Utorak, 22.03.2011.

00:07

Dolazi Putin: Gas, avioni, Marakana

Premijer Rusije Vladimir Putin dolazi sutra u Srbiju, a u centru njegove posete biće razgovori o ekonomskoj saradnji - i to <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&amp;mm=03&amp;dd=17&amp;nav_id=499895" class="text-link" target= "_blank">naročito u oblasti energetike</a>.

Izvor: B92

Dolazi Putin: Gas, avioni, Marakana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Dran

pre 13 godina

Ne postoje prijatelji medju drzavama...ovi nam nece nista pomoci, ne znam cemu toliko cudo oko dolazka Putina..Mi smo sami sebi najveci neprijatelji, a baska sto nemamo ni jednog normalnog coveka u politici. Dobro mozda Djilas iskache malo iznad..

Aleksandar II

pre 13 godina

Pitanje za Aleksandra i ostale koji misle da su svi rusi KGB-ovci:

Zašto misliš da smo mi tolika veličina da treba da dođe Putin da nam kaže da ne ulazimo u NATO?

Hajde se malo spusti na zemlju - oko nas su (sem Bosne, CG i Makedonije) sve zemlje članice NATO, šta mi možemo? da ih pljunemo? Čime da ih ugrozimo i time da, navodno pomognemo Rusiji - trućanjem o liderluku u regionu?

Sećam se kada su kinezi videli da Mao Ce Tung umire i počeli da spremaju veliki XI kongres KP Kine, gde su posle par godine priprema izneli strateške planove za jačanje zemlje da posle 2000 god dostigne primat u ekonomiji i politici u svetu.
Tada sam video kako su se mnogi smejali tome - a sada?

iznenadjen covjek

pre 13 godina

Zapanjen sam kolicinom animoziteta povodom ove posjete. Vi ste izgubili kompas totalno - u jednu malu bankrotiranu Srbijicu dolazi predstavnik najvece drzave na svijetu koja nam u istoriji nikad zla nije nanijela. Sta vam je to EU dala, osim skupih kredita? Kad ce vas to Obama posjetiti i pokloniti nesto u Beogradu i Srbiji? Nikad, nego cemo nasu djecu morati slati da ratuju za njihove prljave ratove svuda po svijetu.

Golub

pre 13 godina

Kad vidim komentare tipa''kome su rusi pomogli za dzabe''itd dodje mi da se smejem.PA KO JE IKOME IKAD POMOGO ZA DZABE?
Daju nam jeftinije kredite od MMF-a, nisu nas bombardovali,ne cepaju nam teritoriju ja mozda gresim ali to je meni apsolutno dovoljno da imam vise simpatija prema njima nego NATO/EU/SAD kompaniji koja nam je od kad postoje napravila 20 puta vise stete nego koristi.

Nenad

pre 13 godina

******
Delije, Delije, hajmo svi u glas, ni jedan komunjara nece jahat nas...
sem izglada Tadica.....nameracio se i na zemljiste gde je Marakana, pa to ti je. Banda trgovaca tudjim zemljistem

sa krokodilskim suzama u ocima - ZBOGOM

pre 13 godina

.. avioni, kamioni ...
Batali, bre!
Jednom smo vas trebali, 1999. godine i tada ste nas ispalili - CAO!
Te 1999.g, 24.marta, trebalo je da kazete samo jedno tiho - stop, i imali biste prijatelja dogod nas ima ..
Zbog vaseg cutanja tada, 2008,g smo izgubili i Kosovo!

Sada shvatate, da vase poslednje ostrvo u Evropi, preplavljuje NATO (sto je OK) i setili ste nas se.

KASNO!

Gljiva Ludara

pre 13 godina

@Milan
A kako ti nazivaš situaciju kad ti Država proda firmu u kojoj si radio i istera ti na ulicu. Jel kažeš super, ili vapiš za poslom da prehraniš porodicu. Po tvom stavu verujem da si ti jedan od onih koji su "kupili" i isterali radnike na ulicu. Inaće bi verovatno primetio da nisam napisao "dajte mi firmu da rukovodim", već "da radim i nahranim porodicu".
*****

buha

pre 13 godina

ja mislim da je najbolje nikakvog posla imat s rusima,gdje kod se oni pojave neka s*anja,hteli mi to ili ne moramo da se okrenemo zapadu jer jedino tamo je budućnost...

SM

pre 13 godina

@JEDNOM U ŽIVOTU IZABERIMO KAKO VALJA,

nevezano za temu, te 29-ke su nabavljene '87 godine i do '99 koliko znam
nista nije ulagano u njih. Dobar avion ne cini samo letelica sa svojim
letnim karakteristikama vec i raznorazni sistemi i oprema nakacena na njega kao i stanje u kom se nalazi sve to. '99 su nasi migovi mogli samo da polete i da budu oboreni od neprijatelja koga nisu mogli ni da vide jer im radari uglavnom nisu ni radili. Sadasnji migovi 29smt ili 35 (razvijen na platformimiga 29) samo vizuelno podsecaju na nase 29-ke
iz '99 godine. Da li su te letelice dobre za nas, da li treba kupiti
one napravljene u nekoj zapadnoj kompaniji i da li nam uopste trebaju novi avioni o tome moze da se prica. Pricati da su novi Ruski avioni krsevi u odnosu na zapadne je isto kao reci da su Americke bombe bolje od Ruskih. Sve to zavrsava posao...
Pozdrav.

Vidoje M

pre 13 godina

Plasim se da sami sebi nismo probelm, a to je tesko resivo. Nama su dobri krstasi sa zapada i sve ono sto po svetu bombama postignu. Brzo zmo zaboravili kako su nas ubijali i rusili sve sto im je palo na pamet. Njihovi ,,medjunarodni" sudovi sude svakome ko im smeta a oni sami nikako da odgovaraju za stravicne ratne zlocine, genocid, razaranja po svetu, uvodjenje demokratije gde stignu i kako im odgovara i napokon za ,,koleteralne stete". Zato ce nase vlasti voditi racuna sta i kako pregovaraju sa Rusima. Sigurno nece sebi dozvoliti da ugorze interese svojih zapadnih mentora i donatora. Bez njih ne bi ni bili tu gde jesu.

Paraskeva M

pre 13 godina

Sladje je Tadicu i njegovoj Vladi da uzima ,,povoljne" kredite od tvoraca ,,Milosrdnog andjela" nego da prihvati ruska ulaganja u srpsku privredu.

vlajko

pre 13 godina

Cemu ovolika antiruska histerija. Rusija nam je osvedočeno prijateljska zemlja od vajkada - pripadamo istoj grupi naroda, imamo sličan jezik, pravoslavci smo..Jasno je da se nismo mnogo usrećili od ruske podrške u poslednjih 20 godina što je i razumljivo obzirom na to kakva je i pozicija Rusije u svetu bila a nije bila sjajna. Ali ako ništa drugo i za razliku od zapada rusi nam nisu sipali bombe, uranijum i nisu nas predstavljali kao najgore krvoloke na svetu svih vremena, stoga zamislite se vi malo sto vam se toliko gade rusi a veoma volite zapad koji nas satire već stolećima - nije mi jasna ta logika klasičnog upijanja zapadne propagande. Rusija je civilizacija itekako-otiđite tamo pa vidite. Sa Rusima imamo mnogo više zajedničkog nego sa Amerima, Nemcima i Englezima. A što se tiče eknomije - ostalo nam je još malo nade da možda bar njima možemo da uvalimo našu krš robu koju sigurno nikada nećemo moći da proturimo na EU tržište..ali biće kasno uskoro i za rusko tržište, viš eni tamo nemožeš da prodaš šta stigneš...

DZoni

pre 13 godina

U kojoj banani zivimo sad to svi znamo a evo i jedan primer posto mi je otac radi trenutno na Djerdapu ,celu obnovu hidroelektrane rade Rusi uz pomoc nase radne snage..sve oni placaju a nas ne kosta nista a u pitanju je ogroman posao koji verovatno sami ne bi ni imali da platimo a trenutno ne bi ni znali kako smo "napredovali" za ovih 20 godina ..i kako to ,pa jer je SSSR dugovao pare tadasnjoj SFRJ pa prebija dugove.A danasnja Srbije moli ruse( a i sve ostale) za kredu da prezivi.

Cvija

pre 13 godina

Kome su jos Rusi pomogli za dzabe ??? Toga kod njih nema ... Prodani politicari su im poklonili NIS za tepsiju ribe i za losu prica o Juznom toku od koga Srbija i njeni gradjani nece videti korist nikada ... Sada kada je sve izvesnie da Rusi nece uspeti da zaokruze pricu o tom gasovodu onda dolazi Putin da obeca NOVE kapitalne investicije u Srbiju.

Pa ako ste hteli da nam pomognete sto onda niste platili NIS 10 milijardi ...


Nemojte vise da nam pomazete samo placajte ono sto kupujete ...

Radojko

pre 13 godina

Nazvati stadion Marakanom jednako je kreativno kao kad bi OFK Beograd svoj stadion nazvao Kamp Nou...

p.s. Rusi, hvala vam za sve, nemojte vise da nam pomazete :)

IQ

pre 13 godina

Odlazi i nevraćaj se nikad više,i povedi sve naše nacionaliste i kriminalce tamo u tvoj Sibir,pa se družite sa onom što ima cvet u kosi i zlo u glavi.

Русофил

pre 13 godina

Западу су дали све што је народ градио деценијама.Душу и срце нису могли.Наша душа остала је православна, а срце словенско.Добро дошао Путине!

JEDNOM U ŽIVOTU IZABERIMO KAKO VALJA

pre 13 godina

koje crne migove.pokazali su se 99'.dajte nama f16 najnoviju verziju,najbolji lovac svih vremena.TU SU OKO 30 MILIONA PO KOMADU,TO MOZEMO DA PRIUSTIMOI!HOĆEMO F-16IQ

Русофил

pre 13 godina

Западу су дали све што је народ градио деценијама.Душу и срце нису могли.Наша душа остала је православна, а срце словенско.Добро дошао Путине!

Milan

pre 13 godina

@Anton...
Dragi Antone to koliko imas kompleksa vidi se upravo iz tog Aviona kog ces kako kazes da rusis.A pre toga sto kaze narodna izreka:" sahrani prvo one koje si pobio" pa se potom busaj u grudi junacke. A koliko je ova zemlja otvorena kao i sam B92 sajt vidi se po tome sto ti dopusta da pises takve grozne komentare,jer mi ne zelemo zlo nikome i nemamo komplekse.Uzivaj covece u zivotu,ostavi se obaranja aviona.

ja

pre 13 godina

kakva smo mi kaubojstina od drzave...ovo mi se cini kao kad spanski konkvistador dolazi u sumu kod poglavice plemena i nudi mu zlato, srebro,posudje, nakit...i deluje mrtav ozbiljan, a kad ode, pocne da im se cudi svima koliki su idioti...hahahaah MARAKANA?!?!? Migovi?!?!?! Pa prihvatite koji vam je? I ovako smo dokazali da ne mozemo da stvorimo nista,nego samo da filozfiramo...

