Sreda, 19.10.2011.

00:17

Bajatović: Neću da otpuštam višak

U Srbijagasu ima viška zaposlenih, ali ih nećemo otpuštati jer sada proširujemo delatnost i rasporedićemo ih na druga radna mesta, kaže Dušan Bajatović.

Izvor: Blic

Bajatoviæ: Neæu da otpuštam višak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 12 godina

Zašto mi moramo da plaćamo taj višak? To je dokaz više da su javna preduzeća partijsko vlasništvo i da sa njima rade šta, kada i koliko hoće.O nestručnosti direktora, drugi put.

jaran

pre 12 godina

Reorganizacija bi mogla da sagleda raspolozive kapacitete ljudskih resursa cime bi se imala kvalitetna raspodela posla a samim tim u cilju efikasnosti i boljih uslova rada. Ovako nesto je pohvalno, nema "katanca u bravu" vec realno sagledavanje problema koji treba da ima uspesan rezultat. Uopsteno govoreci, ima se dosta posla, ali su "uska grla" efikasan management i srucnost - toga nazalost nema dovoljno.

гром

pre 12 godina

Па ја! партија да остане без чланства.
И горе ти треба народе серпски. На трпило ко је се спремио, наживети се неће.
Вук на овцу своје право има...а одабери сам: овца ли ћеш бити.

Re

pre 12 godina

"To kaže direktor čija je firma teški gubitaš,koji ne može da naplati ni jedno potraživanje a gubitke finansira iz kredita (stotine miliona evra)"

Ovo je citat jednog komentara. Verovatno Beograđanina koji ne plaća za grejanje. Sam Beograd duguje preko 7 milijardi dinara. Prvo to lepo platite, a onda širite mržnju. Tim redosledom.

Ne finansira se gubitak iz kredita, već račun za gas. Srbijagas prema ruskoj strani ne duguje ni jedan Dolar. Ni jedan. Da Beograđani plaćaju gas, ne bi bilo kredita, ne bi bilo kamata, ne bi bila ta cena...

Najveći problem je tamo odakle stižu najveći hejteri, koji su prepuni besmislica i zamene teza. Odrešite prvo svoju kesu, pa da vidimo gde smo. Platite Beograđani to što ste tokom prošlih godina potrošili.

Ovako vaš "omraženi" Bajatović vama finansira grejanje, da se ne biste smrzavali Beograđani. Lepo platite šta dugujete, plaćajte buduće račune redovno, pa će cena biti niža, neće biti kredita, neće biti kamata... To je problem. Lako je lupetati, a drugo je šta je stvarno.

violeta

pre 12 godina

Krajnje je upadljivo da Bajatovic govori JA kad prica o kompaniji u kojoj je zaposlen, a koja nije u njegovom vlasnistvu. On nesto hoce i nece. Jedva cekam izbore. Nemate pojma koliko smo siromasni, a koliko siromasniji u odnosu na svaku prethodnu godinu.

dejan

pre 12 godina

"Našu matematiku odobrilo je šest ministarstava i Vlada". Nadam se da vašu matematiku, šest ministarstava i vladu, na proleće NAROD više neće odobriti.

123

pre 12 godina

"bolje da mi postanemo vlasnici pola srpske privrede, nego da se ona upropasti kroz loše privatizacije, kao što se masovno dešavalo sa firmama prethodnih godina".

Bolje da propadnu sva ta preduzeca nego da vi postanete njihovi vlasnici. Kada se postavi lose partijsko rukovodstvo, svako preduzece ce da visi na grbaci drzavnog budzeta.

UKINITE POSREDNIKE!

pre 12 godina

Nemojte da otpustite višak ali nemojte nas više ni jahati sa lopovskim cenama gasa!!!
Nađite bezbolni izlaz za sve a ne samo za vaše!
Za toliko veliku platu,koju dobijate svaki mesec,trebali bi da znate da rešite problem!

Lady D

pre 12 godina

Naravno da neće biti otpuštanja viškova! Pa to su sve članovi porodice, rodbine i stranački kadrovi. Idu izbori, ne treba se igrati sa sopstvenim glasačima. Ionako su samo oni ostali. A sve njih ćemo svakako mi plaćati iz svojih džepova. Zato je gas i morao da poskupi. Treba pokriti tolike plate.

uvek ista prica u srb

pre 12 godina

Zasto ne kaze istinu da hvali tehnickog kadra a da je administracije,uglavnom lepih koka konkubina i tracara vishak?

Nemoj neko da mu dira prciju!

pre 12 godina

Ovaj laze cim zine, a "oni" ce ko zna dokle da sede dzabe cekajuci da budu rasporedjeni na nova radna mesta... Hocete da se kladimo da ce posle na ta "nova radna mesta" dovuci jos novih poslusnika?

java

pre 12 godina

cena gasa u EU je 14 euro centi m3, ukoliko dodate na to troskove transporta koji se odvojeno placaju onda je cena 21 cent ili 21 dinar, moji roditelji placaju 28 dinara m3. Dok je kvalitet gasa u Srbiji je smesan. Iskreno koliko ovom ubijenom narodu treba da ponovo ustane?

Velibor

pre 12 godina

Ovo naravno nema NIKAKVE veze sa poskupljenjem gasa...
70% troškova manje-više svakog preduzeća odlazi na plate, poreze i doprinose.
Ako gen.dir. preduzeća ne želi da spusti te troškove a istovremeno povećava cenu energenta kojim trguje...
Onda to znači samo jedno, zašto bismo mi otpuštali par stotina viška radnika kada je umesto toga dovoljno da povećamo cenu gasa za nekoliko stotina hiljada korisnika.
Uskoro ćemo izgleda početi da se delimo na one kojima su direktori iz SPS i na one čiji direktori nisu iz SPS tako da ćemo svi pre ili kasnije poželeti da kao rukovodioca imamo SPS kadar!

klipak

pre 12 godina

Mislim da ce posle sledecih izbora da se poveca nezaposlenost u Srbiji, posto ce veliki eksperti da ostanu bez posla, Bajatovic, Cvetkovic, Kalanovic i ostala bratija iz SOCIJALNO ODGOVORNE VLADE. A o ostalim, koji bi rodjene prodali za tepsiju ribe, (Canku, Pastoru, Cedi, KRKI...) ne vredi ni pricati

Koliko

pre 12 godina

Pa sta sad, niko ne primecuje da su u poslednjih pola godine masovna zaposljavanja u opstinama, javnim preduzecima i ostalim parazitskim drzavnim kompanijama. Pa oni trenutno masovno zaposljavaju pre izbora, i ovaj lik je dovoljno i drzak da kaze da ga bas briga. Kako da otpusti nekog, kad treba sto vise da ih zaposli. Za godinu i po, dve, dok se prasina oko izbora slegne dobicemo cinjenicno stane o broju zaposlenih i opet ce do izbora da pricaju o smanjenju radnih mesta na budzetu.

