Ponedeljak, 28.03.2011.

00:02

U Nišu flaširaju "česmovaču"

Direktor javno-komunalnog preduzeća Naissus Aleksandar Mitić saopštio je da je to preduzeće započelo prve pripreme za flaširanje vode iz niškog vodovoda.

Izvor: Danas

U Nišu flaširaju "èesmovaèu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Огњен

pre 13 godina

Неки коментари ме подсетише на доскочицу: Зашто у паклу поред српског казана нема ни једног ђавола са трозубцем? Чим неко покуша да побегне остали га врате назад.

Марко

pre 13 godina

Одгледао документарац: флаширана вода је 2000 пута скупља од чесмоваче. А цена расте ако се додају трошкови сакупљања флаша и чишћења околине. Ал' није битно колико то укупно кошта све док неко у том ланцу зарађује.

Vladimir

pre 13 godina

Voda u Nisu je izuzetno dobrog kvaliteta. Podrzavam ovakvu ideju. Ne razumem, da li bi ovi zajedljivi komentari bili drugaciji da nam prirodne resurse iskoriscava koka kola ili neko slican?

Vladimir Djordjevic

pre 13 godina

Auh, koliko samo ignoranata ima, sudeci po komentarima. Strasno. Da mi je znati, da li je iko od njih ikada pio vodu iz Nisa. Peckam - Nis, ok ima sigurno dosta slicnosti, ali ne muce nas previse...;)

noa

pre 13 godina

pogledajte ovaj video i videcete zasto je bolje piti cesmovasu od flasirane.sveza voda je ipak sveza voda.
http://www.youtube.com/watch?v=Se12y9hSOM0

Voja

pre 13 godina

Vidim da vecina zna za slucaj PEPSI i Nestle kompanije koje u sustini na vecini mesta flasiraju vodu cije je poreklo iz vodovoda ili u najmanju ruku sa istog izvorista sa koga se snabdeva neki lokalni vodovod.
One nisu imale problem da ta voda koju su flasirali nije bila ispravana vec su sa etikete morali da skinu epitete kao 'izvorska' ili 'prirodna'. Naravno da je i to bila obmana potrosaca.
Ko hoce da pije flasiranu vodu niko ga nemoze ubediti da je voda iz vodovoda bolja.
U ovoj vesti je lose prezentovano to gde ce se voda flasirati. To se naslucuje iz samog teksta tj. da ce to biti na izvoristu. Normalno je da ta voda na izvorsitu ima jedan kvalitet, da ima drugi kad je u vodovodnoj mrezi, ali isto tako ce i u flasi kvalitet biti neki treci. Ponavljam sve te vode su za pice i samo je pitanje sta cete vi hteti da pijete.

Ono sto u celoj stvari nije normalno je da 1000 l vode na cesmi kosta manje nego 1 l vode u flasi. Pri tome mislim da je i jedna i druga cena NISKA.

vegan

pre 13 godina

Flasirana voda je jedan od najvecih zagadjivaca na Zemlji. Pijte vodu iz vodovoda, to vam je isto, a nekad i bolje. Samo stetocina je mogao da izmisli da se pola litra vode pakuje u plasticnu flasu koja se ne razgradjuje ni za 500 godina.

djape071

pre 13 godina

Fora sa "Muckama" i flasiranjem vode je bila parodija na ono sto se u realnosti desava u svetu - velike kompanije, prednjace Nestle, Coca-Cola, Pepsi i Danone, flasiraju uglavnom vodu iz gradskog vodovoda i kasnije pazljivim marketinskim obmanama formiraju misljenje da je voda iz vodovoda nezdrava za pice. Tako da ovi u Nisu ne rade nista drugo. Cak i ostale vode koje se reklamiraju kao izvorske, se u stvari prikljucuju na vodovode manjih mesta, gde je kapacitet mnogo veci od potrosnje. Verovatno je i kvalitet time bolji. Ali price o nekom zdravlju iz flase - prosta obmana. Pogledajte dokumentarac "Tapped" i sve ce vam biti jasno.

brajas

pre 13 godina

E pa Srbijo moja, neces ti daleko sa ovako neozbiljnim sharlatanima...
Retko ko je ozbiljno komentarisao ovaj naslov, svi ste se sprdali.
A onda nam je djavo kriv, sto je zemlja neozbiljna, svaki njen pedalj i struktura.
Sta god predlagali, na kraju je najrealnije da ce se zvati "Beogradska `ladna",jer nemoj slucajno da Nis ili neki drugi grad bude u nazivu nekog branda...Aaaaaa ne, to je sve drzavno, a drzava je Beograd!
Svi ostali- 'ladno,skocite u tu 'ladnu- i bez problema se podavite-a ona ce i dalje teci u Beogradska grla!

Иван-Ниш

pre 13 godina

Ја ову воду плаћам око 37 динара кубни метар и да је испразним из себе 7 динара (канализација). Испада да је уствари флаша та која подиже цену. И никад ми нису били јасни Нишлије који су куповали флаширану воду када већ имају квалитетну. Нека купују они који нису задовољни водом из свог градског водовода.

Dzon

pre 13 godina

sto da ne. nishka voda je stvarno veoma dobra. imam neke prijatelje iz Vojvodine koji uvek kad dodju u Nis ne mogu da se napiju cesmovace. cak napune par flasa da ponesu nazad da pokazu ortacima kakva je nishka voda. jer na zalost u vecem delu Vojvodine voda je zuta i masna, puna arsena i drugih otrova.

trtmrt

pre 13 godina

Vec vidjeno:
Flaširanje vode iz vodovoda u Bačkom Petrovcu http://backipetrovac.cust.nearlyfreespeech.net/flasirana-voda-iz-vodovoda-u-backom-petrovcu.html

uko

pre 13 godina

Ideja je monstruozna. Ima onih koji bi voleli da se njima da vazduh na upravljanje, pa ce oni kao privatnici 'bolje' voditi racuna o tom vazduhu. A svi ostali bi trebalo njima da placaju za upotrebu vazduha.
Nekada nismo mogli uopste da pojmimo da placamo vodu, sada je to sasvim izvesno.

milelemmy

pre 13 godina

Dobra fora.Od sada kad izadjem u kafic narucujem: " Za mene pivo, za damu-ladnu nishku " :)
Buco prijatelju, salji mi je kad bude flashirana da je dilujem po zapadu zemlje Serbie.

deda mraz ne postoji

pre 13 godina

ta id'te, molim vas.
mi u ns-u to odavno radimo.

a i ovi novi 'privrednici' koji firme snabdevaju onom vodom iz balona tu istu nalaze u nekom 'izvoru' kod futoga.

kazu da je i ona heba stizala iz nekog 'izvora' sa novog beograda

koji se bre djavo zajebavate

pre 13 godina

niski LPD predlaze da swe zove "niska ladna" ????? ne gospodo iz LPD-a , to lici na kicenje tudjim perjem !!! logicno je da , ako vec treba da se zove ... ladna , onda neka bude "studenska ladna" ! tako su je zbog svojih karakteristike , cista i ladna , jos onda "gospoda" koja je od jelasnice , a ponekad vec i od banjske rampe ,( AUTOBUSA odnosno tramvaja je bilo samo do niske banje ) dolazila pesice na VRELO , ili usput nakon planinarenja na suvoj planini takodje svracali tamo , ZVALI!

Boki1122

pre 13 godina

E svi moji bajni komentatori,

A samo jedan doduse i preovladava ( Del i Boj ). Toliko o tome koliko ste pazljivo procitali tekst i koliko znate o kom se kvalitetu vode radi. Naime , po istrazivanjima koja su radjena dok je jos bilo cele Jugoslavije, a i malo sire od nas u Evropi, 3 najbolje ( najkvalitetnije ) vode koje su u vodovodnom sistemu jesu Nis, Skoplje i Bec pa vi vidite. Taj kvalitet je i dalje takav, a ideja uopste nije lose i ne zasluzuje ovakve podsmehe. Naime na njoj se niko nece obogatiti a moze pomoci ljudima u celoj Srbiji gde treba ( nadjite i vidite samo, koliko mesta ima sa epidemijom endemskog nefritisa ). To mogu i da potvrdim i zbog toga sto sam celu Srbiju proso i uzduz i popreko i za mnoga mesta pocev od Zrenjanina, Beograda i jos mnogih drugih ova voda je spas.Jos jedna stvar, setite se ispitivanja raznoraznih flasiranih voda raznoraznih proizvodjaca (naravno privatnih i slobodno nadjite na netu ) kod kojih je nalazeno sve i svasta pa cak i fekalije. Ova voda dolazi sa 100% cistog izvora ( ispod Suve planine ) i jos iz jednog izvora takodje ( Ljuberadja ) i jos je pod kontrolom stalnom niskog vodovoda. Ko ne veruje slobodno moze sve da proveri a ponizavanje ovako super ideje je na prvom mestu nepoznavanje onoga o cemu se radi.

neki tamo dr.mr.

pre 13 godina

Nisam preterano strucan, ali necu pogresiti ako kazem da je ovo najgluplja investicija jednog Javnog preduzeca od kako pratim ove B92 vesti! Dakle: U ceni jedne flasirane vode (Rosa, VodaVoda, itd.), ogroman udeo nose troskovi marketinga, obicno i preko 50%. A vodovod iz Nisa ne verujem da ima sredstva da ulaze u marketing, sto samim tim znaci da nece moci vodu da distribuira (barem ne uspesno) na siroj teritoriji zemlje, sto opet uzrokuje da ce se ograniciti na teritoriju Nisa i okoline. Ali isti ti gradjani Nisa,imaju istu tu vodu za DZ na svojim cesmama! Dakle: zbogom pameti!!!

