Ponedeljak, 28.02.2011.

15:08

Dačić: Policajci zaslužuju više

Policija je dobila Posebni kolektivni ugovor, kojim je predviđen plaćeni prekovremeni rad i izjednačavanje osnovice za obračun zarada policije i vojske.

Izvor: Beta

Daèiæ: Policajci zaslužuju više IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

KALIMERO

pre 13 godina

Inače draga gospodo prosvetari, zdravstveni radnici, šumari i ostali kojima smeta potpisivanje kolektivnog ugovora za policiju, bolje se pokrijte ušima da policajci ne progovore šta radite, onda bi se svi pušili, policijsku platu i sa povečanjem raznim marifetlucima vi zaradite za 3 dana.

Azilant

pre 13 godina

Kakva "Kolubara" ljudi, tek da znate šta je u pandorinoj kutiji zvana "Srbijašume". Opet SPS-mica sa kombinacijom bivših JUL-ovaca, PUPS-ovaca i raznih stranih došljaka, a sve po receptu pljačke "Kolubare", stim što se ovde pljačka najvrednije bogatsvo Srbije - šume !!! NAPRED "INSAJDER" - OSTALI STOJ !!!

KALIMERO

pre 13 godina

Pozdarv svima kojima nije jasno zašto su policajci dobili povišicu, imali ste zbora gospodo pa umesto da učite škole na kurs pa da budete i vi policajci i sad dobijete povišicu.Samo pametujete a ni jedan od vas se ne bi menjao sa policajcem za radno mesto.Prosvetari se bune a rade 4 sata dnevno, imaju 3 meseca godišnjeg odmora, umesto da podučavaju decu oni rade kao agenti turističkih agencija i prisiljavaju učenike na kojekakve ekskurzije, rekreativne nastave samo da bi se lepo ugradili i uzeli neki procenat.Jadna je ovo zemlja kad vam je žao što je policija dobila neku crkavicu, radije bi ste se divili nekom lokalnom narkodileru kako ima skup auto i najnoviji mobilni telefon, raspitajte se kolike su plate policajaca u recimo Hrvatskoj ne moratze ići dalje 800 Eura. A sad mi ostajte u zdravlje.

viking

pre 13 godina

Samo se pitam sto se 90% komentara tice obicnih policajaca. Ako se malo bolje razmisli tu su vam JSO, zandarmerija, PTJ, vatrogasci itd. Pa eto posle ovog nabrajanja, cisto me zanima ko bi se menjao, recimo, sa zandarmom! I tu rade momci sa srednjom skolom, bez nekih VII stepena. I ovi momci spadaju u MUP i rade neverovatne poslove za isto tako neverovatno male plate.

Aleksandar

pre 13 godina

Nas dvojica ocito nismo ucili istu matematiku pa te lepo molim da mi objasnis kako je povecanje sa 45% na 75% = 66% povecanje plate? Voleo bih da upoznam tvog ucitelja, nastavnika ili profesora koji te je to naucio. :)))
(Pedja, 28. februar 2011 22:19)

HAhaha! Pa, Peđa, očigledno nisi naučio matematiku! Ajd, razmisli još malo pa se javi! Jedan savet, kada se radi sa procentima, stvari se malo relativizuju!

DrLaki

pre 13 godina

Koliko se secam,kad je usvajan novi zakon o saobracaju,receno je da sve pare idu policiji, tako da se ona moze sama finansirati od kazni.Ali izgleda to ide u dzep,a plata na papir.

Zasluzuju isti tretman kao i obicni gradjani

pre 13 godina

Ukinite im beneficirani radni staz. Neka se izjednace sa obicnim gradjanima. Ionako uzimaju reket-gde god mogu.

Izvidjac

pre 13 godina

Bravo Boss! Ja imam fakultet fizicke kulture ali zbog nedostatka posla radim pri SPECIJALNOJ vojnoj jedinici za 28000... Sreca u nesreci je sto jos uvek imamo baze pa mogu da "odem" u sumu na po nedelju dana i uzmem koju dnevnicu... A posao i obuka izvidjaca da ne pricam kakva je...

Milanče

pre 13 godina

Dačić - "a kolegama policajcima poželeo sreću i da budu nasmejani", a Obradović kolegama najavljuje rezanje plata i totalno srozavanje prosvetara...
E, majko Srbijo!

boss

pre 13 godina

E moji "jadni" ljudi...najveći problem je u tome što većina vas misli da u policiji ima najviše zaposlenih sa KURSOM od par meseci...jadno je što zapravo dajete mogućnost sebi da komentarišete,a nemate pojma kakva je zapravo stvarna situacija! Znate li samo koliko ima tamo zaposlenih koji imaju završen fakultet ili višu školu,a prihvatili su da rade sa srednjom stručnom spremom????? To ne znate niti vas interesuje...Koliko vas što dajete sebi za pravo da pričate ovakve bljuvotine se nikada ni na dan ne bi menjalo sa jednim policajcem i njegovim radnim vremenom... Ja ne želim ni na trenutak da mislite isto kao i ja, ali vas molim da ne komentarišete stvari o kojima se jasno vidi da nemate pojma!!!!
I dosta više sa tim profesorima-i sama pripadam tom kadru,a li većina zaposlenih u našim školama su ona najgora grupa studenata, koja je jedva čekala da završi fakultet da bi svoje komplekse lečila na djacima...Kad budu pružali MNOGO VIŠE od onoga što smatraju moranjem, prva ću biti koja će se založiti za njihovo povećanje plata. Uostalom, da budem dovoljno jasna, želim svima povećanje plata, ali shvatite da nije trenutak, pa neka ide nekim redom! Prosvetari se svake godine izbore za neko povećanje,pa bilo ono i minimalno, policija do sad nije...e neka sad malo i njima!

zajecarac

pre 13 godina

zajecar je geto gde god gde kreneem,podjem ili dodjem oni uvek imaju sta da pitaju,a imaju osnovnu skolu i kurs od 6 meseci i mnogo su "bitni". neki na boljim pozicijama sad su postali i rukovodioci zahvaljujuci "doskolovanju"na privatnim fakultetima,postali su nedodirljivi,full benificija,i naravno stan za dzabe,žene im naravno rade, a mi "5.ooktobarci" sa diplomama fakulteta imamo priliku samo da prodajemo semenke. svi su u talu,opstaju od devedesetih pa do sada! srbijo sramota me sto sam rodjen ovde!

Pedja

pre 13 godina

Za onoga 66%

Nas dvojica ocito nismo ucili istu matematiku pa te lepo molim da mi objasnis kako je povecanje sa 45% na 75% = 66% povecanje plate? Voleo bih da upoznam tvog ucitelja, nastavnika ili profesora koji te je to naucio. :)))

Srba Filipovic

pre 13 godina

Naravno da im treba vise, samo sto ste drzavu pokrali pre nego da izgovorite ove reci i sada nemate sta da im date. Sramota!

Ministar Jovic

pre 13 godina

Pitanje za Jovana, 28.februar
Ako ti je tako lose, ajde da se menjamo: ja policajac sa srednjom na tvoje mesto, a ti tehničar na moje, ako hoces, posto je meni bolje, da ti pomognem, kad je tebi tako loše u JP "Srbija Šume". Verovatno govoriš o polovini plate, Ladu Nivu koristiš samo u privatne svrhe, pa je zato i popravljaš o svom trošku. Deputat za dzabaka drva verovatno ne dobijaš, na Šumarijade o trošku firme garantovano zbog solidarnosti sa mnom ne ideš, odmarališta firmina isto ne koristiš besplatno, divljač ne voliš i ne uzimaš takođe za džabe jer si pošten. Na terenu ostaješ ponekad do 7 jedino u kafani, pošto se u šumama radi prepodne (za tvoju informaciju poznajem dosta tehničara, pa znam koliko rade, i do sada niko nije hteo da se menjamo). Uvek je tuđe bolje, lakše i lepše.

Aleksandar

pre 13 godina

Svi, ne samo policajci, zasluzuje vise, ali je to trenutno n-e-m-o-g-u-c-e. U stvari, moguce je cak i svima dati po 10.000e platu, ali to ce da traje par meseci najvise a onda - nista, mrak.
(m$, 28. februar 2011 19:14)

Kako "n-e-m-o-g-u-c-e" kad vidiš da su im ispunili zahteve!? Ko vam je kriv, prosvetari, kad su nam policajci potrebniji. Ako se sutra ovi protesti presele iz Afrike kod nas, nećete vi da branite vlast, nego policija!!

