Utorak, 22.03.2011.

00:01

Neozbiljnost oterala kupce Telekoma

Nema nikakve mogućnosti da se pod uslovima koje je <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&amp;mm=03&amp;dd=21&amp;nav_id=500717" class="text-link" target= "_blank">ponudio Telekom Austrija</a> proda 51 odsto akcija Telekoma Srbija, nezvanično navode beogradski mediji.

Izvor: B92

Neozbiljnost oterala kupce Telekoma IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Perica

pre 13 godina

Sa jedne strane ne podrzavam prodaju telekoma, jer sad nije vreme za to, telekom vredi mnogo vise od onog sto moze sada da se dobije.
Sa druge strane, zao mi je sto se gomila neradnika nece proterati iz telekoma, jer je managment nesposoban za to jer su svi dosli po partijskoj ili rodbinskoj vezi.

Шумадинац

pre 13 godina

Није први пут , продаће овај режим будзашто Телеком, пошто су раније одбили Аерофлот за ЈАТ, па сад отераше русе за Телеком,....па ће после на муфте по правилу да продају неким аустроугарима или Немцима, стара прича, намештаљка!
Деструкција државе је на делу већ 10 година!

Banjeza8

pre 13 godina

* Ako su morali da prodaju, mogli su po toj ceni da prihvate , ako su Austrijanci bili zaista spremni da ulože, a to je i moglo da se prihvati da se skine 2%, da ne budu većinski vlasnik !! Izgleda da je cela akcija prodaje bila oko većinskog vlasništva ......

Mudrac sa Istoka

pre 13 godina

Zamolio bih ljude iz Vlade i DS da Telekom daju Milanu Beku jer ga je on za vreme sankcija i Milosevica prodao za 1.5$ Milijardi i to 49%. Sad da mu se da godinu dana da ga sredi od omladinaca DS-a i ostale rodbine prodao bi ga posle za 3$Milijarde lagano i to opet 49% a ne 51%. Dosta sa glupiranjem Posao Poslovnim Ljudima. Stranacka nedonoscad u parkic pa se igrajte.

SA 111-111

pre 13 godina

Evo citam da finalna ponuda zapravo iznosi €950 miliona... A telekom je prije cetiri godine potrosio €650 miliona za kupovinu vecinskog udjela u M-Telu?!

Smijesna cijena.

Svako ko potpise prodaju za tu lovu ne zasluzuje da ide na sud, vec pred streljacki vod. Igra velikih mesetara i neuspjesne vlasti koja puni budzetske rupe prodajom najvrijednijih preduzeca i resursa - nesto slicno gledamo u BiH godinama...

Dragan

pre 13 godina

Navalili su da prodaju Telekom. U redu. Vlada je tražila koliko je tražila.Austrija je ponudila traženu cenu ali malo korigovanu u skladu sa uslovima tendera. Čik da sada probaju da odbiju!? Jedan od uslova daljih EU integracija je i prodaja Telekoma. Odbiju li ponuđeni iznos, sledi sličan redosled događaja kao i kod (ispravljanja)grešaka kada su Austrijanci kupili od Karića BK Mobtel. Tada su naišli Norvežani i isplatom velikog iznosa za BK Mobtel pokrili grešku u proceni. Vranicki je pre toga u Beogradu delio packe. Neki drugi Vranicki će ponovo delili packe. Činjenica je da duži vremenski period precenjujemo svoju poziciju u međunarodnoj hijerarhiji ekonomsko političkih tokova. Bolje je da nisu žurili sa prodajom Telekom-a. Telekom će dobiti novog vlasnika za mnogo manji iznos nego što se očekivalo kao NIS. Glavni grad Srbije ipak nije Beograd. Sve je isto kao pre sto godina. Građane treba upoznati sa tim.

ssaassaa

pre 13 godina

Taj isti Telekom Austrija je nudio za Telekom srpske oko 300 mil evra.
Sad za Telekom Srbija koji u svom vlasništvu ima i Telekom srpske i mobilnu u Crnoj Gori i Makedoniji nude 950 mil. Mislim stvaaaaarnoooo...
A ne treba ga prodavati ni za 3 milijarde evra. To je suština

Bright

pre 13 godina

Postoji više načina da se neka država pretvori u koloniju, opljačka njeno bogatstvo i eksploatiše njeno stanovništvo. Rat je samo vaspitna mera.

helen

pre 13 godina

Sada treba ocekivati razne uredbe a jedna od njih bi mogla biti o privremenoj zabrani raspolaganja sredstvima na dinarskim i deviznim racunima, kao i o prevremenoj zabrani finansiranja neproizvodnih investicija

djomlica

pre 13 godina

To su ostavili za sledeci mandat da bi imali cime da se pokriju kada nova vlada bude startovala.Jer ova je sve procerdala i uvalila nas u zesce probleme.laz o nezainteresovanosti je ocigledna. Jos jedna prevara u nizu.

