Utorak, 20.12.2011.

10:55

Po hranu i odeću ponovo u Mađarsku

Beograđani ponovo krenuli u šoping ture put Segedina i Temišvara. Svakog vikenda kolone autobusa idu put Mađarske, Austrije i Italije.

Izvor: Novosti

Po hranu i odeæu ponovo u Maðarsku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Gavrilo

pre 12 godina

Bio sam u Italiji, Firenci turisticki preko booking.com.
Italijani su nam rekli za outlet u blizini, Barberino di Miguelo ili tako nesto i dacu vam primer.
Puma trenerka gornji i donji deo 40eura, parfemi oko 30eura, cipele, patike...smesno.
A sam outlet je otprilike kao manji grad. Tako da ako idete u tom pravcu obavezno se raspitajte.

milos

pre 12 godina

koliko guposti sam procitao ovde, pocecu od marke C&A jednom recju ***** to vam je kao enigma brend kod nas ili nesto slicno, sto se tice H&M nesto bolje ali i dalje pijaca sa dobrim krojem (modernim).. Prosao sam mnogo prodavnica po evropi i u vreme popusta nista posebno, na popustu su stvari koje su inace precenjene, sve sto imalo vredi kosta i kostace...u segedinu sam bio pre 15 dana nista posebno a ni jeftino, jedino hrana je jeftinija ali ne nesto drasticno sem ako ne stoji srelica akcio ali to nebi dao ni macki. sve u svemu nista ne propustamo, ali ostajemo zatocenici monopola i male ponude..i zapamtite vec jednom mi smo traziste slabog kapaciteta i naravno da nece svi ni doci ovde..zara je skoro otvorila prvu prodavnicu u australiji sve vam govori...

rakeli

pre 12 godina

ljudi,bio sam pre dve nedelje u scs i parndorf,ne idite jer su cene previsoke a izbor je katastrofa. Najjeftinije sam pazario u autletu pored Venecije,mis sixti farke kupio cerki po 17 eura par

odlivak

pre 12 godina

citam komentare, pa odlucih i ja da vam malo stanem na muku :-)

zivim u zvanicno najskupljem gradu na svetu, Oslu. hrana i troskovi stanovanja su visoki, ali sto se garderobe tice Beograd je daleko skuplji.

evo nekoliko primera:

- u Levi's radnji na snizenju kupio 506 farmerke za 50E (400kruna), kozne poluduboke patike za 40E (350kr.), i majce za po 15E (120kr.). to je bilo prvo snizenje, posle nekog vremena su cene bile i nize, ali tada obicno nema moje velicine.

- u Intersportu kupio Timberland duboke kozne cipele za hajking, unutra goretex (znaci, suve noge bez obzira na vreme), za 35E (300 kr.). na snizenju naravno. puna cena 130E. secam se da u Beogradu kad god sam usao u onu Timberlendovu radnju na Terazijama izlazio sam u roku od 5 sekundi kad vidim cene.

- u jednoj novo otvorenoj radnji sportske opreme (G Max) kupio Helly Hansen patike za hajking za 25E (200 kr.). ko se malo razume, zna koliko kostaju stvari one robne marke.

a o izboru da ne pricam. bar je 5 puta veci nego u BGu.
a tek o platama... sve gore navedene cene su bukvalno kapljice u mesecnom budzetu.

- a evo i primera iz malo drugacije oblasti, cene knjiga. Sabrana dela (Collected Works, Stories and Poems) Edgar Alan Poa u tvrdom koznom povezu, 800 strana, na engleskom! cena 25E (200 kr.)!!!

uskoro dolazim na odmor u Srbiju i ne pada mi na pamet da idem u soping.

b

pre 12 godina

Slazem se sa komentarom da nisu zitelji Beograda krivi,sto je kvalitet zivota bolji u BG nego u ostatku Srbije.Krivi smo mi, zitelji ostatka Srbije ,sto dozvoljavamo da nas vozaju nesavesni politicari koji nase pare grupisu svugde(citaj BG) samo ne kod nas.
Ali nema veze,uskoro Vam dolazimo u goste,na neodredjeno

rasputin

pre 12 godina

I ne samo odeca i hrana ! Recimo Samsung Led tv od 32" u Segedinu sam kupio za 265€ kad se odbije porez. Isto to kosta u Tehn...ji 57 hiljada din !!! Pa ko je ovde lud ???

Amerikenjac

pre 12 godina

Manite se ljudi gluposti, pa to su outleti pravljeni za njihov džep. Šta nam znači sniženje kada su komadi garderobe sniženi sa 1200 na 350 eura, a toliko nam iznosi prosečna plata! Pravo pitanje jeste ko sve ove godine ne dozvoljava da brendovi poput H&M i C&A dodju na naše tržište i prodaje nam m... za bubrege?
(Stojan, 20. decembar 2011 11:14)

Pozdrav iz Amerike, Stojane. Juce sam u autletu kupio Harley Davidson cizme s pacjim kljunom za $40. Adidas superstar, koje uz starke jedino nosim - su oko 40$. Ako zelis nike, reebook, mozes ih kupiti po istoj cijeni. Sean John farmerice , proslogodisnji model - su 17$. Neke druge, ne znam im ime, su 7$ na rasprodaji. Bile su $40 pa su spistene na 20$ , posto je ostao poslednji par tog modela, bile su 10$, a cjenkanjem zbog duzine nogavica, smo spustili na 7$. Nije zbog 3$, nego zbog toga sto smo se htjeli uvjeriti u poslovnu logiku Amerikanaca. Njihova poslovna logika je: bolje da proslogodisnji model, u ovolikoj konkurenciji, prodam i za 1 ili 7 dolara, nego da trunu tu.

Hillfigerovi dzemperi su u Hilfigerovoj prodavnici (znaci, ne u outletima) - oko 25$. Farmerice TH su 60$ a i to treba sacekati Bozicne popuste pa uzeti za 30$.

Hranu da ne sopominjem, takodje. Isto je i po Evropi. Ok, nisu americki brendovi tako jewftini u Evropi, ali Londsdale, Fred Perry i slicne brendove, mozes naci po outletima svakog iole veceg evropskog grada, po smijesnim cijenama. Been there, done that...

kiza

pre 12 godina

***
Roba u Istanbulu sumnjivog kvaliteta?
Pa pogledaj sve butike i pijace sta mislis odakle je ta roba?
A druga stvar Turska je jedno 200 godina ispred nas,bio 4 puta video.

Dejan

pre 12 godina

...u principu nismo mi ni vazni jer Beograd je Srbija i Beograd je svet!Aj u zdravlje navlacim svoju HTZ bundu i gumene cizme ......
(jednoruki krstivoje, 20. decembar 2011 16:06)
Znas ti mnogo da li se kupuje ili ne u Beogradu, razumes se u to da ne kazem kako i koliko, uostalom raspitaj se za to kod tvojih sugradjana koji dodju svojoj kuci preko vikenda, iz Beograda, sa posla ili studiranja. A to sto umesto bilo kojih obicnih i jeftinih farmerki i duksa, kojih je danas u izobilju, nosis HTZ opremu koja od njih nije nista jeftinija , nije krivica Beograda i njegovih zitelja. A vidim da imas i za internet...priznaces, nije tebi bas tako lose kao sto pokusavas da prikazes. A mozda ti i ta setnja gradom malo razbistri neke stvari, hladan vazduh cini cuda!

dovla

pre 12 godina

Kakav Bec, Milano, Budimpesta, najjeftinija firmirana garderoba je u Beogradu. Beograd ima gomilu "outleta", samo treba da znate kako da ih nadjete. Obicno su u privatnim stanovima i u njih se dolazi samo sa preporukom. Vecina markiranih cipelica, tasnica, kaputica koje vidite na pripadnicama beogradskog jet-seta je kupljeno upravo u tim "outletima". Obicno su prilicno dobro snabdeveni jer imaju razgranatu mrezu dobavljaca (sanera) sirom Evrope.

Partizanovac

pre 12 godina

Dodao bih i Osijek, od ranije Emmezeta i Pevec, a sada Porta nova i Avenija mol imaju jako veliki izbor i ekstra cene pogotovo sad za Bozicne praznike.

реалнист

pre 12 godina

Ја сам у Италији за дупло мање пара купио оно што овде ни нема да се купи јер трговци у Србији воле по старом комуњарском систему да :
1. продају што мање робе за што више пара
2. продају што мање старе робе као нову и као на снижењу за што више пара
3. продају ** за бубреге
4. имају дупло веће цене од осталих цивилизација

Зато и пропада меркатор. Зато је пропао дизел. Нико неће да купи фармерке за 150 евра ако исте такве коштају 50 у лондону на снижењу...

bazooka

pre 12 godina

kupujem odavno hranu i tehniku u Madjarskoj ,o cenama netreba ni raspravljati... ne pada mi napamet da punim dzepove uvoznickim i trgovinskim lobijima u Srbiji!

bazooka

pre 12 godina

kupujem odavno hranu i tehniku u Madjarskoj ,o cenama netreba ni raspravljati... ne pada mi napamet da punim dzepove uvoznickim i trgovinskim lobijima u Srbiji!