Bahatost,bezobrazluk i izivljavanje ne prestaje vec 20 godina.

Na zalost mi ne mozemo da im sudimo, oni imaju svoje sudstvo, trenutno sa Malovicevkom i cuvenim Homenom.

OTPOR, SPS, LSV, DS,LDP, konacno svi foliranti zajedno na istom zadatku, oteti, oteti, oteti i smejati se u lice onima koji ne prihvataju njihove "evropske" vrednosti.

Voja Bg

pre 12 godina

Kada je " konkurisao " prošli put napisao je u CV:
Veliko iskustvo u SPS-u.
Dugogodišnji pokrajinski funkcioner.
Stečeno veliko iskustvo iz oblasti gasne privrede, stečeno na mestu vlasnika
TV Most, Novi Sad.

Baš je bio Bajatović kvalifikovan za mesto direktora Srbijagasa.

perica

pre 12 godina

pazi ovog. srbijagas, to sam ja! SMENA!
otvori batice privatnu firmu, pa tamo zaposli sve viskove i nesposobnjakovice i izdrzavaj ih od svojih para.
posao menadzera je da vodi firmu ka racionalnom i profitabilnom poslovanju, a socijalnom zastitom se bave drzavni organi. ne umeju to samo rusi(NIS), nego nasi sposobni menadzeri ne mogu da pridju partijskim posedima.

stepa

pre 12 godina

JAVNO PREDUZEĆE SRBIJAGAS

Neto dobitak u 2010. godini 881.075.000,00 dinara t.j. oko 9 miliona evra

Broj zaposlenih 1096. Broj zaposlenih povećan za 74 u odnosu na kraj 2007.

Direktor „Srbijagasa" Dušan Bajatović zaposlio je u ovoj kompaniji bivšu suprugu Franka Simatovića Frenkija, i Vuka Stanišića, sina bivšeg načelnika RDB-a Jovice Stanišića.

Zarade, naknade zarada i ostali lični rashodi 1.491.002.000,00 dinara u 2010.

113.366,00 dinara mesečno po zaposlenom

Rashodi za humanitarne, kulturne, zdravstvene, obrazovne, naučne i verske namene, za zaštitu čovekove sredine i za sportske namene u 2010.
109.000.000,00 dinara iliti preko milion evra

Malo kucnog vaspitanja

pre 12 godina

Nije mi jasno kako firma koja je u gubitcima moze da deli plate svojim radnicima! Zar nije normalno da novac koji dobiju od gradjana prvo upotrebe za vracanje dugova, pa tek onda za plate ? Ako dodjete do nekog novca a dugujete, red bi bio da ga vratite a ne da odete u kafanu na pijanku.

SevarlicA

pre 12 godina

"Dok god se vodi socijalna politika, javni sektor ne može da bude efikasan i ne može se izmeriti rezultat bilo kog menadžmenta",

Pa sovijalno odgovorna politika je poenta postojanja javnog sektora!!!

olivera tomic

pre 12 godina

Moze mu se! Njegova firma,partija, a sve placaju gradjani! Pa gde to ima osim u Stradiji? Ocekuju nas izbori, bice jos ovakvih izjava koliko hocete. Jedino sto gradjanima preostae pored smrzavanja i gladovanja, je da izadju na glasanje i na lisicu napisu svoju poruku i vlastima i opozicij. Isti su!Samo citko i jasno!p

Devedesete : grejanje, voznja automobila, puter, more, rodjendani u kafanama....

pre 12 godina

Nije mi problem sto, zbog cene energenata ne mogu da se grejem, problem mi je to sto vise ne mogu ni Pentreksil da kupim kada se razbolim ! Juce sam bio u apoteci i nisu hteli da mi ga prodaju ! Demokrate znate sta ? !#"§$%&!

Stevan

pre 12 godina

Srbija gas treba prodati strancima ako ni zbog cega dugog onda zbog tebe. Svaki stranac ce postenije voditi firmu, nece biti rodjaka, radnika na papiru, plata od 12500 eura i vecitog povecanja cene gasa. Naravno, pare od prodaje ni slucajno ne treba davati vama, inace ih nece biti. Boze, hoce li se zavrsiti ovaj kosmar.

Mohi

pre 12 godina

Ukoliko zelite potpuno precizno da kazete sta je Bajatovic mislio naslov treba da glasi "Necu da otpustam visak radnika, dok ne prodju izbori".

radic

pre 12 godina

Koliko nas sve ovo nervira pa ne vidimo da je Bajatovic samo i jedva portparol Srbijagas.Nista se on ne pita, pravi krivci za rasipnistvo su u vladi na celu sa deda Cvetkom.Sve se radi po odlukama vlade, inace zasto bi vlada odobravala garancije Srbijagas?

Mr. Bitter

pre 12 godina

Ooooo, pa tako je to kada je sposoban menadžer ! Ne otpušta viškove...

Ovi drugi što otpuštaju jer ne mogu da posluju pozitivno, ma to su "pohlepni kapitalisti". Što te viškove ne plaća od svoje plate i plata ostalih u menadžmentu, pa da vidim da li ih ne bi otpustio...

To su ti sposobni i humani direktori državnih firmi, čija sposobnost i humanost nema granica jer je na tuđ račun.

Pex

pre 12 godina

Znaci, prosirivaCES DELATNOST..znaci to je u bliskoj buducnosti, jel tako Bajatovicu? A prizajes da imas visak zaposlenih. Dakle, taj visak je NAMA, obicnim smrtnicima izvlacio pare iz dzepa kroz poskupljenja gasa PRE tvoje najave prosirenja delatnosti, i naravno I DALJE CE dok ti delatnost ne prosiris, a to ce biti ko zna kada..Nadam se NIKADA dok ti tu sedis...

Drobnjak iz auta

pre 12 godina

"Što se mene lično tiče, kada budem konkurisao za direktora Srbijagasa, priložiću u biografiji šta sam sve uradio u protekle tri godine, u uslovima gasne i ekonomske krize. Videćemo s čim će trčati ostali kandidati".

