Utorak, 22.11.2011.

21:45

Pacoli prodaje Trepču, Srbija ne da

Nema nikakve zvanične potvrde da se <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=11&dd=18&nav_id=558696" class="text-link" target= "_blank">sprema privatizacija rudnika Trepča</a>, kaže Slobodan Petrović, zamenik premijera Kosova.

Izvor: Danas

Pacoli prodaje Trepèu, Srbija ne da IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Petrit

pre 12 godina

(rade, 23. novembar 2011 06:17 )
Tvoj clanak mi lici na fantasticnu pricu. Necu da pisem vise nego ovo: IAKO SVE TO CETE VI IMATI, KOME CE TO SLUZITI....JER NARODU KOJI IZUMIRE....hmmmm

pravoslavac

pre 12 godina

Agim, nemoj meni da pričaš o Kosovu. Suviše sa, dugo živela tamo, da meni ne možeš da kažeš kakvi su bili putevu na Kosovu. Još sedamdesetih godina, svako selo na KiM je bilo asfaltirano, sve je bilo sredjeno, jer su stizale ogromne pare iz Srbije. Niste znali kako da ih potrošite. Smejali ste se Srbiji, u kojoj nije bilo mudre glave.
Ali ste sve namerno uništavali, radjali decu, u tolikom broju, koju ni MMF ne bi mogao da finansira.
Bilo mi je teško da gledam Šumadiju, u kojoj je struja zakačena na grane, a znala sam kako vi trošite srpske pare.
Zato Agim, nas koji znamo stanje, nas koji znamo jezik, koji vas u svemu razumemo, ni Srbija neće u svojim redovima, oko rešavanja pitanja KiM, jer bi smo blagovremeno otkrili prevaru.
Još pamtim Sadnu Rašković Ivić, kao ministra za KiM, a žena nikad nije videla Kosovo, ali je ona za vas podobna.
Zato što ima nas koji znamo, kako je bilo, ne piši svašta Afgim, jer te lako možemo demantovati.
Zahvali bogu, Americi, a pre svega drogi, što si dotle dogurao. Samo znaj da to nije pošteno, jer smo mi radili i gradili Kosovo, a vi nas proterali.

Bote

pre 12 godina

Ma kaki Pacolli, kako Bogdanovic, kaki Petrovic, ma kaki bakrac....a jos manje se Srbija pita u svemu ovome !!! Trepca nigde ne ide....ostaje tu gde je...a sluzice Kosovskom narodu u jednom ili drugom obliku...i ako bude data na koncesiju.

A sto se tica Srpskih investicija....to je smesno....pa ulagali ste 1 din...a uzimali ste 1000 din na svaki gram metala....a gradilo se u Srbiji a nista na Kosovu (Trepca radi Beograd se gradi). Kosovo je bilo deo zemlje koje se samo eksploatira, a u kojoj se nista ne investira. Do pre 3-4 godine, imali smo najprimitivniju infrastrukturu puteva (dok ste se vi vozili autoputevima), i nfrastrukturu komunalija i svih drugih javnih sluzbi u Evropi. E sad je drugacije...moze Srbija da uci od nas....(i ako smo daleko od gde treba da budemo-ali se vise gradilo za ovih 10 nego 50 godina pre)- pa se cudite zasto je kako je....
(Albanac sa Kosova, 23. novembar 2011 08:54)

1. Koji je to narod Kosova, a koji su to Albanci sa Kosova? Je l to postoje neki Kosovari? Je l narod Kosova svaki covek koji zivi na Kosovu? U tom slucaju...Srbin da bude ministar energetike, Goranac ministar zivotne sredine, Turcin ministar rada itd. Vidis li ili ne vidis paradoks svojih reci? Kad pricas na srpskom portalu pominjes neki narod Kosova, a sebe smatras Albancem i verovatno bi se rado ujedinio sa Albanijom. Takvi dvostruki arsini za nas iz Srbije su ocigledni i neces nikog da prevaris takvom retorikom.

2. Od Trepce se gradila cela Jugoslavija. Profitirali su svi narodi, a ne samo Srbi. 70% celokupne rude u ex-yu korisceno je iz Trepce za potrebe industrije. Industrija je u YU bila u svim sadasnjim zemljama, ne samo u Srbiji. Imali su i Albanci svoje komunisticke kadrove na visokim pozicijama. Izgleda ipak da ne znas mnogo o tome, verovatno si mlad.

3. Puteve gradite na kredit, a grade ih americke firme. Ko ce to da plati? Pa obicni ljudi, kao i uvek. Kosovo do jula 2012 mora da proglasi bakrot (izvestaj OEBS-a) ako nastavi ovako. A da ne govorim odakle dolazi hrana koju jedete.

Pa ti sad vidi. Mozete da kupujete samo neke americke i EU proizvode jer su svi ostali vrlo skupi zbog troskova transporta. Kada ste proglasili embargo na uvoz iz Srbije, za 2-3 nedelje po prodavnicama u Pristini doslo je do nestasice najosnovnijih prehrambenih proizvoda. Zar bi da radije gladujes, nego saradjujes sa Srbijom? Tsk tsk, mani se snova decko. Dzaba ti "nezavisnost" ako ta nezavisnost pojede vas zivot. Zasto bezite masovno u EU (i to preko Srbije) ako je toliko dobro na Kosovu. Cinjenica je da nije dobro na Kosovu, tacnije dobro je politicarima, biznismenima, a obican narod kao i uvek tesko zivi.

Pamet u glavu.

Aleksandar

pre 12 godina

za (Albanac sa Kosova, 23. novembar 2011 08:54)

Za ono tvoje "Trepča radi, Beograd se gradi" ima mala ispravka, koja je bliža istini:

"Trepča radi, a budžet Srbije/SFRJ pokriva gubitke".

Slobodan blok 70

pre 12 godina

Ovde je neko od dragih nam komsija s juga pomenuo parolicu "Trepca radi Beograd se gradi" i kako sada Kosovu fali samo perje da poleti.Pomenuti su putevi, pruge koji jednostavno ostavljaju bez daha gradjane Kosova! Koliko sam ja obavesten iz "pouzdanih izvora" glavni i jedini realni izvor prihoda je potrosnja pripadnika KFOR-a i ostalih medjunarodnih organizacija, bilo kroz placanja samih organizacija smestaja svojih pripadnika ili koriscenjem usluga druge vrste. Jedina sigurna plata je ona iz budzeta koji puni EU.Ko ima sluzbu u NGO ili u nekim od brojnih agencija koja se finansira iz Brisela ili Vasingtona ima i siguran prihod, za sada.Izdavanje stanova,kafane,pumpe,pekarei picerije su glavna privredna grana. E sada je doslo vreme da Kosovo vrati bar malo Evropi tako sto ce ciste tehnologije, kao sto su metalurgija nikla i olova, ustupi istima.Metalurgija nikla i srebra su poznate kao veoma zahvalne za zastitu okoline.Uz hrom i mangan naravno. Ako neko sa zapada preuzme metalurgiju na Kosovu, nece sigurno eksplatisati istim intezitetom nego puta deset.Tako da sam vasem mestu, prvo bih organizovao eksrkuziju do Bora i Majdanpeka da vidite sta takav intezitet eksploatacije ostavlja za sobom.Mislite da ce Englezi da imaju milosti prema okolini i da ce obezbediti bezbednu tehnologiju koja je za pomenute metale skupa ko` krv? Nadajte se! Isto kao sto su obezbedjeni uslovi u Gabonu,Kongu ili Cileu.Tako da parola "trepca radi bg se gradi" ce pretrpeti izmene, s tim sto umesto gradnje Bg-a necete znati ni sta se ni ko se gradi i koliko para nosi. Ali mi Srbi smo glupi i zaostali, ne shvatamo prednosti i benefite koje donose te kompanije ciji je jedini cilj dobrobit drzave i gradjana u koju investiraju. Oni koji su zadojeni kosovskim mitom i stereotipima prema mami Evropi i ne mogu drugacije. Ali mozemo samo da vam zavidimo na tome kako ste mudri i kako svaki potez koji cinite je maestralan. Sto vise nikla, i ne brinite se za pluca! To je od pasivnog pusenja!

Aleksandar

pre 12 godina

@Agim
Ne lupaj covece. Kosovo je uvek bio deo Srbije i ne zove se Kosovo, nego Kosovo i Metohija. Za dan zelite da promenite istoriju i ponasate se kao da nista nije bilo pre toga. Inace, prvenstveno rude nisu kosovske niti srpske, nego rude ove planete. A to sto se neko poprimao da je to "nase" i/ili "vase", to je samo zbog ludih ljudi koji vladaju svojim drzavama. Tako da rude iz Kine, Japana, Amerike, Francuske, Nemacke, V.Britanije, pripadaju svima nama, bez obzira gde se nalazili.

agim

pre 12 godina

strumfovi samo vezbajte srpski trebace vam
(mija, 23. novembar 2011 10:05)
A vi pecinci vezbajte Ruski trebace vam kad se budete "odselili" tamo.

