kampanje otvaranj autoputeva. hala i slično svake godine?

Bojan

pre 12 godina

WEG uspešno posluje 15 godina i pre šest godina lansirao je domaći brend WEG na tržište kućnih aparata i tehničkih uredjaja.
Samo sto je obrisan iz APR-a,
Sad ce sigurno da proizvode TV sa DVB-T2 koji nam je država propisala,a kao domaći proizvođač,made in Serbia, jedini će moći da koriste subvenciju koju će država sigurno da deli.
Posao veka za nekog, uspesno da prelije naše pare u svoje džepove, a nama Digitalni Dnevnik po subvencionisanim cenama, možda i na rate!
Još jedan u nizu uspeha naših državnika.

Od lopova do uspesnog privrednika

pre 12 godina

@(Jova, 24. januar 2012 16:19)
"Уписани капитал
Новчани 2.155,76 EUR"
Sine pa sa tim parama nemozes ni trafiku da otvoris,na koju foru je uspeo?
Ovo samo mirise na utaju poreza i partijske malverzacije.
Ja sa 10 000 evra nisam nikako mogao da obezbedim jos 20 000 za pokretanje biznisa i proizvodnje,a on je uspeo.
Banke,privredne komore Srbije i Beograda,donacije od kraljevine Norveske za pokretanje biznisa,doslovce su svi zatvarali vrata,bez onog da pogledaju o cemu se zaista radi.
Samo saslusaju da imas 10 000 i da ti treba jos 20 000 i da sav novac vracas u prvoj godini,pa i pre roka.
Znam jos nekoliko ljudi sa foruma gde smo se suocili sa istim problemima.
Na koju foru,meni nije jasno,ali ne bi bilo lose da se to ispita.
Moj kapital 2005 je bio 10 000 evra,nisam dobio,ali 2004 ovaj sa sicom dobio.
***

neomiljena

pre 12 godina

Vlasnik Weg-a Jovica Djuric,bivsi blagajnik SDK u ul.Tosin bunar.Dobro je
unovcio svoje brojanje para u vreme inflacije pa kupio hotel Balkan,otvorio
Weg tehnologie.Samo da se zna da fabriku otvara tajkun iz redova JUL-a.

Rodjeni beogradjanin trenutno u Nemackoj

pre 12 godina

Ovo je ordinarna glupost jer, realno, sve sto se tu proizvede moze da se proda samo u Srbiji jer niko drugi nece platiti za no-name toliko koliko lud mi _moramo_ da platimo.

Jova

pre 12 godina

Da li je to ovaj čuveni biznismen Jovica Đurić?
Назив: WEG ELECTRONICS
Правна форма: Друштво са ограниченом одговорношћу
Седиште: Београд-Нови Београд
Пуно пословно име: PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I USLUGE WEG ELECTRONICS DOO BEOGRAD, MIHAILA PUPINA 10A/ I- ULAZ 4
Матични број: 17555871 Статус: Привредно друштво обрисано из регистра, Датум брисања 02.12.2011
ПИБ: 103352009
Датум регистрације: 21.09.2005 Број регистрације: БД 26132

Подаци о члановима друштва
1 . Члан Општи подаци
Матични број: 2207968710010
Име и презиме: Јовица Ђурић
Уписани капитал
Новчани 2.155,76 EUR -
Уплаћен/унет капитал
Новчани 2.071,25 EUR на дан 20.04.2004 -
84,51 EUR на дан 30.04.2004 -
Удео : 51,00 %

Забележбе привредног субјекта
Рб. : 1.
Забележбу поднео : Општи подаци
Назив: PRIVREDNI SUD U BEOGRADU
Датум : 02.12.2011
Опис : Уписује се у Регистар привредних субјеката решење Привредног суда у Београду 48. Ст. 3239/11 од 19.10.2011, правоснажно дана 22.11.2011. године, којим је отворен и закључен стечајни поступак над стечајним дужником.

