Četvrtak, 20.10.2011.

18:04

Novak nam doneo kineske milijarde

EPS je potpisao Protokol o saradnji sa konzorcijumom kineskih kompanija u izgradnji termoelektrane "Nikola Tesla" B3 i realizaciji drugih energetskih projekata.

Izvor: B92

Novak nam doneo kineske milijarde IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

KiKi

pre 12 godina

Mene je sramota kad procitam ovde neke komentare, neverovatno kakvih ljudi ima, lose im je kad nema posla, kad neko hoce da ulaze i to im je lose, lupetaju gluposti neke, pisu nebuloze, mesaju babe i zabe, stvarno da li se zapita neko kakve gluposti izlaze iz te vase tastature.
Novak crnogorac, srbin, ovaj onaj, pa zar nije to isto po nekima ovde pa pola srbije vuce korene iz crne gore mora da smo svi crnogorci ili smo srbi ko zna sta je to, mozda budemo kinezi jos malo. Pa Kinezi ulazu da bi profitirali hahaha JOK dosli da nam poklone 2 milijarde ccc nebulozeeee.

Aleksa

pre 12 godina

hahahhahahahaaahaahahhahhahhahaa...ovo je vic dana. zahvalio bi se ovom prilikom b92 i srdjanu djokovicu sto su mi ulepsali petak. ovo je bolje od hrvatskog secera.pozdrav

mirko

pre 12 godina

Možda je ovaj naslov malo pretenciozan, ali ne vidim razloga za ovoliko ironije i omalovažavanja. Srbiji zbog ovih investicija neće biti gore nego bez njih, druga stvar to što neki stavljaju primedbu da Kinezi žele da profitiraju, ne znam šta je tu loše, oni taj novac mogu uložiti gde god hoće i profitirati,ako su izabrali Srbiju ,može da mi bude drago zbog toga i verujem da i Đoković ima zasluga i ne vidim zašto se tome neko podsmeva.
Ja lično nisam opterećen Novakovim poreklom, ali zar čovek nije sto puta rekao da se oseća Srbinom i građaninom države Srbije i ne vidim zašto ga neki šalju u Crnu Goru i Monako,to je ipak provincijska zavist, koja ne podnosi ničiji uspeh.

Boze ima li TE?

pre 12 godina

@ 1. Hvala mu ko bratu.Prvo je trebao da ih donese u svoju Crnu Goru i svoj Monte Karlo.Nas neka ostavi za neki drugi put....
gradjanin Srbije iz Srbije,

*
Citam ove komentare i PITAM se " Boze ima li TE"?
Pa kakav smo mi to NAROD?
Da li postoji gori narod na kugli zemaljskoj.
Pa umesto da zahvalimo Noletu sto ce dovesti Velike investitore salju ga u Monte carlo i CG?
Pa ne igra on za njih u DK vec za Srbiju.
Sem toga toliko Sarkazma da mi je muka.Kako mislimo tako nam i jeste.
Davno je otac Tadej rekao" Kakve misli takav i zivot"
Nismo mi zasluzili da nam Bog pomogne, mi smo jedni NEZAHVALNICI! Zli i naopaki.
Umesto da se radujemo mi pljujemo i po Kini i po Rusiji.Zato cemo ostati na DNU DNA! obidjose nas Svi pa i Albanija.
samo lupate gluposti o EU a oni nas nece ni na kolenima.
Uzimaju nam NASU SVETU ZEMLJU-Kosovo.rade sta hoce i opet oni su bolji.
Boze IMA LI TE?
SPASI SRPSKI ROD!!!!!

Luka

pre 12 godina

Hahaha zbog Novaka ulazu kako da ne!!!! Pa da nemaju interesa nebi ni ulagali (sto je i normalno) a to sto oni sponzorisu Novaka je sasvim slucajno!!! Pa zamisli te kad bi svaka kompanije ulagala u zemlju odakle im dolaze promo lica!!!!!!!!!!! Smesan naslov obog teksta!!!! A

Blaza

pre 12 godina

Neka neko postuje sajt kompanije koja treba da ulozi u ovaj projekat ili China environmental energy kako se vec zovu, ja nisam mogao da izguglam ni jednu ozbiljnu firmu pod tim nazivom. Postoji jedna na HK berzi koja vredi oko 40mil. HK dolara, sto je smesno u odnosu na izmisljenu investiciju

gradjanin Srbije iz Srbije

pre 12 godina

Hvala mu ko bratu.Prvo je trebao da ih donese u svoju Crnu Goru i svoj Monte Karlo.Nas neka ostavi za neki drugi put.Kombinacija sa VOOKOM JEREMIĆEM je SMRTONOSNA za budućnost SRBIJE.