Vlora

pre 12 godina

Pa sto se ne zalite u Medjunarodni Sud Pravde? To ce samo ubrzati proces prodaje...
Kad bi mi Albanci pitali Srbiju, imali bismo vise od autonomije manje od nezavisnosti. Ali slusali smo Ameriku. Mi smo proglasili nezavisnost i hocemo da prodajemo Trepcu drzavi koja nas je priznala. Ja stvarno ne vidim sta je tu ilegalno. Pa to je drustvena kompanija, koja automatski pripada drustvu Kosova, koju cine 90% Albanci. Za tih 3000 radnika, nemojte se puno brinuti, dobice oni dobru naknadu, ali rudnici, kao i sve sto se nalazi na Kosovu, pripada narodu Kosova.

agim

pre 12 godina

Srbija je vekovima otimala i krala kosovska rudna bogatstva.Investirala mozda malo na te rudnika a pokrala i otela HILJADUSTRUKO.
To mu dodje kao kad vam jedan lopov popravi auto i posle toga ukrade i na kraju taj isti lopov tvrdi da je auto njegov samo jer ga je popravio i na silu promenio vlasnistvo automobila.Posto vidim da se sa Srbima mi Albanci ne mozemo dogovoriti(dfanas clan vlade ministar dacic pominje rat) mislim da je najbolje resenje da i mi na Kosovu organizujemo oluju.To je najbolje resenje jer Srbija drugi jezik ne razume.

Miroslav LDP

pre 12 godina

da li ste primetili da je g-din Cedomir Jovanovic zabranio Vladimiru LDP da pise komentare - ostadosmo bez glasova... Od sada cu ja da pisem komentare po zadatku.

milso

pre 12 godina

Neki komentari zaista pokazuju dvocifreni IQ njihovih autora. Kakve veze ima što je Trepča u "nezavisnom" Kosovu, kada se lepo u tekstu kaže da su vlasnici firme/agencije iz Srbije?
Dakle, ako ste vi imali dućan u npr. Prištini, on nije vaš čim je Kosovo proglasilo nezavisnost?

Razgraničite šta je ekonomija (kapitalizam), a šta politika, momci.

hhaha

pre 12 godina

Gle javljaju nam se iz juzne pokrajine. Odakle im internet samo da mi je znati? :) Citajte malo, fond za razvoj Srbije ima 66% vlasnistva u Trepci. Znaci da je vecinski vlasnik. Moze pacoli da prodaje sta hoce, ali to nece biti legalno. Pa nisu ni Britanci ovce, da plate maglu koju im prodajte trgovac narkoticima (najrazvenija privredna grana kod siptara).

Filip

pre 12 godina

Pa makar da danas sve države sveta, zaključno sa Srbijm priznaju Kosovo, Trepča će ostati u vlasništvu starog vlasnika, odnosno Srbije. Izgleda da vi, Arbanasi i LDP-ovci još uvek živite u komunizmu i ne razumete osnovne zakone kapitala...

Da se ja pitam nešto u onom pregovoračkom timu, Srbija bi prvo insistirala na potvrdi svog kapitala na Kosovu (bez obzira na njegov status), pa tek onda o ostalim trviijalnim ili ne pitanjima...

kraja

pre 12 godina

...znaci sad mozete da prodajete i srpske manastire, posto su na "vasoj" teritoriji...????
...objasnite tom kentu kako to ide kod vas, da zna u sta ulaze novac...

Aleksandar

pre 12 godina

Dulaku,i Turci su mislili da su na Kosovu zavrsili pricu sa Srbima...Momentalno je tako a kako ce biti,videcemo...Ceracemo se mi jos,nikada na Balkanu nije nista zavrsena prica.

pravoslavac

pre 12 godina

Kad čitam, ne mogu da verujem. Čak i da u Srbiji ima toliko onih koji nisu Srbi, pa zar i oni toliko mrze zemlju u kojoj žive.
Za Kosovo, za Trepču, za celu privredu na KiM, za svakog stanovnika, Srbija je odvajala ogromne pare i pomagala.
Nije moguće, pored činjenice da je Kosovo otet deo Srbije, da se toga ne setite.Zašto spominjete Jupiter, mars i ostalo. Srbija nije okupirala Kosovo, Srbiji je Kosovo, na najbrutalniji način oteto.
Ne morata da saučestvujetu u bolu, ali bar budite korektni prema zemlji u kojoj živite, a ako ste Srbi, nema vam pomoći.

"Strpljen spašen"

pre 12 godina

Ravnoteža u svetu je promenjiva kategorija. Jedno sam siguran, na kraju se sve jedno uspostavlja. Da sam na mestu nekih od komentatora ne bih bio tako siguran u sve izrečeno. Pozdrav.

nenad

pre 12 godina

Radio sam na kosovu i cuo sam ovu pricu vise puta.Posto je tamo sve blizu srbije kazu da ulaz u rudnike jeste na kosovu ali su se vekovima tuneli kopovi produzavali i da su navodno vec odavno prosl ispod granice kosova i da su cela kopova vec odavno ispod terirorije srbije duboko u srbiji i da se prakticno udje na kosovu u tunel koji se pruza par kilometara ispod zemlje do ispod srbije i tu se kazu kopa ruda znaci u srbiji...ovo nije sala to sam zaista slusao od mnogih koji tamo znaju situaciju..ima logike.

Srbo iz R. Srpske

pre 12 godina

Ovaj svijet duboko već gazi u propast i neće ova nepravda trajati do vijeka... Mogu uzeti i Trepču, kuvati u Sandžaku, Vojvodini...ali doće dan pravde i istine. Braćo Srbi čuvajte dušu-ako nam to otmu, zalud nam je sve! SRBIJA JE VJEČNA DOK SU JOJ DJECA VJERNA.

sale

pre 12 godina

@(dulaku, 23. novembar 2011 05:43)

Za mislis ti i ostali Albanci da se bilo ko drugi pita osim Amera!?
Jos jednom su dokazali da iako su skoro gotovo, neprikosnoveni su u svemu i bice kako oni kazu.Taj rudnik nece pripasti ni Srbima, ni Albancima, pripasce onome ko bude imao pare da ga plati, a od toga ce narod videti jedno veliko NISTA!
Kosovo i Metohija su vekovima bili pod turcima pa je vraceno pod Srbiju, zar stvarno mislis da ce Srbi dozvoliti da uzmete taj deo teritorije tek tako!?

don

pre 12 godina

prijatelju dulaku,
bas zato sto mislis da je kosovo zavrsena prica nemoj da se cudis kada se jednog dana probudis sa sve krevetom negde u albaniji.

Albanac sa Kosova

pre 12 godina

Ma kaki Pacolli, kako Bogdanovic, kaki Petrovic, ma kaki bakrac....a jos manje se Srbija pita u svemu ovome !!! Trepca nigde ne ide....ostaje tu gde je...a sluzice Kosovskom narodu u jednom ili drugom obliku...i ako bude data na koncesiju.

A sto se tica Srpskih investicija....to je smesno....pa ulagali ste 1 din...a uzimali ste 1000 din na svaki gram metala....a gradilo se u Srbiji a nista na Kosovu (Trepca radi Beograd se gradi). Kosovo je bilo deo zemlje koje se samo eksploatira, a u kojoj se nista ne investira. Do pre 3-4 godine, imali smo najprimitivniju infrastrukturu puteva (dok ste se vi vozili autoputevima), i nfrastrukturu komunalija i svih drugih javnih sluzbi u Evropi. E sad je drugacije...moze Srbija da uci od nas....(i ako smo daleko od gde treba da budemo-ali se vise gradilo za ovih 10 nego 50 godina pre)- pa se cudite zasto je kako je....

veljko

pre 12 godina

@dulaku

Gotovo je kad to srpski narod bude rekao. Pa neće amerikanci ceo vek biti na Kosovu i Metohi jel tako?

Budite nam živo i zdravo i do godine u Prištini o/

Kosovastar

pre 12 godina

Zvanicnici Srbije su stvarno smesni. Cuj coveka (Bogdanovica), on bi se obratio ponovo tom Medjunarodnom Sudu Pravde (MSP)!!!!
Pa zar taj sud nije "nepravedan" i da stao "na strani Albanaca" ili "nije odgovorio kako treba o nezavisnosti Kosova"???

Gospodo kada se jedna teritorija otcepi i stice nezavisnot onda SVE sto je na teritoriji te nove drzave pripada NOVOJ DRZAVI. Cak i u privatnoj svojini ako se nalazi u nekoj u nekoj rudi onda to nije vise privatno vec DRZAVNO. To znaci da SVE rude na Kosovo pripadaju DRZAVI Kosovo.

nijebitnoime

pre 12 godina

(Ramadan, 23. novembar 2011 05:22) a sta se vi mesate u rude vama bolje idu narkotici, roblje i organi...

a sto se tice traktora, preko prokletija necete moci njima, a kad tad cete zavrsiti tamo odakle vas je bujica nanela na KiM

Dragan

pre 12 godina

Konačno ćemo doći do srži, zašto su podržali secesiju. Ako budemo i tu zatezali (suđenjima, pravnim opstrukcijama...) povući će nam pitanje Sandžaka. Možda kasnije i jug Srbije.
Da li možemo da se odbranimo?

Najaci opstaju

pre 12 godina

Treba biti svestan da će zalihe energenata Kolubarskog basena potrajati narednih 60 do 70 godina, a mi iz njih snabdevamo nase termoelektrane koje imaju većinski udeo u proizvodnji električne energije. Hidropotencijali naše zemlje nisu iskorišćeni dovoljno ali su i oni ograničeni, dok alternativni obnovljivi izvori (vetrogeneratori, solarni paneli...) još uvek nisu ni blizu tehnologije koja bi mogla da zadovolji sve više rastući trend potrošnje.
Dakle, energija dobijena iz uglja i dalje ima vodeću ulogu u namirivanju konzuma.
Pitanje je zašto se tako lako odričemo teritorije na kojoj se nalazi ogromna količina energenata. Da li neko ovde razmišlja o tome?
Naš problem je to što ne da nemamo dugoročnu strategiju, već izgleda da nemamo ni pojma šta je bitno.
Sledeći put kada uključite klimu, TA peć, kompjuter, zapitajte se odakle dolazi struja?

