Sreda, 01.12.2010.

00:08

Statistički živimo bolje nego 2008?

Na osnovu podataka za čiju tačnost jemči Republički zavod za statistiku, reklo bi se da kriza zaposlenima u Srbiji, bar u proseku, nije nimalo naudila.

Izvor: Politika

Statistièki živimo bolje nego 2008? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Mario Bros

pre 13 godina

Pa da živi bolje ko je počeo da prima više para nego što je dinar propao i cene porasle. Tu ubrajam samo one što su pre bili nezaposleni, i primali 0, a danas primaju toliko da boljitak osete u odnosu na pređašnje 0.

Istina je da je sve gore, ali ne svima. Ako pričamo o proseku ja bih smelo rekao da jeste u proseku gore.

Mc

pre 13 godina

"I could prove God statistically." (George Gallup)
"Facts are stubborn things, but statistics are more pliable." (Mark Twain)
"The only statistics you can trust are those you falsified yourself" (Winston Churchill)

Dobronamerni savetnik

pre 13 godina

Zbog ovakvih inace veoma cestih ***** saopstenja dosta nas koji smo zaposleni u statistickom zavodu stidimo se da kazemo gde radimo iako ovome ni najmanje nismo kumovali. Tda drugo da kazem nego: ne obracajte paznju na statistiku i ne verujte onome sto ona objavljuje. Ovde izuzimam adresu, broj telefona i ime i prezime direktora na kraju svakog saopstenja.

Dusan Silni

pre 13 godina

Da,sve manji broj građana ima para za plaćanje struje, grej anja,kupovinu lekova,sve ređe odlazimo u trgovine i marke te, kola prodajemo dabismo prehranili porodice,jednom rečju mnogo brate lepo živi mo,minoran broj radi i uživa mo goli bosi,gladni isluđe ni. Kako vas nije sramota da pišete ovakve gluposti, stvar no ste đubrad i to ne obična već srbijanska.
Ničija do zore pa neće ni vaša,eno je dogoreva polako, gledajte na koju ćete stranu ol..i jedni srbijanski.
Moji sugrađani moraju znati da Srbija sa prodanim politi čarima na vlasti poreklom van srbije samo može stići do građanskog rata,ti kadrovi su je ubili i sahraniće je.******

Зоран

pre 13 godina

ILI IMATE TU SRECU DA B92 SADA IMITUJE IZ KANADE

---------

Интересантно, и мени је чудно што кад ја овде у САД пошаљем коментар око 6 увече, одмах изађе. Тада је у Србији поноћ. рекох, ко то у поноћи по Србији ради, али СВАКОГ дана. Ови са Б92 изгледа само пишу на српском, то нема везе са Србијом.

rale

pre 13 godina

pojava deflacije i inflacije u isto vreme među različitim robama i uslugama garantuje krivljenje statističke slike o stanju u ekonomiji.
najbolji način gledanja na ovo je da sve ono što nam treba da preživimo, i ono što nismo u stanju izbeći platiti raste u ceni(hrana, gorivo,krediti) dok stvari koje želimo al možemo bez njih(il možemo ređe) padaju(odmori,sitni luksuz,frizeraj...)
no sa vedrije strane Svetska Ekonomska Kriza se opet zahuktava pa nam ni lažne statistike neće pomoći
;-)

Nedjeljko

pre 13 godina

hahahahahah....ahahahahaha.....hahahahah. ahahahahahahahahhhhh ahahahahahhhhhmmm. u pravu su. zasto bi mi uopse i mislili o bilo cemu, kad vec imaju ljudi koji su tu da to rade umesto nas. Ovo je gore nego kod Cobeta. Ljudi, ja sam mladost izgubio ruseci Cobeta. Ali Cobe vrati se.

i tu smo lideri u regionu

pre 13 godina

DALI JE B92 TAKO NISKO PALA? I VI SAMI PISETE: NEMA MLEKA, NECE BITI MESA, STRUJA CE DA POSKUPI ZA 30 % A GAS ZA 60, NACIONALNA VALUTA JE IZGUBILA 30% KAO I KUPOVNA MOC MESECNE PLATE U SRBIJU, DALI STE U B92 IMALI KOLEKTIVNU TREPANACIJU, ILI IMATE TU SRECU DA B92 SADA IMITUJE IZ KANADE PA STE SVI PLACENI U DEVIZAMA I TO DOBRO,
I CIK IZJAVITE OVO?, JELI VAS NIJE NI MALO SRAMOTA? ISTE INFORMACIJE, LAZNE, AH STARA DOBRA VREMENA? NESTIO VAM OSTALO OD STAROG REZIMA.

smrdi smrdi

pre 13 godina

Ako je po statistici onda je tako! Samo mi nije jasno kako to da narod gladan i da ga je sve manje po radnjama ili sa digitroncicma racunaju svaku namernicu i probiraju samo ono sto je na dodatnim popustima!
Ako je po statistici ja sam sa svojom platom pre dve godine mogao da kupim preko tone benzina a sad dve godine kasnije jedva 650 litara! Ajde da ne bude uvatio sam se benzina jer je cena na berzama gore isla ali evo jos banalnijeg primera za svoju platu sam pre godinu ne dve mogao da kupim 6902 kisela mleka recimo a danas mogu 4750 sto je manje za neki 2125 komada manje Hm ne vidim da bolje zivim samo vidim da je ista plata a da cene idu i idu i idu i idu gore!
Znaci statistika im nije bas najbolja!
E sad mozda se i bolje zivi ako narod prestane da jede i placa samo racune i razne kazne koje ova drzava smislja iz dana u dan!
Sve u svemu ovde nesto mnogooo smrdi!
Povecanje standarda znaci i da se uzima garderoba pa da se zadje redovno u pozoriste pa jedna do dve knjige mesecno min pa da se tu i tamo u par meseci ode negde na vikend ! Kod nas statistika se samo zasniva na lebu , masti i kropmiru! To je za njih merilo standarda! Srecom pojavila se mast mangulice koja nema holesterol pa nasi statisticatri mogu da odahnu kad je u pitanju lecenje gradjana od povisenog holesterola!

