Subota, 19.11.2011.

16:38

Dačić zapošljava poštenu građanku

Ministar Ivica Dačić najavio je da će pokrenuti proceduru da se Marina Moračanin, koja je pronašla i vlasniku vratila više od 200.000 evra, zaposli u MUP-u.

Izvor: B92

Daèiæ zapošljava poštenu graðanku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

marsal

pre 12 godina

I TAKO JE SRBIJA DOBILA PRVOG POSTENOG POLICAJCA!
...zao mi je bas ovu devojku sto se nikako nece uklopiti u novu radnu sredinu...

Neutralni

pre 12 godina

@dzigi bravo za komentar. Pa ovo je tako naivno, da je neverovatno. Citava ova prica je odlican pokazatelj koliko je lako manipulisati ljudima i kolika je zapravo moc medija. Gradski oci Kruševca iz redova komunista, ministar iz redova komunista, novine koje su to prve objavile naklonjene komunistima, pa hajde da zakuvaju jednu pricu sa jakom moralnom porukom i malo skrenu vodu na svoju vodenicu. Nije bitno sto su nesposobni i alavi, ali je bitno da se tako fingira situacija i ispadne kako znaju da prepoznaju postenje i da ga nagrade.

IvoLolaRibar

pre 12 godina

Зато мени, као неком које завршио Вишу унутрашњих послова са просеком 9,54, Полицијску академију 9,10, И Мастер студије 9,0 документа већ две године стоје у фиоци, а од министра сам добио сам похвалницу. Тако да ова добро девојка ће само бити искоришћена за политичку промоцију.

Dragi moj Igore ili kako se vec zoves ***.Sticajem okolnosti radim pri tim ustanovama za koje ti navodis da si ih zavrsio sa tim prosecima.Takav student ne postoji i jos bi dodao da su od deset prvih studenta 8 u policiji.A sto se tice dvojcinog postupka iako ga nije ucinila lepo ga je i izmisliti,daje kavu takvu nadu u ljude.Da je cisti izborni partijski trik,to je jasno kao sto je jasna i Igorova partijska laz.

vlada

pre 12 godina

Veoma simpaticna i naivna prica ali najbitnije je da, veliki gazda je opet dosao do svog izgubljenog novca, 200.000 Eura plus dinara koliko vec i onda Velikodusno castio mladu devojku sa 10 Eura otprilike po zvanicnom kursu. Bas je nagradio nemam reci u lepoj prici za malu decu. Mozda je prica i istinita sve je moguce u toj zemlji Srbiji ali onda kako ga nije sramota za tako veliki poklon, 10 Eura, sramota, ma bruka.

ex demokrata 1

pre 12 godina

Meni je ta priča konobarice malo šuplja,a o potezu Dačića nemam reči jer nije MUP njegova dedovina pa da se tako ponaša,on je privatizovao MUP i očigledno je da je čovek van kontrole.
Što se tiče priče o nalaženju torbice to je glupost,pre će biti da je u pitanju dobar marketing i novi vid reklame za neke političare koji su eto uvek na mestu događaja i koji dele posao i kapom i šakom !
Nije jasno,ko je obavestio novinare o tom događaju i zašto,ako se to stvarno dogodilo,da li se neko pita ko je čovek koji sa ženom i detetom u kolicima šeta gradom i nosi 250 000 evra sa sobom i odakle mu,zar to nije posao ministra,i mada mislim da je ceo događaj izrežiran u svrhu kampanje,nemam reči hvale za ministra koji se ovako ponaša !

qlen

pre 12 godina

On je naglasio da su nezaposlenost i ekonomsko-socijalna situacija najveći problem Srbije i da bilo kakve političke priče i predizborna obećanja ne mogu da se realizuju ako nema povećanja industrijske i poljoprivredne proizvodnje. MISLIM DA SI OTKRIO RUPU NA SAKSIJI !!!

Veselin

pre 12 godina

Izmisljena prica.

Mogao je bar mali deo novca iz kofera da slika,kobajagi kao neki dokaz,novac...

Treba Dacic da ukine zavode za zaposljavanje i zakon koji se odnosi na konkurse za posao.
Ili da odgovara sto zaposljava bez konkursa.

vidoviti sugradjanin

pre 12 godina

Kad sam procitao ovu vesti i "priupitao moje andjele" u cemu je stos i dobrio odgovor-zapanjio sam se.
Vrlo dobro izrezirana predstava,zaista,velika inteligencija i masta.Ivica u dogovoru sa starim sluzbenicima UDBE koji su ovu ideju ukrali od Italijasnkih mafijasa ubili 3 muve odjednom.
Kobajagi rasejani covek nosi tolike pare sa sobom,kobajagi ih nalazi prosta konobarica(i Italiji je fora bila sa cistacicom wc-a) i jos se na to dodaje skrti bogatas koji je casti nekom sicom.Tada na scenu stupa ugledni Gradonacelnik(u Italij) a ovde licno Ivica dobrica i zaposljava "saradnicu" u svemu tome u MUP-u bez kvalifikacija,narod aplaudira Ivici i glasa za njega,svi kritikuju bogatog ciciju kome uzgred zbog anonimnosti ne moze da se objavi ime jer nije red(da ga narod ne bi popljuvao sto je skrt) i nigde dokaza,fotografija para,cak lose uradjeno u odnosu na Italijane,oni fotografisu i novac i sve to,idu do kraja ali se nadje neko kao ja pa pricu "provali:)
Eh,sto cesce nisu ti izbori,bas me zanima sta je sledece:)?

komentatorka

pre 12 godina

Ona je pokazala kakvi su Kruševljani i dokazala da poštenje nema cenu", kazao je
Jovanović.
----------------------------------------------
ona je pokazala kakva je ona a ne svi krusevljani,nemojte da se kitite tudjim perjem (ako je prica uopste i tacna).
drugo kao sto je vec neko primetio te pare nije mogla brzo i i na sigurnom da sakrije, trazili bi ili covek sto je izgubio ili policija (vidi 'no country for old men' za ilustraciju sta bi joj sledovalo)
bilo je i ranije par slucajeva tih 'postenih' koji su vracali po nekoliko stotina hiljada evrica pa se niti dacic niti bilo ko od ostalih politicara nije utrkivao da ih zaposli na drzavna jasla, jer se nazalost nije desilo pred izbore.



"Mislim da je vreme da svi zajedno vidimo kako država može da pomogne privredi, kako bi ostvarila veću industrijsku proizvodnju i zaposlenost", rekao je Dačić.
---------------------------------------------------------------------------------------------
molim te drzavo nemoj vise da pomazes, mislim da je najbolje da se privredi drzava skine s one stvari, to bi bila najveca pomoc. i kako cemo to da vidimo, sto se ministar za poiciju utrpava u ekonomska pitanja i pitanja zaposlenja; a pa da, ....zbog izbora

Jovan

pre 12 godina

Ovaj poceo da se ponasa kao Tadic. Ja pa ja...
Odakle njemu pravo da zaposljava? Postoje nacini za zaposljavanje. E, sad mu se dopalo sta je ova devojka uradila i sad ce on da je zaposli!? Pa nije MUP tvoja licna firma, alo decko iz Zitoradje! Idi se umi, dodji sebi!

Sticice pravda

pre 12 godina

Evo dakle odgovora odkud ovakva naivna prica o 200 hiljada evra...znaci sve je fino upakovano da bi Dacic i kompanija ispali nekako "kul" pred narodom jelte jer zaposljavaju postenu gradjanku jer je vratila pare, mislim objasnite mi sta ce ona da radi u policiji, da bude saobracajac ili mozda inspektor ili sta ja znam, mislim stvarno...prvo naivna je prica o tim parama i to tako nekako savrsenu pricu ima da se zna tacno i koliki je kusur u dinar bio i citati sta je ko rekao, svako sa imalo mozga moze zakljuciti da su to gluposti...strasno kako vredjate inteligneciju ovog naroda sa svakim svojim pojavljivanjem!

koletiki

pre 12 godina

A sta ce da radi sa tolikim slikama? Nekome ko jedva sastavlja kraj sa krajem, cini mi se bizarnim da skako ko je primi da joj sliku. Jel to vlast djuture pogadjala sa slikarima, pa se javio visak, pa se ukazala prilika...

dzigi

pre 12 godina

Devojka je izbrojala novac u toaletu, po njenom priznanju bile su novčanice od 100, 200 i 500€ (dinare nije pominjala). 200 hiljada eura je 1000 novčanica od po 200 eura. Ala se nabrojala! Ko će da izračuna koliko je bilo novčanica od pola miliona dinara (puta 1 sekund po izbrojanoj novčanici)? Ili ste shvatili šta hoću da kažem...

