Četvrtak, 07.07.2011.

12:01

Beko uvređen, otkazao Đilasu

Sastanak gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa sa vlasnicima Luke Beograd zakazan za danas, otkazan je na inicijativu predstavnika tog preduzeća.

Izvor: Beta

Beko uvreðen, otkazao Ðilasu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

privrednik iz inostranstva.

pre 12 godina

Luka Beograd je uvek bila politička firma.Nikada nije mogla sebe da izdržava.Da su oni imali tolike pare na računu to bi odjeknulo kao bomba.
Beku jedan savet prodaj svoje akcije i Luke i Novosti i druge RUSIMA,protiv njih niko ne sme da pisne,idi lepo na neko ostrvo i uživaj do kraja života.

Laza

pre 12 godina

A zasto narod treba da briga ko je uvredjen a ko onemogucen za razgovor svoje,za nesto sto pripada tom istom narodu,svim gradjanima Srbije?AKcije Luke podeliti gradjanima odmah u iznosu 100% ili da se ciste sa politicke scene svi koji se javljaju za rec ukljucujuci i gradonacelnika.

Pravda

pre 12 godina

40 miliona evra,koji pripadaju gradjanima,
dao bi mnogim priznatim sudijama iz sveta,
i vec jednom za svaga da srede ovu drzavu.

*****

Pancevac

pre 12 godina

Ovaj uvredjen,onaj drugi nece da cuje.

Prvi trazi toliko,drugi ne da.

Kao,ne mogu da se vide ocima.

ne znam zasto,ali sam skoro 100%,da su taj dan,zajedno rucali i smejali se svemu ovome.

Luka

pre 12 godina

Grad hoce da otkupi Luku Beograd, a niko ne postavlja pitanje u kakvoj je finansijskoj situaciji luka, da li je i koliko zaduzena. S obzirom je u vlasnistvu jednog od nasih najvecih tajkuna, cisto sumnjam da su joj pozitvni finansijski izvestaji. Jel dobro se zna njihov sistem da iz firme izvlace svaki dinar putem kredita i raznih offshore racuna. Naravno za sve to je kriva drzava koja im sve to dozvoljava...

charuga

pre 12 godina

Niki,
nema tu sta da se ne razume,tako se radi u srbiji zadnjih 10 godina.
primer azotare pancevo..dusan stupar[bivsi db] kupi azotaru za 13 mil,proda pogon karbamid 2[tender je dobio zato sto je jedini obecao da ce da ga zavrsi] za 35 mil,radi 2 godine i zaduzi azotaru kod eps-a i srbijagasa za dodatnih 50-60 mil i onda drzava raskine privatizaciju i srbijagas postane njen vlasnik..ali ostane i stupar manjinski vlasnik[kao ulagao je nesto u fabriku] i to ladno prodje....eto zasto cemo mi ostati jedini van sveta i bez normalnog zivota...nego,ko god moze pedala odavde..i ja planiram uskoro,zatvaram firmu i dooovidjenja...

nigg

pre 12 godina

"Akcionari preduzeća su, u više navrata tvrdili da je ta privatizacija sprovedena nezakonito a da su oni, nakon pogrešno urađene procene vrednosti kapitala, svoje akcije prodali ispod cene

Njega treba pozvati na sasatanak sa inspektorom, a ne gradonacelnikom

patriota

pre 12 godina

ej bre pa sto se nervirate oko ovog pitanja pa ovo je neki sugenzi gugenzi drp ovaj ovome onaj onome naj verovatnije ! mozda !

Vanga

pre 12 godina

Djilas i Beko su ocigledno u dilu: los policajac, dobar policajac. Djilas potvrdjuje da je cena realna ali da grad ne moze da je plati, onda ce Beko satro da je spusti za 20% na 60 miliona i onda Djilas i Beko dele po 10 milioncica od prvobitne cene. Zivi bili pa videli

Slobodan

pre 12 godina

Meni nije jasno... Djilasova ekipa je prvo prodavala to zemljiste Beku pa sad kad on ne moze da zgrne pare kupuju to nazad jer je to interes Beogradjana? Zasto nije u startu grad Beograd tu radio nesto, DS je imala vlast svo to vreme? Prvo su prodali za male pare Beku Luku, uzeli provizije,a sad, kad je Beko shvatio da sta god napravi tu ne moze da proda jer gradjani nemaju pare a strance zabole da bilo sta u ovakvoj Srbiji kupuju, istog tog Beka vade sa nekom ponudom. To je kao da ja kupim supu za 20 000 din, kazem da vredi 100 000 evra, ne uspem da prodam pa vratim kupcu nazad za 30 000 din i onda se cenjkamo dal ona vredi 30 000 ili 20 000 din. Sprdnja!

