Sreda, 15.12.2010.

14:13

Salford prodaje Knjaz, Bambi, Imlek

Direktor Salforda Judžin Džafi najavio je da je od ovog momenta sve što taj investicioni fond poseduje u Srbiji na prodaju.

Izvor: B92

Salford prodaje Knjaz, Bambi, Imlek IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Nesa

pre 13 godina

Dragi moji zemljaci,
rezultate sadasnje vlasti vec osecamo...a tek cemo! Ako niste znali Naftnu industriju smo prodali Rusima, Telekomikacije smo prodali Norvezanima, Austrijancima i najverovatnije Nemcima, hrana je uglavnom u rukama susedne nam Hrvatske a polako cemo ostati i bez Mleka i mlecnih proizvoda koje ce kupiti opet neki Francuzi, Nemci...
Struja ce najverovatnije otici nekom stranom "partneru"... Tako da kad se probudite 2012god i neko vas pita da li je Srbija suverena zemlja...sta bi mu vi odgovorili? Mislite o tome, kad ne budete u stanju da placate gorivo, kad ne bude bilo telefona, ili kad svi razgovori budu prisluskivani od strane neke strane zemlje, kad hrana bude vrlo sumnjivog kvaliteta...itd...
Srecno i zivi bili!


Nemoj da brines..2012 ce biti smak sveta tako da je svejedno...hahahah

Zoki

pre 13 godina

@bez_cenzure
Janu možeš kupiti u New Yorku na svakom ćošku, Knjaz Miloš se prodaje samo po srpskim radnjama.
Sudbina Knjaza Miloša kao brenda je zapečaćena onoga trenutka kada je propuštena prilika da se proda Vladi Divcu, u vreme dok su on i njegov kum još uvek bili aktivni igrači u NBA. Da su stručnjaci pilećih mozgova sabrali 2 i 2 mogli su vide da bi potencijalna vrednost marketinga koju bi Divac mogao da unese u Knjaz Miloša bila veća od vrednosti te kompanije kao takve. Mogao je napraviti novi Evian.
Ta šansa je propuštena, a ostali nisu sedeli skrštenih ruku. Mineralnu vodu prodaje marketing, a ne kvalitet vode kao takav.

zaljo

pre 13 godina

Znaju oni kad trebaju da idu, dosli turski konditori duplo jeftiniji. nemogu vise da prolaze dogovorene cene ili one vase fore da pakujete cokolade od 90grama svaka cast bas ste domacini to nema nigde sem u srbiji, ili pavlaku skratili sa o.2 na 0.18.Izvukli bi ti dinar iz oka.

mali marinko

pre 13 godina

koliko vidim sada kolektivno pljujete po Salfordu - isto kako ste onomad pljuvali po nama kad nismo htjeli Salford u Hrvatskoj. Za nadati se da vam je sada nešto jasnije.

Zoki

pre 13 godina

@bez_cenzure
Janu možeš kupiti u New Yorku na svakom ćošku, Knjaz Miloš se prodaje samo po srpskim radnjama.
Sudbina Knjaza Miloša kao brenda je zapečaćena onoga trenutka kada je propuštena prilika da se proda Vladi Divcu, u vreme dok su on i njegov kum još uvek bili aktivni igrači u NBA. Da su stručnjaci pilećih mozgova sabrali 2 i 2 mogli su vide da bi potencijalna vrednost marketinga koju bi Divac mogao da unese u Knjaz Miloša bila veća od vrednosti te kompanije kao takve. Mogao je napraviti novi Evian.
Ta šansa je propuštena, a ostali nisu sedeli skrštenih ruku. Mineralnu vodu prodaje marketing, a ne kvalitet vode kao takav.

Jack Barbanel

pre 13 godina

Evo nekih podataka u korist onih koje su pre par meseci nazivali spekulantima.
Sledeca preduzeca je kupio IMLEK nakon preuzimanja od strane Salforda :
1.East Milk - 100%
2.Imlek Boka – 100%
4.Mlijekoprodukt - 33,29%
5.IMK Trejd - 100%
6.IMB Mlekara Bitola a.d. Makedonija - 74,60%.
7.Banja Luka - 8,34%
to su javni podaci, da ne ulazim u to koliko jos % u navedenim mlekarama imaju preko svojih posrednika... toliko o tome : NISAM MONOPOLISTA U SRBIJI VEC NA CELOM BALKANU !!!
Za one koji veruju u deda mraza, Salford je toliko ulozio novca da je nase posrnule fabrike kao sto su "Bambi-Banat", "Knjaz Miloš", "Imlek" i "Mlekara Subotica" stavio na noge. Ustvari sav novac koji je Salford ulozio u vec dobro stojece (da ne kazem u tom trenutku vodece) firme, on je uzeo nazad jer kao vecinski vlasnik ovih preduzeca, on raspolaze i sa njihovim finansijama, odnosno Salford odlucuje o svemu, pa i o tokovima novca, narocito o placanju ``konsalting`` firmi,raznih stranih savetnika, marketinskih kampanja itd. U svemu ovome nase firme su ispale krave muzare koje je Salford muzao i muzao 5-6 godina bez prestanka. Kada ih je preuzeo bile su pune sirovina, ambalaze i gotovog proizvoda, a sada kada ih prodaje skinute su do gole koze. Problem je sto sve to ide mnogo dublje, a narocito politicki i tu je prici kraj.
P.S. Bilo kako bilo neka idu, samo da se ne vracaju.... ali nek povedu i sve svoje pse, i gospodju Karen, cika Tea, Fabia i sve clanove upravnog odbora.

alonso

pre 13 godina

Baš se čudim.Ljudi,pa ko će plaćati gospođi Karen smeštaj u Hajatu?Za gospodina Fabijana se otimaju vodeće firme jer je to neviđeni stručnjak u proglašavanju radnika viškom.Prodat vozni park Toplici Spasojeviću na tri godine i Auto Čačku za keš.Neka objave ugovore da svi vidimo kolike su cene.Koliko ste gospodo platili Škode Fabie a kolika je bila stvarna cena?Nema kraja ovakvim stvarima ali su gospoda napunili džepove pa baš ih briga.I ne žurite jer možete još nešto prodati a ti državo ćuti dok tajkuni odnose i iznose pare. Nazdravlje.

maki

pre 13 godina

Ja stvarno vise ne mogu da verujem ovim komentarima, toliko zajedljivih, zavidnih i losih komentara, pa stvarno ovde zivi dosta malih ljudi...
Prodaju ono u sta su ulagali i sto je njihovo, pa neka prodaju. Te firme i treba da kupe velika strana preduzeca iz njihovih grana, fond zato i sluzi, da im poveca vrednost i da ih proda zarad dobitka svojih investitora. U Americi svaki dan neko kupuje, ulaze, prodaje, tako se prave pare za sve...samo jos da je drzava stimulativnija i mnogo malih firmi bi poraslo i prodalo se, stvorile se nove i tako redom...sve ima zivotne cikluse!
A da sa vladom ne moze da komunicira to me uopste ne cudi ali nema ni sa kim, niko ne bi znao sta da kaze, jer niko nema pojma ni o cemu...