Dzoni

pre 13 godina

Ovo je sa jedne strane dobra vest jer vlastrodrsci nece da spiskaju pare na svoju izbornu kampanju da bi zamazali oci narodu tih nekoliko meseci a sa druge strane je vrlo losa jer je dokaz da je zemlja u gorem stanju nego 90-tih..Sloba je prodao zapadu koji ga nije voleo 49% za 1.5 milijardi maraka ili u danasnjim parama vise od 1.5 milijardi eura i ako je tadasnji telekom bio manji nego sad..ocigledno da i ti strani strucnjaci izracunase da sad narod ima manje para da trosi nego pod sankcijama 90tih.Srbija zemlja cuda.

Marko Radosavljevic

pre 13 godina

"imace monopol ali se polazi od predpostavke da ga nece zloupotrebljavati..."

BUAHAHAHAH! Pa gde mi zivimo ljudi moji! BANANANANA!
Svaki polupismen poslovni covek u engleskom govornom podrucju kad bi procitao ovako nesto u najmanju ruku dobio bi vrtoglavicu, a verovatno se i onesvetio.

Dzoni

pre 13 godina

@sailor
A ja jedva ne cekam da istekne.Na 066 mrezi sa istim brojem kao i fiksni za 200 dinara sa sve porezima imam 100 besplatnih minuta ,100 poruka ,100 MMS ,100 MB i plus jos sve po 100 u mrezi.Takva ponuda kod drugih kosta bar 600-700 dinara.Da su tako losi ne bi imali 70% trzista u mobilnoj telefoniji ,vise nego dok je bio samo karic.

Maarko A.

pre 13 godina

Već viđeno! Još da zlo bude veće, onaj lik japijevskog imidza, šef grupe za prodaju TELEKOM-a je SREĆAN jer je, eto, Neko prepoznao vrednost TELEKOM-a i poslao ponudu...sada zaista nemam nikakav komentar, od muke.

Paki

pre 13 godina

Cini mi se da je Toma, kao novi Premijer, u Briselu dogovorio da se Vladi onemoguci dobijanje para od prodaje Telekoma i tako njemu olaksa pobeda na izborima. A sta im je jos za uzvrat obecao ? Ne znam.

Dusan

pre 13 godina

Prodace oni njega i za 500 milona samo da bi izgurali do izbora i sproveli kampanju.Mi ce mo sa druge strane po starom srpskom obicaju samo cutati i gledati.Protesvovanje mozda radnici kompanije ali po istom obrascu nas nece biti briga.A na kraju,kada sve bude gotovo pitacemo se sta se desilo sa nasim drustvom i drzavom.Sramota za jednu evropsku zemlju i njene gradjane.Svest nam je na istom nivou kao i racuni u banci,srednjevekovnom !

LJUBO

pre 13 godina

STOP daljoj prodaji TELEKOMA od strane ove katastrofalne vlasti.A kome se ne sviđaju usluge naše kompanije neka ide kod drugih opratera.

Bright

pre 13 godina

Zbog čega svi smatraju da moramo pod obavezno naše nacionalno bogatstvo da prodajemo Nemcima, Rusima, Amerima, Kinezima i ostaloj bratiji? Pa posle mi radimo za male plate, a oni ubiru profit?