Magnus

pre 13 godina

Kada bi sve to bilo tacno sto kazu.Kazu da se placa prekovremeni rad od toga nema nista vec preraspodela radnog vremena a kada potrazis slobodan nikada ga nedobijes,kao drugo nije mi jasno kako moze da ima istu platu policajac u Beogradu i policajac u nekoj varosici npr. Svrljigu koji nista ne radi dok se ovo drugi jure sa kriminalcima!!

sale

pre 13 godina

Ma sve to stoji, ako ima para nek se podele gradjanima bilo oni da su policajci, lekari, profesori, radnici, ljudi na socijali, ja sam pristalica toga.
Ali nisam pristalica da batinasima obecavaju pare u predizbornoj godini.Profesori su strajkovali skoro, a oni imaju barem duplo vise skole od ovih "ulicara".Skoro su naucili da te pozdrave kad te zaustave u saobracaju, do skoro su me skoro mlatili kad me zaustave, valjda zato sto vozim "keca", a ne BMW ili Audi.
Ali kad ovom narodu prepukne, nece tu pomoci ni silna panduracija, ni Putin, ni Hag, ni vojska...

inace, svaka cast na komentaru od (Urbanijak, 28. februar 2011 17:04), covek je sve lepo objasnio.

Vuk

pre 13 godina

Odlicno!A sada povecanje plate za narodne poslanike,clanove upravnih odbora i partijske kadrove.Sad ste kupili malo vernosti od strane policajaca,pa jos malo da napunite dzepove.A prosveti,zdravstvu,rudarima,radnicima i ostaloj boraniji,mislim da je ok da jos malo spustite plate.Gospodine Dacicu,nadam se da ce ovaj put zaista doci promene i da ce te vi i vasi partneri postati deo ruzne proslosti ZAUVEK!

Nina

pre 13 godina

Svaka cast Dacicu kako se bori za svoje radnike.Mislim da mogu da buden objektivna kada to kazem.Jedna sestra mi radi u prosveti kao uciteljica,a druga u policiji.Obe imaju istu strucnu spremu,ali razlika u plati je 14 000 dinara u korist prosvete.A uslovi rada?Dok "moja uciteljica" radi cetiri sata dnevno,ima godisnji odmor +-tri meseca;"moja policajka"radi osam sati dnevno,plus dezurstva,pet nedelja godisnji odmor,a da ne racunam opasnost koji njen posao nosi sa sobom.

srecko

pre 13 godina

Ala ste se usrecili, pa gde s vojskom da vas izjednace :-). Pa u prakticno i nema placanja prekovremenog rada nego eventualno preraspodele radnog vremena.

Dejan***

pre 13 godina

Gospodine Dacicu! Ja razumem da policajci imaju odgovoran posao,a kakva situacija u zemlji i vrlo opasan. Posao su sami birali,situaciju ste im vi politicari napravili! Sada su vam policajci potrebni pa je i logicno da im se zelje uslise. Kadar policije je katastrofa,bar u mom mestu! Svratite nekad gospodine pa se uverite! 80% stanice mora da duva balon pre nego zapocne smenu,a ponasanje posle radnog vremena je katastrofa. Pitam se ako je odlucio da se bavi tim poslom dali treba da bude i ponasanje u skladu sa tim? Mnogo je bitno da ostavljaju i utisak u narodu kao dobar primer coveka od ugleda. Ja mislim da vecina nije zasluzila da nosi uniformu ili da se hitno krene sa edukacijom. Razmislite o tome gospodine Dacicu pa tek onda o njihovim zahtevima! Vama je izgleda bitno da se obezbedili odbranu od gladnog naroda koji ce uskoro na ulice! Losa procena!

Aleksandar

pre 13 godina

Dobro je! Povećavajte plate pandurima, plaćajte im prekovremeni rad! Super! Nebitno! Ajde, sada da se vratimo pljuvanju prosvetara!

Dusan Silni

pre 13 godina

Država je unakažena,ubijena i njeno vraćanje naglavačke postavljene na noge je jedino moguće UKIDANJEM kao takve.ŠTO PRE SHVATIMO BIĆE NAM LAKŠE.Pa ljudi SHVATITE OVAKVOM KAKVOM JE STVORIŠE NEMA MESTA MEĐ CIVILIZOVANIM NARODIMA.Ukidajmo to zlo i krećimo od nule,jer će uskoro biti kasno poštovani moji sugrađani.

sandra

pre 13 godina

Ako ste citali policijski kolektivni ugovor bolovanje im je placeno 100% sto uzgred nije placeno ni trudnicama. U slucaju smrti (ali ne na duznosti) placa im se kompletna sahrana, svakih 5 godina dobijaju jubilarne nagrade. Sa novom startnom osnovom imace vecu platu " kursadzija" od profesora sa sedmim stepenom strucne spreme a da ne pominjemo benificirani radni staz, dodatak za prekovremeni rad, nocni rad, stanje pripravnosti. Vraca se vreme 90-ih. DS-ovci dzaba vam 5.oktobar.

Koja bre policija?!

pre 13 godina

Da li u ta veca prava policije spadaju i neprijatnosti koje dozivljavate od saobracajne policije kad vas zaustavi( izvinite, oni su prijatelji gradjana, javni servis, cuvari reda itd...) Jedva znaju da sklope dve proste recenice a ponasaju se kao da imaju 5 fakulteta! I naravno pisu kazne u sladu s povecanjem plate! Mi smo zemlja bezakonja i nereda!

Cici

pre 13 godina

Šta reći,povećanje plata od 2%...zar vas nije sramota?!? Imate li pojma koliko je procenata sve poskupelo od zadnjjeg povećanja plate?Naravno da imate,ali vas je baš briga,jel vi ne oskudevate. E zato će da bude kao u Libiji,mi da pucamo a vi dižite plate samo vojsci i miliciji i spavajte na to uvo da će vam oni pomoći. Sram vas bilo.

lex

pre 13 godina

Zapitajte se sta bi bilo da nema policije vi sto je tako veselo pljujete,a kad se desi nesto zovi 92 hino nikad se ne zna kad ce zatrebati a tad smo zlatni. Ako vam netreba da je ukinemo?

draguljče

pre 13 godina

Smatram da svi zaslužuju bolje! A sada malo podsećanja. Prosvetari i zdravstveni radnici su imali pravo na štrajk dugo godina u nazad u odnosu na policiju. Za njih informacija kada policija nije imala pravo na štrajk, kada god se u policiji pričalo o eventualnom povećanju plata, utrči prosveta sa štrajkom ili zdravsto i policiji šipak. Tada se niko od njih nije žalio na neradnopravan položaj policajaca. A onda kada su po zakonu o policiji, policajci dobili pravo na štrajk, vlada Koštunice je brže bolje kod prvog pokušaja štrajka, donela iza toga uredbu o načinu obavljanja štrajka koji je bio sramotan. Podneta je tužba Ustavnom Sudu Srbije dva dana iza donošenja uredbe ( 2007. godina ) a tek je u novembru prošle godine Ustavni Sud Srbije doneo odluku da je ta uredba neustavna! Tada niko od ovih što se sada bune nije rekao ( 2007. ) da ta uredba nije na mestu, nego je rečeno da se svako bori za svoja sindikalna prava. Ponoviću sa početka teksta SVI ZASLUŽUJU BOLJE!

m$

pre 13 godina

Svi, ne samo policajci, zasluzuje vise, ali je to trenutno n-e-m-o-g-u-c-e. U stvari, moguce je cak i svima dati po 10.000e platu, ali to ce da traje par meseci najvise a onda - nista, mrak.

buduci policajac

pre 13 godina

Ma svaka vam cast! Treba im obracunati i unapred uplatiti i buduci prekovremeni rad ispred Narodne skupstine. Najbolje je da im se prebace celokupna budzetska sredstva namenjena obrazovanju i zdravstvu, posto ce nam vaspitavati decu i leciti nas pendrecima.

M. Н. Лазар

pre 13 godina

Наравно, да полиција, оваква-каква јесте, заслужује више!
Ти Дачићу коферчић, а они ковертић.
Знаш ти шему, како се влада!

igor

pre 13 godina

Ispada da su do sada bili građani i radnici drugog reda, a začudo, nisu se bunili. Jedini logičan odgovor je da su se sasvim lepo snalazili i na druge načine popunjavali rupe u svojim kućnim budžetima - koji su to načini, svi vrlo dobro znamo....čak su neki i snimljeni kako uzimaju mito, ali to nikoga ne uzbuđuje, ne, prosvetni radnici su jedina rak rana ovog društva...

Urbanijak

pre 13 godina

Nemam nista protiv policije dokle god nije partijksa i dokle god odgovorno i profesionalno radi svoj posao u cilje zastite gradjana, a ne povlascenih pojedinaca.
Ono sto je duboko porazavajuce je drutvena nesvest o znacaju obrazovanja. Sta misliste zasto su Finska ili recimo Juzna Koreja kao zemlje bez znacajnih prirodnih resursa ekonomski uspesne i jake?
Zato sto su decenijama ulagali ogromna sredstva u obrazovanje, nauku i tehniku.
Zamislite kada bi sav novac koji curi i krade se na sve strane ulozili u obrazovanje, nauku i tehniku. Vratilo bi nam se visestruko u ne tako dalekoj buducnosti.
Ali za tako nesto preduslov je prosvecena i obrazovana vlast, a toga u Srbiji nema...