To kaže direktor čija je firma teški gubitaš,koji ne može da naplati ni jedno potraživanje a gubitke finansira iz kredita (stotine miliona evra) koje otplaćuje država iz budžeta (pa tako gas plaća i neko ko se loži na šapurike).Da ne govorimo da je ta firma monopolista i da posluje u gasnom sektoru gde samo budala može da pravi gubitke.Na sve to on još ne želi da dovede broj zaposlenih na optimalan nivo...Pa svaki kandidat koji je završio osnovnu školu sa vrlodobar treba da te oduva na konkursu.

NS

pre 12 godina

Ja bih voleo da neko proveri da li zaista zaposleno samo 12 radnika od kad je on Direktor. Svaki drugi dan je neko nov dolazio u ovu firmu.

milan

pre 12 godina

Ja nisam ekonomista i nije moje ds sd petljam u istu, ali voleo bih da mi neko objasni kako to u ovoj zemlji od tsksista, malinara, putara,nisa, epsa, srbijagsa, miskovica, kostica i ostalh svi redom posluju sa milionskim minusom, ali niko nece da menja posao i sve to cine za opste dobro.

NORMALAN

pre 12 godina

"Gas je skup, slažem se, ali na prosečnu platu od 350 evra, sve je skupo", smatra Bajatović navodi da bi "realno, gas trebalo da poskupi bar 35 odsto.. Znaci ovaj iz SPS-a stvarno nema obraza nimalo pa ljudi ce davati od tih 350e plate 150e samo za gas a gde su ostale rezije i hrana o odeci i obuci da ne pricamo...Lako je njemu sa 400.000 plate pa neka pokusa on da zivi sa 350e a ja njemu da dizem cenu gasa za 35% svaka 3 meseca a platu mu zamrznem 5g pa da vidim onda mangupa kako ce preziveti!

Zvonko

pre 12 godina

Pa ne ide da otpustate rodjake i partijske drugove koje ste bespotrebno doveli pa su sada visak! Prvo im obezbedite dobre otpremnine kao sto ste i ranije radili...!

vedlok

pre 12 godina

Na jednom postaju brizni i pazljivi prema radnicima, ovo uopste nije slucajno zasto se bas sad desava, pokusavaju da se predstave kao socijalno odgovorna vlada koja vodi brigu o gradjanima. Jeftin pokusaj.

DaDa

pre 12 godina

Ma nemoj G-dine Bajatovicu da otpustas visak - vidi da zaposlis bar jos 10 savetnika kao sto je Zlatan Perucic (inace penzioner, ali to mu je I naj manja mana)! Zbog tebe I takvih ljudi kojima si okruzen I sa kojima delis stranacke fotelje - mene je sramota sto zivim u Srbiji - ali NAJ ISKRENIJE! Blam me je sto sam sebi dozvolila da zivim u zemlji gde takav talog poput vas vodi drzavu, preduzeca i ministarstva!

spartakus

pre 12 godina

Super je to gospodine Bajatoviću. Ja kapiram da vi brinete da nezaposlenost ne raste... Ali mislim da nismo dužni mi - poreski obveznici da plaćamo političke kadrove uhlebljene tako što su im izmišljena radna mesta.

Još jednom - podržavam stav da nema otpuštanja, ali... Ajde da vi malo odete u zaborav. Bar na jedno 20 godina. Omogućite mladima i obrazovanima da preuzmu kormilo ovog "broda"... Pustite profesionalcima da uzmu stvar u svoje ruke.
Vi ste nas drugi put "navukli", ovaj put sledi kazna!

Zena macka

pre 12 godina

Koja nerealna cena gasa, jeste ali u korist gradjana nerealna, drzite se stalno na osnovu cena u EVROPI, kakva bre Evropa, mi nemamo visok standard kao oni, nama su plate 10 puta manje od njihovih, ali su nam zato cene mnogo skuplje nego kod njih, divim se narodu kako uspeva da prezivi...

MUKNAVI

pre 12 godina

Ne radi se o otpustanju zaposlenih,nego "zaposlenih" koje Bajatkadar premesta i popunjava "nova radna mesta" a mi da placamo ta njihova "radna" mesta kroz narokanu cenu gasa itd.Bajatovicu,****** to dobrocinstvo na tudji racun jer nije zgodno,kada se navadis na tu "tehnologiju", za zdravlje..bogami` tvoje!

ns

pre 12 godina

Pa zato digni cenu gasa i pokupi pare iz dzepa nama koji (vec) imamo manjak?! Bolje rasporedi sebe sa neke funkcije. Ako za to nisi sposoban nadam se da cemo mi da te rasporedimo u opoziciju.

DaDa

pre 12 godina

Ma nemoj G-dine Bajatovicu da otpustas visak - vidi da zaposlis bar jos 10 savetnika kao sto je Zlatan Perucic (inace penzioner, ali to mu je I naj manja mana)! Zbog tebe I takvih ljudi kojima si okruzen I sa kojima delis stranacke fotelje - mene je sramota sto zivim u Srbiji - ali NAJ ISKRENIJE! Blam me je sto sam sebi dozvolila da zivim u zemlji gde takav talog poput vas vodi drzavu, preduzeca i ministarstva!

milan

pre 12 godina

Ja nisam ekonomista i nije moje ds sd petljam u istu, ali voleo bih da mi neko objasni kako to u ovoj zemlji od tsksista, malinara, putara,nisa, epsa, srbijagsa, miskovica, kostica i ostalh svi redom posluju sa milionskim minusom, ali niko nece da menja posao i sve to cine za opste dobro.

NORMALAN

pre 12 godina

"Gas je skup, slažem se, ali na prosečnu platu od 350 evra, sve je skupo", smatra Bajatović navodi da bi "realno, gas trebalo da poskupi bar 35 odsto.. Znaci ovaj iz SPS-a stvarno nema obraza nimalo pa ljudi ce davati od tih 350e plate 150e samo za gas a gde su ostale rezije i hrana o odeci i obuci da ne pricamo...Lako je njemu sa 400.000 plate pa neka pokusa on da zivi sa 350e a ja njemu da dizem cenu gasa za 35% svaka 3 meseca a platu mu zamrznem 5g pa da vidim onda mangupa kako ce preziveti!

spartakus

pre 12 godina

Super je to gospodine Bajatoviću. Ja kapiram da vi brinete da nezaposlenost ne raste... Ali mislim da nismo dužni mi - poreski obveznici da plaćamo političke kadrove uhlebljene tako što su im izmišljena radna mesta.