Miki

pre 13 godina

Kupci Telekoma treba samo da čitaju komentare i sve će im biti jasno. Mafijaška država u kojoj su političari samo marionete. Prodaće se i Telekom za kg brašna, ništa novo a mi ćemo od prodaje dobiti ulaznicu za bazen!

djape071

pre 13 godina

...наравно да им је било сумњиво када је цветковић као директор агенције за приватизацију продавао све у пола цене а сада је хтео да прода телеком за дупло

Milan

pre 13 godina

Nikad mi nije bilo jasno sta je znaclo pomeranje roka za dostavu ponude. Da li se neko molio da kupi Telekom ili...
Pa posle im krivo sto na kraju ispadnu neozbiljni

nee

pre 13 godina

Eto i sta sad? Oterala ih alava banda sve j ebilo malo sto su dobijali pa su se cenjkali do poslednjeg trenutka... tasti stan, meni lova, zeni kuca, tastu novi bubreg i tako to......
Posto je prodaja telekoma najavljivana kao spas za nasu ekonomiju i finansijska potpora za dalji razvoj neko mora da odgovara zbog ovakvog propalog tendera, samo ko, predsednik, ministri ili...!

sailor

pre 13 godina

Neozbiljna ponuda za neozbiljnu firmu. Dajte ga džabe normalnim ljudima da prestane tortura korisnika izmenama uslova ugovora, tarifnih profila bez obaveštenja i slične otimačine. Aroganciju i bezobrazluk, slanje reklama i raznih promocija porukama...da ne spominjem. Jedva čekam da mi istekne ugovor sa njima koji sam naivno potpisao na dve godine i dozvolio da me maltretiraju.

nesposoban, neobrazavan ali zato zute boje

pre 13 godina

S.M. je prodao 49% Telekoma (bez mobilne telefonije i bez Telekoma Srpske i mobilne u Crnoj Gori) za 1,5 milijardi $. Ovi zuti su dokazali da ne mogu ni nacrtane ovce da cuvaju.

Ako zuti ostanu svi drugi treba da odu

srbija partijska država

pre 13 godina

Sasvim slučajno (ili ne) Deutsche Telekom je juče sa AT&T-jem postigao dogovor o prodaji T-Mobile USA za oko 40 milijardi dolara. Da li iko misli da će firma koja se bavi takvim ozbiljnim poslovima da se smara sa ovim našim lopovima?

Hoce oni, hoce, ali malo morgen

pre 13 godina

Mislili nasi pametnjakovici "ozenit" Austrijance za sve ono sto su poklonili Miskovicu i ostatku ***. "Procenili da 50& vredi 1,4 milijarde Eura, a nemaju veze sta je u konacnom paketu. Ej, pa nisu jodleri vesla sisali.

Marko

pre 13 godina

Ocekivali ste Dojce da calne 3,4 milijarde? Nece! Ko jos zeli da posluje u zemlji ovakvih korumpiranih amatera? Niko!

Steta sto je od ovih para planirano mnogo toga, sad Vas ni izbori ne mogu spasiti od vodjenja katastrofalne politike za poslednje 3 godine.

Sta cemo sad demokratsko-socijalisticko-(kvazi)ekspertska koalicijo?

Vuk

pre 13 godina

Molim da Telekom po bilo kojoj ceni bude ustupljen Austrijancima na upravljanje kako bi bio spasen hordi najurene ministarke Aleksandre Smiljanić.

zoran111

pre 13 godina

Ko pise ove komentare?
Parafraziram
"Bice dominanti ali valjda nece to zloupotrebljavati"

To se zove monopol i regulise se zakonom a ne dobrom voljom!!!

zoran111

pre 13 godina

Ko pise ove komentare?
Parafraziram
"Bice dominanti ali valjda nece to zloupotrebljavati"

To se zove monopol i regulise se zakonom a ne dobrom voljom!!!

Marko

pre 13 godina

Ocekivali ste Dojce da calne 3,4 milijarde? Nece! Ko jos zeli da posluje u zemlji ovakvih korumpiranih amatera? Niko!

Steta sto je od ovih para planirano mnogo toga, sad Vas ni izbori ne mogu spasiti od vodjenja katastrofalne politike za poslednje 3 godine.

Sta cemo sad demokratsko-socijalisticko-(kvazi)ekspertska koalicijo?

srbija partijska država

pre 13 godina

Sasvim slučajno (ili ne) Deutsche Telekom je juče sa AT&T-jem postigao dogovor o prodaji T-Mobile USA za oko 40 milijardi dolara. Da li iko misli da će firma koja se bavi takvim ozbiljnim poslovima da se smara sa ovim našim lopovima?

nesposoban, neobrazavan ali zato zute boje

pre 13 godina

S.M. je prodao 49% Telekoma (bez mobilne telefonije i bez Telekoma Srpske i mobilne u Crnoj Gori) za 1,5 milijardi $. Ovi zuti su dokazali da ne mogu ni nacrtane ovce da cuvaju.

