Četvrtak, 11.11.2010.

13:22

Đilas: Beograd nije prezadužen

Grad Beograd će zajam od 90 miliona evra od EIB iskoristiti za izgradnju pristupnih saobraćajnica za most preko Save kod Ade ciganlije, kaže Dragan Đilas.

Izvor: Beta

Ðilas: Beograd nije prezadužen IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Mladjo

pre 13 godina

Umjesto da mnogo ljudi budu ponosni kako se glavni grad razvija oni laju. Vjerovatno ima to politicku pozadinu. Da se uzima kredit nije samo u Srbiji tako nego i na zapadu. Odkad je Djilas gradolnacelnik se BG ipak pomakao sa mesta.

Deajan

pre 13 godina

Ovaj most ce spojiti Beograd sa Provincijom.Bice bolje i Beogradjanima i Provencijacima.
Ono sto je stvarno bitno je da ga ne pretplatimo.

rade

pre 13 godina

Koje nebuloze!Pa zar vama beograđanima, vaš mili gradonačelnik nije rekao da će se kredit vraćati od mostarine?Čuva "lepu vest za kraj"?100 dinara po glavi po po prelasku!Ima da se otplati dok kažeš "keks"!Normalno ako se ne pojavi neka "ničim izazvana", demokratski ustrojena, "MOSTOVSKA MAFIJA", pa pokrade pola!Onda će da traje malo duže!

Republikanac

pre 13 godina

@Lana

Pitaš koja je to zemlja. Prvo treba da znaš da su svi drugi već napravili sve što treba, imaju i metro i mostova i šta sve ne. Zato drugi ne rade naizgled ništa, samo mi kao nešto.

Drugo, ne pravimo mi to od naših para. Pravimo to od para od kredita koje ćemo vratiti na kukovo leto, jer ovim tempom zaduživanja i opšteg pada svega, ne postoji mogućnost ni u teoriji da vratimo te kredite. Ti si sigurno mlada kad pitaš takvo pitanje, onda razmisli kakav život želiš za svoju decu, da budu večiti dužnici sa najmizernijim platama na svetu, sa uslovima za život kao u Africi, ali će zato imati dva mosta kojeg sami otplaćuju. Mi svaljujemo teret vraćanja dugova na leđa naše dece, baš nas briga jel.

----

Ovakav bahat odnos Beograda prema ostatku zemlje, uništavanje drugih mesta na uštrb Beograda neće se dobro završiti.

Vidite Beograđani, vi samo za grejanje dugujete PET MILIJARDI dinara. Što to ne platite?

I ja bih pravio mostove i čuda kada uzimam nešto od drugih, a neću to da platim.

Što ne platite sve što ste potrošili, pa onda da pričamo o ulaganju i realnim parama?

Muka mi je od Beograda i Beograđana i patrijota iz Beograda, kao što je nekim iz Beograda muka od ostatka zemlje.

Hajde lepo da se podelimo, da poravnamo račune, pa da pričamo s lovom? Da vidimo od koga ćete onda uzimati i šta i koliko ćete ulica asfaltirati. Trt.

Dok imate od koga da uzimate, lako je.

Evo, kažite koliko radnika u industriji imate? Koliko ste imali pre 20 godina? Znate šta vi zaradite sa tom šakom radnika? Ne bi imali ni za mačija crevca.

Superhik

pre 13 godina

@Hipoteka,

Jeste Amerika najzaduzenija, ali pogledaj njihov BDP. Osim toga, Amerika je zemlja koja ima najopremljeniju vojsku na svetu. Njihov budzet za vojsku je dostigao 40% ukupnog budzeta svih zemalja zajedno na ovoj planeti, pa sad ti vidi gde su oni a gde mi...

Ognjen

pre 13 godina

Al ce biti frka kad pocne otplata kredita,a onda konfiskacija imovine od strane drzave svima koji su povladjivali i glasali protiv gradjana Beograda.
Ove deficite koji su se javili , sabiraju se preko cene grejanja, jer nisu cene srazmerno skocile u bg i pirotu za grejanje, vec negde 12% , a negde 30%.
sistemski lazete, kradete i sistemski podrzavate korupciju.

toliko o demokratiji, a za pocetak djilas pusicu gde god stignem, a cigaru cu da ubacujem u plasticne kante pa ako se ugase ugase, a ako ne onda nek se istope.
Gde si video u gradivima glavim plasticne kante?!

Dusan Silni

pre 13 godina

Slusajte vi beogra]ani,dojadili ste i bogu i narodu.Nemate pojma gde i u kakvoj zemlji živite,imate svoj svet koji neće dugo opstati.Samo mi napišite i dokumentom potvrdite cenu u Evropi jednog mosta od 300m koji košta 400 miliona eura i gde je kao takav i u kakvoj po snazi ekonomskoj zemlji izgrađen.Glup sam ali jevtini bi bio montiran ne preko bare već grotla aktivnog vulkana.
******

Predrag

pre 13 godina

A kada ce metro..sta je to za nas jos milijardu - dve, nece to on da vraca valjda, pa ova zemlja ima toliko zaposlenih administrativnih radnika, pa kad oni daju po procenat, eto para..

Zoran

pre 13 godina

•@decenrtalizovan

pojma nemaš o čemu pričaš! kakve veze ima gradski budžet koji punimo mi koji živimo i radimo u Beogradu sa provincijom?
Na stranu što ovoliki projekti nisu bitni samo Beogradu....
(Zox, 11. novembar 2010 16:46)
---------
Zato sto postotak daje svaka opstina, JOS UVEK, beogradu. Tako bilo i u vreme Tita.

tko će vratit pare?

pre 13 godina

Interesantno je, da ste Beograđani svi, više manje za most, jer znate, da će ga na kraju platit ćitava Srbija, pa i onaj od Šumadije, koji ima kravu, deset ovca, troje djece i svoje stare na samrti! Bravo Beograđani, stvarno ste so ove države! Nisam Srbin, ali kao ćovjek, stidim se vas!

Зоран

pre 13 godina

Нисам знао да је Београд посебна држава, п аон ниеј презадужен. Ја мислио паре које се узму на зајам деле се свима по мало, кад оно јадном Београду слабо иде. Увек је то тако било са Београдом, сви га угњетавали.

sto

pre 13 godina

@Milos

beograd ima 2 miliona stanovnika??? beograd ima stanovnika skoro ko pola srbije???

a u kojem ti to tačno beogradu živiš? gde se taj tvoj beograd nalazi?

