Četvrtak, 10.02.2011.

18:27

Dinkić: Niš drugi grad po značaju

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da je na teritoriji Niša u toku realizacija 17 novih domaćih i stranih investicija, ukupne vrednosti oko 100 miliona evra.

Izvor: Beta

Dinkiæ: Niš drugi grad po znaèaju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

dusan

pre 13 godina

gospodine Dinkicu
ponudite meni i mojoj porodici 7000 do 10000 evra po otvorenom radnom mestu i garantujem da cemo zaposliti u toku sledece dve godine jos dvadeset nezaposlenih sa evidencije biroa. Trenutno radim samo ja a pri tom izdrzavam sest clanova daomcinstva sa platom koja nikada do sada nije bila veca od 34000rsd. Ovo sta Vi radite je cist egzibicionizam sa vrlo sumnjivim i vrlo izvesnim ruznim i losim krajem koji cemo moja porodica i ja u jednom trenutku morati da platimo.
S'postovanjem Dusan Djuketic, Lazarevac

novobečejac

pre 13 godina

A jel može koja lopata da se zabode i kod nas u Novom Bečeju, gsn Dinki?

Ne može, kod vas u Banatu čim zabodem lopatu curi voda, onda vam kuće vlaže i padaju, pa treba još i da vam pomažemo. Ne može i tačka. Selite se u NS, NIŠ ili BGD.

Nikola

pre 13 godina

Ne volim da generalizujem, ali 99% Novosadjana na internetu i 75% onih koje znam licno (znam ukupno cetvoro Novosadjana :)) su najprepotentnije osobe sa kojima sam imao priliku da pricam. Cudo jedno... Znate onu "Dok su Amerikanci jeli rukama, Srbi su jeli zlatnim viljuskama..." Novosadjani su verovatno tada imali i mikro-talasnu. Ta kolicina narcisoidnosti, tolika ubedjenost i kompleks vise vrednosti, granici se sa patologijom. Ja sam Kragujevcanin, ali uvek se radujem dobrim vestima iz bilo kog grada u Srbiji. Bravo za Nis!

Mika

pre 13 godina

Koliko sam ukapirala Dinkić je uporedio Niš i Kragujevac i rekao da je Niš na drugom mestu po investicijama i to posle Kragujevca, a ne u smislu da je značajniji od Novog Sada

mj

pre 13 godina

Ja sam iz Nisa u uopste se ne bih bunio kao ovi iz Vojvodine da su ove investicije otisle u Babusnicu, Belu Palanku, Bosilegrad ili neko drugo mesto gde su potrebnije i gde se teze zivi. Gospodo Vojvodjani kod vas se bolje zivi u odnosu na jug Srbije tako da ako vam se ne svidja da drzava pomaze siromasnije od vas lepo se odcepite pa uzivajte sami.

nikola

pre 13 godina

Pa stalno neka investicija u Indjiji smesno je ovo sa strikanjem u vas se gradi tehnoloski park u Indjiji plate ce sigurno biti preko 600eur za taj umni rad, bilo je prosle god i vise investicija u pokrajni ali po meni nedostaju u Zrenjaninu, Kekindi, Somboru, Subotici, palanci, S. Mitrovici....doci cemo jedared na 12% nezaposlenosti kao u Slovackoj i istocnoj evropi i tu cemo stagnirati.

Alex Leskovac

pre 13 godina

Samo sam cekao da se jave Novosadjani i ostali Vojvodjani.

Klasicno za njihiov mentalitet,uvek imaju trip da su najbitniji i jedini vredni paznje u Srbiji.

Ako vec toliko zelite,pa odcepite se odmah ionako mercedesova fabrika u Medjarskoj za jedan dan proizvede vise profita nego svo vase ziro za 10 godina !!!

ФР

pre 13 godina

Хвала господину Бобану из Ниша на уступању другог места. Нисам сигуран коме је уступљено, ал' 'ајде да претпоставим да је Новом Саду.

Хвала и господину Динкићу, јер је овом изјавом коначно појаснио оно што су Новосађани одавно знали. Е сада наставите ту и такву политику, па ће Нови Сад лако постати први - само "неће да бидне у Србију".

Оно што, верујем, многе занима је следеће, када већ правите редослед - ман'те то ко је први, други или трећи. Кажите ви нама, који је град у Србији по вама последњи, или дајте барем пет на самом дну листе. Пирот? Бор? Мајданпек? Неготин? Лесковац? Немојте да "људи џаба крече", реците па куд који...