Trt

pre 12 godina

To su oni mali akcionari koji traze "jos para"... e kraljevi... e pa nema ocu prodam, necu prodam, ocu jos para, to je berza bato... a sto se tice 42 miliona evra na racunu luke, zbunili se finansijski i berzanski eksperti, evo na sajtu luke kopija finansijski izvestaja, bilo je 40 miliona ali DINARA... luci 42 miliona evra ni kroz racun nije proslo, a kamoli toliko da je ostalo na racunu. mislim da su ovo plasirali u dogovoru sa DJilasom, da malo pritisnu Beka.. ima samo da ga razljute..

Niki

pre 12 godina

Ono sto me zbunjuje (da ne kazem iritira) u celoj prici oko luke, je cinjenica da je placena oko 40 miliona eur, a samo preduzece luka je imalo tada na racunima u bankama oko 40 miliona eur, koje su pripale novom vlasniku. To ne mogu da razumem.

Davor

pre 12 godina

Tako i treba. Kakvog bre dogovora sa ucenjivacem. Kako bi se Beko dogovarao. Pa nije drzava pijaca da se cenka. Djilas kaze da ce grad da kupi za 40 a Beko trazi 74 miliona. Kako bi se sto kazu deca nasao Beko u toj prici? Mozda bi rekao: ajde da se nadjemo na 68 miliona. Onda vec vidim Djilasa koji kaze: 40 i ni dinar vise. Na to ce Beko: ajde nemoj si stipsa moze i 60. Nije suva kost. Djilas naravno ne pristaje. Onda Beko: daj ruku majstore 55 miliona i da zavrsimo. Ne popusta Djilas. I na kraju Beko : 52 miliona ili nista. Djilas kaze da je vec rekao koliko ce grad platiti. Beku se oznojile naocari. Isao bi i dalje ali mu malo frka. Sastanak i pogodba zavrseni. Negde u daljini cuje se Bekov tuzan glas i reci: cicija, policija…

Damir

pre 12 godina

Za neupucene dole, zemljiste se procenjuje na 2.5 milijardi eura, a ne 'Luka Beograd' kao pravno lice, tj. firma. A ovo zemljiste, uopste i ne pripada Beku(sto bi on voleo da mu po nekom automatizmu pripadne, tome se i nadao sve vreme), vec gradu Beogradu. Oko toga se i vodi sudski spor, koji ce grad dobiti, kako se nada gradonacelnik (cini mi se realno).

Vuk

pre 12 godina

Prvo na sud,da se vidi,da li je sve to kupljeno legalno,bez mrlja.
Kada kazem sud,mislim na neki posten...

Posle toga,ako je sve ok,neka se pogadjaju.

Ako tu treba biti novo naselje,onda Beograd nece imati luku?
To je uzasno.
Ako to zemljiste vredi 2.5 milijardi,
za te pare,moze se izgraditi luka na drugom mestu.

Sve u svemu,ovo je jedno od niza mazanje ociju gradjana.

Ilija

pre 12 godina

Ma kakvog dogovora sa Bekom. On sam sa sobom ne moze da se dogovori. Sad kad mu izmicu Novosti oce da nadoknadi stetu preko grada i nase grbace. E, dalje nece moci.

xmen

pre 12 godina

Trebalo bi luku povezati Koridorom 10 sa indijskim naucnim centrom u Indjiji kako bi se napravila trasa za strucnjake koji ce da naprave softver koji ce da broji zrna grozdja u Zivkovicevom vinogradu koje ce opet biti izvozeno preko luke na rusko trziste uz pomoc fijatovih kooperanata koji stizu zicarom sa stare planine i svih 6 preostalih radnika filip morisa koji su prekvalifikovani u radnike Direct Medije na katedri za Spin profesora Sapera ....da znam da ovo nema smisla...

Kristijan

pre 12 godina

Djilas je samo pokrenuo pricu kako bi pokupio poene za izbore koji predstoje!I da se ponovim sa ostalim komentatorima,zasto se sada ne prica o milijardama,nije to bas tako lako izvodljivo!

Vladislav

pre 12 godina

Meni jedna stvar nije jasna, ocigledno mi je da drzava nema volje da sprovodi nikakav projekat na mjestu luke. Jer da je vrijednost tog zemljista 2.5 milijardi, naslo bi se u budzetu brzih 74 miliona za ispatu Beka.

Ako vec drzava ne zeli da se angazuje, zasto ne naprave neki dogovor po kome bi pustili Beka da tu gradi grad na vodi, a onda poslije dijelili profit. SVi bi profitirali i gradjani i drzava i Beko.