Izvo www.apr.rs

proizvodnja URAA

pre 12 godina

hteo sam da napišem i pohvalim,konačno neka POLUDOMAĆA proizvodnja u Srbiji, zemlji administarcije i birokratije,konačno neka PROIZVODNJA u Beogradu a ne shoping centar(vidim da ima i drugih mišljenja cc..)kad ono skočiše pljuvači o marki da raspravljaju..
neka je kako je sAMO nek je konačno PROIZVODNJA.(sigurno ne očekujete da Srbin izmisli i produkuje led i lcd panel?
to 'izmišlja'Amer a pravi Kinez.ali ajde da Srbin počne da sklapa što je OGROMNI napredak u zemlji birokratije i administracije,lenjosti,slabih ideja i zlovolje.

bojan

pre 12 godina

Nezaposlen sam vec 8 meseci i prva jutarnja aktivnost mi je prelistavanje svih mogucih oglasa za posao i nigde nisam video oglas ovog poslodavca a rado bih radio (administracija, proizvodnja...bilo sta)Isti slucaj je bio i kad se KIKA otvarala...i u tom periodu sam bio nezaposlen...pa ako bi mi neko dao savet. Mozda negde gresim? Gde da gledam? Kako oni biraju zaposlene?

Nas treba u rezervat

pre 12 godina

Kad se kupuje od drugih ne valja jer mi ne proizvodimo,kad mi proizvodimo ne valja jer je djubre,proizvodi ga lopov itd.Srpska posla sa primitivnom demagogijom,milion svetlosnih godina od Evrope.Ni korak napred jer ne daj boze da neko uspe u ovoj zemlji.Samo da crkne komsija a ne njegova krava jer cemo kravu da ukrademo,toliko smo uznapredovali.

q*_*p

pre 12 godina

Majke mi, solidarnije drustvo od Srpkog nikad nisam video niti cuo u zivotu.? Pa, bre Evropa i njhovi fondovi IPA i sta ja znam koje kakvi fondovi, pa to su sve nuuuula breee sta mi ne radimo sa svojim parama pod semom: narod>"budzet">"fondovi">"investicije">"proizvodnja">"zaposljavanja" (neka svako ubaci u sledeci niz te ljude, koje god zeli po svom izboru). Ovo pa ono, pa sve se finansira, izvinjavam se "podstice" iz raznih fondova koji na kraju krajeva su iz budzeta tj. gradjani finansiraju jedni druge, pa ko kako prodje od zavisnosti gde zivi.!? Moze neko iz Mionice da finansira ili iz Kovina ili iz pitaj Boga iz kog dela drzave neki drugi deo drzave a onaj koji finansira ne vidi ni dinar sto je "dao". Da li sam ja lud, slep, naivan, totalno siznuo ili naklon ili sta vec meni fali sem da umem da citam izmedju redova.?! Svi finansiramo jedan drugog??? Izgleda da mi je otkazao procesor ili sta je moj problem, molim nekog da mi objasni.? Hvala. Pozdrav & more love

justin

pre 12 godina

Biće to lepa fabrika i sa najkvalitetnijom radnom snagom,predviđam da će 80% biti sa VŠS.To ima samo u Srbiji.Takvu strukturu nebi imali naprimer u Crnoj Travi,Medveđi,Babušnici,Vlasotincu....jer odande su svi koji su VŠS pobegli-ostali u Beogradu.

Zoran M.

pre 12 godina

Ništa Srbija ne dobija. Vlasnik fabrike dobija radnu snagu na kojoj će uštedeti 700%, država samo PDV a i to je pitanje jer ako se registruje predstavništvo neće dobiti ni to. Tako da mante se glupe priče na koju nasedaju neškolovani i oni koji ne znaju Zakone.

anbeast

pre 12 godina

Vrlo verovatno da ce se samo sklapati televizori i klima uredjaji od kineskih komponenti.
Gledao sam WEG crt televizore i svi iznenadjujuce lice na genericke televizore kineskog porekla (Vox, Teletech, Fox i druge ''marke''). Mislim, ni to uopste nije losa vest ukoliko je ovo samo pocetak i ukoliko pojedine komponente pocnu da proizvode sami ili neka firma iz Srbije. Ukoliko zaposle nekog inzenjera itd, itd....