Mario

pre 13 godina

Nista novo :(
Odavno je on digao ruke od Vojvodine.
Iz budzeta se podmicuju investitori da odlaze tamo gde on proceni da ima politicku sansu.
Maximum koji je dao u Vojvodini je 5000 eura, a po uzoj Srbiji sakom i kapom....zato ce im u Vojvodini i 3% glasova biti nedostizno

Bolje ti stoji od gitare i fotelje

pre 13 godina

Dinkic i lopata aaahahahahahaaahhha Da je taj ikada uzeo lopatu, osim sto se samo sa njom slika, mi bismo daleko dogurali!!

q

pre 13 godina

Citam komentare vas iz Novog Sada i sa severa uopste...

Pakujte kofere u dodjite u Nis, znate kolko je ovde dobro?

5. oktobar je odavde krenuo, samo da znate. Ovde nema pokrajine da stiti od Beograda.

Standard je 10000puta losiji nego u "Novome Sady", da ne pominjem Pirot, Svrljig, Vranje... to je vec Indokina.

Nemoj 'ste ljubomorni i naivni. Nista se ovde nece promeniti.

Pozdav 's JUGA.

Nikola

pre 13 godina

@ns (Novi Sad i Vojvodinu ste potpuno zaboravili. Samo pazite da vam se to ne obije od glavu)

Jel se ti to bunis sto Dinkic ne operise nad vama? Pa to je zato sto ste pametniji pa ga ne trpite covece. Nije se ovde stvarno nista desilo, nego je on dosao da prica price. Vec 2 godine prave nekakve fantomske fabrike, a njego glavni pajtas ovde je upropastio grad.

Ako nekom fali Dinkic, molim vas neka ga vodi. Ja bih ga najradije izvezo negde na juzni pol da pomaze pingvinima, ili dao belim medvedima kao hranu, samo sto dalje odavde.

Ivan

pre 13 godina

NIJE ME BRIGA ZA NIS , BEOGRAD ,NOVI SAD ,ZRENJANIN, KIKINDU, SUBOTICU , KRAGUJEVAC,SOMBOR,....................

JA HOCU BAČ!!! DODJITE I OVDE OTVORITE NESTO , UMIREMO!

rembrandt

pre 13 godina

Ovo se zove ekonomija prelivanja iz supljeg u prazno. U toku 17 investicija, u svakoj od tih investicija Srbija ce sama da placa firmama subvencije. Znaci tih 100 miliona navodnih evra investicija, mi cemo (i Nislije i svi ostali) platiti i pretplatiti iz svojih dzepova putem raznih nameta koje nam namece Vlada Srbije.
I pitate se onda sta je to poenta ovog presipanja iz budzeta u investicije i ponovo iz dzepova gradjana u budzet i tako ukrug?
Pa 2 stvari:
1. Pljacka - u svakom tom obrtu para za investitore ugradi se par desetina ili stotina lidera regiona i njihovih partijskih clanova
1. Kupovina socijalnog mira - obecanje novih radnih mesta vas duze odrzava na vlasti, a sto ste duze na vlasti, to duze mozete da vrsite radnju iz tacke 1.

marko

pre 13 godina

Ko laze taj i krade,a ko krade taj ide u apsu............ali ovo je Srbija mozes da radis sta hoces i kako hoces.........nema pravde za boraniju.......sve ste bre pokrali..........

dinkicu care naduvaj nam ...

pre 13 godina

Jase ovaj jase..ali nece jos dugo.Strategija vlade sa ovim plajvazom je da svi gradjani Srbije budu podjednako siromasni a ne podjednako bogati.,eto,jedan od najvecih uspeha ministarstva za regionalni razvoj je to sto je privredna aktivnost u Vojvodini smanjena ispod one iz, verovali ili ne 1998. godine.Tako da smo mi iz Vojvodine sada jednako bedni kao i ljudi iz centralne Srbije.Svaka cast gospon ministre.
I da,ovaj zuri da potrosi svoj deo budzeta,brzo posle toga idu izbori.Pazite sta vam kazem.