VV

pre 13 godina

Dacic ne govori istinu cak i kada tvrdi kako svi zaposleni u javnom sektoru imaju pravo da budu placeni za prekovremeni rad. Ako neko u prosveti ima preko 100%, a radi samo u jednoj skoli, onda on nema pravo da bude placen za svoj prekovremeni rad. O nekakvim izjednacavanjima, da i ne govorim. Slazem se da je policija zasluzila povecanje, ali zasluzili su ga i prosvetari. Posle dve, tri godine zamrznutih plata nudite dva posto, a sebi trpate u kofercice? Nece moci gospodo SPS-ovci!

Jovan

pre 13 godina

Kakvo placanje prekovremenog rada...u JP Srbijasume tehnicari leti redovno ostaju na terenu do 7 uvece. Desava se i do 12 nocu, pa i da treba da prespavaju u sumi. Nikakav prekovremeni rad se ne placa. Nema ni dnevnica za izlazak na teren. Plata 23.000 i to ti je to. Sve kvarove na vozilu (Lada Niva) opravljas o svom trosku, a fala Bogu nalaze se u stanju raspada.

srecnik

pre 13 godina

imao sam srece pre neko vece, posle legitimisanja za z.stanici i pitanja gde idem, odgovorio sam da nigde ne idem (jer sam cekao dolazak voza) za malo da dobijem batine od sluzbenog lica jer nisam vaspitan, u svakom slucaju pretnje izrecene meni bi se mozda i ostvarile da se nije pojavio jos jedan policajac pa urazumio kolegu...

imadoh srece...
sledeci put cu razmisliti kad izadjem iz stana na ulicu...

Kenzo

pre 13 godina

Tacno je da zasluzuju vecu platu,ali zasluzuju i profesori,nastavnici,ucitelji,doktori,oficiri i td.Ali kad privreda ne radi,nema ni sta da se podeli.Sto znaci,nema ni za pliciju,vecihplata,gospodine ministre.

petar pan

pre 13 godina

Poznavajuci situaciju u vojsci i policiji, dolazim do zakljucka da ce sada policajac sa kursom od par meseci imati platu kao neki oficir koji ima visoko obrazovanje, pa cak i vecu. Uporedite platu na primer kapetana policije i kapetana vojske. A da ne pricam da podoficir u vojsci koji radi vise od 20 godina ima platu oko 35000.

66%

pre 13 godina

Gruba procena: ako je osnovica do sada bila 45% od prosečne zarade u Srbiji, a sada je 75%, POVEĆANJE IZNOSI 66%.Više nego što su tražili.I to ODMAH! Prosvetni radnici sa VII stepenom 7% DO NOVEMBRA!.Zato nigde ne piše koliko su im povećane plate!

Aleksandar

pre 13 godina

aha... i lekari i tehnicari i vozaci i lozaci i profesori i nastavnici i pekari i apotekari i proizvodjaci i poljoprivrednici... samo, dzaba, nista od toga, nisu poluge moci, pa ko ih sljivi...

Andreja

pre 13 godina

Fenomenalno! Oni ljudi stvarno rade najteži posao u ovoj kriminalom teško zahvaćenoj zemlji. I odlično što je konačno izjednačena visina osnovice za plate sa vojskom jer vojska i onako ne radi ništa opasno u mirnodopskim uslovima, za razliku od policije.

Realan...

pre 13 godina

Ma sav sam se rasplakao kada citam o jadnim policajcima...zavrsili kurs od 6 meseci i postali postovani i uzorni gradjani...nemojte biti naivni!!
Imaju beneficiran radni staz i nek pevaju, sa njihovim kvalifikacijama ne bi mogli da slazu robu u Maxiju...
Zar ste vec zaboravili kako nas je nasa postena milicija mlatila i sta nam je radila?? A i oni su izgleda zaboravili kako su plakali 5og oktobra i molili za oprost!!

Ciko

pre 13 godina

JOS JEDNA PREVARA! Kupovina vremena. Kolektivni ugovori su u Srbiji mrtvo slovo na papiru. Ispunjavaju se samo oni delovi koji vlastima odgovaraju. Jos jedan dokaz su i datumi za sprovodjenje odredbi iz istog kada je policija u pitanju. Te rebalansom budzeta te 2012. a tada ce vec biti smak sveta i puj pike ne vazi se. O regresima i toplim obocima moze samo da se sanja u policiji, zdravstvu, prosveti...Ali kada bi BAJE malo uzele od Telekom-a, EPS-a, Srbijasuma, Aerodroma, Parking servisa, RATEL-a, Kontrole leta i jos od jedno 20 Agencija i Direktorata ..mislim na 13.platu, dela za prevoz, poneki bonus, poneko putovanje, 50% racuna za sluzbene mobilne, reprezentacije, sponzorstva i stipendije, UPLATE Partijama, direktorske plate preko 200000 i naknade famoznim upravnim odborima itd. naslo bi se para za gore navedene ali i za socijalno ugrozene i nezaposlene. Ovako sarena laza.

nena

pre 13 godina

Posteno, treba da im se isplati novcana nadoknada u slucaju ranjavanja, ali da pitam ministra dacica, ko ce prosvetarima da isplati novcanu naknadu u ovakvom slucaju, pa kolega jutros upucao direktora skole u Rekovcu... Alo... gde je tu bio skolski policajac??? Sutra ce pucati i roditelji a posle njih i djaci... cemu vam sluze tzv. Skolski policajci??? Metal detektor i skener na svaka skolska vrata cim pre... ovo drustvo se raspada u celini...

moji dragi prosvetari

pre 13 godina

Konacno da se napomene da se ne radi o povecanju zarada vec o izjednacavanju prava policijskih sluzbenika sa pravima dr.drzavnih sluzbenika.I jos samo da napomenem da je prosecni policajac skolovaniji od dr.drzavnih sluzbenika sa istom strucnom spremom jer ima godinu dana dodatne policijske obuke(omalovazavani kurs).

Realan...

pre 13 godina

Ma sav sam se rasplakao kada citam o jadnim policajcima...zavrsili kurs od 6 meseci i postali postovani i uzorni gradjani...nemojte biti naivni!!
Imaju beneficiran radni staz i nek pevaju, sa njihovim kvalifikacijama ne bi mogli da slazu robu u Maxiju...
Zar ste vec zaboravili kako nas je nasa postena milicija mlatila i sta nam je radila?? A i oni su izgleda zaboravili kako su plakali 5og oktobra i molili za oprost!!

srecnik

pre 13 godina

imao sam srece pre neko vece, posle legitimisanja za z.stanici i pitanja gde idem, odgovorio sam da nigde ne idem (jer sam cekao dolazak voza) za malo da dobijem batine od sluzbenog lica jer nisam vaspitan, u svakom slucaju pretnje izrecene meni bi se mozda i ostvarile da se nije pojavio jos jedan policajac pa urazumio kolegu...

imadoh srece...
sledeci put cu razmisliti kad izadjem iz stana na ulicu...

66%

pre 13 godina

Gruba procena: ako je osnovica do sada bila 45% od prosečne zarade u Srbiji, a sada je 75%, POVEĆANJE IZNOSI 66%.Više nego što su tražili.I to ODMAH! Prosvetni radnici sa VII stepenom 7% DO NOVEMBRA!.Zato nigde ne piše koliko su im povećane plate!

petar pan

pre 13 godina

Poznavajuci situaciju u vojsci i policiji, dolazim do zakljucka da ce sada policajac sa kursom od par meseci imati platu kao neki oficir koji ima visoko obrazovanje, pa cak i vecu. Uporedite platu na primer kapetana policije i kapetana vojske. A da ne pricam da podoficir u vojsci koji radi vise od 20 godina ima platu oko 35000.

Aleksandar

pre 13 godina

aha... i lekari i tehnicari i vozaci i lozaci i profesori i nastavnici i pekari i apotekari i proizvodjaci i poljoprivrednici... samo, dzaba, nista od toga, nisu poluge moci, pa ko ih sljivi...