Aleksandar

pre 13 godina

I jos jedna lazovska izjava.
2008 dinar u odnosu na evro je bio manji. Meni se plata nije menjala 7 godina. A to je skoro 20 hiljada dinara i to u drzavnoj sluzbi.
Mi, gradjani, treba da reagujemo pod hitno, da bi ovi prestali da lazu.

mića

pre 13 godina

"Statistika naša dika što poželiš to naslika", ili "Postoji laž, prokleta laž i statistika"-Džo Bernard Šo.Svojevremeno pre 30. godina kada sam upisao ekonomiju profesorka Statistike nam je objasnila da počinjemo da učimo predmet kako lagati narod na naučnoj osnovi. Za pametne dalje nije potrebno ništa navesti.

neobavesten

pre 13 godina

Ah da, zaboravih...
Porast cena na malo (zvanican statisticki podatak) utice na direktno srazmenrno na formiranje zatezne kamate. Sto je porast cena manji, zatezna kamata je manja... Drzava je najveci duznik, a ona utvrdjuje i statisticke podatke... Ostalo je lako zamisliti...

Mata

pre 13 godina

Statisticki gledano, 2 milenijuma unazad, ovaj region ne moze bolje, niti je ikada i imao sansu za to!
Ko je u glini sadio, taj se nije hleba najeo!

Niko Belić

pre 13 godina

"Standard predvidja kupovinu knjige, odlazak na godisnji odmor, odlazak u pozoriste..."
Nisam bio nigde na odmoru vec 8 godina.
Toliko o standardu...

neobavesten

pre 13 godina

Pa mozda neko ne zna ali zvanicni statisticki podaci, koliko god svakom bilo jasno da ne predstavljaju realno stanje u drustvu, sluze upravo za mnogo podmuklije ciljeve, a isti se svode na pogresno prikazivanje ne samo standarda vec i obmanjivanje medjunarodnih finansijskih institucija kao i formiranja pogresne predstave o navodnoj uspesnosti dinara itd, itd. efekat se postize na razlicite na razlicite nacine, a najbolje objasnjenje je cinjenica da se radi pogresnog prikazivanja kretanja cene na malo, za potrebe statistike, uzima da prosecna porodica u Srbiji jednog meseca ima potrosacku korpu (prema kojoj tog meseca koristi samo npr. krompir - posto cena tog proizvoda stagnira). sledeceg meseca, iz istog razloga (stagnacija cene) prosecna porodica "akcenat" svoje potrosnje ima u odnosu na npr. toalet papir ali ne jede i ne pije. Na ovaj nacin, ne samo da se stvara pogresna predstava o porastu cena na malo vec tako pogresna predstava sluzi i za uskladjivanje npr. zarada obicnim smrtnicima i tome sl. Nije potrebno da se covek zapita zasto npr. banke nikada u svojim obracunima kamata (stiteci svoje interese) nisu ni pokusale da iste vezu za procenat koji se dodaje na porast cena na malo vec to uvek cine vezano za ozbiljne parametre kao sto su EURIBOR ili LIBOR.

Kuzma

pre 13 godina

Mogu oni da priaju ta god ele ali moja plata je skoro 50 posto manja nego pre 2,5 godine a rauni i krediti sve vei. Obijam radnje da kupujem bugarsko mleko za 100 din a ivim u gradu koji ima najveu mlekaru u dravi i ije mleko za mnogo manje para piju stanovnici Crne Gore i Bosne... Oigledno nas smatraju budalama a , bojim se , i imaju razloga za to...

gladius

pre 13 godina

Ko, pa ovi bi nas ubedili da smo najrazvijenija, najbogatija, najprosperitetnija nacija na svetu.

Lepo se kaže: Prevari me jednom - ti si kriv, prevari me dvaput - ja sam.

Beba

pre 13 godina

Ovo je stvarno uvreda za inteligenciju!! Pre dve godine sam za 1.000 dinara mogla da napunim 2 do 3 kese namirnica, danas jedva pola. Strašno je koliko je baš tih 1.000 dinara postalo bezvredno a treba pakleno raditi skoro pa ceo dan da bi ih zaradio, znači radim nizašta!!!!!

statistic logistic

pre 13 godina

Broj zaposlenih se smanjio, plate u evrima opale 1/3, rate kredita i cene se duplirale a zivimo bolje. Ne da sve vise lice na Slobinu propagandu devedesetih nego su je dobrano presisali.