građanin

pre 13 godina

"Ajmo narode da vidimo dal dobro pratite kojoj pogodi gde je loptica plaćam duplo" reče vešti šibicar i brzim pokretima ruke promeša tri prazne kutje od šibica,loptica se kotrlja levo desno i nestade ispod jedne od tri kutijice. Jedan od kibicera dobacuje "u srednjoj je u srednjoj!" Preduzetnik je takođe primeti da je loptica u srednjoj kutiji te zgazi desnom nogom kutiju šibica i izvadi 1000 din i plati šibicaru.Preduzetnik podiže kutiju šibica i iznenadi se da loptica nije tu!!!??? Šibica podiže levu kutijicu i ispod nje je stajala loptica.
Šibica reče "Jebi ga matori promašio si! Ajde opet da zamešam da povratiš novac" naivni preduzetnik pristade. To je naša žalosna priča ili Mlađa dobro meša.

boban,nis

pre 13 godina

Gospodine Dinkicu posto vidim da ovde ubrajate samo teritoriju Srbije juzno od Beograda,nase mesto po svim parametrima ne sme biti drugo vec samo prvo,a ako racunate celu drzavu,trece.Mi smo skromni,pristajemo na mesto koje nam pripada,niti da nas neko preskace,niti da nekog preskacemo.

alo alo

pre 13 godina

A mi cemo u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Somboru, Pancevu, Rumi i Sremskoj Mitrovici polako da pakujemo kofere... Po svemu sudeci, necemo vam ni nedostajati.

Aleksandar

pre 13 godina

obacanja, prazne price, ludima radovanje... garniture se menjaju na republickom i lokalnom nivo ali Nis ostaje ono sto mu je namenjeno sudbinom u kojoj god instalaciji, pogranicno mesto, kasaba... lokal patriota ne mogu biti, jer sam otisao iz rodnog grada zato komentar tumacite samo iz vizure nekoga ko vec godinama zivi van mesta u kome je odrastao i naslusao se svakakvih prica koje se nikada nece obistiniti. daje se zemlja u bescenje, jos se placa firmama da zaposle ljude, nadam se da neko racuna koliko sve to kosta i suma sumarum koliko grad ima dobitka od celih tih akcija. milioni i milijarde evra mogu da se pominju, pitanje je gde zavrsavaju, u cijim dzepovima, cije firme dolaze, gde se obracunava pdv, gde se uzimaju sirovine, koliko se placaju radnici, cije firme izvode gradjevinske radove... taj grad ne moze da ozivi, da smo ostali monarhija mozda, ali od marsala nadalje on je bio samo za izlete, tamo cak ni glasacko telo nije sigurno jer je previse "svojeglavo" i tesko legne na rudu, nezadovoljstvo je to za vlast. Nis je grad koji je mogo biti spasen samo regionalizacijom ili cak nekakvom drugacijom geografskom podelom u proslosti. kazite danas Srbija u Evropi i sve sto je prepoznatljivo je BG, drugo ne postoji.

Милун

pre 13 godina

Јуче, али јуче Динкић каже да је ситуација у Србији пред колапсом, даим треба "преокрет"(после три гордине владавине) за Новости. Данас, 35000 нових радних места, звучна имена, лудило!
Овде је МОЖДА неко шизофрен или безобрзан.
У Нишу постоји строг затвор за најтежа дела.

Novosadjanin

pre 13 godina

Drugi? A Novi Sad? Pa vi se stalno ali stalno igrate u nesvesnom stanju lazne grandioznosti male gubernije... Morate da se otvorite prema Vojvodini neznalice jedne... I to hitno dok ne bude kasno!!!! Alooooooo!!!????

Милун

pre 13 godina

Јуче, али јуче Динкић каже да је ситуација у Србији пред колапсом, даим треба "преокрет"(после три гордине владавине) за Новости. Данас, 35000 нових радних места, звучна имена, лудило!
Овде је МОЖДА неко шизофрен или безобрзан.
У Нишу постоји строг затвор за најтежа дела.

alo alo

pre 13 godina

A mi cemo u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Somboru, Pancevu, Rumi i Sremskoj Mitrovici polako da pakujemo kofere... Po svemu sudeci, necemo vam ni nedostajati.

boban,nis

pre 13 godina

Gospodine Dinkicu posto vidim da ovde ubrajate samo teritoriju Srbije juzno od Beograda,nase mesto po svim parametrima ne sme biti drugo vec samo prvo,a ako racunate celu drzavu,trece.Mi smo skromni,pristajemo na mesto koje nam pripada,niti da nas neko preskace,niti da nekog preskacemo.

Novosadjanin

pre 13 godina

Drugi? A Novi Sad? Pa vi se stalno ali stalno igrate u nesvesnom stanju lazne grandioznosti male gubernije... Morate da se otvorite prema Vojvodini neznalice jedne... I to hitno dok ne bude kasno!!!! Alooooooo!!!????

q

pre 13 godina

Citam komentare vas iz Novog Sada i sa severa uopste...