Zoran Mihajlović

pre 13 godina

Nemogu da verujem kada smo svi pomislili na Del Boy-a i Mucke! hahaha

Najbolja serija svih vremena!
(Alex Leskovac, 28. mart 2011 03:46)

Nije to, nego većinu komentara na svim temama piše po jedan čovek iz neke od narodnjačkih stranaka pa se ponekad malo i zaboravi. On nam predstavlja one likove iz različitih gradova u čijem okruženju ljudi svakodnevno rade kod privatnika po 12 sati za 10-15.000 dinara.

koji se bre djavo zajebavate

pre 13 godina

u svakoj trgovini , ne samo u americi , nego u celoj zapadnoj evropi imate vodu bez sadrzaja sode , odnosno CISTU IZVORSKU VODE koja se ipak konzerviranjem malo "doteruje" da bi duze trajala ! toliko o flasiranju vode i buducem "ZLATU" za koje ce se voditi ili vec vode ratovi ! inace da po njihovom grad nis ima najbolju pijacu vodu u srbiji nije tacno !!! da li zbog zastarelih vodovodnih cevi ili uopste vodovodne mreze , ne znam , toliko hlora stavljaju da se to mirisom odmah i oseti !

sama ideja sa flasiranjem vode je ideja da se malo bolje zaradi , odnosno da se narod malo pripremi da ce ubuduce pijacu vodu morati kao ostala pica kupuje NA LITAR a ne kao dosad na KUBIK i to moramo polako i mi da prihvatimo kao neizbeznu cinjenicu ! kazem da to vec rade svi ! koka kola ( coka cola ) je u austriji naprimer "kupila" izvore vode zvani "rimski izvori" ( orginal Römer quelle ) i pune i prodaju vodu sa manjim sadrzajem , sa normalnim , kao i bez sadrzaja sode ! zato ako se vec odluce da je pune , onda direktno sa izvora i mozda usput u tom selu , koje je pred izumiranje , mladim ljudima omoguce neko radno mesto ! i na kraju samo jedna mala napomena : ko nije imao priliku da se te STUDENSKE VODE NAPIJE DIREKTNO SA VRELA to se moglo sve do neke 58 - 59 godine , taj ne zna sta je prava izvorska i dobra voda ! onda jos nije bilo plasticnih kesa , te tako ni bacanje istih kao ni bacanje smeca i ta se voda mogla piti direktno iz reke celim tokom reke do sela jelasnice , a onda je morala da prodje pored ili kroz rudnik mrkog uglja jelasnica i naravno nije vise imala svojstva vode za pice ! reka STUDENA kao reka VISE NE POSTOJI jer su odgovorni 1958 ili 1959 godine prekrsili data obecanja da malo vode pustaju i u korito reke , vec su svu kolicinu "upakovali" u cevi da bi "napojili" nis , i korito sluzi manje vise kao deponija koja se "AUTOMATSKI" kad naidju poplave ocisti , bese jesenas cinimi se i ovde vest o tome ! posto je u medjuvremenu nis kao i beograd i svi veci gradovi u srbiji zbog pogresne politikom vodjenu od drugog svetskog rata pa do danas POSTAO PRENASELJEN , pojavila se potreba za vise vode te oni danas uz te izvorske vode mesaju i vodu iz podzemnih izvora u koritu nisave , odnosno nisavsku vodu! ps // rodjen i odrastao u d.studeni na 600 - 700 metra od VRELA - izvora , vec kao dete imao "obavezu" da nosim zito i kukuruz u vodenice da se melje, njih i valjavica je bilo onda dosta , i secam se ondasnje IDILE ! na zalost toga nema vise ! pozdr.

biznis=politika?

pre 13 godina

S obzirom da ce od ove vode da prave brend, pitanje je apsolutno poslovnog karaktera a ne politickog....tako da me bas zanima sta o ovome misle SNS,SRS,SPO,JS,NS,DSS jer su oni svi nasi cuveni biznismeni...NOT!!!

nen-si

pre 13 godina

neka se zove PIXI LADNO i ovako vam je on jedan od retko uspesnih izvoza .Ima Japan da vam celu Nisavu kupi pogotovo posle one havarije sa nuklearkom . Znaci ovako cista prirodna nekontaminirana voda Pixi ladno andji san from Nis.

miroslav

pre 13 godina

ovo treba zabraniti jer u protivnom svakog leta "slucajno" ce dolaziti do loseg snabdevanja ili zagadjenja gradskog vodovoda,ali zato rafovi ce biti puni flasirane vode.

Samo pljacka

pre 13 godina

Logican razvoj nase drpokratije. Prva pomoc, tablice, licna nova karta i pasos, parkiranje, povecanje poreza i akciza, brasno, krompir, naduvane cene nekretnina...Ne znaju da naprave nista pa moraju da prodaju maglu.

Goran

pre 13 godina

Voda iz niskog vodovoda jeste jedna od najboljih u Evropi. Mnogi u Nisu i u Srbiji to ne znaju. U susnijem periodu vodovod se dopunjuje vodom sa izvorista Medijana, koja je slabijeg kvaliteta, tako da je obicno leti voda slabijeg kvaliteta. Desava se i da zbog loseg stanja samog vodovoda u gradu voda bude losijeg kvaliteta, ali su zato sama izvorista medju najkvalitetnijim u Evropi. Voda u niski vodovod u vecem delu godinu stize cevovodom sa planina sa nekoliko planinskih izvorista udaljenih od 20 do 70 km od grada.
Evo kako izgleda jedno od izvorista - Ljuberadja.
http://www.juznevesti.com/uploads/vesti/2009/09/i_213/i_2/t_Ljuberadja.jpg
http://www.dreamstime.com/waterfall-thumb2894170.jpg

90% Nislija ne zna da pije vodu sa izvorista na te dve slike. U okolini tog izvorista nema nikakve industrije.

koji se bre djavo zajebavate

pre 13 godina

u svakoj trgovini , ne samo u americi , nego u celoj zapadnoj evropi imate vodu bez sadrzaja sode , odnosno CISTU IZVORSKU VODE koja se ipak konzerviranjem malo "doteruje" da bi duze trajala ! toliko o flasiranju vode i buducem "ZLATU" za koje ce se voditi ili vec vode ratovi ! inace da po njihovom grad nis ima najbolju pijacu vodu u srbiji nije tacno !!! da li zbog zastarelih vodovodnih cevi ili uopste vodovodne mreze , ne znam , toliko hlora stavljaju da se to mirisom odmah i oseti !

sama ideja sa flasiranjem vode je ideja da se malo bolje zaradi , odnosno da se narod malo pripremi da ce ubuduce pijacu vodu morati kao ostala pica kupuje NA LITAR a ne kao dosad na KUBIK i to moramo polako i mi da prihvatimo kao neizbeznu cinjenicu ! kazem da to vec rade svi ! koka kola ( coka cola ) je u austriji naprimer "kupila" izvore vode zvani "rimski izvori" ( orginal Römer quelle ) i pune i prodaju vodu sa manjim sadrzajem , sa normalnim , kao i bez sadrzaja sode ! zato ako se vec odluce da je pune , onda direktno sa izvora i mozda usput u tom selu , koje je pred izumiranje , mladim ljudima omoguce neko radno mesto ! i na kraju samo jedna mala napomena : ko nije imao priliku da se te STUDENSKE VODE NAPIJE DIREKTNO SA VRELA to se moglo sve do neke 58 - 59 godine , taj ne zna sta je prava izvorska i dobra voda ! onda jos nije bilo plasticnih kesa , te tako ni bacanje istih kao ni bacanje smeca i ta se voda mogla piti direktno iz reke celim tokom reke do sela jelasnice , a onda je morala da prodje pored ili kroz rudnik mrkog uglja jelasnica i naravno nije vise imala svojstva vode za pice ! reka STUDENA kao reka VISE NE POSTOJI jer su odgovorni 1958 ili 1959 godine prekrsili data obecanja da malo vode pustaju i u korito reke , vec su svu kolicinu "upakovali" u cevi da bi "napojili" nis , i korito sluzi manje vise kao deponija koja se "AUTOMATSKI" kad naidju poplave ocisti , bese jesenas cinimi se i ovde vest o tome ! posto je u medjuvremenu nis kao i beograd i svi veci gradovi u srbiji zbog pogresne politikom vodjenu od drugog svetskog rata pa do danas POSTAO PRENASELJEN , pojavila se potreba za vise vode te oni danas uz te izvorske vode mesaju i vodu iz podzemnih izvora u koritu nisave , odnosno nisavsku vodu! ps // rodjen i odrastao u d.studeni na 600 - 700 metra od VRELA - izvora , vec kao dete imao "obavezu" da nosim zito i kukuruz u vodenice da se melje, njih i valjavica je bilo onda dosta , i secam se ondasnje IDILE ! na zalost toga nema vise ! pozdr.