Nishlija

pre 12 godina

To be continue... Ja navijam za "grad na H2O" !! Svidja mi se ime i projekat svetski priznatog i uvazenog arhitekte i ne sumnjam u njegov projekat ni 0,1% ! Video sam viziju tog projekta i kako bi trebalo da izgleda na KRAJU na nekom mediju a sada cu da potrazim na netu da bih bio siguran u to sta pricam !! Sta je grad BG predstavio kao VIZIJU nisam video :( Ono sta sam ja video gledajuci INSAJDER video sam da je grad svojom neBRIGOM izgubio mnogo mnogo toga !!!!! Pomislih izaci ce neshto konstruktivno iz ovoga PRATIM SLUCAJ LUKA preko medija vec godinama. Zakljucih BEKO je pruzio prvi ruku DOGOVORU cak i posle izjave da DIZE SIDRO! Vidim Djilas oshtro i ne popushta cak i drzava juce izjahala BEKA 4 NOVOSTI... S'toga ne znam sta da mislim .... ovo dodje kao poluvreme 1-0 za Drzavu. Ako pocne da sudi Strazbur u second half mislim da utakmica ladno moze da dodje iz 2u1 na kraju za BEKA ( ali drugo poluvreme moze da traje 10 godina i da koshta mnogo mnogo novca ..za lobiranje n1 a mislim da je to BEKOV TEREN!!!!!!)... to be continue!!!!!

Zrtva masovnih medija

pre 12 godina

Kako nemas da platis.

Pa zar Luka ne vredi 2,5 milijardi eura.Tako su izracunali u Insajderu.
Prodas i zaradis 2,425 milijardi eura ocas posla.
Prosto ko pasulj.Onda kupis okolne telekome,a ne da prodajes svoj,napravis 3 koridora 10 i pozoves Evropu u zajednicu Srpskih drzava.

Aca

pre 12 godina

"Na kraju postupak nas uvek čeka da sednemo za zajednički sto i pokušamo da se dogovorimo".

Na kraju vas ceka linc, a ako ste srecnije ruke - corka. Ko je tebe ovlastio da se dogovaras sa kriminalcima?

Zrtva masovnih medija

pre 12 godina

Kako nemas da platis.

Pa zar Luka ne vredi 2,5 milijardi eura.Tako su izracunali u Insajderu.
Prodas i zaradis 2,425 milijardi eura ocas posla.
Prosto ko pasulj.Onda kupis okolne telekome,a ne da prodajes svoj,napravis 3 koridora 10 i pozoves Evropu u zajednicu Srpskih drzava.

Marko

pre 12 godina

Postoji vremenska vrednost novca i sasvim je u redu da Beko traži nešto veću cenu danas od one koju je platio pre 6 godina. ALI da kupiš firmu, da u nju ništa ne ulažeš i za 6 godina tražiš skoro duplo pozivajući se na kamate u bankama... Pa burazeru, onda nemoj ništa da kupuješ nego sve pare stavi u banku!!!
Drugo, ovaj Đilas bi trebao da zna da ne može i luka i stambeni i komercijalni objekti. Ta luka je zrela za izmeštanje i tu nema šta da se priča. Nije luka samo pristanište, nego i pruga za terene vozove, terminal za utovar šlepera... I sve to u centru grada. Ne može to tako.
Osim toga, zbog te luke i 'pratećih sadržaja' u obliku industrijske zone, u Beogradu u sred grada, od Dorćola (od toplane), pa sve do Karaburme uz Dunav nema ničeg. Ista priča je i uz Savu.

Tako da ovaj grad ima resurse i ima novac, ali nema ko da upravlja tim novcem.

Zrtva masovnih medija

pre 12 godina

Kako nemas da platis.

Pa zar Luka ne vredi 2,5 milijardi eura.Tako su izracunali u Insajderu.
Prodas i zaradis 2,425 milijardi eura ocas posla.
Prosto ko pasulj.Onda kupis okolne telekome,a ne da prodajes svoj,napravis 3 koridora 10 i pozoves Evropu u zajednicu Srpskih drzava.

Marko

pre 12 godina

Postoji vremenska vrednost novca i sasvim je u redu da Beko traži nešto veću cenu danas od one koju je platio pre 6 godina. ALI da kupiš firmu, da u nju ništa ne ulažeš i za 6 godina tražiš skoro duplo pozivajući se na kamate u bankama... Pa burazeru, onda nemoj ništa da kupuješ nego sve pare stavi u banku!!!
Drugo, ovaj Đilas bi trebao da zna da ne može i luka i stambeni i komercijalni objekti. Ta luka je zrela za izmeštanje i tu nema šta da se priča. Nije luka samo pristanište, nego i pruga za terene vozove, terminal za utovar šlepera... I sve to u centru grada. Ne može to tako.
Osim toga, zbog te luke i 'pratećih sadržaja' u obliku industrijske zone, u Beogradu u sred grada, od Dorćola (od toplane), pa sve do Karaburme uz Dunav nema ničeg. Ista priča je i uz Savu.