Bilo bi lepo kada bi nasi novinari konacno poceli da se bave svojim poslom pa umesto da samo prepisuju agencijske vesti, poneku od ovih vesti malo procackaju i malo detaljnije nas obaveste. Recimo, ko razvija modele, cije komponente se koriste, koliko radnika itd,itd... Nije da se svakog dana u Srbiji otvaraju fabrike ovoga tipa pa da nisu zanimljive i vredne detaljnijeg izvestavanja.

zox

pre 12 godina

Nadam se da ste umesto LCD hteli da napisete LED, posto je LCD tehnologija vec prevazidjena, dakle nadam se da je stamparska greska, ako nije onda ce to biti promasaj!
(vladimir, 24. januar 2012 15:56)

Ono LED se odnosi na pozadinsko osvetljenje. LCD je jos uvek aktuelan. Znaci kad vidite LED tv u prodavnici to je ista LCD tehnologija samo sa LE(Light Emiting) Diodama koje daju pozadinsko osvetnjenje umesto lampi(dosta lice na neonke). To je razlog i zasto su LED tv tako tanki.

dusanmal

pre 12 godina

Ovo je verovatno samo sklapanje proizvoda. Medjutim, isto kao sa FIAT-om, korak po korak. Realna buducnost Srbije bi mogla da bude kompletna proizvodnja elektronike koja se brzo menja - ne samo LCD/LED/... paneli vec i druge potrosne stvari - HD, SSD,... Ako politicari i tajkuni imaju i malo mozga promocija mogucnosti u Srbiji i potreba decentralizacije proizvodnje gorepomenutih (recimo trenutna kriza u kompjuterskim delovima zbog Tajlandskih poplava ili problemi sa proizvodnjom fotoaparata posle Japanskog zemljotresa) a sve to na ulazu u Evropu/potrosaca... bi trebala da bude trivijalna. Slicno FIAT-u, ciljati na grad/industrija vezu i rasiriti to po celoj zemlji (zar nije postojao tamo neki Ei u Nisu?) To nije san vec potpuno realna mogucnost - nas nivo razvijenosti je tacno sto je potrebno za takvu proizvodnju. No, nema nista ako neko ne ode po svetu (narocito u Aziju - Japan, Koreja) i "prodaje" nase mogucnosti sa znanjem i bez mita.

Srb

pre 12 godina

Mislim da je vest za pohvalu, pa mnoge svetske marke samo sklapaju. A skoro sam saznao da je i marka Blueberry takodje iz Srbije. Imam Blueberry NetCat mo-3 i radi OK.

bvdmedia@yahoo.com

pre 12 godina

Da vas malo okrepim, sta ste se utripovali i negativno mislite, kako budete mislili tako ce te i da prodjete, samo pozitivno.
WEG ce ugradjuvati samsung panele kao i elektroniku, nece biti bas toliko los.Eto cisto da znate.

ninja

pre 12 godina

imam osecaj...kada je bogoljub karic bio popularan, ljudi koji su glasali za njega su negde duboko u sebi prizeljkivali da ce biti bogati kao on jer glasaju za njega. ko bude glasao za ove cirkuzante sigurno u sebi prizeljkuje da ce imati jedan LCD. jos jedan jeftin marketinski trik iz ko zna cije marketinske agencije

Za Džirlo narod, Džirlo proizvodi!

pre 12 godina

Na sajtu kompanije WEG, na početnoj stranici, doslovno piše sledeće: Linija za proizvodnju LCD/TV je počela sa radom 01. septembra 2011. godine. Opet se otvaraju već otvorene fabrike.

Ko ne veruje, neka proveri: http://www.weg.rs/

Jovan

pre 12 godina

53wdSaradjujem sa kompanijom WEG 5 godina unazad. Nikad nisam imao problema cak i kad su bili u nezavidnoj situaciji. Sve je bilo kako smo se i dogovorili. Zelim im puno srece u buducem radu. Kamo srece da u Srbiji ima vise ovakvih kompanija.

Зоран

pre 12 godina

weg firma je americka a ne srbska drugari rade u istocnoj europi i kini u srbiji ce se sklapat lcd tv a ne proizvodit poz
(mile dudakovic, 24. januar 2012 17:07)

Дај ми њихов сајт у Америци. Не могу да нађем, па сумњам да је америчка, него наша.