Bob Sent Kler

pre 13 godina

Seljaku se plati 29 din a u prodavnici 80 din. kravica dugotrajno. Pa sta mu radite za 51 din/litru mleka aman zaman?
Kad su jednom u novinama objavili oglas koji je pokazivao cenu kostanja bili su tu troskovi marketinga od 18 din. Ej bre 18 din/litru, kakav lopovluk, sta ima ko da mi reklamira osnovnu zivotnu namirnicu a pri tom u Beogradu nemam od koga drugog da je kupim. U "Kinshasu" prvo pa posle prodaja ali nacionalizovanih mlekara. Iako zvuci radikalno dok se ovako nesto ne uradi tamo gde je ocigledno monopolsko i nefer ponasanje nasu srpsku ekonomiju niko nece da postuje i ima da nas posmatraju kao zemlju u koju je lako uci i ocerupati je za kratko vreme kao kokosku.

mario

pre 13 godina

@Bez_Cenzure Zna se kako se kupuje onaj ko ponudi više njegovo je,a to što Hrvatske firme lakše dolaze do kredita i po povoljnijim kamatama to je problem srpske vlade.
Hrvatska je članica NATO-a,uskoro završava pregovore za ulazak u EU sve se to kod stranih banaka i investitora gleda.
Od kompleksa se ne živi.
P.S.
Ta neka Jamnica se prodaje u USA i Jana je službena voda Madison Square Gardena.
http://propanightmares.com/2010/09/veliki-trijumf-hrvatske-vode-jana-pokorila-ameriku/
U Portugalu jedno porodilište naručuje samo Janu.

mario

pre 13 godina

@ggg Ko više ponudi taj je i vlasnik.
A ko je koga isisavao 45 godina znamo dobro i koliku je štetu nekome napravio prilikom raspada ExYu.
To što hrvatski tajkuni lakše dođu do kredita to je uspjeh politike RH,a problem srpske politike.

kortasar

pre 13 godina

Naravno da mozete da idete,ko vam brani.ALI ,pre toga cete morati da platite kaznu za monopolsko ponasanje,koja nikako ne moze niti sme da bude simbolicna,vec astronomska,jer ste u medjuvremenu,enormno se obogativsi ,uspeli da unistite domace stocarstvo,i poljoprivrednu proizvodnju.Pa ,zar vi mislite da su u ovoj SRBIJI BAS SVI BLESAVI.Da ,i porez cete morati da platite ,na dobit,na transakciju,i sve sto treba.E,onda idite ,pa investirajte i Tunguziju,najbolje.

maloletni deda

pre 13 godina

Cenim pre prodaje tih firmi, pogotovu "Knjaza MILOŠA", trebalo bi malo da prodavci došetaju do Bačvanske ulice, to jesz CZ-u.

insajder

pre 13 godina

u melku, vodi i konditerstvu nemaju iskustva, pa je pitanje ko je dopustio ovakvu privatizaciju i podgovornost?!?!
A ciljaju na telekom, jer niko nije ocekivao da ce srbija da prodaje i telekomunikacije i energetiku.
Ciste pare i extremno lak biznis.
A vlada i njeni clanovi i savetnici nek se spreme na koniskaciju, kako bi nadoknadili gradjanima i budzetu izgubljeno.

ggg

pre 13 godina

bolje miskovic nego todorovic. nadam se da ce neko iz japana,zap evrope,SAD kupiti ove kompanije. hrvati hoce da kontrolisu nasu prehrambenu industriju i sisaju profit iz srbije. ovi iz salforda su bar investirali nesto. vlasnik ce prodati onom ko najvise ponudi a to ce biti hrvati.nemam nista protiv hrvata ali kad oni ne daju srbima da investiraju u hrvatsku a masivno kupuju preduzeca u srbiji ocigledno je da su nesto naumili. kad se pogledaju istorijski odnosi između dve drzave to nesto nije dobro za srbiju.

kiany

pre 13 godina

Ne verujem da ce ulagati dalje kod nas.Ovde je sve teze i teze,realno gledano,kriza ce biti jos veca u narednoj godini.Inflacija,nezaposlenost i losa politicka(nekvalitetni i nekompetentni politicari)situacija,kazu da ce biti jos teze ziveti u Srbiji.Nista neocekivano i novo.

Vladica

pre 13 godina

A da pre toga vrate sve unistene mmale mlekare, prodatu imovinu kupljenu za 0.01 eur i slicno...
i oni i svi ostali "biznismeni" ladno bi u drugim zemljama lezali par stotina dozivotnih zatvorskih kazni zbog napravljenog... ali ne kod nas

Voyager

pre 13 godina

Sada je vreme za tuzioca za organizovani kriminal da ispita privatizacije mlecne i mesne industrije po Srbiji (citaj Vojvodini). Svojevremeno sam dao komentar (nikada nije objavljen) da je Carmex poklonjem Midlandu (kanadski - Bog zna ciji - jevrejski investicioni fond kao i ovaj za mleko), a da je u ovim privatizacijama i za Carnex i mleko direktnu proviziju (milionsku u US$) uzeo Labus (tada predsednik G17 i potpredsednik Vlade). Carnex je kasnije preprodat, Midland ostao duzan i Bogu i ljudima a iz zemlje izneo nekoliko stotina miliona dolara. To nikada nece niko utvrditi, ali moze da se uhapsi onaj koji je to omogucio. Setite se nocnih poseta privatnim kabinetima oko prodaje Knjaza Milosa. Tuzioce, evo ti prvi "Sanader". Privatizaciju obustaviti do zavrsetka rada Tuzilastva, a onda nacionalizovati. Stetu nadoknaditi od svih umesanih u ovaj kriminal.

bagra vlada

pre 13 godina

Salford je uostalom i kupovao da bi kasnije preprodao za mnogo veće pare. I to nije nikakva tajna. Nije više tajna ni ko je vlasnik Salforda, ni koliko je i kako je sve to oteto od države i naroda. Jedino je tajna zašto taj isti narod sve ovo mirno posmatra umesto da učini ono što je već odavno trebalo učiniti.

