Utorak, 20.12.2011.

07:25

Kosovo "košta" 960 evra u minutu

Za Srbe na Kosovu i Metohiji u poslednjih 12 godina iz budžeta Srbije otišlo je više od 6,2 milijarde evra.

Izvor: Press

Kosovo "košta" 960 evra u minutu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

mihaela

pre 12 godina

pa dobro zar ste vi tamo baš vesla sisali? zar ne vidite da je ovaj tekst napisan kao priprema građana Srbije na priznanje Kosova i Metohije?sav tekst vodi ka tome,sva objašnjenja,postupak,vrjeme kad će ovakvi tekstovi biti objavljeni a vi se i dalje pjenite? možda budem opet tu kad se dogodi i onda ću vas ovo isto pitat,tj.kad Srbija prizna Kosovu i to zvanično...srdačan vam pozdrav i ne srljajte i dalje u mračnu rupu,krenite naprijed kao svi..

mojne mi čašpri, brate, mislim ovaj... da ne mislim...

pre 12 godina

za (Vlada, 20. decembar 2011 12:26)

kaže se "dobijao tri plate", jer je primao iz tri izvora.
da je dobijao tri plate iz istog izvora, onda bi se reklo da dobija trostruku platu.
Postoji samo duplo - što znači dva puta više (ne može manje). A troduplo ne postoji.

bravo

pre 12 godina

Kosovo dobije 500 miliona evra.Ne daje nista Srbiji.Vojvodina dobije 550 miliona evra (7%).Vojvodina puni budzet sa 40%!Beograd,samo za one silne agencije,ima ih 131,daje 850 miliona evra za troskove i plate!Dace bog,pa nece Beograd vise dobijati nista od Vojvodine! (Vladimir-NS, 20. decembar 2011 12:19)Nisam iz BGa, ali i ja se slazem, neka predje cela administracijama u Vojvodinu, pa je vi placajte, sa sve "obrazovanim salteristima".

Srđan V. Staletović

pre 12 godina

Zamislite ljude koji pripadaju opciji koja ne prihvata kosovske institucije kao legetimne pretstavnike vlasti,(malo ih je na kosovu)kojima bi takva gomila para oko sedam milijardi evra bila na raspolaganju da se obezbede osnovni stambeni prostor, radna mesta, i sva prateća infrastruktura potrebna za normalno odvijanje životnih funkcija. Mogao bi se napraviti grad od dvestotinjak hiljada za primer celom svetu, i onom najrazvijenijem. Međutim srbi sa kosova ne žele da rade i zarađuju za život radeći. Bolja je opcija dobijati novac i loviti u mutnom u ime ostanka na kosovu. Od kako znam za sebe na kosovu ništa nije bilo normalno, i sve se odvijalo po nekom političkom ključu ili specijalnim programima za ovo ili za ono. Teritoriju država može da brani i štiti državne interese i bez građana ili većinske nacionalne populacije koji pripadaju toj istoj državi. Koliko je teritorija u svetu koje nisu naseljene ili su sasvim malo naseljene a država kojoj pripada ta teritorija ne "baca" milijarde evra da naseli te prostore ako ne postoji interes i ekonomsaka opravdanost u celoj toj stvari. Ova luda politika koja je dobrim delom omogućila da pojedinci u svemu ovome veoma dobro procene situaciju, mora da prestane i da se napravi program za sve one koji žele da se integrišu u život na teritoriji "uže srbije". To bi naravno važilo za sve koji žele da svojim radom, kvalifikacijama, znanjem, i svemu ostalom ostvare prihode od kojih će živeti, ako ih poseduju. Plaćeni patriotizam nazovimo ga tako, samo je sistem ogromne mašinerije za pranje para i za realizaciju politike J... lud zbunjenog, u kojoj se određena grupa u društvu odlično uklapa u ulozi ludaka.

Vladimir-NS

pre 12 godina

Kosovo dobije 500 miliona evra.
Ne daje nista Srbiji.
Vojvodina dobije 550 miliona evra (7%).
Vojvodina puni budzet sa 40%!

Beograd,samo za one silne agencije,ima ih 131,daje 850 miliona evra za troskove i plate!

Dace bog,pa nece Beograd vise dobijati nista od Vojvodine!

View

pre 12 godina

"Kolko kosta deo tela?
(Brka, 20. decembar 2011 09:35)"

Neprocenjivo. Ali, između dela tela i celog tela, tj. života, uvek se bira - život. I ovo organizovano lupanje minusa tu neće mnogo pomoći. Naročito kada se uzme u obzir i finansiranje tzv. Rep. Srpske, a i finansiranje severa Crne Gore (njima smo platili popis stanovništva!?) I činjenica da pljačkanje građana Srbije na taj način traje već dugo, a sve uz parolu o nekakvoj 'brizi' o svim Srbima na svetu, dok sâma Srbija lagano umire.

Dakle, "braćo" iz okolnih država: Zidanje škola u Rep. Srpskoj, isplaćivanje kosovskih dodataka i ostali nacionalistički eksperimenti koji se sprovode nad najsiromašnijom i najopljačkanijom nacijom u Evropi, tj. građanima/poreskim obveznicima Srbije – nema sumnje – trajaće još neko vreme. Ali, samo još neko vreme. U to budite sigurni.

Siniša

pre 12 godina

Koliko nas košta Kosovo i Metohija, pa mnogo, mnogo...i to nije od juče. Prvo smo izdvajali značajna sredstva za KiM kao nerazvijeno područje, uzimali smo kredite i gurali novac u ništa, a KiM je bilo sve nerazvijenije(gde je završio toliki novac, niko ne zna). Srbi i Crnogorci su prodavali imovinu Albancima za nekoliko puta veći iznos od realne cene, a onda bi kupovali skupe nekretnone(pa i vile sa bazenom...) u centralnoj Srbiji. Onda smo izdvajali značajna sredstva za duple plate i dnevnice za policajce i bezbednosne službe, koji su trebali da obezbede mir, a na KiM je situacija bila sve gora i gora, a baš u to vreme Albanci su se sve više i više naoružavali-pogodite kako je to moguće, pa moguće je ako su ti koji su to trebali(bili plaćeni) da spreče korumpirani idioti. Ti policajci su nakon povratka sa KiM ovde kupovali nove automobile, stanove, lokale...da li je to bilo moguće samo od dnevnica, plata - pa naravno da nije, ali ako se zažmuri i pusti kamion sa naoružanjem...e' onda je moguće. Kada smo im omogućili da se naoružaju, da naprave vojsku, onda smo krenuli tenkovima, avijacijom... na njih, u čišćenje...onda smo dobili bombardovanje, a kolika je šteta bila niko precizno ne zna, verovatno oko 30 milijardi tadašnjih maraka. Nakon ,,Kumanovskog sporazuma''-kapitulacije, političari su smislili nov način za pranje para, pa 50% tog novca završi u džepove političara i u džepovima onih Srba sa KiM koji žive u Beogradu(u krugu dvojke, gospođo Rašković-Ivić) u luksuznim stanovima, a sve to je trebalo da bude pomoć za Srbe koji su ostali da žive na KiM(i ne samo za one na sveru, nego za sve Srbe koji žive na KiM, a da li je tako - pa nije). Koliko je samo para oprano, jer na KiM ne važi pdv, pa je država oštećena...Da ne govorim o tome da mi i dalje otplaćujemo međunarodne dugove za KiM, a da nikakvu vlast nemamo (ko na KiM naplaćuje porez, taj neka vraća dugove). Sve su ovo činjence, koje svi jako dobro znaju, mada ova deca nemaju pojima šta se ranije dešavalo, a informišu se preko likova koji su se na KiM obogatili...preko tzv. patriJota koji su se obogatili na KiM.
Znači, sve ovo je opšte ludilo, korupcija, cena pogrešne politike, a ne cena zaštite srpskih interesa, kako se predstavlja, to je samo maska.
Mnogo novca je potrošeno, a nije otišao u prave ruke, nije potrošen na pravi način. Ali, što je najgore - niko nije odgovoran, svi upiru prstom u nekog drugog...takav je sistem napravljen, da je nemoguće uhvatiti lopova...svi su nam krivi, a mi smo kao' fini, dobri, pošteni, patriJote...i što je najgore, mi i dalje nastavljamo sa bacanjem para u bunar...

Vreme za Novi Insajder!

pre 12 godina

Znamo svi da su troškovi ogromni.

Ono što ne znamo je KO i na ČIJE INOSTRANE BANKARSKE RAČUNE izvlači iz Budžeta ogromne sume i tako potkrada građane Srbije(i Kosova takođe)?!

Srbi na Kosovu od svega dobiju samo mrvicu.
Ko odnosi glavnicu?

maraton

pre 12 godina

Ovde je u pitanju pojava karakteristična za državnu politiku Srbije i nije karakteristična samo za Kosovo, već za celu državu. Na Kosovu je ona najizraženija. Naime, državna vlast, oličena u vladi i njenim ministarstvima, ne sprovodi svoju obavezu kontrole tokova novca čiji transfer izvrši prema nekom subjektu. To se dešava sa kreditima, novcem za pomoć iz bilo kojih razloga i drugim transferima, pa su ove tranakcije jedan od izvora nenamenskog trošenja, korupcije, otuđivanja novca i dr. Kad se desi situacija kao ova na Kosovu ili kad delo izbije na videlo, onda vlast izmišlja svoju priču i obaveštava javnost o kriminalu, kršenju zakona, pljački i dr., ali ne spominje da je ona uzrok tome, jer svojom obavezujućom kontrolom nije pokrila puteve trošenja datog novca.

DSStanko

pre 12 godina

Opet spinovanje iz antisrpske kuhinje.Angela Merkel "udari u glavu",nizi aparatchik EU nas "pohvali",Cheda&Vuk nam saopshte da moramo da prihvatimo realnost i na kraju ova rachunica.Pa opet sve u krug.Recimo NE ucenama,STOP ponizavanju.

Dulo

pre 12 godina

VI SRBI STE ZAPRAVO VEOMA CUDAN NAROD..PA VI TRAZITE I NAREDJUJETE OD VASE VLASTI DA NASTAVI SA OVOM POLITIKOM, CAK I VASE KOMENTARI TO POTVRDJUJU. PA ONDA KADA DODJE RACUN, OPTUZUJETE JEDAN DRUGOGA..LOL
SEARCH FOR TRUTH, AS TRUTH WILL ENLIGHTEN YOU.