Ovidije

pre 13 godina

Neko je pobrkao loncice. Da li direktor (inace "dokazani" DS kadar) ili novinar u to ne bih da ulazim.
1. Ideja o flasiranju vode nije nova. Ne radi se o flasiranju vode iz sistema vodovoda (Zaboravimo Mucke)vec direktno sa izvorista. Inace ko se i malo razume shvatice da voda koja se ubacuje u sistem vodosnabdevanja ne ispunjava uslove EU za flasiranje jer prolazi hemijsku obradu.
2. Niski vodovod nije korisnik sredstava Budzeta Grada vec radi na dohodovnom principu.
Ideja je dobra ali je prezentovana tako da predstavlja osnov za zajedljive komentare. Deo toga pada na dusu novinara.

Radnik neradnik

pre 13 godina

Aleksandar Mitic je inace gospodin sa naocarima koji stoji sa prekrstenim rukama na Sladjinom megapopularnom snimku.

Ideja o flasiranju vode nije njegova, o tome je razmisljalo mnogo ranijih garnitura direktora. Prvi i osnovni problem je sto je izvoriste na nepristupacnom terenu pa masine ne mogu da mu pridju. Zna za ovo i Mitic, njemu je bitno samo da se pokaze kao "covek sa idejama".

jova

pre 13 godina

Ne znam ko piše naslove, ali to ne odgovora tekstu članka, kao prvo.
A kao drugo, dežurni pljuvači izgleda nemaju problem sa prkovremenim radom.

Neko

pre 13 godina

Ala su blesavi... Kome od ovoga profit odgovara i za šta će biti uloženo? Al nije ovo ni tolko smešno, i u Americi to rade, samo privatne firme.

Ivica

pre 13 godina

Ne znam zašto se toliko podsmevate. Pa jel znate da u Americi Coca Cola prodaje isto tako flaširanu vodu sa česme? Ima još dosta primera slične prakse i umesto da neko pohvali inicijativu koja se javila u nekom državnom preduzeću svi se podsmevate. Stvarno vas ne razumem. Ok je sve to u Mućkama, ali mislim stvarno... Sreća da ima više sličnih inicijativa u zemlji, ali ko je lud da predloži nešto da poboljša stanje u zemlji kad će uvek biti njih 100 koji će sedeti sa strane i smejati se nekom ko se trudi...

q

pre 13 godina

Ja cu da tuzim NAISSUS!

Ne piju svi istu vodu u Nisu. Imate te izvore, imate i iz Nisave. Onu koju ja imam kod kuce ne moze da ce pije kolko je gadna.

Pijem flasiranu...

milan

pre 13 godina

Zasto se posmevate?Pa u Nemackoj ima koliko hoces te flasirane vode,bas sam neki dan video prilog na TV reporteri su se malo podsmevali zbog cene ali punjaci su rekli da je dvaput filtriraju i to je to.Dakle nijo to novitet samo sto nesmeju da je nazivaju mineralna vec tafelWasser(TAFELVODA)

Nacitan

pre 13 godina

Sledeci korak ce da bude "flasiranje" cistog vazduha sa neke nase visoke planine i plasiranje na trzisre a potom i prodavanje magle. Pa izvolite.

Marko

pre 13 godina

Voda iz Niskog vodovoda je odlicnog kvaliteta i zasluzuje da bude flasirana. Voda iz Beogradskog vodovoda je blagi uzas u odnosu na Nisku. Za ostale gradove neznam nisam probao, ali Nisku i Beogradsku jesam.

Camke

pre 13 godina

Posto je sve propalo od onog sto se obecalo ili se pokralo,predlazem da nislije prodaju upakovanu rasolnicu.
To je vitaminski napitak a i hladan je "ko zmice".
I to u julu ili septembru. Verujem da ce mnoge nislije da doniraju ovu akciju, sadrzajima iz burica, gratis. Dok se ne "zalebe" na lokalnom ekonomskom razvoju. E..... gde je Nis doso. *****
Palanka i primitivizam sa flasiranom rasolnicom kao brend za Evropu!

Aleksandar

pre 13 godina

Dzaba im to kada svi dobro znamo da je svaka flasirana voda, bila gazirana ili ne, ustvari cesmovaca koja je dodatno destilovana i izfiltrirana sa dodacima kalijuma....... i ugljen-dioksida.

Марко

pre 13 godina

Аха, сада ћемо грађанима да продајемо и флаширану воду из водовода који су изградили својим доприносима и од пореза. Красно, и подвучено жутим. У исто то време паметни људи у свету се ужасавају због загађивања околине и трошења енергије на флаширање, уместо на одржавање водовода. Молим модератора да постави линк на јако поучан снимак о правој цени флаширане воде: http://www.youtube.com/watch?v=Se12y9hSOM0.

Heleny

pre 13 godina

Неко је ипак прететрао са гледањем Мућки и Дел боја :))). А што не питате млади кадар из своје странке да смисли име?

Heleny

pre 13 godina

Неко је ипак прететрао са гледањем Мућки и Дел боја :))). А што не питате млади кадар из своје странке да смисли име?

Nacitan

pre 13 godina

Sledeci korak ce da bude "flasiranje" cistog vazduha sa neke nase visoke planine i plasiranje na trzisre a potom i prodavanje magle. Pa izvolite.

Марко

pre 13 godina

Аха, сада ћемо грађанима да продајемо и флаширану воду из водовода који су изградили својим доприносима и од пореза. Красно, и подвучено жутим. У исто то време паметни људи у свету се ужасавају због загађивања околине и трошења енергије на флаширање, уместо на одржавање водовода. Молим модератора да постави линк на јако поучан снимак о правој цени флаширане воде: http://www.youtube.com/watch?v=Se12y9hSOM0.

Marko

pre 13 godina

Voda iz Niskog vodovoda je odlicnog kvaliteta i zasluzuje da bude flasirana. Voda iz Beogradskog vodovoda je blagi uzas u odnosu na Nisku. Za ostale gradove neznam nisam probao, ali Nisku i Beogradsku jesam.

Ovidije

pre 13 godina

Neko je pobrkao loncice. Da li direktor (inace "dokazani" DS kadar) ili novinar u to ne bih da ulazim.
1. Ideja o flasiranju vode nije nova. Ne radi se o flasiranju vode iz sistema vodovoda (Zaboravimo Mucke)vec direktno sa izvorista. Inace ko se i malo razume shvatice da voda koja se ubacuje u sistem vodosnabdevanja ne ispunjava uslove EU za flasiranje jer prolazi hemijsku obradu.
2. Niski vodovod nije korisnik sredstava Budzeta Grada vec radi na dohodovnom principu.
Ideja je dobra ali je prezentovana tako da predstavlja osnov za zajedljive komentare. Deo toga pada na dusu novinara.