Građanka

pre 12 godina

Iz teksta se zakljućuje mi dižemo kredit Kinezi grade i još će biti i vlasnici samo bi trebali da nas izveste da li će graditi kao što rade u Kini pa da se pripremimo i počnemo na vreme da se navikavamo na maske jer koliko se vidi po njihovim gradovima baš mnogo ne mare za životnu sredinu te da na kraju ne bude ona narodna "ludom radovanje"

Radoslav

pre 12 godina

Ako se ja ne varam, Mirko Cvetković se pre petnaestak dana hvalio istorijskim uspehom prilikom uzimanja kredita od milijardu dolara sa 7% kamate. Da te pare ne planira da spiska pre izbora, mogli smo i sa njima zaleći za ovaj projekat. A kad čovek još malo razmisli, pošto ovde planiramo da uzimamo novi kredit, mogli smo sa onim prvim i sami da investiramo sve te energetske projekte.
Ovako će prva milijarda biti potrošena, a vlasnici novih energetskih postrojenja biće Kinezi.
Kakva vizonarska politika naše Vlade.

geronimo

pre 12 godina

Kakve crne investicije, ovde je rec o novim zaduzivanjima srpskog naroda i poklonima stranim "ulagacima", gde politicari moze da "ugrade" svoj deo kolaca.

Vuk Lau

pre 12 godina

Ovo mi samo nije jasno. Novac ćemo obezbediti tako što ćemo od Kineza da podignemo kredit, a onda će oni taj novac da investiraju? Nešto mi ovde smrdi a nisu moje noge.

Aleksandar

pre 12 godina

Svako ko misli da su se Kinezi odlučili na ovaj potez zbog Novaka ima vrrrrrlo ozbiljan problem sa inteligencijom. Kinezi su tu zbog profita, tačka.

baca

pre 12 godina

B92 bi trebalo da objasni u tekstu koliko para ULAŽU kineske kompanije u ovaj projekat od 2 milijarde, a koliki KREDIT uzima Srbija da bi ga uložila kao svoj ulog u projekat?
Ko će biti većinski vlasnik kompanije, Srbija ili Kinezi?

Pametni i dobronamerni političari bi uzeli kredit na celu investiciju (2 milijarde) ako je kamata stvarno prijateljska, i onda bi Srbija imala kompletan profit za sebe, a energetika je uz telekomunikacije najprofitabilnija grana ekonomije. No, poučen iskustvom sa našim političarima, verovatnije je da će Srbija da se zaduži milijardom, a Kinezi će da daju svoju milijardu i da budu većinski vlasnici kompanije i da sutra isisavaju profit iz Srbije.
Kina nije više "komunistička" zemlja i sve više se rukovodi samo kapitalističkim principima, a to se naročito odnosi na ove dve kineske privatne firme, jer mi ne sklapamo ugovor sa Kinom, nego sa dve privatne kineske firme a njih zanima profit.

U mesecu limburgu kad na vrbi rodi grozdje

pre 12 godina

Srbi su ponovo izabrali pogresno. Evo, bas je Nemacka htela da investira 3 milijarde u energetiku u Srbiji!

vlada

pre 12 godina

Blago nama sa Đokovićem, a šta ćemo kad jednog dana počne da gubi mečeve? Prestaće svi da ulažu u Srbiju ili...? Iako već sad retko ko ulaže i sve su ovo teške gluposti. Neverovatno kako se političari hvataju za sve živo ne bi li sebe ispromovisali.

Oprez

pre 12 godina

Lepoje sto se vecina raduje ovoj vesti, ali ja nikako da zaboravim da dolaze izbori pa se bojim da ce ovo odusevljenje trajati do izbora. Koliko se secam jedino ovakve aranzmane potpisujemo sa Kinezima i Rusima pa posle nekoliko meseci sve padne u zaborav i nikada se ne realizuje. Juce je bila vest da Spanci ulazu 1 milijardu dolara ili evra ne secam se vise (nesto smo sve poceli da brojimo u milijardama)u EPS, sta bi sa tim parama. Posebno je neukusno u ovoj vesti spominjati Djokovica, ovo vec postaje otuzno jer ovi nasi politicari (vlast) koriste svaki istup da uglave Novaka u govor.

Milijardu i trista meleona

pre 12 godina

Dobro, investicija Kine i ujedno njima vecinsko vlasnistvo... ok...
ne grozim se kineskog kapitala cak sta vise ajde da probamo i tu varijantu za promenu...
Politicki situacija veoma komplikovana, sigurno je da kineski zmaj dolazi polako na svetski tron, i Rusi staju na svoje noge videcemo koliko ce uraditi sa njihovim planom o carinskoj uniji i da li ce se Srbija ukljuciti tamo (sto automatski znaci prekid ulaska u EU jer jedno drugo iskljucuju)...
U poslednje vreme nisam nastrojen ka EU jer ne verujem u magican stapic koji ce resiti sve nase probleme kada udjemo tamo, mislim lepo je prisvojiti njihove norma i zakone da bismo bili moderno uredjena zemlja, ali ne ulaziti tamo po svaku cenu...

Dobro je bar znati da mozda imamo alternativu na istoku, ali ne mogu da izbijem ono iz glave sto mi otac ponavlja "Tesko onom koga Rusi brane a Kinezi hrane"...

Marina

pre 12 godina

Dakle, Novak je u nekim specijalnim vezama sa kineskim kapitalom...Nisam bas sigurna da mi se ova vest svidja. To je zamlja gde drzava naredjuje zenama da abortiraju na silu, gde se deca gaze na ulici, a zivotinje surovo tretiraju. Mogao je da nadje i bolje partnere. Ovako je nastavio svetlim stazama Mire Markovic.