Maja

pre 12 godina

Ovoj vesti nedostaju neke informacije: da li ovaj rudnik danas radi ili ne?? Ako radi, ko ubira profit? Kako to da je samo "simbolična" dobit a tolike rude?
Ako ne radi, onda je pitanje, ko tim ljudima daje platu??
Nešto tu meni smrdi debelo!
Rekla bih da neko naš i sada ubira žešću kintu a prave se da kao nema zarade!!

perić pera

pre 12 godina

Rudnik Trepča se nalazi u mestu Stari Trg. Nudim nagrdu ako neko nađe da tamo živi 1 Srbin.Na slici je Topionica u Zvečanu, koji je naseljen srpskim življem, ali naravno da ne radi. Cifra od nekoliko zaposlenih je možda tačna.Toliko njih prima platu a ne radi niko, počev od generalnog direktora koji ima svoju privatnu firmu sa kojom radi i koristi uplate države za Trepču da dok ne stignu do plaćenih navijače Trepče, obrne novac, itd.

rade

pre 12 godina

TO JE GLAVNI RAZLOG DEMONIZACIJE SRBA NA SEVERU AP KiM. Pored Trepče na severu južne pokrajine se nalaze i izvorišta vode bez kojih je jug pokrajine samo pustinja. Znaju to Albanci pa na sve strane pokušavaju da ocrne što više Srbe ne bi li zauzvrat prodali prirodna bogatstva onima koji im pomažu u maltretiranju Srba. To se znalo odvajkada samo što je eto sada isplivalo na površinu, takoreći bila je javna tajna. Ono što Albanci i njihovi mentori nisu očekivali je da će se Srbi konoslidovati baš tamo gde im najmanje odgovara, a to je sver AP KiM. Ono što je dobro u čitavoj priči oko Trepče je da Albanci nemaju nikakva prava na Trepču iz prostog razloga, NE PRIPADAJU RAZGOVORIMA OKO DEOBE NASLEDSTVA BIVŠE SFRJA. Postoji više razloga za takav rezon (pravno-ekonomski). Prvo oni nisu nikada bili narod koji je formirao Jugoslaviju, uvek su bili manjinska zajednica kojoj je dozvoljeno da prebegne iz Albanije u SFRJ, drugo osnivač Trepče je Srbija i ona ju je unela u SFRJ, treće čak i njihovi (albanski) "tradicionalni i višedecenijski prijatelji" (SLO i CRO) su se slatko ismejali na predlog "kosovara" od pre par meseci oko albanskog učešća u deobi SFRJ nasledstva i direktno im rekli da od toga nema ništa, i četvrto i najbitnije ukoliko se Albanci ne dogovore isključivo sa Srbijom to se u civilizovanom svetu smatra pljačka i otimanje te su velike šanse da "kosovari" plate na dve strane veliku cifru, na jednoj strani Srbiji (što će im se desiti sigurno) a na drugoj strani onim interesentima koje je prevarila uzevši pare za fantomsku prodaju "ukaradene robe". Usput penale plaća i strana koja je kupovala "ukradenu robu" i pored spoznaje da je ta "roba" nelegalno otuđena. To su postulati prava na zapadu pa vi sada vidite zašto stranci već do sada nisu kupili otete instalacije TELEKOM-a. Jenostavno znaju šta ih čeka u slučaju tužbe Srbije. I još jedna stvar ide na ruku Srbiji a to je ova ekonomska kriza iz minimum dva razloga. Prvi razlog je da Albanci polako ali sigurno gube sponzore (jer ni prodaja droge više ne ide kako bi oni želeli pa se ostaje bez fondova) a drugi je da velike korporacije gube tlo pod nogama i umanjuje im se uticaj na gaopolitičkom planu. Sinoć smo mogli da pročitamo baš ovde na sajtu B92 u vestima iz sfere biznisa kako Kina deli packe SAD-u oko ekonomije jer su oni najveći kreditori američke ekonomije sa 1.500 biliona dolara (slovima milion i petsto hiljada milijardi dolara), zar mislite da kina da dozvoli da im USA ne plati dug?!? Varate se grdno ako mislite da je Kina spremna da posle višedecenijskog pljuvanja od strane USA administracije zažmuri na jedno oko i kaže amerima "ma sve ok opraštamo vam", uostalom zašto bi to činila kada je napravila dil sa zemljama sa najvećim ekonomskim rastom, to je još jedan od razloga zašto će Albanci ostati usamljeni na prostorima Balkana a onda baš i ne bih voleo da sam u njihovoj koži.

Ramadan

pre 12 godina

samo sanjate da cete imati nesto od toga . Koliko znam i mars pripada srbima sad se pripremajte se da zaumete i jupiter pa na traktorima i pravac jupiter

dulaku

pre 12 godina

samo naslov ove price je smesan u gllupav.
allbanci prodaju trepcu a serbija ne da,
zar stvarno iko missli da za prodaju trepce ce serbija se pitati????
pa bogami budite realni i nemojte vjeruti ovagve gllupe price.
kosovo je zaversena prica i glleajte da ne izgubite vojvodinu , sanzhak i presevsku dollinu.

pozdrav,dulaku

neko daleko

pre 12 godina

U cemu je problem? Ta Trepca i tako godinama ne radi i ne sluzi nicemu.

Uostalom, ona se nalazi na Kosovu i nema veze sa Srbijom. Ako ima, cik onda da je mi osposobimo da radi. Bas me interesuje da vidim koliko to Srbija stvarno ima vlast nad njom.

Nek' je prodaju kome god, kad smo mi bili *** da iskoristimo svo to bogatstvo koje tamo lezi a za kojim sad (kao) kukamo.

I kad bi nam je vratili na upravljanje, koliko sutra bi se neki nas preposteni tajkun *** tamo, iscedio sve sto ima i 'odleprsao' drugde...

aleksandar !

pre 12 godina

Vrednost ruda u Trepci procenjena na 1000 000 000 000 dolara...Vec vise od 100 godina se vodi rat izmedju nas i najvecih svetskih sila oko ovog rudnika,cak su ga svojevremeno plajckali i pripadnici vlasti...Ovaj rudnik je jos pre 50 godina morao da bude zasticen i prioritet svih naroda sa ovih prostora,na zalost mi Balkanci prepoznamo vrednost u necemu tek kada krenu da nam otimaju....Sta dalje reci Kosovo je Srbija,tesko,ali ako nista treba se i dalje boriti do kraja makar do nekog dogovora sa Amerima oko ovog rudnika...Ta ruda pripada i Srbima i ALbancima ali svakako ne korumpiranim politicarima i Amerikancima...NEk nam je sa srecom...Trebace nam !

aleksandar !

pre 12 godina

Vrednost ruda u Trepci procenjena na 1000 000 000 000 dolara...Vec vise od 100 godina se vodi rat izmedju nas i najvecih svetskih sila oko ovog rudnika,cak su ga svojevremeno plajckali i pripadnici vlasti...Ovaj rudnik je jos pre 50 godina morao da bude zasticen i prioritet svih naroda sa ovih prostora,na zalost mi Balkanci prepoznamo vrednost u necemu tek kada krenu da nam otimaju....Sta dalje reci Kosovo je Srbija,tesko,ali ako nista treba se i dalje boriti do kraja makar do nekog dogovora sa Amerima oko ovog rudnika...Ta ruda pripada i Srbima i ALbancima ali svakako ne korumpiranim politicarima i Amerikancima...NEk nam je sa srecom...Trebace nam !

dulaku

pre 12 godina

samo naslov ove price je smesan u gllupav.
allbanci prodaju trepcu a serbija ne da,
zar stvarno iko missli da za prodaju trepce ce serbija se pitati????
pa bogami budite realni i nemojte vjeruti ovagve gllupe price.
kosovo je zaversena prica i glleajte da ne izgubite vojvodinu , sanzhak i presevsku dollinu.

pozdrav,dulaku

Ramadan

pre 12 godina

samo sanjate da cete imati nesto od toga . Koliko znam i mars pripada srbima sad se pripremajte se da zaumete i jupiter pa na traktorima i pravac jupiter

neko daleko

pre 12 godina

U cemu je problem? Ta Trepca i tako godinama ne radi i ne sluzi nicemu.

Uostalom, ona se nalazi na Kosovu i nema veze sa Srbijom. Ako ima, cik onda da je mi osposobimo da radi. Bas me interesuje da vidim koliko to Srbija stvarno ima vlast nad njom.

Nek' je prodaju kome god, kad smo mi bili *** da iskoristimo svo to bogatstvo koje tamo lezi a za kojim sad (kao) kukamo.

