Nedelja, 20.11.2011.

04:02

Bajatović: Moguć jeftiniji gas

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović kaže da postoji mogućnost da Srbije u narednih deset godina dobija 10 odsto jeftiniji gas iz Rusije.

Izvor: Press

Bajatoviæ: Moguæ jeftiniji gas IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Бебан

pre 12 godina

Наш народ воли да каже да су најгори они којима су очи гладне, таквима никад доста, једноставно незасити су. Стално хоће још. А ова власт се уклапа савршено у овај опис, док за то време по Србији људи умиру од глади јер немају барем мало новца да купе основне намирнице. За то време ову из власти само трпају у своје шупље џепове.

Архангел

pre 12 godina

Ближе се избори, то је сад сасвим очигледно. Па се странке власти покушавају додворити народу како би обезбедили још који мандат.

Другар

pre 12 godina

Занимљиво како су им сад Руси добри, чим су, као хијене, намирисали могућност, да од тога остваре неки интерес. Ова реч је синоним за све акције власти у ове 4 године, ИНТЕРЕС је била магична формула која је сву ову боранију држала на окупу сво ово време.

Каспер

pre 12 godina

Да ситуација није каква јесте, а то је жалосна, човек би се могао слатко насмејати на ову тврдњу Бајатовића. Ноторна је чињеница да имамо најскупље енергенте у региону а добијамо их значајно повољније у односу на суседе. Основни разлог за то јесте чињеница да власт и појединци из ње, путем посредника, остварују енормне профите повећавајући због тога цену гаса.

Утеривач

pre 12 godina

Једва чекам промену власти да би се открило колико су се појединци из садашњих структура овајдили на муци овог народа, користећи шансе које су сами себи створили. А енергетика је једна од сфера где је та незајажљивост дошла највише до изражаја.

Малиша

pre 12 godina

Чим су намирисали прилику да остваре неки свој интерес бацили су се на њу, попут предатора. Јер овајдити се још мало на муци народа је прилика која се не сме пропустити јер су свесни да им се неће у даљој историји пружити прилика да тако безобзирно пљачкају овај народ.

Пријатељ

pre 12 godina

Ех, човек само да пожели да избори буду чешће онда би барем на речима имали ниске цене, висок стандард, запосленост на максимуму. Где би нам тада био крај. ******

Златоусти

pre 12 godina

Појединци из власти као да се сваки дан утркују у намери да покажу колико су се осилили, рачунајући вероватно да ће то застрашити народ и натерати га да их поново гласају. Али народ је научио лекцију и то ће показати на следећим изборима.

Ајде да га меримо

pre 12 godina

Док је свугде у свету гас појефтињавао, код нас је ишао на горе у смислу цене. Објашњења која су нам сервирана су таква која најдубље вређају интелигенцију овог народа. Што је најгоре настављају са тим понашањем, наш најбољи одговор ће бити оловка на следећим изборима.

Светац

pre 12 godina

Још једно бацање прашине у очи народу, подизали су до сада небројено пута цену гаса, па ће је сад као мало снизити и рећи народу, ето мислимо ми на ваше добро. Заиста сматрају да овај народ пати од озбиљне заборавности

Добри дух

pre 12 godina

Наједноставније решење за снижење цене гаса је елиминисање непотребних посредника, али овој власти то не пада на памет јер су управо они ти који су их и убацили у причу како би се појединци блиски власт енормно обогатили на рачун народа.

Crni Biser

pre 12 godina

Да је срећа да су Руске фирме више присутне на територији Србије било би боље. Након доласка челника из Русије у Банатском Двору вероватно ће се наћи и договор за нове пословне аранжмане. Најава појефтињења гаса је сада у интерпретације Бајатовића врло иронична, па нисмо ми заборавили оно поскупљење с почетка овог месеца а онда нам здушно најављује да ће бити појефтињења за 10 посто.

Radnicka klasa

pre 12 godina

Браћо Руси, када будете потписивали тај уговор у коме се помиње увоз гаса у наредних 10 година по нижој цени од 10% обавезно нагласите у уговору да се не сме мењати цена гаса према грађанима, јер ови ће одмах наћи начина да нам наплате још скупље гас.

Kuku Lele

pre 12 godina

Србија је могла и раније да са Русијом успостави квалитетније економске односе међутим није било памети међу онима који су на власти и који одлучују о томе. Сада су се сетили да то треба да ураде.