Milan

pre 13 godina

@ Gljiva ludara... Covece odakle ti ideja da neko treba nesto da ti da u zivotu.Pusti Srbi,samo da im neko nesto da a oni da rukovode i trose tudje pare.Necemo mi nikud sa takvom filozofijom.

Iza Brda

pre 13 godina

Predvidjam, za sutra, da će da bude puno posla za hitnu pomoć. Bić tu histerije, moždanih, srčanih udara...Dolazi nam glavni Boljševik. Oni stariji, izvući će iz sebe poslednje atome snage da pozdrave reinkarnaciju komunizma, "trgnuće", na kvarno par votki, setiće se VI ličke, IV crnogorske, prve proleterske...Golog otoka, ramskog rita, pasjih groblja, sremskog fronta, hvatanja Draže, ganjanje bande, Zidanog mosta, otimanja tudje imovine, crvenog terora..Zapevaće "Kaljinku"...Dačić će možda da ga vodi da mu objasni istorijat kalemegdanske tvrdjave(kao što je objasnio onom Francuzu),S.Dj.D. će da ukolmuje kosu, rektor će da se utegne kada mu bude predavao počasni doktorat, na "Marakani" neće biti incidenata. Srbi, potdravite se sutra sa Evropom, pošto će nam vrata biti do daljnjeg zatvorena. U to ime, popiću viski....

judah

pre 13 godina

Како то неки мисле да се продамо Русима? Зар већ нисмо продали овим другима све што је нешто вредело? Ево Телеком више неће нико да купи, можда се Руси залете.

Или да све продамо два пута, кад је могла цела Палилула да се распрода по неколико пута, зашто не би и држава.

Vladan

pre 13 godina

Svakog dana prolazim pored stadiona Zvezde. Ko nije nikada bio na njemu a gledao je filmove o Drezdenu ili Hamburgu nakon bombardovanja u II svetskom ratu mogu da kazem: to je otprilike to - rusevina. Savrseno me ne interesuje ko je zainteresovan da ovo ruglo kupi, srusi i napravi nesto normalno. Mogu rusi, mogu portugalci, ..., ma mogu i eskimi ako imaju pare.

Dexterijus

pre 13 godina

Nadam se dobrim poslovnim potezima nashih,da nas bar jednom iznenade. Mislim bio bi red, da nam jednom saopste lepu vest,kako su nesto uspeli.
A kad vec dolaze i pricaju o energetici, ja bih ponudio i ostali drzavni deo akcija u Nis-u i sa tim parama podigao Srbijagas(3 velike fabrike i Agroziv+sam Srbijagas) i Petrohemiju.

Irrsinn Berlin

pre 13 godina

apropo foto: Ruskih 18cm

And again later Bogey (aka Humphrey Bogart) pulled his gun on Greenstreet, and said, "I told you - mine is bigger than yours."

Aleksandar

pre 13 godina

Mislim da gradjnaska Srbija nije smela da precuti dolazak Putina i da je trebalo makar i na simbolican nacin, nekim performansom reci sta ljudi koji racionalno rasudjuju misle o ovom KGB-ovcu i citavom projektu koji nam nudi. Jasno je zasto je dosao, dosao je da kaze da se slucajno ne igramo i da nam ne pada na pamet i da pomisljamo da ulazimo u NATO. Mozda i da zatrazi da mu poklonimo jos koji komad drzavne imovine, pa zasto da ne, Rusi ce da nam spase Kosovo (btw povratak Kosova u Srbiju znacio bi potpunu ekonomsku i demografsku propast Srbije, samo malo ukljucite mozak i razmislite). Secate se parola "Putine spasi nam Kosovo". E kada bi smo malo ukljucili mozak...

Paki

pre 13 godina

Sto se tice Zeleznica, mislim da je vlast svesna da je to lopovska organizacija i bilo kakav projekat ili uliveni novac znaci siguran gubitak. Stoga se i ne trude da naprave projekat nego su sve, kao i uvek, pustili da se o tome samo prica. Za Zeleznice je jedino privatizacija spas

Nedjo

pre 13 godina

Navijac cam Zvezde i nije mi jasno sta ima premijer rusije da razgovara o izgradnji stadiona??? Pa valda ima vaznijh stvari u ovoj napacenoj zemlji? 600 miliona EUR????

helen

pre 13 godina

Ako nastavimo da preduzeca dajemo Rusima onda cemo imati cene kao u Moskvi, najvise na svetu.Rusi ni kod sebe nisu kako treba, ni u NIS-u se nisu pokazali, ali ce zato nasi partizani dobiti sigurno skloniste i neogranicene privelegije.Ako smo hteli da EPS radi dobro i da se razvija trebali smo zamoliti nemacku vladu da njihova kompanija SIEMENS pristane da joj bez naknade ustupimo nase preduzece i tako zaustavimo pljacku.

mile

pre 13 godina

I Libija se prešla pa je umesto zapadnjačkih aviona kupila ruske. A posle, ni veta (makar su za nedelju dana mogli da odlože intervenciju, kako bi se sve to rešilo bez uplitanja neižbenog NATO-a), još i embargo na oružje (gde da kupe sada rakete za te avione) i tek po neka suza (rekao bih radosnica?!). Znači braćo Srbi, još jednom da apsolviramo, ko sa đavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju!

Pathon

pre 13 godina

Nista pogresno sto Srbija zeli ekonomsku saradnju sa Rusijom. Sa Rusijom rade mnogo ozbiljnije drzave i poslovne grupacije. Medjutim, dokle god se ponasamo prema Rusiama kao tinejdzerka na pomen Dzastina Bibera, onda je to komicno partnerstvo. Uvaljuju nam luksuzne proizvode (migove, nove stadione) koje sustinski kupujemo od njihovih kredita. Zaradjuju na nasoj gluposti i ekonomskoj nemoci. Ako zele da nam pomognu a ne samo da zaradjuju na nasoj muci, neka otvore fabriku aviona, prodaju nam par licenci, skockaju nas sa svojim gradjevinarima koji grade po svetu ili Rusiji, pa da mi gradimo drugima stadione, hidroelektrane, bolnice i prodajemo migove.

Eto, a nekada su Rusi dolazili da mole za oprost zbog Staljinovih ispada, da nas vrbuju na svoju stranu, imali smo sopstvene fabrike svega i svacega, gradjevinare i doktore u svakom delu sveta, armiju koja je mogla da kupuje migove kao krem bananice, a danas ni stadion ne moze da napravimo.

Babin_zub

pre 13 godina

Ne mogu da shvatim da ova nacija ocekuje da ce je zapad i Rusija zasipati parama,a da mi treba samo da dignemo sve cetiri u vis i ladimo...Svaki dinar koji udje u ovu zemlju u vidu kredita i toboze investicije skupo ce kostati ne samo nas vec i nase unuke.Shvatate li da je vreme da zasucemo rukave i pocnemo da radimo,da stvaramo,da zaradimo svaki dinar koji potrosimo?Ali ovde se od svercera do predsednika drzave gleda samo kako da se podmetne,ukrade,promuva,promulja...
Vidite bre kako se japanci ponasaju u onom haosu,a mi bi prvo napravili moleban za patike i tehnicku robu,pa zatim spasavali ljude po rusevinama.Generalno smo se mnoooogo iskvarili kao nacija.Moramo da poradimo na sebi,pa zatim da se okrenemo evropi i svetu.

PN

pre 13 godina

Da se ja pitam a ne pitam se umesto marakane ja bih za taj novac pre pregovarao o PVO sistem s-xxx ako je to navodno tacno avioni ma moze al ne 2kom. ili x komada ili nista!! A sto se tice netreba nam nard gladuje tu ste mozda i u pravu ali i ja i moja porodica takoreci gladujemo ali zeleo bih da imam neku sigurnost ako vec moram da trpim za hleba bolje baciti pare i na te stvarcice nego da ovi nasi politicari i to prokockaju i napune dzepove a mi ostanemo suvog

dobro došli

pre 13 godina

Šta ste se toliko uplašili Rusa?Dolazi Putin,pa šta?Toliko zajedljivih komentara ko da dolazi neki veliki neprijatelj.Treba da saradjujemo sa Rusima,što da ne,sa njima saradjuju i Nemci i Amerikanci koji su do juče bili neprijatelji,a mi koji smo sa njima uvek bili u korektnim odnosima ćemo šta?,da ih ogovaramo da bi se ulizivali kome.Prošlo je vreme hladnog rata kad je bilo dobro biti neprijatelj sa Rusima da bi bio saveznik Amerike i zapada.Iskreno ne razumem neke ljude u našoj zemlji,ako postoji mogućnost za bolju ekonomsku saradnju super.

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Danas će premijer Ruske vlade sa svojim saradnicima u Ljubljani da sklope nove aranžmane ekonomske saradnje koja se meri gotovom robom, naravno izvezenom iz Slovenije, i parama koja će iznositi preko milijardu, kao i stotine miliona vredne investicija koje Slovenci ulažu u Rusiju. Dok u Beogradu strastveno će se razgovarti, Srbi sa razroagčenim očima gledaće u pravog državnika - Putina, šro će Rusa inspirisati, setiće se detinjstva, pa će poželeti da čuje kako mu kliče i stadion pun Srba. A sutradan, kada se probude srpski pregovarači neće moći da se sete šta su se to korisno dogovrili sa Rusima. No, zato imaće šta da pričaju o Putinu, a da to prenose i mediji.

Siniša B.

pre 13 godina

Ako priča o projektima nije jasna do kraja. Pitajte Čehe, Poljake,Mađare i ostale bivše partnere,oni će vam je ispričati do kraja. Da ne bi nagađali.

zoran58

pre 13 godina

Bravo za Marakanu. Bez velikih stadiona nema razvoja fasizma. Ovo je veoma vazan infrastrukturni objekat za budici razvoj Nasih.
Jednoga dana kada se razviju Nasi ce se lako obracinavati sa svim sto nije pravoslavno i osvestano a od evrope nece biti ni pomena.
Srecom da postoji Crna Gora da imamo gde da pobegnemo.