Laza L.

pre 13 godina

Dragi moji zemljaci,
rezultate sadasnje vlasti vec osecamo...a tek cemo! Ako niste znali Naftnu industriju smo prodali Rusima, Telekomikacije smo prodali Norvezanima, Austrijancima i najverovatnije Nemcima, hrana je uglavnom u rukama susedne nam Hrvatske a polako cemo ostati i bez Mleka i mlecnih proizvoda koje ce kupiti opet neki Francuzi, Nemci...
Struja ce najverovatnije otici nekom stranom "partneru"... Tako da kad se probudite 2012god i neko vas pita da li je Srbija suverena zemlja...sta bi mu vi odgovorili? Mislite o tome, kad ne budete u stanju da placate gorivo, kad ne bude bilo telefona, ili kad svi razgovori budu prisluskivani od strane neke strane zemlje, kad hrana bude vrlo sumnjivog kvaliteta...itd...
Srecno i zivi bili!

Зоран

pre 13 godina

Купиће Мишковић? Зна неко мало дубље о чему се овде ради? Мени нешто смрдуцка.

vlada

pre 13 godina

Nema problema vraticjemo Vam svih 10e kolko ste i dali , kad Vam odbijemo to sto ste unistili jednu industrijsku granu u ovoj zemlji jos cje biti da Vi nama dodjete.

Pozz

Mistik

pre 13 godina

"Kompanije u kojima imamo udeo prodavaćemo po tržišnoj ceni globalnim kompanijama. Smatramo da će prodaja biti laka jer kompanije koje Salford poseduje nemaju problema sa monopolima i posluju čisto"

Rece i ostade ziv.

Sin Bludimir

pre 13 godina

Osetili najkrupniji ****** da je brod dosta bushan i da jako brzo tone pa reshili da rasprodaju sve dok to josh nesto vredi..
Zamislite kakve informacije imaju oni, sta nas sve cheka u naredne 2 godine, kad su se oni odluchili da prodaju ove GIGANTE. Verovatno imaju saznanja da ljudi nece imati leba da jedu vec za pola godine i da ce polako krenuti socijalna buna.

Prodace ovo posto se zavrshava investicioni ciklus! :) Kako je to dobro objasnjenje - ovo bi pitalo malo dete u zabavishtu "a tata, zasto da prodamo konja koji pobedjuje na trkama?"
Kraj investicionog ciklusa... :)) Hahaha kakva fraza covece - stvarno su MAJSTORI!!

Marko

pre 13 godina

"...ali i dodaje da je umoran od komuniciranja sa vladom preko medija i sudova."

Sine, da si u Americi, ne bi ni komunicirao - samo bi ti bio ispostavljen racun koji treba da platis zbog monopola, a ne ovo "pricam ti pricu" izlazenje iz posla.
Iz ovoga se vidi da nije stvar u biznisu, vec uzimanje profita i cao-zdravo. To je legitimno, ali je pitanje sta mi od toga imamo.

Plastik Fantastik

pre 13 godina

Izgleda da se Beko uplašio za imovinu. Od jednom počinju da isplivavaju na površinu ovi strani "direktori", "suvlasnici" i ostali. Izgleda da samo niko iz ovdašnje strukture nema udela u fondu, nego tamo neki rusi, jevreji i sl. No kako je u pitanju velika lova, ne sumnjam da će uspeti da proda sve samo pitanje po kojoj ceni (mislim koliko će morati da plati reket). Jedino ako mu prijatelj Toma ne pomogne tako što će da postane kalif umesto kalifa.

boris

pre 13 godina

Znaci stislo je pa da se bezi..
Afere su krenule da se otvaraju, nema vise da se maznjava, sve je puklo...
Placali ste sakom i kapom gonice robova koji su ziveli u Hayat-u (Karen Hofmann, CEO Bambi Banat), gazili ste neistomisljenike ili ih izbacivali sa posla, nikad se niste osvrtali na radno vreme vec ste ucenjivali da se mora ostajati i do 21h a i duze na poslu...a sada je doslo vreme za beg... kud koji mili moji...

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Eto a toga smo se bojali. Sada će hrvatski tajkuni i tajkunćići navaliti i tako će Hrvatska ostvariti zacrtani cilj da prehrambenu industriju Srbije stavi pod svoju šapu. Za razliku od Srbije oni imaju cilj. Srbija očito nema cilja nego se vođenje države vrši od danas do sutra bez ikakve vizije za budućnost. Nadam se iskreno da će neko i od domaćih privrednika kupiti barem Knjaza i Imlek. Ne bi valjalo da neka tamo Jamnica kupi Knjaza.

ion

pre 13 godina

jedino sto mogu da vestacki dizu cene akcija svojih firmi na berzi,ali nece niko da se upeca i to kupi.
ja mislim da ce morati spustiti cenu,ako zele da se rese tih firmi.

Pamentan

pre 13 godina

Pa to je i za ocekivati...dosli ulozili manje,sredili i sada prodaju za vise,a razliku zadrzavaju...heheheh...to je i smisao investicionih fonfova...neka samo oni investiraju i neka dovode u red rasulo od privrede Srbije..hvala im...srdili su mlekare po najvisim EU standardima i treba da zarade...

boris

pre 13 godina

Znaci stislo je pa da se bezi..
Afere su krenule da se otvaraju, nema vise da se maznjava, sve je puklo...
Placali ste sakom i kapom gonice robova koji su ziveli u Hayat-u (Karen Hofmann, CEO Bambi Banat), gazili ste neistomisljenike ili ih izbacivali sa posla, nikad se niste osvrtali na radno vreme vec ste ucenjivali da se mora ostajati i do 21h a i duze na poslu...a sada je doslo vreme za beg... kud koji mili moji...

Sin Bludimir

pre 13 godina

Osetili najkrupniji ****** da je brod dosta bushan i da jako brzo tone pa reshili da rasprodaju sve dok to josh nesto vredi..
Zamislite kakve informacije imaju oni, sta nas sve cheka u naredne 2 godine, kad su se oni odluchili da prodaju ove GIGANTE. Verovatno imaju saznanja da ljudi nece imati leba da jedu vec za pola godine i da ce polako krenuti socijalna buna.

Prodace ovo posto se zavrshava investicioni ciklus! :) Kako je to dobro objasnjenje - ovo bi pitalo malo dete u zabavishtu "a tata, zasto da prodamo konja koji pobedjuje na trkama?"
Kraj investicionog ciklusa... :)) Hahaha kakva fraza covece - stvarno su MAJSTORI!!

Laza L.

pre 13 godina

Dragi moji zemljaci,
rezultate sadasnje vlasti vec osecamo...a tek cemo! Ako niste znali Naftnu industriju smo prodali Rusima, Telekomikacije smo prodali Norvezanima, Austrijancima i najverovatnije Nemcima, hrana je uglavnom u rukama susedne nam Hrvatske a polako cemo ostati i bez Mleka i mlecnih proizvoda koje ce kupiti opet neki Francuzi, Nemci...
Struja ce najverovatnije otici nekom stranom "partneru"... Tako da kad se probudite 2012god i neko vas pita da li je Srbija suverena zemlja...sta bi mu vi odgovorili? Mislite o tome, kad ne budete u stanju da placate gorivo, kad ne bude bilo telefona, ili kad svi razgovori budu prisluskivani od strane neke strane zemlje, kad hrana bude vrlo sumnjivog kvaliteta...itd...
Srecno i zivi bili!

