Četvrtak, 03.03.2011.

14:50

Cvetković: Maksi je dobar početak

Ulazak Delez grupe na srpsko tržište kupovinom Delta Maksija pokazatelj je da je 2011. dobro počela kad je reč o investicijama u Srbiji, kaže Mirko Cvetković.

Izvor: Tanjug

Cvetkoviæ: Maksi je dobar poèetak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

prodaja

pre 13 godina

sve ste prodali ,dozvolili miskovicu monopol da moze da radi sve sto hoce,ali sve je dobro dok ste vi na vlasti i dok narod gladuje

nikola

pre 13 godina

dobar pocetak je promena vlasti,to je jedini potez pametan za ds i njihove pione...nikad vise za vas glasati necu,izgubio sam posao zbog vas!!!

haha

pre 13 godina

da li je moguce da hvalite prodaju nasih kompanija stranim investitorima,ti si cvetko potpuno poludeo...a i nesto si mnogo aktivan u poslednje vreme od kad su ti dali da izadjes iz ormana???

daniloo

pre 13 godina

Cestitam demokrata koje su dosle na vlast 2000-te, uspeo je njihov decenijski projekat da unovce Miskovicev monopol, a on ce im to uredno vratiti tako sto ce nastaviti da finansira njihove iborne kampanje!!!

Branka

pre 13 godina

Gospodine Cvetkovic ne mogu da se ne zapitam sta to nije u redu sa vama kada nas svakodnevno zasipate ovakvim nebuloznim izjavama.

Optimista

pre 13 godina

Bitno je sto je prvi lanac prodavnica sa zapada na Balkan dosao i to bas u Srbiju! Ovo je odlican znak drugim potencijalnim investitorima koji imaju rezervacije prema nasem regionu. Valjda cemo dogodine uspeti nesto da ugovorimo s tom nesrecnom Ikeom?!

sekula.mali

pre 13 godina

Trudim se da ne vidim sve crno - ali crno je brate. Prvo vladara bi trebalo da zabrine to što ovaj čovek "legalno" pere lovu koju je ranije oteo ovom narodu, i drugo gde će da završe ove pare - na Kipru zna se, a ne u Srbiji!!

cisto informativno

pre 13 godina

@gospodin Optimista
Mozda prvi u Srbiji ali na Balkanu? Za Vasu informaciju,LIDL je u Hrvatskoj odavno,samo sto oni nisu kupili nikoga,nego su sami gradili/kupovali hale i zaposljavali ljude. A mozemo samo SANJATI da MAXI novim cenama i ponudom moze biti konkurencija LIDLU

rugala se...

pre 13 godina

eee a sprdali se Hrvatima kako ce im stranci sve pokupovati i da ce biti sluge u svojoj drzavi...a nasi prodaju SVE...a na njih se zale iz EU sto nece da prodaju...nek dodju kod nas.Kod nas je SVE na prodaju.

Saša

pre 13 godina

Znaću da je bolje kada otvorim Infostud i svakog dana vidim bar 200 novih poslova.

Znaću da je bolje kada većina poslova koji se nude ne bude trange frange.

Znaću da je bolje kada Nacionalna služba za zapošljavanje prestane da "smanjuje" broj nezaposlenih izbacivanjem sa biroa zbog kašnjenja, kratkih pantalona i sl. već počne da zapošljava.

ZNAĆU DA ĆE BITI BOLJE KADA VAM SVIM VIDIMO LEDJA!

ODLAZITE!!!

Zabrinuti upitnik

pre 13 godina

Izvinite, da li neko moze da mi objasni, malo sam tupav, kakva je ovo investicija za Srbiju? Misko-Pisko prodao svoju kompaniju drugome. Gde se tu pominje investicija i Srbija, a ne daj Boze Vlada RS. Mnogo se nesto Premijer cereka na slici, nisu tu cista posla...

G17 -

pre 13 godina

Kome je krenulo Mirko??? Tebi i Miskovicu mozda. Ahil jeste naredio optimizam, ali daj malo se kontrolisi.

A i oni tvoji drugari sa planine sto sebe nazivaju ekspertima ekonomije, tolike su neznalice da je to jadno, pateticno i tuzno. Vi i vasi drugari "eksperti" ste najodogovorniji za ovu bedu u kojoj zivi srpski narod. trenutno.

milezr

pre 13 godina

300 miliona evra, a ovaj priča o 3 mlrd $! Drugo, ovo jeste investicija--ali za belgijsku firmu, ne za Srbiju. Oni su investirali 300m, a izneće iz Srbije duplo više u roku od 1-2 godine. Investicija ne može biti kupovina lanca trgovina (trange-frange) koja se odvija između dva privatnika. Investicija je cold cash uložen u proizvodnju nečega. To bi jedan DOKTOR EKONOMIJE i PREMIJER evropske države MORAO da zna--osim ako svesno laže napaćeni narod.