Ljutko

pre 12 godina

Treba pod hitno osnovati državnu agenciju za ispitivanje uzroka zloupotreba i zaposliti barem 100 ljudi u njoj, ipak su to pare, treba to ispitati.

VV

pre 12 godina

Ako tamo ima 200.000 Srba, a to je verovatno vise nego sto ih zaista ima, ispada da svakog meseca svaki Srbin (covek, zena, dete) dobije po 260 evra. Sto znaci da cetvoroclana porodica zivi od 1000 evra, sto i nije tako lose. Medjutim, koliko vidimo na TV-u juzno od Ibra se zivi izrazito bedno. Gde su pare?

Jožef

pre 12 godina

Sada kada se placa nas narod dole i njegov opstanak vi se bunite.

Kako da Vam objasnimo da te silne sume ne idu ka Vašem Narodu dole već idu ka nekima drugima prema gore . U glanom iz Vašeg džepa u nekom suprotnom pravcu . Znate li šta je suprotno ? To je kada vršite malu nuždu u pravcu košave a rezultat ide ka vama .

ximi

pre 12 godina

da mi albanci smo odseceni od sveta i ne integrisani,samo vi sanjajte ko magarac dok ga je vuk po jeo jjaaaoooo tesko vama sta vas ceka.

Bright

pre 12 godina

A koliko Kosovo košta NATO? Da ne vredi, ne bi tamo sedeli njihovi vojnici, rizikujući život i ne bi ratovali sa Srbijom 1999. Koja je svrha ovog članka? Da nas pripremi za buduće korake u pravcu ispunjavanja uslova za kandidaturu za članstvo EU?

G*nesh

pre 12 godina

Kako se plasiraju tekstovi koji ubedjuju nas, narod, da nam je bolje bez Kosova!

GARANTUJEM da samo gorivo vasih politicara kosta vise od 1000e u minuti, pa gde ste da kazete, ne trebaju nam?!

Gljiva Ludara

pre 12 godina

Kako su se Srbi sa Kosova uznemirili... pogledajte samo komentare... dok normalan svet u Srbiji radi ili stoji na pijaci da nešto zaradi, oni iz novokupljenih stanova i toplih i udobnih fotelja komentarišu kako to nema cenu. Kao paraziti, koji će da sisaju krv svojoj žrtvi dok ona ne lipše.
Koliko još odlazi na Srpski deo Bosne i onom Dodiku. Čudi me da i njima ne organizuju neki "Ruski konvoj", i tove masnu gusku.
Da se nosite i vi i Kosovo, uništili ste mi život, decu nisam mogao da odškolujem kako treba, zbog davanja za parazite, barikade i ratove... ljudi nam se ubijaju od očaja, a vi svakog minuta 1.000 evra samo za to. A dečiji dodaci, misaona imenica...
Besan sam...

Bright

pre 12 godina

A koliko Kosovo košta NATO? Da ne vredi, ne bi tamo sedeli njihovi vojnici, rizikujući život i ne bi ratovali sa Srbijom 1999. Koja je svrha ovog članka? Da nas pripremi za buduće korake u pravcu ispunjavanja uslova za kandidaturu za članstvo EU?

mirko

pre 12 godina

Svaka cast redakciji B92...Otislo je mnogo vise a na kraju smo ipak izgubili,pa smo ostali i bez kosova i bez stotina kilometra autoputeva,stotina novih skola,obdanista,bolnica...o cemu vi pricate pametnjakovici jedni jer vidite da smo najbednije drustvo u evropi "nema pas zasta da nas ujede"

четник

pre 12 godina

За 6 милијарди је држава Србија могла да купи 150 хиљда станова у вредности од 50000 евра (а нису толико скупи станови на косову) и да у тих 150 хиљада станова усели расељене Србе, националисте и остале великане српског национона (заједно са плачљивим Вукадиновићем и осталим дсс дверјанима), да нас остале у Србији оставе на миру, а да Србија у смислу демографије поправи своје стање. 150 хиљада станова може прими барем 500 хиљада Срба.
Зато је косово независно.
Зато што нас воде коштунице, тадићи и њима слични.
Да би на крају препаметна министарка која није из "санџака" него рашке рекла да је легитимно да дрпају по 2 плате.

То се зове мудра политика за очување косова у Срцу Србије.

wot

pre 12 godina

Kosovo su prodali srbi sa kosova za dobre pare. Cak i posle bombardovanja,Siptari su nakon useljenja u Srpske kuce, bivsim vlasnicima isplacivali pare i u Vranjskom sudu overavali kupoprodajne ugovore. Sada ti isti Srbi u Nisu imaju kucu i par stanova pride i ne odricu se pomoci koju dobijaju kao raseljena lica. Provereno 100%.

eh

pre 12 godina

Mnoge ću naljutiti ovom izjavom jer sam Hrvat i nemam pravo da se miješam u vaše stvari, ali ovako izdaleka mi se čini da Kosovo služi Vašoj politici da bi sisalo novac iz budžeta a da to nitko nemože kontrolirati.

Ovo je ogroman novac o kojem se piše. Da je taj iznos razdijeljen svakom građaninu Srbije, svatko bi dobio 3100 eura, da je to uloženo u proizvodnju i industriju danas bi ste bili najbogatiji na balkanu.

Ovo su doista OGROMNA sredstva.

hunter

pre 12 godina

pa onda neka neko samo proba da pita zašto ima platu 200 evra (ako i toliko)... eto vam ga vaša svetinja... a koristi od istog ni na vidiku... užas!

TfB

pre 12 godina

Narode kazi beeeee. Tako, a sad se vratite u rupu i psujte sebi u bradu. Ja kad se za bilo šta bunim i kad neću da prihvatim ovo što mi se servira svi me gledaju kao da sam lud i samo kazu ma navikni se, pa kao da ne znaš gde živiš. Znam, zato se i bunim! A vi nastavite da ćutite i nemojte da se ljutite na decu ako vam sutra budu udarili šamar što niste hteli ništa da uradite da ne žive i oni i ovakvoj us***** zemlji u kojoj mi sad živimo. Kad vidim kolektivni orgazam naroda koji se okupio oko nekog političara koji u kampanji obilazi sela za koja nije ni čuo, samo mi se nameće da ovaj mazohistički narod uživa u ovome što mu se radi. Meni je evo postalo loše trenutno kako sam pročitao tekst, a vidim neki vec pravdaju i pominju Merkelovu, albance i sve ostalo. Jel nam oni brane da očistimo korupciju, kriminalce, i drugo? To je kao da kazete a što da sređujem ovaj svinjac u kući kad mi neko lomi ogradu u dvorištu. Lomio ne lomio mi živimo u svinjcu koji smo stvorili.

Racunaljka

pre 12 godina

Za prostiju racunicu recicemo u grubo da na KiM ima 100 000 Srba.
6200000000: 100000 = 62000 e po osobi za 12 godina
62000 / 12*12 = 430 e mesecno po osobi. Toliko sigurno nisu dobili u novcu. Ali drzava Srbija odrzava skole, bolnice, delimicno infrastrukturu, crkve takodje...dakle ne bih rekao da je previse novca ukradeno, nesto sigurno jeste veoma nenamnski potroseno, ali ko odgovara za to? Ono sto je najgore je sto je omoguceno svercovanje i utaja poreza, e to je najgore, a ne pomoc enklavama i finansiranje institucija. Cilj ovog zlonamernog clanka je i da pokaze da samo placamo neke institucije koju Nemacka zove paralelne. Ono sto mora da bude jasno, je da sve dok postoje paralelne institucije bice i vise Srba na KiM. Ukinu li se institucije Srbije odmah odlazi sa KiM dodatnih 30000-50000 ljudi koji od institucija zive. Ima medjutim deo Srba sa Kosova koji sede na dve stolice, uzimaju od Srbije, ali rade i sa Siptarima, a najbolje prolaze oni koji rade sa KFOROM i EULEXOM, ti su se nahvatali puno para. E sad, mislim da je pre svega u interesu svih da nema sverca i da s euplacuje u budzet, bilo Srbije bilo severnih opstina. Ogroman je problem sto nema nase policije koja bi drzala red u severnim opstinama, a Eulex se ne mesa u svoj posao. Lokalna policija isto tako, oni su na KiM manje vise dekor. Resenje mora biti sistemsko, a sve dok se bude kod nas vajkalo kako je eto lose, a tera se po starom, znaci da nije lose, bar onima koji najglasnije kukaju. Drzava mora da nastavi da pomaze Srbima na KiM ali mnogo planskije, a uz to da onemoguci kradju budzeta, pre svega svercom, tu odlazi ogromna lova, ne samo zbog sverca Srba sa severa KiM nego Srba iz uze Srbije.

Srdjan

pre 12 godina

Opšte je poznato da mnogi državni činovnici koji su pobegli sa Kosova poslednjih deset godina rade u državnim organima u Srbiji kao što su Poreska uprava, policija, katastari i primaju duple plate zato što se još uvek vode da rade na Kosovu iako Kosovo nisu vidli više od 10 godine. Ne razumem zašto zaposleni u Zvečanu ili Mitorvici treba da imaju duplo veće plate, kad ionako ništa ne rade, a još manje oni koji rade u Srbiji a primaju dvostruko veće plate od svojih kolega koji rade na istim poslovima.

Stevan

pre 12 godina

Pa naravno da oni ne zele da se problem resi jer bi se u tom slucaju drasticno smanjila kolicina novca koja bi im stizala iz Srbije. Sramota bre.. Pre neki dan mi poznanik iz Beograda, poreklom sa Kosova, saopstava da su najzad kupili stan, da vise nisu podstanari... pitam kako su to resili... kaze da su prodali sve to sto su imali Albancu. E sad, bilo bi od njega fer da prestane da "brani" Kosovo ali to nije slucaj, on to nastavlja mozda jos zesce ali iz njegove bezbedne fotelje. Verujem da za to ima i finansisjkih razloga, da mu kao izbeglom licu i dalje stize neka pomoc. Da smo mi bogata zemlja, neka ide, ali u situciji kad mnogi u Srbiji grcaju u dugovima i jedva spajaju kraj s krajem nije fer da tolike pare idu za (izgubljeno) Kosovo.

sever

pre 12 godina

Da se radilo kako treba Srbija bi bila Svajcarska. Skoro svaka recenica moze da se parafrazira i preslika na citavu Srbiju. Kakvo spinovanje i raspirivanje netrpeljivosti prema Srbima sa Kosova! Prava pitanja su sledeca: 1. Ko odredjuje koliko ce se novca izdvojiti? 2. Ko kontrolise novac? 3. Zasto se ne kaznjavaju oni koji ne sprovode tendere? 4. Zasto se ne kaznjavaju oni koji sklapaju ugovore sa visestruko vecim iznosima za (ne)obavljen posao?
P.S. Najlakse je pratiti izdvajanje za plate, jer idu preko tekucih racuna. I to ne moze biti sporno. Jer su plate zaista postigle efekat da ljudi ostanu na KiM. Da su bile pracene valjanim investicijama (bez kradje) danas ne bi bilo potrebe za kosovskim dodatkom.