Dzoni bi gud

pre 13 godina

Pre svega Putin u Beograd stize iz Ljubljane, sto je veoma bitan podatak, jer je malo zapelo oko "Juznog toka". Taj projekat moze da zazivi samo ako zemlje EU osim Nemacke (koja ima "Severni tok") udju u kombinaciju. Ukrajinci ne zele da ucestvuju i time sami sebe zaobidju, Turska igra poker sa Rusima i EU, a EU zeli da zabrani da prodavac gasa kontrolise i gasovode sto Rusima ne odgovara. Sve je to suvise komplikovano za nase politicare cija se umetnost svodi na dodvoravanje i trazenje baksisa.

ronilac

pre 13 godina

Pitam se zasto isti takava, ili barem slican, stadion u Portugalu kosta svega 60 miliona??? Takodje se pitam sta ce Srbiji migovi kada nemamo para za hleb??? Inace potpuno je besmisleno pitanje sta ce da se desi sa NISom i Srbijagasom, te firme i ovako i onako nisu vise nase...

Šutka

pre 13 godina

Da li znate onaj vic iz doba Brežnjeva i Tita?

U jednoj kasarni JNA najavljena je specijalna filmska projekcija u vojničkom klubu, povodom velikog državnog praznika, ali je naslov filma ostao u tajnosti. Među vojskom je uskoro procurela "poverljiva" informacija da će biti prikazan najnoviji danski erotski film.

Posle nekog vremena, "poverljiva" informacija među vojskom malo je izmenjena, pa je počelo da se priča da će, umeesto danskog erotskog biti prikazan ruski erotski film pod naslovom "Dala baba vojniku". Vojska je dostojanstveno prihvatila ovu nezvaničnu zamenu filma, pod parolom, daj-šta-daš, važno je da je film erotski.

Uskoro, na sam dan projekcije, iz "poverljivih" izvora među vojsku stiže i treća, konačna izmena. Nije u pitanju ruski erotski, već ruski ratni film, a naslov je "Balada o vojniku".

kole

pre 13 godina

Marakan i Mgovi.
MIsim stvarno.
Onih dve hiljade navijača koji na utakmice dolaze mogu komotno da se smeste u školsko dvorište, a tih par aviona koje možemo da kupimo nas neće odbraniti od NATOa jedinog osvajača u 21veku.

BSK

pre 13 godina

Sada dolazi glavna stvar da vidimo kako ce Tadic da ocuti u lice Putinu na ime sudjenja za Djindjicevo ubistvo, od danas vise nema potezanja Kostunjavog..takva nam je stvarnost.

Emil M

pre 13 godina

Dolazi Putin Šta je sa remontom HE Djerdap, čija to obaveza beše, podsetite Putina, i nešto se nesećam koju su oni obavezu ( ugovor ) u potpunosti ispunili. Nadam se da grešim ali imam osećaj da će smo ono sa Migovima biti ugovoreno (tajno)
N. Sad Kalimero

Sasha

pre 13 godina

Dolazi cirkus u nas mali grad ...
Ostace okrugli trag na mestu satre
I par plakata ,na njima gutac vatre
Bice zadovojstvo glupirati se za VAS...

Nagib

pre 13 godina

Gas
Gas kupujemo po trzisnim cenama , uopste mi nije jasno sta ce nam juni tok, kad cemo ga opet kupovati po istoj ceni, samo lazu narod, za gasovod ce doci njihove firme da prave ako ga ikada budu pravile posto je putin dosao da kaze da ce biti odlaganja zbog seke

Avioni
Koji ce nam jos aviona ? Ni sa ovo malo neznamo sta da radimo, niti ratujemo , niti nekom pomazemo u ratu , radimo obuku a za to nam treba LASTA , ekstra avion, koji treba da pravimo i da izvozimo svima. Da ne pricam kolko su nas cimali za remont aviona, bezobrazluk , mislim da jos nije gotvo.

Marakana

Niko iz zvezde nije trazio novi stadion, ali zato ce braca rusi da dodju naprave novi u tri lepe negde, sruse stari i tu za male pare dignu neke ogromne zgradurine gde ce imati trzne centre, zgrade kompanija itd ili ce samo prodati nekom i biti u debelom finanskiskom plusu

Prodaja
Ako im nesto budemo prodavali, bice to za male pare ispod stola

Hvala braco rusi , volimo mi vas ali nemojte da nas izrabljujete, hvala

Anton

pre 13 godina

heh koji je tip ovaj putin. Neozbiljan kao Gaddaffi. Ali dobro i ako vam daraju te migovi ne bojite dragi susjedi ponovno cemo ih srusiti :)

Gljiva Ludara

pre 13 godina

Ruski MIG-ovi???
Pa to nam je zaista najneophodnije, to i nova Marakana... ostaćete ljudi bez stanovništva, bez mladosti, kao Uskršnja ostrva, kameni spomenici sa izumrlim narodom. Dajte nam posla da nahranimo porodice...

Radomir

pre 13 godina

Lepo covek kaze: oni bi dali novac ali nasi nisu izradili projekte. Niko vam nece dati novac na lepe oci bez biznis-plana.

Investitor zeli da zna da pare idu u ulaganja a ne u necije dzepove, a rusi imaju i te kako iskustva sa ovim zadnjim.

Olika

pre 13 godina

Nista im (Rusima + Putin/Medvedev) ne verujem i tacka !
Sada bas dolazi na godisnjicu bombardovanja da nas osokoli i gleda fudbal !
Uostalom bas me i ne interesuju, nego gde je nas Predsednik da kaze neku, a da nije pozdravni telegram !

Darko

pre 13 godina

Kada neki od zapadnih drzavnika dodje sa ovakvim ponudama i stavom, zamolio bih dezurne rusofobe da se slobodno oglase. Ovako neka svoj cinizam sacuvaju za neke druge prilike.

Sremska Kobasica

pre 13 godina

Zasto svi ruski politicari i ambasadori
izgledaju ovako ljuto i ozbiljno?
(Mima, 22. mart 2011 05:02)
Ne znam za tebe ali mene ovaj riski ambasador neodoljivo podseca na Tony Sirka za one koji ne znaju tumachi lik POlija u porodici Soprano xD...

liliputanac

pre 13 godina

Mislim da je od svega najbitnije ulaganje u Marakanu, posto stvarno je postala premala. Uvek se trazi karta vise i nemoguce je naci slobodno mesto na stadionu. Jel ovde bre neko lud ili se meni to samo cini?

Srbija - zemlja pokvarenih politicara i njihovih laznih obecanja

pre 13 godina

"Na pitanje šta je problem sa kreditom vrednim 800 miliona dolara koji je Rusija ranije odobrila Srbiji, ambasador Konuzin odgovara da su, da bi ruska strana dala taj kredit, neophodni projekti i ugovori. "Do danas, nažalost, eksperti dve strane nisu uspeli da završe taj posao. Glavni problem je što nema spremnih projekata. Kada budu završeni, može se potpisati ugovor i biće izdvojena finansijska sredstva", objašnjava on.

Posla je godina dana od obecanih 800 mil sa Ruske strane, a ko bajage, nema jos izradjenih projekata.

I gde se sada sakrio Tadic? Prevario je stotine hiljada biraca svojim laznim obecanjima, i sad daje Milosevicevim rusofilima (Bajatovicu, Dacicu, Cvetkovicu) da konacno zavrse davno zapocet posao transformacije Srbije u Rusku guberniju. I sve to pod sloganom "ZA EVROPSKU SRBIJU"?

nixonn

pre 13 godina

Ne treba biti glup ako Rusi nude nesto povoljno to treba uzeti. Ja sam prozapadno orijentisan ali zarad ideologije ne treba propustiti dobar posao.

liliputanac

pre 13 godina

Mislim da je od svega najbitnije ulaganje u Marakanu, posto stvarno je postala premala. Uvek se trazi karta vise i nemoguce je naci slobodno mesto na stadionu. Jel ovde bre neko lud ili se meni to samo cini?

Sasha

pre 13 godina

Dolazi cirkus u nas mali grad ...
Ostace okrugli trag na mestu satre
I par plakata ,na njima gutac vatre
Bice zadovojstvo glupirati se za VAS...

IQ

pre 13 godina

Odlazi i nevraćaj se nikad više,i povedi sve naše nacionaliste i kriminalce tamo u tvoj Sibir,pa se družite sa onom što ima cvet u kosi i zlo u glavi.

nixonn

pre 13 godina

Ne treba biti glup ako Rusi nude nesto povoljno to treba uzeti. Ja sam prozapadno orijentisan ali zarad ideologije ne treba propustiti dobar posao.

Radojko

pre 13 godina

Nazvati stadion Marakanom jednako je kreativno kao kad bi OFK Beograd svoj stadion nazvao Kamp Nou...

p.s. Rusi, hvala vam za sve, nemojte vise da nam pomazete :)

Srbija - zemlja pokvarenih politicara i njihovih laznih obecanja

pre 13 godina

"Na pitanje šta je problem sa kreditom vrednim 800 miliona dolara koji je Rusija ranije odobrila Srbiji, ambasador Konuzin odgovara da su, da bi ruska strana dala taj kredit, neophodni projekti i ugovori. "Do danas, nažalost, eksperti dve strane nisu uspeli da završe taj posao. Glavni problem je što nema spremnih projekata. Kada budu završeni, može se potpisati ugovor i biće izdvojena finansijska sredstva", objašnjava on.

Posla je godina dana od obecanih 800 mil sa Ruske strane, a ko bajage, nema jos izradjenih projekata.

I gde se sada sakrio Tadic? Prevario je stotine hiljada biraca svojim laznim obecanjima, i sad daje Milosevicevim rusofilima (Bajatovicu, Dacicu, Cvetkovicu) da konacno zavrse davno zapocet posao transformacije Srbije u Rusku guberniju. I sve to pod sloganom "ZA EVROPSKU SRBIJU"?

Gljiva Ludara

pre 13 godina

Ruski MIG-ovi???
Pa to nam je zaista najneophodnije, to i nova Marakana... ostaćete ljudi bez stanovništva, bez mladosti, kao Uskršnja ostrva, kameni spomenici sa izumrlim narodom. Dajte nam posla da nahranimo porodice...

Nagib

pre 13 godina

Gas
Gas kupujemo po trzisnim cenama , uopste mi nije jasno sta ce nam juni tok, kad cemo ga opet kupovati po istoj ceni, samo lazu narod, za gasovod ce doci njihove firme da prave ako ga ikada budu pravile posto je putin dosao da kaze da ce biti odlaganja zbog seke

Avioni
Koji ce nam jos aviona ? Ni sa ovo malo neznamo sta da radimo, niti ratujemo , niti nekom pomazemo u ratu , radimo obuku a za to nam treba LASTA , ekstra avion, koji treba da pravimo i da izvozimo svima. Da ne pricam kolko su nas cimali za remont aviona, bezobrazluk , mislim da jos nije gotvo.

