Nedelja, 04.09.2011.

00:08

Dačić: Od privatizacije samo šteta

Oni koji su se zalagali za brzu privatizaciju zalažu se sada da se ta preduzeća vraćaju u državnu svojinu, kaže lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

Izvor: Dnevnik

Daèiæ: Od privatizacije samo šteta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

liberal

pre 12 godina

Mislim da vecina zna zbog cega ne zelite da privatizujete javna preduzeca.Opste poznata stvar je da su javna preduzeca samo paravan za pljacku,jer vladajuce stranke postavljaju svoje kadrove na izvrsne funkcije tih preduzeca.Onda vam je lako jer kontrolisete sebe i izvlacite novac.A privatizacijom,investitorima dajete vecinski paket koji vam ne dozvoljava da kradete

StevanJ

pre 12 godina

Da si iskren ovo pitanje bi pokrenuo pre 3 godine. Pošto znamo da nisi, prepusti onima koji će stvarno i biti spremni da ispitaju sve sumnjive privatizacije do kraja.

Poznavaoc Stanja

pre 12 godina

Žašto on onda svoje akcije ne pokloni državi(ima ih i to mnogo).Takodje neka pokloni i Beohemiju Državi ,pa onda da se tako razgovara.

Srdjan

pre 12 godina

"Tada je kao ideal shvatano to da sve mora biti u privatnim rukama, da se sve mora privatizovati, i to po bilo kojoj ceni"."

I mora. Tacka.

Siniša

pre 12 godina

Nije štetu u nekadašnjim društvenim i državnim preduzećima napravila privatizacija, već lopovi koji su ta preduzeća kupovali sa novcem koji su ,,zaradili'' za vreme vlasti SPS, JUL, SRS. Ako analizirate umupnu privatizaciju videćete da je veliki broj preduzeća dobio korektne vlasnike i da odlično rade, a tu se uglavnom radi o stranim ozbiljnim kompanijama, nas su pokrali domaći tajkuni i kriminalci koji su preko kupovine preduzeća pokušali da operu novac stečen na nelegalan način i uz pomoć privilegija-političara. Pa Milo Đurašković je vaš čovek...vi ste ga izmislili. Pa u 90% slučajeva loših privatizacija učestvovali su likovi koje je stvorio SPS, ali i JUL, DSS, NS.

Al se nekad lepo jelo bas

pre 12 godina

Najzalosnije od svega je to sto ce Dacic,sa ovakvim pricama jos i da kupi glasove penzionera,koji su se toliko duboko uljuljali u onaj sistem socijalizma;da sve i da hoce nesto promenuti u svojim glavama,to ne mogu,jer im je telo,fizioloski, nesposobno da takve promene prihvati.

Samo kad se setim prica o politici,koje sam vodio sa svojim dedom,pa to su bili takvi ratovi,slicni onim ratovima koje su vodile velike svetske licnosti;sa ideologijom svestlijom od sunca.Veoma lepe price o nekom boljem sutra,o blagostanju i celokupnom razumevanju,prihvaceno od strane svih ljudi ovog sveta.Mislim da bih mogao i razumeti tako nesto,mozda cak i podrzao u nekim pricama medju prijateljima,bar zbog lepote snova koje su sanjali.Da im pak,bas to sanjanje nije tako zatvorilo oci prema stvarima koje su se desavale ispred njih.A koje su ih,vremenom,tako lepo probudile iz sna,kao da ih je neko vodom zalio;i pokazalo da snovi,ma koliko su lepi,su ipak stetni u prekomernim kolicinama.Pogotovo ako si toliko nekreativan i nemastovit,da nesto iz njih samih,tojest snova, realizujes u stvarnosti.

tabasco pit

pre 12 godina

upravo ovakva obracanja javnosti su najveca opasnost za dalji razvoj i buduce investicije.
Ovo kreiranje atmosfere linca i atmosfere gde niko nije siguran, gde je svakom vlasniku preduzeca u Srbiji prakticno zapreceno, kreira atmosferu da kapital bezi iz Srbije, da nema novih ulaganja. Pravna neizvesnost se povecava.

Sta bi se desilo kada bi se ponostile sve privatizacije? Imali bi iste ove fabrike koje ne rade, imali bi jos veci proble, jer niko u Srbiju jos dugo ne bi ulagao i imali bi inkriminisane bivse vlasnike koji bi se vec nekako snasli u inostranstvu. Narodu bi bilo samo gore, osim nekoliko dana nasladjivanja sto je nekome oduzeto preduzece.

Shvatite da je to nepovratni proces. Shvatite da se eventualno moglo nesto uraditi devedesetih godina proslog veka, a tada je Milosevic imao druge prioritete ili pocetkom veka, kada su dosli na vlast ovi sto nas sada unazadjuju.