Maratonac

pre 12 godina

Руси нам нуде 10% нижу цену гаса а за узврат ми треба да склопимо уговор да ћемо само од њих у периоду од 10 година узимати гас. Па? Ваљда је то у интересу Србије, зашто би тражила другог партнера за куповину гаса када имамо најиделаније услове и сада. Ово је господин Бајатовић тако спектакуларно објавио као да је то нешто ново. Није, само што су власти дуги низ година током ове деценије на Русију гледале прилично с непоштовањем. Имали су своје друге "пријатеље" а Русија нам је увек била наклоњена.

Kuku Lele

pre 12 godina

Географски положај Србије је повољан, може бити центар југоисточне Европе за дистрибуцију гаса. Да је било памети у овој власти ми би то били већ увелико, али нису се посвећивали довољно односима са Русијом, заузетост ЕУ их је прилично дистанцирала. Ако Руси буду ушли у посао изградње гасних електрана то ће бити обострана корист а напоком би се покренула економска ситуација у Србији.

Antiprotivan

pre 12 godina

Џаба нама да Руси дају 10% нижу цену гаса када ће нама да наплате ови наши бар 15% скупље. Остатак ће отићи некуд. Ми и сада имамо итекако повлашћене услове за куповину гаса, нижу цену од осталих али грађани плаћају скупљи гас јер ето фирма господина Бајатовића послује на ивици рентабилности па повремено и са губитком а тај губитак мора да се амортизује преко новчаника грађана па нам повећа цену гаса почетком овог месеца.

Ludi Bojko

pre 12 godina

Изградња гасних електрана би био добар потез, како за Србију тако и за Русију. Само се надам да ће тада на челу бити неко други а не господин Бајатовић као ни ова наша неспособна власт.

Pera Putnik

pre 12 godina

Могућност доласка Руске банке на наше тржиште би умногоме била корисна како за фирме тако вероватно и за грађане. Ове Европске "пријатељске" нас огулише поприлично, највеће камате плаћамо у Европи али тако ваљда треба кад има оних којима је услуга њихова потребна. Русија је одувек била наклоњена Србији само што Руси не могу бити већи Срби од Срба. Ова најава склапања новог аранжмана по питању гаса и погодности које тај аранжман носи је само још једна потврда овог вековног пријатељства.

Mrzovoljni gradjanin

pre 12 godina

Пуштање у рад Банатског Двора је требало да буде одавно обављено односно урађено, јер је недопустиво да Србија није имала тако нешто, место где би се складиштиле резерве. Руски гас је повољан и колико знам ми већ имамо доста попуста у цени у односу на друге. Ништа ово није ново, и ово није заслуга ове власти која је од доласка на власт Русију гледала прилично с ниподоштавањем.

Boni i Klajd

pre 12 godina

Господин Бајатовић најављује нижу цену гаса, па лепо од њега. Појефтињење би било 10%. Када лепо саберемо колико је првог новембра поскупео гас и ово што би било јефтиније након одређених договора са Русима испада да ипак ми плаћамо скупљи гас, Поскупљење је било 15 до 20% а појефтиниће за 10%. Проста математика. Предизборна кампања па хајд да нам најави овакву опцију која би се десила тамо негде у најбољем случају током наредне године, хвала на обавештењу господине Бајатовићу.

Pajkovic

pre 12 godina

Господине Бајатовићу а зашто сте онда повећали цене гаса пре 20 дана. Знамо сви да добијамо гас од Русије по повлашћеној цени, но, апетити наше власти су велике па је потребно да по џепу грађана ударе што је могуће више. Наставак сарадње са руским фирмама је извесна и добро је да их има што више.

Bulla

pre 12 godina

Bajatović (Srbija) dobija od Rusije gas po ceni od 17din./kubik
a nama prodaje po ceni 40.8din./kubik
(koji nema šanse da je iste kaloričnosti k'o u EU kad nam isporuči SRBIJA GAS)
kad se tih 17din smanji za 10% izađe kubik 15.3dinara..
Jasna je njegova politika...zaradi do bola na narodu

Dusan

pre 12 godina

Nisam pametan da shvatim ovu politiku koja se gura. Evo i ja sam skoro uvodio grejanje i to na biomasu. Ne pada mi na pamet da uvodim gas ni na jednom mestu od tri lokacije koje posedujem iako sam svuda u tehničkoj mogućnosti da to učinim. Pa nisam valjda lud da samo grejanje kuće u kojoj trenutno živim plaćam 2000 evra na gas umesto ovih 300 na biomasu? Mislim, kapiram da gorivo svi manje-više moramo kupovati, ali dok još imamo izbor za grejanje, ne vidim kako su zamislili da nas primoraju da po tim cenama koristimo nešto što je postalo čist luksuz-a to je danas gas.