Marko

pre 13 godina

"...ali i dodaje da je umoran od komuniciranja sa vladom preko medija i sudova."

Sine, da si u Americi, ne bi ni komunicirao - samo bi ti bio ispostavljen racun koji treba da platis zbog monopola, a ne ovo "pricam ti pricu" izlazenje iz posla.
Iz ovoga se vidi da nije stvar u biznisu, vec uzimanje profita i cao-zdravo. To je legitimno, ali je pitanje sta mi od toga imamo.

Voyager

pre 13 godina

Sada je vreme za tuzioca za organizovani kriminal da ispita privatizacije mlecne i mesne industrije po Srbiji (citaj Vojvodini). Svojevremeno sam dao komentar (nikada nije objavljen) da je Carmex poklonjem Midlandu (kanadski - Bog zna ciji - jevrejski investicioni fond kao i ovaj za mleko), a da je u ovim privatizacijama i za Carnex i mleko direktnu proviziju (milionsku u US$) uzeo Labus (tada predsednik G17 i potpredsednik Vlade). Carnex je kasnije preprodat, Midland ostao duzan i Bogu i ljudima a iz zemlje izneo nekoliko stotina miliona dolara. To nikada nece niko utvrditi, ali moze da se uhapsi onaj koji je to omogucio. Setite se nocnih poseta privatnim kabinetima oko prodaje Knjaza Milosa. Tuzioce, evo ti prvi "Sanader". Privatizaciju obustaviti do zavrsetka rada Tuzilastva, a onda nacionalizovati. Stetu nadoknaditi od svih umesanih u ovaj kriminal.

Mistik

pre 13 godina

"Kompanije u kojima imamo udeo prodavaćemo po tržišnoj ceni globalnim kompanijama. Smatramo da će prodaja biti laka jer kompanije koje Salford poseduje nemaju problema sa monopolima i posluju čisto"

Rece i ostade ziv.

kortasar

pre 13 godina

Naravno da mozete da idete,ko vam brani.ALI ,pre toga cete morati da platite kaznu za monopolsko ponasanje,koja nikako ne moze niti sme da bude simbolicna,vec astronomska,jer ste u medjuvremenu,enormno se obogativsi ,uspeli da unistite domace stocarstvo,i poljoprivrednu proizvodnju.Pa ,zar vi mislite da su u ovoj SRBIJI BAS SVI BLESAVI.Da ,i porez cete morati da platite ,na dobit,na transakciju,i sve sto treba.E,onda idite ,pa investirajte i Tunguziju,najbolje.

Plastik Fantastik

pre 13 godina

Izgleda da se Beko uplašio za imovinu. Od jednom počinju da isplivavaju na površinu ovi strani "direktori", "suvlasnici" i ostali. Izgleda da samo niko iz ovdašnje strukture nema udela u fondu, nego tamo neki rusi, jevreji i sl. No kako je u pitanju velika lova, ne sumnjam da će uspeti da proda sve samo pitanje po kojoj ceni (mislim koliko će morati da plati reket). Jedino ako mu prijatelj Toma ne pomogne tako što će da postane kalif umesto kalifa.

bagra vlada

pre 13 godina

Salford je uostalom i kupovao da bi kasnije preprodao za mnogo veće pare. I to nije nikakva tajna. Nije više tajna ni ko je vlasnik Salforda, ni koliko je i kako je sve to oteto od države i naroda. Jedino je tajna zašto taj isti narod sve ovo mirno posmatra umesto da učini ono što je već odavno trebalo učiniti.

Pamentan

pre 13 godina

Pa to je i za ocekivati...dosli ulozili manje,sredili i sada prodaju za vise,a razliku zadrzavaju...heheheh...to je i smisao investicionih fonfova...neka samo oni investiraju i neka dovode u red rasulo od privrede Srbije..hvala im...srdili su mlekare po najvisim EU standardima i treba da zarade...

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Eto a toga smo se bojali. Sada će hrvatski tajkuni i tajkunćići navaliti i tako će Hrvatska ostvariti zacrtani cilj da prehrambenu industriju Srbije stavi pod svoju šapu. Za razliku od Srbije oni imaju cilj. Srbija očito nema cilja nego se vođenje države vrši od danas do sutra bez ikakve vizije za budućnost. Nadam se iskreno da će neko i od domaćih privrednika kupiti barem Knjaza i Imlek. Ne bi valjalo da neka tamo Jamnica kupi Knjaza.

vlada

pre 13 godina

Nema problema vraticjemo Vam svih 10e kolko ste i dali , kad Vam odbijemo to sto ste unistili jednu industrijsku granu u ovoj zemlji jos cje biti da Vi nama dodjete.

Pozz

ion

pre 13 godina

jedino sto mogu da vestacki dizu cene akcija svojih firmi na berzi,ali nece niko da se upeca i to kupi.
ja mislim da ce morati spustiti cenu,ako zele da se rese tih firmi.

ggg

pre 13 godina

bolje miskovic nego todorovic. nadam se da ce neko iz japana,zap evrope,SAD kupiti ove kompanije. hrvati hoce da kontrolisu nasu prehrambenu industriju i sisaju profit iz srbije. ovi iz salforda su bar investirali nesto. vlasnik ce prodati onom ko najvise ponudi a to ce biti hrvati.nemam nista protiv hrvata ali kad oni ne daju srbima da investiraju u hrvatsku a masivno kupuju preduzeca u srbiji ocigledno je da su nesto naumili. kad se pogledaju istorijski odnosi između dve drzave to nesto nije dobro za srbiju.

maloletni deda

pre 13 godina

Cenim pre prodaje tih firmi, pogotovu "Knjaza MILOŠA", trebalo bi malo da prodavci došetaju do Bačvanske ulice, to jesz CZ-u.

Bob Sent Kler

pre 13 godina

Seljaku se plati 29 din a u prodavnici 80 din. kravica dugotrajno. Pa sta mu radite za 51 din/litru mleka aman zaman?
Kad su jednom u novinama objavili oglas koji je pokazivao cenu kostanja bili su tu troskovi marketinga od 18 din. Ej bre 18 din/litru, kakav lopovluk, sta ima ko da mi reklamira osnovnu zivotnu namirnicu a pri tom u Beogradu nemam od koga drugog da je kupim. U "Kinshasu" prvo pa posle prodaja ali nacionalizovanih mlekara. Iako zvuci radikalno dok se ovako nesto ne uradi tamo gde je ocigledno monopolsko i nefer ponasanje nasu srpsku ekonomiju niko nece da postuje i ima da nas posmatraju kao zemlju u koju je lako uci i ocerupati je za kratko vreme kao kokosku.

mario

pre 13 godina

@Bez_Cenzure Zna se kako se kupuje onaj ko ponudi više njegovo je,a to što Hrvatske firme lakše dolaze do kredita i po povoljnijim kamatama to je problem srpske vlade.
Hrvatska je članica NATO-a,uskoro završava pregovore za ulazak u EU sve se to kod stranih banaka i investitora gleda.
Od kompleksa se ne živi.
P.S.
Ta neka Jamnica se prodaje u USA i Jana je službena voda Madison Square Gardena.
http://propanightmares.com/2010/09/veliki-trijumf-hrvatske-vode-jana-pokorila-ameriku/
U Portugalu jedno porodilište naručuje samo Janu.

