Četvrtak, 10.02.2011.

00:09

NUNS: Novosti sramno o Verici Barać

NUNS je protestovao "zbog načina na koji je dnevnik Večernje novosti u današnjem broju napao predsednicu Saveta za borbu protiv korupcije Vericu Barać".

Izvor: B92

NUNS: Novosti sramno o Verici Baraæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

249 Komentari

Sortiraj po:

Deki

pre 13 godina

Beko je narucio, ali ovaj tekst je napisao najveci poltron I polupismenjakovic u novinarstvu Manojlo Vukotic. Ovaj zemljoradnicki fazon je samo njemu svojstven, a posto covek od obrazovanja nema nista osim srednje skole zavrsene u komunistickoj Crnoj Gori nije ni cudo sto ovaj tekst lici na gomilu djubreta. Posto se Baraceva optuzuje za platu od jedva hiljadu I kusur evra, da se dotaknemo plate tog Vukotica. On dobija vise od 47.000 evra svakog meseca! Njegova shvalerka (ma koliko bizarno to zvucalo) na mestu urednika politicke rubrike prima nesto manje. Tu su I sadasnji sef deska covek koji nikada nije uspeo ni vest da napise I njemu Vukotic daje basnoslovnu platu. Vecina ostalih novinara prima mizerne plate koje ne prelaze ni 400 evra. ****** Vukotic (sa 73 godine) svakog dana vredja novinare I preti otkazima ko ishta kaze protiv njega I njegovog gazde Beka. Javno se hvali da mu niko nista ne moze jer je mnoge zaduzio. Za one neverne tome, Baraceva je u svemu u pravu. Ovo mafijasko leglo u Novostima preko kojih se oglasavaju svi srpski kriminalci I tajkuni mora da se razbije. Verice samo napred!!!

Ditrich

pre 13 godina

Neki Marko je u komentarima naveo:
Brankica Stankovic predsednik a
Verica Barac premijer.
Ne slazem se.
Da budemo ozbiljni, podela bi glasila ovako:
Vesna Pesic - Predsednica
Verica Barac - Premijerka
Brankica Stankovic - Ministarka unutrasnjih poslova
Svetlana Lukic - Ministarka Pravde

slobodan

pre 13 godina

Za ocekivati je da novinar "vecernjih novosti"ISTRAZI I JAVNO OBJAVI ARGUMENTE KOJI obaraju krivicnu prijavu koju je podnela Barac V, a ne da pokusava sa niskim udarcima i kompromitacijom po sistemu "Napad je najbolja odbrana".Krivicna prijava koju je podnela Barac morace biti procesuirana kad-tad.Koliko sam cuo ,mali akcioner i ce podneti i ostetni zahtev jer do sada je potpuno jasno da to sa lukom nije bilo ni dovoljno transparentno a svi su izgledi da ima i elemenata krivicne odgovornosti.

Drago Peric

pre 13 godina

Skandalozno pisanije onih nesretnika iz " Novosti " . U Srbiji treba ukinuti sve dnevne novine u kojima tajkuni imaju znacajniji udeo u vlasnistvu.

Cedomir

pre 13 godina

Da li bi NUNS mogao da ispita kakvu prljavu kampanju Vecernje novosti vode protiv novog grba Srbije? Tek je ta kampanja uzasna. Jedino je B92 konacno objasnio sve pre neki dan.

jovan popovic

pre 13 godina

Da li je moguce da u 2011 godini postoje ovakve novine Novosti?
Gosp Verica Barac je najsvetlija licnost u Srbiji. Hrabra, iskrena,
suvise hrabra da kaze istinu u nasem drustvu.
Sat bi bilo da nema V BARAC, Gosp Cupica i B92? Bio bi mrak, korupcija,
srednji vek.
Ovakve licnosti moramo zastititi od svih napada. Istinu govoriti je danas
opasno cak po zivot.
Mnogo postovanja V Barac i stavu udruzenja novinara.
Jovan

Zoran

pre 13 godina

Ma da, ja sam za Vericu!!!
Ma nek ona ima i 300 000 platu mesecno!!! Ali neka raskrinka ove ostale !
Zato i jeste postavljena na to mesto !

Janko

pre 13 godina

Jedno mi nije jasno...sta je hteo savet da postigne sa reklamom od 4000 evra u novinama,kao da ne mogu da dobiju prostor na TV?Pa gdja Barac je non stop u medijima,skoro svaki dan nesto izjavljuje!
Izgleda ovi u savetu imaju para vise nego sto mogu da potrose..pa se rasipaju

Dejan

pre 13 godina

Da je sreće V. Barać bi imala platu 125000 eura a ne dinara,shodno poslu koji radi. Oni koji su predmet njenih optužbi bi mnogo više platili samo da ćuti.Zato sa Vericom do pobede.

Branislav

pre 13 godina

Gradjani, da skratimo pricu: svi znamo ko je Verica Barac, kao sto svi znamo i ko su Manjo Vukotic, koji je prvo od VAC-a uzeo debelu proviziju da mu proda NOVOSTI, a onda, kad je BEKO od VAC0-a ukrao NOVOSTI, stao na stranu tog tajkuna. Predlazem sledece: bojkotujmo NOVOSTI tako sto ih necemo kupovati. Ko je za?

Beko je zadovoljan sudstvom

pre 13 godina

Svi se slazu da je Luka Beograd pljacka,ali ko je to dokazao,gdje su presude???
(ben, 10. februar 2011 16:53)
Presude su u Bekovom džepu ! A vidim da i ti viriš iz istog džepa

Gazda

pre 13 godina

Zaboravljate i da Verica i Brankica imaju svoje sefove, nekome odgovaraju. Nije sve to samo njihova inicijativa, sigurno se neko dosta jak krije iza njih... Mislite o tome.

aleksa

pre 13 godina

Uz svo uvazavanje gospodje Barac i njenog rada, moram da kazem da je ovaj "Komentar" u Novostima izuzetno pozitivan za Srbiju. Upravo je izasao na povrsinu jedan segment u medijskoj satanizaciji. Sada znamo jos neka imena koja se bave poslpm zvanim "satanizacija"...sve su to "drugari"...

.........................

pre 13 godina

Svi se uzbunili jer, zaboga, niko ne sme nista da kaze o Verici a da nije u superlativima. Svaka osoba koja radi u drzavnoj sluzbi treba da pokaze svoja primanja, da znamo da li radi i nesto sa strane. Pa tako i Verica.

Srki

pre 13 godina

Opa, krenuli su placeni komentari protiv Verice. Ajde ljudi, ima jos malo svetla u ovome mraku, Verica, Brankica. Podrzite ih, inace ce nas mrak savladati.

bratislav

pre 13 godina

Jedna je nepobitna cinjenica, a to je da u borbi protiv organizovanog kriminala, i korupcije postoje dve zene a to je Brankica Stankovic i Verica Barac, pa mozda bi trebalo i za predcednika drzave izabrati zenu.

milepile

pre 13 godina

Sram vas bilo ****, ja bih toj ženi za to što radi dao 1.500.000 mesečno a ne 150.000 din. Šta treba da znače ovakve prozivke...prima žena 1400 evra za nešto što treba državi da vrati milione. Pa ovi što pišu su jadni do meseca i nazad.

Dragoljub

pre 13 godina

nije nista 25 000 za sajt,150 000 za platu sluzbenika,milioni fale Mrkonjicevom ministrastvu,a profesorima je plata velika?!Kad bi se samo malo optimizovali troskovi svi bi bili zadovoljni!

Boza

pre 13 godina

Pa valjda ona mora po zakonu da prijavljuje svoju imovinu,ili se to odnosi samo na pojedince,i valjda mora javno da se zna koliki su njeni prihodi!Neka objasni ove navode i sve u redu!

aleksa

pre 13 godina

Evo linka za vest:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:318608-Koga-savetuje-Baraceva#

+33 -226
Jutros kad sam ostavio komentar, bio je već jedan na sajtu. Sad nema nijednog. Cenzura, bato!

Zeljko karaburma

pre 13 godina

10 godina i 30 izvestaja,3 godisnje..pa to samo moze u drzavnim firmama!
Ja bih u banci dobio odmah otkaz kad bih bio tako `azuran`!

my name is...

pre 13 godina

Da li je neko primetio da je u sredini teksta na sajtu Novosti reklama (banner link) za sajt SPORNI SAJT Ocistimo Srbiju? Slucajno ili ne?!

Igor Lovre

pre 13 godina

Vi koji napadate Vericu Barać, bolje bi bilo da se setite bilo koje javne ličnosti, da ne kažem političara, koji je podjednako napadao argumentovano, sa činjenicama i dokazima, i podnosio krivične prijave, kao što je to radila ona. Da li je iko napadao i Miškovića, i Beka, i Dinkića, i Velju Ilića, i Mirka Cvetkovića? Niko! Vi koji je najviše napadate treba da joj podignete spomenik za hrabrost, nepotkupljivost, poštenje,... a ne iz svojih stranačkih budžaka da branite svoje lidere i liderčiće. Daj Bože da Verica Barać osnuje svoju političku stranku!
PS Ne znam da li se zna da je jedino Verica Barać na sudu dobila oko 300.000 dinara od Dinkića za klevetu! Trebalo bi i od Beka i od Vukotića isto!

boki

pre 13 godina

Novosti su postavile samo par pitanja na koja treba odgovoriti.Ne vidim tu ništa strašno,sem ako ima još "nečeg trulog u državi Danskoj".A NUNS odmah skače u zaštitu svojih "svetih krava" umesto da prvo istraži istinu pa tek onda da se oglasi,što bi trebalo da bude odlika tako profesionalnog udruženja.A,šta ako je sve istina?

Mafijano

pre 13 godina

Ljudi su ovde ocigledno plitke pameti i kratkog pamcenja! To me, moram priznati, iskreno cudi, posebno ako se uzme u obzir cinjenica da se na netu nalaze arhive svih novina! Dakle, tako vestacki forsirana, "in medias tres" vest se "zumbira" i oseca sa velike daljine... Mi lajemo, vetar nosi, lopovi kradu, bolesni umiru, zivot ide dalje!

Branko

pre 13 godina

Samo Verica i Brankica nažalost imaju onu mušku stvar (hrabrost) da upere prstom na tranzitne lopove i prevarante. Svaka im čast.

nastavnik

pre 13 godina

plata od 150 000 za drzavnog sluzbenika?
Da nije malo mnogo?A kad se profesori zale na platu od 40 000 svi se dignu na noge i kazu,mnogo je,ne zasluzuju jer rade malo!Sramota!

Al Kapone

pre 13 godina

A na koji način taj vrli novinar "popunjava svoj koverat"? Ako je sve što piše tako kvalitetno kao ovaj "članak", ne zaslužuje ni za cigare.

Trojanac

pre 13 godina

Ovaj nuns ili uns vise ne znam kojji su koji pa to je tek smejurija... Pun 'objekitvnih' novinara sa 'integritetom' koji nam svaki dan pune glave glupostima!!!!

dejan

pre 13 godina

Nekome ova plata ne izgleda mnogo, oko 1500 eu koliko novosti tvrde da Verica ima, ali ako se uzme druga vest u obzir, da je 350eu u Srbiji ko 1100 eu u zapadnoj Evropi, onda je to skandalozno, ispada da Verica ima platu u stvari od 4500eu, sto je vec puno. Salu na stranu, treba upasti u te novosti i videti ko je narucio ovako glup tekst. Ovakvim narucenim tekstovima je predhodila likvidacija DJindjica. Pricaju o plati od 130.000 dinara, ili 150.000, a zena definitivno rizikiju zivot usudivsi se da napadne Beka, Miskovica i staroudbasku ekipu koja je vlasnik pola Srbije. No, potpuno je jasno da je niko iz vlade nece zastiti ni ovaj put, sve su to deca takodje bivsih komunista, udbasa, koja su naucila da zive od provizija, mita i korupcije. A Verica samo ispada iz tog klisea, kvari im kombinacije.

Miladin

pre 13 godina

Pamflet protiv Verice Barac pisao je licno Manojlo Manjo Vukotic, ali s obzirom da on ne ume da koristi kompjuter diktirao je stenodaktilografkinji u Novostima. Drugo, pominje da je Verica Barac invalidski penzioner, da prima penziju i plus platu za rad u SAvetu za borbu protiv korupcije. A Manojlo Manjo VUkotic je penzioner on je 1937. godiste i mesecno prima 7.000 EVRA od Beka kao glavni urednik i generalni direktor kompanije Novosti. Toliko o tome...

Zlatan

pre 13 godina

Ko normalan još veruje Miškovićevim i Bekovim "novinama"?! Isto tako je i Mišković svojevremeno povukao sve svoje reklame sa B92, očigledno očekujući da će B92 propasti bez njegovih reklama. To se, naravno, na njegovu i Bekovu žalost, nije desilo, pa tako ni laži uperene protiv Verice Barać neće pomoći Beku! Iako i Mišković i Beko misle da su bogovi Srbije zahvaljujući svom bogatstvu, doći će i oni na red kad-tad i osetiće na svojoj koži da je Bog, ipak, samo jedan, a s Njim nema trgovine!

Sasa

pre 13 godina

Sramno je to što se dešava Brankici Stanković i Verici Barać.Večernje Novosti i oni koji stoje iza ovog teksta,su za svaku osudu,ali,više mi je glupo da stalno neke osudjujemo,a da nakon toga nema reakcije onih koji bi to morali da urade.Mislim da je vreme da kritikujemo i vršimo pritisak na te tzv. institucije koje ne rade svoj posao.Za početak,možemo svakog dana da ih pozivamo i postavljamo pitanja,da protestvujemo ili...Važno je,da i mi,kao gradjani preduzmemo nešto.

Зоран

pre 13 godina

Савет за борбу против корупције уопште није потребан. Довољни су новинари и суд. Успут, ја плаћам неког да ме контролише? Па немојте да сте деца, то у Србији не пролази, а ни по свету.

Straja

pre 13 godina

Pa nek odgovori sad Verica kolika su joj primanja i zasto je dala 4000 evra za odgovor na emisiju koja je bila pre dva meseca,u tim pitanjima nije nista sramno,samo nek javnosti pruzi odgovore

Милун

pre 13 godina

Реално, има истине , Верица Бараћ не одбија функције које су козметичке, али се добро плаћају, па сад видим да мења имиџ, мало и подвикне, али то траје годинама, па се поставља питање која она њима поставља доклебре! Или дајем оставку јер ме мафија кочи! , али.....

3MAJ

pre 13 godina

Opa bato, nervoza! Mora da im gadno gori pod petama kad su se odlucili na ovako jadan tekst.

Jos pazi argument da Vlada treba da raspusti savet jer do sada nije analizirala nijedan izvestaj saveta. Treba raspustiti Vladu, a ne savet!

MUKNAVI

pre 13 godina

Koju knedlu moraju da progutaju Novinari i pisu ovako nesto ucenjeni u V.Novostima a u vlasnistvu obicnog lopova..koga i koje,ostale, stite kurte i murte koje se vrzmaju po vlasti koju bira Narod neprestano i onda ih psuje,pa opet bira i tako vec dvadest godina..bre bas mnogo.Sto se tice institucija koje se kod nas bave isterivanjem pravde ja o njima nemam lepo misljenje,s`razloga,jer sam imao priliku videti ih iznutra..to je gomilica gradjana,poneki i sa putricom na glavi, koji su potrebni da se ispune tamo neki uslovi za veciti put kojim nas vodaju u Evropu iste one kurte i murte,koje placaju ove izterivace poostenja,pravde ,zakonitosti,od nasih para da drece..al,jalovo,posto oni nista od onog sto spaze ne mogu i da sankcijonisu jer mi imamo Pravnu Drzavu na hartiji punu korupcije,nepotizma,burazera itd,i ona pali po obicnim gradjanima(tako nas naziva usrk "elita"),il po nekima od kurta,murta tek kad se pocnu izmedju sebe ganjati,pa jedni sede u fotelji i ganjaju se oko interesa sa onima koji su se iz fotelje iskotrljali..J#@@ga,sta ces..jos smo uvek Stradija al ..malecko modernija..imamo mobilne,internet:)i potpuno isti mentalitet kad zasednemo u foteljce,i pocnemo da jedni nad drugima vladamo..

miodrag

pre 13 godina

Nažalost jedno te isto,i izgleda da tome nema kraja! Jedna od najhrabrijih i moralom izrazito bogata osoba u Srbiji, može samo ovako biti napadana - iz medija!Nema "mudonja" koji joj smeju izaći na megdan!Verice tebi ne treba zaštita NUNS , već još jedna takva osoba kao Ti!

karmela

pre 13 godina

Dobro je sto se Beko sve cesce javlja ,preko svojih jadnih novina ,koje vise niko normalan ne kupuje! Sad ga treba komentarima ,naravno,potpuno raskrinkati a on se toga boji ko djavo krsta!Pa to smo videli jos kad ga je Jugoslav ribao.Beko se trese,imperija mu se trese,kraj se nazire ,nista od Luke,niko ne sme da zagrize do kraja,svi ce od Beka da operu ruke samo da sacuvaju svoju kozu!!Napred Verice,kad dodje vreme dobicete i nacionalnu penziju,nece moci Beko da spreci,bice u prugastom ansamblu!

sudija

pre 13 godina

Nevrovatno je koliko ljudi se buni na Beka i na njegovu imovinu, a kada se spomene imovinska karta Verice Barac, onda se to ne dovodi u pitanje. Koji su ovo dvostruki arsini? Ako cemo da budemo objektivni, onda treba da o svima sudimo podjednako. Neka savet sada dokaze da ovo sto su Novosti napisale nije tacno.

Kimi

pre 13 godina

price da treba dati Verici milion platu su katasrofalne,pa sta je ona konkretno uradila izuzev sto s vremena na vreme zabavi narod nekom socnom pricom koja nikad nije dobila epilog na sudu

Zeljko

pre 13 godina

Sta hoce ovaj kriminalac? Verice, izadji u javnost i reci otvoreno kolika su ti primanja. JA garantujem za tebe da nisu veca od 5-6000 eura.

goga

pre 13 godina

Pa sta i da prima 150000 dinara, sa kolikim se rizikom ta zena svakoga dana susrece .
Kada bi primala i desetostruki iznos ona ga je svakako zasluzila . Ona je nasa savest i oci i usi.
Da imam mogucnosti ja bih joj vrlo rado bila sponzor.
gospodjo barac svaka vam cast. ja bih vanm se pridruzila kao volonter.
A koliki su vasi gospodo honorari, sto nista ne radite , nego vam je posao samo da kradete , sram vas bilo

Autsajder

pre 13 godina

Evo, ovako veliki broj časnih komentara je najbolji odgovor na bljazgotinu "Novosti". Još malo, pa će svaki častan čovek morati da ima obezbeđenje kao Brankica Stanković. Ovako počinje - mizernim medijskim linčom, pa pretnjama, pa... šta sledeće?

Najedared se setih jedne legende; ide, otprilike, ovako: svetac potegao kamen da rastera pseta, kamen zakovan za zemlju. Pa reče - "neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano..."

Sara

pre 13 godina

Nisu Vericu Barac napale Vecernje novosti i onaj Manojlo Vukotic, nego Milan Beko. I postigao auto-gol. Svi znaju ko je V.Barac, a ko M.Beko.

Darko bb

pre 13 godina

U potpunosti se slazem sa ovima iz Novosti! Ma to je jedna banda. Ustolicili se u tom Savetu, uzimaju ozbiljnu lovu, a rezultata nigde. Tu i tamo ponegde prozovu po nekog tajkuna, a stvaranih rezultata nigde. Ma ko i sve u ovoj drzavi, samo pricaju, a nista ne rade!

Pobednik

pre 13 godina

Puna podrska Verici Barac! "Vecernje novosti" su vec dugo vremena bruka srpskog novinarstva! Ovaj tajkunski list je postao prepoznatljiv po napadima na ljude koji su protivnici ovog "zuto-crvenog" lopovskog rezima. Nadam se da ce pojedini novinari iz "Vecernjih novosti" nakon pada ove vlasti, krivicno odgovarati zbog mnogobrojnih napisanih lazi.

pera

pre 13 godina

Beko je zbog propagande i kupio novosti.Sve oni vec odavno takticki rade,a narod kao narod dok ukapira ko mu je kriv sto lose zivi prodje mu zivot....jadno.Gosp.Barac nije sudija i nije kriva sto korumpirana policija i sudstvo ne rade svoj posao.Uzrok svemu tome jeste vlada zbog toga jer oni u stvari i ne zele da se tajkuni,kriminalci i korumpirani kazne i da im se oduzme nezakonito stecena imovina.A to znaci da su i oni duboko zaglibili sa njima zajedno.Kada se premijer javno sastaje sa lopovima i hvali njihov rad,zamislite on jede i pije na racun onih koji su upropastili narod i kriminalnim radnjama postali vlasnici Srbije.Meni se vrti u glavi od besa kada vidim kako nas na ocigled isisavaju bezvredne stetocine.Nema nikakve sumnje da ova vlada nema apsolutno nikakve namere da se obracuna sa zlom naroda i Srbije.Ovoj vladi je najveci interes bio da se sto vise obogate dok su na vlasti,zbog toga su i bili toliko uporni po pitanju Kosova jer su znali da se u EU ne moze takvom politikom(iako su bili dobro obavesteni a narod zamajavali)sto im je odgovaralo.Za narod ih je bolelo d...,sada pred izbore pokusace sve da urade uz pomoc svih tajkuna i stranaka da prevare narod i ostanu nekaznjeni.To im je jedini cilj,jer dok su na vlasti i u vlasti nece odgovarati.Narod ne sme da cuti jer sa svim ovim partijama nece imati bolji zivot.Treba se opametiti i udruziti jer se ima zajednicki neprijatelj.Ako se budemo oslonili na njihovu pravdu sa njim nikada nece biti ostvarena,naprotiv oni ce sve vise isisavati jer njima nikada nije dosta.Gosp.Barac i njen tim kao i ekipa Insajdera zasluzili su veliko postovanje jer da nije njih sa tolikom hrabroscu narod nikada ne bi saznao ko su oni sto im je ukazao poverenje.Takve osobe treba narod da podigne,podrzi i bude uz njih dokle god se ne srusi ova vlada i svi ucesnici pljacke naroda i imovine ne osude.Narod moze i mora da se suoci i istrebi ****.Tadic se i ne cuje niti bilo sta komentarise a i ne preduzima nista.Da li je to predsednik za bolji zivot gradjana ili kriminalaca.

СРБО

pre 13 godina

Сви смо у од некуд дошли у Србију. Моји преци из Црне Горе. Сваког је цвећа у Божијој башти. Али ови што дођоше у Србију па се брзо обогатише а још су из Црне Горе,БЕЖИТЕ ОД ЊИХ.

NN

pre 13 godina

Barac prima vise od predsednika drzave i svih u vladi, a za taj novac nije jos ni jedan slucaj dokazala. Dajte vise da ako je vec u pitanju tako ozbiljna plata, da se na tu poziciju dovode nako ko stvarno zna svoj posao.

Neshha

pre 13 godina

@Aleksandar

U grupi sa Vericom i Brankicom kazes da bude mozda i Djilas?????

Pa Djilas se ENORMNO namlatio para na ovom narodu, da ne pominjem njegove marketinske agencije bez kojih ne mozes da kupis ni sekundu reklame na velikoj vecini televizija...

Da ne pominjem njegovih bar 18 firmi u kojima vuce konce (toliko sigurno ima, iz prve ruke sam obavesten), a vrlo moguce da ih ima jos toliko...

Ne budite naivni...kakav Djilas...sad ce i on kad bude video kako pacovi tonu da promeni plocu kao Mitrovic 5. oktobra....

Sve samo da ostanu pare na gomili i da se "opere" pred narodom....

Boban

pre 13 godina

Nesto mi ovde smrdi. Suvise je ocigledean zakljucak da bih poverovao u njega. M. Beko uz asistenciju M. Vukotica daje autogol. Da su tako nespretni i naivni ne bi bili ucesnici najvece pljacki u istoriji Srbije. Zbog te pljacke je uklonjen bivsi Premijer Srbije, a sad kao ne znaju sta da rade sa V. Barac. Da nije tuzno bilo bi smesno.

Petar Maric

pre 13 godina

Sramota !!

Drzava bi trebala drakonski da kazni ovaj novinski list

Najsmesnije sto se upravo na sajtu novosti.rs odvija marketinska kampanja za dulicev projekat OCISTIMO SRBIJU

Stevan Petković

pre 13 godina

Kako se samo brane Manja Vukotić i Beko. Najbolje da se ukine i MUP, Tužilaštvo i sudovi, da mogu mirno da "rade".
Ovo je toliko osiono i bezobzirno, a Beko je uspeo da potkupi sve vlasti do sada, jer kako drugačije objasniti da čovek egzistira 20 godina a da se i nezna odakle mu pare. Nažalost umesto postojećih i plaćenih institucija nadležnih za ispitivanje i sankionisanje korupcije, tek nakon istraživanja od strane medija ili Saveta za borbu protiv korupcije, dopiru u javnost podaci o malverzacijama tajkuna kakav je i Milan Beko.

Neuropsihijatar

rango

pre 13 godina

Verica Barac
Brankica Stankovic
Cedomir Cupic
ekonomista Miodrag Zec
Rasim Ljajic
mozda i Dragan Djilas
ako vam se ovi ljudi svidjaju stavite + , ali hajde neka neko da predlog da to konkretizujemo-i da ih spojimo kako bi na kraju izbacili svu prljavu vodu iz korita.......

prvih cetvoro su vrh..i ja tako mislim..moze i rasim sa ove liste!!!!

moze bilja srbljanovic ima tu jos likova!!!brankica,verica,chupic i zec koja navala BRATE!!!!...AL STVARNO!!!

Smederevac

pre 13 godina

I ranije sam pisao ovde da je problem sto malo ljudi cita clanke koji su u vezi sa izjavama Gđe. Barać, tako da mi je sada posebno drago kada vidim ovoliko komentara u njenu odbranu.
Dalje, ako konkretizujemo podrsku njoj, ekipi Insajdera i drzavnom revizoru i ostalim ljudima koji bez obzira na pritiske i omalovazavanje rade svoj posao i ukazuju na malverzacije, pljacke i ostale nepravilnosti sistema, jedino tako mozemo i ocekivati bolju buducnost svojoj deci.
P.S. Mozda i za nas nije kasno ukoliko odmah krenemo

rango

pre 13 godina

Verica Barac
Brankica Stankovic
Cedomir Cupic
ekonomista Miodrag Zec
Rasim Ljajic
mozda i Dragan Djilas
ako vam se ovi ljudi svidjaju stavite + , ali hajde neka neko da predlog da to konkretizujemo-i da ih spojimo kako bi na kraju izbacili svu prljavu vodu iz korita.......

prvih cetvoro su vrh..i ja tako mislim..moze i rasim sa ove liste!!!!

moze bilja srbljanovic ima tu jos likova!!!brankica,verica,chupic i zec koja navala BRATE!!!!...AL STVARNO!!!

Poslodavac

pre 13 godina

Podrška Verici, uz svo poštovanje problema sa kojima se suočavaju građani, ovo je jedna od rethih zarađenih plata u zemlji, a po mom mišljenju ispod nivoa za funkciju koju Verica obavlja. Da je 100 ovakvih kao ona i Brankica i da su im plate veće 10 puta to bi bilo sjajno za zemlju jer 4 milijarde evra koje nam neko ukrade bi se značajno osetile u ovom društvu. A i ovako ih osećamo kroz kupovinu morala novinara, političara i građana.

Pozdrav.

milan

pre 13 godina

Gospodja Barac nema moje simpatije ali od strane VN ima jos manje i ovakav nacin pisanja mi je suvise lican. Sa njenim stilom i nacinom komentarisanja tj. objavljivanjem "saznanja" koji skoro uvek ima u sebi neceg osvetnickog a iza tih saznanja postoji redovno veliki znak pitanja, udarila je sada u nekoga koji nesme u svojoj poziciji da se koristi istim oruzjem kao i ona koja u svojoj funkciji to opet sme i koristi to maksimalno i ako nisu njene optuzbe uvek dorecene do kraja. Cesto se dogadja da baci kamen greskom ili pak namerno bez osnove i konkretnih dokaza i samo koristi momentalnu zavrzlamu da bi se svetila.

Rastko Vukovic

pre 13 godina

Voli narod prazne price,alo bre pa ova zena je samo pricala i zabavljala narod aferama,a njen posao je bio da nadje dokaze!

trojacic darko

pre 13 godina

Beko pljuje po Verici Barac dok mom ocu traze na crno 9000 evra da mu operisu prsljene na kicmi ili ce cekati godinu dana na operaciju redovno... To je zemlja u kojoj zivim. Iako nije hriscanski ovde probleme treba resiti macem i svu ovu bagru koja se navukla i kupila pola Srbije razbastiniti do poslednje pare. Lopovi i njihovi politicki partneri, stranacko-tajkunska mafija drzi ovu zemlju. Gde god se okrente, vakcine, zdravstvo, Kolubara, Kostolac, monopoli, Luka Beograd, prepakivanje secera i Kostic... ima li vise sta normalno ovde...

todos

pre 13 godina

Kako ih nije sramota. Njena plati im stala na žulj, a ovamo milijarde obrću i to nama ispred nosa. Jesam po nekada kupovao t6e novine, ali sad ako nema Pressa na kiosku ide Kurir ili Alo!!!

hirurg koji radi kao mesar

pre 13 godina

Citat iz Novosti "Kako Savet troši pare, evo svežeg primera: Savet je pre nekoliko dana zakupio veliku stranicu jednog ozbiljnog dnevnog lista, kako bi odgovorio na intervju beogradskog biznismena jednoj TV stanici emitovan pre dva i po meseca. Za 4.000 evra!"

Očistimo Srbiju, tako se jedan ortoped se reklamira u TAJKUNSKIM novinama. Taj ortoped je informatički genije pisano je o tome. Taj ortoped je platio i reklamu 500.000 evra. Taj oroped inače ministar životne sredine i prostornog planiranja.
E sad finale nad finalima direktorka Agencije protiv korupcije Zorana Marković izjavila je da nije u sukobu interesa.
E samo da je meni znati zašto dotična prima platu?