Icarus

pre 12 godina

Kod nas je sve propalo. Nemamo para za inkubatore, za bolje zdravstvo, institucije vec se "borimo" za Kosovo. Treba sutra priznati to Kosovo i nastaviti dalje. Dajte nesto da uradimo za nas koji su ostali da zive u ovoj prokletoj Srbiji.

beogradjanka

pre 12 godina

Neophodna je gradjanska inicijativa, peticija i slicno,da prestane drzava da manipulise novcem poreskih obveznika i da se daju uslovi za placanje ljudi koji tamo zive. Najbolje je ukinuti svaki dinar i pustiti ljude da se integrisu u institucije i zive samostalno a ne stimulisati status quo.

Vojvođanin

pre 12 godina

Građani Vojvodine (moji roditelji) su već 50 i više godina odvajali za "nerazvijene krajeve" bivše SFRJ, dakle mi smo živeli lošije da bi ti neradnici živeli bolje. Takva praksa se i dalje nastavlja. Na izborima ću glasati za one koji obećaju da moj novac više neće odlaziti u tu rupu bez dna, tim primitivnim ljudima koji nisu spososbni živeti sa svojim komšijama samo zato što su druge nacionalnosti ili govore drugim jezikom. Čak su i Neandertalci bili od toga napredniji. Tužno, 2012. godina je na pragu a neki delovi ljudske civilizacije ne pokazuju ni trunku napretka. Dosta odvlačenja novca iz Vojvodine i drugih delova ove jadne zemlje u inostranstvo!

санда

pre 12 godina

Дајте им две плате али из вашег џепа. Ја радим за једну као црнац и због вашег трговца једва крпим крај с крајем. Тим дуплим платама не стимулишете повратак расељених већ отимачину и комуњарску летаргију оних који доле живе да седе по кафићима и ништа не раде.

matematicar

pre 12 godina

De izracunaj koliko nas kostaju u minuti sve agencije, putovanja, savetnici i prevodjenja i jednostrane primene ovog jedanaestogodisnjeg priblizavanja EU a nismo stigli ni do kandidata i koliko ce nas u narednih 20 godina to zamajavanje kostati?

dragan

pre 12 godina

Koliko kosta makedoniju sto iz principa nece da popusti Grckoj oko imena?Neke stvari nemaju cenu, ili mozda imaju, u Srbiji me vise nista ne bi zacudilo.

Srbin

pre 12 godina

Triput ponovljena laž postaje istina. Kosovo nas košta u kreditima, odnosno - košta nas što ne možemo da dobijemo sredstvo od nekog drugog. Sa druge strane, gubitak Kosova nas košta u rudama, infrastrukturi, izuzetno plodnoj zemlji i svemu ostalom. Kad se to dvoje stavi na vagu, dobije se potpuno novi tekst, i to jedan koji nećete pročitati. Nikad i nigde.

Helios

pre 12 godina

1. Košta puno a još gore što pola tih para ode pogrešno.
2. Košta malo spram onoga što nema cenu.
3. Košta malo spram imovine i neverovatnog rudnog i svakog drugog bogatstva.
4. Košta mnogo manje nego novi sukob koji bi nam automatski izazvali na drugom delu Srbije i novi niz patnji i uslova u vezi tog novog sukoba

1 + 2 + 3 + 4 = treba bolje kontrolisati novac i kao sve druge državne pare sa kojima se sada manipuliše imati javne, Internet dostupne finansije; treba potegnuti pitanje uzurpacije srpske imovine na okupiranom KiM - stvari su jasne i proste, kao i da ih izabrane stranke ne sprovode, a ne da treba povećavati postojeće glupost novim i većim!

alvre

pre 12 godina

Nije pitanje koliko nego kako?Nisu Srbi sa Kosova krivi sto nema budzetske revizije, sto je korupcija i kriminal u Beogradu odakle novac polazi.I sad neko nas obicne ljude lozi jedne na druge, dok onaj ko je napunio dzepove to finansira.

Svedok

pre 12 godina

Gospodo ne preterujte, to je mnogo para i cisto sumnjam da je to tacno. A i da je tacno, dok smo placali crnogorce posle zemljotresa deset godina i albance na Kosmetu u vreme Jugoslavije milion dolara dnevno tada vam nije smetalo. Sada kada se placa nas narod dole i njegov opstanak vi se bunite.
Ali jos jednom, 6 milijarde dolara je naduvana cifra, pre naduvana cifra.

Dositej

pre 12 godina

Duple plate potencijalnih državljana Ruske Federacije, privremeno Srba na Kosovu su neustavne i neprihvatljive. Sramote je što država zahteva da mi koji smo nesrećom rođeni van Kosova žrtvujemo svoje živote, žrtvujemo svoju decu, svoju budućnost, kako bi tamošnja gospoda kabadahisala na barikadama braneći svoje duple plate i interese narko bosova. Kada ja ne bih otišao na posao onoliko dugo koliko su dugo bili na barikadama primaoci dupleih plata, dobio bih otkaz. Da ne pričam šta bi mi se desilo kada bih postavio barikade, gađao snajperom i molotovljevim koktelima policiju. Naravno da su moja prava ugrožena, možda i više nego prava kabadahija sa barikada, ali ja nemam ista prava kao oni. Oni su nadrasa i ja to moram da prihvatim. Ti ljudi su plaćeni da unište budućnost Srbije. Barikade su nestale kada Srbija nije dobila kandidaturu. Da li to znači da je sada tamo sve u redu? Hajde onda da se sada ukinu duple plate pošto više nema nikakvih protesta, pa nema ni razloga za stimulaciju. Ili su možda protesti i bili napravljeni da se spreči kandidatura koja bi obavezala Srbiju da ukine paralelne institucije i sa time duple plati onih koji su se nedeljama oblokavali i igrali kolo na Jarinju?

aljbanac

pre 12 godina

citao sam ovo tri minuta, ode tri soma evra za to vreme. deo i ovome sto se uvalio u stan pored mog i brani Kosovo (i Metohiju) iz fotelje na Vracaru.

bezimena

pre 12 godina

A koliko Albance košta Kosovo u minutu? Koliko njih kosta to sto lobiraju za Kosovo,koliko Albance sa Kosova kosta to sto ne priznaju Srbiju pa ne mogu da se uclane ni u jednu instituciju,odseceni su od sveta,tu su a kao da nisu,nigde nisu integrisani.

matematicar

pre 12 godina

De izracunaj koliko nas kostaju u minuti sve agencije, putovanja, savetnici i prevodjenja i jednostrane primene ovog jedanaestogodisnjeg priblizavanja EU a nismo stigli ni do kandidata i koliko ce nas u narednih 20 godina to zamajavanje kostati?

aljbanac

pre 12 godina

citao sam ovo tri minuta, ode tri soma evra za to vreme. deo i ovome sto se uvalio u stan pored mog i brani Kosovo (i Metohiju) iz fotelje na Vracaru.

bezimena

pre 12 godina

A koliko Albance košta Kosovo u minutu? Koliko njih kosta to sto lobiraju za Kosovo,koliko Albance sa Kosova kosta to sto ne priznaju Srbiju pa ne mogu da se uclane ni u jednu instituciju,odseceni su od sveta,tu su a kao da nisu,nigde nisu integrisani.

alvre

pre 12 godina

Nije pitanje koliko nego kako?Nisu Srbi sa Kosova krivi sto nema budzetske revizije, sto je korupcija i kriminal u Beogradu odakle novac polazi.I sad neko nas obicne ljude lozi jedne na druge, dok onaj ko je napunio dzepove to finansira.

Stevan

pre 12 godina

Pa naravno da oni ne zele da se problem resi jer bi se u tom slucaju drasticno smanjila kolicina novca koja bi im stizala iz Srbije. Sramota bre.. Pre neki dan mi poznanik iz Beograda, poreklom sa Kosova, saopstava da su najzad kupili stan, da vise nisu podstanari... pitam kako su to resili... kaze da su prodali sve to sto su imali Albancu. E sad, bilo bi od njega fer da prestane da "brani" Kosovo ali to nije slucaj, on to nastavlja mozda jos zesce ali iz njegove bezbedne fotelje. Verujem da za to ima i finansisjkih razloga, da mu kao izbeglom licu i dalje stize neka pomoc. Da smo mi bogata zemlja, neka ide, ali u situciji kad mnogi u Srbiji grcaju u dugovima i jedva spajaju kraj s krajem nije fer da tolike pare idu za (izgubljeno) Kosovo.

dragan

pre 12 godina

Koliko kosta makedoniju sto iz principa nece da popusti Grckoj oko imena?Neke stvari nemaju cenu, ili mozda imaju, u Srbiji me vise nista ne bi zacudilo.

Icarus

pre 12 godina

Kod nas je sve propalo. Nemamo para za inkubatore, za bolje zdravstvo, institucije vec se "borimo" za Kosovo. Treba sutra priznati to Kosovo i nastaviti dalje. Dajte nesto da uradimo za nas koji su ostali da zive u ovoj prokletoj Srbiji.