Duki

pre 12 godina

Sve je moguće, to je tačno. Međutim videćemo šta će od tih očekivanja biti i ostvareno. Mislim da je ovo još jedan od mnogih marketinških trikova kojima se Bajatović služi da bi nam, kao predstavo neke svoje uspehe. U budućnosti, naravno! A sudeći po tome šta su dosad u ovoj vlasti postigli, sa njima budućnosti neće ni biti.

Dejan

pre 12 godina

Prvo nam ga poskupe za 10% a onda nas vređaju i kazu da će u narednih 10g da pojeftini 10%. Ljudi prelaze na čvrsta goriva i struju. A ti Bajati nadam se da ćeš biti minorna politička prilika (verovatno prebogata,na žalost),prodao si se ti debelo rusima.

Принцеза

pre 12 godina

Лепо, сад нека поскупи па ће наредних десет година(а то може бити и 2020) бити јефтиније, која смејурија!!!

VUK

pre 12 godina

Како ствари стоје, сва је прилика да ћемо до избора лепо живети све ће одједном да појевтини. Па овај лик кука већ 4 године као је цена гаса ниска и да су у губитку и да мора да поскупи а сада одједном појевтињење а после избора ако они остану власти а богами неће наје.... смо.

Sima kosmos

pre 12 godina

U Srbiji se ne zna za pojeftinjenje ako svugde u svetu pojeftini kod nas se povećaju akcize tako da može da se desi i da blago poskupi

manojlović

pre 12 godina

Pa iovako smo najači sa cenama u odnosu na države oko nas stim što imamo najlošiji kvalitet a plate su na 2 do 3 puta manje od ostalih u regionu

Jovan Mitrovic

pre 12 godina

1. Koji put pustate Banatski Dvor u pogon? (do sada je bilo jedno tri pustanja)?
2. To nece imati nikakvog efekta na krajnju cenu gasa.
3. Zato gradjane Srbije ova vest uopste ne intereseju i ne dotice.

Кокан87

pre 12 godina

Знамо како ће да појефтини. Баш као што кад цена на светском тржишту падне код нас нафтне прерађевине поскупе!

mirko712

pre 12 godina

Бајатовићу да су сваких 6 месеци избори гас би био џабе илити гратис са све пећима

schmilo

pre 12 godina

Pa pred izbore dragi moji sve je moguće. Opšte je poznato da se cena gasa i goriva u Srbiji formira prema trenutnim političkim potrebama i nema nikakve veze sa kretanjem cena na svetskom tržištu. Koliko se puta desilo da gorivo pojeftini na svetskim berzama a kod nas naprotiv baš u tom trenutku poskupi ?

Tranzicija

pre 12 godina

***** Ne verujem ti ništa, jedino sam siguran da ako ostaneš tu gde jesi sledeće jeseni ćeš tražiti poskupljenje od 30% pa ćeš na kraju pristati i na 10% sve i da gas pojeftini žestoko ti ćeš naći načina da obrazložiš da je poskupljenje neophodno.

NOVA PAZOVA

pre 12 godina

10 % za 10 godina ??!!?? A pre dve godine u cugu ste ga podigli za 60 % a, da bi spustili 10 % treba da prodje celih 10 godina ... e ... nemam reci ....

VUK

pre 12 godina

Како ствари стоје, сва је прилика да ћемо до избора лепо живети све ће одједном да појевтини. Па овај лик кука већ 4 године као је цена гаса ниска и да су у губитку и да мора да поскупи а сада одједном појевтињење а после избора ако они остану власти а богами неће наје.... смо.

NOVA PAZOVA

pre 12 godina

10 % za 10 godina ??!!?? A pre dve godine u cugu ste ga podigli za 60 % a, da bi spustili 10 % treba da prodje celih 10 godina ... e ... nemam reci ....

Jovan Mitrovic

pre 12 godina

1. Koji put pustate Banatski Dvor u pogon? (do sada je bilo jedno tri pustanja)?
2. To nece imati nikakvog efekta na krajnju cenu gasa.
3. Zato gradjane Srbije ova vest uopste ne intereseju i ne dotice.

Sima kosmos

pre 12 godina

U Srbiji se ne zna za pojeftinjenje ako svugde u svetu pojeftini kod nas se povećaju akcize tako da može da se desi i da blago poskupi

manojlović

pre 12 godina

Pa iovako smo najači sa cenama u odnosu na države oko nas stim što imamo najlošiji kvalitet a plate su na 2 do 3 puta manje od ostalih u regionu

Принцеза

pre 12 godina

Лепо, сад нека поскупи па ће наредних десет година(а то може бити и 2020) бити јефтиније, која смејурија!!!