Radojica

pre 13 godina

@Hipioteka, Amerika je najveci potrosac nafte/novca, pa nikome na svetu ne ide u prilog da ta potrosnja propadne,
a Srbija je palanka sa tri asfaltirane ulice i pet semafora, sa ukupnim BDP-om prosecnog vinograda.

marko

pre 13 godina

Mostovi su preko reka, a ne od kuce do kuce raznih Beogradjana. Te mostove koriste svi koji prelaze iz Azije u Evropu, ili iz Evrope u Evropu, jer moraju preci preko Save i Dunava. Putarinu ne placa niko, a koriste svi, a placaju most samo pojedini, gle cuda, oni koji zive u Beogradu. Ne lupetajte vise kako sve pojede Beograd. Bolje pogledajte sta vam rade lokalci, koliko vas potkradaju, a koliko drzavu. Navescu opet primer, koji sam vec navodio, prijatelj mi se bavi nekretninama, i kaze covek da ponekad celu zgradu proda za kesovinu, a nijedan kupac iz Beograda. Okrenite se malo oko sebe, pogledajte malo svoje opstine, pitajte sebe koliko puta ste dobili fiskalni u lokalnim radnjama, kaficima, buticima itd, pa tek onda kukajte na taj Beograd.

Maki

pre 13 godina

Ovo je sjajna sansa da Beograd bude jos lepsi nego sto je sada i svakako mnogo funkcionalniji. Dobro je da se radi, da iemo dalje, napred... Kredit koji se uzima kontrolisan je od strane evropske investicione banke, tako da koliko god se mi bunili i smatrali da nas lazu nemoguce je da ce biti prevara. Posle mnogo godina se gradi most u Beogradu, treba da vam je drago, da budete zadovoljni sto se gradi i ulazu pare a ne da kukate.

Kad bi se gadjali tramvajima

pre 13 godina

Po planu je trebao da se gradi i tunel ispod senjaka simultano jer ovako most nema puno iskoriscenje.Ali ne moze se uzeti kredit i za tunel.A zasto?Zato sto beograd nije prezaduzen i zato sto most nije preskup.

SrkiS

pre 13 godina

Negde sam procitao da u ovih 400 miliona ulazi most, prikljucnice, petlje, bulevar od buvljaka do Tosinog Bunara, put kod hipodroma... Kada je u pitanju cena autoputa na koridoru 10, mislim da se ona krece oko milion eura (100 miliona dinara)... Zvuci mi logicno!

Zox

pre 13 godina

@decenrtalizovan

pojma nemaš o čemu pričaš! kakve veze ima gradski budžet koji punimo mi koji živimo i radimo u Beogradu sa provincijom?
Na stranu što ovoliki projekti nisu bitni samo Beogradu....

Marija

pre 13 godina

da vracacemo kredit dugo,ali ti krediti se kontrolisu....imacemo most,a za 2 godine pocinje i metro da se grad,te ce biti manjih guzvi-sto znaci bolji i lepsi Beograd za Beogradjane.....

Malena

pre 13 godina

Pa sobrizom da MMF ostrim oko gleda sta radimo i kontrolise svaki nas pokret ne verujem da bi dozvolili zaduzivanje koje po njihovim procenama necemo moci da vratimo...

Goca

pre 13 godina

Danas sve i svako /bilo zemlja, bilo pojedinac/funkcionise na osnovu kredita!A ako je vec tako, deder makar da ga utrosimo kako valja,da ne idemo po 'kaldrmi'.

Svetlana

pre 13 godina

Glavni problem Beograda vec skoro deceniju ipo su guzve. Gradjanima treba nekad i po sat i vise da predju sa jednog dela grada na drugi. Ovakvim projektom ce taj problem biti resen u najvecoj meri u korist nas svih. Zaista ne mogu da razumem protivnike izgradnje mosta, ne vidim ni jedan smislen argument za to. Zaduzivanje? Sta sa njim? Kada, i da li cemo ikada imati novac da sami finansiramo izgradnju mosta? Mozda za mnogo godina, ali tada nam most nece ni trebati jer cemo helihopterom putovati na posao...

Helios

pre 13 godina

Da ponovimo demokratsku foru sa mostom. Republika Srbija alocira 80 miliona koliko se ceni da je potrebno za SVE! Onda grad (Bogdanović) preuzima. Raspisuju nemogući pa još namešteni konkurs za samo onaj deo iznad vode, koristeći dvosmislenost reči "most". Onda "pobeđuje" nebulozni projekat koji je preskup. Onda dižu nepovoljan kredit za preskupi most (samo "ono" iznad vode) po još većoj ceni od njegove preskupe!. Onda kreću, a da nemaju projekat - jer nema rešenja onog što se radi prvo, saobraćaj i pristupi! Onda "njihovi" dobijaju bez konkursa to da rešavaju, i to sad zbog pogrešnog mosta (iznad vode) biva skuplje i gluplje od optimalnog. Potom dižu DRUGI kredit za most (ono do vode). EIB oba puta uslovljava da većina zarade od mosta ide evropskim firmama. Demokrate to rešavaju postavljajući nemoguće uslove našim firmama. Potom se cena "prilagođava" tako što se na svako poskupljenje (npr. čelik) cena uvećava. Međutim, sada kada je cena čelika veoma opala - cena mosta se NE smanjuje! Rezime: umesto dobrog, lepog i prikladnog mosta dobijamo nesigurnog monstruma. Umesto plaćanja oko 120 miliona od kojih nekih 80 ostaje nama, platićemo sigurno preko 220 a nazire se i preko 300 miliona, barem 80% inostranstvu!!! BROJKE i ČINJENICE o mega-kriminalu.

i onda pogledam komentare, npr @Mihajlo: "Steta sto sada, mi Beogradjani, trazimo dlaku u jajetu, umesto da zasucemo rukave i organizujemo radne akcije!"... a oni NLO nikako da slete u Srbiju, da odem par eona do Sirijusa na odmor...

Manja

pre 13 godina

Kad se ne radi ne valja, kad se radi opet ne valja, zato sto kosta, pa dokle vise da se bunimo oko svega, nema napretka bez muke, u nasem slucaju kredita, odakle misle ljudi da se napravi most, metro, put... Nece niko da radi iz ljubavi, a grad ce svoje dugove vratiti

Lana

pre 13 godina

Vise od 40 godina je proslo od kako je poslednji most izgradjen u Beogradu, a sada radimo dva u roku od 2 godine... To po mom misljenju treba da bude dobra vest. Ja bi volela da mi neko od ovih protivnika navede bar jednu tranzicionu zemlju, koja radi na unapredjenju svoje infrastrukture a koja to finansira iz sopstvenih izvora. Dovoljno je samo jednu?