Зоран

pre 13 godina

Купиће Мишковић? Зна неко мало дубље о чему се овде ради? Мени нешто смрдуцка.

Vladica

pre 13 godina

A da pre toga vrate sve unistene mmale mlekare, prodatu imovinu kupljenu za 0.01 eur i slicno...
i oni i svi ostali "biznismeni" ladno bi u drugim zemljama lezali par stotina dozivotnih zatvorskih kazni zbog napravljenog... ali ne kod nas

insajder

pre 13 godina

u melku, vodi i konditerstvu nemaju iskustva, pa je pitanje ko je dopustio ovakvu privatizaciju i podgovornost?!?!
A ciljaju na telekom, jer niko nije ocekivao da ce srbija da prodaje i telekomunikacije i energetiku.
Ciste pare i extremno lak biznis.
A vlada i njeni clanovi i savetnici nek se spreme na koniskaciju, kako bi nadoknadili gradjanima i budzetu izgubljeno.

kiany

pre 13 godina

Ne verujem da ce ulagati dalje kod nas.Ovde je sve teze i teze,realno gledano,kriza ce biti jos veca u narednoj godini.Inflacija,nezaposlenost i losa politicka(nekvalitetni i nekompetentni politicari)situacija,kazu da ce biti jos teze ziveti u Srbiji.Nista neocekivano i novo.

mario

pre 13 godina

@ggg Ko više ponudi taj je i vlasnik.
A ko je koga isisavao 45 godina znamo dobro i koliku je štetu nekome napravio prilikom raspada ExYu.
To što hrvatski tajkuni lakše dođu do kredita to je uspjeh politike RH,a problem srpske politike.

Jack Barbanel

pre 13 godina

Evo nekih podataka u korist onih koje su pre par meseci nazivali spekulantima.
Sledeca preduzeca je kupio IMLEK nakon preuzimanja od strane Salforda :
1.East Milk - 100%
2.Imlek Boka – 100%
4.Mlijekoprodukt - 33,29%
5.IMK Trejd - 100%
6.IMB Mlekara Bitola a.d. Makedonija - 74,60%.
7.Banja Luka - 8,34%
to su javni podaci, da ne ulazim u to koliko jos % u navedenim mlekarama imaju preko svojih posrednika... toliko o tome : NISAM MONOPOLISTA U SRBIJI VEC NA CELOM BALKANU !!!
Za one koji veruju u deda mraza, Salford je toliko ulozio novca da je nase posrnule fabrike kao sto su "Bambi-Banat", "Knjaz Miloš", "Imlek" i "Mlekara Subotica" stavio na noge. Ustvari sav novac koji je Salford ulozio u vec dobro stojece (da ne kazem u tom trenutku vodece) firme, on je uzeo nazad jer kao vecinski vlasnik ovih preduzeca, on raspolaze i sa njihovim finansijama, odnosno Salford odlucuje o svemu, pa i o tokovima novca, narocito o placanju ``konsalting`` firmi,raznih stranih savetnika, marketinskih kampanja itd. U svemu ovome nase firme su ispale krave muzare koje je Salford muzao i muzao 5-6 godina bez prestanka. Kada ih je preuzeo bile su pune sirovina, ambalaze i gotovog proizvoda, a sada kada ih prodaje skinute su do gole koze. Problem je sto sve to ide mnogo dublje, a narocito politicki i tu je prici kraj.
P.S. Bilo kako bilo neka idu, samo da se ne vracaju.... ali nek povedu i sve svoje pse, i gospodju Karen, cika Tea, Fabia i sve clanove upravnog odbora.

Zoki

pre 13 godina

@bez_cenzure
Janu možeš kupiti u New Yorku na svakom ćošku, Knjaz Miloš se prodaje samo po srpskim radnjama.
Sudbina Knjaza Miloša kao brenda je zapečaćena onoga trenutka kada je propuštena prilika da se proda Vladi Divcu, u vreme dok su on i njegov kum još uvek bili aktivni igrači u NBA. Da su stručnjaci pilećih mozgova sabrali 2 i 2 mogli su vide da bi potencijalna vrednost marketinga koju bi Divac mogao da unese u Knjaz Miloša bila veća od vrednosti te kompanije kao takve. Mogao je napraviti novi Evian.
Ta šansa je propuštena, a ostali nisu sedeli skrštenih ruku. Mineralnu vodu prodaje marketing, a ne kvalitet vode kao takav.

alonso

pre 13 godina

Baš se čudim.Ljudi,pa ko će plaćati gospođi Karen smeštaj u Hajatu?Za gospodina Fabijana se otimaju vodeće firme jer je to neviđeni stručnjak u proglašavanju radnika viškom.Prodat vozni park Toplici Spasojeviću na tri godine i Auto Čačku za keš.Neka objave ugovore da svi vidimo kolike su cene.Koliko ste gospodo platili Škode Fabie a kolika je bila stvarna cena?Nema kraja ovakvim stvarima ali su gospoda napunili džepove pa baš ih briga.I ne žurite jer možete još nešto prodati a ti državo ćuti dok tajkuni odnose i iznose pare. Nazdravlje.

mali marinko

pre 13 godina

koliko vidim sada kolektivno pljujete po Salfordu - isto kako ste onomad pljuvali po nama kad nismo htjeli Salford u Hrvatskoj. Za nadati se da vam je sada nešto jasnije.

zaljo

pre 13 godina

Znaju oni kad trebaju da idu, dosli turski konditori duplo jeftiniji. nemogu vise da prolaze dogovorene cene ili one vase fore da pakujete cokolade od 90grama svaka cast bas ste domacini to nema nigde sem u srbiji, ili pavlaku skratili sa o.2 na 0.18.Izvukli bi ti dinar iz oka.

maki

pre 13 godina

Ja stvarno vise ne mogu da verujem ovim komentarima, toliko zajedljivih, zavidnih i losih komentara, pa stvarno ovde zivi dosta malih ljudi...
Prodaju ono u sta su ulagali i sto je njihovo, pa neka prodaju. Te firme i treba da kupe velika strana preduzeca iz njihovih grana, fond zato i sluzi, da im poveca vrednost i da ih proda zarad dobitka svojih investitora. U Americi svaki dan neko kupuje, ulaze, prodaje, tako se prave pare za sve...samo jos da je drzava stimulativnija i mnogo malih firmi bi poraslo i prodalo se, stvorile se nove i tako redom...sve ima zivotne cikluse!
A da sa vladom ne moze da komunicira to me uopste ne cudi ali nema ni sa kim, niko ne bi znao sta da kaze, jer niko nema pojma ni o cemu...