Još jednom - podržavam stav da nema otpuštanja, ali... Ajde da vi malo odete u zaborav. Bar na jedno 20 godina. Omogućite mladima i obrazovanima da preuzmu kormilo ovog "broda"... Pustite profesionalcima da uzmu stvar u svoje ruke.
Vi ste nas drugi put "navukli", ovaj put sledi kazna!

Zvonko

pre 12 godina

Pa ne ide da otpustate rodjake i partijske drugove koje ste bespotrebno doveli pa su sada visak! Prvo im obezbedite dobre otpremnine kao sto ste i ranije radili...!

Drobnjak iz auta

pre 12 godina

"Što se mene lično tiče, kada budem konkurisao za direktora Srbijagasa, priložiću u biografiji šta sam sve uradio u protekle tri godine, u uslovima gasne i ekonomske krize. Videćemo s čim će trčati ostali kandidati".

To kaže direktor čija je firma teški gubitaš,koji ne može da naplati ni jedno potraživanje a gubitke finansira iz kredita (stotine miliona evra) koje otplaćuje država iz budžeta (pa tako gas plaća i neko ko se loži na šapurike).Da ne govorimo da je ta firma monopolista i da posluje u gasnom sektoru gde samo budala može da pravi gubitke.Na sve to on još ne želi da dovede broj zaposlenih na optimalan nivo...Pa svaki kandidat koji je završio osnovnu školu sa vrlodobar treba da te oduva na konkursu.

Zena macka

pre 12 godina

Koja nerealna cena gasa, jeste ali u korist gradjana nerealna, drzite se stalno na osnovu cena u EVROPI, kakva bre Evropa, mi nemamo visok standard kao oni, nama su plate 10 puta manje od njihovih, ali su nam zato cene mnogo skuplje nego kod njih, divim se narodu kako uspeva da prezivi...

NS

pre 12 godina

Ja bih voleo da neko proveri da li zaista zaposleno samo 12 radnika od kad je on Direktor. Svaki drugi dan je neko nov dolazio u ovu firmu.

MUKNAVI

pre 12 godina

Ne radi se o otpustanju zaposlenih,nego "zaposlenih" koje Bajatkadar premesta i popunjava "nova radna mesta" a mi da placamo ta njihova "radna" mesta kroz narokanu cenu gasa itd.Bajatovicu,****** to dobrocinstvo na tudji racun jer nije zgodno,kada se navadis na tu "tehnologiju", za zdravlje..bogami` tvoje!

ns

pre 12 godina

Pa zato digni cenu gasa i pokupi pare iz dzepa nama koji (vec) imamo manjak?! Bolje rasporedi sebe sa neke funkcije. Ako za to nisi sposoban nadam se da cemo mi da te rasporedimo u opoziciju.

vedlok

pre 12 godina

Na jednom postaju brizni i pazljivi prema radnicima, ovo uopste nije slucajno zasto se bas sad desava, pokusavaju da se predstave kao socijalno odgovorna vlada koja vodi brigu o gradjanima. Jeftin pokusaj.

Stevan

pre 12 godina

Srbija gas treba prodati strancima ako ni zbog cega dugog onda zbog tebe. Svaki stranac ce postenije voditi firmu, nece biti rodjaka, radnika na papiru, plata od 12500 eura i vecitog povecanja cene gasa. Naravno, pare od prodaje ni slucajno ne treba davati vama, inace ih nece biti. Boze, hoce li se zavrsiti ovaj kosmar.

Mr. Bitter

pre 12 godina

Ooooo, pa tako je to kada je sposoban menadžer ! Ne otpušta viškove...

Ovi drugi što otpuštaju jer ne mogu da posluju pozitivno, ma to su "pohlepni kapitalisti". Što te viškove ne plaća od svoje plate i plata ostalih u menadžmentu, pa da vidim da li ih ne bi otpustio...

To su ti sposobni i humani direktori državnih firmi, čija sposobnost i humanost nema granica jer je na tuđ račun.

Pex

pre 12 godina

Znaci, prosirivaCES DELATNOST..znaci to je u bliskoj buducnosti, jel tako Bajatovicu? A prizajes da imas visak zaposlenih. Dakle, taj visak je NAMA, obicnim smrtnicima izvlacio pare iz dzepa kroz poskupljenja gasa PRE tvoje najave prosirenja delatnosti, i naravno I DALJE CE dok ti delatnost ne prosiris, a to ce biti ko zna kada..Nadam se NIKADA dok ti tu sedis...

Devedesete : grejanje, voznja automobila, puter, more, rodjendani u kafanama....

pre 12 godina

Nije mi problem sto, zbog cene energenata ne mogu da se grejem, problem mi je to sto vise ne mogu ni Pentreksil da kupim kada se razbolim ! Juce sam bio u apoteci i nisu hteli da mi ga prodaju ! Demokrate znate sta ? !#"§$%&!

SevarlicA

pre 12 godina

"Dok god se vodi socijalna politika, javni sektor ne može da bude efikasan i ne može se izmeriti rezultat bilo kog menadžmenta",

Pa sovijalno odgovorna politika je poenta postojanja javnog sektora!!!

Mohi

pre 12 godina

Ukoliko zelite potpuno precizno da kazete sta je Bajatovic mislio naslov treba da glasi "Necu da otpustam visak radnika, dok ne prodju izbori".

radic

pre 12 godina

Koliko nas sve ovo nervira pa ne vidimo da je Bajatovic samo i jedva portparol Srbijagas.Nista se on ne pita, pravi krivci za rasipnistvo su u vladi na celu sa deda Cvetkom.Sve se radi po odlukama vlade, inace zasto bi vlada odobravala garancije Srbijagas?

stepa

pre 12 godina

JAVNO PREDUZEĆE SRBIJAGAS

Neto dobitak u 2010. godini 881.075.000,00 dinara t.j. oko 9 miliona evra

Broj zaposlenih 1096. Broj zaposlenih povećan za 74 u odnosu na kraj 2007.

Direktor „Srbijagasa" Dušan Bajatović zaposlio je u ovoj kompaniji bivšu suprugu Franka Simatovića Frenkija, i Vuka Stanišića, sina bivšeg načelnika RDB-a Jovice Stanišića.

Zarade, naknade zarada i ostali lični rashodi 1.491.002.000,00 dinara u 2010.