Milica

pre 13 godina

Posmatrajuci ove zlurade komentare sicem utisak da ne bi trebali da imamo in jedan most vec da camcem prelazimo sa jedne obale na drugu...

Milos

pre 13 godina

Ali Beogradjani, sve ide samo Vama, sta je sa nam u provinciji? Nas ko sisa!
(decenrtalizovan, 11. novembar 2010 14:40)

Koliko mi je muka vise ovakvih prica i komentara! Jel vas iz provincije neko tera da zivite tu gde zivite? Jel vam brani neko da se preselite u Beograd? Sta bi vi da se u grad od 2 miliona stanovnika ulaze podjednako kao u grad od 100000 stanovnika? Pa naravno da ce i da treba da se ulaze u Beograd kada ima stanovnika skoro kao polovina Srbije! Umesto sto se stalno kritikuje Beograd, trebalo bi urediti njive, sela, itd. Sve to moze samo ako se malo organizuju ljudi.

Viktorija

pre 13 godina

Jedna od bitnih stvari koja se stalno zaboravlja je da ove pare ne idu samo za izgradnju mosta, vec i za sve prilazne saobracajnice pa cak i za deo od Tošinog bunara do mosta... Koliko ja mogu da primetim saobracajne guzve skoro nikada ne nastaju na samom mosto vec je uvek najveci problem sam prilaz mostu.

Tamara

pre 13 godina

Pa zbog cega bismo imali problem sa uzimanjem kredita? Zar svet ne funkcionise tako... Kao, sami (protivu svih, kao i uvek) mozemo da zaradimo i napravimo most... Uostalom, verovatno ovaj kredit, kao i mnogi drugi, imaju grejs period do 5 godina, sto znaci da ce nase cenjene malenkosti da se uveliko voze preko tog mosta, u periodu koji znaci "za dzabe". Ma volimo mi to! A kao neki koji bi mogli manje da kukumavce i kritikuju, a da rade, mogli bismo da nemamo problem sa vracanjem bilo kog kredita. Pitanje je volje. Je l' imate drugo resenje?

Sasa

pre 13 godina

Ja kada sam uzimao kredit za stan, racunao sam na to da ce i moj sin ziveti u tom stanu i da ce jednoga dana ostati njemu, isto tako danas kada uzimamo kredit za most, koji je od opsteg drustvenog znacaja, ne samo za nas vec i za nasu decu pa i njihovu decu ne vidim nista lose u tome da se zaduzimo pa da ako treba i nasa deca vracaju taj kredit jer ce ga jednog dana i oni koristiti, ipak mi zivimo u jednoj maloj zemlji koja nikada nece imati novac u kesu dovaljan da izfinansira izgradnju ovako velikog projekta

nasmejah se

pre 13 godina

"Mladenović je naveo da izgradnjom tog mosta neće biti rešen problem saobraćajnih gužvi." - e ovi DSSovci bas znaju da me nasmeju. Demokrate, srusite gazelu i brankov most, pa svi lepo u camce i na splavove!

baba antonija

pre 13 godina

Đilas i DS su na vlasti u Beogradu već jako dugo. Za to vreme se Beograd zadužio a Đilas obogatio. Nije teško izvući zaključke, zar ne? Isisava on pare iz budžeta grada na razne načine, bilbordi, tenderi, usluge, tra la la, vrlo je lako kada nema ko da te kontroliše i kazni.

Mihajlo

pre 13 godina

Ma vazno je da se u Beogradu, nakon nekoliko decenija gradi most. Koliko znam, Gazela je izgradjena 70-tih! Od tada niko nije bio sposoban da ga uradi! Nakon Branka Pesica u Beogradu se samo pricalo o mostovima, a ni jedan jedini dinar nije ulozen u njih! Steta sto sada, mi Beogradjani, trazimo dlaku u jajetu, umesto da zasucemo rukave i organizujemo radne akcije! Ovaj most se pravi za nas a ne za nekog tamo levog!

voki

pre 13 godina

Ja sam optimista i verujem da ce Beograd, kada dodje vreme za otplatu kredita imati mnogo vise para nego danas i da to nece biti problem! Zivi bili pa videli!

hipoteka

pre 13 godina

Ne razumem gadjenje nasih politicara i gradjana na kredite i zaduzivanje, pa Amerika je najzaduženija zemlja na svetu, i šta joj fali?

baba antonija

pre 13 godina

Đilas i DS su na vlasti u Beogradu već jako dugo. Za to vreme se Beograd zadužio a Đilas obogatio. Nije teško izvući zaključke, zar ne? Isisava on pare iz budžeta grada na razne načine, bilbordi, tenderi, usluge, tra la la, vrlo je lako kada nema ko da te kontroliše i kazni.

Helios

pre 13 godina

Da ponovimo demokratsku foru sa mostom. Republika Srbija alocira 80 miliona koliko se ceni da je potrebno za SVE! Onda grad (Bogdanović) preuzima. Raspisuju nemogući pa još namešteni konkurs za samo onaj deo iznad vode, koristeći dvosmislenost reči "most". Onda "pobeđuje" nebulozni projekat koji je preskup. Onda dižu nepovoljan kredit za preskupi most (samo "ono" iznad vode) po još većoj ceni od njegove preskupe!. Onda kreću, a da nemaju projekat - jer nema rešenja onog što se radi prvo, saobraćaj i pristupi! Onda "njihovi" dobijaju bez konkursa to da rešavaju, i to sad zbog pogrešnog mosta (iznad vode) biva skuplje i gluplje od optimalnog. Potom dižu DRUGI kredit za most (ono do vode). EIB oba puta uslovljava da većina zarade od mosta ide evropskim firmama. Demokrate to rešavaju postavljajući nemoguće uslove našim firmama. Potom se cena "prilagođava" tako što se na svako poskupljenje (npr. čelik) cena uvećava. Međutim, sada kada je cena čelika veoma opala - cena mosta se NE smanjuje! Rezime: umesto dobrog, lepog i prikladnog mosta dobijamo nesigurnog monstruma. Umesto plaćanja oko 120 miliona od kojih nekih 80 ostaje nama, platićemo sigurno preko 220 a nazire se i preko 300 miliona, barem 80% inostranstvu!!! BROJKE i ČINJENICE o mega-kriminalu.

i onda pogledam komentare, npr @Mihajlo: "Steta sto sada, mi Beogradjani, trazimo dlaku u jajetu, umesto da zasucemo rukave i organizujemo radne akcije!"... a oni NLO nikako da slete u Srbiju, da odem par eona do Sirijusa na odmor...