MRV

pre 12 godina

@bre
Није ти баш најбоље поређење наших путовања у Италију, нарочито Трст, у доба Тита и наших путовања у Сегедин данас.
У Трст се у моје доба путовало по модерне "крпице" којих тада НИЈЕ БИЛО ОВДЕ - чувене "шушкавце" и "Super Rifle" фармерке. И то пуних џепова, ко пијани Американци (бре, кад се само сетим, даш рецепционару у хотелу у Венецији пакло пишљиве "Драве", а он само што ти ноге не љуби).
И да, носили смо одавде храну. За једну "Гавриловићеву" саламу могао си да се обучеш од главе до пете, па још и "шушкавац" преко тога да натакнеш. Храну ни под "разно" нисмо куповали, а могао је да оде свако са просечном платом.
А САДА СЕ ПУТУЈЕ У СЕГЕДИН ПО ХРАНУ! А ако се и купи гардероба, онда је то због знатно ниже цене него код нас.
Они што данас иду у Рим по фирмирану гардеробу су не само друга, него и битно малобројнија група (бео)градских житеља која не живи од просечне плате.

Ivan

pre 12 godina

Bravo, tako je! Mi još živimo u sankcijama. Samo za razliku od sankcija 90-ih, ove su nam nametnute od strane naše države. Mislim da bi narod Srbije trebalo da traži kolektivni azil u nekoj stranoj zemlji, jer je u ovoj svojoj već godinama ugnjetavan...

Deda Mraz

pre 12 godina

Ljudi! ja ne kupujem u Srbiji ni toalet papir.Toliko o cenama..
Ako vas zanimaju prave cene u poznatim ranjama CA i H&M..pogledajte dole linkove.Pa to uporedite sa nasim buticima..i koliko nas deru!
CA http://www.c-and-a.com/at/de/shop/start.html
H&M http://www.hm.com/at/department/sale

marko

pre 12 godina

Za vikend sam posetio Segedin vise turisticki nego radi sopinga. Sto se tice cena iste su kao i kod nas samo sto je ponuda daleko raznovrsnija. Hrana se moze naci jeftinije ali najnekvalitetnija, dok za nesto bolje ce te platiti isto kao i kod nas. Ali su sve to neke male razlike u ceni zbog koje se ne isplati put do Segedina.

jednoruki krstivoje

pre 12 godina

Beogradjani kupuju u inostranstvu a gde kupuju ostali stanovnici Srbije???Hm... sta ce nama markirana garderoba ,suknene pantalone,pirotski opanci pa u principu nismo mi ni vazni jer Beograd je Srbija i Beograd je svet!Aj u zdravlje navlacim svoju HTZ bundu i gumene cizme pa idem da se malo prostam mojim malim gradom...

ads

pre 12 godina

Tehnika u Segedinu DUPLO jeftinija, neverovatno koliko nas deru u Srbiji....ja kupio 40" 3D LED TV za 640 EUR, a kod nas 130.000 RSD!!!

Šopen

pre 12 godina

Glavni razlog je taj što kod nas nijedan brend nije prisutan direktno već preko Miška. Npr pogledajte Delta Sport. Na sajtu postoji ceo spisak brendova koje matori halapljivac i družina zastupaju--uz debelu pljačku. U Srbiji nema Nike. Ima Miško koji koristi taj brend da čerupa.

Zato je par istih Nike AirMax patika u centru Londona, na Oxford St.-u, 70-80 funti, a kod nas 140+ evra.

Nike-u se ne isplati da dolazi na ovako malo tržište jer će više potrošiti nego što će moći da zarade. Zato prodaju franchise licencu/ugovor Mišku, ovaj plati milion evara, priloži kvadraturu, opremu, radnu snagu i onda kreće u akciju da povrati novac preko grbače Srbalja. Srblji su voljni da plate 150e za patike koje koštaju 80 funti jer je to statusna stvar. Ali to je gluplji deo našeg genetskog pool-a. Svako ko ima gram mozga treba da sedne u auto ili bus i da oplete po Segedinu. Temišvar je skuplji od Segedina i tek nešto jeftiniji od nas.

Leksa

pre 12 godina

Shopping ture Beogradjana?
Pa jel smo mi iz NS,ZR,SU,BT,itd svi odreda Beogradjani?
Madjarska je duplo jeftinija od Srbije sto se tice prehrambene industrije,kucne hemije,decije odece i hrane(porez 0%-tako se ministre brine o natalitetu!)...sto se tice garderobe slicne su cene kao kod nas,sa tim da u Madjarskoj postoji veci izbor brendova pa tako vecina kupuje u H&M,C&A koji su daleko pristupacniji za nas dzep od brendova koji su prisutni kod nas..

seven

pre 12 godina

I treba da idu ljudi,i Ja idem i sve vise ljudi ide,nije samo zato sto je jeftinije,nego je veci izbor,bolji kvaltet,lepsi hiper marketi.Guzva na granici sa Madjarskom to dokazuje,i na ulazu i izlazu.Treba stati vise na kraj cenama u ovoj zemlji,Srbija je sada jedna od najskupljih zemalja na svetu,sa prilicno niskim prosekom plata i velikom nezaposljenoscu.U siromasnim zemljama ,hrana je uvek skupa,takvo je pravilo sada kod nas,a ne mora biti.Za mesec dana sve se moze preokrenuti u korist gradjana,pokrenimo se ljudi i oterajmo svo smece iz zemlje.Dobro je napisao jedan citalac,ovolike ogromne cene i divljanje istih kod nas su vaznije stratesko pitanje od Evrope i Kosova,to je pitanje egzistencije.Potkradani godinama od strane vlasti,opozicije,politicara u sprezi sa tajkunima.Vec preko 20 godina sa malim prekidima idemo po toalet papir u susedne zemlje jer je i on jeftiniji,pa gde to ima,zapitajte se,dokle vise ljudi bre!!

ShopChop

pre 12 godina

Nije da je bas ni tamo sve za "dz". I vise i ne postoje "prave" Italijanske cipele,cizme da nisu skupe do bola, (a skupe su i za ljude sa zapada). Sad sve prave kinezi, cak imaju svoje kineske fabrike i svoja sela/zajednice u okolini Firence buhvalno sve se radi po kvalitetu kao u Kini, samo na medjunarodnom nivou imaju "pravo" da napisu "made in Italia" Ali opet podrzavam te shoping ture, cisto iz razloga ne zelim i necu da dajem svoje pare nasim "radnjama" od koje sve drze svalerke ili zene nasih politicara, tkz biznismena a takve drze vecite prodavnice na USCU/DELTA city...blah......ja sam pre neki dan videla obicne cipele za 920E, u sred Njujorka nisam nigde videla cipele sto toliko kostaju ! To su samo za nase sponzoruse da pricaju kako su platile 920E na cipele, i sve se vrti u tom balkan-turbo kic svetu dno dna naseg tkz "dzet-seta !

nole

pre 12 godina

@Stojan - grešite, te visoke cene markirane robe možda važe za velike outlet centre u centralnoj Evropi (tipa Parndorf), ali gradovi koji se pominju u tekstu (npr. Segedin) imaju brendove nedostupne kod nas (H&M ili C&A), sa potpuno normalnim cenama. Pre nekoliko nedelja sam zaobišao Parndof, i u Segedinu u pomenutim radnjama za 100e kupio jaknu, cipele, patike, džemper i šal. Za svaku preporuku.

Trentino

pre 12 godina

Vecu kolicinu gluposti nisam procitao nego u ovom clanku. Ako neko misli da ce jeftinije da pazari u Pragu ili Budimpesti grdno se vara, grdno. Moze se putovati realtivno jeftino turisticki, ali kvalitetna roba tamo nije jeftina. Beograd ima slabu ponudu jeftinije robe, jer velike evropske kuce nisu stiglekod nas, prodaje se azijska roba, losijeg kvaliteta nego u EU i samo je tu sustina. Tu ipak treba praviti razliku - hrana kod nas jeste skuplja nego u Rumuniji, a delimicno i u Madjarskoj. Dakle konkurencija je ono sto ce sniziti cene u Srbiji. Ovde se kritikuje Istanbul, a ja garantujem da je kozna jakna kupljena u istanbulu za 100eura bolja od one kupljene u Nemackoj za 300eura ili kod nas u Moni za 250-300eura. Par puta sam sa zapada leteo za Istanbul kupio nekoliko jakni za sebe i rodbinu i isplati se naravno, uz to se i lepo provedem uvek tamo jer je grad izuzetan. U Srbiji se ljudi stalno bombraduju nekom mantrom, neistinama i poluistinama, a sustina je samo u konkurenciji. Kako to da niko od novinara ne proziva nadlezne, ali je zato spreman da kritikuje sve zivo pored te mete? Mi kao mala zemlja bi mnogo bolje ucinili kada bi sami pravili barem textil, tu nema neke nauke, posto smo skoro u centru Evrope geografski to bi nam se isplatilo itekako, ali ne mi ovde pricamo, ali kad treba da radimo nema nas nigde. Prisutna je ceznja za Trstom, za onim komunistickim vremenima kad su se trosili krediti, zivelo na crtu....narod pileceg mozga ni ne zasluzuje bolje. Tu smo gde smo samo zbog nas samih.