Ako zuti ostanu svi drugi treba da odu

Hoce oni, hoce, ali malo morgen

pre 13 godina

Mislili nasi pametnjakovici "ozenit" Austrijance za sve ono sto su poklonili Miskovicu i ostatku ***. "Procenili da 50& vredi 1,4 milijarde Eura, a nemaju veze sta je u konacnom paketu. Ej, pa nisu jodleri vesla sisali.

Vuk

pre 13 godina

Molim da Telekom po bilo kojoj ceni bude ustupljen Austrijancima na upravljanje kako bi bio spasen hordi najurene ministarke Aleksandre Smiljanić.

Milan

pre 13 godina

Nikad mi nije bilo jasno sta je znaclo pomeranje roka za dostavu ponude. Da li se neko molio da kupi Telekom ili...
Pa posle im krivo sto na kraju ispadnu neozbiljni

nee

pre 13 godina

Eto i sta sad? Oterala ih alava banda sve j ebilo malo sto su dobijali pa su se cenjkali do poslednjeg trenutka... tasti stan, meni lova, zeni kuca, tastu novi bubreg i tako to......
Posto je prodaja telekoma najavljivana kao spas za nasu ekonomiju i finansijska potpora za dalji razvoj neko mora da odgovara zbog ovakvog propalog tendera, samo ko, predsednik, ministri ili...!

Bright

pre 13 godina

Postoji više načina da se neka država pretvori u koloniju, opljačka njeno bogatstvo i eksploatiše njeno stanovništvo. Rat je samo vaspitna mera.

Miki

pre 13 godina

Kupci Telekoma treba samo da čitaju komentare i sve će im biti jasno. Mafijaška država u kojoj su političari samo marionete. Prodaće se i Telekom za kg brašna, ništa novo a mi ćemo od prodaje dobiti ulaznicu za bazen!

Dzoni

pre 13 godina

Ovo je sa jedne strane dobra vest jer vlastrodrsci nece da spiskaju pare na svoju izbornu kampanju da bi zamazali oci narodu tih nekoliko meseci a sa druge strane je vrlo losa jer je dokaz da je zemlja u gorem stanju nego 90-tih..Sloba je prodao zapadu koji ga nije voleo 49% za 1.5 milijardi maraka ili u danasnjim parama vise od 1.5 milijardi eura i ako je tadasnji telekom bio manji nego sad..ocigledno da i ti strani strucnjaci izracunase da sad narod ima manje para da trosi nego pod sankcijama 90tih.Srbija zemlja cuda.

sailor

pre 13 godina

Neozbiljna ponuda za neozbiljnu firmu. Dajte ga džabe normalnim ljudima da prestane tortura korisnika izmenama uslova ugovora, tarifnih profila bez obaveštenja i slične otimačine. Aroganciju i bezobrazluk, slanje reklama i raznih promocija porukama...da ne spominjem. Jedva čekam da mi istekne ugovor sa njima koji sam naivno potpisao na dve godine i dozvolio da me maltretiraju.

Bright

pre 13 godina

Zbog čega svi smatraju da moramo pod obavezno naše nacionalno bogatstvo da prodajemo Nemcima, Rusima, Amerima, Kinezima i ostaloj bratiji? Pa posle mi radimo za male plate, a oni ubiru profit?

Marko Radosavljevic

pre 13 godina

"imace monopol ali se polazi od predpostavke da ga nece zloupotrebljavati..."

BUAHAHAHAH! Pa gde mi zivimo ljudi moji! BANANANANA!
Svaki polupismen poslovni covek u engleskom govornom podrucju kad bi procitao ovako nesto u najmanju ruku dobio bi vrtoglavicu, a verovatno se i onesvetio.

