Petak, 04.03.2011.

12:19

Matić: Uz Telekom i infrastruktura

Ministarska za telekomunikacije Jasna Matić kaže da se sa akcijama kompanije Telekoma Srbija prodaje i infrastruktura.

Izvor: Tanjug

Matiæ: Uz Telekom i infrastruktura IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

nebojsa

pre 13 godina

Celo srpsko drustvo,pocev od vlasti prije svega,je iscaseno.Nekad i negdje,ni sami to vise ne znamo,okliznuli smo se i doziveli udes.Zbog tog iscasenja,poceli smo da sepamo,da se krivimo i savijamo,tako da danas vise licimo na nekog bogalja kome treba HITNA pomoc.A zna se kako se 'lece' deformacije takvog tipa-brzim i ostrim zahvatima,neizbezno pracenih velikim bolom.Jedino pitanje danas u Srbiji je DA LI SMO SPREMNI I SPOSOBNI DA PODNESEMO TE MUKE???
Srbija posle 5.oktobra lici na pacijenta kome su doktori,poslije preloma noge,stavili ali navodno zaboravili da skinu gips(jer nisu imaliideju kako dalje da je lece).Sad svesno cekaju da ista odumre,da bi imali izgovor da je 'odcvikare',a da za to ne snose odgovornost.
A pokojni premijer Djindjic je znao i imao ideju.Zato je i ubijen ,upravo u trenutku dok je pokusavao da taj isti gips skine i nastavi sa lijecenjem.
Da li se radilo o telekomu ili necem drugom,ironija,cinizam i nesposobnost ove vlasti je ista-ocita i bezgranicna i bojim se da rok njenog trajanja ne bude duzi od ove napacene zemlje i ovog naroda!

zvezdan

pre 13 godina

Posle mene potop....to je politika ove vlasti

Ne zaboravimo da je isto rezonovao i milosevic kada je otpadao od fotelje...isto je prodavao telekom!!!

Ovo je zalosna podudarnost, koja se jos vise pojacava NELUSTRIRANIM SOLCIJALISTIMA kojima je zarad ostanka ove ZUTE klike na vlasti oprosteno unistavanje srbije tokom 90tih!!!

Gedza

pre 13 godina

@Vuk, @vidoviti - procitajte ponovo ugovor koji ste potpisali kada ste ulozili u infrastrukturu Telekoma. Sta pise tamo? Ko je vlasnik toga za sta ste dali pare? Uostalom, i fabrike su pripadale radnicima, a zemlja seljacima, pa su prodate i preprodate za par dinara i niko nije nikada video ni jednu jedinu akciju od tih fabrika. Pogotovo ne oni koji su radili u njima. Tako da ... mrka kapa.

Nikola

pre 13 godina

"Mogu da govorim o zakonskim okvirima za telekomunikacije i o tome kako tržište funkcioniše, ali nikako o tome šta je pravi način prodaje i promene vlasničke strukture", rekla je Matićeva.

E tako se peru ruke od pljacke!
- Jesi ti muzicar?
- Nisam.
- Nisi?
- Pa ne, kazem da jesam.
- Znaci jesi?
- Ma ja moram da odnesem tetki lek....

linuxash_pravoslavac

pre 13 godina

Ma zavaljajte sve, sta vas briga, ostanite na vlasti jos malo da skrckate i izvucete taj novac pa posle zna se egzoticne destinacije za vas i vase porodice... Ovo sto se nama desilo nije bila privatizacija niti tranzicija. To je bila ogoljena pljacka i genocid nad sopstvenim narodom, a nazalost jos uvek traje.

Nikola

pre 13 godina

Ova drzava ne zaradjuje prodavajuci preduzeca vec prodavajuci monopole. Tako su otisli nis i maksi a fiat je subvencionisan. Sada se uz telekom mora prodati i infrastruktura da bi kupac imao opet koliko toliko monopol. Neko u vlasti ce se debelo okoristiti od takvog dila. Na nama je da to ne dopustimo. Ako drzava nema para onda treba pokrenuti proizvodnju i izvoz a ne samo praviti planove sta ce da se proda.

Jovan

pre 13 godina

Juce sam vas lepo zamolio da vise ne objavljujete slike kao gornju, a vi opet. Jel' vi to meni u inat? Uzgred, TO nema pojma o telekomunikacijama.

Reeper Bahn

pre 13 godina

Niko NORMALAN ne bi prodao infrastrukturu! U Austriji na primjer, najveci konkurent telekomu je Sindikat komunalaca, zashto? Jer izdaju svoju kanalizacionu infrastrukturu za postavljanje optichkih kablova. Buduci da je Fiber To The Home koncept u Srbiji gotovo totalna novina, mozete li samo zamisliti koliko novaca bi se moglo dobiti na iznajmljivanje kanalizacione infrastrukture!! Ovdje komunalci nisu tako razvijeni (i pametni) ali izlgeda da nije ni drzava "in general manner"!

Daniel

pre 13 godina

Svi su toliko ogorceni vladom a niko nista ne radi(prakticno) da promeni stvari,samo se gundja i kuka
Ljudi,pa poenta demokratije je da narod vlada,ne sedi zaplasen kod kuce i pusta da ga predstavljaju lopovi i budale.
Posle se kaze-vlast je onakava kakav je i narod..
mislite o tome..