Ivica

pre 13 godina

Ne znam zašto se toliko podsmevate. Pa jel znate da u Americi Coca Cola prodaje isto tako flaširanu vodu sa česme? Ima još dosta primera slične prakse i umesto da neko pohvali inicijativu koja se javila u nekom državnom preduzeću svi se podsmevate. Stvarno vas ne razumem. Ok je sve to u Mućkama, ali mislim stvarno... Sreća da ima više sličnih inicijativa u zemlji, ali ko je lud da predloži nešto da poboljša stanje u zemlji kad će uvek biti njih 100 koji će sedeti sa strane i smejati se nekom ko se trudi...

koji se bre djavo zajebavate

pre 13 godina

u svakoj trgovini , ne samo u americi , nego u celoj zapadnoj evropi imate vodu bez sadrzaja sode , odnosno CISTU IZVORSKU VODE koja se ipak konzerviranjem malo "doteruje" da bi duze trajala ! toliko o flasiranju vode i buducem "ZLATU" za koje ce se voditi ili vec vode ratovi ! inace da po njihovom grad nis ima najbolju pijacu vodu u srbiji nije tacno !!! da li zbog zastarelih vodovodnih cevi ili uopste vodovodne mreze , ne znam , toliko hlora stavljaju da se to mirisom odmah i oseti !

sama ideja sa flasiranjem vode je ideja da se malo bolje zaradi , odnosno da se narod malo pripremi da ce ubuduce pijacu vodu morati kao ostala pica kupuje NA LITAR a ne kao dosad na KUBIK i to moramo polako i mi da prihvatimo kao neizbeznu cinjenicu ! kazem da to vec rade svi ! koka kola ( coka cola ) je u austriji naprimer "kupila" izvore vode zvani "rimski izvori" ( orginal Römer quelle ) i pune i prodaju vodu sa manjim sadrzajem , sa normalnim , kao i bez sadrzaja sode ! zato ako se vec odluce da je pune , onda direktno sa izvora i mozda usput u tom selu , koje je pred izumiranje , mladim ljudima omoguce neko radno mesto ! i na kraju samo jedna mala napomena : ko nije imao priliku da se te STUDENSKE VODE NAPIJE DIREKTNO SA VRELA to se moglo sve do neke 58 - 59 godine , taj ne zna sta je prava izvorska i dobra voda ! onda jos nije bilo plasticnih kesa , te tako ni bacanje istih kao ni bacanje smeca i ta se voda mogla piti direktno iz reke celim tokom reke do sela jelasnice , a onda je morala da prodje pored ili kroz rudnik mrkog uglja jelasnica i naravno nije vise imala svojstva vode za pice ! reka STUDENA kao reka VISE NE POSTOJI jer su odgovorni 1958 ili 1959 godine prekrsili data obecanja da malo vode pustaju i u korito reke , vec su svu kolicinu "upakovali" u cevi da bi "napojili" nis , i korito sluzi manje vise kao deponija koja se "AUTOMATSKI" kad naidju poplave ocisti , bese jesenas cinimi se i ovde vest o tome ! posto je u medjuvremenu nis kao i beograd i svi veci gradovi u srbiji zbog pogresne politikom vodjenu od drugog svetskog rata pa do danas POSTAO PRENASELJEN , pojavila se potreba za vise vode te oni danas uz te izvorske vode mesaju i vodu iz podzemnih izvora u koritu nisave , odnosno nisavsku vodu! ps // rodjen i odrastao u d.studeni na 600 - 700 metra od VRELA - izvora , vec kao dete imao "obavezu" da nosim zito i kukuruz u vodenice da se melje, njih i valjavica je bilo onda dosta , i secam se ondasnje IDILE ! na zalost toga nema vise ! pozdr.

Boki1122

pre 13 godina

E svi moji bajni komentatori,

A samo jedan doduse i preovladava ( Del i Boj ). Toliko o tome koliko ste pazljivo procitali tekst i koliko znate o kom se kvalitetu vode radi. Naime , po istrazivanjima koja su radjena dok je jos bilo cele Jugoslavije, a i malo sire od nas u Evropi, 3 najbolje ( najkvalitetnije ) vode koje su u vodovodnom sistemu jesu Nis, Skoplje i Bec pa vi vidite. Taj kvalitet je i dalje takav, a ideja uopste nije lose i ne zasluzuje ovakve podsmehe. Naime na njoj se niko nece obogatiti a moze pomoci ljudima u celoj Srbiji gde treba ( nadjite i vidite samo, koliko mesta ima sa epidemijom endemskog nefritisa ). To mogu i da potvrdim i zbog toga sto sam celu Srbiju proso i uzduz i popreko i za mnoga mesta pocev od Zrenjanina, Beograda i jos mnogih drugih ova voda je spas.Jos jedna stvar, setite se ispitivanja raznoraznih flasiranih voda raznoraznih proizvodjaca (naravno privatnih i slobodno nadjite na netu ) kod kojih je nalazeno sve i svasta pa cak i fekalije. Ova voda dolazi sa 100% cistog izvora ( ispod Suve planine ) i jos iz jednog izvora takodje ( Ljuberadja ) i jos je pod kontrolom stalnom niskog vodovoda. Ko ne veruje slobodno moze sve da proveri a ponizavanje ovako super ideje je na prvom mestu nepoznavanje onoga o cemu se radi.

q

pre 13 godina

Ja cu da tuzim NAISSUS!

Ne piju svi istu vodu u Nisu. Imate te izvore, imate i iz Nisave. Onu koju ja imam kod kuce ne moze da ce pije kolko je gadna.

Pijem flasiranu...

Radnik neradnik

pre 13 godina

Aleksandar Mitic je inace gospodin sa naocarima koji stoji sa prekrstenim rukama na Sladjinom megapopularnom snimku.

Ideja o flasiranju vode nije njegova, o tome je razmisljalo mnogo ranijih garnitura direktora. Prvi i osnovni problem je sto je izvoriste na nepristupacnom terenu pa masine ne mogu da mu pridju. Zna za ovo i Mitic, njemu je bitno samo da se pokaze kao "covek sa idejama".

milan

pre 13 godina

Zasto se posmevate?Pa u Nemackoj ima koliko hoces te flasirane vode,bas sam neki dan video prilog na TV reporteri su se malo podsmevali zbog cene ali punjaci su rekli da je dvaput filtriraju i to je to.Dakle nijo to novitet samo sto nesmeju da je nazivaju mineralna vec tafelWasser(TAFELVODA)

Goran

pre 13 godina

Voda iz niskog vodovoda jeste jedna od najboljih u Evropi. Mnogi u Nisu i u Srbiji to ne znaju. U susnijem periodu vodovod se dopunjuje vodom sa izvorista Medijana, koja je slabijeg kvaliteta, tako da je obicno leti voda slabijeg kvaliteta. Desava se i da zbog loseg stanja samog vodovoda u gradu voda bude losijeg kvaliteta, ali su zato sama izvorista medju najkvalitetnijim u Evropi. Voda u niski vodovod u vecem delu godinu stize cevovodom sa planina sa nekoliko planinskih izvorista udaljenih od 20 do 70 km od grada.
Evo kako izgleda jedno od izvorista - Ljuberadja.
http://www.juznevesti.com/uploads/vesti/2009/09/i_213/i_2/t_Ljuberadja.jpg
http://www.dreamstime.com/waterfall-thumb2894170.jpg

90% Nislija ne zna da pije vodu sa izvorista na te dve slike. U okolini tog izvorista nema nikakve industrije.

miroslav

pre 13 godina

ovo treba zabraniti jer u protivnom svakog leta "slucajno" ce dolaziti do loseg snabdevanja ili zagadjenja gradskog vodovoda,ali zato rafovi ce biti puni flasirane vode.

Zoran Mihajlović

pre 13 godina

Nemogu da verujem kada smo svi pomislili na Del Boy-a i Mucke! hahaha

Najbolja serija svih vremena!
(Alex Leskovac, 28. mart 2011 03:46)

Nije to, nego većinu komentara na svim temama piše po jedan čovek iz neke od narodnjačkih stranaka pa se ponekad malo i zaboravi. On nam predstavlja one likove iz različitih gradova u čijem okruženju ljudi svakodnevno rade kod privatnika po 12 sati za 10-15.000 dinara.

Aleksandar

pre 13 godina

Dzaba im to kada svi dobro znamo da je svaka flasirana voda, bila gazirana ili ne, ustvari cesmovaca koja je dodatno destilovana i izfiltrirana sa dodacima kalijuma....... i ugljen-dioksida.

Иван-Ниш

pre 13 godina

Ја ову воду плаћам око 37 динара кубни метар и да је испразним из себе 7 динара (канализација). Испада да је уствари флаша та која подиже цену. И никад ми нису били јасни Нишлије који су куповали флаширану воду када већ имају квалитетну. Нека купују они који нису задовољни водом из свог градског водовода.

Camke

pre 13 godina

Posto je sve propalo od onog sto se obecalo ili se pokralo,predlazem da nislije prodaju upakovanu rasolnicu.
To je vitaminski napitak a i hladan je "ko zmice".
I to u julu ili septembru. Verujem da ce mnoge nislije da doniraju ovu akciju, sadrzajima iz burica, gratis. Dok se ne "zalebe" na lokalnom ekonomskom razvoju. E..... gde je Nis doso. *****
Palanka i primitivizam sa flasiranom rasolnicom kao brend za Evropu!

nen-si

pre 13 godina

neka se zove PIXI LADNO i ovako vam je on jedan od retko uspesnih izvoza .Ima Japan da vam celu Nisavu kupi pogotovo posle one havarije sa nuklearkom . Znaci ovako cista prirodna nekontaminirana voda Pixi ladno andji san from Nis.