Pakujte kofere u dodjite u Nis, znate kolko je ovde dobro?

5. oktobar je odavde krenuo, samo da znate. Ovde nema pokrajine da stiti od Beograda.

Standard je 10000puta losiji nego u "Novome Sady", da ne pominjem Pirot, Svrljig, Vranje... to je vec Indokina.

Nemoj 'ste ljubomorni i naivni. Nista se ovde nece promeniti.

Pozdav 's JUGA.

Nikola

pre 13 godina

Ne volim da generalizujem, ali 99% Novosadjana na internetu i 75% onih koje znam licno (znam ukupno cetvoro Novosadjana :)) su najprepotentnije osobe sa kojima sam imao priliku da pricam. Cudo jedno... Znate onu "Dok su Amerikanci jeli rukama, Srbi su jeli zlatnim viljuskama..." Novosadjani su verovatno tada imali i mikro-talasnu. Ta kolicina narcisoidnosti, tolika ubedjenost i kompleks vise vrednosti, granici se sa patologijom. Ja sam Kragujevcanin, ali uvek se radujem dobrim vestima iz bilo kog grada u Srbiji. Bravo za Nis!

Aleksandar

pre 13 godina

obacanja, prazne price, ludima radovanje... garniture se menjaju na republickom i lokalnom nivo ali Nis ostaje ono sto mu je namenjeno sudbinom u kojoj god instalaciji, pogranicno mesto, kasaba... lokal patriota ne mogu biti, jer sam otisao iz rodnog grada zato komentar tumacite samo iz vizure nekoga ko vec godinama zivi van mesta u kome je odrastao i naslusao se svakakvih prica koje se nikada nece obistiniti. daje se zemlja u bescenje, jos se placa firmama da zaposle ljude, nadam se da neko racuna koliko sve to kosta i suma sumarum koliko grad ima dobitka od celih tih akcija. milioni i milijarde evra mogu da se pominju, pitanje je gde zavrsavaju, u cijim dzepovima, cije firme dolaze, gde se obracunava pdv, gde se uzimaju sirovine, koliko se placaju radnici, cije firme izvode gradjevinske radove... taj grad ne moze da ozivi, da smo ostali monarhija mozda, ali od marsala nadalje on je bio samo za izlete, tamo cak ni glasacko telo nije sigurno jer je previse "svojeglavo" i tesko legne na rudu, nezadovoljstvo je to za vlast. Nis je grad koji je mogo biti spasen samo regionalizacijom ili cak nekakvom drugacijom geografskom podelom u proslosti. kazite danas Srbija u Evropi i sve sto je prepoznatljivo je BG, drugo ne postoji.

mj

pre 13 godina

Ja sam iz Nisa u uopste se ne bih bunio kao ovi iz Vojvodine da su ove investicije otisle u Babusnicu, Belu Palanku, Bosilegrad ili neko drugo mesto gde su potrebnije i gde se teze zivi. Gospodo Vojvodjani kod vas se bolje zivi u odnosu na jug Srbije tako da ako vam se ne svidja da drzava pomaze siromasnije od vas lepo se odcepite pa uzivajte sami.

Alex Leskovac

pre 13 godina

Samo sam cekao da se jave Novosadjani i ostali Vojvodjani.

Klasicno za njihiov mentalitet,uvek imaju trip da su najbitniji i jedini vredni paznje u Srbiji.

Ako vec toliko zelite,pa odcepite se odmah ionako mercedesova fabrika u Medjarskoj za jedan dan proizvede vise profita nego svo vase ziro za 10 godina !!!

Nikola

pre 13 godina

@ns (Novi Sad i Vojvodinu ste potpuno zaboravili. Samo pazite da vam se to ne obije od glavu)

Jel se ti to bunis sto Dinkic ne operise nad vama? Pa to je zato sto ste pametniji pa ga ne trpite covece. Nije se ovde stvarno nista desilo, nego je on dosao da prica price. Vec 2 godine prave nekakve fantomske fabrike, a njego glavni pajtas ovde je upropastio grad.

Ako nekom fali Dinkic, molim vas neka ga vodi. Ja bih ga najradije izvezo negde na juzni pol da pomaze pingvinima, ili dao belim medvedima kao hranu, samo sto dalje odavde.

ФР

pre 13 godina

Хвала господину Бобану из Ниша на уступању другог места. Нисам сигуран коме је уступљено, ал' 'ајде да претпоставим да је Новом Саду.