Ja mislim da je Beko hteo da kaže da imamo nagomilane istorodne institucije pa tako SAVET ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE kome presedava Verica Barać treba ukinuti.

radovan

pre 13 godina

Ulazi Milan Beko u redakciju vecernjih novosti i kaze:Gospodo novinarchici,vako cemo...ti!Da ti novinarchicu,dolazi ovamo!Sedaj za racunar i pishi....Predsednica Saveta Verica Barać, savetodavac Vlade Srbije za oblast korupcije, koja govori o tuđim milionima, vešto skriva svoja primanja.....bla,bla, bla.TO je pravo novinarstvo u Srbiji.

znamo i ko je iza ovoga

pre 13 godina

E,to je zemlja Srbija,u kojoj prljavi pljuju poštene i gledaju da zagade sve čisto!
Podrška Verici Barać a ja više ne kupujem te odvratne Novosti!

PRAVDA

pre 13 godina

Umilni "gospodin" i narednik,nekada cenjenih dnevnih novina,mora da napada,jer i njegov red stiže, polako ,ali sigurno. Pokrali su sve i još traže i kopaju,zahvaljujući vlasti , koja se ko mlada stegla.Pohapsite ih više!Bravo Verice Barać! Samo hrabro, ima nas još puno ,koji bi-da imamo prilike, takodje istresli njihov mulj i brlog, ali su sve stolice zauzeli i vrata pravosudja obložili.Smrad i beda moralna!!!!

znamo i ko je iza ovoga

pre 13 godina

E,to je zemlja Srbija,u kojoj prljavi pljuju poštene i gledaju da zagade sve čisto!
Podrška Verici Barać a ja više ne kupujem te odvratne Novosti!

Vlada

pre 13 godina

Ma...dao bih joj i 1.500.000din platu,samo da sve vas lopove raskrinka,da tuzilastvo i pravosudje pocne da radi svoj posao,da vam se oduzme sva imovina koju ste pokrali,a vi da vec jednom pocnete da vucete bukagije po robiji!

Svi vi,tajkuni,politicari,lazni eksperti...

Ovakvim ljudima poput Verice Barac,Brankice i ako se pojave jos neki,na takvim ljudima se ne stede pare,Srbija vapi za hrabrima i postenima!!!

Matrix

pre 13 godina

Šta možete da očekujete od Novosti kada Mišković i Beko drže novosti ,ne možete valjda od njih očekivati da poštuju zakon ,kada su sve zakone u ovoj državi prekršili.Koga ne mogu da kupe oni ga napljuju preko novosti,stare Miškovićeve fore

suditi

pre 13 godina

ja ne vidim drugo resenje nego da se ovde svim politicarima i svim tajkuna sudi za sve sto su oteli, nonopolizovali, prepakovali, preprodali... neki pojedinci koji su sad tajkuni svirali su pre 20 god. gitaru u nekim bendovima ili prodavali kokice po Novom sadu, a sada su stekli imperije... samo da se ispita kako, poreklo imovine, pa da vidite kako su to stekli, mala je razlika izmedju njih i Sarica, on je trgovao kokainom, a ovi su zajedno s korumpiranim politicarim skrojili zakone i propise koji su im omogucili da kupe pola Srbije, mesetare, podmecu, kupuju Luke, Shoping-molove, avione, kamione... nisam za staljinisticke metode, ali i u Nirnbergu se zavrsilo tako sto se ekipi organizovanih kriminala sudilo... Djole Balasevic kaze "jer cud je cud, a sud je - sud!" to nama treba, a ne da citamo njihove tekstove i napade na normalne osobe kao sto je gdja Barac. Ona im je neprijatelj jer kao i mi zeli da ova zemlja bude normalna i ima kakvu-takvu buducnosti.

dripce na sud

pre 13 godina

Verici Barac treba za zivota dici spomenik u sred Beograda, prestonice ove nase jadne zemlje pune lopova i tajkuna. A Beko, Mishkovic, Djunic, Kole Secer i ostali treba policija da udje i ispita sve njihove poslove, radnje, transakcije.

Marko (Dorcol)

pre 13 godina

Brankice i Verice,
osnujte stranku i pokidajte mafiju i bagru na sledecim izborima. Neka uslov uclanjenja u vasu stranku bude da neko nikada ranije nije bio clan neke druge stranke. Srbiji je potrebna nova snaga i katarza, a vi ste njeni najprepoznatljivi simboli.

slikar

pre 13 godina

U danasnje vreme novine generalno objavljuju sta im padne na pamet. Mislim da je skandaloznija jucerasnja izjava izvesnog ekonomiste da prosecna plata u Srbiji od 350 evra u stvari vredi tri puta vise!! Sto niko na to reaguje? A da, zato sto niko od njih nema tako nisku platu!!Sramota!

Aleksandar

pre 13 godina

Verica Barac
Brankica Stankovic
Cedomir Cupic
ekonomista Miodrag Zec
Rasim Ljajic
mozda i Dragan Djilas
ako vam se ovi ljudi svidjaju stavite + , ali hajde neka neko da predlog da to konkretizujemo-i da ih spojimo kako bi na kraju izbacili svu prljavu vodu iz korita.......

kragujevčanin

pre 13 godina

Interesuje me samo - da li su tačni materijalni podaci u tekstu Novosti o primanjima gospodje Barać? AKO NISU, GOSPODJA BARAĆ MORA DA TUŽI NOVOSTI I TRAŽI MILIONSKU ODŠTETU.Ali, ako su tačni podaci,e , onda nije mi jasna reakcija NUNS-a,a u svemu - imamo i drugu stranu jedne ličnosti koju ,inače, veoma cenim zbog borbe za istinu i pravdu. Zato očekujem da gospodja Barać,a ne neko u ime nje - javno kaže, da li prima ovolike pare na različitim mestima ,ili ne. A kad je reč o ovome što NUNS saopštava, pozivajući se na etički kodeks u kritici Novosti, ja bih samo da čitaoce ovog sajta upoznam sa podatkom da je predsednik NUNSA, gospodimn Obradović ako se ne varam u telefonskoj izjavi Radio televiziji Kragujevac povodom prijave Grdskog odbora DS ove televizije RRA zbog neprofedionalnog obavljanja posla, rekao da "DS vrši pritisak na medije" i u svemu stao u odbranu gradonačelnika Verka Stevanovića. A gradski odbor DS je reagovao zbog linjenice da je na sednici Skupštine grada u direktnom TV prenosu na RTK govorio i gradonačelnik Stevanović pola časa. I to je OK. Ali ta njegova izjava je u večernjem terminu, od 21 čas, posebno najavljena u programu, izdvojena i ponovo emitovana na RTK. E sada me gospodine Obnrafoviću, predsedničem NUNSA, interesuje da li u ovom sčlučlaju postoji Kodeks novinara, Etički kodks na koji se sada pozivate u optužbi Novosti,ili su za vas različiti aršini kada se kodeksa treba pridržavati. Zato ponavljam : jedno je važno, da li su podaci tačni,a da li je tekst u Novostzima naručen - to je manje važno. Zatzo s velikom rezervom primam sve ono što NUNS objavi, jer mislim da je u funkcviji nekih dnevno političkih interesa.

Lopove u zatvor

pre 13 godina

Treba ispitati poreklo imovine Milana Beka, Miroslava Miskovica, Miodraga Kostica, Djunica, Zeljka Mitrovica i ostale ekipe iz tzv. Kluba Privrednik. Ovi ljudi su Srbiju zavili u crno monopolima, montiranim kampanjama kao sto je ova, korupcijom, uticajem na politicke stranke. Mi svi smo postali roblje i feud ove grupe. Ako nece to da uradi Boris Tadic treba izaci na ulici i oformiti Narodni sud i suditi ovim ljudima i zapleniti im imovinu. Da se vise nikad ne desi da postenim i casnim ljudima kao Verica Barac ovakvi gilipteri i hohstapleri namestaju igru i vredjaju ih.

vladimir

pre 13 godina

Verica treba da napravi nezavisnu listu za izbore.Bez stranke,samosa kampanjom dobrovoljaca i sa samo deset kandidata (recimo sadasnji clanovi saveta) Tako cemo imati za koga da glasati.

Riki

pre 13 godina

Ko radi ovakav posao mora da ocekuje i ovakve komentare... Naravno da ce se postaviti pitanje plate i ucinka, pa svaki dan se pise o tome koliki stan je Dinkic kupio, koja koja Velja vozi i kako ko obavlja svoj posao.

blazee

pre 13 godina

Predlazem parlamentu da dopusti i da ovlascenja javnog tuzioca sektora borbe protiv korupcije, jer politicar homen,nata mesarevic i snezana malovic stopiraju krivicne prijave.
Nema nista od njihovih zakljucaka, a sto se tice verice barac i milion da je placamo mesecno, placamo je mi, a ne milan beko.
Sad je vreme konfiskacije nelegalo stecene imovine i sve karike u lancu strpati u zatvor.
Njih 5 su imali herca kako bi skrenuli paznju na organizovan kriminal i spregu lopova sa zakonodavnom i izvrsnom vlasti kao i partijskim pojedincima

Bata

pre 13 godina

ne zanmima me koliko zaradjuje, zanima me zasto za svog mandata nista nije postigla, zasto i dalje moramo da dajemo mito da bismo bilo sta zavrsili, zasto ako su svi krivi nisu iza resetaka.

v

pre 13 godina

Svima koji imaju primedbe na rad Verice Barac. Najpre, nije samo da je radila na Novostima i Luci, radila je na svemu i svacemu - idite na sajt Saveta pa citajte. Zatim, pitaju je dusmani kakvi su rezultati rada. Rezultata konkretnih trenutno nema, jer danas nema tog suda koji ce da pohapsi one koje treba. Rezultati su bogata prikupljena dokumentacija koja ce posluziti nekoj buducoj vlasti kada bude gonila one koji su upropastili nasu lepu zemlju. I najzad, Verica takoreci svakodnevno oblavljuje sta je Savet otkrio, ALI TO JAKO MALO MEDIJA OBJAVI, a i kad objavi sve je vrlo skromno, rezervisana je ponoc na TV i slicne neuocljive kombinacije. Kad bi Novosti rezultate rada Saveta ovako pompezno objavljivale kao sto su objavile podatak o Vericinoj plati gde bi nam bio kraj.
A novosti su me dirnule, ridala sam od tuge i osetila pravedan gnev kad sam procitala da verica ima vecu platu od naseg predsednika, ministara i ostalih vrednih i nezamenljivih likova u rasturanju drzave ...

Verice, plata treba da vam bude 10 puta veca kad se uzme u obzir sta vam sve rade. A mora da ste ih sad gadno nagazili cim su se docepali price o plati. Zelim vam dobro zdravlje!

misa nbgd

pre 13 godina

@Kačarević
...pa ni pola od toga navedenog ne bi znao , da nema ljudi poput Verice Barac!A i ako si znao , sto to nisi javno rekao , kao i ona !

Kosta

pre 13 godina

Tesko je vrednovati neciji rad parama... Zar nastavnici koji obrazuju nasu decu ne zavredjuju isto toliko koliko i Verica? I policajci koji obezbedju mitinge, parade i cuvaju grad od huligana? U vreme krize kad narod tesko zivi ruzno je ovako izdizati neke ljude, jer ne vidim da je od Vericinog rada moj zivot bolji!

Jovan

pre 13 godina

Drago mi je da ljudi pisu pozitivne komentare ovde o Verici Barac i shvataju da su naruceni tekstovi samo jedno od oruzija mocnika protiv obicnih smrtnika koji misle da mogu stvari promeniti na bolje ...

vozi Miško

pre 13 godina

Hahahahaha... pa šta očekujete od nekog kod koga zaposleni rade za 20.000 din. nego da se zgrozi nad činjenicom da ima i onih koji mogu da kupe i hleb i struju i sve to od jedne plate.

pravedni

pre 13 godina

Vericu za predsednika biramo na sledecim izborima!!!!Zasluzila je svaki dinar za razliku od mnogih na vlasti, opoziciji, upravnim odborima...

misko

pre 13 godina

Taj moćnik koji je naručio ovaj tekst, učinio je sebi medveđu uslugu. Mislim da je gospođa Barać među par osoba u Srbiji, koji imaju veliku podršku od strane građana.Pre svega, izuzetno je hrabra pošto dira u osinje gnezdo, velike su sigurno pare i interesi u pitanju.Mislim da nema dovoljnu podršku od samog vrha države, ili su korumpirani ili su kukavice. Podrška za gospođu Barać.

kebu

pre 13 godina

Iako se nisam svaki put slozio sa g-djom Barac, mislim da je jasno da je ovaj tekst narucen. Nema veze s logikom... Pa, zbog toga sto vlada nije analizirala njene izvestaje njoj treba oduzeti posao? Haha, pa sta njoj da ostane, da skupi ekipu iz kraja i da krene da hapsi korumpirane? :D

Sladjana

pre 13 godina

Gospođo Barać, uz vas smo. Navikli smo na naručene tekstove koji bi trebalo da nam odvuku pažnju od "koferčeta", na primer!!! Vi zakonski primate svoju platu ali nismo saznali čije je koferče, kao i novac u njemu, da li je preklo zakonito ili ne.

Inzenjer dijasporac

pre 13 godina

Neverovatno, uhvatili se Kolubare :), sa rastom privrede od 5% godisnje i smanjenjem javnog duga za vreme Kostunice, capalo se u Kolubari, doduse to se radi i ovde ali narod se ne buni dok ide na dobro, medjutim pitam se samo kako se ne zapitate koliko se tek sad krade kad je javni dug dosao sa 28 na 42%, i zaduzenje poraslo nekih 10tak milijardi eura a da je privreda otisla 20% na dole. Gde je otisao taj procerdani novac u zadnje tri godine? Na povecanje privrede? Nije nego. I ovaj rast od 2 posto moze se zahvaliti ne visokoj tehnologiji vec povecanju kopanja rude (j... ko da smo u Africi)... Dok god ne shvatite da morate da birate uvek manje zlo nece vam biti bolje.

lucija

pre 13 godina

Mislim da gradjani imaju pravo da jednom godisnje dobiju izvestaj o radu vlade i svih njenih agencija. Takodje bi svi podaci o platama i prihodima drzavnih sluzbenika trebalo da budu transparentni, da vidimo ko kako i od cega zivi!

Proka

pre 13 godina

Pa ja bih ovoj zeni dao jos 3 puta toliko, samo da nastavi ovako, udiraila je na najmocnije tajkune, dok im se drugi samo uvlace! Njeni rezultati se vide, da je korumpirana verovatno bi istraga bila u togu do zastarevanja!

Branimir

pre 13 godina

mnogi kazu da je narucen text,sumnja se zbog novosti?sve u redu,ali u textu se postavlja i par realnih pitanja koje bi trebao postaviti svaki novinar,svaki gradjanin?
4000evra za oglas u novinama?
visina plate drzavnog sluzbenika ne sme biti tajna,a jos je i penzioner
agencija,savet??dve iste institucije koje mi placamo
reagovanje posle 2 i po meseca!?!?

Davor

pre 13 godina

Dakle, ovo je skandalozno. Radi se namerno kako bi se iskompromitovala Verica Barać. Čim se neko usprotivi i argumentovano kritikuje /ne/rad i umešanost političara u prljave rabote, počne se pljuvanjem. Setite se one sindikalke u pokušaja gušenja štrajka u pravosudju kada je govorila o milionskim iznosima utrošenih donacija, napali su je preko Kurira tekstom koji nije bio tema štrajka. Sad je tema Srbije, kao i EU privatizacija Večernjih novosti, i vidimo epilog kada se jedan čovek bori protiv sistemske korupcije. U ministarstvima svako levo i desno smetalo u startu ima platu sto hiljada, a ova žena hrabro ukazuje na štetočine koje gajimo i plaćamo. Ona opravdava svoju platu za razliku od drugih.

Vericuzapredsednika

pre 13 godina

Mala je to plata za posao razotkrivanja svog tog sljama koji narucuje ovakve tekstove. Pomenuti tekst je u rangu onih koje je narucivala Mira Markovic. Fuj

Siniša

pre 13 godina

Tajkuni su joj nudili 100 puta više da prestane da istražuje i javno govori o njihovim zloupotrebama(o tome ovaj ,,novinar'' treba da govori), ali ona se odlučila da pošteno zaradi novac, to tajkune najviše boli - nisu baš svi podmitljivi. Treba istražiti koliko je njih korumpirano od strane tajkuna i koliko je država oštećena njihovim malverzacijama - MNOGO. Koliko li su nudili Brankici? Ovakvim ljudima, kao što su Verica i Brankica, treba dati maksimalnu podršku, pravda je spora, ali sa ovakvim ljudima dostižna - mnogo smo dobili, jer ti ljudi, barem, više ne mogu da rade šta hoće - pljačkaju, kao štu su radili. Pod ovakvim pritiskom javnosti mnogo je istraga pokrenuto, da toga nema niko ništa ne bi znao. To nema cenu.

Student

pre 13 godina

Kako pretenciozni tekst. Pa i budala bi videla koliko je samo naručen. 130 000 je ništa za tu ulogu i ovim samo provocirate jadnu raju. Tražiti ukidanje saveta za borbu protiv korupcije. Pa ja već mesecima samo od Verice čujem istinu, a pritom nijednu reakciju političara na to. Novosti svakako ne kupujem, a od sada neću ni da pomislim. Kako moj deda kaže.

Ilija Rovic

pre 13 godina

Cemu ovako idolizovanje Verice Barac do besvesti? Sta je to toliko uradila, osim nekih optuzbi koje je iznela a za koje nije podnela dokaze?

Srbija

pre 13 godina

Ljudi koji rade na ovako osetljivim i kontraverznim pozicijama treba i vise da budu placeni... Jedino tako mozemo biti sigurni da ne primaju mito. A ovako, ko zna sta jos sa strane Verica dobija, poklone, usluge itd.

ded

pre 13 godina

Zar se glava stavlja u torbu za 20-30 hiljada. Eee, moji novinarčići... koliko VAS plaća Beko? Za koliko ste se prodali? Ja bih rekao za male pare.

alex

pre 13 godina

hahahah koji banditi ovi na sajtu novosti.do malopre bilo 7-8 komentara na njihovom sajtu na ovu vest-naravno sve negativni i protiv novosti,ja ostavio komentar koji nije objavljen, a sad nema ni jednog komentara i od malopre i piše "budite prvi koji će ostaviti komentar".Znači to je takva banda očigledno tamo.verovatno im sponzor "očistimo srbiju " rekao da uklone ove komentare koji im se ne svidjaju-a to su bili svi.:-) toliko o objektivnosti spomenute kuće.

Kačarević

pre 13 godina

Mene samo zanima šta je to toliko Verica Barać uradila na pitanju borbe protiv korupcije. Ispade da su samo Luka i Novosti mesta na kojima se krsio zakon. Jedino me zabrinjava more komentara koji je brane po svaku cenu. Tekst iz Novosti je budalastina toliko ocigledna da ne zasluzuje ni pola komentara na ovom sajtu. Ali... Verica Barać se ne bori sama protiv korupcije nego ima celu firmu (Agenciju) koju je osnovala država - koliko to košta. Svi znamo vec po 100 ti put sta se desavalo u Novistima i Luci Beograd, a sta je sa ostalim problemima (Srbijagas, sudstvo, prosveta, korupcija po opstinama, ostale privatizacije, INFORMATIKA, stranačka korupcija, zaposljavanje u komunalnoj policiji, i svaki drugi cosak u Srbiji); zašto ona (tj agencija koju vodi) nije reagovala na desavanja u Kolubari. Ona ovoj vlasti savrseno odgovara jer nista ne radi. Po meni ona bi za svoju iliziju rada trebalo debelo da odgovara.

zoki

pre 13 godina

Bojim se da se ova Verica izdize iznad drzave,povlascen status zaposljavanja,privilegije,bahato ponasanje!
Daj vlast pa da vidis kakav je ko?

uvredjeni gradjanin

pre 13 godina

Ovo je hajka na gospodju Barac koja jedina predstavlja savesno lice Srbije, a svaka cast novinaru koji je ovo napisao. A znate koliko se za ovakav jedan jedini lobisticki tekst placa novinama koje ovo objave - najmanje 100 000 din. Mada ne morate da platite ako ste Milan Beko. Sramota! Pocela je hajka na postene i casne ljude. Ja kao savesni gradjanin koji nikada nikome nije ukrao ni dinar trazim da se ispita kako su Miskovic, Beko, Miodrag Kostic i ostali stekli svoju imovinu i stotine miliona evra za svega 10-15 godina dok smo mi ostali obicni gradjani kao zaposleni jedva sastavljali kraj s krajem. Lopove u zatvor!

Vladimir

pre 13 godina

Zaista mi nije jasno da B92 prenosi na svojim stranisama tekst ovakve sadržine. Više je nego očigledno da je tekst krajnje zlonameran i da je verovatno pisan od strane onih (lopova) koji su na meti gospođe Barać. Mislim da njena plata uopšte nije velika ako se uzmu u obzir posao koji obavlja i rizik kome je izložena.

T.

pre 13 godina

Propaganda ili ne u Srbiji mora da se obavi kompletna revizija plata u drzavnoj sluzbi. Da vidimo sta koji moj ti ljudi rade i za sta ih placamo!!! Ja posteno crncim za 40.000 al moj posao nije javan pa da svi mogu da vide koliko se ubijam za te bedne pare!

Misa

pre 13 godina

Sta bi? Smeta vam Savet za borbu protiv korupcije? Sto se mene tice trebalo bi im dati duplo vece plate. Kada na nekoga ko korumpiranim ljudima ocigledno jako mnogo smeta udare sa ovako glupim polu (ili netacnim) informacijama to jedino znaci da nista ozbiljno nisu mogli da nadju. Jer su se verujem zaista potrudili da nesto iskopaju...

svaka cast gospodji Barac

pre 13 godina

Zasluzuje 20X vecu nadoknadu za posao koji obavlja!

Novosti su u vlasnistvu Milana Beka, osvedocenog krvnika nacije.
Taj clanak ne zasluzuje komentar.
Pitanje je zasto ga B92 tako pompezno prenosi.

Gradjanska Srbija

pre 13 godina

UDBASKI novinar Manjo Vukotic preko Novosti i njegovog gazde prica nesto o primanjima Verice Barac?
Da je ovo normalna drzava Verica Barac bi imala platu od 500000 dinara minimum a Manjo bi Beograd vidjao samo na slici iz njegove krsevite Crne Gore.
Ali doci ce vrlo uskoro dan kada ce oni polagati racune pred sudom nove Gradjanske Srbije.

Svi smo mi Verica

pre 13 godina

Podrška Verici Barać! Ovo samo pokazuje da to što ova hrabra žena radi ima efekta. Zverka je konačno izašla na čistinu. To što je ovako jadno napadaju, znači da su u gadnoj neprilici.

igor

pre 13 godina

Puna podrska Verici Barac.
Ovaj sraman, naruceni tekst, koji su pisali zajedno Misa Beko i Manojlo Vukotic, gde se poziva cak i na ukidanje Saveta, je bruka za Novosti.
Sta treba, da radi za 500 evra posao obracuna sa tajkunima koji imaju milione evra i gde dobija pretnje svaki dan!
Verica Baraca je jedina casna i moralna osoba u Srbiji, ja bi joj dao platu i od 5000 evra i ne bi mi bilo zao.
Nego se Beko uplasio krivicne prijave i zatvora,pa se sad oglasava.
B 92 mora hitno da stane u zastitu Verice Barac, kao nezavistan medij,jer Vecernje novosti, ocigledno glasilo tajkuna, napadaju jedinu nezavisnu instituciju u zemlji!
Svaka cast hrabra Verice Barac, samo napred, steta sto nemate stranku imali bi puno pristalica!
A Novosti cu da prestanem da kupujem i petkom jer ih samo tada kupujem zbog programa, al necu da hranim tajkune!!

Rajko

pre 13 godina

Treba i drzavni sluzbenici od necega da zive, ali u ovom slucaju mislim da je bitan nedostatak rezultata koji je ocigledan u Savetu za borbu protiv korupcije... Treba drzava da se zapita da li duplira funkcije i ko je najbolji za koji posao, a ne da deli pare sakom i kapom.

ozna

pre 13 godina

Mislim da nema dotcne Verke i LDP-a ja bih verovatno ozbiljnije radio na tome da se odselim,ali ovako te dve institucije mi nekako daju i neku nadu,mozda laznu,videcemo!??!?!?Za sada umesto jos komentarisanja bih postavio jedno pitanje:Zasto gospodja nema vecu platu,kad vec radi posao za razliku od nekih?pozdrav od liberala

Milan

pre 13 godina

Puna podrska Verici Barac, duplirati joj platu! Po ovom tekstu Novosti i po pojedinim profensionalnim komentatorima ovde izgleda da je zlocinacko udruzenje malo nervozno.

Srdjan

pre 13 godina

Kako sramno od novinara. Ovakvi naruceni tekstovi su, bar sam ja mislio, deo proslosti. Ocigledno je nagazila Beka i Miskovica pa ovakve tekstove narucuju. Ali dobro u svemu ovome su ovi komentari. Pogledajte i videcete da je vecina prozrela ovaj naruceni, pluvacki tekst i krivi Novosti i Beka, a ne gospodju Barac. Sto se mene tice, bravo gospodjo Barac. Samo Napred.
Srdjan

Vladimir Milutinovic

pre 13 godina

Ne kupujte dnevne novine, Ono što je Politika radila ovih dana "Prosvetari hoće da pojedu Telekom" što Blic radi stalno, ova bljuvotina u Novostima, to su privatni mediji koji objavljuju privatni PR. Zašto da se to kupuje?

momchilo

pre 13 godina

Tekst je pisao licno Miskocic i njegova kamarila. Nisko i providno. Verica zasluzuje mnogo veca primanja od trenutnih jer posao koji radi se ne moze platiti. Sano napred i hrabro Verice !!!!!

Milan Nis

pre 13 godina

Neki anonimusi u agencijama za koje neznamo ni da postoje,a ima ih milion,primaju po 300-400 hiljada,ovoj zeni bi za hrabrost trebalo uplacivati po milion dinara!

poludeo narod

pre 13 godina

Sta je bre vama svima, pa u ovoj zemlji nastavnici rade za 300 evra, lekari koji svakodnevno SPASAVAJU ZIVOTE za malo vise od toga!! A vi hocete da na ustrb tih ljudi neka tamo drzavna agencija za koju niko ne zna sta tacno radi bolje plati svoju direktorku. Sram da vas bude!!

Boki

pre 13 godina

Neka joj daju 1% od vrednosti afera i pljacki na koje je upozorila (a svi se prave gluvi ukljucujuci i JBT) pa ce cifra biti visestruko veca od one koja se pominje.
Vuna, drugovi Miskovicu i Beko, a?

Dusko Boskovic

pre 13 godina

Poštovani Građani,
Naša ekipa tajnih agenata iz Novosti u akciji tajnog praćenja Verice Barač otkrila je da dotična dnevno tri puta jede dok većina naroda gladuje kao i 400 000 dece kako je objavljeno na ovom saitu danas.Mi vlasnici Novosti, urednici i novinari borit ćemo se da svi u Srbiji jedu jednom dnevno.Pozivamo sve građane da nam se priključe u akciji "za svakog građanina Srbije jedan obrok dnevno".

Građanin

pre 13 godina

Poslodavac g-đe Barać su građani ove zemlje, oni je plaćaju.
G-đa Barać dobro radi svoj posao i zaradila je svaku paru svoje plate.
Čestitam joj na hrabrosti.

bane

pre 13 godina

Nije ovo ni prvi ni poslednji put da se napada Verica Barać. Pitanje je samo ko je ovoga puta izvodjač radova. Ovaj naručeni tekst samo skreće pažnju na jedno pitanje. Zašto nemamo nezavisno novinarstvo? Kako da verujemo sutra tim Novostima koje su radile teške svinjarije i za vreme Miloševića a evo i danas nastavljaju starim putem.

Sasa

pre 13 godina

Kod jugoslava Cosica je rekao da nije i nikad nece uticati na uredjivacku politiku "Novosti i bas smo mu svi poverovali. Plata Verica Barac koju zvanicno prima iz budjeta koji punimo mi gradjani Srbije je nemerljivo manja od onoga sto je iz nasih dzepova nelegalno izbio Beko sa drugovima kroz razne privatizacije, pisanje zakona o privatizacije gde je nesebicno mislio i na svoje drugove, kiparske i ostale firme i ko zna na koje jos veoma domisljate nacine. Da sve to otkrije Baracevoj bih dala i vecu platu.

Lukic Goran

pre 13 godina

Dragi gospodine Beko,

Gaze oni Vas, gazite i Vi njih. Ja Vas eto podržavam otvoreno. Mislim lično da su država i svi političari na njenom čelu, a i oni u pozadini, korumpirani do svoje iznemoglosti. Ovi sada čak i više nego oni ranije. Želim prvo njih da vidim u zatvoru. Jednog barem. Onda možemo da diskutujemo o privrednicima koji su koristili povoljan momenat koji je KREIRALA DRŽAVA.

Željno isčekujem otkrivanje još detalja o funkcionisanju fantomskog Saveta.

Puno pozdrava

Novinar

pre 13 godina

Barać optužuje bez dokaza i pravi medijsku hajku već mesecima. Pravi konferencije za novinare na kojima objavljuje da će da objavi. Smešna je ko crtani film. Baš me zanima kako će sada da reaguje. Ima panika da zavlada. Nešto će da se izlupeta 100%

dosta bre

pre 13 godina

Sram vas bilo o cemu pisete.Treba joj dati 1.500.000 kada se jedina bavi ovom lopovima.Sto ne pisete kolika su primanja u javnim preduzecima, a tek primannja onih koji rade sa krivicnim prijavama i pokrali milionske cifre.Sto ne pisete o njima i njihovim platama???? Uzas

glasac

pre 13 godina

Verica Barac je prihvatanjem funkcije na kojoj se nalazila prihvatila i da bude vecito pod okom javnosti. Ovaj tekst uopste nije skandalozan kada se ima na umu da novine svakodnevno pretresaju imovnisko stanje politicara, od toga kolika im je plata, do toga koliki su baksis ostavili, gde im deca idu u skolu itd.