Nikad vise DS

pre 12 godina

Beofradjani imaju bar neku alternativu, a mi iz unutrasnjosti ove bedne zemlje cemo jesti korenje, o garderobi odavno ne razmisljamo.
Prijatno i ziveli

jjj

pre 12 godina

Pandorf bio vido ništa ...probrano tek ponešto može da se nađe.skuplji put nego šoping ...treba ići u normalne tržne centre ali kad je sniženje outleti puno krša prošlogodišnji i predprošlogodišnji ostaci...Palma nova je ok ali bez euforije najjači je tc kod Milana uf

petarV

pre 12 godina

Ja sam ove godine išao u Beč,preko jedne naše agencije...
Pošteno smo morali da istabanamo uz Marianhilfestrasse da bi našli iole dobar komad.
Nema sredine. Ili jeftini bofl il c&a il nešto preskupo (cena kao kod nas).
Bili smo u piramida hotelu,gore pomenuti...preko puta SCSa. Ali imali smo samo par sati. Ali i za tih par sati smo uspeli da npr. u Springfildu kupimo garderobu po smešnim cenama.

Pandorf je bio razočarenje.
Tj. Prvo malo sati imate. A drugo,to su popusti sa npr. 500eur na 200 eur. Nama je i to skupo ali Evropljanima je bagatela.

Neka mi neko odgovori...na nekim forumima sam čuo da ima nekih ograničenja,za klopu. Hteo bi da odem do Segedina,da nakupjem klopu,a ne bi da mi je na granici oduzmu.
Dajte mi informacije i savete,za šoping u Segedinu.
Povrat poreza? Odmah il sledeću turu?
kakav je metro?

Hogar

pre 12 godina

...nemojte pisati napamet ako zaista niste bili.Ponešeni ovakvim tekstovima prijatelji su brže bolje pohitali u Beč ne bi li kupili nešto što i ovde već postoji.Vratili su se sa kesom Mocart-kugli i par džempera i na opšte zaprepašćenje konstatovali da su sve to videli i ovde a od rasprodaja ni traga.Kineska roba u bečkim prodavnicama ,a luksuzna po luksuznoj ceni ...i to je to.Hrana jeftinija...i to značajno.

милутин надреални

pre 12 godina

Пејпал је моја нова тура. Нови капут у гепу је 22 долара. Код нас је 70 евра.

dado pg it

pre 12 godina

doci do rima i kupiti odjecu sa markom a made in china.pa imate istu na buvljaku u pancevu,a jeftiniji je put. razmiskite malo ...pozdrav iz italije

bob

pre 12 godina

Krenulo se odavno, neki nikada nisu ni stajali sa soping turama ali danas ko moze da odvoji nekih 200-300e za kupovinu moze otprilike duplo vise istih stavri da kupi u Madjarskoj. Kupuje se sve! ne samo garderoba jer je SVE jeftinije pa cak i benzin a plus je i kvalitetniji neuporedivo.
Svako ima racunicu ko misli da malo potrosi.
Razlika u snizenjima kod nas i u Madjarskoj je u tome sto kod nas prvo poskupi roba i onda vrate "kao" snizenu cenu na staru cenu i to nekih 10-20% maximum a u Madjarskoj kada snize, snize i do 50-70% od prave cene sto je velika razlika tako da se desi da na primer iste patike kupite u pola cene ili cak i manje sto je nezamisliva cena za Srbiju.
I naravno, ako kupite preko 40000ft sto je nekih 130e mozete dobiti i porez od nekih 20% nazad pa vas kupovina izlazi jos isplativija.

Planiranje

pre 12 godina

Zica nije u Pazaru, ona se nalazi u blizini Kraljeva, ali se u Novom Pazaaru mogu videti Crkva Svetog Petra, Djurdjevi Stupovi, kao i Sopocani. Osim pravoslavne kulturne bastine, ima i sto sta da se vidi i od islamske kulturne bastine: kula motrilja, obilje dzamija (Altun alem najstarija, sa zlatnim kamenjem).
Svakako toplo preporucujem, ako ni zbog ceka drugog, onda zbog jako dobre hrane!

dole monopol

pre 12 godina

Istu kolicinu robe koju kupim u tempu ili maksiju za 10 000 dinara, u tesku ili kori kupim za recimo 4 hiljade, nekad 5, zavisi sta je na akciji. Natrpam ceo gepek i miran sam mesec dana. Kad se ukljuci i gorivo i putarine i sve, opet izadje duplo jeftinije nego kod nas.

Stojan

pre 12 godina

Manite se ljudi gluposti, pa to su outleti pravljeni za njihov džep. Šta nam znači sniženje kada su komadi garderobe sniženi sa 1200 na 350 eura, a toliko nam iznosi prosečna plata! Pravo pitanje jeste ko sve ove godine ne dozvoljava da brendovi poput H&M i C&A dodju na naše tržište i prodaje nam m... za bubrege?

bre

pre 12 godina

Dokle ćemo mi da budemo taoci sankcija koje svi redom iz svih vlasti do sada provode nad nama? Prvo Tito i Sloba sad Mišković. Večito moramo da putujemo po svetu da bi kupili hranu i garderobu. Čak i Zara koja je najjeftinija na svetu kad dodje kod nas dodaju jos po jednu nulu na svaku cenu. Sad najavljuju da stiže C&A, osećam da ce sve cene da budu bar duplo+porez kao u Marks&Spencer na Ušću. Sve cene mogu da se vide na internetu kakve su u inostranstvu i da se uporede sa našim

bre

pre 12 godina

Dokle ćemo mi da budemo taoci sankcija koje svi redom iz svih vlasti do sada provode nad nama? Prvo Tito i Sloba sad Mišković. Večito moramo da putujemo po svetu da bi kupili hranu i garderobu. Čak i Zara koja je najjeftinija na svetu kad dodje kod nas dodaju jos po jednu nulu na svaku cenu. Sad najavljuju da stiže C&A, osećam da ce sve cene da budu bar duplo+porez kao u Marks&Spencer na Ušću. Sve cene mogu da se vide na internetu kakve su u inostranstvu i da se uporede sa našim

dole monopol

pre 12 godina

Istu kolicinu robe koju kupim u tempu ili maksiju za 10 000 dinara, u tesku ili kori kupim za recimo 4 hiljade, nekad 5, zavisi sta je na akciji. Natrpam ceo gepek i miran sam mesec dana. Kad se ukljuci i gorivo i putarine i sve, opet izadje duplo jeftinije nego kod nas.

Stojan

pre 12 godina

Manite se ljudi gluposti, pa to su outleti pravljeni za njihov džep. Šta nam znači sniženje kada su komadi garderobe sniženi sa 1200 na 350 eura, a toliko nam iznosi prosečna plata! Pravo pitanje jeste ko sve ove godine ne dozvoljava da brendovi poput H&M i C&A dodju na naše tržište i prodaje nam m... za bubrege?

bob

pre 12 godina

Krenulo se odavno, neki nikada nisu ni stajali sa soping turama ali danas ko moze da odvoji nekih 200-300e za kupovinu moze otprilike duplo vise istih stavri da kupi u Madjarskoj. Kupuje se sve! ne samo garderoba jer je SVE jeftinije pa cak i benzin a plus je i kvalitetniji neuporedivo.
Svako ima racunicu ko misli da malo potrosi.
Razlika u snizenjima kod nas i u Madjarskoj je u tome sto kod nas prvo poskupi roba i onda vrate "kao" snizenu cenu na staru cenu i to nekih 10-20% maximum a u Madjarskoj kada snize, snize i do 50-70% od prave cene sto je velika razlika tako da se desi da na primer iste patike kupite u pola cene ili cak i manje sto je nezamisliva cena za Srbiju.
I naravno, ako kupite preko 40000ft sto je nekih 130e mozete dobiti i porez od nekih 20% nazad pa vas kupovina izlazi jos isplativija.