Dositej

pre 12 godina

Duple plate potencijalnih državljana Ruske Federacije, privremeno Srba na Kosovu su neustavne i neprihvatljive. Sramote je što država zahteva da mi koji smo nesrećom rođeni van Kosova žrtvujemo svoje živote, žrtvujemo svoju decu, svoju budućnost, kako bi tamošnja gospoda kabadahisala na barikadama braneći svoje duple plate i interese narko bosova. Kada ja ne bih otišao na posao onoliko dugo koliko su dugo bili na barikadama primaoci dupleih plata, dobio bih otkaz. Da ne pričam šta bi mi se desilo kada bih postavio barikade, gađao snajperom i molotovljevim koktelima policiju. Naravno da su moja prava ugrožena, možda i više nego prava kabadahija sa barikada, ali ja nemam ista prava kao oni. Oni su nadrasa i ja to moram da prihvatim. Ti ljudi su plaćeni da unište budućnost Srbije. Barikade su nestale kada Srbija nije dobila kandidaturu. Da li to znači da je sada tamo sve u redu? Hajde onda da se sada ukinu duple plate pošto više nema nikakvih protesta, pa nema ni razloga za stimulaciju. Ili su možda protesti i bili napravljeni da se spreči kandidatura koja bi obavezala Srbiju da ukine paralelne institucije i sa time duple plati onih koji su se nedeljama oblokavali i igrali kolo na Jarinju?

beogradjanka

pre 12 godina

Neophodna je gradjanska inicijativa, peticija i slicno,da prestane drzava da manipulise novcem poreskih obveznika i da se daju uslovi za placanje ljudi koji tamo zive. Najbolje je ukinuti svaki dinar i pustiti ljude da se integrisu u institucije i zive samostalno a ne stimulisati status quo.

sever

pre 12 godina

Da se radilo kako treba Srbija bi bila Svajcarska. Skoro svaka recenica moze da se parafrazira i preslika na citavu Srbiju. Kakvo spinovanje i raspirivanje netrpeljivosti prema Srbima sa Kosova! Prava pitanja su sledeca: 1. Ko odredjuje koliko ce se novca izdvojiti? 2. Ko kontrolise novac? 3. Zasto se ne kaznjavaju oni koji ne sprovode tendere? 4. Zasto se ne kaznjavaju oni koji sklapaju ugovore sa visestruko vecim iznosima za (ne)obavljen posao?
P.S. Najlakse je pratiti izdvajanje za plate, jer idu preko tekucih racuna. I to ne moze biti sporno. Jer su plate zaista postigle efekat da ljudi ostanu na KiM. Da su bile pracene valjanim investicijama (bez kradje) danas ne bi bilo potrebe za kosovskim dodatkom.

Srbin

pre 12 godina

Triput ponovljena laž postaje istina. Kosovo nas košta u kreditima, odnosno - košta nas što ne možemo da dobijemo sredstvo od nekog drugog. Sa druge strane, gubitak Kosova nas košta u rudama, infrastrukturi, izuzetno plodnoj zemlji i svemu ostalom. Kad se to dvoje stavi na vagu, dobije se potpuno novi tekst, i to jedan koji nećete pročitati. Nikad i nigde.

Svedok

pre 12 godina

Gospodo ne preterujte, to je mnogo para i cisto sumnjam da je to tacno. A i da je tacno, dok smo placali crnogorce posle zemljotresa deset godina i albance na Kosmetu u vreme Jugoslavije milion dolara dnevno tada vam nije smetalo. Sada kada se placa nas narod dole i njegov opstanak vi se bunite.
Ali jos jednom, 6 milijarde dolara je naduvana cifra, pre naduvana cifra.

eh

pre 12 godina

Mnoge ću naljutiti ovom izjavom jer sam Hrvat i nemam pravo da se miješam u vaše stvari, ali ovako izdaleka mi se čini da Kosovo služi Vašoj politici da bi sisalo novac iz budžeta a da to nitko nemože kontrolirati.

Ovo je ogroman novac o kojem se piše. Da je taj iznos razdijeljen svakom građaninu Srbije, svatko bi dobio 3100 eura, da je to uloženo u proizvodnju i industriju danas bi ste bili najbogatiji na balkanu.

Ovo su doista OGROMNA sredstva.

wot

pre 12 godina

Kosovo su prodali srbi sa kosova za dobre pare. Cak i posle bombardovanja,Siptari su nakon useljenja u Srpske kuce, bivsim vlasnicima isplacivali pare i u Vranjskom sudu overavali kupoprodajne ugovore. Sada ti isti Srbi u Nisu imaju kucu i par stanova pride i ne odricu se pomoci koju dobijaju kao raseljena lica. Provereno 100%.

G*nesh

pre 12 godina

Kako se plasiraju tekstovi koji ubedjuju nas, narod, da nam je bolje bez Kosova!

GARANTUJEM da samo gorivo vasih politicara kosta vise od 1000e u minuti, pa gde ste da kazete, ne trebaju nam?!

Bright

pre 12 godina

A koliko Kosovo košta NATO? Da ne vredi, ne bi tamo sedeli njihovi vojnici, rizikujući život i ne bi ratovali sa Srbijom 1999. Koja je svrha ovog članka? Da nas pripremi za buduće korake u pravcu ispunjavanja uslova za kandidaturu za članstvo EU?

TfB

pre 12 godina

Narode kazi beeeee. Tako, a sad se vratite u rupu i psujte sebi u bradu. Ja kad se za bilo šta bunim i kad neću da prihvatim ovo što mi se servira svi me gledaju kao da sam lud i samo kazu ma navikni se, pa kao da ne znaš gde živiš. Znam, zato se i bunim! A vi nastavite da ćutite i nemojte da se ljutite na decu ako vam sutra budu udarili šamar što niste hteli ništa da uradite da ne žive i oni i ovakvoj us***** zemlji u kojoj mi sad živimo. Kad vidim kolektivni orgazam naroda koji se okupio oko nekog političara koji u kampanji obilazi sela za koja nije ni čuo, samo mi se nameće da ovaj mazohistički narod uživa u ovome što mu se radi. Meni je evo postalo loše trenutno kako sam pročitao tekst, a vidim neki vec pravdaju i pominju Merkelovu, albance i sve ostalo. Jel nam oni brane da očistimo korupciju, kriminalce, i drugo? To je kao da kazete a što da sređujem ovaj svinjac u kući kad mi neko lomi ogradu u dvorištu. Lomio ne lomio mi živimo u svinjcu koji smo stvorili.

Vojvođanin

pre 12 godina

Građani Vojvodine (moji roditelji) su već 50 i više godina odvajali za "nerazvijene krajeve" bivše SFRJ, dakle mi smo živeli lošije da bi ti neradnici živeli bolje. Takva praksa se i dalje nastavlja. Na izborima ću glasati za one koji obećaju da moj novac više neće odlaziti u tu rupu bez dna, tim primitivnim ljudima koji nisu spososbni živeti sa svojim komšijama samo zato što su druge nacionalnosti ili govore drugim jezikom. Čak su i Neandertalci bili od toga napredniji. Tužno, 2012. godina je na pragu a neki delovi ljudske civilizacije ne pokazuju ni trunku napretka. Dosta odvlačenja novca iz Vojvodine i drugih delova ove jadne zemlje u inostranstvo!

Helios

pre 12 godina

1. Košta puno a još gore što pola tih para ode pogrešno.
2. Košta malo spram onoga što nema cenu.
3. Košta malo spram imovine i neverovatnog rudnog i svakog drugog bogatstva.
4. Košta mnogo manje nego novi sukob koji bi nam automatski izazvali na drugom delu Srbije i novi niz patnji i uslova u vezi tog novog sukoba

1 + 2 + 3 + 4 = treba bolje kontrolisati novac i kao sve druge državne pare sa kojima se sada manipuliše imati javne, Internet dostupne finansije; treba potegnuti pitanje uzurpacije srpske imovine na okupiranom KiM - stvari su jasne i proste, kao i da ih izabrane stranke ne sprovode, a ne da treba povećavati postojeće glupost novim i većim!

Gljiva Ludara

pre 12 godina

Kako su se Srbi sa Kosova uznemirili... pogledajte samo komentare... dok normalan svet u Srbiji radi ili stoji na pijaci da nešto zaradi, oni iz novokupljenih stanova i toplih i udobnih fotelja komentarišu kako to nema cenu. Kao paraziti, koji će da sisaju krv svojoj žrtvi dok ona ne lipše.
Koliko još odlazi na Srpski deo Bosne i onom Dodiku. Čudi me da i njima ne organizuju neki "Ruski konvoj", i tove masnu gusku.
Da se nosite i vi i Kosovo, uništili ste mi život, decu nisam mogao da odškolujem kako treba, zbog davanja za parazite, barikade i ratove... ljudi nam se ubijaju od očaja, a vi svakog minuta 1.000 evra samo za to. A dečiji dodaci, misaona imenica...
Besan sam...

санда

pre 12 godina

Дајте им две плате али из вашег џепа. Ја радим за једну као црнац и због вашег трговца једва крпим крај с крајем. Тим дуплим платама не стимулишете повратак расељених већ отимачину и комуњарску летаргију оних који доле живе да седе по кафићима и ништа не раде.

Racunaljka

pre 12 godina

Za prostiju racunicu recicemo u grubo da na KiM ima 100 000 Srba.
6200000000: 100000 = 62000 e po osobi za 12 godina
62000 / 12*12 = 430 e mesecno po osobi. Toliko sigurno nisu dobili u novcu. Ali drzava Srbija odrzava skole, bolnice, delimicno infrastrukturu, crkve takodje...dakle ne bih rekao da je previse novca ukradeno, nesto sigurno jeste veoma nenamnski potroseno, ali ko odgovara za to? Ono sto je najgore je sto je omoguceno svercovanje i utaja poreza, e to je najgore, a ne pomoc enklavama i finansiranje institucija. Cilj ovog zlonamernog clanka je i da pokaze da samo placamo neke institucije koju Nemacka zove paralelne. Ono sto mora da bude jasno, je da sve dok postoje paralelne institucije bice i vise Srba na KiM. Ukinu li se institucije Srbije odmah odlazi sa KiM dodatnih 30000-50000 ljudi koji od institucija zive. Ima medjutim deo Srba sa Kosova koji sede na dve stolice, uzimaju od Srbije, ali rade i sa Siptarima, a najbolje prolaze oni koji rade sa KFOROM i EULEXOM, ti su se nahvatali puno para. E sad, mislim da je pre svega u interesu svih da nema sverca i da s euplacuje u budzet, bilo Srbije bilo severnih opstina. Ogroman je problem sto nema nase policije koja bi drzala red u severnim opstinama, a Eulex se ne mesa u svoj posao. Lokalna policija isto tako, oni su na KiM manje vise dekor. Resenje mora biti sistemsko, a sve dok se bude kod nas vajkalo kako je eto lose, a tera se po starom, znaci da nije lose, bar onima koji najglasnije kukaju. Drzava mora da nastavi da pomaze Srbima na KiM ali mnogo planskije, a uz to da onemoguci kradju budzeta, pre svega svercom, tu odlazi ogromna lova, ne samo zbog sverca Srba sa severa KiM nego Srba iz uze Srbije.