Mihajlo

pre 13 godina

Ma vazno je da se u Beogradu, nakon nekoliko decenija gradi most. Koliko znam, Gazela je izgradjena 70-tih! Od tada niko nije bio sposoban da ga uradi! Nakon Branka Pesica u Beogradu se samo pricalo o mostovima, a ni jedan jedini dinar nije ulozen u njih! Steta sto sada, mi Beogradjani, trazimo dlaku u jajetu, umesto da zasucemo rukave i organizujemo radne akcije! Ovaj most se pravi za nas a ne za nekog tamo levog!

Kad bi se gadjali tramvajima

pre 13 godina

Po planu je trebao da se gradi i tunel ispod senjaka simultano jer ovako most nema puno iskoriscenje.Ali ne moze se uzeti kredit i za tunel.A zasto?Zato sto beograd nije prezaduzen i zato sto most nije preskup.

nasmejah se

pre 13 godina

"Mladenović je naveo da izgradnjom tog mosta neće biti rešen problem saobraćajnih gužvi." - e ovi DSSovci bas znaju da me nasmeju. Demokrate, srusite gazelu i brankov most, pa svi lepo u camce i na splavove!

Milos

pre 13 godina

Ali Beogradjani, sve ide samo Vama, sta je sa nam u provinciji? Nas ko sisa!
(decenrtalizovan, 11. novembar 2010 14:40)

Koliko mi je muka vise ovakvih prica i komentara! Jel vas iz provincije neko tera da zivite tu gde zivite? Jel vam brani neko da se preselite u Beograd? Sta bi vi da se u grad od 2 miliona stanovnika ulaze podjednako kao u grad od 100000 stanovnika? Pa naravno da ce i da treba da se ulaze u Beograd kada ima stanovnika skoro kao polovina Srbije! Umesto sto se stalno kritikuje Beograd, trebalo bi urediti njive, sela, itd. Sve to moze samo ako se malo organizuju ljudi.

marko

pre 13 godina

Mostovi su preko reka, a ne od kuce do kuce raznih Beogradjana. Te mostove koriste svi koji prelaze iz Azije u Evropu, ili iz Evrope u Evropu, jer moraju preci preko Save i Dunava. Putarinu ne placa niko, a koriste svi, a placaju most samo pojedini, gle cuda, oni koji zive u Beogradu. Ne lupetajte vise kako sve pojede Beograd. Bolje pogledajte sta vam rade lokalci, koliko vas potkradaju, a koliko drzavu. Navescu opet primer, koji sam vec navodio, prijatelj mi se bavi nekretninama, i kaze covek da ponekad celu zgradu proda za kesovinu, a nijedan kupac iz Beograda. Okrenite se malo oko sebe, pogledajte malo svoje opstine, pitajte sebe koliko puta ste dobili fiskalni u lokalnim radnjama, kaficima, buticima itd, pa tek onda kukajte na taj Beograd.

hipoteka

pre 13 godina

Ne razumem gadjenje nasih politicara i gradjana na kredite i zaduzivanje, pa Amerika je najzaduženija zemlja na svetu, i šta joj fali?

voki

pre 13 godina

Ja sam optimista i verujem da ce Beograd, kada dodje vreme za otplatu kredita imati mnogo vise para nego danas i da to nece biti problem! Zivi bili pa videli!

Radojica

pre 13 godina

@Hipioteka, Amerika je najveci potrosac nafte/novca, pa nikome na svetu ne ide u prilog da ta potrosnja propadne,
a Srbija je palanka sa tri asfaltirane ulice i pet semafora, sa ukupnim BDP-om prosecnog vinograda.

Zox

pre 13 godina

@decenrtalizovan

pojma nemaš o čemu pričaš! kakve veze ima gradski budžet koji punimo mi koji živimo i radimo u Beogradu sa provincijom?
Na stranu što ovoliki projekti nisu bitni samo Beogradu....

Republikanac

pre 13 godina

@Lana

Pitaš koja je to zemlja. Prvo treba da znaš da su svi drugi već napravili sve što treba, imaju i metro i mostova i šta sve ne. Zato drugi ne rade naizgled ništa, samo mi kao nešto.

Drugo, ne pravimo mi to od naših para. Pravimo to od para od kredita koje ćemo vratiti na kukovo leto, jer ovim tempom zaduživanja i opšteg pada svega, ne postoji mogućnost ni u teoriji da vratimo te kredite. Ti si sigurno mlada kad pitaš takvo pitanje, onda razmisli kakav život želiš za svoju decu, da budu večiti dužnici sa najmizernijim platama na svetu, sa uslovima za život kao u Africi, ali će zato imati dva mosta kojeg sami otplaćuju. Mi svaljujemo teret vraćanja dugova na leđa naše dece, baš nas briga jel.

----

Ovakav bahat odnos Beograda prema ostatku zemlje, uništavanje drugih mesta na uštrb Beograda neće se dobro završiti.

Vidite Beograđani, vi samo za grejanje dugujete PET MILIJARDI dinara. Što to ne platite?

I ja bih pravio mostove i čuda kada uzimam nešto od drugih, a neću to da platim.

Što ne platite sve što ste potrošili, pa onda da pričamo o ulaganju i realnim parama?

Muka mi je od Beograda i Beograđana i patrijota iz Beograda, kao što je nekim iz Beograda muka od ostatka zemlje.

Hajde lepo da se podelimo, da poravnamo račune, pa da pričamo s lovom? Da vidimo od koga ćete onda uzimati i šta i koliko ćete ulica asfaltirati. Trt.

Dok imate od koga da uzimate, lako je.

Evo, kažite koliko radnika u industriji imate? Koliko ste imali pre 20 godina? Znate šta vi zaradite sa tom šakom radnika? Ne bi imali ni za mačija crevca.