Tako da ovaj grad ima resurse i ima novac, ali nema ko da upravlja tim novcem.

Aca

pre 12 godina

"Na kraju postupak nas uvek čeka da sednemo za zajednički sto i pokušamo da se dogovorimo".

Na kraju vas ceka linc, a ako ste srecnije ruke - corka. Ko je tebe ovlastio da se dogovaras sa kriminalcima?

xmen

pre 12 godina

Trebalo bi luku povezati Koridorom 10 sa indijskim naucnim centrom u Indjiji kako bi se napravila trasa za strucnjake koji ce da naprave softver koji ce da broji zrna grozdja u Zivkovicevom vinogradu koje ce opet biti izvozeno preko luke na rusko trziste uz pomoc fijatovih kooperanata koji stizu zicarom sa stare planine i svih 6 preostalih radnika filip morisa koji su prekvalifikovani u radnike Direct Medije na katedri za Spin profesora Sapera ....da znam da ovo nema smisla...

Zrtva masovnih medija

pre 12 godina

Kako nemas da platis.

Pa zar Luka ne vredi 2,5 milijardi eura.Tako su izracunali u Insajderu.
Prodas i zaradis 2,425 milijardi eura ocas posla.
Prosto ko pasulj.Onda kupis okolne telekome,a ne da prodajes svoj,napravis 3 koridora 10 i pozoves Evropu u zajednicu Srpskih drzava.

Nishlija

pre 12 godina

To be continue... Ja navijam za "grad na H2O" !! Svidja mi se ime i projekat svetski priznatog i uvazenog arhitekte i ne sumnjam u njegov projekat ni 0,1% ! Video sam viziju tog projekta i kako bi trebalo da izgleda na KRAJU na nekom mediju a sada cu da potrazim na netu da bih bio siguran u to sta pricam !! Sta je grad BG predstavio kao VIZIJU nisam video :( Ono sta sam ja video gledajuci INSAJDER video sam da je grad svojom neBRIGOM izgubio mnogo mnogo toga !!!!! Pomislih izaci ce neshto konstruktivno iz ovoga PRATIM SLUCAJ LUKA preko medija vec godinama. Zakljucih BEKO je pruzio prvi ruku DOGOVORU cak i posle izjave da DIZE SIDRO! Vidim Djilas oshtro i ne popushta cak i drzava juce izjahala BEKA 4 NOVOSTI... S'toga ne znam sta da mislim .... ovo dodje kao poluvreme 1-0 za Drzavu. Ako pocne da sudi Strazbur u second half mislim da utakmica ladno moze da dodje iz 2u1 na kraju za BEKA ( ali drugo poluvreme moze da traje 10 godina i da koshta mnogo mnogo novca ..za lobiranje n1 a mislim da je to BEKOV TEREN!!!!!!)... to be continue!!!!!

Slobodan

pre 12 godina

Meni nije jasno... Djilasova ekipa je prvo prodavala to zemljiste Beku pa sad kad on ne moze da zgrne pare kupuju to nazad jer je to interes Beogradjana? Zasto nije u startu grad Beograd tu radio nesto, DS je imala vlast svo to vreme? Prvo su prodali za male pare Beku Luku, uzeli provizije,a sad, kad je Beko shvatio da sta god napravi tu ne moze da proda jer gradjani nemaju pare a strance zabole da bilo sta u ovakvoj Srbiji kupuju, istog tog Beka vade sa nekom ponudom. To je kao da ja kupim supu za 20 000 din, kazem da vredi 100 000 evra, ne uspem da prodam pa vratim kupcu nazad za 30 000 din i onda se cenjkamo dal ona vredi 30 000 ili 20 000 din. Sprdnja!

Damir

pre 12 godina

Za neupucene dole, zemljiste se procenjuje na 2.5 milijardi eura, a ne 'Luka Beograd' kao pravno lice, tj. firma. A ovo zemljiste, uopste i ne pripada Beku(sto bi on voleo da mu po nekom automatizmu pripadne, tome se i nadao sve vreme), vec gradu Beogradu. Oko toga se i vodi sudski spor, koji ce grad dobiti, kako se nada gradonacelnik (cini mi se realno).

Vladislav

pre 12 godina

Meni jedna stvar nije jasna, ocigledno mi je da drzava nema volje da sprovodi nikakav projekat na mjestu luke. Jer da je vrijednost tog zemljista 2.5 milijardi, naslo bi se u budzetu brzih 74 miliona za ispatu Beka.

Ako vec drzava ne zeli da se angazuje, zasto ne naprave neki dogovor po kome bi pustili Beka da tu gradi grad na vodi, a onda poslije dijelili profit. SVi bi profitirali i gradjani i drzava i Beko.