RealPlayer

pre 13 godina

Kad su došli na vlast znali su da će prodavati Telekom. Imali su 3 godine da odvoje infrastrukturu. Hvale se kako će grke da ubede da prodaju svoj deo, a ne mogu da zadrže vrlo bitnu infrastrukturu u državnom vlasništvu. To je bitno i zbog nelojalne konkurencije u odnosu na druge telekomunikacione kompanije. S' tim što nisu bitne te kompanije same za sebe već zbog snižavanja cena i utrkivanja na tržištu.

gradjanin Osetije&Abhazije

pre 13 godina

Ajde bre Samoupravljači za tuđe pare ,prestanite da vrištite.Ako ste tolko dodri samoupravljači kao što vrištite ,niko vas neće otpustiti.Ili se možda nadate da će vas Putin preuzeti 23.3.2011 kao sto su mu Bogoljub i Toma obecali.

sahista

pre 13 godina

Iluzorno je bilo sta pricati o ovakvoj trapavoj privatizaciji Telekoma, ali samo treba podsetiti da se Telekom nudi po ceni 2 Maxi-ja. Te dve stvari nisu cak ni za poredjenje, Telekom je vredniji barem 100 puta od Maxi-ja. Najlakse je prodavati nesto sto nije tvoje, i uz to dobiti proviziju za odradjeni prljavi posao. Prodajte ono sto ste vi napravili i sto vam je u privatnom vlasnistvu, lopovi i nesposobnjakovici.

Matorac

pre 13 godina

Evo kako DT neće imati monopol nad fiksnom telefonijom: Paricu do moje kuće paltio sam 1.200 DM, dogradio tt mrežu; sada tu moju paricu država poklanja DT; ako hoću ADSL ili nešto drugo po toj parici od Telenora zakup plaća i Telenor, naravno i opet ja. Telenoru se ne isplati da pored postojeće parice kopa kanal za još jednu, itd... I kako nema novog monopola, i kako će postojati konkurencija u fiksnoj telefoniji? Objavite cene zakupa kablovske kanalizacije po jednom metru i po jednoj cevi, pomnožite sa dužinom kanalizacije u Srbiji i dobićete fantastične iznose (ovo je ako drugi provajder polaže u slobodnoj kanalizaciji), još je mnogo veća cena postojećih kablova bakarnih i optičkih, i za ovo cene možete saznati. Dalje, saznajte koliko je stubova instalirano za potrebe MTS-a i kolikaje cena zakupa za druge provajdere... Kada budete videli o kakvim ciframa se radi svi ćete se uveriti zašto je bitna infrastruktura. Insajder trkom u Telekom!!! Šta je? Niste još uvek tamo!!!???

marko

pre 13 godina

Pretpostavljam da su njeni poslodavci zadovoljni, zena vredi svaku paru. Moram da priznam, da nema puno licnosti koje ovako savesno obavljaju svoj posao. Pitao bih samo doticnu, jel ima jos nesto u opisu njenog posla osim predaje Telekoma?

Millissav

pre 13 godina

Ne treba zaboraviti da je Telekom preduzeće koje u startu bilo podstanar Pošta Srbije (pored toga što su Pošte bile osnivač i većinski vlasnik, ali pošte su bile vlasnik i Mobtela pa nisu dale zgrade za njih). Telekom nije imao svojih zgrada nego je koristio poštanske kapacitete i trebao je da plaća rentu. Dakle, većina nekretnina kojima se služi Telekom su vlasništvo Pošta Srbije tako da nije jasno da li se i to prodaje.

Matrix

pre 13 godina

Sada prica da je nemoguce izdvojiti infrastrukturu od Telekoma ,a pre dva meseca je rekla da je veca steta izdvojiti infrastrukturu od telekoma nego sto bi drzava imala korist,ni ona vise ne zna sta da laze i takvi ljudi su nam ministri,nju kada vidim ospice dobijem,samo budale poklanjaju infrastrukturu,vadi se na to da je infrastruktura vec jednom prodata,pa ako je prodate to znaci da je tada donesena pogresna odluka,nemora ova vlada da gresi kao sto je pogresila ona vlada koje je prodala Telekom ,samo se pitam što Pokojni Djindjic otkupljivao Telekom,da bi ova gospoda ga rasprodavala za male pare,za razliku od ovih pilicara politicara.Đinđić je video kakav je potencijal imati infrastrukturu i imati jednu taku veliku kompaniju koja se bavi telekomunkacijama,a to što su razni politicari zaposlili pola stranke u Telekom i tako srozavali i upropašćavali Telekom to je druga priča,nemoj da mi se neko kleo u djindjica da prica price kako nastavlja njegovim putem.Djindjicev put nije sigurno lopovluk malverzacije prevare poklanjanje firme prijateljima,u njegov vladi bilo je tri aferi ,a ovi danas tri afere naprave za pola sata.

j.j.

pre 13 godina

Pretpostavka je da je ministarka Matic pismena i da ume da procita sta pise u Ustavu Srbije, Zakonu o privatizaciji i Zakonu o koncesijama. To sto je grcima prodat deo infrastrukture 1997 ne znaci da je bilo po zakonu, ili su Milosevicevi zakoni bili drugaciji - Vlada bi pre trebala da napravi komisiju koja bi ovo ispitala.
A nije se stekao utisak da se ministarka razume samo u Zakon o telekomunikacijama - onomad u Vasingtonu diskutovala je u Svetskoj trgovinskoj organizaciji i nasem primanju u istu o promeni srpskih zakona u vezi genetski modifikovane hrane - tj ta zakonska zabrana treba da se ukine ako zelimo da nas prime u navedenu organizaciju. Tu je ministarka bila strucna!

prevareni gradjanin

pre 13 godina

ja stvarno ne znam sta je sa ovom ministarkom da li je ona normalna . Pa zar je nije sramota da pominje vise 90 i da se vadi na to , zar je to po njoj bila dobra vlast?
Zapela zena da se proda pa to ti je, gde pise da mora da se proda i za koga uopste ona lobira(mozda za nemce) kad sad u krizi hoce da prodaje (hoce svoj deo necete da je prevarite)Sacekajte jos malo da telekom isplati sva dugovanja za telekom republike srpske pa ce bolje poslovati. Ja se nadam da ce je smeniti izbaciti iz politike uopste da opet ode u anonimnost kao i pre ove nesposobne vlade

aca

pre 13 godina

A šta je sa nama koji smo sami finansirali izgradnju te infrastrukture ?