Dejan

pre 12 godina

Prvo nam ga poskupe za 10% a onda nas vređaju i kazu da će u narednih 10g da pojeftini 10%. Ljudi prelaze na čvrsta goriva i struju. A ti Bajati nadam se da ćeš biti minorna politička prilika (verovatno prebogata,na žalost),prodao si se ti debelo rusima.

mirko712

pre 12 godina

Бајатовићу да су сваких 6 месеци избори гас би био џабе илити гратис са све пећима

schmilo

pre 12 godina

Pa pred izbore dragi moji sve je moguće. Opšte je poznato da se cena gasa i goriva u Srbiji formira prema trenutnim političkim potrebama i nema nikakve veze sa kretanjem cena na svetskom tržištu. Koliko se puta desilo da gorivo pojeftini na svetskim berzama a kod nas naprotiv baš u tom trenutku poskupi ?

Duki

pre 12 godina

Sve je moguće, to je tačno. Međutim videćemo šta će od tih očekivanja biti i ostvareno. Mislim da je ovo još jedan od mnogih marketinških trikova kojima se Bajatović služi da bi nam, kao predstavo neke svoje uspehe. U budućnosti, naravno! A sudeći po tome šta su dosad u ovoj vlasti postigli, sa njima budućnosti neće ni biti.

Кокан87

pre 12 godina

Знамо како ће да појефтини. Баш као што кад цена на светском тржишту падне код нас нафтне прерађевине поскупе!

Tranzicija

pre 12 godina

***** Ne verujem ti ništa, jedino sam siguran da ako ostaneš tu gde jesi sledeće jeseni ćeš tražiti poskupljenje od 30% pa ćeš na kraju pristati i na 10% sve i da gas pojeftini žestoko ti ćeš naći načina da obrazložiš da je poskupljenje neophodno.

Dusan

pre 12 godina

Nisam pametan da shvatim ovu politiku koja se gura. Evo i ja sam skoro uvodio grejanje i to na biomasu. Ne pada mi na pamet da uvodim gas ni na jednom mestu od tri lokacije koje posedujem iako sam svuda u tehničkoj mogućnosti da to učinim. Pa nisam valjda lud da samo grejanje kuće u kojoj trenutno živim plaćam 2000 evra na gas umesto ovih 300 na biomasu? Mislim, kapiram da gorivo svi manje-više moramo kupovati, ali dok još imamo izbor za grejanje, ne vidim kako su zamislili da nas primoraju da po tim cenama koristimo nešto što je postalo čist luksuz-a to je danas gas.

Bulla

pre 12 godina

Bajatović (Srbija) dobija od Rusije gas po ceni od 17din./kubik
a nama prodaje po ceni 40.8din./kubik
(koji nema šanse da je iste kaloričnosti k'o u EU kad nam isporuči SRBIJA GAS)
kad se tih 17din smanji za 10% izađe kubik 15.3dinara..
Jasna je njegova politika...zaradi do bola na narodu

Boni i Klajd

pre 12 godina

Господин Бајатовић најављује нижу цену гаса, па лепо од њега. Појефтињење би било 10%. Када лепо саберемо колико је првог новембра поскупео гас и ово што би било јефтиније након одређених договора са Русима испада да ипак ми плаћамо скупљи гас, Поскупљење је било 15 до 20% а појефтиниће за 10%. Проста математика. Предизборна кампања па хајд да нам најави овакву опцију која би се десила тамо негде у најбољем случају током наредне године, хвала на обавештењу господине Бајатовићу.

Mrzovoljni gradjanin

pre 12 godina

Пуштање у рад Банатског Двора је требало да буде одавно обављено односно урађено, јер је недопустиво да Србија није имала тако нешто, место где би се складиштиле резерве. Руски гас је повољан и колико знам ми већ имамо доста попуста у цени у односу на друге. Ништа ово није ново, и ово није заслуга ове власти која је од доласка на власт Русију гледала прилично с ниподоштавањем.

Pajkovic

pre 12 godina

Господине Бајатовићу а зашто сте онда повећали цене гаса пре 20 дана. Знамо сви да добијамо гас од Русије по повлашћеној цени, но, апетити наше власти су велике па је потребно да по џепу грађана ударе што је могуће више. Наставак сарадње са руским фирмама је извесна и добро је да их има што више.