Rifat

pre 13 godina

Nek B92 isplati na vreme ili bar malo poveca plate novinarima i moderatorima. Toliko su mracni i negativni, posebno u Biz rubrici da mi ih dodje prosto zao. A onda se setim da sam preziveo devedesete sa mnogo vise optimizma i da su njihovi clanci toliko samosaosecajni i samosazaljevajuci, a kritika zvanicne politike plitka i prosta, da nikad ne bih voleo da mi bilo sta zavisi od takvih bezobzirnih egoista.
Ko je preziveo Milosevica i njegove ministre, ukljucujuci Marjanovica, Miskovica i Beka zna da se danas zivi mnooogo bolje.
Neka je i ista plata iz godine u godinu, samo da znam da cu je sledeceg meseca dobiti, da joj se vrednost nece umanjiti 95% zbog hiperinflacije, da nam niko nece uvoditi sankcije i bombardovati nas, da Tadiceve cerke nece besneti u automobilima po Srbiji ili otvarati radio i TV stanice...
Bogatstvo i dobar zivot ne dolaze preko noci, vec je za to neophodan mir i stabilnost i decenije, ako ne i citav vek. A mi smo na nivou "bogatstva" Albanije. Treba da prilagodimo ocekivanja realnosti i da vredno radimo, ne pravimo sr...a po regionu i da se nadamo da cemo za dvadeset godina ziveti koliko-toliko pristojno.
Dajte vise neku ozbiljnu analizu. Ne vidim svrhu pljuvacine i mracenja i clanaka - politickih pamfleta. To je potpuno neodgovorno prema citaocima i zloupotreba poverenja koju smo stekli u B92. To poverenje smo stekli zbog dobrog i kvalitetnog novinarstava, a ne zbog samosazaljevajuce pljuvacine po svemu i svacemu.

nn

pre 13 godina

Zao mi je samo ljudi koji su dobili otkaz kod privatnih firmi zbog SEK-E. A ovih parazita iz deustvenoh firmi koji nista nisu radili i ziveli na ledjima drugih, ni malo. Tek treba da bude otpustanja,ovako se ne moze dalje,mora da se radi ljudi. Moj cale mi prica kako je do 89-e dok je radio na masini u drzavnoj firmi radio po 10 sati kao lud i na osnovu ucinka dobijao 2.5 plate za mesec dana. I prvi je uzeo neplaceno cekanje 89-e kad je krenulo sve nizbrdo i od tad isto radi tako naporno ali za sebe.

dragan

pre 13 godina

Jedni jedu samo meso, drugi jedu samo pasulj. Statistički svi jedu pasulj sa mesom!

Inače baš se primećuje da bolje živimo plate ostale na nivou 2008, evro vredi gotovo 40% više nego 2008 godine, u međuvremenu cene su pratile skok evra.

voja

pre 13 godina

Statistika je smešna, ali i naručena od strane Vlade...
Definitivno smo izgubili oko 50% standarda za dve godine.
Nezaustavljivo srljamo u propast.
Predsednik Tadić i ministri nas samo lažu, čuvaju svoje fotelje, a zemlju i ovaj napaćeni narod upropastiše.
Ne nam ko nam može pomoći???

DzoniKG

pre 13 godina

Smesni ste ko crtani film.Od 2008 zarade nisu rasle 1 dinar tj ukupan fond zarada je cak i u dinarima manji nego tad samo je 200 000 ljudi ostalo bez posla a ostali su oni koji su imali najmanje zarade pa eto statisticki prosek poraste za par hiljada dinara.Plata pala za 110 eura a vama je to rast ,sve cene su porasle 50% od tad ,neke i 100%.
Te 2008 smo po platama bili ispred Crne Gore ,Bosne itd..a danas 2010 prosek plate u CG je 460 eura ,u Bosni 400 eura a u Srbiji 320 i manji je od plate u Albaniji i vi mi tu neku laznu srpsku statistiku.Vi ste uvreda za zdrav razum kao i ova drzava.

Izbezuumljeni

pre 13 godina

Ekonomski fakultet pod hitno treba zatvoriti.
Toliko nestrucnih lica i generacije studenata izvedene, a 90% ih nista nezna.
Odnosi se na ultimatom koji NBS i vlada proslede sta treba da kazu.
Oni zaista pokusavaju gradjane da naprave ludacima i da im kazu kako neznamo svi da racunamo?!
To jasno mozete da vidite po brju ljudi na javnim kazanima,
uvecanje beskucnika i po broju samoubistava(suicida)

M

pre 13 godina

pa super je dok ima kredita. videcemo na prolece.moja devojka je za platu pre dve godine mogla da kupi 420e. danas ni 300. to je jedina relevantna statistika. kad se uzme u obzir kurs i rast cena, dinar vredi 50% manje nego 2008.

voja

pre 13 godina

Statistika je smešna, ali i naručena od strane Vlade...
Definitivno smo izgubili oko 50% standarda za dve godine.
Nezaustavljivo srljamo u propast.
Predsednik Tadić i ministri nas samo lažu, čuvaju svoje fotelje, a zemlju i ovaj napaćeni narod upropastiše.
Ne nam ko nam može pomoći???

M

pre 13 godina

pa super je dok ima kredita. videcemo na prolece.moja devojka je za platu pre dve godine mogla da kupi 420e. danas ni 300. to je jedina relevantna statistika. kad se uzme u obzir kurs i rast cena, dinar vredi 50% manje nego 2008.

DzoniKG

pre 13 godina

Smesni ste ko crtani film.Od 2008 zarade nisu rasle 1 dinar tj ukupan fond zarada je cak i u dinarima manji nego tad samo je 200 000 ljudi ostalo bez posla a ostali su oni koji su imali najmanje zarade pa eto statisticki prosek poraste za par hiljada dinara.Plata pala za 110 eura a vama je to rast ,sve cene su porasle 50% od tad ,neke i 100%.
Te 2008 smo po platama bili ispred Crne Gore ,Bosne itd..a danas 2010 prosek plate u CG je 460 eura ,u Bosni 400 eura a u Srbiji 320 i manji je od plate u Albaniji i vi mi tu neku laznu srpsku statistiku.Vi ste uvreda za zdrav razum kao i ova drzava.