LuTheDuck

pre 12 godina

Je li se ijedan Srbin zapito sto neko u svu nepastinu seta okolo sa 200+ hiljada eura? I to u periodu kad kod 99% ljudi ne mozes naci 200 eura, pa da mu oko izbijes? A vi ovamo, ko o cemu, kurve o postenju, pricate o sitnicama... je li ko dokazo porijeklo tih para?

homemaster

pre 12 godina

u nemackoj kad sam izvadio 500 eura da platim racun u prodavnici hteli da se izvrnu naopako kad su videli toliku novcanicu,nisam mogao da im objasnim da sam ja jedan od siromasnijih u srbiji

Pera,Vrsac

pre 12 godina

Da smo normalna drzava,
Ministar ne bi zaposljavao ljude,
vec bi vecina bila zaposlena,i to preko konkursa.
Niko ne bi gubio novac po toaletima,nepoznatog porekla,
vec bi ga imao legalno na racunu,sa svim poreklom i placenim taksama i porezima.

Ministar ne bi bio ministar,vec za svoje zasluge iz proslosti,bio bi prebacen iz Zabele u Novi skelu.

Ovo je Srbija,pa je sve naopako.

Programer

pre 12 godina

A gde je konkurs?
Nema razlike izmedju kralja Aleksandra (da ne pominjemo prethodnike), Broza, Milosevica, Djindjica, Kostunice, Tadica - svi vladaju po ukazu a ne po zakonu.

U svim tim sistemima zrtva je bio obican covek.

Banacanin

pre 12 godina

Dobar covek,dao 1000 dinara... To nije covek...a Srbija je puna takvih.

Voleo bi da isti taj covek,ponovo izgubi te pare,jer mu nije bas stalo za njih,i ko zna kako ih zaradio,jos gubi ih po wc-u...i kada ih ponovo izgubi,da ih ja nadjem.
A ja cu,sve do zadnjeg dinara,da ih dam za inkubatore!
Bebama je taj novac potrebniji nego nekom sto ih gubi po toaletima,ili nasem ministru,koji se ubio da ponudi nesto novca za bebe.

Moze ministar da prica price,ali zbog njegove politike u poslednjih 20 godina,bebe nemaju inkubatore,a razni setaju sa tolikim novcem po toaletima.

Filip-NS

pre 12 godina

Moj komsija,pre mesec dana, nasao pederusu.
U njoj evrici,pasos,dozvole itd.
650 evra.

Nadje vlasnika,onaj dodje po pare i dokumenta.
Za zahvalnost,dao komsiji 100 evra.
Komsija odbio,to mu je duznost.
za 650 evra,nudio 100?

****

Pancevac

pre 12 godina

Pronalazac novca,trebao je taj novac da odnese u najblizu stanicu milicije.
Onda bi drzava trebala da plati procenat pronalazacu novca.
Vlasnik novca,trebalo bi da se pojavi u stanici milicije.
Da dokaze vlasnistvo novca. Posle toga,da dobije pitanja,odakle mu toliki novac,poreklo,da li je placen pdv itd.
Ako je sve ok,novac se predaje vlasniku sa razlikom za nagradu.

Sve srecni i zadovoljni,kao u normalnoj zemlji.

Srbija
Radnica nasla novac,vlasnik tu,a ko kaze da jeste njegov?Vlasnik novca?
Nagradjuje je bogato,sa 1000 dinara.
Niti se zna odakle toliki novac,da li je stecen kriminalom,korupcijom,pljackom itd.
Poreklo novca = 0
A,sigurno je placen pdv...
Na kraju,ministar koji nagradjuje sa zaposljavanjem u supu,a novi radnik,da li ima neke kvalifikacije,pitanje,plus bez konkursa!
Isti taj ministar je doprineo svojom politikom,da ima onih koji ladno setaju sa tolikim novcem,bez ikakvog porekla.

Srbija

Anon

pre 12 godina

Kako je to, gotovo sramno, unizavati jedan tako, ako nista, onda bar - hriscanski gest, dobronamerne zene.
Svojom idejom, ministar Dacic nam zeli svima poruciti da svojim postenjem, bilo ko od nas ima sanse da postane clan drustva koje to postenje krasi.

Dakle, svi u policiji su posteni bar koliko i gospodja ili gospodjica Marina, ali sigurno vise od nje.

Ako je ministar Dacic na celu institucije koju krase tako visoka moralna nacela, onda je on sigurno najposteniji od svih.

Kako neciju pobedu pretvoriti u svoju?
Mislim da sam upravo naucio kako se to radi.
Hvala!

Projekatuho

pre 12 godina

Zamislite coveka koji izgubi 200 000 hiljada eura, neko ko je toliko fer i posten mu ih vrati, a on mu na poklon u znak zahvalnosti pokloni 1000 dinara...pa stvarno nije morao da se trosi..U ovom clanku dva karaktera imaju prenaglasene osobine. Marina izuzetno postenje i doticni izuzetnu skrtost!!

Jelena

pre 12 godina

Tip koji zaboravi 200 000 evra i 500 000 dinara daje 1000 dinara kao nagradu ?! Bolje da ju je na rucak izveo...U stvari ne, to bi ga vise kostalo.

игор

pre 12 godina

Зато мени, као неком које завршио Вишу унутрашњих послова са просеком 9,54, Полицијску академију 9,10, И Мастер студије 9,0 документа већ две године стоје у фиоци, а од министра сам добио сам похвалницу. Тако да ова добро девојка ће само бити искоришћена за политичку промоцију

tomato

pre 12 godina

Par zapazanja:

1) Da je htela da zadrzi novac morala bi da ga negde brzo sakrije, ili u radnji ili oko radnje. Ili da zove nekoga da dodje po novac. U svakom slucaju bi posle imala razgovor sa policijom koja bi je dobro pritisla a pare nisu male da bi mogla da hladnokrvno laze da ne zna o cemu se radi. U slucaju da je pare sama sakrila policija bi ih nasla verovatno.

2) Postojala je sansa da se vlasnik vrati svakog trenutka tako da bez nekog dobrog plana jedino logicno resenje je bilo da saceka vlasnika.

3) U danasnje vreme ljudi se u Srbiji ubijaju za 50 evra a ne za neku vecu sumu. Ja licno ne bih voleo da neko misli da sam mu ukrao 200 hiljada evra pa makar i uspeo da pridobijem policiju na svoju stranu.

5) Opcija da pobegne sa parama je suluda jer bi je policija nasla u Srbiji, ne znam ni da li bi imala vremena da stigne na neki avion pa da ode iz zemlje, opet to nisu toliko velike pare da bi ceo zivot ostavila za sobom u trenutku.

4) Kako da znamo da sve to sto je ona rekla da je istina? Da li je to neko jos video, da li je vlasnik potvrdio pricu?

Petar Karađorđević

pre 12 godina

kakav je to majstor nad majstorima-svi zajedno mogu da uče od njega šta znači iskoristiti priliku kad se ukaže i to na najbolji mogući način. odigrao je kao čovek koji prepoznaje vrednosti, koji ima vremena da čuje i da pomogne-bravo majstore, tako se igra....takvu ženu je mogao da zaposli bilo ko, ali ivica reaguje i zato ga čeka velika još veća budućnost

zoe

pre 12 godina

A što niko nije proverio odakle tom baji tolki novci kad ih tako seje po wc-ima? Mogli bi objaviti i njegovo puno ime i prezime da mu malo iskomentarišemo "velikodušnost"! Poštenoj nalazačici sve pohvale!!!

sijo mi ga djura

pre 12 godina

marina ce da popravi rejting postenja pandura...gradjani su iskusili postenje onih kojima je pretpostavljeni gosn koferce...

Valter brani BEOGRAD

pre 12 godina

Gospodine MINISTRE,

svaka Vam cast, svakoga dana sam sve blizi odluci da samo Vama ukazem poverenje na sledecim Izborima.

Vasi postupci jednostavnu ukazuju na to da se jos samo Vi u ovoj zemlji starate o obicnom coveku, a da je POSTENJE ostalo Vase opredeljenje.

Kako je lepo biti POSTEN.

Vasa ocena za dosadasnji period u Vladi je DESET.

Ako ovi sa B92, ovoj post objave, imacete priliku da shvatite da Vas obican svet sve vise i vise postuje.

Vama licno svako dobro i samo NAPRED.

DO POBEDE

Jožef

pre 12 godina

Al odakle nekom u džepu ( u WC-u ) toliko para - kao jedno
kao drugo - da nije tamo bilo još po nešto ?
Kao treće - kako ,,onom,, nije sramota da se zahvali sa 10 Eura ?
I kao četvrto - konačno neki skroman i lep gest sa strane ministra .
Nadam se da će Gospođa raditi u saobraćaju ! ! !
I neka bude srećna u životu...

petarV

pre 12 godina

Lep gest...čak iako je deo predizborne kampanje,nema mu se šta zameriti...

Nego,i ja sam pre neku godinu dok sam radio u jednom tržnom centru,našao novčanik pun para (doduše,dovoljno za veliki frižider,koji je čovek i došao da kupi) i vratio sam ga vlasniku,tj. potražio sam vlasnika koji nije ni bio svestan da ga je izgubio...