Sada je prekasno i sada sve treba uraditi da dodje normalna vlast, da se pravna sigurnost dovede na vrhunac, da se promene zakoni, da se primenjuju standardi bogatijih drzava, da se uzimaju krediti za pravljenje novih fabrika, koje bi subvencionirano proizvodile proizvode namenjene izvozu, ....

To je lek, a ove predizborne parole su izuzetno opasne, narocito jer dolaze iz usta ministra policije...

MUKNAVI

pre 12 godina

Posle privatizacija ostao je javasluk,zbrka,gomilica milionera koji zevaju na sve strane ,unezvereni,trazeci resenje da im taj status ostane,i armija siromasnih koji su vec u godinama pa nit u selo da se vrate ,a od fabrika im ostale rusevine jer su "gazde" inventar isprodavale,pa u gomilicama bivsi vlasnici,radnici, strajkuju sa zahtevom da se vrate na drzavne jasle.Bilo pa proslo braco,onda kada ste mogli da tok svega ovoga skrenete i napravite restauraciju sistema odbacivsi ono sto ne valja vi ste govorili,mnogi,;boli me .....,kako meni tako i drugima.Sada vidite da nije tako,al sada je i kasno jer su kreatori ovog sistema podobro uhvatili dizgine pa od republika napravili svoje prcije pa njihova kola vuku oni koji su se odricali mnogo cega,podizali privredu,gradili puteve,infrastrukturu i u nepaznji to predali lopinama koje vlace i navlace sa njima uz pomoc celnika raznoraznih partija..od Djevdjelije pa do Triglava..

Маријанац

pre 12 godina

Ово је невероватно, оштро критикује оне с којима у љубави дели власт. Како га није срамота. Ако му се приватизације не свиђају што није неке сумњиве ревидирао до сад? Ово је све само предизборна прича и јефтин покушај да му се врате стари гласачи које је разочарао и напустили су га. Напредњаци су једини јасно рекли да када дођу на власт да ће они и стварно да преиспитају све сумњиве приватизације које су почињене за време Ђинђића и које су биле на штету грађана. А таквих је много...

vlada bagrić

pre 12 godina

Odlično, samo krenite onda od početka, t,j, od devedesetih kada se oni, koji su vam takodje jako dobro poznati, nisu libili da zloupotrebe vlast, monetrane i državne institucije da zadovolje svoje lične i sebične interese, ne prezajući da otimaju od ostalih gradjana u cilju uvećavanja svojih bogatstava do neslućenih razmera a koji i dan danas imaju moć, kontrolišu političke stranke i vuku konce. Ne zaboravite i one što im nosaju koferčiće!

Where is north from here?

pre 12 godina

Sve ove teške reči od čoveka koji je potpisao uredbu 01.11.2010.koja nanosi štetu državi od 50 miliona evra.
Da vas podsetim, tom uredbom se posle 130 godina briše dvoglavi orao kao grb Srbije i u upotrebu uvode dvoglavi papagaji.
Kad budete menjali pasoše, lične karem, tablice, kada nam u vojsci zavlada šarenilo kao da smo vojska neke uboge afričke zemlje i kada vam džep bude tanji za navedenu sumu, setite se ovog gospodina.

matrix

pre 12 godina

Sta je ovom Dacicu zadnjih nekoliko dana prvo pljuje EU sada privatizaciju posle ce mozda i vladu u kojoj sedi, on je mozda zaboravio da je on svojim podrzavanjem DS-a posle izbora podrzao i tu privatizaciju i sve odluke vlade koje su mnogo kostale gradjane Srbije.

neo

pre 12 godina

Ok privatizacija je imala svojim propusta, al kad ovaj to kaze... Sta ste samo uradili sa Galenikom, Srbijagasom (koji nije u minusu samo zato sto placamo najskuplji gas u Evropi), Zeleznicama... ovo je isti onaj stari SPS samo je Dacic malo promenio intonaciju!

MilanR

pre 12 godina

Postoji konfuzija koju se hitno potrebno razjasniti. Kada se danas pomene "socijalizam" asocijacije na našem podneblju su "šarene", a neke od njih su veoma negativne. Vašno je razumeti da pravi socijalizam nije mogao da postoji pre nego što se okonča kapitalizam.

Propast privatizacije - odnosno neoliberalizma kao poslednje faze kapitalizma dovodi do toga da se po prvi put u istoji čovečanstva stvaraju uslovi za nastajanje socijalizma. Socijalizam bi pre svega moralada karakteriše izražena socijalna pravda, društvo koje brine o čoveku i o svakom pojedincu i visok nivo demokratije.