I kad bi nam je vratili na upravljanje, koliko sutra bi se neki nas preposteni tajkun *** tamo, iscedio sve sto ima i 'odleprsao' drugde...

don

pre 12 godina

prijatelju dulaku,
bas zato sto mislis da je kosovo zavrsena prica nemoj da se cudis kada se jednog dana probudis sa sve krevetom negde u albaniji.

rade

pre 12 godina

TO JE GLAVNI RAZLOG DEMONIZACIJE SRBA NA SEVERU AP KiM. Pored Trepče na severu južne pokrajine se nalaze i izvorišta vode bez kojih je jug pokrajine samo pustinja. Znaju to Albanci pa na sve strane pokušavaju da ocrne što više Srbe ne bi li zauzvrat prodali prirodna bogatstva onima koji im pomažu u maltretiranju Srba. To se znalo odvajkada samo što je eto sada isplivalo na površinu, takoreći bila je javna tajna. Ono što Albanci i njihovi mentori nisu očekivali je da će se Srbi konoslidovati baš tamo gde im najmanje odgovara, a to je sver AP KiM. Ono što je dobro u čitavoj priči oko Trepče je da Albanci nemaju nikakva prava na Trepču iz prostog razloga, NE PRIPADAJU RAZGOVORIMA OKO DEOBE NASLEDSTVA BIVŠE SFRJA. Postoji više razloga za takav rezon (pravno-ekonomski). Prvo oni nisu nikada bili narod koji je formirao Jugoslaviju, uvek su bili manjinska zajednica kojoj je dozvoljeno da prebegne iz Albanije u SFRJ, drugo osnivač Trepče je Srbija i ona ju je unela u SFRJ, treće čak i njihovi (albanski) "tradicionalni i višedecenijski prijatelji" (SLO i CRO) su se slatko ismejali na predlog "kosovara" od pre par meseci oko albanskog učešća u deobi SFRJ nasledstva i direktno im rekli da od toga nema ništa, i četvrto i najbitnije ukoliko se Albanci ne dogovore isključivo sa Srbijom to se u civilizovanom svetu smatra pljačka i otimanje te su velike šanse da "kosovari" plate na dve strane veliku cifru, na jednoj strani Srbiji (što će im se desiti sigurno) a na drugoj strani onim interesentima koje je prevarila uzevši pare za fantomsku prodaju "ukaradene robe". Usput penale plaća i strana koja je kupovala "ukradenu robu" i pored spoznaje da je ta "roba" nelegalno otuđena. To su postulati prava na zapadu pa vi sada vidite zašto stranci već do sada nisu kupili otete instalacije TELEKOM-a. Jenostavno znaju šta ih čeka u slučaju tužbe Srbije. I još jedna stvar ide na ruku Srbiji a to je ova ekonomska kriza iz minimum dva razloga. Prvi razlog je da Albanci polako ali sigurno gube sponzore (jer ni prodaja droge više ne ide kako bi oni želeli pa se ostaje bez fondova) a drugi je da velike korporacije gube tlo pod nogama i umanjuje im se uticaj na gaopolitičkom planu. Sinoć smo mogli da pročitamo baš ovde na sajtu B92 u vestima iz sfere biznisa kako Kina deli packe SAD-u oko ekonomije jer su oni najveći kreditori američke ekonomije sa 1.500 biliona dolara (slovima milion i petsto hiljada milijardi dolara), zar mislite da kina da dozvoli da im USA ne plati dug?!? Varate se grdno ako mislite da je Kina spremna da posle višedecenijskog pljuvanja od strane USA administracije zažmuri na jedno oko i kaže amerima "ma sve ok opraštamo vam", uostalom zašto bi to činila kada je napravila dil sa zemljama sa najvećim ekonomskim rastom, to je još jedan od razloga zašto će Albanci ostati usamljeni na prostorima Balkana a onda baš i ne bih voleo da sam u njihovoj koži.

pravoslavac

pre 12 godina

Kad čitam, ne mogu da verujem. Čak i da u Srbiji ima toliko onih koji nisu Srbi, pa zar i oni toliko mrze zemlju u kojoj žive.
Za Kosovo, za Trepču, za celu privredu na KiM, za svakog stanovnika, Srbija je odvajala ogromne pare i pomagala.
Nije moguće, pored činjenice da je Kosovo otet deo Srbije, da se toga ne setite.Zašto spominjete Jupiter, mars i ostalo. Srbija nije okupirala Kosovo, Srbiji je Kosovo, na najbrutalniji način oteto.
Ne morata da saučestvujetu u bolu, ali bar budite korektni prema zemlji u kojoj živite, a ako ste Srbi, nema vam pomoći.

milso

pre 12 godina

Neki komentari zaista pokazuju dvocifreni IQ njihovih autora. Kakve veze ima što je Trepča u "nezavisnom" Kosovu, kada se lepo u tekstu kaže da su vlasnici firme/agencije iz Srbije?
Dakle, ako ste vi imali dućan u npr. Prištini, on nije vaš čim je Kosovo proglasilo nezavisnost?

Razgraničite šta je ekonomija (kapitalizam), a šta politika, momci.

Filip

pre 12 godina

Pa makar da danas sve države sveta, zaključno sa Srbijm priznaju Kosovo, Trepča će ostati u vlasništvu starog vlasnika, odnosno Srbije. Izgleda da vi, Arbanasi i LDP-ovci još uvek živite u komunizmu i ne razumete osnovne zakone kapitala...

Da se ja pitam nešto u onom pregovoračkom timu, Srbija bi prvo insistirala na potvrdi svog kapitala na Kosovu (bez obzira na njegov status), pa tek onda o ostalim trviijalnim ili ne pitanjima...

nijebitnoime

pre 12 godina

(Ramadan, 23. novembar 2011 05:22) a sta se vi mesate u rude vama bolje idu narkotici, roblje i organi...

a sto se tice traktora, preko prokletija necete moci njima, a kad tad cete zavrsiti tamo odakle vas je bujica nanela na KiM

hhaha

pre 12 godina

Gle javljaju nam se iz juzne pokrajine. Odakle im internet samo da mi je znati? :) Citajte malo, fond za razvoj Srbije ima 66% vlasnistva u Trepci. Znaci da je vecinski vlasnik. Moze pacoli da prodaje sta hoce, ali to nece biti legalno. Pa nisu ni Britanci ovce, da plate maglu koju im prodajte trgovac narkoticima (najrazvenija privredna grana kod siptara).

Aleksandar

pre 12 godina

Dulaku,i Turci su mislili da su na Kosovu zavrsili pricu sa Srbima...Momentalno je tako a kako ce biti,videcemo...Ceracemo se mi jos,nikada na Balkanu nije nista zavrsena prica.

Srbo iz R. Srpske

pre 12 godina

Ovaj svijet duboko već gazi u propast i neće ova nepravda trajati do vijeka... Mogu uzeti i Trepču, kuvati u Sandžaku, Vojvodini...ali doće dan pravde i istine. Braćo Srbi čuvajte dušu-ako nam to otmu, zalud nam je sve! SRBIJA JE VJEČNA DOK SU JOJ DJECA VJERNA.

sale

pre 12 godina

@(dulaku, 23. novembar 2011 05:43)

Za mislis ti i ostali Albanci da se bilo ko drugi pita osim Amera!?
Jos jednom su dokazali da iako su skoro gotovo, neprikosnoveni su u svemu i bice kako oni kazu.Taj rudnik nece pripasti ni Srbima, ni Albancima, pripasce onome ko bude imao pare da ga plati, a od toga ce narod videti jedno veliko NISTA!
Kosovo i Metohija su vekovima bili pod turcima pa je vraceno pod Srbiju, zar stvarno mislis da ce Srbi dozvoliti da uzmete taj deo teritorije tek tako!?

kraja

pre 12 godina

...znaci sad mozete da prodajete i srpske manastire, posto su na "vasoj" teritoriji...????
...objasnite tom kentu kako to ide kod vas, da zna u sta ulaze novac...

veljko

pre 12 godina

@dulaku

Gotovo je kad to srpski narod bude rekao. Pa neće amerikanci ceo vek biti na Kosovu i Metohi jel tako?

Budite nam živo i zdravo i do godine u Prištini o/

Miroslav LDP

pre 12 godina

da li ste primetili da je g-din Cedomir Jovanovic zabranio Vladimiru LDP da pise komentare - ostadosmo bez glasova... Od sada cu ja da pisem komentare po zadatku.

nenad

pre 12 godina

Radio sam na kosovu i cuo sam ovu pricu vise puta.Posto je tamo sve blizu srbije kazu da ulaz u rudnike jeste na kosovu ali su se vekovima tuneli kopovi produzavali i da su navodno vec odavno prosl ispod granice kosova i da su cela kopova vec odavno ispod terirorije srbije duboko u srbiji i da se prakticno udje na kosovu u tunel koji se pruza par kilometara ispod zemlje do ispod srbije i tu se kazu kopa ruda znaci u srbiji...ovo nije sala to sam zaista slusao od mnogih koji tamo znaju situaciju..ima logike.

"Strpljen spašen"

pre 12 godina

Ravnoteža u svetu je promenjiva kategorija. Jedno sam siguran, na kraju se sve jedno uspostavlja. Da sam na mestu nekih od komentatora ne bih bio tako siguran u sve izrečeno. Pozdrav.

Najaci opstaju

pre 12 godina

Treba biti svestan da će zalihe energenata Kolubarskog basena potrajati narednih 60 do 70 godina, a mi iz njih snabdevamo nase termoelektrane koje imaju većinski udeo u proizvodnji električne energije. Hidropotencijali naše zemlje nisu iskorišćeni dovoljno ali su i oni ograničeni, dok alternativni obnovljivi izvori (vetrogeneratori, solarni paneli...) još uvek nisu ni blizu tehnologije koja bi mogla da zadovolji sve više rastući trend potrošnje.
Dakle, energija dobijena iz uglja i dalje ima vodeću ulogu u namirivanju konzuma.
Pitanje je zašto se tako lako odričemo teritorije na kojoj se nalazi ogromna količina energenata. Da li neko ovde razmišlja o tome?
Naš problem je to što ne da nemamo dugoročnu strategiju, već izgleda da nemamo ni pojma šta je bitno.
Sledeći put kada uključite klimu, TA peć, kompjuter, zapitajte se odakle dolazi struja?

Albanac sa Kosova

pre 12 godina

Ma kaki Pacolli, kako Bogdanovic, kaki Petrovic, ma kaki bakrac....a jos manje se Srbija pita u svemu ovome !!! Trepca nigde ne ide....ostaje tu gde je...a sluzice Kosovskom narodu u jednom ili drugom obliku...i ako bude data na koncesiju.