Mogu i ja , onako retroaktivno da dobijem posao kod Ivice!? Glasaću za SPS?!
Bio sam mlad i lud i iz principa,90ih kada sam studirao nisam hteo da budem član ni jedne stranke...za sve sam hteo sam ibez veze da se probijem?!

gladijajator

pre 12 godina

Mene zanima ko je pozvao novinare da naprave ovu priču? Stipsa od čoveka koji joj je jedva dao 1000 dinara sigurno nije! Sa strane niko nije gledao niti je sa poštenom nalazačicom brojao pare! Jel možda to bila njena ideja da se malo probije u javnost? Ako jeste,dobro se snašla,svaka joj čast,eto stiže i dobar posao,samo da je ne zaposle kao pandursku kafe kuvaricu da radi za manje od 20 hiljada!

Joe

pre 12 godina

Ministar Dacic bi mogao mnogo da nauci o postenju od Marine. Lep je gest dati bolji posao Marini, ali koliko je obrazovana za taj posao, ministru Dacicu verovatno nije vazno. Njemu je vazna samo predizborna kampanja. Dacic bi trebao konacno da pocne da se bavi svojim poslom, medjutim biti prisutan u medijima i govoriti o temama za koje nije nadlezan(privredni razvoj) njemu je neophodno. Ovakav ministar je velika sramota za drzavu. Ovim komentarom ne zelim da umanjim Marinin gest. Zasluzila je mnogo bolju nagradu. Nije zasluzila da je bilo ko koristi u svrhu predizborne kampanje.

vladislav zivkovic

pre 12 godina

Dacic treba da uvede polgraf za sve u MUPu,tamo je lako naci jos postenih,naravno , on prvi da sedne,prvi je covek u tom bastionu postenja,ja odoh da tragam za izgubljenim novcanicima,ka sto ce i milioni nezaposlenih u Srbiji,poput ispiraca zlata na Peku,e,da bi ih dobri ministar uhlebio,{ono sto je u civiliz.svetu norm,povracaj nadjenog,ovde je sansa za posao}.mc5

neko

pre 12 godina

Do joj 1000 dinara. Kakva sramota za lika. Neka se pokrije kesom i srami ceo zivot, stekara i cicija. Ja bi joj dao bar 20 000 eur sto je kulturnih 10%. Bas sam se razocarao kad sam cuo koliko je dobio ovaj andjeo od devojke. Bog ce je nagraditi!

SILVIA ONODI-BALI

pre 12 godina

JA SE SAMO ZAPITAM KOJI NORMALAN, POŠTEN ČOVEK BI MOGAO IZGUBITI 200.000 EVRA I 500.000 DINARA!!!!! ALO LJUDI O ČEMU MI PRIČAMO!!!!!!

Merima

pre 12 godina

Svaka čast ženi što je vratila novac, ali ako taj postupak nekog kvalifikuje da se zaposli u mup-u, onda idem odmah na Terazije da zapalim diplomu beogradskog univerziteta, pa možda i ja nađem neku tašnu. Zaista je suludo, i guranje prsta u oko armiji nezaposlenih to što je ovaj Miloševićev evropejac uradio. Nek je zaposli kod sebe kući, i nek joj on daje platu.

M.V.

pre 12 godina

I tog papka dao joj hiljdu dinara. Minimum hiljdu eura si trebao dati. Sta bi bilo da nisi dobio nista, da je neko drugi naisao. Prava cicija.

Pošteni nalazač

pre 12 godina

Ljudi pa ovo je smešno, gospodin kome je vraćeno 200.000 evra časti devojku sa 1000 dinara!!! Pa šta bi sa onih 10% poštenom nalazaču?!?
U normlanoj državi bi se ispitalo otkud dotičnom gospodinu tolike pare i da li ih je stekao na pošten način....

Marko

pre 12 godina

Marina, odbij Dacicevu ponudu za posao i ne dozvoli mu da na tvom postenju prikuplja predizborne poene. Nista se on ne razlikuje od "darezljivog" gospodina zaboravnog,

a_gde_ode_pošten_svet_koji_gubi_novac_?

pre 12 godina

Zar se za takav gest normalno ne daje 10% pronalazaču? (Jer se moglo destiti da je poklonio i 100%)

ФР

pre 12 godina

Ма супер, власник поштено зарађених пара (које се, као и увек преносе у "кешу") дао девојци 0.0048% укупног износа, а председник општине "проследио" уметничку слику коју је вероватно добио од председника општине Неготин. Девојка ће слику окачити у свом стану, чим дође до истог.

Pedja12

pre 12 godina

Ispitaj ti Ivice poreklo tih 200.000e,to je prvo sto bi u nekoj normalnoj zemlji uradili.Daklem,privedes doticnu skrticu,koji ne zna sta je cast,i lepo ga ispitas o poreklu,i ako nema legalno poreklo,oduzmes mu novac,postenoj pronalazacici das 10 %,zato sto doticni nije dao i ostalo predas u budzet,koji ce te vi potrositi na izbore.Ne u svoje koferce!

Supergenije

pre 12 godina

Ovo je odlican primer kako i zasto se namnozila beskorisna birokratija i administracija u Srbiji.

Takodje i odlican primer kakvi su politicari vampiri i manipulatori, a narocito ovaj Cecin drug sa sela, tj. beli andjeo iz koalicije "Palma, deda, i mi".

Znaci on bi ovu konobaricu, koja je u WC-u nasla ogromne pare a nije prijavila nadleznim organima nego rastrubila po medijima, ugurao negde u MUP "preko veze" da sedi, rasporedjuje neke papire, kuva kafu, i prima platu iz deficitarnog budzeta, ne zato sto ima potrebe, nego eto cisto da bi preko nje sebi u javnosti podigao rejting i osvojo glasove naivnih gradjana.

Pa cak i da ima potrebe za osobljem u MUP-u, je l' posao ministra policije da zaposljava kafe kuvarice? Kakva je bre ovo drzava. Bolje da pocne da razmislja kako ce sledece godine da zastiti gradjane Srbije od huligana na ulici.

Au sta ja pricam, pa sledece godine on ni nece biti ministar policije. On ce biti "premijer"!

Katastrofa.

игор

pre 12 godina

Зато мени, као неком које завршио Вишу унутрашњих послова са просеком 9,54, Полицијску академију 9,10, И Мастер студије 9,0 документа већ две године стоје у фиоци, а од министра сам добио сам похвалницу. Тако да ова добро девојка ће само бити искоришћена за политичку промоцију

Projekatuho

pre 12 godina

Zamislite coveka koji izgubi 200 000 hiljada eura, neko ko je toliko fer i posten mu ih vrati, a on mu na poklon u znak zahvalnosti pokloni 1000 dinara...pa stvarno nije morao da se trosi..U ovom clanku dva karaktera imaju prenaglasene osobine. Marina izuzetno postenje i doticni izuzetnu skrtost!!

SILVIA ONODI-BALI

pre 12 godina

JA SE SAMO ZAPITAM KOJI NORMALAN, POŠTEN ČOVEK BI MOGAO IZGUBITI 200.000 EVRA I 500.000 DINARA!!!!! ALO LJUDI O ČEMU MI PRIČAMO!!!!!!

Jelena

pre 12 godina

Tip koji zaboravi 200 000 evra i 500 000 dinara daje 1000 dinara kao nagradu ?! Bolje da ju je na rucak izveo...U stvari ne, to bi ga vise kostalo.

Pošteni nalazač

pre 12 godina

Ljudi pa ovo je smešno, gospodin kome je vraćeno 200.000 evra časti devojku sa 1000 dinara!!! Pa šta bi sa onih 10% poštenom nalazaču?!?
U normlanoj državi bi se ispitalo otkud dotičnom gospodinu tolike pare i da li ih je stekao na pošten način....

zoe

pre 12 godina

A što niko nije proverio odakle tom baji tolki novci kad ih tako seje po wc-ima? Mogli bi objaviti i njegovo puno ime i prezime da mu malo iskomentarišemo "velikodušnost"! Poštenoj nalazačici sve pohvale!!!

neko

pre 12 godina

Do joj 1000 dinara. Kakva sramota za lika. Neka se pokrije kesom i srami ceo zivot, stekara i cicija. Ja bi joj dao bar 20 000 eur sto je kulturnih 10%. Bas sam se razocarao kad sam cuo koliko je dobio ovaj andjeo od devojke. Bog ce je nagraditi!

tomato

pre 12 godina

Par zapazanja:

1) Da je htela da zadrzi novac morala bi da ga negde brzo sakrije, ili u radnji ili oko radnje. Ili da zove nekoga da dodje po novac. U svakom slucaju bi posle imala razgovor sa policijom koja bi je dobro pritisla a pare nisu male da bi mogla da hladnokrvno laze da ne zna o cemu se radi. U slucaju da je pare sama sakrila policija bi ih nasla verovatno.