Milan

pre 12 godina

Blago nama. Novaku svaka cast, ali sada ce nam struja biti jos jeftinija ali u 4 zone. Zelena, plava, crvena i infracrvena tarifa. Pa znas sta je srpski narod dobio sa time, pa standard ima za duplo da nam skoci. I sta ce nama Evropa, pravac Kina i Rusija, nasi geostrategijski prijatelji. Od njih smo se najeli hleba svih ovih godina, a i buducnost je pred nama svetlija...

M'da

pre 12 godina

Sednica menadzera kompanije. Uzima rec g.Huahua. "Drugovi, predlazem da investiramo milijarde u Srbiji jer moramo se nekako oduziti za sve uspehe Djokovica." Ne mogu vise da zamislim kako je moglo da se nastavi ta sednica. Mislim, stvarno, pa zar svi mi ne znamo da je biznis samo biznis.

Budimo razumni barem malo...

pre 12 godina

"ma sta ce nam milijarde kineskih i ruskih investicija bitno je da cemo postati kandidati za EU uskoro makar bez kosova i vojvodine"
(delija-syd, 20. oktobar 2011 19:16)

A u EU ima kucice od cokolade i prozori od marmelade a lova tamo raste na drvecu i treba je samo otresati i nabrati. Posto smo zemlja sljiva i znamo kako se radi taj posao, obogaticemo se veoma brzo.

Borivoje

pre 12 godina

Ja mislim da Novaku neko vec treba da kaze
koliko je znacajan za srpsku privredu, jer
on to sigurno ne zna. Morace da lupa lopticu
bar do svoje pedesete.

Mira

pre 12 godina

Novace Bravo !!! ;D Tebe je Bog rodio na ovaj svet da te ima sa sve ...
Ponosni smo Srbi na tebe i neka te Bog pomogne i dalje u tvom Zitovu !!! ;-)
Pozdrav From Munich

Perica

pre 12 godina

Prvi je bio Bata Zivojinovic, najveci filmski heroj u Kini, u ulozi Valtera. E sad je samo dovrsio Nole. Nas i Kineza milijardu i trista miliona

kako god okrenes, ne valja

pre 12 godina

Pa zar nisu Spanci hteli da grade vetrenjace i male hidroelektrane? Sta ce nam termoelektrana? I to na Pesteru, da ga raskopaju i unakaze. A o zagadjenju prirode da i ne pricamo. Pa jos i Novaka mesaju ovde... Uništavanje se nastavlja...

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Kako на фотосима изгледају и Вук и Новак, од њих никакве милијарде неће донијети срећу!

zoran

pre 12 godina

Ako ovaj Jeremic zna sta prica, tada sam ja Petar Pan.
Do juce je ljubio stope ovima sa zapada...danas, kada Novak dovede Kineze oni su mu najbolji...pa, chovece, tako se ne moze voditi ni poljuprivredna zadruga a ne jedna drzava.
Pa bud..i je jasno da je KINA motor ekonomski i RUSIJA energetski..ALOOOOOO....EU i USA idu nizbrdo i to trceci...zasto Srbija uvek mora da povlaci pogresne poteze nikada mi nece biti jasno...da li smo mi toliko veliki beskichmenjaci da nas svaki kriminalac moze potkupiti za shaku dolara..???? Ovo je Horor....

dzigi

pre 12 godina

Ako Huahua izvedete u noćni život bg-a, možda kupi istoimeni splav.
Svaka čast Kinezima, nadam se samo da su kamate na tolike kredite takođe prijateljske.

minas

pre 12 godina

Može li neko da mi objasni,ali realno gledajući,jel sad eps pola pola sa kinom ili nije nego je samo investitor, nisam ovo sve razumela pa molim za pojašnjenje :))

kenny

pre 12 godina

Ako je Novak imao makar promil uticaja da se ovaj posao zavrsi, bez da se neko iz njegove familije omrsio, e onda mu stvarno skidam kapu. Decko je licnost decenije u Srbiji bez premca!

Perica

pre 12 godina

Prvi je bio Bata Zivojinovic, najveci filmski heroj u Kini, u ulozi Valtera. E sad je samo dovrsio Nole. Nas i Kineza milijardu i trista miliona

dzigi

pre 12 godina

Ako Huahua izvedete u noćni život bg-a, možda kupi istoimeni splav.
Svaka čast Kinezima, nadam se samo da su kamate na tolike kredite takođe prijateljske.

kenny

pre 12 godina

Ako je Novak imao makar promil uticaja da se ovaj posao zavrsi, bez da se neko iz njegove familije omrsio, e onda mu stvarno skidam kapu. Decko je licnost decenije u Srbiji bez premca!

Mira

pre 12 godina

Novace Bravo !!! ;D Tebe je Bog rodio na ovaj svet da te ima sa sve ...
Ponosni smo Srbi na tebe i neka te Bog pomogne i dalje u tvom Zitovu !!! ;-)
Pozdrav From Munich

Aleksandar

pre 12 godina

Svako ko misli da su se Kinezi odlučili na ovaj potez zbog Novaka ima vrrrrrlo ozbiljan problem sa inteligencijom. Kinezi su tu zbog profita, tačka.