Marakana

Niko iz zvezde nije trazio novi stadion, ali zato ce braca rusi da dodju naprave novi u tri lepe negde, sruse stari i tu za male pare dignu neke ogromne zgradurine gde ce imati trzne centre, zgrade kompanija itd ili ce samo prodati nekom i biti u debelom finanskiskom plusu

Prodaja
Ako im nesto budemo prodavali, bice to za male pare ispod stola

Hvala braco rusi , volimo mi vas ali nemojte da nas izrabljujete, hvala

Radomir

pre 13 godina

Lepo covek kaze: oni bi dali novac ali nasi nisu izradili projekte. Niko vam nece dati novac na lepe oci bez biznis-plana.

Investitor zeli da zna da pare idu u ulaganja a ne u necije dzepove, a rusi imaju i te kako iskustva sa ovim zadnjim.

kole

pre 13 godina

Marakan i Mgovi.
MIsim stvarno.
Onih dve hiljade navijača koji na utakmice dolaze mogu komotno da se smeste u školsko dvorište, a tih par aviona koje možemo da kupimo nas neće odbraniti od NATOa jedinog osvajača u 21veku.

Olika

pre 13 godina

Nista im (Rusima + Putin/Medvedev) ne verujem i tacka !
Sada bas dolazi na godisnjicu bombardovanja da nas osokoli i gleda fudbal !
Uostalom bas me i ne interesuju, nego gde je nas Predsednik da kaze neku, a da nije pozdravni telegram !

Sremska Kobasica

pre 13 godina

Zasto svi ruski politicari i ambasadori
izgledaju ovako ljuto i ozbiljno?
(Mima, 22. mart 2011 05:02)
Ne znam za tebe ali mene ovaj riski ambasador neodoljivo podseca na Tony Sirka za one koji ne znaju tumachi lik POlija u porodici Soprano xD...

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Danas će premijer Ruske vlade sa svojim saradnicima u Ljubljani da sklope nove aranžmane ekonomske saradnje koja se meri gotovom robom, naravno izvezenom iz Slovenije, i parama koja će iznositi preko milijardu, kao i stotine miliona vredne investicija koje Slovenci ulažu u Rusiju. Dok u Beogradu strastveno će se razgovarti, Srbi sa razroagčenim očima gledaće u pravog državnika - Putina, šro će Rusa inspirisati, setiće se detinjstva, pa će poželeti da čuje kako mu kliče i stadion pun Srba. A sutradan, kada se probude srpski pregovarači neće moći da se sete šta su se to korisno dogovrili sa Rusima. No, zato imaće šta da pričaju o Putinu, a da to prenose i mediji.

zoran58

pre 13 godina

Bravo za Marakanu. Bez velikih stadiona nema razvoja fasizma. Ovo je veoma vazan infrastrukturni objekat za budici razvoj Nasih.
Jednoga dana kada se razviju Nasi ce se lako obracinavati sa svim sto nije pravoslavno i osvestano a od evrope nece biti ni pomena.
Srecom da postoji Crna Gora da imamo gde da pobegnemo.

Dzoni bi gud

pre 13 godina

Pre svega Putin u Beograd stize iz Ljubljane, sto je veoma bitan podatak, jer je malo zapelo oko "Juznog toka". Taj projekat moze da zazivi samo ako zemlje EU osim Nemacke (koja ima "Severni tok") udju u kombinaciju. Ukrajinci ne zele da ucestvuju i time sami sebe zaobidju, Turska igra poker sa Rusima i EU, a EU zeli da zabrani da prodavac gasa kontrolise i gasovode sto Rusima ne odgovara. Sve je to suvise komplikovano za nase politicare cija se umetnost svodi na dodvoravanje i trazenje baksisa.

Pathon

pre 13 godina

Nista pogresno sto Srbija zeli ekonomsku saradnju sa Rusijom. Sa Rusijom rade mnogo ozbiljnije drzave i poslovne grupacije. Medjutim, dokle god se ponasamo prema Rusiama kao tinejdzerka na pomen Dzastina Bibera, onda je to komicno partnerstvo. Uvaljuju nam luksuzne proizvode (migove, nove stadione) koje sustinski kupujemo od njihovih kredita. Zaradjuju na nasoj gluposti i ekonomskoj nemoci. Ako zele da nam pomognu a ne samo da zaradjuju na nasoj muci, neka otvore fabriku aviona, prodaju nam par licenci, skockaju nas sa svojim gradjevinarima koji grade po svetu ili Rusiji, pa da mi gradimo drugima stadione, hidroelektrane, bolnice i prodajemo migove.

Eto, a nekada su Rusi dolazili da mole za oprost zbog Staljinovih ispada, da nas vrbuju na svoju stranu, imali smo sopstvene fabrike svega i svacega, gradjevinare i doktore u svakom delu sveta, armiju koja je mogla da kupuje migove kao krem bananice, a danas ni stadion ne moze da napravimo.

Darko

pre 13 godina

Kada neki od zapadnih drzavnika dodje sa ovakvim ponudama i stavom, zamolio bih dezurne rusofobe da se slobodno oglase. Ovako neka svoj cinizam sacuvaju za neke druge prilike.

Siniša B.

pre 13 godina

Ako priča o projektima nije jasna do kraja. Pitajte Čehe, Poljake,Mađare i ostale bivše partnere,oni će vam je ispričati do kraja. Da ne bi nagađali.

Nedjo

pre 13 godina

Navijac cam Zvezde i nije mi jasno sta ima premijer rusije da razgovara o izgradnji stadiona??? Pa valda ima vaznijh stvari u ovoj napacenoj zemlji? 600 miliona EUR????

mile

pre 13 godina

I Libija se prešla pa je umesto zapadnjačkih aviona kupila ruske. A posle, ni veta (makar su za nedelju dana mogli da odlože intervenciju, kako bi se sve to rešilo bez uplitanja neižbenog NATO-a), još i embargo na oružje (gde da kupe sada rakete za te avione) i tek po neka suza (rekao bih radosnica?!). Znači braćo Srbi, još jednom da apsolviramo, ko sa đavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju!

Emil M

pre 13 godina

Dolazi Putin Šta je sa remontom HE Djerdap, čija to obaveza beše, podsetite Putina, i nešto se nesećam koju su oni obavezu ( ugovor ) u potpunosti ispunili. Nadam se da grešim ali imam osećaj da će smo ono sa Migovima biti ugovoreno (tajno)
N. Sad Kalimero

Babin_zub

pre 13 godina

Ne mogu da shvatim da ova nacija ocekuje da ce je zapad i Rusija zasipati parama,a da mi treba samo da dignemo sve cetiri u vis i ladimo...Svaki dinar koji udje u ovu zemlju u vidu kredita i toboze investicije skupo ce kostati ne samo nas vec i nase unuke.Shvatate li da je vreme da zasucemo rukave i pocnemo da radimo,da stvaramo,da zaradimo svaki dinar koji potrosimo?Ali ovde se od svercera do predsednika drzave gleda samo kako da se podmetne,ukrade,promuva,promulja...
Vidite bre kako se japanci ponasaju u onom haosu,a mi bi prvo napravili moleban za patike i tehnicku robu,pa zatim spasavali ljude po rusevinama.Generalno smo se mnoooogo iskvarili kao nacija.Moramo da poradimo na sebi,pa zatim da se okrenemo evropi i svetu.

Русофил

pre 13 godina

Западу су дали све што је народ градио деценијама.Душу и срце нису могли.Наша душа остала је православна, а срце словенско.Добро дошао Путине!

Русофил

pre 13 godina

Западу су дали све што је народ градио деценијама.Душу и срце нису могли.Наша душа остала је православна, а срце словенско.Добро дошао Путине!

Šutka

pre 13 godina

Da li znate onaj vic iz doba Brežnjeva i Tita?

U jednoj kasarni JNA najavljena je specijalna filmska projekcija u vojničkom klubu, povodom velikog državnog praznika, ali je naslov filma ostao u tajnosti. Među vojskom je uskoro procurela "poverljiva" informacija da će biti prikazan najnoviji danski erotski film.

Posle nekog vremena, "poverljiva" informacija među vojskom malo je izmenjena, pa je počelo da se priča da će, umeesto danskog erotskog biti prikazan ruski erotski film pod naslovom "Dala baba vojniku". Vojska je dostojanstveno prihvatila ovu nezvaničnu zamenu filma, pod parolom, daj-šta-daš, važno je da je film erotski.

Uskoro, na sam dan projekcije, iz "poverljivih" izvora među vojsku stiže i treća, konačna izmena. Nije u pitanju ruski erotski, već ruski ratni film, a naslov je "Balada o vojniku".

Vladan

pre 13 godina

Svakog dana prolazim pored stadiona Zvezde. Ko nije nikada bio na njemu a gledao je filmove o Drezdenu ili Hamburgu nakon bombardovanja u II svetskom ratu mogu da kazem: to je otprilike to - rusevina. Savrseno me ne interesuje ko je zainteresovan da ovo ruglo kupi, srusi i napravi nesto normalno. Mogu rusi, mogu portugalci, ..., ma mogu i eskimi ako imaju pare.

dobro došli

pre 13 godina

Šta ste se toliko uplašili Rusa?Dolazi Putin,pa šta?Toliko zajedljivih komentara ko da dolazi neki veliki neprijatelj.Treba da saradjujemo sa Rusima,što da ne,sa njima saradjuju i Nemci i Amerikanci koji su do juče bili neprijatelji,a mi koji smo sa njima uvek bili u korektnim odnosima ćemo šta?,da ih ogovaramo da bi se ulizivali kome.Prošlo je vreme hladnog rata kad je bilo dobro biti neprijatelj sa Rusima da bi bio saveznik Amerike i zapada.Iskreno ne razumem neke ljude u našoj zemlji,ako postoji mogućnost za bolju ekonomsku saradnju super.

vlajko

pre 13 godina

Cemu ovolika antiruska histerija. Rusija nam je osvedočeno prijateljska zemlja od vajkada - pripadamo istoj grupi naroda, imamo sličan jezik, pravoslavci smo..Jasno je da se nismo mnogo usrećili od ruske podrške u poslednjih 20 godina što je i razumljivo obzirom na to kakva je i pozicija Rusije u svetu bila a nije bila sjajna. Ali ako ništa drugo i za razliku od zapada rusi nam nisu sipali bombe, uranijum i nisu nas predstavljali kao najgore krvoloke na svetu svih vremena, stoga zamislite se vi malo sto vam se toliko gade rusi a veoma volite zapad koji nas satire već stolećima - nije mi jasna ta logika klasičnog upijanja zapadne propagande. Rusija je civilizacija itekako-otiđite tamo pa vidite. Sa Rusima imamo mnogo više zajedničkog nego sa Amerima, Nemcima i Englezima. A što se tiče eknomije - ostalo nam je još malo nade da možda bar njima možemo da uvalimo našu krš robu koju sigurno nikada nećemo moći da proturimo na EU tržište..ali biće kasno uskoro i za rusko tržište, viš eni tamo nemožeš da prodaš šta stigneš...