Niki

pre 12 godina

Ono sto me zbunjuje (da ne kazem iritira) u celoj prici oko luke, je cinjenica da je placena oko 40 miliona eur, a samo preduzece luka je imalo tada na racunima u bankama oko 40 miliona eur, koje su pripale novom vlasniku. To ne mogu da razumem.

Ilija

pre 12 godina

Ma kakvog dogovora sa Bekom. On sam sa sobom ne moze da se dogovori. Sad kad mu izmicu Novosti oce da nadoknadi stetu preko grada i nase grbace. E, dalje nece moci.

Kristijan

pre 12 godina

Djilas je samo pokrenuo pricu kako bi pokupio poene za izbore koji predstoje!I da se ponovim sa ostalim komentatorima,zasto se sada ne prica o milijardama,nije to bas tako lako izvodljivo!

Vuk

pre 12 godina

Prvo na sud,da se vidi,da li je sve to kupljeno legalno,bez mrlja.
Kada kazem sud,mislim na neki posten...

Posle toga,ako je sve ok,neka se pogadjaju.

Ako tu treba biti novo naselje,onda Beograd nece imati luku?
To je uzasno.
Ako to zemljiste vredi 2.5 milijardi,
za te pare,moze se izgraditi luka na drugom mestu.

Sve u svemu,ovo je jedno od niza mazanje ociju gradjana.

Trt

pre 12 godina

To su oni mali akcionari koji traze "jos para"... e kraljevi... e pa nema ocu prodam, necu prodam, ocu jos para, to je berza bato... a sto se tice 42 miliona evra na racunu luke, zbunili se finansijski i berzanski eksperti, evo na sajtu luke kopija finansijski izvestaja, bilo je 40 miliona ali DINARA... luci 42 miliona evra ni kroz racun nije proslo, a kamoli toliko da je ostalo na racunu. mislim da su ovo plasirali u dogovoru sa DJilasom, da malo pritisnu Beka.. ima samo da ga razljute..

Pravda

pre 12 godina

40 miliona evra,koji pripadaju gradjanima,
dao bi mnogim priznatim sudijama iz sveta,
i vec jednom za svaga da srede ovu drzavu.

*****

Pancevac

pre 12 godina

Ovaj uvredjen,onaj drugi nece da cuje.

Prvi trazi toliko,drugi ne da.

Kao,ne mogu da se vide ocima.

ne znam zasto,ali sam skoro 100%,da su taj dan,zajedno rucali i smejali se svemu ovome.

Davor

pre 12 godina

Tako i treba. Kakvog bre dogovora sa ucenjivacem. Kako bi se Beko dogovarao. Pa nije drzava pijaca da se cenka. Djilas kaze da ce grad da kupi za 40 a Beko trazi 74 miliona. Kako bi se sto kazu deca nasao Beko u toj prici? Mozda bi rekao: ajde da se nadjemo na 68 miliona. Onda vec vidim Djilasa koji kaze: 40 i ni dinar vise. Na to ce Beko: ajde nemoj si stipsa moze i 60. Nije suva kost. Djilas naravno ne pristaje. Onda Beko: daj ruku majstore 55 miliona i da zavrsimo. Ne popusta Djilas. I na kraju Beko : 52 miliona ili nista. Djilas kaze da je vec rekao koliko ce grad platiti. Beku se oznojile naocari. Isao bi i dalje ali mu malo frka. Sastanak i pogodba zavrseni. Negde u daljini cuje se Bekov tuzan glas i reci: cicija, policija…

charuga

pre 12 godina

Niki,
nema tu sta da se ne razume,tako se radi u srbiji zadnjih 10 godina.
primer azotare pancevo..dusan stupar[bivsi db] kupi azotaru za 13 mil,proda pogon karbamid 2[tender je dobio zato sto je jedini obecao da ce da ga zavrsi] za 35 mil,radi 2 godine i zaduzi azotaru kod eps-a i srbijagasa za dodatnih 50-60 mil i onda drzava raskine privatizaciju i srbijagas postane njen vlasnik..ali ostane i stupar manjinski vlasnik[kao ulagao je nesto u fabriku] i to ladno prodje....eto zasto cemo mi ostati jedini van sveta i bez normalnog zivota...nego,ko god moze pedala odavde..i ja planiram uskoro,zatvaram firmu i dooovidjenja...