Znači, dođem sa 100 miliona dolara, otvorim fabriku, zaposlim 100 ljudi i proizvodim neko dobro koje izvozim/prodajem strancima. Plaćam radnike, uplaćujem im doprinose i plaćam porez državi.

E, koliko TAKVIH investicija imamo od 2001. naovamo? Desetak, plafon. E, to je naša slika i prilika.

nepisMan

pre 13 godina

Bas mi je drago zbog vas sto vam je krenulo.Kod nas jadno da jadnije ne moze biti -nikad gore.Zato vi necete do nas.A necete ni da mi dodjemo da Vas.Jerbo vama je lepo samo kada je vama lepo, a kada treba i nam da bude bolje zato nemate volje.Kod vas mast a kod nas propast-bratska podela nema sta.Nama preostaje da gledamo Vas zanos kad nam pricate da nam je lepo, a nama milina- volimo bajke kada vec nemamo leba i posao koji jeste obecali -ali vama a narod ko narod voli da gleda tudja posla

N. M.

pre 13 godina

Da se ne lazemo, ovo nije zanemarljivo ulaganje, bice to velika injekcija za nasu ekonomiju. Hoce li se vlada oglasiti po pitanju upotrebe tih para?

rajko

pre 13 godina

premijer se hvali necim sto nema veze s njim. investicija u maxi nije investicija u drzavu, jer pare od tog posla ne idu u budzet. to je transakcija izmedju dve privatne firme. to bi mozda i imalo efekta na drzavu, ali samo kad bi pare ostale u srbiji, a nisu i nece, jer bi trziste novca itekako osetilo udar od milijarde evra. dinar bi ojacao odmah. kako se to dosad nije desilo, a garantujem i da nece, zakljucite sami da li su pare otperjale na kipar. cak ne verujem da ce i porez platiti ovde jer bi to bila najveca injekcija u budzet u poslednje vreme i takodje se osetila na trzistu novca. osnovi ekonomije, nista komplikovano.

Vlada

pre 13 godina

Aj sad komentatori jos malo KUKANJA! Ovde vise nije bitno ni sta pise u vestima, samo je bitno da se pljuje i kuka. Pravi 'Bolji Zivot' uzivo!

Alexa

pre 13 godina

950 miliona evra?! Koliko je to para za porez? Jos ce da ostane u Srbiji. Cvetkovicu jel imas plan sta ces sa tim parama ili ces opet da kupujes socijalni mir povecanjem plata i penzija

Zezanje

pre 13 godina

Da li je moguće da neko na OVAKO visokoj funkciji , izjavi OVAKO nešto?
Kako bi se to kvalifikovalo? Zezanje naroda u zdrav mozak!

Aleksandar

pre 13 godina

Ma super nam je krenulo. Cak i ono jedino sto je valjalo u ovoj zemlji, a to su grb i zastava ste upropastili. Sada Srbija umesto orlova na zastavi ima papagaje, kao da smo ne daj boze neka karipska zemlja.
Cvetkovicu, koliko ste platili unistavanje grba Srbije i da li zaista verujete da ce narod iz svog dzepa da finansira stetu od nekoliko desetina miliona evra da bi nahranili "likovne umetnike" sa Dedinja?
Vratite stari grb, a na svom porodicnom albumu skrabajte sta god hocete! Naravno pod uslovom da to platite svojim parama.
I molim vas prestanite vise sa tim svakodnevnim parolama, jer do juce se niste ni culi, niti videli. Kada meni koji sam glasao za vas to smeta, mogu misliti kako je onima koji nisu. Otreznite se!!!

Urbanijak

pre 13 godina

Ne znam ko bira fotografije koje idu iz vesti o/iz vlade, ali svaka cast!!! Dovoljno je samo da objavite naslov i fotografiju i vest kompletna.
Sve vise od toga je nepotrebno trosenje reci.

leksa

pre 13 godina

Mirko Svemirko:"Direktna investicija belgijskog Deleza od skoro milijardu evra jedna je od najvecih u poslednjih nekoliko godina. Srbiji su neophodne ovakve investicije. Siguran sam da će ih još biti i da ćemo ove godine dostići planirani nivo investicija od oko tri milijarde dolara"
Ja:Pa da,prodate Telekom i mozete da se samoproglasite uspesnom vladom.
To je direktna investicija u dzep onog koji vas finansira bezmalo 1 deceniju.
Gde su greenfield investicije Svemirko?