четник

pre 12 godina

За 6 милијарди је држава Србија могла да купи 150 хиљда станова у вредности од 50000 евра (а нису толико скупи станови на косову) и да у тих 150 хиљада станова усели расељене Србе, националисте и остале великане српског национона (заједно са плачљивим Вукадиновићем и осталим дсс дверјанима), да нас остале у Србији оставе на миру, а да Србија у смислу демографије поправи своје стање. 150 хиљада станова може прими барем 500 хиљада Срба.
Зато је косово независно.
Зато што нас воде коштунице, тадићи и њима слични.
Да би на крају препаметна министарка која није из "санџака" него рашке рекла да је легитимно да дрпају по 2 плате.

То се зове мудра политика за очување косова у Срцу Србије.

Bright

pre 12 godina

A koliko Kosovo košta NATO? Da ne vredi, ne bi tamo sedeli njihovi vojnici, rizikujući život i ne bi ratovali sa Srbijom 1999. Koja je svrha ovog članka? Da nas pripremi za buduće korake u pravcu ispunjavanja uslova za kandidaturu za članstvo EU?

hunter

pre 12 godina

pa onda neka neko samo proba da pita zašto ima platu 200 evra (ako i toliko)... eto vam ga vaša svetinja... a koristi od istog ni na vidiku... užas!

mirko

pre 12 godina

Svaka cast redakciji B92...Otislo je mnogo vise a na kraju smo ipak izgubili,pa smo ostali i bez kosova i bez stotina kilometra autoputeva,stotina novih skola,obdanista,bolnica...o cemu vi pricate pametnjakovici jedni jer vidite da smo najbednije drustvo u evropi "nema pas zasta da nas ujede"

Dulo

pre 12 godina

VI SRBI STE ZAPRAVO VEOMA CUDAN NAROD..PA VI TRAZITE I NAREDJUJETE OD VASE VLASTI DA NASTAVI SA OVOM POLITIKOM, CAK I VASE KOMENTARI TO POTVRDJUJU. PA ONDA KADA DODJE RACUN, OPTUZUJETE JEDAN DRUGOGA..LOL
SEARCH FOR TRUTH, AS TRUTH WILL ENLIGHTEN YOU.

Srdjan

pre 12 godina

Opšte je poznato da mnogi državni činovnici koji su pobegli sa Kosova poslednjih deset godina rade u državnim organima u Srbiji kao što su Poreska uprava, policija, katastari i primaju duple plate zato što se još uvek vode da rade na Kosovu iako Kosovo nisu vidli više od 10 godine. Ne razumem zašto zaposleni u Zvečanu ili Mitorvici treba da imaju duplo veće plate, kad ionako ništa ne rade, a još manje oni koji rade u Srbiji a primaju dvostruko veće plate od svojih kolega koji rade na istim poslovima.

Vladimir-NS

pre 12 godina

Kosovo dobije 500 miliona evra.
Ne daje nista Srbiji.
Vojvodina dobije 550 miliona evra (7%).
Vojvodina puni budzet sa 40%!

Beograd,samo za one silne agencije,ima ih 131,daje 850 miliona evra za troskove i plate!

Dace bog,pa nece Beograd vise dobijati nista od Vojvodine!

View

pre 12 godina

"Kolko kosta deo tela?
(Brka, 20. decembar 2011 09:35)"

Neprocenjivo. Ali, između dela tela i celog tela, tj. života, uvek se bira - život. I ovo organizovano lupanje minusa tu neće mnogo pomoći. Naročito kada se uzme u obzir i finansiranje tzv. Rep. Srpske, a i finansiranje severa Crne Gore (njima smo platili popis stanovništva!?) I činjenica da pljačkanje građana Srbije na taj način traje već dugo, a sve uz parolu o nekakvoj 'brizi' o svim Srbima na svetu, dok sâma Srbija lagano umire.

Dakle, "braćo" iz okolnih država: Zidanje škola u Rep. Srpskoj, isplaćivanje kosovskih dodataka i ostali nacionalistički eksperimenti koji se sprovode nad najsiromašnijom i najopljačkanijom nacijom u Evropi, tj. građanima/poreskim obveznicima Srbije – nema sumnje – trajaće još neko vreme. Ali, samo još neko vreme. U to budite sigurni.

DSStanko

pre 12 godina

Opet spinovanje iz antisrpske kuhinje.Angela Merkel "udari u glavu",nizi aparatchik EU nas "pohvali",Cheda&Vuk nam saopshte da moramo da prihvatimo realnost i na kraju ova rachunica.Pa opet sve u krug.Recimo NE ucenama,STOP ponizavanju.

VV

pre 12 godina

Ako tamo ima 200.000 Srba, a to je verovatno vise nego sto ih zaista ima, ispada da svakog meseca svaki Srbin (covek, zena, dete) dobije po 260 evra. Sto znaci da cetvoroclana porodica zivi od 1000 evra, sto i nije tako lose. Medjutim, koliko vidimo na TV-u juzno od Ibra se zivi izrazito bedno. Gde su pare?

Siniša

pre 12 godina

Koliko nas košta Kosovo i Metohija, pa mnogo, mnogo...i to nije od juče. Prvo smo izdvajali značajna sredstva za KiM kao nerazvijeno područje, uzimali smo kredite i gurali novac u ništa, a KiM je bilo sve nerazvijenije(gde je završio toliki novac, niko ne zna). Srbi i Crnogorci su prodavali imovinu Albancima za nekoliko puta veći iznos od realne cene, a onda bi kupovali skupe nekretnone(pa i vile sa bazenom...) u centralnoj Srbiji. Onda smo izdvajali značajna sredstva za duple plate i dnevnice za policajce i bezbednosne službe, koji su trebali da obezbede mir, a na KiM je situacija bila sve gora i gora, a baš u to vreme Albanci su se sve više i više naoružavali-pogodite kako je to moguće, pa moguće je ako su ti koji su to trebali(bili plaćeni) da spreče korumpirani idioti. Ti policajci su nakon povratka sa KiM ovde kupovali nove automobile, stanove, lokale...da li je to bilo moguće samo od dnevnica, plata - pa naravno da nije, ali ako se zažmuri i pusti kamion sa naoružanjem...e' onda je moguće. Kada smo im omogućili da se naoružaju, da naprave vojsku, onda smo krenuli tenkovima, avijacijom... na njih, u čišćenje...onda smo dobili bombardovanje, a kolika je šteta bila niko precizno ne zna, verovatno oko 30 milijardi tadašnjih maraka. Nakon ,,Kumanovskog sporazuma''-kapitulacije, političari su smislili nov način za pranje para, pa 50% tog novca završi u džepove političara i u džepovima onih Srba sa KiM koji žive u Beogradu(u krugu dvojke, gospođo Rašković-Ivić) u luksuznim stanovima, a sve to je trebalo da bude pomoć za Srbe koji su ostali da žive na KiM(i ne samo za one na sveru, nego za sve Srbe koji žive na KiM, a da li je tako - pa nije). Koliko je samo para oprano, jer na KiM ne važi pdv, pa je država oštećena...Da ne govorim o tome da mi i dalje otplaćujemo međunarodne dugove za KiM, a da nikakvu vlast nemamo (ko na KiM naplaćuje porez, taj neka vraća dugove). Sve su ovo činjence, koje svi jako dobro znaju, mada ova deca nemaju pojima šta se ranije dešavalo, a informišu se preko likova koji su se na KiM obogatili...preko tzv. patriJota koji su se obogatili na KiM.
Znači, sve ovo je opšte ludilo, korupcija, cena pogrešne politike, a ne cena zaštite srpskih interesa, kako se predstavlja, to je samo maska.
Mnogo novca je potrošeno, a nije otišao u prave ruke, nije potrošen na pravi način. Ali, što je najgore - niko nije odgovoran, svi upiru prstom u nekog drugog...takav je sistem napravljen, da je nemoguće uhvatiti lopova...svi su nam krivi, a mi smo kao' fini, dobri, pošteni, patriJote...i što je najgore, mi i dalje nastavljamo sa bacanjem para u bunar...

Vreme za Novi Insajder!

pre 12 godina

Znamo svi da su troškovi ogromni.

Ono što ne znamo je KO i na ČIJE INOSTRANE BANKARSKE RAČUNE izvlači iz Budžeta ogromne sume i tako potkrada građane Srbije(i Kosova takođe)?!

Srbi na Kosovu od svega dobiju samo mrvicu.
Ko odnosi glavnicu?

maraton

pre 12 godina

Ovde je u pitanju pojava karakteristična za državnu politiku Srbije i nije karakteristična samo za Kosovo, već za celu državu. Na Kosovu je ona najizraženija. Naime, državna vlast, oličena u vladi i njenim ministarstvima, ne sprovodi svoju obavezu kontrole tokova novca čiji transfer izvrši prema nekom subjektu. To se dešava sa kreditima, novcem za pomoć iz bilo kojih razloga i drugim transferima, pa su ove tranakcije jedan od izvora nenamenskog trošenja, korupcije, otuđivanja novca i dr. Kad se desi situacija kao ova na Kosovu ili kad delo izbije na videlo, onda vlast izmišlja svoju priču i obaveštava javnost o kriminalu, kršenju zakona, pljački i dr., ali ne spominje da je ona uzrok tome, jer svojom obavezujućom kontrolom nije pokrila puteve trošenja datog novca.

bravo

pre 12 godina

Kosovo dobije 500 miliona evra.Ne daje nista Srbiji.Vojvodina dobije 550 miliona evra (7%).Vojvodina puni budzet sa 40%!Beograd,samo za one silne agencije,ima ih 131,daje 850 miliona evra za troskove i plate!Dace bog,pa nece Beograd vise dobijati nista od Vojvodine! (Vladimir-NS, 20. decembar 2011 12:19)Nisam iz BGa, ali i ja se slazem, neka predje cela administracijama u Vojvodinu, pa je vi placajte, sa sve "obrazovanim salteristima".

ximi

pre 12 godina

da mi albanci smo odseceni od sveta i ne integrisani,samo vi sanjajte ko magarac dok ga je vuk po jeo jjaaaoooo tesko vama sta vas ceka.