Izbezuumljeni

pre 13 godina

Ekonomski fakultet pod hitno treba zatvoriti.
Toliko nestrucnih lica i generacije studenata izvedene, a 90% ih nista nezna.
Odnosi se na ultimatom koji NBS i vlada proslede sta treba da kazu.
Oni zaista pokusavaju gradjane da naprave ludacima i da im kazu kako neznamo svi da racunamo?!
To jasno mozete da vidite po brju ljudi na javnim kazanima,
uvecanje beskucnika i po broju samoubistava(suicida)

dragan

pre 13 godina

Jedni jedu samo meso, drugi jedu samo pasulj. Statistički svi jedu pasulj sa mesom!

Inače baš se primećuje da bolje živimo plate ostale na nivou 2008, evro vredi gotovo 40% više nego 2008 godine, u međuvremenu cene su pratile skok evra.

statistic logistic

pre 13 godina

Broj zaposlenih se smanjio, plate u evrima opale 1/3, rate kredita i cene se duplirale a zivimo bolje. Ne da sve vise lice na Slobinu propagandu devedesetih nego su je dobrano presisali.

Beba

pre 13 godina

Ovo je stvarno uvreda za inteligenciju!! Pre dve godine sam za 1.000 dinara mogla da napunim 2 do 3 kese namirnica, danas jedva pola. Strašno je koliko je baš tih 1.000 dinara postalo bezvredno a treba pakleno raditi skoro pa ceo dan da bi ih zaradio, znači radim nizašta!!!!!

gladius

pre 13 godina

Ko, pa ovi bi nas ubedili da smo najrazvijenija, najbogatija, najprosperitetnija nacija na svetu.

Lepo se kaže: Prevari me jednom - ti si kriv, prevari me dvaput - ja sam.

nn

pre 13 godina

Zao mi je samo ljudi koji su dobili otkaz kod privatnih firmi zbog SEK-E. A ovih parazita iz deustvenoh firmi koji nista nisu radili i ziveli na ledjima drugih, ni malo. Tek treba da bude otpustanja,ovako se ne moze dalje,mora da se radi ljudi. Moj cale mi prica kako je do 89-e dok je radio na masini u drzavnoj firmi radio po 10 sati kao lud i na osnovu ucinka dobijao 2.5 plate za mesec dana. I prvi je uzeo neplaceno cekanje 89-e kad je krenulo sve nizbrdo i od tad isto radi tako naporno ali za sebe.

Niko Belić

pre 13 godina

"Standard predvidja kupovinu knjige, odlazak na godisnji odmor, odlazak u pozoriste..."
Nisam bio nigde na odmoru vec 8 godina.
Toliko o standardu...

Dobronamerni savetnik

pre 13 godina

Zbog ovakvih inace veoma cestih ***** saopstenja dosta nas koji smo zaposleni u statistickom zavodu stidimo se da kazemo gde radimo iako ovome ni najmanje nismo kumovali. Tda drugo da kazem nego: ne obracajte paznju na statistiku i ne verujte onome sto ona objavljuje. Ovde izuzimam adresu, broj telefona i ime i prezime direktora na kraju svakog saopstenja.

Rifat

pre 13 godina

Nek B92 isplati na vreme ili bar malo poveca plate novinarima i moderatorima. Toliko su mracni i negativni, posebno u Biz rubrici da mi ih dodje prosto zao. A onda se setim da sam preziveo devedesete sa mnogo vise optimizma i da su njihovi clanci toliko samosaosecajni i samosazaljevajuci, a kritika zvanicne politike plitka i prosta, da nikad ne bih voleo da mi bilo sta zavisi od takvih bezobzirnih egoista.
Ko je preziveo Milosevica i njegove ministre, ukljucujuci Marjanovica, Miskovica i Beka zna da se danas zivi mnooogo bolje.
Neka je i ista plata iz godine u godinu, samo da znam da cu je sledeceg meseca dobiti, da joj se vrednost nece umanjiti 95% zbog hiperinflacije, da nam niko nece uvoditi sankcije i bombardovati nas, da Tadiceve cerke nece besneti u automobilima po Srbiji ili otvarati radio i TV stanice...
Bogatstvo i dobar zivot ne dolaze preko noci, vec je za to neophodan mir i stabilnost i decenije, ako ne i citav vek. A mi smo na nivou "bogatstva" Albanije. Treba da prilagodimo ocekivanja realnosti i da vredno radimo, ne pravimo sr...a po regionu i da se nadamo da cemo za dvadeset godina ziveti koliko-toliko pristojno.
Dajte vise neku ozbiljnu analizu. Ne vidim svrhu pljuvacine i mracenja i clanaka - politickih pamfleta. To je potpuno neodgovorno prema citaocima i zloupotreba poverenja koju smo stekli u B92. To poverenje smo stekli zbog dobrog i kvalitetnog novinarstava, a ne zbog samosazaljevajuce pljuvacine po svemu i svacemu.

Kuzma

pre 13 godina

Mogu oni da priaju ta god ele ali moja plata je skoro 50 posto manja nego pre 2,5 godine a rauni i krediti sve vei. Obijam radnje da kupujem bugarsko mleko za 100 din a ivim u gradu koji ima najveu mlekaru u dravi i ije mleko za mnogo manje para piju stanovnici Crne Gore i Bosne... Oigledno nas smatraju budalama a , bojim se , i imaju razloga za to...

neobavesten

pre 13 godina

Ah da, zaboravih...
Porast cena na malo (zvanican statisticki podatak) utice na direktno srazmenrno na formiranje zatezne kamate. Sto je porast cena manji, zatezna kamata je manja... Drzava je najveci duznik, a ona utvrdjuje i statisticke podatke... Ostalo je lako zamisliti...