Ostaje pitanje rada gospodje Barac, odnosno (nedostatka) rezultata rada. Ko je drzi na toj funkciji i zasto, koja je zapravo njena uloga, da li se ocenjuje njen rad kao sto se ocenjuje rad ministara, to su pitanja koja treba da pitamo.

Srdjan

pre 13 godina

Kako sramno od novinara. Ovakvi naruceni tekstovi su, bar sam ja mislio, deo proslosti. Ocigledno je nagazila Beka i Miskovica pa ovakve tekstove narucuju. Ali dobro u svemu ovome su ovi komentari. Pogledajte i videcete da je vecina prozrela ovaj naruceni, pluvacki tekst i krivi Novosti i Beka, a ne gospodju Barac. Sto se mene tice, bravo gospodjo Barac. Samo Napred.
Srdjan

Крљачић

pre 13 godina

Kill the messenger!
Уопште није важно ко је написао текст и објавио већ да ли су подаци тачни. А у сваком случају од овога Савета никакве користи нема.

Ognjen

pre 13 godina

Svakome ko je ikada pročitao bilo kakvo pisanije M. Vukotića, doajena poltronskog novinarstva u Srba, jasno je da je on autor i ove bedastoće. Sve je tu: sveznalice, hobotnica, raport i naravno neizbežni zaključak - U vladi ne žele da se izjašnjavaju. Čovek koji je zagazio u osmu deceniju života, a i dalje piše kao srednjoškolac.
Meni je iskreno žao svakoga ko čita V. Novosti, bilten imperije Beko&Mišković. Odavno sam usvojio pravilo da je onaj koga Novosti napadaju, u najmanju ruku, pristojan i fin čovek.

dejan

pre 13 godina

Cim sam video naslov, znao sam da je izasao u Novostima i da je potpisnik BEKo. Neverovatno. Pa zar zena treba da radi besplatno?

Ako je plata od 150K i onaj stan u Uzicu sto je dobila od suda, jedino sto su mogli da joj nadju ond zasluzuje svako postovanje. Ostati cist u ovom blatu.

I da, Verica barac cca. 20.000eur godisnje. Luka beograd cca 2.000.000.000eur

Beko, oteto prokleto.

Pittsburgh

pre 13 godina

Ovo je toliko ocigledno, da g.dja Verica Barac smeta vlasniku Novosti, i nekim drugim tajkunima. Samo napred g.djo Barac, treba da vam dupliraju platu !!!

zlatkoNI

pre 13 godina

Svakome ovde ko iznosi pred lice javnosti zloupotrebe,lopovluke,korupcije i ostale
malverzacije treba nagraditi a znamo i
čije su Novosti.Dakle,sve je jasno i sami
se javljaju.Kao ovi iz Kolubare,kad su ih
provalili u javnost.

alex

pre 13 godina

Od kog je došao ovaj tekst (novosti) nije ni čudo kakav je.Verica Barać terba da ima mnogo veću platu od te koju ima i treba da joj se omogući čak i procenat da dobije za svaku aferu koju "raskrinka".To isto važi i za Brankicu Stanković.A isto bi trebalo da važi i za sudstvo kada bi isto uspelo da pošalje iza rešetaka sve ove bandite koji nas drpaju.nažalost ovi zadnji su "njihovi".

asdg

pre 13 godina

Znamo cije su Vecernje novosti, od Miska i Beka i ovo je prosto smesno sta pisu...Pa sta ako ima 150.000 dinara, to je u stvari i malo sa obzirom kome se sve zamera u tom svom poslu. Ja bih joj licno dao barem 500.000 dinara da i dalje radi svoj posao.
Zao mi je samo urednika i novinara Vecernjih novosti koji je morao da napise ovaj naruceni tekst o Baracki...
I sad vas ja pitam da li je bilo bolje da stranci kupe Novosti ili nas uvazeni dvojac Beko&Misko....

Zlatko

pre 13 godina

He, He, Novosti pišu o Verici Barać, smešno i žalosno, ne znam samo šta se čeka sa procesuiranjem odgovornih za manipulacija u Novostima.

(Vlast)a

pre 13 godina

Demagogija i dalje jezdi nesrecnom Srbijom!Izbor tipa:sta ce nama skupi,bogati i sposobni Djindjic kad mi imamo skromnog,jeftinog i postenog legalistu?Vidimo svaki dan koliko je razbojnicka druzina legalista bila postena."Novostima"je u tom postenom drustvu bilo jako dobro.
Hajde da saznamo bez prikrivanja ko je vlasnik vase kuce,kolike plate imaju vrhunska pera(ako ih ima),koliko neizbezni Vukotic,koliko Beckovic i drugi legalisticki i posteni prijatelji kostaju majku Srbiju?
Dakle,cela prica o gdji Barac je:povika na vuka,a lisice iz "novosti" meso jedu

alex

pre 13 godina

Inače na sajtu novosti ternutno ove vesti nema (bar ja nisam mogao da je nadjem) ali na svakoj strani gde su glavne vesti u sredini teksta se reklamira gospodin "očistimo srbiju" ecolog doktor Dulić.Baš njega je Verica Barać pre neki dan "prozvala".Eto gradjani Srbije-poreski obveznici-vi plaćate "najekologu u državi čiji sajt u programskom jeziku CMS košta 25000 EUR" da se o vašem trošku reklamira na sajtu novosti.
pa makar glasao i za onog "naprednog radikala" za ove bandite neću sigurno ponovo.

matori

pre 13 godina

Novosti me ni malo ne iznenađuju, ni temom, ni tonom...
Ali upravo oni spadaju u krug takvih, koji ponajmanje imaju moralno ili bilo koje drugo pravo, da se bave Savetom, Vericom ili sličnim stvarima.

Zašto je pored aktivnog Saveta za borbu protiv korupcije, trebalo stvarati i Agenciju za istu oblast, pitanje treba uputiti Vladi.

Očigledno je da nekoga jako "svrbi" to što radi Savet, na čelu sa Vericom Barać, pa se dao u primitivnu medijski hajku, računajući na opštepoznatu osetljivost naroda, kada su u pitanju velike plate.
Lično mislim, da je u ovom slučaju, zaslužen svaki dinar te plate, i nije me ni najmanje briga što je veća od svih koje su nabrojane...

Shonke

pre 13 godina

Nemam neko naročito mišljenje o radu gđe. Barać jer smatram da taj posao radi u najmanju ruku neefikasno (u smislu da je na tom mestu potreban neko oštar i beskompromisan a Baraćeva mi deluje nekako tunjavo - bar je moj utisak iz njenih javnih nastupa takav). Ono što je besmisleno u članku iz VN je da oni napadaju ženu zbog 1200 eur mesečne plate i zbog iznajmljene stranice u jednim dnevnim novinama. Da su imali bilo šta "veće" da saopšte jasno je da bi izneli u tom tekstu. Ovo su smešne optužbe i svima sa bar dve moždane ćelije je jasno da je ovo tipičan primer pljuvačkog napada. A valjda svi znamo ko stoji iza VN i M.Vukotića.

Druga stvar, za komentatore na ovom sajtu: to što neko ima 15-20.000 platu ne znači da osoba koja radi na tako odgovornom mestu treba da ima isto toliko. Baš suprotno: Verica Barać (ili ko god na tom mestu) treba da ima bar 150 ili 200.000.

Da ne otklapamo...

pre 13 godina

Da ne uđemo iz faze otklapanje šerpi u fazu otklapanja nečeg drugog... Nije problem koliko zarađuje, već ukoliko istovremeno prima i invalidsku penziju, istu da vrati od kada je na funkciji u Savetu sa pripadajućom zateznom kamatom. O kvalitetu njenog rada drugi put.

miloje petrovic

pre 13 godina

naivno gospodo,naivno.Prozivate nekog za jednu pristojnu platu a vi pokradoste milione i to stotine miliona.Pa ne mislite valjda da smo mala deca ili mozda i mislite s obzirom na to sta ste do sada radili i nije vam falila ni dlaka s glave.Nadam sa da ce doci vreme drustvenog konsenzusa o tome da drustvu uopste nisu potrebni tako bogati pojedinci.Zaista kakva je drustvena korist od milijardera koji uz to jos i ne placaju porez

Deki

pre 13 godina

Da su neke druge novine napisale pa i da se zapitam, medjutim posto su u pitanju bekove Novosti, sve je jasno. Beko koji uzima mesecno pa bar jedno 100 puta vise i to na racun napacenog naroda prigovara zeni koja casno radi svoj posao i pri tom njega vrlo cesto prozove zbog korupcije.

Dragan

pre 13 godina

Prosecnom stanovniku Srbije nije jedini cilj da ima vecu platu, vec ako moze i da sto vise judi koje zna, narocito sa televizije, ima manju platu. Sasvim bi bilo normalno da Verica Barac ima platu 13.000 dinara. "Sta ce njoj vise. Nek cuti i trpi, kako drugi ljudi u Srbiji zive i sa manje?!" Stoko bezrepa! kradu vam kozu sa ledja vi kritikujete Vericu Barac zato sto drzava ne reaguje na njene izvestaje? Pa sta da radi, da se bije sa Tadicem? Da vuce Dinkica za rukav, da Dacica gadja kamenjem zato sto imaju djon umesto obraza i uporno cute na svaku korupciju koju ovaj savet otkrije. Sta je sledece pitanje i primedba prosecnog Srbina? Ko daje Brankici Stankovic platu kad niko nije uhapsen posle njenih silnih emisija, za dzabe da radi, nemo' slucajno da zivi normalno!

M

pre 13 godina

Ovolika plata za strucnjaka koji radi na odgovornom mestu nije velika, a kamoli skandalozna. Rec je o ispiranju mozga: namece nam se standard po kome se radi (kod privatnika)prosecno 50 sati nedeljno za mali novac (dok plate jos i kasne), a ukida se pravo strucnjaku da ima pristojnu platu.

Ah, da, nisam bila dovoljno jasna: ova plata je m a l a s obzirom na znacaj funkcije, na strucnost i nepotkupljivost koje se na tom mestu zahtevaju.

Proleter

pre 13 godina

Ne mogu da verujem u šta su se Večernje novosti pretvorile, ovakvi naručeni tekstovi. Od skoro sam prestao da ih kupujem, a sad neću da ih čitam ni na internetu.Sramota. Podrška za hrabru ženu Vericu Barać.

blek

pre 13 godina

Samo toliko??? Ma treba duplo da joj se da zbog svega sta radi! Samo napred gosp. Barac. Ova prozirna Bekova propaganda je samo dokaz uspeha Vaseg rada.

ljubinko prevareni

pre 13 godina

Na koji niski nivo su se Novosti spustile,mislio sam kao redovan čitalac ovog lista da su naručeni tekstovi davno iza nas ali prevario sam se.Postaju pravi režimski list.

MareNS

pre 13 godina

Novosti su uvek bile "prjave" novine i tako ce i ostati. zbog hrabrosti doticne gospodje, koja je jedna od retkih osoba koja javno govori o korupciji, (iako je to uglavnom jalov posao, nazalost) ja licno bih joj dao i povisicu

Dejan

pre 13 godina

150.000 neki potroše na reprezentaciju. To su vrlo efikasno utrošene pare. I drugi poverenici zaradjuju toliko, vazno je samo ko koliko radi i kakve je užasne istine spreman da podeli sa nama.
tajkuni,smešan vam je pokušaj diskreditacije. Doduše, imao bih ponešto zameriti i gospođi, ali od toga Srbija nema ništa. Važnije je da ostane hrabar watchdog.

Pavle

pre 13 godina

Samo napred gospodjo Barac -- cim su se Beko i drustvo ovoliko uzvrpoljili i krenuli u licni obracun sa vama koji svojim tonom veoma podseca na vreme Miloseviceve "Politike", znaci da ste na pravom putu.

Zoran

pre 13 godina

Ponašanje moćnih i ovakvi textovi govore koliko oni potcenjuju našu inteligenciju. Kradu milijarde a upiru prste u tuđih pošteno zarađenih par hiljada evra. Doći i će nama iz ..... u glavu.

marko, nis

pre 13 godina

Pa sta i da ima 125 000? Do skora se postavljalo pitanje zbog cega savet za borbu protiv korupcije nema nikakva sredstva, a sad ne valja ako imaju sredstva. Koliko bi trebala da ima? 50 000? Pa ako je prosecna plata u Srbiji 35 000, to znaci da neko sa fakultetom na nekom najobicnijem mestu ne bi smeo da ima ispod 50 000, a ako je na poziciji gospodje Barac, najnormalnije je da ima 125 000. Ta funkcija je mnogo realnija i potrebnija od nekih upravnih odbora i ko zna cega gde su plate minimum toliko, pa na gore. Svaki sef neke jedinice u banci ima toliko. Vecernje novosti su se ovim mnogo izblamirale. Isto tako bih rekao da je smesno da predsednik republike i premijer imaju platu od 1200 eura. To je populizam, od toga sto su im toliko niske plate zaista niko nece da ima neku korist, plata poslanika u Albaniji i Makedoniji je veca od plate premijera u Srbiji.

Ценим да ће ово бити у коментару недеље.

pre 13 godina

Да ли је ово Беко лично писао текст? НЕКА СЕ ЈАВИ ОНАЈ КО НЕ МИСЛИ ДА ВЕРИЦА БАРАЋ НА ТОЈ ФУНКЦИЈИ НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ НЕКОЛИКО ПУТА ВЕЋУ ПЛАТУ! Не само она, него било ко на тој функцији.

aleksandar grozni

pre 13 godina

Napad je najbolja odbrana u sportu davno poznata takticka varijanta.Svi koi uporno ukazuju na zloupotrebe i kradje,pre ili kasnije bivaju napadani nebilise skrenulo sa bitnog na nebitno.Koliko god da je gospodja Barac placena za svoj rad,ona opravdava svojim delovanjem stose nebi moglo reci za mnoge dobrocinitelje koi rasipaju novce poreskih obveznika po svom nahodjenju,bez ikakve odgovornosti.Da nema Brankice i Verice zarbi smo znali koliko vlast postuje svoje birace,pabi se na sledecim izborima sigurno prevarili.

Dejan

pre 13 godina

Novinar koji je sročio ovaj tekst se za ovu ličnu sramotu nikada ne može opravdati. Ne može reći ni da je bio mlad, ni da je bio pod pritiskom, ni da mu je zavisio posao... Ili je nepametan ili kukavica ili nepametna kukavica!
Što se Verice tiče, ona je ta koja elektro šokovima ne dozvoljava besmislu da potpuno pobedi.

Vladimir

pre 13 godina

Pa za koliko treba da radi neko ko se bavi brobom protiv korupcije, za jednu chrvenu? Slazem se sa ostalima, ovo je ocigledno narucen clanak. E drzavo!

nije baš tako

pre 13 godina

Ma šta rekoše "Više od predsednika države, Skupštine, premijera, bilo kog ministra...".

Pod jedan, Boris Tadić mesečno dobija 320.000 dinara.

Pod dva, evo vesti od juče na temu koliko zarađuju funkcioneri DS i to na lokalu:

Direktor ZIG-a u Novom Sadu, Borislav Novaković aka "Bodrum" 174.800 din.

Gradonačelnik Novog Sada, Igor Pavličić 174.000 din (ima 5 stanova u vlasništvu!!!)

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu, Sanja Stojanović 210.000 din.

Ceo tekst sa još pikantnih detalja i imovinskom kartom dotičnih imate na ovom linku: http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Bogacenje-gradskih-celnika.html

Mistik

pre 13 godina

"Нека госпођа Бараћ изнесе јавно податке о својим примањима и нека опере ову љагу са себе. Ако је пак текст тачан, онда је ово велика срамота и само показује да је Савет корумпиран и инструментализован."

Upravo tako. Jos odavno se suska za gospodju Barac da nije bas toliko nevina koliko zeli da verujemo. Ne branim tajkune daleko bilo ali ako vec neko treba da ih "nagazi" taj mora da bude cist ko suza. Naravno i tu bi bilo pokusaja da se on ili ona zaprlja, pa s obzirom koliko je ovaj narod sklon laznoj teatralnosti, doticna osoba bi morala biti uporna jedino tako bi se moglo sa tim izboriti

Igi

pre 13 godina

kakve veze ima kolku platu ima Barac? pa i treba da ima solidnu platu na toj funkciji.Izvinite,ali mala plata ne znacia da si posten,kao sto velika ne znaci da si lopov.

Marko

pre 13 godina

Koje dno dna.
Znaci apostrof je na plati, a 'otkrica', 'preporuke', 'saznanja', 'prognoze'... su sve pod navodnicima. To se nista ne racuna, ali izgleda da je nekog bas zabolelo. A pri tom i sam novinar konstatuje cinjenicu da ta "tri izvestaja godisnje", vlada uopste i ne cita.

Ali izgleda da je glavni problem narucioca teksta u sledecem:
""Otkad su udareni temelji Agenciji za borbu protiv korupcije - nezavisnoj i samostalnoj instituciji - u javnosti je otvoreno pitanje: zašto se ne raspusti istoimeni Savet? U Vladi ne žele da se izjašnjavaju""

Missim... Ovo ko je narucio, a posebno onaj koji je ovo pisao izgleda prilicno potcenjuju inteligenciju javnosti u Srbiji... Pa ovo smo davno prosli. Voleo bi da je b92 preneo i pisca ovog clanka.

Gorki

pre 13 godina

Uh, al ste je nagazili!!!Pravo "istrazivacko" novinarstvo Manje Vukotica... Postideo bi se i "Insajder" ovim rafiniranim ulicnim manirom, kriminalnom hrabroscu i lopovskom spretnoscu...
Objavite ziro racun njene firme pa ce narod jos toliko da joj uplacuje.

milezr

pre 13 godina

Naručen tekst pisan uličnim manirom. Gazda tog lista protivzakonito prisvoji 50 Vericinih plata svakog meseca. Slažem se i da je žena beskorisna jer su rezultati njenog rada nula. Džabe upornost i časna dužnost. Od toga leba nema. Nama treba elitni odred a la Eliot Nes i da krenu u akciju što pre.Da sam u Žandarmeriji neki oficir, odavno bi leteli sa balkona palate. Svi.

Boris

pre 13 godina

Verica Barac je definitivno najveci borac protiv korupcije u Srbiji! Medjutim, istina je da od Verice drzava nema koristi, naprotiv, samo stete, posto se drzave energicno bori ZA korupciju a ne protiv!

Marko

pre 13 godina

Iz aviona se vidi i po stilu kojim je napisan i svemu ostalom da je tekst narucen ili od tajkuna ili politicke stranke koju je zena nagazila. Medjutim, cak i da su podaci zaista istiniti i dalje ne vidim nikakav problem jer ova zena radeci to sto radi verovatno rizikuje i sam zivot a placena je tek malo vise od ministara koji pored toga pokradose sve zivo.

Verice, uz Vas smo!

pre 13 godina

Gospodjo Barac, zasluzili ste svoju platu, ja bih Vam i duplo vise dala. Molim Vas, udruzite se za gospodinom Rasimom Ljajicem, jedine ste dve svetle tacke u Srbiji! K'o Boga Vas molim!

Vojislav

pre 13 godina

Novosti jesu Bekove, ali ako nadju dokaze koji govore u prilog ovoga, onda nema sta tu da se filozofira. Mozemo samo kapu da im skinemo. Mada mozda treba da ih pitamo sta su cekali tolko? Da li su imali te informacije i ranije? Sto nisu odmah objavili?

легал

pre 13 godina

Нека госпођа Бараћ изнесе јавно податке о својим примањима и нека опере ову љагу са себе. Ако је пак текст тачан, онда је ово велика срамота и само показује да је Савет корумпиран и инструментализован.

Jovan

pre 13 godina

Bedno. Spao Beko na niske grane, kad ga ovakvi brane. Stil neodoljivo ****** po M. Vukoticu. Ovakvog bednog denuncijanta stideo bi i Staljin.

balkanboy

pre 13 godina

Ranije su cutali ili negirali optuzbe Verice Barac a sada odgovaraju optuzbama...
Vericinu platu cemo preboleti, al njihovu pljacku nikada!
P.S. Voleo bih da se objavi ime 'hrabrog novinara' koji je imao petlje da napise tekst, pa da ga posaljemo kod Brankice da mu odrzi predavanje o novinarskom moralu i etici.

Marko

pre 13 godina

Iz aviona se vidi i po stilu kojim je napisan i svemu ostalom da je tekst narucen ili od tajkuna ili politicke stranke koju je zena nagazila. Medjutim, cak i da su podaci zaista istiniti i dalje ne vidim nikakav problem jer ova zena radeci to sto radi verovatno rizikuje i sam zivot a placena je tek malo vise od ministara koji pored toga pokradose sve zivo.

balkanboy

pre 13 godina

Ranije su cutali ili negirali optuzbe Verice Barac a sada odgovaraju optuzbama...
Vericinu platu cemo preboleti, al njihovu pljacku nikada!
P.S. Voleo bih da se objavi ime 'hrabrog novinara' koji je imao petlje da napise tekst, pa da ga posaljemo kod Brankice da mu odrzi predavanje o novinarskom moralu i etici.

Boris

pre 13 godina

Verica Barac je definitivno najveci borac protiv korupcije u Srbiji! Medjutim, istina je da od Verice drzava nema koristi, naprotiv, samo stete, posto se drzave energicno bori ZA korupciju a ne protiv!

Jovan

pre 13 godina

Bedno. Spao Beko na niske grane, kad ga ovakvi brane. Stil neodoljivo ****** po M. Vukoticu. Ovakvog bednog denuncijanta stideo bi i Staljin.

milezr

pre 13 godina

Naručen tekst pisan uličnim manirom. Gazda tog lista protivzakonito prisvoji 50 Vericinih plata svakog meseca. Slažem se i da je žena beskorisna jer su rezultati njenog rada nula. Džabe upornost i časna dužnost. Od toga leba nema. Nama treba elitni odred a la Eliot Nes i da krenu u akciju što pre.Da sam u Žandarmeriji neki oficir, odavno bi leteli sa balkona palate. Svi.

Verice, uz Vas smo!

pre 13 godina

Gospodjo Barac, zasluzili ste svoju platu, ja bih Vam i duplo vise dala. Molim Vas, udruzite se za gospodinom Rasimom Ljajicem, jedine ste dve svetle tacke u Srbiji! K'o Boga Vas molim!

Ценим да ће ово бити у коментару недеље.

pre 13 godina

Да ли је ово Беко лично писао текст? НЕКА СЕ ЈАВИ ОНАЈ КО НЕ МИСЛИ ДА ВЕРИЦА БАРАЋ НА ТОЈ ФУНКЦИЈИ НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ НЕКОЛИКО ПУТА ВЕЋУ ПЛАТУ! Не само она, него било ко на тој функцији.

MareNS

pre 13 godina

Novosti su uvek bile "prjave" novine i tako ce i ostati. zbog hrabrosti doticne gospodje, koja je jedna od retkih osoba koja javno govori o korupciji, (iako je to uglavnom jalov posao, nazalost) ja licno bih joj dao i povisicu

M

pre 13 godina

Ovolika plata za strucnjaka koji radi na odgovornom mestu nije velika, a kamoli skandalozna. Rec je o ispiranju mozga: namece nam se standard po kome se radi (kod privatnika)prosecno 50 sati nedeljno za mali novac (dok plate jos i kasne), a ukida se pravo strucnjaku da ima pristojnu platu.

Ah, da, nisam bila dovoljno jasna: ova plata je m a l a s obzirom na znacaj funkcije, na strucnost i nepotkupljivost koje se na tom mestu zahtevaju.

Gorki

pre 13 godina

Uh, al ste je nagazili!!!Pravo "istrazivacko" novinarstvo Manje Vukotica... Postideo bi se i "Insajder" ovim rafiniranim ulicnim manirom, kriminalnom hrabroscu i lopovskom spretnoscu...
Objavite ziro racun njene firme pa ce narod jos toliko da joj uplacuje.

Vladimir

pre 13 godina

Pa za koliko treba da radi neko ko se bavi brobom protiv korupcije, za jednu chrvenu? Slazem se sa ostalima, ovo je ocigledno narucen clanak. E drzavo!

Dragan

pre 13 godina

Prosecnom stanovniku Srbije nije jedini cilj da ima vecu platu, vec ako moze i da sto vise judi koje zna, narocito sa televizije, ima manju platu. Sasvim bi bilo normalno da Verica Barac ima platu 13.000 dinara. "Sta ce njoj vise. Nek cuti i trpi, kako drugi ljudi u Srbiji zive i sa manje?!" Stoko bezrepa! kradu vam kozu sa ledja vi kritikujete Vericu Barac zato sto drzava ne reaguje na njene izvestaje? Pa sta da radi, da se bije sa Tadicem? Da vuce Dinkica za rukav, da Dacica gadja kamenjem zato sto imaju djon umesto obraza i uporno cute na svaku korupciju koju ovaj savet otkrije. Sta je sledece pitanje i primedba prosecnog Srbina? Ko daje Brankici Stankovic platu kad niko nije uhapsen posle njenih silnih emisija, za dzabe da radi, nemo' slucajno da zivi normalno!

Dejan

pre 13 godina

Novinar koji je sročio ovaj tekst se za ovu ličnu sramotu nikada ne može opravdati. Ne može reći ni da je bio mlad, ni da je bio pod pritiskom, ni da mu je zavisio posao... Ili je nepametan ili kukavica ili nepametna kukavica!
Što se Verice tiče, ona je ta koja elektro šokovima ne dozvoljava besmislu da potpuno pobedi.

blek

pre 13 godina

Samo toliko??? Ma treba duplo da joj se da zbog svega sta radi! Samo napred gosp. Barac. Ova prozirna Bekova propaganda je samo dokaz uspeha Vaseg rada.

Igi

pre 13 godina

kakve veze ima kolku platu ima Barac? pa i treba da ima solidnu platu na toj funkciji.Izvinite,ali mala plata ne znacia da si posten,kao sto velika ne znaci da si lopov.

nije baš tako

pre 13 godina

Ma šta rekoše "Više od predsednika države, Skupštine, premijera, bilo kog ministra...".

Pod jedan, Boris Tadić mesečno dobija 320.000 dinara.

Pod dva, evo vesti od juče na temu koliko zarađuju funkcioneri DS i to na lokalu:

Direktor ZIG-a u Novom Sadu, Borislav Novaković aka "Bodrum" 174.800 din.

Gradonačelnik Novog Sada, Igor Pavličić 174.000 din (ima 5 stanova u vlasništvu!!!)

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu, Sanja Stojanović 210.000 din.

Ceo tekst sa još pikantnih detalja i imovinskom kartom dotičnih imate na ovom linku: http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Bogacenje-gradskih-celnika.html

Marko

pre 13 godina

Koje dno dna.
Znaci apostrof je na plati, a 'otkrica', 'preporuke', 'saznanja', 'prognoze'... su sve pod navodnicima. To se nista ne racuna, ali izgleda da je nekog bas zabolelo. A pri tom i sam novinar konstatuje cinjenicu da ta "tri izvestaja godisnje", vlada uopste i ne cita.

Ali izgleda da je glavni problem narucioca teksta u sledecem:
""Otkad su udareni temelji Agenciji za borbu protiv korupcije - nezavisnoj i samostalnoj instituciji - u javnosti je otvoreno pitanje: zašto se ne raspusti istoimeni Savet? U Vladi ne žele da se izjašnjavaju""

Missim... Ovo ko je narucio, a posebno onaj koji je ovo pisao izgleda prilicno potcenjuju inteligenciju javnosti u Srbiji... Pa ovo smo davno prosli. Voleo bi da je b92 preneo i pisca ovog clanka.

Dejan

pre 13 godina

150.000 neki potroše na reprezentaciju. To su vrlo efikasno utrošene pare. I drugi poverenici zaradjuju toliko, vazno je samo ko koliko radi i kakve je užasne istine spreman da podeli sa nama.
tajkuni,smešan vam je pokušaj diskreditacije. Doduše, imao bih ponešto zameriti i gospođi, ali od toga Srbija nema ništa. Važnije je da ostane hrabar watchdog.

aleksandar grozni

pre 13 godina

Napad je najbolja odbrana u sportu davno poznata takticka varijanta.Svi koi uporno ukazuju na zloupotrebe i kradje,pre ili kasnije bivaju napadani nebilise skrenulo sa bitnog na nebitno.Koliko god da je gospodja Barac placena za svoj rad,ona opravdava svojim delovanjem stose nebi moglo reci za mnoge dobrocinitelje koi rasipaju novce poreskih obveznika po svom nahodjenju,bez ikakve odgovornosti.Da nema Brankice i Verice zarbi smo znali koliko vlast postuje svoje birace,pabi se na sledecim izborima sigurno prevarili.

Građanin

pre 13 godina

Poslodavac g-đe Barać su građani ove zemlje, oni je plaćaju.
G-đa Barać dobro radi svoj posao i zaradila je svaku paru svoje plate.
Čestitam joj na hrabrosti.

Marko (Dorcol)

pre 13 godina

Brankice i Verice,
osnujte stranku i pokidajte mafiju i bagru na sledecim izborima. Neka uslov uclanjenja u vasu stranku bude da neko nikada ranije nije bio clan neke druge stranke. Srbiji je potrebna nova snaga i katarza, a vi ste njeni najprepoznatljivi simboli.

v

pre 13 godina

Svima koji imaju primedbe na rad Verice Barac. Najpre, nije samo da je radila na Novostima i Luci, radila je na svemu i svacemu - idite na sajt Saveta pa citajte. Zatim, pitaju je dusmani kakvi su rezultati rada. Rezultata konkretnih trenutno nema, jer danas nema tog suda koji ce da pohapsi one koje treba. Rezultati su bogata prikupljena dokumentacija koja ce posluziti nekoj buducoj vlasti kada bude gonila one koji su upropastili nasu lepu zemlju. I najzad, Verica takoreci svakodnevno oblavljuje sta je Savet otkrio, ALI TO JAKO MALO MEDIJA OBJAVI, a i kad objavi sve je vrlo skromno, rezervisana je ponoc na TV i slicne neuocljive kombinacije. Kad bi Novosti rezultate rada Saveta ovako pompezno objavljivale kao sto su objavile podatak o Vericinoj plati gde bi nam bio kraj.
A novosti su me dirnule, ridala sam od tuge i osetila pravedan gnev kad sam procitala da verica ima vecu platu od naseg predsednika, ministara i ostalih vrednih i nezamenljivih likova u rasturanju drzave ...