Uređenje koje je bilo u "levom bloku" i kod nas nije bilo socijalizam iako smo ga tako zvali.

Kapitalizam je prestao da funkciniše - to nije ideološka stvar, nego naučna i istorijska činjenica. Nekakva emocionalna averzija prema dobu koje dolazi je besmislena.

megi

pre 12 godina

Prosto neverovatno ovaj covek postavlja sebe na jedan nivo komentatora kao da je izmedju naroga i politicara. Analizira stanje u drzavi unazad 8 godina a sam je bio zasluzni akter i neposredni pocinilac svih dogadjaja.
Verovatno ima razloga i vrlo velike ambicije. Ovaj narod ni od njega ni od njegove partije ne bi trebalo nista dobro da ocekuje. Sigurno tako misle i ostali moji sugradjani. Neznam sta cemo al nega ne. Konacno on i njegova rodbina je licno umesana u veoma sumnjive i neuspesne privatizacije. Zasto o tome ne daje izjave..?

ostecen

pre 12 godina

2010. je dacic rekao da niko ne sme da dira radniku u strajku koji su blokirali medjunarodnu prugu. posle 7 dana je poceo strajk u firmi koju je kupila moja firma. strajk je trajao 10 meseci i dovedeni smo do bankrota. usled toga, privatizacija je raskinuta i strajkaci su se vratili na drzavne jasle, iako takva firma ne bi mogla da opstane ni 24h da je privatna. Nas 300 je izgubilo posao, gazda zavrsio u bolnici, a strajkaci vec dve godine primaju plate od drzave(citaj: trose nase pare) i ne rade nista. SIGURAN SAM DA SE NISTA OD OVOGA NE BI DOGODILO DA NEMA OVAKVIH POPULISTICKIH IZJAVA POLITICARA, DA POLITICARI MISLE O DUGOROCNOM DRZAVNOM INTERESU, A NE O TOME KAKO DA OSTANU NA VLASTI I DA RADNICI IDU NA BIRO KADA BUDE RASKINUTA PRIVATIZACIJA ZA NJIHOVU FIRMU.

тотална приватизација је сврха

pre 12 godina

Ви би још нека велика предузећа да би угурали своје кадрове да их успешно воде? Код приватника нема муљања и нема политичара. Код државних има. Зато све треба приватизовати. Баш ме занима докле ће комунистички популизам да уништава Србију? Занима ме ко би могао да уђе у управни одбор тог државног предузећа а да није партијаш? Другови, Тито је умро има 30 година а ви се и даље позивате на друштвену привреду?

djindji

pre 12 godina

Upravo tako! 90 tih medji prvima sam izašao da sklonim Slobu ali nisam tražio ovakvo uredjenje koje je uništilo srpsko biće i uvelo FEUDALIZAM.
Feudalci su oni koji sada pokušavaju da nadju politički mir i sačuvaju vlast. Prva stvar je ODGOVORNOST za sve učinjeno. Ukoliko se podaci sa popisa ne budu frizirali oni će pokazati kakvu su štetu napravili i koliko su bili sposobni. Uništeni gradovi (sela ugašena), natalitet, fabrike, zaposlenost... a zadužili nas!? Sada su shvatili da bi mogli malo da poprave učinjeno, malo de se izvine pa da nastave. E neće da može!

Where is north from here?

pre 12 godina

Sve ove teške reči od čoveka koji je potpisao uredbu 01.11.2010.koja nanosi štetu državi od 50 miliona evra.
Da vas podsetim, tom uredbom se posle 130 godina briše dvoglavi orao kao grb Srbije i u upotrebu uvode dvoglavi papagaji.
Kad budete menjali pasoše, lične karem, tablice, kada nam u vojsci zavlada šarenilo kao da smo vojska neke uboge afričke zemlje i kada vam džep bude tanji za navedenu sumu, setite se ovog gospodina.

djindji

pre 12 godina

Upravo tako! 90 tih medji prvima sam izašao da sklonim Slobu ali nisam tražio ovakvo uredjenje koje je uništilo srpsko biće i uvelo FEUDALIZAM.
Feudalci su oni koji sada pokušavaju da nadju politički mir i sačuvaju vlast. Prva stvar je ODGOVORNOST za sve učinjeno. Ukoliko se podaci sa popisa ne budu frizirali oni će pokazati kakvu su štetu napravili i koliko su bili sposobni. Uništeni gradovi (sela ugašena), natalitet, fabrike, zaposlenost... a zadužili nas!? Sada su shvatili da bi mogli malo da poprave učinjeno, malo de se izvine pa da nastave. E neće da može!