Хвала и господину Динкићу, јер је овом изјавом коначно појаснио оно што су Новосађани одавно знали. Е сада наставите ту и такву политику, па ће Нови Сад лако постати први - само "неће да бидне у Србију".

Оно што, верујем, многе занима је следеће, када већ правите редослед - ман'те то ко је први, други или трећи. Кажите ви нама, који је град у Србији по вама последњи, или дајте барем пет на самом дну листе. Пирот? Бор? Мајданпек? Неготин? Лесковац? Немојте да "људи џаба крече", реците па куд који...

Mika

pre 13 godina

Koliko sam ukapirala Dinkić je uporedio Niš i Kragujevac i rekao da je Niš na drugom mestu po investicijama i to posle Kragujevca, a ne u smislu da je značajniji od Novog Sada

Bolje ti stoji od gitare i fotelje

pre 13 godina

Dinkic i lopata aaahahahahahaaahhha Da je taj ikada uzeo lopatu, osim sto se samo sa njom slika, mi bismo daleko dogurali!!

marko

pre 13 godina

Ko laze taj i krade,a ko krade taj ide u apsu............ali ovo je Srbija mozes da radis sta hoces i kako hoces.........nema pravde za boraniju.......sve ste bre pokrali..........

Ivan

pre 13 godina

NIJE ME BRIGA ZA NIS , BEOGRAD ,NOVI SAD ,ZRENJANIN, KIKINDU, SUBOTICU , KRAGUJEVAC,SOMBOR,....................

JA HOCU BAČ!!! DODJITE I OVDE OTVORITE NESTO , UMIREMO!

rembrandt

pre 13 godina

Ovo se zove ekonomija prelivanja iz supljeg u prazno. U toku 17 investicija, u svakoj od tih investicija Srbija ce sama da placa firmama subvencije. Znaci tih 100 miliona navodnih evra investicija, mi cemo (i Nislije i svi ostali) platiti i pretplatiti iz svojih dzepova putem raznih nameta koje nam namece Vlada Srbije.
I pitate se onda sta je to poenta ovog presipanja iz budzeta u investicije i ponovo iz dzepova gradjana u budzet i tako ukrug?
Pa 2 stvari:
1. Pljacka - u svakom tom obrtu para za investitore ugradi se par desetina ili stotina lidera regiona i njihovih partijskih clanova
1. Kupovina socijalnog mira - obecanje novih radnih mesta vas duze odrzava na vlasti, a sto ste duze na vlasti, to duze mozete da vrsite radnju iz tacke 1.

dinkicu care naduvaj nam ...

pre 13 godina

Jase ovaj jase..ali nece jos dugo.Strategija vlade sa ovim plajvazom je da svi gradjani Srbije budu podjednako siromasni a ne podjednako bogati.,eto,jedan od najvecih uspeha ministarstva za regionalni razvoj je to sto je privredna aktivnost u Vojvodini smanjena ispod one iz, verovali ili ne 1998. godine.Tako da smo mi iz Vojvodine sada jednako bedni kao i ljudi iz centralne Srbije.Svaka cast gospon ministre.
I da,ovaj zuri da potrosi svoj deo budzeta,brzo posle toga idu izbori.Pazite sta vam kazem.

Mario

pre 13 godina

Nista novo :(
Odavno je on digao ruke od Vojvodine.
Iz budzeta se podmicuju investitori da odlaze tamo gde on proceni da ima politicku sansu.
Maximum koji je dao u Vojvodini je 5000 eura, a po uzoj Srbiji sakom i kapom....zato ce im u Vojvodini i 3% glasova biti nedostizno

nikola

pre 13 godina

Pa stalno neka investicija u Indjiji smesno je ovo sa strikanjem u vas se gradi tehnoloski park u Indjiji plate ce sigurno biti preko 600eur za taj umni rad, bilo je prosle god i vise investicija u pokrajni ali po meni nedostaju u Zrenjaninu, Kekindi, Somboru, Subotici, palanci, S. Mitrovici....doci cemo jedared na 12% nezaposlenosti kao u Slovackoj i istocnoj evropi i tu cemo stagnirati.