Maratonac

pre 12 godina

Руси нам нуде 10% нижу цену гаса а за узврат ми треба да склопимо уговор да ћемо само од њих у периоду од 10 година узимати гас. Па? Ваљда је то у интересу Србије, зашто би тражила другог партнера за куповину гаса када имамо најиделаније услове и сада. Ово је господин Бајатовић тако спектакуларно објавио као да је то нешто ново. Није, само што су власти дуги низ година током ове деценије на Русију гледале прилично с непоштовањем. Имали су своје друге "пријатеље" а Русија нам је увек била наклоњена.

Crni Biser

pre 12 godina

Да је срећа да су Руске фирме више присутне на територији Србије било би боље. Након доласка челника из Русије у Банатском Двору вероватно ће се наћи и договор за нове пословне аранжмане. Најава појефтињења гаса је сада у интерпретације Бајатовића врло иронична, па нисмо ми заборавили оно поскупљење с почетка овог месеца а онда нам здушно најављује да ће бити појефтињења за 10 посто.

Antiprotivan

pre 12 godina

Џаба нама да Руси дају 10% нижу цену гаса када ће нама да наплате ови наши бар 15% скупље. Остатак ће отићи некуд. Ми и сада имамо итекако повлашћене услове за куповину гаса, нижу цену од осталих али грађани плаћају скупљи гас јер ето фирма господина Бајатовића послује на ивици рентабилности па повремено и са губитком а тај губитак мора да се амортизује преко новчаника грађана па нам повећа цену гаса почетком овог месеца.

Radnicka klasa

pre 12 godina

Браћо Руси, када будете потписивали тај уговор у коме се помиње увоз гаса у наредних 10 година по нижој цени од 10% обавезно нагласите у уговору да се не сме мењати цена гаса према грађанима, јер ови ће одмах наћи начина да нам наплате још скупље гас.

Ludi Bojko

pre 12 godina

Изградња гасних електрана би био добар потез, како за Србију тако и за Русију. Само се надам да ће тада на челу бити неко други а не господин Бајатовић као ни ова наша неспособна власт.

Pera Putnik

pre 12 godina

Могућност доласка Руске банке на наше тржиште би умногоме била корисна како за фирме тако вероватно и за грађане. Ове Европске "пријатељске" нас огулише поприлично, највеће камате плаћамо у Европи али тако ваљда треба кад има оних којима је услуга њихова потребна. Русија је одувек била наклоњена Србији само што Руси не могу бити већи Срби од Срба. Ова најава склапања новог аранжмана по питању гаса и погодности које тај аранжман носи је само још једна потврда овог вековног пријатељства.

Kuku Lele

pre 12 godina

Географски положај Србије је повољан, може бити центар југоисточне Европе за дистрибуцију гаса. Да је било памети у овој власти ми би то били већ увелико, али нису се посвећивали довољно односима са Русијом, заузетост ЕУ их је прилично дистанцирала. Ако Руси буду ушли у посао изградње гасних електрана то ће бити обострана корист а напоком би се покренула економска ситуација у Србији.

Kuku Lele

pre 12 godina

Србија је могла и раније да са Русијом успостави квалитетније економске односе међутим није било памети међу онима који су на власти и који одлучују о томе. Сада су се сетили да то треба да ураде.

Архангел

pre 12 godina

Ближе се избори, то је сад сасвим очигледно. Па се странке власти покушавају додворити народу како би обезбедили још који мандат.

Светац

pre 12 godina

Још једно бацање прашине у очи народу, подизали су до сада небројено пута цену гаса, па ће је сад као мало снизити и рећи народу, ето мислимо ми на ваше добро. Заиста сматрају да овај народ пати од озбиљне заборавности

Пријатељ

pre 12 godina

Ех, човек само да пожели да избори буду чешће онда би барем на речима имали ниске цене, висок стандард, запосленост на максимуму. Где би нам тада био крај. ******

Другар

pre 12 godina

Занимљиво како су им сад Руси добри, чим су, као хијене, намирисали могућност, да од тога остваре неки интерес. Ова реч је синоним за све акције власти у ове 4 године, ИНТЕРЕС је била магична формула која је сву ову боранију држала на окупу сво ово време.

Добри дух

pre 12 godina

Наједноставније решење за снижење цене гаса је елиминисање непотребних посредника, али овој власти то не пада на памет јер су управо они ти који су их и убацили у причу како би се појединци блиски власт енормно обогатили на рачун народа.

Каспер

pre 12 godina

Да ситуација није каква јесте, а то је жалосна, човек би се могао слатко насмејати на ову тврдњу Бајатовића. Ноторна је чињеница да имамо најскупље енергенте у региону а добијамо их значајно повољније у односу на суседе. Основни разлог за то јесте чињеница да власт и појединци из ње, путем посредника, остварују енормне профите повећавајући због тога цену гаса.