neo

pre 12 godina

Ok privatizacija je imala svojim propusta, al kad ovaj to kaze... Sta ste samo uradili sa Galenikom, Srbijagasom (koji nije u minusu samo zato sto placamo najskuplji gas u Evropi), Zeleznicama... ovo je isti onaj stari SPS samo je Dacic malo promenio intonaciju!

vlada bagrić

pre 12 godina

Odlično, samo krenite onda od početka, t,j, od devedesetih kada se oni, koji su vam takodje jako dobro poznati, nisu libili da zloupotrebe vlast, monetrane i državne institucije da zadovolje svoje lične i sebične interese, ne prezajući da otimaju od ostalih gradjana u cilju uvećavanja svojih bogatstava do neslućenih razmera a koji i dan danas imaju moć, kontrolišu političke stranke i vuku konce. Ne zaboravite i one što im nosaju koferčiće!

Маријанац

pre 12 godina

Ово је невероватно, оштро критикује оне с којима у љубави дели власт. Како га није срамота. Ако му се приватизације не свиђају што није неке сумњиве ревидирао до сад? Ово је све само предизборна прича и јефтин покушај да му се врате стари гласачи које је разочарао и напустили су га. Напредњаци су једини јасно рекли да када дођу на власт да ће они и стварно да преиспитају све сумњиве приватизације које су почињене за време Ђинђића и које су биле на штету грађана. А таквих је много...

тотална приватизација је сврха

pre 12 godina

Ви би још нека велика предузећа да би угурали своје кадрове да их успешно воде? Код приватника нема муљања и нема политичара. Код државних има. Зато све треба приватизовати. Баш ме занима докле ће комунистички популизам да уништава Србију? Занима ме ко би могао да уђе у управни одбор тог државног предузећа а да није партијаш? Другови, Тито је умро има 30 година а ви се и даље позивате на друштвену привреду?

matrix

pre 12 godina

Sta je ovom Dacicu zadnjih nekoliko dana prvo pljuje EU sada privatizaciju posle ce mozda i vladu u kojoj sedi, on je mozda zaboravio da je on svojim podrzavanjem DS-a posle izbora podrzao i tu privatizaciju i sve odluke vlade koje su mnogo kostale gradjane Srbije.

MilanR

pre 12 godina

Postoji konfuzija koju se hitno potrebno razjasniti. Kada se danas pomene "socijalizam" asocijacije na našem podneblju su "šarene", a neke od njih su veoma negativne. Vašno je razumeti da pravi socijalizam nije mogao da postoji pre nego što se okonča kapitalizam.

Propast privatizacije - odnosno neoliberalizma kao poslednje faze kapitalizma dovodi do toga da se po prvi put u istoji čovečanstva stvaraju uslovi za nastajanje socijalizma. Socijalizam bi pre svega moralada karakteriše izražena socijalna pravda, društvo koje brine o čoveku i o svakom pojedincu i visok nivo demokratije.

Uređenje koje je bilo u "levom bloku" i kod nas nije bilo socijalizam iako smo ga tako zvali.

Kapitalizam je prestao da funkciniše - to nije ideološka stvar, nego naučna i istorijska činjenica. Nekakva emocionalna averzija prema dobu koje dolazi je besmislena.

megi

pre 12 godina

Prosto neverovatno ovaj covek postavlja sebe na jedan nivo komentatora kao da je izmedju naroga i politicara. Analizira stanje u drzavi unazad 8 godina a sam je bio zasluzni akter i neposredni pocinilac svih dogadjaja.
Verovatno ima razloga i vrlo velike ambicije. Ovaj narod ni od njega ni od njegove partije ne bi trebalo nista dobro da ocekuje. Sigurno tako misle i ostali moji sugradjani. Neznam sta cemo al nega ne. Konacno on i njegova rodbina je licno umesana u veoma sumnjive i neuspesne privatizacije. Zasto o tome ne daje izjave..?

ostecen

pre 12 godina

2010. je dacic rekao da niko ne sme da dira radniku u strajku koji su blokirali medjunarodnu prugu. posle 7 dana je poceo strajk u firmi koju je kupila moja firma. strajk je trajao 10 meseci i dovedeni smo do bankrota. usled toga, privatizacija je raskinuta i strajkaci su se vratili na drzavne jasle, iako takva firma ne bi mogla da opstane ni 24h da je privatna. Nas 300 je izgubilo posao, gazda zavrsio u bolnici, a strajkaci vec dve godine primaju plate od drzave(citaj: trose nase pare) i ne rade nista. SIGURAN SAM DA SE NISTA OD OVOGA NE BI DOGODILO DA NEMA OVAKVIH POPULISTICKIH IZJAVA POLITICARA, DA POLITICARI MISLE O DUGOROCNOM DRZAVNOM INTERESU, A NE O TOME KAKO DA OSTANU NA VLASTI I DA RADNICI IDU NA BIRO KADA BUDE RASKINUTA PRIVATIZACIJA ZA NJIHOVU FIRMU.