Dusan Silni

pre 13 godina

Slusajte vi beogra]ani,dojadili ste i bogu i narodu.Nemate pojma gde i u kakvoj zemlji živite,imate svoj svet koji neće dugo opstati.Samo mi napišite i dokumentom potvrdite cenu u Evropi jednog mosta od 300m koji košta 400 miliona eura i gde je kao takav i u kakvoj po snazi ekonomskoj zemlji izgrađen.Glup sam ali jevtini bi bio montiran ne preko bare već grotla aktivnog vulkana.
******

tko će vratit pare?

pre 13 godina

Interesantno je, da ste Beograđani svi, više manje za most, jer znate, da će ga na kraju platit ćitava Srbija, pa i onaj od Šumadije, koji ima kravu, deset ovca, troje djece i svoje stare na samrti! Bravo Beograđani, stvarno ste so ove države! Nisam Srbin, ali kao ćovjek, stidim se vas!

Milica

pre 13 godina

Posmatrajuci ove zlurade komentare sicem utisak da ne bi trebali da imamo in jedan most vec da camcem prelazimo sa jedne obale na drugu...

sto

pre 13 godina

@Milos

beograd ima 2 miliona stanovnika??? beograd ima stanovnika skoro ko pola srbije???

a u kojem ti to tačno beogradu živiš? gde se taj tvoj beograd nalazi?

Maki

pre 13 godina

Ovo je sjajna sansa da Beograd bude jos lepsi nego sto je sada i svakako mnogo funkcionalniji. Dobro je da se radi, da iemo dalje, napred... Kredit koji se uzima kontrolisan je od strane evropske investicione banke, tako da koliko god se mi bunili i smatrali da nas lazu nemoguce je da ce biti prevara. Posle mnogo godina se gradi most u Beogradu, treba da vam je drago, da budete zadovoljni sto se gradi i ulazu pare a ne da kukate.

Marija

pre 13 godina

da vracacemo kredit dugo,ali ti krediti se kontrolisu....imacemo most,a za 2 godine pocinje i metro da se grad,te ce biti manjih guzvi-sto znaci bolji i lepsi Beograd za Beogradjane.....

Superhik

pre 13 godina

@Hipoteka,

Jeste Amerika najzaduzenija, ali pogledaj njihov BDP. Osim toga, Amerika je zemlja koja ima najopremljeniju vojsku na svetu. Njihov budzet za vojsku je dostigao 40% ukupnog budzeta svih zemalja zajedno na ovoj planeti, pa sad ti vidi gde su oni a gde mi...

Svetlana

pre 13 godina

Glavni problem Beograda vec skoro deceniju ipo su guzve. Gradjanima treba nekad i po sat i vise da predju sa jednog dela grada na drugi. Ovakvim projektom ce taj problem biti resen u najvecoj meri u korist nas svih. Zaista ne mogu da razumem protivnike izgradnje mosta, ne vidim ni jedan smislen argument za to. Zaduzivanje? Sta sa njim? Kada, i da li cemo ikada imati novac da sami finansiramo izgradnju mosta? Mozda za mnogo godina, ali tada nam most nece ni trebati jer cemo helihopterom putovati na posao...

Manja

pre 13 godina

Kad se ne radi ne valja, kad se radi opet ne valja, zato sto kosta, pa dokle vise da se bunimo oko svega, nema napretka bez muke, u nasem slucaju kredita, odakle misle ljudi da se napravi most, metro, put... Nece niko da radi iz ljubavi, a grad ce svoje dugove vratiti

Lana

pre 13 godina

Vise od 40 godina je proslo od kako je poslednji most izgradjen u Beogradu, a sada radimo dva u roku od 2 godine... To po mom misljenju treba da bude dobra vest. Ja bi volela da mi neko od ovih protivnika navede bar jednu tranzicionu zemlju, koja radi na unapredjenju svoje infrastrukture a koja to finansira iz sopstvenih izvora. Dovoljno je samo jednu?

Ognjen

pre 13 godina

Al ce biti frka kad pocne otplata kredita,a onda konfiskacija imovine od strane drzave svima koji su povladjivali i glasali protiv gradjana Beograda.
Ove deficite koji su se javili , sabiraju se preko cene grejanja, jer nisu cene srazmerno skocile u bg i pirotu za grejanje, vec negde 12% , a negde 30%.
sistemski lazete, kradete i sistemski podrzavate korupciju.

toliko o demokratiji, a za pocetak djilas pusicu gde god stignem, a cigaru cu da ubacujem u plasticne kante pa ako se ugase ugase, a ako ne onda nek se istope.
Gde si video u gradivima glavim plasticne kante?!

Deajan

pre 13 godina

Ovaj most ce spojiti Beograd sa Provincijom.Bice bolje i Beogradjanima i Provencijacima.
Ono sto je stvarno bitno je da ga ne pretplatimo.

Tamara

pre 13 godina

Pa zbog cega bismo imali problem sa uzimanjem kredita? Zar svet ne funkcionise tako... Kao, sami (protivu svih, kao i uvek) mozemo da zaradimo i napravimo most... Uostalom, verovatno ovaj kredit, kao i mnogi drugi, imaju grejs period do 5 godina, sto znaci da ce nase cenjene malenkosti da se uveliko voze preko tog mosta, u periodu koji znaci "za dzabe". Ma volimo mi to! A kao neki koji bi mogli manje da kukumavce i kritikuju, a da rade, mogli bismo da nemamo problem sa vracanjem bilo kog kredita. Pitanje je volje. Je l' imate drugo resenje?

Zoran

pre 13 godina

•@decenrtalizovan

pojma nemaš o čemu pričaš! kakve veze ima gradski budžet koji punimo mi koji živimo i radimo u Beogradu sa provincijom?
Na stranu što ovoliki projekti nisu bitni samo Beogradu....
(Zox, 11. novembar 2010 16:46)
---------
Zato sto postotak daje svaka opstina, JOS UVEK, beogradu. Tako bilo i u vreme Tita.

Sasa

pre 13 godina

Ja kada sam uzimao kredit za stan, racunao sam na to da ce i moj sin ziveti u tom stanu i da ce jednoga dana ostati njemu, isto tako danas kada uzimamo kredit za most, koji je od opsteg drustvenog znacaja, ne samo za nas vec i za nasu decu pa i njihovu decu ne vidim nista lose u tome da se zaduzimo pa da ako treba i nasa deca vracaju taj kredit jer ce ga jednog dana i oni koristiti, ipak mi zivimo u jednoj maloj zemlji koja nikada nece imati novac u kesu dovaljan da izfinansira izgradnju ovako velikog projekta

Зоран

pre 13 godina

Нисам знао да је Београд посебна држава, п аон ниеј презадужен. Ја мислио паре које се узму на зајам деле се свима по мало, кад оно јадном Београду слабо иде. Увек је то тако било са Београдом, сви га угњетавали.

rade

pre 13 godina

Koje nebuloze!Pa zar vama beograđanima, vaš mili gradonačelnik nije rekao da će se kredit vraćati od mostarine?Čuva "lepu vest za kraj"?100 dinara po glavi po po prelasku!Ima da se otplati dok kažeš "keks"!Normalno ako se ne pojavi neka "ničim izazvana", demokratski ustrojena, "MOSTOVSKA MAFIJA", pa pokrade pola!Onda će da traje malo duže!