Vanga

pre 12 godina

Djilas i Beko su ocigledno u dilu: los policajac, dobar policajac. Djilas potvrdjuje da je cena realna ali da grad ne moze da je plati, onda ce Beko satro da je spusti za 20% na 60 miliona i onda Djilas i Beko dele po 10 milioncica od prvobitne cene. Zivi bili pa videli

Luka

pre 12 godina

Grad hoce da otkupi Luku Beograd, a niko ne postavlja pitanje u kakvoj je finansijskoj situaciji luka, da li je i koliko zaduzena. S obzirom je u vlasnistvu jednog od nasih najvecih tajkuna, cisto sumnjam da su joj pozitvni finansijski izvestaji. Jel dobro se zna njihov sistem da iz firme izvlace svaki dinar putem kredita i raznih offshore racuna. Naravno za sve to je kriva drzava koja im sve to dozvoljava...

nigg

pre 12 godina

"Akcionari preduzeća su, u više navrata tvrdili da je ta privatizacija sprovedena nezakonito a da su oni, nakon pogrešno urađene procene vrednosti kapitala, svoje akcije prodali ispod cene

Njega treba pozvati na sasatanak sa inspektorom, a ne gradonacelnikom

patriota

pre 12 godina

ej bre pa sto se nervirate oko ovog pitanja pa ovo je neki sugenzi gugenzi drp ovaj ovome onaj onome naj verovatnije ! mozda !

Laza

pre 12 godina

A zasto narod treba da briga ko je uvredjen a ko onemogucen za razgovor svoje,za nesto sto pripada tom istom narodu,svim gradjanima Srbije?AKcije Luke podeliti gradjanima odmah u iznosu 100% ili da se ciste sa politicke scene svi koji se javljaju za rec ukljucujuci i gradonacelnika.

privrednik iz inostranstva.

pre 12 godina

Luka Beograd je uvek bila politička firma.Nikada nije mogla sebe da izdržava.Da su oni imali tolike pare na računu to bi odjeknulo kao bomba.
Beku jedan savet prodaj svoje akcije i Luke i Novosti i druge RUSIMA,protiv njih niko ne sme da pisne,idi lepo na neko ostrvo i uživaj do kraja života.

Vladislav

pre 12 godina

Meni jedna stvar nije jasna, ocigledno mi je da drzava nema volje da sprovodi nikakav projekat na mjestu luke. Jer da je vrijednost tog zemljista 2.5 milijardi, naslo bi se u budzetu brzih 74 miliona za ispatu Beka.

Ako vec drzava ne zeli da se angazuje, zasto ne naprave neki dogovor po kome bi pustili Beka da tu gradi grad na vodi, a onda poslije dijelili profit. SVi bi profitirali i gradjani i drzava i Beko.

Nishlija

pre 12 godina

To be continue... Ja navijam za "grad na H2O" !! Svidja mi se ime i projekat svetski priznatog i uvazenog arhitekte i ne sumnjam u njegov projekat ni 0,1% ! Video sam viziju tog projekta i kako bi trebalo da izgleda na KRAJU na nekom mediju a sada cu da potrazim na netu da bih bio siguran u to sta pricam !! Sta je grad BG predstavio kao VIZIJU nisam video :( Ono sta sam ja video gledajuci INSAJDER video sam da je grad svojom neBRIGOM izgubio mnogo mnogo toga !!!!! Pomislih izaci ce neshto konstruktivno iz ovoga PRATIM SLUCAJ LUKA preko medija vec godinama. Zakljucih BEKO je pruzio prvi ruku DOGOVORU cak i posle izjave da DIZE SIDRO! Vidim Djilas oshtro i ne popushta cak i drzava juce izjahala BEKA 4 NOVOSTI... S'toga ne znam sta da mislim .... ovo dodje kao poluvreme 1-0 za Drzavu. Ako pocne da sudi Strazbur u second half mislim da utakmica ladno moze da dodje iz 2u1 na kraju za BEKA ( ali drugo poluvreme moze da traje 10 godina i da koshta mnogo mnogo novca ..za lobiranje n1 a mislim da je to BEKOV TEREN!!!!!!)... to be continue!!!!!

Zrtva masovnih medija

pre 12 godina

Kako nemas da platis.

Pa zar Luka ne vredi 2,5 milijardi eura.Tako su izracunali u Insajderu.
Prodas i zaradis 2,425 milijardi eura ocas posla.
Prosto ko pasulj.Onda kupis okolne telekome,a ne da prodajes svoj,napravis 3 koridora 10 i pozoves Evropu u zajednicu Srpskih drzava.

Aca

pre 12 godina

"Na kraju postupak nas uvek čeka da sednemo za zajednički sto i pokušamo da se dogovorimo".

Na kraju vas ceka linc, a ako ste srecnije ruke - corka. Ko je tebe ovlastio da se dogovaras sa kriminalcima?

Zrtva masovnih medija

pre 12 godina

Kako nemas da platis.

Pa zar Luka ne vredi 2,5 milijardi eura.Tako su izracunali u Insajderu.
Prodas i zaradis 2,425 milijardi eura ocas posla.
Prosto ko pasulj.Onda kupis okolne telekome,a ne da prodajes svoj,napravis 3 koridora 10 i pozoves Evropu u zajednicu Srpskih drzava.