Planiranje

pre 12 godina

Zica nije u Pazaru, ona se nalazi u blizini Kraljeva, ali se u Novom Pazaaru mogu videti Crkva Svetog Petra, Djurdjevi Stupovi, kao i Sopocani. Osim pravoslavne kulturne bastine, ima i sto sta da se vidi i od islamske kulturne bastine: kula motrilja, obilje dzamija (Altun alem najstarija, sa zlatnim kamenjem).
Svakako toplo preporucujem, ako ni zbog ceka drugog, onda zbog jako dobre hrane!

dovla

pre 12 godina

Kakav Bec, Milano, Budimpesta, najjeftinija firmirana garderoba je u Beogradu. Beograd ima gomilu "outleta", samo treba da znate kako da ih nadjete. Obicno su u privatnim stanovima i u njih se dolazi samo sa preporukom. Vecina markiranih cipelica, tasnica, kaputica koje vidite na pripadnicama beogradskog jet-seta je kupljeno upravo u tim "outletima". Obicno su prilicno dobro snabdeveni jer imaju razgranatu mrezu dobavljaca (sanera) sirom Evrope.

jednoruki krstivoje

pre 12 godina

Beogradjani kupuju u inostranstvu a gde kupuju ostali stanovnici Srbije???Hm... sta ce nama markirana garderoba ,suknene pantalone,pirotski opanci pa u principu nismo mi ni vazni jer Beograd je Srbija i Beograd je svet!Aj u zdravlje navlacim svoju HTZ bundu i gumene cizme pa idem da se malo prostam mojim malim gradom...

dado pg it

pre 12 godina

doci do rima i kupiti odjecu sa markom a made in china.pa imate istu na buvljaku u pancevu,a jeftiniji je put. razmiskite malo ...pozdrav iz italije

kiza

pre 12 godina

***
Roba u Istanbulu sumnjivog kvaliteta?
Pa pogledaj sve butike i pijace sta mislis odakle je ta roba?
A druga stvar Turska je jedno 200 godina ispred nas,bio 4 puta video.

bazooka

pre 12 godina

kupujem odavno hranu i tehniku u Madjarskoj ,o cenama netreba ni raspravljati... ne pada mi napamet da punim dzepove uvoznickim i trgovinskim lobijima u Srbiji!

ads

pre 12 godina

Tehnika u Segedinu DUPLO jeftinija, neverovatno koliko nas deru u Srbiji....ja kupio 40" 3D LED TV za 640 EUR, a kod nas 130.000 RSD!!!

Amerikenjac

pre 12 godina

Manite se ljudi gluposti, pa to su outleti pravljeni za njihov džep. Šta nam znači sniženje kada su komadi garderobe sniženi sa 1200 na 350 eura, a toliko nam iznosi prosečna plata! Pravo pitanje jeste ko sve ove godine ne dozvoljava da brendovi poput H&M i C&A dodju na naše tržište i prodaje nam m... za bubrege?
(Stojan, 20. decembar 2011 11:14)

Pozdrav iz Amerike, Stojane. Juce sam u autletu kupio Harley Davidson cizme s pacjim kljunom za $40. Adidas superstar, koje uz starke jedino nosim - su oko 40$. Ako zelis nike, reebook, mozes ih kupiti po istoj cijeni. Sean John farmerice , proslogodisnji model - su 17$. Neke druge, ne znam im ime, su 7$ na rasprodaji. Bile su $40 pa su spistene na 20$ , posto je ostao poslednji par tog modela, bile su 10$, a cjenkanjem zbog duzine nogavica, smo spustili na 7$. Nije zbog 3$, nego zbog toga sto smo se htjeli uvjeriti u poslovnu logiku Amerikanaca. Njihova poslovna logika je: bolje da proslogodisnji model, u ovolikoj konkurenciji, prodam i za 1 ili 7 dolara, nego da trunu tu.

Hillfigerovi dzemperi su u Hilfigerovoj prodavnici (znaci, ne u outletima) - oko 25$. Farmerice TH su 60$ a i to treba sacekati Bozicne popuste pa uzeti za 30$.

Hranu da ne sopominjem, takodje. Isto je i po Evropi. Ok, nisu americki brendovi tako jewftini u Evropi, ali Londsdale, Fred Perry i slicne brendove, mozes naci po outletima svakog iole veceg evropskog grada, po smijesnim cijenama. Been there, done that...

реалнист

pre 12 godina

Ја сам у Италији за дупло мање пара купио оно што овде ни нема да се купи јер трговци у Србији воле по старом комуњарском систему да :
1. продају што мање робе за што више пара
2. продају што мање старе робе као нову и као на снижењу за што више пара
3. продају ** за бубреге
4. имају дупло веће цене од осталих цивилизација

Зато и пропада меркатор. Зато је пропао дизел. Нико неће да купи фармерке за 150 евра ако исте такве коштају 50 у лондону на снижењу...

Ivan

pre 12 godina

Bravo, tako je! Mi još živimo u sankcijama. Samo za razliku od sankcija 90-ih, ove su nam nametnute od strane naše države. Mislim da bi narod Srbije trebalo da traži kolektivni azil u nekoj stranoj zemlji, jer je u ovoj svojoj već godinama ugnjetavan...

милутин надреални

pre 12 godina

Пејпал је моја нова тура. Нови капут у гепу је 22 долара. Код нас је 70 евра.

MRV

pre 12 godina

@bre
Није ти баш најбоље поређење наших путовања у Италију, нарочито Трст, у доба Тита и наших путовања у Сегедин данас.
У Трст се у моје доба путовало по модерне "крпице" којих тада НИЈЕ БИЛО ОВДЕ - чувене "шушкавце" и "Super Rifle" фармерке. И то пуних џепова, ко пијани Американци (бре, кад се само сетим, даш рецепционару у хотелу у Венецији пакло пишљиве "Драве", а он само што ти ноге не љуби).
И да, носили смо одавде храну. За једну "Гавриловићеву" саламу могао си да се обучеш од главе до пете, па још и "шушкавац" преко тога да натакнеш. Храну ни под "разно" нисмо куповали, а могао је да оде свако са просечном платом.
А САДА СЕ ПУТУЈЕ У СЕГЕДИН ПО ХРАНУ! А ако се и купи гардероба, онда је то због знатно ниже цене него код нас.
Они што данас иду у Рим по фирмирану гардеробу су не само друга, него и битно малобројнија група (бео)градских житеља која не живи од просечне плате.

bazooka

pre 12 godina

kupujem odavno hranu i tehniku u Madjarskoj ,o cenama netreba ni raspravljati... ne pada mi napamet da punim dzepove uvoznickim i trgovinskim lobijima u Srbiji!

odlivak

pre 12 godina

citam komentare, pa odlucih i ja da vam malo stanem na muku :-)

zivim u zvanicno najskupljem gradu na svetu, Oslu. hrana i troskovi stanovanja su visoki, ali sto se garderobe tice Beograd je daleko skuplji.

evo nekoliko primera:

- u Levi's radnji na snizenju kupio 506 farmerke za 50E (400kruna), kozne poluduboke patike za 40E (350kr.), i majce za po 15E (120kr.). to je bilo prvo snizenje, posle nekog vremena su cene bile i nize, ali tada obicno nema moje velicine.

- u Intersportu kupio Timberland duboke kozne cipele za hajking, unutra goretex (znaci, suve noge bez obzira na vreme), za 35E (300 kr.). na snizenju naravno. puna cena 130E. secam se da u Beogradu kad god sam usao u onu Timberlendovu radnju na Terazijama izlazio sam u roku od 5 sekundi kad vidim cene.

- u jednoj novo otvorenoj radnji sportske opreme (G Max) kupio Helly Hansen patike za hajking za 25E (200 kr.). ko se malo razume, zna koliko kostaju stvari one robne marke.

a o izboru da ne pricam. bar je 5 puta veci nego u BGu.
a tek o platama... sve gore navedene cene su bukvalno kapljice u mesecnom budzetu.

- a evo i primera iz malo drugacije oblasti, cene knjiga. Sabrana dela (Collected Works, Stories and Poems) Edgar Alan Poa u tvrdom koznom povezu, 800 strana, na engleskom! cena 25E (200 kr.)!!!

uskoro dolazim na odmor u Srbiju i ne pada mi na pamet da idem u soping.

Hogar

pre 12 godina

...nemojte pisati napamet ako zaista niste bili.Ponešeni ovakvim tekstovima prijatelji su brže bolje pohitali u Beč ne bi li kupili nešto što i ovde već postoji.Vratili su se sa kesom Mocart-kugli i par džempera i na opšte zaprepašćenje konstatovali da su sve to videli i ovde a od rasprodaja ni traga.Kineska roba u bečkim prodavnicama ,a luksuzna po luksuznoj ceni ...i to je to.Hrana jeftinija...i to značajno.

b

pre 12 godina

Slazem se sa komentarom da nisu zitelji Beograda krivi,sto je kvalitet zivota bolji u BG nego u ostatku Srbije.Krivi smo mi, zitelji ostatka Srbije ,sto dozvoljavamo da nas vozaju nesavesni politicari koji nase pare grupisu svugde(citaj BG) samo ne kod nas.
Ali nema veze,uskoro Vam dolazimo u goste,na neodredjeno

marko

pre 12 godina

Za vikend sam posetio Segedin vise turisticki nego radi sopinga. Sto se tice cena iste su kao i kod nas samo sto je ponuda daleko raznovrsnija. Hrana se moze naci jeftinije ali najnekvalitetnija, dok za nesto bolje ce te platiti isto kao i kod nas. Ali su sve to neke male razlike u ceni zbog koje se ne isplati put do Segedina.