Toster

pre 13 godina

Muka mi je više od ovog B92 je ozbiljna kuća i ne trebaju joj laprdanja kojekakvih Jeste Cvetkoviću, dobro VAM je krenulo, blago VAMA. Pitam se kad će da VAM stane, da ovom jadnom, bednom i poniženom narodu svane! Ne, nije nam kriv Sloba, njega već deset godina nema, krivi ste VI i daće Bog da jednog dana odgovarate!

realan

pre 13 godina

Pa nije Delez investirao u srbiju nego u miskovica (koji je sve sto je prodao pokrao od gradjana srbije, ali to nema veze, jel') i taj isti miskovic ce posle taj novac izneti na Kipar i sta mi imamo od toga. Cvetkovicu - lupetas. Podnesi ostavku i spasi i sebe i ovaj narod sopstvene bede postajanja.

Branko

pre 13 godina

To što je vama dobro krenulo narodu ništa ne znači. Narodu je sve gore i gore i tome se nevidi skori kraj. Vi uzimate od svake transakcije a prodajete ono što su KOMUNISTI stvorili. Novi vlasnici će po starom običaju potpuštati veliki broj radnika i samo će se povećati broj nezaposlenih.

Dačo

pre 13 godina

Neverovatno uporan i istrajan u zidanju kula u vazduhu,ako i malo radi posao za koji prima veliku platu i ostalo,jasno mu je da smo duboko zaronili u blato.Narodu je ,za razliku od njega, sve i previše jasno samo je nepoznato gde je granica strpljenja.

Jimmy

pre 13 godina

Vidi Mirka, odma je tu da pohvali i da uzme malo slave za sebe kad je lova u pitanju. A ti koga si doveo u Srbiju u zadnjih godinu dana, a?! Sramno!!

petarV

pre 13 godina

Ova *********,nam priča,kao da će nama na budzet uplatiti milijardu,a ne Miškoviću, koji je pritom na štetu budzeta uzdigao deltu. A sada mi jadnici trebad a trljamo ruke,jer će ovde da plati porez.
Bravo premijeru, dobro mo krenuli. Dao nam Mišković mrvice od kolača koji je ukrao.

Samo budala može da s enada nižim cenama.
Oni su ovde i došli,jer verovatno nisu ni sanjali da ima igde na svetu,još zemlja gde marže u maloprodaji,prelaze 15%.
Ja sam godinama radio u slovenačkom "merkuru" i u"telenor"u, i ogromna je razlika kako oni rade u Evropskim zemljama a kako u Srbiji.
Naravno,na našu štetu.
Nisu ovi kupili,maxi,da bi nam davali milostinju.
Premijer stvarno misl da smo budale i da DS ima šanse na ovim izborima?

MUKNAVI

pre 13 godina

Sacekaj kraj .......pa onda analiziraj!Odsetaj do Belgije,pa popi pice i porazgovaraj sa njihovom vladom..eno ih u kaficu "BILO NEKAD SAD SMO U PARKU"!

Шумадинац

pre 13 godina

"Direktna investicija belgijskog Deleza od skoro milijardu evra jedna je od najvecih u poslednjih nekoliko godina. Srbiji su neophodne ovakve investicije"
Одавно нисам чуо већу глупост, каква директна инвестиција , приватни ланац продавница Макси је продао своје предузеће, а тек треба да добије новац и сам Мишковић ће да одлучи колико и где ће уложити пара од тих милијарду евра!!!!!?

Овде и сам Делез каже да се ради о Аквизицији, проширењу посла, а фирму је купио од приватника не од ДРЖАВЕ.А приватник располаже са том ловом, а не држава.
Ово је приватан посао, а ефекте ћемо тек видети, не сумњам да ће бити позитивни , али ово "ватрирање" је без основе!?

Aleksandar

pre 13 godina

Ma super nam je krenulo. Cak i ono jedino sto je valjalo u ovoj zemlji, a to su grb i zastava ste upropastili. Sada Srbija umesto orlova na zastavi ima papagaje, kao da smo ne daj boze neka karipska zemlja.
Cvetkovicu, koliko ste platili unistavanje grba Srbije i da li zaista verujete da ce narod iz svog dzepa da finansira stetu od nekoliko desetina miliona evra da bi nahranili "likovne umetnike" sa Dedinja?
Vratite stari grb, a na svom porodicnom albumu skrabajte sta god hocete! Naravno pod uslovom da to platite svojim parama.
I molim vas prestanite vise sa tim svakodnevnim parolama, jer do juce se niste ni culi, niti videli. Kada meni koji sam glasao za vas to smeta, mogu misliti kako je onima koji nisu. Otreznite se!!!

Toster

pre 13 godina

Muka mi je više od ovog B92 je ozbiljna kuća i ne trebaju joj laprdanja kojekakvih Jeste Cvetkoviću, dobro VAM je krenulo, blago VAMA. Pitam se kad će da VAM stane, da ovom jadnom, bednom i poniženom narodu svane! Ne, nije nam kriv Sloba, njega već deset godina nema, krivi ste VI i daće Bog da jednog dana odgovarate!