Verice, plata treba da vam bude 10 puta veca kad se uzme u obzir sta vam sve rade. A mora da ste ih sad gadno nagazili cim su se docepali price o plati. Zelim vam dobro zdravlje!

Sladjana

pre 13 godina

Gospođo Barać, uz vas smo. Navikli smo na naručene tekstove koji bi trebalo da nam odvuku pažnju od "koferčeta", na primer!!! Vi zakonski primate svoju platu ali nismo saznali čije je koferče, kao i novac u njemu, da li je preklo zakonito ili ne.

Srdjan

pre 13 godina

Kako sramno od novinara. Ovakvi naruceni tekstovi su, bar sam ja mislio, deo proslosti. Ocigledno je nagazila Beka i Miskovica pa ovakve tekstove narucuju. Ali dobro u svemu ovome su ovi komentari. Pogledajte i videcete da je vecina prozrela ovaj naruceni, pluvacki tekst i krivi Novosti i Beka, a ne gospodju Barac. Sto se mene tice, bravo gospodjo Barac. Samo Napred.
Srdjan

Ognjen

pre 13 godina

Svakome ko je ikada pročitao bilo kakvo pisanije M. Vukotića, doajena poltronskog novinarstva u Srba, jasno je da je on autor i ove bedastoće. Sve je tu: sveznalice, hobotnica, raport i naravno neizbežni zaključak - U vladi ne žele da se izjašnjavaju. Čovek koji je zagazio u osmu deceniju života, a i dalje piše kao srednjoškolac.
Meni je iskreno žao svakoga ko čita V. Novosti, bilten imperije Beko&Mišković. Odavno sam usvojio pravilo da je onaj koga Novosti napadaju, u najmanju ruku, pristojan i fin čovek.

dosta bre

pre 13 godina

Sram vas bilo o cemu pisete.Treba joj dati 1.500.000 kada se jedina bavi ovom lopovima.Sto ne pisete kolika su primanja u javnim preduzecima, a tek primannja onih koji rade sa krivicnim prijavama i pokrali milionske cifre.Sto ne pisete o njima i njihovim platama???? Uzas

Sasa

pre 13 godina

Kod jugoslava Cosica je rekao da nije i nikad nece uticati na uredjivacku politiku "Novosti i bas smo mu svi poverovali. Plata Verica Barac koju zvanicno prima iz budjeta koji punimo mi gradjani Srbije je nemerljivo manja od onoga sto je iz nasih dzepova nelegalno izbio Beko sa drugovima kroz razne privatizacije, pisanje zakona o privatizacije gde je nesebicno mislio i na svoje drugove, kiparske i ostale firme i ko zna na koje jos veoma domisljate nacine. Da sve to otkrije Baracevoj bih dala i vecu platu.

Pittsburgh

pre 13 godina

Ovo je toliko ocigledno, da g.dja Verica Barac smeta vlasniku Novosti, i nekim drugim tajkunima. Samo napred g.djo Barac, treba da vam dupliraju platu !!!

Lopove u zatvor

pre 13 godina

Treba ispitati poreklo imovine Milana Beka, Miroslava Miskovica, Miodraga Kostica, Djunica, Zeljka Mitrovica i ostale ekipe iz tzv. Kluba Privrednik. Ovi ljudi su Srbiju zavili u crno monopolima, montiranim kampanjama kao sto je ova, korupcijom, uticajem na politicke stranke. Mi svi smo postali roblje i feud ove grupe. Ako nece to da uradi Boris Tadic treba izaci na ulici i oformiti Narodni sud i suditi ovim ljudima i zapleniti im imovinu. Da se vise nikad ne desi da postenim i casnim ljudima kao Verica Barac ovakvi gilipteri i hohstapleri namestaju igru i vredjaju ih.

Jovan

pre 13 godina

Drago mi je da ljudi pisu pozitivne komentare ovde o Verici Barac i shvataju da su naruceni tekstovi samo jedno od oruzija mocnika protiv obicnih smrtnika koji misle da mogu stvari promeniti na bolje ...

Sara

pre 13 godina

Nisu Vericu Barac napale Vecernje novosti i onaj Manojlo Vukotic, nego Milan Beko. I postigao auto-gol. Svi znaju ko je V.Barac, a ko M.Beko.

alex

pre 13 godina

hahahah koji banditi ovi na sajtu novosti.do malopre bilo 7-8 komentara na njihovom sajtu na ovu vest-naravno sve negativni i protiv novosti,ja ostavio komentar koji nije objavljen, a sad nema ni jednog komentara i od malopre i piše "budite prvi koji će ostaviti komentar".Znači to je takva banda očigledno tamo.verovatno im sponzor "očistimo srbiju " rekao da uklone ove komentare koji im se ne svidjaju-a to su bili svi.:-) toliko o objektivnosti spomenute kuće.

Vericuzapredsednika

pre 13 godina

Mala je to plata za posao razotkrivanja svog tog sljama koji narucuje ovakve tekstove. Pomenuti tekst je u rangu onih koje je narucivala Mira Markovic. Fuj

znamo i ko je iza ovoga

pre 13 godina

E,to je zemlja Srbija,u kojoj prljavi pljuju poštene i gledaju da zagade sve čisto!
Podrška Verici Barać a ja više ne kupujem te odvratne Novosti!

Davor

pre 13 godina

Dakle, ovo je skandalozno. Radi se namerno kako bi se iskompromitovala Verica Barać. Čim se neko usprotivi i argumentovano kritikuje /ne/rad i umešanost političara u prljave rabote, počne se pljuvanjem. Setite se one sindikalke u pokušaja gušenja štrajka u pravosudju kada je govorila o milionskim iznosima utrošenih donacija, napali su je preko Kurira tekstom koji nije bio tema štrajka. Sad je tema Srbije, kao i EU privatizacija Večernjih novosti, i vidimo epilog kada se jedan čovek bori protiv sistemske korupcije. U ministarstvima svako levo i desno smetalo u startu ima platu sto hiljada, a ova žena hrabro ukazuje na štetočine koje gajimo i plaćamo. Ona opravdava svoju platu za razliku od drugih.

Vladimir Milutinovic

pre 13 godina

Ne kupujte dnevne novine, Ono što je Politika radila ovih dana "Prosvetari hoće da pojedu Telekom" što Blic radi stalno, ova bljuvotina u Novostima, to su privatni mediji koji objavljuju privatni PR. Zašto da se to kupuje?

bane

pre 13 godina

Nije ovo ni prvi ni poslednji put da se napada Verica Barać. Pitanje je samo ko je ovoga puta izvodjač radova. Ovaj naručeni tekst samo skreće pažnju na jedno pitanje. Zašto nemamo nezavisno novinarstvo? Kako da verujemo sutra tim Novostima koje su radile teške svinjarije i za vreme Miloševića a evo i danas nastavljaju starim putem.

misa nbgd

pre 13 godina

@Kačarević
...pa ni pola od toga navedenog ne bi znao , da nema ljudi poput Verice Barac!A i ako si znao , sto to nisi javno rekao , kao i ona !

momchilo

pre 13 godina

Tekst je pisao licno Miskocic i njegova kamarila. Nisko i providno. Verica zasluzuje mnogo veca primanja od trenutnih jer posao koji radi se ne moze platiti. Sano napred i hrabro Verice !!!!!

igor

pre 13 godina

Puna podrska Verici Barac.
Ovaj sraman, naruceni tekst, koji su pisali zajedno Misa Beko i Manojlo Vukotic, gde se poziva cak i na ukidanje Saveta, je bruka za Novosti.
Sta treba, da radi za 500 evra posao obracuna sa tajkunima koji imaju milione evra i gde dobija pretnje svaki dan!
Verica Baraca je jedina casna i moralna osoba u Srbiji, ja bi joj dao platu i od 5000 evra i ne bi mi bilo zao.
Nego se Beko uplasio krivicne prijave i zatvora,pa se sad oglasava.
B 92 mora hitno da stane u zastitu Verice Barac, kao nezavistan medij,jer Vecernje novosti, ocigledno glasilo tajkuna, napadaju jedinu nezavisnu instituciju u zemlji!
Svaka cast hrabra Verice Barac, samo napred, steta sto nemate stranku imali bi puno pristalica!
A Novosti cu da prestanem da kupujem i petkom jer ih samo tada kupujem zbog programa, al necu da hranim tajkune!!

Proka

pre 13 godina

Pa ja bih ovoj zeni dao jos 3 puta toliko, samo da nastavi ovako, udiraila je na najmocnije tajkune, dok im se drugi samo uvlace! Njeni rezultati se vide, da je korumpirana verovatno bi istraga bila u togu do zastarevanja!

Boki

pre 13 godina

Neka joj daju 1% od vrednosti afera i pljacki na koje je upozorila (a svi se prave gluvi ukljucujuci i JBT) pa ce cifra biti visestruko veca od one koja se pominje.
Vuna, drugovi Miskovicu i Beko, a?

matori

pre 13 godina

Novosti me ni malo ne iznenađuju, ni temom, ni tonom...
Ali upravo oni spadaju u krug takvih, koji ponajmanje imaju moralno ili bilo koje drugo pravo, da se bave Savetom, Vericom ili sličnim stvarima.

Zašto je pored aktivnog Saveta za borbu protiv korupcije, trebalo stvarati i Agenciju za istu oblast, pitanje treba uputiti Vladi.

Očigledno je da nekoga jako "svrbi" to što radi Savet, na čelu sa Vericom Barać, pa se dao u primitivnu medijski hajku, računajući na opštepoznatu osetljivost naroda, kada su u pitanju velike plate.
Lično mislim, da je u ovom slučaju, zaslužen svaki dinar te plate, i nije me ni najmanje briga što je veća od svih koje su nabrojane...

Aleksandar

pre 13 godina

Verica Barac
Brankica Stankovic
Cedomir Cupic
ekonomista Miodrag Zec
Rasim Ljajic
mozda i Dragan Djilas
ako vam se ovi ljudi svidjaju stavite + , ali hajde neka neko da predlog da to konkretizujemo-i da ih spojimo kako bi na kraju izbacili svu prljavu vodu iz korita.......

goga

pre 13 godina

Pa sta i da prima 150000 dinara, sa kolikim se rizikom ta zena svakoga dana susrece .
Kada bi primala i desetostruki iznos ona ga je svakako zasluzila . Ona je nasa savest i oci i usi.
Da imam mogucnosti ja bih joj vrlo rado bila sponzor.
gospodjo barac svaka vam cast. ja bih vanm se pridruzila kao volonter.
A koliki su vasi gospodo honorari, sto nista ne radite , nego vam je posao samo da kradete , sram vas bilo

Proleter

pre 13 godina

Ne mogu da verujem u šta su se Večernje novosti pretvorile, ovakvi naručeni tekstovi. Od skoro sam prestao da ih kupujem, a sad neću da ih čitam ni na internetu.Sramota. Podrška za hrabru ženu Vericu Barać.

rango

pre 13 godina

Verica Barac
Brankica Stankovic
Cedomir Cupic
ekonomista Miodrag Zec
Rasim Ljajic
mozda i Dragan Djilas
ako vam se ovi ljudi svidjaju stavite + , ali hajde neka neko da predlog da to konkretizujemo-i da ih spojimo kako bi na kraju izbacili svu prljavu vodu iz korita.......

prvih cetvoro su vrh..i ja tako mislim..moze i rasim sa ove liste!!!!

moze bilja srbljanovic ima tu jos likova!!!brankica,verica,chupic i zec koja navala BRATE!!!!...AL STVARNO!!!

dejan

pre 13 godina

Cim sam video naslov, znao sam da je izasao u Novostima i da je potpisnik BEKo. Neverovatno. Pa zar zena treba da radi besplatno?

Ako je plata od 150K i onaj stan u Uzicu sto je dobila od suda, jedino sto su mogli da joj nadju ond zasluzuje svako postovanje. Ostati cist u ovom blatu.

I da, Verica barac cca. 20.000eur godisnje. Luka beograd cca 2.000.000.000eur

Beko, oteto prokleto.

Student

pre 13 godina

Kako pretenciozni tekst. Pa i budala bi videla koliko je samo naručen. 130 000 je ništa za tu ulogu i ovim samo provocirate jadnu raju. Tražiti ukidanje saveta za borbu protiv korupcije. Pa ja već mesecima samo od Verice čujem istinu, a pritom nijednu reakciju političara na to. Novosti svakako ne kupujem, a od sada neću ni da pomislim. Kako moj deda kaže.

asdg

pre 13 godina

Znamo cije su Vecernje novosti, od Miska i Beka i ovo je prosto smesno sta pisu...Pa sta ako ima 150.000 dinara, to je u stvari i malo sa obzirom kome se sve zamera u tom svom poslu. Ja bih joj licno dao barem 500.000 dinara da i dalje radi svoj posao.
Zao mi je samo urednika i novinara Vecernjih novosti koji je morao da napise ovaj naruceni tekst o Baracki...
I sad vas ja pitam da li je bilo bolje da stranci kupe Novosti ili nas uvazeni dvojac Beko&Misko....

Petar Maric

pre 13 godina

Sramota !!

Drzava bi trebala drakonski da kazni ovaj novinski list

Najsmesnije sto se upravo na sajtu novosti.rs odvija marketinska kampanja za dulicev projekat OCISTIMO SRBIJU

pravedni

pre 13 godina

Vericu za predsednika biramo na sledecim izborima!!!!Zasluzila je svaki dinar za razliku od mnogih na vlasti, opoziciji, upravnim odborima...

Srdjan

pre 13 godina

Kako sramno od novinara. Ovakvi naruceni tekstovi su, bar sam ja mislio, deo proslosti. Ocigledno je nagazila Beka i Miskovica pa ovakve tekstove narucuju. Ali dobro u svemu ovome su ovi komentari. Pogledajte i videcete da je vecina prozrela ovaj naruceni, pluvacki tekst i krivi Novosti i Beka, a ne gospodju Barac. Sto se mene tice, bravo gospodjo Barac. Samo Napred.
Srdjan

Svi smo mi Verica

pre 13 godina

Podrška Verici Barać! Ovo samo pokazuje da to što ova hrabra žena radi ima efekta. Zverka je konačno izašla na čistinu. To što je ovako jadno napadaju, znači da su u gadnoj neprilici.

Zlatko

pre 13 godina

He, He, Novosti pišu o Verici Barać, smešno i žalosno, ne znam samo šta se čeka sa procesuiranjem odgovornih za manipulacija u Novostima.

Gradjanska Srbija

pre 13 godina

UDBASKI novinar Manjo Vukotic preko Novosti i njegovog gazde prica nesto o primanjima Verice Barac?
Da je ovo normalna drzava Verica Barac bi imala platu od 500000 dinara minimum a Manjo bi Beograd vidjao samo na slici iz njegove krsevite Crne Gore.
Ali doci ce vrlo uskoro dan kada ce oni polagati racune pred sudom nove Gradjanske Srbije.

Siniša

pre 13 godina

Tajkuni su joj nudili 100 puta više da prestane da istražuje i javno govori o njihovim zloupotrebama(o tome ovaj ,,novinar'' treba da govori), ali ona se odlučila da pošteno zaradi novac, to tajkune najviše boli - nisu baš svi podmitljivi. Treba istražiti koliko je njih korumpirano od strane tajkuna i koliko je država oštećena njihovim malverzacijama - MNOGO. Koliko li su nudili Brankici? Ovakvim ljudima, kao što su Verica i Brankica, treba dati maksimalnu podršku, pravda je spora, ali sa ovakvim ljudima dostižna - mnogo smo dobili, jer ti ljudi, barem, više ne mogu da rade šta hoće - pljačkaju, kao štu su radili. Pod ovakvim pritiskom javnosti mnogo je istraga pokrenuto, da toga nema niko ništa ne bi znao. To nema cenu.

suditi

pre 13 godina

ja ne vidim drugo resenje nego da se ovde svim politicarima i svim tajkuna sudi za sve sto su oteli, nonopolizovali, prepakovali, preprodali... neki pojedinci koji su sad tajkuni svirali su pre 20 god. gitaru u nekim bendovima ili prodavali kokice po Novom sadu, a sada su stekli imperije... samo da se ispita kako, poreklo imovine, pa da vidite kako su to stekli, mala je razlika izmedju njih i Sarica, on je trgovao kokainom, a ovi su zajedno s korumpiranim politicarim skrojili zakone i propise koji su im omogucili da kupe pola Srbije, mesetare, podmecu, kupuju Luke, Shoping-molove, avione, kamione... nisam za staljinisticke metode, ali i u Nirnbergu se zavrsilo tako sto se ekipi organizovanih kriminala sudilo... Djole Balasevic kaze "jer cud je cud, a sud je - sud!" to nama treba, a ne da citamo njihove tekstove i napade na normalne osobe kao sto je gdja Barac. Ona im je neprijatelj jer kao i mi zeli da ova zemlja bude normalna i ima kakvu-takvu buducnosti.

Dusko Boskovic

pre 13 godina

Poštovani Građani,
Naša ekipa tajnih agenata iz Novosti u akciji tajnog praćenja Verice Barač otkrila je da dotična dnevno tri puta jede dok većina naroda gladuje kao i 400 000 dece kako je objavljeno na ovom saitu danas.Mi vlasnici Novosti, urednici i novinari borit ćemo se da svi u Srbiji jedu jednom dnevno.Pozivamo sve građane da nam se priključe u akciji "za svakog građanina Srbije jedan obrok dnevno".

Pobednik

pre 13 godina

Puna podrska Verici Barac! "Vecernje novosti" su vec dugo vremena bruka srpskog novinarstva! Ovaj tajkunski list je postao prepoznatljiv po napadima na ljude koji su protivnici ovog "zuto-crvenog" lopovskog rezima. Nadam se da ce pojedini novinari iz "Vecernjih novosti" nakon pada ove vlasti, krivicno odgovarati zbog mnogobrojnih napisanih lazi.

Milan

pre 13 godina

Puna podrska Verici Barac, duplirati joj platu! Po ovom tekstu Novosti i po pojedinim profensionalnim komentatorima ovde izgleda da je zlocinacko udruzenje malo nervozno.

Miladin

pre 13 godina

Pamflet protiv Verice Barac pisao je licno Manojlo Manjo Vukotic, ali s obzirom da on ne ume da koristi kompjuter diktirao je stenodaktilografkinji u Novostima. Drugo, pominje da je Verica Barac invalidski penzioner, da prima penziju i plus platu za rad u SAvetu za borbu protiv korupcije. A Manojlo Manjo VUkotic je penzioner on je 1937. godiste i mesecno prima 7.000 EVRA od Beka kao glavni urednik i generalni direktor kompanije Novosti. Toliko o tome...

Milan Nis

pre 13 godina

Neki anonimusi u agencijama za koje neznamo ni da postoje,a ima ih milion,primaju po 300-400 hiljada,ovoj zeni bi za hrabrost trebalo uplacivati po milion dinara!

misko

pre 13 godina

Taj moćnik koji je naručio ovaj tekst, učinio je sebi medveđu uslugu. Mislim da je gospođa Barać među par osoba u Srbiji, koji imaju veliku podršku od strane građana.Pre svega, izuzetno je hrabra pošto dira u osinje gnezdo, velike su sigurno pare i interesi u pitanju.Mislim da nema dovoljnu podršku od samog vrha države, ili su korumpirani ili su kukavice. Podrška za gospođu Barać.

Pavle

pre 13 godina

Samo napred gospodjo Barac -- cim su se Beko i drustvo ovoliko uzvrpoljili i krenuli u licni obracun sa vama koji svojim tonom veoma podseca na vreme Miloseviceve "Politike", znaci da ste na pravom putu.

miloje petrovic

pre 13 godina

naivno gospodo,naivno.Prozivate nekog za jednu pristojnu platu a vi pokradoste milione i to stotine miliona.Pa ne mislite valjda da smo mala deca ili mozda i mislite s obzirom na to sta ste do sada radili i nije vam falila ni dlaka s glave.Nadam sa da ce doci vreme drustvenog konsenzusa o tome da drustvu uopste nisu potrebni tako bogati pojedinci.Zaista kakva je drustvena korist od milijardera koji uz to jos i ne placaju porez

ozna

pre 13 godina

Mislim da nema dotcne Verke i LDP-a ja bih verovatno ozbiljnije radio na tome da se odselim,ali ovako te dve institucije mi nekako daju i neku nadu,mozda laznu,videcemo!??!?!?Za sada umesto jos komentarisanja bih postavio jedno pitanje:Zasto gospodja nema vecu platu,kad vec radi posao za razliku od nekih?pozdrav od liberala

kebu

pre 13 godina

Iako se nisam svaki put slozio sa g-djom Barac, mislim da je jasno da je ovaj tekst narucen. Nema veze s logikom... Pa, zbog toga sto vlada nije analizirala njene izvestaje njoj treba oduzeti posao? Haha, pa sta njoj da ostane, da skupi ekipu iz kraja i da krene da hapsi korumpirane? :D

Smederevac

pre 13 godina

I ranije sam pisao ovde da je problem sto malo ljudi cita clanke koji su u vezi sa izjavama Gđe. Barać, tako da mi je sada posebno drago kada vidim ovoliko komentara u njenu odbranu.
Dalje, ako konkretizujemo podrsku njoj, ekipi Insajdera i drzavnom revizoru i ostalim ljudima koji bez obzira na pritiske i omalovazavanje rade svoj posao i ukazuju na malverzacije, pljacke i ostale nepravilnosti sistema, jedino tako mozemo i ocekivati bolju buducnost svojoj deci.
P.S. Mozda i za nas nije kasno ukoliko odmah krenemo

Misa

pre 13 godina

Sta bi? Smeta vam Savet za borbu protiv korupcije? Sto se mene tice trebalo bi im dati duplo vece plate. Kada na nekoga ko korumpiranim ljudima ocigledno jako mnogo smeta udare sa ovako glupim polu (ili netacnim) informacijama to jedino znaci da nista ozbiljno nisu mogli da nadju. Jer su se verujem zaista potrudili da nesto iskopaju...

Branko

pre 13 godina

Samo Verica i Brankica nažalost imaju onu mušku stvar (hrabrost) da upere prstom na tranzitne lopove i prevarante. Svaka im čast.

alex

pre 13 godina

Inače na sajtu novosti ternutno ove vesti nema (bar ja nisam mogao da je nadjem) ali na svakoj strani gde su glavne vesti u sredini teksta se reklamira gospodin "očistimo srbiju" ecolog doktor Dulić.Baš njega je Verica Barać pre neki dan "prozvala".Eto gradjani Srbije-poreski obveznici-vi plaćate "najekologu u državi čiji sajt u programskom jeziku CMS košta 25000 EUR" da se o vašem trošku reklamira na sajtu novosti.
pa makar glasao i za onog "naprednog radikala" za ove bandite neću sigurno ponovo.

uvredjeni gradjanin

pre 13 godina

Ovo je hajka na gospodju Barac koja jedina predstavlja savesno lice Srbije, a svaka cast novinaru koji je ovo napisao. A znate koliko se za ovakav jedan jedini lobisticki tekst placa novinama koje ovo objave - najmanje 100 000 din. Mada ne morate da platite ako ste Milan Beko. Sramota! Pocela je hajka na postene i casne ljude. Ja kao savesni gradjanin koji nikada nikome nije ukrao ni dinar trazim da se ispita kako su Miskovic, Beko, Miodrag Kostic i ostali stekli svoju imovinu i stotine miliona evra za svega 10-15 godina dok smo mi ostali obicni gradjani kao zaposleni jedva sastavljali kraj s krajem. Lopove u zatvor!

Stevan Petković

pre 13 godina

Kako se samo brane Manja Vukotić i Beko. Najbolje da se ukine i MUP, Tužilaštvo i sudovi, da mogu mirno da "rade".
Ovo je toliko osiono i bezobzirno, a Beko je uspeo da potkupi sve vlasti do sada, jer kako drugačije objasniti da čovek egzistira 20 godina a da se i nezna odakle mu pare. Nažalost umesto postojećih i plaćenih institucija nadležnih za ispitivanje i sankionisanje korupcije, tek nakon istraživanja od strane medija ili Saveta za borbu protiv korupcije, dopiru u javnost podaci o malverzacijama tajkuna kakav je i Milan Beko.

Neuropsihijatar

Deki

pre 13 godina

Da su neke druge novine napisale pa i da se zapitam, medjutim posto su u pitanju bekove Novosti, sve je jasno. Beko koji uzima mesecno pa bar jedno 100 puta vise i to na racun napacenog naroda prigovara zeni koja casno radi svoj posao i pri tom njega vrlo cesto prozove zbog korupcije.

dripce na sud

pre 13 godina

Verici Barac treba za zivota dici spomenik u sred Beograda, prestonice ove nase jadne zemlje pune lopova i tajkuna. A Beko, Mishkovic, Djunic, Kole Secer i ostali treba policija da udje i ispita sve njihove poslove, radnje, transakcije.

Zoran

pre 13 godina

Ponašanje moćnih i ovakvi textovi govore koliko oni potcenjuju našu inteligenciju. Kradu milijarde a upiru prste u tuđih pošteno zarađenih par hiljada evra. Doći i će nama iz ..... u glavu.

Vlada

pre 13 godina

Ma...dao bih joj i 1.500.000din platu,samo da sve vas lopove raskrinka,da tuzilastvo i pravosudje pocne da radi svoj posao,da vam se oduzme sva imovina koju ste pokrali,a vi da vec jednom pocnete da vucete bukagije po robiji!

Svi vi,tajkuni,politicari,lazni eksperti...

Ovakvim ljudima poput Verice Barac,Brankice i ako se pojave jos neki,na takvim ljudima se ne stede pare,Srbija vapi za hrabrima i postenima!!!

dejan

pre 13 godina

Nekome ova plata ne izgleda mnogo, oko 1500 eu koliko novosti tvrde da Verica ima, ali ako se uzme druga vest u obzir, da je 350eu u Srbiji ko 1100 eu u zapadnoj Evropi, onda je to skandalozno, ispada da Verica ima platu u stvari od 4500eu, sto je vec puno. Salu na stranu, treba upasti u te novosti i videti ko je narucio ovako glup tekst. Ovakvim narucenim tekstovima je predhodila likvidacija DJindjica. Pricaju o plati od 130.000 dinara, ili 150.000, a zena definitivno rizikiju zivot usudivsi se da napadne Beka, Miskovica i staroudbasku ekipu koja je vlasnik pola Srbije. No, potpuno je jasno da je niko iz vlade nece zastiti ni ovaj put, sve su to deca takodje bivsih komunista, udbasa, koja su naucila da zive od provizija, mita i korupcije. A Verica samo ispada iz tog klisea, kvari im kombinacije.

Igor Lovre

pre 13 godina

Vi koji napadate Vericu Barać, bolje bi bilo da se setite bilo koje javne ličnosti, da ne kažem političara, koji je podjednako napadao argumentovano, sa činjenicama i dokazima, i podnosio krivične prijave, kao što je to radila ona. Da li je iko napadao i Miškovića, i Beka, i Dinkića, i Velju Ilića, i Mirka Cvetkovića? Niko! Vi koji je najviše napadate treba da joj podignete spomenik za hrabrost, nepotkupljivost, poštenje,... a ne iz svojih stranačkih budžaka da branite svoje lidere i liderčiće. Daj Bože da Verica Barać osnuje svoju političku stranku!
PS Ne znam da li se zna da je jedino Verica Barać na sudu dobila oko 300.000 dinara od Dinkića za klevetu! Trebalo bi i od Beka i od Vukotića isto!

(Vlast)a

pre 13 godina

Demagogija i dalje jezdi nesrecnom Srbijom!Izbor tipa:sta ce nama skupi,bogati i sposobni Djindjic kad mi imamo skromnog,jeftinog i postenog legalistu?Vidimo svaki dan koliko je razbojnicka druzina legalista bila postena."Novostima"je u tom postenom drustvu bilo jako dobro.
Hajde da saznamo bez prikrivanja ko je vlasnik vase kuce,kolike plate imaju vrhunska pera(ako ih ima),koliko neizbezni Vukotic,koliko Beckovic i drugi legalisticki i posteni prijatelji kostaju majku Srbiju?
Dakle,cela prica o gdji Barac je:povika na vuka,a lisice iz "novosti" meso jedu

ded

pre 13 godina

Zar se glava stavlja u torbu za 20-30 hiljada. Eee, moji novinarčići... koliko VAS plaća Beko? Za koliko ste se prodali? Ja bih rekao za male pare.

Vladimir

pre 13 godina

Zaista mi nije jasno da B92 prenosi na svojim stranisama tekst ovakve sadržine. Više je nego očigledno da je tekst krajnje zlonameran i da je verovatno pisan od strane onih (lopova) koji su na meti gospođe Barać. Mislim da njena plata uopšte nije velika ako se uzmu u obzir posao koji obavlja i rizik kome je izložena.

Al Kapone

pre 13 godina

A na koji način taj vrli novinar "popunjava svoj koverat"? Ako je sve što piše tako kvalitetno kao ovaj "članak", ne zaslužuje ni za cigare.

marko, nis

pre 13 godina

Pa sta i da ima 125 000? Do skora se postavljalo pitanje zbog cega savet za borbu protiv korupcije nema nikakva sredstva, a sad ne valja ako imaju sredstva. Koliko bi trebala da ima? 50 000? Pa ako je prosecna plata u Srbiji 35 000, to znaci da neko sa fakultetom na nekom najobicnijem mestu ne bi smeo da ima ispod 50 000, a ako je na poziciji gospodje Barac, najnormalnije je da ima 125 000. Ta funkcija je mnogo realnija i potrebnija od nekih upravnih odbora i ko zna cega gde su plate minimum toliko, pa na gore. Svaki sef neke jedinice u banci ima toliko. Vecernje novosti su se ovim mnogo izblamirale. Isto tako bih rekao da je smesno da predsednik republike i premijer imaju platu od 1200 eura. To je populizam, od toga sto su im toliko niske plate zaista niko nece da ima neku korist, plata poslanika u Albaniji i Makedoniji je veca od plate premijera u Srbiji.

alex

pre 13 godina

Od kog je došao ovaj tekst (novosti) nije ni čudo kakav je.Verica Barać terba da ima mnogo veću platu od te koju ima i treba da joj se omogući čak i procenat da dobije za svaku aferu koju "raskrinka".To isto važi i za Brankicu Stanković.A isto bi trebalo da važi i za sudstvo kada bi isto uspelo da pošalje iza rešetaka sve ove bandite koji nas drpaju.nažalost ovi zadnji su "njihovi".