MUKNAVI

pre 12 godina

Posle privatizacija ostao je javasluk,zbrka,gomilica milionera koji zevaju na sve strane ,unezvereni,trazeci resenje da im taj status ostane,i armija siromasnih koji su vec u godinama pa nit u selo da se vrate ,a od fabrika im ostale rusevine jer su "gazde" inventar isprodavale,pa u gomilicama bivsi vlasnici,radnici, strajkuju sa zahtevom da se vrate na drzavne jasle.Bilo pa proslo braco,onda kada ste mogli da tok svega ovoga skrenete i napravite restauraciju sistema odbacivsi ono sto ne valja vi ste govorili,mnogi,;boli me .....,kako meni tako i drugima.Sada vidite da nije tako,al sada je i kasno jer su kreatori ovog sistema podobro uhvatili dizgine pa od republika napravili svoje prcije pa njihova kola vuku oni koji su se odricali mnogo cega,podizali privredu,gradili puteve,infrastrukturu i u nepaznji to predali lopinama koje vlace i navlace sa njima uz pomoc celnika raznoraznih partija..od Djevdjelije pa do Triglava..

Al se nekad lepo jelo bas

pre 12 godina

Najzalosnije od svega je to sto ce Dacic,sa ovakvim pricama jos i da kupi glasove penzionera,koji su se toliko duboko uljuljali u onaj sistem socijalizma;da sve i da hoce nesto promenuti u svojim glavama,to ne mogu,jer im je telo,fizioloski, nesposobno da takve promene prihvati.

Samo kad se setim prica o politici,koje sam vodio sa svojim dedom,pa to su bili takvi ratovi,slicni onim ratovima koje su vodile velike svetske licnosti;sa ideologijom svestlijom od sunca.Veoma lepe price o nekom boljem sutra,o blagostanju i celokupnom razumevanju,prihvaceno od strane svih ljudi ovog sveta.Mislim da bih mogao i razumeti tako nesto,mozda cak i podrzao u nekim pricama medju prijateljima,bar zbog lepote snova koje su sanjali.Da im pak,bas to sanjanje nije tako zatvorilo oci prema stvarima koje su se desavale ispred njih.A koje su ih,vremenom,tako lepo probudile iz sna,kao da ih je neko vodom zalio;i pokazalo da snovi,ma koliko su lepi,su ipak stetni u prekomernim kolicinama.Pogotovo ako si toliko nekreativan i nemastovit,da nesto iz njih samih,tojest snova, realizujes u stvarnosti.

tabasco pit

pre 12 godina

upravo ovakva obracanja javnosti su najveca opasnost za dalji razvoj i buduce investicije.
Ovo kreiranje atmosfere linca i atmosfere gde niko nije siguran, gde je svakom vlasniku preduzeca u Srbiji prakticno zapreceno, kreira atmosferu da kapital bezi iz Srbije, da nema novih ulaganja. Pravna neizvesnost se povecava.

Sta bi se desilo kada bi se ponostile sve privatizacije? Imali bi iste ove fabrike koje ne rade, imali bi jos veci proble, jer niko u Srbiju jos dugo ne bi ulagao i imali bi inkriminisane bivse vlasnike koji bi se vec nekako snasli u inostranstvu. Narodu bi bilo samo gore, osim nekoliko dana nasladjivanja sto je nekome oduzeto preduzece.

Shvatite da je to nepovratni proces. Shvatite da se eventualno moglo nesto uraditi devedesetih godina proslog veka, a tada je Milosevic imao druge prioritete ili pocetkom veka, kada su dosli na vlast ovi sto nas sada unazadjuju.

Sada je prekasno i sada sve treba uraditi da dodje normalna vlast, da se pravna sigurnost dovede na vrhunac, da se promene zakoni, da se primenjuju standardi bogatijih drzava, da se uzimaju krediti za pravljenje novih fabrika, koje bi subvencionirano proizvodile proizvode namenjene izvozu, ....

To je lek, a ove predizborne parole su izuzetno opasne, narocito jer dolaze iz usta ministra policije...

Srdjan

pre 12 godina

"Tada je kao ideal shvatano to da sve mora biti u privatnim rukama, da se sve mora privatizovati, i to po bilo kojoj ceni"."

I mora. Tacka.