Samo pljacka

pre 13 godina

Logican razvoj nase drpokratije. Prva pomoc, tablice, licna nova karta i pasos, parkiranje, povecanje poreza i akciza, brasno, krompir, naduvane cene nekretnina...Ne znaju da naprave nista pa moraju da prodaju maglu.

deda mraz ne postoji

pre 13 godina

ta id'te, molim vas.
mi u ns-u to odavno radimo.

a i ovi novi 'privrednici' koji firme snabdevaju onom vodom iz balona tu istu nalaze u nekom 'izvoru' kod futoga.

kazu da je i ona heba stizala iz nekog 'izvora' sa novog beograda

Dzon

pre 13 godina

sto da ne. nishka voda je stvarno veoma dobra. imam neke prijatelje iz Vojvodine koji uvek kad dodju u Nis ne mogu da se napiju cesmovace. cak napune par flasa da ponesu nazad da pokazu ortacima kakva je nishka voda. jer na zalost u vecem delu Vojvodine voda je zuta i masna, puna arsena i drugih otrova.

vegan

pre 13 godina

Flasirana voda je jedan od najvecih zagadjivaca na Zemlji. Pijte vodu iz vodovoda, to vam je isto, a nekad i bolje. Samo stetocina je mogao da izmisli da se pola litra vode pakuje u plasticnu flasu koja se ne razgradjuje ni za 500 godina.

brajas

pre 13 godina

E pa Srbijo moja, neces ti daleko sa ovako neozbiljnim sharlatanima...
Retko ko je ozbiljno komentarisao ovaj naslov, svi ste se sprdali.
A onda nam je djavo kriv, sto je zemlja neozbiljna, svaki njen pedalj i struktura.
Sta god predlagali, na kraju je najrealnije da ce se zvati "Beogradska `ladna",jer nemoj slucajno da Nis ili neki drugi grad bude u nazivu nekog branda...Aaaaaa ne, to je sve drzavno, a drzava je Beograd!
Svi ostali- 'ladno,skocite u tu 'ladnu- i bez problema se podavite-a ona ce i dalje teci u Beogradska grla!

milelemmy

pre 13 godina

Dobra fora.Od sada kad izadjem u kafic narucujem: " Za mene pivo, za damu-ladnu nishku " :)
Buco prijatelju, salji mi je kad bude flashirana da je dilujem po zapadu zemlje Serbie.

djape071

pre 13 godina

Fora sa "Muckama" i flasiranjem vode je bila parodija na ono sto se u realnosti desava u svetu - velike kompanije, prednjace Nestle, Coca-Cola, Pepsi i Danone, flasiraju uglavnom vodu iz gradskog vodovoda i kasnije pazljivim marketinskim obmanama formiraju misljenje da je voda iz vodovoda nezdrava za pice. Tako da ovi u Nisu ne rade nista drugo. Cak i ostale vode koje se reklamiraju kao izvorske, se u stvari prikljucuju na vodovode manjih mesta, gde je kapacitet mnogo veci od potrosnje. Verovatno je i kvalitet time bolji. Ali price o nekom zdravlju iz flase - prosta obmana. Pogledajte dokumentarac "Tapped" i sve ce vam biti jasno.

jova

pre 13 godina

Ne znam ko piše naslove, ali to ne odgovora tekstu članka, kao prvo.
A kao drugo, dežurni pljuvači izgleda nemaju problem sa prkovremenim radom.

neki tamo dr.mr.

pre 13 godina

Nisam preterano strucan, ali necu pogresiti ako kazem da je ovo najgluplja investicija jednog Javnog preduzeca od kako pratim ove B92 vesti! Dakle: U ceni jedne flasirane vode (Rosa, VodaVoda, itd.), ogroman udeo nose troskovi marketinga, obicno i preko 50%. A vodovod iz Nisa ne verujem da ima sredstva da ulaze u marketing, sto samim tim znaci da nece moci vodu da distribuira (barem ne uspesno) na siroj teritoriji zemlje, sto opet uzrokuje da ce se ograniciti na teritoriju Nisa i okoline. Ali isti ti gradjani Nisa,imaju istu tu vodu za DZ na svojim cesmama! Dakle: zbogom pameti!!!

koji se bre djavo zajebavate

pre 13 godina

u svakoj trgovini , ne samo u americi , nego u celoj zapadnoj evropi imate vodu bez sadrzaja sode , odnosno CISTU IZVORSKU VODE koja se ipak konzerviranjem malo "doteruje" da bi duze trajala ! toliko o flasiranju vode i buducem "ZLATU" za koje ce se voditi ili vec vode ratovi ! inace da po njihovom grad nis ima najbolju pijacu vodu u srbiji nije tacno !!! da li zbog zastarelih vodovodnih cevi ili uopste vodovodne mreze , ne znam , toliko hlora stavljaju da se to mirisom odmah i oseti !

sama ideja sa flasiranjem vode je ideja da se malo bolje zaradi , odnosno da se narod malo pripremi da ce ubuduce pijacu vodu morati kao ostala pica kupuje NA LITAR a ne kao dosad na KUBIK i to moramo polako i mi da prihvatimo kao neizbeznu cinjenicu ! kazem da to vec rade svi ! koka kola ( coka cola ) je u austriji naprimer "kupila" izvore vode zvani "rimski izvori" ( orginal Römer quelle ) i pune i prodaju vodu sa manjim sadrzajem , sa normalnim , kao i bez sadrzaja sode ! zato ako se vec odluce da je pune , onda direktno sa izvora i mozda usput u tom selu , koje je pred izumiranje , mladim ljudima omoguce neko radno mesto ! i na kraju samo jedna mala napomena : ko nije imao priliku da se te STUDENSKE VODE NAPIJE DIREKTNO SA VRELA to se moglo sve do neke 58 - 59 godine , taj ne zna sta je prava izvorska i dobra voda ! onda jos nije bilo plasticnih kesa , te tako ni bacanje istih kao ni bacanje smeca i ta se voda mogla piti direktno iz reke celim tokom reke do sela jelasnice , a onda je morala da prodje pored ili kroz rudnik mrkog uglja jelasnica i naravno nije vise imala svojstva vode za pice ! reka STUDENA kao reka VISE NE POSTOJI jer su odgovorni 1958 ili 1959 godine prekrsili data obecanja da malo vode pustaju i u korito reke , vec su svu kolicinu "upakovali" u cevi da bi "napojili" nis , i korito sluzi manje vise kao deponija koja se "AUTOMATSKI" kad naidju poplave ocisti , bese jesenas cinimi se i ovde vest o tome ! posto je u medjuvremenu nis kao i beograd i svi veci gradovi u srbiji zbog pogresne politikom vodjenu od drugog svetskog rata pa do danas POSTAO PRENASELJEN , pojavila se potreba za vise vode te oni danas uz te izvorske vode mesaju i vodu iz podzemnih izvora u koritu nisave , odnosno nisavsku vodu! ps // rodjen i odrastao u d.studeni na 600 - 700 metra od VRELA - izvora , vec kao dete imao "obavezu" da nosim zito i kukuruz u vodenice da se melje, njih i valjavica je bilo onda dosta , i secam se ondasnje IDILE ! na zalost toga nema vise ! pozdr.

Neko

pre 13 godina

Ala su blesavi... Kome od ovoga profit odgovara i za šta će biti uloženo? Al nije ovo ni tolko smešno, i u Americi to rade, samo privatne firme.

koji se bre djavo zajebavate

pre 13 godina

niski LPD predlaze da swe zove "niska ladna" ????? ne gospodo iz LPD-a , to lici na kicenje tudjim perjem !!! logicno je da , ako vec treba da se zove ... ladna , onda neka bude "studenska ladna" ! tako su je zbog svojih karakteristike , cista i ladna , jos onda "gospoda" koja je od jelasnice , a ponekad vec i od banjske rampe ,( AUTOBUSA odnosno tramvaja je bilo samo do niske banje ) dolazila pesice na VRELO , ili usput nakon planinarenja na suvoj planini takodje svracali tamo , ZVALI!

uko

pre 13 godina

Ideja je monstruozna. Ima onih koji bi voleli da se njima da vazduh na upravljanje, pa ce oni kao privatnici 'bolje' voditi racuna o tom vazduhu. A svi ostali bi trebalo njima da placaju za upotrebu vazduha.
Nekada nismo mogli uopste da pojmimo da placamo vodu, sada je to sasvim izvesno.

biznis=politika?

pre 13 godina

S obzirom da ce od ove vode da prave brend, pitanje je apsolutno poslovnog karaktera a ne politickog....tako da me bas zanima sta o ovome misle SNS,SRS,SPO,JS,NS,DSS jer su oni svi nasi cuveni biznismeni...NOT!!!