Zoki

pre 13 godina

@bez_cenzure
Janu možeš kupiti u New Yorku na svakom ćošku, Knjaz Miloš se prodaje samo po srpskim radnjama.
Sudbina Knjaza Miloša kao brenda je zapečaćena onoga trenutka kada je propuštena prilika da se proda Vladi Divcu, u vreme dok su on i njegov kum još uvek bili aktivni igrači u NBA. Da su stručnjaci pilećih mozgova sabrali 2 i 2 mogli su vide da bi potencijalna vrednost marketinga koju bi Divac mogao da unese u Knjaz Miloša bila veća od vrednosti te kompanije kao takve. Mogao je napraviti novi Evian.
Ta šansa je propuštena, a ostali nisu sedeli skrštenih ruku. Mineralnu vodu prodaje marketing, a ne kvalitet vode kao takav.

Nesa

pre 13 godina

Dragi moji zemljaci,
rezultate sadasnje vlasti vec osecamo...a tek cemo! Ako niste znali Naftnu industriju smo prodali Rusima, Telekomikacije smo prodali Norvezanima, Austrijancima i najverovatnije Nemcima, hrana je uglavnom u rukama susedne nam Hrvatske a polako cemo ostati i bez Mleka i mlecnih proizvoda koje ce kupiti opet neki Francuzi, Nemci...
Struja ce najverovatnije otici nekom stranom "partneru"... Tako da kad se probudite 2012god i neko vas pita da li je Srbija suverena zemlja...sta bi mu vi odgovorili? Mislite o tome, kad ne budete u stanju da placate gorivo, kad ne bude bilo telefona, ili kad svi razgovori budu prisluskivani od strane neke strane zemlje, kad hrana bude vrlo sumnjivog kvaliteta...itd...
Srecno i zivi bili!


Nemoj da brines..2012 ce biti smak sveta tako da je svejedno...hahahah

Laza L.

pre 13 godina

Dragi moji zemljaci,
rezultate sadasnje vlasti vec osecamo...a tek cemo! Ako niste znali Naftnu industriju smo prodali Rusima, Telekomikacije smo prodali Norvezanima, Austrijancima i najverovatnije Nemcima, hrana je uglavnom u rukama susedne nam Hrvatske a polako cemo ostati i bez Mleka i mlecnih proizvoda koje ce kupiti opet neki Francuzi, Nemci...
Struja ce najverovatnije otici nekom stranom "partneru"... Tako da kad se probudite 2012god i neko vas pita da li je Srbija suverena zemlja...sta bi mu vi odgovorili? Mislite o tome, kad ne budete u stanju da placate gorivo, kad ne bude bilo telefona, ili kad svi razgovori budu prisluskivani od strane neke strane zemlje, kad hrana bude vrlo sumnjivog kvaliteta...itd...
Srecno i zivi bili!

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Eto a toga smo se bojali. Sada će hrvatski tajkuni i tajkunćići navaliti i tako će Hrvatska ostvariti zacrtani cilj da prehrambenu industriju Srbije stavi pod svoju šapu. Za razliku od Srbije oni imaju cilj. Srbija očito nema cilja nego se vođenje države vrši od danas do sutra bez ikakve vizije za budućnost. Nadam se iskreno da će neko i od domaćih privrednika kupiti barem Knjaza i Imlek. Ne bi valjalo da neka tamo Jamnica kupi Knjaza.

ggg

pre 13 godina

bolje miskovic nego todorovic. nadam se da ce neko iz japana,zap evrope,SAD kupiti ove kompanije. hrvati hoce da kontrolisu nasu prehrambenu industriju i sisaju profit iz srbije. ovi iz salforda su bar investirali nesto. vlasnik ce prodati onom ko najvise ponudi a to ce biti hrvati.nemam nista protiv hrvata ali kad oni ne daju srbima da investiraju u hrvatsku a masivno kupuju preduzeca u srbiji ocigledno je da su nesto naumili. kad se pogledaju istorijski odnosi između dve drzave to nesto nije dobro za srbiju.

Sin Bludimir

pre 13 godina

Osetili najkrupniji ****** da je brod dosta bushan i da jako brzo tone pa reshili da rasprodaju sve dok to josh nesto vredi..
Zamislite kakve informacije imaju oni, sta nas sve cheka u naredne 2 godine, kad su se oni odluchili da prodaju ove GIGANTE. Verovatno imaju saznanja da ljudi nece imati leba da jedu vec za pola godine i da ce polako krenuti socijalna buna.

Prodace ovo posto se zavrshava investicioni ciklus! :) Kako je to dobro objasnjenje - ovo bi pitalo malo dete u zabavishtu "a tata, zasto da prodamo konja koji pobedjuje na trkama?"
Kraj investicionog ciklusa... :)) Hahaha kakva fraza covece - stvarno su MAJSTORI!!

Pamentan

pre 13 godina

Pa to je i za ocekivati...dosli ulozili manje,sredili i sada prodaju za vise,a razliku zadrzavaju...heheheh...to je i smisao investicionih fonfova...neka samo oni investiraju i neka dovode u red rasulo od privrede Srbije..hvala im...srdili su mlekare po najvisim EU standardima i treba da zarade...

mario

pre 13 godina

@ggg Ko više ponudi taj je i vlasnik.
A ko je koga isisavao 45 godina znamo dobro i koliku je štetu nekome napravio prilikom raspada ExYu.
To što hrvatski tajkuni lakše dođu do kredita to je uspjeh politike RH,a problem srpske politike.

mario

pre 13 godina

@Bez_Cenzure Zna se kako se kupuje onaj ko ponudi više njegovo je,a to što Hrvatske firme lakše dolaze do kredita i po povoljnijim kamatama to je problem srpske vlade.
Hrvatska je članica NATO-a,uskoro završava pregovore za ulazak u EU sve se to kod stranih banaka i investitora gleda.
Od kompleksa se ne živi.
P.S.
Ta neka Jamnica se prodaje u USA i Jana je službena voda Madison Square Gardena.
http://propanightmares.com/2010/09/veliki-trijumf-hrvatske-vode-jana-pokorila-ameriku/
U Portugalu jedno porodilište naručuje samo Janu.

vlada

pre 13 godina

Nema problema vraticjemo Vam svih 10e kolko ste i dali , kad Vam odbijemo to sto ste unistili jednu industrijsku granu u ovoj zemlji jos cje biti da Vi nama dodjete.