LJUBO

pre 13 godina

STOP daljoj prodaji TELEKOMA od strane ove katastrofalne vlasti.A kome se ne sviđaju usluge naše kompanije neka ide kod drugih opratera.

djape071

pre 13 godina

...наравно да им је било сумњиво када је цветковић као директор агенције за приватизацију продавао све у пола цене а сада је хтео да прода телеком за дупло

Dusan

pre 13 godina

Prodace oni njega i za 500 milona samo da bi izgurali do izbora i sproveli kampanju.Mi ce mo sa druge strane po starom srpskom obicaju samo cutati i gledati.Protesvovanje mozda radnici kompanije ali po istom obrascu nas nece biti briga.A na kraju,kada sve bude gotovo pitacemo se sta se desilo sa nasim drustvom i drzavom.Sramota za jednu evropsku zemlju i njene gradjane.Svest nam je na istom nivou kao i racuni u banci,srednjevekovnom !

helen

pre 13 godina

Sada treba ocekivati razne uredbe a jedna od njih bi mogla biti o privremenoj zabrani raspolaganja sredstvima na dinarskim i deviznim racunima, kao i o prevremenoj zabrani finansiranja neproizvodnih investicija

Mudrac sa Istoka

pre 13 godina

Zamolio bih ljude iz Vlade i DS da Telekom daju Milanu Beku jer ga je on za vreme sankcija i Milosevica prodao za 1.5$ Milijardi i to 49%. Sad da mu se da godinu dana da ga sredi od omladinaca DS-a i ostale rodbine prodao bi ga posle za 3$Milijarde lagano i to opet 49% a ne 51%. Dosta sa glupiranjem Posao Poslovnim Ljudima. Stranacka nedonoscad u parkic pa se igrajte.

Шумадинац

pre 13 godina

Није први пут , продаће овај режим будзашто Телеком, пошто су раније одбили Аерофлот за ЈАТ, па сад отераше русе за Телеком,....па ће после на муфте по правилу да продају неким аустроугарима или Немцима, стара прича, намештаљка!
Деструкција државе је на делу већ 10 година!

SA 111-111

pre 13 godina

Evo citam da finalna ponuda zapravo iznosi €950 miliona... A telekom je prije cetiri godine potrosio €650 miliona za kupovinu vecinskog udjela u M-Telu?!

Smijesna cijena.

Svako ko potpise prodaju za tu lovu ne zasluzuje da ide na sud, vec pred streljacki vod. Igra velikih mesetara i neuspjesne vlasti koja puni budzetske rupe prodajom najvrijednijih preduzeca i resursa - nesto slicno gledamo u BiH godinama...

Maarko A.

pre 13 godina

Već viđeno! Još da zlo bude veće, onaj lik japijevskog imidza, šef grupe za prodaju TELEKOM-a je SREĆAN jer je, eto, Neko prepoznao vrednost TELEKOM-a i poslao ponudu...sada zaista nemam nikakav komentar, od muke.

Dzoni

pre 13 godina

@sailor
A ja jedva ne cekam da istekne.Na 066 mrezi sa istim brojem kao i fiksni za 200 dinara sa sve porezima imam 100 besplatnih minuta ,100 poruka ,100 MMS ,100 MB i plus jos sve po 100 u mrezi.Takva ponuda kod drugih kosta bar 600-700 dinara.Da su tako losi ne bi imali 70% trzista u mobilnoj telefoniji ,vise nego dok je bio samo karic.

ssaassaa

pre 13 godina

Taj isti Telekom Austrija je nudio za Telekom srpske oko 300 mil evra.
Sad za Telekom Srbija koji u svom vlasništvu ima i Telekom srpske i mobilnu u Crnoj Gori i Makedoniji nude 950 mil. Mislim stvaaaaarnoooo...
A ne treba ga prodavati ni za 3 milijarde evra. To je suština

Dragan

pre 13 godina

Navalili su da prodaju Telekom. U redu. Vlada je tražila koliko je tražila.Austrija je ponudila traženu cenu ali malo korigovanu u skladu sa uslovima tendera. Čik da sada probaju da odbiju!? Jedan od uslova daljih EU integracija je i prodaja Telekoma. Odbiju li ponuđeni iznos, sledi sličan redosled događaja kao i kod (ispravljanja)grešaka kada su Austrijanci kupili od Karića BK Mobtel. Tada su naišli Norvežani i isplatom velikog iznosa za BK Mobtel pokrili grešku u proceni. Vranicki je pre toga u Beogradu delio packe. Neki drugi Vranicki će ponovo delili packe. Činjenica je da duži vremenski period precenjujemo svoju poziciju u međunarodnoj hijerarhiji ekonomsko političkih tokova. Bolje je da nisu žurili sa prodajom Telekom-a. Telekom će dobiti novog vlasnika za mnogo manji iznos nego što se očekivalo kao NIS. Glavni grad Srbije ipak nije Beograd. Sve je isto kao pre sto godina. Građane treba upoznati sa tim.