Deda Mraz

pre 12 godina

Ljudi! ja ne kupujem u Srbiji ni toalet papir.Toliko o cenama..
Ako vas zanimaju prave cene u poznatim ranjama CA i H&M..pogledajte dole linkove.Pa to uporedite sa nasim buticima..i koliko nas deru!
CA http://www.c-and-a.com/at/de/shop/start.html
H&M http://www.hm.com/at/department/sale

rasputin

pre 12 godina

I ne samo odeca i hrana ! Recimo Samsung Led tv od 32" u Segedinu sam kupio za 265€ kad se odbije porez. Isto to kosta u Tehn...ji 57 hiljada din !!! Pa ko je ovde lud ???

Partizanovac

pre 12 godina

Dodao bih i Osijek, od ranije Emmezeta i Pevec, a sada Porta nova i Avenija mol imaju jako veliki izbor i ekstra cene pogotovo sad za Bozicne praznike.

Nikad vise DS

pre 12 godina

Beofradjani imaju bar neku alternativu, a mi iz unutrasnjosti ove bedne zemlje cemo jesti korenje, o garderobi odavno ne razmisljamo.
Prijatno i ziveli

Dejan

pre 12 godina

...u principu nismo mi ni vazni jer Beograd je Srbija i Beograd je svet!Aj u zdravlje navlacim svoju HTZ bundu i gumene cizme ......
(jednoruki krstivoje, 20. decembar 2011 16:06)
Znas ti mnogo da li se kupuje ili ne u Beogradu, razumes se u to da ne kazem kako i koliko, uostalom raspitaj se za to kod tvojih sugradjana koji dodju svojoj kuci preko vikenda, iz Beograda, sa posla ili studiranja. A to sto umesto bilo kojih obicnih i jeftinih farmerki i duksa, kojih je danas u izobilju, nosis HTZ opremu koja od njih nije nista jeftinija , nije krivica Beograda i njegovih zitelja. A vidim da imas i za internet...priznaces, nije tebi bas tako lose kao sto pokusavas da prikazes. A mozda ti i ta setnja gradom malo razbistri neke stvari, hladan vazduh cini cuda!

petarV

pre 12 godina

Ja sam ove godine išao u Beč,preko jedne naše agencije...
Pošteno smo morali da istabanamo uz Marianhilfestrasse da bi našli iole dobar komad.
Nema sredine. Ili jeftini bofl il c&a il nešto preskupo (cena kao kod nas).
Bili smo u piramida hotelu,gore pomenuti...preko puta SCSa. Ali imali smo samo par sati. Ali i za tih par sati smo uspeli da npr. u Springfildu kupimo garderobu po smešnim cenama.

Pandorf je bio razočarenje.
Tj. Prvo malo sati imate. A drugo,to su popusti sa npr. 500eur na 200 eur. Nama je i to skupo ali Evropljanima je bagatela.

Neka mi neko odgovori...na nekim forumima sam čuo da ima nekih ograničenja,za klopu. Hteo bi da odem do Segedina,da nakupjem klopu,a ne bi da mi je na granici oduzmu.
Dajte mi informacije i savete,za šoping u Segedinu.
Povrat poreza? Odmah il sledeću turu?
kakav je metro?

Šopen

pre 12 godina

Glavni razlog je taj što kod nas nijedan brend nije prisutan direktno već preko Miška. Npr pogledajte Delta Sport. Na sajtu postoji ceo spisak brendova koje matori halapljivac i družina zastupaju--uz debelu pljačku. U Srbiji nema Nike. Ima Miško koji koristi taj brend da čerupa.

Zato je par istih Nike AirMax patika u centru Londona, na Oxford St.-u, 70-80 funti, a kod nas 140+ evra.

Nike-u se ne isplati da dolazi na ovako malo tržište jer će više potrošiti nego što će moći da zarade. Zato prodaju franchise licencu/ugovor Mišku, ovaj plati milion evara, priloži kvadraturu, opremu, radnu snagu i onda kreće u akciju da povrati novac preko grbače Srbalja. Srblji su voljni da plate 150e za patike koje koštaju 80 funti jer je to statusna stvar. Ali to je gluplji deo našeg genetskog pool-a. Svako ko ima gram mozga treba da sedne u auto ili bus i da oplete po Segedinu. Temišvar je skuplji od Segedina i tek nešto jeftiniji od nas.

Trentino

pre 12 godina

Vecu kolicinu gluposti nisam procitao nego u ovom clanku. Ako neko misli da ce jeftinije da pazari u Pragu ili Budimpesti grdno se vara, grdno. Moze se putovati realtivno jeftino turisticki, ali kvalitetna roba tamo nije jeftina. Beograd ima slabu ponudu jeftinije robe, jer velike evropske kuce nisu stiglekod nas, prodaje se azijska roba, losijeg kvaliteta nego u EU i samo je tu sustina. Tu ipak treba praviti razliku - hrana kod nas jeste skuplja nego u Rumuniji, a delimicno i u Madjarskoj. Dakle konkurencija je ono sto ce sniziti cene u Srbiji. Ovde se kritikuje Istanbul, a ja garantujem da je kozna jakna kupljena u istanbulu za 100eura bolja od one kupljene u Nemackoj za 300eura ili kod nas u Moni za 250-300eura. Par puta sam sa zapada leteo za Istanbul kupio nekoliko jakni za sebe i rodbinu i isplati se naravno, uz to se i lepo provedem uvek tamo jer je grad izuzetan. U Srbiji se ljudi stalno bombraduju nekom mantrom, neistinama i poluistinama, a sustina je samo u konkurenciji. Kako to da niko od novinara ne proziva nadlezne, ali je zato spreman da kritikuje sve zivo pored te mete? Mi kao mala zemlja bi mnogo bolje ucinili kada bi sami pravili barem textil, tu nema neke nauke, posto smo skoro u centru Evrope geografski to bi nam se isplatilo itekako, ali ne mi ovde pricamo, ali kad treba da radimo nema nas nigde. Prisutna je ceznja za Trstom, za onim komunistickim vremenima kad su se trosili krediti, zivelo na crtu....narod pileceg mozga ni ne zasluzuje bolje. Tu smo gde smo samo zbog nas samih.

milos

pre 12 godina

koliko guposti sam procitao ovde, pocecu od marke C&A jednom recju ***** to vam je kao enigma brend kod nas ili nesto slicno, sto se tice H&M nesto bolje ali i dalje pijaca sa dobrim krojem (modernim).. Prosao sam mnogo prodavnica po evropi i u vreme popusta nista posebno, na popustu su stvari koje su inace precenjene, sve sto imalo vredi kosta i kostace...u segedinu sam bio pre 15 dana nista posebno a ni jeftino, jedino hrana je jeftinija ali ne nesto drasticno sem ako ne stoji srelica akcio ali to nebi dao ni macki. sve u svemu nista ne propustamo, ali ostajemo zatocenici monopola i male ponude..i zapamtite vec jednom mi smo traziste slabog kapaciteta i naravno da nece svi ni doci ovde..zara je skoro otvorila prvu prodavnicu u australiji sve vam govori...

ShopChop

pre 12 godina

Nije da je bas ni tamo sve za "dz". I vise i ne postoje "prave" Italijanske cipele,cizme da nisu skupe do bola, (a skupe su i za ljude sa zapada). Sad sve prave kinezi, cak imaju svoje kineske fabrike i svoja sela/zajednice u okolini Firence buhvalno sve se radi po kvalitetu kao u Kini, samo na medjunarodnom nivou imaju "pravo" da napisu "made in Italia" Ali opet podrzavam te shoping ture, cisto iz razloga ne zelim i necu da dajem svoje pare nasim "radnjama" od koje sve drze svalerke ili zene nasih politicara, tkz biznismena a takve drze vecite prodavnice na USCU/DELTA city...blah......ja sam pre neki dan videla obicne cipele za 920E, u sred Njujorka nisam nigde videla cipele sto toliko kostaju ! To su samo za nase sponzoruse da pricaju kako su platile 920E na cipele, i sve se vrti u tom balkan-turbo kic svetu dno dna naseg tkz "dzet-seta !