Pozz

Plastik Fantastik

pre 13 godina

Izgleda da se Beko uplašio za imovinu. Od jednom počinju da isplivavaju na površinu ovi strani "direktori", "suvlasnici" i ostali. Izgleda da samo niko iz ovdašnje strukture nema udela u fondu, nego tamo neki rusi, jevreji i sl. No kako je u pitanju velika lova, ne sumnjam da će uspeti da proda sve samo pitanje po kojoj ceni (mislim koliko će morati da plati reket). Jedino ako mu prijatelj Toma ne pomogne tako što će da postane kalif umesto kalifa.

ion

pre 13 godina

jedino sto mogu da vestacki dizu cene akcija svojih firmi na berzi,ali nece niko da se upeca i to kupi.
ja mislim da ce morati spustiti cenu,ako zele da se rese tih firmi.

kiany

pre 13 godina

Ne verujem da ce ulagati dalje kod nas.Ovde je sve teze i teze,realno gledano,kriza ce biti jos veca u narednoj godini.Inflacija,nezaposlenost i losa politicka(nekvalitetni i nekompetentni politicari)situacija,kazu da ce biti jos teze ziveti u Srbiji.Nista neocekivano i novo.

boris

pre 13 godina

Znaci stislo je pa da se bezi..
Afere su krenule da se otvaraju, nema vise da se maznjava, sve je puklo...
Placali ste sakom i kapom gonice robova koji su ziveli u Hayat-u (Karen Hofmann, CEO Bambi Banat), gazili ste neistomisljenike ili ih izbacivali sa posla, nikad se niste osvrtali na radno vreme vec ste ucenjivali da se mora ostajati i do 21h a i duze na poslu...a sada je doslo vreme za beg... kud koji mili moji...

Marko

pre 13 godina

"...ali i dodaje da je umoran od komuniciranja sa vladom preko medija i sudova."

Sine, da si u Americi, ne bi ni komunicirao - samo bi ti bio ispostavljen racun koji treba da platis zbog monopola, a ne ovo "pricam ti pricu" izlazenje iz posla.
Iz ovoga se vidi da nije stvar u biznisu, vec uzimanje profita i cao-zdravo. To je legitimno, ali je pitanje sta mi od toga imamo.

kortasar

pre 13 godina

Naravno da mozete da idete,ko vam brani.ALI ,pre toga cete morati da platite kaznu za monopolsko ponasanje,koja nikako ne moze niti sme da bude simbolicna,vec astronomska,jer ste u medjuvremenu,enormno se obogativsi ,uspeli da unistite domace stocarstvo,i poljoprivrednu proizvodnju.Pa ,zar vi mislite da su u ovoj SRBIJI BAS SVI BLESAVI.Da ,i porez cete morati da platite ,na dobit,na transakciju,i sve sto treba.E,onda idite ,pa investirajte i Tunguziju,najbolje.

Bob Sent Kler

pre 13 godina

Seljaku se plati 29 din a u prodavnici 80 din. kravica dugotrajno. Pa sta mu radite za 51 din/litru mleka aman zaman?
Kad su jednom u novinama objavili oglas koji je pokazivao cenu kostanja bili su tu troskovi marketinga od 18 din. Ej bre 18 din/litru, kakav lopovluk, sta ima ko da mi reklamira osnovnu zivotnu namirnicu a pri tom u Beogradu nemam od koga drugog da je kupim. U "Kinshasu" prvo pa posle prodaja ali nacionalizovanih mlekara. Iako zvuci radikalno dok se ovako nesto ne uradi tamo gde je ocigledno monopolsko i nefer ponasanje nasu srpsku ekonomiju niko nece da postuje i ima da nas posmatraju kao zemlju u koju je lako uci i ocerupati je za kratko vreme kao kokosku.

Mistik

pre 13 godina

"Kompanije u kojima imamo udeo prodavaćemo po tržišnoj ceni globalnim kompanijama. Smatramo da će prodaja biti laka jer kompanije koje Salford poseduje nemaju problema sa monopolima i posluju čisto"

Rece i ostade ziv.

Voyager

pre 13 godina

Sada je vreme za tuzioca za organizovani kriminal da ispita privatizacije mlecne i mesne industrije po Srbiji (citaj Vojvodini). Svojevremeno sam dao komentar (nikada nije objavljen) da je Carmex poklonjem Midlandu (kanadski - Bog zna ciji - jevrejski investicioni fond kao i ovaj za mleko), a da je u ovim privatizacijama i za Carnex i mleko direktnu proviziju (milionsku u US$) uzeo Labus (tada predsednik G17 i potpredsednik Vlade). Carnex je kasnije preprodat, Midland ostao duzan i Bogu i ljudima a iz zemlje izneo nekoliko stotina miliona dolara. To nikada nece niko utvrditi, ali moze da se uhapsi onaj koji je to omogucio. Setite se nocnih poseta privatnim kabinetima oko prodaje Knjaza Milosa. Tuzioce, evo ti prvi "Sanader". Privatizaciju obustaviti do zavrsetka rada Tuzilastva, a onda nacionalizovati. Stetu nadoknaditi od svih umesanih u ovaj kriminal.

maki

pre 13 godina

Ja stvarno vise ne mogu da verujem ovim komentarima, toliko zajedljivih, zavidnih i losih komentara, pa stvarno ovde zivi dosta malih ljudi...
Prodaju ono u sta su ulagali i sto je njihovo, pa neka prodaju. Te firme i treba da kupe velika strana preduzeca iz njihovih grana, fond zato i sluzi, da im poveca vrednost i da ih proda zarad dobitka svojih investitora. U Americi svaki dan neko kupuje, ulaze, prodaje, tako se prave pare za sve...samo jos da je drzava stimulativnija i mnogo malih firmi bi poraslo i prodalo se, stvorile se nove i tako redom...sve ima zivotne cikluse!
A da sa vladom ne moze da komunicira to me uopste ne cudi ali nema ni sa kim, niko ne bi znao sta da kaze, jer niko nema pojma ni o cemu...

Зоран

pre 13 godina

Купиће Мишковић? Зна неко мало дубље о чему се овде ради? Мени нешто смрдуцка.