Perica

pre 13 godina

Sa jedne strane ne podrzavam prodaju telekoma, jer sad nije vreme za to, telekom vredi mnogo vise od onog sto moze sada da se dobije.
Sa druge strane, zao mi je sto se gomila neradnika nece proterati iz telekoma, jer je managment nesposoban za to jer su svi dosli po partijskoj ili rodbinskoj vezi.

djomlica

pre 13 godina

To su ostavili za sledeci mandat da bi imali cime da se pokriju kada nova vlada bude startovala.Jer ova je sve procerdala i uvalila nas u zesce probleme.laz o nezainteresovanosti je ocigledna. Jos jedna prevara u nizu.

Paki

pre 13 godina

Cini mi se da je Toma, kao novi Premijer, u Briselu dogovorio da se Vladi onemoguci dobijanje para od prodaje Telekoma i tako njemu olaksa pobeda na izborima. A sta im je jos za uzvrat obecao ? Ne znam.

Banjeza8

pre 13 godina

* Ako su morali da prodaju, mogli su po toj ceni da prihvate , ako su Austrijanci bili zaista spremni da ulože, a to je i moglo da se prihvati da se skine 2%, da ne budu većinski vlasnik !! Izgleda da je cela akcija prodaje bila oko većinskog vlasništva ......

Vuk

pre 13 godina

Molim da Telekom po bilo kojoj ceni bude ustupljen Austrijancima na upravljanje kako bi bio spasen hordi najurene ministarke Aleksandre Smiljanić.

sailor

pre 13 godina

Neozbiljna ponuda za neozbiljnu firmu. Dajte ga džabe normalnim ljudima da prestane tortura korisnika izmenama uslova ugovora, tarifnih profila bez obaveštenja i slične otimačine. Aroganciju i bezobrazluk, slanje reklama i raznih promocija porukama...da ne spominjem. Jedva čekam da mi istekne ugovor sa njima koji sam naivno potpisao na dve godine i dozvolio da me maltretiraju.

Marko

pre 13 godina

Ocekivali ste Dojce da calne 3,4 milijarde? Nece! Ko jos zeli da posluje u zemlji ovakvih korumpiranih amatera? Niko!

Steta sto je od ovih para planirano mnogo toga, sad Vas ni izbori ne mogu spasiti od vodjenja katastrofalne politike za poslednje 3 godine.

Sta cemo sad demokratsko-socijalisticko-(kvazi)ekspertska koalicijo?

nesposoban, neobrazavan ali zato zute boje

pre 13 godina

S.M. je prodao 49% Telekoma (bez mobilne telefonije i bez Telekoma Srpske i mobilne u Crnoj Gori) za 1,5 milijardi $. Ovi zuti su dokazali da ne mogu ni nacrtane ovce da cuvaju.

Ako zuti ostanu svi drugi treba da odu

LJUBO

pre 13 godina

STOP daljoj prodaji TELEKOMA od strane ove katastrofalne vlasti.A kome se ne sviđaju usluge naše kompanije neka ide kod drugih opratera.

nee

pre 13 godina

Eto i sta sad? Oterala ih alava banda sve j ebilo malo sto su dobijali pa su se cenjkali do poslednjeg trenutka... tasti stan, meni lova, zeni kuca, tastu novi bubreg i tako to......
Posto je prodaja telekoma najavljivana kao spas za nasu ekonomiju i finansijska potpora za dalji razvoj neko mora da odgovara zbog ovakvog propalog tendera, samo ko, predsednik, ministri ili...!

srbija partijska država

pre 13 godina

Sasvim slučajno (ili ne) Deutsche Telekom je juče sa AT&T-jem postigao dogovor o prodaji T-Mobile USA za oko 40 milijardi dolara. Da li iko misli da će firma koja se bavi takvim ozbiljnim poslovima da se smara sa ovim našim lopovima?

ssaassaa

pre 13 godina

Taj isti Telekom Austrija je nudio za Telekom srpske oko 300 mil evra.
Sad za Telekom Srbija koji u svom vlasništvu ima i Telekom srpske i mobilnu u Crnoj Gori i Makedoniji nude 950 mil. Mislim stvaaaaarnoooo...
A ne treba ga prodavati ni za 3 milijarde evra. To je suština

Bright

pre 13 godina

Zbog čega svi smatraju da moramo pod obavezno naše nacionalno bogatstvo da prodajemo Nemcima, Rusima, Amerima, Kinezima i ostaloj bratiji? Pa posle mi radimo za male plate, a oni ubiru profit?