Zar se ne sećate - 1000 i više maraka telefonska linija, a u ugovoru piše crno na belo da je novac namenjen za kupovinu telefonske centrale i izvođenje telefonske linije do potrošača.

Zar ne bi bilo logično da se ljudima koji su sve to papreno platili bar da neka simbolična suma bar u akcijama ?

dovla

pre 13 godina

Prodaja Telekomove infrastrukture je protivzakonita i protivustavna. Svi ministri koji su glasali za takvu odluku, ukljucujuci Cvetkovica i Tadica koji je sve pokrenuo i aminovao MORAJU u zatvor ako Telekom bude prodat.

Tozovac

pre 13 godina

Sećam se usred studentskog protesta 1996. na svetog Nikolu, kako je nama ostrašćenim antimiloševićcima jedan ugledni beogradski intelektualac arhitekta višegeneracijski antikomunista pričao kako će nikakvog Miloševića da zameni još gori. Ali mislim da čak ni on nije slutio da će Aleksu Jokića, tadašnjeg ministra telekomunikacija i diplomiranog inženjera elektrotehnike da zameni netalentovana diplomrana inženjerka građevine. To je taj "šesti oktobar" koji je svanuo odmah posle petog, ali nama teško da priznamo.

Grk Zorba

pre 13 godina

Zapravo i nije komplikovao.
Treba infrastrukturu izdvojiti u posebno preduzece u kojem bi grci i dalje imali vlasnistvo u procentu kao i sada u Telekomu. Srbija bi imala vecinsko vlasnistvo, i sve OK.

sale

pre 13 godina

Vi niste normalni kao i ova Vlada koja nema veze sa realnoscu.Malo koja drzavna institucija koja poseduje telekomunikacionu infrastrukturu, istu prodaje ili pokusava da proda.
Za sve operatere, bilo fixne bilo mobilne telefonije, infrastruktura je okosnica koja se iznajmljuje.
Ako vec nemate pojma, onda pogledajte kako rade ljudi sa strane.Ako se vec ugledate na Ameriku, vidite kako su oni to uradili i barem nesto korisno kopirajte od zapada, a da nije porez ili neki drugi namet za gradjane.
Infrastruktura ce jako brzo da isplati njeno obnavljanje i novo ulaganje u istu, ali bitno je da ostane u drzavnom vlasnistvu.
Povraca mi se od Vas!

Vlada

pre 13 godina

DOSADNI ste vise sa Telekomom, svima je jasni da ce biti prodat, sa sve infrastrukturom. Tako je zapoceto devedesetih, tako ce biti i zavrseno danas. Telekom je bio divna prilika za normalnu drzavu da ima jednu jaku kompaniju u svom vlasnistvu, pomocu koje bi finansirala razvojne projekte u toj oblasti. Medjutim, mi nismo normalna drzava, nikad nismo ni bili, jer da jesmo ne bi postojala Kolubara, NIS, C market i sve ostale katastrofe srpske drzave. Svi, ali svi koji sada predstavljaju politicku elitu imaju zaprljane ruke. To je posledica negativne selekcije proteklih 20ak godina (ako ne i 60). Najgori olos je otisao u politiku, ne mozemo od njih ni ocekivati nista vise nego sto nam sada pruzaju.

dovla

pre 13 godina

Prodaja Telekomove infrastrukture je protivzakonita i protivustavna. Svi ministri koji su glasali za takvu odluku, ukljucujuci Cvetkovica i Tadica koji je sve pokrenuo i aminovao MORAJU u zatvor ako Telekom bude prodat.

Tozovac

pre 13 godina

Sećam se usred studentskog protesta 1996. na svetog Nikolu, kako je nama ostrašćenim antimiloševićcima jedan ugledni beogradski intelektualac arhitekta višegeneracijski antikomunista pričao kako će nikakvog Miloševića da zameni još gori. Ali mislim da čak ni on nije slutio da će Aleksu Jokića, tadašnjeg ministra telekomunikacija i diplomiranog inženjera elektrotehnike da zameni netalentovana diplomrana inženjerka građevine. To je taj "šesti oktobar" koji je svanuo odmah posle petog, ali nama teško da priznamo.

sale

pre 13 godina

Vi niste normalni kao i ova Vlada koja nema veze sa realnoscu.Malo koja drzavna institucija koja poseduje telekomunikacionu infrastrukturu, istu prodaje ili pokusava da proda.
Za sve operatere, bilo fixne bilo mobilne telefonije, infrastruktura je okosnica koja se iznajmljuje.
Ako vec nemate pojma, onda pogledajte kako rade ljudi sa strane.Ako se vec ugledate na Ameriku, vidite kako su oni to uradili i barem nesto korisno kopirajte od zapada, a da nije porez ili neki drugi namet za gradjane.
Infrastruktura ce jako brzo da isplati njeno obnavljanje i novo ulaganje u istu, ali bitno je da ostane u drzavnom vlasnistvu.
Povraca mi se od Vas!