Poznavaoc Stanja

pre 12 godina

Žašto on onda svoje akcije ne pokloni državi(ima ih i to mnogo).Takodje neka pokloni i Beohemiju Državi ,pa onda da se tako razgovara.

liberal

pre 12 godina

Mislim da vecina zna zbog cega ne zelite da privatizujete javna preduzeca.Opste poznata stvar je da su javna preduzeca samo paravan za pljacku,jer vladajuce stranke postavljaju svoje kadrove na izvrsne funkcije tih preduzeca.Onda vam je lako jer kontrolisete sebe i izvlacite novac.A privatizacijom,investitorima dajete vecinski paket koji vam ne dozvoljava da kradete

Siniša

pre 12 godina

Nije štetu u nekadašnjim društvenim i državnim preduzećima napravila privatizacija, već lopovi koji su ta preduzeća kupovali sa novcem koji su ,,zaradili'' za vreme vlasti SPS, JUL, SRS. Ako analizirate umupnu privatizaciju videćete da je veliki broj preduzeća dobio korektne vlasnike i da odlično rade, a tu se uglavnom radi o stranim ozbiljnim kompanijama, nas su pokrali domaći tajkuni i kriminalci koji su preko kupovine preduzeća pokušali da operu novac stečen na nelegalan način i uz pomoć privilegija-političara. Pa Milo Đurašković je vaš čovek...vi ste ga izmislili. Pa u 90% slučajeva loših privatizacija učestvovali su likovi koje je stvorio SPS, ali i JUL, DSS, NS.

StevanJ

pre 12 godina

Da si iskren ovo pitanje bi pokrenuo pre 3 godine. Pošto znamo da nisi, prepusti onima koji će stvarno i biti spremni da ispitaju sve sumnjive privatizacije do kraja.

Al se nekad lepo jelo bas

pre 12 godina

Najzalosnije od svega je to sto ce Dacic,sa ovakvim pricama jos i da kupi glasove penzionera,koji su se toliko duboko uljuljali u onaj sistem socijalizma;da sve i da hoce nesto promenuti u svojim glavama,to ne mogu,jer im je telo,fizioloski, nesposobno da takve promene prihvati.

Samo kad se setim prica o politici,koje sam vodio sa svojim dedom,pa to su bili takvi ratovi,slicni onim ratovima koje su vodile velike svetske licnosti;sa ideologijom svestlijom od sunca.Veoma lepe price o nekom boljem sutra,o blagostanju i celokupnom razumevanju,prihvaceno od strane svih ljudi ovog sveta.Mislim da bih mogao i razumeti tako nesto,mozda cak i podrzao u nekim pricama medju prijateljima,bar zbog lepote snova koje su sanjali.Da im pak,bas to sanjanje nije tako zatvorilo oci prema stvarima koje su se desavale ispred njih.A koje su ih,vremenom,tako lepo probudile iz sna,kao da ih je neko vodom zalio;i pokazalo da snovi,ma koliko su lepi,su ipak stetni u prekomernim kolicinama.Pogotovo ako si toliko nekreativan i nemastovit,da nesto iz njih samih,tojest snova, realizujes u stvarnosti.

tabasco pit

pre 12 godina

upravo ovakva obracanja javnosti su najveca opasnost za dalji razvoj i buduce investicije.
Ovo kreiranje atmosfere linca i atmosfere gde niko nije siguran, gde je svakom vlasniku preduzeca u Srbiji prakticno zapreceno, kreira atmosferu da kapital bezi iz Srbije, da nema novih ulaganja. Pravna neizvesnost se povecava.

Sta bi se desilo kada bi se ponostile sve privatizacije? Imali bi iste ove fabrike koje ne rade, imali bi jos veci proble, jer niko u Srbiju jos dugo ne bi ulagao i imali bi inkriminisane bivse vlasnike koji bi se vec nekako snasli u inostranstvu. Narodu bi bilo samo gore, osim nekoliko dana nasladjivanja sto je nekome oduzeto preduzece.

Shvatite da je to nepovratni proces. Shvatite da se eventualno moglo nesto uraditi devedesetih godina proslog veka, a tada je Milosevic imao druge prioritete ili pocetkom veka, kada su dosli na vlast ovi sto nas sada unazadjuju.

Sada je prekasno i sada sve treba uraditi da dodje normalna vlast, da se pravna sigurnost dovede na vrhunac, da se promene zakoni, da se primenjuju standardi bogatijih drzava, da se uzimaju krediti za pravljenje novih fabrika, koje bi subvencionirano proizvodile proizvode namenjene izvozu, ....

To je lek, a ove predizborne parole su izuzetno opasne, narocito jer dolaze iz usta ministra policije...