Voja

pre 13 godina

Vidim da vecina zna za slucaj PEPSI i Nestle kompanije koje u sustini na vecini mesta flasiraju vodu cije je poreklo iz vodovoda ili u najmanju ruku sa istog izvorista sa koga se snabdeva neki lokalni vodovod.
One nisu imale problem da ta voda koju su flasirali nije bila ispravana vec su sa etikete morali da skinu epitete kao 'izvorska' ili 'prirodna'. Naravno da je i to bila obmana potrosaca.
Ko hoce da pije flasiranu vodu niko ga nemoze ubediti da je voda iz vodovoda bolja.
U ovoj vesti je lose prezentovano to gde ce se voda flasirati. To se naslucuje iz samog teksta tj. da ce to biti na izvoristu. Normalno je da ta voda na izvorsitu ima jedan kvalitet, da ima drugi kad je u vodovodnoj mrezi, ali isto tako ce i u flasi kvalitet biti neki treci. Ponavljam sve te vode su za pice i samo je pitanje sta cete vi hteti da pijete.

Ono sto u celoj stvari nije normalno je da 1000 l vode na cesmi kosta manje nego 1 l vode u flasi. Pri tome mislim da je i jedna i druga cena NISKA.

noa

pre 13 godina

pogledajte ovaj video i videcete zasto je bolje piti cesmovasu od flasirane.sveza voda je ipak sveza voda.
http://www.youtube.com/watch?v=Se12y9hSOM0

Огњен

pre 13 godina

Неки коментари ме подсетише на доскочицу: Зашто у паклу поред српског казана нема ни једног ђавола са трозубцем? Чим неко покуша да побегне остали га врате назад.

trtmrt

pre 13 godina

Vec vidjeno:
Flaširanje vode iz vodovoda u Bačkom Petrovcu http://backipetrovac.cust.nearlyfreespeech.net/flasirana-voda-iz-vodovoda-u-backom-petrovcu.html

Марко

pre 13 godina

Одгледао документарац: флаширана вода је 2000 пута скупља од чесмоваче. А цена расте ако се додају трошкови сакупљања флаша и чишћења околине. Ал' није битно колико то укупно кошта све док неко у том ланцу зарађује.

Vladimir

pre 13 godina

Voda u Nisu je izuzetno dobrog kvaliteta. Podrzavam ovakvu ideju. Ne razumem, da li bi ovi zajedljivi komentari bili drugaciji da nam prirodne resurse iskoriscava koka kola ili neko slican?

Vladimir Djordjevic

pre 13 godina

Auh, koliko samo ignoranata ima, sudeci po komentarima. Strasno. Da mi je znati, da li je iko od njih ikada pio vodu iz Nisa. Peckam - Nis, ok ima sigurno dosta slicnosti, ali ne muce nas previse...;)

Ivica

pre 13 godina

Ne znam zašto se toliko podsmevate. Pa jel znate da u Americi Coca Cola prodaje isto tako flaširanu vodu sa česme? Ima još dosta primera slične prakse i umesto da neko pohvali inicijativu koja se javila u nekom državnom preduzeću svi se podsmevate. Stvarno vas ne razumem. Ok je sve to u Mućkama, ali mislim stvarno... Sreća da ima više sličnih inicijativa u zemlji, ali ko je lud da predloži nešto da poboljša stanje u zemlji kad će uvek biti njih 100 koji će sedeti sa strane i smejati se nekom ko se trudi...

neki tamo dr.mr.

pre 13 godina

Nisam preterano strucan, ali necu pogresiti ako kazem da je ovo najgluplja investicija jednog Javnog preduzeca od kako pratim ove B92 vesti! Dakle: U ceni jedne flasirane vode (Rosa, VodaVoda, itd.), ogroman udeo nose troskovi marketinga, obicno i preko 50%. A vodovod iz Nisa ne verujem da ima sredstva da ulaze u marketing, sto samim tim znaci da nece moci vodu da distribuira (barem ne uspesno) na siroj teritoriji zemlje, sto opet uzrokuje da ce se ograniciti na teritoriju Nisa i okoline. Ali isti ti gradjani Nisa,imaju istu tu vodu za DZ na svojim cesmama! Dakle: zbogom pameti!!!

Camke

pre 13 godina

Posto je sve propalo od onog sto se obecalo ili se pokralo,predlazem da nislije prodaju upakovanu rasolnicu.
To je vitaminski napitak a i hladan je "ko zmice".
I to u julu ili septembru. Verujem da ce mnoge nislije da doniraju ovu akciju, sadrzajima iz burica, gratis. Dok se ne "zalebe" na lokalnom ekonomskom razvoju. E..... gde je Nis doso. *****
Palanka i primitivizam sa flasiranom rasolnicom kao brend za Evropu!

Zoran Mihajlović

pre 13 godina

Nemogu da verujem kada smo svi pomislili na Del Boy-a i Mucke! hahaha

Najbolja serija svih vremena!
(Alex Leskovac, 28. mart 2011 03:46)

Nije to, nego većinu komentara na svim temama piše po jedan čovek iz neke od narodnjačkih stranaka pa se ponekad malo i zaboravi. On nam predstavlja one likove iz različitih gradova u čijem okruženju ljudi svakodnevno rade kod privatnika po 12 sati za 10-15.000 dinara.

koji se bre djavo zajebavate

pre 13 godina

niski LPD predlaze da swe zove "niska ladna" ????? ne gospodo iz LPD-a , to lici na kicenje tudjim perjem !!! logicno je da , ako vec treba da se zove ... ladna , onda neka bude "studenska ladna" ! tako su je zbog svojih karakteristike , cista i ladna , jos onda "gospoda" koja je od jelasnice , a ponekad vec i od banjske rampe ,( AUTOBUSA odnosno tramvaja je bilo samo do niske banje ) dolazila pesice na VRELO , ili usput nakon planinarenja na suvoj planini takodje svracali tamo , ZVALI!

Marko

pre 13 godina

Voda iz Niskog vodovoda je odlicnog kvaliteta i zasluzuje da bude flasirana. Voda iz Beogradskog vodovoda je blagi uzas u odnosu na Nisku. Za ostale gradove neznam nisam probao, ali Nisku i Beogradsku jesam.

Aleksandar

pre 13 godina

Dzaba im to kada svi dobro znamo da je svaka flasirana voda, bila gazirana ili ne, ustvari cesmovaca koja je dodatno destilovana i izfiltrirana sa dodacima kalijuma....... i ugljen-dioksida.

Nacitan

pre 13 godina

Sledeci korak ce da bude "flasiranje" cistog vazduha sa neke nase visoke planine i plasiranje na trzisre a potom i prodavanje magle. Pa izvolite.

Марко

pre 13 godina

Аха, сада ћемо грађанима да продајемо и флаширану воду из водовода који су изградили својим доприносима и од пореза. Красно, и подвучено жутим. У исто то време паметни људи у свету се ужасавају због загађивања околине и трошења енергије на флаширање, уместо на одржавање водовода. Молим модератора да постави линк на јако поучан снимак о правој цени флаширане воде: http://www.youtube.com/watch?v=Se12y9hSOM0.

Boki1122

pre 13 godina

E svi moji bajni komentatori,

A samo jedan doduse i preovladava ( Del i Boj ). Toliko o tome koliko ste pazljivo procitali tekst i koliko znate o kom se kvalitetu vode radi. Naime , po istrazivanjima koja su radjena dok je jos bilo cele Jugoslavije, a i malo sire od nas u Evropi, 3 najbolje ( najkvalitetnije ) vode koje su u vodovodnom sistemu jesu Nis, Skoplje i Bec pa vi vidite. Taj kvalitet je i dalje takav, a ideja uopste nije lose i ne zasluzuje ovakve podsmehe. Naime na njoj se niko nece obogatiti a moze pomoci ljudima u celoj Srbiji gde treba ( nadjite i vidite samo, koliko mesta ima sa epidemijom endemskog nefritisa ). To mogu i da potvrdim i zbog toga sto sam celu Srbiju proso i uzduz i popreko i za mnoga mesta pocev od Zrenjanina, Beograda i jos mnogih drugih ova voda je spas.Jos jedna stvar, setite se ispitivanja raznoraznih flasiranih voda raznoraznih proizvodjaca (naravno privatnih i slobodno nadjite na netu ) kod kojih je nalazeno sve i svasta pa cak i fekalije. Ova voda dolazi sa 100% cistog izvora ( ispod Suve planine ) i jos iz jednog izvora takodje ( Ljuberadja ) i jos je pod kontrolom stalnom niskog vodovoda. Ko ne veruje slobodno moze sve da proveri a ponizavanje ovako super ideje je na prvom mestu nepoznavanje onoga o cemu se radi.

q

pre 13 godina

Ja cu da tuzim NAISSUS!