Vlada

pre 13 godina

DOSADNI ste vise sa Telekomom, svima je jasni da ce biti prodat, sa sve infrastrukturom. Tako je zapoceto devedesetih, tako ce biti i zavrseno danas. Telekom je bio divna prilika za normalnu drzavu da ima jednu jaku kompaniju u svom vlasnistvu, pomocu koje bi finansirala razvojne projekte u toj oblasti. Medjutim, mi nismo normalna drzava, nikad nismo ni bili, jer da jesmo ne bi postojala Kolubara, NIS, C market i sve ostale katastrofe srpske drzave. Svi, ali svi koji sada predstavljaju politicku elitu imaju zaprljane ruke. To je posledica negativne selekcije proteklih 20ak godina (ako ne i 60). Najgori olos je otisao u politiku, ne mozemo od njih ni ocekivati nista vise nego sto nam sada pruzaju.

Grk Zorba

pre 13 godina

Zapravo i nije komplikovao.
Treba infrastrukturu izdvojiti u posebno preduzece u kojem bi grci i dalje imali vlasnistvo u procentu kao i sada u Telekomu. Srbija bi imala vecinsko vlasnistvo, i sve OK.

prevareni gradjanin

pre 13 godina

ja stvarno ne znam sta je sa ovom ministarkom da li je ona normalna . Pa zar je nije sramota da pominje vise 90 i da se vadi na to , zar je to po njoj bila dobra vlast?
Zapela zena da se proda pa to ti je, gde pise da mora da se proda i za koga uopste ona lobira(mozda za nemce) kad sad u krizi hoce da prodaje (hoce svoj deo necete da je prevarite)Sacekajte jos malo da telekom isplati sva dugovanja za telekom republike srpske pa ce bolje poslovati. Ja se nadam da ce je smeniti izbaciti iz politike uopste da opet ode u anonimnost kao i pre ove nesposobne vlade

marko

pre 13 godina

Pretpostavljam da su njeni poslodavci zadovoljni, zena vredi svaku paru. Moram da priznam, da nema puno licnosti koje ovako savesno obavljaju svoj posao. Pitao bih samo doticnu, jel ima jos nesto u opisu njenog posla osim predaje Telekoma?

Matrix

pre 13 godina

Sada prica da je nemoguce izdvojiti infrastrukturu od Telekoma ,a pre dva meseca je rekla da je veca steta izdvojiti infrastrukturu od telekoma nego sto bi drzava imala korist,ni ona vise ne zna sta da laze i takvi ljudi su nam ministri,nju kada vidim ospice dobijem,samo budale poklanjaju infrastrukturu,vadi se na to da je infrastruktura vec jednom prodata,pa ako je prodate to znaci da je tada donesena pogresna odluka,nemora ova vlada da gresi kao sto je pogresila ona vlada koje je prodala Telekom ,samo se pitam što Pokojni Djindjic otkupljivao Telekom,da bi ova gospoda ga rasprodavala za male pare,za razliku od ovih pilicara politicara.Đinđić je video kakav je potencijal imati infrastrukturu i imati jednu taku veliku kompaniju koja se bavi telekomunkacijama,a to što su razni politicari zaposlili pola stranke u Telekom i tako srozavali i upropašćavali Telekom to je druga priča,nemoj da mi se neko kleo u djindjica da prica price kako nastavlja njegovim putem.Djindjicev put nije sigurno lopovluk malverzacije prevare poklanjanje firme prijateljima,u njegov vladi bilo je tri aferi ,a ovi danas tri afere naprave za pola sata.

aca

pre 13 godina

A šta je sa nama koji smo sami finansirali izgradnju te infrastrukture ?

Zar se ne sećate - 1000 i više maraka telefonska linija, a u ugovoru piše crno na belo da je novac namenjen za kupovinu telefonske centrale i izvođenje telefonske linije do potrošača.

Zar ne bi bilo logično da se ljudima koji su sve to papreno platili bar da neka simbolična suma bar u akcijama ?

Matorac

pre 13 godina

Evo kako DT neće imati monopol nad fiksnom telefonijom: Paricu do moje kuće paltio sam 1.200 DM, dogradio tt mrežu; sada tu moju paricu država poklanja DT; ako hoću ADSL ili nešto drugo po toj parici od Telenora zakup plaća i Telenor, naravno i opet ja. Telenoru se ne isplati da pored postojeće parice kopa kanal za još jednu, itd... I kako nema novog monopola, i kako će postojati konkurencija u fiksnoj telefoniji? Objavite cene zakupa kablovske kanalizacije po jednom metru i po jednoj cevi, pomnožite sa dužinom kanalizacije u Srbiji i dobićete fantastične iznose (ovo je ako drugi provajder polaže u slobodnoj kanalizaciji), još je mnogo veća cena postojećih kablova bakarnih i optičkih, i za ovo cene možete saznati. Dalje, saznajte koliko je stubova instalirano za potrebe MTS-a i kolikaje cena zakupa za druge provajdere... Kada budete videli o kakvim ciframa se radi svi ćete se uveriti zašto je bitna infrastruktura. Insajder trkom u Telekom!!! Šta je? Niste još uvek tamo!!!???

sahista

pre 13 godina

Iluzorno je bilo sta pricati o ovakvoj trapavoj privatizaciji Telekoma, ali samo treba podsetiti da se Telekom nudi po ceni 2 Maxi-ja. Te dve stvari nisu cak ni za poredjenje, Telekom je vredniji barem 100 puta od Maxi-ja. Najlakse je prodavati nesto sto nije tvoje, i uz to dobiti proviziju za odradjeni prljavi posao. Prodajte ono sto ste vi napravili i sto vam je u privatnom vlasnistvu, lopovi i nesposobnjakovici.