Маријанац

pre 12 godina

Ово је невероватно, оштро критикује оне с којима у љубави дели власт. Како га није срамота. Ако му се приватизације не свиђају што није неке сумњиве ревидирао до сад? Ово је све само предизборна прича и јефтин покушај да му се врате стари гласачи које је разочарао и напустили су га. Напредњаци су једини јасно рекли да када дођу на власт да ће они и стварно да преиспитају све сумњиве приватизације које су почињене за време Ђинђића и које су биле на штету грађана. А таквих је много...

djindji

pre 12 godina

Upravo tako! 90 tih medji prvima sam izašao da sklonim Slobu ali nisam tražio ovakvo uredjenje koje je uništilo srpsko biće i uvelo FEUDALIZAM.
Feudalci su oni koji sada pokušavaju da nadju politički mir i sačuvaju vlast. Prva stvar je ODGOVORNOST za sve učinjeno. Ukoliko se podaci sa popisa ne budu frizirali oni će pokazati kakvu su štetu napravili i koliko su bili sposobni. Uništeni gradovi (sela ugašena), natalitet, fabrike, zaposlenost... a zadužili nas!? Sada su shvatili da bi mogli malo da poprave učinjeno, malo de se izvine pa da nastave. E neće da može!

тотална приватизација је сврха

pre 12 godina

Ви би још нека велика предузећа да би угурали своје кадрове да их успешно воде? Код приватника нема муљања и нема политичара. Код државних има. Зато све треба приватизовати. Баш ме занима докле ће комунистички популизам да уништава Србију? Занима ме ко би могао да уђе у управни одбор тог државног предузећа а да није партијаш? Другови, Тито је умро има 30 година а ви се и даље позивате на друштвену привреду?

Where is north from here?

pre 12 godina

Sve ove teške reči od čoveka koji je potpisao uredbu 01.11.2010.koja nanosi štetu državi od 50 miliona evra.
Da vas podsetim, tom uredbom se posle 130 godina briše dvoglavi orao kao grb Srbije i u upotrebu uvode dvoglavi papagaji.
Kad budete menjali pasoše, lične karem, tablice, kada nam u vojsci zavlada šarenilo kao da smo vojska neke uboge afričke zemlje i kada vam džep bude tanji za navedenu sumu, setite se ovog gospodina.

ostecen

pre 12 godina

2010. je dacic rekao da niko ne sme da dira radniku u strajku koji su blokirali medjunarodnu prugu. posle 7 dana je poceo strajk u firmi koju je kupila moja firma. strajk je trajao 10 meseci i dovedeni smo do bankrota. usled toga, privatizacija je raskinuta i strajkaci su se vratili na drzavne jasle, iako takva firma ne bi mogla da opstane ni 24h da je privatna. Nas 300 je izgubilo posao, gazda zavrsio u bolnici, a strajkaci vec dve godine primaju plate od drzave(citaj: trose nase pare) i ne rade nista. SIGURAN SAM DA SE NISTA OD OVOGA NE BI DOGODILO DA NEMA OVAKVIH POPULISTICKIH IZJAVA POLITICARA, DA POLITICARI MISLE O DUGOROCNOM DRZAVNOM INTERESU, A NE O TOME KAKO DA OSTANU NA VLASTI I DA RADNICI IDU NA BIRO KADA BUDE RASKINUTA PRIVATIZACIJA ZA NJIHOVU FIRMU.

MilanR

pre 12 godina

Postoji konfuzija koju se hitno potrebno razjasniti. Kada se danas pomene "socijalizam" asocijacije na našem podneblju su "šarene", a neke od njih su veoma negativne. Vašno je razumeti da pravi socijalizam nije mogao da postoji pre nego što se okonča kapitalizam.

Propast privatizacije - odnosno neoliberalizma kao poslednje faze kapitalizma dovodi do toga da se po prvi put u istoji čovečanstva stvaraju uslovi za nastajanje socijalizma. Socijalizam bi pre svega moralada karakteriše izražena socijalna pravda, društvo koje brine o čoveku i o svakom pojedincu i visok nivo demokratije.

Uređenje koje je bilo u "levom bloku" i kod nas nije bilo socijalizam iako smo ga tako zvali.

Kapitalizam je prestao da funkciniše - to nije ideološka stvar, nego naučna i istorijska činjenica. Nekakva emocionalna averzija prema dobu koje dolazi je besmislena.

Srdjan

pre 12 godina

"Tada je kao ideal shvatano to da sve mora biti u privatnim rukama, da se sve mora privatizovati, i to po bilo kojoj ceni"."