A sto se tica Srpskih investicija....to je smesno....pa ulagali ste 1 din...a uzimali ste 1000 din na svaki gram metala....a gradilo se u Srbiji a nista na Kosovu (Trepca radi Beograd se gradi). Kosovo je bilo deo zemlje koje se samo eksploatira, a u kojoj se nista ne investira. Do pre 3-4 godine, imali smo najprimitivniju infrastrukturu puteva (dok ste se vi vozili autoputevima), i nfrastrukturu komunalija i svih drugih javnih sluzbi u Evropi. E sad je drugacije...moze Srbija da uci od nas....(i ako smo daleko od gde treba da budemo-ali se vise gradilo za ovih 10 nego 50 godina pre)- pa se cudite zasto je kako je....

agim

pre 12 godina

Srbija je vekovima otimala i krala kosovska rudna bogatstva.Investirala mozda malo na te rudnika a pokrala i otela HILJADUSTRUKO.
To mu dodje kao kad vam jedan lopov popravi auto i posle toga ukrade i na kraju taj isti lopov tvrdi da je auto njegov samo jer ga je popravio i na silu promenio vlasnistvo automobila.Posto vidim da se sa Srbima mi Albanci ne mozemo dogovoriti(dfanas clan vlade ministar dacic pominje rat) mislim da je najbolje resenje da i mi na Kosovu organizujemo oluju.To je najbolje resenje jer Srbija drugi jezik ne razume.

Maja

pre 12 godina

Ovoj vesti nedostaju neke informacije: da li ovaj rudnik danas radi ili ne?? Ako radi, ko ubira profit? Kako to da je samo "simbolična" dobit a tolike rude?
Ako ne radi, onda je pitanje, ko tim ljudima daje platu??
Nešto tu meni smrdi debelo!
Rekla bih da neko naš i sada ubira žešću kintu a prave se da kao nema zarade!!

Dragan

pre 12 godina

Konačno ćemo doći do srži, zašto su podržali secesiju. Ako budemo i tu zatezali (suđenjima, pravnim opstrukcijama...) povući će nam pitanje Sandžaka. Možda kasnije i jug Srbije.
Da li možemo da se odbranimo?

Kosovastar

pre 12 godina

Zvanicnici Srbije su stvarno smesni. Cuj coveka (Bogdanovica), on bi se obratio ponovo tom Medjunarodnom Sudu Pravde (MSP)!!!!
Pa zar taj sud nije "nepravedan" i da stao "na strani Albanaca" ili "nije odgovorio kako treba o nezavisnosti Kosova"???

Gospodo kada se jedna teritorija otcepi i stice nezavisnot onda SVE sto je na teritoriji te nove drzave pripada NOVOJ DRZAVI. Cak i u privatnoj svojini ako se nalazi u nekoj u nekoj rudi onda to nije vise privatno vec DRZAVNO. To znaci da SVE rude na Kosovo pripadaju DRZAVI Kosovo.

perić pera

pre 12 godina

Rudnik Trepča se nalazi u mestu Stari Trg. Nudim nagrdu ako neko nađe da tamo živi 1 Srbin.Na slici je Topionica u Zvečanu, koji je naseljen srpskim življem, ali naravno da ne radi. Cifra od nekoliko zaposlenih je možda tačna.Toliko njih prima platu a ne radi niko, počev od generalnog direktora koji ima svoju privatnu firmu sa kojom radi i koristi uplate države za Trepču da dok ne stignu do plaćenih navijače Trepče, obrne novac, itd.

pravoslavac

pre 12 godina

Agim, nemoj meni da pričaš o Kosovu. Suviše sa, dugo živela tamo, da meni ne možeš da kažeš kakvi su bili putevu na Kosovu. Još sedamdesetih godina, svako selo na KiM je bilo asfaltirano, sve je bilo sredjeno, jer su stizale ogromne pare iz Srbije. Niste znali kako da ih potrošite. Smejali ste se Srbiji, u kojoj nije bilo mudre glave.
Ali ste sve namerno uništavali, radjali decu, u tolikom broju, koju ni MMF ne bi mogao da finansira.
Bilo mi je teško da gledam Šumadiju, u kojoj je struja zakačena na grane, a znala sam kako vi trošite srpske pare.
Zato Agim, nas koji znamo stanje, nas koji znamo jezik, koji vas u svemu razumemo, ni Srbija neće u svojim redovima, oko rešavanja pitanja KiM, jer bi smo blagovremeno otkrili prevaru.
Još pamtim Sadnu Rašković Ivić, kao ministra za KiM, a žena nikad nije videla Kosovo, ali je ona za vas podobna.
Zato što ima nas koji znamo, kako je bilo, ne piši svašta Afgim, jer te lako možemo demantovati.
Zahvali bogu, Americi, a pre svega drogi, što si dotle dogurao. Samo znaj da to nije pošteno, jer smo mi radili i gradili Kosovo, a vi nas proterali.

Aleksandar

pre 12 godina

za (Albanac sa Kosova, 23. novembar 2011 08:54)

Za ono tvoje "Trepča radi, Beograd se gradi" ima mala ispravka, koja je bliža istini:

"Trepča radi, a budžet Srbije/SFRJ pokriva gubitke".

Slobodan blok 70

pre 12 godina

Ovde je neko od dragih nam komsija s juga pomenuo parolicu "Trepca radi Beograd se gradi" i kako sada Kosovu fali samo perje da poleti.Pomenuti su putevi, pruge koji jednostavno ostavljaju bez daha gradjane Kosova! Koliko sam ja obavesten iz "pouzdanih izvora" glavni i jedini realni izvor prihoda je potrosnja pripadnika KFOR-a i ostalih medjunarodnih organizacija, bilo kroz placanja samih organizacija smestaja svojih pripadnika ili koriscenjem usluga druge vrste. Jedina sigurna plata je ona iz budzeta koji puni EU.Ko ima sluzbu u NGO ili u nekim od brojnih agencija koja se finansira iz Brisela ili Vasingtona ima i siguran prihod, za sada.Izdavanje stanova,kafane,pumpe,pekarei picerije su glavna privredna grana. E sada je doslo vreme da Kosovo vrati bar malo Evropi tako sto ce ciste tehnologije, kao sto su metalurgija nikla i olova, ustupi istima.Metalurgija nikla i srebra su poznate kao veoma zahvalne za zastitu okoline.Uz hrom i mangan naravno. Ako neko sa zapada preuzme metalurgiju na Kosovu, nece sigurno eksplatisati istim intezitetom nego puta deset.Tako da sam vasem mestu, prvo bih organizovao eksrkuziju do Bora i Majdanpeka da vidite sta takav intezitet eksploatacije ostavlja za sobom.Mislite da ce Englezi da imaju milosti prema okolini i da ce obezbediti bezbednu tehnologiju koja je za pomenute metale skupa ko` krv? Nadajte se! Isto kao sto su obezbedjeni uslovi u Gabonu,Kongu ili Cileu.Tako da parola "trepca radi bg se gradi" ce pretrpeti izmene, s tim sto umesto gradnje Bg-a necete znati ni sta se ni ko se gradi i koliko para nosi. Ali mi Srbi smo glupi i zaostali, ne shvatamo prednosti i benefite koje donose te kompanije ciji je jedini cilj dobrobit drzave i gradjana u koju investiraju. Oni koji su zadojeni kosovskim mitom i stereotipima prema mami Evropi i ne mogu drugacije. Ali mozemo samo da vam zavidimo na tome kako ste mudri i kako svaki potez koji cinite je maestralan. Sto vise nikla, i ne brinite se za pluca! To je od pasivnog pusenja!

Bote

pre 12 godina

Ma kaki Pacolli, kako Bogdanovic, kaki Petrovic, ma kaki bakrac....a jos manje se Srbija pita u svemu ovome !!! Trepca nigde ne ide....ostaje tu gde je...a sluzice Kosovskom narodu u jednom ili drugom obliku...i ako bude data na koncesiju.

A sto se tica Srpskih investicija....to je smesno....pa ulagali ste 1 din...a uzimali ste 1000 din na svaki gram metala....a gradilo se u Srbiji a nista na Kosovu (Trepca radi Beograd se gradi). Kosovo je bilo deo zemlje koje se samo eksploatira, a u kojoj se nista ne investira. Do pre 3-4 godine, imali smo najprimitivniju infrastrukturu puteva (dok ste se vi vozili autoputevima), i nfrastrukturu komunalija i svih drugih javnih sluzbi u Evropi. E sad je drugacije...moze Srbija da uci od nas....(i ako smo daleko od gde treba da budemo-ali se vise gradilo za ovih 10 nego 50 godina pre)- pa se cudite zasto je kako je....
(Albanac sa Kosova, 23. novembar 2011 08:54)

1. Koji je to narod Kosova, a koji su to Albanci sa Kosova? Je l to postoje neki Kosovari? Je l narod Kosova svaki covek koji zivi na Kosovu? U tom slucaju...Srbin da bude ministar energetike, Goranac ministar zivotne sredine, Turcin ministar rada itd. Vidis li ili ne vidis paradoks svojih reci? Kad pricas na srpskom portalu pominjes neki narod Kosova, a sebe smatras Albancem i verovatno bi se rado ujedinio sa Albanijom. Takvi dvostruki arsini za nas iz Srbije su ocigledni i neces nikog da prevaris takvom retorikom.