Misa Alommerovic

pre 12 godina

Pa i ne bas toliko losa vest.Opste poznato pravilo velikih kompanija je da se proizvodi uglavnom proizvode u Kini a sklapaju ili tamo ili negde van Kine.Primer su samsung baterije za mobilni a tu lepo pise proizvedeno u Kini a sklopljeno(finisirano) u Japanu.Oni koji pljuju brendove tipa VoX,Elitte,NEO itd neka kupuju Sony,Toshiba,Grunnding,LG,Samsung i Philips.Kolko para toliko i muzike.A i na zapadu imate gomilu "slicnih brendova"(npr.DENVER danska firma ali pogon u PRC)i ljudi se ne libe da ih pazare.Daj boze da se sto vise aparata sklapa u Srbiji pa makar i srafciger sistemom,ali tu je jos prisutno nekonkurentno trziste pa isti televizori,bela tehnika i cela ta gama elektronske industrije je ekvivalentna sa cenama u EU.Bojim se da pomenem ostale privredne grane jer me vata jeza.

ja

pre 12 godina

Nisam bas razumela da je ovo kompanija iz Amerike, mozete i sami pogledati gde se sve ovo proizvodi .. http://www.wegtechnology.com/index.aspx ... posto je cena radnog dana ( jer se u Kini racuna radni dan a ne sat za npr. proizvodnju iphones cena je 15-17 $ na dan ) oko 15 $ za 12 h rada pogledajte zasto se buduci produkti proizvode u Srbiji, ali , nije ni to lose., zar ne.. uvek mora postojati pocetak necega onda stvari idu na bolje ..

Schomi

pre 12 godina

@mile dudakovic
Nije u pitanju ista kompanija, WEG o kome ovde govorimo nastao je iz trgovinskog lanca bele tehnike, a zatim prerastao u proizvođača iste sa pogonima u Kini.(Loša robna marka, pričam iz sopstvenog iskustva). Osnivač je Srbin što je manje bitno.
WEG o kome ti govoriš je kompanija iz USA koja se bavi proizvodnjom industrijskih motora, energetikom itd ali ne i proizvodnjom kućne tehnike. Proizvodni pogoni tog WEG-a mahom su smešteni u države Južne Amerike prevashodno Brazil.
Sve ovo i nije tako bitno ali čisto da se zna.

helen

pre 12 godina

ovo je moglo da se organizuje na mnogo jeftiniji nacin, ti televizori se mogli sklapati u padinjaku kao i u zabeli, postigao bi se dvostruki efekat, drzavu ne bi dodatno nista kostalo a zatvorenici bi bili radno angazovani i smireni, jer s v a k o ume da zavije sraf, za to nije potrebna fabrika da postoji.

Max

pre 12 godina

Naravno da neće da se proizvode paneli. Pobogu ljudi, pa na prste jedne ruke mogu da se nabroje proizvođači ekrana (LG,Samsung,Sony) ostali koriste njihove komponente... Kao mi ćemo s neba pa u rebra da proizvodimo high-tech... Pročitajte članak o tome zašto Apple proizvodi u Kini, biće vam jasnije...

vladimir

pre 12 godina

ljudi!
dajte da se bilo sta proizvodi u ovoj jadnoj ojadjenoj zemlji,kojoj se jos ne zna kraj... u svetu postoji hiljade WEG-ova i svi rade, daj boze da i kod nas ima hiljade malih firmi da nesto proizvode,ovde su potrebne korenite promene o stavu o prema zivotu, poslu,skolovanju ..."mladi" nam jos nisu poceli da rade a imaju 30-35 god.!Kako ce im izgledati starost bez penzije? Zato budimo pametniji od nase vlade i ujedinimo se da pokusamo da napravimo nesto od onoga sto sad uvozimo pa makar to i bilo malo skuplje..naucimo nesto od slovenaca o samoodrzanju,nisu rasprodali svoju industriju ovakvim uvozom unistavamo sami sebe,jer uskoro necemo imati para da bilo sto kupimo jer cemo biti svi bez posla zato glasam za svaku samoinicajativu...dignimo glavu gore