Malena

pre 13 godina

Pa sobrizom da MMF ostrim oko gleda sta radimo i kontrolise svaki nas pokret ne verujem da bi dozvolili zaduzivanje koje po njihovim procenama necemo moci da vratimo...

Viktorija

pre 13 godina

Jedna od bitnih stvari koja se stalno zaboravlja je da ove pare ne idu samo za izgradnju mosta, vec i za sve prilazne saobracajnice pa cak i za deo od Tošinog bunara do mosta... Koliko ja mogu da primetim saobracajne guzve skoro nikada ne nastaju na samom mosto vec je uvek najveci problem sam prilaz mostu.

Predrag

pre 13 godina

A kada ce metro..sta je to za nas jos milijardu - dve, nece to on da vraca valjda, pa ova zemlja ima toliko zaposlenih administrativnih radnika, pa kad oni daju po procenat, eto para..

Goca

pre 13 godina

Danas sve i svako /bilo zemlja, bilo pojedinac/funkcionise na osnovu kredita!A ako je vec tako, deder makar da ga utrosimo kako valja,da ne idemo po 'kaldrmi'.

SrkiS

pre 13 godina

Negde sam procitao da u ovih 400 miliona ulazi most, prikljucnice, petlje, bulevar od buvljaka do Tosinog Bunara, put kod hipodroma... Kada je u pitanju cena autoputa na koridoru 10, mislim da se ona krece oko milion eura (100 miliona dinara)... Zvuci mi logicno!

Mladjo

pre 13 godina

Umjesto da mnogo ljudi budu ponosni kako se glavni grad razvija oni laju. Vjerovatno ima to politicku pozadinu. Da se uzima kredit nije samo u Srbiji tako nego i na zapadu. Odkad je Djilas gradolnacelnik se BG ipak pomakao sa mesta.

hipoteka

pre 13 godina

Ne razumem gadjenje nasih politicara i gradjana na kredite i zaduzivanje, pa Amerika je najzaduženija zemlja na svetu, i šta joj fali?

Mihajlo

pre 13 godina

Ma vazno je da se u Beogradu, nakon nekoliko decenija gradi most. Koliko znam, Gazela je izgradjena 70-tih! Od tada niko nije bio sposoban da ga uradi! Nakon Branka Pesica u Beogradu se samo pricalo o mostovima, a ni jedan jedini dinar nije ulozen u njih! Steta sto sada, mi Beogradjani, trazimo dlaku u jajetu, umesto da zasucemo rukave i organizujemo radne akcije! Ovaj most se pravi za nas a ne za nekog tamo levog!

voki

pre 13 godina

Ja sam optimista i verujem da ce Beograd, kada dodje vreme za otplatu kredita imati mnogo vise para nego danas i da to nece biti problem! Zivi bili pa videli!

nasmejah se

pre 13 godina

"Mladenović je naveo da izgradnjom tog mosta neće biti rešen problem saobraćajnih gužvi." - e ovi DSSovci bas znaju da me nasmeju. Demokrate, srusite gazelu i brankov most, pa svi lepo u camce i na splavove!

baba antonija

pre 13 godina

Đilas i DS su na vlasti u Beogradu već jako dugo. Za to vreme se Beograd zadužio a Đilas obogatio. Nije teško izvući zaključke, zar ne? Isisava on pare iz budžeta grada na razne načine, bilbordi, tenderi, usluge, tra la la, vrlo je lako kada nema ko da te kontroliše i kazni.

Milos

pre 13 godina

Ali Beogradjani, sve ide samo Vama, sta je sa nam u provinciji? Nas ko sisa!
(decenrtalizovan, 11. novembar 2010 14:40)

Koliko mi je muka vise ovakvih prica i komentara! Jel vas iz provincije neko tera da zivite tu gde zivite? Jel vam brani neko da se preselite u Beograd? Sta bi vi da se u grad od 2 miliona stanovnika ulaze podjednako kao u grad od 100000 stanovnika? Pa naravno da ce i da treba da se ulaze u Beograd kada ima stanovnika skoro kao polovina Srbije! Umesto sto se stalno kritikuje Beograd, trebalo bi urediti njive, sela, itd. Sve to moze samo ako se malo organizuju ljudi.

Lana

pre 13 godina

Vise od 40 godina je proslo od kako je poslednji most izgradjen u Beogradu, a sada radimo dva u roku od 2 godine... To po mom misljenju treba da bude dobra vest. Ja bi volela da mi neko od ovih protivnika navede bar jednu tranzicionu zemlju, koja radi na unapredjenju svoje infrastrukture a koja to finansira iz sopstvenih izvora. Dovoljno je samo jednu?

Sasa

pre 13 godina

Ja kada sam uzimao kredit za stan, racunao sam na to da ce i moj sin ziveti u tom stanu i da ce jednoga dana ostati njemu, isto tako danas kada uzimamo kredit za most, koji je od opsteg drustvenog znacaja, ne samo za nas vec i za nasu decu pa i njihovu decu ne vidim nista lose u tome da se zaduzimo pa da ako treba i nasa deca vracaju taj kredit jer ce ga jednog dana i oni koristiti, ipak mi zivimo u jednoj maloj zemlji koja nikada nece imati novac u kesu dovaljan da izfinansira izgradnju ovako velikog projekta

Milica

pre 13 godina

Posmatrajuci ove zlurade komentare sicem utisak da ne bi trebali da imamo in jedan most vec da camcem prelazimo sa jedne obale na drugu...

Maki

pre 13 godina

Ovo je sjajna sansa da Beograd bude jos lepsi nego sto je sada i svakako mnogo funkcionalniji. Dobro je da se radi, da iemo dalje, napred... Kredit koji se uzima kontrolisan je od strane evropske investicione banke, tako da koliko god se mi bunili i smatrali da nas lazu nemoguce je da ce biti prevara. Posle mnogo godina se gradi most u Beogradu, treba da vam je drago, da budete zadovoljni sto se gradi i ulazu pare a ne da kukate.