Urbanijak

pre 13 godina

Ne znam ko bira fotografije koje idu iz vesti o/iz vlade, ali svaka cast!!! Dovoljno je samo da objavite naslov i fotografiju i vest kompletna.
Sve vise od toga je nepotrebno trosenje reci.

realan

pre 13 godina

Pa nije Delez investirao u srbiju nego u miskovica (koji je sve sto je prodao pokrao od gradjana srbije, ali to nema veze, jel') i taj isti miskovic ce posle taj novac izneti na Kipar i sta mi imamo od toga. Cvetkovicu - lupetas. Podnesi ostavku i spasi i sebe i ovaj narod sopstvene bede postajanja.

Zabrinuti upitnik

pre 13 godina

Izvinite, da li neko moze da mi objasni, malo sam tupav, kakva je ovo investicija za Srbiju? Misko-Pisko prodao svoju kompaniju drugome. Gde se tu pominje investicija i Srbija, a ne daj Boze Vlada RS. Mnogo se nesto Premijer cereka na slici, nisu tu cista posla...

Jimmy

pre 13 godina

Vidi Mirka, odma je tu da pohvali i da uzme malo slave za sebe kad je lova u pitanju. A ti koga si doveo u Srbiju u zadnjih godinu dana, a?! Sramno!!

petarV

pre 13 godina

Ova *********,nam priča,kao da će nama na budzet uplatiti milijardu,a ne Miškoviću, koji je pritom na štetu budzeta uzdigao deltu. A sada mi jadnici trebad a trljamo ruke,jer će ovde da plati porez.
Bravo premijeru, dobro mo krenuli. Dao nam Mišković mrvice od kolača koji je ukrao.

Samo budala može da s enada nižim cenama.
Oni su ovde i došli,jer verovatno nisu ni sanjali da ima igde na svetu,još zemlja gde marže u maloprodaji,prelaze 15%.
Ja sam godinama radio u slovenačkom "merkuru" i u"telenor"u, i ogromna je razlika kako oni rade u Evropskim zemljama a kako u Srbiji.
Naravno,na našu štetu.
Nisu ovi kupili,maxi,da bi nam davali milostinju.
Premijer stvarno misl da smo budale i da DS ima šanse na ovim izborima?

rajko

pre 13 godina

premijer se hvali necim sto nema veze s njim. investicija u maxi nije investicija u drzavu, jer pare od tog posla ne idu u budzet. to je transakcija izmedju dve privatne firme. to bi mozda i imalo efekta na drzavu, ali samo kad bi pare ostale u srbiji, a nisu i nece, jer bi trziste novca itekako osetilo udar od milijarde evra. dinar bi ojacao odmah. kako se to dosad nije desilo, a garantujem i da nece, zakljucite sami da li su pare otperjale na kipar. cak ne verujem da ce i porez platiti ovde jer bi to bila najveca injekcija u budzet u poslednje vreme i takodje se osetila na trzistu novca. osnovi ekonomije, nista komplikovano.

Dačo

pre 13 godina

Neverovatno uporan i istrajan u zidanju kula u vazduhu,ako i malo radi posao za koji prima veliku platu i ostalo,jasno mu je da smo duboko zaronili u blato.Narodu je ,za razliku od njega, sve i previše jasno samo je nepoznato gde je granica strpljenja.

Шумадинац

pre 13 godina

"Direktna investicija belgijskog Deleza od skoro milijardu evra jedna je od najvecih u poslednjih nekoliko godina. Srbiji su neophodne ovakve investicije"
Одавно нисам чуо већу глупост, каква директна инвестиција , приватни ланац продавница Макси је продао своје предузеће, а тек треба да добије новац и сам Мишковић ће да одлучи колико и где ће уложити пара од тих милијарду евра!!!!!?

Овде и сам Делез каже да се ради о Аквизицији, проширењу посла, а фирму је купио од приватника не од ДРЖАВЕ.А приватник располаже са том ловом, а не држава.
Ово је приватан посао, а ефекте ћемо тек видети, не сумњам да ће бити позитивни , али ово "ватрирање" је без основе!?

leksa

pre 13 godina

Mirko Svemirko:"Direktna investicija belgijskog Deleza od skoro milijardu evra jedna je od najvecih u poslednjih nekoliko godina. Srbiji su neophodne ovakve investicije. Siguran sam da će ih još biti i da ćemo ove godine dostići planirani nivo investicija od oko tri milijarde dolara"
Ja:Pa da,prodate Telekom i mozete da se samoproglasite uspesnom vladom.
To je direktna investicija u dzep onog koji vas finansira bezmalo 1 deceniju.
Gde su greenfield investicije Svemirko?