Gavrilo

pre 12 godina

Bio sam u Italiji, Firenci turisticki preko booking.com.
Italijani su nam rekli za outlet u blizini, Barberino di Miguelo ili tako nesto i dacu vam primer.
Puma trenerka gornji i donji deo 40eura, parfemi oko 30eura, cipele, patike...smesno.
A sam outlet je otprilike kao manji grad. Tako da ako idete u tom pravcu obavezno se raspitajte.

seven

pre 12 godina

I treba da idu ljudi,i Ja idem i sve vise ljudi ide,nije samo zato sto je jeftinije,nego je veci izbor,bolji kvaltet,lepsi hiper marketi.Guzva na granici sa Madjarskom to dokazuje,i na ulazu i izlazu.Treba stati vise na kraj cenama u ovoj zemlji,Srbija je sada jedna od najskupljih zemalja na svetu,sa prilicno niskim prosekom plata i velikom nezaposljenoscu.U siromasnim zemljama ,hrana je uvek skupa,takvo je pravilo sada kod nas,a ne mora biti.Za mesec dana sve se moze preokrenuti u korist gradjana,pokrenimo se ljudi i oterajmo svo smece iz zemlje.Dobro je napisao jedan citalac,ovolike ogromne cene i divljanje istih kod nas su vaznije stratesko pitanje od Evrope i Kosova,to je pitanje egzistencije.Potkradani godinama od strane vlasti,opozicije,politicara u sprezi sa tajkunima.Vec preko 20 godina sa malim prekidima idemo po toalet papir u susedne zemlje jer je i on jeftiniji,pa gde to ima,zapitajte se,dokle vise ljudi bre!!

Leksa

pre 12 godina

Shopping ture Beogradjana?
Pa jel smo mi iz NS,ZR,SU,BT,itd svi odreda Beogradjani?
Madjarska je duplo jeftinija od Srbije sto se tice prehrambene industrije,kucne hemije,decije odece i hrane(porez 0%-tako se ministre brine o natalitetu!)...sto se tice garderobe slicne su cene kao kod nas,sa tim da u Madjarskoj postoji veci izbor brendova pa tako vecina kupuje u H&M,C&A koji su daleko pristupacniji za nas dzep od brendova koji su prisutni kod nas..

jjj

pre 12 godina

Pandorf bio vido ništa ...probrano tek ponešto može da se nađe.skuplji put nego šoping ...treba ići u normalne tržne centre ali kad je sniženje outleti puno krša prošlogodišnji i predprošlogodišnji ostaci...Palma nova je ok ali bez euforije najjači je tc kod Milana uf

rakeli

pre 12 godina

ljudi,bio sam pre dve nedelje u scs i parndorf,ne idite jer su cene previsoke a izbor je katastrofa. Najjeftinije sam pazario u autletu pored Venecije,mis sixti farke kupio cerki po 17 eura par

nole

pre 12 godina

@Stojan - grešite, te visoke cene markirane robe možda važe za velike outlet centre u centralnoj Evropi (tipa Parndorf), ali gradovi koji se pominju u tekstu (npr. Segedin) imaju brendove nedostupne kod nas (H&M ili C&A), sa potpuno normalnim cenama. Pre nekoliko nedelja sam zaobišao Parndof, i u Segedinu u pomenutim radnjama za 100e kupio jaknu, cipele, patike, džemper i šal. Za svaku preporuku.

dado pg it

pre 12 godina

doci do rima i kupiti odjecu sa markom a made in china.pa imate istu na buvljaku u pancevu,a jeftiniji je put. razmiskite malo ...pozdrav iz italije

Stojan

pre 12 godina

Manite se ljudi gluposti, pa to su outleti pravljeni za njihov džep. Šta nam znači sniženje kada su komadi garderobe sniženi sa 1200 na 350 eura, a toliko nam iznosi prosečna plata! Pravo pitanje jeste ko sve ove godine ne dozvoljava da brendovi poput H&M i C&A dodju na naše tržište i prodaje nam m... za bubrege?

marko

pre 12 godina

Za vikend sam posetio Segedin vise turisticki nego radi sopinga. Sto se tice cena iste su kao i kod nas samo sto je ponuda daleko raznovrsnija. Hrana se moze naci jeftinije ali najnekvalitetnija, dok za nesto bolje ce te platiti isto kao i kod nas. Ali su sve to neke male razlike u ceni zbog koje se ne isplati put do Segedina.

Dejan

pre 12 godina

...u principu nismo mi ni vazni jer Beograd je Srbija i Beograd je svet!Aj u zdravlje navlacim svoju HTZ bundu i gumene cizme ......
(jednoruki krstivoje, 20. decembar 2011 16:06)
Znas ti mnogo da li se kupuje ili ne u Beogradu, razumes se u to da ne kazem kako i koliko, uostalom raspitaj se za to kod tvojih sugradjana koji dodju svojoj kuci preko vikenda, iz Beograda, sa posla ili studiranja. A to sto umesto bilo kojih obicnih i jeftinih farmerki i duksa, kojih je danas u izobilju, nosis HTZ opremu koja od njih nije nista jeftinija , nije krivica Beograda i njegovih zitelja. A vidim da imas i za internet...priznaces, nije tebi bas tako lose kao sto pokusavas da prikazes. A mozda ti i ta setnja gradom malo razbistri neke stvari, hladan vazduh cini cuda!

jednoruki krstivoje

pre 12 godina

Beogradjani kupuju u inostranstvu a gde kupuju ostali stanovnici Srbije???Hm... sta ce nama markirana garderoba ,suknene pantalone,pirotski opanci pa u principu nismo mi ni vazni jer Beograd je Srbija i Beograd je svet!Aj u zdravlje navlacim svoju HTZ bundu i gumene cizme pa idem da se malo prostam mojim malim gradom...

milos

pre 12 godina

koliko guposti sam procitao ovde, pocecu od marke C&A jednom recju ***** to vam je kao enigma brend kod nas ili nesto slicno, sto se tice H&M nesto bolje ali i dalje pijaca sa dobrim krojem (modernim).. Prosao sam mnogo prodavnica po evropi i u vreme popusta nista posebno, na popustu su stvari koje su inace precenjene, sve sto imalo vredi kosta i kostace...u segedinu sam bio pre 15 dana nista posebno a ni jeftino, jedino hrana je jeftinija ali ne nesto drasticno sem ako ne stoji srelica akcio ali to nebi dao ni macki. sve u svemu nista ne propustamo, ali ostajemo zatocenici monopola i male ponude..i zapamtite vec jednom mi smo traziste slabog kapaciteta i naravno da nece svi ni doci ovde..zara je skoro otvorila prvu prodavnicu u australiji sve vam govori...

dole monopol

pre 12 godina

Istu kolicinu robe koju kupim u tempu ili maksiju za 10 000 dinara, u tesku ili kori kupim za recimo 4 hiljade, nekad 5, zavisi sta je na akciji. Natrpam ceo gepek i miran sam mesec dana. Kad se ukljuci i gorivo i putarine i sve, opet izadje duplo jeftinije nego kod nas.

Planiranje

pre 12 godina

Zica nije u Pazaru, ona se nalazi u blizini Kraljeva, ali se u Novom Pazaaru mogu videti Crkva Svetog Petra, Djurdjevi Stupovi, kao i Sopocani. Osim pravoslavne kulturne bastine, ima i sto sta da se vidi i od islamske kulturne bastine: kula motrilja, obilje dzamija (Altun alem najstarija, sa zlatnim kamenjem).
Svakako toplo preporucujem, ako ni zbog ceka drugog, onda zbog jako dobre hrane!

jjj

pre 12 godina

Pandorf bio vido ništa ...probrano tek ponešto može da se nađe.skuplji put nego šoping ...treba ići u normalne tržne centre ali kad je sniženje outleti puno krša prošlogodišnji i predprošlogodišnji ostaci...Palma nova je ok ali bez euforije najjači je tc kod Milana uf

Partizanovac

pre 12 godina

Dodao bih i Osijek, od ranije Emmezeta i Pevec, a sada Porta nova i Avenija mol imaju jako veliki izbor i ekstra cene pogotovo sad za Bozicne praznike.

dovla

pre 12 godina

Kakav Bec, Milano, Budimpesta, najjeftinija firmirana garderoba je u Beogradu. Beograd ima gomilu "outleta", samo treba da znate kako da ih nadjete. Obicno su u privatnim stanovima i u njih se dolazi samo sa preporukom. Vecina markiranih cipelica, tasnica, kaputica koje vidite na pripadnicama beogradskog jet-seta je kupljeno upravo u tim "outletima". Obicno su prilicno dobro snabdeveni jer imaju razgranatu mrezu dobavljaca (sanera) sirom Evrope.