Shonke

pre 13 godina

Nemam neko naročito mišljenje o radu gđe. Barać jer smatram da taj posao radi u najmanju ruku neefikasno (u smislu da je na tom mestu potreban neko oštar i beskompromisan a Baraćeva mi deluje nekako tunjavo - bar je moj utisak iz njenih javnih nastupa takav). Ono što je besmisleno u članku iz VN je da oni napadaju ženu zbog 1200 eur mesečne plate i zbog iznajmljene stranice u jednim dnevnim novinama. Da su imali bilo šta "veće" da saopšte jasno je da bi izneli u tom tekstu. Ovo su smešne optužbe i svima sa bar dve moždane ćelije je jasno da je ovo tipičan primer pljuvačkog napada. A valjda svi znamo ko stoji iza VN i M.Vukotića.

Druga stvar, za komentatore na ovom sajtu: to što neko ima 15-20.000 platu ne znači da osoba koja radi na tako odgovornom mestu treba da ima isto toliko. Baš suprotno: Verica Barać (ili ko god na tom mestu) treba da ima bar 150 ili 200.000.

svaka cast gospodji Barac

pre 13 godina

Zasluzuje 20X vecu nadoknadu za posao koji obavlja!

Novosti su u vlasnistvu Milana Beka, osvedocenog krvnika nacije.
Taj clanak ne zasluzuje komentar.
Pitanje je zasto ga B92 tako pompezno prenosi.

zlatkoNI

pre 13 godina

Svakome ovde ko iznosi pred lice javnosti zloupotrebe,lopovluke,korupcije i ostale
malverzacije treba nagraditi a znamo i
čije su Novosti.Dakle,sve je jasno i sami
se javljaju.Kao ovi iz Kolubare,kad su ih
provalili u javnost.

trojacic darko

pre 13 godina

Beko pljuje po Verici Barac dok mom ocu traze na crno 9000 evra da mu operisu prsljene na kicmi ili ce cekati godinu dana na operaciju redovno... To je zemlja u kojoj zivim. Iako nije hriscanski ovde probleme treba resiti macem i svu ovu bagru koja se navukla i kupila pola Srbije razbastiniti do poslednje pare. Lopovi i njihovi politicki partneri, stranacko-tajkunska mafija drzi ovu zemlju. Gde god se okrente, vakcine, zdravstvo, Kolubara, Kostolac, monopoli, Luka Beograd, prepakivanje secera i Kostic... ima li vise sta normalno ovde...

vladimir

pre 13 godina

Verica treba da napravi nezavisnu listu za izbore.Bez stranke,samosa kampanjom dobrovoljaca i sa samo deset kandidata (recimo sadasnji clanovi saveta) Tako cemo imati za koga da glasati.

slikar

pre 13 godina

U danasnje vreme novine generalno objavljuju sta im padne na pamet. Mislim da je skandaloznija jucerasnja izjava izvesnog ekonomiste da prosecna plata u Srbiji od 350 evra u stvari vredi tri puta vise!! Sto niko na to reaguje? A da, zato sto niko od njih nema tako nisku platu!!Sramota!

Poslodavac

pre 13 godina

Podrška Verici, uz svo poštovanje problema sa kojima se suočavaju građani, ovo je jedna od rethih zarađenih plata u zemlji, a po mom mišljenju ispod nivoa za funkciju koju Verica obavlja. Da je 100 ovakvih kao ona i Brankica i da su im plate veće 10 puta to bi bilo sjajno za zemlju jer 4 milijarde evra koje nam neko ukrade bi se značajno osetile u ovom društvu. A i ovako ih osećamo kroz kupovinu morala novinara, političara i građana.

Pozdrav.

ljubinko prevareni

pre 13 godina

Na koji niski nivo su se Novosti spustile,mislio sam kao redovan čitalac ovog lista da su naručeni tekstovi davno iza nas ali prevario sam se.Postaju pravi režimski list.

СРБО

pre 13 godina

Сви смо у од некуд дошли у Србију. Моји преци из Црне Горе. Сваког је цвећа у Божијој башти. Али ови што дођоше у Србију па се брзо обогатише а још су из Црне Горе,БЕЖИТЕ ОД ЊИХ.

3MAJ

pre 13 godina

Opa bato, nervoza! Mora da im gadno gori pod petama kad su se odlucili na ovako jadan tekst.

Jos pazi argument da Vlada treba da raspusti savet jer do sada nije analizirala nijedan izvestaj saveta. Treba raspustiti Vladu, a ne savet!

radovan

pre 13 godina

Ulazi Milan Beko u redakciju vecernjih novosti i kaze:Gospodo novinarchici,vako cemo...ti!Da ti novinarchicu,dolazi ovamo!Sedaj za racunar i pishi....Predsednica Saveta Verica Barać, savetodavac Vlade Srbije za oblast korupcije, koja govori o tuđim milionima, vešto skriva svoja primanja.....bla,bla, bla.TO je pravo novinarstvo u Srbiji.

rango

pre 13 godina

Verica Barac
Brankica Stankovic
Cedomir Cupic
ekonomista Miodrag Zec
Rasim Ljajic
mozda i Dragan Djilas
ako vam se ovi ljudi svidjaju stavite + , ali hajde neka neko da predlog da to konkretizujemo-i da ih spojimo kako bi na kraju izbacili svu prljavu vodu iz korita.......

prvih cetvoro su vrh..i ja tako mislim..moze i rasim sa ove liste!!!!

moze bilja srbljanovic ima tu jos likova!!!brankica,verica,chupic i zec koja navala BRATE!!!!...AL STVARNO!!!

Srbija

pre 13 godina

Ljudi koji rade na ovako osetljivim i kontraverznim pozicijama treba i vise da budu placeni... Jedino tako mozemo biti sigurni da ne primaju mito. A ovako, ko zna sta jos sa strane Verica dobija, poklone, usluge itd.

znamo i ko je iza ovoga

pre 13 godina

E,to je zemlja Srbija,u kojoj prljavi pljuju poštene i gledaju da zagade sve čisto!
Podrška Verici Barać a ja više ne kupujem te odvratne Novosti!

Autsajder

pre 13 godina

Evo, ovako veliki broj časnih komentara je najbolji odgovor na bljazgotinu "Novosti". Još malo, pa će svaki častan čovek morati da ima obezbeđenje kao Brankica Stanković. Ovako počinje - mizernim medijskim linčom, pa pretnjama, pa... šta sledeće?

Najedared se setih jedne legende; ide, otprilike, ovako: svetac potegao kamen da rastera pseta, kamen zakovan za zemlju. Pa reče - "neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano..."

Matrix

pre 13 godina

Šta možete da očekujete od Novosti kada Mišković i Beko drže novosti ,ne možete valjda od njih očekivati da poštuju zakon ,kada su sve zakone u ovoj državi prekršili.Koga ne mogu da kupe oni ga napljuju preko novosti,stare Miškovićeve fore

PRAVDA

pre 13 godina

Umilni "gospodin" i narednik,nekada cenjenih dnevnih novina,mora da napada,jer i njegov red stiže, polako ,ali sigurno. Pokrali su sve i još traže i kopaju,zahvaljujući vlasti , koja se ko mlada stegla.Pohapsite ih više!Bravo Verice Barać! Samo hrabro, ima nas još puno ,koji bi-da imamo prilike, takodje istresli njihov mulj i brlog, ali su sve stolice zauzeli i vrata pravosudja obložili.Smrad i beda moralna!!!!

легал

pre 13 godina

Нека госпођа Бараћ изнесе јавно податке о својим примањима и нека опере ову љагу са себе. Ако је пак текст тачан, онда је ово велика срамота и само показује да је Савет корумпиран и инструментализован.

Vojislav

pre 13 godina

Novosti jesu Bekove, ali ako nadju dokaze koji govore u prilog ovoga, onda nema sta tu da se filozofira. Mozemo samo kapu da im skinemo. Mada mozda treba da ih pitamo sta su cekali tolko? Da li su imali te informacije i ranije? Sto nisu odmah objavili?

blazee

pre 13 godina

Predlazem parlamentu da dopusti i da ovlascenja javnog tuzioca sektora borbe protiv korupcije, jer politicar homen,nata mesarevic i snezana malovic stopiraju krivicne prijave.
Nema nista od njihovih zakljucaka, a sto se tice verice barac i milion da je placamo mesecno, placamo je mi, a ne milan beko.
Sad je vreme konfiskacije nelegalo stecene imovine i sve karike u lancu strpati u zatvor.
Njih 5 su imali herca kako bi skrenuli paznju na organizovan kriminal i spregu lopova sa zakonodavnom i izvrsnom vlasti kao i partijskim pojedincima

Neshha

pre 13 godina

@Aleksandar

U grupi sa Vericom i Brankicom kazes da bude mozda i Djilas?????

Pa Djilas se ENORMNO namlatio para na ovom narodu, da ne pominjem njegove marketinske agencije bez kojih ne mozes da kupis ni sekundu reklame na velikoj vecini televizija...

Da ne pominjem njegovih bar 18 firmi u kojima vuce konce (toliko sigurno ima, iz prve ruke sam obavesten), a vrlo moguce da ih ima jos toliko...

Ne budite naivni...kakav Djilas...sad ce i on kad bude video kako pacovi tonu da promeni plocu kao Mitrovic 5. oktobra....

Sve samo da ostanu pare na gomili i da se "opere" pred narodom....

karmela

pre 13 godina

Dobro je sto se Beko sve cesce javlja ,preko svojih jadnih novina ,koje vise niko normalan ne kupuje! Sad ga treba komentarima ,naravno,potpuno raskrinkati a on se toga boji ko djavo krsta!Pa to smo videli jos kad ga je Jugoslav ribao.Beko se trese,imperija mu se trese,kraj se nazire ,nista od Luke,niko ne sme da zagrize do kraja,svi ce od Beka da operu ruke samo da sacuvaju svoju kozu!!Napred Verice,kad dodje vreme dobicete i nacionalnu penziju,nece moci Beko da spreci,bice u prugastom ansamblu!

Sasa

pre 13 godina

Sramno je to što se dešava Brankici Stanković i Verici Barać.Večernje Novosti i oni koji stoje iza ovog teksta,su za svaku osudu,ali,više mi je glupo da stalno neke osudjujemo,a da nakon toga nema reakcije onih koji bi to morali da urade.Mislim da je vreme da kritikujemo i vršimo pritisak na te tzv. institucije koje ne rade svoj posao.Za početak,možemo svakog dana da ih pozivamo i postavljamo pitanja,da protestvujemo ili...Važno je,da i mi,kao gradjani preduzmemo nešto.

Inzenjer dijasporac

pre 13 godina

Neverovatno, uhvatili se Kolubare :), sa rastom privrede od 5% godisnje i smanjenjem javnog duga za vreme Kostunice, capalo se u Kolubari, doduse to se radi i ovde ali narod se ne buni dok ide na dobro, medjutim pitam se samo kako se ne zapitate koliko se tek sad krade kad je javni dug dosao sa 28 na 42%, i zaduzenje poraslo nekih 10tak milijardi eura a da je privreda otisla 20% na dole. Gde je otisao taj procerdani novac u zadnje tri godine? Na povecanje privrede? Nije nego. I ovaj rast od 2 posto moze se zahvaliti ne visokoj tehnologiji vec povecanju kopanja rude (j... ko da smo u Africi)... Dok god ne shvatite da morate da birate uvek manje zlo nece vam biti bolje.

todos

pre 13 godina

Kako ih nije sramota. Njena plati im stala na žulj, a ovamo milijarde obrću i to nama ispred nosa. Jesam po nekada kupovao t6e novine, ali sad ako nema Pressa na kiosku ide Kurir ili Alo!!!

lucija

pre 13 godina

Mislim da gradjani imaju pravo da jednom godisnje dobiju izvestaj o radu vlade i svih njenih agencija. Takodje bi svi podaci o platama i prihodima drzavnih sluzbenika trebalo da budu transparentni, da vidimo ko kako i od cega zivi!

vozi Miško

pre 13 godina

Hahahahaha... pa šta očekujete od nekog kod koga zaposleni rade za 20.000 din. nego da se zgrozi nad činjenicom da ima i onih koji mogu da kupe i hleb i struju i sve to od jedne plate.

Ditrich

pre 13 godina

Neki Marko je u komentarima naveo:
Brankica Stankovic predsednik a
Verica Barac premijer.
Ne slazem se.
Da budemo ozbiljni, podela bi glasila ovako:
Vesna Pesic - Predsednica
Verica Barac - Premijerka
Brankica Stankovic - Ministarka unutrasnjih poslova
Svetlana Lukic - Ministarka Pravde

Zlatan

pre 13 godina

Ko normalan još veruje Miškovićevim i Bekovim "novinama"?! Isto tako je i Mišković svojevremeno povukao sve svoje reklame sa B92, očigledno očekujući da će B92 propasti bez njegovih reklama. To se, naravno, na njegovu i Bekovu žalost, nije desilo, pa tako ni laži uperene protiv Verice Barać neće pomoći Beku! Iako i Mišković i Beko misle da su bogovi Srbije zahvaljujući svom bogatstvu, doći će i oni na red kad-tad i osetiće na svojoj koži da je Bog, ipak, samo jedan, a s Njim nema trgovine!

Drago Peric

pre 13 godina

Skandalozno pisanije onih nesretnika iz " Novosti " . U Srbiji treba ukinuti sve dnevne novine u kojima tajkuni imaju znacajniji udeo u vlasnistvu.

pera

pre 13 godina

Beko je zbog propagande i kupio novosti.Sve oni vec odavno takticki rade,a narod kao narod dok ukapira ko mu je kriv sto lose zivi prodje mu zivot....jadno.Gosp.Barac nije sudija i nije kriva sto korumpirana policija i sudstvo ne rade svoj posao.Uzrok svemu tome jeste vlada zbog toga jer oni u stvari i ne zele da se tajkuni,kriminalci i korumpirani kazne i da im se oduzme nezakonito stecena imovina.A to znaci da su i oni duboko zaglibili sa njima zajedno.Kada se premijer javno sastaje sa lopovima i hvali njihov rad,zamislite on jede i pije na racun onih koji su upropastili narod i kriminalnim radnjama postali vlasnici Srbije.Meni se vrti u glavi od besa kada vidim kako nas na ocigled isisavaju bezvredne stetocine.Nema nikakve sumnje da ova vlada nema apsolutno nikakve namere da se obracuna sa zlom naroda i Srbije.Ovoj vladi je najveci interes bio da se sto vise obogate dok su na vlasti,zbog toga su i bili toliko uporni po pitanju Kosova jer su znali da se u EU ne moze takvom politikom(iako su bili dobro obavesteni a narod zamajavali)sto im je odgovaralo.Za narod ih je bolelo d...,sada pred izbore pokusace sve da urade uz pomoc svih tajkuna i stranaka da prevare narod i ostanu nekaznjeni.To im je jedini cilj,jer dok su na vlasti i u vlasti nece odgovarati.Narod ne sme da cuti jer sa svim ovim partijama nece imati bolji zivot.Treba se opametiti i udruziti jer se ima zajednicki neprijatelj.Ako se budemo oslonili na njihovu pravdu sa njim nikada nece biti ostvarena,naprotiv oni ce sve vise isisavati jer njima nikada nije dosta.Gosp.Barac i njen tim kao i ekipa Insajdera zasluzili su veliko postovanje jer da nije njih sa tolikom hrabroscu narod nikada ne bi saznao ko su oni sto im je ukazao poverenje.Takve osobe treba narod da podigne,podrzi i bude uz njih dokle god se ne srusi ova vlada i svi ucesnici pljacke naroda i imovine ne osude.Narod moze i mora da se suoci i istrebi ****.Tadic se i ne cuje niti bilo sta komentarise a i ne preduzima nista.Da li je to predsednik za bolji zivot gradjana ili kriminalaca.

miodrag

pre 13 godina

Nažalost jedno te isto,i izgleda da tome nema kraja! Jedna od najhrabrijih i moralom izrazito bogata osoba u Srbiji, može samo ovako biti napadana - iz medija!Nema "mudonja" koji joj smeju izaći na megdan!Verice tebi ne treba zaštita NUNS , već još jedna takva osoba kao Ti!

Zoran

pre 13 godina

Ma da, ja sam za Vericu!!!
Ma nek ona ima i 300 000 platu mesecno!!! Ali neka raskrinka ove ostale !
Zato i jeste postavljena na to mesto !

Mafijano

pre 13 godina

Ljudi su ovde ocigledno plitke pameti i kratkog pamcenja! To me, moram priznati, iskreno cudi, posebno ako se uzme u obzir cinjenica da se na netu nalaze arhive svih novina! Dakle, tako vestacki forsirana, "in medias tres" vest se "zumbira" i oseca sa velike daljine... Mi lajemo, vetar nosi, lopovi kradu, bolesni umiru, zivot ide dalje!

jovan popovic

pre 13 godina

Da li je moguce da u 2011 godini postoje ovakve novine Novosti?
Gosp Verica Barac je najsvetlija licnost u Srbiji. Hrabra, iskrena,
suvise hrabra da kaze istinu u nasem drustvu.
Sat bi bilo da nema V BARAC, Gosp Cupica i B92? Bio bi mrak, korupcija,
srednji vek.
Ovakve licnosti moramo zastititi od svih napada. Istinu govoriti je danas
opasno cak po zivot.
Mnogo postovanja V Barac i stavu udruzenja novinara.
Jovan

MUKNAVI

pre 13 godina

Koju knedlu moraju da progutaju Novinari i pisu ovako nesto ucenjeni u V.Novostima a u vlasnistvu obicnog lopova..koga i koje,ostale, stite kurte i murte koje se vrzmaju po vlasti koju bira Narod neprestano i onda ih psuje,pa opet bira i tako vec dvadest godina..bre bas mnogo.Sto se tice institucija koje se kod nas bave isterivanjem pravde ja o njima nemam lepo misljenje,s`razloga,jer sam imao priliku videti ih iznutra..to je gomilica gradjana,poneki i sa putricom na glavi, koji su potrebni da se ispune tamo neki uslovi za veciti put kojim nas vodaju u Evropu iste one kurte i murte,koje placaju ove izterivace poostenja,pravde ,zakonitosti,od nasih para da drece..al,jalovo,posto oni nista od onog sto spaze ne mogu i da sankcijonisu jer mi imamo Pravnu Drzavu na hartiji punu korupcije,nepotizma,burazera itd,i ona pali po obicnim gradjanima(tako nas naziva usrk "elita"),il po nekima od kurta,murta tek kad se pocnu izmedju sebe ganjati,pa jedni sede u fotelji i ganjaju se oko interesa sa onima koji su se iz fotelje iskotrljali..J#@@ga,sta ces..jos smo uvek Stradija al ..malecko modernija..imamo mobilne,internet:)i potpuno isti mentalitet kad zasednemo u foteljce,i pocnemo da jedni nad drugima vladamo..

Branislav

pre 13 godina

Gradjani, da skratimo pricu: svi znamo ko je Verica Barac, kao sto svi znamo i ko su Manjo Vukotic, koji je prvo od VAC-a uzeo debelu proviziju da mu proda NOVOSTI, a onda, kad je BEKO od VAC0-a ukrao NOVOSTI, stao na stranu tog tajkuna. Predlazem sledece: bojkotujmo NOVOSTI tako sto ih necemo kupovati. Ko je za?

Beko je zadovoljan sudstvom

pre 13 godina

Svi se slazu da je Luka Beograd pljacka,ali ko je to dokazao,gdje su presude???
(ben, 10. februar 2011 16:53)
Presude su u Bekovom džepu ! A vidim da i ti viriš iz istog džepa

slobodan

pre 13 godina

Za ocekivati je da novinar "vecernjih novosti"ISTRAZI I JAVNO OBJAVI ARGUMENTE KOJI obaraju krivicnu prijavu koju je podnela Barac V, a ne da pokusava sa niskim udarcima i kompromitacijom po sistemu "Napad je najbolja odbrana".Krivicna prijava koju je podnela Barac morace biti procesuirana kad-tad.Koliko sam cuo ,mali akcioner i ce podneti i ostetni zahtev jer do sada je potpuno jasno da to sa lukom nije bilo ni dovoljno transparentno a svi su izgledi da ima i elemenata krivicne odgovornosti.

hirurg koji radi kao mesar

pre 13 godina

Citat iz Novosti "Kako Savet troši pare, evo svežeg primera: Savet je pre nekoliko dana zakupio veliku stranicu jednog ozbiljnog dnevnog lista, kako bi odgovorio na intervju beogradskog biznismena jednoj TV stanici emitovan pre dva i po meseca. Za 4.000 evra!"

Očistimo Srbiju, tako se jedan ortoped se reklamira u TAJKUNSKIM novinama. Taj ortoped je informatički genije pisano je o tome. Taj ortoped je platio i reklamu 500.000 evra. Taj oroped inače ministar životne sredine i prostornog planiranja.
E sad finale nad finalima direktorka Agencije protiv korupcije Zorana Marković izjavila je da nije u sukobu interesa.
E samo da je meni znati zašto dotična prima platu?

Ja mislim da je Beko hteo da kaže da imamo nagomilane istorodne institucije pa tako SAVET ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE kome presedava Verica Barać treba ukinuti.

milepile

pre 13 godina

Sram vas bilo ****, ja bih toj ženi za to što radi dao 1.500.000 mesečno a ne 150.000 din. Šta treba da znače ovakve prozivke...prima žena 1400 evra za nešto što treba državi da vrati milione. Pa ovi što pišu su jadni do meseca i nazad.

Mistik

pre 13 godina

"Нека госпођа Бараћ изнесе јавно податке о својим примањима и нека опере ову љагу са себе. Ако је пак текст тачан, онда је ово велика срамота и само показује да је Савет корумпиран и инструментализован."

Upravo tako. Jos odavno se suska za gospodju Barac da nije bas toliko nevina koliko zeli da verujemo. Ne branim tajkune daleko bilo ali ako vec neko treba da ih "nagazi" taj mora da bude cist ko suza. Naravno i tu bi bilo pokusaja da se on ili ona zaprlja, pa s obzirom koliko je ovaj narod sklon laznoj teatralnosti, doticna osoba bi morala biti uporna jedino tako bi se moglo sa tim izboriti

Deki

pre 13 godina

Beko je narucio, ali ovaj tekst je napisao najveci poltron I polupismenjakovic u novinarstvu Manojlo Vukotic. Ovaj zemljoradnicki fazon je samo njemu svojstven, a posto covek od obrazovanja nema nista osim srednje skole zavrsene u komunistickoj Crnoj Gori nije ni cudo sto ovaj tekst lici na gomilu djubreta. Posto se Baraceva optuzuje za platu od jedva hiljadu I kusur evra, da se dotaknemo plate tog Vukotica. On dobija vise od 47.000 evra svakog meseca! Njegova shvalerka (ma koliko bizarno to zvucalo) na mestu urednika politicke rubrike prima nesto manje. Tu su I sadasnji sef deska covek koji nikada nije uspeo ni vest da napise I njemu Vukotic daje basnoslovnu platu. Vecina ostalih novinara prima mizerne plate koje ne prelaze ni 400 evra. ****** Vukotic (sa 73 godine) svakog dana vredja novinare I preti otkazima ko ishta kaze protiv njega I njegovog gazde Beka. Javno se hvali da mu niko nista ne moze jer je mnoge zaduzio. Za one neverne tome, Baraceva je u svemu u pravu. Ovo mafijasko leglo u Novostima preko kojih se oglasavaju svi srpski kriminalci I tajkuni mora da se razbije. Verice samo napred!!!

Boban

pre 13 godina

Nesto mi ovde smrdi. Suvise je ocigledean zakljucak da bih poverovao u njega. M. Beko uz asistenciju M. Vukotica daje autogol. Da su tako nespretni i naivni ne bi bili ucesnici najvece pljacki u istoriji Srbije. Zbog te pljacke je uklonjen bivsi Premijer Srbije, a sad kao ne znaju sta da rade sa V. Barac. Da nije tuzno bilo bi smesno.

Srki

pre 13 godina

Opa, krenuli su placeni komentari protiv Verice. Ajde ljudi, ima jos malo svetla u ovome mraku, Verica, Brankica. Podrzite ih, inace ce nas mrak savladati.

Dejan

pre 13 godina

Da je sreće V. Barać bi imala platu 125000 eura a ne dinara,shodno poslu koji radi. Oni koji su predmet njenih optužbi bi mnogo više platili samo da ćuti.Zato sa Vericom do pobede.

Novinar

pre 13 godina

Barać optužuje bez dokaza i pravi medijsku hajku već mesecima. Pravi konferencije za novinare na kojima objavljuje da će da objavi. Smešna je ko crtani film. Baš me zanima kako će sada da reaguje. Ima panika da zavlada. Nešto će da se izlupeta 100%

Kačarević

pre 13 godina

Mene samo zanima šta je to toliko Verica Barać uradila na pitanju borbe protiv korupcije. Ispade da su samo Luka i Novosti mesta na kojima se krsio zakon. Jedino me zabrinjava more komentara koji je brane po svaku cenu. Tekst iz Novosti je budalastina toliko ocigledna da ne zasluzuje ni pola komentara na ovom sajtu. Ali... Verica Barać se ne bori sama protiv korupcije nego ima celu firmu (Agenciju) koju je osnovala država - koliko to košta. Svi znamo vec po 100 ti put sta se desavalo u Novistima i Luci Beograd, a sta je sa ostalim problemima (Srbijagas, sudstvo, prosveta, korupcija po opstinama, ostale privatizacije, INFORMATIKA, stranačka korupcija, zaposljavanje u komunalnoj policiji, i svaki drugi cosak u Srbiji); zašto ona (tj agencija koju vodi) nije reagovala na desavanja u Kolubari. Ona ovoj vlasti savrseno odgovara jer nista ne radi. Po meni ona bi za svoju iliziju rada trebalo debelo da odgovara.

kragujevčanin

pre 13 godina

Interesuje me samo - da li su tačni materijalni podaci u tekstu Novosti o primanjima gospodje Barać? AKO NISU, GOSPODJA BARAĆ MORA DA TUŽI NOVOSTI I TRAŽI MILIONSKU ODŠTETU.Ali, ako su tačni podaci,e , onda nije mi jasna reakcija NUNS-a,a u svemu - imamo i drugu stranu jedne ličnosti koju ,inače, veoma cenim zbog borbe za istinu i pravdu. Zato očekujem da gospodja Barać,a ne neko u ime nje - javno kaže, da li prima ovolike pare na različitim mestima ,ili ne. A kad je reč o ovome što NUNS saopštava, pozivajući se na etički kodeks u kritici Novosti, ja bih samo da čitaoce ovog sajta upoznam sa podatkom da je predsednik NUNSA, gospodimn Obradović ako se ne varam u telefonskoj izjavi Radio televiziji Kragujevac povodom prijave Grdskog odbora DS ove televizije RRA zbog neprofedionalnog obavljanja posla, rekao da "DS vrši pritisak na medije" i u svemu stao u odbranu gradonačelnika Verka Stevanovića. A gradski odbor DS je reagovao zbog linjenice da je na sednici Skupštine grada u direktnom TV prenosu na RTK govorio i gradonačelnik Stevanović pola časa. I to je OK. Ali ta njegova izjava je u večernjem terminu, od 21 čas, posebno najavljena u programu, izdvojena i ponovo emitovana na RTK. E sada me gospodine Obnrafoviću, predsedničem NUNSA, interesuje da li u ovom sčlučlaju postoji Kodeks novinara, Etički kodks na koji se sada pozivate u optužbi Novosti,ili su za vas različiti aršini kada se kodeksa treba pridržavati. Zato ponavljam : jedno je važno, da li su podaci tačni,a da li je tekst u Novostzima naručen - to je manje važno. Zatzo s velikom rezervom primam sve ono što NUNS objavi, jer mislim da je u funkcviji nekih dnevno političkih interesa.

Zeljko

pre 13 godina

Sta hoce ovaj kriminalac? Verice, izadji u javnost i reci otvoreno kolika su ti primanja. JA garantujem za tebe da nisu veca od 5-6000 eura.

nastavnik

pre 13 godina

plata od 150 000 za drzavnog sluzbenika?
Da nije malo mnogo?A kad se profesori zale na platu od 40 000 svi se dignu na noge i kazu,mnogo je,ne zasluzuju jer rade malo!Sramota!

boki

pre 13 godina

Novosti su postavile samo par pitanja na koja treba odgovoriti.Ne vidim tu ništa strašno,sem ako ima još "nečeg trulog u državi Danskoj".A NUNS odmah skače u zaštitu svojih "svetih krava" umesto da prvo istraži istinu pa tek onda da se oglasi,što bi trebalo da bude odlika tako profesionalnog udruženja.A,šta ako je sve istina?

Lukic Goran

pre 13 godina

Dragi gospodine Beko,

Gaze oni Vas, gazite i Vi njih. Ja Vas eto podržavam otvoreno. Mislim lično da su država i svi političari na njenom čelu, a i oni u pozadini, korumpirani do svoje iznemoglosti. Ovi sada čak i više nego oni ranije. Želim prvo njih da vidim u zatvoru. Jednog barem. Onda možemo da diskutujemo o privrednicima koji su koristili povoljan momenat koji je KREIRALA DRŽAVA.

Željno isčekujem otkrivanje još detalja o funkcionisanju fantomskog Saveta.