Marko

pre 12 godina

Postoji vremenska vrednost novca i sasvim je u redu da Beko traži nešto veću cenu danas od one koju je platio pre 6 godina. ALI da kupiš firmu, da u nju ništa ne ulažeš i za 6 godina tražiš skoro duplo pozivajući se na kamate u bankama... Pa burazeru, onda nemoj ništa da kupuješ nego sve pare stavi u banku!!!
Drugo, ovaj Đilas bi trebao da zna da ne može i luka i stambeni i komercijalni objekti. Ta luka je zrela za izmeštanje i tu nema šta da se priča. Nije luka samo pristanište, nego i pruga za terene vozove, terminal za utovar šlepera... I sve to u centru grada. Ne može to tako.
Osim toga, zbog te luke i 'pratećih sadržaja' u obliku industrijske zone, u Beogradu u sred grada, od Dorćola (od toplane), pa sve do Karaburme uz Dunav nema ničeg. Ista priča je i uz Savu.

Tako da ovaj grad ima resurse i ima novac, ali nema ko da upravlja tim novcem.

Trt

pre 12 godina

To su oni mali akcionari koji traze "jos para"... e kraljevi... e pa nema ocu prodam, necu prodam, ocu jos para, to je berza bato... a sto se tice 42 miliona evra na racunu luke, zbunili se finansijski i berzanski eksperti, evo na sajtu luke kopija finansijski izvestaja, bilo je 40 miliona ali DINARA... luci 42 miliona evra ni kroz racun nije proslo, a kamoli toliko da je ostalo na racunu. mislim da su ovo plasirali u dogovoru sa DJilasom, da malo pritisnu Beka.. ima samo da ga razljute..

Slobodan

pre 12 godina

Meni nije jasno... Djilasova ekipa je prvo prodavala to zemljiste Beku pa sad kad on ne moze da zgrne pare kupuju to nazad jer je to interes Beogradjana? Zasto nije u startu grad Beograd tu radio nesto, DS je imala vlast svo to vreme? Prvo su prodali za male pare Beku Luku, uzeli provizije,a sad, kad je Beko shvatio da sta god napravi tu ne moze da proda jer gradjani nemaju pare a strance zabole da bilo sta u ovakvoj Srbiji kupuju, istog tog Beka vade sa nekom ponudom. To je kao da ja kupim supu za 20 000 din, kazem da vredi 100 000 evra, ne uspem da prodam pa vratim kupcu nazad za 30 000 din i onda se cenjkamo dal ona vredi 30 000 ili 20 000 din. Sprdnja!

Davor

pre 12 godina

Tako i treba. Kakvog bre dogovora sa ucenjivacem. Kako bi se Beko dogovarao. Pa nije drzava pijaca da se cenka. Djilas kaze da ce grad da kupi za 40 a Beko trazi 74 miliona. Kako bi se sto kazu deca nasao Beko u toj prici? Mozda bi rekao: ajde da se nadjemo na 68 miliona. Onda vec vidim Djilasa koji kaze: 40 i ni dinar vise. Na to ce Beko: ajde nemoj si stipsa moze i 60. Nije suva kost. Djilas naravno ne pristaje. Onda Beko: daj ruku majstore 55 miliona i da zavrsimo. Ne popusta Djilas. I na kraju Beko : 52 miliona ili nista. Djilas kaze da je vec rekao koliko ce grad platiti. Beku se oznojile naocari. Isao bi i dalje ali mu malo frka. Sastanak i pogodba zavrseni. Negde u daljini cuje se Bekov tuzan glas i reci: cicija, policija…

Ilija

pre 12 godina

Ma kakvog dogovora sa Bekom. On sam sa sobom ne moze da se dogovori. Sad kad mu izmicu Novosti oce da nadoknadi stetu preko grada i nase grbace. E, dalje nece moci.

Damir

pre 12 godina

Za neupucene dole, zemljiste se procenjuje na 2.5 milijardi eura, a ne 'Luka Beograd' kao pravno lice, tj. firma. A ovo zemljiste, uopste i ne pripada Beku(sto bi on voleo da mu po nekom automatizmu pripadne, tome se i nadao sve vreme), vec gradu Beogradu. Oko toga se i vodi sudski spor, koji ce grad dobiti, kako se nada gradonacelnik (cini mi se realno).

Niki

pre 12 godina

Ono sto me zbunjuje (da ne kazem iritira) u celoj prici oko luke, je cinjenica da je placena oko 40 miliona eur, a samo preduzece luka je imalo tada na racunima u bankama oko 40 miliona eur, koje su pripale novom vlasniku. To ne mogu da razumem.