Ciko

pre 13 godina

JOS JEDNA PREVARA! Kupovina vremena. Kolektivni ugovori su u Srbiji mrtvo slovo na papiru. Ispunjavaju se samo oni delovi koji vlastima odgovaraju. Jos jedan dokaz su i datumi za sprovodjenje odredbi iz istog kada je policija u pitanju. Te rebalansom budzeta te 2012. a tada ce vec biti smak sveta i puj pike ne vazi se. O regresima i toplim obocima moze samo da se sanja u policiji, zdravstvu, prosveti...Ali kada bi BAJE malo uzele od Telekom-a, EPS-a, Srbijasuma, Aerodroma, Parking servisa, RATEL-a, Kontrole leta i jos od jedno 20 Agencija i Direktorata ..mislim na 13.platu, dela za prevoz, poneki bonus, poneko putovanje, 50% racuna za sluzbene mobilne, reprezentacije, sponzorstva i stipendije, UPLATE Partijama, direktorske plate preko 200000 i naknade famoznim upravnim odborima itd. naslo bi se para za gore navedene ali i za socijalno ugrozene i nezaposlene. Ovako sarena laza.

nena

pre 13 godina

Posteno, treba da im se isplati novcana nadoknada u slucaju ranjavanja, ali da pitam ministra dacica, ko ce prosvetarima da isplati novcanu naknadu u ovakvom slucaju, pa kolega jutros upucao direktora skole u Rekovcu... Alo... gde je tu bio skolski policajac??? Sutra ce pucati i roditelji a posle njih i djaci... cemu vam sluze tzv. Skolski policajci??? Metal detektor i skener na svaka skolska vrata cim pre... ovo drustvo se raspada u celini...

Kenzo

pre 13 godina

Tacno je da zasluzuju vecu platu,ali zasluzuju i profesori,nastavnici,ucitelji,doktori,oficiri i td.Ali kad privreda ne radi,nema ni sta da se podeli.Sto znaci,nema ni za pliciju,vecihplata,gospodine ministre.

Urbanijak

pre 13 godina

Nemam nista protiv policije dokle god nije partijksa i dokle god odgovorno i profesionalno radi svoj posao u cilje zastite gradjana, a ne povlascenih pojedinaca.
Ono sto je duboko porazavajuce je drutvena nesvest o znacaju obrazovanja. Sta misliste zasto su Finska ili recimo Juzna Koreja kao zemlje bez znacajnih prirodnih resursa ekonomski uspesne i jake?
Zato sto su decenijama ulagali ogromna sredstva u obrazovanje, nauku i tehniku.
Zamislite kada bi sav novac koji curi i krade se na sve strane ulozili u obrazovanje, nauku i tehniku. Vratilo bi nam se visestruko u ne tako dalekoj buducnosti.
Ali za tako nesto preduslov je prosvecena i obrazovana vlast, a toga u Srbiji nema...

Jovan

pre 13 godina

Kakvo placanje prekovremenog rada...u JP Srbijasume tehnicari leti redovno ostaju na terenu do 7 uvece. Desava se i do 12 nocu, pa i da treba da prespavaju u sumi. Nikakav prekovremeni rad se ne placa. Nema ni dnevnica za izlazak na teren. Plata 23.000 i to ti je to. Sve kvarove na vozilu (Lada Niva) opravljas o svom trosku, a fala Bogu nalaze se u stanju raspada.

sandra

pre 13 godina

Ako ste citali policijski kolektivni ugovor bolovanje im je placeno 100% sto uzgred nije placeno ni trudnicama. U slucaju smrti (ali ne na duznosti) placa im se kompletna sahrana, svakih 5 godina dobijaju jubilarne nagrade. Sa novom startnom osnovom imace vecu platu " kursadzija" od profesora sa sedmim stepenom strucne spreme a da ne pominjemo benificirani radni staz, dodatak za prekovremeni rad, nocni rad, stanje pripravnosti. Vraca se vreme 90-ih. DS-ovci dzaba vam 5.oktobar.

VV

pre 13 godina

Dacic ne govori istinu cak i kada tvrdi kako svi zaposleni u javnom sektoru imaju pravo da budu placeni za prekovremeni rad. Ako neko u prosveti ima preko 100%, a radi samo u jednoj skoli, onda on nema pravo da bude placen za svoj prekovremeni rad. O nekakvim izjednacavanjima, da i ne govorim. Slazem se da je policija zasluzila povecanje, ali zasluzili su ga i prosvetari. Posle dve, tri godine zamrznutih plata nudite dva posto, a sebi trpate u kofercice? Nece moci gospodo SPS-ovci!

Andreja

pre 13 godina

Fenomenalno! Oni ljudi stvarno rade najteži posao u ovoj kriminalom teško zahvaćenoj zemlji. I odlično što je konačno izjednačena visina osnovice za plate sa vojskom jer vojska i onako ne radi ništa opasno u mirnodopskim uslovima, za razliku od policije.

lex

pre 13 godina

Zapitajte se sta bi bilo da nema policije vi sto je tako veselo pljujete,a kad se desi nesto zovi 92 hino nikad se ne zna kad ce zatrebati a tad smo zlatni. Ako vam netreba da je ukinemo?

Izvidjac

pre 13 godina

Bravo Boss! Ja imam fakultet fizicke kulture ali zbog nedostatka posla radim pri SPECIJALNOJ vojnoj jedinici za 28000... Sreca u nesreci je sto jos uvek imamo baze pa mogu da "odem" u sumu na po nedelju dana i uzmem koju dnevnicu... A posao i obuka izvidjaca da ne pricam kakva je...

boss

pre 13 godina

E moji "jadni" ljudi...najveći problem je u tome što većina vas misli da u policiji ima najviše zaposlenih sa KURSOM od par meseci...jadno je što zapravo dajete mogućnost sebi da komentarišete,a nemate pojma kakva je zapravo stvarna situacija! Znate li samo koliko ima tamo zaposlenih koji imaju završen fakultet ili višu školu,a prihvatili su da rade sa srednjom stručnom spremom????? To ne znate niti vas interesuje...Koliko vas što dajete sebi za pravo da pričate ovakve bljuvotine se nikada ni na dan ne bi menjalo sa jednim policajcem i njegovim radnim vremenom... Ja ne želim ni na trenutak da mislite isto kao i ja, ali vas molim da ne komentarišete stvari o kojima se jasno vidi da nemate pojma!!!!
I dosta više sa tim profesorima-i sama pripadam tom kadru,a li većina zaposlenih u našim školama su ona najgora grupa studenata, koja je jedva čekala da završi fakultet da bi svoje komplekse lečila na djacima...Kad budu pružali MNOGO VIŠE od onoga što smatraju moranjem, prva ću biti koja će se založiti za njihovo povećanje plata. Uostalom, da budem dovoljno jasna, želim svima povećanje plata, ali shvatite da nije trenutak, pa neka ide nekim redom! Prosvetari se svake godine izbore za neko povećanje,pa bilo ono i minimalno, policija do sad nije...e neka sad malo i njima!

M. Н. Лазар

pre 13 godina

Наравно, да полиција, оваква-каква јесте, заслужује више!
Ти Дачићу коферчић, а они ковертић.
Знаш ти шему, како се влада!

draguljče

pre 13 godina

Smatram da svi zaslužuju bolje! A sada malo podsećanja. Prosvetari i zdravstveni radnici su imali pravo na štrajk dugo godina u nazad u odnosu na policiju. Za njih informacija kada policija nije imala pravo na štrajk, kada god se u policiji pričalo o eventualnom povećanju plata, utrči prosveta sa štrajkom ili zdravsto i policiji šipak. Tada se niko od njih nije žalio na neradnopravan položaj policajaca. A onda kada su po zakonu o policiji, policajci dobili pravo na štrajk, vlada Koštunice je brže bolje kod prvog pokušaja štrajka, donela iza toga uredbu o načinu obavljanja štrajka koji je bio sramotan. Podneta je tužba Ustavnom Sudu Srbije dva dana iza donošenja uredbe ( 2007. godina ) a tek je u novembru prošle godine Ustavni Sud Srbije doneo odluku da je ta uredba neustavna! Tada niko od ovih što se sada bune nije rekao ( 2007. ) da ta uredba nije na mestu, nego je rečeno da se svako bori za svoja sindikalna prava. Ponoviću sa početka teksta SVI ZASLUŽUJU BOLJE!

moji dragi prosvetari

pre 13 godina

Konacno da se napomene da se ne radi o povecanju zarada vec o izjednacavanju prava policijskih sluzbenika sa pravima dr.drzavnih sluzbenika.I jos samo da napomenem da je prosecni policajac skolovaniji od dr.drzavnih sluzbenika sa istom strucnom spremom jer ima godinu dana dodatne policijske obuke(omalovazavani kurs).

buduci policajac

pre 13 godina

Ma svaka vam cast! Treba im obracunati i unapred uplatiti i buduci prekovremeni rad ispred Narodne skupstine. Najbolje je da im se prebace celokupna budzetska sredstva namenjena obrazovanju i zdravstvu, posto ce nam vaspitavati decu i leciti nas pendrecima.

Nina

pre 13 godina

Svaka cast Dacicu kako se bori za svoje radnike.Mislim da mogu da buden objektivna kada to kazem.Jedna sestra mi radi u prosveti kao uciteljica,a druga u policiji.Obe imaju istu strucnu spremu,ali razlika u plati je 14 000 dinara u korist prosvete.A uslovi rada?Dok "moja uciteljica" radi cetiri sata dnevno,ima godisnji odmor +-tri meseca;"moja policajka"radi osam sati dnevno,plus dezurstva,pet nedelja godisnji odmor,a da ne racunam opasnost koji njen posao nosi sa sobom.