Vuk Lau

pre 12 godina

Ovo mi samo nije jasno. Novac ćemo obezbediti tako što ćemo od Kineza da podignemo kredit, a onda će oni taj novac da investiraju? Nešto mi ovde smrdi a nisu moje noge.

zoran

pre 12 godina

Ako ovaj Jeremic zna sta prica, tada sam ja Petar Pan.
Do juce je ljubio stope ovima sa zapada...danas, kada Novak dovede Kineze oni su mu najbolji...pa, chovece, tako se ne moze voditi ni poljuprivredna zadruga a ne jedna drzava.
Pa bud..i je jasno da je KINA motor ekonomski i RUSIJA energetski..ALOOOOOO....EU i USA idu nizbrdo i to trceci...zasto Srbija uvek mora da povlaci pogresne poteze nikada mi nece biti jasno...da li smo mi toliko veliki beskichmenjaci da nas svaki kriminalac moze potkupiti za shaku dolara..???? Ovo je Horor....

baca

pre 12 godina

B92 bi trebalo da objasni u tekstu koliko para ULAŽU kineske kompanije u ovaj projekat od 2 milijarde, a koliki KREDIT uzima Srbija da bi ga uložila kao svoj ulog u projekat?
Ko će biti većinski vlasnik kompanije, Srbija ili Kinezi?

Pametni i dobronamerni političari bi uzeli kredit na celu investiciju (2 milijarde) ako je kamata stvarno prijateljska, i onda bi Srbija imala kompletan profit za sebe, a energetika je uz telekomunikacije najprofitabilnija grana ekonomije. No, poučen iskustvom sa našim političarima, verovatnije je da će Srbija da se zaduži milijardom, a Kinezi će da daju svoju milijardu i da budu većinski vlasnici kompanije i da sutra isisavaju profit iz Srbije.
Kina nije više "komunistička" zemlja i sve više se rukovodi samo kapitalističkim principima, a to se naročito odnosi na ove dve kineske privatne firme, jer mi ne sklapamo ugovor sa Kinom, nego sa dve privatne kineske firme a njih zanima profit.

minas

pre 12 godina

Može li neko da mi objasni,ali realno gledajući,jel sad eps pola pola sa kinom ili nije nego je samo investitor, nisam ovo sve razumela pa molim za pojašnjenje :))

vlada

pre 12 godina

Blago nama sa Đokovićem, a šta ćemo kad jednog dana počne da gubi mečeve? Prestaće svi da ulažu u Srbiju ili...? Iako već sad retko ko ulaže i sve su ovo teške gluposti. Neverovatno kako se političari hvataju za sve živo ne bi li sebe ispromovisali.

Milijardu i trista meleona

pre 12 godina

Dobro, investicija Kine i ujedno njima vecinsko vlasnistvo... ok...
ne grozim se kineskog kapitala cak sta vise ajde da probamo i tu varijantu za promenu...
Politicki situacija veoma komplikovana, sigurno je da kineski zmaj dolazi polako na svetski tron, i Rusi staju na svoje noge videcemo koliko ce uraditi sa njihovim planom o carinskoj uniji i da li ce se Srbija ukljuciti tamo (sto automatski znaci prekid ulaska u EU jer jedno drugo iskljucuju)...
U poslednje vreme nisam nastrojen ka EU jer ne verujem u magican stapic koji ce resiti sve nase probleme kada udjemo tamo, mislim lepo je prisvojiti njihove norma i zakone da bismo bili moderno uredjena zemlja, ali ne ulaziti tamo po svaku cenu...

Dobro je bar znati da mozda imamo alternativu na istoku, ali ne mogu da izbijem ono iz glave sto mi otac ponavlja "Tesko onom koga Rusi brane a Kinezi hrane"...

M'da

pre 12 godina

Sednica menadzera kompanije. Uzima rec g.Huahua. "Drugovi, predlazem da investiramo milijarde u Srbiji jer moramo se nekako oduziti za sve uspehe Djokovica." Ne mogu vise da zamislim kako je moglo da se nastavi ta sednica. Mislim, stvarno, pa zar svi mi ne znamo da je biznis samo biznis.

U mesecu limburgu kad na vrbi rodi grozdje

pre 12 godina

Srbi su ponovo izabrali pogresno. Evo, bas je Nemacka htela da investira 3 milijarde u energetiku u Srbiji!

Oprez

pre 12 godina

Lepoje sto se vecina raduje ovoj vesti, ali ja nikako da zaboravim da dolaze izbori pa se bojim da ce ovo odusevljenje trajati do izbora. Koliko se secam jedino ovakve aranzmane potpisujemo sa Kinezima i Rusima pa posle nekoliko meseci sve padne u zaborav i nikada se ne realizuje. Juce je bila vest da Spanci ulazu 1 milijardu dolara ili evra ne secam se vise (nesto smo sve poceli da brojimo u milijardama)u EPS, sta bi sa tim parama. Posebno je neukusno u ovoj vesti spominjati Djokovica, ovo vec postaje otuzno jer ovi nasi politicari (vlast) koriste svaki istup da uglave Novaka u govor.

Budimo razumni barem malo...

pre 12 godina

"ma sta ce nam milijarde kineskih i ruskih investicija bitno je da cemo postati kandidati za EU uskoro makar bez kosova i vojvodine"
(delija-syd, 20. oktobar 2011 19:16)

A u EU ima kucice od cokolade i prozori od marmelade a lova tamo raste na drvecu i treba je samo otresati i nabrati. Posto smo zemlja sljiva i znamo kako se radi taj posao, obogaticemo se veoma brzo.