Ne piju svi istu vodu u Nisu. Imate te izvore, imate i iz Nisave. Onu koju ja imam kod kuce ne moze da ce pije kolko je gadna.

Pijem flasiranu...

Heleny

pre 13 godina

Неко је ипак прететрао са гледањем Мућки и Дел боја :))). А што не питате млади кадар из своје странке да смисли име?

nen-si

pre 13 godina

neka se zove PIXI LADNO i ovako vam je on jedan od retko uspesnih izvoza .Ima Japan da vam celu Nisavu kupi pogotovo posle one havarije sa nuklearkom . Znaci ovako cista prirodna nekontaminirana voda Pixi ladno andji san from Nis.

brajas

pre 13 godina

E pa Srbijo moja, neces ti daleko sa ovako neozbiljnim sharlatanima...
Retko ko je ozbiljno komentarisao ovaj naslov, svi ste se sprdali.
A onda nam je djavo kriv, sto je zemlja neozbiljna, svaki njen pedalj i struktura.
Sta god predlagali, na kraju je najrealnije da ce se zvati "Beogradska `ladna",jer nemoj slucajno da Nis ili neki drugi grad bude u nazivu nekog branda...Aaaaaa ne, to je sve drzavno, a drzava je Beograd!
Svi ostali- 'ladno,skocite u tu 'ladnu- i bez problema se podavite-a ona ce i dalje teci u Beogradska grla!

milan

pre 13 godina

Zasto se posmevate?Pa u Nemackoj ima koliko hoces te flasirane vode,bas sam neki dan video prilog na TV reporteri su se malo podsmevali zbog cene ali punjaci su rekli da je dvaput filtriraju i to je to.Dakle nijo to novitet samo sto nesmeju da je nazivaju mineralna vec tafelWasser(TAFELVODA)

koji se bre djavo zajebavate

pre 13 godina

u svakoj trgovini , ne samo u americi , nego u celoj zapadnoj evropi imate vodu bez sadrzaja sode , odnosno CISTU IZVORSKU VODE koja se ipak konzerviranjem malo "doteruje" da bi duze trajala ! toliko o flasiranju vode i buducem "ZLATU" za koje ce se voditi ili vec vode ratovi ! inace da po njihovom grad nis ima najbolju pijacu vodu u srbiji nije tacno !!! da li zbog zastarelih vodovodnih cevi ili uopste vodovodne mreze , ne znam , toliko hlora stavljaju da se to mirisom odmah i oseti !

sama ideja sa flasiranjem vode je ideja da se malo bolje zaradi , odnosno da se narod malo pripremi da ce ubuduce pijacu vodu morati kao ostala pica kupuje NA LITAR a ne kao dosad na KUBIK i to moramo polako i mi da prihvatimo kao neizbeznu cinjenicu ! kazem da to vec rade svi ! koka kola ( coka cola ) je u austriji naprimer "kupila" izvore vode zvani "rimski izvori" ( orginal Römer quelle ) i pune i prodaju vodu sa manjim sadrzajem , sa normalnim , kao i bez sadrzaja sode ! zato ako se vec odluce da je pune , onda direktno sa izvora i mozda usput u tom selu , koje je pred izumiranje , mladim ljudima omoguce neko radno mesto ! i na kraju samo jedna mala napomena : ko nije imao priliku da se te STUDENSKE VODE NAPIJE DIREKTNO SA VRELA to se moglo sve do neke 58 - 59 godine , taj ne zna sta je prava izvorska i dobra voda ! onda jos nije bilo plasticnih kesa , te tako ni bacanje istih kao ni bacanje smeca i ta se voda mogla piti direktno iz reke celim tokom reke do sela jelasnice , a onda je morala da prodje pored ili kroz rudnik mrkog uglja jelasnica i naravno nije vise imala svojstva vode za pice ! reka STUDENA kao reka VISE NE POSTOJI jer su odgovorni 1958 ili 1959 godine prekrsili data obecanja da malo vode pustaju i u korito reke , vec su svu kolicinu "upakovali" u cevi da bi "napojili" nis , i korito sluzi manje vise kao deponija koja se "AUTOMATSKI" kad naidju poplave ocisti , bese jesenas cinimi se i ovde vest o tome ! posto je u medjuvremenu nis kao i beograd i svi veci gradovi u srbiji zbog pogresne politikom vodjenu od drugog svetskog rata pa do danas POSTAO PRENASELJEN , pojavila se potreba za vise vode te oni danas uz te izvorske vode mesaju i vodu iz podzemnih izvora u koritu nisave , odnosno nisavsku vodu! ps // rodjen i odrastao u d.studeni na 600 - 700 metra od VRELA - izvora , vec kao dete imao "obavezu" da nosim zito i kukuruz u vodenice da se melje, njih i valjavica je bilo onda dosta , i secam se ondasnje IDILE ! na zalost toga nema vise ! pozdr.

Samo pljacka

pre 13 godina

Logican razvoj nase drpokratije. Prva pomoc, tablice, licna nova karta i pasos, parkiranje, povecanje poreza i akciza, brasno, krompir, naduvane cene nekretnina...Ne znaju da naprave nista pa moraju da prodaju maglu.

jova

pre 13 godina

Ne znam ko piše naslove, ali to ne odgovora tekstu članka, kao prvo.
A kao drugo, dežurni pljuvači izgleda nemaju problem sa prkovremenim radom.

koji se bre djavo zajebavate

pre 13 godina

u svakoj trgovini , ne samo u americi , nego u celoj zapadnoj evropi imate vodu bez sadrzaja sode , odnosno CISTU IZVORSKU VODE koja se ipak konzerviranjem malo "doteruje" da bi duze trajala ! toliko o flasiranju vode i buducem "ZLATU" za koje ce se voditi ili vec vode ratovi ! inace da po njihovom grad nis ima najbolju pijacu vodu u srbiji nije tacno !!! da li zbog zastarelih vodovodnih cevi ili uopste vodovodne mreze , ne znam , toliko hlora stavljaju da se to mirisom odmah i oseti !

sama ideja sa flasiranjem vode je ideja da se malo bolje zaradi , odnosno da se narod malo pripremi da ce ubuduce pijacu vodu morati kao ostala pica kupuje NA LITAR a ne kao dosad na KUBIK i to moramo polako i mi da prihvatimo kao neizbeznu cinjenicu ! kazem da to vec rade svi ! koka kola ( coka cola ) je u austriji naprimer "kupila" izvore vode zvani "rimski izvori" ( orginal Römer quelle ) i pune i prodaju vodu sa manjim sadrzajem , sa normalnim , kao i bez sadrzaja sode ! zato ako se vec odluce da je pune , onda direktno sa izvora i mozda usput u tom selu , koje je pred izumiranje , mladim ljudima omoguce neko radno mesto ! i na kraju samo jedna mala napomena : ko nije imao priliku da se te STUDENSKE VODE NAPIJE DIREKTNO SA VRELA to se moglo sve do neke 58 - 59 godine , taj ne zna sta je prava izvorska i dobra voda ! onda jos nije bilo plasticnih kesa , te tako ni bacanje istih kao ni bacanje smeca i ta se voda mogla piti direktno iz reke celim tokom reke do sela jelasnice , a onda je morala da prodje pored ili kroz rudnik mrkog uglja jelasnica i naravno nije vise imala svojstva vode za pice ! reka STUDENA kao reka VISE NE POSTOJI jer su odgovorni 1958 ili 1959 godine prekrsili data obecanja da malo vode pustaju i u korito reke , vec su svu kolicinu "upakovali" u cevi da bi "napojili" nis , i korito sluzi manje vise kao deponija koja se "AUTOMATSKI" kad naidju poplave ocisti , bese jesenas cinimi se i ovde vest o tome ! posto je u medjuvremenu nis kao i beograd i svi veci gradovi u srbiji zbog pogresne politikom vodjenu od drugog svetskog rata pa do danas POSTAO PRENASELJEN , pojavila se potreba za vise vode te oni danas uz te izvorske vode mesaju i vodu iz podzemnih izvora u koritu nisave , odnosno nisavsku vodu! ps // rodjen i odrastao u d.studeni na 600 - 700 metra od VRELA - izvora , vec kao dete imao "obavezu" da nosim zito i kukuruz u vodenice da se melje, njih i valjavica je bilo onda dosta , i secam se ondasnje IDILE ! na zalost toga nema vise ! pozdr.