Marija

pre 13 godina

da vracacemo kredit dugo,ali ti krediti se kontrolisu....imacemo most,a za 2 godine pocinje i metro da se grad,te ce biti manjih guzvi-sto znaci bolji i lepsi Beograd za Beogradjane.....

Manja

pre 13 godina

Kad se ne radi ne valja, kad se radi opet ne valja, zato sto kosta, pa dokle vise da se bunimo oko svega, nema napretka bez muke, u nasem slucaju kredita, odakle misle ljudi da se napravi most, metro, put... Nece niko da radi iz ljubavi, a grad ce svoje dugove vratiti

Viktorija

pre 13 godina

Jedna od bitnih stvari koja se stalno zaboravlja je da ove pare ne idu samo za izgradnju mosta, vec i za sve prilazne saobracajnice pa cak i za deo od Tošinog bunara do mosta... Koliko ja mogu da primetim saobracajne guzve skoro nikada ne nastaju na samom mosto vec je uvek najveci problem sam prilaz mostu.

tko će vratit pare?

pre 13 godina

Interesantno je, da ste Beograđani svi, više manje za most, jer znate, da će ga na kraju platit ćitava Srbija, pa i onaj od Šumadije, koji ima kravu, deset ovca, troje djece i svoje stare na samrti! Bravo Beograđani, stvarno ste so ove države! Nisam Srbin, ali kao ćovjek, stidim se vas!

Svetlana

pre 13 godina

Glavni problem Beograda vec skoro deceniju ipo su guzve. Gradjanima treba nekad i po sat i vise da predju sa jednog dela grada na drugi. Ovakvim projektom ce taj problem biti resen u najvecoj meri u korist nas svih. Zaista ne mogu da razumem protivnike izgradnje mosta, ne vidim ni jedan smislen argument za to. Zaduzivanje? Sta sa njim? Kada, i da li cemo ikada imati novac da sami finansiramo izgradnju mosta? Mozda za mnogo godina, ali tada nam most nece ni trebati jer cemo helihopterom putovati na posao...

Tamara

pre 13 godina

Pa zbog cega bismo imali problem sa uzimanjem kredita? Zar svet ne funkcionise tako... Kao, sami (protivu svih, kao i uvek) mozemo da zaradimo i napravimo most... Uostalom, verovatno ovaj kredit, kao i mnogi drugi, imaju grejs period do 5 godina, sto znaci da ce nase cenjene malenkosti da se uveliko voze preko tog mosta, u periodu koji znaci "za dzabe". Ma volimo mi to! A kao neki koji bi mogli manje da kukumavce i kritikuju, a da rade, mogli bismo da nemamo problem sa vracanjem bilo kog kredita. Pitanje je volje. Je l' imate drugo resenje?

SrkiS

pre 13 godina

Negde sam procitao da u ovih 400 miliona ulazi most, prikljucnice, petlje, bulevar od buvljaka do Tosinog Bunara, put kod hipodroma... Kada je u pitanju cena autoputa na koridoru 10, mislim da se ona krece oko milion eura (100 miliona dinara)... Zvuci mi logicno!

marko

pre 13 godina

Mostovi su preko reka, a ne od kuce do kuce raznih Beogradjana. Te mostove koriste svi koji prelaze iz Azije u Evropu, ili iz Evrope u Evropu, jer moraju preci preko Save i Dunava. Putarinu ne placa niko, a koriste svi, a placaju most samo pojedini, gle cuda, oni koji zive u Beogradu. Ne lupetajte vise kako sve pojede Beograd. Bolje pogledajte sta vam rade lokalci, koliko vas potkradaju, a koliko drzavu. Navescu opet primer, koji sam vec navodio, prijatelj mi se bavi nekretninama, i kaze covek da ponekad celu zgradu proda za kesovinu, a nijedan kupac iz Beograda. Okrenite se malo oko sebe, pogledajte malo svoje opstine, pitajte sebe koliko puta ste dobili fiskalni u lokalnim radnjama, kaficima, buticima itd, pa tek onda kukajte na taj Beograd.

Dusan Silni

pre 13 godina

Slusajte vi beogra]ani,dojadili ste i bogu i narodu.Nemate pojma gde i u kakvoj zemlji živite,imate svoj svet koji neće dugo opstati.Samo mi napišite i dokumentom potvrdite cenu u Evropi jednog mosta od 300m koji košta 400 miliona eura i gde je kao takav i u kakvoj po snazi ekonomskoj zemlji izgrađen.Glup sam ali jevtini bi bio montiran ne preko bare već grotla aktivnog vulkana.
******

Malena

pre 13 godina

Pa sobrizom da MMF ostrim oko gleda sta radimo i kontrolise svaki nas pokret ne verujem da bi dozvolili zaduzivanje koje po njihovim procenama necemo moci da vratimo...

Helios

pre 13 godina

Da ponovimo demokratsku foru sa mostom. Republika Srbija alocira 80 miliona koliko se ceni da je potrebno za SVE! Onda grad (Bogdanović) preuzima. Raspisuju nemogući pa još namešteni konkurs za samo onaj deo iznad vode, koristeći dvosmislenost reči "most". Onda "pobeđuje" nebulozni projekat koji je preskup. Onda dižu nepovoljan kredit za preskupi most (samo "ono" iznad vode) po još većoj ceni od njegove preskupe!. Onda kreću, a da nemaju projekat - jer nema rešenja onog što se radi prvo, saobraćaj i pristupi! Onda "njihovi" dobijaju bez konkursa to da rešavaju, i to sad zbog pogrešnog mosta (iznad vode) biva skuplje i gluplje od optimalnog. Potom dižu DRUGI kredit za most (ono do vode). EIB oba puta uslovljava da većina zarade od mosta ide evropskim firmama. Demokrate to rešavaju postavljajući nemoguće uslove našim firmama. Potom se cena "prilagođava" tako što se na svako poskupljenje (npr. čelik) cena uvećava. Međutim, sada kada je cena čelika veoma opala - cena mosta se NE smanjuje! Rezime: umesto dobrog, lepog i prikladnog mosta dobijamo nesigurnog monstruma. Umesto plaćanja oko 120 miliona od kojih nekih 80 ostaje nama, platićemo sigurno preko 220 a nazire se i preko 300 miliona, barem 80% inostranstvu!!! BROJKE i ČINJENICE o mega-kriminalu.

i onda pogledam komentare, npr @Mihajlo: "Steta sto sada, mi Beogradjani, trazimo dlaku u jajetu, umesto da zasucemo rukave i organizujemo radne akcije!"... a oni NLO nikako da slete u Srbiju, da odem par eona do Sirijusa na odmor...