Hoce oni, hoce, ali malo morgen

pre 13 godina

Mislili nasi pametnjakovici "ozenit" Austrijance za sve ono sto su poklonili Miskovicu i ostatku ***. "Procenili da 50& vredi 1,4 milijarde Eura, a nemaju veze sta je u konacnom paketu. Ej, pa nisu jodleri vesla sisali.

Dzoni

pre 13 godina

Ovo je sa jedne strane dobra vest jer vlastrodrsci nece da spiskaju pare na svoju izbornu kampanju da bi zamazali oci narodu tih nekoliko meseci a sa druge strane je vrlo losa jer je dokaz da je zemlja u gorem stanju nego 90-tih..Sloba je prodao zapadu koji ga nije voleo 49% za 1.5 milijardi maraka ili u danasnjim parama vise od 1.5 milijardi eura i ako je tadasnji telekom bio manji nego sad..ocigledno da i ti strani strucnjaci izracunase da sad narod ima manje para da trosi nego pod sankcijama 90tih.Srbija zemlja cuda.

Dragan

pre 13 godina

Navalili su da prodaju Telekom. U redu. Vlada je tražila koliko je tražila.Austrija je ponudila traženu cenu ali malo korigovanu u skladu sa uslovima tendera. Čik da sada probaju da odbiju!? Jedan od uslova daljih EU integracija je i prodaja Telekoma. Odbiju li ponuđeni iznos, sledi sličan redosled događaja kao i kod (ispravljanja)grešaka kada su Austrijanci kupili od Karića BK Mobtel. Tada su naišli Norvežani i isplatom velikog iznosa za BK Mobtel pokrili grešku u proceni. Vranicki je pre toga u Beogradu delio packe. Neki drugi Vranicki će ponovo delili packe. Činjenica je da duži vremenski period precenjujemo svoju poziciju u međunarodnoj hijerarhiji ekonomsko političkih tokova. Bolje je da nisu žurili sa prodajom Telekom-a. Telekom će dobiti novog vlasnika za mnogo manji iznos nego što se očekivalo kao NIS. Glavni grad Srbije ipak nije Beograd. Sve je isto kao pre sto godina. Građane treba upoznati sa tim.

SA 111-111

pre 13 godina

Evo citam da finalna ponuda zapravo iznosi €950 miliona... A telekom je prije cetiri godine potrosio €650 miliona za kupovinu vecinskog udjela u M-Telu?!

Smijesna cijena.

Svako ko potpise prodaju za tu lovu ne zasluzuje da ide na sud, vec pred streljacki vod. Igra velikih mesetara i neuspjesne vlasti koja puni budzetske rupe prodajom najvrijednijih preduzeca i resursa - nesto slicno gledamo u BiH godinama...

zoran111

pre 13 godina

Ko pise ove komentare?
Parafraziram
"Bice dominanti ali valjda nece to zloupotrebljavati"

To se zove monopol i regulise se zakonom a ne dobrom voljom!!!

Dusan

pre 13 godina

Prodace oni njega i za 500 milona samo da bi izgurali do izbora i sproveli kampanju.Mi ce mo sa druge strane po starom srpskom obicaju samo cutati i gledati.Protesvovanje mozda radnici kompanije ali po istom obrascu nas nece biti briga.A na kraju,kada sve bude gotovo pitacemo se sta se desilo sa nasim drustvom i drzavom.Sramota za jednu evropsku zemlju i njene gradjane.Svest nam je na istom nivou kao i racuni u banci,srednjevekovnom !

Paki

pre 13 godina

Cini mi se da je Toma, kao novi Premijer, u Briselu dogovorio da se Vladi onemoguci dobijanje para od prodaje Telekoma i tako njemu olaksa pobeda na izborima. A sta im je jos za uzvrat obecao ? Ne znam.