Branko

pre 13 godina

To što je vama dobro krenulo narodu ništa ne znači. Narodu je sve gore i gore i tome se nevidi skori kraj. Vi uzimate od svake transakcije a prodajete ono što su KOMUNISTI stvorili. Novi vlasnici će po starom običaju potpuštati veliki broj radnika i samo će se povećati broj nezaposlenih.

milezr

pre 13 godina

300 miliona evra, a ovaj priča o 3 mlrd $! Drugo, ovo jeste investicija--ali za belgijsku firmu, ne za Srbiju. Oni su investirali 300m, a izneće iz Srbije duplo više u roku od 1-2 godine. Investicija ne može biti kupovina lanca trgovina (trange-frange) koja se odvija između dva privatnika. Investicija je cold cash uložen u proizvodnju nečega. To bi jedan DOKTOR EKONOMIJE i PREMIJER evropske države MORAO da zna--osim ako svesno laže napaćeni narod.

Znači, dođem sa 100 miliona dolara, otvorim fabriku, zaposlim 100 ljudi i proizvodim neko dobro koje izvozim/prodajem strancima. Plaćam radnike, uplaćujem im doprinose i plaćam porez državi.

E, koliko TAKVIH investicija imamo od 2001. naovamo? Desetak, plafon. E, to je naša slika i prilika.

Zezanje

pre 13 godina

Da li je moguće da neko na OVAKO visokoj funkciji , izjavi OVAKO nešto?
Kako bi se to kvalifikovalo? Zezanje naroda u zdrav mozak!

Saša

pre 13 godina

Znaću da je bolje kada otvorim Infostud i svakog dana vidim bar 200 novih poslova.

Znaću da je bolje kada većina poslova koji se nude ne bude trange frange.

Znaću da je bolje kada Nacionalna služba za zapošljavanje prestane da "smanjuje" broj nezaposlenih izbacivanjem sa biroa zbog kašnjenja, kratkih pantalona i sl. već počne da zapošljava.

ZNAĆU DA ĆE BITI BOLJE KADA VAM SVIM VIDIMO LEDJA!

ODLAZITE!!!

MUKNAVI

pre 13 godina

Sacekaj kraj .......pa onda analiziraj!Odsetaj do Belgije,pa popi pice i porazgovaraj sa njihovom vladom..eno ih u kaficu "BILO NEKAD SAD SMO U PARKU"!

rugala se...

pre 13 godina

eee a sprdali se Hrvatima kako ce im stranci sve pokupovati i da ce biti sluge u svojoj drzavi...a nasi prodaju SVE...a na njih se zale iz EU sto nece da prodaju...nek dodju kod nas.Kod nas je SVE na prodaju.

sekula.mali

pre 13 godina

Trudim se da ne vidim sve crno - ali crno je brate. Prvo vladara bi trebalo da zabrine to što ovaj čovek "legalno" pere lovu koju je ranije oteo ovom narodu, i drugo gde će da završe ove pare - na Kipru zna se, a ne u Srbiji!!

G17 -

pre 13 godina

Kome je krenulo Mirko??? Tebi i Miskovicu mozda. Ahil jeste naredio optimizam, ali daj malo se kontrolisi.

A i oni tvoji drugari sa planine sto sebe nazivaju ekspertima ekonomije, tolike su neznalice da je to jadno, pateticno i tuzno. Vi i vasi drugari "eksperti" ste najodogovorniji za ovu bedu u kojoj zivi srpski narod. trenutno.

Alexa

pre 13 godina

950 miliona evra?! Koliko je to para za porez? Jos ce da ostane u Srbiji. Cvetkovicu jel imas plan sta ces sa tim parama ili ces opet da kupujes socijalni mir povecanjem plata i penzija

cisto informativno

pre 13 godina

@gospodin Optimista
Mozda prvi u Srbiji ali na Balkanu? Za Vasu informaciju,LIDL je u Hrvatskoj odavno,samo sto oni nisu kupili nikoga,nego su sami gradili/kupovali hale i zaposljavali ljude. A mozemo samo SANJATI da MAXI novim cenama i ponudom moze biti konkurencija LIDLU

daniloo

pre 13 godina

Cestitam demokrata koje su dosle na vlast 2000-te, uspeo je njihov decenijski projekat da unovce Miskovicev monopol, a on ce im to uredno vratiti tako sto ce nastaviti da finansira njihove iborne kampanje!!!