2) Postojala je sansa da se vlasnik vrati svakog trenutka tako da bez nekog dobrog plana jedino logicno resenje je bilo da saceka vlasnika.

3) U danasnje vreme ljudi se u Srbiji ubijaju za 50 evra a ne za neku vecu sumu. Ja licno ne bih voleo da neko misli da sam mu ukrao 200 hiljada evra pa makar i uspeo da pridobijem policiju na svoju stranu.

5) Opcija da pobegne sa parama je suluda jer bi je policija nasla u Srbiji, ne znam ni da li bi imala vremena da stigne na neki avion pa da ode iz zemlje, opet to nisu toliko velike pare da bi ceo zivot ostavila za sobom u trenutku.

4) Kako da znamo da sve to sto je ona rekla da je istina? Da li je to neko jos video, da li je vlasnik potvrdio pricu?

ФР

pre 12 godina

Ма супер, власник поштено зарађених пара (које се, као и увек преносе у "кешу") дао девојци 0.0048% укупног износа, а председник општине "проследио" уметничку слику коју је вероватно добио од председника општине Неготин. Девојка ће слику окачити у свом стану, чим дође до истог.

Merima

pre 12 godina

Svaka čast ženi što je vratila novac, ali ako taj postupak nekog kvalifikuje da se zaposli u mup-u, onda idem odmah na Terazije da zapalim diplomu beogradskog univerziteta, pa možda i ja nađem neku tašnu. Zaista je suludo, i guranje prsta u oko armiji nezaposlenih to što je ovaj Miloševićev evropejac uradio. Nek je zaposli kod sebe kući, i nek joj on daje platu.

Pedja12

pre 12 godina

Ispitaj ti Ivice poreklo tih 200.000e,to je prvo sto bi u nekoj normalnoj zemlji uradili.Daklem,privedes doticnu skrticu,koji ne zna sta je cast,i lepo ga ispitas o poreklu,i ako nema legalno poreklo,oduzmes mu novac,postenoj pronalazacici das 10 %,zato sto doticni nije dao i ostalo predas u budzet,koji ce te vi potrositi na izbore.Ne u svoje koferce!

Marko

pre 12 godina

Marina, odbij Dacicevu ponudu za posao i ne dozvoli mu da na tvom postenju prikuplja predizborne poene. Nista se on ne razlikuje od "darezljivog" gospodina zaboravnog,

Supergenije

pre 12 godina

Ovo je odlican primer kako i zasto se namnozila beskorisna birokratija i administracija u Srbiji.

Takodje i odlican primer kakvi su politicari vampiri i manipulatori, a narocito ovaj Cecin drug sa sela, tj. beli andjeo iz koalicije "Palma, deda, i mi".

Znaci on bi ovu konobaricu, koja je u WC-u nasla ogromne pare a nije prijavila nadleznim organima nego rastrubila po medijima, ugurao negde u MUP "preko veze" da sedi, rasporedjuje neke papire, kuva kafu, i prima platu iz deficitarnog budzeta, ne zato sto ima potrebe, nego eto cisto da bi preko nje sebi u javnosti podigao rejting i osvojo glasove naivnih gradjana.

Pa cak i da ima potrebe za osobljem u MUP-u, je l' posao ministra policije da zaposljava kafe kuvarice? Kakva je bre ovo drzava. Bolje da pocne da razmislja kako ce sledece godine da zastiti gradjane Srbije od huligana na ulici.

Au sta ja pricam, pa sledece godine on ni nece biti ministar policije. On ce biti "premijer"!

Katastrofa.

Jožef

pre 12 godina

Al odakle nekom u džepu ( u WC-u ) toliko para - kao jedno
kao drugo - da nije tamo bilo još po nešto ?
Kao treće - kako ,,onom,, nije sramota da se zahvali sa 10 Eura ?
I kao četvrto - konačno neki skroman i lep gest sa strane ministra .
Nadam se da će Gospođa raditi u saobraćaju ! ! !
I neka bude srećna u životu...

gladijajator

pre 12 godina

Mene zanima ko je pozvao novinare da naprave ovu priču? Stipsa od čoveka koji joj je jedva dao 1000 dinara sigurno nije! Sa strane niko nije gledao niti je sa poštenom nalazačicom brojao pare! Jel možda to bila njena ideja da se malo probije u javnost? Ako jeste,dobro se snašla,svaka joj čast,eto stiže i dobar posao,samo da je ne zaposle kao pandursku kafe kuvaricu da radi za manje od 20 hiljada!

Joe

pre 12 godina

Ministar Dacic bi mogao mnogo da nauci o postenju od Marine. Lep je gest dati bolji posao Marini, ali koliko je obrazovana za taj posao, ministru Dacicu verovatno nije vazno. Njemu je vazna samo predizborna kampanja. Dacic bi trebao konacno da pocne da se bavi svojim poslom, medjutim biti prisutan u medijima i govoriti o temama za koje nije nadlezan(privredni razvoj) njemu je neophodno. Ovakav ministar je velika sramota za drzavu. Ovim komentarom ne zelim da umanjim Marinin gest. Zasluzila je mnogo bolju nagradu. Nije zasluzila da je bilo ko koristi u svrhu predizborne kampanje.

petarV

pre 12 godina

Lep gest...čak iako je deo predizborne kampanje,nema mu se šta zameriti...

Nego,i ja sam pre neku godinu dok sam radio u jednom tržnom centru,našao novčanik pun para (doduše,dovoljno za veliki frižider,koji je čovek i došao da kupi) i vratio sam ga vlasniku,tj. potražio sam vlasnika koji nije ni bio svestan da ga je izgubio...

Mogu i ja , onako retroaktivno da dobijem posao kod Ivice!? Glasaću za SPS?!
Bio sam mlad i lud i iz principa,90ih kada sam studirao nisam hteo da budem član ni jedne stranke...za sve sam hteo sam ibez veze da se probijem?!

M.V.

pre 12 godina

I tog papka dao joj hiljdu dinara. Minimum hiljdu eura si trebao dati. Sta bi bilo da nisi dobio nista, da je neko drugi naisao. Prava cicija.

a_gde_ode_pošten_svet_koji_gubi_novac_?

pre 12 godina

Zar se za takav gest normalno ne daje 10% pronalazaču? (Jer se moglo destiti da je poklonio i 100%)

sijo mi ga djura

pre 12 godina

marina ce da popravi rejting postenja pandura...gradjani su iskusili postenje onih kojima je pretpostavljeni gosn koferce...

vidoviti sugradjanin

pre 12 godina

Kad sam procitao ovu vesti i "priupitao moje andjele" u cemu je stos i dobrio odgovor-zapanjio sam se.
Vrlo dobro izrezirana predstava,zaista,velika inteligencija i masta.Ivica u dogovoru sa starim sluzbenicima UDBE koji su ovu ideju ukrali od Italijasnkih mafijasa ubili 3 muve odjednom.
Kobajagi rasejani covek nosi tolike pare sa sobom,kobajagi ih nalazi prosta konobarica(i Italiji je fora bila sa cistacicom wc-a) i jos se na to dodaje skrti bogatas koji je casti nekom sicom.Tada na scenu stupa ugledni Gradonacelnik(u Italij) a ovde licno Ivica dobrica i zaposljava "saradnicu" u svemu tome u MUP-u bez kvalifikacija,narod aplaudira Ivici i glasa za njega,svi kritikuju bogatog ciciju kome uzgred zbog anonimnosti ne moze da se objavi ime jer nije red(da ga narod ne bi popljuvao sto je skrt) i nigde dokaza,fotografija para,cak lose uradjeno u odnosu na Italijane,oni fotografisu i novac i sve to,idu do kraja ali se nadje neko kao ja pa pricu "provali:)
Eh,sto cesce nisu ti izbori,bas me zanima sta je sledece:)?

dzigi

pre 12 godina

Devojka je izbrojala novac u toaletu, po njenom priznanju bile su novčanice od 100, 200 i 500€ (dinare nije pominjala). 200 hiljada eura je 1000 novčanica od po 200 eura. Ala se nabrojala! Ko će da izračuna koliko je bilo novčanica od pola miliona dinara (puta 1 sekund po izbrojanoj novčanici)? Ili ste shvatili šta hoću da kažem...