Milan

pre 13 godina

@Anton...
Dragi Antone to koliko imas kompleksa vidi se upravo iz tog Aviona kog ces kako kazes da rusis.A pre toga sto kaze narodna izreka:" sahrani prvo one koje si pobio" pa se potom busaj u grudi junacke. A koliko je ova zemlja otvorena kao i sam B92 sajt vidi se po tome sto ti dopusta da pises takve grozne komentare,jer mi ne zelemo zlo nikome i nemamo komplekse.Uzivaj covece u zivotu,ostavi se obaranja aviona.

BSK

pre 13 godina

Sada dolazi glavna stvar da vidimo kako ce Tadic da ocuti u lice Putinu na ime sudjenja za Djindjicevo ubistvo, od danas vise nema potezanja Kostunjavog..takva nam je stvarnost.

judah

pre 13 godina

Како то неки мисле да се продамо Русима? Зар већ нисмо продали овим другима све што је нешто вредело? Ево Телеком више неће нико да купи, можда се Руси залете.

Или да све продамо два пута, кад је могла цела Палилула да се распрода по неколико пута, зашто не би и држава.

ronilac

pre 13 godina

Pitam se zasto isti takava, ili barem slican, stadion u Portugalu kosta svega 60 miliona??? Takodje se pitam sta ce Srbiji migovi kada nemamo para za hleb??? Inace potpuno je besmisleno pitanje sta ce da se desi sa NISom i Srbijagasom, te firme i ovako i onako nisu vise nase...

Aleksandar

pre 13 godina

Mislim da gradjnaska Srbija nije smela da precuti dolazak Putina i da je trebalo makar i na simbolican nacin, nekim performansom reci sta ljudi koji racionalno rasudjuju misle o ovom KGB-ovcu i citavom projektu koji nam nudi. Jasno je zasto je dosao, dosao je da kaze da se slucajno ne igramo i da nam ne pada na pamet i da pomisljamo da ulazimo u NATO. Mozda i da zatrazi da mu poklonimo jos koji komad drzavne imovine, pa zasto da ne, Rusi ce da nam spase Kosovo (btw povratak Kosova u Srbiju znacio bi potpunu ekonomsku i demografsku propast Srbije, samo malo ukljucite mozak i razmislite). Secate se parola "Putine spasi nam Kosovo". E kada bi smo malo ukljucili mozak...

Milan

pre 13 godina

@ Gljiva ludara... Covece odakle ti ideja da neko treba nesto da ti da u zivotu.Pusti Srbi,samo da im neko nesto da a oni da rukovode i trose tudje pare.Necemo mi nikud sa takvom filozofijom.

JEDNOM U ŽIVOTU IZABERIMO KAKO VALJA

pre 13 godina

koje crne migove.pokazali su se 99'.dajte nama f16 najnoviju verziju,najbolji lovac svih vremena.TU SU OKO 30 MILIONA PO KOMADU,TO MOZEMO DA PRIUSTIMOI!HOĆEMO F-16IQ

helen

pre 13 godina

Ako nastavimo da preduzeca dajemo Rusima onda cemo imati cene kao u Moskvi, najvise na svetu.Rusi ni kod sebe nisu kako treba, ni u NIS-u se nisu pokazali, ali ce zato nasi partizani dobiti sigurno skloniste i neogranicene privelegije.Ako smo hteli da EPS radi dobro i da se razvija trebali smo zamoliti nemacku vladu da njihova kompanija SIEMENS pristane da joj bez naknade ustupimo nase preduzece i tako zaustavimo pljacku.

PN

pre 13 godina

Da se ja pitam a ne pitam se umesto marakane ja bih za taj novac pre pregovarao o PVO sistem s-xxx ako je to navodno tacno avioni ma moze al ne 2kom. ili x komada ili nista!! A sto se tice netreba nam nard gladuje tu ste mozda i u pravu ali i ja i moja porodica takoreci gladujemo ali zeleo bih da imam neku sigurnost ako vec moram da trpim za hleba bolje baciti pare i na te stvarcice nego da ovi nasi politicari i to prokockaju i napune dzepove a mi ostanemo suvog

Iza Brda

pre 13 godina

Predvidjam, za sutra, da će da bude puno posla za hitnu pomoć. Bić tu histerije, moždanih, srčanih udara...Dolazi nam glavni Boljševik. Oni stariji, izvući će iz sebe poslednje atome snage da pozdrave reinkarnaciju komunizma, "trgnuće", na kvarno par votki, setiće se VI ličke, IV crnogorske, prve proleterske...Golog otoka, ramskog rita, pasjih groblja, sremskog fronta, hvatanja Draže, ganjanje bande, Zidanog mosta, otimanja tudje imovine, crvenog terora..Zapevaće "Kaljinku"...Dačić će možda da ga vodi da mu objasni istorijat kalemegdanske tvrdjave(kao što je objasnio onom Francuzu),S.Dj.D. će da ukolmuje kosu, rektor će da se utegne kada mu bude predavao počasni doktorat, na "Marakani" neće biti incidenata. Srbi, potdravite se sutra sa Evropom, pošto će nam vrata biti do daljnjeg zatvorena. U to ime, popiću viski....

Anton

pre 13 godina

heh koji je tip ovaj putin. Neozbiljan kao Gaddaffi. Ali dobro i ako vam daraju te migovi ne bojite dragi susjedi ponovno cemo ih srusiti :)

DZoni

pre 13 godina

U kojoj banani zivimo sad to svi znamo a evo i jedan primer posto mi je otac radi trenutno na Djerdapu ,celu obnovu hidroelektrane rade Rusi uz pomoc nase radne snage..sve oni placaju a nas ne kosta nista a u pitanju je ogroman posao koji verovatno sami ne bi ni imali da platimo a trenutno ne bi ni znali kako smo "napredovali" za ovih 20 godina ..i kako to ,pa jer je SSSR dugovao pare tadasnjoj SFRJ pa prebija dugove.A danasnja Srbije moli ruse( a i sve ostale) za kredu da prezivi.

sa krokodilskim suzama u ocima - ZBOGOM

pre 13 godina

.. avioni, kamioni ...
Batali, bre!
Jednom smo vas trebali, 1999. godine i tada ste nas ispalili - CAO!
Te 1999.g, 24.marta, trebalo je da kazete samo jedno tiho - stop, i imali biste prijatelja dogod nas ima ..
Zbog vaseg cutanja tada, 2008,g smo izgubili i Kosovo!

Sada shvatate, da vase poslednje ostrvo u Evropi, preplavljuje NATO (sto je OK) i setili ste nas se.

KASNO!

ja

pre 13 godina

kakva smo mi kaubojstina od drzave...ovo mi se cini kao kad spanski konkvistador dolazi u sumu kod poglavice plemena i nudi mu zlato, srebro,posudje, nakit...i deluje mrtav ozbiljan, a kad ode, pocne da im se cudi svima koliki su idioti...hahahaah MARAKANA?!?!? Migovi?!?!?! Pa prihvatite koji vam je? I ovako smo dokazali da ne mozemo da stvorimo nista,nego samo da filozfiramo...

Cvija

pre 13 godina

Kome su jos Rusi pomogli za dzabe ??? Toga kod njih nema ... Prodani politicari su im poklonili NIS za tepsiju ribe i za losu prica o Juznom toku od koga Srbija i njeni gradjani nece videti korist nikada ... Sada kada je sve izvesnie da Rusi nece uspeti da zaokruze pricu o tom gasovodu onda dolazi Putin da obeca NOVE kapitalne investicije u Srbiju.

Pa ako ste hteli da nam pomognete sto onda niste platili NIS 10 milijardi ...


Nemojte vise da nam pomazete samo placajte ono sto kupujete ...

Paraskeva M

pre 13 godina

Sladje je Tadicu i njegovoj Vladi da uzima ,,povoljne" kredite od tvoraca ,,Milosrdnog andjela" nego da prihvati ruska ulaganja u srpsku privredu.

buha

pre 13 godina

ja mislim da je najbolje nikakvog posla imat s rusima,gdje kod se oni pojave neka s*anja,hteli mi to ili ne moramo da se okrenemo zapadu jer jedino tamo je budućnost...

Paki

pre 13 godina

Sto se tice Zeleznica, mislim da je vlast svesna da je to lopovska organizacija i bilo kakav projekat ili uliveni novac znaci siguran gubitak. Stoga se i ne trude da naprave projekat nego su sve, kao i uvek, pustili da se o tome samo prica. Za Zeleznice je jedino privatizacija spas

SM

pre 13 godina

@JEDNOM U ŽIVOTU IZABERIMO KAKO VALJA,

nevezano za temu, te 29-ke su nabavljene '87 godine i do '99 koliko znam
nista nije ulagano u njih. Dobar avion ne cini samo letelica sa svojim
letnim karakteristikama vec i raznorazni sistemi i oprema nakacena na njega kao i stanje u kom se nalazi sve to. '99 su nasi migovi mogli samo da polete i da budu oboreni od neprijatelja koga nisu mogli ni da vide jer im radari uglavnom nisu ni radili. Sadasnji migovi 29smt ili 35 (razvijen na platformimiga 29) samo vizuelno podsecaju na nase 29-ke
iz '99 godine. Da li su te letelice dobre za nas, da li treba kupiti
one napravljene u nekoj zapadnoj kompaniji i da li nam uopste trebaju novi avioni o tome moze da se prica. Pricati da su novi Ruski avioni krsevi u odnosu na zapadne je isto kao reci da su Americke bombe bolje od Ruskih. Sve to zavrsava posao...
Pozdrav.

Nenad

pre 13 godina

******
Delije, Delije, hajmo svi u glas, ni jedan komunjara nece jahat nas...
sem izglada Tadica.....nameracio se i na zemljiste gde je Marakana, pa to ti je. Banda trgovaca tudjim zemljistem

Vidoje M

pre 13 godina

Plasim se da sami sebi nismo probelm, a to je tesko resivo. Nama su dobri krstasi sa zapada i sve ono sto po svetu bombama postignu. Brzo zmo zaboravili kako su nas ubijali i rusili sve sto im je palo na pamet. Njihovi ,,medjunarodni" sudovi sude svakome ko im smeta a oni sami nikako da odgovaraju za stravicne ratne zlocine, genocid, razaranja po svetu, uvodjenje demokratije gde stignu i kako im odgovara i napokon za ,,koleteralne stete". Zato ce nase vlasti voditi racuna sta i kako pregovaraju sa Rusima. Sigurno nece sebi dozvoliti da ugorze interese svojih zapadnih mentora i donatora. Bez njih ne bi ni bili tu gde jesu.