113.366,00 dinara mesečno po zaposlenom

Rashodi za humanitarne, kulturne, zdravstvene, obrazovne, naučne i verske namene, za zaštitu čovekove sredine i za sportske namene u 2010.
109.000.000,00 dinara iliti preko milion evra

Voja Bg

pre 12 godina

Kada je " konkurisao " prošli put napisao je u CV:
Veliko iskustvo u SPS-u.
Dugogodišnji pokrajinski funkcioner.
Stečeno veliko iskustvo iz oblasti gasne privrede, stečeno na mestu vlasnika
TV Most, Novi Sad.

Baš je bio Bajatović kvalifikovan za mesto direktora Srbijagasa.

java

pre 12 godina

cena gasa u EU je 14 euro centi m3, ukoliko dodate na to troskove transporta koji se odvojeno placaju onda je cena 21 cent ili 21 dinar, moji roditelji placaju 28 dinara m3. Dok je kvalitet gasa u Srbiji je smesan. Iskreno koliko ovom ubijenom narodu treba da ponovo ustane?

olivera tomic

pre 12 godina

Moze mu se! Njegova firma,partija, a sve placaju gradjani! Pa gde to ima osim u Stradiji? Ocekuju nas izbori, bice jos ovakvih izjava koliko hocete. Jedino sto gradjanima preostae pored smrzavanja i gladovanja, je da izadju na glasanje i na lisicu napisu svoju poruku i vlastima i opozicij. Isti su!Samo citko i jasno!p

Koliko

pre 12 godina

Pa sta sad, niko ne primecuje da su u poslednjih pola godine masovna zaposljavanja u opstinama, javnim preduzecima i ostalim parazitskim drzavnim kompanijama. Pa oni trenutno masovno zaposljavaju pre izbora, i ovaj lik je dovoljno i drzak da kaze da ga bas briga. Kako da otpusti nekog, kad treba sto vise da ih zaposli. Za godinu i po, dve, dok se prasina oko izbora slegne dobicemo cinjenicno stane o broju zaposlenih i opet ce do izbora da pricaju o smanjenju radnih mesta na budzetu.

Bahatost,bezobrazluk i izivljavanje ne prestaje vec 20 godina.

Na zalost mi ne mozemo da im sudimo, oni imaju svoje sudstvo, trenutno sa Malovicevkom i cuvenim Homenom.

OTPOR, SPS, LSV, DS,LDP, konacno svi foliranti zajedno na istom zadatku, oteti, oteti, oteti i smejati se u lice onima koji ne prihvataju njihove "evropske" vrednosti.

perica

pre 12 godina

pazi ovog. srbijagas, to sam ja! SMENA!
otvori batice privatnu firmu, pa tamo zaposli sve viskove i nesposobnjakovice i izdrzavaj ih od svojih para.
posao menadzera je da vodi firmu ka racionalnom i profitabilnom poslovanju, a socijalnom zastitom se bave drzavni organi. ne umeju to samo rusi(NIS), nego nasi sposobni menadzeri ne mogu da pridju partijskim posedima.

Malo kucnog vaspitanja

pre 12 godina

Nije mi jasno kako firma koja je u gubitcima moze da deli plate svojim radnicima! Zar nije normalno da novac koji dobiju od gradjana prvo upotrebe za vracanje dugova, pa tek onda za plate ? Ako dodjete do nekog novca a dugujete, red bi bio da ga vratite a ne da odete u kafanu na pijanku.

123

pre 12 godina

"bolje da mi postanemo vlasnici pola srpske privrede, nego da se ona upropasti kroz loše privatizacije, kao što se masovno dešavalo sa firmama prethodnih godina".

Bolje da propadnu sva ta preduzeca nego da vi postanete njihovi vlasnici. Kada se postavi lose partijsko rukovodstvo, svako preduzece ce da visi na grbaci drzavnog budzeta.

violeta

pre 12 godina

Krajnje je upadljivo da Bajatovic govori JA kad prica o kompaniji u kojoj je zaposlen, a koja nije u njegovom vlasnistvu. On nesto hoce i nece. Jedva cekam izbore. Nemate pojma koliko smo siromasni, a koliko siromasniji u odnosu na svaku prethodnu godinu.

dejan

pre 12 godina

"Našu matematiku odobrilo je šest ministarstava i Vlada". Nadam se da vašu matematiku, šest ministarstava i vladu, na proleće NAROD više neće odobriti.

klipak

pre 12 godina

Mislim da ce posle sledecih izbora da se poveca nezaposlenost u Srbiji, posto ce veliki eksperti da ostanu bez posla, Bajatovic, Cvetkovic, Kalanovic i ostala bratija iz SOCIJALNO ODGOVORNE VLADE. A o ostalim, koji bi rodjene prodali za tepsiju ribe, (Canku, Pastoru, Cedi, KRKI...) ne vredi ni pricati

Lady D

pre 12 godina

Naravno da neće biti otpuštanja viškova! Pa to su sve članovi porodice, rodbine i stranački kadrovi. Idu izbori, ne treba se igrati sa sopstvenim glasačima. Ionako su samo oni ostali. A sve njih ćemo svakako mi plaćati iz svojih džepova. Zato je gas i morao da poskupi. Treba pokriti tolike plate.

uvek ista prica u srb

pre 12 godina

Zasto ne kaze istinu da hvali tehnickog kadra a da je administracije,uglavnom lepih koka konkubina i tracara vishak?

Velibor

pre 12 godina

Ovo naravno nema NIKAKVE veze sa poskupljenjem gasa...
70% troškova manje-više svakog preduzeća odlazi na plate, poreze i doprinose.
Ako gen.dir. preduzeća ne želi da spusti te troškove a istovremeno povećava cenu energenta kojim trguje...
Onda to znači samo jedno, zašto bismo mi otpuštali par stotina viška radnika kada je umesto toga dovoljno da povećamo cenu gasa za nekoliko stotina hiljada korisnika.
Uskoro ćemo izgleda početi da se delimo na one kojima su direktori iz SPS i na one čiji direktori nisu iz SPS tako da ćemo svi pre ili kasnije poželeti da kao rukovodioca imamo SPS kadar!

UKINITE POSREDNIKE!

pre 12 godina

Nemojte da otpustite višak ali nemojte nas više ni jahati sa lopovskim cenama gasa!!!
Nađite bezbolni izlaz za sve a ne samo za vaše!
Za toliko veliku platu,koju dobijate svaki mesec,trebali bi da znate da rešite problem!

Nemoj neko da mu dira prciju!

pre 12 godina

Ovaj laze cim zine, a "oni" ce ko zna dokle da sede dzabe cekajuci da budu rasporedjeni na nova radna mesta... Hocete da se kladimo da ce posle na ta "nova radna mesta" dovuci jos novih poslusnika?