Branka

pre 13 godina

Gospodine Cvetkovic ne mogu da se ne zapitam sta to nije u redu sa vama kada nas svakodnevno zasipate ovakvim nebuloznim izjavama.

nepisMan

pre 13 godina

Bas mi je drago zbog vas sto vam je krenulo.Kod nas jadno da jadnije ne moze biti -nikad gore.Zato vi necete do nas.A necete ni da mi dodjemo da Vas.Jerbo vama je lepo samo kada je vama lepo, a kada treba i nam da bude bolje zato nemate volje.Kod vas mast a kod nas propast-bratska podela nema sta.Nama preostaje da gledamo Vas zanos kad nam pricate da nam je lepo, a nama milina- volimo bajke kada vec nemamo leba i posao koji jeste obecali -ali vama a narod ko narod voli da gleda tudja posla

Optimista

pre 13 godina

Bitno je sto je prvi lanac prodavnica sa zapada na Balkan dosao i to bas u Srbiju! Ovo je odlican znak drugim potencijalnim investitorima koji imaju rezervacije prema nasem regionu. Valjda cemo dogodine uspeti nesto da ugovorimo s tom nesrecnom Ikeom?!

N. M.

pre 13 godina

Da se ne lazemo, ovo nije zanemarljivo ulaganje, bice to velika injekcija za nasu ekonomiju. Hoce li se vlada oglasiti po pitanju upotrebe tih para?

Vlada

pre 13 godina

Aj sad komentatori jos malo KUKANJA! Ovde vise nije bitno ni sta pise u vestima, samo je bitno da se pljuje i kuka. Pravi 'Bolji Zivot' uzivo!

haha

pre 13 godina

da li je moguce da hvalite prodaju nasih kompanija stranim investitorima,ti si cvetko potpuno poludeo...a i nesto si mnogo aktivan u poslednje vreme od kad su ti dali da izadjes iz ormana???

nikola

pre 13 godina

dobar pocetak je promena vlasti,to je jedini potez pametan za ds i njihove pione...nikad vise za vas glasati necu,izgubio sam posao zbog vas!!!

prodaja

pre 13 godina

sve ste prodali ,dozvolili miskovicu monopol da moze da radi sve sto hoce,ali sve je dobro dok ste vi na vlasti i dok narod gladuje

Vlada

pre 13 godina

Aj sad komentatori jos malo KUKANJA! Ovde vise nije bitno ni sta pise u vestima, samo je bitno da se pljuje i kuka. Pravi 'Bolji Zivot' uzivo!

Optimista

pre 13 godina

Bitno je sto je prvi lanac prodavnica sa zapada na Balkan dosao i to bas u Srbiju! Ovo je odlican znak drugim potencijalnim investitorima koji imaju rezervacije prema nasem regionu. Valjda cemo dogodine uspeti nesto da ugovorimo s tom nesrecnom Ikeom?!

N. M.

pre 13 godina

Da se ne lazemo, ovo nije zanemarljivo ulaganje, bice to velika injekcija za nasu ekonomiju. Hoce li se vlada oglasiti po pitanju upotrebe tih para?

Aleksandar

pre 13 godina

Ma super nam je krenulo. Cak i ono jedino sto je valjalo u ovoj zemlji, a to su grb i zastava ste upropastili. Sada Srbija umesto orlova na zastavi ima papagaje, kao da smo ne daj boze neka karipska zemlja.
Cvetkovicu, koliko ste platili unistavanje grba Srbije i da li zaista verujete da ce narod iz svog dzepa da finansira stetu od nekoliko desetina miliona evra da bi nahranili "likovne umetnike" sa Dedinja?
Vratite stari grb, a na svom porodicnom albumu skrabajte sta god hocete! Naravno pod uslovom da to platite svojim parama.
I molim vas prestanite vise sa tim svakodnevnim parolama, jer do juce se niste ni culi, niti videli. Kada meni koji sam glasao za vas to smeta, mogu misliti kako je onima koji nisu. Otreznite se!!!

Saša

pre 13 godina

Znaću da je bolje kada otvorim Infostud i svakog dana vidim bar 200 novih poslova.

Znaću da je bolje kada većina poslova koji se nude ne bude trange frange.

Znaću da je bolje kada Nacionalna služba za zapošljavanje prestane da "smanjuje" broj nezaposlenih izbacivanjem sa biroa zbog kašnjenja, kratkih pantalona i sl. već počne da zapošljava.

ZNAĆU DA ĆE BITI BOLJE KADA VAM SVIM VIDIMO LEDJA!

ODLAZITE!!!

Toster

pre 13 godina

Muka mi je više od ovog B92 je ozbiljna kuća i ne trebaju joj laprdanja kojekakvih Jeste Cvetkoviću, dobro VAM je krenulo, blago VAMA. Pitam se kad će da VAM stane, da ovom jadnom, bednom i poniženom narodu svane! Ne, nije nam kriv Sloba, njega već deset godina nema, krivi ste VI i daće Bog da jednog dana odgovarate!

realan

pre 13 godina

Pa nije Delez investirao u srbiju nego u miskovica (koji je sve sto je prodao pokrao od gradjana srbije, ali to nema veze, jel') i taj isti miskovic ce posle taj novac izneti na Kipar i sta mi imamo od toga. Cvetkovicu - lupetas. Podnesi ostavku i spasi i sebe i ovaj narod sopstvene bede postajanja.

milezr

pre 13 godina

300 miliona evra, a ovaj priča o 3 mlrd $! Drugo, ovo jeste investicija--ali za belgijsku firmu, ne za Srbiju. Oni su investirali 300m, a izneće iz Srbije duplo više u roku od 1-2 godine. Investicija ne može biti kupovina lanca trgovina (trange-frange) koja se odvija između dva privatnika. Investicija je cold cash uložen u proizvodnju nečega. To bi jedan DOKTOR EKONOMIJE i PREMIJER evropske države MORAO da zna--osim ako svesno laže napaćeni narod.