Marina

pre 12 godina

Dakle, Novak je u nekim specijalnim vezama sa kineskim kapitalom...Nisam bas sigurna da mi se ova vest svidja. To je zamlja gde drzava naredjuje zenama da abortiraju na silu, gde se deca gaze na ulici, a zivotinje surovo tretiraju. Mogao je da nadje i bolje partnere. Ovako je nastavio svetlim stazama Mire Markovic.

Borivoje

pre 12 godina

Ja mislim da Novaku neko vec treba da kaze
koliko je znacajan za srpsku privredu, jer
on to sigurno ne zna. Morace da lupa lopticu
bar do svoje pedesete.

Radoslav

pre 12 godina

Ako se ja ne varam, Mirko Cvetković se pre petnaestak dana hvalio istorijskim uspehom prilikom uzimanja kredita od milijardu dolara sa 7% kamate. Da te pare ne planira da spiska pre izbora, mogli smo i sa njima zaleći za ovaj projekat. A kad čovek još malo razmisli, pošto ovde planiramo da uzimamo novi kredit, mogli smo sa onim prvim i sami da investiramo sve te energetske projekte.
Ovako će prva milijarda biti potrošena, a vlasnici novih energetskih postrojenja biće Kinezi.
Kakva vizonarska politika naše Vlade.

kako god okrenes, ne valja

pre 12 godina

Pa zar nisu Spanci hteli da grade vetrenjace i male hidroelektrane? Sta ce nam termoelektrana? I to na Pesteru, da ga raskopaju i unakaze. A o zagadjenju prirode da i ne pricamo. Pa jos i Novaka mesaju ovde... Uništavanje se nastavlja...

Građanka

pre 12 godina

Iz teksta se zakljućuje mi dižemo kredit Kinezi grade i još će biti i vlasnici samo bi trebali da nas izveste da li će graditi kao što rade u Kini pa da se pripremimo i počnemo na vreme da se navikavamo na maske jer koliko se vidi po njihovim gradovima baš mnogo ne mare za životnu sredinu te da na kraju ne bude ona narodna "ludom radovanje"

Luka

pre 12 godina

Hahaha zbog Novaka ulazu kako da ne!!!! Pa da nemaju interesa nebi ni ulagali (sto je i normalno) a to sto oni sponzorisu Novaka je sasvim slucajno!!! Pa zamisli te kad bi svaka kompanije ulagala u zemlju odakle im dolaze promo lica!!!!!!!!!!! Smesan naslov obog teksta!!!! A

Milan

pre 12 godina

Blago nama. Novaku svaka cast, ali sada ce nam struja biti jos jeftinija ali u 4 zone. Zelena, plava, crvena i infracrvena tarifa. Pa znas sta je srpski narod dobio sa time, pa standard ima za duplo da nam skoci. I sta ce nama Evropa, pravac Kina i Rusija, nasi geostrategijski prijatelji. Od njih smo se najeli hleba svih ovih godina, a i buducnost je pred nama svetlija...

gradjanin Srbije iz Srbije

pre 12 godina

Hvala mu ko bratu.Prvo je trebao da ih donese u svoju Crnu Goru i svoj Monte Karlo.Nas neka ostavi za neki drugi put.Kombinacija sa VOOKOM JEREMIĆEM je SMRTONOSNA za budućnost SRBIJE.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Kako на фотосима изгледају и Вук и Новак, од њих никакве милијарде неће донијети срећу!

geronimo

pre 12 godina

Kakve crne investicije, ovde je rec o novim zaduzivanjima srpskog naroda i poklonima stranim "ulagacima", gde politicari moze da "ugrade" svoj deo kolaca.

Boze ima li TE?

pre 12 godina

@ 1. Hvala mu ko bratu.Prvo je trebao da ih donese u svoju Crnu Goru i svoj Monte Karlo.Nas neka ostavi za neki drugi put....
gradjanin Srbije iz Srbije,

*
Citam ove komentare i PITAM se " Boze ima li TE"?
Pa kakav smo mi to NAROD?
Da li postoji gori narod na kugli zemaljskoj.
Pa umesto da zahvalimo Noletu sto ce dovesti Velike investitore salju ga u Monte carlo i CG?
Pa ne igra on za njih u DK vec za Srbiju.
Sem toga toliko Sarkazma da mi je muka.Kako mislimo tako nam i jeste.
Davno je otac Tadej rekao" Kakve misli takav i zivot"
Nismo mi zasluzili da nam Bog pomogne, mi smo jedni NEZAHVALNICI! Zli i naopaki.
Umesto da se radujemo mi pljujemo i po Kini i po Rusiji.Zato cemo ostati na DNU DNA! obidjose nas Svi pa i Albanija.
samo lupate gluposti o EU a oni nas nece ni na kolenima.
Uzimaju nam NASU SVETU ZEMLJU-Kosovo.rade sta hoce i opet oni su bolji.
Boze IMA LI TE?
SPASI SRPSKI ROD!!!!!