Koja bre policija?!

pre 13 godina

Da li u ta veca prava policije spadaju i neprijatnosti koje dozivljavate od saobracajne policije kad vas zaustavi( izvinite, oni su prijatelji gradjana, javni servis, cuvari reda itd...) Jedva znaju da sklope dve proste recenice a ponasaju se kao da imaju 5 fakulteta! I naravno pisu kazne u sladu s povecanjem plate! Mi smo zemlja bezakonja i nereda!

Aleksandar

pre 13 godina

Dobro je! Povećavajte plate pandurima, plaćajte im prekovremeni rad! Super! Nebitno! Ajde, sada da se vratimo pljuvanju prosvetara!

Dejan***

pre 13 godina

Gospodine Dacicu! Ja razumem da policajci imaju odgovoran posao,a kakva situacija u zemlji i vrlo opasan. Posao su sami birali,situaciju ste im vi politicari napravili! Sada su vam policajci potrebni pa je i logicno da im se zelje uslise. Kadar policije je katastrofa,bar u mom mestu! Svratite nekad gospodine pa se uverite! 80% stanice mora da duva balon pre nego zapocne smenu,a ponasanje posle radnog vremena je katastrofa. Pitam se ako je odlucio da se bavi tim poslom dali treba da bude i ponasanje u skladu sa tim? Mnogo je bitno da ostavljaju i utisak u narodu kao dobar primer coveka od ugleda. Ja mislim da vecina nije zasluzila da nosi uniformu ili da se hitno krene sa edukacijom. Razmislite o tome gospodine Dacicu pa tek onda o njihovim zahtevima! Vama je izgleda bitno da se obezbedili odbranu od gladnog naroda koji ce uskoro na ulice! Losa procena!

igor

pre 13 godina

Ispada da su do sada bili građani i radnici drugog reda, a začudo, nisu se bunili. Jedini logičan odgovor je da su se sasvim lepo snalazili i na druge načine popunjavali rupe u svojim kućnim budžetima - koji su to načini, svi vrlo dobro znamo....čak su neki i snimljeni kako uzimaju mito, ali to nikoga ne uzbuđuje, ne, prosvetni radnici su jedina rak rana ovog društva...

sale

pre 13 godina

Ma sve to stoji, ako ima para nek se podele gradjanima bilo oni da su policajci, lekari, profesori, radnici, ljudi na socijali, ja sam pristalica toga.
Ali nisam pristalica da batinasima obecavaju pare u predizbornoj godini.Profesori su strajkovali skoro, a oni imaju barem duplo vise skole od ovih "ulicara".Skoro su naucili da te pozdrave kad te zaustave u saobracaju, do skoro su me skoro mlatili kad me zaustave, valjda zato sto vozim "keca", a ne BMW ili Audi.
Ali kad ovom narodu prepukne, nece tu pomoci ni silna panduracija, ni Putin, ni Hag, ni vojska...

inace, svaka cast na komentaru od (Urbanijak, 28. februar 2011 17:04), covek je sve lepo objasnio.

Vuk

pre 13 godina

Odlicno!A sada povecanje plate za narodne poslanike,clanove upravnih odbora i partijske kadrove.Sad ste kupili malo vernosti od strane policajaca,pa jos malo da napunite dzepove.A prosveti,zdravstvu,rudarima,radnicima i ostaloj boraniji,mislim da je ok da jos malo spustite plate.Gospodine Dacicu,nadam se da ce ovaj put zaista doci promene i da ce te vi i vasi partneri postati deo ruzne proslosti ZAUVEK!

Cici

pre 13 godina

Šta reći,povećanje plata od 2%...zar vas nije sramota?!? Imate li pojma koliko je procenata sve poskupelo od zadnjjeg povećanja plate?Naravno da imate,ali vas je baš briga,jel vi ne oskudevate. E zato će da bude kao u Libiji,mi da pucamo a vi dižite plate samo vojsci i miliciji i spavajte na to uvo da će vam oni pomoći. Sram vas bilo.

Ministar Jovic

pre 13 godina

Pitanje za Jovana, 28.februar
Ako ti je tako lose, ajde da se menjamo: ja policajac sa srednjom na tvoje mesto, a ti tehničar na moje, ako hoces, posto je meni bolje, da ti pomognem, kad je tebi tako loše u JP "Srbija Šume". Verovatno govoriš o polovini plate, Ladu Nivu koristiš samo u privatne svrhe, pa je zato i popravljaš o svom trošku. Deputat za dzabaka drva verovatno ne dobijaš, na Šumarijade o trošku firme garantovano zbog solidarnosti sa mnom ne ideš, odmarališta firmina isto ne koristiš besplatno, divljač ne voliš i ne uzimaš takođe za džabe jer si pošten. Na terenu ostaješ ponekad do 7 jedino u kafani, pošto se u šumama radi prepodne (za tvoju informaciju poznajem dosta tehničara, pa znam koliko rade, i do sada niko nije hteo da se menjamo). Uvek je tuđe bolje, lakše i lepše.

Dusan Silni

pre 13 godina

Država je unakažena,ubijena i njeno vraćanje naglavačke postavljene na noge je jedino moguće UKIDANJEM kao takve.ŠTO PRE SHVATIMO BIĆE NAM LAKŠE.Pa ljudi SHVATITE OVAKVOM KAKVOM JE STVORIŠE NEMA MESTA MEĐ CIVILIZOVANIM NARODIMA.Ukidajmo to zlo i krećimo od nule,jer će uskoro biti kasno poštovani moji sugrađani.

Aleksandar

pre 13 godina

Svi, ne samo policajci, zasluzuje vise, ali je to trenutno n-e-m-o-g-u-c-e. U stvari, moguce je cak i svima dati po 10.000e platu, ali to ce da traje par meseci najvise a onda - nista, mrak.
(m$, 28. februar 2011 19:14)

Kako "n-e-m-o-g-u-c-e" kad vidiš da su im ispunili zahteve!? Ko vam je kriv, prosvetari, kad su nam policajci potrebniji. Ako se sutra ovi protesti presele iz Afrike kod nas, nećete vi da branite vlast, nego policija!!

Magnus

pre 13 godina

Kada bi sve to bilo tacno sto kazu.Kazu da se placa prekovremeni rad od toga nema nista vec preraspodela radnog vremena a kada potrazis slobodan nikada ga nedobijes,kao drugo nije mi jasno kako moze da ima istu platu policajac u Beogradu i policajac u nekoj varosici npr. Svrljigu koji nista ne radi dok se ovo drugi jure sa kriminalcima!!

m$

pre 13 godina

Svi, ne samo policajci, zasluzuje vise, ali je to trenutno n-e-m-o-g-u-c-e. U stvari, moguce je cak i svima dati po 10.000e platu, ali to ce da traje par meseci najvise a onda - nista, mrak.

zajecarac

pre 13 godina

zajecar je geto gde god gde kreneem,podjem ili dodjem oni uvek imaju sta da pitaju,a imaju osnovnu skolu i kurs od 6 meseci i mnogo su "bitni". neki na boljim pozicijama sad su postali i rukovodioci zahvaljujuci "doskolovanju"na privatnim fakultetima,postali su nedodirljivi,full benificija,i naravno stan za dzabe,žene im naravno rade, a mi "5.ooktobarci" sa diplomama fakulteta imamo priliku samo da prodajemo semenke. svi su u talu,opstaju od devedesetih pa do sada! srbijo sramota me sto sam rodjen ovde!

Milanče

pre 13 godina

Dačić - "a kolegama policajcima poželeo sreću i da budu nasmejani", a Obradović kolegama najavljuje rezanje plata i totalno srozavanje prosvetara...
E, majko Srbijo!

viking

pre 13 godina

Samo se pitam sto se 90% komentara tice obicnih policajaca. Ako se malo bolje razmisli tu su vam JSO, zandarmerija, PTJ, vatrogasci itd. Pa eto posle ovog nabrajanja, cisto me zanima ko bi se menjao, recimo, sa zandarmom! I tu rade momci sa srednjom skolom, bez nekih VII stepena. I ovi momci spadaju u MUP i rade neverovatne poslove za isto tako neverovatno male plate.

srecko

pre 13 godina

Ala ste se usrecili, pa gde s vojskom da vas izjednace :-). Pa u prakticno i nema placanja prekovremenog rada nego eventualno preraspodele radnog vremena.