Deda Mraz

pre 12 godina

Ljudi! ja ne kupujem u Srbiji ni toalet papir.Toliko o cenama..
Ako vas zanimaju prave cene u poznatim ranjama CA i H&M..pogledajte dole linkove.Pa to uporedite sa nasim buticima..i koliko nas deru!
CA http://www.c-and-a.com/at/de/shop/start.html
H&M http://www.hm.com/at/department/sale

bob

pre 12 godina

Krenulo se odavno, neki nikada nisu ni stajali sa soping turama ali danas ko moze da odvoji nekih 200-300e za kupovinu moze otprilike duplo vise istih stavri da kupi u Madjarskoj. Kupuje se sve! ne samo garderoba jer je SVE jeftinije pa cak i benzin a plus je i kvalitetniji neuporedivo.
Svako ima racunicu ko misli da malo potrosi.
Razlika u snizenjima kod nas i u Madjarskoj je u tome sto kod nas prvo poskupi roba i onda vrate "kao" snizenu cenu na staru cenu i to nekih 10-20% maximum a u Madjarskoj kada snize, snize i do 50-70% od prave cene sto je velika razlika tako da se desi da na primer iste patike kupite u pola cene ili cak i manje sto je nezamisliva cena za Srbiju.
I naravno, ako kupite preko 40000ft sto je nekih 130e mozete dobiti i porez od nekih 20% nazad pa vas kupovina izlazi jos isplativija.

Hogar

pre 12 godina

...nemojte pisati napamet ako zaista niste bili.Ponešeni ovakvim tekstovima prijatelji su brže bolje pohitali u Beč ne bi li kupili nešto što i ovde već postoji.Vratili su se sa kesom Mocart-kugli i par džempera i na opšte zaprepašćenje konstatovali da su sve to videli i ovde a od rasprodaja ni traga.Kineska roba u bečkim prodavnicama ,a luksuzna po luksuznoj ceni ...i to je to.Hrana jeftinija...i to značajno.

bre

pre 12 godina

Dokle ćemo mi da budemo taoci sankcija koje svi redom iz svih vlasti do sada provode nad nama? Prvo Tito i Sloba sad Mišković. Večito moramo da putujemo po svetu da bi kupili hranu i garderobu. Čak i Zara koja je najjeftinija na svetu kad dodje kod nas dodaju jos po jednu nulu na svaku cenu. Sad najavljuju da stiže C&A, osećam da ce sve cene da budu bar duplo+porez kao u Marks&Spencer na Ušću. Sve cene mogu da se vide na internetu kakve su u inostranstvu i da se uporede sa našim

Amerikenjac

pre 12 godina

Manite se ljudi gluposti, pa to su outleti pravljeni za njihov džep. Šta nam znači sniženje kada su komadi garderobe sniženi sa 1200 na 350 eura, a toliko nam iznosi prosečna plata! Pravo pitanje jeste ko sve ove godine ne dozvoljava da brendovi poput H&M i C&A dodju na naše tržište i prodaje nam m... za bubrege?
(Stojan, 20. decembar 2011 11:14)

Pozdrav iz Amerike, Stojane. Juce sam u autletu kupio Harley Davidson cizme s pacjim kljunom za $40. Adidas superstar, koje uz starke jedino nosim - su oko 40$. Ako zelis nike, reebook, mozes ih kupiti po istoj cijeni. Sean John farmerice , proslogodisnji model - su 17$. Neke druge, ne znam im ime, su 7$ na rasprodaji. Bile su $40 pa su spistene na 20$ , posto je ostao poslednji par tog modela, bile su 10$, a cjenkanjem zbog duzine nogavica, smo spustili na 7$. Nije zbog 3$, nego zbog toga sto smo se htjeli uvjeriti u poslovnu logiku Amerikanaca. Njihova poslovna logika je: bolje da proslogodisnji model, u ovolikoj konkurenciji, prodam i za 1 ili 7 dolara, nego da trunu tu.

Hillfigerovi dzemperi su u Hilfigerovoj prodavnici (znaci, ne u outletima) - oko 25$. Farmerice TH su 60$ a i to treba sacekati Bozicne popuste pa uzeti za 30$.

Hranu da ne sopominjem, takodje. Isto je i po Evropi. Ok, nisu americki brendovi tako jewftini u Evropi, ali Londsdale, Fred Perry i slicne brendove, mozes naci po outletima svakog iole veceg evropskog grada, po smijesnim cijenama. Been there, done that...

odlivak

pre 12 godina

citam komentare, pa odlucih i ja da vam malo stanem na muku :-)

zivim u zvanicno najskupljem gradu na svetu, Oslu. hrana i troskovi stanovanja su visoki, ali sto se garderobe tice Beograd je daleko skuplji.

evo nekoliko primera:

- u Levi's radnji na snizenju kupio 506 farmerke za 50E (400kruna), kozne poluduboke patike za 40E (350kr.), i majce za po 15E (120kr.). to je bilo prvo snizenje, posle nekog vremena su cene bile i nize, ali tada obicno nema moje velicine.

- u Intersportu kupio Timberland duboke kozne cipele za hajking, unutra goretex (znaci, suve noge bez obzira na vreme), za 35E (300 kr.). na snizenju naravno. puna cena 130E. secam se da u Beogradu kad god sam usao u onu Timberlendovu radnju na Terazijama izlazio sam u roku od 5 sekundi kad vidim cene.

- u jednoj novo otvorenoj radnji sportske opreme (G Max) kupio Helly Hansen patike za hajking za 25E (200 kr.). ko se malo razume, zna koliko kostaju stvari one robne marke.

a o izboru da ne pricam. bar je 5 puta veci nego u BGu.
a tek o platama... sve gore navedene cene su bukvalno kapljice u mesecnom budzetu.

- a evo i primera iz malo drugacije oblasti, cene knjiga. Sabrana dela (Collected Works, Stories and Poems) Edgar Alan Poa u tvrdom koznom povezu, 800 strana, na engleskom! cena 25E (200 kr.)!!!

uskoro dolazim na odmor u Srbiju i ne pada mi na pamet da idem u soping.

Trentino

pre 12 godina

Vecu kolicinu gluposti nisam procitao nego u ovom clanku. Ako neko misli da ce jeftinije da pazari u Pragu ili Budimpesti grdno se vara, grdno. Moze se putovati realtivno jeftino turisticki, ali kvalitetna roba tamo nije jeftina. Beograd ima slabu ponudu jeftinije robe, jer velike evropske kuce nisu stiglekod nas, prodaje se azijska roba, losijeg kvaliteta nego u EU i samo je tu sustina. Tu ipak treba praviti razliku - hrana kod nas jeste skuplja nego u Rumuniji, a delimicno i u Madjarskoj. Dakle konkurencija je ono sto ce sniziti cene u Srbiji. Ovde se kritikuje Istanbul, a ja garantujem da je kozna jakna kupljena u istanbulu za 100eura bolja od one kupljene u Nemackoj za 300eura ili kod nas u Moni za 250-300eura. Par puta sam sa zapada leteo za Istanbul kupio nekoliko jakni za sebe i rodbinu i isplati se naravno, uz to se i lepo provedem uvek tamo jer je grad izuzetan. U Srbiji se ljudi stalno bombraduju nekom mantrom, neistinama i poluistinama, a sustina je samo u konkurenciji. Kako to da niko od novinara ne proziva nadlezne, ali je zato spreman da kritikuje sve zivo pored te mete? Mi kao mala zemlja bi mnogo bolje ucinili kada bi sami pravili barem textil, tu nema neke nauke, posto smo skoro u centru Evrope geografski to bi nam se isplatilo itekako, ali ne mi ovde pricamo, ali kad treba da radimo nema nas nigde. Prisutna je ceznja za Trstom, za onim komunistickim vremenima kad su se trosili krediti, zivelo na crtu....narod pileceg mozga ni ne zasluzuje bolje. Tu smo gde smo samo zbog nas samih.

ads

pre 12 godina

Tehnika u Segedinu DUPLO jeftinija, neverovatno koliko nas deru u Srbiji....ja kupio 40" 3D LED TV za 640 EUR, a kod nas 130.000 RSD!!!

MRV

pre 12 godina

@bre
Није ти баш најбоље поређење наших путовања у Италију, нарочито Трст, у доба Тита и наших путовања у Сегедин данас.
У Трст се у моје доба путовало по модерне "крпице" којих тада НИЈЕ БИЛО ОВДЕ - чувене "шушкавце" и "Super Rifle" фармерке. И то пуних џепова, ко пијани Американци (бре, кад се само сетим, даш рецепционару у хотелу у Венецији пакло пишљиве "Драве", а он само што ти ноге не љуби).
И да, носили смо одавде храну. За једну "Гавриловићеву" саламу могао си да се обучеш од главе до пете, па још и "шушкавац" преко тога да натакнеш. Храну ни под "разно" нисмо куповали, а могао је да оде свако са просечном платом.
А САДА СЕ ПУТУЈЕ У СЕГЕДИН ПО ХРАНУ! А ако се и купи гардероба, онда је то због знатно ниже цене него код нас.
Они што данас иду у Рим по фирмирану гардеробу су не само друга, него и битно малобројнија група (бео)градских житеља која не живи од просечне плате.