Blaza

pre 12 godina

Neka neko postuje sajt kompanije koja treba da ulozi u ovaj projekat ili China environmental energy kako se vec zovu, ja nisam mogao da izguglam ni jednu ozbiljnu firmu pod tim nazivom. Postoji jedna na HK berzi koja vredi oko 40mil. HK dolara, sto je smesno u odnosu na izmisljenu investiciju

mirko

pre 12 godina

Možda je ovaj naslov malo pretenciozan, ali ne vidim razloga za ovoliko ironije i omalovažavanja. Srbiji zbog ovih investicija neće biti gore nego bez njih, druga stvar to što neki stavljaju primedbu da Kinezi žele da profitiraju, ne znam šta je tu loše, oni taj novac mogu uložiti gde god hoće i profitirati,ako su izabrali Srbiju ,može da mi bude drago zbog toga i verujem da i Đoković ima zasluga i ne vidim zašto se tome neko podsmeva.
Ja lično nisam opterećen Novakovim poreklom, ali zar čovek nije sto puta rekao da se oseća Srbinom i građaninom države Srbije i ne vidim zašto ga neki šalju u Crnu Goru i Monako,to je ipak provincijska zavist, koja ne podnosi ničiji uspeh.

Aleksa

pre 12 godina

hahahhahahahaaahaahahhahhahhahaa...ovo je vic dana. zahvalio bi se ovom prilikom b92 i srdjanu djokovicu sto su mi ulepsali petak. ovo je bolje od hrvatskog secera.pozdrav

KiKi

pre 12 godina

Mene je sramota kad procitam ovde neke komentare, neverovatno kakvih ljudi ima, lose im je kad nema posla, kad neko hoce da ulaze i to im je lose, lupetaju gluposti neke, pisu nebuloze, mesaju babe i zabe, stvarno da li se zapita neko kakve gluposti izlaze iz te vase tastature.
Novak crnogorac, srbin, ovaj onaj, pa zar nije to isto po nekima ovde pa pola srbije vuce korene iz crne gore mora da smo svi crnogorci ili smo srbi ko zna sta je to, mozda budemo kinezi jos malo. Pa Kinezi ulazu da bi profitirali hahaha JOK dosli da nam poklone 2 milijarde ccc nebulozeeee.

zoran

pre 12 godina

Ako ovaj Jeremic zna sta prica, tada sam ja Petar Pan.
Do juce je ljubio stope ovima sa zapada...danas, kada Novak dovede Kineze oni su mu najbolji...pa, chovece, tako se ne moze voditi ni poljuprivredna zadruga a ne jedna drzava.
Pa bud..i je jasno da je KINA motor ekonomski i RUSIJA energetski..ALOOOOOO....EU i USA idu nizbrdo i to trceci...zasto Srbija uvek mora da povlaci pogresne poteze nikada mi nece biti jasno...da li smo mi toliko veliki beskichmenjaci da nas svaki kriminalac moze potkupiti za shaku dolara..???? Ovo je Horor....

Mira

pre 12 godina

Novace Bravo !!! ;D Tebe je Bog rodio na ovaj svet da te ima sa sve ...
Ponosni smo Srbi na tebe i neka te Bog pomogne i dalje u tvom Zitovu !!! ;-)
Pozdrav From Munich

Marina

pre 12 godina

Dakle, Novak je u nekim specijalnim vezama sa kineskim kapitalom...Nisam bas sigurna da mi se ova vest svidja. To je zamlja gde drzava naredjuje zenama da abortiraju na silu, gde se deca gaze na ulici, a zivotinje surovo tretiraju. Mogao je da nadje i bolje partnere. Ovako je nastavio svetlim stazama Mire Markovic.

kenny

pre 12 godina

Ako je Novak imao makar promil uticaja da se ovaj posao zavrsi, bez da se neko iz njegove familije omrsio, e onda mu stvarno skidam kapu. Decko je licnost decenije u Srbiji bez premca!

gradjanin Srbije iz Srbije

pre 12 godina

Hvala mu ko bratu.Prvo je trebao da ih donese u svoju Crnu Goru i svoj Monte Karlo.Nas neka ostavi za neki drugi put.Kombinacija sa VOOKOM JEREMIĆEM je SMRTONOSNA za budućnost SRBIJE.

U mesecu limburgu kad na vrbi rodi grozdje

pre 12 godina

Srbi su ponovo izabrali pogresno. Evo, bas je Nemacka htela da investira 3 milijarde u energetiku u Srbiji!

minas

pre 12 godina

Može li neko da mi objasni,ali realno gledajući,jel sad eps pola pola sa kinom ili nije nego je samo investitor, nisam ovo sve razumela pa molim za pojašnjenje :))

Perica

pre 12 godina

Prvi je bio Bata Zivojinovic, najveci filmski heroj u Kini, u ulozi Valtera. E sad je samo dovrsio Nole. Nas i Kineza milijardu i trista miliona

dzigi

pre 12 godina

Ako Huahua izvedete u noćni život bg-a, možda kupi istoimeni splav.
Svaka čast Kinezima, nadam se samo da su kamate na tolike kredite takođe prijateljske.

Vuk Lau

pre 12 godina

Ovo mi samo nije jasno. Novac ćemo obezbediti tako što ćemo od Kineza da podignemo kredit, a onda će oni taj novac da investiraju? Nešto mi ovde smrdi a nisu moje noge.