Re

pre 12 godina

"To kaže direktor čija je firma teški gubitaš,koji ne može da naplati ni jedno potraživanje a gubitke finansira iz kredita (stotine miliona evra)"

Ovo je citat jednog komentara. Verovatno Beograđanina koji ne plaća za grejanje. Sam Beograd duguje preko 7 milijardi dinara. Prvo to lepo platite, a onda širite mržnju. Tim redosledom.

Ne finansira se gubitak iz kredita, već račun za gas. Srbijagas prema ruskoj strani ne duguje ni jedan Dolar. Ni jedan. Da Beograđani plaćaju gas, ne bi bilo kredita, ne bi bilo kamata, ne bi bila ta cena...

Najveći problem je tamo odakle stižu najveći hejteri, koji su prepuni besmislica i zamene teza. Odrešite prvo svoju kesu, pa da vidimo gde smo. Platite Beograđani to što ste tokom prošlih godina potrošili.

Ovako vaš "omraženi" Bajatović vama finansira grejanje, da se ne biste smrzavali Beograđani. Lepo platite šta dugujete, plaćajte buduće račune redovno, pa će cena biti niža, neće biti kredita, neće biti kamata... To je problem. Lako je lupetati, a drugo je šta je stvarno.

гром

pre 12 godina

Па ја! партија да остане без чланства.
И горе ти треба народе серпски. На трпило ко је се спремио, наживети се неће.
Вук на овцу своје право има...а одабери сам: овца ли ћеш бити.

jaran

pre 12 godina

Reorganizacija bi mogla da sagleda raspolozive kapacitete ljudskih resursa cime bi se imala kvalitetna raspodela posla a samim tim u cilju efikasnosti i boljih uslova rada. Ovako nesto je pohvalno, nema "katanca u bravu" vec realno sagledavanje problema koji treba da ima uspesan rezultat. Uopsteno govoreci, ima se dosta posla, ali su "uska grla" efikasan management i srucnost - toga nazalost nema dovoljno.

Milan

pre 12 godina

Zašto mi moramo da plaćamo taj višak? To je dokaz više da su javna preduzeća partijsko vlasništvo i da sa njima rade šta, kada i koliko hoće.O nestručnosti direktora, drugi put.

Re

pre 12 godina

"To kaže direktor čija je firma teški gubitaš,koji ne može da naplati ni jedno potraživanje a gubitke finansira iz kredita (stotine miliona evra)"

Ovo je citat jednog komentara. Verovatno Beograđanina koji ne plaća za grejanje. Sam Beograd duguje preko 7 milijardi dinara. Prvo to lepo platite, a onda širite mržnju. Tim redosledom.

Ne finansira se gubitak iz kredita, već račun za gas. Srbijagas prema ruskoj strani ne duguje ni jedan Dolar. Ni jedan. Da Beograđani plaćaju gas, ne bi bilo kredita, ne bi bilo kamata, ne bi bila ta cena...

Najveći problem je tamo odakle stižu najveći hejteri, koji su prepuni besmislica i zamene teza. Odrešite prvo svoju kesu, pa da vidimo gde smo. Platite Beograđani to što ste tokom prošlih godina potrošili.

Ovako vaš "omraženi" Bajatović vama finansira grejanje, da se ne biste smrzavali Beograđani. Lepo platite šta dugujete, plaćajte buduće račune redovno, pa će cena biti niža, neće biti kredita, neće biti kamata... To je problem. Lako je lupetati, a drugo je šta je stvarno.

Devedesete : grejanje, voznja automobila, puter, more, rodjendani u kafanama....

pre 12 godina

Nije mi problem sto, zbog cene energenata ne mogu da se grejem, problem mi je to sto vise ne mogu ni Pentreksil da kupim kada se razbolim ! Juce sam bio u apoteci i nisu hteli da mi ga prodaju ! Demokrate znate sta ? !#"§$%&!

DaDa

pre 12 godina

Ma nemoj G-dine Bajatovicu da otpustas visak - vidi da zaposlis bar jos 10 savetnika kao sto je Zlatan Perucic (inace penzioner, ali to mu je I naj manja mana)! Zbog tebe I takvih ljudi kojima si okruzen I sa kojima delis stranacke fotelje - mene je sramota sto zivim u Srbiji - ali NAJ ISKRENIJE! Blam me je sto sam sebi dozvolila da zivim u zemlji gde takav talog poput vas vodi drzavu, preduzeca i ministarstva!

NS

pre 12 godina

Ja bih voleo da neko proveri da li zaista zaposleno samo 12 radnika od kad je on Direktor. Svaki drugi dan je neko nov dolazio u ovu firmu.

Drobnjak iz auta

pre 12 godina

"Što se mene lično tiče, kada budem konkurisao za direktora Srbijagasa, priložiću u biografiji šta sam sve uradio u protekle tri godine, u uslovima gasne i ekonomske krize. Videćemo s čim će trčati ostali kandidati".

To kaže direktor čija je firma teški gubitaš,koji ne može da naplati ni jedno potraživanje a gubitke finansira iz kredita (stotine miliona evra) koje otplaćuje država iz budžeta (pa tako gas plaća i neko ko se loži na šapurike).Da ne govorimo da je ta firma monopolista i da posluje u gasnom sektoru gde samo budala može da pravi gubitke.Na sve to on još ne želi da dovede broj zaposlenih na optimalan nivo...Pa svaki kandidat koji je završio osnovnu školu sa vrlodobar treba da te oduva na konkursu.

Pex

pre 12 godina

Znaci, prosirivaCES DELATNOST..znaci to je u bliskoj buducnosti, jel tako Bajatovicu? A prizajes da imas visak zaposlenih. Dakle, taj visak je NAMA, obicnim smrtnicima izvlacio pare iz dzepa kroz poskupljenja gasa PRE tvoje najave prosirenja delatnosti, i naravno I DALJE CE dok ti delatnost ne prosiris, a to ce biti ko zna kada..Nadam se NIKADA dok ti tu sedis...