miroslav

pre 13 godina

ovo treba zabraniti jer u protivnom svakog leta "slucajno" ce dolaziti do loseg snabdevanja ili zagadjenja gradskog vodovoda,ali zato rafovi ce biti puni flasirane vode.

biznis=politika?

pre 13 godina

S obzirom da ce od ove vode da prave brend, pitanje je apsolutno poslovnog karaktera a ne politickog....tako da me bas zanima sta o ovome misle SNS,SRS,SPO,JS,NS,DSS jer su oni svi nasi cuveni biznismeni...NOT!!!

uko

pre 13 godina

Ideja je monstruozna. Ima onih koji bi voleli da se njima da vazduh na upravljanje, pa ce oni kao privatnici 'bolje' voditi racuna o tom vazduhu. A svi ostali bi trebalo njima da placaju za upotrebu vazduha.
Nekada nismo mogli uopste da pojmimo da placamo vodu, sada je to sasvim izvesno.

djape071

pre 13 godina

Fora sa "Muckama" i flasiranjem vode je bila parodija na ono sto se u realnosti desava u svetu - velike kompanije, prednjace Nestle, Coca-Cola, Pepsi i Danone, flasiraju uglavnom vodu iz gradskog vodovoda i kasnije pazljivim marketinskim obmanama formiraju misljenje da je voda iz vodovoda nezdrava za pice. Tako da ovi u Nisu ne rade nista drugo. Cak i ostale vode koje se reklamiraju kao izvorske, se u stvari prikljucuju na vodovode manjih mesta, gde je kapacitet mnogo veci od potrosnje. Verovatno je i kvalitet time bolji. Ali price o nekom zdravlju iz flase - prosta obmana. Pogledajte dokumentarac "Tapped" i sve ce vam biti jasno.

milelemmy

pre 13 godina

Dobra fora.Od sada kad izadjem u kafic narucujem: " Za mene pivo, za damu-ladnu nishku " :)
Buco prijatelju, salji mi je kad bude flashirana da je dilujem po zapadu zemlje Serbie.

Radnik neradnik

pre 13 godina

Aleksandar Mitic je inace gospodin sa naocarima koji stoji sa prekrstenim rukama na Sladjinom megapopularnom snimku.

Ideja o flasiranju vode nije njegova, o tome je razmisljalo mnogo ranijih garnitura direktora. Prvi i osnovni problem je sto je izvoriste na nepristupacnom terenu pa masine ne mogu da mu pridju. Zna za ovo i Mitic, njemu je bitno samo da se pokaze kao "covek sa idejama".

deda mraz ne postoji

pre 13 godina

ta id'te, molim vas.
mi u ns-u to odavno radimo.

a i ovi novi 'privrednici' koji firme snabdevaju onom vodom iz balona tu istu nalaze u nekom 'izvoru' kod futoga.

kazu da je i ona heba stizala iz nekog 'izvora' sa novog beograda

Neko

pre 13 godina

Ala su blesavi... Kome od ovoga profit odgovara i za šta će biti uloženo? Al nije ovo ni tolko smešno, i u Americi to rade, samo privatne firme.

Ovidije

pre 13 godina

Neko je pobrkao loncice. Da li direktor (inace "dokazani" DS kadar) ili novinar u to ne bih da ulazim.
1. Ideja o flasiranju vode nije nova. Ne radi se o flasiranju vode iz sistema vodovoda (Zaboravimo Mucke)vec direktno sa izvorista. Inace ko se i malo razume shvatice da voda koja se ubacuje u sistem vodosnabdevanja ne ispunjava uslove EU za flasiranje jer prolazi hemijsku obradu.
2. Niski vodovod nije korisnik sredstava Budzeta Grada vec radi na dohodovnom principu.
Ideja je dobra ali je prezentovana tako da predstavlja osnov za zajedljive komentare. Deo toga pada na dusu novinara.

Goran

pre 13 godina

Voda iz niskog vodovoda jeste jedna od najboljih u Evropi. Mnogi u Nisu i u Srbiji to ne znaju. U susnijem periodu vodovod se dopunjuje vodom sa izvorista Medijana, koja je slabijeg kvaliteta, tako da je obicno leti voda slabijeg kvaliteta. Desava se i da zbog loseg stanja samog vodovoda u gradu voda bude losijeg kvaliteta, ali su zato sama izvorista medju najkvalitetnijim u Evropi. Voda u niski vodovod u vecem delu godinu stize cevovodom sa planina sa nekoliko planinskih izvorista udaljenih od 20 do 70 km od grada.
Evo kako izgleda jedno od izvorista - Ljuberadja.
http://www.juznevesti.com/uploads/vesti/2009/09/i_213/i_2/t_Ljuberadja.jpg
http://www.dreamstime.com/waterfall-thumb2894170.jpg

90% Nislija ne zna da pije vodu sa izvorista na te dve slike. U okolini tog izvorista nema nikakve industrije.

trtmrt

pre 13 godina

Vec vidjeno:
Flaširanje vode iz vodovoda u Bačkom Petrovcu http://backipetrovac.cust.nearlyfreespeech.net/flasirana-voda-iz-vodovoda-u-backom-petrovcu.html

noa

pre 13 godina

pogledajte ovaj video i videcete zasto je bolje piti cesmovasu od flasirane.sveza voda je ipak sveza voda.
http://www.youtube.com/watch?v=Se12y9hSOM0

Огњен

pre 13 godina

Неки коментари ме подсетише на доскочицу: Зашто у паклу поред српског казана нема ни једног ђавола са трозубцем? Чим неко покуша да побегне остали га врате назад.

Voja

pre 13 godina

Vidim da vecina zna za slucaj PEPSI i Nestle kompanije koje u sustini na vecini mesta flasiraju vodu cije je poreklo iz vodovoda ili u najmanju ruku sa istog izvorista sa koga se snabdeva neki lokalni vodovod.
One nisu imale problem da ta voda koju su flasirali nije bila ispravana vec su sa etikete morali da skinu epitete kao 'izvorska' ili 'prirodna'. Naravno da je i to bila obmana potrosaca.
Ko hoce da pije flasiranu vodu niko ga nemoze ubediti da je voda iz vodovoda bolja.
U ovoj vesti je lose prezentovano to gde ce se voda flasirati. To se naslucuje iz samog teksta tj. da ce to biti na izvoristu. Normalno je da ta voda na izvorsitu ima jedan kvalitet, da ima drugi kad je u vodovodnoj mrezi, ali isto tako ce i u flasi kvalitet biti neki treci. Ponavljam sve te vode su za pice i samo je pitanje sta cete vi hteti da pijete.

Ono sto u celoj stvari nije normalno je da 1000 l vode na cesmi kosta manje nego 1 l vode u flasi. Pri tome mislim da je i jedna i druga cena NISKA.

vegan

pre 13 godina

Flasirana voda je jedan od najvecih zagadjivaca na Zemlji. Pijte vodu iz vodovoda, to vam je isto, a nekad i bolje. Samo stetocina je mogao da izmisli da se pola litra vode pakuje u plasticnu flasu koja se ne razgradjuje ni za 500 godina.

Vladimir

pre 13 godina

Voda u Nisu je izuzetno dobrog kvaliteta. Podrzavam ovakvu ideju. Ne razumem, da li bi ovi zajedljivi komentari bili drugaciji da nam prirodne resurse iskoriscava koka kola ili neko slican?

Vladimir Djordjevic

pre 13 godina

Auh, koliko samo ignoranata ima, sudeci po komentarima. Strasno. Da mi je znati, da li je iko od njih ikada pio vodu iz Nisa. Peckam - Nis, ok ima sigurno dosta slicnosti, ali ne muce nas previse...;)

Марко

pre 13 godina

Одгледао документарац: флаширана вода је 2000 пута скупља од чесмоваче. А цена расте ако се додају трошкови сакупљања флаша и чишћења околине. Ал' није битно колико то укупно кошта све док неко у том ланцу зарађује.

Dzon

pre 13 godina

sto da ne. nishka voda je stvarno veoma dobra. imam neke prijatelje iz Vojvodine koji uvek kad dodju u Nis ne mogu da se napiju cesmovace. cak napune par flasa da ponesu nazad da pokazu ortacima kakva je nishka voda. jer na zalost u vecem delu Vojvodine voda je zuta i masna, puna arsena i drugih otrova.

Иван-Ниш

pre 13 godina

Ја ову воду плаћам око 37 динара кубни метар и да је испразним из себе 7 динара (канализација). Испада да је уствари флаша та која подиже цену. И никад ми нису били јасни Нишлије који су куповали флаширану воду када већ имају квалитетну. Нека купују они који нису задовољни водом из свог градског водовода.