Gljiva Ludara

pre 13 godina

@Milan
A kako ti nazivaš situaciju kad ti Država proda firmu u kojoj si radio i istera ti na ulicu. Jel kažeš super, ili vapiš za poslom da prehraniš porodicu. Po tvom stavu verujem da si ti jedan od onih koji su "kupili" i isterali radnike na ulicu. Inaće bi verovatno primetio da nisam napisao "dajte mi firmu da rukovodim", već "da radim i nahranim porodicu".
*****

Dexterijus

pre 13 godina

Nadam se dobrim poslovnim potezima nashih,da nas bar jednom iznenade. Mislim bio bi red, da nam jednom saopste lepu vest,kako su nesto uspeli.
A kad vec dolaze i pricaju o energetici, ja bih ponudio i ostali drzavni deo akcija u Nis-u i sa tim parama podigao Srbijagas(3 velike fabrike i Agroziv+sam Srbijagas) i Petrohemiju.

Irrsinn Berlin

pre 13 godina

apropo foto: Ruskih 18cm

And again later Bogey (aka Humphrey Bogart) pulled his gun on Greenstreet, and said, "I told you - mine is bigger than yours."

iznenadjen covjek

pre 13 godina

Zapanjen sam kolicinom animoziteta povodom ove posjete. Vi ste izgubili kompas totalno - u jednu malu bankrotiranu Srbijicu dolazi predstavnik najvece drzave na svijetu koja nam u istoriji nikad zla nije nanijela. Sta vam je to EU dala, osim skupih kredita? Kad ce vas to Obama posjetiti i pokloniti nesto u Beogradu i Srbiji? Nikad, nego cemo nasu djecu morati slati da ratuju za njihove prljave ratove svuda po svijetu.

Golub

pre 13 godina

Kad vidim komentare tipa''kome su rusi pomogli za dzabe''itd dodje mi da se smejem.PA KO JE IKOME IKAD POMOGO ZA DZABE?
Daju nam jeftinije kredite od MMF-a, nisu nas bombardovali,ne cepaju nam teritoriju ja mozda gresim ali to je meni apsolutno dovoljno da imam vise simpatija prema njima nego NATO/EU/SAD kompaniji koja nam je od kad postoje napravila 20 puta vise stete nego koristi.

Aleksandar II

pre 13 godina

Pitanje za Aleksandra i ostale koji misle da su svi rusi KGB-ovci:

Zašto misliš da smo mi tolika veličina da treba da dođe Putin da nam kaže da ne ulazimo u NATO?

Hajde se malo spusti na zemlju - oko nas su (sem Bosne, CG i Makedonije) sve zemlje članice NATO, šta mi možemo? da ih pljunemo? Čime da ih ugrozimo i time da, navodno pomognemo Rusiji - trućanjem o liderluku u regionu?

Sećam se kada su kinezi videli da Mao Ce Tung umire i počeli da spremaju veliki XI kongres KP Kine, gde su posle par godine priprema izneli strateške planove za jačanje zemlje da posle 2000 god dostigne primat u ekonomiji i politici u svetu.
Tada sam video kako su se mnogi smejali tome - a sada?

Dran

pre 13 godina

Ne postoje prijatelji medju drzavama...ovi nam nece nista pomoci, ne znam cemu toliko cudo oko dolazka Putina..Mi smo sami sebi najveci neprijatelji, a baska sto nemamo ni jednog normalnog coveka u politici. Dobro mozda Djilas iskache malo iznad..

Anton

pre 13 godina

heh koji je tip ovaj putin. Neozbiljan kao Gaddaffi. Ali dobro i ako vam daraju te migovi ne bojite dragi susjedi ponovno cemo ih srusiti :)

Русофил

pre 13 godina

Западу су дали све што је народ градио деценијама.Душу и срце нису могли.Наша душа остала је православна, а срце словенско.Добро дошао Путине!

Darko

pre 13 godina

Kada neki od zapadnih drzavnika dodje sa ovakvim ponudama i stavom, zamolio bih dezurne rusofobe da se slobodno oglase. Ovako neka svoj cinizam sacuvaju za neke druge prilike.

Русофил

pre 13 godina

Западу су дали све што је народ градио деценијама.Душу и срце нису могли.Наша душа остала је православна, а срце словенско.Добро дошао Путине!

Srbija - zemlja pokvarenih politicara i njihovih laznih obecanja

pre 13 godina

"Na pitanje šta je problem sa kreditom vrednim 800 miliona dolara koji je Rusija ranije odobrila Srbiji, ambasador Konuzin odgovara da su, da bi ruska strana dala taj kredit, neophodni projekti i ugovori. "Do danas, nažalost, eksperti dve strane nisu uspeli da završe taj posao. Glavni problem je što nema spremnih projekata. Kada budu završeni, može se potpisati ugovor i biće izdvojena finansijska sredstva", objašnjava on.

Posla je godina dana od obecanih 800 mil sa Ruske strane, a ko bajage, nema jos izradjenih projekata.

I gde se sada sakrio Tadic? Prevario je stotine hiljada biraca svojim laznim obecanjima, i sad daje Milosevicevim rusofilima (Bajatovicu, Dacicu, Cvetkovicu) da konacno zavrse davno zapocet posao transformacije Srbije u Rusku guberniju. I sve to pod sloganom "ZA EVROPSKU SRBIJU"?

IQ

pre 13 godina

Odlazi i nevraćaj se nikad više,i povedi sve naše nacionaliste i kriminalce tamo u tvoj Sibir,pa se družite sa onom što ima cvet u kosi i zlo u glavi.

JEDNOM U ŽIVOTU IZABERIMO KAKO VALJA

pre 13 godina

koje crne migove.pokazali su se 99'.dajte nama f16 najnoviju verziju,najbolji lovac svih vremena.TU SU OKO 30 MILIONA PO KOMADU,TO MOZEMO DA PRIUSTIMOI!HOĆEMO F-16IQ

zoran58

pre 13 godina

Bravo za Marakanu. Bez velikih stadiona nema razvoja fasizma. Ovo je veoma vazan infrastrukturni objekat za budici razvoj Nasih.
Jednoga dana kada se razviju Nasi ce se lako obracinavati sa svim sto nije pravoslavno i osvestano a od evrope nece biti ni pomena.
Srecom da postoji Crna Gora da imamo gde da pobegnemo.

liliputanac

pre 13 godina

Mislim da je od svega najbitnije ulaganje u Marakanu, posto stvarno je postala premala. Uvek se trazi karta vise i nemoguce je naci slobodno mesto na stadionu. Jel ovde bre neko lud ili se meni to samo cini?

Radojko

pre 13 godina

Nazvati stadion Marakanom jednako je kreativno kao kad bi OFK Beograd svoj stadion nazvao Kamp Nou...

p.s. Rusi, hvala vam za sve, nemojte vise da nam pomazete :)

mile

pre 13 godina

I Libija se prešla pa je umesto zapadnjačkih aviona kupila ruske. A posle, ni veta (makar su za nedelju dana mogli da odlože intervenciju, kako bi se sve to rešilo bez uplitanja neižbenog NATO-a), još i embargo na oružje (gde da kupe sada rakete za te avione) i tek po neka suza (rekao bih radosnica?!). Znači braćo Srbi, još jednom da apsolviramo, ko sa đavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju!

nixonn

pre 13 godina

Ne treba biti glup ako Rusi nude nesto povoljno to treba uzeti. Ja sam prozapadno orijentisan ali zarad ideologije ne treba propustiti dobar posao.

Aleksandar

pre 13 godina

Mislim da gradjnaska Srbija nije smela da precuti dolazak Putina i da je trebalo makar i na simbolican nacin, nekim performansom reci sta ljudi koji racionalno rasudjuju misle o ovom KGB-ovcu i citavom projektu koji nam nudi. Jasno je zasto je dosao, dosao je da kaze da se slucajno ne igramo i da nam ne pada na pamet i da pomisljamo da ulazimo u NATO. Mozda i da zatrazi da mu poklonimo jos koji komad drzavne imovine, pa zasto da ne, Rusi ce da nam spase Kosovo (btw povratak Kosova u Srbiju znacio bi potpunu ekonomsku i demografsku propast Srbije, samo malo ukljucite mozak i razmislite). Secate se parola "Putine spasi nam Kosovo". E kada bi smo malo ukljucili mozak...

Olika

pre 13 godina

Nista im (Rusima + Putin/Medvedev) ne verujem i tacka !
Sada bas dolazi na godisnjicu bombardovanja da nas osokoli i gleda fudbal !
Uostalom bas me i ne interesuju, nego gde je nas Predsednik da kaze neku, a da nije pozdravni telegram !

Sasha

pre 13 godina

Dolazi cirkus u nas mali grad ...
Ostace okrugli trag na mestu satre
I par plakata ,na njima gutac vatre
Bice zadovojstvo glupirati se za VAS...

Iza Brda

pre 13 godina

Predvidjam, za sutra, da će da bude puno posla za hitnu pomoć. Bić tu histerije, moždanih, srčanih udara...Dolazi nam glavni Boljševik. Oni stariji, izvući će iz sebe poslednje atome snage da pozdrave reinkarnaciju komunizma, "trgnuće", na kvarno par votki, setiće se VI ličke, IV crnogorske, prve proleterske...Golog otoka, ramskog rita, pasjih groblja, sremskog fronta, hvatanja Draže, ganjanje bande, Zidanog mosta, otimanja tudje imovine, crvenog terora..Zapevaće "Kaljinku"...Dačić će možda da ga vodi da mu objasni istorijat kalemegdanske tvrdjave(kao što je objasnio onom Francuzu),S.Dj.D. će da ukolmuje kosu, rektor će da se utegne kada mu bude predavao počasni doktorat, na "Marakani" neće biti incidenata. Srbi, potdravite se sutra sa Evropom, pošto će nam vrata biti do daljnjeg zatvorena. U to ime, popiću viski....

kole

pre 13 godina

Marakan i Mgovi.
MIsim stvarno.
Onih dve hiljade navijača koji na utakmice dolaze mogu komotno da se smeste u školsko dvorište, a tih par aviona koje možemo da kupimo nas neće odbraniti od NATOa jedinog osvajača u 21veku.