Znači, dođem sa 100 miliona dolara, otvorim fabriku, zaposlim 100 ljudi i proizvodim neko dobro koje izvozim/prodajem strancima. Plaćam radnike, uplaćujem im doprinose i plaćam porez državi.

E, koliko TAKVIH investicija imamo od 2001. naovamo? Desetak, plafon. E, to je naša slika i prilika.

Zezanje

pre 13 godina

Da li je moguće da neko na OVAKO visokoj funkciji , izjavi OVAKO nešto?
Kako bi se to kvalifikovalo? Zezanje naroda u zdrav mozak!

rajko

pre 13 godina

premijer se hvali necim sto nema veze s njim. investicija u maxi nije investicija u drzavu, jer pare od tog posla ne idu u budzet. to je transakcija izmedju dve privatne firme. to bi mozda i imalo efekta na drzavu, ali samo kad bi pare ostale u srbiji, a nisu i nece, jer bi trziste novca itekako osetilo udar od milijarde evra. dinar bi ojacao odmah. kako se to dosad nije desilo, a garantujem i da nece, zakljucite sami da li su pare otperjale na kipar. cak ne verujem da ce i porez platiti ovde jer bi to bila najveca injekcija u budzet u poslednje vreme i takodje se osetila na trzistu novca. osnovi ekonomije, nista komplikovano.

sekula.mali

pre 13 godina

Trudim se da ne vidim sve crno - ali crno je brate. Prvo vladara bi trebalo da zabrine to što ovaj čovek "legalno" pere lovu koju je ranije oteo ovom narodu, i drugo gde će da završe ove pare - na Kipru zna se, a ne u Srbiji!!

cisto informativno

pre 13 godina

@gospodin Optimista
Mozda prvi u Srbiji ali na Balkanu? Za Vasu informaciju,LIDL je u Hrvatskoj odavno,samo sto oni nisu kupili nikoga,nego su sami gradili/kupovali hale i zaposljavali ljude. A mozemo samo SANJATI da MAXI novim cenama i ponudom moze biti konkurencija LIDLU

Dačo

pre 13 godina

Neverovatno uporan i istrajan u zidanju kula u vazduhu,ako i malo radi posao za koji prima veliku platu i ostalo,jasno mu je da smo duboko zaronili u blato.Narodu je ,za razliku od njega, sve i previše jasno samo je nepoznato gde je granica strpljenja.

MUKNAVI

pre 13 godina

Sacekaj kraj .......pa onda analiziraj!Odsetaj do Belgije,pa popi pice i porazgovaraj sa njihovom vladom..eno ih u kaficu "BILO NEKAD SAD SMO U PARKU"!

Urbanijak

pre 13 godina

Ne znam ko bira fotografije koje idu iz vesti o/iz vlade, ali svaka cast!!! Dovoljno je samo da objavite naslov i fotografiju i vest kompletna.
Sve vise od toga je nepotrebno trosenje reci.

leksa

pre 13 godina

Mirko Svemirko:"Direktna investicija belgijskog Deleza od skoro milijardu evra jedna je od najvecih u poslednjih nekoliko godina. Srbiji su neophodne ovakve investicije. Siguran sam da će ih još biti i da ćemo ove godine dostići planirani nivo investicija od oko tri milijarde dolara"
Ja:Pa da,prodate Telekom i mozete da se samoproglasite uspesnom vladom.
To je direktna investicija u dzep onog koji vas finansira bezmalo 1 deceniju.
Gde su greenfield investicije Svemirko?

petarV

pre 13 godina

Ova *********,nam priča,kao da će nama na budzet uplatiti milijardu,a ne Miškoviću, koji je pritom na štetu budzeta uzdigao deltu. A sada mi jadnici trebad a trljamo ruke,jer će ovde da plati porez.
Bravo premijeru, dobro mo krenuli. Dao nam Mišković mrvice od kolača koji je ukrao.

Samo budala može da s enada nižim cenama.
Oni su ovde i došli,jer verovatno nisu ni sanjali da ima igde na svetu,još zemlja gde marže u maloprodaji,prelaze 15%.
Ja sam godinama radio u slovenačkom "merkuru" i u"telenor"u, i ogromna je razlika kako oni rade u Evropskim zemljama a kako u Srbiji.
Naravno,na našu štetu.
Nisu ovi kupili,maxi,da bi nam davali milostinju.
Premijer stvarno misl da smo budale i da DS ima šanse na ovim izborima?