Златоусти

pre 12 godina

Појединци из власти као да се сваки дан утркују у намери да покажу колико су се осилили, рачунајући вероватно да ће то застрашити народ и натерати га да их поново гласају. Али народ је научио лекцију и то ће показати на следећим изборима.

Малиша

pre 12 godina

Чим су намирисали прилику да остваре неки свој интерес бацили су се на њу, попут предатора. Јер овајдити се још мало на муци народа је прилика која се не сме пропустити јер су свесни да им се неће у даљој историји пружити прилика да тако безобзирно пљачкају овај народ.

Бебан

pre 12 godina

Наш народ воли да каже да су најгори они којима су очи гладне, таквима никад доста, једноставно незасити су. Стално хоће још. А ова власт се уклапа савршено у овај опис, док за то време по Србији људи умиру од глади јер немају барем мало новца да купе основне намирнице. За то време ову из власти само трпају у своје шупље џепове.

Утеривач

pre 12 godina

Једва чекам промену власти да би се открило колико су се појединци из садашњих структура овајдили на муци овог народа, користећи шансе које су сами себи створили. А енергетика је једна од сфера где је та незајажљивост дошла највише до изражаја.

Ајде да га меримо

pre 12 godina

Док је свугде у свету гас појефтињавао, код нас је ишао на горе у смислу цене. Објашњења која су нам сервирана су таква која најдубље вређају интелигенцију овог народа. Што је најгоре настављају са тим понашањем, наш најбољи одговор ће бити оловка на следећим изборима.

NOVA PAZOVA

pre 12 godina

10 % za 10 godina ??!!?? A pre dve godine u cugu ste ga podigli za 60 % a, da bi spustili 10 % treba da prodje celih 10 godina ... e ... nemam reci ....

Tranzicija

pre 12 godina

***** Ne verujem ti ništa, jedino sam siguran da ako ostaneš tu gde jesi sledeće jeseni ćeš tražiti poskupljenje od 30% pa ćeš na kraju pristati i na 10% sve i da gas pojeftini žestoko ti ćeš naći načina da obrazložiš da je poskupljenje neophodno.

mirko712

pre 12 godina

Бајатовићу да су сваких 6 месеци избори гас би био џабе илити гратис са све пећима

Кокан87

pre 12 godina

Знамо како ће да појефтини. Баш као што кад цена на светском тржишту падне код нас нафтне прерађевине поскупе!

schmilo

pre 12 godina

Pa pred izbore dragi moji sve je moguće. Opšte je poznato da se cena gasa i goriva u Srbiji formira prema trenutnim političkim potrebama i nema nikakve veze sa kretanjem cena na svetskom tržištu. Koliko se puta desilo da gorivo pojeftini na svetskim berzama a kod nas naprotiv baš u tom trenutku poskupi ?

Jovan Mitrovic

pre 12 godina

1. Koji put pustate Banatski Dvor u pogon? (do sada je bilo jedno tri pustanja)?
2. To nece imati nikakvog efekta na krajnju cenu gasa.
3. Zato gradjane Srbije ova vest uopste ne intereseju i ne dotice.

manojlović

pre 12 godina

Pa iovako smo najači sa cenama u odnosu na države oko nas stim što imamo najlošiji kvalitet a plate su na 2 do 3 puta manje od ostalih u regionu

Sima kosmos

pre 12 godina

U Srbiji se ne zna za pojeftinjenje ako svugde u svetu pojeftini kod nas se povećaju akcize tako da može da se desi i da blago poskupi

VUK

pre 12 godina

Како ствари стоје, сва је прилика да ћемо до избора лепо живети све ће одједном да појевтини. Па овај лик кука већ 4 године као је цена гаса ниска и да су у губитку и да мора да поскупи а сада одједном појевтињење а после избора ако они остану власти а богами неће наје.... смо.

Принцеза

pre 12 godina

Лепо, сад нека поскупи па ће наредних десет година(а то може бити и 2020) бити јефтиније, која смејурија!!!

Dejan

pre 12 godina

Prvo nam ga poskupe za 10% a onda nas vređaju i kazu da će u narednih 10g da pojeftini 10%. Ljudi prelaze na čvrsta goriva i struju. A ti Bajati nadam se da ćeš biti minorna politička prilika (verovatno prebogata,na žalost),prodao si se ti debelo rusima.