Petar Karađorđević

pre 12 godina

kakav je to majstor nad majstorima-svi zajedno mogu da uče od njega šta znači iskoristiti priliku kad se ukaže i to na najbolji mogući način. odigrao je kao čovek koji prepoznaje vrednosti, koji ima vremena da čuje i da pomogne-bravo majstore, tako se igra....takvu ženu je mogao da zaposli bilo ko, ali ivica reaguje i zato ga čeka velika još veća budućnost

vladislav zivkovic

pre 12 godina

Dacic treba da uvede polgraf za sve u MUPu,tamo je lako naci jos postenih,naravno , on prvi da sedne,prvi je covek u tom bastionu postenja,ja odoh da tragam za izgubljenim novcanicima,ka sto ce i milioni nezaposlenih u Srbiji,poput ispiraca zlata na Peku,e,da bi ih dobri ministar uhlebio,{ono sto je u civiliz.svetu norm,povracaj nadjenog,ovde je sansa za posao}.mc5

Sticice pravda

pre 12 godina

Evo dakle odgovora odkud ovakva naivna prica o 200 hiljada evra...znaci sve je fino upakovano da bi Dacic i kompanija ispali nekako "kul" pred narodom jelte jer zaposljavaju postenu gradjanku jer je vratila pare, mislim objasnite mi sta ce ona da radi u policiji, da bude saobracajac ili mozda inspektor ili sta ja znam, mislim stvarno...prvo naivna je prica o tim parama i to tako nekako savrsenu pricu ima da se zna tacno i koliki je kusur u dinar bio i citati sta je ko rekao, svako sa imalo mozga moze zakljuciti da su to gluposti...strasno kako vredjate inteligneciju ovog naroda sa svakim svojim pojavljivanjem!

Pera,Vrsac

pre 12 godina

Da smo normalna drzava,
Ministar ne bi zaposljavao ljude,
vec bi vecina bila zaposlena,i to preko konkursa.
Niko ne bi gubio novac po toaletima,nepoznatog porekla,
vec bi ga imao legalno na racunu,sa svim poreklom i placenim taksama i porezima.

Ministar ne bi bio ministar,vec za svoje zasluge iz proslosti,bio bi prebacen iz Zabele u Novi skelu.

Ovo je Srbija,pa je sve naopako.

homemaster

pre 12 godina

u nemackoj kad sam izvadio 500 eura da platim racun u prodavnici hteli da se izvrnu naopako kad su videli toliku novcanicu,nisam mogao da im objasnim da sam ja jedan od siromasnijih u srbiji

Jovan

pre 12 godina

Ovaj poceo da se ponasa kao Tadic. Ja pa ja...
Odakle njemu pravo da zaposljava? Postoje nacini za zaposljavanje. E, sad mu se dopalo sta je ova devojka uradila i sad ce on da je zaposli!? Pa nije MUP tvoja licna firma, alo decko iz Zitoradje! Idi se umi, dodji sebi!

Veselin

pre 12 godina

Izmisljena prica.

Mogao je bar mali deo novca iz kofera da slika,kobajagi kao neki dokaz,novac...

Treba Dacic da ukine zavode za zaposljavanje i zakon koji se odnosi na konkurse za posao.
Ili da odgovara sto zaposljava bez konkursa.

komentatorka

pre 12 godina

Ona je pokazala kakvi su Kruševljani i dokazala da poštenje nema cenu", kazao je
Jovanović.
----------------------------------------------
ona je pokazala kakva je ona a ne svi krusevljani,nemojte da se kitite tudjim perjem (ako je prica uopste i tacna).
drugo kao sto je vec neko primetio te pare nije mogla brzo i i na sigurnom da sakrije, trazili bi ili covek sto je izgubio ili policija (vidi 'no country for old men' za ilustraciju sta bi joj sledovalo)
bilo je i ranije par slucajeva tih 'postenih' koji su vracali po nekoliko stotina hiljada evrica pa se niti dacic niti bilo ko od ostalih politicara nije utrkivao da ih zaposli na drzavna jasla, jer se nazalost nije desilo pred izbore.



"Mislim da je vreme da svi zajedno vidimo kako država može da pomogne privredi, kako bi ostvarila veću industrijsku proizvodnju i zaposlenost", rekao je Dačić.
---------------------------------------------------------------------------------------------
molim te drzavo nemoj vise da pomazes, mislim da je najbolje da se privredi drzava skine s one stvari, to bi bila najveca pomoc. i kako cemo to da vidimo, sto se ministar za poiciju utrpava u ekonomska pitanja i pitanja zaposlenja; a pa da, ....zbog izbora

Pancevac

pre 12 godina

Pronalazac novca,trebao je taj novac da odnese u najblizu stanicu milicije.
Onda bi drzava trebala da plati procenat pronalazacu novca.
Vlasnik novca,trebalo bi da se pojavi u stanici milicije.
Da dokaze vlasnistvo novca. Posle toga,da dobije pitanja,odakle mu toliki novac,poreklo,da li je placen pdv itd.
Ako je sve ok,novac se predaje vlasniku sa razlikom za nagradu.

Sve srecni i zadovoljni,kao u normalnoj zemlji.

Srbija
Radnica nasla novac,vlasnik tu,a ko kaze da jeste njegov?Vlasnik novca?
Nagradjuje je bogato,sa 1000 dinara.
Niti se zna odakle toliki novac,da li je stecen kriminalom,korupcijom,pljackom itd.
Poreklo novca = 0
A,sigurno je placen pdv...
Na kraju,ministar koji nagradjuje sa zaposljavanjem u supu,a novi radnik,da li ima neke kvalifikacije,pitanje,plus bez konkursa!
Isti taj ministar je doprineo svojom politikom,da ima onih koji ladno setaju sa tolikim novcem,bez ikakvog porekla.

Srbija

Programer

pre 12 godina

A gde je konkurs?
Nema razlike izmedju kralja Aleksandra (da ne pominjemo prethodnike), Broza, Milosevica, Djindjica, Kostunice, Tadica - svi vladaju po ukazu a ne po zakonu.

U svim tim sistemima zrtva je bio obican covek.

LuTheDuck

pre 12 godina

Je li se ijedan Srbin zapito sto neko u svu nepastinu seta okolo sa 200+ hiljada eura? I to u periodu kad kod 99% ljudi ne mozes naci 200 eura, pa da mu oko izbijes? A vi ovamo, ko o cemu, kurve o postenju, pricate o sitnicama... je li ko dokazo porijeklo tih para?

Filip-NS

pre 12 godina

Moj komsija,pre mesec dana, nasao pederusu.
U njoj evrici,pasos,dozvole itd.
650 evra.

Nadje vlasnika,onaj dodje po pare i dokumenta.
Za zahvalnost,dao komsiji 100 evra.
Komsija odbio,to mu je duznost.
za 650 evra,nudio 100?

****

koletiki

pre 12 godina

A sta ce da radi sa tolikim slikama? Nekome ko jedva sastavlja kraj sa krajem, cini mi se bizarnim da skako ko je primi da joj sliku. Jel to vlast djuture pogadjala sa slikarima, pa se javio visak, pa se ukazala prilika...

Valter brani BEOGRAD

pre 12 godina

Gospodine MINISTRE,

svaka Vam cast, svakoga dana sam sve blizi odluci da samo Vama ukazem poverenje na sledecim Izborima.

Vasi postupci jednostavnu ukazuju na to da se jos samo Vi u ovoj zemlji starate o obicnom coveku, a da je POSTENJE ostalo Vase opredeljenje.

Kako je lepo biti POSTEN.

Vasa ocena za dosadasnji period u Vladi je DESET.

Ako ovi sa B92, ovoj post objave, imacete priliku da shvatite da Vas obican svet sve vise i vise postuje.

Vama licno svako dobro i samo NAPRED.

DO POBEDE

Banacanin

pre 12 godina

Dobar covek,dao 1000 dinara... To nije covek...a Srbija je puna takvih.

Voleo bi da isti taj covek,ponovo izgubi te pare,jer mu nije bas stalo za njih,i ko zna kako ih zaradio,jos gubi ih po wc-u...i kada ih ponovo izgubi,da ih ja nadjem.
A ja cu,sve do zadnjeg dinara,da ih dam za inkubatore!
Bebama je taj novac potrebniji nego nekom sto ih gubi po toaletima,ili nasem ministru,koji se ubio da ponudi nesto novca za bebe.

Moze ministar da prica price,ali zbog njegove politike u poslednjih 20 godina,bebe nemaju inkubatore,a razni setaju sa tolikim novcem po toaletima.

vlada

pre 12 godina

Veoma simpaticna i naivna prica ali najbitnije je da, veliki gazda je opet dosao do svog izgubljenog novca, 200.000 Eura plus dinara koliko vec i onda Velikodusno castio mladu devojku sa 10 Eura otprilike po zvanicnom kursu. Bas je nagradio nemam reci u lepoj prici za malu decu. Mozda je prica i istinita sve je moguce u toj zemlji Srbiji ali onda kako ga nije sramota za tako veliki poklon, 10 Eura, sramota, ma bruka.

ex demokrata 1

pre 12 godina

Meni je ta priča konobarice malo šuplja,a o potezu Dačića nemam reči jer nije MUP njegova dedovina pa da se tako ponaša,on je privatizovao MUP i očigledno je da je čovek van kontrole.
Što se tiče priče o nalaženju torbice to je glupost,pre će biti da je u pitanju dobar marketing i novi vid reklame za neke političare koji su eto uvek na mestu događaja i koji dele posao i kapom i šakom !
Nije jasno,ko je obavestio novinare o tom događaju i zašto,ako se to stvarno dogodilo,da li se neko pita ko je čovek koji sa ženom i detetom u kolicima šeta gradom i nosi 250 000 evra sa sobom i odakle mu,zar to nije posao ministra,i mada mislim da je ceo događaj izrežiran u svrhu kampanje,nemam reči hvale za ministra koji se ovako ponaša !