i tu smo lideri u regionu

pre 13 godina

DALI JE B92 TAKO NISKO PALA? I VI SAMI PISETE: NEMA MLEKA, NECE BITI MESA, STRUJA CE DA POSKUPI ZA 30 % A GAS ZA 60, NACIONALNA VALUTA JE IZGUBILA 30% KAO I KUPOVNA MOC MESECNE PLATE U SRBIJU, DALI STE U B92 IMALI KOLEKTIVNU TREPANACIJU, ILI IMATE TU SRECU DA B92 SADA IMITUJE IZ KANADE PA STE SVI PLACENI U DEVIZAMA I TO DOBRO,
I CIK IZJAVITE OVO?, JELI VAS NIJE NI MALO SRAMOTA? ISTE INFORMACIJE, LAZNE, AH STARA DOBRA VREMENA? NESTIO VAM OSTALO OD STAROG REZIMA.

neobavesten

pre 13 godina

Pa mozda neko ne zna ali zvanicni statisticki podaci, koliko god svakom bilo jasno da ne predstavljaju realno stanje u drustvu, sluze upravo za mnogo podmuklije ciljeve, a isti se svode na pogresno prikazivanje ne samo standarda vec i obmanjivanje medjunarodnih finansijskih institucija kao i formiranja pogresne predstave o navodnoj uspesnosti dinara itd, itd. efekat se postize na razlicite na razlicite nacine, a najbolje objasnjenje je cinjenica da se radi pogresnog prikazivanja kretanja cene na malo, za potrebe statistike, uzima da prosecna porodica u Srbiji jednog meseca ima potrosacku korpu (prema kojoj tog meseca koristi samo npr. krompir - posto cena tog proizvoda stagnira). sledeceg meseca, iz istog razloga (stagnacija cene) prosecna porodica "akcenat" svoje potrosnje ima u odnosu na npr. toalet papir ali ne jede i ne pije. Na ovaj nacin, ne samo da se stvara pogresna predstava o porastu cena na malo vec tako pogresna predstava sluzi i za uskladjivanje npr. zarada obicnim smrtnicima i tome sl. Nije potrebno da se covek zapita zasto npr. banke nikada u svojim obracunima kamata (stiteci svoje interese) nisu ni pokusale da iste vezu za procenat koji se dodaje na porast cena na malo vec to uvek cine vezano za ozbiljne parametre kao sto su EURIBOR ili LIBOR.

Nedjeljko

pre 13 godina

hahahahahah....ahahahahaha.....hahahahah. ahahahahahahahahhhhh ahahahahahhhhhmmm. u pravu su. zasto bi mi uopse i mislili o bilo cemu, kad vec imaju ljudi koji su tu da to rade umesto nas. Ovo je gore nego kod Cobeta. Ljudi, ja sam mladost izgubio ruseci Cobeta. Ali Cobe vrati se.

Mata

pre 13 godina

Statisticki gledano, 2 milenijuma unazad, ovaj region ne moze bolje, niti je ikada i imao sansu za to!
Ko je u glini sadio, taj se nije hleba najeo!

mića

pre 13 godina

"Statistika naša dika što poželiš to naslika", ili "Postoji laž, prokleta laž i statistika"-Džo Bernard Šo.Svojevremeno pre 30. godina kada sam upisao ekonomiju profesorka Statistike nam je objasnila da počinjemo da učimo predmet kako lagati narod na naučnoj osnovi. Za pametne dalje nije potrebno ništa navesti.

smrdi smrdi

pre 13 godina

Ako je po statistici onda je tako! Samo mi nije jasno kako to da narod gladan i da ga je sve manje po radnjama ili sa digitroncicma racunaju svaku namernicu i probiraju samo ono sto je na dodatnim popustima!
Ako je po statistici ja sam sa svojom platom pre dve godine mogao da kupim preko tone benzina a sad dve godine kasnije jedva 650 litara! Ajde da ne bude uvatio sam se benzina jer je cena na berzama gore isla ali evo jos banalnijeg primera za svoju platu sam pre godinu ne dve mogao da kupim 6902 kisela mleka recimo a danas mogu 4750 sto je manje za neki 2125 komada manje Hm ne vidim da bolje zivim samo vidim da je ista plata a da cene idu i idu i idu i idu gore!
Znaci statistika im nije bas najbolja!
E sad mozda se i bolje zivi ako narod prestane da jede i placa samo racune i razne kazne koje ova drzava smislja iz dana u dan!
Sve u svemu ovde nesto mnogooo smrdi!
Povecanje standarda znaci i da se uzima garderoba pa da se zadje redovno u pozoriste pa jedna do dve knjige mesecno min pa da se tu i tamo u par meseci ode negde na vikend ! Kod nas statistika se samo zasniva na lebu , masti i kropmiru! To je za njih merilo standarda! Srecom pojavila se mast mangulice koja nema holesterol pa nasi statisticatri mogu da odahnu kad je u pitanju lecenje gradjana od povisenog holesterola!