Nagib

pre 13 godina

Gas
Gas kupujemo po trzisnim cenama , uopste mi nije jasno sta ce nam juni tok, kad cemo ga opet kupovati po istoj ceni, samo lazu narod, za gasovod ce doci njihove firme da prave ako ga ikada budu pravile posto je putin dosao da kaze da ce biti odlaganja zbog seke

Avioni
Koji ce nam jos aviona ? Ni sa ovo malo neznamo sta da radimo, niti ratujemo , niti nekom pomazemo u ratu , radimo obuku a za to nam treba LASTA , ekstra avion, koji treba da pravimo i da izvozimo svima. Da ne pricam kolko su nas cimali za remont aviona, bezobrazluk , mislim da jos nije gotvo.

Marakana

Niko iz zvezde nije trazio novi stadion, ali zato ce braca rusi da dodju naprave novi u tri lepe negde, sruse stari i tu za male pare dignu neke ogromne zgradurine gde ce imati trzne centre, zgrade kompanija itd ili ce samo prodati nekom i biti u debelom finanskiskom plusu

Prodaja
Ako im nesto budemo prodavali, bice to za male pare ispod stola

Hvala braco rusi , volimo mi vas ali nemojte da nas izrabljujete, hvala

vlajko

pre 13 godina

Cemu ovolika antiruska histerija. Rusija nam je osvedočeno prijateljska zemlja od vajkada - pripadamo istoj grupi naroda, imamo sličan jezik, pravoslavci smo..Jasno je da se nismo mnogo usrećili od ruske podrške u poslednjih 20 godina što je i razumljivo obzirom na to kakva je i pozicija Rusije u svetu bila a nije bila sjajna. Ali ako ništa drugo i za razliku od zapada rusi nam nisu sipali bombe, uranijum i nisu nas predstavljali kao najgore krvoloke na svetu svih vremena, stoga zamislite se vi malo sto vam se toliko gade rusi a veoma volite zapad koji nas satire već stolećima - nije mi jasna ta logika klasičnog upijanja zapadne propagande. Rusija je civilizacija itekako-otiđite tamo pa vidite. Sa Rusima imamo mnogo više zajedničkog nego sa Amerima, Nemcima i Englezima. A što se tiče eknomije - ostalo nam je još malo nade da možda bar njima možemo da uvalimo našu krš robu koju sigurno nikada nećemo moći da proturimo na EU tržište..ali biće kasno uskoro i za rusko tržište, viš eni tamo nemožeš da prodaš šta stigneš...

Siniša B.

pre 13 godina

Ako priča o projektima nije jasna do kraja. Pitajte Čehe, Poljake,Mađare i ostale bivše partnere,oni će vam je ispričati do kraja. Da ne bi nagađali.

helen

pre 13 godina

Ako nastavimo da preduzeca dajemo Rusima onda cemo imati cene kao u Moskvi, najvise na svetu.Rusi ni kod sebe nisu kako treba, ni u NIS-u se nisu pokazali, ali ce zato nasi partizani dobiti sigurno skloniste i neogranicene privelegije.Ako smo hteli da EPS radi dobro i da se razvija trebali smo zamoliti nemacku vladu da njihova kompanija SIEMENS pristane da joj bez naknade ustupimo nase preduzece i tako zaustavimo pljacku.

Cvija

pre 13 godina

Kome su jos Rusi pomogli za dzabe ??? Toga kod njih nema ... Prodani politicari su im poklonili NIS za tepsiju ribe i za losu prica o Juznom toku od koga Srbija i njeni gradjani nece videti korist nikada ... Sada kada je sve izvesnie da Rusi nece uspeti da zaokruze pricu o tom gasovodu onda dolazi Putin da obeca NOVE kapitalne investicije u Srbiju.

Pa ako ste hteli da nam pomognete sto onda niste platili NIS 10 milijardi ...


Nemojte vise da nam pomazete samo placajte ono sto kupujete ...

Paraskeva M

pre 13 godina

Sladje je Tadicu i njegovoj Vladi da uzima ,,povoljne" kredite od tvoraca ,,Milosrdnog andjela" nego da prihvati ruska ulaganja u srpsku privredu.

Radomir

pre 13 godina

Lepo covek kaze: oni bi dali novac ali nasi nisu izradili projekte. Niko vam nece dati novac na lepe oci bez biznis-plana.

Investitor zeli da zna da pare idu u ulaganja a ne u necije dzepove, a rusi imaju i te kako iskustva sa ovim zadnjim.

ronilac

pre 13 godina

Pitam se zasto isti takava, ili barem slican, stadion u Portugalu kosta svega 60 miliona??? Takodje se pitam sta ce Srbiji migovi kada nemamo para za hleb??? Inace potpuno je besmisleno pitanje sta ce da se desi sa NISom i Srbijagasom, te firme i ovako i onako nisu vise nase...

Šutka

pre 13 godina

Da li znate onaj vic iz doba Brežnjeva i Tita?

U jednoj kasarni JNA najavljena je specijalna filmska projekcija u vojničkom klubu, povodom velikog državnog praznika, ali je naslov filma ostao u tajnosti. Među vojskom je uskoro procurela "poverljiva" informacija da će biti prikazan najnoviji danski erotski film.

Posle nekog vremena, "poverljiva" informacija među vojskom malo je izmenjena, pa je počelo da se priča da će, umeesto danskog erotskog biti prikazan ruski erotski film pod naslovom "Dala baba vojniku". Vojska je dostojanstveno prihvatila ovu nezvaničnu zamenu filma, pod parolom, daj-šta-daš, važno je da je film erotski.

Uskoro, na sam dan projekcije, iz "poverljivih" izvora među vojsku stiže i treća, konačna izmena. Nije u pitanju ruski erotski, već ruski ratni film, a naslov je "Balada o vojniku".

PN

pre 13 godina

Da se ja pitam a ne pitam se umesto marakane ja bih za taj novac pre pregovarao o PVO sistem s-xxx ako je to navodno tacno avioni ma moze al ne 2kom. ili x komada ili nista!! A sto se tice netreba nam nard gladuje tu ste mozda i u pravu ali i ja i moja porodica takoreci gladujemo ali zeleo bih da imam neku sigurnost ako vec moram da trpim za hleba bolje baciti pare i na te stvarcice nego da ovi nasi politicari i to prokockaju i napune dzepove a mi ostanemo suvog

Sremska Kobasica

pre 13 godina

Zasto svi ruski politicari i ambasadori
izgledaju ovako ljuto i ozbiljno?
(Mima, 22. mart 2011 05:02)
Ne znam za tebe ali mene ovaj riski ambasador neodoljivo podseca na Tony Sirka za one koji ne znaju tumachi lik POlija u porodici Soprano xD...

BSK

pre 13 godina

Sada dolazi glavna stvar da vidimo kako ce Tadic da ocuti u lice Putinu na ime sudjenja za Djindjicevo ubistvo, od danas vise nema potezanja Kostunjavog..takva nam je stvarnost.

dobro došli

pre 13 godina

Šta ste se toliko uplašili Rusa?Dolazi Putin,pa šta?Toliko zajedljivih komentara ko da dolazi neki veliki neprijatelj.Treba da saradjujemo sa Rusima,što da ne,sa njima saradjuju i Nemci i Amerikanci koji su do juče bili neprijatelji,a mi koji smo sa njima uvek bili u korektnim odnosima ćemo šta?,da ih ogovaramo da bi se ulizivali kome.Prošlo je vreme hladnog rata kad je bilo dobro biti neprijatelj sa Rusima da bi bio saveznik Amerike i zapada.Iskreno ne razumem neke ljude u našoj zemlji,ako postoji mogućnost za bolju ekonomsku saradnju super.

buha

pre 13 godina

ja mislim da je najbolje nikakvog posla imat s rusima,gdje kod se oni pojave neka s*anja,hteli mi to ili ne moramo da se okrenemo zapadu jer jedino tamo je budućnost...

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Danas će premijer Ruske vlade sa svojim saradnicima u Ljubljani da sklope nove aranžmane ekonomske saradnje koja se meri gotovom robom, naravno izvezenom iz Slovenije, i parama koja će iznositi preko milijardu, kao i stotine miliona vredne investicija koje Slovenci ulažu u Rusiju. Dok u Beogradu strastveno će se razgovarti, Srbi sa razroagčenim očima gledaće u pravog državnika - Putina, šro će Rusa inspirisati, setiće se detinjstva, pa će poželeti da čuje kako mu kliče i stadion pun Srba. A sutradan, kada se probude srpski pregovarači neće moći da se sete šta su se to korisno dogovrili sa Rusima. No, zato imaće šta da pričaju o Putinu, a da to prenose i mediji.

Nedjo

pre 13 godina

Navijac cam Zvezde i nije mi jasno sta ima premijer rusije da razgovara o izgradnji stadiona??? Pa valda ima vaznijh stvari u ovoj napacenoj zemlji? 600 miliona EUR????

Irrsinn Berlin

pre 13 godina

apropo foto: Ruskih 18cm

And again later Bogey (aka Humphrey Bogart) pulled his gun on Greenstreet, and said, "I told you - mine is bigger than yours."

Gljiva Ludara

pre 13 godina

Ruski MIG-ovi???
Pa to nam je zaista najneophodnije, to i nova Marakana... ostaćete ljudi bez stanovništva, bez mladosti, kao Uskršnja ostrva, kameni spomenici sa izumrlim narodom. Dajte nam posla da nahranimo porodice...

Emil M

pre 13 godina

Dolazi Putin Šta je sa remontom HE Djerdap, čija to obaveza beše, podsetite Putina, i nešto se nesećam koju su oni obavezu ( ugovor ) u potpunosti ispunili. Nadam se da grešim ali imam osećaj da će smo ono sa Migovima biti ugovoreno (tajno)
N. Sad Kalimero

sa krokodilskim suzama u ocima - ZBOGOM

pre 13 godina

.. avioni, kamioni ...
Batali, bre!
Jednom smo vas trebali, 1999. godine i tada ste nas ispalili - CAO!
Te 1999.g, 24.marta, trebalo je da kazete samo jedno tiho - stop, i imali biste prijatelja dogod nas ima ..
Zbog vaseg cutanja tada, 2008,g smo izgubili i Kosovo!

Sada shvatate, da vase poslednje ostrvo u Evropi, preplavljuje NATO (sto je OK) i setili ste nas se.

KASNO!

Vladan

pre 13 godina

Svakog dana prolazim pored stadiona Zvezde. Ko nije nikada bio na njemu a gledao je filmove o Drezdenu ili Hamburgu nakon bombardovanja u II svetskom ratu mogu da kazem: to je otprilike to - rusevina. Savrseno me ne interesuje ko je zainteresovan da ovo ruglo kupi, srusi i napravi nesto normalno. Mogu rusi, mogu portugalci, ..., ma mogu i eskimi ako imaju pare.