Neutralni

pre 12 godina

@dzigi bravo za komentar. Pa ovo je tako naivno, da je neverovatno. Citava ova prica je odlican pokazatelj koliko je lako manipulisati ljudima i kolika je zapravo moc medija. Gradski oci Kruševca iz redova komunista, ministar iz redova komunista, novine koje su to prve objavile naklonjene komunistima, pa hajde da zakuvaju jednu pricu sa jakom moralnom porukom i malo skrenu vodu na svoju vodenicu. Nije bitno sto su nesposobni i alavi, ali je bitno da se tako fingira situacija i ispadne kako znaju da prepoznaju postenje i da ga nagrade.

Anon

pre 12 godina

Kako je to, gotovo sramno, unizavati jedan tako, ako nista, onda bar - hriscanski gest, dobronamerne zene.
Svojom idejom, ministar Dacic nam zeli svima poruciti da svojim postenjem, bilo ko od nas ima sanse da postane clan drustva koje to postenje krasi.

Dakle, svi u policiji su posteni bar koliko i gospodja ili gospodjica Marina, ali sigurno vise od nje.

Ako je ministar Dacic na celu institucije koju krase tako visoka moralna nacela, onda je on sigurno najposteniji od svih.

Kako neciju pobedu pretvoriti u svoju?
Mislim da sam upravo naucio kako se to radi.
Hvala!

IvoLolaRibar

pre 12 godina

Зато мени, као неком које завршио Вишу унутрашњих послова са просеком 9,54, Полицијску академију 9,10, И Мастер студије 9,0 документа већ две године стоје у фиоци, а од министра сам добио сам похвалницу. Тако да ова добро девојка ће само бити искоришћена за политичку промоцију.

Dragi moj Igore ili kako se vec zoves ***.Sticajem okolnosti radim pri tim ustanovama za koje ti navodis da si ih zavrsio sa tim prosecima.Takav student ne postoji i jos bi dodao da su od deset prvih studenta 8 u policiji.A sto se tice dvojcinog postupka iako ga nije ucinila lepo ga je i izmisliti,daje kavu takvu nadu u ljude.Da je cisti izborni partijski trik,to je jasno kao sto je jasna i Igorova partijska laz.

qlen

pre 12 godina

On je naglasio da su nezaposlenost i ekonomsko-socijalna situacija najveći problem Srbije i da bilo kakve političke priče i predizborna obećanja ne mogu da se realizuju ako nema povećanja industrijske i poljoprivredne proizvodnje. MISLIM DA SI OTKRIO RUPU NA SAKSIJI !!!

marsal

pre 12 godina

I TAKO JE SRBIJA DOBILA PRVOG POSTENOG POLICAJCA!
...zao mi je bas ovu devojku sto se nikako nece uklopiti u novu radnu sredinu...

tomato

pre 12 godina

Par zapazanja:

1) Da je htela da zadrzi novac morala bi da ga negde brzo sakrije, ili u radnji ili oko radnje. Ili da zove nekoga da dodje po novac. U svakom slucaju bi posle imala razgovor sa policijom koja bi je dobro pritisla a pare nisu male da bi mogla da hladnokrvno laze da ne zna o cemu se radi. U slucaju da je pare sama sakrila policija bi ih nasla verovatno.

2) Postojala je sansa da se vlasnik vrati svakog trenutka tako da bez nekog dobrog plana jedino logicno resenje je bilo da saceka vlasnika.

3) U danasnje vreme ljudi se u Srbiji ubijaju za 50 evra a ne za neku vecu sumu. Ja licno ne bih voleo da neko misli da sam mu ukrao 200 hiljada evra pa makar i uspeo da pridobijem policiju na svoju stranu.

5) Opcija da pobegne sa parama je suluda jer bi je policija nasla u Srbiji, ne znam ni da li bi imala vremena da stigne na neki avion pa da ode iz zemlje, opet to nisu toliko velike pare da bi ceo zivot ostavila za sobom u trenutku.

4) Kako da znamo da sve to sto je ona rekla da je istina? Da li je to neko jos video, da li je vlasnik potvrdio pricu?

Valter brani BEOGRAD

pre 12 godina

Gospodine MINISTRE,

svaka Vam cast, svakoga dana sam sve blizi odluci da samo Vama ukazem poverenje na sledecim Izborima.

Vasi postupci jednostavnu ukazuju na to da se jos samo Vi u ovoj zemlji starate o obicnom coveku, a da je POSTENJE ostalo Vase opredeljenje.

Kako je lepo biti POSTEN.

Vasa ocena za dosadasnji period u Vladi je DESET.

Ako ovi sa B92, ovoj post objave, imacete priliku da shvatite da Vas obican svet sve vise i vise postuje.

Vama licno svako dobro i samo NAPRED.

DO POBEDE

игор

pre 12 godina

Зато мени, као неком које завршио Вишу унутрашњих послова са просеком 9,54, Полицијску академију 9,10, И Мастер студије 9,0 документа већ две године стоје у фиоци, а од министра сам добио сам похвалницу. Тако да ова добро девојка ће само бити искоришћена за политичку промоцију

Merima

pre 12 godina

Svaka čast ženi što je vratila novac, ali ako taj postupak nekog kvalifikuje da se zaposli u mup-u, onda idem odmah na Terazije da zapalim diplomu beogradskog univerziteta, pa možda i ja nađem neku tašnu. Zaista je suludo, i guranje prsta u oko armiji nezaposlenih to što je ovaj Miloševićev evropejac uradio. Nek je zaposli kod sebe kući, i nek joj on daje platu.

gladijajator

pre 12 godina

Mene zanima ko je pozvao novinare da naprave ovu priču? Stipsa od čoveka koji joj je jedva dao 1000 dinara sigurno nije! Sa strane niko nije gledao niti je sa poštenom nalazačicom brojao pare! Jel možda to bila njena ideja da se malo probije u javnost? Ako jeste,dobro se snašla,svaka joj čast,eto stiže i dobar posao,samo da je ne zaposle kao pandursku kafe kuvaricu da radi za manje od 20 hiljada!

Supergenije

pre 12 godina

Ovo je odlican primer kako i zasto se namnozila beskorisna birokratija i administracija u Srbiji.

Takodje i odlican primer kakvi su politicari vampiri i manipulatori, a narocito ovaj Cecin drug sa sela, tj. beli andjeo iz koalicije "Palma, deda, i mi".

Znaci on bi ovu konobaricu, koja je u WC-u nasla ogromne pare a nije prijavila nadleznim organima nego rastrubila po medijima, ugurao negde u MUP "preko veze" da sedi, rasporedjuje neke papire, kuva kafu, i prima platu iz deficitarnog budzeta, ne zato sto ima potrebe, nego eto cisto da bi preko nje sebi u javnosti podigao rejting i osvojo glasove naivnih gradjana.

Pa cak i da ima potrebe za osobljem u MUP-u, je l' posao ministra policije da zaposljava kafe kuvarice? Kakva je bre ovo drzava. Bolje da pocne da razmislja kako ce sledece godine da zastiti gradjane Srbije od huligana na ulici.

Au sta ja pricam, pa sledece godine on ni nece biti ministar policije. On ce biti "premijer"!

Katastrofa.

neko

pre 12 godina

Do joj 1000 dinara. Kakva sramota za lika. Neka se pokrije kesom i srami ceo zivot, stekara i cicija. Ja bi joj dao bar 20 000 eur sto je kulturnih 10%. Bas sam se razocarao kad sam cuo koliko je dobio ovaj andjeo od devojke. Bog ce je nagraditi!

Petar Karađorđević

pre 12 godina

kakav je to majstor nad majstorima-svi zajedno mogu da uče od njega šta znači iskoristiti priliku kad se ukaže i to na najbolji mogući način. odigrao je kao čovek koji prepoznaje vrednosti, koji ima vremena da čuje i da pomogne-bravo majstore, tako se igra....takvu ženu je mogao da zaposli bilo ko, ali ivica reaguje i zato ga čeka velika još veća budućnost

Projekatuho

pre 12 godina

Zamislite coveka koji izgubi 200 000 hiljada eura, neko ko je toliko fer i posten mu ih vrati, a on mu na poklon u znak zahvalnosti pokloni 1000 dinara...pa stvarno nije morao da se trosi..U ovom clanku dva karaktera imaju prenaglasene osobine. Marina izuzetno postenje i doticni izuzetnu skrtost!!

SILVIA ONODI-BALI

pre 12 godina

JA SE SAMO ZAPITAM KOJI NORMALAN, POŠTEN ČOVEK BI MOGAO IZGUBITI 200.000 EVRA I 500.000 DINARA!!!!! ALO LJUDI O ČEMU MI PRIČAMO!!!!!!