Dusan Silni

pre 13 godina

Da,sve manji broj građana ima para za plaćanje struje, grej anja,kupovinu lekova,sve ređe odlazimo u trgovine i marke te, kola prodajemo dabismo prehranili porodice,jednom rečju mnogo brate lepo živi mo,minoran broj radi i uživa mo goli bosi,gladni isluđe ni. Kako vas nije sramota da pišete ovakve gluposti, stvar no ste đubrad i to ne obična već srbijanska.
Ničija do zore pa neće ni vaša,eno je dogoreva polako, gledajte na koju ćete stranu ol..i jedni srbijanski.
Moji sugrađani moraju znati da Srbija sa prodanim politi čarima na vlasti poreklom van srbije samo može stići do građanskog rata,ti kadrovi su je ubili i sahraniće je.******

Aleksandar

pre 13 godina

I jos jedna lazovska izjava.
2008 dinar u odnosu na evro je bio manji. Meni se plata nije menjala 7 godina. A to je skoro 20 hiljada dinara i to u drzavnoj sluzbi.
Mi, gradjani, treba da reagujemo pod hitno, da bi ovi prestali da lazu.

rale

pre 13 godina

pojava deflacije i inflacije u isto vreme među različitim robama i uslugama garantuje krivljenje statističke slike o stanju u ekonomiji.
najbolji način gledanja na ovo je da sve ono što nam treba da preživimo, i ono što nismo u stanju izbeći platiti raste u ceni(hrana, gorivo,krediti) dok stvari koje želimo al možemo bez njih(il možemo ređe) padaju(odmori,sitni luksuz,frizeraj...)
no sa vedrije strane Svetska Ekonomska Kriza se opet zahuktava pa nam ni lažne statistike neće pomoći
;-)

Зоран

pre 13 godina

ILI IMATE TU SRECU DA B92 SADA IMITUJE IZ KANADE

---------

Интересантно, и мени је чудно што кад ја овде у САД пошаљем коментар око 6 увече, одмах изађе. Тада је у Србији поноћ. рекох, ко то у поноћи по Србији ради, али СВАКОГ дана. Ови са Б92 изгледа само пишу на српском, то нема везе са Србијом.

Mc

pre 13 godina

"I could prove God statistically." (George Gallup)
"Facts are stubborn things, but statistics are more pliable." (Mark Twain)
"The only statistics you can trust are those you falsified yourself" (Winston Churchill)

Mario Bros

pre 13 godina

Pa da živi bolje ko je počeo da prima više para nego što je dinar propao i cene porasle. Tu ubrajam samo one što su pre bili nezaposleni, i primali 0, a danas primaju toliko da boljitak osete u odnosu na pređašnje 0.

Istina je da je sve gore, ali ne svima. Ako pričamo o proseku ja bih smelo rekao da jeste u proseku gore.

Rifat

pre 13 godina

Nek B92 isplati na vreme ili bar malo poveca plate novinarima i moderatorima. Toliko su mracni i negativni, posebno u Biz rubrici da mi ih dodje prosto zao. A onda se setim da sam preziveo devedesete sa mnogo vise optimizma i da su njihovi clanci toliko samosaosecajni i samosazaljevajuci, a kritika zvanicne politike plitka i prosta, da nikad ne bih voleo da mi bilo sta zavisi od takvih bezobzirnih egoista.
Ko je preziveo Milosevica i njegove ministre, ukljucujuci Marjanovica, Miskovica i Beka zna da se danas zivi mnooogo bolje.
Neka je i ista plata iz godine u godinu, samo da znam da cu je sledeceg meseca dobiti, da joj se vrednost nece umanjiti 95% zbog hiperinflacije, da nam niko nece uvoditi sankcije i bombardovati nas, da Tadiceve cerke nece besneti u automobilima po Srbiji ili otvarati radio i TV stanice...
Bogatstvo i dobar zivot ne dolaze preko noci, vec je za to neophodan mir i stabilnost i decenije, ako ne i citav vek. A mi smo na nivou "bogatstva" Albanije. Treba da prilagodimo ocekivanja realnosti i da vredno radimo, ne pravimo sr...a po regionu i da se nadamo da cemo za dvadeset godina ziveti koliko-toliko pristojno.
Dajte vise neku ozbiljnu analizu. Ne vidim svrhu pljuvacine i mracenja i clanaka - politickih pamfleta. To je potpuno neodgovorno prema citaocima i zloupotreba poverenja koju smo stekli u B92. To poverenje smo stekli zbog dobrog i kvalitetnog novinarstava, a ne zbog samosazaljevajuce pljuvacine po svemu i svacemu.

Izbezuumljeni

pre 13 godina

Ekonomski fakultet pod hitno treba zatvoriti.
Toliko nestrucnih lica i generacije studenata izvedene, a 90% ih nista nezna.
Odnosi se na ultimatom koji NBS i vlada proslede sta treba da kazu.
Oni zaista pokusavaju gradjane da naprave ludacima i da im kazu kako neznamo svi da racunamo?!
To jasno mozete da vidite po brju ljudi na javnim kazanima,
uvecanje beskucnika i po broju samoubistava(suicida)

voja

pre 13 godina

Statistika je smešna, ali i naručena od strane Vlade...
Definitivno smo izgubili oko 50% standarda za dve godine.
Nezaustavljivo srljamo u propast.
Predsednik Tadić i ministri nas samo lažu, čuvaju svoje fotelje, a zemlju i ovaj napaćeni narod upropastiše.
Ne nam ko nam može pomoći???

nn

pre 13 godina

Zao mi je samo ljudi koji su dobili otkaz kod privatnih firmi zbog SEK-E. A ovih parazita iz deustvenoh firmi koji nista nisu radili i ziveli na ledjima drugih, ni malo. Tek treba da bude otpustanja,ovako se ne moze dalje,mora da se radi ljudi. Moj cale mi prica kako je do 89-e dok je radio na masini u drzavnoj firmi radio po 10 sati kao lud i na osnovu ucinka dobijao 2.5 plate za mesec dana. I prvi je uzeo neplaceno cekanje 89-e kad je krenulo sve nizbrdo i od tad isto radi tako naporno ali za sebe.

Kuzma

pre 13 godina

Mogu oni da priaju ta god ele ali moja plata je skoro 50 posto manja nego pre 2,5 godine a rauni i krediti sve vei. Obijam radnje da kupujem bugarsko mleko za 100 din a ivim u gradu koji ima najveu mlekaru u dravi i ije mleko za mnogo manje para piju stanovnici Crne Gore i Bosne... Oigledno nas smatraju budalama a , bojim se , i imaju razloga za to...