Pedja

pre 13 godina

Za onoga 66%

Nas dvojica ocito nismo ucili istu matematiku pa te lepo molim da mi objasnis kako je povecanje sa 45% na 75% = 66% povecanje plate? Voleo bih da upoznam tvog ucitelja, nastavnika ili profesora koji te je to naucio. :)))

Zasluzuju isti tretman kao i obicni gradjani

pre 13 godina

Ukinite im beneficirani radni staz. Neka se izjednace sa obicnim gradjanima. Ionako uzimaju reket-gde god mogu.

KALIMERO

pre 13 godina

Pozdarv svima kojima nije jasno zašto su policajci dobili povišicu, imali ste zbora gospodo pa umesto da učite škole na kurs pa da budete i vi policajci i sad dobijete povišicu.Samo pametujete a ni jedan od vas se ne bi menjao sa policajcem za radno mesto.Prosvetari se bune a rade 4 sata dnevno, imaju 3 meseca godišnjeg odmora, umesto da podučavaju decu oni rade kao agenti turističkih agencija i prisiljavaju učenike na kojekakve ekskurzije, rekreativne nastave samo da bi se lepo ugradili i uzeli neki procenat.Jadna je ovo zemlja kad vam je žao što je policija dobila neku crkavicu, radije bi ste se divili nekom lokalnom narkodileru kako ima skup auto i najnoviji mobilni telefon, raspitajte se kolike su plate policajaca u recimo Hrvatskoj ne moratze ići dalje 800 Eura. A sad mi ostajte u zdravlje.

Srba Filipovic

pre 13 godina

Naravno da im treba vise, samo sto ste drzavu pokrali pre nego da izgovorite ove reci i sada nemate sta da im date. Sramota!

KALIMERO

pre 13 godina

Inače draga gospodo prosvetari, zdravstveni radnici, šumari i ostali kojima smeta potpisivanje kolektivnog ugovora za policiju, bolje se pokrijte ušima da policajci ne progovore šta radite, onda bi se svi pušili, policijsku platu i sa povečanjem raznim marifetlucima vi zaradite za 3 dana.

DrLaki

pre 13 godina

Koliko se secam,kad je usvajan novi zakon o saobracaju,receno je da sve pare idu policiji, tako da se ona moze sama finansirati od kazni.Ali izgleda to ide u dzep,a plata na papir.

Aleksandar

pre 13 godina

Nas dvojica ocito nismo ucili istu matematiku pa te lepo molim da mi objasnis kako je povecanje sa 45% na 75% = 66% povecanje plate? Voleo bih da upoznam tvog ucitelja, nastavnika ili profesora koji te je to naucio. :)))
(Pedja, 28. februar 2011 22:19)

HAhaha! Pa, Peđa, očigledno nisi naučio matematiku! Ajd, razmisli još malo pa se javi! Jedan savet, kada se radi sa procentima, stvari se malo relativizuju!

Azilant

pre 13 godina

Kakva "Kolubara" ljudi, tek da znate šta je u pandorinoj kutiji zvana "Srbijašume". Opet SPS-mica sa kombinacijom bivših JUL-ovaca, PUPS-ovaca i raznih stranih došljaka, a sve po receptu pljačke "Kolubare", stim što se ovde pljačka najvrednije bogatsvo Srbije - šume !!! NAPRED "INSAJDER" - OSTALI STOJ !!!

moji dragi prosvetari

pre 13 godina

Konacno da se napomene da se ne radi o povecanju zarada vec o izjednacavanju prava policijskih sluzbenika sa pravima dr.drzavnih sluzbenika.I jos samo da napomenem da je prosecni policajac skolovaniji od dr.drzavnih sluzbenika sa istom strucnom spremom jer ima godinu dana dodatne policijske obuke(omalovazavani kurs).

Andreja

pre 13 godina

Fenomenalno! Oni ljudi stvarno rade najteži posao u ovoj kriminalom teško zahvaćenoj zemlji. I odlično što je konačno izjednačena visina osnovice za plate sa vojskom jer vojska i onako ne radi ništa opasno u mirnodopskim uslovima, za razliku od policije.

sandra

pre 13 godina

Ako ste citali policijski kolektivni ugovor bolovanje im je placeno 100% sto uzgred nije placeno ni trudnicama. U slucaju smrti (ali ne na duznosti) placa im se kompletna sahrana, svakih 5 godina dobijaju jubilarne nagrade. Sa novom startnom osnovom imace vecu platu " kursadzija" od profesora sa sedmim stepenom strucne spreme a da ne pominjemo benificirani radni staz, dodatak za prekovremeni rad, nocni rad, stanje pripravnosti. Vraca se vreme 90-ih. DS-ovci dzaba vam 5.oktobar.

Realan...

pre 13 godina

Ma sav sam se rasplakao kada citam o jadnim policajcima...zavrsili kurs od 6 meseci i postali postovani i uzorni gradjani...nemojte biti naivni!!
Imaju beneficiran radni staz i nek pevaju, sa njihovim kvalifikacijama ne bi mogli da slazu robu u Maxiju...
Zar ste vec zaboravili kako nas je nasa postena milicija mlatila i sta nam je radila?? A i oni su izgleda zaboravili kako su plakali 5og oktobra i molili za oprost!!

petar pan

pre 13 godina

Poznavajuci situaciju u vojsci i policiji, dolazim do zakljucka da ce sada policajac sa kursom od par meseci imati platu kao neki oficir koji ima visoko obrazovanje, pa cak i vecu. Uporedite platu na primer kapetana policije i kapetana vojske. A da ne pricam da podoficir u vojsci koji radi vise od 20 godina ima platu oko 35000.

Koja bre policija?!

pre 13 godina

Da li u ta veca prava policije spadaju i neprijatnosti koje dozivljavate od saobracajne policije kad vas zaustavi( izvinite, oni su prijatelji gradjana, javni servis, cuvari reda itd...) Jedva znaju da sklope dve proste recenice a ponasaju se kao da imaju 5 fakulteta! I naravno pisu kazne u sladu s povecanjem plate! Mi smo zemlja bezakonja i nereda!

Jovan

pre 13 godina

Kakvo placanje prekovremenog rada...u JP Srbijasume tehnicari leti redovno ostaju na terenu do 7 uvece. Desava se i do 12 nocu, pa i da treba da prespavaju u sumi. Nikakav prekovremeni rad se ne placa. Nema ni dnevnica za izlazak na teren. Plata 23.000 i to ti je to. Sve kvarove na vozilu (Lada Niva) opravljas o svom trosku, a fala Bogu nalaze se u stanju raspada.

VV

pre 13 godina

Dacic ne govori istinu cak i kada tvrdi kako svi zaposleni u javnom sektoru imaju pravo da budu placeni za prekovremeni rad. Ako neko u prosveti ima preko 100%, a radi samo u jednoj skoli, onda on nema pravo da bude placen za svoj prekovremeni rad. O nekakvim izjednacavanjima, da i ne govorim. Slazem se da je policija zasluzila povecanje, ali zasluzili su ga i prosvetari. Posle dve, tri godine zamrznutih plata nudite dva posto, a sebi trpate u kofercice? Nece moci gospodo SPS-ovci!

sale

pre 13 godina

Ma sve to stoji, ako ima para nek se podele gradjanima bilo oni da su policajci, lekari, profesori, radnici, ljudi na socijali, ja sam pristalica toga.
Ali nisam pristalica da batinasima obecavaju pare u predizbornoj godini.Profesori su strajkovali skoro, a oni imaju barem duplo vise skole od ovih "ulicara".Skoro su naucili da te pozdrave kad te zaustave u saobracaju, do skoro su me skoro mlatili kad me zaustave, valjda zato sto vozim "keca", a ne BMW ili Audi.
Ali kad ovom narodu prepukne, nece tu pomoci ni silna panduracija, ni Putin, ni Hag, ni vojska...

inace, svaka cast na komentaru od (Urbanijak, 28. februar 2011 17:04), covek je sve lepo objasnio.

m$

pre 13 godina

Svi, ne samo policajci, zasluzuje vise, ali je to trenutno n-e-m-o-g-u-c-e. U stvari, moguce je cak i svima dati po 10.000e platu, ali to ce da traje par meseci najvise a onda - nista, mrak.

Aleksandar

pre 13 godina

Dobro je! Povećavajte plate pandurima, plaćajte im prekovremeni rad! Super! Nebitno! Ajde, sada da se vratimo pljuvanju prosvetara!

buduci policajac

pre 13 godina

Ma svaka vam cast! Treba im obracunati i unapred uplatiti i buduci prekovremeni rad ispred Narodne skupstine. Najbolje je da im se prebace celokupna budzetska sredstva namenjena obrazovanju i zdravstvu, posto ce nam vaspitavati decu i leciti nas pendrecima.