Vladica

pre 13 godina

A da pre toga vrate sve unistene mmale mlekare, prodatu imovinu kupljenu za 0.01 eur i slicno...
i oni i svi ostali "biznismeni" ladno bi u drugim zemljama lezali par stotina dozivotnih zatvorskih kazni zbog napravljenog... ali ne kod nas

bagra vlada

pre 13 godina

Salford je uostalom i kupovao da bi kasnije preprodao za mnogo veće pare. I to nije nikakva tajna. Nije više tajna ni ko je vlasnik Salforda, ni koliko je i kako je sve to oteto od države i naroda. Jedino je tajna zašto taj isti narod sve ovo mirno posmatra umesto da učini ono što je već odavno trebalo učiniti.

insajder

pre 13 godina

u melku, vodi i konditerstvu nemaju iskustva, pa je pitanje ko je dopustio ovakvu privatizaciju i podgovornost?!?!
A ciljaju na telekom, jer niko nije ocekivao da ce srbija da prodaje i telekomunikacije i energetiku.
Ciste pare i extremno lak biznis.
A vlada i njeni clanovi i savetnici nek se spreme na koniskaciju, kako bi nadoknadili gradjanima i budzetu izgubljeno.

maloletni deda

pre 13 godina

Cenim pre prodaje tih firmi, pogotovu "Knjaza MILOŠA", trebalo bi malo da prodavci došetaju do Bačvanske ulice, to jesz CZ-u.

mali marinko

pre 13 godina

koliko vidim sada kolektivno pljujete po Salfordu - isto kako ste onomad pljuvali po nama kad nismo htjeli Salford u Hrvatskoj. Za nadati se da vam je sada nešto jasnije.

Nesa

pre 13 godina

Dragi moji zemljaci,
rezultate sadasnje vlasti vec osecamo...a tek cemo! Ako niste znali Naftnu industriju smo prodali Rusima, Telekomikacije smo prodali Norvezanima, Austrijancima i najverovatnije Nemcima, hrana je uglavnom u rukama susedne nam Hrvatske a polako cemo ostati i bez Mleka i mlecnih proizvoda koje ce kupiti opet neki Francuzi, Nemci...
Struja ce najverovatnije otici nekom stranom "partneru"... Tako da kad se probudite 2012god i neko vas pita da li je Srbija suverena zemlja...sta bi mu vi odgovorili? Mislite o tome, kad ne budete u stanju da placate gorivo, kad ne bude bilo telefona, ili kad svi razgovori budu prisluskivani od strane neke strane zemlje, kad hrana bude vrlo sumnjivog kvaliteta...itd...
Srecno i zivi bili!


Nemoj da brines..2012 ce biti smak sveta tako da je svejedno...hahahah

alonso

pre 13 godina

Baš se čudim.Ljudi,pa ko će plaćati gospođi Karen smeštaj u Hajatu?Za gospodina Fabijana se otimaju vodeće firme jer je to neviđeni stručnjak u proglašavanju radnika viškom.Prodat vozni park Toplici Spasojeviću na tri godine i Auto Čačku za keš.Neka objave ugovore da svi vidimo kolike su cene.Koliko ste gospodo platili Škode Fabie a kolika je bila stvarna cena?Nema kraja ovakvim stvarima ali su gospoda napunili džepove pa baš ih briga.I ne žurite jer možete još nešto prodati a ti državo ćuti dok tajkuni odnose i iznose pare. Nazdravlje.

zaljo

pre 13 godina

Znaju oni kad trebaju da idu, dosli turski konditori duplo jeftiniji. nemogu vise da prolaze dogovorene cene ili one vase fore da pakujete cokolade od 90grama svaka cast bas ste domacini to nema nigde sem u srbiji, ili pavlaku skratili sa o.2 na 0.18.Izvukli bi ti dinar iz oka.

Jack Barbanel

pre 13 godina

Evo nekih podataka u korist onih koje su pre par meseci nazivali spekulantima.
Sledeca preduzeca je kupio IMLEK nakon preuzimanja od strane Salforda :
1.East Milk - 100%
2.Imlek Boka – 100%
4.Mlijekoprodukt - 33,29%
5.IMK Trejd - 100%
6.IMB Mlekara Bitola a.d. Makedonija - 74,60%.
7.Banja Luka - 8,34%
to su javni podaci, da ne ulazim u to koliko jos % u navedenim mlekarama imaju preko svojih posrednika... toliko o tome : NISAM MONOPOLISTA U SRBIJI VEC NA CELOM BALKANU !!!
Za one koji veruju u deda mraza, Salford je toliko ulozio novca da je nase posrnule fabrike kao sto su "Bambi-Banat", "Knjaz Miloš", "Imlek" i "Mlekara Subotica" stavio na noge. Ustvari sav novac koji je Salford ulozio u vec dobro stojece (da ne kazem u tom trenutku vodece) firme, on je uzeo nazad jer kao vecinski vlasnik ovih preduzeca, on raspolaze i sa njihovim finansijama, odnosno Salford odlucuje o svemu, pa i o tokovima novca, narocito o placanju ``konsalting`` firmi,raznih stranih savetnika, marketinskih kampanja itd. U svemu ovome nase firme su ispale krave muzare koje je Salford muzao i muzao 5-6 godina bez prestanka. Kada ih je preuzeo bile su pune sirovina, ambalaze i gotovog proizvoda, a sada kada ih prodaje skinute su do gole koze. Problem je sto sve to ide mnogo dublje, a narocito politicki i tu je prici kraj.
P.S. Bilo kako bilo neka idu, samo da se ne vracaju.... ali nek povedu i sve svoje pse, i gospodju Karen, cika Tea, Fabia i sve clanove upravnog odbora.

Zoki

pre 13 godina

@bez_cenzure
Janu možeš kupiti u New Yorku na svakom ćošku, Knjaz Miloš se prodaje samo po srpskim radnjama.
Sudbina Knjaza Miloša kao brenda je zapečaćena onoga trenutka kada je propuštena prilika da se proda Vladi Divcu, u vreme dok su on i njegov kum još uvek bili aktivni igrači u NBA. Da su stručnjaci pilećih mozgova sabrali 2 i 2 mogli su vide da bi potencijalna vrednost marketinga koju bi Divac mogao da unese u Knjaz Miloša bila veća od vrednosti te kompanije kao takve. Mogao je napraviti novi Evian.
Ta šansa je propuštena, a ostali nisu sedeli skrštenih ruku. Mineralnu vodu prodaje marketing, a ne kvalitet vode kao takav.

Zoki

pre 13 godina

@bez_cenzure
Janu možeš kupiti u New Yorku na svakom ćošku, Knjaz Miloš se prodaje samo po srpskim radnjama.
Sudbina Knjaza Miloša kao brenda je zapečaćena onoga trenutka kada je propuštena prilika da se proda Vladi Divcu, u vreme dok su on i njegov kum još uvek bili aktivni igrači u NBA. Da su stručnjaci pilećih mozgova sabrali 2 i 2 mogli su vide da bi potencijalna vrednost marketinga koju bi Divac mogao da unese u Knjaz Miloša bila veća od vrednosti te kompanije kao takve. Mogao je napraviti novi Evian.
Ta šansa je propuštena, a ostali nisu sedeli skrštenih ruku. Mineralnu vodu prodaje marketing, a ne kvalitet vode kao takav.