DzoniKG

pre 13 godina

Smesni ste ko crtani film.Od 2008 zarade nisu rasle 1 dinar tj ukupan fond zarada je cak i u dinarima manji nego tad samo je 200 000 ljudi ostalo bez posla a ostali su oni koji su imali najmanje zarade pa eto statisticki prosek poraste za par hiljada dinara.Plata pala za 110 eura a vama je to rast ,sve cene su porasle 50% od tad ,neke i 100%.
Te 2008 smo po platama bili ispred Crne Gore ,Bosne itd..a danas 2010 prosek plate u CG je 460 eura ,u Bosni 400 eura a u Srbiji 320 i manji je od plate u Albaniji i vi mi tu neku laznu srpsku statistiku.Vi ste uvreda za zdrav razum kao i ova drzava.

Niko Belić

pre 13 godina

"Standard predvidja kupovinu knjige, odlazak na godisnji odmor, odlazak u pozoriste..."
Nisam bio nigde na odmoru vec 8 godina.
Toliko o standardu...

mića

pre 13 godina

"Statistika naša dika što poželiš to naslika", ili "Postoji laž, prokleta laž i statistika"-Džo Bernard Šo.Svojevremeno pre 30. godina kada sam upisao ekonomiju profesorka Statistike nam je objasnila da počinjemo da učimo predmet kako lagati narod na naučnoj osnovi. Za pametne dalje nije potrebno ništa navesti.

Mc

pre 13 godina

"I could prove God statistically." (George Gallup)
"Facts are stubborn things, but statistics are more pliable." (Mark Twain)
"The only statistics you can trust are those you falsified yourself" (Winston Churchill)

M

pre 13 godina

pa super je dok ima kredita. videcemo na prolece.moja devojka je za platu pre dve godine mogla da kupi 420e. danas ni 300. to je jedina relevantna statistika. kad se uzme u obzir kurs i rast cena, dinar vredi 50% manje nego 2008.

dragan

pre 13 godina

Jedni jedu samo meso, drugi jedu samo pasulj. Statistički svi jedu pasulj sa mesom!

Inače baš se primećuje da bolje živimo plate ostale na nivou 2008, evro vredi gotovo 40% više nego 2008 godine, u međuvremenu cene su pratile skok evra.

statistic logistic

pre 13 godina

Broj zaposlenih se smanjio, plate u evrima opale 1/3, rate kredita i cene se duplirale a zivimo bolje. Ne da sve vise lice na Slobinu propagandu devedesetih nego su je dobrano presisali.

gladius

pre 13 godina

Ko, pa ovi bi nas ubedili da smo najrazvijenija, najbogatija, najprosperitetnija nacija na svetu.

Lepo se kaže: Prevari me jednom - ti si kriv, prevari me dvaput - ja sam.

Aleksandar

pre 13 godina

I jos jedna lazovska izjava.
2008 dinar u odnosu na evro je bio manji. Meni se plata nije menjala 7 godina. A to je skoro 20 hiljada dinara i to u drzavnoj sluzbi.
Mi, gradjani, treba da reagujemo pod hitno, da bi ovi prestali da lazu.

i tu smo lideri u regionu

pre 13 godina

DALI JE B92 TAKO NISKO PALA? I VI SAMI PISETE: NEMA MLEKA, NECE BITI MESA, STRUJA CE DA POSKUPI ZA 30 % A GAS ZA 60, NACIONALNA VALUTA JE IZGUBILA 30% KAO I KUPOVNA MOC MESECNE PLATE U SRBIJU, DALI STE U B92 IMALI KOLEKTIVNU TREPANACIJU, ILI IMATE TU SRECU DA B92 SADA IMITUJE IZ KANADE PA STE SVI PLACENI U DEVIZAMA I TO DOBRO,
I CIK IZJAVITE OVO?, JELI VAS NIJE NI MALO SRAMOTA? ISTE INFORMACIJE, LAZNE, AH STARA DOBRA VREMENA? NESTIO VAM OSTALO OD STAROG REZIMA.

smrdi smrdi

pre 13 godina

Ako je po statistici onda je tako! Samo mi nije jasno kako to da narod gladan i da ga je sve manje po radnjama ili sa digitroncicma racunaju svaku namernicu i probiraju samo ono sto je na dodatnim popustima!
Ako je po statistici ja sam sa svojom platom pre dve godine mogao da kupim preko tone benzina a sad dve godine kasnije jedva 650 litara! Ajde da ne bude uvatio sam se benzina jer je cena na berzama gore isla ali evo jos banalnijeg primera za svoju platu sam pre godinu ne dve mogao da kupim 6902 kisela mleka recimo a danas mogu 4750 sto je manje za neki 2125 komada manje Hm ne vidim da bolje zivim samo vidim da je ista plata a da cene idu i idu i idu i idu gore!
Znaci statistika im nije bas najbolja!
E sad mozda se i bolje zivi ako narod prestane da jede i placa samo racune i razne kazne koje ova drzava smislja iz dana u dan!
Sve u svemu ovde nesto mnogooo smrdi!
Povecanje standarda znaci i da se uzima garderoba pa da se zadje redovno u pozoriste pa jedna do dve knjige mesecno min pa da se tu i tamo u par meseci ode negde na vikend ! Kod nas statistika se samo zasniva na lebu , masti i kropmiru! To je za njih merilo standarda! Srecom pojavila se mast mangulice koja nema holesterol pa nasi statisticatri mogu da odahnu kad je u pitanju lecenje gradjana od povisenog holesterola!