Nina

pre 13 godina

Svaka cast Dacicu kako se bori za svoje radnike.Mislim da mogu da buden objektivna kada to kazem.Jedna sestra mi radi u prosveti kao uciteljica,a druga u policiji.Obe imaju istu strucnu spremu,ali razlika u plati je 14 000 dinara u korist prosvete.A uslovi rada?Dok "moja uciteljica" radi cetiri sata dnevno,ima godisnji odmor +-tri meseca;"moja policajka"radi osam sati dnevno,plus dezurstva,pet nedelja godisnji odmor,a da ne racunam opasnost koji njen posao nosi sa sobom.

srecnik

pre 13 godina

imao sam srece pre neko vece, posle legitimisanja za z.stanici i pitanja gde idem, odgovorio sam da nigde ne idem (jer sam cekao dolazak voza) za malo da dobijem batine od sluzbenog lica jer nisam vaspitan, u svakom slucaju pretnje izrecene meni bi se mozda i ostvarile da se nije pojavio jos jedan policajac pa urazumio kolegu...

imadoh srece...
sledeci put cu razmisliti kad izadjem iz stana na ulicu...

Cici

pre 13 godina

Šta reći,povećanje plata od 2%...zar vas nije sramota?!? Imate li pojma koliko je procenata sve poskupelo od zadnjjeg povećanja plate?Naravno da imate,ali vas je baš briga,jel vi ne oskudevate. E zato će da bude kao u Libiji,mi da pucamo a vi dižite plate samo vojsci i miliciji i spavajte na to uvo da će vam oni pomoći. Sram vas bilo.

66%

pre 13 godina

Gruba procena: ako je osnovica do sada bila 45% od prosečne zarade u Srbiji, a sada je 75%, POVEĆANJE IZNOSI 66%.Više nego što su tražili.I to ODMAH! Prosvetni radnici sa VII stepenom 7% DO NOVEMBRA!.Zato nigde ne piše koliko su im povećane plate!

draguljče

pre 13 godina

Smatram da svi zaslužuju bolje! A sada malo podsećanja. Prosvetari i zdravstveni radnici su imali pravo na štrajk dugo godina u nazad u odnosu na policiju. Za njih informacija kada policija nije imala pravo na štrajk, kada god se u policiji pričalo o eventualnom povećanju plata, utrči prosveta sa štrajkom ili zdravsto i policiji šipak. Tada se niko od njih nije žalio na neradnopravan položaj policajaca. A onda kada su po zakonu o policiji, policajci dobili pravo na štrajk, vlada Koštunice je brže bolje kod prvog pokušaja štrajka, donela iza toga uredbu o načinu obavljanja štrajka koji je bio sramotan. Podneta je tužba Ustavnom Sudu Srbije dva dana iza donošenja uredbe ( 2007. godina ) a tek je u novembru prošle godine Ustavni Sud Srbije doneo odluku da je ta uredba neustavna! Tada niko od ovih što se sada bune nije rekao ( 2007. ) da ta uredba nije na mestu, nego je rečeno da se svako bori za svoja sindikalna prava. Ponoviću sa početka teksta SVI ZASLUŽUJU BOLJE!

lex

pre 13 godina

Zapitajte se sta bi bilo da nema policije vi sto je tako veselo pljujete,a kad se desi nesto zovi 92 hino nikad se ne zna kad ce zatrebati a tad smo zlatni. Ako vam netreba da je ukinemo?

igor

pre 13 godina

Ispada da su do sada bili građani i radnici drugog reda, a začudo, nisu se bunili. Jedini logičan odgovor je da su se sasvim lepo snalazili i na druge načine popunjavali rupe u svojim kućnim budžetima - koji su to načini, svi vrlo dobro znamo....čak su neki i snimljeni kako uzimaju mito, ali to nikoga ne uzbuđuje, ne, prosvetni radnici su jedina rak rana ovog društva...

nena

pre 13 godina

Posteno, treba da im se isplati novcana nadoknada u slucaju ranjavanja, ali da pitam ministra dacica, ko ce prosvetarima da isplati novcanu naknadu u ovakvom slucaju, pa kolega jutros upucao direktora skole u Rekovcu... Alo... gde je tu bio skolski policajac??? Sutra ce pucati i roditelji a posle njih i djaci... cemu vam sluze tzv. Skolski policajci??? Metal detektor i skener na svaka skolska vrata cim pre... ovo drustvo se raspada u celini...

Zasluzuju isti tretman kao i obicni gradjani

pre 13 godina

Ukinite im beneficirani radni staz. Neka se izjednace sa obicnim gradjanima. Ionako uzimaju reket-gde god mogu.

Aleksandar

pre 13 godina

aha... i lekari i tehnicari i vozaci i lozaci i profesori i nastavnici i pekari i apotekari i proizvodjaci i poljoprivrednici... samo, dzaba, nista od toga, nisu poluge moci, pa ko ih sljivi...

M. Н. Лазар

pre 13 godina

Наравно, да полиција, оваква-каква јесте, заслужује више!
Ти Дачићу коферчић, а они ковертић.
Знаш ти шему, како се влада!

Vuk

pre 13 godina

Odlicno!A sada povecanje plate za narodne poslanike,clanove upravnih odbora i partijske kadrove.Sad ste kupili malo vernosti od strane policajaca,pa jos malo da napunite dzepove.A prosveti,zdravstvu,rudarima,radnicima i ostaloj boraniji,mislim da je ok da jos malo spustite plate.Gospodine Dacicu,nadam se da ce ovaj put zaista doci promene i da ce te vi i vasi partneri postati deo ruzne proslosti ZAUVEK!

Dejan***

pre 13 godina

Gospodine Dacicu! Ja razumem da policajci imaju odgovoran posao,a kakva situacija u zemlji i vrlo opasan. Posao su sami birali,situaciju ste im vi politicari napravili! Sada su vam policajci potrebni pa je i logicno da im se zelje uslise. Kadar policije je katastrofa,bar u mom mestu! Svratite nekad gospodine pa se uverite! 80% stanice mora da duva balon pre nego zapocne smenu,a ponasanje posle radnog vremena je katastrofa. Pitam se ako je odlucio da se bavi tim poslom dali treba da bude i ponasanje u skladu sa tim? Mnogo je bitno da ostavljaju i utisak u narodu kao dobar primer coveka od ugleda. Ja mislim da vecina nije zasluzila da nosi uniformu ili da se hitno krene sa edukacijom. Razmislite o tome gospodine Dacicu pa tek onda o njihovim zahtevima! Vama je izgleda bitno da se obezbedili odbranu od gladnog naroda koji ce uskoro na ulice! Losa procena!

boss

pre 13 godina

E moji "jadni" ljudi...najveći problem je u tome što većina vas misli da u policiji ima najviše zaposlenih sa KURSOM od par meseci...jadno je što zapravo dajete mogućnost sebi da komentarišete,a nemate pojma kakva je zapravo stvarna situacija! Znate li samo koliko ima tamo zaposlenih koji imaju završen fakultet ili višu školu,a prihvatili su da rade sa srednjom stručnom spremom????? To ne znate niti vas interesuje...Koliko vas što dajete sebi za pravo da pričate ovakve bljuvotine se nikada ni na dan ne bi menjalo sa jednim policajcem i njegovim radnim vremenom... Ja ne želim ni na trenutak da mislite isto kao i ja, ali vas molim da ne komentarišete stvari o kojima se jasno vidi da nemate pojma!!!!
I dosta više sa tim profesorima-i sama pripadam tom kadru,a li većina zaposlenih u našim školama su ona najgora grupa studenata, koja je jedva čekala da završi fakultet da bi svoje komplekse lečila na djacima...Kad budu pružali MNOGO VIŠE od onoga što smatraju moranjem, prva ću biti koja će se založiti za njihovo povećanje plata. Uostalom, da budem dovoljno jasna, želim svima povećanje plata, ali shvatite da nije trenutak, pa neka ide nekim redom! Prosvetari se svake godine izbore za neko povećanje,pa bilo ono i minimalno, policija do sad nije...e neka sad malo i njima!

Kenzo

pre 13 godina

Tacno je da zasluzuju vecu platu,ali zasluzuju i profesori,nastavnici,ucitelji,doktori,oficiri i td.Ali kad privreda ne radi,nema ni sta da se podeli.Sto znaci,nema ni za pliciju,vecihplata,gospodine ministre.

Magnus

pre 13 godina

Kada bi sve to bilo tacno sto kazu.Kazu da se placa prekovremeni rad od toga nema nista vec preraspodela radnog vremena a kada potrazis slobodan nikada ga nedobijes,kao drugo nije mi jasno kako moze da ima istu platu policajac u Beogradu i policajac u nekoj varosici npr. Svrljigu koji nista ne radi dok se ovo drugi jure sa kriminalcima!!

Milanče

pre 13 godina

Dačić - "a kolegama policajcima poželeo sreću i da budu nasmejani", a Obradović kolegama najavljuje rezanje plata i totalno srozavanje prosvetara...
E, majko Srbijo!