Duki

pre 12 godina

Sve je moguće, to je tačno. Međutim videćemo šta će od tih očekivanja biti i ostvareno. Mislim da je ovo još jedan od mnogih marketinških trikova kojima se Bajatović služi da bi nam, kao predstavo neke svoje uspehe. U budućnosti, naravno! A sudeći po tome šta su dosad u ovoj vlasti postigli, sa njima budućnosti neće ni biti.

Dusan

pre 12 godina

Nisam pametan da shvatim ovu politiku koja se gura. Evo i ja sam skoro uvodio grejanje i to na biomasu. Ne pada mi na pamet da uvodim gas ni na jednom mestu od tri lokacije koje posedujem iako sam svuda u tehničkoj mogućnosti da to učinim. Pa nisam valjda lud da samo grejanje kuće u kojoj trenutno živim plaćam 2000 evra na gas umesto ovih 300 na biomasu? Mislim, kapiram da gorivo svi manje-više moramo kupovati, ali dok još imamo izbor za grejanje, ne vidim kako su zamislili da nas primoraju da po tim cenama koristimo nešto što je postalo čist luksuz-a to je danas gas.

Bulla

pre 12 godina

Bajatović (Srbija) dobija od Rusije gas po ceni od 17din./kubik
a nama prodaje po ceni 40.8din./kubik
(koji nema šanse da je iste kaloričnosti k'o u EU kad nam isporuči SRBIJA GAS)
kad se tih 17din smanji za 10% izađe kubik 15.3dinara..
Jasna je njegova politika...zaradi do bola na narodu

Boni i Klajd

pre 12 godina

Господин Бајатовић најављује нижу цену гаса, па лепо од њега. Појефтињење би било 10%. Када лепо саберемо колико је првог новембра поскупео гас и ово што би било јефтиније након одређених договора са Русима испада да ипак ми плаћамо скупљи гас, Поскупљење је било 15 до 20% а појефтиниће за 10%. Проста математика. Предизборна кампања па хајд да нам најави овакву опцију која би се десила тамо негде у најбољем случају током наредне године, хвала на обавештењу господине Бајатовићу.

Mrzovoljni gradjanin

pre 12 godina

Пуштање у рад Банатског Двора је требало да буде одавно обављено односно урађено, јер је недопустиво да Србија није имала тако нешто, место где би се складиштиле резерве. Руски гас је повољан и колико знам ми већ имамо доста попуста у цени у односу на друге. Ништа ово није ново, и ово није заслуга ове власти која је од доласка на власт Русију гледала прилично с ниподоштавањем.

Pajkovic

pre 12 godina

Господине Бајатовићу а зашто сте онда повећали цене гаса пре 20 дана. Знамо сви да добијамо гас од Русије по повлашћеној цени, но, апетити наше власти су велике па је потребно да по џепу грађана ударе што је могуће више. Наставак сарадње са руским фирмама је извесна и добро је да их има што више.

Maratonac

pre 12 godina

Руси нам нуде 10% нижу цену гаса а за узврат ми треба да склопимо уговор да ћемо само од њих у периоду од 10 година узимати гас. Па? Ваљда је то у интересу Србије, зашто би тражила другог партнера за куповину гаса када имамо најиделаније услове и сада. Ово је господин Бајатовић тако спектакуларно објавио као да је то нешто ново. Није, само што су власти дуги низ година током ове деценије на Русију гледале прилично с непоштовањем. Имали су своје друге "пријатеље" а Русија нам је увек била наклоњена.

Crni Biser

pre 12 godina

Да је срећа да су Руске фирме више присутне на територији Србије било би боље. Након доласка челника из Русије у Банатском Двору вероватно ће се наћи и договор за нове пословне аранжмане. Најава појефтињења гаса је сада у интерпретације Бајатовића врло иронична, па нисмо ми заборавили оно поскупљење с почетка овог месеца а онда нам здушно најављује да ће бити појефтињења за 10 посто.

Antiprotivan

pre 12 godina

Џаба нама да Руси дају 10% нижу цену гаса када ће нама да наплате ови наши бар 15% скупље. Остатак ће отићи некуд. Ми и сада имамо итекако повлашћене услове за куповину гаса, нижу цену од осталих али грађани плаћају скупљи гас јер ето фирма господина Бајатовића послује на ивици рентабилности па повремено и са губитком а тај губитак мора да се амортизује преко новчаника грађана па нам повећа цену гаса почетком овог месеца.

Radnicka klasa

pre 12 godina

Браћо Руси, када будете потписивали тај уговор у коме се помиње увоз гаса у наредних 10 година по нижој цени од 10% обавезно нагласите у уговору да се не сме мењати цена гаса према грађанима, јер ови ће одмах наћи начина да нам наплате још скупље гас.