građanin

pre 13 godina

"Ajmo narode da vidimo dal dobro pratite kojoj pogodi gde je loptica plaćam duplo" reče vešti šibicar i brzim pokretima ruke promeša tri prazne kutje od šibica,loptica se kotrlja levo desno i nestade ispod jedne od tri kutijice. Jedan od kibicera dobacuje "u srednjoj je u srednjoj!" Preduzetnik je takođe primeti da je loptica u srednjoj kutiji te zgazi desnom nogom kutiju šibica i izvadi 1000 din i plati šibicaru.Preduzetnik podiže kutiju šibica i iznenadi se da loptica nije tu!!!??? Šibica podiže levu kutijicu i ispod nje je stajala loptica.
Šibica reče "Jebi ga matori promašio si! Ajde opet da zamešam da povratiš novac" naivni preduzetnik pristade. To je naša žalosna priča ili Mlađa dobro meša.

dusan

pre 13 godina

gospodine Dinkicu
ponudite meni i mojoj porodici 7000 do 10000 evra po otvorenom radnom mestu i garantujem da cemo zaposliti u toku sledece dve godine jos dvadeset nezaposlenih sa evidencije biroa. Trenutno radim samo ja a pri tom izdrzavam sest clanova daomcinstva sa platom koja nikada do sada nije bila veca od 34000rsd. Ovo sta Vi radite je cist egzibicionizam sa vrlo sumnjivim i vrlo izvesnim ruznim i losim krajem koji cemo moja porodica i ja u jednom trenutku morati da platimo.
S'postovanjem Dusan Djuketic, Lazarevac

novobečejac

pre 13 godina

A jel može koja lopata da se zabode i kod nas u Novom Bečeju, gsn Dinki?

Ne može, kod vas u Banatu čim zabodem lopatu curi voda, onda vam kuće vlaže i padaju, pa treba još i da vam pomažemo. Ne može i tačka. Selite se u NS, NIŠ ili BGD.

Novosadjanin

pre 13 godina

Drugi? A Novi Sad? Pa vi se stalno ali stalno igrate u nesvesnom stanju lazne grandioznosti male gubernije... Morate da se otvorite prema Vojvodini neznalice jedne... I to hitno dok ne bude kasno!!!! Alooooooo!!!????

alo alo

pre 13 godina

A mi cemo u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Somboru, Pancevu, Rumi i Sremskoj Mitrovici polako da pakujemo kofere... Po svemu sudeci, necemo vam ni nedostajati.

Aleksandar

pre 13 godina

obacanja, prazne price, ludima radovanje... garniture se menjaju na republickom i lokalnom nivo ali Nis ostaje ono sto mu je namenjeno sudbinom u kojoj god instalaciji, pogranicno mesto, kasaba... lokal patriota ne mogu biti, jer sam otisao iz rodnog grada zato komentar tumacite samo iz vizure nekoga ko vec godinama zivi van mesta u kome je odrastao i naslusao se svakakvih prica koje se nikada nece obistiniti. daje se zemlja u bescenje, jos se placa firmama da zaposle ljude, nadam se da neko racuna koliko sve to kosta i suma sumarum koliko grad ima dobitka od celih tih akcija. milioni i milijarde evra mogu da se pominju, pitanje je gde zavrsavaju, u cijim dzepovima, cije firme dolaze, gde se obracunava pdv, gde se uzimaju sirovine, koliko se placaju radnici, cije firme izvode gradjevinske radove... taj grad ne moze da ozivi, da smo ostali monarhija mozda, ali od marsala nadalje on je bio samo za izlete, tamo cak ni glasacko telo nije sigurno jer je previse "svojeglavo" i tesko legne na rudu, nezadovoljstvo je to za vlast. Nis je grad koji je mogo biti spasen samo regionalizacijom ili cak nekakvom drugacijom geografskom podelom u proslosti. kazite danas Srbija u Evropi i sve sto je prepoznatljivo je BG, drugo ne postoji.

Nikola

pre 13 godina

Ne volim da generalizujem, ali 99% Novosadjana na internetu i 75% onih koje znam licno (znam ukupno cetvoro Novosadjana :)) su najprepotentnije osobe sa kojima sam imao priliku da pricam. Cudo jedno... Znate onu "Dok su Amerikanci jeli rukama, Srbi su jeli zlatnim viljuskama..." Novosadjani su verovatno tada imali i mikro-talasnu. Ta kolicina narcisoidnosti, tolika ubedjenost i kompleks vise vrednosti, granici se sa patologijom. Ja sam Kragujevcanin, ali uvek se radujem dobrim vestima iz bilo kog grada u Srbiji. Bravo za Nis!

boban,nis

pre 13 godina

Gospodine Dinkicu posto vidim da ovde ubrajate samo teritoriju Srbije juzno od Beograda,nase mesto po svim parametrima ne sme biti drugo vec samo prvo,a ako racunate celu drzavu,trece.Mi smo skromni,pristajemo na mesto koje nam pripada,niti da nas neko preskace,niti da nekog preskacemo.