Jožef

pre 12 godina

Sada kada se placa nas narod dole i njegov opstanak vi se bunite.

Kako da Vam objasnimo da te silne sume ne idu ka Vašem Narodu dole već idu ka nekima drugima prema gore . U glanom iz Vašeg džepa u nekom suprotnom pravcu . Znate li šta je suprotno ? To je kada vršite malu nuždu u pravcu košave a rezultat ide ka vama .

Ljutko

pre 12 godina

Treba pod hitno osnovati državnu agenciju za ispitivanje uzroka zloupotreba i zaposliti barem 100 ljudi u njoj, ipak su to pare, treba to ispitati.

Srđan V. Staletović

pre 12 godina

Zamislite ljude koji pripadaju opciji koja ne prihvata kosovske institucije kao legetimne pretstavnike vlasti,(malo ih je na kosovu)kojima bi takva gomila para oko sedam milijardi evra bila na raspolaganju da se obezbede osnovni stambeni prostor, radna mesta, i sva prateća infrastruktura potrebna za normalno odvijanje životnih funkcija. Mogao bi se napraviti grad od dvestotinjak hiljada za primer celom svetu, i onom najrazvijenijem. Međutim srbi sa kosova ne žele da rade i zarađuju za život radeći. Bolja je opcija dobijati novac i loviti u mutnom u ime ostanka na kosovu. Od kako znam za sebe na kosovu ništa nije bilo normalno, i sve se odvijalo po nekom političkom ključu ili specijalnim programima za ovo ili za ono. Teritoriju država može da brani i štiti državne interese i bez građana ili većinske nacionalne populacije koji pripadaju toj istoj državi. Koliko je teritorija u svetu koje nisu naseljene ili su sasvim malo naseljene a država kojoj pripada ta teritorija ne "baca" milijarde evra da naseli te prostore ako ne postoji interes i ekonomsaka opravdanost u celoj toj stvari. Ova luda politika koja je dobrim delom omogućila da pojedinci u svemu ovome veoma dobro procene situaciju, mora da prestane i da se napravi program za sve one koji žele da se integrišu u život na teritoriji "uže srbije". To bi naravno važilo za sve koji žele da svojim radom, kvalifikacijama, znanjem, i svemu ostalom ostvare prihode od kojih će živeti, ako ih poseduju. Plaćeni patriotizam nazovimo ga tako, samo je sistem ogromne mašinerije za pranje para i za realizaciju politike J... lud zbunjenog, u kojoj se određena grupa u društvu odlično uklapa u ulozi ludaka.

mihaela

pre 12 godina

pa dobro zar ste vi tamo baš vesla sisali? zar ne vidite da je ovaj tekst napisan kao priprema građana Srbije na priznanje Kosova i Metohije?sav tekst vodi ka tome,sva objašnjenja,postupak,vrjeme kad će ovakvi tekstovi biti objavljeni a vi se i dalje pjenite? možda budem opet tu kad se dogodi i onda ću vas ovo isto pitat,tj.kad Srbija prizna Kosovu i to zvanično...srdačan vam pozdrav i ne srljajte i dalje u mračnu rupu,krenite naprijed kao svi..

mojne mi čašpri, brate, mislim ovaj... da ne mislim...

pre 12 godina

za (Vlada, 20. decembar 2011 12:26)

kaže se "dobijao tri plate", jer je primao iz tri izvora.
da je dobijao tri plate iz istog izvora, onda bi se reklo da dobija trostruku platu.
Postoji samo duplo - što znači dva puta više (ne može manje). A troduplo ne postoji.

bezimena

pre 12 godina

A koliko Albance košta Kosovo u minutu? Koliko njih kosta to sto lobiraju za Kosovo,koliko Albance sa Kosova kosta to sto ne priznaju Srbiju pa ne mogu da se uclane ni u jednu instituciju,odseceni su od sveta,tu su a kao da nisu,nigde nisu integrisani.

Icarus

pre 12 godina

Kod nas je sve propalo. Nemamo para za inkubatore, za bolje zdravstvo, institucije vec se "borimo" za Kosovo. Treba sutra priznati to Kosovo i nastaviti dalje. Dajte nesto da uradimo za nas koji su ostali da zive u ovoj prokletoj Srbiji.

Stevan

pre 12 godina

Pa naravno da oni ne zele da se problem resi jer bi se u tom slucaju drasticno smanjila kolicina novca koja bi im stizala iz Srbije. Sramota bre.. Pre neki dan mi poznanik iz Beograda, poreklom sa Kosova, saopstava da su najzad kupili stan, da vise nisu podstanari... pitam kako su to resili... kaze da su prodali sve to sto su imali Albancu. E sad, bilo bi od njega fer da prestane da "brani" Kosovo ali to nije slucaj, on to nastavlja mozda jos zesce ali iz njegove bezbedne fotelje. Verujem da za to ima i finansisjkih razloga, da mu kao izbeglom licu i dalje stize neka pomoc. Da smo mi bogata zemlja, neka ide, ali u situciji kad mnogi u Srbiji grcaju u dugovima i jedva spajaju kraj s krajem nije fer da tolike pare idu za (izgubljeno) Kosovo.

aljbanac

pre 12 godina

citao sam ovo tri minuta, ode tri soma evra za to vreme. deo i ovome sto se uvalio u stan pored mog i brani Kosovo (i Metohiju) iz fotelje na Vracaru.

beogradjanka

pre 12 godina

Neophodna je gradjanska inicijativa, peticija i slicno,da prestane drzava da manipulise novcem poreskih obveznika i da se daju uslovi za placanje ljudi koji tamo zive. Najbolje je ukinuti svaki dinar i pustiti ljude da se integrisu u institucije i zive samostalno a ne stimulisati status quo.

Dositej

pre 12 godina

Duple plate potencijalnih državljana Ruske Federacije, privremeno Srba na Kosovu su neustavne i neprihvatljive. Sramote je što država zahteva da mi koji smo nesrećom rođeni van Kosova žrtvujemo svoje živote, žrtvujemo svoju decu, svoju budućnost, kako bi tamošnja gospoda kabadahisala na barikadama braneći svoje duple plate i interese narko bosova. Kada ja ne bih otišao na posao onoliko dugo koliko su dugo bili na barikadama primaoci dupleih plata, dobio bih otkaz. Da ne pričam šta bi mi se desilo kada bih postavio barikade, gađao snajperom i molotovljevim koktelima policiju. Naravno da su moja prava ugrožena, možda i više nego prava kabadahija sa barikada, ali ja nemam ista prava kao oni. Oni su nadrasa i ja to moram da prihvatim. Ti ljudi su plaćeni da unište budućnost Srbije. Barikade su nestale kada Srbija nije dobila kandidaturu. Da li to znači da je sada tamo sve u redu? Hajde onda da se sada ukinu duple plate pošto više nema nikakvih protesta, pa nema ni razloga za stimulaciju. Ili su možda protesti i bili napravljeni da se spreči kandidatura koja bi obavezala Srbiju da ukine paralelne institucije i sa time duple plati onih koji su se nedeljama oblokavali i igrali kolo na Jarinju?

Svedok

pre 12 godina

Gospodo ne preterujte, to je mnogo para i cisto sumnjam da je to tacno. A i da je tacno, dok smo placali crnogorce posle zemljotresa deset godina i albance na Kosmetu u vreme Jugoslavije milion dolara dnevno tada vam nije smetalo. Sada kada se placa nas narod dole i njegov opstanak vi se bunite.
Ali jos jednom, 6 milijarde dolara je naduvana cifra, pre naduvana cifra.

dragan

pre 12 godina

Koliko kosta makedoniju sto iz principa nece da popusti Grckoj oko imena?Neke stvari nemaju cenu, ili mozda imaju, u Srbiji me vise nista ne bi zacudilo.

sever

pre 12 godina

Da se radilo kako treba Srbija bi bila Svajcarska. Skoro svaka recenica moze da se parafrazira i preslika na citavu Srbiju. Kakvo spinovanje i raspirivanje netrpeljivosti prema Srbima sa Kosova! Prava pitanja su sledeca: 1. Ko odredjuje koliko ce se novca izdvojiti? 2. Ko kontrolise novac? 3. Zasto se ne kaznjavaju oni koji ne sprovode tendere? 4. Zasto se ne kaznjavaju oni koji sklapaju ugovore sa visestruko vecim iznosima za (ne)obavljen posao?
P.S. Najlakse je pratiti izdvajanje za plate, jer idu preko tekucih racuna. I to ne moze biti sporno. Jer su plate zaista postigle efekat da ljudi ostanu na KiM. Da su bile pracene valjanim investicijama (bez kradje) danas ne bi bilo potrebe za kosovskim dodatkom.

hunter

pre 12 godina

pa onda neka neko samo proba da pita zašto ima platu 200 evra (ako i toliko)... eto vam ga vaša svetinja... a koristi od istog ni na vidiku... užas!

wot

pre 12 godina

Kosovo su prodali srbi sa kosova za dobre pare. Cak i posle bombardovanja,Siptari su nakon useljenja u Srpske kuce, bivsim vlasnicima isplacivali pare i u Vranjskom sudu overavali kupoprodajne ugovore. Sada ti isti Srbi u Nisu imaju kucu i par stanova pride i ne odricu se pomoci koju dobijaju kao raseljena lica. Provereno 100%.

Srbin

pre 12 godina

Triput ponovljena laž postaje istina. Kosovo nas košta u kreditima, odnosno - košta nas što ne možemo da dobijemo sredstvo od nekog drugog. Sa druge strane, gubitak Kosova nas košta u rudama, infrastrukturi, izuzetno plodnoj zemlji i svemu ostalom. Kad se to dvoje stavi na vagu, dobije se potpuno novi tekst, i to jedan koji nećete pročitati. Nikad i nigde.