Puno pozdrava

sudija

pre 13 godina

Nevrovatno je koliko ljudi se buni na Beka i na njegovu imovinu, a kada se spomene imovinska karta Verice Barac, onda se to ne dovodi u pitanje. Koji su ovo dvostruki arsini? Ako cemo da budemo objektivni, onda treba da o svima sudimo podjednako. Neka savet sada dokaze da ovo sto su Novosti napisale nije tacno.

Kimi

pre 13 godina

price da treba dati Verici milion platu su katasrofalne,pa sta je ona konkretno uradila izuzev sto s vremena na vreme zabavi narod nekom socnom pricom koja nikad nije dobila epilog na sudu

Cedomir

pre 13 godina

Da li bi NUNS mogao da ispita kakvu prljavu kampanju Vecernje novosti vode protiv novog grba Srbije? Tek je ta kampanja uzasna. Jedino je B92 konacno objasnio sve pre neki dan.

Da ne otklapamo...

pre 13 godina

Da ne uđemo iz faze otklapanje šerpi u fazu otklapanja nečeg drugog... Nije problem koliko zarađuje, već ukoliko istovremeno prima i invalidsku penziju, istu da vrati od kada je na funkciji u Savetu sa pripadajućom zateznom kamatom. O kvalitetu njenog rada drugi put.

Branimir

pre 13 godina

mnogi kazu da je narucen text,sumnja se zbog novosti?sve u redu,ali u textu se postavlja i par realnih pitanja koje bi trebao postaviti svaki novinar,svaki gradjanin?
4000evra za oglas u novinama?
visina plate drzavnog sluzbenika ne sme biti tajna,a jos je i penzioner
agencija,savet??dve iste institucije koje mi placamo
reagovanje posle 2 i po meseca!?!?

bratislav

pre 13 godina

Jedna je nepobitna cinjenica, a to je da u borbi protiv organizovanog kriminala, i korupcije postoje dve zene a to je Brankica Stankovic i Verica Barac, pa mozda bi trebalo i za predcednika drzave izabrati zenu.

Крљачић

pre 13 godina

Kill the messenger!
Уопште није важно ко је написао текст и објавио већ да ли су подаци тачни. А у сваком случају од овога Савета никакве користи нема.

Ilija Rovic

pre 13 godina

Cemu ovako idolizovanje Verice Barac do besvesti? Sta je to toliko uradila, osim nekih optuzbi koje je iznela a za koje nije podnela dokaze?

Bata

pre 13 godina

ne zanmima me koliko zaradjuje, zanima me zasto za svog mandata nista nije postigla, zasto i dalje moramo da dajemo mito da bismo bilo sta zavrsili, zasto ako su svi krivi nisu iza resetaka.

poludeo narod

pre 13 godina

Sta je bre vama svima, pa u ovoj zemlji nastavnici rade za 300 evra, lekari koji svakodnevno SPASAVAJU ZIVOTE za malo vise od toga!! A vi hocete da na ustrb tih ljudi neka tamo drzavna agencija za koju niko ne zna sta tacno radi bolje plati svoju direktorku. Sram da vas bude!!

zoki

pre 13 godina

Bojim se da se ova Verica izdize iznad drzave,povlascen status zaposljavanja,privilegije,bahato ponasanje!
Daj vlast pa da vidis kakav je ko?

Riki

pre 13 godina

Ko radi ovakav posao mora da ocekuje i ovakve komentare... Naravno da ce se postaviti pitanje plate i ucinka, pa svaki dan se pise o tome koliki stan je Dinkic kupio, koja koja Velja vozi i kako ko obavlja svoj posao.

Darko bb

pre 13 godina

U potpunosti se slazem sa ovima iz Novosti! Ma to je jedna banda. Ustolicili se u tom Savetu, uzimaju ozbiljnu lovu, a rezultata nigde. Tu i tamo ponegde prozovu po nekog tajkuna, a stvaranih rezultata nigde. Ma ko i sve u ovoj drzavi, samo pricaju, a nista ne rade!

glasac

pre 13 godina

Verica Barac je prihvatanjem funkcije na kojoj se nalazila prihvatila i da bude vecito pod okom javnosti. Ovaj tekst uopste nije skandalozan kada se ima na umu da novine svakodnevno pretresaju imovnisko stanje politicara, od toga kolika im je plata, do toga koliki su baksis ostavili, gde im deca idu u skolu itd.

Ostaje pitanje rada gospodje Barac, odnosno (nedostatka) rezultata rada. Ko je drzi na toj funkciji i zasto, koja je zapravo njena uloga, da li se ocenjuje njen rad kao sto se ocenjuje rad ministara, to su pitanja koja treba da pitamo.

Kosta

pre 13 godina

Tesko je vrednovati neciji rad parama... Zar nastavnici koji obrazuju nasu decu ne zavredjuju isto toliko koliko i Verica? I policajci koji obezbedju mitinge, parade i cuvaju grad od huligana? U vreme krize kad narod tesko zivi ruzno je ovako izdizati neke ljude, jer ne vidim da je od Vericinog rada moj zivot bolji!

Dragoljub

pre 13 godina

nije nista 25 000 za sajt,150 000 za platu sluzbenika,milioni fale Mrkonjicevom ministrastvu,a profesorima je plata velika?!Kad bi se samo malo optimizovali troskovi svi bi bili zadovoljni!

T.

pre 13 godina

Propaganda ili ne u Srbiji mora da se obavi kompletna revizija plata u drzavnoj sluzbi. Da vidimo sta koji moj ti ljudi rade i za sta ih placamo!!! Ja posteno crncim za 40.000 al moj posao nije javan pa da svi mogu da vide koliko se ubijam za te bedne pare!

Милун

pre 13 godina

Реално, има истине , Верица Бараћ не одбија функције које су козметичке, али се добро плаћају, па сад видим да мења имиџ, мало и подвикне, али то траје годинама, па се поставља питање која она њима поставља доклебре! Или дајем оставку јер ме мафија кочи! , али.....

my name is...

pre 13 godina

Da li je neko primetio da je u sredini teksta na sajtu Novosti reklama (banner link) za sajt SPORNI SAJT Ocistimo Srbiju? Slucajno ili ne?!

Rajko

pre 13 godina

Treba i drzavni sluzbenici od necega da zive, ali u ovom slucaju mislim da je bitan nedostatak rezultata koji je ocigledan u Savetu za borbu protiv korupcije... Treba drzava da se zapita da li duplira funkcije i ko je najbolji za koji posao, a ne da deli pare sakom i kapom.

milan

pre 13 godina

Gospodja Barac nema moje simpatije ali od strane VN ima jos manje i ovakav nacin pisanja mi je suvise lican. Sa njenim stilom i nacinom komentarisanja tj. objavljivanjem "saznanja" koji skoro uvek ima u sebi neceg osvetnickog a iza tih saznanja postoji redovno veliki znak pitanja, udarila je sada u nekoga koji nesme u svojoj poziciji da se koristi istim oruzjem kao i ona koja u svojoj funkciji to opet sme i koristi to maksimalno i ako nisu njene optuzbe uvek dorecene do kraja. Cesto se dogadja da baci kamen greskom ili pak namerno bez osnove i konkretnih dokaza i samo koristi momentalnu zavrzlamu da bi se svetila.

NN

pre 13 godina

Barac prima vise od predsednika drzave i svih u vladi, a za taj novac nije jos ni jedan slucaj dokazala. Dajte vise da ako je vec u pitanju tako ozbiljna plata, da se na tu poziciju dovode nako ko stvarno zna svoj posao.

Straja

pre 13 godina

Pa nek odgovori sad Verica kolika su joj primanja i zasto je dala 4000 evra za odgovor na emisiju koja je bila pre dva meseca,u tim pitanjima nije nista sramno,samo nek javnosti pruzi odgovore

aleksa

pre 13 godina

Evo linka za vest:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:318608-Koga-savetuje-Baraceva#

+33 -226
Jutros kad sam ostavio komentar, bio je već jedan na sajtu. Sad nema nijednog. Cenzura, bato!

Trojanac

pre 13 godina

Ovaj nuns ili uns vise ne znam kojji su koji pa to je tek smejurija... Pun 'objekitvnih' novinara sa 'integritetom' koji nam svaki dan pune glave glupostima!!!!

aleksa

pre 13 godina

Uz svo uvazavanje gospodje Barac i njenog rada, moram da kazem da je ovaj "Komentar" u Novostima izuzetno pozitivan za Srbiju. Upravo je izasao na povrsinu jedan segment u medijskoj satanizaciji. Sada znamo jos neka imena koja se bave poslpm zvanim "satanizacija"...sve su to "drugari"...

Rastko Vukovic

pre 13 godina

Voli narod prazne price,alo bre pa ova zena je samo pricala i zabavljala narod aferama,a njen posao je bio da nadje dokaze!

Зоран

pre 13 godina

Савет за борбу против корупције уопште није потребан. Довољни су новинари и суд. Успут, ја плаћам неког да ме контролише? Па немојте да сте деца, то у Србији не пролази, а ни по свету.

.........................

pre 13 godina

Svi se uzbunili jer, zaboga, niko ne sme nista da kaze o Verici a da nije u superlativima. Svaka osoba koja radi u drzavnoj sluzbi treba da pokaze svoja primanja, da znamo da li radi i nesto sa strane. Pa tako i Verica.

Janko

pre 13 godina

Jedno mi nije jasno...sta je hteo savet da postigne sa reklamom od 4000 evra u novinama,kao da ne mogu da dobiju prostor na TV?Pa gdja Barac je non stop u medijima,skoro svaki dan nesto izjavljuje!
Izgleda ovi u savetu imaju para vise nego sto mogu da potrose..pa se rasipaju

Gazda

pre 13 godina

Zaboravljate i da Verica i Brankica imaju svoje sefove, nekome odgovaraju. Nije sve to samo njihova inicijativa, sigurno se neko dosta jak krije iza njih... Mislite o tome.

Boza

pre 13 godina

Pa valjda ona mora po zakonu da prijavljuje svoju imovinu,ili se to odnosi samo na pojedince,i valjda mora javno da se zna koliki su njeni prihodi!Neka objasni ove navode i sve u redu!

Zeljko karaburma

pre 13 godina

10 godina i 30 izvestaja,3 godisnje..pa to samo moze u drzavnim firmama!
Ja bih u banci dobio odmah otkaz kad bih bio tako `azuran`!

легал

pre 13 godina

Нека госпођа Бараћ изнесе јавно податке о својим примањима и нека опере ову љагу са себе. Ако је пак текст тачан, онда је ово велика срамота и само показује да је Савет корумпиран и инструментализован.

Vojislav

pre 13 godina

Novosti jesu Bekove, ali ako nadju dokaze koji govore u prilog ovoga, onda nema sta tu da se filozofira. Mozemo samo kapu da im skinemo. Mada mozda treba da ih pitamo sta su cekali tolko? Da li su imali te informacije i ranije? Sto nisu odmah objavili?

Mistik

pre 13 godina

"Нека госпођа Бараћ изнесе јавно податке о својим примањима и нека опере ову љагу са себе. Ако је пак текст тачан, онда је ово велика срамота и само показује да је Савет корумпиран и инструментализован."

Upravo tako. Jos odavno se suska za gospodju Barac da nije bas toliko nevina koliko zeli da verujemo. Ne branim tajkune daleko bilo ali ako vec neko treba da ih "nagazi" taj mora da bude cist ko suza. Naravno i tu bi bilo pokusaja da se on ili ona zaprlja, pa s obzirom koliko je ovaj narod sklon laznoj teatralnosti, doticna osoba bi morala biti uporna jedino tako bi se moglo sa tim izboriti

Novinar

pre 13 godina

Barać optužuje bez dokaza i pravi medijsku hajku već mesecima. Pravi konferencije za novinare na kojima objavljuje da će da objavi. Smešna je ko crtani film. Baš me zanima kako će sada da reaguje. Ima panika da zavlada. Nešto će da se izlupeta 100%

poludeo narod

pre 13 godina

Sta je bre vama svima, pa u ovoj zemlji nastavnici rade za 300 evra, lekari koji svakodnevno SPASAVAJU ZIVOTE za malo vise od toga!! A vi hocete da na ustrb tih ljudi neka tamo drzavna agencija za koju niko ne zna sta tacno radi bolje plati svoju direktorku. Sram da vas bude!!

Ilija Rovic

pre 13 godina

Cemu ovako idolizovanje Verice Barac do besvesti? Sta je to toliko uradila, osim nekih optuzbi koje je iznela a za koje nije podnela dokaze?

Lukic Goran

pre 13 godina

Dragi gospodine Beko,

Gaze oni Vas, gazite i Vi njih. Ja Vas eto podržavam otvoreno. Mislim lično da su država i svi političari na njenom čelu, a i oni u pozadini, korumpirani do svoje iznemoglosti. Ovi sada čak i više nego oni ranije. Želim prvo njih da vidim u zatvoru. Jednog barem. Onda možemo da diskutujemo o privrednicima koji su koristili povoljan momenat koji je KREIRALA DRŽAVA.

Željno isčekujem otkrivanje još detalja o funkcionisanju fantomskog Saveta.

Puno pozdrava

Крљачић

pre 13 godina

Kill the messenger!
Уопште није важно ко је написао текст и објавио већ да ли су подаци тачни. А у сваком случају од овога Савета никакве користи нема.

zoki

pre 13 godina

Bojim se da se ova Verica izdize iznad drzave,povlascen status zaposljavanja,privilegije,bahato ponasanje!
Daj vlast pa da vidis kakav je ko?

Branimir

pre 13 godina

mnogi kazu da je narucen text,sumnja se zbog novosti?sve u redu,ali u textu se postavlja i par realnih pitanja koje bi trebao postaviti svaki novinar,svaki gradjanin?
4000evra za oglas u novinama?
visina plate drzavnog sluzbenika ne sme biti tajna,a jos je i penzioner
agencija,savet??dve iste institucije koje mi placamo
reagovanje posle 2 i po meseca!?!?

Kačarević

pre 13 godina

Mene samo zanima šta je to toliko Verica Barać uradila na pitanju borbe protiv korupcije. Ispade da su samo Luka i Novosti mesta na kojima se krsio zakon. Jedino me zabrinjava more komentara koji je brane po svaku cenu. Tekst iz Novosti je budalastina toliko ocigledna da ne zasluzuje ni pola komentara na ovom sajtu. Ali... Verica Barać se ne bori sama protiv korupcije nego ima celu firmu (Agenciju) koju je osnovala država - koliko to košta. Svi znamo vec po 100 ti put sta se desavalo u Novistima i Luci Beograd, a sta je sa ostalim problemima (Srbijagas, sudstvo, prosveta, korupcija po opstinama, ostale privatizacije, INFORMATIKA, stranačka korupcija, zaposljavanje u komunalnoj policiji, i svaki drugi cosak u Srbiji); zašto ona (tj agencija koju vodi) nije reagovala na desavanja u Kolubari. Ona ovoj vlasti savrseno odgovara jer nista ne radi. Po meni ona bi za svoju iliziju rada trebalo debelo da odgovara.

milan

pre 13 godina

Gospodja Barac nema moje simpatije ali od strane VN ima jos manje i ovakav nacin pisanja mi je suvise lican. Sa njenim stilom i nacinom komentarisanja tj. objavljivanjem "saznanja" koji skoro uvek ima u sebi neceg osvetnickog a iza tih saznanja postoji redovno veliki znak pitanja, udarila je sada u nekoga koji nesme u svojoj poziciji da se koristi istim oruzjem kao i ona koja u svojoj funkciji to opet sme i koristi to maksimalno i ako nisu njene optuzbe uvek dorecene do kraja. Cesto se dogadja da baci kamen greskom ili pak namerno bez osnove i konkretnih dokaza i samo koristi momentalnu zavrzlamu da bi se svetila.

Kosta

pre 13 godina

Tesko je vrednovati neciji rad parama... Zar nastavnici koji obrazuju nasu decu ne zavredjuju isto toliko koliko i Verica? I policajci koji obezbedju mitinge, parade i cuvaju grad od huligana? U vreme krize kad narod tesko zivi ruzno je ovako izdizati neke ljude, jer ne vidim da je od Vericinog rada moj zivot bolji!

nastavnik

pre 13 godina

plata od 150 000 za drzavnog sluzbenika?
Da nije malo mnogo?A kad se profesori zale na platu od 40 000 svi se dignu na noge i kazu,mnogo je,ne zasluzuju jer rade malo!Sramota!

glasac

pre 13 godina

Verica Barac je prihvatanjem funkcije na kojoj se nalazila prihvatila i da bude vecito pod okom javnosti. Ovaj tekst uopste nije skandalozan kada se ima na umu da novine svakodnevno pretresaju imovnisko stanje politicara, od toga kolika im je plata, do toga koliki su baksis ostavili, gde im deca idu u skolu itd.

Ostaje pitanje rada gospodje Barac, odnosno (nedostatka) rezultata rada. Ko je drzi na toj funkciji i zasto, koja je zapravo njena uloga, da li se ocenjuje njen rad kao sto se ocenjuje rad ministara, to su pitanja koja treba da pitamo.

NN

pre 13 godina

Barac prima vise od predsednika drzave i svih u vladi, a za taj novac nije jos ni jedan slucaj dokazala. Dajte vise da ako je vec u pitanju tako ozbiljna plata, da se na tu poziciju dovode nako ko stvarno zna svoj posao.

Da ne otklapamo...

pre 13 godina

Da ne uđemo iz faze otklapanje šerpi u fazu otklapanja nečeg drugog... Nije problem koliko zarađuje, već ukoliko istovremeno prima i invalidsku penziju, istu da vrati od kada je na funkciji u Savetu sa pripadajućom zateznom kamatom. O kvalitetu njenog rada drugi put.

Bata

pre 13 godina

ne zanmima me koliko zaradjuje, zanima me zasto za svog mandata nista nije postigla, zasto i dalje moramo da dajemo mito da bismo bilo sta zavrsili, zasto ako su svi krivi nisu iza resetaka.

Darko bb

pre 13 godina

U potpunosti se slazem sa ovima iz Novosti! Ma to je jedna banda. Ustolicili se u tom Savetu, uzimaju ozbiljnu lovu, a rezultata nigde. Tu i tamo ponegde prozovu po nekog tajkuna, a stvaranih rezultata nigde. Ma ko i sve u ovoj drzavi, samo pricaju, a nista ne rade!

Kimi

pre 13 godina

price da treba dati Verici milion platu su katasrofalne,pa sta je ona konkretno uradila izuzev sto s vremena na vreme zabavi narod nekom socnom pricom koja nikad nije dobila epilog na sudu

Rajko

pre 13 godina

Treba i drzavni sluzbenici od necega da zive, ali u ovom slucaju mislim da je bitan nedostatak rezultata koji je ocigledan u Savetu za borbu protiv korupcije... Treba drzava da se zapita da li duplira funkcije i ko je najbolji za koji posao, a ne da deli pare sakom i kapom.

sudija

pre 13 godina

Nevrovatno je koliko ljudi se buni na Beka i na njegovu imovinu, a kada se spomene imovinska karta Verice Barac, onda se to ne dovodi u pitanje. Koji su ovo dvostruki arsini? Ako cemo da budemo objektivni, onda treba da o svima sudimo podjednako. Neka savet sada dokaze da ovo sto su Novosti napisale nije tacno.

boki

pre 13 godina

Novosti su postavile samo par pitanja na koja treba odgovoriti.Ne vidim tu ništa strašno,sem ako ima još "nečeg trulog u državi Danskoj".A NUNS odmah skače u zaštitu svojih "svetih krava" umesto da prvo istraži istinu pa tek onda da se oglasi,što bi trebalo da bude odlika tako profesionalnog udruženja.A,šta ako je sve istina?

kragujevčanin

pre 13 godina

Interesuje me samo - da li su tačni materijalni podaci u tekstu Novosti o primanjima gospodje Barać? AKO NISU, GOSPODJA BARAĆ MORA DA TUŽI NOVOSTI I TRAŽI MILIONSKU ODŠTETU.Ali, ako su tačni podaci,e , onda nije mi jasna reakcija NUNS-a,a u svemu - imamo i drugu stranu jedne ličnosti koju ,inače, veoma cenim zbog borbe za istinu i pravdu. Zato očekujem da gospodja Barać,a ne neko u ime nje - javno kaže, da li prima ovolike pare na različitim mestima ,ili ne. A kad je reč o ovome što NUNS saopštava, pozivajući se na etički kodeks u kritici Novosti, ja bih samo da čitaoce ovog sajta upoznam sa podatkom da je predsednik NUNSA, gospodimn Obradović ako se ne varam u telefonskoj izjavi Radio televiziji Kragujevac povodom prijave Grdskog odbora DS ove televizije RRA zbog neprofedionalnog obavljanja posla, rekao da "DS vrši pritisak na medije" i u svemu stao u odbranu gradonačelnika Verka Stevanovića. A gradski odbor DS je reagovao zbog linjenice da je na sednici Skupštine grada u direktnom TV prenosu na RTK govorio i gradonačelnik Stevanović pola časa. I to je OK. Ali ta njegova izjava je u večernjem terminu, od 21 čas, posebno najavljena u programu, izdvojena i ponovo emitovana na RTK. E sada me gospodine Obnrafoviću, predsedničem NUNSA, interesuje da li u ovom sčlučlaju postoji Kodeks novinara, Etički kodks na koji se sada pozivate u optužbi Novosti,ili su za vas različiti aršini kada se kodeksa treba pridržavati. Zato ponavljam : jedno je važno, da li su podaci tačni,a da li je tekst u Novostzima naručen - to je manje važno. Zatzo s velikom rezervom primam sve ono što NUNS objavi, jer mislim da je u funkcviji nekih dnevno političkih interesa.

T.

pre 13 godina

Propaganda ili ne u Srbiji mora da se obavi kompletna revizija plata u drzavnoj sluzbi. Da vidimo sta koji moj ti ljudi rade i za sta ih placamo!!! Ja posteno crncim za 40.000 al moj posao nije javan pa da svi mogu da vide koliko se ubijam za te bedne pare!

Straja

pre 13 godina

Pa nek odgovori sad Verica kolika su joj primanja i zasto je dala 4000 evra za odgovor na emisiju koja je bila pre dva meseca,u tim pitanjima nije nista sramno,samo nek javnosti pruzi odgovore

Rastko Vukovic

pre 13 godina

Voli narod prazne price,alo bre pa ova zena je samo pricala i zabavljala narod aferama,a njen posao je bio da nadje dokaze!

Trojanac

pre 13 godina

Ovaj nuns ili uns vise ne znam kojji su koji pa to je tek smejurija... Pun 'objekitvnih' novinara sa 'integritetom' koji nam svaki dan pune glave glupostima!!!!

Зоран

pre 13 godina

Савет за борбу против корупције уопште није потребан. Довољни су новинари и суд. Успут, ја плаћам неког да ме контролише? Па немојте да сте деца, то у Србији не пролази, а ни по свету.

Aleksandar

pre 13 godina

Verica Barac
Brankica Stankovic
Cedomir Cupic
ekonomista Miodrag Zec
Rasim Ljajic
mozda i Dragan Djilas
ako vam se ovi ljudi svidjaju stavite + , ali hajde neka neko da predlog da to konkretizujemo-i da ih spojimo kako bi na kraju izbacili svu prljavu vodu iz korita.......

Милун

pre 13 godina

Реално, има истине , Верица Бараћ не одбија функције које су козметичке, али се добро плаћају, па сад видим да мења имиџ, мало и подвикне, али то траје годинама, па се поставља питање која она њима поставља доклебре! Или дајем оставку јер ме мафија кочи! , али.....

Riki

pre 13 godina

Ko radi ovakav posao mora da ocekuje i ovakve komentare... Naravno da ce se postaviti pitanje plate i ucinka, pa svaki dan se pise o tome koliki stan je Dinkic kupio, koja koja Velja vozi i kako ko obavlja svoj posao.

Zeljko

pre 13 godina

Sta hoce ovaj kriminalac? Verice, izadji u javnost i reci otvoreno kolika su ti primanja. JA garantujem za tebe da nisu veca od 5-6000 eura.

Verice, uz Vas smo!

pre 13 godina

Gospodjo Barac, zasluzili ste svoju platu, ja bih Vam i duplo vise dala. Molim Vas, udruzite se za gospodinom Rasimom Ljajicem, jedine ste dve svetle tacke u Srbiji! K'o Boga Vas molim!

Janko

pre 13 godina

Jedno mi nije jasno...sta je hteo savet da postigne sa reklamom od 4000 evra u novinama,kao da ne mogu da dobiju prostor na TV?Pa gdja Barac je non stop u medijima,skoro svaki dan nesto izjavljuje!
Izgleda ovi u savetu imaju para vise nego sto mogu da potrose..pa se rasipaju

rango

pre 13 godina

Verica Barac
Brankica Stankovic
Cedomir Cupic
ekonomista Miodrag Zec
Rasim Ljajic
mozda i Dragan Djilas
ako vam se ovi ljudi svidjaju stavite + , ali hajde neka neko da predlog da to konkretizujemo-i da ih spojimo kako bi na kraju izbacili svu prljavu vodu iz korita.......

prvih cetvoro su vrh..i ja tako mislim..moze i rasim sa ove liste!!!!

moze bilja srbljanovic ima tu jos likova!!!brankica,verica,chupic i zec koja navala BRATE!!!!...AL STVARNO!!!

Zeljko karaburma

pre 13 godina

10 godina i 30 izvestaja,3 godisnje..pa to samo moze u drzavnim firmama!
Ja bih u banci dobio odmah otkaz kad bih bio tako `azuran`!

Gazda

pre 13 godina

Zaboravljate i da Verica i Brankica imaju svoje sefove, nekome odgovaraju. Nije sve to samo njihova inicijativa, sigurno se neko dosta jak krije iza njih... Mislite o tome.

Inzenjer dijasporac

pre 13 godina

Neverovatno, uhvatili se Kolubare :), sa rastom privrede od 5% godisnje i smanjenjem javnog duga za vreme Kostunice, capalo se u Kolubari, doduse to se radi i ovde ali narod se ne buni dok ide na dobro, medjutim pitam se samo kako se ne zapitate koliko se tek sad krade kad je javni dug dosao sa 28 na 42%, i zaduzenje poraslo nekih 10tak milijardi eura a da je privreda otisla 20% na dole. Gde je otisao taj procerdani novac u zadnje tri godine? Na povecanje privrede? Nije nego. I ovaj rast od 2 posto moze se zahvaliti ne visokoj tehnologiji vec povecanju kopanja rude (j... ko da smo u Africi)... Dok god ne shvatite da morate da birate uvek manje zlo nece vam biti bolje.

.........................

pre 13 godina

Svi se uzbunili jer, zaboga, niko ne sme nista da kaze o Verici a da nije u superlativima. Svaka osoba koja radi u drzavnoj sluzbi treba da pokaze svoja primanja, da znamo da li radi i nesto sa strane. Pa tako i Verica.

balkanboy

pre 13 godina

Ranije su cutali ili negirali optuzbe Verice Barac a sada odgovaraju optuzbama...
Vericinu platu cemo preboleti, al njihovu pljacku nikada!
P.S. Voleo bih da se objavi ime 'hrabrog novinara' koji je imao petlje da napise tekst, pa da ga posaljemo kod Brankice da mu odrzi predavanje o novinarskom moralu i etici.

Neshha

pre 13 godina

@Aleksandar

U grupi sa Vericom i Brankicom kazes da bude mozda i Djilas?????

Pa Djilas se ENORMNO namlatio para na ovom narodu, da ne pominjem njegove marketinske agencije bez kojih ne mozes da kupis ni sekundu reklame na velikoj vecini televizija...

Da ne pominjem njegovih bar 18 firmi u kojima vuce konce (toliko sigurno ima, iz prve ruke sam obavesten), a vrlo moguce da ih ima jos toliko...

Ne budite naivni...kakav Djilas...sad ce i on kad bude video kako pacovi tonu da promeni plocu kao Mitrovic 5. oktobra....

Sve samo da ostanu pare na gomili i da se "opere" pred narodom....

Srbija

pre 13 godina

Ljudi koji rade na ovako osetljivim i kontraverznim pozicijama treba i vise da budu placeni... Jedino tako mozemo biti sigurni da ne primaju mito. A ovako, ko zna sta jos sa strane Verica dobija, poklone, usluge itd.

milezr

pre 13 godina

Naručen tekst pisan uličnim manirom. Gazda tog lista protivzakonito prisvoji 50 Vericinih plata svakog meseca. Slažem se i da je žena beskorisna jer su rezultati njenog rada nula. Džabe upornost i časna dužnost. Od toga leba nema. Nama treba elitni odred a la Eliot Nes i da krenu u akciju što pre.Da sam u Žandarmeriji neki oficir, odavno bi leteli sa balkona palate. Svi.

Srdjan

pre 13 godina

Kako sramno od novinara. Ovakvi naruceni tekstovi su, bar sam ja mislio, deo proslosti. Ocigledno je nagazila Beka i Miskovica pa ovakve tekstove narucuju. Ali dobro u svemu ovome su ovi komentari. Pogledajte i videcete da je vecina prozrela ovaj naruceni, pluvacki tekst i krivi Novosti i Beka, a ne gospodju Barac. Sto se mene tice, bravo gospodjo Barac. Samo Napred.
Srdjan

ozna

pre 13 godina

Mislim da nema dotcne Verke i LDP-a ja bih verovatno ozbiljnije radio na tome da se odselim,ali ovako te dve institucije mi nekako daju i neku nadu,mozda laznu,videcemo!??!?!?Za sada umesto jos komentarisanja bih postavio jedno pitanje:Zasto gospodja nema vecu platu,kad vec radi posao za razliku od nekih?pozdrav od liberala

Građanin

pre 13 godina

Poslodavac g-đe Barać su građani ove zemlje, oni je plaćaju.
G-đa Barać dobro radi svoj posao i zaradila je svaku paru svoje plate.
Čestitam joj na hrabrosti.

Marko

pre 13 godina

Iz aviona se vidi i po stilu kojim je napisan i svemu ostalom da je tekst narucen ili od tajkuna ili politicke stranke koju je zena nagazila. Medjutim, cak i da su podaci zaista istiniti i dalje ne vidim nikakav problem jer ova zena radeci to sto radi verovatno rizikuje i sam zivot a placena je tek malo vise od ministara koji pored toga pokradose sve zivo.