Alex Leskovac

pre 13 godina

Samo sam cekao da se jave Novosadjani i ostali Vojvodjani.

Klasicno za njihiov mentalitet,uvek imaju trip da su najbitniji i jedini vredni paznje u Srbiji.

Ako vec toliko zelite,pa odcepite se odmah ionako mercedesova fabrika u Medjarskoj za jedan dan proizvede vise profita nego svo vase ziro za 10 godina !!!

Милун

pre 13 godina

Јуче, али јуче Динкић каже да је ситуација у Србији пред колапсом, даим треба "преокрет"(после три гордине владавине) за Новости. Данас, 35000 нових радних места, звучна имена, лудило!
Овде је МОЖДА неко шизофрен или безобрзан.
У Нишу постоји строг затвор за најтежа дела.

Mario

pre 13 godina

Nista novo :(
Odavno je on digao ruke od Vojvodine.
Iz budzeta se podmicuju investitori da odlaze tamo gde on proceni da ima politicku sansu.
Maximum koji je dao u Vojvodini je 5000 eura, a po uzoj Srbiji sakom i kapom....zato ce im u Vojvodini i 3% glasova biti nedostizno

ФР

pre 13 godina

Хвала господину Бобану из Ниша на уступању другог места. Нисам сигуран коме је уступљено, ал' 'ајде да претпоставим да је Новом Саду.

Хвала и господину Динкићу, јер је овом изјавом коначно појаснио оно што су Новосађани одавно знали. Е сада наставите ту и такву политику, па ће Нови Сад лако постати први - само "неће да бидне у Србију".

Оно што, верујем, многе занима је следеће, када већ правите редослед - ман'те то ко је први, други или трећи. Кажите ви нама, који је град у Србији по вама последњи, или дајте барем пет на самом дну листе. Пирот? Бор? Мајданпек? Неготин? Лесковац? Немојте да "људи џаба крече", реците па куд који...

mj

pre 13 godina

Ja sam iz Nisa u uopste se ne bih bunio kao ovi iz Vojvodine da su ove investicije otisle u Babusnicu, Belu Palanku, Bosilegrad ili neko drugo mesto gde su potrebnije i gde se teze zivi. Gospodo Vojvodjani kod vas se bolje zivi u odnosu na jug Srbije tako da ako vam se ne svidja da drzava pomaze siromasnije od vas lepo se odcepite pa uzivajte sami.

nikola

pre 13 godina

Pa stalno neka investicija u Indjiji smesno je ovo sa strikanjem u vas se gradi tehnoloski park u Indjiji plate ce sigurno biti preko 600eur za taj umni rad, bilo je prosle god i vise investicija u pokrajni ali po meni nedostaju u Zrenjaninu, Kekindi, Somboru, Subotici, palanci, S. Mitrovici....doci cemo jedared na 12% nezaposlenosti kao u Slovackoj i istocnoj evropi i tu cemo stagnirati.

dusan

pre 13 godina

gospodine Dinkicu
ponudite meni i mojoj porodici 7000 do 10000 evra po otvorenom radnom mestu i garantujem da cemo zaposliti u toku sledece dve godine jos dvadeset nezaposlenih sa evidencije biroa. Trenutno radim samo ja a pri tom izdrzavam sest clanova daomcinstva sa platom koja nikada do sada nije bila veca od 34000rsd. Ovo sta Vi radite je cist egzibicionizam sa vrlo sumnjivim i vrlo izvesnim ruznim i losim krajem koji cemo moja porodica i ja u jednom trenutku morati da platimo.
S'postovanjem Dusan Djuketic, Lazarevac

rembrandt

pre 13 godina

Ovo se zove ekonomija prelivanja iz supljeg u prazno. U toku 17 investicija, u svakoj od tih investicija Srbija ce sama da placa firmama subvencije. Znaci tih 100 miliona navodnih evra investicija, mi cemo (i Nislije i svi ostali) platiti i pretplatiti iz svojih dzepova putem raznih nameta koje nam namece Vlada Srbije.
I pitate se onda sta je to poenta ovog presipanja iz budzeta u investicije i ponovo iz dzepova gradjana u budzet i tako ukrug?
Pa 2 stvari:
1. Pljacka - u svakom tom obrtu para za investitore ugradi se par desetina ili stotina lidera regiona i njihovih partijskih clanova
1. Kupovina socijalnog mira - obecanje novih radnih mesta vas duze odrzava na vlasti, a sto ste duze na vlasti, to duze mozete da vrsite radnju iz tacke 1.