I mora. Tacka.

megi

pre 12 godina

Prosto neverovatno ovaj covek postavlja sebe na jedan nivo komentatora kao da je izmedju naroga i politicara. Analizira stanje u drzavi unazad 8 godina a sam je bio zasluzni akter i neposredni pocinilac svih dogadjaja.
Verovatno ima razloga i vrlo velike ambicije. Ovaj narod ni od njega ni od njegove partije ne bi trebalo nista dobro da ocekuje. Sigurno tako misle i ostali moji sugradjani. Neznam sta cemo al nega ne. Konacno on i njegova rodbina je licno umesana u veoma sumnjive i neuspesne privatizacije. Zasto o tome ne daje izjave..?

neo

pre 12 godina

Ok privatizacija je imala svojim propusta, al kad ovaj to kaze... Sta ste samo uradili sa Galenikom, Srbijagasom (koji nije u minusu samo zato sto placamo najskuplji gas u Evropi), Zeleznicama... ovo je isti onaj stari SPS samo je Dacic malo promenio intonaciju!

matrix

pre 12 godina

Sta je ovom Dacicu zadnjih nekoliko dana prvo pljuje EU sada privatizaciju posle ce mozda i vladu u kojoj sedi, on je mozda zaboravio da je on svojim podrzavanjem DS-a posle izbora podrzao i tu privatizaciju i sve odluke vlade koje su mnogo kostale gradjane Srbije.

vlada bagrić

pre 12 godina

Odlično, samo krenite onda od početka, t,j, od devedesetih kada se oni, koji su vam takodje jako dobro poznati, nisu libili da zloupotrebe vlast, monetrane i državne institucije da zadovolje svoje lične i sebične interese, ne prezajući da otimaju od ostalih gradjana u cilju uvećavanja svojih bogatstava do neslućenih razmera a koji i dan danas imaju moć, kontrolišu političke stranke i vuku konce. Ne zaboravite i one što im nosaju koferčiće!

MUKNAVI

pre 12 godina

Posle privatizacija ostao je javasluk,zbrka,gomilica milionera koji zevaju na sve strane ,unezvereni,trazeci resenje da im taj status ostane,i armija siromasnih koji su vec u godinama pa nit u selo da se vrate ,a od fabrika im ostale rusevine jer su "gazde" inventar isprodavale,pa u gomilicama bivsi vlasnici,radnici, strajkuju sa zahtevom da se vrate na drzavne jasle.Bilo pa proslo braco,onda kada ste mogli da tok svega ovoga skrenete i napravite restauraciju sistema odbacivsi ono sto ne valja vi ste govorili,mnogi,;boli me .....,kako meni tako i drugima.Sada vidite da nije tako,al sada je i kasno jer su kreatori ovog sistema podobro uhvatili dizgine pa od republika napravili svoje prcije pa njihova kola vuku oni koji su se odricali mnogo cega,podizali privredu,gradili puteve,infrastrukturu i u nepaznji to predali lopinama koje vlace i navlace sa njima uz pomoc celnika raznoraznih partija..od Djevdjelije pa do Triglava..

Siniša

pre 12 godina

Nije štetu u nekadašnjim društvenim i državnim preduzećima napravila privatizacija, već lopovi koji su ta preduzeća kupovali sa novcem koji su ,,zaradili'' za vreme vlasti SPS, JUL, SRS. Ako analizirate umupnu privatizaciju videćete da je veliki broj preduzeća dobio korektne vlasnike i da odlično rade, a tu se uglavnom radi o stranim ozbiljnim kompanijama, nas su pokrali domaći tajkuni i kriminalci koji su preko kupovine preduzeća pokušali da operu novac stečen na nelegalan način i uz pomoć privilegija-političara. Pa Milo Đurašković je vaš čovek...vi ste ga izmislili. Pa u 90% slučajeva loših privatizacija učestvovali su likovi koje je stvorio SPS, ali i JUL, DSS, NS.

Poznavaoc Stanja

pre 12 godina

Žašto on onda svoje akcije ne pokloni državi(ima ih i to mnogo).Takodje neka pokloni i Beohemiju Državi ,pa onda da se tako razgovara.

StevanJ

pre 12 godina

Da si iskren ovo pitanje bi pokrenuo pre 3 godine. Pošto znamo da nisi, prepusti onima koji će stvarno i biti spremni da ispitaju sve sumnjive privatizacije do kraja.

liberal

pre 12 godina

Mislim da vecina zna zbog cega ne zelite da privatizujete javna preduzeca.Opste poznata stvar je da su javna preduzeca samo paravan za pljacku,jer vladajuce stranke postavljaju svoje kadrove na izvrsne funkcije tih preduzeca.Onda vam je lako jer kontrolisete sebe i izvlacite novac.A privatizacijom,investitorima dajete vecinski paket koji vam ne dozvoljava da kradete