j.j.

pre 13 godina

Pretpostavka je da je ministarka Matic pismena i da ume da procita sta pise u Ustavu Srbije, Zakonu o privatizaciji i Zakonu o koncesijama. To sto je grcima prodat deo infrastrukture 1997 ne znaci da je bilo po zakonu, ili su Milosevicevi zakoni bili drugaciji - Vlada bi pre trebala da napravi komisiju koja bi ovo ispitala.
A nije se stekao utisak da se ministarka razume samo u Zakon o telekomunikacijama - onomad u Vasingtonu diskutovala je u Svetskoj trgovinskoj organizaciji i nasem primanju u istu o promeni srpskih zakona u vezi genetski modifikovane hrane - tj ta zakonska zabrana treba da se ukine ako zelimo da nas prime u navedenu organizaciju. Tu je ministarka bila strucna!

Millissav

pre 13 godina

Ne treba zaboraviti da je Telekom preduzeće koje u startu bilo podstanar Pošta Srbije (pored toga što su Pošte bile osnivač i većinski vlasnik, ali pošte su bile vlasnik i Mobtela pa nisu dale zgrade za njih). Telekom nije imao svojih zgrada nego je koristio poštanske kapacitete i trebao je da plaća rentu. Dakle, većina nekretnina kojima se služi Telekom su vlasništvo Pošta Srbije tako da nije jasno da li se i to prodaje.

Jovan

pre 13 godina

Juce sam vas lepo zamolio da vise ne objavljujete slike kao gornju, a vi opet. Jel' vi to meni u inat? Uzgred, TO nema pojma o telekomunikacijama.

RealPlayer

pre 13 godina

Kad su došli na vlast znali su da će prodavati Telekom. Imali su 3 godine da odvoje infrastrukturu. Hvale se kako će grke da ubede da prodaju svoj deo, a ne mogu da zadrže vrlo bitnu infrastrukturu u državnom vlasništvu. To je bitno i zbog nelojalne konkurencije u odnosu na druge telekomunikacione kompanije. S' tim što nisu bitne te kompanije same za sebe već zbog snižavanja cena i utrkivanja na tržištu.

Daniel

pre 13 godina

Svi su toliko ogorceni vladom a niko nista ne radi(prakticno) da promeni stvari,samo se gundja i kuka
Ljudi,pa poenta demokratije je da narod vlada,ne sedi zaplasen kod kuce i pusta da ga predstavljaju lopovi i budale.
Posle se kaze-vlast je onakava kakav je i narod..
mislite o tome..

Reeper Bahn

pre 13 godina

Niko NORMALAN ne bi prodao infrastrukturu! U Austriji na primjer, najveci konkurent telekomu je Sindikat komunalaca, zashto? Jer izdaju svoju kanalizacionu infrastrukturu za postavljanje optichkih kablova. Buduci da je Fiber To The Home koncept u Srbiji gotovo totalna novina, mozete li samo zamisliti koliko novaca bi se moglo dobiti na iznajmljivanje kanalizacione infrastrukture!! Ovdje komunalci nisu tako razvijeni (i pametni) ali izlgeda da nije ni drzava "in general manner"!

Nikola

pre 13 godina

Ova drzava ne zaradjuje prodavajuci preduzeca vec prodavajuci monopole. Tako su otisli nis i maksi a fiat je subvencionisan. Sada se uz telekom mora prodati i infrastruktura da bi kupac imao opet koliko toliko monopol. Neko u vlasti ce se debelo okoristiti od takvog dila. Na nama je da to ne dopustimo. Ako drzava nema para onda treba pokrenuti proizvodnju i izvoz a ne samo praviti planove sta ce da se proda.

linuxash_pravoslavac

pre 13 godina

Ma zavaljajte sve, sta vas briga, ostanite na vlasti jos malo da skrckate i izvucete taj novac pa posle zna se egzoticne destinacije za vas i vase porodice... Ovo sto se nama desilo nije bila privatizacija niti tranzicija. To je bila ogoljena pljacka i genocid nad sopstvenim narodom, a nazalost jos uvek traje.

zvezdan

pre 13 godina

Posle mene potop....to je politika ove vlasti

Ne zaboravimo da je isto rezonovao i milosevic kada je otpadao od fotelje...isto je prodavao telekom!!!

Ovo je zalosna podudarnost, koja se jos vise pojacava NELUSTRIRANIM SOLCIJALISTIMA kojima je zarad ostanka ove ZUTE klike na vlasti oprosteno unistavanje srbije tokom 90tih!!!

Nikola

pre 13 godina

"Mogu da govorim o zakonskim okvirima za telekomunikacije i o tome kako tržište funkcioniše, ali nikako o tome šta je pravi način prodaje i promene vlasničke strukture", rekla je Matićeva.