Nikola

pre 13 godina

@ns (Novi Sad i Vojvodinu ste potpuno zaboravili. Samo pazite da vam se to ne obije od glavu)

Jel se ti to bunis sto Dinkic ne operise nad vama? Pa to je zato sto ste pametniji pa ga ne trpite covece. Nije se ovde stvarno nista desilo, nego je on dosao da prica price. Vec 2 godine prave nekakve fantomske fabrike, a njego glavni pajtas ovde je upropastio grad.

Ako nekom fali Dinkic, molim vas neka ga vodi. Ja bih ga najradije izvezo negde na juzni pol da pomaze pingvinima, ili dao belim medvedima kao hranu, samo sto dalje odavde.

novobečejac

pre 13 godina

A jel može koja lopata da se zabode i kod nas u Novom Bečeju, gsn Dinki?

Ne može, kod vas u Banatu čim zabodem lopatu curi voda, onda vam kuće vlaže i padaju, pa treba još i da vam pomažemo. Ne može i tačka. Selite se u NS, NIŠ ili BGD.

Ivan

pre 13 godina

NIJE ME BRIGA ZA NIS , BEOGRAD ,NOVI SAD ,ZRENJANIN, KIKINDU, SUBOTICU , KRAGUJEVAC,SOMBOR,....................

JA HOCU BAČ!!! DODJITE I OVDE OTVORITE NESTO , UMIREMO!

Mika

pre 13 godina

Koliko sam ukapirala Dinkić je uporedio Niš i Kragujevac i rekao da je Niš na drugom mestu po investicijama i to posle Kragujevca, a ne u smislu da je značajniji od Novog Sada

dinkicu care naduvaj nam ...

pre 13 godina

Jase ovaj jase..ali nece jos dugo.Strategija vlade sa ovim plajvazom je da svi gradjani Srbije budu podjednako siromasni a ne podjednako bogati.,eto,jedan od najvecih uspeha ministarstva za regionalni razvoj je to sto je privredna aktivnost u Vojvodini smanjena ispod one iz, verovali ili ne 1998. godine.Tako da smo mi iz Vojvodine sada jednako bedni kao i ljudi iz centralne Srbije.Svaka cast gospon ministre.
I da,ovaj zuri da potrosi svoj deo budzeta,brzo posle toga idu izbori.Pazite sta vam kazem.

marko

pre 13 godina

Ko laze taj i krade,a ko krade taj ide u apsu............ali ovo je Srbija mozes da radis sta hoces i kako hoces.........nema pravde za boraniju.......sve ste bre pokrali..........

građanin

pre 13 godina

"Ajmo narode da vidimo dal dobro pratite kojoj pogodi gde je loptica plaćam duplo" reče vešti šibicar i brzim pokretima ruke promeša tri prazne kutje od šibica,loptica se kotrlja levo desno i nestade ispod jedne od tri kutijice. Jedan od kibicera dobacuje "u srednjoj je u srednjoj!" Preduzetnik je takođe primeti da je loptica u srednjoj kutiji te zgazi desnom nogom kutiju šibica i izvadi 1000 din i plati šibicaru.Preduzetnik podiže kutiju šibica i iznenadi se da loptica nije tu!!!??? Šibica podiže levu kutijicu i ispod nje je stajala loptica.
Šibica reče "Jebi ga matori promašio si! Ajde opet da zamešam da povratiš novac" naivni preduzetnik pristade. To je naša žalosna priča ili Mlađa dobro meša.

Bolje ti stoji od gitare i fotelje

pre 13 godina

Dinkic i lopata aaahahahahahaaahhha Da je taj ikada uzeo lopatu, osim sto se samo sa njom slika, mi bismo daleko dogurali!!

q

pre 13 godina

Citam komentare vas iz Novog Sada i sa severa uopste...

Pakujte kofere u dodjite u Nis, znate kolko je ovde dobro?

5. oktobar je odavde krenuo, samo da znate. Ovde nema pokrajine da stiti od Beograda.

Standard je 10000puta losiji nego u "Novome Sady", da ne pominjem Pirot, Svrljig, Vranje... to je vec Indokina.

Nemoj 'ste ljubomorni i naivni. Nista se ovde nece promeniti.

Pozdav 's JUGA.