Goca

pre 13 godina

Danas sve i svako /bilo zemlja, bilo pojedinac/funkcionise na osnovu kredita!A ako je vec tako, deder makar da ga utrosimo kako valja,da ne idemo po 'kaldrmi'.

Zox

pre 13 godina

@decenrtalizovan

pojma nemaš o čemu pričaš! kakve veze ima gradski budžet koji punimo mi koji živimo i radimo u Beogradu sa provincijom?
Na stranu što ovoliki projekti nisu bitni samo Beogradu....

Zoran

pre 13 godina

•@decenrtalizovan

pojma nemaš o čemu pričaš! kakve veze ima gradski budžet koji punimo mi koji živimo i radimo u Beogradu sa provincijom?
Na stranu što ovoliki projekti nisu bitni samo Beogradu....
(Zox, 11. novembar 2010 16:46)
---------
Zato sto postotak daje svaka opstina, JOS UVEK, beogradu. Tako bilo i u vreme Tita.

rade

pre 13 godina

Koje nebuloze!Pa zar vama beograđanima, vaš mili gradonačelnik nije rekao da će se kredit vraćati od mostarine?Čuva "lepu vest za kraj"?100 dinara po glavi po po prelasku!Ima da se otplati dok kažeš "keks"!Normalno ako se ne pojavi neka "ničim izazvana", demokratski ustrojena, "MOSTOVSKA MAFIJA", pa pokrade pola!Onda će da traje malo duže!

Mladjo

pre 13 godina

Umjesto da mnogo ljudi budu ponosni kako se glavni grad razvija oni laju. Vjerovatno ima to politicku pozadinu. Da se uzima kredit nije samo u Srbiji tako nego i na zapadu. Odkad je Djilas gradolnacelnik se BG ipak pomakao sa mesta.

Зоран

pre 13 godina

Нисам знао да је Београд посебна држава, п аон ниеј презадужен. Ја мислио паре које се узму на зајам деле се свима по мало, кад оно јадном Београду слабо иде. Увек је то тако било са Београдом, сви га угњетавали.

Ognjen

pre 13 godina

Al ce biti frka kad pocne otplata kredita,a onda konfiskacija imovine od strane drzave svima koji su povladjivali i glasali protiv gradjana Beograda.
Ove deficite koji su se javili , sabiraju se preko cene grejanja, jer nisu cene srazmerno skocile u bg i pirotu za grejanje, vec negde 12% , a negde 30%.
sistemski lazete, kradete i sistemski podrzavate korupciju.

toliko o demokratiji, a za pocetak djilas pusicu gde god stignem, a cigaru cu da ubacujem u plasticne kante pa ako se ugase ugase, a ako ne onda nek se istope.
Gde si video u gradivima glavim plasticne kante?!

sto

pre 13 godina

@Milos

beograd ima 2 miliona stanovnika??? beograd ima stanovnika skoro ko pola srbije???

a u kojem ti to tačno beogradu živiš? gde se taj tvoj beograd nalazi?

Republikanac

pre 13 godina

@Lana

Pitaš koja je to zemlja. Prvo treba da znaš da su svi drugi već napravili sve što treba, imaju i metro i mostova i šta sve ne. Zato drugi ne rade naizgled ništa, samo mi kao nešto.

Drugo, ne pravimo mi to od naših para. Pravimo to od para od kredita koje ćemo vratiti na kukovo leto, jer ovim tempom zaduživanja i opšteg pada svega, ne postoji mogućnost ni u teoriji da vratimo te kredite. Ti si sigurno mlada kad pitaš takvo pitanje, onda razmisli kakav život želiš za svoju decu, da budu večiti dužnici sa najmizernijim platama na svetu, sa uslovima za život kao u Africi, ali će zato imati dva mosta kojeg sami otplaćuju. Mi svaljujemo teret vraćanja dugova na leđa naše dece, baš nas briga jel.

----

Ovakav bahat odnos Beograda prema ostatku zemlje, uništavanje drugih mesta na uštrb Beograda neće se dobro završiti.

Vidite Beograđani, vi samo za grejanje dugujete PET MILIJARDI dinara. Što to ne platite?

I ja bih pravio mostove i čuda kada uzimam nešto od drugih, a neću to da platim.

Što ne platite sve što ste potrošili, pa onda da pričamo o ulaganju i realnim parama?

Muka mi je od Beograda i Beograđana i patrijota iz Beograda, kao što je nekim iz Beograda muka od ostatka zemlje.

Hajde lepo da se podelimo, da poravnamo račune, pa da pričamo s lovom? Da vidimo od koga ćete onda uzimati i šta i koliko ćete ulica asfaltirati. Trt.

Dok imate od koga da uzimate, lako je.

Evo, kažite koliko radnika u industriji imate? Koliko ste imali pre 20 godina? Znate šta vi zaradite sa tom šakom radnika? Ne bi imali ni za mačija crevca.

Deajan

pre 13 godina

Ovaj most ce spojiti Beograd sa Provincijom.Bice bolje i Beogradjanima i Provencijacima.
Ono sto je stvarno bitno je da ga ne pretplatimo.

Kad bi se gadjali tramvajima

pre 13 godina

Po planu je trebao da se gradi i tunel ispod senjaka simultano jer ovako most nema puno iskoriscenje.Ali ne moze se uzeti kredit i za tunel.A zasto?Zato sto beograd nije prezaduzen i zato sto most nije preskup.

Radojica

pre 13 godina

@Hipioteka, Amerika je najveci potrosac nafte/novca, pa nikome na svetu ne ide u prilog da ta potrosnja propadne,
a Srbija je palanka sa tri asfaltirane ulice i pet semafora, sa ukupnim BDP-om prosecnog vinograda.

Superhik

pre 13 godina

@Hipoteka,

Jeste Amerika najzaduzenija, ali pogledaj njihov BDP. Osim toga, Amerika je zemlja koja ima najopremljeniju vojsku na svetu. Njihov budzet za vojsku je dostigao 40% ukupnog budzeta svih zemalja zajedno na ovoj planeti, pa sad ti vidi gde su oni a gde mi...

Predrag

pre 13 godina

A kada ce metro..sta je to za nas jos milijardu - dve, nece to on da vraca valjda, pa ova zemlja ima toliko zaposlenih administrativnih radnika, pa kad oni daju po procenat, eto para..