Helios

pre 12 godina

1. Košta puno a još gore što pola tih para ode pogrešno.
2. Košta malo spram onoga što nema cenu.
3. Košta malo spram imovine i neverovatnog rudnog i svakog drugog bogatstva.
4. Košta mnogo manje nego novi sukob koji bi nam automatski izazvali na drugom delu Srbije i novi niz patnji i uslova u vezi tog novog sukoba

1 + 2 + 3 + 4 = treba bolje kontrolisati novac i kao sve druge državne pare sa kojima se sada manipuliše imati javne, Internet dostupne finansije; treba potegnuti pitanje uzurpacije srpske imovine na okupiranom KiM - stvari su jasne i proste, kao i da ih izabrane stranke ne sprovode, a ne da treba povećavati postojeće glupost novim i većim!

matematicar

pre 12 godina

De izracunaj koliko nas kostaju u minuti sve agencije, putovanja, savetnici i prevodjenja i jednostrane primene ovog jedanaestogodisnjeg priblizavanja EU a nismo stigli ni do kandidata i koliko ce nas u narednih 20 godina to zamajavanje kostati?

Vojvođanin

pre 12 godina

Građani Vojvodine (moji roditelji) su već 50 i više godina odvajali za "nerazvijene krajeve" bivše SFRJ, dakle mi smo živeli lošije da bi ti neradnici živeli bolje. Takva praksa se i dalje nastavlja. Na izborima ću glasati za one koji obećaju da moj novac više neće odlaziti u tu rupu bez dna, tim primitivnim ljudima koji nisu spososbni živeti sa svojim komšijama samo zato što su druge nacionalnosti ili govore drugim jezikom. Čak su i Neandertalci bili od toga napredniji. Tužno, 2012. godina je na pragu a neki delovi ljudske civilizacije ne pokazuju ni trunku napretka. Dosta odvlačenja novca iz Vojvodine i drugih delova ove jadne zemlje u inostranstvo!

mirko

pre 12 godina

Svaka cast redakciji B92...Otislo je mnogo vise a na kraju smo ipak izgubili,pa smo ostali i bez kosova i bez stotina kilometra autoputeva,stotina novih skola,obdanista,bolnica...o cemu vi pricate pametnjakovici jedni jer vidite da smo najbednije drustvo u evropi "nema pas zasta da nas ujede"

G*nesh

pre 12 godina

Kako se plasiraju tekstovi koji ubedjuju nas, narod, da nam je bolje bez Kosova!

GARANTUJEM da samo gorivo vasih politicara kosta vise od 1000e u minuti, pa gde ste da kazete, ne trebaju nam?!

DSStanko

pre 12 godina

Opet spinovanje iz antisrpske kuhinje.Angela Merkel "udari u glavu",nizi aparatchik EU nas "pohvali",Cheda&Vuk nam saopshte da moramo da prihvatimo realnost i na kraju ova rachunica.Pa opet sve u krug.Recimo NE ucenama,STOP ponizavanju.

alvre

pre 12 godina

Nije pitanje koliko nego kako?Nisu Srbi sa Kosova krivi sto nema budzetske revizije, sto je korupcija i kriminal u Beogradu odakle novac polazi.I sad neko nas obicne ljude lozi jedne na druge, dok onaj ko je napunio dzepove to finansira.

eh

pre 12 godina

Mnoge ću naljutiti ovom izjavom jer sam Hrvat i nemam pravo da se miješam u vaše stvari, ali ovako izdaleka mi se čini da Kosovo služi Vašoj politici da bi sisalo novac iz budžeta a da to nitko nemože kontrolirati.

Ovo je ogroman novac o kojem se piše. Da je taj iznos razdijeljen svakom građaninu Srbije, svatko bi dobio 3100 eura, da je to uloženo u proizvodnju i industriju danas bi ste bili najbogatiji na balkanu.

Ovo su doista OGROMNA sredstva.

Bright

pre 12 godina

A koliko Kosovo košta NATO? Da ne vredi, ne bi tamo sedeli njihovi vojnici, rizikujući život i ne bi ratovali sa Srbijom 1999. Koja je svrha ovog članka? Da nas pripremi za buduće korake u pravcu ispunjavanja uslova za kandidaturu za članstvo EU?

Bright

pre 12 godina

A koliko Kosovo košta NATO? Da ne vredi, ne bi tamo sedeli njihovi vojnici, rizikujući život i ne bi ratovali sa Srbijom 1999. Koja je svrha ovog članka? Da nas pripremi za buduće korake u pravcu ispunjavanja uslova za kandidaturu za članstvo EU?

санда

pre 12 godina

Дајте им две плате али из вашег џепа. Ја радим за једну као црнац и због вашег трговца једва крпим крај с крајем. Тим дуплим платама не стимулишете повратак расељених већ отимачину и комуњарску летаргију оних који доле живе да седе по кафићима и ништа не раде.

Gljiva Ludara

pre 12 godina

Kako su se Srbi sa Kosova uznemirili... pogledajte samo komentare... dok normalan svet u Srbiji radi ili stoji na pijaci da nešto zaradi, oni iz novokupljenih stanova i toplih i udobnih fotelja komentarišu kako to nema cenu. Kao paraziti, koji će da sisaju krv svojoj žrtvi dok ona ne lipše.
Koliko još odlazi na Srpski deo Bosne i onom Dodiku. Čudi me da i njima ne organizuju neki "Ruski konvoj", i tove masnu gusku.
Da se nosite i vi i Kosovo, uništili ste mi život, decu nisam mogao da odškolujem kako treba, zbog davanja za parazite, barikade i ratove... ljudi nam se ubijaju od očaja, a vi svakog minuta 1.000 evra samo za to. A dečiji dodaci, misaona imenica...
Besan sam...

View

pre 12 godina

"Kolko kosta deo tela?
(Brka, 20. decembar 2011 09:35)"

Neprocenjivo. Ali, između dela tela i celog tela, tj. života, uvek se bira - život. I ovo organizovano lupanje minusa tu neće mnogo pomoći. Naročito kada se uzme u obzir i finansiranje tzv. Rep. Srpske, a i finansiranje severa Crne Gore (njima smo platili popis stanovništva!?) I činjenica da pljačkanje građana Srbije na taj način traje već dugo, a sve uz parolu o nekakvoj 'brizi' o svim Srbima na svetu, dok sâma Srbija lagano umire.

Dakle, "braćo" iz okolnih država: Zidanje škola u Rep. Srpskoj, isplaćivanje kosovskih dodataka i ostali nacionalistički eksperimenti koji se sprovode nad najsiromašnijom i najopljačkanijom nacijom u Evropi, tj. građanima/poreskim obveznicima Srbije – nema sumnje – trajaće još neko vreme. Ali, samo još neko vreme. U to budite sigurni.

Srdjan

pre 12 godina

Opšte je poznato da mnogi državni činovnici koji su pobegli sa Kosova poslednjih deset godina rade u državnim organima u Srbiji kao što su Poreska uprava, policija, katastari i primaju duple plate zato što se još uvek vode da rade na Kosovu iako Kosovo nisu vidli više od 10 godine. Ne razumem zašto zaposleni u Zvečanu ili Mitorvici treba da imaju duplo veće plate, kad ionako ništa ne rade, a još manje oni koji rade u Srbiji a primaju dvostruko veće plate od svojih kolega koji rade na istim poslovima.

Vladimir-NS

pre 12 godina

Kosovo dobije 500 miliona evra.
Ne daje nista Srbiji.
Vojvodina dobije 550 miliona evra (7%).
Vojvodina puni budzet sa 40%!

Beograd,samo za one silne agencije,ima ih 131,daje 850 miliona evra za troskove i plate!

Dace bog,pa nece Beograd vise dobijati nista od Vojvodine!

Dulo

pre 12 godina

VI SRBI STE ZAPRAVO VEOMA CUDAN NAROD..PA VI TRAZITE I NAREDJUJETE OD VASE VLASTI DA NASTAVI SA OVOM POLITIKOM, CAK I VASE KOMENTARI TO POTVRDJUJU. PA ONDA KADA DODJE RACUN, OPTUZUJETE JEDAN DRUGOGA..LOL
SEARCH FOR TRUTH, AS TRUTH WILL ENLIGHTEN YOU.

Siniša

pre 12 godina

Koliko nas košta Kosovo i Metohija, pa mnogo, mnogo...i to nije od juče. Prvo smo izdvajali značajna sredstva za KiM kao nerazvijeno područje, uzimali smo kredite i gurali novac u ništa, a KiM je bilo sve nerazvijenije(gde je završio toliki novac, niko ne zna). Srbi i Crnogorci su prodavali imovinu Albancima za nekoliko puta veći iznos od realne cene, a onda bi kupovali skupe nekretnone(pa i vile sa bazenom...) u centralnoj Srbiji. Onda smo izdvajali značajna sredstva za duple plate i dnevnice za policajce i bezbednosne službe, koji su trebali da obezbede mir, a na KiM je situacija bila sve gora i gora, a baš u to vreme Albanci su se sve više i više naoružavali-pogodite kako je to moguće, pa moguće je ako su ti koji su to trebali(bili plaćeni) da spreče korumpirani idioti. Ti policajci su nakon povratka sa KiM ovde kupovali nove automobile, stanove, lokale...da li je to bilo moguće samo od dnevnica, plata - pa naravno da nije, ali ako se zažmuri i pusti kamion sa naoružanjem...e' onda je moguće. Kada smo im omogućili da se naoružaju, da naprave vojsku, onda smo krenuli tenkovima, avijacijom... na njih, u čišćenje...onda smo dobili bombardovanje, a kolika je šteta bila niko precizno ne zna, verovatno oko 30 milijardi tadašnjih maraka. Nakon ,,Kumanovskog sporazuma''-kapitulacije, političari su smislili nov način za pranje para, pa 50% tog novca završi u džepove političara i u džepovima onih Srba sa KiM koji žive u Beogradu(u krugu dvojke, gospođo Rašković-Ivić) u luksuznim stanovima, a sve to je trebalo da bude pomoć za Srbe koji su ostali da žive na KiM(i ne samo za one na sveru, nego za sve Srbe koji žive na KiM, a da li je tako - pa nije). Koliko je samo para oprano, jer na KiM ne važi pdv, pa je država oštećena...Da ne govorim o tome da mi i dalje otplaćujemo međunarodne dugove za KiM, a da nikakvu vlast nemamo (ko na KiM naplaćuje porez, taj neka vraća dugove). Sve su ovo činjence, koje svi jako dobro znaju, mada ova deca nemaju pojima šta se ranije dešavalo, a informišu se preko likova koji su se na KiM obogatili...preko tzv. patriJota koji su se obogatili na KiM.
Znači, sve ovo je opšte ludilo, korupcija, cena pogrešne politike, a ne cena zaštite srpskih interesa, kako se predstavlja, to je samo maska.
Mnogo novca je potrošeno, a nije otišao u prave ruke, nije potrošen na pravi način. Ali, što je najgore - niko nije odgovoran, svi upiru prstom u nekog drugog...takav je sistem napravljen, da je nemoguće uhvatiti lopova...svi su nam krivi, a mi smo kao' fini, dobri, pošteni, patriJote...i što je najgore, mi i dalje nastavljamo sa bacanjem para u bunar...