Ценим да ће ово бити у коментару недеље.

pre 13 godina

Да ли је ово Беко лично писао текст? НЕКА СЕ ЈАВИ ОНАЈ КО НЕ МИСЛИ ДА ВЕРИЦА БАРАЋ НА ТОЈ ФУНКЦИЈИ НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ НЕКОЛИКО ПУТА ВЕЋУ ПЛАТУ! Не само она, него било ко на тој функцији.

Dejan

pre 13 godina

Novinar koji je sročio ovaj tekst se za ovu ličnu sramotu nikada ne može opravdati. Ne može reći ni da je bio mlad, ni da je bio pod pritiskom, ni da mu je zavisio posao... Ili je nepametan ili kukavica ili nepametna kukavica!
Što se Verice tiče, ona je ta koja elektro šokovima ne dozvoljava besmislu da potpuno pobedi.

dosta bre

pre 13 godina

Sram vas bilo o cemu pisete.Treba joj dati 1.500.000 kada se jedina bavi ovom lopovima.Sto ne pisete kolika su primanja u javnim preduzecima, a tek primannja onih koji rade sa krivicnim prijavama i pokrali milionske cifre.Sto ne pisete o njima i njihovim platama???? Uzas

MareNS

pre 13 godina

Novosti su uvek bile "prjave" novine i tako ce i ostati. zbog hrabrosti doticne gospodje, koja je jedna od retkih osoba koja javno govori o korupciji, (iako je to uglavnom jalov posao, nazalost) ja licno bih joj dao i povisicu

pravedni

pre 13 godina

Vericu za predsednika biramo na sledecim izborima!!!!Zasluzila je svaki dinar za razliku od mnogih na vlasti, opoziciji, upravnim odborima...

Boris

pre 13 godina

Verica Barac je definitivno najveci borac protiv korupcije u Srbiji! Medjutim, istina je da od Verice drzava nema koristi, naprotiv, samo stete, posto se drzave energicno bori ZA korupciju a ne protiv!

Milan

pre 13 godina

Puna podrska Verici Barac, duplirati joj platu! Po ovom tekstu Novosti i po pojedinim profensionalnim komentatorima ovde izgleda da je zlocinacko udruzenje malo nervozno.

Jovan

pre 13 godina

Bedno. Spao Beko na niske grane, kad ga ovakvi brane. Stil neodoljivo ****** po M. Vukoticu. Ovakvog bednog denuncijanta stideo bi i Staljin.

Vladimir

pre 13 godina

Pa za koliko treba da radi neko ko se bavi brobom protiv korupcije, za jednu chrvenu? Slazem se sa ostalima, ovo je ocigledno narucen clanak. E drzavo!

Pittsburgh

pre 13 godina

Ovo je toliko ocigledno, da g.dja Verica Barac smeta vlasniku Novosti, i nekim drugim tajkunima. Samo napred g.djo Barac, treba da vam dupliraju platu !!!

matori

pre 13 godina

Novosti me ni malo ne iznenađuju, ni temom, ni tonom...
Ali upravo oni spadaju u krug takvih, koji ponajmanje imaju moralno ili bilo koje drugo pravo, da se bave Savetom, Vericom ili sličnim stvarima.

Zašto je pored aktivnog Saveta za borbu protiv korupcije, trebalo stvarati i Agenciju za istu oblast, pitanje treba uputiti Vladi.

Očigledno je da nekoga jako "svrbi" to što radi Savet, na čelu sa Vericom Barać, pa se dao u primitivnu medijski hajku, računajući na opštepoznatu osetljivost naroda, kada su u pitanju velike plate.
Lično mislim, da je u ovom slučaju, zaslužen svaki dinar te plate, i nije me ni najmanje briga što je veća od svih koje su nabrojane...

Lopove u zatvor

pre 13 godina

Treba ispitati poreklo imovine Milana Beka, Miroslava Miskovica, Miodraga Kostica, Djunica, Zeljka Mitrovica i ostale ekipe iz tzv. Kluba Privrednik. Ovi ljudi su Srbiju zavili u crno monopolima, montiranim kampanjama kao sto je ova, korupcijom, uticajem na politicke stranke. Mi svi smo postali roblje i feud ove grupe. Ako nece to da uradi Boris Tadic treba izaci na ulici i oformiti Narodni sud i suditi ovim ljudima i zapleniti im imovinu. Da se vise nikad ne desi da postenim i casnim ljudima kao Verica Barac ovakvi gilipteri i hohstapleri namestaju igru i vredjaju ih.

Petar Maric

pre 13 godina

Sramota !!

Drzava bi trebala drakonski da kazni ovaj novinski list

Najsmesnije sto se upravo na sajtu novosti.rs odvija marketinska kampanja za dulicev projekat OCISTIMO SRBIJU

Boza

pre 13 godina

Pa valjda ona mora po zakonu da prijavljuje svoju imovinu,ili se to odnosi samo na pojedince,i valjda mora javno da se zna koliki su njeni prihodi!Neka objasni ove navode i sve u redu!

blek

pre 13 godina

Samo toliko??? Ma treba duplo da joj se da zbog svega sta radi! Samo napred gosp. Barac. Ova prozirna Bekova propaganda je samo dokaz uspeha Vaseg rada.

Dragan

pre 13 godina

Prosecnom stanovniku Srbije nije jedini cilj da ima vecu platu, vec ako moze i da sto vise judi koje zna, narocito sa televizije, ima manju platu. Sasvim bi bilo normalno da Verica Barac ima platu 13.000 dinara. "Sta ce njoj vise. Nek cuti i trpi, kako drugi ljudi u Srbiji zive i sa manje?!" Stoko bezrepa! kradu vam kozu sa ledja vi kritikujete Vericu Barac zato sto drzava ne reaguje na njene izvestaje? Pa sta da radi, da se bije sa Tadicem? Da vuce Dinkica za rukav, da Dacica gadja kamenjem zato sto imaju djon umesto obraza i uporno cute na svaku korupciju koju ovaj savet otkrije. Sta je sledece pitanje i primedba prosecnog Srbina? Ko daje Brankici Stankovic platu kad niko nije uhapsen posle njenih silnih emisija, za dzabe da radi, nemo' slucajno da zivi normalno!

Boki

pre 13 godina

Neka joj daju 1% od vrednosti afera i pljacki na koje je upozorila (a svi se prave gluvi ukljucujuci i JBT) pa ce cifra biti visestruko veca od one koja se pominje.
Vuna, drugovi Miskovicu i Beko, a?

lucija

pre 13 godina

Mislim da gradjani imaju pravo da jednom godisnje dobiju izvestaj o radu vlade i svih njenih agencija. Takodje bi svi podaci o platama i prihodima drzavnih sluzbenika trebalo da budu transparentni, da vidimo ko kako i od cega zivi!

Jovan

pre 13 godina

Drago mi je da ljudi pisu pozitivne komentare ovde o Verici Barac i shvataju da su naruceni tekstovi samo jedno od oruzija mocnika protiv obicnih smrtnika koji misle da mogu stvari promeniti na bolje ...

Marko (Dorcol)

pre 13 godina

Brankice i Verice,
osnujte stranku i pokidajte mafiju i bagru na sledecim izborima. Neka uslov uclanjenja u vasu stranku bude da neko nikada ranije nije bio clan neke druge stranke. Srbiji je potrebna nova snaga i katarza, a vi ste njeni najprepoznatljivi simboli.

marko, nis

pre 13 godina

Pa sta i da ima 125 000? Do skora se postavljalo pitanje zbog cega savet za borbu protiv korupcije nema nikakva sredstva, a sad ne valja ako imaju sredstva. Koliko bi trebala da ima? 50 000? Pa ako je prosecna plata u Srbiji 35 000, to znaci da neko sa fakultetom na nekom najobicnijem mestu ne bi smeo da ima ispod 50 000, a ako je na poziciji gospodje Barac, najnormalnije je da ima 125 000. Ta funkcija je mnogo realnija i potrebnija od nekih upravnih odbora i ko zna cega gde su plate minimum toliko, pa na gore. Svaki sef neke jedinice u banci ima toliko. Vecernje novosti su se ovim mnogo izblamirale. Isto tako bih rekao da je smesno da predsednik republike i premijer imaju platu od 1200 eura. To je populizam, od toga sto su im toliko niske plate zaista niko nece da ima neku korist, plata poslanika u Albaniji i Makedoniji je veca od plate premijera u Srbiji.

dejan

pre 13 godina

Cim sam video naslov, znao sam da je izasao u Novostima i da je potpisnik BEKo. Neverovatno. Pa zar zena treba da radi besplatno?

Ako je plata od 150K i onaj stan u Uzicu sto je dobila od suda, jedino sto su mogli da joj nadju ond zasluzuje svako postovanje. Ostati cist u ovom blatu.

I da, Verica barac cca. 20.000eur godisnje. Luka beograd cca 2.000.000.000eur

Beko, oteto prokleto.

Vladimir Milutinovic

pre 13 godina

Ne kupujte dnevne novine, Ono što je Politika radila ovih dana "Prosvetari hoće da pojedu Telekom" što Blic radi stalno, ova bljuvotina u Novostima, to su privatni mediji koji objavljuju privatni PR. Zašto da se to kupuje?

Siniša

pre 13 godina

Tajkuni su joj nudili 100 puta više da prestane da istražuje i javno govori o njihovim zloupotrebama(o tome ovaj ,,novinar'' treba da govori), ali ona se odlučila da pošteno zaradi novac, to tajkune najviše boli - nisu baš svi podmitljivi. Treba istražiti koliko je njih korumpirano od strane tajkuna i koliko je država oštećena njihovim malverzacijama - MNOGO. Koliko li su nudili Brankici? Ovakvim ljudima, kao što su Verica i Brankica, treba dati maksimalnu podršku, pravda je spora, ali sa ovakvim ljudima dostižna - mnogo smo dobili, jer ti ljudi, barem, više ne mogu da rade šta hoće - pljačkaju, kao štu su radili. Pod ovakvim pritiskom javnosti mnogo je istraga pokrenuto, da toga nema niko ništa ne bi znao. To nema cenu.

hirurg koji radi kao mesar

pre 13 godina

Citat iz Novosti "Kako Savet troši pare, evo svežeg primera: Savet je pre nekoliko dana zakupio veliku stranicu jednog ozbiljnog dnevnog lista, kako bi odgovorio na intervju beogradskog biznismena jednoj TV stanici emitovan pre dva i po meseca. Za 4.000 evra!"

Očistimo Srbiju, tako se jedan ortoped se reklamira u TAJKUNSKIM novinama. Taj ortoped je informatički genije pisano je o tome. Taj ortoped je platio i reklamu 500.000 evra. Taj oroped inače ministar životne sredine i prostornog planiranja.
E sad finale nad finalima direktorka Agencije protiv korupcije Zorana Marković izjavila je da nije u sukobu interesa.
E samo da je meni znati zašto dotična prima platu?

Ja mislim da je Beko hteo da kaže da imamo nagomilane istorodne institucije pa tako SAVET ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE kome presedava Verica Barać treba ukinuti.

Ditrich

pre 13 godina

Neki Marko je u komentarima naveo:
Brankica Stankovic predsednik a
Verica Barac premijer.
Ne slazem se.
Da budemo ozbiljni, podela bi glasila ovako:
Vesna Pesic - Predsednica
Verica Barac - Premijerka
Brankica Stankovic - Ministarka unutrasnjih poslova
Svetlana Lukic - Ministarka Pravde

momchilo

pre 13 godina

Tekst je pisao licno Miskocic i njegova kamarila. Nisko i providno. Verica zasluzuje mnogo veca primanja od trenutnih jer posao koji radi se ne moze platiti. Sano napred i hrabro Verice !!!!!

Srdjan

pre 13 godina

Kako sramno od novinara. Ovakvi naruceni tekstovi su, bar sam ja mislio, deo proslosti. Ocigledno je nagazila Beka i Miskovica pa ovakve tekstove narucuju. Ali dobro u svemu ovome su ovi komentari. Pogledajte i videcete da je vecina prozrela ovaj naruceni, pluvacki tekst i krivi Novosti i Beka, a ne gospodju Barac. Sto se mene tice, bravo gospodjo Barac. Samo Napred.
Srdjan

Svi smo mi Verica

pre 13 godina

Podrška Verici Barać! Ovo samo pokazuje da to što ova hrabra žena radi ima efekta. Zverka je konačno izašla na čistinu. To što je ovako jadno napadaju, znači da su u gadnoj neprilici.

misa nbgd

pre 13 godina

@Kačarević
...pa ni pola od toga navedenog ne bi znao , da nema ljudi poput Verice Barac!A i ako si znao , sto to nisi javno rekao , kao i ona !

misko

pre 13 godina

Taj moćnik koji je naručio ovaj tekst, učinio je sebi medveđu uslugu. Mislim da je gospođa Barać među par osoba u Srbiji, koji imaju veliku podršku od strane građana.Pre svega, izuzetno je hrabra pošto dira u osinje gnezdo, velike su sigurno pare i interesi u pitanju.Mislim da nema dovoljnu podršku od samog vrha države, ili su korumpirani ili su kukavice. Podrška za gospođu Barać.

dripce na sud

pre 13 godina

Verici Barac treba za zivota dici spomenik u sred Beograda, prestonice ove nase jadne zemlje pune lopova i tajkuna. A Beko, Mishkovic, Djunic, Kole Secer i ostali treba policija da udje i ispita sve njihove poslove, radnje, transakcije.

vladimir

pre 13 godina

Verica treba da napravi nezavisnu listu za izbore.Bez stranke,samosa kampanjom dobrovoljaca i sa samo deset kandidata (recimo sadasnji clanovi saveta) Tako cemo imati za koga da glasati.

rango

pre 13 godina

Verica Barac
Brankica Stankovic
Cedomir Cupic
ekonomista Miodrag Zec
Rasim Ljajic
mozda i Dragan Djilas
ako vam se ovi ljudi svidjaju stavite + , ali hajde neka neko da predlog da to konkretizujemo-i da ih spojimo kako bi na kraju izbacili svu prljavu vodu iz korita.......

prvih cetvoro su vrh..i ja tako mislim..moze i rasim sa ove liste!!!!

moze bilja srbljanovic ima tu jos likova!!!brankica,verica,chupic i zec koja navala BRATE!!!!...AL STVARNO!!!

Marko

pre 13 godina

Koje dno dna.
Znaci apostrof je na plati, a 'otkrica', 'preporuke', 'saznanja', 'prognoze'... su sve pod navodnicima. To se nista ne racuna, ali izgleda da je nekog bas zabolelo. A pri tom i sam novinar konstatuje cinjenicu da ta "tri izvestaja godisnje", vlada uopste i ne cita.

Ali izgleda da je glavni problem narucioca teksta u sledecem:
""Otkad su udareni temelji Agenciji za borbu protiv korupcije - nezavisnoj i samostalnoj instituciji - u javnosti je otvoreno pitanje: zašto se ne raspusti istoimeni Savet? U Vladi ne žele da se izjašnjavaju""

Missim... Ovo ko je narucio, a posebno onaj koji je ovo pisao izgleda prilicno potcenjuju inteligenciju javnosti u Srbiji... Pa ovo smo davno prosli. Voleo bi da je b92 preneo i pisca ovog clanka.

aleksandar grozni

pre 13 godina

Napad je najbolja odbrana u sportu davno poznata takticka varijanta.Svi koi uporno ukazuju na zloupotrebe i kradje,pre ili kasnije bivaju napadani nebilise skrenulo sa bitnog na nebitno.Koliko god da je gospodja Barac placena za svoj rad,ona opravdava svojim delovanjem stose nebi moglo reci za mnoge dobrocinitelje koi rasipaju novce poreskih obveznika po svom nahodjenju,bez ikakve odgovornosti.Da nema Brankice i Verice zarbi smo znali koliko vlast postuje svoje birace,pabi se na sledecim izborima sigurno prevarili.

M

pre 13 godina

Ovolika plata za strucnjaka koji radi na odgovornom mestu nije velika, a kamoli skandalozna. Rec je o ispiranju mozga: namece nam se standard po kome se radi (kod privatnika)prosecno 50 sati nedeljno za mali novac (dok plate jos i kasne), a ukida se pravo strucnjaku da ima pristojnu platu.

Ah, da, nisam bila dovoljno jasna: ova plata je m a l a s obzirom na znacaj funkcije, na strucnost i nepotkupljivost koje se na tom mestu zahtevaju.

Pavle

pre 13 godina

Samo napred gospodjo Barac -- cim su se Beko i drustvo ovoliko uzvrpoljili i krenuli u licni obracun sa vama koji svojim tonom veoma podseca na vreme Miloseviceve "Politike", znaci da ste na pravom putu.

Proleter

pre 13 godina

Ne mogu da verujem u šta su se Večernje novosti pretvorile, ovakvi naručeni tekstovi. Od skoro sam prestao da ih kupujem, a sad neću da ih čitam ni na internetu.Sramota. Podrška za hrabru ženu Vericu Barać.

Deki

pre 13 godina

Da su neke druge novine napisale pa i da se zapitam, medjutim posto su u pitanju bekove Novosti, sve je jasno. Beko koji uzima mesecno pa bar jedno 100 puta vise i to na racun napacenog naroda prigovara zeni koja casno radi svoj posao i pri tom njega vrlo cesto prozove zbog korupcije.

Zlatko

pre 13 godina

He, He, Novosti pišu o Verici Barać, smešno i žalosno, ne znam samo šta se čeka sa procesuiranjem odgovornih za manipulacija u Novostima.

asdg

pre 13 godina

Znamo cije su Vecernje novosti, od Miska i Beka i ovo je prosto smesno sta pisu...Pa sta ako ima 150.000 dinara, to je u stvari i malo sa obzirom kome se sve zamera u tom svom poslu. Ja bih joj licno dao barem 500.000 dinara da i dalje radi svoj posao.
Zao mi je samo urednika i novinara Vecernjih novosti koji je morao da napise ovaj naruceni tekst o Baracki...
I sad vas ja pitam da li je bilo bolje da stranci kupe Novosti ili nas uvazeni dvojac Beko&Misko....

alex

pre 13 godina

Inače na sajtu novosti ternutno ove vesti nema (bar ja nisam mogao da je nadjem) ali na svakoj strani gde su glavne vesti u sredini teksta se reklamira gospodin "očistimo srbiju" ecolog doktor Dulić.Baš njega je Verica Barać pre neki dan "prozvala".Eto gradjani Srbije-poreski obveznici-vi plaćate "najekologu u državi čiji sajt u programskom jeziku CMS košta 25000 EUR" da se o vašem trošku reklamira na sajtu novosti.
pa makar glasao i za onog "naprednog radikala" za ove bandite neću sigurno ponovo.

Shonke

pre 13 godina

Nemam neko naročito mišljenje o radu gđe. Barać jer smatram da taj posao radi u najmanju ruku neefikasno (u smislu da je na tom mestu potreban neko oštar i beskompromisan a Baraćeva mi deluje nekako tunjavo - bar je moj utisak iz njenih javnih nastupa takav). Ono što je besmisleno u članku iz VN je da oni napadaju ženu zbog 1200 eur mesečne plate i zbog iznajmljene stranice u jednim dnevnim novinama. Da su imali bilo šta "veće" da saopšte jasno je da bi izneli u tom tekstu. Ovo su smešne optužbe i svima sa bar dve moždane ćelije je jasno da je ovo tipičan primer pljuvačkog napada. A valjda svi znamo ko stoji iza VN i M.Vukotića.

Druga stvar, za komentatore na ovom sajtu: to što neko ima 15-20.000 platu ne znači da osoba koja radi na tako odgovornom mestu treba da ima isto toliko. Baš suprotno: Verica Barać (ili ko god na tom mestu) treba da ima bar 150 ili 200.000.

miloje petrovic

pre 13 godina

naivno gospodo,naivno.Prozivate nekog za jednu pristojnu platu a vi pokradoste milione i to stotine miliona.Pa ne mislite valjda da smo mala deca ili mozda i mislite s obzirom na to sta ste do sada radili i nije vam falila ni dlaka s glave.Nadam sa da ce doci vreme drustvenog konsenzusa o tome da drustvu uopste nisu potrebni tako bogati pojedinci.Zaista kakva je drustvena korist od milijardera koji uz to jos i ne placaju porez

Ognjen

pre 13 godina

Svakome ko je ikada pročitao bilo kakvo pisanije M. Vukotića, doajena poltronskog novinarstva u Srba, jasno je da je on autor i ove bedastoće. Sve je tu: sveznalice, hobotnica, raport i naravno neizbežni zaključak - U vladi ne žele da se izjašnjavaju. Čovek koji je zagazio u osmu deceniju života, a i dalje piše kao srednjoškolac.
Meni je iskreno žao svakoga ko čita V. Novosti, bilten imperije Beko&Mišković. Odavno sam usvojio pravilo da je onaj koga Novosti napadaju, u najmanju ruku, pristojan i fin čovek.

Sasa

pre 13 godina

Kod jugoslava Cosica je rekao da nije i nikad nece uticati na uredjivacku politiku "Novosti i bas smo mu svi poverovali. Plata Verica Barac koju zvanicno prima iz budjeta koji punimo mi gradjani Srbije je nemerljivo manja od onoga sto je iz nasih dzepova nelegalno izbio Beko sa drugovima kroz razne privatizacije, pisanje zakona o privatizacije gde je nesebicno mislio i na svoje drugove, kiparske i ostale firme i ko zna na koje jos veoma domisljate nacine. Da sve to otkrije Baracevoj bih dala i vecu platu.

Gradjanska Srbija

pre 13 godina

UDBASKI novinar Manjo Vukotic preko Novosti i njegovog gazde prica nesto o primanjima Verice Barac?
Da je ovo normalna drzava Verica Barac bi imala platu od 500000 dinara minimum a Manjo bi Beograd vidjao samo na slici iz njegove krsevite Crne Gore.
Ali doci ce vrlo uskoro dan kada ce oni polagati racune pred sudom nove Gradjanske Srbije.

Vladimir

pre 13 godina

Zaista mi nije jasno da B92 prenosi na svojim stranisama tekst ovakve sadržine. Više je nego očigledno da je tekst krajnje zlonameran i da je verovatno pisan od strane onih (lopova) koji su na meti gospođe Barać. Mislim da njena plata uopšte nije velika ako se uzmu u obzir posao koji obavlja i rizik kome je izložena.

Student

pre 13 godina

Kako pretenciozni tekst. Pa i budala bi videla koliko je samo naručen. 130 000 je ništa za tu ulogu i ovim samo provocirate jadnu raju. Tražiti ukidanje saveta za borbu protiv korupcije. Pa ja već mesecima samo od Verice čujem istinu, a pritom nijednu reakciju političara na to. Novosti svakako ne kupujem, a od sada neću ni da pomislim. Kako moj deda kaže.

znamo i ko je iza ovoga

pre 13 godina

E,to je zemlja Srbija,u kojoj prljavi pljuju poštene i gledaju da zagade sve čisto!
Podrška Verici Barać a ja više ne kupujem te odvratne Novosti!

goga

pre 13 godina

Pa sta i da prima 150000 dinara, sa kolikim se rizikom ta zena svakoga dana susrece .
Kada bi primala i desetostruki iznos ona ga je svakako zasluzila . Ona je nasa savest i oci i usi.
Da imam mogucnosti ja bih joj vrlo rado bila sponzor.
gospodjo barac svaka vam cast. ja bih vanm se pridruzila kao volonter.
A koliki su vasi gospodo honorari, sto nista ne radite , nego vam je posao samo da kradete , sram vas bilo

СРБО

pre 13 godina

Сви смо у од некуд дошли у Србију. Моји преци из Црне Горе. Сваког је цвећа у Божијој башти. Али ови што дођоше у Србију па се брзо обогатише а још су из Црне Горе,БЕЖИТЕ ОД ЊИХ.

Mafijano

pre 13 godina

Ljudi su ovde ocigledno plitke pameti i kratkog pamcenja! To me, moram priznati, iskreno cudi, posebno ako se uzme u obzir cinjenica da se na netu nalaze arhive svih novina! Dakle, tako vestacki forsirana, "in medias tres" vest se "zumbira" i oseca sa velike daljine... Mi lajemo, vetar nosi, lopovi kradu, bolesni umiru, zivot ide dalje!

nije baš tako

pre 13 godina

Ma šta rekoše "Više od predsednika države, Skupštine, premijera, bilo kog ministra...".

Pod jedan, Boris Tadić mesečno dobija 320.000 dinara.

Pod dva, evo vesti od juče na temu koliko zarađuju funkcioneri DS i to na lokalu:

Direktor ZIG-a u Novom Sadu, Borislav Novaković aka "Bodrum" 174.800 din.

Gradonačelnik Novog Sada, Igor Pavličić 174.000 din (ima 5 stanova u vlasništvu!!!)

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu, Sanja Stojanović 210.000 din.

Ceo tekst sa još pikantnih detalja i imovinskom kartom dotičnih imate na ovom linku: http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Bogacenje-gradskih-celnika.html

bane

pre 13 godina

Nije ovo ni prvi ni poslednji put da se napada Verica Barać. Pitanje je samo ko je ovoga puta izvodjač radova. Ovaj naručeni tekst samo skreće pažnju na jedno pitanje. Zašto nemamo nezavisno novinarstvo? Kako da verujemo sutra tim Novostima koje su radile teške svinjarije i za vreme Miloševića a evo i danas nastavljaju starim putem.

Milan Nis

pre 13 godina

Neki anonimusi u agencijama za koje neznamo ni da postoje,a ima ih milion,primaju po 300-400 hiljada,ovoj zeni bi za hrabrost trebalo uplacivati po milion dinara!

ded

pre 13 godina

Zar se glava stavlja u torbu za 20-30 hiljada. Eee, moji novinarčići... koliko VAS plaća Beko? Za koliko ste se prodali? Ja bih rekao za male pare.

igor

pre 13 godina

Puna podrska Verici Barac.
Ovaj sraman, naruceni tekst, koji su pisali zajedno Misa Beko i Manojlo Vukotic, gde se poziva cak i na ukidanje Saveta, je bruka za Novosti.
Sta treba, da radi za 500 evra posao obracuna sa tajkunima koji imaju milione evra i gde dobija pretnje svaki dan!
Verica Baraca je jedina casna i moralna osoba u Srbiji, ja bi joj dao platu i od 5000 evra i ne bi mi bilo zao.
Nego se Beko uplasio krivicne prijave i zatvora,pa se sad oglasava.
B 92 mora hitno da stane u zastitu Verice Barac, kao nezavistan medij,jer Vecernje novosti, ocigledno glasilo tajkuna, napadaju jedinu nezavisnu instituciju u zemlji!
Svaka cast hrabra Verice Barac, samo napred, steta sto nemate stranku imali bi puno pristalica!
A Novosti cu da prestanem da kupujem i petkom jer ih samo tada kupujem zbog programa, al necu da hranim tajkune!!

Misa

pre 13 godina

Sta bi? Smeta vam Savet za borbu protiv korupcije? Sto se mene tice trebalo bi im dati duplo vece plate. Kada na nekoga ko korumpiranim ljudima ocigledno jako mnogo smeta udare sa ovako glupim polu (ili netacnim) informacijama to jedino znaci da nista ozbiljno nisu mogli da nadju. Jer su se verujem zaista potrudili da nesto iskopaju...

Vericuzapredsednika

pre 13 godina

Mala je to plata za posao razotkrivanja svog tog sljama koji narucuje ovakve tekstove. Pomenuti tekst je u rangu onih koje je narucivala Mira Markovic. Fuj

Davor

pre 13 godina

Dakle, ovo je skandalozno. Radi se namerno kako bi se iskompromitovala Verica Barać. Čim se neko usprotivi i argumentovano kritikuje /ne/rad i umešanost političara u prljave rabote, počne se pljuvanjem. Setite se one sindikalke u pokušaja gušenja štrajka u pravosudju kada je govorila o milionskim iznosima utrošenih donacija, napali su je preko Kurira tekstom koji nije bio tema štrajka. Sad je tema Srbije, kao i EU privatizacija Večernjih novosti, i vidimo epilog kada se jedan čovek bori protiv sistemske korupcije. U ministarstvima svako levo i desno smetalo u startu ima platu sto hiljada, a ova žena hrabro ukazuje na štetočine koje gajimo i plaćamo. Ona opravdava svoju platu za razliku od drugih.

Sladjana

pre 13 godina

Gospođo Barać, uz vas smo. Navikli smo na naručene tekstove koji bi trebalo da nam odvuku pažnju od "koferčeta", na primer!!! Vi zakonski primate svoju platu ali nismo saznali čije je koferče, kao i novac u njemu, da li je preklo zakonito ili ne.

v

pre 13 godina

Svima koji imaju primedbe na rad Verice Barac. Najpre, nije samo da je radila na Novostima i Luci, radila je na svemu i svacemu - idite na sajt Saveta pa citajte. Zatim, pitaju je dusmani kakvi su rezultati rada. Rezultata konkretnih trenutno nema, jer danas nema tog suda koji ce da pohapsi one koje treba. Rezultati su bogata prikupljena dokumentacija koja ce posluziti nekoj buducoj vlasti kada bude gonila one koji su upropastili nasu lepu zemlju. I najzad, Verica takoreci svakodnevno oblavljuje sta je Savet otkrio, ALI TO JAKO MALO MEDIJA OBJAVI, a i kad objavi sve je vrlo skromno, rezervisana je ponoc na TV i slicne neuocljive kombinacije. Kad bi Novosti rezultate rada Saveta ovako pompezno objavljivale kao sto su objavile podatak o Vericinoj plati gde bi nam bio kraj.
A novosti su me dirnule, ridala sam od tuge i osetila pravedan gnev kad sam procitala da verica ima vecu platu od naseg predsednika, ministara i ostalih vrednih i nezamenljivih likova u rasturanju drzave ...

Verice, plata treba da vam bude 10 puta veca kad se uzme u obzir sta vam sve rade. A mora da ste ih sad gadno nagazili cim su se docepali price o plati. Zelim vam dobro zdravlje!