E tako se peru ruke od pljacke!
- Jesi ti muzicar?
- Nisam.
- Nisi?
- Pa ne, kazem da jesam.
- Znaci jesi?
- Ma ja moram da odnesem tetki lek....

nebojsa

pre 13 godina

Celo srpsko drustvo,pocev od vlasti prije svega,je iscaseno.Nekad i negdje,ni sami to vise ne znamo,okliznuli smo se i doziveli udes.Zbog tog iscasenja,poceli smo da sepamo,da se krivimo i savijamo,tako da danas vise licimo na nekog bogalja kome treba HITNA pomoc.A zna se kako se 'lece' deformacije takvog tipa-brzim i ostrim zahvatima,neizbezno pracenih velikim bolom.Jedino pitanje danas u Srbiji je DA LI SMO SPREMNI I SPOSOBNI DA PODNESEMO TE MUKE???
Srbija posle 5.oktobra lici na pacijenta kome su doktori,poslije preloma noge,stavili ali navodno zaboravili da skinu gips(jer nisu imaliideju kako dalje da je lece).Sad svesno cekaju da ista odumre,da bi imali izgovor da je 'odcvikare',a da za to ne snose odgovornost.
A pokojni premijer Djindjic je znao i imao ideju.Zato je i ubijen ,upravo u trenutku dok je pokusavao da taj isti gips skine i nastavi sa lijecenjem.
Da li se radilo o telekomu ili necem drugom,ironija,cinizam i nesposobnost ove vlasti je ista-ocita i bezgranicna i bojim se da rok njenog trajanja ne bude duzi od ove napacene zemlje i ovog naroda!

Gedza

pre 13 godina

@Vuk, @vidoviti - procitajte ponovo ugovor koji ste potpisali kada ste ulozili u infrastrukturu Telekoma. Sta pise tamo? Ko je vlasnik toga za sta ste dali pare? Uostalom, i fabrike su pripadale radnicima, a zemlja seljacima, pa su prodate i preprodate za par dinara i niko nije nikada video ni jednu jedinu akciju od tih fabrika. Pogotovo ne oni koji su radili u njima. Tako da ... mrka kapa.

gradjanin Osetije&Abhazije

pre 13 godina

Ajde bre Samoupravljači za tuđe pare ,prestanite da vrištite.Ako ste tolko dodri samoupravljači kao što vrištite ,niko vas neće otpustiti.Ili se možda nadate da će vas Putin preuzeti 23.3.2011 kao sto su mu Bogoljub i Toma obecali.

gradjanin Osetije&Abhazije

pre 13 godina

Ajde bre Samoupravljači za tuđe pare ,prestanite da vrištite.Ako ste tolko dodri samoupravljači kao što vrištite ,niko vas neće otpustiti.Ili se možda nadate da će vas Putin preuzeti 23.3.2011 kao sto su mu Bogoljub i Toma obecali.

Gedza

pre 13 godina

@Vuk, @vidoviti - procitajte ponovo ugovor koji ste potpisali kada ste ulozili u infrastrukturu Telekoma. Sta pise tamo? Ko je vlasnik toga za sta ste dali pare? Uostalom, i fabrike su pripadale radnicima, a zemlja seljacima, pa su prodate i preprodate za par dinara i niko nije nikada video ni jednu jedinu akciju od tih fabrika. Pogotovo ne oni koji su radili u njima. Tako da ... mrka kapa.

Vlada

pre 13 godina

DOSADNI ste vise sa Telekomom, svima je jasni da ce biti prodat, sa sve infrastrukturom. Tako je zapoceto devedesetih, tako ce biti i zavrseno danas. Telekom je bio divna prilika za normalnu drzavu da ima jednu jaku kompaniju u svom vlasnistvu, pomocu koje bi finansirala razvojne projekte u toj oblasti. Medjutim, mi nismo normalna drzava, nikad nismo ni bili, jer da jesmo ne bi postojala Kolubara, NIS, C market i sve ostale katastrofe srpske drzave. Svi, ali svi koji sada predstavljaju politicku elitu imaju zaprljane ruke. To je posledica negativne selekcije proteklih 20ak godina (ako ne i 60). Najgori olos je otisao u politiku, ne mozemo od njih ni ocekivati nista vise nego sto nam sada pruzaju.

aca

pre 13 godina

A šta je sa nama koji smo sami finansirali izgradnju te infrastrukture ?

Zar se ne sećate - 1000 i više maraka telefonska linija, a u ugovoru piše crno na belo da je novac namenjen za kupovinu telefonske centrale i izvođenje telefonske linije do potrošača.

Zar ne bi bilo logično da se ljudima koji su sve to papreno platili bar da neka simbolična suma bar u akcijama ?

prevareni gradjanin

pre 13 godina

ja stvarno ne znam sta je sa ovom ministarkom da li je ona normalna . Pa zar je nije sramota da pominje vise 90 i da se vadi na to , zar je to po njoj bila dobra vlast?
Zapela zena da se proda pa to ti je, gde pise da mora da se proda i za koga uopste ona lobira(mozda za nemce) kad sad u krizi hoce da prodaje (hoce svoj deo necete da je prevarite)Sacekajte jos malo da telekom isplati sva dugovanja za telekom republike srpske pa ce bolje poslovati. Ja se nadam da ce je smeniti izbaciti iz politike uopste da opet ode u anonimnost kao i pre ove nesposobne vlade

Millissav

pre 13 godina

Ne treba zaboraviti da je Telekom preduzeće koje u startu bilo podstanar Pošta Srbije (pored toga što su Pošte bile osnivač i većinski vlasnik, ali pošte su bile vlasnik i Mobtela pa nisu dale zgrade za njih). Telekom nije imao svojih zgrada nego je koristio poštanske kapacitete i trebao je da plaća rentu. Dakle, većina nekretnina kojima se služi Telekom su vlasništvo Pošta Srbije tako da nije jasno da li se i to prodaje.