Шумадинац

pre 13 godina

"Direktna investicija belgijskog Deleza od skoro milijardu evra jedna je od najvecih u poslednjih nekoliko godina. Srbiji su neophodne ovakve investicije"
Одавно нисам чуо већу глупост, каква директна инвестиција , приватни ланац продавница Макси је продао своје предузеће, а тек треба да добије новац и сам Мишковић ће да одлучи колико и где ће уложити пара од тих милијарду евра!!!!!?

Овде и сам Делез каже да се ради о Аквизицији, проширењу посла, а фирму је купио од приватника не од ДРЖАВЕ.А приватник располаже са том ловом, а не држава.
Ово је приватан посао, а ефекте ћемо тек видети, не сумњам да ће бити позитивни , али ово "ватрирање" је без основе!?

Branko

pre 13 godina

To što je vama dobro krenulo narodu ništa ne znači. Narodu je sve gore i gore i tome se nevidi skori kraj. Vi uzimate od svake transakcije a prodajete ono što su KOMUNISTI stvorili. Novi vlasnici će po starom običaju potpuštati veliki broj radnika i samo će se povećati broj nezaposlenih.

Jimmy

pre 13 godina

Vidi Mirka, odma je tu da pohvali i da uzme malo slave za sebe kad je lova u pitanju. A ti koga si doveo u Srbiju u zadnjih godinu dana, a?! Sramno!!

Zabrinuti upitnik

pre 13 godina

Izvinite, da li neko moze da mi objasni, malo sam tupav, kakva je ovo investicija za Srbiju? Misko-Pisko prodao svoju kompaniju drugome. Gde se tu pominje investicija i Srbija, a ne daj Boze Vlada RS. Mnogo se nesto Premijer cereka na slici, nisu tu cista posla...

Alexa

pre 13 godina

950 miliona evra?! Koliko je to para za porez? Jos ce da ostane u Srbiji. Cvetkovicu jel imas plan sta ces sa tim parama ili ces opet da kupujes socijalni mir povecanjem plata i penzija

nepisMan

pre 13 godina

Bas mi je drago zbog vas sto vam je krenulo.Kod nas jadno da jadnije ne moze biti -nikad gore.Zato vi necete do nas.A necete ni da mi dodjemo da Vas.Jerbo vama je lepo samo kada je vama lepo, a kada treba i nam da bude bolje zato nemate volje.Kod vas mast a kod nas propast-bratska podela nema sta.Nama preostaje da gledamo Vas zanos kad nam pricate da nam je lepo, a nama milina- volimo bajke kada vec nemamo leba i posao koji jeste obecali -ali vama a narod ko narod voli da gleda tudja posla

G17 -

pre 13 godina

Kome je krenulo Mirko??? Tebi i Miskovicu mozda. Ahil jeste naredio optimizam, ali daj malo se kontrolisi.

A i oni tvoji drugari sa planine sto sebe nazivaju ekspertima ekonomije, tolike su neznalice da je to jadno, pateticno i tuzno. Vi i vasi drugari "eksperti" ste najodogovorniji za ovu bedu u kojoj zivi srpski narod. trenutno.

rugala se...

pre 13 godina

eee a sprdali se Hrvatima kako ce im stranci sve pokupovati i da ce biti sluge u svojoj drzavi...a nasi prodaju SVE...a na njih se zale iz EU sto nece da prodaju...nek dodju kod nas.Kod nas je SVE na prodaju.

Branka

pre 13 godina

Gospodine Cvetkovic ne mogu da se ne zapitam sta to nije u redu sa vama kada nas svakodnevno zasipate ovakvim nebuloznim izjavama.

daniloo

pre 13 godina

Cestitam demokrata koje su dosle na vlast 2000-te, uspeo je njihov decenijski projekat da unovce Miskovicev monopol, a on ce im to uredno vratiti tako sto ce nastaviti da finansira njihove iborne kampanje!!!

haha

pre 13 godina

da li je moguce da hvalite prodaju nasih kompanija stranim investitorima,ti si cvetko potpuno poludeo...a i nesto si mnogo aktivan u poslednje vreme od kad su ti dali da izadjes iz ormana???

nikola

pre 13 godina

dobar pocetak je promena vlasti,to je jedini potez pametan za ds i njihove pione...nikad vise za vas glasati necu,izgubio sam posao zbog vas!!!

prodaja

pre 13 godina

sve ste prodali ,dozvolili miskovicu monopol da moze da radi sve sto hoce,ali sve je dobro dok ste vi na vlasti i dok narod gladuje