2. Od Trepce se gradila cela Jugoslavija. Profitirali su svi narodi, a ne samo Srbi. 70% celokupne rude u ex-yu korisceno je iz Trepce za potrebe industrije. Industrija je u YU bila u svim sadasnjim zemljama, ne samo u Srbiji. Imali su i Albanci svoje komunisticke kadrove na visokim pozicijama. Izgleda ipak da ne znas mnogo o tome, verovatno si mlad.

3. Puteve gradite na kredit, a grade ih americke firme. Ko ce to da plati? Pa obicni ljudi, kao i uvek. Kosovo do jula 2012 mora da proglasi bakrot (izvestaj OEBS-a) ako nastavi ovako. A da ne govorim odakle dolazi hrana koju jedete.

Pa ti sad vidi. Mozete da kupujete samo neke americke i EU proizvode jer su svi ostali vrlo skupi zbog troskova transporta. Kada ste proglasili embargo na uvoz iz Srbije, za 2-3 nedelje po prodavnicama u Pristini doslo je do nestasice najosnovnijih prehrambenih proizvoda. Zar bi da radije gladujes, nego saradjujes sa Srbijom? Tsk tsk, mani se snova decko. Dzaba ti "nezavisnost" ako ta nezavisnost pojede vas zivot. Zasto bezite masovno u EU (i to preko Srbije) ako je toliko dobro na Kosovu. Cinjenica je da nije dobro na Kosovu, tacnije dobro je politicarima, biznismenima, a obican narod kao i uvek tesko zivi.

Pamet u glavu.

Aleksandar

pre 12 godina

@Agim
Ne lupaj covece. Kosovo je uvek bio deo Srbije i ne zove se Kosovo, nego Kosovo i Metohija. Za dan zelite da promenite istoriju i ponasate se kao da nista nije bilo pre toga. Inace, prvenstveno rude nisu kosovske niti srpske, nego rude ove planete. A to sto se neko poprimao da je to "nase" i/ili "vase", to je samo zbog ludih ljudi koji vladaju svojim drzavama. Tako da rude iz Kine, Japana, Amerike, Francuske, Nemacke, V.Britanije, pripadaju svima nama, bez obzira gde se nalazili.

agim

pre 12 godina

strumfovi samo vezbajte srpski trebace vam
(mija, 23. novembar 2011 10:05)
A vi pecinci vezbajte Ruski trebace vam kad se budete "odselili" tamo.

Vlora

pre 12 godina

Pa sto se ne zalite u Medjunarodni Sud Pravde? To ce samo ubrzati proces prodaje...
Kad bi mi Albanci pitali Srbiju, imali bismo vise od autonomije manje od nezavisnosti. Ali slusali smo Ameriku. Mi smo proglasili nezavisnost i hocemo da prodajemo Trepcu drzavi koja nas je priznala. Ja stvarno ne vidim sta je tu ilegalno. Pa to je drustvena kompanija, koja automatski pripada drustvu Kosova, koju cine 90% Albanci. Za tih 3000 radnika, nemojte se puno brinuti, dobice oni dobru naknadu, ali rudnici, kao i sve sto se nalazi na Kosovu, pripada narodu Kosova.

Petrit

pre 12 godina

(rade, 23. novembar 2011 06:17 )
Tvoj clanak mi lici na fantasticnu pricu. Necu da pisem vise nego ovo: IAKO SVE TO CETE VI IMATI, KOME CE TO SLUZITI....JER NARODU KOJI IZUMIRE....hmmmm

dulaku

pre 12 godina

samo naslov ove price je smesan u gllupav.
allbanci prodaju trepcu a serbija ne da,
zar stvarno iko missli da za prodaju trepce ce serbija se pitati????
pa bogami budite realni i nemojte vjeruti ovagve gllupe price.
kosovo je zaversena prica i glleajte da ne izgubite vojvodinu , sanzhak i presevsku dollinu.

pozdrav,dulaku

Ramadan

pre 12 godina

samo sanjate da cete imati nesto od toga . Koliko znam i mars pripada srbima sad se pripremajte se da zaumete i jupiter pa na traktorima i pravac jupiter

neko daleko

pre 12 godina

U cemu je problem? Ta Trepca i tako godinama ne radi i ne sluzi nicemu.

Uostalom, ona se nalazi na Kosovu i nema veze sa Srbijom. Ako ima, cik onda da je mi osposobimo da radi. Bas me interesuje da vidim koliko to Srbija stvarno ima vlast nad njom.

Nek' je prodaju kome god, kad smo mi bili *** da iskoristimo svo to bogatstvo koje tamo lezi a za kojim sad (kao) kukamo.

I kad bi nam je vratili na upravljanje, koliko sutra bi se neki nas preposteni tajkun *** tamo, iscedio sve sto ima i 'odleprsao' drugde...

agim

pre 12 godina

Srbija je vekovima otimala i krala kosovska rudna bogatstva.Investirala mozda malo na te rudnika a pokrala i otela HILJADUSTRUKO.
To mu dodje kao kad vam jedan lopov popravi auto i posle toga ukrade i na kraju taj isti lopov tvrdi da je auto njegov samo jer ga je popravio i na silu promenio vlasnistvo automobila.Posto vidim da se sa Srbima mi Albanci ne mozemo dogovoriti(dfanas clan vlade ministar dacic pominje rat) mislim da je najbolje resenje da i mi na Kosovu organizujemo oluju.To je najbolje resenje jer Srbija drugi jezik ne razume.

aleksandar !

pre 12 godina

Vrednost ruda u Trepci procenjena na 1000 000 000 000 dolara...Vec vise od 100 godina se vodi rat izmedju nas i najvecih svetskih sila oko ovog rudnika,cak su ga svojevremeno plajckali i pripadnici vlasti...Ovaj rudnik je jos pre 50 godina morao da bude zasticen i prioritet svih naroda sa ovih prostora,na zalost mi Balkanci prepoznamo vrednost u necemu tek kada krenu da nam otimaju....Sta dalje reci Kosovo je Srbija,tesko,ali ako nista treba se i dalje boriti do kraja makar do nekog dogovora sa Amerima oko ovog rudnika...Ta ruda pripada i Srbima i ALbancima ali svakako ne korumpiranim politicarima i Amerikancima...NEk nam je sa srecom...Trebace nam !

Albanac sa Kosova

pre 12 godina

Ma kaki Pacolli, kako Bogdanovic, kaki Petrovic, ma kaki bakrac....a jos manje se Srbija pita u svemu ovome !!! Trepca nigde ne ide....ostaje tu gde je...a sluzice Kosovskom narodu u jednom ili drugom obliku...i ako bude data na koncesiju.

A sto se tica Srpskih investicija....to je smesno....pa ulagali ste 1 din...a uzimali ste 1000 din na svaki gram metala....a gradilo se u Srbiji a nista na Kosovu (Trepca radi Beograd se gradi). Kosovo je bilo deo zemlje koje se samo eksploatira, a u kojoj se nista ne investira. Do pre 3-4 godine, imali smo najprimitivniju infrastrukturu puteva (dok ste se vi vozili autoputevima), i nfrastrukturu komunalija i svih drugih javnih sluzbi u Evropi. E sad je drugacije...moze Srbija da uci od nas....(i ako smo daleko od gde treba da budemo-ali se vise gradilo za ovih 10 nego 50 godina pre)- pa se cudite zasto je kako je....

Kosovastar

pre 12 godina

Zvanicnici Srbije su stvarno smesni. Cuj coveka (Bogdanovica), on bi se obratio ponovo tom Medjunarodnom Sudu Pravde (MSP)!!!!
Pa zar taj sud nije "nepravedan" i da stao "na strani Albanaca" ili "nije odgovorio kako treba o nezavisnosti Kosova"???

Gospodo kada se jedna teritorija otcepi i stice nezavisnot onda SVE sto je na teritoriji te nove drzave pripada NOVOJ DRZAVI. Cak i u privatnoj svojini ako se nalazi u nekoj u nekoj rudi onda to nije vise privatno vec DRZAVNO. To znaci da SVE rude na Kosovo pripadaju DRZAVI Kosovo.

Srbo iz R. Srpske

pre 12 godina

Ovaj svijet duboko već gazi u propast i neće ova nepravda trajati do vijeka... Mogu uzeti i Trepču, kuvati u Sandžaku, Vojvodini...ali doće dan pravde i istine. Braćo Srbi čuvajte dušu-ako nam to otmu, zalud nam je sve! SRBIJA JE VJEČNA DOK SU JOJ DJECA VJERNA.

pravoslavac

pre 12 godina

Kad čitam, ne mogu da verujem. Čak i da u Srbiji ima toliko onih koji nisu Srbi, pa zar i oni toliko mrze zemlju u kojoj žive.
Za Kosovo, za Trepču, za celu privredu na KiM, za svakog stanovnika, Srbija je odvajala ogromne pare i pomagala.
Nije moguće, pored činjenice da je Kosovo otet deo Srbije, da se toga ne setite.Zašto spominjete Jupiter, mars i ostalo. Srbija nije okupirala Kosovo, Srbiji je Kosovo, na najbrutalniji način oteto.
Ne morata da saučestvujetu u bolu, ali bar budite korektni prema zemlji u kojoj živite, a ako ste Srbi, nema vam pomoći.

hhaha

pre 12 godina

Gle javljaju nam se iz juzne pokrajine. Odakle im internet samo da mi je znati? :) Citajte malo, fond za razvoj Srbije ima 66% vlasnistva u Trepci. Znaci da je vecinski vlasnik. Moze pacoli da prodaje sta hoce, ali to nece biti legalno. Pa nisu ni Britanci ovce, da plate maglu koju im prodajte trgovac narkoticima (najrazvenija privredna grana kod siptara).

nijebitnoime

pre 12 godina

(Ramadan, 23. novembar 2011 05:22) a sta se vi mesate u rude vama bolje idu narkotici, roblje i organi...

a sto se tice traktora, preko prokletija necete moci njima, a kad tad cete zavrsiti tamo odakle vas je bujica nanela na KiM

Aleksandar

pre 12 godina

Dulaku,i Turci su mislili da su na Kosovu zavrsili pricu sa Srbima...Momentalno je tako a kako ce biti,videcemo...Ceracemo se mi jos,nikada na Balkanu nije nista zavrsena prica.