Kristijan

pre 12 godina

Djilas je samo pokrenuo pricu kako bi pokupio poene za izbore koji predstoje!I da se ponovim sa ostalim komentatorima,zasto se sada ne prica o milijardama,nije to bas tako lako izvodljivo!

xmen

pre 12 godina

Trebalo bi luku povezati Koridorom 10 sa indijskim naucnim centrom u Indjiji kako bi se napravila trasa za strucnjake koji ce da naprave softver koji ce da broji zrna grozdja u Zivkovicevom vinogradu koje ce opet biti izvozeno preko luke na rusko trziste uz pomoc fijatovih kooperanata koji stizu zicarom sa stare planine i svih 6 preostalih radnika filip morisa koji su prekvalifikovani u radnike Direct Medije na katedri za Spin profesora Sapera ....da znam da ovo nema smisla...

Vanga

pre 12 godina

Djilas i Beko su ocigledno u dilu: los policajac, dobar policajac. Djilas potvrdjuje da je cena realna ali da grad ne moze da je plati, onda ce Beko satro da je spusti za 20% na 60 miliona i onda Djilas i Beko dele po 10 milioncica od prvobitne cene. Zivi bili pa videli

Vuk

pre 12 godina

Prvo na sud,da se vidi,da li je sve to kupljeno legalno,bez mrlja.
Kada kazem sud,mislim na neki posten...

Posle toga,ako je sve ok,neka se pogadjaju.

Ako tu treba biti novo naselje,onda Beograd nece imati luku?
To je uzasno.
Ako to zemljiste vredi 2.5 milijardi,
za te pare,moze se izgraditi luka na drugom mestu.

Sve u svemu,ovo je jedno od niza mazanje ociju gradjana.

Pancevac

pre 12 godina

Ovaj uvredjen,onaj drugi nece da cuje.

Prvi trazi toliko,drugi ne da.

Kao,ne mogu da se vide ocima.

ne znam zasto,ali sam skoro 100%,da su taj dan,zajedno rucali i smejali se svemu ovome.

privrednik iz inostranstva.

pre 12 godina

Luka Beograd je uvek bila politička firma.Nikada nije mogla sebe da izdržava.Da su oni imali tolike pare na računu to bi odjeknulo kao bomba.
Beku jedan savet prodaj svoje akcije i Luke i Novosti i druge RUSIMA,protiv njih niko ne sme da pisne,idi lepo na neko ostrvo i uživaj do kraja života.

patriota

pre 12 godina

ej bre pa sto se nervirate oko ovog pitanja pa ovo je neki sugenzi gugenzi drp ovaj ovome onaj onome naj verovatnije ! mozda !

nigg

pre 12 godina

"Akcionari preduzeća su, u više navrata tvrdili da je ta privatizacija sprovedena nezakonito a da su oni, nakon pogrešno urađene procene vrednosti kapitala, svoje akcije prodali ispod cene

Njega treba pozvati na sasatanak sa inspektorom, a ne gradonacelnikom

Luka

pre 12 godina

Grad hoce da otkupi Luku Beograd, a niko ne postavlja pitanje u kakvoj je finansijskoj situaciji luka, da li je i koliko zaduzena. S obzirom je u vlasnistvu jednog od nasih najvecih tajkuna, cisto sumnjam da su joj pozitvni finansijski izvestaji. Jel dobro se zna njihov sistem da iz firme izvlace svaki dinar putem kredita i raznih offshore racuna. Naravno za sve to je kriva drzava koja im sve to dozvoljava...

Pravda

pre 12 godina

40 miliona evra,koji pripadaju gradjanima,
dao bi mnogim priznatim sudijama iz sveta,
i vec jednom za svaga da srede ovu drzavu.

*****

Laza

pre 12 godina

A zasto narod treba da briga ko je uvredjen a ko onemogucen za razgovor svoje,za nesto sto pripada tom istom narodu,svim gradjanima Srbije?AKcije Luke podeliti gradjanima odmah u iznosu 100% ili da se ciste sa politicke scene svi koji se javljaju za rec ukljucujuci i gradonacelnika.

charuga

pre 12 godina

Niki,
nema tu sta da se ne razume,tako se radi u srbiji zadnjih 10 godina.
primer azotare pancevo..dusan stupar[bivsi db] kupi azotaru za 13 mil,proda pogon karbamid 2[tender je dobio zato sto je jedini obecao da ce da ga zavrsi] za 35 mil,radi 2 godine i zaduzi azotaru kod eps-a i srbijagasa za dodatnih 50-60 mil i onda drzava raskine privatizaciju i srbijagas postane njen vlasnik..ali ostane i stupar manjinski vlasnik[kao ulagao je nesto u fabriku] i to ladno prodje....eto zasto cemo mi ostati jedini van sveta i bez normalnog zivota...nego,ko god moze pedala odavde..i ja planiram uskoro,zatvaram firmu i dooovidjenja...