Beba

pre 13 godina

Ovo je stvarno uvreda za inteligenciju!! Pre dve godine sam za 1.000 dinara mogla da napunim 2 do 3 kese namirnica, danas jedva pola. Strašno je koliko je baš tih 1.000 dinara postalo bezvredno a treba pakleno raditi skoro pa ceo dan da bi ih zaradio, znači radim nizašta!!!!!

Mata

pre 13 godina

Statisticki gledano, 2 milenijuma unazad, ovaj region ne moze bolje, niti je ikada i imao sansu za to!
Ko je u glini sadio, taj se nije hleba najeo!

neobavesten

pre 13 godina

Pa mozda neko ne zna ali zvanicni statisticki podaci, koliko god svakom bilo jasno da ne predstavljaju realno stanje u drustvu, sluze upravo za mnogo podmuklije ciljeve, a isti se svode na pogresno prikazivanje ne samo standarda vec i obmanjivanje medjunarodnih finansijskih institucija kao i formiranja pogresne predstave o navodnoj uspesnosti dinara itd, itd. efekat se postize na razlicite na razlicite nacine, a najbolje objasnjenje je cinjenica da se radi pogresnog prikazivanja kretanja cene na malo, za potrebe statistike, uzima da prosecna porodica u Srbiji jednog meseca ima potrosacku korpu (prema kojoj tog meseca koristi samo npr. krompir - posto cena tog proizvoda stagnira). sledeceg meseca, iz istog razloga (stagnacija cene) prosecna porodica "akcenat" svoje potrosnje ima u odnosu na npr. toalet papir ali ne jede i ne pije. Na ovaj nacin, ne samo da se stvara pogresna predstava o porastu cena na malo vec tako pogresna predstava sluzi i za uskladjivanje npr. zarada obicnim smrtnicima i tome sl. Nije potrebno da se covek zapita zasto npr. banke nikada u svojim obracunima kamata (stiteci svoje interese) nisu ni pokusale da iste vezu za procenat koji se dodaje na porast cena na malo vec to uvek cine vezano za ozbiljne parametre kao sto su EURIBOR ili LIBOR.

neobavesten

pre 13 godina

Ah da, zaboravih...
Porast cena na malo (zvanican statisticki podatak) utice na direktno srazmenrno na formiranje zatezne kamate. Sto je porast cena manji, zatezna kamata je manja... Drzava je najveci duznik, a ona utvrdjuje i statisticke podatke... Ostalo je lako zamisliti...

Nedjeljko

pre 13 godina

hahahahahah....ahahahahaha.....hahahahah. ahahahahahahahahhhhh ahahahahahhhhhmmm. u pravu su. zasto bi mi uopse i mislili o bilo cemu, kad vec imaju ljudi koji su tu da to rade umesto nas. Ovo je gore nego kod Cobeta. Ljudi, ja sam mladost izgubio ruseci Cobeta. Ali Cobe vrati se.

rale

pre 13 godina

pojava deflacije i inflacije u isto vreme među različitim robama i uslugama garantuje krivljenje statističke slike o stanju u ekonomiji.
najbolji način gledanja na ovo je da sve ono što nam treba da preživimo, i ono što nismo u stanju izbeći platiti raste u ceni(hrana, gorivo,krediti) dok stvari koje želimo al možemo bez njih(il možemo ređe) padaju(odmori,sitni luksuz,frizeraj...)
no sa vedrije strane Svetska Ekonomska Kriza se opet zahuktava pa nam ni lažne statistike neće pomoći
;-)

Зоран

pre 13 godina

ILI IMATE TU SRECU DA B92 SADA IMITUJE IZ KANADE

---------

Интересантно, и мени је чудно што кад ја овде у САД пошаљем коментар око 6 увече, одмах изађе. Тада је у Србији поноћ. рекох, ко то у поноћи по Србији ради, али СВАКОГ дана. Ови са Б92 изгледа само пишу на српском, то нема везе са Србијом.

Dusan Silni

pre 13 godina

Da,sve manji broj građana ima para za plaćanje struje, grej anja,kupovinu lekova,sve ređe odlazimo u trgovine i marke te, kola prodajemo dabismo prehranili porodice,jednom rečju mnogo brate lepo živi mo,minoran broj radi i uživa mo goli bosi,gladni isluđe ni. Kako vas nije sramota da pišete ovakve gluposti, stvar no ste đubrad i to ne obična već srbijanska.
Ničija do zore pa neće ni vaša,eno je dogoreva polako, gledajte na koju ćete stranu ol..i jedni srbijanski.
Moji sugrađani moraju znati da Srbija sa prodanim politi čarima na vlasti poreklom van srbije samo može stići do građanskog rata,ti kadrovi su je ubili i sahraniće je.******

Dobronamerni savetnik

pre 13 godina

Zbog ovakvih inace veoma cestih ***** saopstenja dosta nas koji smo zaposleni u statistickom zavodu stidimo se da kazemo gde radimo iako ovome ni najmanje nismo kumovali. Tda drugo da kazem nego: ne obracajte paznju na statistiku i ne verujte onome sto ona objavljuje. Ovde izuzimam adresu, broj telefona i ime i prezime direktora na kraju svakog saopstenja.

Mario Bros

pre 13 godina

Pa da živi bolje ko je počeo da prima više para nego što je dinar propao i cene porasle. Tu ubrajam samo one što su pre bili nezaposleni, i primali 0, a danas primaju toliko da boljitak osete u odnosu na pređašnje 0.

Istina je da je sve gore, ali ne svima. Ako pričamo o proseku ja bih smelo rekao da jeste u proseku gore.