Jožef

pre 12 godina

Al odakle nekom u džepu ( u WC-u ) toliko para - kao jedno
kao drugo - da nije tamo bilo još po nešto ?
Kao treće - kako ,,onom,, nije sramota da se zahvali sa 10 Eura ?
I kao četvrto - konačno neki skroman i lep gest sa strane ministra .
Nadam se da će Gospođa raditi u saobraćaju ! ! !
I neka bude srećna u životu...

Joe

pre 12 godina

Ministar Dacic bi mogao mnogo da nauci o postenju od Marine. Lep je gest dati bolji posao Marini, ali koliko je obrazovana za taj posao, ministru Dacicu verovatno nije vazno. Njemu je vazna samo predizborna kampanja. Dacic bi trebao konacno da pocne da se bavi svojim poslom, medjutim biti prisutan u medijima i govoriti o temama za koje nije nadlezan(privredni razvoj) njemu je neophodno. Ovakav ministar je velika sramota za drzavu. Ovim komentarom ne zelim da umanjim Marinin gest. Zasluzila je mnogo bolju nagradu. Nije zasluzila da je bilo ko koristi u svrhu predizborne kampanje.

Anon

pre 12 godina

Kako je to, gotovo sramno, unizavati jedan tako, ako nista, onda bar - hriscanski gest, dobronamerne zene.
Svojom idejom, ministar Dacic nam zeli svima poruciti da svojim postenjem, bilo ko od nas ima sanse da postane clan drustva koje to postenje krasi.

Dakle, svi u policiji su posteni bar koliko i gospodja ili gospodjica Marina, ali sigurno vise od nje.

Ako je ministar Dacic na celu institucije koju krase tako visoka moralna nacela, onda je on sigurno najposteniji od svih.

Kako neciju pobedu pretvoriti u svoju?
Mislim da sam upravo naucio kako se to radi.
Hvala!

IvoLolaRibar

pre 12 godina

Зато мени, као неком које завршио Вишу унутрашњих послова са просеком 9,54, Полицијску академију 9,10, И Мастер студије 9,0 документа већ две године стоје у фиоци, а од министра сам добио сам похвалницу. Тако да ова добро девојка ће само бити искоришћена за политичку промоцију.

Dragi moj Igore ili kako se vec zoves ***.Sticajem okolnosti radim pri tim ustanovama za koje ti navodis da si ih zavrsio sa tim prosecima.Takav student ne postoji i jos bi dodao da su od deset prvih studenta 8 u policiji.A sto se tice dvojcinog postupka iako ga nije ucinila lepo ga je i izmisliti,daje kavu takvu nadu u ljude.Da je cisti izborni partijski trik,to je jasno kao sto je jasna i Igorova partijska laz.

Pošteni nalazač

pre 12 godina

Ljudi pa ovo je smešno, gospodin kome je vraćeno 200.000 evra časti devojku sa 1000 dinara!!! Pa šta bi sa onih 10% poštenom nalazaču?!?
U normlanoj državi bi se ispitalo otkud dotičnom gospodinu tolike pare i da li ih je stekao na pošten način....

Veselin

pre 12 godina

Izmisljena prica.

Mogao je bar mali deo novca iz kofera da slika,kobajagi kao neki dokaz,novac...

Treba Dacic da ukine zavode za zaposljavanje i zakon koji se odnosi na konkurse za posao.
Ili da odgovara sto zaposljava bez konkursa.

vladislav zivkovic

pre 12 godina

Dacic treba da uvede polgraf za sve u MUPu,tamo je lako naci jos postenih,naravno , on prvi da sedne,prvi je covek u tom bastionu postenja,ja odoh da tragam za izgubljenim novcanicima,ka sto ce i milioni nezaposlenih u Srbiji,poput ispiraca zlata na Peku,e,da bi ih dobri ministar uhlebio,{ono sto je u civiliz.svetu norm,povracaj nadjenog,ovde je sansa za posao}.mc5

petarV

pre 12 godina

Lep gest...čak iako je deo predizborne kampanje,nema mu se šta zameriti...

Nego,i ja sam pre neku godinu dok sam radio u jednom tržnom centru,našao novčanik pun para (doduše,dovoljno za veliki frižider,koji je čovek i došao da kupi) i vratio sam ga vlasniku,tj. potražio sam vlasnika koji nije ni bio svestan da ga je izgubio...

Mogu i ja , onako retroaktivno da dobijem posao kod Ivice!? Glasaću za SPS?!
Bio sam mlad i lud i iz principa,90ih kada sam studirao nisam hteo da budem član ni jedne stranke...za sve sam hteo sam ibez veze da se probijem?!

a_gde_ode_pošten_svet_koji_gubi_novac_?

pre 12 godina

Zar se za takav gest normalno ne daje 10% pronalazaču? (Jer se moglo destiti da je poklonio i 100%)

Marko

pre 12 godina

Marina, odbij Dacicevu ponudu za posao i ne dozvoli mu da na tvom postenju prikuplja predizborne poene. Nista se on ne razlikuje od "darezljivog" gospodina zaboravnog,

Jelena

pre 12 godina

Tip koji zaboravi 200 000 evra i 500 000 dinara daje 1000 dinara kao nagradu ?! Bolje da ju je na rucak izveo...U stvari ne, to bi ga vise kostalo.

Filip-NS

pre 12 godina

Moj komsija,pre mesec dana, nasao pederusu.
U njoj evrici,pasos,dozvole itd.
650 evra.

Nadje vlasnika,onaj dodje po pare i dokumenta.
Za zahvalnost,dao komsiji 100 evra.
Komsija odbio,to mu je duznost.
za 650 evra,nudio 100?

****

homemaster

pre 12 godina

u nemackoj kad sam izvadio 500 eura da platim racun u prodavnici hteli da se izvrnu naopako kad su videli toliku novcanicu,nisam mogao da im objasnim da sam ja jedan od siromasnijih u srbiji

sijo mi ga djura

pre 12 godina

marina ce da popravi rejting postenja pandura...gradjani su iskusili postenje onih kojima je pretpostavljeni gosn koferce...

LuTheDuck

pre 12 godina

Je li se ijedan Srbin zapito sto neko u svu nepastinu seta okolo sa 200+ hiljada eura? I to u periodu kad kod 99% ljudi ne mozes naci 200 eura, pa da mu oko izbijes? A vi ovamo, ko o cemu, kurve o postenju, pricate o sitnicama... je li ko dokazo porijeklo tih para?

zoe

pre 12 godina

A što niko nije proverio odakle tom baji tolki novci kad ih tako seje po wc-ima? Mogli bi objaviti i njegovo puno ime i prezime da mu malo iskomentarišemo "velikodušnost"! Poštenoj nalazačici sve pohvale!!!

M.V.

pre 12 godina

I tog papka dao joj hiljdu dinara. Minimum hiljdu eura si trebao dati. Sta bi bilo da nisi dobio nista, da je neko drugi naisao. Prava cicija.

Pedja12

pre 12 godina

Ispitaj ti Ivice poreklo tih 200.000e,to je prvo sto bi u nekoj normalnoj zemlji uradili.Daklem,privedes doticnu skrticu,koji ne zna sta je cast,i lepo ga ispitas o poreklu,i ako nema legalno poreklo,oduzmes mu novac,postenoj pronalazacici das 10 %,zato sto doticni nije dao i ostalo predas u budzet,koji ce te vi potrositi na izbore.Ne u svoje koferce!

ФР

pre 12 godina

Ма супер, власник поштено зарађених пара (које се, као и увек преносе у "кешу") дао девојци 0.0048% укупног износа, а председник општине "проследио" уметничку слику коју је вероватно добио од председника општине Неготин. Девојка ће слику окачити у свом стану, чим дође до истог.

Pera,Vrsac

pre 12 godina

Da smo normalna drzava,
Ministar ne bi zaposljavao ljude,
vec bi vecina bila zaposlena,i to preko konkursa.
Niko ne bi gubio novac po toaletima,nepoznatog porekla,
vec bi ga imao legalno na racunu,sa svim poreklom i placenim taksama i porezima.

Ministar ne bi bio ministar,vec za svoje zasluge iz proslosti,bio bi prebacen iz Zabele u Novi skelu.

Ovo je Srbija,pa je sve naopako.

Programer

pre 12 godina

A gde je konkurs?
Nema razlike izmedju kralja Aleksandra (da ne pominjemo prethodnike), Broza, Milosevica, Djindjica, Kostunice, Tadica - svi vladaju po ukazu a ne po zakonu.

U svim tim sistemima zrtva je bio obican covek.

koletiki

pre 12 godina

A sta ce da radi sa tolikim slikama? Nekome ko jedva sastavlja kraj sa krajem, cini mi se bizarnim da skako ko je primi da joj sliku. Jel to vlast djuture pogadjala sa slikarima, pa se javio visak, pa se ukazala prilika...