Milijardu i trista meleona

pre 12 godina

Dobro, investicija Kine i ujedno njima vecinsko vlasnistvo... ok...
ne grozim se kineskog kapitala cak sta vise ajde da probamo i tu varijantu za promenu...
Politicki situacija veoma komplikovana, sigurno je da kineski zmaj dolazi polako na svetski tron, i Rusi staju na svoje noge videcemo koliko ce uraditi sa njihovim planom o carinskoj uniji i da li ce se Srbija ukljuciti tamo (sto automatski znaci prekid ulaska u EU jer jedno drugo iskljucuju)...
U poslednje vreme nisam nastrojen ka EU jer ne verujem u magican stapic koji ce resiti sve nase probleme kada udjemo tamo, mislim lepo je prisvojiti njihove norma i zakone da bismo bili moderno uredjena zemlja, ali ne ulaziti tamo po svaku cenu...

Dobro je bar znati da mozda imamo alternativu na istoku, ali ne mogu da izbijem ono iz glave sto mi otac ponavlja "Tesko onom koga Rusi brane a Kinezi hrane"...

M'da

pre 12 godina

Sednica menadzera kompanije. Uzima rec g.Huahua. "Drugovi, predlazem da investiramo milijarde u Srbiji jer moramo se nekako oduziti za sve uspehe Djokovica." Ne mogu vise da zamislim kako je moglo da se nastavi ta sednica. Mislim, stvarno, pa zar svi mi ne znamo da je biznis samo biznis.

vlada

pre 12 godina

Blago nama sa Đokovićem, a šta ćemo kad jednog dana počne da gubi mečeve? Prestaće svi da ulažu u Srbiju ili...? Iako već sad retko ko ulaže i sve su ovo teške gluposti. Neverovatno kako se političari hvataju za sve živo ne bi li sebe ispromovisali.

Milan

pre 12 godina

Blago nama. Novaku svaka cast, ali sada ce nam struja biti jos jeftinija ali u 4 zone. Zelena, plava, crvena i infracrvena tarifa. Pa znas sta je srpski narod dobio sa time, pa standard ima za duplo da nam skoci. I sta ce nama Evropa, pravac Kina i Rusija, nasi geostrategijski prijatelji. Od njih smo se najeli hleba svih ovih godina, a i buducnost je pred nama svetlija...

kako god okrenes, ne valja

pre 12 godina

Pa zar nisu Spanci hteli da grade vetrenjace i male hidroelektrane? Sta ce nam termoelektrana? I to na Pesteru, da ga raskopaju i unakaze. A o zagadjenju prirode da i ne pricamo. Pa jos i Novaka mesaju ovde... Uništavanje se nastavlja...

Aleksandar

pre 12 godina

Svako ko misli da su se Kinezi odlučili na ovaj potez zbog Novaka ima vrrrrrlo ozbiljan problem sa inteligencijom. Kinezi su tu zbog profita, tačka.

Aleksa

pre 12 godina

hahahhahahahaaahaahahhahhahhahaa...ovo je vic dana. zahvalio bi se ovom prilikom b92 i srdjanu djokovicu sto su mi ulepsali petak. ovo je bolje od hrvatskog secera.pozdrav

Luka

pre 12 godina

Hahaha zbog Novaka ulazu kako da ne!!!! Pa da nemaju interesa nebi ni ulagali (sto je i normalno) a to sto oni sponzorisu Novaka je sasvim slucajno!!! Pa zamisli te kad bi svaka kompanije ulagala u zemlju odakle im dolaze promo lica!!!!!!!!!!! Smesan naslov obog teksta!!!! A

geronimo

pre 12 godina

Kakve crne investicije, ovde je rec o novim zaduzivanjima srpskog naroda i poklonima stranim "ulagacima", gde politicari moze da "ugrade" svoj deo kolaca.

Građanka

pre 12 godina

Iz teksta se zakljućuje mi dižemo kredit Kinezi grade i još će biti i vlasnici samo bi trebali da nas izveste da li će graditi kao što rade u Kini pa da se pripremimo i počnemo na vreme da se navikavamo na maske jer koliko se vidi po njihovim gradovima baš mnogo ne mare za životnu sredinu te da na kraju ne bude ona narodna "ludom radovanje"

Radoslav

pre 12 godina

Ako se ja ne varam, Mirko Cvetković se pre petnaestak dana hvalio istorijskim uspehom prilikom uzimanja kredita od milijardu dolara sa 7% kamate. Da te pare ne planira da spiska pre izbora, mogli smo i sa njima zaleći za ovaj projekat. A kad čovek još malo razmisli, pošto ovde planiramo da uzimamo novi kredit, mogli smo sa onim prvim i sami da investiramo sve te energetske projekte.
Ovako će prva milijarda biti potrošena, a vlasnici novih energetskih postrojenja biće Kinezi.
Kakva vizonarska politika naše Vlade.

Boze ima li TE?

pre 12 godina

@ 1. Hvala mu ko bratu.Prvo je trebao da ih donese u svoju Crnu Goru i svoj Monte Karlo.Nas neka ostavi za neki drugi put....
gradjanin Srbije iz Srbije,

*
Citam ove komentare i PITAM se " Boze ima li TE"?
Pa kakav smo mi to NAROD?
Da li postoji gori narod na kugli zemaljskoj.
Pa umesto da zahvalimo Noletu sto ce dovesti Velike investitore salju ga u Monte carlo i CG?
Pa ne igra on za njih u DK vec za Srbiju.
Sem toga toliko Sarkazma da mi je muka.Kako mislimo tako nam i jeste.
Davno je otac Tadej rekao" Kakve misli takav i zivot"
Nismo mi zasluzili da nam Bog pomogne, mi smo jedni NEZAHVALNICI! Zli i naopaki.
Umesto da se radujemo mi pljujemo i po Kini i po Rusiji.Zato cemo ostati na DNU DNA! obidjose nas Svi pa i Albanija.
samo lupate gluposti o EU a oni nas nece ni na kolenima.
Uzimaju nam NASU SVETU ZEMLJU-Kosovo.rade sta hoce i opet oni su bolji.
Boze IMA LI TE?
SPASI SRPSKI ROD!!!!!