Jasna

pre 12 godina

Zaista ne razumem zasto se svaki pokusaj da se nesto napravi u ovoj zemlji od strane domacih privrednika kritikuje ili bolje reci pljuje, a pritom bez da imate saznanje o svim cinjenicama. Koliko sam videla iz teksta ovo je samo najava i verovatno ce podrobnije informacije uslediti. Najbolje da niko nista ne radi vec da cekamo strane firme da nam se smiluju ( dok im mi nismo ni na kraj pameti). U ovako teskim ekonomskim uslovima dobro je da neko pa i pomenuta firma WEG preduzima neke konkretne korake. Pa ukoliko ce da uposli za pocetak i 50 radnika - u trenutku kada svi otpustaju - je pohvalno!!! Moja potpuna podrska i BRAVO pa makar i sklapali, proizvodili i vec sta god. Dajte samo da se radi, a ne da se lencari i pametuje!

neko

pre 12 godina

Na sajtu WEGa piše da fabrika LCD televizora radi od septembra.

http://www.weg.rs/weg-fabrika.aspx

Već uveliko prodaju televizore sa naznakom "Made in Serbia". Izgleda da se sada samo otvara pogon za proizvodnju klima uređaja.

Srdjan

pre 12 godina

WEG se kod nas sklapa vec par godina unazad u Beogradu, koliko sam shvatio negde kod pristanista. Nesto muvaju sa carinama. Inace imam WEG telveizor. Kupio sam ga pre dve godine. Prvi put mi je crko nakon 4 meseca upotrebe, a onda nakon godinu dana se slika deformisala. Naravno garancija istekla. Nemam nameru da ga popravljam vec da skupim pare i lepo kupim Samsung ili LG.

Perica

pre 12 godina

Проклети Београд. Таман посла да је отворена у Шиду или Трстенику.
(Жарко Милојевић, 24. januar 2012 15:34)

Polako majstore, razvices neku autoimunu bolest.

Nego, sto da bude otvorena u Trsteniku, zbog velikog trzista? Zato sto je jeftiniji transport? Zato sto radite za manje para nego Beogradjani?
(Milan, 24. januar 2012 23:04)


U skladu sa tvojom "logikom" sve fabrike u Srbiji su trebale biti sagradjene u Bg!?
E posle vam je kriv djavo kad se pola Srbije doseli bas u "vas" Beograd.

goran

pre 12 godina

Mislim da bi bilo bolje kada bi naslov glasio "Srbija ce dobiti fabriku za sklapanje lcd televizora " posto ce se oni samo sklapati a ne i proizvoditi(praviti)

Tuks

pre 12 godina

Jel u ovoj zemlji moze da se otvori bilo koja fabrika, da tu vest ne saopsti Nebojsa Ciric ili neki drugi nesretnik iz vlade. Izgleda da je to postalo toliko retko, da svaka manja ili veca investicija se prestavlja kao da dolazi neko ko ce zaposliti deset hiljda ljudi...

logicar

pre 12 godina

Ma ljudi da se razumemo, dosetili se vlasnici WEG-a kako da jeftin stos zavrnu drzavu za dazbine. Ma oni nemaju nikakvog kapaciteta da konstruisu televizor. Tu je stos u sledecem uvozice od Kineza gotove sklopove za LCD aparate i tu ce ih sastavljati. Carina na delove je daleko manja nego na gotove proizvode pa automatski i porez ce biti manji. OK ideja je dobra ostace im veci profit. Ideja nije nova vec je tako nesto postojalo u Srbiji pre nekih 10-15 godina. Sastavljao se televizor pod brendom ONYX.
Ta firma je pukla jer su vlasnici bili skrom tehnickog znanja i bili su mnogo alavi na novac. Bojim se da ce i ovo tako zavrsiti. Dovoljno je da pocnu da piljare sa Kinezima oko cena za ploce i da im ovi uvale neki skart i ova ideja ce puci u startu.
I u Kini postoji masa malih fabrika koje proizvode LCD aparate na bazi KNOW-HOW projekta koji kupoju spremnog za proizvodnju i na osnovu kojeg ugovaruju kupovinu panela, svih potrebnih ploca, seta kablova, daljinaca i potrebne plastike i ambalaze. Te fabrike posluju na taj nacin sto kada roba napusti prag fabrike kupac dobija garanciju u obliku odredjenog procenta u gotovim proizvodima i proizvodjaca ta roba vise ne interesuje. Drugim recima to je proizvod za jednokratnu upotrebu.
Kako ce WEG smisliti organizaciju svoje prizvodnje i isporuciti neki rezervni deo posle naprimer 4 godine nekom kupcu to ce se tek videti. No ja sam unapred skeptican po tom pitanju