Milan

pre 13 godina

@Anton...
Dragi Antone to koliko imas kompleksa vidi se upravo iz tog Aviona kog ces kako kazes da rusis.A pre toga sto kaze narodna izreka:" sahrani prvo one koje si pobio" pa se potom busaj u grudi junacke. A koliko je ova zemlja otvorena kao i sam B92 sajt vidi se po tome sto ti dopusta da pises takve grozne komentare,jer mi ne zelemo zlo nikome i nemamo komplekse.Uzivaj covece u zivotu,ostavi se obaranja aviona.

Vidoje M

pre 13 godina

Plasim se da sami sebi nismo probelm, a to je tesko resivo. Nama su dobri krstasi sa zapada i sve ono sto po svetu bombama postignu. Brzo zmo zaboravili kako su nas ubijali i rusili sve sto im je palo na pamet. Njihovi ,,medjunarodni" sudovi sude svakome ko im smeta a oni sami nikako da odgovaraju za stravicne ratne zlocine, genocid, razaranja po svetu, uvodjenje demokratije gde stignu i kako im odgovara i napokon za ,,koleteralne stete". Zato ce nase vlasti voditi racuna sta i kako pregovaraju sa Rusima. Sigurno nece sebi dozvoliti da ugorze interese svojih zapadnih mentora i donatora. Bez njih ne bi ni bili tu gde jesu.

ja

pre 13 godina

kakva smo mi kaubojstina od drzave...ovo mi se cini kao kad spanski konkvistador dolazi u sumu kod poglavice plemena i nudi mu zlato, srebro,posudje, nakit...i deluje mrtav ozbiljan, a kad ode, pocne da im se cudi svima koliki su idioti...hahahaah MARAKANA?!?!? Migovi?!?!?! Pa prihvatite koji vam je? I ovako smo dokazali da ne mozemo da stvorimo nista,nego samo da filozfiramo...

DZoni

pre 13 godina

U kojoj banani zivimo sad to svi znamo a evo i jedan primer posto mi je otac radi trenutno na Djerdapu ,celu obnovu hidroelektrane rade Rusi uz pomoc nase radne snage..sve oni placaju a nas ne kosta nista a u pitanju je ogroman posao koji verovatno sami ne bi ni imali da platimo a trenutno ne bi ni znali kako smo "napredovali" za ovih 20 godina ..i kako to ,pa jer je SSSR dugovao pare tadasnjoj SFRJ pa prebija dugove.A danasnja Srbije moli ruse( a i sve ostale) za kredu da prezivi.

Pathon

pre 13 godina

Nista pogresno sto Srbija zeli ekonomsku saradnju sa Rusijom. Sa Rusijom rade mnogo ozbiljnije drzave i poslovne grupacije. Medjutim, dokle god se ponasamo prema Rusiama kao tinejdzerka na pomen Dzastina Bibera, onda je to komicno partnerstvo. Uvaljuju nam luksuzne proizvode (migove, nove stadione) koje sustinski kupujemo od njihovih kredita. Zaradjuju na nasoj gluposti i ekonomskoj nemoci. Ako zele da nam pomognu a ne samo da zaradjuju na nasoj muci, neka otvore fabriku aviona, prodaju nam par licenci, skockaju nas sa svojim gradjevinarima koji grade po svetu ili Rusiji, pa da mi gradimo drugima stadione, hidroelektrane, bolnice i prodajemo migove.

Eto, a nekada su Rusi dolazili da mole za oprost zbog Staljinovih ispada, da nas vrbuju na svoju stranu, imali smo sopstvene fabrike svega i svacega, gradjevinare i doktore u svakom delu sveta, armiju koja je mogla da kupuje migove kao krem bananice, a danas ni stadion ne moze da napravimo.

Dexterijus

pre 13 godina

Nadam se dobrim poslovnim potezima nashih,da nas bar jednom iznenade. Mislim bio bi red, da nam jednom saopste lepu vest,kako su nesto uspeli.
A kad vec dolaze i pricaju o energetici, ja bih ponudio i ostali drzavni deo akcija u Nis-u i sa tim parama podigao Srbijagas(3 velike fabrike i Agroziv+sam Srbijagas) i Petrohemiju.

Nenad

pre 13 godina

******
Delije, Delije, hajmo svi u glas, ni jedan komunjara nece jahat nas...
sem izglada Tadica.....nameracio se i na zemljiste gde je Marakana, pa to ti je. Banda trgovaca tudjim zemljistem

judah

pre 13 godina

Како то неки мисле да се продамо Русима? Зар већ нисмо продали овим другима све што је нешто вредело? Ево Телеком више неће нико да купи, можда се Руси залете.

Или да све продамо два пута, кад је могла цела Палилула да се распрода по неколико пута, зашто не би и држава.

iznenadjen covjek

pre 13 godina

Zapanjen sam kolicinom animoziteta povodom ove posjete. Vi ste izgubili kompas totalno - u jednu malu bankrotiranu Srbijicu dolazi predstavnik najvece drzave na svijetu koja nam u istoriji nikad zla nije nanijela. Sta vam je to EU dala, osim skupih kredita? Kad ce vas to Obama posjetiti i pokloniti nesto u Beogradu i Srbiji? Nikad, nego cemo nasu djecu morati slati da ratuju za njihove prljave ratove svuda po svijetu.

Dzoni bi gud

pre 13 godina

Pre svega Putin u Beograd stize iz Ljubljane, sto je veoma bitan podatak, jer je malo zapelo oko "Juznog toka". Taj projekat moze da zazivi samo ako zemlje EU osim Nemacke (koja ima "Severni tok") udju u kombinaciju. Ukrajinci ne zele da ucestvuju i time sami sebe zaobidju, Turska igra poker sa Rusima i EU, a EU zeli da zabrani da prodavac gasa kontrolise i gasovode sto Rusima ne odgovara. Sve je to suvise komplikovano za nase politicare cija se umetnost svodi na dodvoravanje i trazenje baksisa.

Babin_zub

pre 13 godina

Ne mogu da shvatim da ova nacija ocekuje da ce je zapad i Rusija zasipati parama,a da mi treba samo da dignemo sve cetiri u vis i ladimo...Svaki dinar koji udje u ovu zemlju u vidu kredita i toboze investicije skupo ce kostati ne samo nas vec i nase unuke.Shvatate li da je vreme da zasucemo rukave i pocnemo da radimo,da stvaramo,da zaradimo svaki dinar koji potrosimo?Ali ovde se od svercera do predsednika drzave gleda samo kako da se podmetne,ukrade,promuva,promulja...
Vidite bre kako se japanci ponasaju u onom haosu,a mi bi prvo napravili moleban za patike i tehnicku robu,pa zatim spasavali ljude po rusevinama.Generalno smo se mnoooogo iskvarili kao nacija.Moramo da poradimo na sebi,pa zatim da se okrenemo evropi i svetu.

SM

pre 13 godina

@JEDNOM U ŽIVOTU IZABERIMO KAKO VALJA,

nevezano za temu, te 29-ke su nabavljene '87 godine i do '99 koliko znam
nista nije ulagano u njih. Dobar avion ne cini samo letelica sa svojim
letnim karakteristikama vec i raznorazni sistemi i oprema nakacena na njega kao i stanje u kom se nalazi sve to. '99 su nasi migovi mogli samo da polete i da budu oboreni od neprijatelja koga nisu mogli ni da vide jer im radari uglavnom nisu ni radili. Sadasnji migovi 29smt ili 35 (razvijen na platformimiga 29) samo vizuelno podsecaju na nase 29-ke
iz '99 godine. Da li su te letelice dobre za nas, da li treba kupiti
one napravljene u nekoj zapadnoj kompaniji i da li nam uopste trebaju novi avioni o tome moze da se prica. Pricati da su novi Ruski avioni krsevi u odnosu na zapadne je isto kao reci da su Americke bombe bolje od Ruskih. Sve to zavrsava posao...
Pozdrav.

Golub

pre 13 godina

Kad vidim komentare tipa''kome su rusi pomogli za dzabe''itd dodje mi da se smejem.PA KO JE IKOME IKAD POMOGO ZA DZABE?
Daju nam jeftinije kredite od MMF-a, nisu nas bombardovali,ne cepaju nam teritoriju ja mozda gresim ali to je meni apsolutno dovoljno da imam vise simpatija prema njima nego NATO/EU/SAD kompaniji koja nam je od kad postoje napravila 20 puta vise stete nego koristi.

Aleksandar II

pre 13 godina

Pitanje za Aleksandra i ostale koji misle da su svi rusi KGB-ovci:

Zašto misliš da smo mi tolika veličina da treba da dođe Putin da nam kaže da ne ulazimo u NATO?

Hajde se malo spusti na zemlju - oko nas su (sem Bosne, CG i Makedonije) sve zemlje članice NATO, šta mi možemo? da ih pljunemo? Čime da ih ugrozimo i time da, navodno pomognemo Rusiji - trućanjem o liderluku u regionu?

Sećam se kada su kinezi videli da Mao Ce Tung umire i počeli da spremaju veliki XI kongres KP Kine, gde su posle par godine priprema izneli strateške planove za jačanje zemlje da posle 2000 god dostigne primat u ekonomiji i politici u svetu.
Tada sam video kako su se mnogi smejali tome - a sada?

Paki

pre 13 godina

Sto se tice Zeleznica, mislim da je vlast svesna da je to lopovska organizacija i bilo kakav projekat ili uliveni novac znaci siguran gubitak. Stoga se i ne trude da naprave projekat nego su sve, kao i uvek, pustili da se o tome samo prica. Za Zeleznice je jedino privatizacija spas

Milan

pre 13 godina

@ Gljiva ludara... Covece odakle ti ideja da neko treba nesto da ti da u zivotu.Pusti Srbi,samo da im neko nesto da a oni da rukovode i trose tudje pare.Necemo mi nikud sa takvom filozofijom.

Gljiva Ludara

pre 13 godina

@Milan
A kako ti nazivaš situaciju kad ti Država proda firmu u kojoj si radio i istera ti na ulicu. Jel kažeš super, ili vapiš za poslom da prehraniš porodicu. Po tvom stavu verujem da si ti jedan od onih koji su "kupili" i isterali radnike na ulicu. Inaće bi verovatno primetio da nisam napisao "dajte mi firmu da rukovodim", već "da radim i nahranim porodicu".
*****

Dran

pre 13 godina

Ne postoje prijatelji medju drzavama...ovi nam nece nista pomoci, ne znam cemu toliko cudo oko dolazka Putina..Mi smo sami sebi najveci neprijatelji, a baska sto nemamo ni jednog normalnog coveka u politici. Dobro mozda Djilas iskache malo iznad..