Zvonko

pre 12 godina

Pa ne ide da otpustate rodjake i partijske drugove koje ste bespotrebno doveli pa su sada visak! Prvo im obezbedite dobre otpremnine kao sto ste i ranije radili...!

milan

pre 12 godina

Ja nisam ekonomista i nije moje ds sd petljam u istu, ali voleo bih da mi neko objasni kako to u ovoj zemlji od tsksista, malinara, putara,nisa, epsa, srbijagsa, miskovica, kostica i ostalh svi redom posluju sa milionskim minusom, ali niko nece da menja posao i sve to cine za opste dobro.

radic

pre 12 godina

Koliko nas sve ovo nervira pa ne vidimo da je Bajatovic samo i jedva portparol Srbijagas.Nista se on ne pita, pravi krivci za rasipnistvo su u vladi na celu sa deda Cvetkom.Sve se radi po odlukama vlade, inace zasto bi vlada odobravala garancije Srbijagas?

Mr. Bitter

pre 12 godina

Ooooo, pa tako je to kada je sposoban menadžer ! Ne otpušta viškove...

Ovi drugi što otpuštaju jer ne mogu da posluju pozitivno, ma to su "pohlepni kapitalisti". Što te viškove ne plaća od svoje plate i plata ostalih u menadžmentu, pa da vidim da li ih ne bi otpustio...

To su ti sposobni i humani direktori državnih firmi, čija sposobnost i humanost nema granica jer je na tuđ račun.

spartakus

pre 12 godina

Super je to gospodine Bajatoviću. Ja kapiram da vi brinete da nezaposlenost ne raste... Ali mislim da nismo dužni mi - poreski obveznici da plaćamo političke kadrove uhlebljene tako što su im izmišljena radna mesta.

Još jednom - podržavam stav da nema otpuštanja, ali... Ajde da vi malo odete u zaborav. Bar na jedno 20 godina. Omogućite mladima i obrazovanima da preuzmu kormilo ovog "broda"... Pustite profesionalcima da uzmu stvar u svoje ruke.
Vi ste nas drugi put "navukli", ovaj put sledi kazna!

vedlok

pre 12 godina

Na jednom postaju brizni i pazljivi prema radnicima, ovo uopste nije slucajno zasto se bas sad desava, pokusavaju da se predstave kao socijalno odgovorna vlada koja vodi brigu o gradjanima. Jeftin pokusaj.

Stevan

pre 12 godina

Srbija gas treba prodati strancima ako ni zbog cega dugog onda zbog tebe. Svaki stranac ce postenije voditi firmu, nece biti rodjaka, radnika na papiru, plata od 12500 eura i vecitog povecanja cene gasa. Naravno, pare od prodaje ni slucajno ne treba davati vama, inace ih nece biti. Boze, hoce li se zavrsiti ovaj kosmar.

Mohi

pre 12 godina

Ukoliko zelite potpuno precizno da kazete sta je Bajatovic mislio naslov treba da glasi "Necu da otpustam visak radnika, dok ne prodju izbori".

olivera tomic

pre 12 godina

Moze mu se! Njegova firma,partija, a sve placaju gradjani! Pa gde to ima osim u Stradiji? Ocekuju nas izbori, bice jos ovakvih izjava koliko hocete. Jedino sto gradjanima preostae pored smrzavanja i gladovanja, je da izadju na glasanje i na lisicu napisu svoju poruku i vlastima i opozicij. Isti su!Samo citko i jasno!p

SevarlicA

pre 12 godina

"Dok god se vodi socijalna politika, javni sektor ne može da bude efikasan i ne može se izmeriti rezultat bilo kog menadžmenta",

Pa sovijalno odgovorna politika je poenta postojanja javnog sektora!!!

ns

pre 12 godina

Pa zato digni cenu gasa i pokupi pare iz dzepa nama koji (vec) imamo manjak?! Bolje rasporedi sebe sa neke funkcije. Ako za to nisi sposoban nadam se da cemo mi da te rasporedimo u opoziciju.

Zena macka

pre 12 godina

Koja nerealna cena gasa, jeste ali u korist gradjana nerealna, drzite se stalno na osnovu cena u EVROPI, kakva bre Evropa, mi nemamo visok standard kao oni, nama su plate 10 puta manje od njihovih, ali su nam zato cene mnogo skuplje nego kod njih, divim se narodu kako uspeva da prezivi...

NORMALAN

pre 12 godina

"Gas je skup, slažem se, ali na prosečnu platu od 350 evra, sve je skupo", smatra Bajatović navodi da bi "realno, gas trebalo da poskupi bar 35 odsto.. Znaci ovaj iz SPS-a stvarno nema obraza nimalo pa ljudi ce davati od tih 350e plate 150e samo za gas a gde su ostale rezije i hrana o odeci i obuci da ne pricamo...Lako je njemu sa 400.000 plate pa neka pokusa on da zivi sa 350e a ja njemu da dizem cenu gasa za 35% svaka 3 meseca a platu mu zamrznem 5g pa da vidim onda mangupa kako ce preziveti!

Koliko

pre 12 godina

Pa sta sad, niko ne primecuje da su u poslednjih pola godine masovna zaposljavanja u opstinama, javnim preduzecima i ostalim parazitskim drzavnim kompanijama. Pa oni trenutno masovno zaposljavaju pre izbora, i ovaj lik je dovoljno i drzak da kaze da ga bas briga. Kako da otpusti nekog, kad treba sto vise da ih zaposli. Za godinu i po, dve, dok se prasina oko izbora slegne dobicemo cinjenicno stane o broju zaposlenih i opet ce do izbora da pricaju o smanjenju radnih mesta na budzetu.

Bahatost,bezobrazluk i izivljavanje ne prestaje vec 20 godina.

Na zalost mi ne mozemo da im sudimo, oni imaju svoje sudstvo, trenutno sa Malovicevkom i cuvenim Homenom.

OTPOR, SPS, LSV, DS,LDP, konacno svi foliranti zajedno na istom zadatku, oteti, oteti, oteti i smejati se u lice onima koji ne prihvataju njihove "evropske" vrednosti.

MUKNAVI

pre 12 godina

Ne radi se o otpustanju zaposlenih,nego "zaposlenih" koje Bajatkadar premesta i popunjava "nova radna mesta" a mi da placamo ta njihova "radna" mesta kroz narokanu cenu gasa itd.Bajatovicu,****** to dobrocinstvo na tudji racun jer nije zgodno,kada se navadis na tu "tehnologiju", za zdravlje..bogami` tvoje!