Boban

pre 13 godina

Nesto mi ovde smrdi. Suvise je ocigledean zakljucak da bih poverovao u njega. M. Beko uz asistenciju M. Vukotica daje autogol. Da su tako nespretni i naivni ne bi bili ucesnici najvece pljacki u istoriji Srbije. Zbog te pljacke je uklonjen bivsi Premijer Srbije, a sad kao ne znaju sta da rade sa V. Barac. Da nije tuzno bilo bi smesno.

Pobednik

pre 13 godina

Puna podrska Verici Barac! "Vecernje novosti" su vec dugo vremena bruka srpskog novinarstva! Ovaj tajkunski list je postao prepoznatljiv po napadima na ljude koji su protivnici ovog "zuto-crvenog" lopovskog rezima. Nadam se da ce pojedini novinari iz "Vecernjih novosti" nakon pada ove vlasti, krivicno odgovarati zbog mnogobrojnih napisanih lazi.

Gorki

pre 13 godina

Uh, al ste je nagazili!!!Pravo "istrazivacko" novinarstvo Manje Vukotica... Postideo bi se i "Insajder" ovim rafiniranim ulicnim manirom, kriminalnom hrabroscu i lopovskom spretnoscu...
Objavite ziro racun njene firme pa ce narod jos toliko da joj uplacuje.

ljubinko prevareni

pre 13 godina

Na koji niski nivo su se Novosti spustile,mislio sam kao redovan čitalac ovog lista da su naručeni tekstovi davno iza nas ali prevario sam se.Postaju pravi režimski list.

Zoran

pre 13 godina

Ponašanje moćnih i ovakvi textovi govore koliko oni potcenjuju našu inteligenciju. Kradu milijarde a upiru prste u tuđih pošteno zarađenih par hiljada evra. Doći i će nama iz ..... u glavu.

zlatkoNI

pre 13 godina

Svakome ovde ko iznosi pred lice javnosti zloupotrebe,lopovluke,korupcije i ostale
malverzacije treba nagraditi a znamo i
čije su Novosti.Dakle,sve je jasno i sami
se javljaju.Kao ovi iz Kolubare,kad su ih
provalili u javnost.

alex

pre 13 godina

Od kog je došao ovaj tekst (novosti) nije ni čudo kakav je.Verica Barać terba da ima mnogo veću platu od te koju ima i treba da joj se omogući čak i procenat da dobije za svaku aferu koju "raskrinka".To isto važi i za Brankicu Stanković.A isto bi trebalo da važi i za sudstvo kada bi isto uspelo da pošalje iza rešetaka sve ove bandite koji nas drpaju.nažalost ovi zadnji su "njihovi".

(Vlast)a

pre 13 godina

Demagogija i dalje jezdi nesrecnom Srbijom!Izbor tipa:sta ce nama skupi,bogati i sposobni Djindjic kad mi imamo skromnog,jeftinog i postenog legalistu?Vidimo svaki dan koliko je razbojnicka druzina legalista bila postena."Novostima"je u tom postenom drustvu bilo jako dobro.
Hajde da saznamo bez prikrivanja ko je vlasnik vase kuce,kolike plate imaju vrhunska pera(ako ih ima),koliko neizbezni Vukotic,koliko Beckovic i drugi legalisticki i posteni prijatelji kostaju majku Srbiju?
Dakle,cela prica o gdji Barac je:povika na vuka,a lisice iz "novosti" meso jedu

Dusko Boskovic

pre 13 godina

Poštovani Građani,
Naša ekipa tajnih agenata iz Novosti u akciji tajnog praćenja Verice Barač otkrila je da dotična dnevno tri puta jede dok većina naroda gladuje kao i 400 000 dece kako je objavljeno na ovom saitu danas.Mi vlasnici Novosti, urednici i novinari borit ćemo se da svi u Srbiji jedu jednom dnevno.Pozivamo sve građane da nam se priključe u akciji "za svakog građanina Srbije jedan obrok dnevno".

svaka cast gospodji Barac

pre 13 godina

Zasluzuje 20X vecu nadoknadu za posao koji obavlja!

Novosti su u vlasnistvu Milana Beka, osvedocenog krvnika nacije.
Taj clanak ne zasluzuje komentar.
Pitanje je zasto ga B92 tako pompezno prenosi.

kebu

pre 13 godina

Iako se nisam svaki put slozio sa g-djom Barac, mislim da je jasno da je ovaj tekst narucen. Nema veze s logikom... Pa, zbog toga sto vlada nije analizirala njene izvestaje njoj treba oduzeti posao? Haha, pa sta njoj da ostane, da skupi ekipu iz kraja i da krene da hapsi korumpirane? :D

Proka

pre 13 godina

Pa ja bih ovoj zeni dao jos 3 puta toliko, samo da nastavi ovako, udiraila je na najmocnije tajkune, dok im se drugi samo uvlace! Njeni rezultati se vide, da je korumpirana verovatno bi istraga bila u togu do zastarevanja!

vozi Miško

pre 13 godina

Hahahahaha... pa šta očekujete od nekog kod koga zaposleni rade za 20.000 din. nego da se zgrozi nad činjenicom da ima i onih koji mogu da kupe i hleb i struju i sve to od jedne plate.

blazee

pre 13 godina

Predlazem parlamentu da dopusti i da ovlascenja javnog tuzioca sektora borbe protiv korupcije, jer politicar homen,nata mesarevic i snezana malovic stopiraju krivicne prijave.
Nema nista od njihovih zakljucaka, a sto se tice verice barac i milion da je placamo mesecno, placamo je mi, a ne milan beko.
Sad je vreme konfiskacije nelegalo stecene imovine i sve karike u lancu strpati u zatvor.
Njih 5 su imali herca kako bi skrenuli paznju na organizovan kriminal i spregu lopova sa zakonodavnom i izvrsnom vlasti kao i partijskim pojedincima

Igi

pre 13 godina

kakve veze ima kolku platu ima Barac? pa i treba da ima solidnu platu na toj funkciji.Izvinite,ali mala plata ne znacia da si posten,kao sto velika ne znaci da si lopov.

uvredjeni gradjanin

pre 13 godina

Ovo je hajka na gospodju Barac koja jedina predstavlja savesno lice Srbije, a svaka cast novinaru koji je ovo napisao. A znate koliko se za ovakav jedan jedini lobisticki tekst placa novinama koje ovo objave - najmanje 100 000 din. Mada ne morate da platite ako ste Milan Beko. Sramota! Pocela je hajka na postene i casne ljude. Ja kao savesni gradjanin koji nikada nikome nije ukrao ni dinar trazim da se ispita kako su Miskovic, Beko, Miodrag Kostic i ostali stekli svoju imovinu i stotine miliona evra za svega 10-15 godina dok smo mi ostali obicni gradjani kao zaposleni jedva sastavljali kraj s krajem. Lopove u zatvor!

Autsajder

pre 13 godina

Evo, ovako veliki broj časnih komentara je najbolji odgovor na bljazgotinu "Novosti". Još malo, pa će svaki častan čovek morati da ima obezbeđenje kao Brankica Stanković. Ovako počinje - mizernim medijskim linčom, pa pretnjama, pa... šta sledeće?

Najedared se setih jedne legende; ide, otprilike, ovako: svetac potegao kamen da rastera pseta, kamen zakovan za zemlju. Pa reče - "neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano..."

Sara

pre 13 godina

Nisu Vericu Barac napale Vecernje novosti i onaj Manojlo Vukotic, nego Milan Beko. I postigao auto-gol. Svi znaju ko je V.Barac, a ko M.Beko.

MUKNAVI

pre 13 godina

Koju knedlu moraju da progutaju Novinari i pisu ovako nesto ucenjeni u V.Novostima a u vlasnistvu obicnog lopova..koga i koje,ostale, stite kurte i murte koje se vrzmaju po vlasti koju bira Narod neprestano i onda ih psuje,pa opet bira i tako vec dvadest godina..bre bas mnogo.Sto se tice institucija koje se kod nas bave isterivanjem pravde ja o njima nemam lepo misljenje,s`razloga,jer sam imao priliku videti ih iznutra..to je gomilica gradjana,poneki i sa putricom na glavi, koji su potrebni da se ispune tamo neki uslovi za veciti put kojim nas vodaju u Evropu iste one kurte i murte,koje placaju ove izterivace poostenja,pravde ,zakonitosti,od nasih para da drece..al,jalovo,posto oni nista od onog sto spaze ne mogu i da sankcijonisu jer mi imamo Pravnu Drzavu na hartiji punu korupcije,nepotizma,burazera itd,i ona pali po obicnim gradjanima(tako nas naziva usrk "elita"),il po nekima od kurta,murta tek kad se pocnu izmedju sebe ganjati,pa jedni sede u fotelji i ganjaju se oko interesa sa onima koji su se iz fotelje iskotrljali..J#@@ga,sta ces..jos smo uvek Stradija al ..malecko modernija..imamo mobilne,internet:)i potpuno isti mentalitet kad zasednemo u foteljce,i pocnemo da jedni nad drugima vladamo..

dejan

pre 13 godina

Nekome ova plata ne izgleda mnogo, oko 1500 eu koliko novosti tvrde da Verica ima, ali ako se uzme druga vest u obzir, da je 350eu u Srbiji ko 1100 eu u zapadnoj Evropi, onda je to skandalozno, ispada da Verica ima platu u stvari od 4500eu, sto je vec puno. Salu na stranu, treba upasti u te novosti i videti ko je narucio ovako glup tekst. Ovakvim narucenim tekstovima je predhodila likvidacija DJindjica. Pricaju o plati od 130.000 dinara, ili 150.000, a zena definitivno rizikiju zivot usudivsi se da napadne Beka, Miskovica i staroudbasku ekipu koja je vlasnik pola Srbije. No, potpuno je jasno da je niko iz vlade nece zastiti ni ovaj put, sve su to deca takodje bivsih komunista, udbasa, koja su naucila da zive od provizija, mita i korupcije. A Verica samo ispada iz tog klisea, kvari im kombinacije.

Branko

pre 13 godina

Samo Verica i Brankica nažalost imaju onu mušku stvar (hrabrost) da upere prstom na tranzitne lopove i prevarante. Svaka im čast.

Dejan

pre 13 godina

150.000 neki potroše na reprezentaciju. To su vrlo efikasno utrošene pare. I drugi poverenici zaradjuju toliko, vazno je samo ko koliko radi i kakve je užasne istine spreman da podeli sa nama.
tajkuni,smešan vam je pokušaj diskreditacije. Doduše, imao bih ponešto zameriti i gospođi, ali od toga Srbija nema ništa. Važnije je da ostane hrabar watchdog.

alex

pre 13 godina

hahahah koji banditi ovi na sajtu novosti.do malopre bilo 7-8 komentara na njihovom sajtu na ovu vest-naravno sve negativni i protiv novosti,ja ostavio komentar koji nije objavljen, a sad nema ni jednog komentara i od malopre i piše "budite prvi koji će ostaviti komentar".Znači to je takva banda očigledno tamo.verovatno im sponzor "očistimo srbiju " rekao da uklone ove komentare koji im se ne svidjaju-a to su bili svi.:-) toliko o objektivnosti spomenute kuće.

suditi

pre 13 godina

ja ne vidim drugo resenje nego da se ovde svim politicarima i svim tajkuna sudi za sve sto su oteli, nonopolizovali, prepakovali, preprodali... neki pojedinci koji su sad tajkuni svirali su pre 20 god. gitaru u nekim bendovima ili prodavali kokice po Novom sadu, a sada su stekli imperije... samo da se ispita kako, poreklo imovine, pa da vidite kako su to stekli, mala je razlika izmedju njih i Sarica, on je trgovao kokainom, a ovi su zajedno s korumpiranim politicarim skrojili zakone i propise koji su im omogucili da kupe pola Srbije, mesetare, podmecu, kupuju Luke, Shoping-molove, avione, kamione... nisam za staljinisticke metode, ali i u Nirnbergu se zavrsilo tako sto se ekipi organizovanih kriminala sudilo... Djole Balasevic kaze "jer cud je cud, a sud je - sud!" to nama treba, a ne da citamo njihove tekstove i napade na normalne osobe kao sto je gdja Barac. Ona im je neprijatelj jer kao i mi zeli da ova zemlja bude normalna i ima kakvu-takvu buducnosti.

jovan popovic

pre 13 godina

Da li je moguce da u 2011 godini postoje ovakve novine Novosti?
Gosp Verica Barac je najsvetlija licnost u Srbiji. Hrabra, iskrena,
suvise hrabra da kaze istinu u nasem drustvu.
Sat bi bilo da nema V BARAC, Gosp Cupica i B92? Bio bi mrak, korupcija,
srednji vek.
Ovakve licnosti moramo zastititi od svih napada. Istinu govoriti je danas
opasno cak po zivot.
Mnogo postovanja V Barac i stavu udruzenja novinara.
Jovan

slikar

pre 13 godina

U danasnje vreme novine generalno objavljuju sta im padne na pamet. Mislim da je skandaloznija jucerasnja izjava izvesnog ekonomiste da prosecna plata u Srbiji od 350 evra u stvari vredi tri puta vise!! Sto niko na to reaguje? A da, zato sto niko od njih nema tako nisku platu!!Sramota!

Poslodavac

pre 13 godina

Podrška Verici, uz svo poštovanje problema sa kojima se suočavaju građani, ovo je jedna od rethih zarađenih plata u zemlji, a po mom mišljenju ispod nivoa za funkciju koju Verica obavlja. Da je 100 ovakvih kao ona i Brankica i da su im plate veće 10 puta to bi bilo sjajno za zemlju jer 4 milijarde evra koje nam neko ukrade bi se značajno osetile u ovom društvu. A i ovako ih osećamo kroz kupovinu morala novinara, političara i građana.

Pozdrav.

Stevan Petković

pre 13 godina

Kako se samo brane Manja Vukotić i Beko. Najbolje da se ukine i MUP, Tužilaštvo i sudovi, da mogu mirno da "rade".
Ovo je toliko osiono i bezobzirno, a Beko je uspeo da potkupi sve vlasti do sada, jer kako drugačije objasniti da čovek egzistira 20 godina a da se i nezna odakle mu pare. Nažalost umesto postojećih i plaćenih institucija nadležnih za ispitivanje i sankionisanje korupcije, tek nakon istraživanja od strane medija ili Saveta za borbu protiv korupcije, dopiru u javnost podaci o malverzacijama tajkuna kakav je i Milan Beko.

Neuropsihijatar

pera

pre 13 godina

Beko je zbog propagande i kupio novosti.Sve oni vec odavno takticki rade,a narod kao narod dok ukapira ko mu je kriv sto lose zivi prodje mu zivot....jadno.Gosp.Barac nije sudija i nije kriva sto korumpirana policija i sudstvo ne rade svoj posao.Uzrok svemu tome jeste vlada zbog toga jer oni u stvari i ne zele da se tajkuni,kriminalci i korumpirani kazne i da im se oduzme nezakonito stecena imovina.A to znaci da su i oni duboko zaglibili sa njima zajedno.Kada se premijer javno sastaje sa lopovima i hvali njihov rad,zamislite on jede i pije na racun onih koji su upropastili narod i kriminalnim radnjama postali vlasnici Srbije.Meni se vrti u glavi od besa kada vidim kako nas na ocigled isisavaju bezvredne stetocine.Nema nikakve sumnje da ova vlada nema apsolutno nikakve namere da se obracuna sa zlom naroda i Srbije.Ovoj vladi je najveci interes bio da se sto vise obogate dok su na vlasti,zbog toga su i bili toliko uporni po pitanju Kosova jer su znali da se u EU ne moze takvom politikom(iako su bili dobro obavesteni a narod zamajavali)sto im je odgovaralo.Za narod ih je bolelo d...,sada pred izbore pokusace sve da urade uz pomoc svih tajkuna i stranaka da prevare narod i ostanu nekaznjeni.To im je jedini cilj,jer dok su na vlasti i u vlasti nece odgovarati.Narod ne sme da cuti jer sa svim ovim partijama nece imati bolji zivot.Treba se opametiti i udruziti jer se ima zajednicki neprijatelj.Ako se budemo oslonili na njihovu pravdu sa njim nikada nece biti ostvarena,naprotiv oni ce sve vise isisavati jer njima nikada nije dosta.Gosp.Barac i njen tim kao i ekipa Insajdera zasluzili su veliko postovanje jer da nije njih sa tolikom hrabroscu narod nikada ne bi saznao ko su oni sto im je ukazao poverenje.Takve osobe treba narod da podigne,podrzi i bude uz njih dokle god se ne srusi ova vlada i svi ucesnici pljacke naroda i imovine ne osude.Narod moze i mora da se suoci i istrebi ****.Tadic se i ne cuje niti bilo sta komentarise a i ne preduzima nista.Da li je to predsednik za bolji zivot gradjana ili kriminalaca.

karmela

pre 13 godina

Dobro je sto se Beko sve cesce javlja ,preko svojih jadnih novina ,koje vise niko normalan ne kupuje! Sad ga treba komentarima ,naravno,potpuno raskrinkati a on se toga boji ko djavo krsta!Pa to smo videli jos kad ga je Jugoslav ribao.Beko se trese,imperija mu se trese,kraj se nazire ,nista od Luke,niko ne sme da zagrize do kraja,svi ce od Beka da operu ruke samo da sacuvaju svoju kozu!!Napred Verice,kad dodje vreme dobicete i nacionalnu penziju,nece moci Beko da spreci,bice u prugastom ansamblu!

Sasa

pre 13 godina

Sramno je to što se dešava Brankici Stanković i Verici Barać.Večernje Novosti i oni koji stoje iza ovog teksta,su za svaku osudu,ali,više mi je glupo da stalno neke osudjujemo,a da nakon toga nema reakcije onih koji bi to morali da urade.Mislim da je vreme da kritikujemo i vršimo pritisak na te tzv. institucije koje ne rade svoj posao.Za početak,možemo svakog dana da ih pozivamo i postavljamo pitanja,da protestvujemo ili...Važno je,da i mi,kao gradjani preduzmemo nešto.

Zlatan

pre 13 godina

Ko normalan još veruje Miškovićevim i Bekovim "novinama"?! Isto tako je i Mišković svojevremeno povukao sve svoje reklame sa B92, očigledno očekujući da će B92 propasti bez njegovih reklama. To se, naravno, na njegovu i Bekovu žalost, nije desilo, pa tako ni laži uperene protiv Verice Barać neće pomoći Beku! Iako i Mišković i Beko misle da su bogovi Srbije zahvaljujući svom bogatstvu, doći će i oni na red kad-tad i osetiće na svojoj koži da je Bog, ipak, samo jedan, a s Njim nema trgovine!

3MAJ

pre 13 godina

Opa bato, nervoza! Mora da im gadno gori pod petama kad su se odlucili na ovako jadan tekst.

Jos pazi argument da Vlada treba da raspusti savet jer do sada nije analizirala nijedan izvestaj saveta. Treba raspustiti Vladu, a ne savet!

miodrag

pre 13 godina

Nažalost jedno te isto,i izgleda da tome nema kraja! Jedna od najhrabrijih i moralom izrazito bogata osoba u Srbiji, može samo ovako biti napadana - iz medija!Nema "mudonja" koji joj smeju izaći na megdan!Verice tebi ne treba zaštita NUNS , već još jedna takva osoba kao Ti!

Miladin

pre 13 godina

Pamflet protiv Verice Barac pisao je licno Manojlo Manjo Vukotic, ali s obzirom da on ne ume da koristi kompjuter diktirao je stenodaktilografkinji u Novostima. Drugo, pominje da je Verica Barac invalidski penzioner, da prima penziju i plus platu za rad u SAvetu za borbu protiv korupcije. A Manojlo Manjo VUkotic je penzioner on je 1937. godiste i mesecno prima 7.000 EVRA od Beka kao glavni urednik i generalni direktor kompanije Novosti. Toliko o tome...

Igor Lovre

pre 13 godina

Vi koji napadate Vericu Barać, bolje bi bilo da se setite bilo koje javne ličnosti, da ne kažem političara, koji je podjednako napadao argumentovano, sa činjenicama i dokazima, i podnosio krivične prijave, kao što je to radila ona. Da li je iko napadao i Miškovića, i Beka, i Dinkića, i Velju Ilića, i Mirka Cvetkovića? Niko! Vi koji je najviše napadate treba da joj podignete spomenik za hrabrost, nepotkupljivost, poštenje,... a ne iz svojih stranačkih budžaka da branite svoje lidere i liderčiće. Daj Bože da Verica Barać osnuje svoju političku stranku!
PS Ne znam da li se zna da je jedino Verica Barać na sudu dobila oko 300.000 dinara od Dinkića za klevetu! Trebalo bi i od Beka i od Vukotića isto!

Drago Peric

pre 13 godina

Skandalozno pisanije onih nesretnika iz " Novosti " . U Srbiji treba ukinuti sve dnevne novine u kojima tajkuni imaju znacajniji udeo u vlasnistvu.

Deki

pre 13 godina

Beko je narucio, ali ovaj tekst je napisao najveci poltron I polupismenjakovic u novinarstvu Manojlo Vukotic. Ovaj zemljoradnicki fazon je samo njemu svojstven, a posto covek od obrazovanja nema nista osim srednje skole zavrsene u komunistickoj Crnoj Gori nije ni cudo sto ovaj tekst lici na gomilu djubreta. Posto se Baraceva optuzuje za platu od jedva hiljadu I kusur evra, da se dotaknemo plate tog Vukotica. On dobija vise od 47.000 evra svakog meseca! Njegova shvalerka (ma koliko bizarno to zvucalo) na mestu urednika politicke rubrike prima nesto manje. Tu su I sadasnji sef deska covek koji nikada nije uspeo ni vest da napise I njemu Vukotic daje basnoslovnu platu. Vecina ostalih novinara prima mizerne plate koje ne prelaze ni 400 evra. ****** Vukotic (sa 73 godine) svakog dana vredja novinare I preti otkazima ko ishta kaze protiv njega I njegovog gazde Beka. Javno se hvali da mu niko nista ne moze jer je mnoge zaduzio. Za one neverne tome, Baraceva je u svemu u pravu. Ovo mafijasko leglo u Novostima preko kojih se oglasavaju svi srpski kriminalci I tajkuni mora da se razbije. Verice samo napred!!!

znamo i ko je iza ovoga

pre 13 godina

E,to je zemlja Srbija,u kojoj prljavi pljuju poštene i gledaju da zagade sve čisto!
Podrška Verici Barać a ja više ne kupujem te odvratne Novosti!

Vlada

pre 13 godina

Ma...dao bih joj i 1.500.000din platu,samo da sve vas lopove raskrinka,da tuzilastvo i pravosudje pocne da radi svoj posao,da vam se oduzme sva imovina koju ste pokrali,a vi da vec jednom pocnete da vucete bukagije po robiji!

Svi vi,tajkuni,politicari,lazni eksperti...

Ovakvim ljudima poput Verice Barac,Brankice i ako se pojave jos neki,na takvim ljudima se ne stede pare,Srbija vapi za hrabrima i postenima!!!

trojacic darko

pre 13 godina

Beko pljuje po Verici Barac dok mom ocu traze na crno 9000 evra da mu operisu prsljene na kicmi ili ce cekati godinu dana na operaciju redovno... To je zemlja u kojoj zivim. Iako nije hriscanski ovde probleme treba resiti macem i svu ovu bagru koja se navukla i kupila pola Srbije razbastiniti do poslednje pare. Lopovi i njihovi politicki partneri, stranacko-tajkunska mafija drzi ovu zemlju. Gde god se okrente, vakcine, zdravstvo, Kolubara, Kostolac, monopoli, Luka Beograd, prepakivanje secera i Kostic... ima li vise sta normalno ovde...

Matrix

pre 13 godina

Šta možete da očekujete od Novosti kada Mišković i Beko drže novosti ,ne možete valjda od njih očekivati da poštuju zakon ,kada su sve zakone u ovoj državi prekršili.Koga ne mogu da kupe oni ga napljuju preko novosti,stare Miškovićeve fore

todos

pre 13 godina

Kako ih nije sramota. Njena plati im stala na žulj, a ovamo milijarde obrću i to nama ispred nosa. Jesam po nekada kupovao t6e novine, ali sad ako nema Pressa na kiosku ide Kurir ili Alo!!!

PRAVDA

pre 13 godina

Umilni "gospodin" i narednik,nekada cenjenih dnevnih novina,mora da napada,jer i njegov red stiže, polako ,ali sigurno. Pokrali su sve i još traže i kopaju,zahvaljujući vlasti , koja se ko mlada stegla.Pohapsite ih više!Bravo Verice Barać! Samo hrabro, ima nas još puno ,koji bi-da imamo prilike, takodje istresli njihov mulj i brlog, ali su sve stolice zauzeli i vrata pravosudja obložili.Smrad i beda moralna!!!!

radovan

pre 13 godina

Ulazi Milan Beko u redakciju vecernjih novosti i kaze:Gospodo novinarchici,vako cemo...ti!Da ti novinarchicu,dolazi ovamo!Sedaj za racunar i pishi....Predsednica Saveta Verica Barać, savetodavac Vlade Srbije za oblast korupcije, koja govori o tuđim milionima, vešto skriva svoja primanja.....bla,bla, bla.TO je pravo novinarstvo u Srbiji.

Smederevac

pre 13 godina

I ranije sam pisao ovde da je problem sto malo ljudi cita clanke koji su u vezi sa izjavama Gđe. Barać, tako da mi je sada posebno drago kada vidim ovoliko komentara u njenu odbranu.
Dalje, ako konkretizujemo podrsku njoj, ekipi Insajdera i drzavnom revizoru i ostalim ljudima koji bez obzira na pritiske i omalovazavanje rade svoj posao i ukazuju na malverzacije, pljacke i ostale nepravilnosti sistema, jedino tako mozemo i ocekivati bolju buducnost svojoj deci.
P.S. Mozda i za nas nije kasno ukoliko odmah krenemo

Al Kapone

pre 13 godina

A na koji način taj vrli novinar "popunjava svoj koverat"? Ako je sve što piše tako kvalitetno kao ovaj "članak", ne zaslužuje ni za cigare.

aleksa

pre 13 godina

Uz svo uvazavanje gospodje Barac i njenog rada, moram da kazem da je ovaj "Komentar" u Novostima izuzetno pozitivan za Srbiju. Upravo je izasao na povrsinu jedan segment u medijskoj satanizaciji. Sada znamo jos neka imena koja se bave poslpm zvanim "satanizacija"...sve su to "drugari"...

my name is...

pre 13 godina

Da li je neko primetio da je u sredini teksta na sajtu Novosti reklama (banner link) za sajt SPORNI SAJT Ocistimo Srbiju? Slucajno ili ne?!

aleksa

pre 13 godina

Evo linka za vest:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:318608-Koga-savetuje-Baraceva#

+33 -226
Jutros kad sam ostavio komentar, bio je već jedan na sajtu. Sad nema nijednog. Cenzura, bato!

bratislav

pre 13 godina

Jedna je nepobitna cinjenica, a to je da u borbi protiv organizovanog kriminala, i korupcije postoje dve zene a to je Brankica Stankovic i Verica Barac, pa mozda bi trebalo i za predcednika drzave izabrati zenu.

Srki

pre 13 godina

Opa, krenuli su placeni komentari protiv Verice. Ajde ljudi, ima jos malo svetla u ovome mraku, Verica, Brankica. Podrzite ih, inace ce nas mrak savladati.

Dragoljub

pre 13 godina

nije nista 25 000 za sajt,150 000 za platu sluzbenika,milioni fale Mrkonjicevom ministrastvu,a profesorima je plata velika?!Kad bi se samo malo optimizovali troskovi svi bi bili zadovoljni!

milepile

pre 13 godina

Sram vas bilo ****, ja bih toj ženi za to što radi dao 1.500.000 mesečno a ne 150.000 din. Šta treba da znače ovakve prozivke...prima žena 1400 evra za nešto što treba državi da vrati milione. Pa ovi što pišu su jadni do meseca i nazad.

Dejan

pre 13 godina

Da je sreće V. Barać bi imala platu 125000 eura a ne dinara,shodno poslu koji radi. Oni koji su predmet njenih optužbi bi mnogo više platili samo da ćuti.Zato sa Vericom do pobede.

Beko je zadovoljan sudstvom

pre 13 godina

Svi se slazu da je Luka Beograd pljacka,ali ko je to dokazao,gdje su presude???
(ben, 10. februar 2011 16:53)
Presude su u Bekovom džepu ! A vidim da i ti viriš iz istog džepa

Branislav

pre 13 godina

Gradjani, da skratimo pricu: svi znamo ko je Verica Barac, kao sto svi znamo i ko su Manjo Vukotic, koji je prvo od VAC-a uzeo debelu proviziju da mu proda NOVOSTI, a onda, kad je BEKO od VAC0-a ukrao NOVOSTI, stao na stranu tog tajkuna. Predlazem sledece: bojkotujmo NOVOSTI tako sto ih necemo kupovati. Ko je za?

Cedomir

pre 13 godina

Da li bi NUNS mogao da ispita kakvu prljavu kampanju Vecernje novosti vode protiv novog grba Srbije? Tek je ta kampanja uzasna. Jedino je B92 konacno objasnio sve pre neki dan.

Zoran

pre 13 godina

Ma da, ja sam za Vericu!!!
Ma nek ona ima i 300 000 platu mesecno!!! Ali neka raskrinka ove ostale !
Zato i jeste postavljena na to mesto !

slobodan

pre 13 godina

Za ocekivati je da novinar "vecernjih novosti"ISTRAZI I JAVNO OBJAVI ARGUMENTE KOJI obaraju krivicnu prijavu koju je podnela Barac V, a ne da pokusava sa niskim udarcima i kompromitacijom po sistemu "Napad je najbolja odbrana".Krivicna prijava koju je podnela Barac morace biti procesuirana kad-tad.Koliko sam cuo ,mali akcioner i ce podneti i ostetni zahtev jer do sada je potpuno jasno da to sa lukom nije bilo ni dovoljno transparentno a svi su izgledi da ima i elemenata krivicne odgovornosti.