Marko Radosavljevic

pre 13 godina

"imace monopol ali se polazi od predpostavke da ga nece zloupotrebljavati..."

BUAHAHAHAH! Pa gde mi zivimo ljudi moji! BANANANANA!
Svaki polupismen poslovni covek u engleskom govornom podrucju kad bi procitao ovako nesto u najmanju ruku dobio bi vrtoglavicu, a verovatno se i onesvetio.

Mudrac sa Istoka

pre 13 godina

Zamolio bih ljude iz Vlade i DS da Telekom daju Milanu Beku jer ga je on za vreme sankcija i Milosevica prodao za 1.5$ Milijardi i to 49%. Sad da mu se da godinu dana da ga sredi od omladinaca DS-a i ostale rodbine prodao bi ga posle za 3$Milijarde lagano i to opet 49% a ne 51%. Dosta sa glupiranjem Posao Poslovnim Ljudima. Stranacka nedonoscad u parkic pa se igrajte.

djape071

pre 13 godina

...наравно да им је било сумњиво када је цветковић као директор агенције за приватизацију продавао све у пола цене а сада је хтео да прода телеком за дупло

Bright

pre 13 godina

Postoji više načina da se neka država pretvori u koloniju, opljačka njeno bogatstvo i eksploatiše njeno stanovništvo. Rat je samo vaspitna mera.

Dzoni

pre 13 godina

@sailor
A ja jedva ne cekam da istekne.Na 066 mrezi sa istim brojem kao i fiksni za 200 dinara sa sve porezima imam 100 besplatnih minuta ,100 poruka ,100 MMS ,100 MB i plus jos sve po 100 u mrezi.Takva ponuda kod drugih kosta bar 600-700 dinara.Da su tako losi ne bi imali 70% trzista u mobilnoj telefoniji ,vise nego dok je bio samo karic.

Banjeza8

pre 13 godina

* Ako su morali da prodaju, mogli su po toj ceni da prihvate , ako su Austrijanci bili zaista spremni da ulože, a to je i moglo da se prihvati da se skine 2%, da ne budu većinski vlasnik !! Izgleda da je cela akcija prodaje bila oko većinskog vlasništva ......

Milan

pre 13 godina

Nikad mi nije bilo jasno sta je znaclo pomeranje roka za dostavu ponude. Da li se neko molio da kupi Telekom ili...
Pa posle im krivo sto na kraju ispadnu neozbiljni

Miki

pre 13 godina

Kupci Telekoma treba samo da čitaju komentare i sve će im biti jasno. Mafijaška država u kojoj su političari samo marionete. Prodaće se i Telekom za kg brašna, ništa novo a mi ćemo od prodaje dobiti ulaznicu za bazen!

helen

pre 13 godina

Sada treba ocekivati razne uredbe a jedna od njih bi mogla biti o privremenoj zabrani raspolaganja sredstvima na dinarskim i deviznim racunima, kao i o prevremenoj zabrani finansiranja neproizvodnih investicija

Maarko A.

pre 13 godina

Već viđeno! Još da zlo bude veće, onaj lik japijevskog imidza, šef grupe za prodaju TELEKOM-a je SREĆAN jer je, eto, Neko prepoznao vrednost TELEKOM-a i poslao ponudu...sada zaista nemam nikakav komentar, od muke.

djomlica

pre 13 godina

To su ostavili za sledeci mandat da bi imali cime da se pokriju kada nova vlada bude startovala.Jer ova je sve procerdala i uvalila nas u zesce probleme.laz o nezainteresovanosti je ocigledna. Jos jedna prevara u nizu.

Шумадинац

pre 13 godina

Није први пут , продаће овај режим будзашто Телеком, пошто су раније одбили Аерофлот за ЈАТ, па сад отераше русе за Телеком,....па ће после на муфте по правилу да продају неким аустроугарима или Немцима, стара прича, намештаљка!
Деструкција државе је на делу већ 10 година!

Perica

pre 13 godina

Sa jedne strane ne podrzavam prodaju telekoma, jer sad nije vreme za to, telekom vredi mnogo vise od onog sto moze sada da se dobije.
Sa druge strane, zao mi je sto se gomila neradnika nece proterati iz telekoma, jer je managment nesposoban za to jer su svi dosli po partijskoj ili rodbinskoj vezi.