Jovan

pre 12 godina

Ovaj poceo da se ponasa kao Tadic. Ja pa ja...
Odakle njemu pravo da zaposljava? Postoje nacini za zaposljavanje. E, sad mu se dopalo sta je ova devojka uradila i sad ce on da je zaposli!? Pa nije MUP tvoja licna firma, alo decko iz Zitoradje! Idi se umi, dodji sebi!

Sticice pravda

pre 12 godina

Evo dakle odgovora odkud ovakva naivna prica o 200 hiljada evra...znaci sve je fino upakovano da bi Dacic i kompanija ispali nekako "kul" pred narodom jelte jer zaposljavaju postenu gradjanku jer je vratila pare, mislim objasnite mi sta ce ona da radi u policiji, da bude saobracajac ili mozda inspektor ili sta ja znam, mislim stvarno...prvo naivna je prica o tim parama i to tako nekako savrsenu pricu ima da se zna tacno i koliki je kusur u dinar bio i citati sta je ko rekao, svako sa imalo mozga moze zakljuciti da su to gluposti...strasno kako vredjate inteligneciju ovog naroda sa svakim svojim pojavljivanjem!

vidoviti sugradjanin

pre 12 godina

Kad sam procitao ovu vesti i "priupitao moje andjele" u cemu je stos i dobrio odgovor-zapanjio sam se.
Vrlo dobro izrezirana predstava,zaista,velika inteligencija i masta.Ivica u dogovoru sa starim sluzbenicima UDBE koji su ovu ideju ukrali od Italijasnkih mafijasa ubili 3 muve odjednom.
Kobajagi rasejani covek nosi tolike pare sa sobom,kobajagi ih nalazi prosta konobarica(i Italiji je fora bila sa cistacicom wc-a) i jos se na to dodaje skrti bogatas koji je casti nekom sicom.Tada na scenu stupa ugledni Gradonacelnik(u Italij) a ovde licno Ivica dobrica i zaposljava "saradnicu" u svemu tome u MUP-u bez kvalifikacija,narod aplaudira Ivici i glasa za njega,svi kritikuju bogatog ciciju kome uzgred zbog anonimnosti ne moze da se objavi ime jer nije red(da ga narod ne bi popljuvao sto je skrt) i nigde dokaza,fotografija para,cak lose uradjeno u odnosu na Italijane,oni fotografisu i novac i sve to,idu do kraja ali se nadje neko kao ja pa pricu "provali:)
Eh,sto cesce nisu ti izbori,bas me zanima sta je sledece:)?

Banacanin

pre 12 godina

Dobar covek,dao 1000 dinara... To nije covek...a Srbija je puna takvih.

Voleo bi da isti taj covek,ponovo izgubi te pare,jer mu nije bas stalo za njih,i ko zna kako ih zaradio,jos gubi ih po wc-u...i kada ih ponovo izgubi,da ih ja nadjem.
A ja cu,sve do zadnjeg dinara,da ih dam za inkubatore!
Bebama je taj novac potrebniji nego nekom sto ih gubi po toaletima,ili nasem ministru,koji se ubio da ponudi nesto novca za bebe.

Moze ministar da prica price,ali zbog njegove politike u poslednjih 20 godina,bebe nemaju inkubatore,a razni setaju sa tolikim novcem po toaletima.

Neutralni

pre 12 godina

@dzigi bravo za komentar. Pa ovo je tako naivno, da je neverovatno. Citava ova prica je odlican pokazatelj koliko je lako manipulisati ljudima i kolika je zapravo moc medija. Gradski oci Kruševca iz redova komunista, ministar iz redova komunista, novine koje su to prve objavile naklonjene komunistima, pa hajde da zakuvaju jednu pricu sa jakom moralnom porukom i malo skrenu vodu na svoju vodenicu. Nije bitno sto su nesposobni i alavi, ali je bitno da se tako fingira situacija i ispadne kako znaju da prepoznaju postenje i da ga nagrade.

Pancevac

pre 12 godina

Pronalazac novca,trebao je taj novac da odnese u najblizu stanicu milicije.
Onda bi drzava trebala da plati procenat pronalazacu novca.
Vlasnik novca,trebalo bi da se pojavi u stanici milicije.
Da dokaze vlasnistvo novca. Posle toga,da dobije pitanja,odakle mu toliki novac,poreklo,da li je placen pdv itd.
Ako je sve ok,novac se predaje vlasniku sa razlikom za nagradu.

Sve srecni i zadovoljni,kao u normalnoj zemlji.

Srbija
Radnica nasla novac,vlasnik tu,a ko kaze da jeste njegov?Vlasnik novca?
Nagradjuje je bogato,sa 1000 dinara.
Niti se zna odakle toliki novac,da li je stecen kriminalom,korupcijom,pljackom itd.
Poreklo novca = 0
A,sigurno je placen pdv...
Na kraju,ministar koji nagradjuje sa zaposljavanjem u supu,a novi radnik,da li ima neke kvalifikacije,pitanje,plus bez konkursa!
Isti taj ministar je doprineo svojom politikom,da ima onih koji ladno setaju sa tolikim novcem,bez ikakvog porekla.

Srbija

dzigi

pre 12 godina

Devojka je izbrojala novac u toaletu, po njenom priznanju bile su novčanice od 100, 200 i 500€ (dinare nije pominjala). 200 hiljada eura je 1000 novčanica od po 200 eura. Ala se nabrojala! Ko će da izračuna koliko je bilo novčanica od pola miliona dinara (puta 1 sekund po izbrojanoj novčanici)? Ili ste shvatili šta hoću da kažem...

komentatorka

pre 12 godina

Ona je pokazala kakvi su Kruševljani i dokazala da poštenje nema cenu", kazao je
Jovanović.
----------------------------------------------
ona je pokazala kakva je ona a ne svi krusevljani,nemojte da se kitite tudjim perjem (ako je prica uopste i tacna).
drugo kao sto je vec neko primetio te pare nije mogla brzo i i na sigurnom da sakrije, trazili bi ili covek sto je izgubio ili policija (vidi 'no country for old men' za ilustraciju sta bi joj sledovalo)
bilo je i ranije par slucajeva tih 'postenih' koji su vracali po nekoliko stotina hiljada evrica pa se niti dacic niti bilo ko od ostalih politicara nije utrkivao da ih zaposli na drzavna jasla, jer se nazalost nije desilo pred izbore.



"Mislim da je vreme da svi zajedno vidimo kako država može da pomogne privredi, kako bi ostvarila veću industrijsku proizvodnju i zaposlenost", rekao je Dačić.
---------------------------------------------------------------------------------------------
molim te drzavo nemoj vise da pomazes, mislim da je najbolje da se privredi drzava skine s one stvari, to bi bila najveca pomoc. i kako cemo to da vidimo, sto se ministar za poiciju utrpava u ekonomska pitanja i pitanja zaposlenja; a pa da, ....zbog izbora

qlen

pre 12 godina

On je naglasio da su nezaposlenost i ekonomsko-socijalna situacija najveći problem Srbije i da bilo kakve političke priče i predizborna obećanja ne mogu da se realizuju ako nema povećanja industrijske i poljoprivredne proizvodnje. MISLIM DA SI OTKRIO RUPU NA SAKSIJI !!!

vlada

pre 12 godina

Veoma simpaticna i naivna prica ali najbitnije je da, veliki gazda je opet dosao do svog izgubljenog novca, 200.000 Eura plus dinara koliko vec i onda Velikodusno castio mladu devojku sa 10 Eura otprilike po zvanicnom kursu. Bas je nagradio nemam reci u lepoj prici za malu decu. Mozda je prica i istinita sve je moguce u toj zemlji Srbiji ali onda kako ga nije sramota za tako veliki poklon, 10 Eura, sramota, ma bruka.

ex demokrata 1

pre 12 godina

Meni je ta priča konobarice malo šuplja,a o potezu Dačića nemam reči jer nije MUP njegova dedovina pa da se tako ponaša,on je privatizovao MUP i očigledno je da je čovek van kontrole.
Što se tiče priče o nalaženju torbice to je glupost,pre će biti da je u pitanju dobar marketing i novi vid reklame za neke političare koji su eto uvek na mestu događaja i koji dele posao i kapom i šakom !
Nije jasno,ko je obavestio novinare o tom događaju i zašto,ako se to stvarno dogodilo,da li se neko pita ko je čovek koji sa ženom i detetom u kolicima šeta gradom i nosi 250 000 evra sa sobom i odakle mu,zar to nije posao ministra,i mada mislim da je ceo događaj izrežiran u svrhu kampanje,nemam reči hvale za ministra koji se ovako ponaša !

marsal

pre 12 godina

I TAKO JE SRBIJA DOBILA PRVOG POSTENOG POLICAJCA!
...zao mi je bas ovu devojku sto se nikako nece uklopiti u novu radnu sredinu...