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Kako на фотосима изгледају и Вук и Новак, од њих никакве милијарде неће донијети срећу!

Budimo razumni barem malo...

pre 12 godina

"ma sta ce nam milijarde kineskih i ruskih investicija bitno je da cemo postati kandidati za EU uskoro makar bez kosova i vojvodine"
(delija-syd, 20. oktobar 2011 19:16)

A u EU ima kucice od cokolade i prozori od marmelade a lova tamo raste na drvecu i treba je samo otresati i nabrati. Posto smo zemlja sljiva i znamo kako se radi taj posao, obogaticemo se veoma brzo.

Oprez

pre 12 godina

Lepoje sto se vecina raduje ovoj vesti, ali ja nikako da zaboravim da dolaze izbori pa se bojim da ce ovo odusevljenje trajati do izbora. Koliko se secam jedino ovakve aranzmane potpisujemo sa Kinezima i Rusima pa posle nekoliko meseci sve padne u zaborav i nikada se ne realizuje. Juce je bila vest da Spanci ulazu 1 milijardu dolara ili evra ne secam se vise (nesto smo sve poceli da brojimo u milijardama)u EPS, sta bi sa tim parama. Posebno je neukusno u ovoj vesti spominjati Djokovica, ovo vec postaje otuzno jer ovi nasi politicari (vlast) koriste svaki istup da uglave Novaka u govor.

baca

pre 12 godina

B92 bi trebalo da objasni u tekstu koliko para ULAŽU kineske kompanije u ovaj projekat od 2 milijarde, a koliki KREDIT uzima Srbija da bi ga uložila kao svoj ulog u projekat?
Ko će biti većinski vlasnik kompanije, Srbija ili Kinezi?

Pametni i dobronamerni političari bi uzeli kredit na celu investiciju (2 milijarde) ako je kamata stvarno prijateljska, i onda bi Srbija imala kompletan profit za sebe, a energetika je uz telekomunikacije najprofitabilnija grana ekonomije. No, poučen iskustvom sa našim političarima, verovatnije je da će Srbija da se zaduži milijardom, a Kinezi će da daju svoju milijardu i da budu većinski vlasnici kompanije i da sutra isisavaju profit iz Srbije.
Kina nije više "komunistička" zemlja i sve više se rukovodi samo kapitalističkim principima, a to se naročito odnosi na ove dve kineske privatne firme, jer mi ne sklapamo ugovor sa Kinom, nego sa dve privatne kineske firme a njih zanima profit.

Borivoje

pre 12 godina

Ja mislim da Novaku neko vec treba da kaze
koliko je znacajan za srpsku privredu, jer
on to sigurno ne zna. Morace da lupa lopticu
bar do svoje pedesete.

Blaza

pre 12 godina

Neka neko postuje sajt kompanije koja treba da ulozi u ovaj projekat ili China environmental energy kako se vec zovu, ja nisam mogao da izguglam ni jednu ozbiljnu firmu pod tim nazivom. Postoji jedna na HK berzi koja vredi oko 40mil. HK dolara, sto je smesno u odnosu na izmisljenu investiciju

mirko

pre 12 godina

Možda je ovaj naslov malo pretenciozan, ali ne vidim razloga za ovoliko ironije i omalovažavanja. Srbiji zbog ovih investicija neće biti gore nego bez njih, druga stvar to što neki stavljaju primedbu da Kinezi žele da profitiraju, ne znam šta je tu loše, oni taj novac mogu uložiti gde god hoće i profitirati,ako su izabrali Srbiju ,može da mi bude drago zbog toga i verujem da i Đoković ima zasluga i ne vidim zašto se tome neko podsmeva.
Ja lično nisam opterećen Novakovim poreklom, ali zar čovek nije sto puta rekao da se oseća Srbinom i građaninom države Srbije i ne vidim zašto ga neki šalju u Crnu Goru i Monako,to je ipak provincijska zavist, koja ne podnosi ničiji uspeh.

KiKi

pre 12 godina

Mene je sramota kad procitam ovde neke komentare, neverovatno kakvih ljudi ima, lose im je kad nema posla, kad neko hoce da ulaze i to im je lose, lupetaju gluposti neke, pisu nebuloze, mesaju babe i zabe, stvarno da li se zapita neko kakve gluposti izlaze iz te vase tastature.
Novak crnogorac, srbin, ovaj onaj, pa zar nije to isto po nekima ovde pa pola srbije vuce korene iz crne gore mora da smo svi crnogorci ili smo srbi ko zna sta je to, mozda budemo kinezi jos malo. Pa Kinezi ulazu da bi profitirali hahaha JOK dosli da nam poklone 2 milijarde ccc nebulozeeee.