Izvidjac

pre 13 godina

Bravo Boss! Ja imam fakultet fizicke kulture ali zbog nedostatka posla radim pri SPECIJALNOJ vojnoj jedinici za 28000... Sreca u nesreci je sto jos uvek imamo baze pa mogu da "odem" u sumu na po nedelju dana i uzmem koju dnevnicu... A posao i obuka izvidjaca da ne pricam kakva je...

Aleksandar

pre 13 godina

Svi, ne samo policajci, zasluzuje vise, ali je to trenutno n-e-m-o-g-u-c-e. U stvari, moguce je cak i svima dati po 10.000e platu, ali to ce da traje par meseci najvise a onda - nista, mrak.
(m$, 28. februar 2011 19:14)

Kako "n-e-m-o-g-u-c-e" kad vidiš da su im ispunili zahteve!? Ko vam je kriv, prosvetari, kad su nam policajci potrebniji. Ako se sutra ovi protesti presele iz Afrike kod nas, nećete vi da branite vlast, nego policija!!

Pedja

pre 13 godina

Za onoga 66%

Nas dvojica ocito nismo ucili istu matematiku pa te lepo molim da mi objasnis kako je povecanje sa 45% na 75% = 66% povecanje plate? Voleo bih da upoznam tvog ucitelja, nastavnika ili profesora koji te je to naucio. :)))

Ministar Jovic

pre 13 godina

Pitanje za Jovana, 28.februar
Ako ti je tako lose, ajde da se menjamo: ja policajac sa srednjom na tvoje mesto, a ti tehničar na moje, ako hoces, posto je meni bolje, da ti pomognem, kad je tebi tako loše u JP "Srbija Šume". Verovatno govoriš o polovini plate, Ladu Nivu koristiš samo u privatne svrhe, pa je zato i popravljaš o svom trošku. Deputat za dzabaka drva verovatno ne dobijaš, na Šumarijade o trošku firme garantovano zbog solidarnosti sa mnom ne ideš, odmarališta firmina isto ne koristiš besplatno, divljač ne voliš i ne uzimaš takođe za džabe jer si pošten. Na terenu ostaješ ponekad do 7 jedino u kafani, pošto se u šumama radi prepodne (za tvoju informaciju poznajem dosta tehničara, pa znam koliko rade, i do sada niko nije hteo da se menjamo). Uvek je tuđe bolje, lakše i lepše.

zajecarac

pre 13 godina

zajecar je geto gde god gde kreneem,podjem ili dodjem oni uvek imaju sta da pitaju,a imaju osnovnu skolu i kurs od 6 meseci i mnogo su "bitni". neki na boljim pozicijama sad su postali i rukovodioci zahvaljujuci "doskolovanju"na privatnim fakultetima,postali su nedodirljivi,full benificija,i naravno stan za dzabe,žene im naravno rade, a mi "5.ooktobarci" sa diplomama fakulteta imamo priliku samo da prodajemo semenke. svi su u talu,opstaju od devedesetih pa do sada! srbijo sramota me sto sam rodjen ovde!

viking

pre 13 godina

Samo se pitam sto se 90% komentara tice obicnih policajaca. Ako se malo bolje razmisli tu su vam JSO, zandarmerija, PTJ, vatrogasci itd. Pa eto posle ovog nabrajanja, cisto me zanima ko bi se menjao, recimo, sa zandarmom! I tu rade momci sa srednjom skolom, bez nekih VII stepena. I ovi momci spadaju u MUP i rade neverovatne poslove za isto tako neverovatno male plate.

Ciko

pre 13 godina

JOS JEDNA PREVARA! Kupovina vremena. Kolektivni ugovori su u Srbiji mrtvo slovo na papiru. Ispunjavaju se samo oni delovi koji vlastima odgovaraju. Jos jedan dokaz su i datumi za sprovodjenje odredbi iz istog kada je policija u pitanju. Te rebalansom budzeta te 2012. a tada ce vec biti smak sveta i puj pike ne vazi se. O regresima i toplim obocima moze samo da se sanja u policiji, zdravstvu, prosveti...Ali kada bi BAJE malo uzele od Telekom-a, EPS-a, Srbijasuma, Aerodroma, Parking servisa, RATEL-a, Kontrole leta i jos od jedno 20 Agencija i Direktorata ..mislim na 13.platu, dela za prevoz, poneki bonus, poneko putovanje, 50% racuna za sluzbene mobilne, reprezentacije, sponzorstva i stipendije, UPLATE Partijama, direktorske plate preko 200000 i naknade famoznim upravnim odborima itd. naslo bi se para za gore navedene ali i za socijalno ugrozene i nezaposlene. Ovako sarena laza.

Urbanijak

pre 13 godina

Nemam nista protiv policije dokle god nije partijksa i dokle god odgovorno i profesionalno radi svoj posao u cilje zastite gradjana, a ne povlascenih pojedinaca.
Ono sto je duboko porazavajuce je drutvena nesvest o znacaju obrazovanja. Sta misliste zasto su Finska ili recimo Juzna Koreja kao zemlje bez znacajnih prirodnih resursa ekonomski uspesne i jake?
Zato sto su decenijama ulagali ogromna sredstva u obrazovanje, nauku i tehniku.
Zamislite kada bi sav novac koji curi i krade se na sve strane ulozili u obrazovanje, nauku i tehniku. Vratilo bi nam se visestruko u ne tako dalekoj buducnosti.
Ali za tako nesto preduslov je prosvecena i obrazovana vlast, a toga u Srbiji nema...

Dusan Silni

pre 13 godina

Država je unakažena,ubijena i njeno vraćanje naglavačke postavljene na noge je jedino moguće UKIDANJEM kao takve.ŠTO PRE SHVATIMO BIĆE NAM LAKŠE.Pa ljudi SHVATITE OVAKVOM KAKVOM JE STVORIŠE NEMA MESTA MEĐ CIVILIZOVANIM NARODIMA.Ukidajmo to zlo i krećimo od nule,jer će uskoro biti kasno poštovani moji sugrađani.

DrLaki

pre 13 godina

Koliko se secam,kad je usvajan novi zakon o saobracaju,receno je da sve pare idu policiji, tako da se ona moze sama finansirati od kazni.Ali izgleda to ide u dzep,a plata na papir.

srecko

pre 13 godina

Ala ste se usrecili, pa gde s vojskom da vas izjednace :-). Pa u prakticno i nema placanja prekovremenog rada nego eventualno preraspodele radnog vremena.

Srba Filipovic

pre 13 godina

Naravno da im treba vise, samo sto ste drzavu pokrali pre nego da izgovorite ove reci i sada nemate sta da im date. Sramota!

Aleksandar

pre 13 godina

Nas dvojica ocito nismo ucili istu matematiku pa te lepo molim da mi objasnis kako je povecanje sa 45% na 75% = 66% povecanje plate? Voleo bih da upoznam tvog ucitelja, nastavnika ili profesora koji te je to naucio. :)))
(Pedja, 28. februar 2011 22:19)

HAhaha! Pa, Peđa, očigledno nisi naučio matematiku! Ajd, razmisli još malo pa se javi! Jedan savet, kada se radi sa procentima, stvari se malo relativizuju!

KALIMERO

pre 13 godina

Pozdarv svima kojima nije jasno zašto su policajci dobili povišicu, imali ste zbora gospodo pa umesto da učite škole na kurs pa da budete i vi policajci i sad dobijete povišicu.Samo pametujete a ni jedan od vas se ne bi menjao sa policajcem za radno mesto.Prosvetari se bune a rade 4 sata dnevno, imaju 3 meseca godišnjeg odmora, umesto da podučavaju decu oni rade kao agenti turističkih agencija i prisiljavaju učenike na kojekakve ekskurzije, rekreativne nastave samo da bi se lepo ugradili i uzeli neki procenat.Jadna je ovo zemlja kad vam je žao što je policija dobila neku crkavicu, radije bi ste se divili nekom lokalnom narkodileru kako ima skup auto i najnoviji mobilni telefon, raspitajte se kolike su plate policajaca u recimo Hrvatskoj ne moratze ići dalje 800 Eura. A sad mi ostajte u zdravlje.

Azilant

pre 13 godina

Kakva "Kolubara" ljudi, tek da znate šta je u pandorinoj kutiji zvana "Srbijašume". Opet SPS-mica sa kombinacijom bivših JUL-ovaca, PUPS-ovaca i raznih stranih došljaka, a sve po receptu pljačke "Kolubare", stim što se ovde pljačka najvrednije bogatsvo Srbije - šume !!! NAPRED "INSAJDER" - OSTALI STOJ !!!

KALIMERO

pre 13 godina

Inače draga gospodo prosvetari, zdravstveni radnici, šumari i ostali kojima smeta potpisivanje kolektivnog ugovora za policiju, bolje se pokrijte ušima da policajci ne progovore šta radite, onda bi se svi pušili, policijsku platu i sa povečanjem raznim marifetlucima vi zaradite za 3 dana.