милутин надреални

pre 12 godina

Пејпал је моја нова тура. Нови капут у гепу је 22 долара. Код нас је 70 евра.

Ivan

pre 12 godina

Bravo, tako je! Mi još živimo u sankcijama. Samo za razliku od sankcija 90-ih, ove su nam nametnute od strane naše države. Mislim da bi narod Srbije trebalo da traži kolektivni azil u nekoj stranoj zemlji, jer je u ovoj svojoj već godinama ugnjetavan...

bazooka

pre 12 godina

kupujem odavno hranu i tehniku u Madjarskoj ,o cenama netreba ni raspravljati... ne pada mi napamet da punim dzepove uvoznickim i trgovinskim lobijima u Srbiji!

kiza

pre 12 godina

***
Roba u Istanbulu sumnjivog kvaliteta?
Pa pogledaj sve butike i pijace sta mislis odakle je ta roba?
A druga stvar Turska je jedno 200 godina ispred nas,bio 4 puta video.

rasputin

pre 12 godina

I ne samo odeca i hrana ! Recimo Samsung Led tv od 32" u Segedinu sam kupio za 265€ kad se odbije porez. Isto to kosta u Tehn...ji 57 hiljada din !!! Pa ko je ovde lud ???

b

pre 12 godina

Slazem se sa komentarom da nisu zitelji Beograda krivi,sto je kvalitet zivota bolji u BG nego u ostatku Srbije.Krivi smo mi, zitelji ostatka Srbije ,sto dozvoljavamo da nas vozaju nesavesni politicari koji nase pare grupisu svugde(citaj BG) samo ne kod nas.
Ali nema veze,uskoro Vam dolazimo u goste,na neodredjeno

rakeli

pre 12 godina

ljudi,bio sam pre dve nedelje u scs i parndorf,ne idite jer su cene previsoke a izbor je katastrofa. Najjeftinije sam pazario u autletu pored Venecije,mis sixti farke kupio cerki po 17 eura par

petarV

pre 12 godina

Ja sam ove godine išao u Beč,preko jedne naše agencije...
Pošteno smo morali da istabanamo uz Marianhilfestrasse da bi našli iole dobar komad.
Nema sredine. Ili jeftini bofl il c&a il nešto preskupo (cena kao kod nas).
Bili smo u piramida hotelu,gore pomenuti...preko puta SCSa. Ali imali smo samo par sati. Ali i za tih par sati smo uspeli da npr. u Springfildu kupimo garderobu po smešnim cenama.

Pandorf je bio razočarenje.
Tj. Prvo malo sati imate. A drugo,to su popusti sa npr. 500eur na 200 eur. Nama je i to skupo ali Evropljanima je bagatela.

Neka mi neko odgovori...na nekim forumima sam čuo da ima nekih ograničenja,za klopu. Hteo bi da odem do Segedina,da nakupjem klopu,a ne bi da mi je na granici oduzmu.
Dajte mi informacije i savete,za šoping u Segedinu.
Povrat poreza? Odmah il sledeću turu?
kakav je metro?

nole

pre 12 godina

@Stojan - grešite, te visoke cene markirane robe možda važe za velike outlet centre u centralnoj Evropi (tipa Parndorf), ali gradovi koji se pominju u tekstu (npr. Segedin) imaju brendove nedostupne kod nas (H&M ili C&A), sa potpuno normalnim cenama. Pre nekoliko nedelja sam zaobišao Parndof, i u Segedinu u pomenutim radnjama za 100e kupio jaknu, cipele, patike, džemper i šal. Za svaku preporuku.

Leksa

pre 12 godina

Shopping ture Beogradjana?
Pa jel smo mi iz NS,ZR,SU,BT,itd svi odreda Beogradjani?
Madjarska je duplo jeftinija od Srbije sto se tice prehrambene industrije,kucne hemije,decije odece i hrane(porez 0%-tako se ministre brine o natalitetu!)...sto se tice garderobe slicne su cene kao kod nas,sa tim da u Madjarskoj postoji veci izbor brendova pa tako vecina kupuje u H&M,C&A koji su daleko pristupacniji za nas dzep od brendova koji su prisutni kod nas..

ShopChop

pre 12 godina

Nije da je bas ni tamo sve za "dz". I vise i ne postoje "prave" Italijanske cipele,cizme da nisu skupe do bola, (a skupe su i za ljude sa zapada). Sad sve prave kinezi, cak imaju svoje kineske fabrike i svoja sela/zajednice u okolini Firence buhvalno sve se radi po kvalitetu kao u Kini, samo na medjunarodnom nivou imaju "pravo" da napisu "made in Italia" Ali opet podrzavam te shoping ture, cisto iz razloga ne zelim i necu da dajem svoje pare nasim "radnjama" od koje sve drze svalerke ili zene nasih politicara, tkz biznismena a takve drze vecite prodavnice na USCU/DELTA city...blah......ja sam pre neki dan videla obicne cipele za 920E, u sred Njujorka nisam nigde videla cipele sto toliko kostaju ! To su samo za nase sponzoruse da pricaju kako su platile 920E na cipele, i sve se vrti u tom balkan-turbo kic svetu dno dna naseg tkz "dzet-seta !

Nikad vise DS

pre 12 godina

Beofradjani imaju bar neku alternativu, a mi iz unutrasnjosti ove bedne zemlje cemo jesti korenje, o garderobi odavno ne razmisljamo.
Prijatno i ziveli

seven

pre 12 godina

I treba da idu ljudi,i Ja idem i sve vise ljudi ide,nije samo zato sto je jeftinije,nego je veci izbor,bolji kvaltet,lepsi hiper marketi.Guzva na granici sa Madjarskom to dokazuje,i na ulazu i izlazu.Treba stati vise na kraj cenama u ovoj zemlji,Srbija je sada jedna od najskupljih zemalja na svetu,sa prilicno niskim prosekom plata i velikom nezaposljenoscu.U siromasnim zemljama ,hrana je uvek skupa,takvo je pravilo sada kod nas,a ne mora biti.Za mesec dana sve se moze preokrenuti u korist gradjana,pokrenimo se ljudi i oterajmo svo smece iz zemlje.Dobro je napisao jedan citalac,ovolike ogromne cene i divljanje istih kod nas su vaznije stratesko pitanje od Evrope i Kosova,to je pitanje egzistencije.Potkradani godinama od strane vlasti,opozicije,politicara u sprezi sa tajkunima.Vec preko 20 godina sa malim prekidima idemo po toalet papir u susedne zemlje jer je i on jeftiniji,pa gde to ima,zapitajte se,dokle vise ljudi bre!!

Šopen

pre 12 godina

Glavni razlog je taj što kod nas nijedan brend nije prisutan direktno već preko Miška. Npr pogledajte Delta Sport. Na sajtu postoji ceo spisak brendova koje matori halapljivac i družina zastupaju--uz debelu pljačku. U Srbiji nema Nike. Ima Miško koji koristi taj brend da čerupa.

Zato je par istih Nike AirMax patika u centru Londona, na Oxford St.-u, 70-80 funti, a kod nas 140+ evra.

Nike-u se ne isplati da dolazi na ovako malo tržište jer će više potrošiti nego što će moći da zarade. Zato prodaju franchise licencu/ugovor Mišku, ovaj plati milion evara, priloži kvadraturu, opremu, radnu snagu i onda kreće u akciju da povrati novac preko grbače Srbalja. Srblji su voljni da plate 150e za patike koje koštaju 80 funti jer je to statusna stvar. Ali to je gluplji deo našeg genetskog pool-a. Svako ko ima gram mozga treba da sedne u auto ili bus i da oplete po Segedinu. Temišvar je skuplji od Segedina i tek nešto jeftiniji od nas.

реалнист

pre 12 godina

Ја сам у Италији за дупло мање пара купио оно што овде ни нема да се купи јер трговци у Србији воле по старом комуњарском систему да :
1. продају што мање робе за што више пара
2. продају што мање старе робе као нову и као на снижењу за што више пара
3. продају ** за бубреге
4. имају дупло веће цене од осталих цивилизација

Зато и пропада меркатор. Зато је пропао дизел. Нико неће да купи фармерке за 150 евра ако исте такве коштају 50 у лондону на снижењу...

bazooka

pre 12 godina

kupujem odavno hranu i tehniku u Madjarskoj ,o cenama netreba ni raspravljati... ne pada mi napamet da punim dzepove uvoznickim i trgovinskim lobijima u Srbiji!

Gavrilo

pre 12 godina

Bio sam u Italiji, Firenci turisticki preko booking.com.
Italijani su nam rekli za outlet u blizini, Barberino di Miguelo ili tako nesto i dacu vam primer.
Puma trenerka gornji i donji deo 40eura, parfemi oko 30eura, cipele, patike...smesno.
A sam outlet je otprilike kao manji grad. Tako da ako idete u tom pravcu obavezno se raspitajte.