Filip

pre 12 godina

Pa makar da danas sve države sveta, zaključno sa Srbijm priznaju Kosovo, Trepča će ostati u vlasništvu starog vlasnika, odnosno Srbije. Izgleda da vi, Arbanasi i LDP-ovci još uvek živite u komunizmu i ne razumete osnovne zakone kapitala...

Da se ja pitam nešto u onom pregovoračkom timu, Srbija bi prvo insistirala na potvrdi svog kapitala na Kosovu (bez obzira na njegov status), pa tek onda o ostalim trviijalnim ili ne pitanjima...

rade

pre 12 godina

TO JE GLAVNI RAZLOG DEMONIZACIJE SRBA NA SEVERU AP KiM. Pored Trepče na severu južne pokrajine se nalaze i izvorišta vode bez kojih je jug pokrajine samo pustinja. Znaju to Albanci pa na sve strane pokušavaju da ocrne što više Srbe ne bi li zauzvrat prodali prirodna bogatstva onima koji im pomažu u maltretiranju Srba. To se znalo odvajkada samo što je eto sada isplivalo na površinu, takoreći bila je javna tajna. Ono što Albanci i njihovi mentori nisu očekivali je da će se Srbi konoslidovati baš tamo gde im najmanje odgovara, a to je sver AP KiM. Ono što je dobro u čitavoj priči oko Trepče je da Albanci nemaju nikakva prava na Trepču iz prostog razloga, NE PRIPADAJU RAZGOVORIMA OKO DEOBE NASLEDSTVA BIVŠE SFRJA. Postoji više razloga za takav rezon (pravno-ekonomski). Prvo oni nisu nikada bili narod koji je formirao Jugoslaviju, uvek su bili manjinska zajednica kojoj je dozvoljeno da prebegne iz Albanije u SFRJ, drugo osnivač Trepče je Srbija i ona ju je unela u SFRJ, treće čak i njihovi (albanski) "tradicionalni i višedecenijski prijatelji" (SLO i CRO) su se slatko ismejali na predlog "kosovara" od pre par meseci oko albanskog učešća u deobi SFRJ nasledstva i direktno im rekli da od toga nema ništa, i četvrto i najbitnije ukoliko se Albanci ne dogovore isključivo sa Srbijom to se u civilizovanom svetu smatra pljačka i otimanje te su velike šanse da "kosovari" plate na dve strane veliku cifru, na jednoj strani Srbiji (što će im se desiti sigurno) a na drugoj strani onim interesentima koje je prevarila uzevši pare za fantomsku prodaju "ukaradene robe". Usput penale plaća i strana koja je kupovala "ukradenu robu" i pored spoznaje da je ta "roba" nelegalno otuđena. To su postulati prava na zapadu pa vi sada vidite zašto stranci već do sada nisu kupili otete instalacije TELEKOM-a. Jenostavno znaju šta ih čeka u slučaju tužbe Srbije. I još jedna stvar ide na ruku Srbiji a to je ova ekonomska kriza iz minimum dva razloga. Prvi razlog je da Albanci polako ali sigurno gube sponzore (jer ni prodaja droge više ne ide kako bi oni želeli pa se ostaje bez fondova) a drugi je da velike korporacije gube tlo pod nogama i umanjuje im se uticaj na gaopolitičkom planu. Sinoć smo mogli da pročitamo baš ovde na sajtu B92 u vestima iz sfere biznisa kako Kina deli packe SAD-u oko ekonomije jer su oni najveći kreditori američke ekonomije sa 1.500 biliona dolara (slovima milion i petsto hiljada milijardi dolara), zar mislite da kina da dozvoli da im USA ne plati dug?!? Varate se grdno ako mislite da je Kina spremna da posle višedecenijskog pljuvanja od strane USA administracije zažmuri na jedno oko i kaže amerima "ma sve ok opraštamo vam", uostalom zašto bi to činila kada je napravila dil sa zemljama sa najvećim ekonomskim rastom, to je još jedan od razloga zašto će Albanci ostati usamljeni na prostorima Balkana a onda baš i ne bih voleo da sam u njihovoj koži.

agim

pre 12 godina

strumfovi samo vezbajte srpski trebace vam
(mija, 23. novembar 2011 10:05)
A vi pecinci vezbajte Ruski trebace vam kad se budete "odselili" tamo.

don

pre 12 godina

prijatelju dulaku,
bas zato sto mislis da je kosovo zavrsena prica nemoj da se cudis kada se jednog dana probudis sa sve krevetom negde u albaniji.

Vlora

pre 12 godina

Pa sto se ne zalite u Medjunarodni Sud Pravde? To ce samo ubrzati proces prodaje...
Kad bi mi Albanci pitali Srbiju, imali bismo vise od autonomije manje od nezavisnosti. Ali slusali smo Ameriku. Mi smo proglasili nezavisnost i hocemo da prodajemo Trepcu drzavi koja nas je priznala. Ja stvarno ne vidim sta je tu ilegalno. Pa to je drustvena kompanija, koja automatski pripada drustvu Kosova, koju cine 90% Albanci. Za tih 3000 radnika, nemojte se puno brinuti, dobice oni dobru naknadu, ali rudnici, kao i sve sto se nalazi na Kosovu, pripada narodu Kosova.

perić pera

pre 12 godina

Rudnik Trepča se nalazi u mestu Stari Trg. Nudim nagrdu ako neko nađe da tamo živi 1 Srbin.Na slici je Topionica u Zvečanu, koji je naseljen srpskim življem, ali naravno da ne radi. Cifra od nekoliko zaposlenih je možda tačna.Toliko njih prima platu a ne radi niko, počev od generalnog direktora koji ima svoju privatnu firmu sa kojom radi i koristi uplate države za Trepču da dok ne stignu do plaćenih navijače Trepče, obrne novac, itd.

kraja

pre 12 godina

...znaci sad mozete da prodajete i srpske manastire, posto su na "vasoj" teritoriji...????
...objasnite tom kentu kako to ide kod vas, da zna u sta ulaze novac...

Miroslav LDP

pre 12 godina

da li ste primetili da je g-din Cedomir Jovanovic zabranio Vladimiru LDP da pise komentare - ostadosmo bez glasova... Od sada cu ja da pisem komentare po zadatku.

Dragan

pre 12 godina

Konačno ćemo doći do srži, zašto su podržali secesiju. Ako budemo i tu zatezali (suđenjima, pravnim opstrukcijama...) povući će nam pitanje Sandžaka. Možda kasnije i jug Srbije.
Da li možemo da se odbranimo?

sale

pre 12 godina

@(dulaku, 23. novembar 2011 05:43)

Za mislis ti i ostali Albanci da se bilo ko drugi pita osim Amera!?
Jos jednom su dokazali da iako su skoro gotovo, neprikosnoveni su u svemu i bice kako oni kazu.Taj rudnik nece pripasti ni Srbima, ni Albancima, pripasce onome ko bude imao pare da ga plati, a od toga ce narod videti jedno veliko NISTA!
Kosovo i Metohija su vekovima bili pod turcima pa je vraceno pod Srbiju, zar stvarno mislis da ce Srbi dozvoliti da uzmete taj deo teritorije tek tako!?

milso

pre 12 godina

Neki komentari zaista pokazuju dvocifreni IQ njihovih autora. Kakve veze ima što je Trepča u "nezavisnom" Kosovu, kada se lepo u tekstu kaže da su vlasnici firme/agencije iz Srbije?
Dakle, ako ste vi imali dućan u npr. Prištini, on nije vaš čim je Kosovo proglasilo nezavisnost?

Razgraničite šta je ekonomija (kapitalizam), a šta politika, momci.

Najaci opstaju

pre 12 godina

Treba biti svestan da će zalihe energenata Kolubarskog basena potrajati narednih 60 do 70 godina, a mi iz njih snabdevamo nase termoelektrane koje imaju većinski udeo u proizvodnji električne energije. Hidropotencijali naše zemlje nisu iskorišćeni dovoljno ali su i oni ograničeni, dok alternativni obnovljivi izvori (vetrogeneratori, solarni paneli...) još uvek nisu ni blizu tehnologije koja bi mogla da zadovolji sve više rastući trend potrošnje.
Dakle, energija dobijena iz uglja i dalje ima vodeću ulogu u namirivanju konzuma.
Pitanje je zašto se tako lako odričemo teritorije na kojoj se nalazi ogromna količina energenata. Da li neko ovde razmišlja o tome?
Naš problem je to što ne da nemamo dugoročnu strategiju, već izgleda da nemamo ni pojma šta je bitno.
Sledeći put kada uključite klimu, TA peć, kompjuter, zapitajte se odakle dolazi struja?

veljko

pre 12 godina

@dulaku

Gotovo je kad to srpski narod bude rekao. Pa neće amerikanci ceo vek biti na Kosovu i Metohi jel tako?