Ludi Bojko

pre 12 godina

Изградња гасних електрана би био добар потез, како за Србију тако и за Русију. Само се надам да ће тада на челу бити неко други а не господин Бајатовић као ни ова наша неспособна власт.

Pera Putnik

pre 12 godina

Могућност доласка Руске банке на наше тржиште би умногоме била корисна како за фирме тако вероватно и за грађане. Ове Европске "пријатељске" нас огулише поприлично, највеће камате плаћамо у Европи али тако ваљда треба кад има оних којима је услуга њихова потребна. Русија је одувек била наклоњена Србији само што Руси не могу бити већи Срби од Срба. Ова најава склапања новог аранжмана по питању гаса и погодности које тај аранжман носи је само још једна потврда овог вековног пријатељства.

Kuku Lele

pre 12 godina

Географски положај Србије је повољан, може бити центар југоисточне Европе за дистрибуцију гаса. Да је било памети у овој власти ми би то били већ увелико, али нису се посвећивали довољно односима са Русијом, заузетост ЕУ их је прилично дистанцирала. Ако Руси буду ушли у посао изградње гасних електрана то ће бити обострана корист а напоком би се покренула економска ситуација у Србији.

Kuku Lele

pre 12 godina

Србија је могла и раније да са Русијом успостави квалитетније економске односе међутим није било памети међу онима који су на власти и који одлучују о томе. Сада су се сетили да то треба да ураде.

Архангел

pre 12 godina

Ближе се избори, то је сад сасвим очигледно. Па се странке власти покушавају додворити народу како би обезбедили још који мандат.

Светац

pre 12 godina

Још једно бацање прашине у очи народу, подизали су до сада небројено пута цену гаса, па ће је сад као мало снизити и рећи народу, ето мислимо ми на ваше добро. Заиста сматрају да овај народ пати од озбиљне заборавности

Пријатељ

pre 12 godina

Ех, човек само да пожели да избори буду чешће онда би барем на речима имали ниске цене, висок стандард, запосленост на максимуму. Где би нам тада био крај. ******

Другар

pre 12 godina

Занимљиво како су им сад Руси добри, чим су, као хијене, намирисали могућност, да од тога остваре неки интерес. Ова реч је синоним за све акције власти у ове 4 године, ИНТЕРЕС је била магична формула која је сву ову боранију држала на окупу сво ово време.

Добри дух

pre 12 godina

Наједноставније решење за снижење цене гаса је елиминисање непотребних посредника, али овој власти то не пада на памет јер су управо они ти који су их и убацили у причу како би се појединци блиски власт енормно обогатили на рачун народа.

Каспер

pre 12 godina

Да ситуација није каква јесте, а то је жалосна, човек би се могао слатко насмејати на ову тврдњу Бајатовића. Ноторна је чињеница да имамо најскупље енергенте у региону а добијамо их значајно повољније у односу на суседе. Основни разлог за то јесте чињеница да власт и појединци из ње, путем посредника, остварују енормне профите повећавајући због тога цену гаса.

Златоусти

pre 12 godina

Појединци из власти као да се сваки дан утркују у намери да покажу колико су се осилили, рачунајући вероватно да ће то застрашити народ и натерати га да их поново гласају. Али народ је научио лекцију и то ће показати на следећим изборима.

Малиша

pre 12 godina

Чим су намирисали прилику да остваре неки свој интерес бацили су се на њу, попут предатора. Јер овајдити се још мало на муци народа је прилика која се не сме пропустити јер су свесни да им се неће у даљој историји пружити прилика да тако безобзирно пљачкају овај народ.

Бебан

pre 12 godina

Наш народ воли да каже да су најгори они којима су очи гладне, таквима никад доста, једноставно незасити су. Стално хоће још. А ова власт се уклапа савршено у овај опис, док за то време по Србији људи умиру од глади јер немају барем мало новца да купе основне намирнице. За то време ову из власти само трпају у своје шупље џепове.

Утеривач

pre 12 godina

Једва чекам промену власти да би се открило колико су се појединци из садашњих структура овајдили на муци овог народа, користећи шансе које су сами себи створили. А енергетика је једна од сфера где је та незајажљивост дошла највише до изражаја.

Ајде да га меримо

pre 12 godina

Док је свугде у свету гас појефтињавао, код нас је ишао на горе у смислу цене. Објашњења која су нам сервирана су таква која најдубље вређају интелигенцију овог народа. Што је најгоре настављају са тим понашањем, наш најбољи одговор ће бити оловка на следећим изборима.