Malo kucnog vaspitanja

pre 12 godina

Nije mi jasno kako firma koja je u gubitcima moze da deli plate svojim radnicima! Zar nije normalno da novac koji dobiju od gradjana prvo upotrebe za vracanje dugova, pa tek onda za plate ? Ako dodjete do nekog novca a dugujete, red bi bio da ga vratite a ne da odete u kafanu na pijanku.

perica

pre 12 godina

pazi ovog. srbijagas, to sam ja! SMENA!
otvori batice privatnu firmu, pa tamo zaposli sve viskove i nesposobnjakovice i izdrzavaj ih od svojih para.
posao menadzera je da vodi firmu ka racionalnom i profitabilnom poslovanju, a socijalnom zastitom se bave drzavni organi. ne umeju to samo rusi(NIS), nego nasi sposobni menadzeri ne mogu da pridju partijskim posedima.

Voja Bg

pre 12 godina

Kada je " konkurisao " prošli put napisao je u CV:
Veliko iskustvo u SPS-u.
Dugogodišnji pokrajinski funkcioner.
Stečeno veliko iskustvo iz oblasti gasne privrede, stečeno na mestu vlasnika
TV Most, Novi Sad.

Baš je bio Bajatović kvalifikovan za mesto direktora Srbijagasa.

stepa

pre 12 godina

JAVNO PREDUZEĆE SRBIJAGAS

Neto dobitak u 2010. godini 881.075.000,00 dinara t.j. oko 9 miliona evra

Broj zaposlenih 1096. Broj zaposlenih povećan za 74 u odnosu na kraj 2007.

Direktor „Srbijagasa" Dušan Bajatović zaposlio je u ovoj kompaniji bivšu suprugu Franka Simatovića Frenkija, i Vuka Stanišića, sina bivšeg načelnika RDB-a Jovice Stanišića.

Zarade, naknade zarada i ostali lični rashodi 1.491.002.000,00 dinara u 2010.

113.366,00 dinara mesečno po zaposlenom

Rashodi za humanitarne, kulturne, zdravstvene, obrazovne, naučne i verske namene, za zaštitu čovekove sredine i za sportske namene u 2010.
109.000.000,00 dinara iliti preko milion evra

Nemoj neko da mu dira prciju!

pre 12 godina

Ovaj laze cim zine, a "oni" ce ko zna dokle da sede dzabe cekajuci da budu rasporedjeni na nova radna mesta... Hocete da se kladimo da ce posle na ta "nova radna mesta" dovuci jos novih poslusnika?

java

pre 12 godina

cena gasa u EU je 14 euro centi m3, ukoliko dodate na to troskove transporta koji se odvojeno placaju onda je cena 21 cent ili 21 dinar, moji roditelji placaju 28 dinara m3. Dok je kvalitet gasa u Srbiji je smesan. Iskreno koliko ovom ubijenom narodu treba da ponovo ustane?

Velibor

pre 12 godina

Ovo naravno nema NIKAKVE veze sa poskupljenjem gasa...
70% troškova manje-više svakog preduzeća odlazi na plate, poreze i doprinose.
Ako gen.dir. preduzeća ne želi da spusti te troškove a istovremeno povećava cenu energenta kojim trguje...
Onda to znači samo jedno, zašto bismo mi otpuštali par stotina viška radnika kada je umesto toga dovoljno da povećamo cenu gasa za nekoliko stotina hiljada korisnika.
Uskoro ćemo izgleda početi da se delimo na one kojima su direktori iz SPS i na one čiji direktori nisu iz SPS tako da ćemo svi pre ili kasnije poželeti da kao rukovodioca imamo SPS kadar!

klipak

pre 12 godina

Mislim da ce posle sledecih izbora da se poveca nezaposlenost u Srbiji, posto ce veliki eksperti da ostanu bez posla, Bajatovic, Cvetkovic, Kalanovic i ostala bratija iz SOCIJALNO ODGOVORNE VLADE. A o ostalim, koji bi rodjene prodali za tepsiju ribe, (Canku, Pastoru, Cedi, KRKI...) ne vredi ni pricati

uvek ista prica u srb

pre 12 godina

Zasto ne kaze istinu da hvali tehnickog kadra a da je administracije,uglavnom lepih koka konkubina i tracara vishak?

UKINITE POSREDNIKE!

pre 12 godina

Nemojte da otpustite višak ali nemojte nas više ni jahati sa lopovskim cenama gasa!!!
Nađite bezbolni izlaz za sve a ne samo za vaše!
Za toliko veliku platu,koju dobijate svaki mesec,trebali bi da znate da rešite problem!

Lady D

pre 12 godina

Naravno da neće biti otpuštanja viškova! Pa to su sve članovi porodice, rodbine i stranački kadrovi. Idu izbori, ne treba se igrati sa sopstvenim glasačima. Ionako su samo oni ostali. A sve njih ćemo svakako mi plaćati iz svojih džepova. Zato je gas i morao da poskupi. Treba pokriti tolike plate.

123

pre 12 godina

"bolje da mi postanemo vlasnici pola srpske privrede, nego da se ona upropasti kroz loše privatizacije, kao što se masovno dešavalo sa firmama prethodnih godina".

Bolje da propadnu sva ta preduzeca nego da vi postanete njihovi vlasnici. Kada se postavi lose partijsko rukovodstvo, svako preduzece ce da visi na grbaci drzavnog budzeta.

violeta

pre 12 godina

Krajnje je upadljivo da Bajatovic govori JA kad prica o kompaniji u kojoj je zaposlen, a koja nije u njegovom vlasnistvu. On nesto hoce i nece. Jedva cekam izbore. Nemate pojma koliko smo siromasni, a koliko siromasniji u odnosu na svaku prethodnu godinu.

dejan

pre 12 godina

"Našu matematiku odobrilo je šest ministarstava i Vlada". Nadam se da vašu matematiku, šest ministarstava i vladu, na proleće NAROD više neće odobriti.

гром

pre 12 godina

Па ја! партија да остане без чланства.
И горе ти треба народе серпски. На трпило ко је се спремио, наживети се неће.
Вук на овцу своје право има...а одабери сам: овца ли ћеш бити.

jaran

pre 12 godina

Reorganizacija bi mogla da sagleda raspolozive kapacitete ljudskih resursa cime bi se imala kvalitetna raspodela posla a samim tim u cilju efikasnosti i boljih uslova rada. Ovako nesto je pohvalno, nema "katanca u bravu" vec realno sagledavanje problema koji treba da ima uspesan rezultat. Uopsteno govoreci, ima se dosta posla, ali su "uska grla" efikasan management i srucnost - toga nazalost nema dovoljno.

Milan

pre 12 godina

Zašto mi moramo da plaćamo taj višak? To je dokaz više da su javna preduzeća partijsko vlasništvo i da sa njima rade šta, kada i koliko hoće.O nestručnosti direktora, drugi put.