Budite nam živo i zdravo i do godine u Prištini o/

nenad

pre 12 godina

Radio sam na kosovu i cuo sam ovu pricu vise puta.Posto je tamo sve blizu srbije kazu da ulaz u rudnike jeste na kosovu ali su se vekovima tuneli kopovi produzavali i da su navodno vec odavno prosl ispod granice kosova i da su cela kopova vec odavno ispod terirorije srbije duboko u srbiji i da se prakticno udje na kosovu u tunel koji se pruza par kilometara ispod zemlje do ispod srbije i tu se kazu kopa ruda znaci u srbiji...ovo nije sala to sam zaista slusao od mnogih koji tamo znaju situaciju..ima logike.

"Strpljen spašen"

pre 12 godina

Ravnoteža u svetu je promenjiva kategorija. Jedno sam siguran, na kraju se sve jedno uspostavlja. Da sam na mestu nekih od komentatora ne bih bio tako siguran u sve izrečeno. Pozdrav.

Maja

pre 12 godina

Ovoj vesti nedostaju neke informacije: da li ovaj rudnik danas radi ili ne?? Ako radi, ko ubira profit? Kako to da je samo "simbolična" dobit a tolike rude?
Ako ne radi, onda je pitanje, ko tim ljudima daje platu??
Nešto tu meni smrdi debelo!
Rekla bih da neko naš i sada ubira žešću kintu a prave se da kao nema zarade!!

Petrit

pre 12 godina

(rade, 23. novembar 2011 06:17 )
Tvoj clanak mi lici na fantasticnu pricu. Necu da pisem vise nego ovo: IAKO SVE TO CETE VI IMATI, KOME CE TO SLUZITI....JER NARODU KOJI IZUMIRE....hmmmm

Aleksandar

pre 12 godina

za (Albanac sa Kosova, 23. novembar 2011 08:54)

Za ono tvoje "Trepča radi, Beograd se gradi" ima mala ispravka, koja je bliža istini:

"Trepča radi, a budžet Srbije/SFRJ pokriva gubitke".

Slobodan blok 70

pre 12 godina

Ovde je neko od dragih nam komsija s juga pomenuo parolicu "Trepca radi Beograd se gradi" i kako sada Kosovu fali samo perje da poleti.Pomenuti su putevi, pruge koji jednostavno ostavljaju bez daha gradjane Kosova! Koliko sam ja obavesten iz "pouzdanih izvora" glavni i jedini realni izvor prihoda je potrosnja pripadnika KFOR-a i ostalih medjunarodnih organizacija, bilo kroz placanja samih organizacija smestaja svojih pripadnika ili koriscenjem usluga druge vrste. Jedina sigurna plata je ona iz budzeta koji puni EU.Ko ima sluzbu u NGO ili u nekim od brojnih agencija koja se finansira iz Brisela ili Vasingtona ima i siguran prihod, za sada.Izdavanje stanova,kafane,pumpe,pekarei picerije su glavna privredna grana. E sada je doslo vreme da Kosovo vrati bar malo Evropi tako sto ce ciste tehnologije, kao sto su metalurgija nikla i olova, ustupi istima.Metalurgija nikla i srebra su poznate kao veoma zahvalne za zastitu okoline.Uz hrom i mangan naravno. Ako neko sa zapada preuzme metalurgiju na Kosovu, nece sigurno eksplatisati istim intezitetom nego puta deset.Tako da sam vasem mestu, prvo bih organizovao eksrkuziju do Bora i Majdanpeka da vidite sta takav intezitet eksploatacije ostavlja za sobom.Mislite da ce Englezi da imaju milosti prema okolini i da ce obezbediti bezbednu tehnologiju koja je za pomenute metale skupa ko` krv? Nadajte se! Isto kao sto su obezbedjeni uslovi u Gabonu,Kongu ili Cileu.Tako da parola "trepca radi bg se gradi" ce pretrpeti izmene, s tim sto umesto gradnje Bg-a necete znati ni sta se ni ko se gradi i koliko para nosi. Ali mi Srbi smo glupi i zaostali, ne shvatamo prednosti i benefite koje donose te kompanije ciji je jedini cilj dobrobit drzave i gradjana u koju investiraju. Oni koji su zadojeni kosovskim mitom i stereotipima prema mami Evropi i ne mogu drugacije. Ali mozemo samo da vam zavidimo na tome kako ste mudri i kako svaki potez koji cinite je maestralan. Sto vise nikla, i ne brinite se za pluca! To je od pasivnog pusenja!

Aleksandar

pre 12 godina

@Agim
Ne lupaj covece. Kosovo je uvek bio deo Srbije i ne zove se Kosovo, nego Kosovo i Metohija. Za dan zelite da promenite istoriju i ponasate se kao da nista nije bilo pre toga. Inace, prvenstveno rude nisu kosovske niti srpske, nego rude ove planete. A to sto se neko poprimao da je to "nase" i/ili "vase", to je samo zbog ludih ljudi koji vladaju svojim drzavama. Tako da rude iz Kine, Japana, Amerike, Francuske, Nemacke, V.Britanije, pripadaju svima nama, bez obzira gde se nalazili.

Bote

pre 12 godina

Ma kaki Pacolli, kako Bogdanovic, kaki Petrovic, ma kaki bakrac....a jos manje se Srbija pita u svemu ovome !!! Trepca nigde ne ide....ostaje tu gde je...a sluzice Kosovskom narodu u jednom ili drugom obliku...i ako bude data na koncesiju.

A sto se tica Srpskih investicija....to je smesno....pa ulagali ste 1 din...a uzimali ste 1000 din na svaki gram metala....a gradilo se u Srbiji a nista na Kosovu (Trepca radi Beograd se gradi). Kosovo je bilo deo zemlje koje se samo eksploatira, a u kojoj se nista ne investira. Do pre 3-4 godine, imali smo najprimitivniju infrastrukturu puteva (dok ste se vi vozili autoputevima), i nfrastrukturu komunalija i svih drugih javnih sluzbi u Evropi. E sad je drugacije...moze Srbija da uci od nas....(i ako smo daleko od gde treba da budemo-ali se vise gradilo za ovih 10 nego 50 godina pre)- pa se cudite zasto je kako je....
(Albanac sa Kosova, 23. novembar 2011 08:54)

1. Koji je to narod Kosova, a koji su to Albanci sa Kosova? Je l to postoje neki Kosovari? Je l narod Kosova svaki covek koji zivi na Kosovu? U tom slucaju...Srbin da bude ministar energetike, Goranac ministar zivotne sredine, Turcin ministar rada itd. Vidis li ili ne vidis paradoks svojih reci? Kad pricas na srpskom portalu pominjes neki narod Kosova, a sebe smatras Albancem i verovatno bi se rado ujedinio sa Albanijom. Takvi dvostruki arsini za nas iz Srbije su ocigledni i neces nikog da prevaris takvom retorikom.

2. Od Trepce se gradila cela Jugoslavija. Profitirali su svi narodi, a ne samo Srbi. 70% celokupne rude u ex-yu korisceno je iz Trepce za potrebe industrije. Industrija je u YU bila u svim sadasnjim zemljama, ne samo u Srbiji. Imali su i Albanci svoje komunisticke kadrove na visokim pozicijama. Izgleda ipak da ne znas mnogo o tome, verovatno si mlad.

3. Puteve gradite na kredit, a grade ih americke firme. Ko ce to da plati? Pa obicni ljudi, kao i uvek. Kosovo do jula 2012 mora da proglasi bakrot (izvestaj OEBS-a) ako nastavi ovako. A da ne govorim odakle dolazi hrana koju jedete.

Pa ti sad vidi. Mozete da kupujete samo neke americke i EU proizvode jer su svi ostali vrlo skupi zbog troskova transporta. Kada ste proglasili embargo na uvoz iz Srbije, za 2-3 nedelje po prodavnicama u Pristini doslo je do nestasice najosnovnijih prehrambenih proizvoda. Zar bi da radije gladujes, nego saradjujes sa Srbijom? Tsk tsk, mani se snova decko. Dzaba ti "nezavisnost" ako ta nezavisnost pojede vas zivot. Zasto bezite masovno u EU (i to preko Srbije) ako je toliko dobro na Kosovu. Cinjenica je da nije dobro na Kosovu, tacnije dobro je politicarima, biznismenima, a obican narod kao i uvek tesko zivi.

Pamet u glavu.

pravoslavac

pre 12 godina

Agim, nemoj meni da pričaš o Kosovu. Suviše sa, dugo živela tamo, da meni ne možeš da kažeš kakvi su bili putevu na Kosovu. Još sedamdesetih godina, svako selo na KiM je bilo asfaltirano, sve je bilo sredjeno, jer su stizale ogromne pare iz Srbije. Niste znali kako da ih potrošite. Smejali ste se Srbiji, u kojoj nije bilo mudre glave.
Ali ste sve namerno uništavali, radjali decu, u tolikom broju, koju ni MMF ne bi mogao da finansira.
Bilo mi je teško da gledam Šumadiju, u kojoj je struja zakačena na grane, a znala sam kako vi trošite srpske pare.
Zato Agim, nas koji znamo stanje, nas koji znamo jezik, koji vas u svemu razumemo, ni Srbija neće u svojim redovima, oko rešavanja pitanja KiM, jer bi smo blagovremeno otkrili prevaru.
Još pamtim Sadnu Rašković Ivić, kao ministra za KiM, a žena nikad nije videla Kosovo, ali je ona za vas podobna.
Zato što ima nas koji znamo, kako je bilo, ne piši svašta Afgim, jer te lako možemo demantovati.
Zahvali bogu, Americi, a pre svega drogi, što si dotle dogurao. Samo znaj da to nije pošteno, jer smo mi radili i gradili Kosovo, a vi nas proterali.