Grk Zorba

pre 13 godina

Zapravo i nije komplikovao.
Treba infrastrukturu izdvojiti u posebno preduzece u kojem bi grci i dalje imali vlasnistvo u procentu kao i sada u Telekomu. Srbija bi imala vecinsko vlasnistvo, i sve OK.

dovla

pre 13 godina

Prodaja Telekomove infrastrukture je protivzakonita i protivustavna. Svi ministri koji su glasali za takvu odluku, ukljucujuci Cvetkovica i Tadica koji je sve pokrenuo i aminovao MORAJU u zatvor ako Telekom bude prodat.

Tozovac

pre 13 godina

Sećam se usred studentskog protesta 1996. na svetog Nikolu, kako je nama ostrašćenim antimiloševićcima jedan ugledni beogradski intelektualac arhitekta višegeneracijski antikomunista pričao kako će nikakvog Miloševića da zameni još gori. Ali mislim da čak ni on nije slutio da će Aleksu Jokića, tadašnjeg ministra telekomunikacija i diplomiranog inženjera elektrotehnike da zameni netalentovana diplomrana inženjerka građevine. To je taj "šesti oktobar" koji je svanuo odmah posle petog, ali nama teško da priznamo.

marko

pre 13 godina

Pretpostavljam da su njeni poslodavci zadovoljni, zena vredi svaku paru. Moram da priznam, da nema puno licnosti koje ovako savesno obavljaju svoj posao. Pitao bih samo doticnu, jel ima jos nesto u opisu njenog posla osim predaje Telekoma?

Reeper Bahn

pre 13 godina

Niko NORMALAN ne bi prodao infrastrukturu! U Austriji na primjer, najveci konkurent telekomu je Sindikat komunalaca, zashto? Jer izdaju svoju kanalizacionu infrastrukturu za postavljanje optichkih kablova. Buduci da je Fiber To The Home koncept u Srbiji gotovo totalna novina, mozete li samo zamisliti koliko novaca bi se moglo dobiti na iznajmljivanje kanalizacione infrastrukture!! Ovdje komunalci nisu tako razvijeni (i pametni) ali izlgeda da nije ni drzava "in general manner"!

sale

pre 13 godina

Vi niste normalni kao i ova Vlada koja nema veze sa realnoscu.Malo koja drzavna institucija koja poseduje telekomunikacionu infrastrukturu, istu prodaje ili pokusava da proda.
Za sve operatere, bilo fixne bilo mobilne telefonije, infrastruktura je okosnica koja se iznajmljuje.
Ako vec nemate pojma, onda pogledajte kako rade ljudi sa strane.Ako se vec ugledate na Ameriku, vidite kako su oni to uradili i barem nesto korisno kopirajte od zapada, a da nije porez ili neki drugi namet za gradjane.
Infrastruktura ce jako brzo da isplati njeno obnavljanje i novo ulaganje u istu, ali bitno je da ostane u drzavnom vlasnistvu.
Povraca mi se od Vas!

j.j.

pre 13 godina

Pretpostavka je da je ministarka Matic pismena i da ume da procita sta pise u Ustavu Srbije, Zakonu o privatizaciji i Zakonu o koncesijama. To sto je grcima prodat deo infrastrukture 1997 ne znaci da je bilo po zakonu, ili su Milosevicevi zakoni bili drugaciji - Vlada bi pre trebala da napravi komisiju koja bi ovo ispitala.
A nije se stekao utisak da se ministarka razume samo u Zakon o telekomunikacijama - onomad u Vasingtonu diskutovala je u Svetskoj trgovinskoj organizaciji i nasem primanju u istu o promeni srpskih zakona u vezi genetski modifikovane hrane - tj ta zakonska zabrana treba da se ukine ako zelimo da nas prime u navedenu organizaciju. Tu je ministarka bila strucna!

Matrix

pre 13 godina

Sada prica da je nemoguce izdvojiti infrastrukturu od Telekoma ,a pre dva meseca je rekla da je veca steta izdvojiti infrastrukturu od telekoma nego sto bi drzava imala korist,ni ona vise ne zna sta da laze i takvi ljudi su nam ministri,nju kada vidim ospice dobijem,samo budale poklanjaju infrastrukturu,vadi se na to da je infrastruktura vec jednom prodata,pa ako je prodate to znaci da je tada donesena pogresna odluka,nemora ova vlada da gresi kao sto je pogresila ona vlada koje je prodala Telekom ,samo se pitam što Pokojni Djindjic otkupljivao Telekom,da bi ova gospoda ga rasprodavala za male pare,za razliku od ovih pilicara politicara.Đinđić je video kakav je potencijal imati infrastrukturu i imati jednu taku veliku kompaniju koja se bavi telekomunkacijama,a to što su razni politicari zaposlili pola stranke u Telekom i tako srozavali i upropašćavali Telekom to je druga priča,nemoj da mi se neko kleo u djindjica da prica price kako nastavlja njegovim putem.Djindjicev put nije sigurno lopovluk malverzacije prevare poklanjanje firme prijateljima,u njegov vladi bilo je tri aferi ,a ovi danas tri afere naprave za pola sata.