четник

pre 12 godina

За 6 милијарди је држава Србија могла да купи 150 хиљда станова у вредности од 50000 евра (а нису толико скупи станови на косову) и да у тих 150 хиљада станова усели расељене Србе, националисте и остале великане српског национона (заједно са плачљивим Вукадиновићем и осталим дсс дверјанима), да нас остале у Србији оставе на миру, а да Србија у смислу демографије поправи своје стање. 150 хиљада станова може прими барем 500 хиљада Срба.
Зато је косово независно.
Зато што нас воде коштунице, тадићи и њима слични.
Да би на крају препаметна министарка која није из "санџака" него рашке рекла да је легитимно да дрпају по 2 плате.

То се зове мудра политика за очување косова у Срцу Србије.

Racunaljka

pre 12 godina

Za prostiju racunicu recicemo u grubo da na KiM ima 100 000 Srba.
6200000000: 100000 = 62000 e po osobi za 12 godina
62000 / 12*12 = 430 e mesecno po osobi. Toliko sigurno nisu dobili u novcu. Ali drzava Srbija odrzava skole, bolnice, delimicno infrastrukturu, crkve takodje...dakle ne bih rekao da je previse novca ukradeno, nesto sigurno jeste veoma nenamnski potroseno, ali ko odgovara za to? Ono sto je najgore je sto je omoguceno svercovanje i utaja poreza, e to je najgore, a ne pomoc enklavama i finansiranje institucija. Cilj ovog zlonamernog clanka je i da pokaze da samo placamo neke institucije koju Nemacka zove paralelne. Ono sto mora da bude jasno, je da sve dok postoje paralelne institucije bice i vise Srba na KiM. Ukinu li se institucije Srbije odmah odlazi sa KiM dodatnih 30000-50000 ljudi koji od institucija zive. Ima medjutim deo Srba sa Kosova koji sede na dve stolice, uzimaju od Srbije, ali rade i sa Siptarima, a najbolje prolaze oni koji rade sa KFOROM i EULEXOM, ti su se nahvatali puno para. E sad, mislim da je pre svega u interesu svih da nema sverca i da s euplacuje u budzet, bilo Srbije bilo severnih opstina. Ogroman je problem sto nema nase policije koja bi drzala red u severnim opstinama, a Eulex se ne mesa u svoj posao. Lokalna policija isto tako, oni su na KiM manje vise dekor. Resenje mora biti sistemsko, a sve dok se bude kod nas vajkalo kako je eto lose, a tera se po starom, znaci da nije lose, bar onima koji najglasnije kukaju. Drzava mora da nastavi da pomaze Srbima na KiM ali mnogo planskije, a uz to da onemoguci kradju budzeta, pre svega svercom, tu odlazi ogromna lova, ne samo zbog sverca Srba sa severa KiM nego Srba iz uze Srbije.

ximi

pre 12 godina

da mi albanci smo odseceni od sveta i ne integrisani,samo vi sanjajte ko magarac dok ga je vuk po jeo jjaaaoooo tesko vama sta vas ceka.

bravo

pre 12 godina

Kosovo dobije 500 miliona evra.Ne daje nista Srbiji.Vojvodina dobije 550 miliona evra (7%).Vojvodina puni budzet sa 40%!Beograd,samo za one silne agencije,ima ih 131,daje 850 miliona evra za troskove i plate!Dace bog,pa nece Beograd vise dobijati nista od Vojvodine! (Vladimir-NS, 20. decembar 2011 12:19)Nisam iz BGa, ali i ja se slazem, neka predje cela administracijama u Vojvodinu, pa je vi placajte, sa sve "obrazovanim salteristima".

Jožef

pre 12 godina

Sada kada se placa nas narod dole i njegov opstanak vi se bunite.

Kako da Vam objasnimo da te silne sume ne idu ka Vašem Narodu dole već idu ka nekima drugima prema gore . U glanom iz Vašeg džepa u nekom suprotnom pravcu . Znate li šta je suprotno ? To je kada vršite malu nuždu u pravcu košave a rezultat ide ka vama .

mihaela

pre 12 godina

pa dobro zar ste vi tamo baš vesla sisali? zar ne vidite da je ovaj tekst napisan kao priprema građana Srbije na priznanje Kosova i Metohije?sav tekst vodi ka tome,sva objašnjenja,postupak,vrjeme kad će ovakvi tekstovi biti objavljeni a vi se i dalje pjenite? možda budem opet tu kad se dogodi i onda ću vas ovo isto pitat,tj.kad Srbija prizna Kosovu i to zvanično...srdačan vam pozdrav i ne srljajte i dalje u mračnu rupu,krenite naprijed kao svi..

TfB

pre 12 godina

Narode kazi beeeee. Tako, a sad se vratite u rupu i psujte sebi u bradu. Ja kad se za bilo šta bunim i kad neću da prihvatim ovo što mi se servira svi me gledaju kao da sam lud i samo kazu ma navikni se, pa kao da ne znaš gde živiš. Znam, zato se i bunim! A vi nastavite da ćutite i nemojte da se ljutite na decu ako vam sutra budu udarili šamar što niste hteli ništa da uradite da ne žive i oni i ovakvoj us***** zemlji u kojoj mi sad živimo. Kad vidim kolektivni orgazam naroda koji se okupio oko nekog političara koji u kampanji obilazi sela za koja nije ni čuo, samo mi se nameće da ovaj mazohistički narod uživa u ovome što mu se radi. Meni je evo postalo loše trenutno kako sam pročitao tekst, a vidim neki vec pravdaju i pominju Merkelovu, albance i sve ostalo. Jel nam oni brane da očistimo korupciju, kriminalce, i drugo? To je kao da kazete a što da sređujem ovaj svinjac u kući kad mi neko lomi ogradu u dvorištu. Lomio ne lomio mi živimo u svinjcu koji smo stvorili.

VV

pre 12 godina

Ako tamo ima 200.000 Srba, a to je verovatno vise nego sto ih zaista ima, ispada da svakog meseca svaki Srbin (covek, zena, dete) dobije po 260 evra. Sto znaci da cetvoroclana porodica zivi od 1000 evra, sto i nije tako lose. Medjutim, koliko vidimo na TV-u juzno od Ibra se zivi izrazito bedno. Gde su pare?

Vreme za Novi Insajder!

pre 12 godina

Znamo svi da su troškovi ogromni.

Ono što ne znamo je KO i na ČIJE INOSTRANE BANKARSKE RAČUNE izvlači iz Budžeta ogromne sume i tako potkrada građane Srbije(i Kosova takođe)?!

Srbi na Kosovu od svega dobiju samo mrvicu.
Ko odnosi glavnicu?

Ljutko

pre 12 godina

Treba pod hitno osnovati državnu agenciju za ispitivanje uzroka zloupotreba i zaposliti barem 100 ljudi u njoj, ipak su to pare, treba to ispitati.

maraton

pre 12 godina

Ovde je u pitanju pojava karakteristična za državnu politiku Srbije i nije karakteristična samo za Kosovo, već za celu državu. Na Kosovu je ona najizraženija. Naime, državna vlast, oličena u vladi i njenim ministarstvima, ne sprovodi svoju obavezu kontrole tokova novca čiji transfer izvrši prema nekom subjektu. To se dešava sa kreditima, novcem za pomoć iz bilo kojih razloga i drugim transferima, pa su ove tranakcije jedan od izvora nenamenskog trošenja, korupcije, otuđivanja novca i dr. Kad se desi situacija kao ova na Kosovu ili kad delo izbije na videlo, onda vlast izmišlja svoju priču i obaveštava javnost o kriminalu, kršenju zakona, pljački i dr., ali ne spominje da je ona uzrok tome, jer svojom obavezujućom kontrolom nije pokrila puteve trošenja datog novca.

Srđan V. Staletović

pre 12 godina

Zamislite ljude koji pripadaju opciji koja ne prihvata kosovske institucije kao legetimne pretstavnike vlasti,(malo ih je na kosovu)kojima bi takva gomila para oko sedam milijardi evra bila na raspolaganju da se obezbede osnovni stambeni prostor, radna mesta, i sva prateća infrastruktura potrebna za normalno odvijanje životnih funkcija. Mogao bi se napraviti grad od dvestotinjak hiljada za primer celom svetu, i onom najrazvijenijem. Međutim srbi sa kosova ne žele da rade i zarađuju za život radeći. Bolja je opcija dobijati novac i loviti u mutnom u ime ostanka na kosovu. Od kako znam za sebe na kosovu ništa nije bilo normalno, i sve se odvijalo po nekom političkom ključu ili specijalnim programima za ovo ili za ono. Teritoriju država može da brani i štiti državne interese i bez građana ili većinske nacionalne populacije koji pripadaju toj istoj državi. Koliko je teritorija u svetu koje nisu naseljene ili su sasvim malo naseljene a država kojoj pripada ta teritorija ne "baca" milijarde evra da naseli te prostore ako ne postoji interes i ekonomsaka opravdanost u celoj toj stvari. Ova luda politika koja je dobrim delom omogućila da pojedinci u svemu ovome veoma dobro procene situaciju, mora da prestane i da se napravi program za sve one koji žele da se integrišu u život na teritoriji "uže srbije". To bi naravno važilo za sve koji žele da svojim radom, kvalifikacijama, znanjem, i svemu ostalom ostvare prihode od kojih će živeti, ako ih poseduju. Plaćeni patriotizam nazovimo ga tako, samo je sistem ogromne mašinerije za pranje para i za realizaciju politike J... lud zbunjenog, u kojoj se određena grupa u društvu odlično uklapa u ulozi ludaka.

mojne mi čašpri, brate, mislim ovaj... da ne mislim...

pre 12 godina

za (Vlada, 20. decembar 2011 12:26)

kaže se "dobijao tri plate", jer je primao iz tri izvora.
da je dobijao tri plate iz istog izvora, onda bi se reklo da dobija trostruku platu.
Postoji samo duplo - što znači dva puta više (ne može manje). A troduplo ne postoji.