Matorac

pre 13 godina

Evo kako DT neće imati monopol nad fiksnom telefonijom: Paricu do moje kuće paltio sam 1.200 DM, dogradio tt mrežu; sada tu moju paricu država poklanja DT; ako hoću ADSL ili nešto drugo po toj parici od Telenora zakup plaća i Telenor, naravno i opet ja. Telenoru se ne isplati da pored postojeće parice kopa kanal za još jednu, itd... I kako nema novog monopola, i kako će postojati konkurencija u fiksnoj telefoniji? Objavite cene zakupa kablovske kanalizacije po jednom metru i po jednoj cevi, pomnožite sa dužinom kanalizacije u Srbiji i dobićete fantastične iznose (ovo je ako drugi provajder polaže u slobodnoj kanalizaciji), još je mnogo veća cena postojećih kablova bakarnih i optičkih, i za ovo cene možete saznati. Dalje, saznajte koliko je stubova instalirano za potrebe MTS-a i kolikaje cena zakupa za druge provajdere... Kada budete videli o kakvim ciframa se radi svi ćete se uveriti zašto je bitna infrastruktura. Insajder trkom u Telekom!!! Šta je? Niste još uvek tamo!!!???

sahista

pre 13 godina

Iluzorno je bilo sta pricati o ovakvoj trapavoj privatizaciji Telekoma, ali samo treba podsetiti da se Telekom nudi po ceni 2 Maxi-ja. Te dve stvari nisu cak ni za poredjenje, Telekom je vredniji barem 100 puta od Maxi-ja. Najlakse je prodavati nesto sto nije tvoje, i uz to dobiti proviziju za odradjeni prljavi posao. Prodajte ono sto ste vi napravili i sto vam je u privatnom vlasnistvu, lopovi i nesposobnjakovici.

RealPlayer

pre 13 godina

Kad su došli na vlast znali su da će prodavati Telekom. Imali su 3 godine da odvoje infrastrukturu. Hvale se kako će grke da ubede da prodaju svoj deo, a ne mogu da zadrže vrlo bitnu infrastrukturu u državnom vlasništvu. To je bitno i zbog nelojalne konkurencije u odnosu na druge telekomunikacione kompanije. S' tim što nisu bitne te kompanije same za sebe već zbog snižavanja cena i utrkivanja na tržištu.

Daniel

pre 13 godina

Svi su toliko ogorceni vladom a niko nista ne radi(prakticno) da promeni stvari,samo se gundja i kuka
Ljudi,pa poenta demokratije je da narod vlada,ne sedi zaplasen kod kuce i pusta da ga predstavljaju lopovi i budale.
Posle se kaze-vlast je onakava kakav je i narod..
mislite o tome..

Jovan

pre 13 godina

Juce sam vas lepo zamolio da vise ne objavljujete slike kao gornju, a vi opet. Jel' vi to meni u inat? Uzgred, TO nema pojma o telekomunikacijama.

Nikola

pre 13 godina

Ova drzava ne zaradjuje prodavajuci preduzeca vec prodavajuci monopole. Tako su otisli nis i maksi a fiat je subvencionisan. Sada se uz telekom mora prodati i infrastruktura da bi kupac imao opet koliko toliko monopol. Neko u vlasti ce se debelo okoristiti od takvog dila. Na nama je da to ne dopustimo. Ako drzava nema para onda treba pokrenuti proizvodnju i izvoz a ne samo praviti planove sta ce da se proda.

linuxash_pravoslavac

pre 13 godina

Ma zavaljajte sve, sta vas briga, ostanite na vlasti jos malo da skrckate i izvucete taj novac pa posle zna se egzoticne destinacije za vas i vase porodice... Ovo sto se nama desilo nije bila privatizacija niti tranzicija. To je bila ogoljena pljacka i genocid nad sopstvenim narodom, a nazalost jos uvek traje.

Nikola

pre 13 godina

"Mogu da govorim o zakonskim okvirima za telekomunikacije i o tome kako tržište funkcioniše, ali nikako o tome šta je pravi način prodaje i promene vlasničke strukture", rekla je Matićeva.

E tako se peru ruke od pljacke!
- Jesi ti muzicar?
- Nisam.
- Nisi?
- Pa ne, kazem da jesam.
- Znaci jesi?
- Ma ja moram da odnesem tetki lek....

zvezdan

pre 13 godina

Posle mene potop....to je politika ove vlasti

Ne zaboravimo da je isto rezonovao i milosevic kada je otpadao od fotelje...isto je prodavao telekom!!!

Ovo je zalosna podudarnost, koja se jos vise pojacava NELUSTRIRANIM SOLCIJALISTIMA kojima je zarad ostanka ove ZUTE klike na vlasti oprosteno unistavanje srbije tokom 90tih!!!

nebojsa

pre 13 godina

Celo srpsko drustvo,pocev od vlasti prije svega,je iscaseno.Nekad i negdje,ni sami to vise ne znamo,okliznuli smo se i doziveli udes.Zbog tog iscasenja,poceli smo da sepamo,da se krivimo i savijamo,tako da danas vise licimo na nekog bogalja kome treba HITNA pomoc.A zna se kako se 'lece' deformacije takvog tipa-brzim i ostrim zahvatima,neizbezno pracenih velikim bolom.Jedino pitanje danas u Srbiji je DA LI SMO SPREMNI I SPOSOBNI DA PODNESEMO TE MUKE???
Srbija posle 5.oktobra lici na pacijenta kome su doktori,poslije preloma noge,stavili ali navodno zaboravili da skinu gips(jer nisu imaliideju kako dalje da je lece).Sad svesno cekaju da ista odumre,da bi imali izgovor da je 'odcvikare',a da za to ne snose odgovornost.
A pokojni premijer Djindjic je znao i imao ideju.Zato je i ubijen ,upravo u trenutku dok je pokusavao da taj isti gips skine i nastavi sa lijecenjem.
Da li se radilo o telekomu ili necem drugom,ironija,cinizam i nesposobnost ove vlasti je ista-ocita i bezgranicna i bojim se da rok njenog trajanja ne bude duzi od ove napacene zemlje i ovog naroda!